arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Αρφαρά   Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- 
Σάββατο  21  Δεκεμβρίου  2019  .-
~

 


~ Δεκέμβριος 2019 21 Σάββατο βόλτες στην αυλή του σπιτιού στο Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ.. Όλα μια χαρά..: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10217003438171637/  .-
~ Βαδίζοντας βολτάροντας στο προαύλιο του σπιτιού μας στο Αρφαρα 21-12-2019: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10217003422291240/   .-
~ Σάββατο 21 - 12 - 2019 όλα πάνε καλά Θεού θέλοντες.. : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10217003379770177/  .-



~**  Αγία Ιουλιανή – Γιορτή σήμερα 21 Δεκεμβρίου – Ποιοι γιορτάζουν
: Τη μνήμη της Αγίας Ιουλιανής τιμά σήμερα, 21 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας.
~   Οι γονείς της Ιουλιανής ήταν ειδωλολάτρες και θέλησαν να τη μνηστεύσουν με κάποιο διακεκριμένο αξιωματούχο της Αντιόχειας, τον Ελεύσιο. Αλλά η Ιουλιανή αρνήθηκε σθεναρά. Η άρνησή της κατέπληξε τους γονείς της, διότι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν τους είχε φέρει καμιά αντίρρηση και ήταν υπάκουη κόρη.

Ο Ελεύσιος με πληγωμένο εγωισμό ζητούσε εκδίκηση. Αφού ερεύνησε και παρακολούθησε για πολύ καιρό την Ιουλιανή, έμαθε ότι εν αγνοία των γονέων της είχε γίνει χριστιανή.
Έτσι ο Ελεύσιος την κατήγγειλε στον έπαρχο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να φυλακισθεί.  Μέσα στη φυλακή, συνεχίστηκαν οι προσπάθειες να γίνει σύζυγος του Ελευσίου και να αποφύγει τον κίνδυνο του θανάτου. Αλλά η Ιουλιανή προτιμούσε να πεθάνει, παρά να πάρει ειδωλολάτρη σύζυγο.  Τότε ο Ελεύσιος με διαταγή του έπαρχου και πολύ μίσος την μαστίγωσε ανελέητα. Έπειτα, έκαψε το πρόσωπό της με πυρακτωμένο σίδερο, και της είπε: «Πήγαινε τώρα στον καθρέπτη να καμαρώσεις την ομορφιά σου».  Η δε Ιουλιανή, με ένα ελαφρό μειδίαμα του απάντησε: «Στην ανάσταση των δικαίων, στα πρόσωπα δε θα υπάρχουν πληγές και εγκαύματα. Θα υπάρχουν μόνο οι πληγές των ψυχών από την αμαρτία. Γι’ αυτό, Ελεύσιε προτιμώ τώρα τις πληγές του σώματος, που είναι προσωρινές, παρά τις πληγές της ψυχής, που βασανίζουν αιώνια». Μετά από λίγο, το ξίφος του δημίου έκοψε το νεανικό κεφάλι της Ιουλιανής.  Αργότερα ο Ελεύσιος, όταν βρέθηκε ναυαγός σε κάποιο άγνωστο νησί, βρήκε τραγικό τέλος, όταν τον κατασπάραξε ένα άγριο λιοντάρι.  Η σύναξή της τελείται στο μαρτύριο αυτής, πλησίον της μάρτυρος Ευφημίας στο Πέτριο.  Σήμερα γιορτάζουν οι: Θεμιστοκλής, Θέμης, Θεμιστοκλεία, Ιούλιος, Ιουλία, Ιουλιανή, Ιουλίτσα, Γιουλία, Γιούλα, Γιουλίτσα, Τζούλια, Γιούλη   Απολυτίκιο:  Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.   Ως νύμφη πανάμωμος και αθληφόρος σεμνή, τω Λόγω νενύμφευσαι του αθανάτου Πατρός, Ιουλιανή ένδοξε, συ γαρ φθαρτόν μνηστήρα παριδούσα, εμφρόνως ήθλησας υπέρ φύσιν και τον όφιν καθείλες, και νυν ταίς του νυμφίου σου τρυφάς φαιδρότησι.  

~**  Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα : Ευχές για καλές γιορτές


~   : Ευχές για καλές γιορτές: Έρχονται κι αν θέλετε να ευχηθείτε κάτι διαφορετικό ή να χαρίσετε έξυπνες και πρωτότυπες Χριστουγεννιάτικες ευχές, επιλέξτε μια απο τις παρακάτω Ευχές Χριστουγέννων 2019.
*    Πάρτε μερικές ιδέες από ευχές για καλά Χριστούγεννα, που μπορείτε να στείλετε με κάρτα, με sms, με e-mail ή με ένα πρωτότυπο προσωπικό δώρο στους ανθρώπους που αγαπάτε. Δείτε Χριστουγεννιάτικες ευχές, ποιηματάκια και Χριστουγεννιάτικες μαντινάδες.

Παρακάτω θα βρείτε όμορφες και πρωτότυπες ευχές Χριστουγέννων 2019 που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να στείλετε τις ευχές σας σε όλους όσους αγαπάτε.  Πρωτότυπες Χριστουγενιάτικες Ευχές και μαντινάδες, από το mamasou.gr, αφιερωμένες σε εσάς και σε αυτούς που αγαπάτε…  Σαν το Άστρο στον ουρανό, ας λάμψει η ελπίδα μας για ένα καλύτερο κόσμο.  Το πιο λαμπρό αστέρι των Χριστουγέννων το έχω δίπλα μου. Χρόνια πολλά, αστέρι μου!  Μακάρι το Πνεύμα των Χριστουγέννων να μας δώσει ως δώρο χαρά και όμορφες αναμνήσεις από αυτές τις γιορτές.  Η Γέννησή Του ας σημάνει την αρχή για μια καλύτερη ζωή γεμάτη αλήθεια και φως.  Η διεύθυνση και το προσωπικό της εταιρίας μας σας εύχονται καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος.  Χρόνια πολλά, καλή χρονιά, υγεία και ευτυχία για κάθε μέρα του χρόνου.  Ελπίζω οι άνθρωποι να προσπαθήσουμε αυτές τις γιορτές να ξαναβρούμε την ανθρωπιά μέσα μας και να αλλάξουμε πορεία, οδεύοντας προς μια καλύτερη προοπτική του εαυτού μας !  Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα σε όλους, υγεία πάνω απ’ όλα και αγάπη.  Ας γίνει φέτος η ψυχή μας η φάτνη που θα γεννηθεί η αγάπη και η ειρήνη.  Καλά Χριστούγεννα. Όμορφα & ιδιαίτερα ευελπιστώ και χιονισμένα. Όταν γεννιέται ο Χριστός γεννιέται μαζί Του και η ελπίδα για ένα κόσμο χωρίς βία, γεμάτο αγάπη και ειρήνη.  Εύχομαι σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους που κατοικούν το θαυμαστό μας πλανήτη, Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.  Το φωτεινό άστρο των Χριστουγέννων, οδήγησε τους 3 μάγους στον Χριστό. Ας οδηγήσει και εσάς σε μια ζωή ευτυχισμένη με πολύ αγάπη, ζεστασιά, υγεία και επαγγελματική επιτυχία.  Ας ευχηθούμε ότι το νέο έτος θα κάνει τα όνειρα όλου του κόσμου πραγματικότητα και θα σκορπίσει ευτυχία και υγεία.  Οι μέρες των Χριστουγέννων ας μεταφέρουν την μαγεία τους στο σπίτι σας και ο Άγιος Βασίλης ας εκπληρώσει τις ευχές όλων σας.  Φέτος τα Χριστούγεννα, μια ευχή – δώρο θα ήταν για μένα να σε είχα δίπλα μου.  Υγεία, ειρήνη, αγάπη, ευτυχία. Ας γίνουν οι ευχές σας…πραγματικότητα.  Αυτά τα Χριστούγεννα ας αναστήσουν το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων, ας ζεστάνουν τις παγωμένες καρδιές τους και ας χαρίσουν σ’ αυτούς που αγωνίζονται την ζωή που τους αξίζει.  Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία, Όνειρα, Χαμόγελα, Δημιουργικότητα, Επιτυχίες… είναι μερικές μόνο από τις ευχές μας για τα φετινά Χριστούγεννα και τη νέα Χρονιά που πλησιάζει. Καλά Χριστούγεννα!                                                                                               Εύχομαι ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ και ΓΑΛΗΝΗ σε όλους.
«Καλά Χριστούγεννα εύχομαι στην οικογένειά σας
και των αγγέλων οι ψαλμοί τραγούδια στην καρδιά σας.
Ο νέος χρόνος που έρχεται υγεία να σας χαρίσει
με γέλιο, αγάπη και χαρά, το σπίτι να γεμίσει.»
Εύχομαι η αγάπη και η χαρά να φωλιάσει στις καρδιές των ανθρώπων και να τις ζεστάνει, προσθέτοντας μια νότα ευτυχίας στη δύσκολη καθημερινότητα αυτής της εποχής.
Σου εύχομαι τα φετινά Χριστούγεννα να σημάνουν την γέννηση μιας ονειρεμένης για εσένα ζωής και ένα άστρο να φωτίζει το πρόσωπό σου για πάντα.
Η γέννηση του Χριστού ας είναι το προμήνυμα για μια χρονιά διαφορετική, όμορφη, με λιγότερα προβλήματα και περισσότερες φωτεινές εικόνες.
Εύχομαι η μαγεία των Χριστουγέννων να μας αγγίξει και να μας δώσει αυτό το κάτι που χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι.
Καλά Χριστούγεννα, με υγεία, αγάπη και χαρά για όλον τον κόσμο!

Τα πιο όμορφα Χριστούγεννα σήμερα να περάσεις κοντά σε αυτούς που αγαπάς κι ότι ποθήσεις να χεις.
Όπως οι τρεις μάγοι ας βρούμε και΄μεις το Άστρο που θα μας οδηγήσει στο δρόμο της αγάπης.
Ίσως να έχεις κουραστεί να δέχεσαι ευχές που ποτέ δεν πραγματοποιούνται όπως λες. Μην τις απορρίπτεις όμως γιατί η αξία τους είναι ανεκτίμητη και η ύπαρξή τους στόχος που αργά ή γρήγορα θα κατακτηθεί αρκεί να έχεις υγεία και να το θες. Καλά Χριστούγεννα…
Η Γέννησή του Χριστού ας σημάνει την αρχή για μια καλύτερη ζωή γεμάτη αλήθεια και φως. Τις καλύτερες ευχές για τα φετινά Χριστούγεννα.
Καλά Χριστούγεννα και ένα ευτυχισμένο, χαρούμενο νέο έτος, με κουράγιο και συμπόνια.
Ας είναι κάθε αστέρι μια ευχή μας για να ΄ναι ο ουρανός πιο λαμπερός και μόνο φως να υπάρχει στη ζωή μας.
Αν η κάθε ευχή εκφράζει μία ελπίδα, τότε ελπίζουμε να πραγματοποιηθούν όλες σας οι ευχές.
Καλά Χριστούγεννα σε εσάς και την οικογένειά σας. Ας είναι το Ξεκίνημα της Νέας Χρονιάς αφετηρία μίας δημιουργικής εποχής. Χρόνια πολλά!
Κάθε αστέρι που πέφτει είναι και μία παιδική ευχή. Φέτος ας γίνουν όλες πραγματικότητα…
Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία, Όνειρα, Χαμόγελα, Δημιουργικότητα, Επιτυχίες… είναι μερικές μόνο από τις ευχές μας για τα φετινά Χριστούγεννα και τη νέα Χρονιά που πλησιάζει. Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά!   Η «εταιρία» μας και οι συνεργάτες της σας εύχονται, ολόψυχα, καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος.    Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος.
Η Γέννησή Του ας σημάνει την αρχή για μια καλύτερη ζωή γεμάτη αλήθεια και φως.
Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος.
Ο σάκος του Άγιου Βασίλη ας κρύβει για σένα ξεχωριστές αναμνήσεις του χτες, ευτυχισμένα σήμερα κι έναν κόσμο που θα σε οδηγεί σε υπέροχα αύριο. Καλή Χρονιά!   Κατεβάστε, τυπώστε και στείλτε την παρακάτω κάρτα Χριστουγέννων σε αυτούς που αγαπάτε για να τους ευχηθείτε Καλά Χριστούγεννα.  Καλά Χριστούγεννα κάρτα με ευχή  Δείτε παρακάτω μερικές μαντινάδες Χριστουγέννων απο την Κρήτη  Χριστουγεννιάτικες Μαντινάδες – Ευχές Χριστουγέννων

Χριστουγεννιάτικες ευχές στέλνω από την καρδιά μου
σε όλους όσους αγαπώ και δεν βρίσκονται κοντά μου!

Ευχές για τα Χριστούγεννα και τον καινούργιο χρόνο
κι ότι έχεις μέσα στην καρδιά να ξετελέψει όλο.
Ότι στον κόσμο επιθυμείς και πλάσεις με το νου σου,
να σου το φέρει ο Θεός στην πόρτα τη δική σου.

Το άστρο της Βηθλεέμ και του Χριστού η γέννα,
να σας χαρίσουνε πολλά χρόνια κι ευτυχισμένα!
ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑ ‘ΜΟΥΝΑ
ΟΛΟΧΡΟΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,
ΝΑ ‘ΜΠΟΡΟΥΝΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΑ
ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ!
Καλά Χριστούγεννα και ευχές μέσα από την καρδιά μου
και σου χαρίζω την ζωή και τη τροφή, γλυκιά μου!
ΔΕΝΤΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΟΛΗ Η ΓΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
ΚΑΙ ΝΑ ‘ΧΕΙ ΓΙΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΤΟΥ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Με του Χριστού τη γέννηση και με το νέο έτος,
μόνο χαρούμενες ευχές να σού’ ρθουνε εφέτος!
Η του χριστού η γέννηση να φέρει ό,τι ποθήσεις
Χρόνια καλά, χαρές πολλές και στς’ άλλους να χαρίσεις.
Με του Χριστού τη γέννηση κάνω ευχές για σένα
να ‘ναι τα χρόνια σου πολλά, καλά κι ευτυχισμένα.
Να σε θυμούνται οι γνωστοί, οι συγγενείς κι οι φίλοι,
αυτό είναι το καλύτερο δώρο του Άι Βασίλη!
Απ΄την καρδιά μου μια ευχή, σου στέλνω με τη σκέψη,
του θεανθρώπου η γέννηση ό,τι ποθείς να πέψει.
Μέρες που λέγονται ευχές πάρε και μια από μένα
Μέρες γλυκές, καλές, ζεστές και χρόνια ευτυχισμένα.
Ο Αι Βασίλης τις χαρές που έχει και φυλάσσει
απόψε στο κατώφλι σας να ρθει και να μοιράσει.
Για του Χριστού τη Γέννηση και ελευση του Χρόνου,
χίλιες ευχές στη ζήση σου και τέλος κάθε πόνου.
Από τη φάτνη του Χριστού έφυγε ένα αστέρι,
για να σου πει χρόνια πολλά κι αγάπη να σου φέρει.
Ήρθενε η Πρωτοχρονιά
κι είπα του ʼη Βασίλη,
τις πιο μεγάλες τις χαρές
σε σένα να τσι στείλει.
Όσα κλαδιά στο δέντρο σου θα έχεις στολισμένα
τόσα να είναι τα καλά που θα’ ρθουνε σε σένα.
Και όσο θα λάμπει στην κορφή το φωτεινό τ’αστέρι
τόσο πολύ να σ’αγαπά και το δικό σου ταίρι.
Χρόνια πολλά, χρόνια καλά, χρόνια ευτυχισμένα
τα φετινά Χριστούγεννα να είναι ονειρεμένα.
Σε έλκυθρο συνάντησα φέτος τον Αι Βασίλη
τουπα αν βαστ΄λα χαρές σπίτι σου να τις στείλει.
Τ’ αστέρι απ την Βηθλεέμ
Το δρόμο να φωτίζει
Χαρά υγεία προκοπή
Σε όλους να χαρίζει.
Δέντρο Χριστουγεννιάτικο
μ’ ευχές έχω στολίσει,
ο νέος χρόνος που θα ‘ρθει
χαρές να σε γεμίσει.
2019 ευχές έδωσα του Άι Βασίλη,
κι ελπίζω πως θα φτάσουνε να πάρετε όλοι οι φίλοι!
Σαν το κοπέλι έγραψα τ’ Άη Βασίλη γράμμα
να φέρ’ εσένα ότι ποθείς μα ‘γω δε θέλω πράμα.
Τα πιο όμορφα Χριστούγεννα σήμερα να περάσεις
κοντά σ’ αυτούς που αγαπάς κι ό,τι ποθήσεις να ‘χεις.
Ετούτα τα Χριστούγεννα να’ν τα καλύτερά σου
Χαρές και δώρα να σε βρουν, κι αγάπη στην καρδια σου.
Ο νεογέννητος χρηστός
να φέρει τη γαλήνη
Φώτιση για τους ισχυρούς
στον κόσμο μας ειρήνη.   
~**  Συγκινητική ιστορία μιας φτωχής γιαγιάς
Με την πρώτη ματιά έβλεπε κανείς απλώς μια .
Έσερνε τα βήματά της στο χιόνι, μόνη, παρατημένη, με σκυμμένο κεφάλι.
*    Όσοι περνούσαν από το πεζοδρόμιο της πόλης αποτραβούσαν το βλέμμα τους, για να μη θυμηθούν ότι τα βάσανα και οι πόνοι δεν σταματούν όταν γιορτάζουμε Χριστούγεννα.

Ένα νέο ζευγάρι μιλούσε και γελούσε με τα χέρια γεμάτα από ψώνια και δώρα και δεν πρόσεξαν τη γριούλα. Μια μητέρα με δυο παιδιά βιάζονταν να πάνε στο σπίτι της γιαγιάς. Δεν έδωσαν προσοχή. Ένας παπάς είχε το νου του σε ουράνια θέματα και δεν την πρόσεξε.  Αν πρόσεχαν όλοι αυτοί, θα έβλεπαν ότι η γριά δεν φορούσε παπούτσια. Περπατούσε ξυπόλητη στον πάγο και το χιόνι. Με τα δυο της χέρια η γριούλα μάζεψε το χωρίς κουμπιά παλτό της στο λαιμό. Φορούσε ένα χρωματιστό φουλάρι στο κεφάλι σταμάτησε στη στάση σκυφτή και περίμενε το λεωφορείο.  Ένας κύριος που κρατούσε μια σοβαρή τσάντα περίμενε κι αυτός στη στάση, αλλά κρατούσε μια απόσταση. Μια κοπέλα περίμενε κι αυτή, κοίταξε πολλές φορές τα πόδια τής γριούλας, δεν μίλησε.  Ήρθε το λεωφορείο και η γριούλα ανέβηκε αργά και με δυσκολία. Κάθησε στο πλαϊνό κάθισμα, αμέσως πίσω από τον οδηγό. Ο κύριος και η κοπέλα πήγαν βιαστικά προς τα πίσω καθίσματα.  Ο άντρας που καθόταν δίπλα στη γριούλα στριφογύριζε στο κάθισμα κι έπαιζε με τα δάχτυλά του. «Γεροντική άνοια», σκέφτηκε. Ο οδηγός είδε τα γυμνά πόδια και σκέφτηκε: «Αυτή η γειτονιά βυθίζεται όλο και πιο πολύ στη φτώχεια. Καλύτερα να με βάλουν στην άλλη γραμμή, της λεωφόρου». Ένα αγοράκι έδειξε τη γριά.  «Κοίταξε, μαμά, αυτή η γριούλα είναι ξυπόλυτη». Η μαμά ταράχτηκε και του χτύπησε το χέρι. «Μη δείχνεις τους ανθρώπους, Αντρέα! Δεν είναι ευγενικό να δείχνεις». «Αυτή θα έχει μεγάλα παιδιά», είπε μια κυρία που φορούσε γούνα. «Τα παιδιά της πρέπει να ντρέπονται». Αισθάνθηκε ανώτερη, αφού αυτή φρόντισε τη μητέρα της.  Μια δασκάλα στη μέση του λεωφορείου στερέωσε τα δώρα που είχε στα πόδια της. «Δεν πληρώνουμε αρκετούς φόρους, για να αντιμετωπίζονται καταστάσεις σαν αυτές;» είπε σε μια φίλη της που ήταν δίπλα της. «Φταίνε οι δεξιοί», απάντησε η φίλη της. «Παίρνουν από τους φτωχούς και δίνουν στους πλούσιους». «Όχι, φταίνε οι άλλοι», μπήκε στη συζήτηση ένας ασπρομάλλης. Με τα προγράμματα πρόνοιας κάνουν τους πολίτες τεμπέληδες και φτωχούς».  «Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να αποταμιεύουν», είπε ένας άλλος που έμοιαζε μορφωμένος. «Αν αυτή η γριά αποταμίευε όταν ήταν νέα, δεν θα υπέφερε σήμερα». Και όλοι αυτοί ήταν ικανοποιημένοι για την οξύνοιά τους που έβγαλε τέτοια βαθιά ανάλυση.   Αλλος ένας έμπορος αισθάνθηκε προσβολή από τις εξ αποστάσεως μουρμούρες των συμπολιτών του. Έβγαλε το πορτοφόλι του και τράβηξε ένα εικοσάρι. Περπάτησε στο διάδρομο και το έβαλε στο τρεμάμενο χέρι της γριούλας. «Πάρε, κυρία, να αγοράσεις παπούτσια». Η γριούλα τον ευχαρίστησε κι εκείνος γύρισε στη θέση του ευχαριστημένος, που ήταν άνθρωπος της δράσης. Μια καλοντυμένη κυρία τα πρόσεξε όλα αυτά και άρχισε να προσεύχεται από μέσα της. «Κύριε, δεν έχω χρήματα. Αλλά μπορώ ν’απευθυνθώ σε σένα. Εσύ έχεις μια λύση για όλα. Όπως κάποτε έριξες το μάννα εξ ουρανού, και τώρα μπορείς να δώσεις ό,τι χρειάζεται η κυρούλα αυτή για τα Χριστούγεννα».  Στην επόμενη στάση ένα παληκάρι μπήκε στο λεωφορείο. Φορούσε ένα χοντρό μπουφάν, είχε ένα καφέ φουλάρι και ένα μάλλινο καπέλο που κάλυπτε και τα αυτιά του. Ένα καλώδιο συνέδεε το αυτί του με μια συσκευή μουσική. Ο νέος κουνούσε το σώμα του με τη μουσική που άκουε. Πήγε και κάθισε απέναντι στη γριούλα.  Όταν είδε τα ξυπόλυτα πόδια της, το κούνημα σταμάτησε. Πάγωσε. Τα μάτια του πήγαν από τα πόδια της γιαγιάς στα δικά του. Φορούσε ακριβά ολοκαίνουργια παπούτσια. Μάζευε λεφτά αρκετό καιρό για να τα αγοράσει και να κάνει εντύπωση στην παρέα.  Το παληκάρι έσκυψε και άρχισε να λύνει τα παπούτσια του. Έβγαλε τα εντυπωσιακά παπούτσια και τις κάλτσες. Γονάτισε μπροστά στη γριούλα. «Γιαγιά, είπε, βλέπω ότι δεν έχεις παπούτσια. Εγώ έχω κι άλλα». Προσεκτικά κι απαλά σήκωσε τα παγωμένα πόδια και της φόρεσε πρώτα τις κάλτσες κι ύστερα τα παπούτσια του. Η γριούλα τον ευχαρίστησε συγκινημένη.  Τότε το λεωφορείο έκανε πάλι στάση. Ο νέος κατέβηκε και προχώρησε ξυπόλυτος στο χιόνι. Οι επιβάτες μαζεύτηκαν στα παράθυρα και τον έβλεπαν καθώς βάδιζε προς το σπίτι του. «Ποιος είναι;», ρώτησε ένας. «Πρέπει να είναι άγιος», είπε κάποιος. «Πρέπει να είναι άγγελος», είπε ένας άλλος. «Κοίτα! Έχει φωτοστέφανο στο κεφάλι!» φώναξε κάποιος. «Είναι ο Χριστός!» είπε η ευσεβής κυρία. Αλλά το αγοράκι, που είχε δείξει με το δάχτυλο τη γιαγιά, είπε: Όχι, μαμά τον είδα πολύ καλά. Ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΣ.  
***  Οργή κατά πάντων από Ρ.Τ.Ερντογάν: «Να φύγουν οι Ρώσοι από τη Λιβύη – Θα απαντήσουμε σκληρά στις ΗΠΑ – Δεν είμαστε νομάδες… »
~  Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για πρώτη φορά εμφανίστηκε τόσο οργισμένος όχι μόνο με τις ΗΠΑ για το «EastMed Act» στο οποίο περιλαμβάνεται η αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 αλλά και η απόφασή των ΗΠΑ να αρθεί το εμπάργκο πώλησης αμερικανικών όπλων στη Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και με την Ρωσία την οποία κατήγγειλε (!) δημοσίως για την παρουσία της ρωσικής Wagner στην Λιβύη στο πλευρό του στρατάρχη Χάφταρ.  
Από την Κουάλα Λουμπούρ όπου βρίσκεται ο Ερντογάν και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε: «Οι ΗΠΑ λένε ότι θα επιβάλουν κυρώσεις για τον Turk Stream. Αυτό συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Θα απαντήσουμε με αντίμετρα!»
«Δεν βαριούνται να λένε ότι θα μας επιβάλλουν κυρώσεις; Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Το λέω συνεχώς: εμείς δεν είμαστε νομαδικό κράτος».  Ο Ερντογάν απάντησε σε πολλές ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα της Λιβύης και αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην ρωσική ανάμειξη στην Λιβύη.  Είπε ότι παρότι δεν φαίνεται επίσημα, υπάρχει μια εταιρεία μισθοφόρων που πιθανότατα έχει δημιουργηθεί από την Μόσχα και εννοούσε την ρωσική Wagner.  Είπε ότι τέτοιου είδους εταιρείες μισθοφόρων έχουν και οι ΗΠΑ και έφερε ως παράδειγμα εταιρείες μισθοφόρων που έχουν δημιουργηθεί από βετεράνους που πολέμησαν στο Αφγανιστάν.  
Την ίδια ώρα η Ρωσία ανακοίνωσε ότι της προκαλεί μεγάλη ανησυχία μια ενδεχόμενη αποστολή στρατευμάτων από την Τουρκία στην Λιβύη και σημείωσε ότι η συμφωνία ασφαλείας που συνήφθη μεταξύ των δύο χωρών εγείρει πολλά ερωτήματα. Την είδησεη μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο πηγή στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επικύρωσε συμφωνία ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η επίθεση εδώ και μήνες από αντίπαλες δυνάμεις.  Eίναι η πρώτη φορά που ο Ρ.Ερντογάν βάλλει κατά και των δύο υπερδυνάμεων. Οι ΗΠΑ δείχνουν αποφασισμένες να «ματώσουν» την Τουρκία παρά το γεγονός ότι θα «ματώσουν» και αυτές.  Είναι θέμα γοήτρου πλέον.  Όσο για την Ρωσία, η Μόσχα είναι αποφασισμένη να «εξαφανίσει» το πολιτικό σκέλος του ISIS, την Μουσουλμανική Αδελφότητα, από την Μεσόγειο.  πηγή
***  ΕΙΔΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ…
~   Σοκ προκαλεί η  αποκάλυψη για τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών ΣΥΡΙΖΑ  Νίκο Κοτζία .  
Συγκεκριμένα η Athens Review of Books έκανε γνωστή την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Νίκου Κοτζιά από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών για απάτη επί δικαστηρίω.  Η Athens Review of Books έκανε γνωστό πως, σύμφωνα με τη Διάταξη 3159/2019 του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, «για την έτερη πράξη, η οποία έχει τελεστεί με την κατάθεση προτάσεων ενώπιον του Εφετείου Αθηνών στις 4.3.2015 από τον εδώ εγκαλούμενο [Ν. Κοτζιά], θα ασκηθεί σχετική ποινική δίωξη».
Σε σχετική της ενημέρωση, αναφέρει επίσης: ς θυμηθούμε τι είχε καταθέσει στις Προτάσεις του ο τότε κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.  1. «…εξελέγην αναπληρωτής Καθηγητής στο εν λόγω Πανεπιστήμιο [Μαρβούργου]… Συν τοις άλλοις, το θέρος του 2001, λόγω της θέσης Καθηγητού που κατείχα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο και πριν από την ανάληψη καθηκόντων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ…». Αυτούς τους ισχυρισμούς διέψευσαν και τα τρία πανεπιστήμια.
2. Ότι βαλθήκαμε να τον συκοφαντήσουμε, όταν αποφασίσαμε να στηρίξουμε με πάθος το μνημόνιο και μάλιστα «από σημαντικές κρατικές θέσεις» ‒ εμείς διωκόμενοι και χωρίς καμιά κρατική θέση κι αυτός κορυφαίος υπουργός!  Η ιδιοκτήτρια και ο διευθυντής της Athens Review of Books είχαν καταθέσει μήνυση εναντίον του Κοτζιά στις 4.6.2015, αφενός μεν για τις πράξεις της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και, αφετέρου, για την απάτη επί δικαστηρίω που διέπραξε με απύθμενα ψεύδη όπως τα παραπάνω. Όσον αφορά το σκέλος της συκοφαντικής δυσφήμησης, αφέθηκε να παραγραφεί λόγω 18μήνου καθώς ο Πολυκαθηγητής Κοτζιάς τότε ήταν πανίσχυρος υπουργός, ωστόσο η απάτη επί δικαστηρίω κατά την εν λόγω διάταξη παραμένει.

Τέλος, παρότι μη αξιόποινο αλλά χαρακτηριστικό της όλης διανοητικής καταστάσεως του Πολυκαθηγητή, για λόγους αναψυχής αξίζει να αναφέρουμε ότι έγραφε ανάμεσα στα καθηγητικά του παραληρήματα και τα παρακάτω:  «(…) προέρχομαι από μεγαλοαστική οικογένεια με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Ειδικώτερον επισημαίνεται ότι η οικογένειά μου είναι κομμάτι της οικογένειας του Παλαιών Πατρών Γερμανού, κατά κόσμο Κοτζιά, και ο πατέρας μου, Άγγελος Κοτζιάς, ήταν ιδιοκτήτης τόσον της αντιπροσωπείας όσον και μονάδας παραγωγής της εταιρείας “LM Erics[s]on Τηλεπικοινωνίες” στην Αθήνα».  Πηγη: Πρώτο θέμα
***   Το πλοίο Typhoon σαρώνει τα σκουπίδια των ακτών της Μεσσηνίας  
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε χθες κατοίκους παραθαλάσσιων περιοχών της Μεσσηνίας, καθώς είδαν το πλοίο TYPHOON να πλησιάζει και τα παράλια του νομού μας.
Ειδικότερα, η όλη «επιδρομή» εντάσσεται σε δράση από το ερευνητικό κλιμάκιο του Ιδρύματος Αθ. Λασκαρίδη, το οποίο κάνει καθαρισμό στις παραλίες της Μεσογείου, καθώς και καταγραφή των αντικειμένων και διαχωρισμό των απορριμμάτων για την εμπεριστατωμένη έρευνα που διενεργεί για την προστασία του περιβάλλοντος.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιούλιο από την Κρήτη και συνεχίζει σε ακτές της Μεσογείου ωσότου ολοκληρωθεί η έρευνα.
Όσο για το πλοίο TYPHOON, είναι μοναδικό, ειδικής κατασκευής, με αποθηκευτικούς χώρους απορριμμάτων, καθώς διαθέτει απορρυπαντικό υλικό και βαθυσκάφος.
Το πλήρωμα, όπως είπε η κα Χρυσοβαλάντη Λευτάκη, ενημέρωσε ότι στην περιοχή μας θα καθαρίσει τις ακτές Αμμούδι, Καλαμάκι, Μεμί, Ζάγκα και Περούλια.
 «Project Typhoon»
Η όλη πρωτοβουλία, όπως είχε γράψει το protohema.gr, εντάσσεται στο «Project Typhoon» («Σχέδιο Τυφώνας»), μια εξόχως σημαντική και ιδιαίτερα φιλόδοξη πρωτοβουλία για το θαλάσσιο περιβάλλον. Το υπερσύγχρονο πλοίο «Typhoon» ήρθε στα ελληνικά ύδατα για να λειτουργήσει ως καταλύτης στην προστασία των θαλασσών από τη ρύπανση.
Γενικότερα, το «Project Typhoon» εκπληρώνει το μεγάλο όραμα του εμπνευστή και ιδρυτή του Κοινωφελούς Ιδρύματος, του Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, ο οποίος έχει από χρόνια θέσει ως στόχο να συμβάλει καθοριστικά στον καθαρισμό των ελληνικών ακτών από τα παντός είδους
απορρίμματα.
Είναι γνωστό ότι το Ίδρυμα Λασκαρίδη επιτελεί ήδη σημαντικό έργο στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος μέσω των δικών του προγραμμάτων
και της υποστήριξης του έργου άλλων φορέων. Το «Project Typhoon» έρχεται να συμπληρώσει αυτό το έργο, με τη φιλοδοξία να αξιοποιήσει τις δυνατότητες αυτού του μοναδικού στη Μεσόγειο πλοίου.
Είναι ένα σκάφος ιδανικό για να καθαρίσει τις απρόσιτες ακτές της χώρας μας, αυτές που δεν προσεγγίζονται από συμβατικά μέσα και προσπάθειες μικρής κλίμακας.
Να σημειωθεί πως το πλοίο «Typhoon» ναυπηγήθηκε στη Νορβηγία το 2004. Έχει μήκος 72 μέτρα και πλάτος 16 μέτρα, διαθέτει σύγχρονα συστήματα ναυτικής πλοήγησης και βασικό εξοπλισμό καταπολέμησης πετρελαϊκών ρυπάνσεων, καθώς και πυροσβεστικά μέσα.
Στη μεγάλη επιχειρησιακή πλατφόρμα του φιλοξενούνται 5 μεγάλα, κατάλληλα επανδρωμένα φουσκωτά, που
πραγματοποιούν «επιθετικές αποβάσεις» και καθαρίζουν ακτές οι οποίες είναι απροσπέλαστες με άλλο μέσο. Πάνω στο «Typhoon» υπάρχουν ακόμη 6 κάδοι απορριμμάτων μεγάλης χωρητικότητας, στους οποίους γίνεται η διαλογή των ανακυκλώσιμων ειδών.  Π.Μπ.

***   Χριστούγεννα στο Μέγαρο Χορού με τις σχολές της «Φάρις» στο επίκεντρο των εκδηλώσεων
Οι σχολές της «Φάρις» στο επίκεντρο των εκδηλώσεων
Οι σχολές της «Φάρις» ενώνουν τις δυνάμεις τους και από σήμερα δίνουν την ευκαιρία στον κόσμο της Καλαμάτας να γνωρίσει αλλά και να απολαύσει τη δουλειά που γίνονται σε αυτές.
Η αρχή θα γίνει απόψε στις 8.30, οπότε στο Μέγαρο Χορού θα δοθεί η χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με τίτλο «Μια ασυνήθιστη μέρα στην Καλαμάτα».
Τη σκυτάλη παίρνουν αύριο οι μαθητές του Εικαστικού Εργαστηρίου, καθώς στις 8.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Τι φως και χρώμα κι ομορφιά να σκόρπιζε το αστέρι…», ενώ στις 9.00 θα ακολουθήσει παράσταση της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας με τίτλο «Χριστούγεννα στον κόσμο».
Τελευταία εκδήλωση στο Μέγαρο Χορού για τις σχολές της «Φάρις» θα είναι ένα φιλανθρωπικό Gala το βράδυ της Δευτέρας, στις 9.00, όπου θα συμμετάσχουν μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και τα έσοδα (είσοδος 5 ευρώ) θα δοθούν στα Παιδικά Χωριά SOS.
Εκτός Μεγάρου, το ΔΗΠΕΘΕΚ, που ανήκει στη «Φάρις», έκανε χθες πρεμιέρα με την παράσταση «Ο Γενικός Γραμματεύς», παράσταση που θα παιχτεί, μεταξύ άλλων, απόψε στις 8.00 και αύριο στις 7.00 μ.μ. στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου. Π.Μπ.

***  Απολογείται σήμερα η 24χρονη που πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια  
Κλιμάκιο αστυνομικών επισκέφθηκε το τυχερό αγοράκι του 2019
Εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή Καλαμάτας θα δώσει σήμερα το πρωί η 24χρονη αλλοδαπή, συνοδεία του δικηγόρου της Κώστα Κρόμπα, για την πράξη της να πετάξει σε υπόγειο κάδο απορριμμάτων το 5 ημερών αγοράκι που είχε φέρει στον κόσμο.
Υπενθυμίζεται ότι κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Χθες το πρωί ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, Ηλίας Αξιοτόπουλος, μαζί με την αστυνομικό που μετέφερε το μωρό στο νοσοκομείο, Έφη Ταρκάση, κι άλλες τρεις γυναίκες αστυνομικούς επισκέφθηκαν το αγοράκι στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
 Το επισκέφθηκαν
Με πρωτοβουλία των αστυνομικών που υπηρετούν στο Επιτελείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας συγκεντρώθηκαν χρήματα και αγοράσθηκαν βρεφικά είδη και ρουχαλάκια για το μωρό.
Με επικεφαλής τον κ. Αξιοτόπουλο , κλιμάκιο αστυνομικών, στο οποίο συμμετείχε και η αστυνομικός που ήταν πλήρωμα στο περιπολικό όταν ειδοποιήθηκαν για το μωρό στον κάδο απορριμμάτων και ήταν εκείνη που το πήρε στα χέρια και το μετέφερε στο νοσοκομείο, επισκέφθηκαν το μικρούλη.
Όπως ενημερώθηκαν και από τους γιατρούς, είναι καλά στην υγεία του.
 Στο «Μητέρα»
Το αγοράκι συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και, όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του ιδρύματος, έπειτα από παραγγελία της εισαγγελέως Πρωτοδικών Καλαμάτας ολοκληρώθηκαν από την Κοινωνική Υπηρεσία του νοσοκομείου οι απαραίτητες διαδικασίες για τη φιλοξενία του βρέφους σε δομή προστασίας.
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής-Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα» δέχτηκε την εισαγωγή του μικρού αγοριού και την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η μεταφορά του εκεί.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***

Ιστορικά γεγονότα από την παλιά Καλαμάτα


Πρώτη Δημοσίευση: 20/12/2019 20:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/12/2019 20:44
Το 1910 ιδρύεται ο «Σύλλογος Κυριών» με πρώτη πρόεδρο την Ευσταθία Ι. Κωστοπούλου, σύζυγο του τραπεζίτη. Ο σκοπός του συλλόγου είναι φιλανθρωπικός και άκρως κοινωνικός, με μεγάλες προσφορές, ενώ μέχρι τις μέρες μας εργάζεται ακατάπαυστα για το καλό της πόλης. Το μεγάλο έργο και η προσφορά του Συλλόγου αναφέρονται στην αξιόλογη έκδοση του βιβλίου του το έτος 2010.

-Το 1899 άρχισε η λειτουργία του μεγάλου ξενοδοχείου ύπνου της πόλης μας «Πανελλήνιον», στην οδό Αριστομένους. Είναι το ψηλότερο κτήριο της πόλης και ιδιοκτήτες οι μεταξοβιομήχανοι Αφοί Στασινόπουλοι. Το 1924 μετονομάσθηκε σε «ΡΕΞ» και με το όνομα αυτό διέγραψε μια λαμπρή πορεία μέχρι το 1986. Εκεί φιλοξενήθηκαν μεγάλες προσωπικότητες και στα σαλόνια του έγιναν αμέτρητες εκδηλώσεις, αποτελώντας το κέντρο της κοσμικής ζωής. Το 1979 επωλήθη από τον τελευταίο κληρονόμο Γιαννάκη Στασινόπουλο στην εταιρεία Γεωργαντάκη – Σοΐλη – Μανέτα. Μετά τους σεισμούς του 1986 ανακαινίσθηκε εκ βάθρων και ξαναλειτούργησε το 1999.

-Το 1902 ιδρύεται στην πόλη μας εργοστάσιο ελαίων και σαπώνων από τον Γεώργιο Λιναρδάκη, που ήταν γνωστός ως φουστανελοφόρος βιομήχανος. Το 1953 ανέλαβε τη διεύθυνση ο γιος του Παναγιώτη, Ηλίας. Ο Ηλίας υπήρξε άριστος εργοδότης, ονομαστός για τις ευεργεσίες του. Στην ιδιωτική του ζωή, άριστος σκοπευτής, με βραβεία και διακρίσεις στη σκοποβολή. Τον Ηλία διαδέχθηκαν τα παιδιά του, Γεώργιος, Ντίνος, Πέτρος, Τάκης και Σπύρος. Παράλληλα με το εργοστάσιο αντιπροσώπευαν τις μπύρες «ΦΙΞ» και την Ολυμπιακή Αεροπορία, που τότε ονομαζόταν ΤΑΕ.
Η επιχείρηση εξέπνευσε το 1993, θύμα της αποβιομηχάνισης της Μεσσηνίας. Στο τεράστιο οικόπεδο του εργοστασίου έγινε το «Μέγαρο Χορού». Ένα μικρό κομμάτι, στη μεσημβρινή πλευρά (προς τη σιδηροδρομική γραμμή), παρέμεινε άθικτο «τιμής ένεκεν», για να θυμίζει στους νεώτερους τη μεγάλη ιστορία της βιομηχανίας.

-Το 1901, γεννιέται στο χωριό Μαθία της Πυλίας ο Ιωήλ Γιαννακόπουλος, πιο γνωστός ως «πατήρ Ιωήλ», ο οποίος έμελλε να διαγράψει στην πόλη μας μια μεγάλη θρησκευτική πορεία, μέχρι σημείου σοφίας. Πολυμαθέστατος – γλωσσομαθής, γνώστης των μαθηματικών και της αστρονομίας. Συνέγραψε περίπου 40 βιβλία με φιλοσοφικές μελέτες και επεξηγήσεις για τη ζωή και τον προορισμό μας. Δημιούργημά του το «Ησυχαστήριο Ιωήλ», που βρίσκεται ανατολικά της πόλης και αποτελεί ένα μικρό παραδεισένιο τόπο. Απεβίωσε το 1966.

-Το 1918 μεγάλη πυρκαγιά απειλεί να καταστρέψει το μεγάλο εργοστάσιο οίνων και οινοπνευμάτων «Ζάννου και Ρως», που τα χρόνια εκείνα απασχολούσε περίπου 300 εργάτες. Τελικά, το εργοστάσιο σώζεται και σε ανάμνηση της ημέρας (εορτή της Αγίας Βαρβάρας) χτίζεται το μικρό γνωστό εκκλησάκι, επί των οδών Κανάρη και Ευριπίδου, δίπλα στο δημοτικό μας κολυμβητήριο.

-Το έτος 1908 μπαίνει στη ζωή των Καλαματιανών το «τραμ». Ένας πόθος πολλών ετών, που αγκάλιασε συγκοινωνιακά την πόλη της Καλαμάτας και εξυπηρέτησε τους δημότες 32 χρόνια. Αφετηρία ήταν η πλατεία της Φραγκόλιμνας, ενώ διέσχιζε την οδό Μελετίου, την οδό Υπαπαντής, την πλατεία Αγίων Αποστόλων, μετά την Αριστομένους και με ευθεία γραμμή έφθανε στην παραλία. Το τέρμα της παραλίας ήταν στο κέντρο «Τσιτσίρη» (μετέπειτα και σημερινό κέντρο Γκούνη), επέστρεφε από την οδό Φαρών και τερμάτιζε στην πλατεία της Φραγκόλιμνας.

-Το έτος 1897 ο γιατρός Κώστας Ζουμπούλης έχτισε το γνωστό τότε πολυ-ιατρείο Ζουμπούλειο Μέγαρο. Ως γνωστόν, βρίσκεται στη γωνία των οδών Παν. Καίσαρη και Αναγνωσταρά. Ο Ζουμπούλης υπήρξε προσωπικότητα για την πόλη μας. Ιατρός οφθαλμίατρος, φιλάνθρωπος, δημιουργός του τότε Αντιτραχωματικού Σχολείου στη Φυτειά, βουλευτής το 1912, ευεργέτης και δωρητής. Άφησε το Ζουμπούλειο Μέγαρο στο Δήμο Καλαμάτας, για να μνημονεύεται το όνομά του.  Για την ιστορία της πόλης: Βασίλης Ι. Μανιάτης  


~
***  Αστυνομικοί της Δ.Α. Μεσσηνίας επισκέφθηκαν το μωρό που βρέθηκε στον κάδο  
Σήμερα το πρωί αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας επισκέφθηκαν το αγοράκι που εντοπίστηκε σε υπόγειο κάδο το πρωί της Τετάρτης.
Όπως μάλιστα αναφέρει η σχετική φωτογραφία πρόσφεραν είδη βρεφανάπτυξης και ένδυσης.


***  Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας από 24/12/2019 έως 03/01/2020  
Σας γνωρίζουμε ότι τα κάτωθι δρομολόγια του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας Α.Ε. από 24/12/2019 έως 03/01/2020 θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

*ΤΡΙΤΗ 24-12-2019
Τοπικά
Κανονικά

ΑΘΗΝΑ
Κανονικά

ΟΧΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

*ΤΕΤΑΡΤΗ 25-12-2019
Τοπικά
Καθόλου

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΘΗΝΑ
19.30 – 21.30

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ
8.30 – 9.00

ΟΧΙ ΠΑΤΡΑ

*ΠΕΜΠΤΗ 26-12-2019
Τοπικά
Κυριακής

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΘΗΝΑ
Από 6.30 και μετά όλα κανονικά

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ
7.30 – 7.45
ΤΡΙΦΥΛΙΑ
09.30
Μετά κανονικά

ΟΧΙ ΣΠΑΡΤΗ

* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-12-2019
Κανονικά

* ΣΑΒΒΑΤΟ 28-12-2019
Κανονικά

* ΚΥΡΙΑΚΗ 29-12-2019
Κανονικά

* ΔΕΥΤΕΡΑ 30-12-2019
Κανονικά

* ΤΡΙΤΗ 31-12-2019
Τοπικά
Κανονικά

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΘΗΝΑ
Κανονικά έως 19.30

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Κανονικά Το τελευταίο 20.30

ΟΧΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

*ΤΕΤΑΡΤΗ 01-01-2020
Τοπικά
ΠΥΛΟ
6.15 – 13.00 – 15.00 – 19.00

ΚΟΡΩΝΗ
6.15 – 11.15 – 14.30 – 19.00

ΜΑΝΗ
18.00
ΑΓ. ΝΙΚΩΝ

ΜΕΣΣΗΝΗ
16.00 – 18.00 – 20.00 – 22.00

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΘΗΝΑ
Από 8.30 και μετά κανονικά

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ
9.30 – 11.00
Μετά κανονικά

ΟΧΙ ΠΑΤΡΑ

*ΠΕΜΠΤΗ 02-01-2020
Τοπικά
(Ημιαργίας Σαββάτου)

* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-01-2020
Κανονικά

***  Κάλαντα από το 10ο Δημοτικό Σχολείο και ευχές από το ΚΕΦΙΑΠ στο δήμαρχο  
Είκοσι μαθήτριες και μαθητές της Δ΄ και της Στ΄ τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας ήταν οι πρώτοι που είπαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων χθες στο δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο.
Τα παιδιά συνόδευσαν ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Χριστόπουλος και η δασκάλα της Μουσικής Μαρία Παραρά, η οποία διασκεύασε τα κάλαντα ειδικά για το δήμαρχο.
Τα παιδιά έψαλαν κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και προσέφεραν στον κ. Βασιλόπουλο ως δώρο κατασκευές, τις οποίες έφτιαξαν στα εργαστήριά τους. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τα παιδιά και τους δασκάλους τους, δεδομένου ότι επρόκειτο για το πρώτο σχολείο μαθητές του οποίου τού είπαν τα κάλαντα και έδωσε τις καλύτερες ευχές του για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος. Σε όλα τα παιδιά προσφέρθηκαν κέρασμα και δωράκια.
Επίσης, η διοικητικά υπεύθυνη του ΚΕΦΙΑΠ, Ιωάννα Καραμήτρη, στελέχη του Κέντρου και μέλη του, επισκέφθηκαν χθες το Δημαρχείο και προσέφεραν στο δήμαρχο μια χριστουγεννιάτικη κάρτα και πολλές ευχές.
Ο κ. Βασιλόπουλος ευχαρίστησε θερμά και ανταπέδωσε τις ευχές, διαβεβαιώνοντας για τη συνεχή υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας προς το ΚΕΦΙΑΠ. Στους δε επισκέπτες προσφέρθηκε κέρασμα.

***  Πεντάμηνη παράταση για τις 120 δόσεις  
Παρατείνεται κατά 5 μήνες από τη λήξη της, δηλαδή έως τις 31 Μαΐου 2020, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την οριστική υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών προς τα ταμεία σε έως 120 δόσεις, με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.
Βάσει της νέας διάταξης, που κρίθηκε αναγκαία και λόγω της σημαντικής καθυστέρησης στον προσδιορισμό των οφειλών από φορείς κοινωνικής ασφάλισης, κυρίως τα πρώην Ταμεία ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ, δίνεται νέα παράταση ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων σε όσους έκαναν εντός της αρχικής ημερομηνίας την πρώτη αίτηση ένταξης στο διακανονισμό. Κατοχύρωσαν έτσι δικαίωμα και πλέον αναμένουν από τα ταμεία την εκκαθάριση και τη βεβαίωση των οφειλών, προκειμένου να οριστούν οι δόσεις του διακανονισμού.
Με την ίδια διάταξη δίνεται, επίσης ως τις 31 Μαΐου 2020, η δυνατότητα σε χιλιάδες ασφαλισμένους – οφειλέτες οι οποίοι εντάχθηκαν στη ρύθμιση και την έχασαν εντός του 2019 να ξαναενταχθούν σε αυτή, υπό συγκεκριμένες, ωστόσο προϋποθέσεις. Βασική προϋπόθεση είναι να καταβάλουν έως τις 31 Μαΐου το σύνολο του ποσού που αντιστοιχεί στις δόσεις της ρύθμισης που έχουν καταστεί απαιτητές παράλληλα με τις νέες βεβαιωμένες, εκτός ρύθμισης οφειλές.
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ οι οποίοι έχουν ζητήσει επανυπολογισμό εισφορών. Με τον επανυπολογισμό οι εισφορές μειώθηκαν κατά 67%. Τώρα, στην περίπτωση που απωλέσουν τη ρύθμιση των 120 δόσεων, οι εισφορές επανέρχονται στην αρχική τους μορφή. Δηλαδή, αν κάποιος ασφαλισμένος οφείλει στον ΟΑΕΕ εισφορές μέχρι τις 31/12/2016 ύψους 30.000 ευρώ, με τον επανυπολογισμό των εισφορών αυτές διαμορφώνονται σε 10.000 ευρώ. Εάν, όμως, χάσει τη ρύθμιση, οι εισφορές επανέρχονται στα 30.000 ευρώ συν τις αντίστοιχες προσαυξήσεις.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τηλ. 27210 62200.

***  Άρθρο της Κύρας Αδάμ: Η Αθήνα έχει «όπλα» να αντιμετωπίσει την Τουρκία  
Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι μπορεί να θεωρήσει λήξαν το επεισόδιο με την παράνομη τουρκο-λιβυκή ΑΟΖ από το Καστελόριζο μέχρι την Κρήτη, προεξοφλώντας (;) ότι η Άγκυρα δε θα προχωρήσει σε σεισμογραφικές έρευνες ή γεωτρήσεις, παρά τις καθημερινές σχετικές δηλώσεις Ερντογάν και αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης.
Τη στάση της αυτή η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται να τη βασίζει στα «διπλωματικά τείχη» (δηλαδή χάρτινα και άυλα, αφού πρόκειται για φραστικές μόνον διαβεβαιώσεις) που νομίζει ότι έχει ορθώσει μετά τη φραστική υποστήριξη του Συμβουλίου της Ε.Ε.
Μάλιστα, η κυβέρνηση δείχνει να έχει απομακρύνει και τις σκέψεις της για έμπρακτες κυρώσεις της σε βάρος της Τουρκίας, αν ληφθεί στα σοβαρά υπόψη η επίσημη τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μ Βαρβιτσιώτη, στη Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ελληνικής Βουλής εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη: «Πέρα από την ξεκάθαρη δήλωση στήριξης της Ελλάδας και την ξεκάθαρη δήλωση ότι αποτελεί παραβίαση του Δικαίου της Θάλασσας (σ.σ. η τουρκο-λιβυκή συμφωνία)… κρίναμε ότι δε θα έπρεπε σε αυτή τη φάση να ζητηθούν από την Ελλάδα άλλες κυρώσεις…».
Η πρώτη και βασική παρατήρηση είναι ότι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, από την έναρξη της κρίσης με την Τουρκία στην παράνομη τουρκο-λιβυκή ΑΟΖ, η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε προσπάθησε να επιβάλει κανενός είδους κύρωση σε βάρος της Τουρκίας. Οι δύο ελληνικές επιστολές στον ΟΗΕ δεν ήταν ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της Τουρκίας, ήταν απλώς ενημερωτικά κείμενα με τη μονομερή δέσμευση της Αθήνας ότι είναι έτοιμη για διάλογο με την Τουρκία (χωρίς προϋποθέσεις μάλιστα). Στην Ε.Ε., η Ελλάδα απλώς έδωσε συγχαρητήρια στον εαυτόν της για τις φραστικές υποστηρίξεις των εταίρων (χωρίς πρακτικό αντίκρισμα σε βάρος της Τουρκίας όμως). Και στη συνέχεια, στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και το «εξασκημένο» σε κατευνασμό της Τουρκίας πολιτικό σύστημα, άνοιξαν μόνοι τους το χορό των συμπορεύσεων και «αντιπαραθέσεων», αν δηλαδή το σωστότερο είναι να καλέσουμε την Τουρκία (που στο μεταξύ κορυφώνει τη επιθετική διάθεση της σε βάρος της Ελλάδας) σε «συνυποσχετικό» για το Δικαστήριο της Χάγης, ή σε «σκέτο» διμερή διάλογο εφ’ όλης της ύλης, με απώτερο και στόχο να αποτραπεί η Τουρκία από έμπρακτη κλιμάκωση των ενεργειών της είτε στο τέλος του 2019 είτε στην αρχή του 2020.
Και όμως.
Η Αθήνα –αν θελήσει-έχει μπροστά στα χέρια της και άμεσα εκείνα τα καθ’ όλα νόμιμα μέσα για να στηρίξει κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας και, μάλιστα, σε έναν τομέα που την «πονάει πολύ»: το οικονομικό.
Η τουρκική κυβέρνηση έχει ήδη «ανοίξει πανιά» για την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ μέσα στο 2020 της Τελωνειακής Ένωσης Ε.Ε.- Τουρκίας, με στόχο να αυξήσει δι’ αυτού του τρόπου το ΑΕΠ της κατά 2% μέχρι το 2030 και να αυξήσει κατά 24,5% τον ρυθμό των εξαγωγών της προς την Ε.Ε. και τις εισαγωγές κατά 23%.
Υπενθυμίζεται ότι η ισχύουσα Τελωνειακή Ένωση Ε.Ε.- Τουρκίας, που ολοκληρώθηκε το 2012, επιτρέπει στην Τουρκία να εξάγει προϊόντα της στις χώρες μέλη της Ε.Ε. χωρίς ή με μικρούς δασμούς- κυρίως σε αγροτικά προϊόντα –, με αποτέλεσμα τα τουρκικά αγροτικά προϊόντα να έχουν κατακλύσει τις ευρωπαϊκές αγορές. Τα οφέλη που έχει αποκομίσει μέχρι στιγμής η Τουρκία λόγω των εξαγωγών προϊόντων της χωρίς δασμούς στην Ε.Ε. ανέρχονται ήδη σε πολλά δισ. ευρώ, σε βάρος κυρίως των αγροτικών προϊόντων του φτωχού ευρωπαϊκού Νότου.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, η Τουρκία έχει όφελος από την οικονομική συναλλαγή της με την Ευρώπη (κυρίως τουρκικά αγροτικά προϊόντα χωρίς δασμούς) ποσό της τάξης των 14 δισ. ευρώ ετησίως (τονίζεται σε αντιδιαστολή ότι η Ελλάδα απορροφά από το ΕΣΠΑ μόλις 2-3 δισ. ευρώ).
Με άλλα λόγια, η Τουρκία έχει «εισπράξει» από την Ε.Ε. μέσα σε μια δεκαετία περίπου 150 δισ. ευρώ (!) σε βάρος των ευρωπαϊκών και ελληνικών και κυπριακών προϊόντων. Ένα ποσό που σε απόλυτες τιμές υπερ- βοηθάει τους τουρκικούς στρατιωτικούς εξοπλισμούς της, που, όπως δηλώνει η Άγκυρα, δε θα διστάσει να τους στρέψει, αν το κρίνει, και εναντίον γειτονικών και ευρωπαϊκών χωρών, που… την πληρώνουν στην Ε.Ε., όπως η Ελλάδα και η Κύπρος..
Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση –με πρωτοστατούσα τη Γερμανία, που έχει και τις μεγαλύτερες εξαγωγές προς την Τουρκία- αποφασίσει να προχωρήσει σε αναβάθμιση της Τελωνειακής Ένωσης με την Τουρκία (κάτι που θέλει διακαώς ο Ερντογάν, αφού έχει και ο ίδιος στρέψει την πλάτη του στην προοπτική ένταξης της χώρας του στην Ε.Ε.), «φυσιολογικά» θα πρέπει να βρει απέναντί της όχι μόνον τις φτωχές χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Θα πρέπει να βρει κυρίως την Ελλάδα και την Κύπρο, που αντιμετωπίζουν καθημερινώς εχθρικές πράξεις και απειλές εναντίον κυριαρχικών συμφερόντων τους.
Η πρόκληση – και η αναγκαιότητα της κίνησης- από ελλαδικής και κυπριακής πλευράς είναι όχι μόνον οφθαλμοφανής, αλλά και δομημένη από νομικής, πολιτικής και οικονομικής πλευράς.
Εναπόκειται στο ελληνικό πολιτικό σύστημα να κρίνει, αν είναι ικανό και πρόθυμο να «πιάσει το όπλο» ή θα προτιμήσει να δολιχοδρομεί σε συζητήσεις, μεταξύ του αν και πώς θα πάει σε «διάλογο με την Τουρκία» χωρίς όρους και προϋποθέσεις.  Της Κύρας Αδάμ

***


~**  Αθλητική ενημέρωση  :

ΣΗΜΕΡΑ  Σάββατο  21 / 12 / 2019 :

***  Στο  Ελληνικό ποδόσφαιρο για την Super League   σήμερα Σάββατο 21/12/2019 για την 15η αγωνιστική :
~*  ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης - ΞΑΝΘΗ 5-0 .-^ {13΄ Σίτο , 21΄Καπίλλα , }
~* ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 - ΑΕΚ Αθηνών 0-0 .- ^

*** Για την Super League 2  στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  σήμερα Σάββατο  21-12-2019 και για την  10η αγωνιστική :
Παναχαϊκή - Απόλλων Σμύρνης   1-3  .-^ [20-12-2019] .- ^
Πλατανιάς - Απόλλων Λάρισσας  2-1 .- ^ [ 21-12-2019 ] .-^

Κυριακή 22/12
Κέρκυρα – Δόξα Δράμας (14.30)
Λεβαδειακός – Απόλλων Πόντου (14.45)
ΠΑΣ Γιάννινα – Καραϊσκάκης (15.00)
Δευτέρα 23/12
Εργοτέλης – Χανιά (17.00)
***  Για την Football League   σήμερα Σάββατο για την  13η  αγωνιστική :
ΝΙΚΗ Βόλου - ΤΡΙΚΑΛΑ  2-0 .- ^ video
~**  ΝΊΚΗ ΒΌΛΟΥ - ΤΡΊΚΑΛΑ 2-0 τα γκολ Σάββατο 21-12-2019 για την 13η αγωνιστική της FootballLeaue : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10217004932128985/   .-
~** Νίκη Βόλου - Τρίκαλα 2-0 Σάββατο 21-12-2019 για την 13η αγωνιστική : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10217004901488219/   .-
 ~** ΝΊΚΗ Βόλου - ΤΡΊΚΑΛΑ 2-0 με το Λούκας Γκαρσία στο 75' Σάββατο 21-12-2019 Football League : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10217004810485944/  .-
 ~** Το γκολ του Ντομίνγκεζ της Νίκης Βόλου στο 22' του Α' ημιχρόνου Σάββατο 21-12-2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10217004599360666/   .-
 ~**  Νίκη Βόλου - Τρίκαλα Α' Ημίχρονο ! 1-0 με γκολ στο 22' του Ντομιγκεθ 21-12-2019 Σάββατο Football League.. : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10217004511678474/  .-                                  
***  Για την  U19  της Super League   σήμερα Σάββατο 21/12/2019  για την 16η  αγωνιστική
Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη  1-0 .- ^
ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - Ατρόμητος Αθηνών 6-0 .- ^
Παναθηναϊκός  - Άρις Θεσ/νίκης  0-1 .- ^
Βόλος Ν.Π.Σ. - Ολυμπιακός Πειραιώς  1-4 .- ^
Λαμία  1964 -  ΑΕΚ Αθηνών  0-3 .- ^

***  Σήμερα Σάββατο για την Α1΄ ανδρών στο Ελληνικό μπάσκετ για την  12η αγωνιστική  :
ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ -  ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσ/νίκης  79-65 , (33- 34) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 16-15 , 17-19 , 10-16 , 36-15 .- ^
ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ   101 -84  , (48-35)  .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 16-20 , 32-15 , 28-21 , 25-28 .- ^
Α.Ο. ΙΩΝΙΚΟΣ Νίκαιας -  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  108-74 , (42-41)  .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 15-21 , 27-20 , 34-14 , 32-19 .- ^
ΑΡΙΣ Θεσ/νίκης - Γ.Σ. ΛΑΥΡΙΟΥ  81-70 ,  (36-31)  .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 21-18 , 15-13 , 26-12 , 19-27 .- ^
ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Πατρών   86-90 , (46-32).-^
Τα  δεκάλεπτα : 20-17 , 26-15  , 12-24 , 18-20 , ΠΑΡ . :10-14 .-^

***  Σήμερα Σάββατο για την Α2΄ Ανδρών στο μπάσκετ  για την 12η αγωνιστική  :
ΑΣΚ Ιπποκράτης - Χαρίλαος Τρικούπης  -
ΑΣ.  Φίλιππος  Βέροιας - Χαρίλαος Τρικούπης  66-81 .-^ 
Α.Ο. Αγρινίου - Κόροιβος Αμαλιάδας   77-78  .-^
Α.Σ. Διαγόρας Δρυοπιδέων - Α.Σ. Καρδίτσας   102-72  .-^
Αμύντας - Γ.Σ. Δάφνη Δαφνίου  76-85 .- ^
Απόλλων Πάτρας - ΑΕ. Ψυχικού  81-68 .- ^
Ελευθερούπολη - Α.Ο. Παγκράτι 106-90 .- ^
Οίακας  Ναυπλίου - Α.Ο. Τρίτων  73-75 .- ^
Ολυμπιακός Πειραιώς - Σαακ Ανατόλια  74-62  .-^

*** Σήμερα Σάββατο για την Α1΄ στο Βόλεϊ ανδρών :
ΟΦΗ - Ηρακλής Θεσ/νίκης  0-3 σετ .- ^{17-25,  22-25, 22-25 }.-^ 
Ελπίδα  Αμπελοκήπων - Ολυμπιακός Πειραιώς  0-3 σετ .-^ {14-25 , 21-25 , 18-25  } .-^
Φοίνικας Σύρου - Εθνικός Αλεξανδρούπολης  3-1 σετ .-^ [25-16 , 25-13 , 20-25 ,25-16] .- ^
Παμβοχαϊκός - Παναθηναϊκός 1-3 σετ .- ^{18-25 , 20-25 , 25-22 , 24-26 } .- ^

*** Σήμερα Σάββατο για την Α1 στο βόλεϊ των γυναικών  :
Αίας Ευόσμου - Α.Ο. Μαρκόπουλου  3-2 .- ^{25-15,18-25 , 20-25, 25-29 , 15-8 } .- ^
ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - ΑΟΝ Παναξιακός 2-3 σετ .-^ {25-11 ,25-19 ,19-25 ,26-28 , 12-15 }.- ^
Α.Ο. Ηλυσιακός - ΑΟΦ  Πορφύρας 0-3 σετ.-^ {14-25, 17-25 ,18-25 }.-^ 
Α.Ο. Θήρας - Άρις Θεσ/νίκης  3-1 σετ .-^ {25-15,25-27, 26-24 ,25-15  }.-^
Παναθηναϊκός - Γ.Σ. Ηλιούπολης  3-0 σετ .-^{25-6 , 25-12 , 25-14 }.-^

***  Για την Α1΄στο ΧΑΝΤΜΠΟΛ ανδρών σήμερα Σάββατο  :
ΑΣΕ Δούκας - Γ.Σ. Δράμας  86   34-29 .- ^
ΑΕΚ Αθηνών - Αεσχ Πυλαίας   41-20  .- ^
Άρις Νίκαιας - ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης  23-30 .- ^
Φαίακας Κέρκυρας  - Αεροπόρος Έδεσσας  20-24 .- ^
Διομήδης  Άργους - Ολυμπιακός Πειραιώς  22-31 .- ^

*** ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  ΕΠΣΜεσσηνίας  σήμερα  :
Α΄ Τοπική
Απόλλων Καλαμάτας – Εθνικός Μελιγαλά 2-0  .-^ 
Πανθουριακός –  Ανδρούσα 2-1 .-^ 

Κυριακή 22/12/2019: 
Εράνη – Α.Ε. Μάνης 
Καλό Νερό – Σπερχογεία 
Ολυμπιακός Ανάληψης – Τέλλος Αγρας 
Τσικλητήρας Πύλου – Πάμισος 
Μεθώνη – Κυπαρισσία 
Α.Ε. Αβίας – Ακρίτας Κορώνης 
Α1 Τοπική
Θύελλα Χαρακοπιού – Νέος Άρις 0-1 .- ^ 
Πανιώνιος Καλαμάτας – ΑΟ Φυτειάς 2-1 .- ^ 
Ηρακλής Κυπαρισσίας – Απόλλων Πεταλιδίου 1-3 .- ^ 
Β΄ Τοπική
Στενωσιά – ΠΑΟ Καλλιθέας 2-5 .-^ 
Θύελλα Παραλίας – Μιλτιάδης 2-2  .-^ 
Παπαφλέσσας Άμφειας – Παναθηναϊκός Καλαμάτας 1-1  .-^ 
Ατρόμητος Πλατύ – ΠΑΣ Ράχης 0-2  .- ^ 
Πανευαϊκός – Θύελλα Μερόπης 1-4  .- ^ 
ΑΠΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ Καλαμάτας 3-0   α.α.  .- ^
Κεραυνός Καλαμάτας – Λαίικα (18:00)
Ίκαρος Καλαμάτας- Αναγέννηση Παραλίας (19:00)
***   Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής στον Α’ Όμιλο της Α2 Γυναικών:
ΓΣ Μεσσηνιακός – ΓΣ Πετρούπολης 2-3 (25-20, 25-20, 17-25, 23-25, 12-15)
ΓΑΣ Μεσσαράς – Απόλλων Καλαμάτας 0-3 (13-25, 17-25, 10-25)
Ένωση Βύρωνα – ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου 0-3 (22-25, 22-25, 15-25)
ΑΕ Αγ. Παρασκευής – ΓΣΚ Ηρακλής 1-3 (25-17, 22-25, 23-25, 16-25)
ΑΕ Αμπελοκήπων – ΑΟΝ Αργυρούπολης 3-2 (17-25, 25-22, 25-22, 14-25, 17-15)
ΓΕ Ηρακλείου – ΟΦΑ Απολλώνιος (22/12, 4.00 μ.μ.)

***  ΧΘΕΣ  ,... Παρασκευή 20-12-2019 στο Ευρωμπάσκετ Euroleague  16η  αγωνιστική :
~* ΚΙΜΚΙ Μόσχας -  ΚΑΟΥΝΟ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ  83-74  , (38-33).-^
Τα  δεκάλεπτα  : 21-16 , 17-17 , 19-16 , 26-25 .- ^ 
~* ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας  80-81 ,(47-43).- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 22-23 , 25-20 , 19-16 , 14-22 .- ^ 
~* ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ -  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π .  88-81 ,( 36-48) .-
Τα  δεκάλεπτα  : 16-21, 20-27 , 25-13 , 27-20  .- ^ 
~* ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  70-79, (25-39) .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 16-20 , 9-19 , 20-17 , 22-21 .- ^
~* ΛΥΟΝ  ΒΙΛΛΕΡΜΑΝ - ΑΛΜΠΑ Βερολίνου 93-81 ,( 36-38) .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 18-18 , 18-20 , 31-14 ,  26-29 .-^

***    Αγώνες και αποτελέσματα Παναθηναϊκού στην Euroleague στο Ευρωμπάσκετ περιόδου 2019-2020
03-10-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ  89-83  .- ^
10-10-2019: ΛΥΟΝ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  79-78  .- ^
17-10-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΧ. ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ 78-79  .- ^
24-10-2019 : ΖΕΝΙΘ Αγίας Πετρούπολης - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 79-89 .- ^
29-10-2019 : ΚΙΜΚΙ Μόσχας - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 103-86 .- ^
31-10-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  86-70 .- ^
08-11-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ  91-80 .- ^
14-11-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΑΛΜΠΑ Βερολίνου 105-106 .- στην παρατ. κ.α. 88-88 .-^
19-11-2019 : ΚΑΟΥΝΟ ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  85-86 .- ^
22-11-2019 : ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 75-87 .- ^
28-11-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  100-68 .- ^
06-12-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  99-73  ..- ^ Παράταση 
13-12-2019 : ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  98-86 .- ^ 
17-12-2019 : Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 81-78  .- ^ 
19-12-2019 : Μακαμπί Τ.Α. - Παναθηναϊκός  88-79 .- ^


~** Αγώνες και αποτελέσματα  Ολυμπιακού στην Euroleague στο Ευρωμπάσκετ   περιόδου 2019-2020
4-10-2019 : Βίλλερμπαν - Ολυμπιακός Π.  82-63 .- ^
11-10-2019 : Ολυμπιακός Π.   Βαλένθια  82-63  .- ^
18-10-2019 : Ολυμπιακός -Ζενίθ Αγίας Πετρούπολης 68-77 .- ^
25-10-2019 : Μπασκόνια - Ολυμπιακός  82-66 .- ^
30-10-2019 : ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός Π. 79-84  .-^
1-11-2019 :  Ολυμπιακός Π. - Μακαμπί Τ.Α. 65-90 .-^
7-11-2019 :   Ολυμπιακός Π. - Ανατολού Εφές   67-86 .- ^
15-11-2019 : Ολυμπιακός Π. - Ζαλγκίρις Κάουνο   83-74 .- ^
19-11-2019 : Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός Π.  85-82 .- ^
21-11-2019 : Αλμπα Βερολίνου - Ολυμπιακός Π. 80-99 .- ^
29-11-2019 : Ολυμπιακός Π. - Ολύμπια Μιλάνο   91-70 .-^
6-12-2019 :  Παναθηναϊκός  - Ολυμπιακός Π.  99-73  ..- ^ Παράταση .-
12-12-2019 : ΡΕΑΛ Μαδρίτης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς   93-77 .- ^
18-12-2019 : Ολυμπιακός Π. - Κίμκι Μόσχας 109-98 .-^ Παράταση .-
20-12-2019 : Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός Π.  88-81 .- ^

~**  Η  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ :
1.-  ΑΝΑΤΟΛΟΥ  ΕΦΕΣ   12-3 
2.- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ        12-3  
3.- ΡΕΑΛ Μαδρίτης          12-3 
4.- ΜΑΚΑΜΠΙ Τ. Α.           11-4  
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
5.- ΤΣΣΚΑ Μόσχας            10-5 
6.- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ         9-6 
7.- ΜΙΛΑΝΟ                        8-7 
8.- ΚΙΜΚΙ Μόσχας              9-6 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
9.- ΟΛΥΜΠΙΚΑΟΣ Π.                6-9 
10.-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ                6-9 
11.- ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ    6-9 
12.-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ              5-10 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
13.-  ΒΙΛΛΕΡΜΠΑΝ        7-8 
14.- ΒΑΛΕΝΘΙΑ               6-9 
15.- ΜΠΑΓΕΡΝ Μον.       6-9 
16.- ΑΛΜΠΑ Βερολ.         4-11 
17.-ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ Καουν.    3-12 
18.- ΖΕΝΙΘ Αγ. Πετρ.       4-11 
*** Σήμερα για την   Super League 2 στο ποδόσφαιρο  :
Παναχαϊκή -Απόλλων Σμύρνης   1-3  .- [37΄Σιατραβάνης , 71΄ Ιρίτιερ , 75 ΄Μπλάζικ , 90+6΄  Μαρκόβσκι . ] .-^  

***


~* ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
1.- ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας   Κυριακή  01  Δεκεμβρίου  2019    Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας ..... ~  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους μας !:  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/11/01-2019.html    .-
2.- ARFARA NEWS  Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Δευτέρα , Τρίτη ., Τετάρτη 02 , 03 . 04 Δεκεμβρίου  2019 .-  :  https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/12/arfara-news.html   .-
3.-  ARFARA NEWS ,   Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Αρφαρά Τα  Νέα  μας  Πεμπτη , Παρασκευή  , Σάββατο  05 , 06 ,07  Δεκεμβρίου  2019: https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/12/arfara-news-05-06-07-2019.html  .-
4.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Σάββατο 07 Δεκεμβρίου  2019  :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/12/arfara-news.html  .-
5.- Αρφαρά Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης.Κυριακή 08-Δεκεμβρίου 2019: https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/12/blog-post.html   .- 
6.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 09 Δεκεμβρίου 2019 : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/12/blog-post.html   .-
7.-  Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τρίτη  10  Δεκεμβρίου  2019  :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/12/blog-post.html   .-
8.- ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ , ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Από το Α -  το Ω ....!    Τρίτη  10  Δεκεμβρίου  2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/12/blog-post_10.html  .- 
9.-.- Αρφαρά  Η  Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τετάρτη  11  Δεκεμβρίου  2019 : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/12/blog-post.html  .-
10.- Αρφαρά  Η  Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Πέμπτη  12   Δεκεμβρίου  2019  :   https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/12/blog-post.html  .- 
11.-ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   .-Παρασκευή  13  Δεκεμβρίου 2019 : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/12/blog-post.html .-
12.- ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  14  Δεκεμβρίου  2019 : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/12/14-2019.html    .-
13.-ΑΡΦΑΡΑ  -2-   Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  14  Δεκεμβρίου  2019   :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/12/2-14-2019.html   .- 
14.-.-  ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ΚΥΡΙΑΚΗ  15  Δεκεμβρίου  2019 :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/12/15-2019.html .- 
15.-  .-  ARFARA  -2- NEWS  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .ΚΥΡΙΑΚΗ  15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 .  :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/12/arfara-2-news.html  .- 
16 .ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  , Δευτέρα  16 Δεκεμβρίου  2019  :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/12/16-2019.html  .-
17.-Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- Τρίτη  17  Δεκεμβρίου  2019  :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/12/blog-post_16.html  .-
18.-Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019:  https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/12/blog-post_17.html  .-
19.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης -Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019  :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/12/blog-post_19.html
 20.- .-   ΑΡΦΑΡΑ   - 2-  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . 
ΠΕΜΠΤΗ19ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ2019:  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/12/2.html  .- 
21.-  Αρφαρά   Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή  20  Δεκεμβρίου  2019  :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/12/blog-post.html   .-

22.- ΑΡΦΑΡΑ   -2-  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- Παρασκευή  20  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2019  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/12/2.html .- 
23._- 

~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου