arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .-
Κυριακή 02-06-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
~



~**   2 Ιουνίου- Γιορτή σήμερα: Του Αγίου Νικηφόρου του Ομολογητού και Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως
Τη μνήμη του Αγίου Νικηφόρου του Ομολογητού και Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως τιμά σήμερα,
, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Νικηφόρος, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το758 μ.Χ. Οι γονείς του Θεόδωρος και Ευδοκία άνηκαν σε αρχοντική και επίσημη κοινωνική τάξη αλλά ήταν ευσεβείς και ενάρετοι άνθρωποι οι οποίοι γαλούχησαν τον γιο τους με τα νάματα των Θείων Γραφών.  

Η προσήλωση μάλιστα του πατέρα του στην ορθή πίστη, έγινε αιτία να διωχθεί και να εξορισθεί από τον εικονομάχο και δυσεβή αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Ε’, τον Κυπρώνυμο στη Νίκαια όπου και πέθανε.  Προικισμένος με ιδιαίτερες πνευματικές ικανότητες, απέκτησε μεγάλη θεολογική και θύραθεν εκπαίδευση. Γρήγορα όμως αποσύρθηκε σε ένα κτήμα του στον Βόσπορο, όπου αφοσιώθηκε στην άσκηση και τη μελέτη των Θείων Γραφών.  Όμως ο αυτοκράτορας τον υποχρέωσε να αναλάβει τη διεύθυνση του μεγάλου πτωχοκομείου της Κωνσταντινουπόλεως. Όταν εκοιμήθη ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Ταράσιος, ο αυτοκράτορας Νικηφόρος Α’, υπέδειξε ως άξιο διάδοχό του τον Νικηφόρο. και όντως την Κυριακή του Πάσχα του 806 ανήλθε στον Πατριαρχικό Θρόνο.  Θρόνος ο οποίος ισοδυναμούσε με Γολγοθά. Έδωσε σκληρούς αγώνες για την τιμή και την προσκύνηση των ιερών Εικόνων. Όταν όμως το 813 μ.Χ. ανέβηκε στο θρόνο της Βασιλεύουσας, ο ασεβής Λέων Ε’, ο Αρμένιος, ξέσπασε μεγάλος και απηνής διωγμός κατά των εικονολατρών. Η αγέρωχη στάση και εμμονή του Νικηφόρου στην προστασία της Ορθοδοξίας, προκάλεσε την οργή του αυτοκράτορα, ο οποίος τον απομάκρυνε από τον πατριαρχικό θρόνο. Υπέστη πολλές ταλαιπωρίες και τελικά, αρκετά ταλαιπωρημένος παρέδωσε στο δίκαιο μισθαποδότη Θεό το πνεύμα του στις 2 Ιουνίου 822 μ.Χ.  Απολυτίκιο:  Ήχος γ’. Θείας πίστεως.  Νίκην ήνεγκε, τη Εκκλησία, η ση ένθεος, ομολογία, Νικηφόρε Ιεράρχα θεόληπτε. την γαρ Εικόνα του Λόγου σεβόμενος, υπερορία αδίκως ωμίλησας. Πάτερ Όσιε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.
~**  Γνωρίζουμε τον σκοπό της ζωής μας, αλλά τον παραμελούμε

 
Την ζωή μας την έχουμε κάνει παιδικό παχνίδι· όχι όμως αθώο, αλλά αμαρτωλό. Γιατί, ενώ γνωρίζουμε τον σκοπό της
μας, τον παραμελούμε και ασχολούμαστε με μάταια και άσκοπα ζητήματα.  

Παραδινόμαστε στην απόλαυση των ενδυμάτων, αντί να σκεπάζουμε άνετα και ευπρεπώς το σώμα μας· και έτσι να το προστατεύουμε από επιβλαβείς επιδράσεις.
Παραδινόμαστε στην απόλαυση του χρυσού και του αργύρου, θαυμάζοντάς τα στα θησαυροφυλάκια. Αντί να το χρησιμοποιούμε μόνον για τις πραγματικές μας ανάγκες και να δίνουμε τα τυχόν περισσεύματα σε όσους έχουν ανάγκη.
Παραδινόμαστε στην απόλαυση των κατοικιών μας. Αντί να έχουμε απλώς ασφαλή, άνετη και ευπρεπή στέγη για την προστασία μας από τα στοιχεία της φύσης. Παραδιδόμαστε στην απόλαυση των διανοητικών μας χαρισμάτων, του νού και της φαντασίας· και τα μεταχειριζόμαστε για να υπηρετήσουμε απλώς την αμαρτία και την ματαιότητα του κόσμου τούτου. Αντί να χρησιμοποιήσουμε αυτά, προ παντός, για να γνωρίσουμε τον Πάνσοφο Δημιουργό του σύμπαντος κόσμου· για προσευχή· για ικεσία· για δοξολογία του Θεού· και για να εξωτερικεύσουμε αμοιβαία αγάπη και σεβασμό.  Παραδινόμαστε στην απόλαυση της γνώσεως της κοσμικής ματαιότητας· και για την απόκτηση της γνώσεως αυτής δαπανούμε πολύτιμο καιρό, ο οποίος μας δόθηκε για να ετοιμασθούμε για την αιωνιότητα.  Παραδινόμαστε στην απόλαυση ωραίων ανθρωπίνων προσώπων και πολλές φορές τα μεταχειριζόμαστε για ικανοποίηση των παθών μας.  Παραδινόμαστε, τέλος, στην απόλαυση των εαυτών μας, με το να θεωρούμε είδωλα τους εαυτούς μας, ενώπιον των οποίων υποκλινόμαστε (και θαυμάζουμε!). Και, επιπλέον, περιμένουμε  (και κάποτε απαιτούμε!) και οι άλλοι να υποκλίνονται(!)  Ποιος μπορεί, με τρόπο ικανοποιητικό, να περιγράψει και να θρηνήσει την μεγάλη ματαιότητα και αθλιότητα, στις οποίες εκούσια ρίχνουμε τους εαυτούς μας;  Ποια απάντηση θα δώσουμε στον αθάνατο Βασιλέα Χριστό, τον Θεό μας, ο Οποίος θα έλθει πάλιν για να κρίνει ζώντες και νεκρούς; Και να αποκαλύψει τις κρυμμένες σκέψεις όλων των καρδιών και να λάβει από μας απάντηση και απολογία για κάθε λόγο και έργο μας;  Αλλοίμονο σε μας, οι οποίοι φέρομε το όνομα του Χριστού, δεν ακολουθούμε όμως την διδασκαλία του Ευαγγελίου!  Ας είναι ευλογημένο το όνομα του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού, ο Οποίος μας προσκαλεί συνεχώς κοντά του και μας ενισχύει ποικιλοτρόπως σ᾿ αυτή μας την πορεία.
***  Καλαμάτα: Από τους πρώτους ψήφισε ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης  

Στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας βρέθηκε λίγα λεπτά μετά τις 7 το πρωί ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
Αφού ο κ. Χαρίτσης ψήφισε προχώρησε στις παρακάτω δηλώσεις:
Ο Υπουργός Εσωτερικών έχει τη θεσμική υποχρέωση, με την προσωπική του συμμετοχή να δίνει το παράδειγμα προς όλους τους Έλληνες πολίτες για την ανάγκη παρουσίας και συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία. Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα έτσι και σήμερα, επέλεξα να συμμετέχω στις εκλογές κατά την έναρξη της διαδικασίας.
Για εμάς στο υπουργείο Εσωτερικών ολοκληρώνεται σήμερα μία επίπονη δουλειά, η οποία ξεκίνησε εδώ και αρκετούς μήνες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τις πιο δύσκολες εκλογές που έχουν διοργανωθεί ποτέ από το ελληνικό κράτος. Ήταν μία προσπάθεια συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων κρατικών φορέων, η οποία στέφθηκε με επιτυχία παρά τα όποια επιμέρους προβλήματα. Όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία κατανόησαν το βαθμό δυσκολίας και την προσπάθεια που έγινε.
Θα ήθελα για μία ακόμη φορά να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους, τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι με τη δουλειά τους και το υψηλό αίσθημα δημοσίου συμφέροντος, βοήθησαν να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία. Όλη αυτή η προσπάθεια αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη συνολικά για την ελληνική Δημόσια Διοίκηση.
Σήμερα ολοκληρώνονται και οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προκύψουν περιφερειακές και δημοτικές αρχές, οι οποίες στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η απλή αναλογική, μέσα από τη σύνθεση και τη συνεργασία στα νέα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, να ανταποκριθούν στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών. Είναι μία πολύ κρίσιμη εκλογή, η όποια πολιτικά θα κρίνει το μέλλον της αυτοδιοίκησης για τα επόμενα χρόνια. Το βράδυ από το Υπουργείο Εσωτερικών θα έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ανακοινώσεις για το πέρας της διαδικασίας.
Video: 

 ***   Ψήφισε ο Αντώνης Σαμαράς: Ακόμη μια φωτεινή μέρα για την Ελλάδα  
Aκόμη μια φωτεινή μέρα για την Ελλάδα χαρακτήρισε ο Αντώνης Σαμαράς τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο.
Ο κος Σαμαράς, ιδιαίτερα ευδιάθετος καλημέρισε όσους βρίσκοντας στο σημείο και ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους.

***  Χαλαρή, αλλά με νόημα, προεκλογική βόλτα Σαμαρά χθες στην Καλαμάτα με πληθώρα επαφών  
Είθισται η τελευταία μέρα πριν τις εκλογές, για τους πολιτικούς να είναι μέρα χαλάρωσης καθώς ούτως ή άλλως απαγορεύονται οι δηλώσεις. Αργά, χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Καλαμάτας, έφθασε ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όπου και κάθισε σε κεντρικό καφέ της πόλης με φίλους και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Τον Αντώνη Σαμαρά τον υποδέχθηκαν, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, που στο β’ γύρο έχει και τη στήριξη της ΝΔ,  καθώς και ο νέος δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος που κατάφερε να εκλεγεί από την Α’ Κυριακή. Επίσης , μαζί του βρέθηκαν η Ελένη Αλειφέρη που διεκδίκησε το Δήμο Καλαμάτας και έχει ήδη δηλώσει την στήριξη της στον Θανάση Βασιλόπουλο, η πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας Νατάσα Κυριακοπούλου, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης , ο πολιτευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης και ο Περικλής Μαντάς. Λίγη ώρα αργότερα στην “παρέα” προστέθηκε και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτης Νίκας , όπου συζήτησε με τον πρώην Πρωθυπουργό τις τελευταίες εξελίξεις πριν τη σημερινή “μάχη” στην Περιφέρεια. Εκτός των υποψηφίων και των αυτοδιοικητικών που συνάντησαν τον Αντώνη Σαμαρά , αρκετοί ήταν και οι φίλοι από τα παλιά που είχε την ευκαιρία να ξαναδεί και να συνομιλήσουν. Αμέσως μετά αναχώρησε για την Πύλο , ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου νωρίς σήμερα το πρωί αναμένεται να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα , πριν αναχωρήσει για την Αθήνα.
Του Κώστα Γαζούλη  Φωτογραφίες :Στασινός Μουτσούλας    

   ***  Καλαμάτα: Από τους πρώτους ψήφισε ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης  
Στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας βρέθηκε λίγα λεπτά μετά τις 7 το πρωί ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
Αφού ο κ. Χαρίτσης ψήφισε προχώρησε στις παρακάτω δηλώσεις:
Ο Υπουργός Εσωτερικών έχει τη θεσμική υποχρέωση, με την προσωπική του συμμετοχή να δίνει το παράδειγμα προς όλους τους Έλληνες πολίτες για την ανάγκη παρουσίας και συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία. Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα έτσι και σήμερα, επέλεξα να συμμετέχω στις εκλογές κατά την έναρξη της διαδικασίας.
Για εμάς στο υπουργείο Εσωτερικών ολοκληρώνεται σήμερα μία επίπονη δουλειά, η οποία ξεκίνησε εδώ και αρκετούς μήνες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τις πιο δύσκολες εκλογές που έχουν διοργανωθεί ποτέ από το ελληνικό κράτος. Ήταν μία προσπάθεια συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων κρατικών φορέων, η οποία στέφθηκε με επιτυχία παρά τα όποια επιμέρους προβλήματα. Όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία κατανόησαν το βαθμό δυσκολίας και την προσπάθεια που έγινε.
Θα ήθελα για μία ακόμη φορά να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους, τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι με τη δουλειά τους και το υψηλό αίσθημα δημοσίου συμφέροντος, βοήθησαν να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία. Όλη αυτή η προσπάθεια αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη συνολικά για την ελληνική Δημόσια Διοίκηση.
Σήμερα ολοκληρώνονται και οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προκύψουν περιφερειακές και δημοτικές αρχές, οι οποίες στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η απλή αναλογική, μέσα από τη σύνθεση και τη συνεργασία στα νέα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, να ανταποκριθούν στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών. Είναι μία πολύ κρίσιμη εκλογή, η όποια πολιτικά θα κρίνει το μέλλον της αυτοδιοίκησης για τα επόμενα χρόνια. Το βράδυ από το Υπουργείο Εσωτερικών θα έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ανακοινώσεις για το πέρας της διαδικασίας.
***  Ξεκινούν την Τρίτη οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα  
Από την Τρίτη 4 Ιουνίου θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα οι δικαιούχοι, σύμφωνα με την ΚΥΑ που εκδόθηκε και καθορίζει όλες τις προϋποθέσεις.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων https://stegastiko.minedu.gov.gr και η προθεσμία είναι μέχρι την Πέμπτη 4 Ιουλίου.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος Ακαδημαϊκής Ταυτότητας σε ισχύ και να είναι και κάτοχος Α.Φ.Μ. Διευκρινίζεται ότι η υπηκοότητα αφορά μόνο στο πρόσωπο του φοιτητή και όχι στων γονέων ή κηδεμόνων αυτού.
Στο σύνολο των τετραγωνικών μέτρων (200 τ.μ.) δεν προσμετρούνται τα ημιτελή κτίσματα για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα.
Το εν λόγω πλαίσιο, εφαρμόζεται από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 και εφεξής. Το μεγαλύτερο μέρος των δικαιολογητικών θα ελέγχεται μέσω αυτόματης διασύνδεσης ηλεκτρονικής εφαρμογής με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων από όπου αντλούνται τα σχετικά στοιχεία.
Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση συζύγων, οι οποίοι έχουν υποβάλει χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλλει την ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ο ένας μόνο γονέας δικαιούχος του επιδόματος, ο οποίος στη φορολογική δήλωση οικονομικού έτους 2018 θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων που τον βαρύνουν (εξαρτώμενα μέλη) προκειμένου να διαμορφωθεί σωστά το οικονομικό κριτήριο (προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του ενός).

***    Πώς να διορθωθούμε;    
Και ο πρώτος γύρος των εκλογών, έκλεισε τον κύκλο του την προηγούμενη Κυριακή και όλο το υλικό που παρέδωσαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι (σάκοι, ψηφοδέλτια, κλπ.) τοποθετήθηκαν πλέον σε μεγάλες μαύρες σκουπιδοσακούλες (οι οποίες βρώμαγαν και απαίσια), για να οδεύσουν σε κάποιο χώρο φύλαξης του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας.
Όταν η καθημερινότητά κινείται πλέον στη σφαίρα της τεχνολογίας και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, εμείς συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε τόνους χαρτιού και πλαστικών και να σπαταλάμε απίστευτες εργατοώρες.
Και μετά περιμένουμε να διορθωθούμε… Β.Β.

*** Δε βρήκε τίποτα άλλο και έκλεψε τα… φάρμακα    
Τα φάρμακα του 61χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού, έκλεψε ένας 35χρονος Ρομά, όταν μπήκε μέσα στο σπίτι του, αλλά δεν πρόλαβε να κλέψει τίποτα άλλο.
Το πρωί της Πέμπτης, περίπου στις 9.00 το πρωί, ο 35χρονος Ρομά μπήκε σε σπίτι στο χωριό Πήδημα, όπου κατοικεί υπερήλικη. Ωστόσο, έγινε αντιληπτός και πριν προλάβει να πάρει τίποτα τράπηκε σε φυγή.
Δεν τα παράτησε όμως, και ακολούθως μπήκε σε άλλο σπίτι λίγο παρακάτω. Από εκεί ο 35χρονμος δράστης άρπαξε τα φάρμακα 61χρονου και τράπηκε σε φυγή.
Το πρωί της Παρασκευής, όμως στο Αριοχώρι εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, και συνελήφθη. Β.Β.

***   Εκλογές: Σήμερα το β’ ημίχρονο και από αύριο ο τελικός της 7ης Ιουλίου  
Εκλογές 2019: Στις κάλπες για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, πηγαίνουν για δεύτερη φορά σήμερα, οι πολίτες σε περιοχές της Μεσσηνίας, όπου δεν βγήκε νικητής από τον α' γύρο των εκλογών στις 26 Μαΐου.  Η ψηφοφορία θα επαναληφθεί σε συνολικά 5 δήμους του Νομού.
Κι αυτό γιατί οι υποψήφιοι δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από το 50% για να εκλεγούν από τον πρώτο γύρο. Στο δήμο Μεσσήνης που έβγαλαν από την πρώτη Κυριακή δήμαρχο, θα ψηφίσουν μόνον για την Περιφέρεια. Οι εκλογείς καλούνται να προσέλθουν να ψηφίσουν στα εκλογικά τμήματα, όπου άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα και την Κυριακή, 26 Μαΐου.
Βέβαια, πρόκειται για τον πρώτο γύρο μιας εκλογικής διαδικασίας η οποία ξεκίνησε στις 26 Μαΐου, αλλά δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί σήμερα, μετά και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών υποχρέωσε την κυβέρνηση να κηρύξει εθνικές εκλογές για τις 7 Ιουλίου.
Επομένως, πολιτικοί και ψηφοφόροι θα έχουν την ευκαιρία για ένα…διάλειμμα και μετά θα ακολουθήσει…ο μαραθώνιος της "μητέρας των μαχών", που είναι οι εθνικές εκλογές.  Υπομονή, σύνεση και σωστή σκέψη συνιστούμε στους ψηφοφόρους τόσο σήμερα όσο και μετά από έναν μήνα περίπου…
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
 Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Τατούλης Πέτρος 34,09% - Νίκας Παναγιώτης 33,60%. Η διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο είναι ελάχιστη και απ' ότι φαίνεται αυτός που θα κόψει πρώτος το νήμα, θα κριθεί στις λεπτομέρειες (αποχή, συμμαχίες, κομματική πειθαρχία). Η Ν.Δ… έπαιξε τα ρέστα της τις προηγούμενες ημέρες ώστε η κουκίδα δίπλα από το όνομα του νικητή να είναι γαλάζιας απόχρωσης.
Πέραν, όμως, της περιφέρειας, εκκρεμότητες υπάρχουν μεταξύ άλλων και στους πέντε από τους έξι δήμους της Μεσσηνίας, η τύχη των οποίων θα κριθεί σήμερα και συγκεκριμένα:
  Δήμος Καλαμάτας: Βασιλόπουλος Αθανάσιος, ποσοστό πρώτου γύρου 22,53%, 8.202 ψήφοι και 9 έδρες. Κοσμόπουλος Βασίλειος 14,99%, 5.458 ψήφοι, 6 έδρες
 

  Δήμος Πύλου Νέστορος: Καφαντάρης Δημήτριος 37,33%, 5.093 ψήφοι, 10 έδρες
Καρβέλας Παναγιώτης 31,41%, 4.285 ψήφοι, 9 έδρες.

 Δήμος Τριφυλίας: Λεβεντάκης Γεώργιος 26,95%, 4.478 ψήφοι, 7 έδρες.
Κατσίβελας Παναγιώτης 17,92%, 2.977 ψήφοι, 5 έδρες

   Δήμος Δυτικής Μάνης: Μαραμπέας Ιωάννης 28,94%, 1.443 ψήφοι, 6 έδρες
Γιαννημάρας Δημήτριος 20,94%, 1.044 ψήφοι, 4 έδρες

  Δήμος Οιχαλίας: Γεωργακοπούλου Παναγιώτα 34,56%, 3.105 ψήφοι, 9 έδρες
Αδαμόπουλος Ιωάννης 23,17%, 2.082 ψήφοι, 6 έδρες

Πού ψηφίζουμε
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία (26 Μαΐου 2019), με τις ίδιες Εφορευτικές Επιτροπές, τους ίδιους Αντιπροσώπους της Δικαστικής Αρχής και τους ίδιους Εφόρους Αντιπροσώπων της Δικαστικής Αρχής. Για την υποστήριξη του έργου των Εφορευτικών Επιτροπών θα οριστεί ένας Γραμματέας.
Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 07:00 έως και 19:00. Όσον αφορά τους σταυρούς προτίμησης, κατά την επαναληπτική ψηφοφορία, ο εκλογέας δεν σημειώνει σταυρό προτίμησης σε κανέναν υποψήφιο σύμβουλο, δεδομένου ότι η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους Περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους Δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2019  :                                                                                                                                            1.- ARFARA NEWS Τα Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .Σάββατο  01  ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
~***  ΚΑΛΟ  ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για  ΟΛΟΥΣ μας ! ~**  ΟΜΟΡΦΟ  Σαββατοκύριακο επίσης !:  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news_94.html .- 
2.-  ARFARA NEWS Τα  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 01  ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- ΚΑΛΟ  και ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ  ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥ μας !  Χαρούμενο Σαββατοκύριακο ! 

***  
** ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ για Λαθρομετανάστες  βουλευτικες  2019: https://youtu.be/LJ63M0xjxUk .- 

 ~ Από  το 0 - 4,18  Μάϊος 2019 : https://youtu.be/fwDch6ziukc .-  
~ Πολιτικές ομιλίες Ευρωεκλογές 26/05/2019 : https://youtu.be/zmTopQgIGlI .- 
~ ΣΥΡΙΖΑ  Α  ΤΣΙΠΡΑΣ   εκλογές 2019: https://youtu.be/oGEGo4hpg_o .-                                                
~  ΑΝΕΛ Π  Καμμένος 2019 : https://youtu.be/2YYKaP4c4hQ .-                                      
^^^  ΑΝΤΑΡΣΙΑ  2019  -1-  Γιάν   Σφακάκης  : https://youtu.be/03QEQhpwGt8 .-
^^^ ΑΝΤΑΡΣΥΑ  -2-  Ελένη  Μπαρμπαλιά  2019 : https://youtu.be/Sz6wGbSr43U  .-
 ~*   ΑΝΤΑΡΣΙΑ  3  Αντώνης Δαρανίκος  2019:  https://youtu.be/WrzfbI1Sij0 .   
~* Νέα πρόσωπα υποψηφίων βουλευτικων Ν. Δ. 07-06-2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215491149165357/ .-   
~* Οι νέοι ανώτατοι δικαστικοί του Αρείου Πάγου 31-05-2019 :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215490946720296/ .-  
 ~* Το υπουργικό συμβούλιο Συριζα/ Α. Τσίπρα ορίζει Πρόεδρο και Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, 30-05-2019 Ένα μήνα πριν Βουλευτικές εκλογές 2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215490663233209/ .-                                                             ~*Αρφαρά ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ Κυριακή 02-06-2019 ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ! : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215501700909144/  .- 
~ Σποτάκι ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΈΣ  07/06/2019 : https://youtu.be/009MacFvXZ4 .- 

***  
ΟΧΙΑ - ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ: https://youtu.be/UAtl896LhfM  .-                                 ~** Κ. Βελόπουλος - Κόντρα & Ρήξη 17/4/19 ΕΤΣΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ : https://youtu.be/pW9IUZ0im_o  .-                                                                                  ~*ΟΛΥΜΠΙΑΝΙΚΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ  υποψήφιος με ΣΥΡΙΖΑ  2019  : https://youtu.be/eQZyLDkFifo  .-                                                                                                      ~*Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  Το άγαλμα : https://youtu.be/U1tyuSpFR6U  .-                                                                                                                  **  Φασίστες και ακροδεξιοί , οι διαμαρτυρόμενοι Έλληνες από Συριζέους 18-04-2019:     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215210175501191/ .-                                             **  ΣΤΗΝ Ε. ΒΟΥΛΉ 19-04-2019 Ασυλία για Πολακης - Καμμένο... Ντροπή....!  :   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215214763215881/  .-                                           **    Άρση ασυλίας Λοβέρδου στην Ελληνική Βουλή 19-04-2019 ΒΌΜΒΑ ΓΙΑ Α. ΤΣΙΠΡΑ...:    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215214620052302/  .-                                            **  ΟΛΥΜΠΙΑΝΙΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ υποψήφιος με ΣΥΡΙΖΑ 2019: https://youtu.be/eQZyLDkFifo .-                                                                                                                           **  Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Το άγαλμα :       https://youtu.be/U1tyuSpFR6U  .-                                                       **  Φασίστες και ακροδεξιοί , οι διαμαρτυρόμενοι Έλληνες από Συριζέους 18-04-2019: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215210175501191/ .-                                             ** ο ανεκδιήγητος Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215210101859350/  .-                                             **  ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 18-04-2019:   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215210027937502/  .,.-                                         **  Η ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ υπουργός προστασίας του πολίτη 18-04-2019:   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215209905094431/  .-                                           **   Δημοσκόπηση 18-04-2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215209825452440/  .-                                           **    Βανδαλισμοί στο άγαλμα Καποδίστρια στο Ναύπλιο ντροπή 18-04-2019 :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215209812652120/  .-                                            ** ο καρεκλοκένταυρος ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ του Α. Τσίπρα 18-04-1019: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215209755930702/  .-                                            **  Δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στη Β. Ελλάδα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ..2019 :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215209714649670/ .-                                             **   Ο Πάνος Καμμένος 2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215209560525817/ .-                                               **    Ο Γεωργιάδης για ασυλία : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215209480563818/  .-                                           ** Βανδαλισμοί στο άγαλμα Καποδίστρια στο Ναύπλιο  : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215209480563818/ .-                                            **  Κρύφτηκαν πίσω από την βουλευτική ασυλία ..2019 :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215209336480216/  .-                                           ** Βαγγέλης Μαρινάκης - Πέτρος Κόκκαλης 18-04-2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215209276398714/ .-                                             **    Ο Βαγγέλης Μαρινάκης για Ν. Παππά , Α. Τσίπρα Σύριζα 18-04-2019 :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215209129355038/  .-                                            ~**   Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ στην Καλαμάτα 18-04-2019 στο κλειστό παραλίας: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215208916389714/ .-                                             ~** Ο Δεδες υποψήφιος περιφερειάρχης.. στο κλειστό παραλίας προσφώνηση σε Τσίπρα Πέμπτη 18-04-2019:   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215208850428065/ .-                                             ~**    Ο Τσιπρας στο κλειστό παραλίας Καλαμάτας παρουσία 1000 σφουγκοκωλάριων ταξιδευτών εκδρομέων και γλυπτών 18-04-2019..:  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215208726944978/  .-                                            ~**  ΒΑΓΓΈΛΗΣ Μαρινάκης και.... ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.. 18-04-2019 καταγγελίες Μαρινάκη... Μέγα πολιτικό ζήτημα...!:  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215208374536168/ .-                                            ~   Ο Π. Καμμενος στην Ελληνική Βουλή σήμερα 19-04-2019:  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215214856978225/  .-                                           ****Κάλαντα Σάββατο Ανάσταση Λαζάρου 20-04- 2019: https://youtu.be/4ZcX6zgNl1U .-                               ~** ΧΟΡΟΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ VIDEO KYRIAKOS BOURAS 14 4 2019 010 : https://youtu.be/3hECr0Tayzo .-                                                                                                                         ~** Α. ΤΣΙΠΡΑΣ ο Ψεύτης  : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215221595626687/  .-                                           ~**ΑΓΙΟ Όρος ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ Πατέρας Επιφάνιος  : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215221502384356/  .-                                             ~** ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ Άγιον Ορος :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215221467183476/  .-                                            ~** Γέροντας Εφραίμ Μυλοποτάμου στο Άγιον Όρος: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215221319179776/  .-                                            ~** ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ... ΆΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 2019 Πατέρας Επιφάνιος |Ο βίος του Αγίου Ευσταθίου..: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215221100214302/  .-                                             ~**  Πατέρας Επιφάνιος | Καθολικό Αγίου Ευσταθίου.. Μυλοπόταμος Άγιον ΌΡΟΣ 2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215220617242228/ .-                                             ~** ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ Άγιο Όρος........Γέροντας Επιφάνιος από το 1976 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215220557240728/ .-                                            ~** Στο Άγιο όρος Μυλοπόταμος και ο Γέρων Επιφάνιος 2019  : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215220278553761/ .-                                        ~** Μυλοπόταμος Άγιον Όρος Γέροντας Επιφάνιος ...2019   : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215220085228928/ .-                                   ~** Ο Κ. Βελόπουλος στο Αποκαλυπτικό Δελτίο 18/4/19 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ : https://youtu.be/Xg4RDCo3gc8  .-                                                                                                                       ~** ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ 19-4-2019 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ : https://youtu.be/FYoCmNAEEHY  .-                                                                                                       ~** ΤΑ 20 ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ και ΟΙ 12 ΣΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ : https://youtu.be/V3AA1pTire8  .-                                                                                                                         ~** Γέροντας Γαβριήλ:' 'Άμα στύψεις χίλιους μοναχούς σήμερα στο Άγιον Όρος, έναν Γέρο Παΐσιο δε βγάζεις'' : https://youtu.be/VYrS-KUWZog  .-                                                                              ~** ΑΟΡΑΤΟΙ ΑΣΚΗΤΕΣ. Από τον γέροντα Παΐσιο στον π. Αθανάσιο.: https://youtu.be/Vq4a6-Cj9cY .-                                                                                                                          ~  Η χοντρή μας η Τουρκάλα ... από Δεσποινούλα 21-04-2019  : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215226615392178/ .-                                              ~  H χοντρή ανεβαίνει στη μηχανή ...! 21-04-2019: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215226529510031/  .-                                            ~ Η μικρή Ελένη ..από Δέσποινα - Φωτεινούλα 21-04-2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215226483268875/  .-                                            ~ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ : https://youtu.be/IlxttNtoz_c .-                                             **  Ακολουθία Νυμφίου Κυριακή 21-04-2019 των Βαΐων στον Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων στο Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ  στο ψαλτήρι ο παππά- Μιχάλης Ε. Μπούρας : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215228968691009/ .-                                             ** ΙΔΟΎ Ο ΝΥΜΦΙΟΣ Ακολουθία Νυμφίου Κυριακή 21-04-2019 των Βαΐων... : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215228864328400/  .-                                              ~* Κυριακή 21-04-2019 Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ Ακολουθία Νυμφίου, 1η  ψέλνει ο ιερέας Μιχάλης Ε. Μπούρας  : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215229624827412/ .-                               ~* Ι. Ν. ΑΓΊΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ Κυριακή Βαΐων Ακολουθία Νυμφίου 21-04-2019 εκφώνηση Ιερού Ευαγγελίου από Παππά-Μιχάλη: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215229225177421/ .-                                              ~** Μ. Δευτέρα εκφώνηση Ι. Ευαγγελίου από ιερέα Μ. Ε. Μπούρα 22-04-2019 ακολουθίας Νυμφίου Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρων ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215236016747206/ .-                                             ~** Μ. Δευτέρα ο Παππά-Μιχάλης Ε. Μπούρας στο ψαλτήρι Ακολουθία Νυμφίου 22-04-2019 Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215235888383997/ .-                                             ~**Ο  Ιερέας μας Μιχαήλ Ε. Μπούρας 22-04-2019 Ακολουθία Νυμφίου στον Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων στο Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ...: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215235817702230/  .-                                            ~** Μ. Δευτέρα Ακολουθία Νυμφίου στους Αγίους ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 22-04-2019:  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215235615257169/ .-                                             ~*** Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ 24-04-2019 ΕΥΧΑΙΛΕΟ στο Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215247802041831/  .-                                             ~*** Μ. ΤΕΤΆΡΤΗ 24-04-2019 ΕΥΧΑΙΛΕΟ στο Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215247775321163/  .-                                            ~*** Μ. Τετάρτη Ευχέλαιο στο Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ 24-04-2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215247760480792/  .-                                         ~Μ. Τετάρτη Ακολουθία Νυμφίου 24-04-2019 Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρων...: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215248654583144/  .-                                               ~ Από Ακολουθία Νυμφίου 24-04-2019 Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρων.... :   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215248861588319/ .-                                            ~  Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ Ακολουθία Νυμφιου 24-04-2019 Μ. Τετάρτη...:  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215248942110332/ .-                                            ~*   Μ. Πέμπτη 25-04-2015 Τα 12 ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ Αρφαρα Σήμερον κρεμάτε επί ξύλου..: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215254910739544/ .-                                             ~***   Μ. Πέμπτη Αρφαρα πρώτο Ευαγγέλιο από τα 12....25-04-2019 Άγιοι ΘΕΌΔΩΡΟΙ ΑΡΦΑΡΩΝ:   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215255354590640/  .-                                            ~ Κάλαντα από εγγονάκια  Μ. Παρασκευή 26-04-2029: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215257877173703/ .-                                              ~   Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ 26-04-2019 Μ. Παρασκευή Αποκαθήλωση Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρα:  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215260945890419/                               ~ Ακολουθία Αποκαθήλωσης στον Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρων ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ 26-04-2019:  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215260622642338/ .-                                 ~  Αρφαρά ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ Αποκαθήλωσης. 26-04-2019....:    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215259906064424/                                               ~  Αποκαθήλωση Αρφαρα 26-04-2019..:  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215259674698640/  .-                                ~     Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ, 26-04-2019 περιφορά Επιτάφιο Μ . Παρασκευή 26-04-2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215261443462858/  .-                                           ~  ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ στους Αγίους ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ Αρφαρα 26-04-2019:  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215261354900644/ .-                                                                   ~Μ. Σάββατο πρωί στους Αγίους ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 27-04-2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215264918789739/  .-                                            ~  Τελειώνοντας η Θεία Λειτουργία για πρώτη Ανάσταση Ι. Ν. ΑΓΊΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 28-04-2019..: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215269793551605/ .-                                             ~ Η πρώτη Ανάσταση στους Αγίους ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ ΑΡΦΑΡΩΝ ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ 28-04-2019.. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΈΣΤΗ! Χρόνια πολλά!: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215269616947190/ .-                                              ~ Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ Ανάσταση 28-04-2019..: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215269606386926/ .-                                            ~ ΑΝΆΣΤΑΣΗ 28-04-2019 στους Αγίους ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ ΑΡΦΑΡΩΝ, Κυριακή ΑΡΦΑΡΑ: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215269241977816/ .-

                                                                                                                                             ~* O AISIS ανέλαβε ευθύνη για λουτρό αίματος 450 ατόμων σε Χ. Ι. Ναούς στην ΣΡΙΛΑΝΚΑ 23-04-2019: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215243483613873/  .-                                            ~* Αυτή είναι η συνεισφορά μεταναστών στην Ιταλία 22-04-2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215243411132061/  .-                                            ~* ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ στην Τουρκία 22-04-2019: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215243370331041/ .-                                             ~* Στη Δανία Λαθρομετανάστες τα κάνουν γυαλιά καρφιά .2019: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215243173166112/ .-                                             ~* Αποζημίωση -πληρωμή από 18.000 ευρώ στην κ. Κουντουρά για ταξίδι 3 ων ημερών , από τα χρήματα του Ελληνικού λάου ...ΣΥΡΙΖΑ ..: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215242876878705/ .-                                              ~* Στα χνάρια του Κ. Μητσοτάκη ..υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. για επιδόματα\: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215242644152887/  .-                                            ~* Κουμουνιστής κοινοτάρχης ..στην Μακεδονία μας ΝΤΡΟΠΗ του !  : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215242434867655/ .-                                            ~* Σκοτώνονται για καρέκλες ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. 2019 .: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215242285823929/ .-                                              ~**Κ. Βελόπουλος - Κόντρα & Ρήξη 23/4/19 ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΔΥΝΑΜΟ ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ :   https://youtu.be/uZ9KisSbrw8 .-                                                            Κ. Βελόπουλος - Κόντρα & Ρήξη 25/4/19 ΟΙ ΗΠΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ: https://youtu.be/5nBKuhvJ3oI .-                                                                                                                          ~** Επίθεση Πολάκη στον  υποψήφιο Ευρωβουλευτή Κημπουρόπουλο της Ν  Δ   2019 : https://youtu.be/9I2rAlUfsZg  ,                                                                                                                      ~** Καίγοντας  κλαριά στον κήπου του σπιτιού μας Αρφαρα 25- 04- 2019 : https://youtu.be/OHaMrAt4U1g  .-                                                                                       ~** Στον κήπο του σπιτιού στο Αρφαρά καίγοντας κλαριά  25/04/2019 : https://youtu.be/k6o514mc0go .-                                                                                                                        **   Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ 29-04-2019 Καίγοντας καθαρίζοντας τον κήπο...:   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215279167105938/   .-                                          **   ΧΡΌΝΙΑ πολλά και καλά για όλους τους Γιώργηδες... Από κήπο σπιτιού που καθορίζεται 29-04-2019 Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ Δευτέρα: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215278695694153/ .-                                                                                                                                      



~*** Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών Μ  Παρασκευή 26/04/2019: https://youtu.be/xwlfBFm6-ZY .~**   Γλυκός Εγγονός Σταμάτης 2 του Βλάση  28/04/2019 Αρφαρά Καλαμάτας : https://youtu.be/96_uDXrOfAA .-                                                                                                  ~*  Η  Σουζάνα  Ελένη του Βλάση ψήνει παϊδάκια Αρφαρα Μεσσηνίας 28- 04- 2019  : https://youtu.be/tD93NgtwITM  .-                                                                                                               ~* Κάλαντα Σάββατο Ανάσταση Λαζάρου 20/04/2019 :  https://youtu.be/IfSuwLgfVeo .-                                                                                    ~*    Σταματάκος του Βλάση στο κρεβάτι παππού γιαγιάς με τη γιαγιά Δέσποινα  28/04/ 2019 ΑΡΦΑΡΑ   :   https://youtu.be/YpvElxgcx-Q  .-                                                                                          ` ~   Η Δεσποινούλα μας λέει.. 28-04-2019: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215272643902862/ .-                                             ~   Βλάσης και Βασίλης ΠΑΣΧΑ 28-04-2019 ψήνουν στο Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ...:  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215272440177769/  .-                                             ~    Ψήνοντας παιδάκια λουκάνικα πλευρό τους.... Το Πάσχα 28-04-2019 στο Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ:  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215272137970214/  .-                                           ~  Πάσχα! Χριστός Ανέστη, ψήνοντας παιδάκια.. στον κήπο του σπιτιού μου 28-04-2019 :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215272054408125/  .-                                           ~  Ο Βλάσης και Σουζάνα Πάσχα 28-04-2019 στο Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215272053648106/ .-                                              ~   Ο Βλάσης ετοιμάζει για ψήσιμο, 28-04-2019 στο Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215271990046516/ .-                                             `~   Ο Βλάσης ψήνει Πάσχα 28-04-2019 στο Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215271882643831/ .-                                               ~* Τελειώνοντας η Θεία Λειτουργία για πρώτη Ανάσταση Ι. Ν. ΑΓΊΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 28-04-2019.. : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215269793551605/ .-                                           ~  Μετά Θεία Λειτουργία οι Ιερείς στον προαύλιο για πρώτη Ανάσταση στο Αρφαρα 28-04-2019... ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΈΣΤΗ! ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ:  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215269840952790/  .-                                            ~  Δεύτε λάβετε Άγιον Φως, Στο Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ 29-04-2019..ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215269818032217/ .-                                             ~**  Η πρώτη Ανάσταση στους Αγίους ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ ΑΡΦΑΡΩΝ ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ 28-04-2019.. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΈΣΤΗ! Χρόνια πολλά!:  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215269616947190/ .-                                           ~^^    Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ Ανάσταση 28-04-2019.. :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215269606386926/ .-                                             ~*     ΑΝΆΣΤΑΣΗ 28-04-2019 στους Αγίους ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ ΑΡΦΑΡΩΝ, Κυριακή ΑΡΦΑΡΑ :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215269241977816/  .-                               ~ Αυτό είναι το ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ για την ΑΝΑΣΤΑΣΗ της Ελλάδος...:    https://youtu.be/9FN4_F5uRz4 ,-                                                                                                   ~**  Κ. Βελόπουλος - Κόντρα & Ρήξη 24/4/19 ΓΙΑΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠ' ΤΟ ΝΑΤΟ:  https://youtu.be/PasVTBn1YZ8   .-

*** 1.~ Σποτάκι «Ν Δ»  , Κυριάκου Μητσοτάκη   2019 : https://youtu.be/wgXJDUHS2mw   .- 2** Σποτ  «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», Κυριάκου Μητσοτάκη  2019  : https://youtu.be/dakFH9ZDZ_U  .-

3** Σποτ  «ΣΥΡΙΖΑ»  , Αλέξη Τσίπρα 2019 : https://youtu.be/wktgUk_HP4s  .-

4** Σποτ  «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» , Σταύρου Θεοδωράκη  2019 : https://youtu.be/uMqIwMxPQe4 .5** Σποτ ¨¨ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ¨¨ , « Ν.Δ.» , «Κ.Κ.Ε.»  2019: https://youtu.be/Nl9Y5kej1RM  .-

6**Σποτ  «Πλεύση Ελευθερίας» 1/  Ζωή  Κωνσταντοπούλου  2019 : https://youtu.be/csq9EJBsYxA  .-

7.- Σποτ «Πλεύση Ελευθερίας»  2/ Ζωή  Κωνσταντοπούλου   2019: https://youtu.be/Fml9sPbhvDo .-

8.- Σποτ  «Ελεύθερη Πατρίδα» 2019 : https://youtu.be/ufQLj4cSTg8 .-

9.- Σποτ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ , Κυριάκου Βελόπουλου 2019 :   https://youtu.be/DukVXqK7iZQ .-

10.- ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΛΑ.Ο.Σ : https://youtu.be/DFBmvofTazc  .-                     

11.- Σποτ Οικολόγοι  Πράσινοι  2019: https://youtu.be/GE0WX5WBXsM .-

12.- Σπότ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ 2019: https://youtu.be/0abX7VG9lBs .-

13.- Σποτ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ     2019: https://youtu.be/WUd_n2QrR7k .-

14.- Σποτάκι ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 2019 , Ν.Γ. Μηχαλολιάκος  :

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18/videos/112515143307279/  .-                         

15.- Σποτ Ν. Δ. , Κυριάκου Μητσοτάκη  2019 :https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18/videos/112508826641244/  .-         

16.- Σποτάκι ΣΥΡΙΖΑ , Αλέξη Τσίπρα 2019 :https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18/videos/112504246641702/  .-                              

17.- Σποτάκι Ν. Δ. , Κυριάκου Μητσοτάκη 2019 :https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18/videos/112499966642130/  .-

18.- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , Ν.Γ. Μηχαλολιάκος  2019: https://youtu.be/Oyw8VL_5_rE  .-

19.- Νέα Ελληνική Ορμή , Κατερίνα  Παπακώστας 2019: https://youtu.be/WNfqlyb9ppA

20.-  Μαρξιστικό-Λενινικό  Κ. Κ. Ε .  2019: https://youtu.be/cP-RBSZe7_U .-                        

21.- Σποτ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ , Ν.Γ. Μηχαλολιάκος 2019:https://youtu.be/l0fRrQKQoYI  .-  *

22.-  Σπότ ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ , Φαήλου Κρανιδιώτη  2019 :

 https://youtu.be/JKHtp2E4PhU

23.- Σποτ  Όρθια Ελλάδα , Αλέξη Μητρόπουλου  2019   1 : https://youtu.be/6G5QDH4fqEk  .-       

24.- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ   2019: https://youtu.be/obzvwdn6ox0  .-

25.-  Ελλάδα Ο  Άλλος Δρόμος Νότης Μαριάς 2019: : https://youtu.be/Jb-QGL9MRUg .-

26.- ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  2019 : https://youtu.be/HheBxM0Zs8A  .-

27.- Σποτάκια Σύριζα , Ποτάμι , ΚΙΝΑΛ , Χ Α   2019: https://youtu.be/9IMSxYnokbU .-

 28.- Σποτ  Όρθια Ελλάδα  Αλέξη Μητρόπουλου  2019   2 :  https://youtu.be/4pi_NxhT-LA .- 

29.- ΛΑΟΣ-ΠΑΤΡΙΕ    Γ. Καρατζαφέρη -  2019: https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18/videos/113921603166633/ .-

30.- ΠΟΛΊΤΕΣ του Ηλία Ψηνάκη 2019 : https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18/videos/113942593164534/ .-

31.- Νέα Δεξιά Φαήλου Κρανιδιώτη  2019  2  : https://youtu.be/F8mR2dpyuTs  .-

32.- ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ  Σάββα Τσιτουρίδη  2019 : https://youtu.be/hPSl-TklT-8

33.- ~** «ΕΠΑΜ» , {Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο} ,  του  Δημήτρης Καζάζης .-                  

34.- Σποτάκι Ρένας  Δούρου 2019 : https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18/videos/114020606490066/ .-

35.- Κυριάκος   ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  1 -Ελλην. Λύση  2019:  https://youtu.be/qzO9gr1ouJY  .-   

36.- Κυριάκος  ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  2019  -1 : https://youtu.be/EkQ2JXSGERc  .-  .- 

37.- Κυριάκος ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  - 2    2019 : https://youtu.be/bofKPjVd6qA   .-

38.-  Κυριάκος   ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  3    2019 :  https://youtu.be/JxEm40FSz2c  .-

39.-  Κυριάκος   ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  4    2019 : https://youtu.be/MAJxiCbGaU4  .-

40.-                                                                 

41.- Σποτ ΕΘΝΙΚΌ ΜΈΤΩΠΟ 2019 :   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18/videos/114285159796944/  .-

42.- Σποτάκι ΕΘΝΙΚΌ ΜΈΤΩΠΟ 2019: https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18/videos/114276363131157/  .-

43.- Σποτάκι ΟΚΔΕ, 2019 Οργάνωση Κουμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας : https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18/videos/114264693132324/  .-      

 44.- Σποτ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2019 : https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18/videos/114257563133037/ .-

45.- Σποτ Ελεύθερη Πατρίδα Κωνσταντινίδης 2019 : https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18/videos/114241903134603/  .-

46.- Σποτάκι Λαϊκής ενότητας Λαφαζάνης 22-05-2019 : https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18/videos/114226869802773/ .-


 48.- Σποτάκι Δούρου 2019 Άνθρωπος ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ... Αίσχος! : https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18/videos/114020606490066/  .-

49.-



Σποτάκι ΣΥΡΙΖΑ 2019:  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18/videos/112504246641702/  .-               Σποτάκι Ν. Δ. 2019 : https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18/videos/112499966642130/ .-

















   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου