arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  .
Τετάρτη 06-03-2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
 




~ **  6 Μαρτίου- Γιορτή σήμερα: Των Αγίων Τεσσαράκοντα Δύο Μαρτύρων από το Αμόριο

~  Τη μνήμη των  τιμά σήμερα, , η Εκκλησία μας.  Οι Άγιοι Τεσσαράκοντα δύο Μάρτυρες έζησαν στα χρόνια της βασιλείας του Θεοφίλου του εικονομάχου (829 – 842 μ.Χ.) και ήταν στρατηγοί και ταξιάρχες, πλούσιοι και ευγενείς.
Ο Άγιος Θεόδωρος ήταν στρατηγός και πρωτοσπαθάριος, ο Άγιος Θεόφιλος στρατηγός και πατρίκιος, ο Άγιος Κάλλιστος τουρμάρχης, ο Άγιος Κωνσταντίνος δρουγγάριος, ο Άγιος Βασσόης δρομεύς, οι Άγιοι Μελισσηνός και Αέτιος στρατηγοί, ο Άγιος Κρατερός ευνούχος, ο άλλος Άγιος Κρατερός στρατηγός και ο Άγιος Κύριλλος επίσης στρατηγός. Εκείνο τον καιρό, αφού βγήκε από την Συρία ο Αμηράς με αναρίθμητο στρατό, κατά των ανατολικών μερών της επικράτειας των Ρωμαίων, απεστάλησαν από τον βασιλέα στρατιώτες, για να προστατέψουν την πόλη του Αμορίου, πρωτεύουσας της Φρυγίας. Και όταν είδαν το άπειρο πλήθος των Σαρακηνών, εισήλθαν στο εσωτερικό μέρος του κάστρου αγωνιζόμενοι με καρτερία. Εκεί, αφού συνελήφθησαν, το έτος 838 μ.Χ., από τον χαλίφη Μοτασέμ, οδηγήθηκαν εις Σάμαρα της Μεσοποταμίας και κλείσθηκαν στη φυλακή. Ο χαλίφης τους υποσχέθηκε να τους αποκαταστήσει στα αξιώματά τους, εάν αλλαξοπιστήσουν και γίνουν Μωαμεθανοί. Όμως οι Άγιοι Μάρτυρες αρνήθηκαν με γενναιότητα και ομολόγησαν την πίστη τους στον Χριστό. Και αφού υπέστησαν πολλές ταλαιπωρίες και απάνθρωπα βασανιστήρια, αποκεφαλίσθηκαν, το έτος 842 μ.Χ. και έτσι σφράγισαν την ομολογία τους για τον Χριστό με το αίμα τους. Ναό επ’ ονόματι των Αγίων τεσσαράκοντα δύο τούτων Μαρτύρων ανήγειρε στο παλάτι των Πηγών ο αυτοκράτορας Βασίλειος Β’ (976 – 1025 μ.Χ.).  Απολυτίκιο:  Ήχος γ’. Την ωραιότητα. Την θεοσύλλεκτον, του Λόγου φάλαγγα, τους Τεσσαράκοντα και δυό Μάρτυρας, τους εν μία πάντας σπουδή, αθλήσαντας τιμήσωμεν ούτοι γαρ της πίστεως, ηνωμένοι τη χάριτι, δήμον ακαθαίρετον, ιερώς συνεκρότησαν, και ώφθησαν Χριστού κληρονόμοι, ξίφει τμηθέντες τους αυχένας. 
~**  Ο Γέροντας Παΐσιος και το φίδι

~   Μια ομάδα από έξι άτομα πήγαν στο Άγιο Όρος να συναντήσουν και να γνωρίσουν τον Γέροντα Παΐσιο, το έτος 1974, μία εβδομάδα πριν από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. Τότε δεν ήταν ακόμα και τόσο γνωστός ο Γέροντας. Οι επισκέπτες ακολούθησαν ένα στενό μονοπάτι γεμάτο χαμόκλαδα και βρέθηκαν σε μια Καλύβη. Είδαν ένα γεροντάκι με τριμμένο ράσο και έσκαβε.
Κάποιος από την παρέα ρώτησε: -Πού είναι ο Γέροντας Παΐσιος;  -Εδώ είναι, απάντησε το γεροντάκι.  Τους άνοιξε την πόρτα, μπήκαν και προσκύνησαν. Όταν βγήκαν, είδαν τον μοναχό πιο περιποιημένο. Κι εκείνος, πού είχε ρωτήσει την πρώτη φορά, ξαναρώτησε:  -Πού είναι ο π. Παΐσιος ;  -Εσείς ήρθατε να δείτε ένα μεγάλο καρπούζι και βρήκατε ένα νεροκολόκυθο, απάντησε ο μοναχός.  Όλοι κατάλαβαν τότε, ότι βρίσκονταν μπροστά στον Πατέρα Παΐσιο. Κάθισαν κάτω από μια ελιά, άλλοι σε πέτρες και άλλοι στα χόρτα. Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται. Η συζήτηση ήταν μια πνευματική πανδαισία. Είχε την πιο κατάλληλη, φωτισμένη και πνευματική απάντηση στις ερωτήσεις και τις απορίες των επισκεπτών. Μετά από συζήτηση μιας ώρας, μέσα από τα χαμόκλαδα, εμφανίστηκε ένα τεράστιο φίδι. Δενδρογαλιά πρέπει να ήταν.-Φίδι, φίδι φώναξε κάποιος από την παρέα και πετάχτηκε επάνω παίρνοντας μια πέτρα στο χέρι του. Ο Γέροντας τους καθησύχασε λέγοντας: -Μην το πειράζετε, αυτό έρχεται να μου κάνει παρέα. Σηκώθηκε, πήρε ένα τενεκεδάκι, το γέμισε νερό και το άφησε πιο πέρα. Αφού το φίδι ήπιε νερό, ο γέροντας Παΐσιος τού είπε: -Φύγε τώρα, έχω παρέα. Αμέσως το φίδι, υπακούοντας, χάθηκε στα χόρτα αθόρυβα, όπως είχε εμφανισθεί. Όλοι έμειναν άναυδοι. Το γεγονός αυτό και η συζήτηση πού είχε προηγηθεί χαράχθηκαν βαθιά στην ψυχή τους. Επιπλέον ο Γέροντας τους επεσήμανε προφητικά τα γεγονότα πού ακολούθησαν με την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο… Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου Από το βιβλίο «Βίος Γέροντος Παΐσιου»
*** Έκρηξη αιτήσεων, ακόμα και ελλιπών, την τελευταία ημέρα στα υπερχρεωμένα 
Με πάνω από 200 αιτήσεις για ένταξη στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, με τις 120 να κατατίθενται μόνο την Πέμπτη που ήταν η τελευταία ημέρα ισχύος του Νόμου «Κατσέλη», έκλεισε και για τη Μεσσηνία η κατάθεση στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας.
Μέσα σε ελάχιστες μέρες κατατέθηκαν σχεδόν όσες είχαν κατατεθεί ολόκληρο το προηγούμενο έτος, ενώ το αρμόδιο γραφείο στο Ειρηνοδικείο της Καλαμάτας στενάζει πια από τον όγκο των φακέλων, με μόνο έναν υπάλληλο να προσπαθεί να βάλει τα πράγματα σε σειρά.
Πολλοί φαίνεται πως έσπευσαν να καταθέσουν αιτήσεις στο νόμο για τα υπερχρεωμένα όπως όπως. Κι όπως σημείωσε μιλώντας και στο «Θ» ο δικηγόρος Αριστομένης Σκούλικας, πολλοί από τους φακέλους που κατατέθηκαν την τελευταία στιγμή έχουν ελλιπή δικαιολογητικά και δε θα μπορέσουν να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο.
 120 σε μια ημέρα
Φέτος, από την 1η του έτους μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, κατατέθηκαν συνολικά 35 αιτήσεις. Το βράδυ της Πέμπτης που έληξε η δίμηνη και τελευταία παράταση για το νόμο «Κατσέλη» ο αριθμός αυτός εκτοξεύτηκε στις 230 αιτήσεις.
Η τελευταία μέρα, η Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, ήταν και η κορύφωση, καθώς κατατέθηκαν περίπου 120 αιτήσεις.
Να σημειωθεί ότι το 2018 στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας κατατέθηκαν 286 αιτήσεις για ένταξη στις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ το 2017 κατατέθηκαν 181 αιτήσεις.
Για τις αιτήσεις που κατατέθηκαν τις δύο τελευταίες μέρες που έληγε η προθεσμία, εκκρεμεί ο έλεγχος των φακέλων και ο προσδιορισμός, ενώ αυτό θα γίνει τις αμέσως προσεχείς μέρες.
Άλλωστε, μόνο ένας υπάλληλος στελεχώνει το συγκεκριμένο τμήμα του Ειρηνοδικείου και τις τελευταίες μέρες «χτυπά» διπλοβάρδιες, για να καταφέρει να εξυπηρετήσει όλο αυτό τον όγκο δουλειάς.
 Λίγες θα ευδοκιμήσουν
Ο δικηγόρος Αριστομένης Σκούλικας, που έχει ασχοληθεί συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια με το νόμο «Κατσέλη», σημείωσε ότι υπήρξε αυτές τις ημέρες έξαρση κατάθεσης αιτήσεων στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας από αρκετούς δικηγόρους, όμως σημείωσε ότι η πλειοψηφία αυτών των αιτήσεων έχει ελλιπή έγγραφα στο φάκελο, προκειμένου αυτές να ευδοκιμήσουν. Μετά την τροποποίηση του νόμου το 2016 ήταν υποχρεωτική η κατάθεση πολλών δικαιολογητικών, ώστε ο φάκελος της αίτησης να πάρει το «πράσινο φως» και να προχωρήσει στο στάδιο του ορισμού προσωρινής συζήτησης. Βέβαια, υπάρχει δυνατότητα – μέχρι ενός σημείου- συμπλήρωσης των φακέλων με τα ελλιπή δικαιολογητικά.
«Ωστόσο, κατά την προσωπική μου άποψη, με μαθηματική ακρίβεια οι περισσότερες από αυτές τις αιτήσεις θα απορριφθούν. Λίγες είναι αυτές που θα ευδοκιμήσουν. Είμαστε, βέβαια, σε αναμονή για το νέο καθεστώς που θα ισχύσει και το οποίο ακόμα είναι ασαφές», τόνισε ο κ. Σκούλικας.
Επίσης, εξήγησε ότι ακόμα στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας συζητούνται αιτήσεις με το παλιό καθεστώς και δεν έχει φτάσει ακόμα ο χρόνος συζήτησης περιπτώσεων μετά τις τροποποιήσεις που ίσχυσαν από το 2016. Η δε διαδικασία για τις αιτήσεις μετά το 2016 είναι πιο αυστηρή και αναμένεται σημαντικός αριθμός να μην κριθεί θετικά. Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Να καταγγείλει τη σύμβαση με την «GEM» αποφάσισε το Δ.Σ. Μεσσήνης για το αεροδρόμιο της Τριόδου 
-Αποχώρησε πριν την ψηφοφορία η μείζων αντιπολίτευση
 Να προχωρήσει στην καταγγελία της σύμβασης με την «GEM επικοινωνία Ε.Π.Ε.», που αφορά στη μίσθωση του παλιού αεροδρομίου της Τριόδου και είναι σε ισχύ από τις 9/9/2008, αποφάσισε χθες το μεσημέρι σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης.
Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής το θέμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χρήστος Καρύδης. Ο κ. Καρύδης σημείωσε ότι η συγκεκριμένη σύμβαση είναι σε ισχύ από τις 9/9/2008, με σκοπό τη διεξαγωγή αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η αμοιβή της εταιρείας είχε καθοριστεί στο 20% του ετήσιου τζίρου και η εταιρεία είχε την υποχρέωση να διεξάγει 10 αγώνες το χρόνο. Ο συγκεκριμένος όρος, ωστόσο, δεν τηρήθηκε ποτέ από την εταιρεία με σκοπό ο Δήμος Μεσσήνης να ζητά την καταγγελία της σύμβασης. Επίσης, ο κ. Καρύδης έκανε γνωστό ότι το αεροδρόμιο της Τριόδου κοστίζει στο Δήμο Μεσσήνης κάθε χρόνο 18.300 ευρώ!
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργος Αθανασόπουλος, έθεσε το ερώτημα, αν μπορεί ο Δήμος να καταγγείλει τη σύμβαση, καθώς εκκρεμεί δικαστική απόφαση από καταγγελία της εταιρείας κατά του Δήμου.
Απαντώντας του ο κ. Καρύδης, σημείωσε ότι πήραν τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας, που τους ανέφερε ότι πρόκειται για δύο ανεξάρτητες καταγγελίες, που δεν επηρεάζει η μια την άλλη. Πρόσθεσε, δε, ότι η καταγγελία της εταιρείας προς το Δήμο αφορά καταγγελία για κλοπή υλικού, κάτι που όμως δεν αποδεικνύεται.
Οι απαντήσεις του κ. Καρύδη δε φαίνεται να έπεισαν την αντιπολίτευση, που ζήτησε γραπτώς τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας. Ο πρόεδρος του Σώματος κ. Κοτταρίδης κάλεσε στην αίθουσα την κα Βασιλαδιώτη από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου. Η κα Βασιλαδιώτη με τη σειρά της απάντησε ότι από νομική σκοπιά, όταν ένας συμβαλλόμενος σ’ ένα ιδιωτικό συμφωνητικό δεν τηρεί τους όρους, τότε η άλλη πλευρά μπορεί να καταγγείλει τη συμφωνία. Ο κ. Αθανασόπουλος, ωστόσο, ζήτησε από την κα Βασιλαδιώτη και γραπτώς τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας, ζητώντας από το Σώμα να αναβάλει την απόφαση και να αποφασίσει στο επόμενο συμβούλιο, αφού έχουν στα «χέρια τους» το έγγραφο από τη Νομική Υπηρεσία. Σε διαφορετική περίπτωση έκανε, γνωστό ότι θα αποχωρήσει.
Στο σημείο αυτό σημειώθηκε μικροένταση στην αίθουσα, με τον κ. Γεωργακόπουλο να τονίζει ότι είναι απαράδεκτες οι απειλές για αποχώρηση και τον κ. Δαβίλλα να απαντά ότι δεν πρόκειται για απειλή, αλλά για διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου.
Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο κ. Ξαρχάκος, κάνοντας μια «μίνι» αναδρομή στο ιστορικό της παραχώρησης του αεροδρομίου, προσθέτοντας και μια σημαντική παράμετρο στην κουβέντα, ότι για να προχωρήσει ο Δήμος σε μια νέα σύμβαση, θα πρέπει να καταγγείλει και να κηρυχθεί έκπτωτη η συγκεκριμένη εταιρεία, καθώς έχει την αποκλειστικότητα μέχρι το 2020.
Ο Τάσος Παπαγεωργίου από την αντιπολίτευση έθεσε το ερώτημα προς τη νομική σύμβουλο, τι θα γίνει αν δικαιωθεί ο ιδιώτης στη δίκη που εκκρεμεί κατά του Δήμου και αν αυτό του δώσει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά κατά του Δήμου στην ενέργεια να καταγγείλει τη σύμβαση τους, ζητώντας παράλληλα υπομονή 10 μέρες πριν αποφασίσουν από το Δ.Σ Μεσσήνης.
Η κα Βασιλαδιώτη σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αν και δεν μπορεί να σκεφτεί να νομικά επιχειρήματα της άλλης πλευράς.
Ο κ. Καρύδης ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία από τον πρόεδρο του Σώματος, αφενός, γιατί καταγράφονται στα πρακτικά οι απόψεις της νομικής συμβούλου και έχει καλυφθεί και, αφετέρου, γιατί το αντικείμενο της καταγγελίας είναι κατά κύριο λόγο οικονομικό και πρέπει να κηρυχθεί «έκπτωτη» η εταιρεία που έχει υπογράψει τη σύμβαση.
Ο πρόεδρος του Σώματος κ. Κοτταρίδης προχώρησε στην ψηφοφορία, σημειώνοντας ότι μόλις έρθει και η γραπτή γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας, όπως ζήτησε η αντιπολίτευση, θα προστεθεί στην απόφαση.
Τελικώς, η απόφαση πέρασε κατά πλειοψηφία, με τη μείζονα αντιπολίτευση να αποχωρεί, καθώς, όπως σημείωσε ο κ. Αθανασόπουλος, σκοπός τους είναι η διασφάλιση του Δήμου, ενώ εξέφρασε την απορία και για τη «βιασύνη» πάνω σ’ αυτό το θέμα της Δημοτικής Αρχής. Να σημειωθεί ότι από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, ο οποίος βρισκόταν σε ταξίδι στην Αθήνα.

***  Ο καιρός αύριο Τετάρτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 6/3/2019 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.               
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/ 

***  Εξελέγησαν οι 23 σύνεδροι του ΚΙΝΑΛ από τη Μεσσηνία 
Εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων σε όλη τη χώρα διοργάνωσε προχθές Κυριακή το Κίνημα Αλλαγής.
Στη Μεσσηνία, όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ, Αντώνης Τσώνης, η συμμετοχή ήταν πολύ ικανοποιητική.
Στην Καλαμάτα ψήφισαν 379 μέλη του Κινήματος και εκλέγονται ως σύνεδροι οι Κώστας Τσαπόγας, Γιάννης Χριστόπουλος, Χαράλαμπος Κούτρας, Ηλίας Μπαξεβανάκης, Σταύρος Στραβόλαιμος, Χαράλαμπος Γερονικολός, Παναγιώτης Τσελέκης, Στάθης Μακρής, Γιάννης Λαμπίρης, Γιάννης Πάζιος, Αντώνης Τσώνης, Κωνσταντίνος Βενιζέλος, Κώστας Θεοδωρακόπουλος, Θωμάς Μπαρκάκης, Αναστασοπούλου Παναγιώτα, Ελένη Κορρέ, Μαρία Μαμανέα, Μαρία Φίλιου, Δανάη Γιαννοπούλου, Ηλιάνα – Φωτεινή Γεννάτου, Λυκούργος Κοζομπόλης, Ηλίας Λαλάκος και Ιωάννης Μαρινόπουλος.
Επίσημα,  τα ονόματα των συνέδρων της Καλαμάτας, όπως  και των άλλων περιοχών της Μεσσηνίας, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

***  Συνέντευξη Τύπου για το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ 
Συνέντευξη Τύπου με θέμα το «37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ», που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 ως τις 17 Μαρτίου στην Καλαμάτα, έδωσε χθες ο πρόεδρος του  Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σ. Τσώνης.
Ο κ. Τσώνης τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας παρατάξεων και φορέων, υπέρ του διαλόγου εργοδοτών και εργαζομένων, ώστε το συνδικαλιστικό κίνημα να συμβάλει στην ανάπτυξη, όπως τόνισε.
Επίσης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας ανέφερε ότι στο συνδικαλιστικό κίνημα αυτή τη στιγμή συγκρούονται δύο γραμμές, αυτή που υποστηρίζει ο ίδιος, της συνεργασίας, του ρεαλισμού και της αλήθειας, και η γραμμή του ΠΑΜΕ, για το οποίο σημείωσε ότι “βλέπει φαντάσματα και ταξικούς εχθρούς”.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΜΕ: «Τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες και οι αντιπρόσωποί τους, που είναι εκλεγμένοι για το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που δίνουμε τη μάχη της οργάνωση της εργατικής τάξης, της οργάνωσης της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας, καλούμε τους εργαζομένους σε συγκέντρωση την Πέμπτη 14 Μάρτη και ώρα 6.30 μ.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Την ίδια μέρα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιδιώκει να ξεκινήσει στην πόλη της Καλαμάτας ένα συνέδριο που δεν έχει καμιά σχέση με διαδικασία εργατικής οργάνωσης».

***  Ο ΜΕΣΚ τίμησε ανθρώπους – ευεργέτες του πολιτισμού στην ετήσια συνάντησή του 
     
Το δημιουργό του «Μουσείου Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου» στα Φιλιατρά, Αντώνη Ηλιόπουλο, «τον αρχιτέκτονα του πολιτισμού της Τριφυλίας και δωρητή του μουσείου», και το Φιλιατρινό Νίκο Αθανασόπουλο, απ’ τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ο οποίος μαζί με τη Χριστίνα Στριμπάκου και την Αγγελική Αντωνοπούλου έκαναν γέφυρες με το Ίδρυμα Ωνάση και το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, για το Μουσείο, τίμησε ο ΜΕΣΚ στην ετήσια συνάντηση μελών και φίλων του το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο «Στεφανής» στην Τερψιθέα.
Μια τιμή σε δύο ξεχωριστούς ανθρώπους, την οποία όφειλε να είχε κάνει ο Δήμος Τριφυλίας, αλλά ο ΜΕΣΚ αναγνωρίζοντας τη σπουδαία προσφορά τους, πήρε την πρωτοβουλία, αποδίδοντας εύσημα και ευγνωμοσύνη και στους δύο συμπατριώτες μας!
Η ετήσια συνάντηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και όλοι χάρηκαν, διασκέδασαν και χόρεψαν, ενώ ιδιαίτερο τόνο έδωσαν τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου!
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Πύλου-Νέστορος 
Συνεχίζονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Πύλου-Νέστορος σε συνεργασία με την ΠΕΔ Πελοποννήσου και τους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
 Σάββατο 9 Μαρτίου 
Πλατεία Τριών Ναυάρχων-Πύλος, 11.00 π.μ. Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού για παιδιά
Κεντρική πλατεία Χώρας, 17.00, Δραστηριότητες για παιδιά
Παραλία Γιάλοβας, 19:00, Αποκριάτικες φωτιές
 Κυριακή 10 Μαρτίου
Παραλίας Κορώνης, 15.00, Παρέλαση Αποκριάτικων Αρμάτων
Πλατεία Τριών Ναυάρχων-Πύλος, 19.00, Αποκριάτικο Γλέντι
Πλατεία Γρηγορίου Επισκόπου-Μεθώνη, 18.00, Τα προικιά της Αρσάνης
Πλατεία Βλαχόπουλου, 19:00, Καρναβάλι
Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης, 11:30 π.μ., Αποκριάτικο Γλέντι
 Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου
Πέταγμα Χαρταετών στις 11.00 σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου.
Πλατεία Παραλίας-Μεθώνη, 12.30 το μεσημέρι, Ο Γάμος του Κουτρούλη.

***  Σοβαρό τροχαίο στην οδό Πλάτωνος 
Ένα περίεργο τροχαίο έγινε λίγα λεπτά πριν τις 8 το πρωί στη διασταύρωση των οδών Φιλελλήνων και Πλάτωνος.
Ειδικότερα ένα όχημα που παραβίασε το Stop, συγκρούστηκε με άλλο όχημα που διέσχιζε την οδό Πλάτωνος.
Αποτέλεσμα ήταν το δεύτερο όχημα, να χτυπήσει παρκαρισμένα αυτοκίνητα που ήταν στην οδό Πλάτωνος και να καταλήξει λίγα μέτρα μπροστά από βιτρίνα καταστήματος που υπάρχει στο σημείο, αφού πρώτα ανέβηκε το πεζοδρόμιο.

***  Μικροκλοπές σε γραφεία 
Ανησυχία έχουν προκαλέσει στην Περιφερειακή Ενότητας Μεσσηνίας οι κλοπές από γραφεία υπηρεσιών που έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες.
Όπως μαθαίνουμε, έχουν παρουσιασθεί κρούσματα που έχουν ανησυχήσει υπαλλήλους και προϊσταμένους.
Στόχος έχουν γίνει προσωπικά αντικείμενα και τσάντες υπαλλήλων, με χρηματικά ποσά κι άλλα είδη να κάνουν φτερά.  Β.Β. 

***  Πρέπει ο κόσμος να δηλώνει τις κλοπές στην Αστυνομία 
Δεκάδες φορές έχουμε μάθει για περιστατικά κλοπών σε σπίτια, με την Αστυνομία να μην τα γνωρίζει. Αυτό συμβαίνει γιατί τις περισσότερες φορές τα θύματα θέλουν να αποφύγουν όλη τη διαδικασία των καταθέσεων ή θεωρούν ότι δεν έχει κάποιο νόημα.
Το ζήτημα είναι, όμως, ότι πρέπει τα θύματα να απευθύνονται στην Αστυνομία, ώστε και αυτή να έχει εικόνα του τι γίνεται, ώστε να προχωρά σε ανάλογες κινήσεις. Με το να γράφουμε για τα περιστατικά στις εφημερίδες, χωρίς όμως να τα γνωρίζει η Αστυνομία, δεν αλλάζει κάτι, τουλάχιστον επίσημα.  Π.Μπ.

***  Ελληνική Αστυνομία: Προσοχή στα αιτήματα φιλίας στα social media 
Με ανάρτησή της στο twitter, η Ελληνικά Αστυνομία εφιστά την προσοχή των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα του Facebook, σχετικά με ψευτικούς λογαριασμούς και προφίλ.
«Προσοχή στα αιτήματα φιλίας, που αποδέχεσαι στα social media… Μπορεί να είναι κάποιος με ψεύτικη φωτογραφία και ταυτότητα...» αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.








Προσοχή στα αιτήματα φιλίας, που αποδέχεσαι στα social media
Μπορεί να είναι κάποιος με ψεύτικη φωτογραφία & ταυτότητα...
***  Τέλος στην αλλαγή ώρας αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο 
Την διακοπή της διαδικασίας αλλαγής ώρας από το 2021 αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο με ψηφοφορία που διεξήχθη την Δευτέρα.
Οι ευρωβουλευτές είπαν ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2020, οι χώρες θα πρέπει να αποφασίσουν την ώρα που θα έχουν και η οριστική αλλαγή να γίνει τον Μάρτιο του 2021.
Οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει αν και κατά πόσον η αλλαγή της ώρας σε θερινή ή χειμερινή επηρεάσει την κοινή εσωτερική αγορά της ΕΕ.
Πλέον αφού εγκριθεί το ψήφισμα από την Ολομέλεια του Ε.Κ. θα αποτελέσει τη θέση των βουλευτών για τις διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο των Υπουργών.
Υπενθυμίζεται πως το 2018 το Κοινοβούλιο ζήτησε τη διεξοδική αξιολόγηση των υφιστάμενων ρυθμίσεων, αναφέροντας μελέτες που υποδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις της αλλαγής της ώρας στους ανθρώπους καθώς και ανησυχίες που εκφράζονται από πρωτοβουλίες πολιτών.
Εάν οριστικοποιηθεί, η μη αλλαγή της ώρας θα ισχύει και για το Ηνωμένο Βασίλειο εάν είναι ακόμη στην ΕΕ ή σε μια μεταβατική περίοδο.  in.gr

***  Σάλος από τις καταγγελίες Pyatt! Έχω δει αποδείξεις προσπαθειών ανάμειξης της Ρωσίας στις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα… (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, υποστήριξε πως η Ρωσία έχει βάλει στο στόχαστρό της τις ερχόμενες ελληνικές εκλογές. «Ταράζει τα νερά» η καταγγελία του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, πως η Ρωσία προσπαθεί να επηρεάσει τις ερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα. Ο Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε δει αποδείξεις αυτού του είδους χειραγώγησης των πληροφοριών. Για παράδειγμα τις προσπάθειες της Ρωσίας σχετικά με την ορθόδοξη Εκκλησία, τις προσπάθειες να υποσκάψουν τον ρόλο του Οικουμενικό Πατριάρχη» είπε ο κ. Πάιατ και πρόσθεσε: «Μπορώ να σας πω τώρα ότι έχω δει αποδείξεις προσπαθειών ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδος». Δείτε την δήλωση του Τζέφρι Πάιατ

Οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη έγιναν στην εκδήλωση disinfo week στην Αθήνα, που εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας των ΗΠΑ κατά της παραπληροφόρησης.
«Στόχος της εκδήλωσης, είναι να ευαισθητοποιήσει ώστε οι Ελληνικοί θεσμοί και ο ελληνικός Τύπος που είναι αρκετά ισχυροί να είναι σε συναγερμό και να μπορέσουν να αντιδράσουν καταλλήλως» είπε ακόμη ο κ. Πάιατ.  Το Ατλαντικό Συμβούλιο – μία από τις πιο σημαντικές «δεξαμενές σκέψεις» των ΗΠΑ – θεωρεί δεδομένο ότι θα υπάρξουν απόπειρες παρεμβάσεων ενόψει των ευρωεκλογών.
***  Προς νέο ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ με τη Ρωσία: «Είμαι ΟΜΗΡΟΣ της Ελλάδος»…

Ο Γεβγκένι Καλίνιν, βρίσκεται στις φυλακές έως ότου φτάσει στην Αθήνα το αίτημα έκδοσής του. Καλεί τις ελληνικές αρχές να μην τον εκδώσουν στην Ουκρανία, καθώς όχι μόνο δεν θα τύχει δίκαιης δίκης, αλλά κινδυνεύει και η ίδια του η ζωή.  Δριμύ κατηγορώ απευθύνει μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο Ρώσος επιχειρηματίας Γεβγκένι Καλίνιν που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες από τις ελληνικές αρχές, κατόπιν αιτήματος της Ουκρανίας. Ο 52χρονος επιχειρηματίας που είναι ειδικός στον τομέα της ενέργειας, καλεί τις ελληνικές αρχές να μην τον εκδώσουν στην Ουκρανία καθώς όχι μόνο δεν θα τύχει δίκαιης δίκης, αλλά απειλείται και η ίδια του η ζωή.
«Είναι προφανές ότι στην Ουκρανία δεν έχω καμία πιθανότητα για μια δίκαιη δίκη και επιπλέον η έκδοσή μου στο ουκρανικό καθεστώς συνεπάγεται 100% απειλή για τη ζωή μου. Με απλά λόγια είτε θα σκοτωθώ από την αστυνομία ή τους ακραίους ή ζητήσουν τεράστια αμοιβή για να «κλείσουν την υπόθεση»», αναφέρει ο Καλίνιν. Ο Καλίνιν, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδουν οι ουκρανικές αρχές και συνδέει τη σύλληψή του με πολιτικές σκοπιμότητες. Τονίζει επίσης, ότι δεν περίμενε ποτέ ότι οι ελληνικές αρχές θα έπαιρναν Ρώσους ως «ομήρους» προς όφελος της Ουκρανίας και μάλιστα με βάση ένα «μη εγκεκριμένο ένταλμα της Interpol».  «Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι η Σομαλία βρίσκεται τόσο κοντά. Ποτέ δεν πίστευα ότι οι ελληνικές αρχές θα έπαιρναν Ρώσους ως ομήρους προς όφελος της Ουκρανίας. Μπορώ να φανταστώ πόσο ενθουσιασμό και χειροκροτήματα προκάλεσε η είδηση της ομηρίας μου στα ουκρανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μπορώ επίσης να φανταστώ πόση λάσπη έριξαν επάνω μου αποκαλώντας με «συνεργό του Κουρτσένκο» και «σύντροφο του Γιανούκοβιτς»», αναφέρει στην επιστολή του ο Καλίνιν. Ο Ρώσος επιχειρηματίας, συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, μετά από αίτημα της Ουκρανίας ενώ βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι. Ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, αρμόδιος για θέματα έδοσης, διέταξε την προφυλάκισή του στις φυλακές Κορυδαλλού, έως ότου σταλεί στην Ελλάδα, το ουκρανικό αίτημα έκδοσής του. Κατηγορείται από τις Ουκρανικές αρχές για παραβίαση φορολογικών νόμων.  Ο δικηγόρος του, Γιάννης Ραχιώτης, δήλωσε στο Sputnik ότι η δίωξή του είναι πολιτικό θέμα. «Ο Καλίνιν βρίσκεται στη λίστα του γνωστού ιστότοπου»Peacemaker». Κατηγορείται για το γεγονός ότι εργάστηκε σε εταιρείες οι οποίες υποτίθεται ότι ελέγχονταν από υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς», δήλωσε ο Ραχιώτης. Η λίστα του «Peacemaker» είναι μια «μαύρη λίστα», όπου δημοσιεύονται προσωπικά στοιχεία όσων θεωρούνται «εχθροί της Ουκρανίας». sputniknews.gr
***  «ΥΠΟΠΤΟΣ ο ΡΟΛΟΣ του Ν. Κοτζιά – Μας οδηγεί σε ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ με την Τουρκία»… (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο επικεφαλής του slpress.gr Σταύρος Λυγερός , μίλησε σήμερα στον 98.4 για την τουλάχιστον ύποπτη δήλωση Κοτζιά , στο Συνέδριο των Δελφών, για την ΑΟΖ και το παράδειγμα του Καστελόριζου…  που όπως είπε δεν μπορεί να έχει πλήρη επήρεια, σημειώνοντας ότι πίσω από ένα τέτοιο θολό τοπίο , ανοίγει θέμα συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία , για το οποίο περίεργα Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση σιώπησαν.  Παράλληλα ο Σταύρος Λυγερός, ανέλυσε το πραγματικό νόημα του αφηγήματος «νόμος και τάξη με μηδενική ανοχή», που όπως τόνισε κανένα πολιτικό κόμμα μέχρι σήμερα, δεν το εννοεί στη πράξη, γιατί αυτό θα σήμαινε «κανονικό πόλεμο» με απώλειες εκατέρωθεν σε μια τέτοια σύγκρουση.
Ακούστε τα όσα είπε παρακάτω:  https://www.youtube.com/watch?v=r-rVFkLrhBc .- 

***  Δεν αστειεύεται το Ισραήλ – Δείτε με τι πυραύλους “απαντά” στο Ιράν….

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. έστειλαν στο Ισραήλ για πρώτη φορά αποφυλακτήρες και άλλα εξαρτήματα του βαλλιστικού πυραυλικού συστήματος Υψηλού Υψόμετρου, ή THAAD, στο Ισραήλ.
Η ενέργεια αυτή γίνεται τη στιγμή που και οι δύο χώρες έχουν επικρίνει ιδιαίτερα τα πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν, αλλά αντικατοπτρίζει επίσης ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που έχει τεθεί σε εφαρμογή για περισσότερο από μια δεκαετία. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ έχουν αποστείλει ένα πλήρες σύστημα THAAD στο Ισραήλ. Το THAAD μπορεί να περιλαμβάνει έως και εννέα εκτοξευτήρες – μεταφορείς, εκ των οποίων ο καθένας μεταφέρει οκτώ αναχαιτιστές σε ετοιμότητα, καθώς και ένα ραντάρ Α / ΤΡΥ-2 μεγάλης εμβέλειας, ένα κινητό κέντρο ελέγχου και ελέγχου και διάφορους υποστηρικτικούς εξοπλισμούς.
Επιπλέον αποφυλακτήρες θα μπορούν επίσης να είναι διαθέσιμοι για να φορτώσουν εκ νέου τους εκτοξευτές κατά τη διάρκεια της μάχης. Παράλληλα, η εγκατάσταση αυτού του εξοπλισμού προσφέρει την ευκαιρία να αξιολογηθεί ολόκληρη η διαδικασία συσκευασίας του συστήματος, η γρήγορη μεταφορά του στο Ισραήλ, η εκφόρτωσή του, η τοποθέτησή του και η σύνδεσή του με το ολοκληρωμένο δίκτυο άμυνας του Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF). Σε ένα πραγματικό περιστατικό, το σχέδιο θα ήταν να αυξήσει τις ισραηλινές δυνατότητες βαλλιστικών πυραυλικών αμυντικών. Το γυμνάσιο αυτό ευθυγραμμίζεται επίσης με την πρόσφατη ανασκόπηση πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ, την οποία δημοσίευσε το Πεντάγωνο τον Ιανουάριο του 2019 και τονίζει ιδιαίτερα τη συνεργασία με περιφερειακούς συμμάχους, όπως το Ισραήλ. “Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διατηρήσουν τη ισχυρή εταιρική σχέση για την πυραυλική άμυνα με το Ισραήλ, υποστηριζόμενη από ένα νέο Μνημόνιο Συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ », αναφέρει η αμερικανική Αναθεώρηση της Πυραυλικής Άμυνας. «Χρησιμοποιώντας διάφορες ευκαιρίες διενέργειας διμερών ασκήσεων οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ συνεχίζουν να βελτιώνουν την ικανότητά τους να συνεργάζονται επιχειρησιακά για την αντιμετώπιση των απειλών από επιθετικούς πυραύλους στην περιοχή». Αν και το Ισραήλ αντιμετωπίζει την απειλή των πυραύλων, καθώς και των μη κατευθυνόμενων πυραύλων πυροβολικού, από διάφορους περιφερειακούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του καθεστώτος του συριακού δικτάτορα Μπασάρ Αλ Ασάντ, των δυνάμεων που υποστηρίζονται από το Ιράν και το Ιράν στη Συρία και του μαχητικού κινήματος του Λιβάνου Χεζμπολάχ, οι μεγαλύτερες ανησυχίες είναι το οπλοστάσιο διεύρυνσης του βαλλιστικού πυραύλου του Ιράν. «Ένα από τα βασικά εργαλεία του Ιράν για εξαναγκασμό και προβολή δυνάμεων είναι το πυραυλικό οπλοστάσιο, το οποίο βαίνει αυξανόμενο, καθώς και από αύξηση της ακρίβειας, της εμβέλειας και της θνησιμότητας», προειδοποίησε η αναθεώρηση της Πυραυλικής Άμυνας. Έτσι, ενώ ο στρατός των Η.Π.Α. και ο IDF επιμένουν ότι η ανάπτυξη του THAAD δεν σχετίζεται με κανένα συγκεκριμένο γεγονός, είναι δύσκολο να μην το δούμε ως ένα αποφασιστικό μήνυμα στο Ιράν. Τον Ιανουάριο του 2019, οι ιρανικές αρχές προσπάθησαν και απέτυχαν να εκτοξεύσουν ένα δορυφόρο σε τροχιά σε μια δοκιμασία που οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ αμφισβήτησαν ως κάλυψη των προσπαθειών ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων. Τον επόμενο μήνα, οι New York Times ανέφεραν, επικαλούμενοι ανώνυμες πηγές, ότι η αμερικανική κυβέρνηση είχε επανεκκινήσει μια λαθραία προσπάθεια να σαμποτάρει ιρανικά πυραυλικά προγράμματα. Γενικότερα, ο Πρόεδρος Τραμπ έχει σκληρύνει αισθητά τη στάση του απέναντι στο Ιράν έχοντας επαναφέρει παράλληλα και τις οικονομικές κυρώσεις αλλά και αποχωρώντας από το εμπορικό deal που είχε υπογράψει η Ριάντ με την κυβέρνηση Ομπάμα. Ένα από τα κύρια σημεία της συμφωνίας που έχει στηλιτεύσει ο τωρινός Πρόεδρος είναι ότι η συμφωνία αυτή δεν προέβλεπε τίποτα σχετικά με τα πυραυλικά σχέδια του Ιράν. Την ίδια στιγμή, το ίδιο το Ιράν έχει εμφανιστεί ιδιαίτερα πρόθυμο να εφαρμόσει τα πυραυλικά του σχέδια σε πραγματικές μάχες όπως είδαμε να συμβαίνει κατά κόρον στη Συρία τα τελευταία χρόνια. Δείτε βίντεο: 
on alert

***   Αμερικανικά στρατεύματα αναχώρησαν από τη Θεσσαλονίκη…(φωτό)

Την πεποίθηση ότι η Θεσσαλονίκη θα αποκομίσει τα μεγαλύτερα οφέλη από τη Συμφωνία των Πρεσπών, διατύπωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, σε δηλώσεις του από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το οποίο επισκέφθηκε, σήμερα το πρωί, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις προετοιμασίες για την αναχώρηση της 4ης αερομεταφερόμενης αμερικανικής ταξιαρχίας, που το προηγούμενο διάστημα συμμετείχε σε ασκήσεις, με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, στο Στεφανοβίκειο του νομού Μαγνησίας.
«Παραμένω πεπεισμένος ότι οι μεγαλύτεροι ωφελούμενοι από τη Συμφωνία των Πρεσπών θα είναι εδώ, στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς αποκαθίσταται η Θεσσαλονίκη στον ιστορικό της ρόλο ως πρωτεύουσας των Βαλκανίων, πύλης των Δυτικών Βαλκανίων προς τις διεθνείς αγορές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης, υπογραμμίζοντας τον κομβικό ρόλο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ως βασικού συστατικού στην όλη διαδικασία, γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το λιμάνι, ο Αμερικανός πρέσβης, τον οποίο συνόδευαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ, αλλά και στελέχη των ελληνικών και αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, υπογράμμισε -παρουσία του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Θεοφάνη- ότι «μας ενδιαφέρει πολύ η επιτυχία και ζωτικότητα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης καθώς αυτό συνδέεται με το ενδιαφέρον μας για την επιτυχία και τη ζωτικότητα της Βόρειας Ελλάδας, των περιοχών της Μακεδονίας και της Θράκης».
Τριακόσιοι στρατιώτες, 37 ελικόπτερα τριών τύπων (Apache, Black Hawk και Chinook), 4 UAV’s (μη επανδρωμένα εναέρια μέσα), πολύ μεγάλος αριθμός στρατιωτικών οχημάτων και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός των αμερικανικών δυνάμεων θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής στις Ηνωμένες Πολιτείες από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες φόρτωσης. Η εμπειρία της συμμετοχής των αμερικανικών δυνάμεων σε κοινές ασκήσεις με τις ελληνικές ήταν, όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Πάιατ, «πολύ καλή», όπως προκύπτει από την αξιολόγηση που έκαναν οι ίδιοι οι Αμερικανοί στρατιώτες και οι επιτελείς τους. Μάλιστα, ο Αμερικανός πρέσβης επισήμανε τον «μεγάλο σεβασμό» των Αμερικανών στρατιωτών προς τους Έλληνες συναδέλφους τους, αλλά και τις «φανταστικές ευκαιρίες» που είχαν οι αμερικανικές δυνάμεις ως προς την εκπαίδευση, «αξιοποιώντας τη μοναδική γεωγραφία της Ελλάδας». Δείτε επίσης: Δωρεά βίντεο-εγκεφαλογράφου στο Ιπποκράτειο Ο κ. Πάιατ δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πολυπλοκότητα του εγχειρήματος της έλευσης στην Ελλάδα μιας τέτοιας αμερικανικής στρατιωτικής μονάδας και συμφώνησε με κάτι που τού ανέφερε, όπως είπε, νωρίτερα, ο κ. Τζιτζικώστας, ότι «η συμμαχία των δυνάμεών μας, η συνεργασία μας στο ΝΑΤΟ αποτελεί επαναβεβαίωση της δέσμευσης της Ελλάδας στη συμμαχία μας αλλά και της αμερικανικής δέσμευσης προς την Ελλάδα». «Είμαστε εξαιρετικά προσηλωμένοι στη Βόρεια Ελλάδα, αξιοποιώντας τη δυναμική που απολαμβάνουμε από την παρουσία μας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρέσβης. Μεταξύ των στελεχών των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που ήταν παρόντα, σήμερα, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ήταν και ο Αμερικανός στρατηγός Shapiro (Σαπίρο), ο οποίος, όπως ανέφερε ο κ. Πάιατ, θα επισκεφθεί εν συνεχεία την Αλεξανδρούπολη σε σχέση με την επόμενη αμερικανική στρατιωτική αποστολή (της 3ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας) στην Ελλάδα, προκειμένου να διερευνήσει τις δυνατότητες αξιοποίησης του λιμανιού της πόλης. Ερωτηθείς, εάν πρόκειται να γίνει χρήση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και μελλοντικά για κάποια ανάλογη επιχείρηση αυτού του είδους, ο Αμερικανός πρέσβης, αφού σημείωσε πως «αυτή είναι μια απόφαση που θα λάβει ο Αμερικανικός Στρατός» κι επισήμανε πως είναι «η δεύτερη φορά που χρησιμοποιήσαμε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης», ανέφερε πως αν και δεν μπορεί να δώσει σήμερα κάποια συγκεκριμένη υπόσχεση, ό,τι έχει δει συντείνει στο ότι «θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες που προσφέρει η Θεσσαλονίκη και, όπως επισήμανα, είμαστε έντονα επικεντρωμένοι επίσης στην Αλεξανδρούπολη». Απ. Τζιτζικώστας: Υψηλότατη η επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων «Οι κοινές αυτές ασκήσεις με τους συμμάχους μας επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά την υψηλότατη επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Δεν είναι τυχαίο ότι μας έλεγαν οι Αμερικανοί χειριστές προηγουμένως ότι βρήκαν αυτή τη συνεργασία εξαιρετικά χρήσιμη και σημαντική», δήλωσε, από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύουν ότι είναι πανέτοιμες και ισχυρές, αποδεικνύουν ότι μπορούν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας. 
lifeevents
***  Ένα κορίτσι την ‘ξεγύμνωσε’! Η επιχείρηση «Βόρεια Ελλάδα» του ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΕΤΥΧΕ!«Oι Μακεδόνες θα εκδικηθούν – Προδότες της πατρίδας»…

«Είστε προδότες, η Μακεδονία είναι ελληνική» είπε με απόλυτη ψυχραιμία στην Έφη Αχτσιόγλου, που της απάντησε με… «αγάπες και λουλούδια» – Στο κενό η προσπάθεια διείσδυσης στη Βόρεια Ελλάδα από την κυβέρνηση, μετά την Συμφωνία των Πρεσπών Εδώ και εβδομάδες, το Μέγαρο Μαξίμου έχει θέσει σε λειτουργία μία επιχείρηση που φέρει την κωδική ονομασία «Βόρεια Ελλάδα».


*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Κύπελλο Μεσσηνίας: Απόλλων Καλαμάτας – Π.Σ. Η Καλαμάτα, σήμερα στον Κορδία ο μεγάλος τελικός Ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Μεσσηνίας μεταξύ του Απόλλωνα Καλαμάτας και του Π.Σ. Η Καλαμάτα διεξάγεται σήμερα στις 4.00 μ.μ. στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία. Πρόκειται για μία γιορτή του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, όπου τίθενται αντιμέτωπες δύο ομάδες που πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματά τους.

Πρωτοκλασάτα στελέχη της επισκέπτονται την συμπρωτεύουσα και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, προσπαθώντας να μετριάσουν τις αντιδράσεις των πολιτών όσον αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών. Θα έλεγε κανείς, όμως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Ενδεικτικό παράδειγμα αυτό που συνέβη χθες και στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Τη στιγμή που έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους πριν την έναρξη της ομιλίας της σε κομματική εκδήλωση για τα εργασιακά στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος», μία νεαρή γυναίκα την πλησίασε και διαμαρτυρήθηκε εντόνως μπροστά στις κάμερες.
Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι αυτό συνέβη τη στιγμή που η Έφη Αχτσιόγλου, απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η Συμφωνία των Πρεσπών σε μερίδα πολιτών της Βορείου Ελλάδος δήλωνε: «Εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο σήμερα. Νομίζω πως είμαι στη Θεσσαλονίκη, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και δεν βλέπω κάτι τέτοιο». Εκείνη την ώρα, σαν… από μηχανής θεός, παρενέβη μία πολίτης, φωνάζοντας στην υπουργό: «Θα το δεις. Η Μακεδονία είναι ελληνική, είναι μια και ελληνική. Η προδοσία δεν θα περάσει. Οι αληθινοί Μακεδόνες θα εκδικηθούν, η Μακεδονία θα εκδικηθεί». Η Αχτσιόγλου τήρησε την ψυχραιμία της, απαντώντας πως «δεν είναι προδοσία να αγαπάς τις χώρες των άλλων». Στη συνέχεια, εισήλθε στο κινηματοθέατρο και οι άνδρες της ασφάλειας απομάκρυναν ήσυχα τη γυναίκα από το σημείο. Η απάντηση της υπουργού εγείρει ερωτήματα. Ποιος μιλάει για αγάπη και αισθήματα; Εδώ έχουμε να κάνουμε με εθνικές συμφωνίες και διπλωματική στρατηγική που υιοθετεί μία κυβέρνηση, με στόχο την επίτευξη στόχων, εθνικών στόχων. Το ζήτημα είναι εάν μία συμφωνία, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, είναι επιβλαβής για τα εθνικά συμφέροντα
 *** Αθλητική ενημέρωση :

*** Κύπελλο Μεσσηνίας: Απόλλων Καλαμάτας – Π.Σ. Η Καλαμάτα, σήμερα στον Κορδία ο μεγάλος τελικός Ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Μεσσηνίας μεταξύ του Απόλλωνα Καλαμάτας και του Π.Σ. Η Καλαμάτα διεξάγεται σήμερα στις 4.00 μ.μ. στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία. Πρόκειται για μία γιορτή του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, όπου τίθενται αντιμέτωπες δύο ομάδες που πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματά τους.
Ο μεν Απόλλων Καλαμάτας βρίσκεται στη 2η θέση της Α΄ Τοπικής με 46 βαθμούς, η δε Καλαμάτα οδηγεί σταθερά την κούρσα στον8ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής και έχει 53 βαθμούς (μετά τις πρώτες 21 αγωνιστικές).
Ο Απόλλων Καλαμάτας επιστρέφει στον τελικό Κυπέλλου έπειτα από 4 χρόνια (τη σεζόν 2014 – 15 γνώρισε την ήττα με 4-2 στα πέναλτι από τον Τσικλητήρα Πύλου. Κατέκτησε δε το Κύπελλο το 1999, όταν επικράτησε με 2-0 του ΑΟ Μεθώνης).
Από την άλλη πλευρά η Μαύρη Θύελλα συμμετέχει για τρίτη   σερί σεζόν σε τελικό  Κυπέλλου (το 2017 νίκησε με 1-0 την Αναγέννηση Παραλίας, ενώ το 2018 επικράτησε με 2-1 του Παμίσου Μεσσήνης στην παράταση).
Σίγουρα το μεγάλο «φαβορί» είναι η Καλαμάτα, αλλά ο θεσμός του Κυπέλλου κρύβει εκπλήξεις.
Να ευχηθούμε να διεξαχθεί ένας ωραίος τελικός. Πρέπει δε να επισημάνουμε ότι αν ο κανονικός αγώνας λήξει ισόπαλος, θ’ ακολουθήσει  ημίωρη παράταση (και ενδεχομένως πέναλτι).
 “Λαβωμένος» ο Απόλλων Καλαμάτας
Με σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί στο μεγάλο τελικό ο Απόλλων Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, ο προπονητής Τάκης Σακελλαρόπουλος και οι συνεργάτες του, Θανάσης Τσούκλερης, Θεόδωρος Σακκάς, δεν θα έχουν στη διάθεσή τους, τους Δημήτρη Μανωλόπουλο, Παναγιώτη Μπαχράμη, Στέλιο Σπανό, Τζόις Λούτα  (τραυματίες).
Ο Απόλλων Καλαμάτας που είναι το «αουτσάιντερ», θα προσπαθήσει να κάνει αξιόλογη εμφάνιση και ό,τι βγει.
Την αποστολή του Απόλλωνα Καλαμάτας απαρτίζουν οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές: Γιακουμής, Κάκαλης, Καραχάλιος, Παχής, Περιβολάρης, Κουντάνης, Τσουλάκος, Τρικουράκης, Αλεξόπουλος, Βασιλόπουλος, Στραβάκος (πιθανή ενδεκάδα), Παπαγιαννόπουλος, Μπάκας, Τσούκλερης, Μπαρδόσι, Κανιώρος.
 Με απουσίες και η Καλαμάτα
Χωρίς τους Ζαχαρόπουλο, Δημήτρη Ψάνη, Αντώνη Γιόνδη, Ανδρέα Μαστραντωνάκη (τραυματίες) θ’ αγωνιστεί η Καλαμάτα. Ο τεχνικός Γιάννης Χριστόπουλος και ο συνεργάτης του Γιάννης Γεωργιτζίκης θα έχουν πάντως στη διάθεσή τους, τους Χρήστο Μίνγκα και Κων/νο Τάμπα (εξέτισαν την ποινή τους).
Την αποστολή της Μαύρης Θύελλας απαρτίζουν οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές: Κασωτάκης, Τάμπας, Φουάσης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Αντωνιάδης, Πέριτς, Πινδώνης, Χίλγκεν, Μίνγκας, Λαθύρης (πιθανή ενδεκάδα), Ζελίκου, Μπίζος, Ρόνι, Κάρλος, Τσόπελας, Γκελγκέργια, Αθανασόπουλος.
 «Σφυρίζει» ο Δημήτρης Πλακογιάννης
Ο Δημήτρης Πλακογιάννης  ορίστηκε από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΜ να «σφυρίξει» το μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας Απόλλωνα Καλαμάτας – Π.Σ. Η Καλαμάτα.
Βοηθοί θα είναι οι Χάρης Τσοπανάκης, Κώστας Αντωνόπουλος, ενώ τέταρτος διαιτητής ο Γιάννης Κουτσαναστάσης.
 Η πορεία των 2 ομάδων προς τον τελικό
Ο Απόλλων Καλαμάτας για να φθάσει μέχρι το μεγάλο τελικό απέκλεισε τις ακόλουθες ομάδες:
Στην α΄ φάση κληρώθηκε ν’ αντιμετωπίσει τον ΑΟ Ασπροχώματος, ο οποίος παραιτήθηκε από τη διοργάνωση (οι μαυρόασπροι πήραν 2 νίκες με 3-0 χωρίς αγώνα).
Στη β΄ φάση: ΑΟ Διαβολιτσίου (3-1)
Στη γ΄ φάση: ΑΣ Ανδρούσας (2-1)
Στην ε΄ φάση: Τσικλητήρας Πύλου (0-1 εκτός έδρας, 3-1 εντός έδρας).
 Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Η Καλαμάτα (αποκλείστηκε νωρίς από το Κύπελλο Γ΄ Εθνικής) ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Κύπελλο Μεσσηνίας από τη β΄ φάση όπου κληρώθηκε ν’ αντιμετωπίσει τον Χανδριναϊκό τον οποίο απέκλεισε με 7-0
Στη γ΄ φάση: Εράνη Φιλιατρών  (4-0)
Στη δ΄ φάση: Πάμισος Μεσσήνης (2-1 στην παράταση)
Στην ε΄ φάση: ΑΕ Μάνης (0-1 εκτός έδρας, 3-0 εντός έδρας).
Απόλλωνας Καλαμάτας: “Γέφυρα” Τρικουράκη, οι Τσουλάκος, Βασιλόπουλος, ο μεγάλος άτυχος Μανωλόπουλος και οι… πρωτάρηδες!
Μετά από τέσσερα χρόνια ο Απόλλωνας Καλαμάτας επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου Μεσσηνίας. Ήταν 4 Μαρτίου του 2015 όταν ο ιστορικός σύλλογος “λύγισε” στην διαδικασία των πέναλτι από τον Τσικλητήρα Πύλου με 4-2, με την κανονική διάρκεια και την ημίωρη παράταση να λήγουν χωρίς σκορ (0-0).
Οι διαφορές στην ομάδα που αγωνίστηκε σε εκείνον τον τελικό μέχρι σήμερα είναι πολλές. Τέσσερα χρόνια μέσα στα οποία τα πρόσωπα έχουν αλλάξει άρδην, αφού από τον Ιούνιο του 2017 η καλαματιανή ομάδα έχει μπει σε νέα… διάσταση, τόσο σε διοικητικό, όσο και σε οργανωτικό επίπεδο.
Ως γνωστόν Απόλλωνας και Αίαντας αποφάσισαν να συνεργαστούν, με τους αδερφούς Τάκη και Γιάννη Σακελλαρόπουλο, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει την ποδοσφαιρική τους διαδρομή από το ιστορικό σωματείο, να αναλαμβάνουν να τρέξουν το συγκεκριμένο πρότζεκτ.
Δηλαδή, ευκαιρίες σε μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές και προσεγμένες κινήσεις στο μεταγραφικό… παζάρι, με τον Αίαντα να λειτουργεί ως προθάλαμος του Απόλλωνα.
Στον προεδρικό θώκο βρισκόταν τότε ο Παναγιώτης Χριστόφορος, με τον Κώστα Μπαρμπίτσα, ο οποίος ήταν τότε ταμίας να είναι πλέον πρόεδρος, ενώ στην άκρη του πάγκου, αντί του Γιώργου Γρηγορόπουλου, κάθεται πλέον ο Τάκης Σακελλαρόπουλος.
Από ‘κει και πέρα, ρίχνοντας μια ματιά στα μέλη της αποστολής για τον τελικό του 2015, μόλις μία παραμείνει η... σταθερά. Ο λόγος για τον Αποστόλη Τρικουράκη.
Ο αρχηγός και “σημαία” του Απόλλωνα ετοιμάζεται για τον τρίτο τελικό της καριέρας του, καθώς ήταν παρών και στους δύο προηγούμενους που είχε βρεθεί η καλαματιανή ομάδα. Τόσο στην ήττα από τον Τσικλητήρα στα πέναλτι με 4-2 (0-0 κ.δ. και παρ.), όσο και στον επίσης χαμένο τελικό του 2013 με αντίπαλο τον Μεσσηνιακό, που κατέκτησε το τρόπαιο με 2-0.
Πλην του “κάπτεν”,... γεύση από τελικό έχουν πάρει και οι Δημήτρης Τσουλάκος, Νίκος Βασιλόπουλος, Δημήτρης Μανωλόπουλος. Ο πρώτος έχει αγωνιστεί στο τελικό του θεσμού το 2009 με την φανέλα του Μεσσηνιακού.
Αντίπαλος των ”πράσινων” ήταν η πολυνίκης του θεσμού Εράνη (8 κατακτήσεις σε 12 τελικούς), με τους Φιλιατρινούς να φτάνουν στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, χάρη σε γκολ του Ηλείου φορ, Ντίνου Παναγιωτακόπουλου, στο 86ο λεπτό. Ο Τσουλάκος ήταν στον πάγκο των αναπληρωματικών και στο 70’ αντικατέστησε τον Νίκο Εμμανουήλ.
Όσον αφορά τον δεύτερο, έχει πιο πρόσφατη παρουσία σε τελικό, αυτόν του 2017 ως ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας, την οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει φέτος ως αντίπαλος. Η “Μαύρη Θύελλα” κατέκτησε το τρόπαιο απέναντι στην Αναγέννηση Παραλίας, με τέρμα που σημείωσε ο Γιάννης Καλογερόπουλος στο 100ο λεπτό της παράτασης, με τον νυν ακραίο επιθετικό του Απόλλωνα να περνά στον αγωνιστικό χώρο στο 66’ αντί του Σταύρου Τσουλάκου.
Το 2015 ο Μανωλόπουλος ήταν στην αποστολή του Μεσσηνιακού για τον τελικό κόντρα στη νυν ομάδα του, τον Απόλλωνα, όπου οι “πράσινοι” ύψωσαν την “κούπα” (2-0), χωρίς ωστόσο να πάρει χρόνο συμμετοχής.
Τέλος, “πρωτάρηδες” σε τελικό είναι οι: Γιακουμής, Κακαλής, Παχής, Περιβολάρης, Καραχάλιος, Κουντάνης, Στραβάκος, Αλεξόπουλος, Μπάκας, Παπαγιαννόπουλος, Κανιώρος, Μπαρδόσι, Τσούκλερης, όπως επίσης και οι τραυματίες Λούτα, Μπαχράμης, Σπανός.
Ν. Κ.
OI KYΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ 37ΕΤΙΑ
Οι ομάδες που κατέκτησαν το Κύπελλο Μεσσηνίας την προηγούμενη 37ετία είναι οι εξής:
1981-82: ΑΟ Κυπαρισσίας
1982-83: Π.Σ. Η Καλαμάτα
1983-84: Μεσσηνιακός
1984-85: Πάμισος Μεσσήνης
1985 - 86: Μεσσηνιακός
1986 - 87: Μεσσηνιακός
1987 - 88: Πάμισος Μεσσήνης
1988 - 89: ΑΟ Μεσσήνης
1989 - 90: Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας
1990 - 91: Αναγέννηση Παραλίας
1991 - 92: Απόλλων Καλαμάτας
1992 - 93: ΑΟ Μεσσήνης
1993 - 94: ΑΕ Μεσσήνης Πάμισος
1994 - 95: Εράνη Φιλιατρών
1995 - 96: Πάμισος Μεσσήνης
1996 - 97: Τέλος  Άγρας Γαργαλιάνων
1997 - 98: Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων
1998 - 99: Απόλλων Καλαμάτας
1999 - 2000: Αστέρας Αρφαρών
2000-2001: Εράνη Φιλιατρών
2001 - 02: Εράνη Φιλιατρών
2002 - 03: Εράνη Φιλιατρών
2003 - 04: Εράνη Φιλιατρών
2004-05: Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας
2005-06: Αστέρας Αρφαρών
2006 - 07: Μιλτιάδης Πύργου Τριφ.
2007 - 08: Απόλλων Πεταλιδίου
2008-09: Εράνη Φιλιατρών
2009-10: Εράνη Φιλιατρών
2010-11: Πάμισος Μεσσήνης
2011 - 12: Εράνη Φιλιατρών
2012 - 13: Μεσσηνιακός
2013 - 14: ΑΟ Κυπαρισσίας
2014- 15: Tσικλητήρας Πύλου
2015 -16:Τσικλητήρας Πύλου
2016 - 17: Π.Σ. Η Καλαμάτα
2017-18: Π.Σ. Η Καλαμάτα
OI ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 1985 ΕΩΣ  2018
Οι τελικοί του Κυπέλλου Μεσσηνίας από το 1985 έως το 2018 είναι οι εξής:
1984-85:          Πάμισος Μεσσήνης – Μεσσηνιακός           1-0 (διεκόπη)
1985-86:          Μεσσηνιακός – Ομόνοια        6-1
1986-87:          Μεσσηνιακός – Απόλλων Καλαμάτας           2-0
1987-88:          Πάμισος Μεσ. – ΑΟ Κυπαρισσίας (πεν.)       2-0
1988-89:          ΑΟ Μεσσήνης – Δόξα Καλαμάτας     1-0
1989-90:          Μιλτιάδης Πύργου Τρ. – Εράνη Φιλιατρών   2-1
1990-91:          Αναγέννηση Παραλίας – ΑΟ Μεσσήνης        1-0
1991-92:          Απόλλων Καλαμάτας  - Εράνη Φιλιατρών     2-1
1992-93:          ΑΟ Μεσσήνης – Εράνη Φιλιατρών    2-1
1993-94:          ΑΕ Μεσσήνης Πάμισος – Πανιώνιος             (παρ.) 3-1
1994-95:          Εράνη Φιλιατρών – Ομόνοια 3-0
1995-96:          Πάμισος Μεσσήνης – Τέλος Άγρας Γαργαλ.             5-0
1996-97:          Τέλος  Άγρας Γαργ. – Απόλλων Καλ.            (πεν.) 7-6
1997-98:          Τέλος Άγρας Γαργ. – ΑΟ Μεθώνης   1-0
1998-99:          Απόλλων Καλαμάτας – ΑΟ Μεθώνης           2-0
1999-2000:      Αστέρας Αρφαρών – ΑΟ Σπερχογείας   4-2
2000-2001:      Εράνη Φιλιατρών – Μεσσηνιακός           3-2
2001-02:          Εράνη Φιλιατρών – Πάμισος Μεσσήνης        2-0
2002-03:          Εράνη Φιλιατρών – Πάμισος Μεσ.    (πεν.) 3-2
2003-04:          Εράνη Φιλιατρών – ΑΟ Σπερχογείας             1-0
2004-05:          Μιλτιάδης Πύργου Τριφ.-Απόλλων Πετ. (πεν.) 5-4
2005-06:          Αστέρας Αρφ. – Παπαφλέσσας Χώρας          6-0
2006-07:          Μιλτιάδης Πύργου Τριφ.– Πάμισος Μεσ.      4-0
2007-08:          Απόλλων Πεταλ. – Τέλος Άγρας Γαργ.          1-0
2008-09:          Εράνη Φιλιατρών – Μεσσηνιακός      1-0
2009-10:          Εράνη Φιλιατρών – Τσικλητήρας Πύλου       4-1
2010-11:          Πάμισος Μεσσήνης – ΑΟ Σπερχογείας         2-0
2011-12:          Εράνη Φιλιατρών – ΑΟ Κυπαρισσίας            (πεν.) 5-4
2012-13:          Μεσσηνιακός – Απόλλων Καλαμάτας           2-0
2013-14:          ΑΟ Κυπαρισσίας – Εράνη Φιλιατρών            (πεν.) 6-4
2014-15:          Απόλλων Καλ.-Τσικλητήρας Π.         0-0 (πεν. 2-4)
2015-16:          Τσικλητήρας Πύλου – Πανθουριακός         1-0
2016-17:          Αναγέννηση Παραλίας-ΠΣ «Η Καλαμάτα»            (παρ.) 0-1
2017-18:          Π.Σ. Η Καλαμάτα – Πάμισος Μεσσήνης (παρ.) 2-1
 Οι Νικήτας Παπανικολόπουλος, Κώστας Ασημακόπουλος δηλώνουν…
«Ο τελικός είναι γιορτή του ποδοσφαίρου, φαβορί η Καλαμάτα» 

Οι Παλαίμαχοι της «Μαύρης Θύελλας» Νικήτας Παπανικολόπουλος ή «Γάτος» και Κώστας Ασημακόπουλος, για το μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας μεταξύ του Απόλλωνα Καλαμάτας  και του Π.Σ. «Η Καλαμάτα», μας δήλωσαν τα εξής:
Νικήτας Παπανικολόπουλος ή «Γάτος» (υπερασπίστηκε για πολλά χρόνια την εστία της Καλαμάτας, ενώ αντιμετώπισε  αρκετές φορές τον Απόλλωνα Καλαμάτας): 
«Υπηρέτησα την ομάδα της Καλαμάτας για πολλά χρόνια από διάφορα πόστα ανιδιοτελώς , όπου έπαιξα τερματοφύλακας, ενώ διετέλεσα παράγοντας για μία 10ετία επί διοικήσεως Γιώργου Κοιλάκου, Σταύρου Παπαδόπουλου, Γιώργου Ράλλη. Η Καλαμάτα είναι η ομάδα που αγάπησα και πάντα προσπαθούσα να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορούσα. Όταν ιδρύθηκε η Καλαμάτα πήρε τα χρώματα του Απόλλωνα Καλαμάτας. Ο τελικός του Κυπέλλου Μεσσηνίας είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Καλώ τον φίλαθλο κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Σίγουρα η Καλαμάτα είναι το μεγάλο φαβορί. Κλείνοντας να ευχηθώ στη Μαύρη Θύελλα να πανηγυρίσει την άνοδο στο Foot Ball League και σύντομα να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει…».
 Κώστας Ασημακόπουλος (αγωνίστηκε πολλά χρόνια στην Καλαμάτα με την οποία πέτυχε αναρίθμητα γκολ, ενώ κέρδισε 46 πέναλτι! Επίσης  κάθισε στον πάγκο της Ερασιτεχνικής ομάδας αναδεικνύοντας πολλούς ποδοσφαιριστές που έκαναν σπουδαία καριέρα):
«Ο τελικός του Κυπέλλου Μεσσηνίας Απόλλωνα Καλαμάτας – Π.Σ. «Η Καλαμάτα» είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Τίθενται αντιμέτωπες δύο ομάδες έχοντας ξεχωριστή ιστορία.  Στο θεσμό του Κυπέλλου έχουν έρθει μικροεκπλήξεις. Ο κάθε ποδοσφαιριστής βλέπει διαφορετικά τους αγώνες του πρωταθλήματος από εκείνους του Κυπέλλου. Δεν το συζητώ, φαβορί είναι η «Μαύρη Θύελλα» την οποία έχω υπηρετήσει επί σειρά ετών από διάφορα πόστα. Βέβαια  έχω διατελέσει προπονητής του Απόλλωνα Καλαμάτας, περνώντας αξέχαστες στιγμές. Εύχομαι ο φίλαθλος κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο να δει ένα ωραίο παιχνίδι. Όπως είπε και ο παλιός συμπαίκτης μου και στενός μου φίλος, Νικήτας Παπανικολόπουλος ή «Γάτος», θέλουμε η Καλαμάτα να πετύχει το μεγάλο στόχο της που είναι η κατάκτηση του τίτλου στον 8ο όμιλο του πρωταθλήματος  της Γ΄ Εθνικής και η άνοδος στη Football League. Η Μαύρη Θύελλα πρέπει να επιστρέψει εκεί που της αξίζει».

*** ΧΘΕΣ ,.   στο  κύπελλο  Champions League στο μπάσκετ :
ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - ΑΕΚ Αθηνών  75-84 ,(34-45)  .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 11-30 , 24-15 , 10-20 , 29-19 .- ^

***  Δυναμικό «παρών» στον 6ο Μαραθώνιο Ναυπλίου από τον Γ.Σ. Kalamata Running Project 
Με σύνολο 51 αθλητών και αθλητριών ο Γ.Σ. Kalamata Running Project ταξίδεψε και έδωσε το παρών στον 6ο Μαραθώνιο του Ναυπλίου την Κυριακή.
Όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και πάνω από όλα ευχαριστήθηκαν την συμμετοχή και τον αγώνα τους.
Διακρίσεις πέτυχαν ο πρωταθλητής Ελλάδος Ιάσονας Ιωαννιδης , ο οποίος έτρεξε με τα χρώματα του Συλλόγου και τερμάτισε 2ος στον Ημιμαραθώνιο με επίδοση 1:10:53 και ο Παναγιώτης Καβδας, ο οποίος τερμάτισε 3ος στον αγώνα των 5χλμ.
Οι προπονητές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την παρουσία και την προσπάθεια όλων των αθλητών και αθλητριών.
Επόμενος αγώνας του συλλόγου τώρα που κορυφώνεται και η αγωνιστική περίοδος, θα είναι ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης, ενώ παράλληλα οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο.

***

***     ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2019  : 
1.- ARFARA NEWS ,  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας και σχόλια .  Παρασκευή 01 Μαρτίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης ! ~* ΚΑΛΟ και Ευλογημένο μήνα για όλους μας  :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html . - 
2.-ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 02 Μαρτίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  ~ ~*  Η ΕΙΔΗΣΗ  ΕΙΝΑΙ  ΙΕΡΗ ,  ΤΟ  ΣΧΟΛΙΟ  ΕΛΕΥΘΕΡΟ : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html  .
3.-.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  Κυριακή 03-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html  .- 
4 . ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .- Δευτέρα 04-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html  .-
5.-ARFARA NEWS -2-  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα 04 Μαρτίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης:  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/03/arfara-news-2.html   .- 
6.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη 05-05-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html .-
7.-   

~   ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2019  :                                       1.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-   
 2.- ARFARA NEWS -2- Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας ,. Παρασκευή  01  Φεβρουαρίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/02/arfara-news-2.html .- 
 3.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/02/arfara-news-02-2019.html  .- 
4.-  . ARFARA GREECE ..  Αλήθειες που δεν λεγόντουσαν ...και το ξεπούλημα της Ελλάδας μας  ...από τους .... :https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/02/blog-post.html .-                                                                                  
  **    31.-  ARFARA NEWS, Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας. Τρίτη 26-02-2019,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html  .- 
32.- ARFARA NEWS ,Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη 27-02-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news_27.html     .-  
33.-    ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη 28-02-2019  .Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/02/arfara-news_28.html .- 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~  ***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:    ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ : 
~1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,                                                            http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009   
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .- 
 http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,          3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
 http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας 
Σύνολον   14.444   βίντεο   .
https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών       https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -    https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. *** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ***  http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328   ,
.= http://www.messinia.net.gr  /. -  .- www.erroso.gr  , .- Αναρτήθηκε από 
~** ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
 Αναρτήθηκε από Vlasis Skoulikas    
7.-  https://www.facebook.com/profile.php?id=100030595474438   =Αρφαρά Μεσσηνίας Καλαμάτα 4.-    Αναρτήθηκε από 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου