arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

ARFARA NEWS  -2-  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Δευτέρα 04-02-2019, Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-

~  ~**  4 Φεβρουαρίου- Γιορτή σήμερα: 
Του Οσίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου



***  Έφοδος αγροτών στα γραφεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας : https://youtu.be/czDShbPNDBE .-

~**    Τρομερή ανακάλυψη: Βρέθηκε το κελί του Ιησού Χριστού– Δείτε τις εικόνες….  

Για πρώτη φορά τεκμηριώνεται ποιος ήταν ο τόπος κράτησης του θεανθρώπου πριν από την σταύρωση  Το «Έθνος της Κυριακής» παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα τα αποτελέσµατα επιστηµονικής έρευνας που µε απόλυτο και τεκµηριωµένο τρόπο καθορίζει για πρώτη φορά τον τόπο της προσωρινής φυλάκισης του Ιησού πριν από τη Σταύρωση. Πρόκειται για το παρεκκλήσι των Κλαπών και τη Φυλακή του Χριστού στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυµα. Επίσης, για πρώτη φορά ταυτοποιήθηκε ότι η Φυλακή του Χριστού υπήρξε λατρευτικός χώρος όχι τον 12ο αιώνα µ.Χ., αλλά κατά την ιουδαιοχριστιανική περίοδο. Μετά τις εργασίες αποκατάστασης που πραγµατοποίησε τον περασµένο Φεβρουάριο ο Ελληνας αρχιτέκτονας, διδάκτορας και διευθυντής του Τεχνικού Γραφείου του Πατριαρχείου Ιεροσολύµων, κ. Θεοδόσιος Μητρόπουλος, τα αρχαιολογικά ευρήµατα δείχνουν ότι αυτά τα δύο παρεκκλήσια που ανήκουν στους Ορθοδόξους είναι από τα αρχαιότερα κοµµάτια του Ναού της Αναστάσεως. Οπως αναφέρει στο «Έθνος της Κυριακής» ο Γέρων Σκευοφύλαξ του Παναγίου Τάφου Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως Ισίδωρος, «µετά τις γιορτές θα είµαστε έτοιµοι να παραδώσουµε τα δύο παρεκκλήσια στο κοινό.
Το κελί του Ιησού

Το έργο χρηµατοδοτήθηκε από τις εισφορές των προσκυνητών, ενώ οι δύο βασικοί χορηγοί προέρχονται από τη Ρωσία και την Ουκρανία». Η Φυλακή του Χριστού αποτελεί έναν από τους τέσσερις βασικούς πυλώνες σχεδιασµού του ιστορικού συγκροτήµατος του Ναού της Αναστάσεως. Οικοδοµήθηκε από τους αρχιτέκτονες Ζηνόβιο και τον πρεσβύτερο βασιλικό εκπρόσωπο Ευστάθιο την περίοδο 326-335 µ.Χ. Οι άλλοι τρεις είναι ο Γολγοθάς, ο Πανάγιος Τάφος και η τοποθεσία εύρεσης του Τιµίου Σταυρού». «∆ιάφοροι ιστορικοί και µελετητές λανθασµένα τοποθετούν τη χρήση και τη λατρεία του χώρου της Φυλακής πολύ αργότερα, κατά τον 12ο αιώνα µ.Χ., οπότε οι σταυροφόροι µε την ανοικοδόµηση του Ναού της Αναστάσεως θα τη συµπεριλάβουν στο νέο οικοδόµηµα και η οποία θα διακοσµηθεί έντεχνα στο εσωτερικό µε ανάγλυφο διάκοσµο» εξηγεί ο κ. Μητρόπουλος.jes2.jpg

Έτσι σήµερα µετά τις πρόσφατες αρχαιολογικές ανασκαφές και τις εργασίες αποκατάστασης και στερέωσης του προσκυνήµατος από τον Ελληνα αρχιτέκτονα αποδεικνύεται ότι η σπουδαιότητα, η ιστορικότητα και η χρήση της Φυλακής ως λατρευτικού χώρου ανάγεται στους πρωτοχριστιανικούς χρόνους!  «Η Φυλακή του Χριστού αποτελείται σήµερα από δυο συνεχόµενα παρεκκλήσια που έχουν ορθογωνική κάτοψη. Το εσωτερικό παρεκκλήσιο που φέρει την ονοµασία Φυλακή του Χριστού (carcere Jesu Christi) αποτελεί την αυθεντική φυλακή του Κυρίου, ενώ το εξωτερικό παρεκκλήσιο που φέρει και τις κλάπες (vinculis), το παρεκκλήσιο των Κλαπών, θα καταστεί λατρευτικός χώρος πολύ αργότερα, τον ±ο αιώνα µ.Χ., µε την τοποθέτηση της πλάκας των Κλαπών σε επαφή µε τον δυτικό τοίχο της φυλακής. Εκεί που εξακριβώσαµε ότι θα πρέπει να υπήρξε το κελί της προσωρινής φυλάκισης του Ιησού» σηµειώνει ο ίδιος.  Κλάπες ονοµάζονται οι πλάκες µε δύο τρύπες στις οποίες οι Ρωµαίοι στρατιώτες πέρασαν και έδεσαν τα πόδια του Χριστού πριν τη Σταύρωση. Η Φυλακή του Χριστού είχε σοβαρά οικοδοµικά προβλήµατα που είχαν προκληθεί από τις δοµικές φθορές του στατικού φορέα ανά τους αιώνες. Προβλήµατα θεµελίωσης, στερέωσης, αποσάθρωσης των λιθοδοµών, υγρασίας, αερισµού, διακόσµου και βανδαλισµών.  Το εγχείρηµα της αποκατάστασης του µνηµείου, σύµφωνα µε τον κ. Μητρόπουλο, επικεντρώθηκε επιτυχώς στην αποκατάσταση του στατικού φορέα µε καινοτόµες στερεωτικές επεµβάσεις, στη συντήρηση των λιθοδοµών, στην ανάδειξη του µνηµείου µε κατάλληλο φωτισµό, καθώς και στον εσωτερικό διάκοσµό του (φορητό και µη).
jes3.jpg

Ανοικοδόμηση των Ιεροσολύμων  Μετά την καταστολή της εβραϊκής εξέγερσης του Βαρ-Κοχβά και της καταστροφής των Ιεροσολύµων, καθώς και του Ναού από τον Τίτο το 70 µ.Χ., θα απαγορευτεί επί ποινή θανάτου η εβραϊκή θρησκεία. Τα προσκυνήµατα θα παραµείνουν προσβάσιµα στους χριστιανούς µέχρι το 135 µ.Χ. Ο Αδριανός θα προβεί στην ανοικοδόµηση των Ιεροσολύµων που θα πάρουν την νέα ονοµασία «Aelia Capitolina». Την περιοχή αυτή, ο Αδριανός θα την επιχωµατώσει καλύπτοντας µε αυτόν τον τρόπο την ακριβή θέση και την πρόσβαση στους λατρευτικούς τόπους που από τις πρώτες δεκαετίες, µετά τον θάνατο του Ιησού, είχαν καταστεί τόποι συγκέντρωσης και προσευχής των πρωτοχριστιανών ανεξαρτήτως προέλευσης. Στην περιοχή που βρίσκεται ο Πανάγιος Τάφος θα κατασκευαστεί το Καπιτώλιο. Είναι άλλωστε γνωστό πως η πρώτη φροντίδα των Ρωµαίων αρχιτεκτόνων σε κάθε επαρχιακή πόλη ήταν να χτίσουν ένα Καπιτώλιο όµοιο µε αυτό της Ρώµης, όπου εγκαθιστούσαν την τριάδα των θεών (∆ίας, Ηρα, Αθηνά), στη µέση της οποίας βρισκόταν ο ∆ίας καθισµένος στον θρόνο του. Με τον τρόπο αυτό ο θεός συµβόλιζε τον πολιτικό δεσµό που υπήρχε ανάµεσα στη µητρική πόλη, τη Ρώµη, και αποικίες, που αποκαλούσαν µικρογραφίες της. «Κατά την περίοδο της ρωµαϊκής κατάκτησης η Φυλακή του Χριστού αποτελείται από το λιθόκτιστο τµήµα όπου κρατούνται οι φυλακισµένοι και το κεραµοσκεπές για τους στρατιώτες και δήµιους» επισηµαίνει ο διευθυντής του Τεχνικού Γραφείου του Πατριαρχείου Ιεροσολύµων. Και συνεχίζει: «Το δάπεδο της Φυλακής θα διακοσµηθεί έντεχνα, µετά τον θάνατο του Κυρίου, µε µωσαϊκό δάπεδο, όπως υπήρχε συνήθεια να διακοσµούνται όλοι οι θρησκευτικοί χώροι τον 1ο αιώνα µ.Χ. Ο µωσαϊκός αυτός διάκοσµος αντιγράφει µοτίβα ελληνιστικής και ρωµαϊκής περιόδου στα οποία κατά ένα µεγάλο ποσοστό χρησιµοποιείται η διχρωµία (άσπρο-µαύρο). Οι µαύρες ψηφίδες που χρησιµοποιήθηκαν στον ψηφιδωτό διάκοσµο του δαπέδου της Φυλακής είναι κατασκευασµένες από οψιδιανό υλικό βουλκανικής προέλευσης που εισήχθη στη ρωµαϊκή αυτοκρατορία µετά το 68 µ.Χ.».jes4.jpg


Μετά τις πρόσφατες αρχαιολογικές ανασκαφές, ιστορικές έρευνες και τις εργασίες αποκατάστασης του µνηµείου που ξεκίνησαν από τον κ. Μητρόπουλο τον περασµένο Φεβρουάριο και τη συστηµατική εξέταση των ευρηµάτων διαπιστώθηκε ότι η Φυλακή του Χριστού υπήρξε λατρευτικός χώρος κατά την περίοδο του 1ου αιώνα µ.Χ. «Από την πλούσια κεραµική της υποδοµής του δαπέδου της Φυλακής διαπιστώνεται ότι το δάπεδο αυτής ήταν κατασκευασµένο από ένα καλά συµπυκνωµένο στρώµα µείγµατος κόκκινου χώµατος (terra rossa) και χαλικιών, το δε πάχος αυτού είναι µεγαλύτερο του ενός µέτρου. Επιφανειακά το δάπεδο ενισχύεται µε τη χρήση οστράκων κεραµικής και λίθινων θραυσµάτων. Ανιχνεύθηκε πληθώρα κεραµικής που προέρχεται από αγγεία και αµφορείς του ›ου αιώνα π.Χ. και 1ου αιώνα µ.Χ., εποχής του Ηρώδη, πριν και µετά την εβραϊκή επανάσταση» αποκαλύπτει ο αρχιτέκτων. Επίσης, σηµειώνει ότι η τεχνική της επιφανειακής ενίσχυσης των δαπέδων υπήρξε χαρακτηριστική στη ρωµαϊκή περίοδο, κατά την οποία δινόταν µεγαλύτερη προσοχή στην ανθεκτικότητα των δαπέδων παρά στη διακόσµηση. Το 326 µ.Χ. η Φυλακή του Χριστού θα ενσωµατωθεί στο νέο εκκλησιαστικό συγκρότηµα του Ναού της Αναστάσεως και θα αποτελέσει τον ¢ο πυλώνα σχεδιασµού της κωνσταντίνειας βασιλικής και θα παραµείνει κεραµοσκεπής µέχρι την καταστροφή του εκκλησιαστικού αυτού συγκροτήµατος από τους Πέρσες το 614 µ.Χ.  Με την επέµβαση των Βυζαντινών αρχιτεκτόνων η Φυλακή θα πάρει τη σηµερινή µορφή της που είναι τετραγωνική, ενώ το δάπεδο θα διαστρωθεί µε µεγάλες λίθινες πλάκες. Αργότερα τον 7ο αιώνα µ.Χ. µετά την περσική καταστροφή επί πατριαρχίας Μοδέστου θα αντικατασταθεί η κεραµοσκεπή µε λίθινες καµάρες, όπως αυτές έχουν διατηρηθεί µέχρι σήµερα και θα κατασκευαστούν τα δύο παράθυρα στη δυτική όψη της Φυλακής. Στον ανατολικό τοίχο της Φυλακής υπήρχε πάντοτε ένα παρεκκλήσιο που ήταν αφιερωµένο στη λιποθυµία της Παναγίας, µέχρι το 1810 που ο ανατολικός τοίχος θα διακοσµηθεί µε τρία παρεκκλήσια από τον αρχιτέκτονα Κοµνηνό, που διασώζονται µέχρι σήµερα. Τον 4ο αιώνα µ.Χ. στο εξωτερικό παρεκκλήσιο θα τοποθετηθεί η λίθινη πλάκα των Κλαπών σε επαφή µε τη Φυλακή του Χριστού, δίδοντας έτσι την ονοµασία αυτή στο παρεκκλήσιο. Κατά την περίοδο αυτή που θα επισκευαστεί το συγκρότηµα του Ναού της Αναστάσεως από τους σταυροφόρους θα καλλωπιστεί και η Φυλακή του Χριστού. ΕΘΝΟΣ
***   Τραγωδία στην Κρήτη: Πέθανε κοριτσάκι 5 ετώνΣυγκλονισμένη η τοπική κοινωνία
Τραγωδία στην Κρήτη καθώς την τελευταία του πνοή άφησε μετά τα μεσάνυχτα (4/2/19) ένα κοριτσάκι πέντε ετών στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με πληροφορίες το κοριτσάκι μεταφέρθηκε χθες το μεσημέρι (3/2/19)στα ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ με πυρετό.  «Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε χθες το μεσημέρι αρχικά στα ΤΕΠ και από εκεί στην Παιδιατρική Κλινική.   ~ Στη συνέχεια οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να νοσηλευθεί στη ΜΕΘ Παίδων καθώς η κατάσταση της υγείας του είχε αρχίσει να επιδεινώνεται. Εκεί, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών το κοριτσάκι δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή» δήλωσε στο ekriti ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Γιάννης Φανουργιάκης.  Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου. Εξετάζεται και το ενδεχόμενο, το παιδί να είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα. Τις απαντήσεις περιμένουν και οι γονείς του άτυχου κοριτσιού. 
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή του ΠΑΓΝΗ κ. Φανουργιάκη: «Το κορίτσι εισήχθη στην Παιδιατρική κλινική αλλά «βάρυνε’» και εισήχθη αμέσως στην ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου καθώς η επιδείνωση της υγείας του ήταν γρήγορη. Εκεί έπεσαν πάνω του πολλές ειδικότητες γιατρών ωστόσο δυστυχώς μετά τα μεσάνυχτα το παιδί κατέληξε». 
***  Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Αναβάθμιση διατηρητέου σχολικού κτηρίου Συγγρού Μεθώνης» 
Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Αναβάθμιση Διατηρητέου σχολικού κτηρίου Συγγρού Μεθώνης», μεταξύ του Δημάρχου του Δήμου Πύλου- Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και του αναδόχου του έργου  Βασίλη Τρίγκα, προϋπολογισμού 260.000 ευρώ.
Το κτήριο Συγγρού αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης και πρόκειται να φιλοξενεί πολιτιστικά δρώμενα, καθώς και την οργάνωση αυτών. Οι εργασίες αφορούν  στην επισκευή και αποκατάσταση του κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου, όπως επίσης την προμήθεια απαραίτητου για τη λειτουργία του εξοπλισμού.
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη έχουν κινητοποιηθεί φορείς και στελέχη, προκειμένου να ενταχθεί η αναβάθμιση του κτηρίου Συγγρού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου. Στον παρελθόν, ο Δήμαρχος έχει προσκαλέσει τον Υπουργό Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, όπου συζήτησαν για τις προοπτικές του κτηρίου, προκειμένου να αναδειχθεί ο ιστορικός και πολιτιστικός χαρακτήρας του.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος  Δημήτρης Καφαντάρης σημείωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση του διατηρητέου «Σχολείου Συγγρού» της Μεθώνης. Το κτήριο αυτό προσδοκούμε να γίνει κέντρο πολιτισμού, καθώς θα φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως αυτή του παραδοσιακού δρώμενου «Του Κουτρούλη ο Γάμος». Στόχος μας είναι η αξιοποίηση των ιστορικών κτηρίων του Δήμου μας που αναδεικνύουν  και προβάλουν την πολιτιστική μας κληρονομιά».

***  Απόψε η 5η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης 
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων ανακοινώνουν την 5η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 στις 7 μ.μ. στο αναγνωστήριο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας (4ος όροφος του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας).
Θα παρουσιαστεί και θα σχολιαστεί το μυθιστόρημα «Στου Χατζηφράγκου» του Κοσμά Πολίτη, αντιπροσωπευτικό της ωριμότητας του συγγραφέα και των ιστορικών αναφορών της γενιάς του 30’. Θα ακολουθήσει σύντομη εισαγωγή στη νεότερη πεζογραφία και θα επιλεγεί για ανάγνωση ένα βιβλίο της περιόδου αυτής.
Η Λέσχη Ανάγνωσης είναι ανοιχτή σε όλους όσοι αγαπούν το βιβλίο και δεν περιορίζεται στα μέλη της ΕΜΣ ή της ΔΚΒ Καλαμάτας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφέρομενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας (2721096818 και mail@vivlkkal.mes.sch.gr) και στην Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων (6936665907 και tinakoutsoubou@gmail.com).

***   Υπέκυψε 25χρονος που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο στην Καλαμάτα 
Τη μάχη με τη ζωή έχασε ένας 25χρονος που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα στις 13 Ιανουαρίου στη διασταύρωση των οδών Φιλελλήνων και Πλάτωνος.
Ο 25χρονος ήταν συνοδηγός στη μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, αρχικά διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας και μετά σε άλλο στην Αθήνα, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.
Φώτο αρχείου 

***  Ο σκοτεινός ρόλος του Τζορτζ Σόρος! ΧΟΡΟΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ…

Ο αμφιλεγόμενος κροίσος μοίρασε πάνω από €100 εκατ. στα Σκόπια μετά το 2012 – Τι δείχνουν η έκθεση του οργανισμού Judicial Watch και η έρευνα για τη χρηματοδότηση της USAID (αμερικανική υπηρεσία για τη διεθνή ανάπτυξη)  Ο Τζορτζ Σόρος ζει παντού και πουθενά, υιοθετώντας σχεδόν στην πράξη την «Ανοικτή Κοινωνία». Αυτό είναι και το όνομα του ιδρύματος μέσω του οποίου χρηματοδοτεί αφειδώς ΜΚΟ, πανεπιστήμια, κόμματα, ατομικές πολιτικές καμπάνιες, think tanks και άλλα πολλά ιδρύματα ανά τον κόσμο. Νεφέλη Λυγερού
Το ενδιαφέρον του, όμως, στρέφεται κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη, στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα στη γείτονα χώρα, τη μόλις αναβαπτισμένη σε «Βόρεια Μακεδονία». Κάποιοι την έχουν αποκαλέσει και «προσωπικό δούρειο ίππο του στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη». Το ίδρυμά του από το 1992 ως το 2016 έχει δώσει επισήμως στα Σκόπια 98,7 εκατ. ευρώ, όπως και άλλα 35 εκατ. από χορηγίες τρίτων μέσω του ιδρύματος. Ανθρωπιστικοί σκοποί, φιλανθρωπίες, εκπαίδευση, πολιτικές καμπάνιες μέχρι και «μακεδονικά» σωματεία για την ενδυνάμωση της ιστορίας και του πολιτισμού της ΠΓΔΜ χρηματοδοτούνται και λειτουργούν χάρη σε αυτές τις δωρεές. Εδωσε όμως άλλα 25 εκατ. ευρώ απευθείας στις κυβερνήσεις των Σκοπίων ως το 2016, 9 εκατ. σε δημοσιογράφους και σχεδόν 2 εκατ. σε επιλεγμένες επιχειρήσεις! Τα δύο τελευταία χρόνια τα εκατομμύρια ρέουν επίσης άφθονα.
Τα χρήματα αυτά, αλλά και οι πρόσφατες τεκτονικές αλλαγές που αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά στα Βαλκάνια, και στις οποίες εμπλέκεται ενεργά η Ελλάδα, ήταν που προκάλεσαν την περιέργεια του οργανισμού Judicial Watch. Είναι μια οργάνωση με έδρα την Ουάσινγκτον που ερευνά τη διαφθορά στην αμερικανική κυβέρνηση. Είναι η ίδια που ξεσκέπασε την κάλυψη που είχε προσφέρει η Χίλαρι Κλίντον για την υπόθεση της Βεγγάζης στη Λιβύη το 2012, παρουσιάζοντας τα παράνομα ηλεκτρονικά μηνύματα της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών. Είχε επίσης αποκαλύψει απάτες σε προεκλογικές εκστρατείες σε διάφορες Πολιτείες των ΗΠΑ και πολλά ακόμα. Ο οργανισμός Judicial Watch λοιπόν ξεκίνησε μια σειρά ερευνών σχετικά με τα ιδρύματα «Ανοικτή Κοινωνία» στα Βαλκάνια. Εβγαλε στη δημοσιότητα 49 σελίδες εγγράφων που ελήφθησαν από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για να αποδείξει τη χρηματοδότηση της USAID (αμερικανική υπηρεσία για τη διεθνή ανάπτυξη) στο ίδρυμα του Σόρος για δράσεις στα Σκόπια, στην Αλβανία και στη Ρουμανία. Η έκθεση μάλιστα δεν ακολούθησε μονάχα τη διαδρομή του χρήματος, αλλά και τον στόχο πίσω από αυτήν: την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης Γκρουέφσκι στην ΠΓΔΜ, την ανάδειξη του Ζόραν Ζάεφ, την επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών και την ενδυνάμωση του Εντι Ράμα. Οταν η Δύση στράφηκε εναντίον της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρουέφσκι επειδή φλέρταρε και με τη Μόσχα, του γύρισε την πλάτη και ο Σόρος, παρότι την προηγούμενη περίοδο είχαν συνεργαστεί στενά. Ο Γκρουέφσκι απάντησε ξεκινώντας καμπάνια εναντίον της διείσδυσης του ιδρύματος Σόρος στην ΠΓΔΜ. Οι οργανώσεις που στηρίζονταν από τον Αμερικανό μεγιστάνα στοχοποιήθηκαν για «πρόκληση βανδαλισμών και αναρχίας» στις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών της διακυβέρνησής του. Οι οπαδοί του Γκρουέφσκι μάλιστα ξεκίνησαν μια μεγάλη κίνηση, γνωστή με το όνομα «SOS – Stop Operation Soros». Η εκστρατεία αυτή δε στήθηκε με βάση το ρωσικό πρότυπο. Υπενθυμίζουμε πως όταν συνειδητοποίησε τον ρόλο του Σόρος στη Ρωσία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε την περίφημη εκστρατεία «αποσοροποίησης» του ρωσικού δημόσιου βίου. Η υπόθεση του οργανισμού Judicial Watch εναντίον του Σόρος έχει πάρει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης και πιστεύεται ότι τα έγγραφα θα αποκαλύψουν την κακή διαχείριση κονδυλίων της αμερικανικής κυβέρνησης που χρησιμοποιήθηκαν στα Σκόπια και όχι μόνο για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Σόρος. Με την κατάθεση των σχετικών νομικών εγγράφων και τις προσφυγές πάντως ζητούν τον αποχαρακτηρισμό όλων των δεδομένων που αφορούν τη σχέση του Σόρος με το κρατικό αμερικανικό χρήμα, απόφαση που θα ληφθεί σύντομα και θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον και για την Ελλάδα. Η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά Την ίδια περίοδο που εξελισσόταν το σκάνδαλο με τις αποκαλύψεις του αμερικανικού αυτού οργανισμού για τη δράση του Σόρος στα Βαλκάνια το όνομα του μεγαλοεπενδυτή επανήλθε στην ατζέντα της εγχώριας πολιτικής σκηνής μετά την παροιμιώδη πλέον συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Αυτή που οδήγησε στην παραίτηση του Νίκου Κοτζιά. Τότε ήταν που αναδείχθηκε και το πολιτικό ζήτημα των περιβόητων μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών. Τα σενάρια για αδιαφανείς διαδικασίες στη διάθεση των απόρρητων κονδυλίων του ΥΠΕΞ εν όψει της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών έδιναν και έπαιρναν, με τον τέως υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο να ρίχνει λάδι στη φωτιά. Είναι κοινό μυστικό ότι το υπουργείο Εξωτερικών διοχέτευε εκατομμύρια σε ΜΜΕ της Αλβανίας και των Σκοπίων με σκοπό να ενισχύσει τη δημόσια εικόνα της Ελλάδας. Αν κρίνει κανείς από τα πενιχρά αποτελέσματα, όμως, τα κονδύλια αυτά πήγαιναν για να ταΐζουν επιτήδειους. Το ίδιο εξάλλου και αυτά (πολύ μικρότερα ποσά βέβαια για να περνούν κάτω από το ραντάρ της Βουλής) που διοχετεύονταν σε εγχώρια ΜΜΕ. Το όνομα του Σόρος ακούστηκε πολλάκις σε αυτό το ταραχώδες, αν μη τι άλλο, Υπουργικό Συμβούλιο. Η αλήθεια είναι ότι τα απόρρητα κονδύλια καμίας βαλκανικής χώρας δεν συγκρίνονται με τα ποσά που έχει διοχετεύσει ο Σόρος μέσω του ιδρύματός του. Ο ετήσιος προϋπολογισμός του Open Society Foundation για το 2018 αγγίζει το 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 81,7 εκατ. πήγαν μόνο στην Ανατολική Ευρώπη. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο χορηγεί 20 εκατ. ευρώ για δράσεις. Ο αμφιλεγόμενος μεγαλοτζογαδόρος των χρηματιστηρίων, που έκανε τεράστια περιουσία επιτιθέμενος εναντίον της βρετανικής λίρας, έγινε γνωστός στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Τότε, είχε διακριθεί για τη στάση του εναντίον της Σερβίας και την εναντίωσή του στις ελληνικές ενστάσεις όσον αφορά το όνομα του νεοπαγούς τότε κράτους των Σκοπίων. Ως δεδηλωμένος υποστηρικτής αυτού του κράτους, είχε μέχρι πρόσφατα κρατήσει αποστάσεις από την Ελλάδα και η Ελλάδα από αυτόν. Ως φανατικός οπαδός όμως της κατάλυσης των εθνικών συνόρων και της αποδυνάμωσης των εθνικών κρατών, έσπευσε να εμπλακεί όταν το 2015 παροξύνθηκε η προσφυγική-μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη. Για την ακρίβεια, μιλούσε αποκλειστικά για πρόσφυγες, ευνοώντας την χωρίς όρια παράνομη μετανάστευση, η οποία -σύμφωνα με την ιδεολογία του- θα οδηγήσει σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες και στην ανοιχτή κοινωνία! Οι απόψεις του Σόρος για την ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος παρουσιάστηκαν εκτενώς σε δική του ιστοσελίδα και κατόπιν δημοσιεύτηκαν στη γερμανική συντηρητική εφημερίδα «Die Welt». Σύμφωνα με τον ίδιο, που θέλει να τον αποκαλούν «φιλάνθρωπο», η Ευρώπη θα πρέπει να δέχεται «ετησίως μέχρι και ένα εκατομμύριο πρόσφυγες». Μέσω του Open Society Foundations ο 88χρονος Σόρος έδωσε χορηγίες σε φορείς όπως ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, το Ελληνικό Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, ο Σύνδεσμος της Ουκρανικής Διασποράς στην Ελλάδα – Ουκρανική Ελληνική Σκέψη, η ελληνική κοινότητα LGBTQ Αthens, το Κέντρο για τη Δημοκρατία και την Επανασυμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, το Ινστιτούτο Χρηματοπιστωτικής Σκέψης και Οικονομικής Ερευνας και Πολιτικής στα Σκόπια και η Επιτροπή του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινη Δικαιώματα στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για τη βελτίωση της διαφύλαξης των δικαιωμάτων των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο στην ΠΓΔΜ. Στήριξε οικονομικά και το Athens Pride, την παρέλαση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα. Το Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας των Γυναικών «ΕΡΓΑΝΗ», το «Κέντρο Ζωής», δομή ψυχολογικής στήριξης στη Θεσσαλονίκη για πάσχοντες από AIDS, αλλά και το «Μπορούμε», δομή για παροχή επισιτιστικής βοήθειας. Η μέθοδος «Διεισδύω σε μία υπό κατάρρευση χώρα χρηματοδοτώντας ανθρωπιστικές δράσεις» αποτελεί πάγια τακτική του. Η είδηση, λοιπόν, ότι το Δίκτυο Αλληλεγγύης του Ιδρύματος «Ανοικτή Κοινωνία» ουσιαστικά ξεκίνησε τη δράση του στην Ελλάδα, προσφέροντας χορηγίες για να αγοραστεί πετρέλαιο σε ελληνικά σχολεία και ευπαθείς ομάδες, μόνο ως αιφνιδιαστική δεν μπορεί να ιδωθεί. Στο peak της κρίσης ήταν έκδηλη η ανησυχία για τη θέρμανση των σχολείων. Δύο στελέχη του Open Society Foundations επισκέφτηκαν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Τον ενημέρωσαν για την πρόθεση του ιδρύματος να τρέξει ένα πρόγραμμα αλληλεγγύης για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της οποίας ήθελαν να συνδράμουν τον δήμο. «Πετρέλαιο για τα σχολεία», ήταν το αίτημα του δήμου, και έτσι έγινε. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποδέχτηκε προσφορά 90 τόνων πετρέλαιου για την εξυπηρέτηση άμεσων αναγκών σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών και ιδρυμάτων. Στην Ελλάδα το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος έχει αποτελέσει τον κύριο χρηματοδότη της ΜΚΟ «Ανοικτή Κοινωνία», μέλος της οποίας είναι ο περιβόητος Παναγιώτης Δημητράς, επαγγελματίας υποστηρικτής του «Ουράνιου Τόξου» και της ύπαρξης «μακεδονικής» και κάθε άλλης μειονότητας στην Ελλάδα.  Η συνάντηση στο Νταβός  soros03







Η συνάντηση του Ζόραν Ζάεφ με τον Σόρος στο Νταβός αμέσως μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών έριξε λάδι στη φωτιά

Η συνάντηση του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ με τον Τζορτζ Σόρος στο Νταβός αμέσως μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών έριξε λάδι στη φωτιά. Η εορταστική φωτογραφία των δύο ανδρών δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη, ούτε η σημειολογία που τη συνόδευε. Και αυτό γιατί στο ίδιο μέρος, έναν χρόνο πριν, ο Ελληνας πρωθυπουργός και ο Σκοπιανός ομόλογός του έδωσαν τα χέρια, οδηγώντας μερικούς μήνες αργότερα τις χώρες τους στη Συμφωνία των Πρεσπών. Μία συμφωνία την οποία ο Σόρος έσπευσε να αποθεώσει πριν ακόμα κυρωθεί ως τη «μοναδική ευκαιρία για να σταθεροποιηθεί η Ευρώπη». Μόλις τον περασμένο Ιούνιο, άλλωστε, σε ένα άρθρο του στην εφημερίδα «New York Times» προειδοποιούσε για τον κίνδυνο «κατάληψης» των Βαλκανίων από τη Ρωσία, την Κίνα και την Τουρκία του Ερντογάν αν δεν έμπαινε το συντομότερο δυνατό στο ΝΑΤΟ και κατ’ επέκταση στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Τίποτα περίεργο μέχρι εδώ. Η σχέση του Σόρος με το αμερικανικό βαθύ κράτος είναι πασιφανής και σ’ αυτό το πλαίσιο εγγράφεται και η στενή σχέση του με τα Σκόπια, η οποία είναι εμφανής από τα πρώτα βήματα της ανεξαρτησίας του γειτονικού κράτους.  Τουλάχιστον από το 1992 ο Σόρος το αποκαλεί «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και αμέσως συγκρότησε το «Ιδρυμα Ανοικτή Κοινωνία – Μακεδονία». Μέσω αυτού κινήθηκε συστηματικά για να προωθήσει τη διεθνή αναγνώρισή του. Οπως προαναφέραμε, ο ίδιος δάνεισε 25 εκατ. δολάρια στην κυβέρνηση των Σκοπίων για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης για τα σχολεία. Αυτό αποτέλεσε το πρώτο δάνειο τέτοιου είδους προς τα Σκόπια. Το 1993-1994, με την Ελλάδα του Ανδρέα Παπανδρέου να έχει επιβάλει εμπορικό εμπάργκο στα Σκόπια και τα σύνορα της Σερβίας επίσης κλειστά, το ίδρυμα του Σόρος οργάνωσε και χρηματοδότησε 40 αερομεταφορές αγροτικών προϊόντων. Περισσότεροι από 1.000 Σλαβομακεδόνες έχουν λάβει υποτροφίες από το Ιδρυμα Ανοικτή Κοινωνία για σπουδές στο εξωτερικό. Μία από τις πλέον αξιόπιστες μαρτυρίες είναι εκείνη του Κίρο Γκλιγκόροφ, ιδρυτή του γειτονικού κράτους.  Στα απομνημονεύματά του, λοιπόν, αναφέρεται ότι η απλόχερη χρηματοδότηση του Σόρος το 1992 ήταν εκείνη που βοήθησε το νεοσύστατο κράτος να σταθεί στα πόδια του και να υπάρξει. «Οταν έγινε ανεξάρτητη η “Μακεδονία”, κληρονόμησε ένα μεγάλο χρέος. Το εμπόριο είχε πέσει κατακόρυφα, τα σύνορα με τη Γιουγκοσλαβία ήταν επικίνδυνα και ο Ελληνας πρωθυπουργός Κώστας Μητσοτάκης επέβαλε το πρώτο εμπάργκο. Φτάσαμε σε μια κατάσταση να χρειάζεται να ενεργοποιήσουμε ένα σύστημα κουπονιών για τη βενζίνη, μπήκαν περιορισμοί ακόμη και σε τρόφιμα όπως η ζάχαρη, το βούτυρο κ.λπ., γιατί ήδη χρησιμοποιούσαμε τα τελευταία αποθέματα που διέθετε το κράτος, για να μη φτάσουμε στο χειρότερο, δηλαδή να μην υπάρχουν καθόλου τα συγκεκριμένα προϊόντα. Τότε, σε μία από αυτές τις δύσκολες στιγμές, μας βοήθησε ο Αμερικανός επιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος που είχε έρθει στη “Μακεδονία”. Του περιέγραψα προσωπικά το πρόβλημά μας και αυτός είπε ότι θα μπορούσε να μας δώσει πίστωση ύψους 20 εκατ. δολαρίων για να μπορέσουμε να το τακτοποιήσουμε. Και πράγματι το έκανε. Αλλη βοήθεια δεν είχαμε από πουθενά, μέχρι τη στιγμή που μπήκαμε στους διεθνείς χρηματο-οικονομικούς οργανισμούς».  Η αγάπη για το Παρίσι  Ο 88χρονος πια Σόρος διαθέτει οικήματα σε πολλά μέρη του πλανήτη, ενώ ταξιδεύει συχνά πυκνά, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της άνοιξης, στην Ευρώπη. Εξάλλου ο ίδιος έχει δηλώσει ότι μέσα του συνεχίζει να νιώθει Ευρωπαίος. Αγαπάει το Παρίσι και διαλέγει πάντα το ξενοδοχείο «Bristol», μία ανάσα μακριά από τα Ηλύσια Πεδία. Είναι άλλωστε στενός φίλος με τον Εμανουέλ Μακρόν. Παρ’ όλα αυτά, το βλέμμα του παραμένει στυλωμένο εδώ και δεκαετίες στη Χερσόνησο του Αίμου. Ο παρασκηνιακός ρόλος του στην πολιτική σκηνή των βαλκανικών χωρών άλλωστε είναι που έχει εκθρέψει ευφάνταστα σενάρια γύρω από το όνομά του. Οι εμπορικές και «φιλανθρωπικές» δραστηριότητές του όμως είναι μυστικές, επιφανειακά αντιφατικές και ουσιαστικά συγκλίνουσες. Για την ακρίβεια, ο επιχειρηματίας, που προτιμά πλέον να τον αποκαλούν «φιλάνθρωπο» παρά επενδυτή, βρίσκεται πίσω από σχεδόν κάθε σύγχρονη θεωρία συνωμοσίας. Σε αυτό συμβάλλει και το ότι αν και ουγγρικής καταγωγής και Εβραίος στο θρήσκευμα, έχει κηρυχθεί persona non grata από την Ουγγαρία και δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο Ισραήλ εξαιτίας της δράσης των ΜΚΟ που χρηματοδοτεί – και όχι μόνο. Εδώ και τέσσερις δεκαετίες υπολογίζουν ότι έχει δωρίσει πάνω από 20 δισ. δολάρια κυρίως στα παραρτήματα του ιδρύματός του «Ανοικτή Κοινωνία», το οποίο εν πολλοίς αποτελούσε το μακρύ χέρι της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής ή, για την ακρίβεια, το μακρύ χέρι μιας στρατηγικής που συνδέεται άρρηκτα με τον νεοφιλελευθερισμό και την παγκοσμιοποίηση, δηλαδή με την παγκόσμια αυτοκρατορία του χρήματος. soros02
Ο ετήσιος προϋπολογισμός του Open Society Foundation για το 2018 αγγίζει το 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 81,7 εκατ. πήγαν μόνο στην Ανατολική Ευρώπη. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο χορηγεί 20 εκατ. ευρώ για ανθρωπιστικές δράσεις

Ισχυρότερος έναντι προέδρων και πρωθυπουργών  Παρά την κινηματογραφικού τύπου δαιμονοποίησή του, η δύναμη του χρήματος τον έχει καταστήσει ισχυρότερο έναντι προέδρων και πρωθυπουργών. Είναι ενδεικτική η εξής σκηνή: διέκοψε ομιλία του Εντι Ράμα για να δηλώσει ότι «προωθούμε σθεναρά την πρωτοβουλία για μία κοινή αγορά στα Βαλκάνια, βασισμένη στους νόμους της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Ο Αλβανός πρωθυπουργός όχι μόνο δέχθηκε τη διακοπή, αλλά και τον άκουσε σαν σχολιαρόπαιδο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν προσπαθήσει κανείς να καταγράψει το σύνολο των ιδρυμάτων στα οποία εμπλέκεται ο Σόρος (ως ιδρυτής, χρηματοδότης, εκτελεστικό μέλος ή επίτιμος πρόεδρος) είναι βέβαιο πως θα χαθεί σε ένα πολυδαίδαλο σύστημα οργανώσεων με παραρτήματα σε όλο τον κόσμο και ταμπέλες που σχετίζονται πάντα «με τις καλύτερες των προθέσεων». Το μόνο σίγουρο, ωστόσο, είναι ότι ο Τζορτζ Σόρος βρίσκεται απέναντι στο κράτος-έθνος, το οποίο επιδιώκει να αντικαταστήσει με τις λεγόμενες πολυπολιτισμικές κοινωνίες, οι οποίες θα έχουν πολύ μικρότερες αντιστάσεις στην παγκοσμιοποίηση και στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο. Δεν είναι, λοιπόν, υπερβολικό που τον έχουν αποκαλέσει «ιεραπόστολο της παγκοσμιοποίησης» και «καταστροφέα του κλασικού μοντέλου της παραδοσιακής δυτικής δημοκρατίας» που στηρίχθηκε στο εθνικό κράτος, τουλάχιστον στην Ευρώπη. Πρώτο Θέμα
***   EΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΜΒΑ του Πρωθυπουργού! Α. Τσίπρας : Δεν είμαι εκβιαζόμενος…

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Με την επιστολή του ζητεί να μην προβεί σε καμία αλλαγή στον Κανονισμό της Βουλής! «Σας ζήτω να μην αναλάβετε καμία πρωτοβουλία για αλλαγή του ισχύοντος κανονισμού, ούτε κατά ένα σημείο στίξης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.   Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Με την επιστολή ο πρωθυπουργός ζητεί από τον Πρόεδρο της Βουλής να μην προβεί σε καμία αλλαγή στον Κανονισμό της Βουλής λέγοντας χαρακτηριστικά: «…Με έκπληξη, όμως, παρατηρώ τις τελευταίες ημέρες, κυρίως τη μείζονα αντιπολίτευση, αλλά και αλλά κόμματα της αντιπολίτευσης μαζί με μερίδα μέσων ενημέρωσης να αντιμετωπίζουν με απίστευτη επιθετικότητα μια εύλογη δημοκρατική ευαισθησία. Και να φτάνουν μάλιστα στο σημείο ορισμένοι να επιχειρηματολογούν και να παρουσιάζουν τον Πρωθυπουργό ως δήθεν εκβιαζόμενο. Κατόπιν τούτων και δεδομένου ότιεκβιαζόμενος δεν υπήρξα ποτέ και από κανέναν, και δεδομένου ότι δεν επιθυμώ να επιτρέψω σε κανέναν να αξιοποιεί τη δημοκρατική μου ευαισθησία για να με συκοφαντεί, σας ζήτω να μην αναλάβετε καμία πρωτοβουλία για αλλαγή του ισχύοντος κανονισμού, ούτε κατά ένα σημείο στίξης. Και για οποιαδήποτε αμφισημία του ισχύοντος κανονισμού σας παρακαλώ όπως προστρέξετε στη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής».   Όλη η επιστολή του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Βουλής
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,  \Θα θυμάστε ότι κατά την πρόσφατη επικοινωνία μας την προηγούμενη εβδομάδα σας εξέφρασα τον προβληματισμό μου για τον πολιτικό και κανονιστικό ανορθολογισμό σε σχέση με κόμματα που εκλέγονται στο κοινοβούλιο με την ψήφο του ελληνικού λαού, αλλά στην πορεία χάνουν τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών και ως εκ τούτου το δικαίωμα να συγκροτούν κοινοβουλευτική ομάδα.  Και ο ανορθολογισμός έγκειται στο γεγονός ότι ο ίδιος ο νόμος ορίζει ότι ανεξάρτητα από τον αριθμό των βουλευτών, ο χρόνος προβολής των κομμάτων από το ΕΣΡ, αλλά και η κρατική χρηματοδότηση παραμένει – και ορθώς – ίδια, σε συνάρτηση με την λαϊκή ψήφο, ενώ στο κοινοβούλιο οι αρχηγοί των κομμάτων αυτών χάνουν προνόμια, μεταξύ των οποίων και το χρόνο ομιλίας τους κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.  Κατόπιν της συζήτησης μας και αφού συμμεριστήκατε τις σκέψεις μου, ορθά αναλάβατε την πρωτοβουλία να συζητήσετε με τους εκπροσώπους των κομμάτων το ζήτημα αυτό, προκειμένου να βρεθεί η ευρεία συναίνεση που απαιτείται για τη σχετική διόρθωση του εν λόγω ανορθολογισμού. Με έκπληξη, όμως, παρατηρώ τις τελευταίες ημέρες, κυρίως τη μείζονα αντιπολίτευση, αλλά και αλλά κόμματα της αντιπολίτευσης μαζί με μερίδα μέσων ενημέρωσης να αντιμετωπίζουν με απίστευτη επιθετικότητα μια εύλογη δημοκρατική ευαισθησία. Και να φτάνουν μάλιστα στο σημείο ορισμένοι να επιχειρηματολογούν και να παρουσιάζουν τον Πρωθυπουργό ως δήθεν εκβιαζόμενο.  Κατόπιν τούτων και δεδομένου ότι εκβιαζόμενος δεν υπήρξα ποτέ και από κανέναν, και δεδομένου ότι δεν επιθυμώ να επιτρέψω σε κανέναν να αξιοποιεί τη δημοκρατική μου ευαισθησία για να με συκοφαντεί, σας ζήτω να μην αναλάβετε καμία πρωτοβουλία για αλλαγή του ισχύοντος κανονισμού, ούτε κατά ένα σημείο στίξης.Και για οποιαδήποτε αμφισημία του ισχύοντος κανονισμού σας παρακαλώ όπως προστρέξετε στη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής. Με εκτίμηση, Αλέξης Τσίπρας
***  Έκαναν κουρέλι κάθε λέξη του Συντάγματος για τα κρυμμένα μυστικά του Καμμένου…

του Βασίλη Σ. Κανέλλη,
Ποιος το περίμενε. Ο Αλέξης Τσίπρας που έλεγε «είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος», να δέχεται και βεβαίως να σχεδιάζει και ο ίδιος, αντιθεσμικές, αντισυνταγματικές διαδικασίες που προσβάλλουν τη Δημοκρατία και υποβαθμίζουν το Κοινοβούλιο.  Ήταν 2015 όταν στις προγραμματικές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, δικαίως συγκινημένος γιατί πρώτη φορά αριστερό κόμμα ήταν στην κυβέρνηση έλεγε: «Είμαστε σάρκα από τη σάρκα αυτού του λαού, είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας και αυτό θα υπηρετήσουμε μέχρι τέλους». Τα όσα τραγικά συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Ουδέποτε πίστεψε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να εφαρμόσει λέξη προς λέξη το Σύνταγμα. Αντιθέτως, μετέρχεται διαδικασιών που οδηγούν πραγματικά σε θεσμικό ευτελισμό σαν κι αυτόν που είχε χρόνια να δει η χώρα.
Το γεγονός και μόνο ότι ο πρόεδρος της Βουλής δέχεται στο γραφείο του τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλο και τον πείθει να μην παραιτηθεί τώρα αλλά… από Δευτέρα μέχρι να βρουν τη φόρμουλα αλλαγής του κανονισμού, δείχνει έλλειψη σεβασμού στους Θεσμούς.  «Τη στιγμή που ο πρόεδρος (της Βουλής) με παρακάλεσε, αναβάλλω την παραίτηση για 4 ή 5 μέρες και παίρνω το χρέος της ανακολουθίας μου. Η αμαρτία μου θα είναι αυτές οι 4 ή 5 μέρες», τόνισε ο κ. Παπαχριστόπουλος επιβεβαιώνοντας την παρέμβαση Βούτση.  Είναι άραγε τόσο αφελής ο βουλευτής που αποκαλύπτει τη… χάρη που του ζήτησε ο Βούτσης ή απλά δεν έχει ιδέα από σεβασμό στους Θεσμούς;  Ο πρόεδρος της Βουλής, όμως, δεν είναι ένας απλός βουλευτής κόμματος που το υπηρετεί πιστά. Είναι Θεσμός υπερκομματικός που οφείλει να απομακρύνεται από τέτοιες εξόφθαλμες και πρωτοφανείς πολιτικές λοβιτούρες προκειμένου να διασωθεί το ένα ή το άλλο κόμμα, ανάλογα με το πώς συμφέρει την κυβέρνηση. Και βεβαίως τον ΣΥΡΙΖΑ του οποίου είναι μέλος.  Ο Νίκος Βούτσης προέβη σε ένα θεσμικό ατόπημα που δεν συγχωρείται εύκολα. Συνάντησε έναν βουλευτή και κάνει κουβέντα μαζί του για το πότε θα παραιτηθεί; Για το πότε θα καθυστερήσει να παραδώσει την έδρα του ώστε να σώσουν τον Πάνο Καμμένο που τους απειλεί με αποκαλύψεις; Με ποιο δικαίωμα;  Και με ποιο δικαίωμα ο κ. Βούτσης εμπλέκεται στη διαδικασία υπογραφής και ψήφισης του πρωτοκόλλου της ένταξης της πΠΓΜ στο ΝΑΤΟ; Ο πρόεδρος της Βουλής δεν έχει αυτό το ρόλο και γι’ αυτό είναι εξόφθαλμα προκλητική η παρέμβασή του. Κι αν κάποιοι έβλεπαν στο πρόσωπό του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα ψήφιζαν όλοι του χρόνου για να αποφύγουμε τις εκλογές, μάλλον με τις τελευταίες κινήσεις του ο κ. Βούτσης έχει «καεί». Τουλάχιστον από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο, όλο το «πακέτο» των μεθοδεύσεων που μαγειρεύονται στο Μαξίμου και στη Βουλή, προσβάλλει βάναυσα τη νοημοσύνη όλων. Είναι αδιανόητο η κάθε λέξη του Συντάγματος να έχει μετατραπεί σε κομματικό βιβλιαράκι του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να κάνει τη δουλειά του κάθε φορά που βρίσκεται σε δύσκολη θέση.  Και δείχνει ότι η κυβέρνηση λειτουργεί υπό το κράτος πανικού. Έφτανε μόνον έναν εκβιασμός από τον Πάνο Καμμένο για να τρέξουν να του προσφέρουν σανίδα σωτηρίας; Από πού τους κρατάει άραγε ο πρώην κυβερνητικός εταίρος που τώρα δεν τον αναγνωρίζουν;  Ο Πάνος Σκουρλέτης είπε σε ομιλία του ότι με τη φυγή των ΑΝΕΛ επιστρέψαμε στην κανονικότητα. Είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτό που έγινε τις τελευταίες ημέρες στην Βουλή με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, το θεωρώ επιστροφή στην κανονικότητα. Ήταν έντιμη, καλή και επιβεβλημένη υπό συγκεκριμένες συνθήκες η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο όμως είχε τα όρια της κι ο κύκλος έπρεπε να κλείσει». Μάλιστα, κι αν είναι έτσι και πρέπει να κλείσει ο κύκλος τότε γιατί σπεύδουν να τον διασώσουν; Γιατί ενδιαφέρεται ο Βούτσης αν θα φύγει ο Παπαχριστόπουλος και μείνει ο Καμμένος χωρίς κόμμα; Γιατί σπεύδουν τη Δευτέρα να αλλάξουν τον κανονισμό, να τον ερμηνεύσουν διαφορετικά προκειμένου να έχει κόμμα και ο Καμμένος και πιθανότατα και ο Σταύρος Θεοδωράκης ή ο Βασίλης Λεβέντης; Είναι φανερό ότι ο πανικός φέρνει και λάθη. Διότι η προσπάθεια που γίνεται και ο πολιτικός ευτελισμός θα ανοίξει πολύ επικίνδυνους δρόμους. Αν κάθε κυβέρνηση που νιώθει ότι απειλείται ή εκβιάζεται φτιάχνει τους κανόνες όπως αυτή θέλει τότε έχουμε καραμπινάτη εκτροπή. Όφειλε η κυβέρνηση να βρει πιο ξεκάθαρες διαδικασίες για να έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να περνά τα νομοσχέδια που θέλει. Αν δεν μπορεί τότε μόνο με εκλογές λύνονται τα αδιέξοδα. Γκαζόζες κι άλλες ιστορίες Η εικόνα μιας δημοκρατίας της γκαζόζας του Φωκά, του χαλασμένου αυτοκινήτου του Παπαχριστόπουλου και της Βουλής – οπερέτα, είναι άκρως επικίνδυνη. Διότι επί της ουσίας η κατάσταση αυτή πριμοδοτεί τα ακραία μη συστημικά κόμματα, τύπου Χρυσής Αυγής, που είναι εχθροί της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού. Το λάθος του πρωθυπουργού ήταν ότι άφησε τον Πάνο Καμμένο να τον εκβιάζει και μάλιστα δημόσια, από τηλεοράσως. Είναι ανεπίτρεπτο μια κυβέρνηση να αποδέχεται έναν ωμό εκβιασμό χωρίς να απαντά επί της ουσίας και ταυτόχρονα, αντί να καταδικάζει τον πρώην υπουργό να κάνει τα πάντα για να τον διασώσει. Δύο τινά, λοιπόν, σημαίνουν όλα αυτά. Είτε ο Αλέξης Τσίπρας δεν πίστευε τίποτε από όσα έλεγε για το Σύνταγμα που θα υπηρετούσε πιστά.  Είτε οι δεσμοί του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είναι πολύ ύποπτοι και γι’ αυτό συμβαίνουν όλα αυτά προκειμένου να διασωθεί ο Καμμένος. Αν δηλαδή ο ένας γνωρίζει τα μυστικά του άλλου, ο ένας εκβιάζει τον άλλον με αποκαλύψεις, τότε η χώρα και η Δημοκρατία έχουν πάρει πολύ στραβό δρόμο.  in.gr
***   BOMBA!«Ο Α.Τσίπρας προσπάθησε σκληρά για να εκδώσει τους οκτώ φυγάδες στρατιωτικούς» λένε οι Τούρκοι…

~  Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε ό,τι μπορούσε για να επιστραφούν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που κατηγορούνται ως πραξικοπηματίες Γκιουλενιστές και αυτό το αναφέρει η τουρκική Χουριέτ, προκαλώντας εύλογες απορίες για το πόσο «πρόθυμος» θα είναι ο Α.Τσίπρας για να συζητήσει και άλλα πράγματα κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα.  Παράλληλα, αναφέρεται πως θα τεθεί προς συζήτηση το θέμα της Δυτικής Θράκης. «Σχεδόν σίγουρη» είναι η Τουρκία πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ότι μπορούσε, «προσπάθησε σκληρά», ώστε οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που το καλοκαίρι του 2016 ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, να επιστραφούν στην Άγκυρα. Αυτό επισημαίνει σε άρθρο της η εφημερίδα Χουριέτ, λίγο πριν την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα.
«Ο Ερντογάν και ο Τσίπρας θα συζητήσουν επίσης και για τους φυγάδες Τούρκους στρατιώτες στους οποίους δόθηκε άσυλο, παρά το ότι επιχείρησαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση με πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016. Η Τουρκία ήταν σχεδόν σίγουρη πως ο Τσίπρας προσπάθησε σκληρά να ανατρέψει την κατάσταση και να τους εκδώσει», γράφει ο αρθρογράφος Σερκάν Ντερμιτάς. «Ο Ερντογάν, που επισκέφθηκε την Δυτική Θράκη το 2017, σίγουρα θα θέσει τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας, ενώ ο Τσίπρας θα απαιτήσει σίγουρα την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης», συνεχίζει.  Το άρθρο, που διαπνέεται από μια αίσθηση αισιοδοξίας πως η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν θα έχει θετικά αποτελέσματα και πως η συγκυρία επιτρέπει βελτίωση των σχέσεων, επισημαίνει ακόμα πως ο Έλληνας πρωθυπουργός φτάνει στην Άγκυρα αμέσως μόλις «πέρασε» από την ελληνική Βουλή την Συμφωνία των Πρεσπών για τα Σκόπια: «Έρχεται λίγες ημέρες αφότου η ελληνική Βουλή ενέκρινε το τέλος της διαμάχης για το όνομα της Μακεδονίας, που άλλαξε το όνομά της σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Ο Τσίπρας αντιστάθηκε στον ακροδεξιό του εταίρο, οι υπουργοί του οποίου αποχώρησαν από την κυβέρνηση. Ο Έλληνας πρωθυπουργός κέρδισε στο τσακ την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής και υπονόησε πρόωρες εκλογές την άνοιξη. Η Τουρκία, που πάντα υποστήριζε την είσοδο της Μακεδονίας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, καλωσόρισε ένθερμα την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελλάδα».
***  ΔΙΑΡΡΟΕΣ της ΠΕΙΡΑΙΩΣ!Έσχατη επιλογή για τη ΝΔ η πρόταση μομφής κατά Βούτση…

~  Τον τόνο έδωσε, άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λαμία, όπου μίλησε χθες βράδυ σε κομματική εκδήλωση: «Στη μελαγχολική μας Δημοκρατία, ο πρόεδρος της Βουλής προκαλεί θλίψη, γιατί, αντί ν’ ασκεί με στοιχειώδη αξιοπρέπεια τα καθήκοντά του, κοιτάει με ποια κλωστή θα μπαλώσει τα ρετάλια με τα οποία είναι φτιαγμένη μια κυβέρνηση κουρελού».  Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε υποβολή πρότασης μομφής σε βάρος του προέδρου της Βουλής, μολονότι κάτι τέτοιο δείχνει να συγκεντρώνει γι’ αντικειμενικούς λόγους ελάχιστες πιθανότητες και θεωρείται ως η έσχατη επιλογή για τη διάσωση των θεσμών. Η ενόχληση, ωστόσο, είναι δεδομένη και η κόντρα Μητσοτάκη-Βούτση κρατά εδώ και αρκετό καιρό, με τον πρόεδρο της ΝΔ να πραγματοποιεί προσωπική επίθεση στον πρόεδρο της Βουλής για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του στο Κοινοβούλιο ήδη από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό τον περασμένο Δεκέμβριο. Έτσι, ο κ. Βούτσης τελεί υπό… παρακολούθηση από την ηγεσία της ΝΔ και όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση του, αρχής γενομένης από τη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τον Κανονισμό. Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του και κατά των δύο πρώην, πλέον, κυβερνητικών εταίρων, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «ένοχα μυστικά» που έχουν Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος: «Ποτέ άλλοτε η ελληνική πολιτική δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά όπως σήμερα. Ο “αναντικατάστατος σύμμαχος” κ. Καμμένος – γιατί έτσι τον αποκαλούσε πριν λίγο καιρό ο κ. Τσίπρας – εκβιάζει πια δημόσια τον πρωθυπουργό. Μάλιστα, οι απειλές του μη τυχόν και τον αφήσουν χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα, πιάνουν τόπο. Η κυβέρνηση επιχειρεί να κακοποιήσει τον Κανονισμό της Βουλής και να τον αλλάξει, έτσι ώστε ο κ. Καμμένος να μην χάσει τα προνόμια του αρχηγού κόμματος. Τι και γιατί φοβούνται τόσο πολύ;  Πόσο αποτιμάται η σιωπή του κ. Καμμένου για τα ένοχα μυστικά που τον ενώνουν με τον πρωθυπουργό;  Όλα μπροστά μας είναι. Ο κ. Τσίπρας είναι πια ένας δημοσίως εκβιαζόμενος πρωθυπουργός. Και όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαστής δεν σταματά ποτέ ό,τι κι αν πάρει. Όπως όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός δεν μπορεί να υπηρετήσει το αξίωμά του και αποτελεί απειλή για τη χώρα», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.  
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης για μία ακόμη φορά πραγματοποίησε άνοιγμα σε άλλους πολιτικούς χώρους, επιδιώκοντας να συγκροτήσει η ΝΔ ένα πλειοψηφικό ρεύμα που θα μπορέσει να την οδηγήσει στην αυτοδυναμία. Είπε συγκεκριμένα ότι απευθύνεται «σ’ αυτούς που έχουν προδοθεί από τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ» ή σε όσους εγκατέλειψαν στο παρελθόν για οποιοδήποτε λόγο τη ΝΔ, αλλά και σε όσους σκέπτονται την αποχή ως πολιτική επιλογή στις επικείμενες εκλογές. «Αλλά και σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «το μεγάλο προοδευτικό δημοκρατικό ρεύμα» το οποίο επιδιώκει να συγκροτήσει, στρέφοντας έτσι το βλέμμα της και στην Κεντροαριστερά και το Κίνημα Αλλαγής. Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε, τέλος, για μία ακόμη φορά ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν το Μάιο, μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές.   newsit
*** ΔΙΚΑΙΩΣΗ του Κ. Βελόπουλου! Όλοι το λένε: «ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ η συμφωνία Πρεσπών»…

Ένα άρθρο «φωτιά» που επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τα όσα λέει εδώ και πολλούς μήνες τον πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, έγραψε ο καθηγητής γεωπολιτικής Νίκος Μάζης. Συγκεκριμένα, ο κ. Μάζης αναλύει το ερώτημα «Εάν η Συμφωνία κυρωθεί εις το Ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι δυνατόν να ακυρωθεί;» και η απάντηση που δίνει είναι ΝΑΙ. Αυτό ακριβώς είναι που λέει εδώ και πολύ καιρό και ο Κυριάκος Βελόπουλος. Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο του κ. Μάζη στο Πρώτο Θέμα:
Το μόνιμο ερώτημα του οποίου γίνομαι συχνότατα δέκτης είναι: «Εάν η Συμφωνία κυρωθεί εις το Ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι δυνατόν να ακυρωθεί;».  H απάντηση, κατά την κρίση μου, είναι καταφατική. Απαιτείται σθεναρά πολιτική απόφαση από την επόμενη κυβέρνηση μέσω διευρυμένης κοινοβουλευτικής συνεργασίας και συνθέσεως από κόμματα του «δημοκρατικού τόξου». Χρειάζεται ενεργό και σύντονη διπλωματική δράση, πίστη εις τον στόχον και αξιοποίηση κάποιων σημαντικών παραλείψεων και σφαλμάτων που ενετοπίσθησαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της διαπραγματεύσεως. Δύο είναι τα σημεία που πρέπει να τεθούν σοβαρά υπόψη ώστε να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Αφενός η παραβίαση της Συνθήκης του Βουκουρεστίου του 1913. Αφετέρου οι παραλείψεις και τα σφάλματα προερχόμενα από το ίδιο το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, κρινόμενον βάσει της Συνθήκης της Βιέννης περί του Δικαίου των Συνθηκών του 1969.  Συγκεκριμένα, τα ιστορικά-διπλωματικά σημεία ακυρότητας της Συμφωνίας είναι τα εξής: Πρώτον, η δημιουργία των Σκοπίων παραβιάζει το Πρωτόκολλον των Αθηνών, την Ελληνο-Σερβική Συμφωνία και το Οριοθετικόν Πρακτικόν Βενιζέλου – Πάσιτς του 1913. Δεύτερον, η ύπαρξη και δημιουργία των Σκοπίων κινείται εις απολύτως αντίθετον τροχιάν από τα οριζόμενα από τη Συνθήκη Βουκουρεστίου 1913. Εκ της Συνθήκης του Βουκουρεστίου του 1913, αλλά και άλλων ιστορικών γεγονότων, ουδαμώς προκύπτει η ύπαρξη κρατικής οντότητος μεταξύ των ελληνοσερβικών συνόρων υπό την επωνυμίαν «Μακεδονία». Εξάλλου, η σταλινο-τιτοϊκή πολιτική ήταν εκείνη που την εδημιούργησε αλλά ας μη μακρυγορούμε για πράγματα τα οποία είναι γνωστά τοις πάσι.   Τρίτον, τα σύνορα των Σκοπίων με την Ελλάδα δεν έχουν τη δέουσα νομική κατοχύρωση. Τέταρτον, η Ελλάδα έχει ιστορικά, εδαφικά και μειονοτικά δικαιώματα επί του Νοτίου Τμήματος των κρατογενετικού τεχνήματος Σκοπίων, το οποίο αποτελεί την αλύτρωτη, ελληνική Βόρεια Μακεδονία. Πέμπτον, η οιαδήποτε νομιμοποίηση ή αναγνώριση ή ονομασία, όπως και τα όρια των συνόρων του εκ τεχνηματικής κρατογενέσεως προκύψαντος αυτού κρατιδίου, πρέπει να καθορισθούν μέσω Βαλκανικού Συμφώνου, με την υπογραφή Σερβίας και Ελλάδος και την προσυπογραφή του από τα Σκόπια. Αλλωστε, η Βουλγαρία έσπευσε ήδη να υπογράψει Συνθήκη Φιλίας με το κρατίδιο, επιλύοντας προς όφελός της διμερή θέματα όπως το θέμα της Μακεδονικής Εθνικότητος, την οποίαν δεν αναγνωρίζει ως πραγματικώς υφισταμένην.  Βάσει Συνθήκης Βιέννης 1969   Σε επίπεδο διεθνούς δικαίου υπάρχει παραβίαση μιας σειράς άρθρων της Συνθήκης της Βιέννης του 1969. Ενδεικτικά, πρόκειται για την εξεταστέα παράβαση των Αρθρων 49 (Απάτη) και 50 (Δωροδοκία αντιπροσώπων του κράτους) στα Σκόπια. Πρόκειται για την περίπτωση της επισήμου καταγγελίας του Ρώσου ΥΠΕΞ Λαβρώφ. Η Ρωσία όμως μετέχει ως μόνιμο μέλος στο Συμβούλιο Ασφαλείας το οποίον και βάσει της 845/18-06-1993, §3 αποφάσεως του Σ.Α./ΟΗΕ «…αποφασίζει να επανέλθει στην εξέταση της υποθέσεως υπό το φως του περιεχομένου της Εκθέσεως».  Επίσης, υπάρχει σαφής παράβαση του Αρθρου 60 και δυνατότητα εκ του Αρθρου 54. Θα συμφωνήσω απολύτως με τη νομικό Σοφία Νικολάου αναφορικώς με το ότι στο κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέρεται ρητώς ότι η ΠΓΔΜ θα ολοκληρώσει in toto τις συνταγματικές τροποποιήσεις έως το τέλος του 2018. Η ρήτρα όμως αυτή δεν ικανοποιήθηκε, διότι το 2018 παρήλθε άπρακτο ως προς την πλήρωση του συγκεκριμένου όρου, μη έχον εισέτι ολοκληρώσει και κυρώσει το μέρος των συνταγματικών αλλαγών που απαιτούν οι Πρέσπες και βάσει της Συνθήκης της Βιέννης. Συμφώνως λοιπόν προς το Αρθρο 60, όπου και τίθεται το ζήτημα της «ουσιώδους παραβιάσεως», προκύπτει το δικαίωμα της Ελλάδος να θεωρήσει τη συμφωνία λήξασα ή να αναστείλει την εφαρμογή της. Αν και ο χώρος δεν επιτρέπει την περαιτέρω ανάπτυξη των παραπάνω σημείων, ωστόσο οποιαδήποτε πιθανή νέα διαπραγμάτευση θα πρέπει να λάβει σοβαρώς υπόψη τα ανωτέρω και να τα τοποθετήσει εις την τράπεζα των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια. Μόνον έτσι θα υπάρξει κοινώς αποδεκτή λύση για τους λαούς των δύο πλευρών, αλλά κυρίως για τον ελληνικό λαό ο οποίος μέχρι στιγμής ουδέποτε ηρωτήθη. Δείτε παρακάτω και τα όσα λέει συνεχώς στις εκπομπές του Κόντρα & Ρήξη ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος:


***  Αυτή η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ αποδεικνύει ότι ο Σόρος ΦΟΒΑΤΑΙ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ…

~  Μια δημοσκόπηση που προκαλεί τρόμο σε εγχώριους και ξένους εχθρούς της Ελλάδος δημοσίευσε σήμερα η εταιρία Metron Analysis σε συνεργασία με την εφημερίδα «Τα Νέα».   Μεταξύ άλλων, εντύπωση η μεγάλη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και του κυβερνώντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έχει φτάσει πλέον πάνω από τις 12 μονάδες. Την ίδια στιγμή η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κι ο Κυριάκος Βελόπουλος βρίσκονται πολύ πάνω από κόμματα που βρίσκονται στη βουλή, κάτι που δείχνει τη μεγάλη δυναμική που έχει.
Όπως φαίνεται στη δημοσκόπηση η Ελληνική Λύση λαμβάνει 2,8% και φτάνει πολύ κοντά στο όριο για την είσοδο στη βουλή ενώ αφήνει πίσω της τους Ανεξάρτητους Έλληνες (1,3%), το Ποτάμι (1,9%) και την Ένωση Κεντρώων (2,7%). Αναλυτικά η δημοσκόπηση είχε τα εξής αποτελέσματα:       ΝΔ 37,2%  ,   ΣΥΡΙΖΑ 25,1%  ,  Χρυσή Αυγή 9,1%  ,  Κίνημα Αλλαγής 7%  ,  ΚΚΕ 6,1%    , Ελληνική Λύση 2,8%   , Ένωση Κεντρώων 2,7%   , Ποτάμι 1,9%  ,  ​ΛΑΕ 1,5%  ,  ΑΝΕΛ 1,3%  ,  ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%  ,  Άλλο κόμμα 4%  .- 
*** Τα  βίντεο μας για σήμερα :
 ~ Έγγραφο Συριζέων για καταλήψεις μαθητών!!! : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214740563041173/  .-                       
~ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΕΣ Ροζάη ΣΟΡΟΣ ΝΙΜΙΤΣ συνδέονται : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214740318675064/ .-                                    ~ Μάζης ο ρόλος του ΝΙΜΙΤΣ : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214740263753691/ .-
~ Τα παρτάλια.... :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214740078469059/ .
-~Ο βολευτής Βουλευτής γιατρός Θανάσης Παπαχριστόπουλος 02-2019 :    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214744995271976/ .- 
~** Ο Γιώργος Τράγκας ξετυλίγει το κουβάρι των πληροφοριών που του έφτασαν από το Ντουμπάϊ (4/2/18): https://youtu.be/Mzpp90R3ikQ .-
~ Βούτσης-Τσίπρας 04-02-2019 :   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214745229157823/ .-  

***  Τι είναι αυτά που γράφει η ΕΣΤΙΑ; Είπε ο Μητσοτάκης στη Μέρκελ ότι θα διχοτομηθεί η Ελλάδα; Πάμε καλά;
Τι είναι αυτά που γράφει η ΕΣΤΙΑ; Είπε ο Μητσοτάκης στη Μέρκελ ότι θα διχοτομηθεί η Ελλάδα; Πάμε καλά;
Εάν αυτά που γράφει η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» στο πρωτοσέλιδό της τη Δευτέρα αληθεύουν, δηλαδή ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην καγκελάριο Μέρκελγια κίνδυνο διχοτόμησης της Ελλάδας, τότε ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος. Επιβεβαιώνεται επίσης το Politico, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε στη Βουλή, που έγραψε ότι του δήλωσε πως υπάρχει κίνδυνος «αυτονομιστικών δυνάμεων» στη Βόρεια Ελλάδα.                                        Σύμφωνα με την «ΕΣΤΙΑ» ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε εισηγήσεις κορυφαίων στελεχών του να επιλέξει την οδό της αποχής από την ψηφοφορία για την ψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ κι αποφάσισε η Νέα Δημοκρατία να ψηφίσει «όχι» στην ένταξη.  Δηλαδή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αντιπαρατεθεί με τις ΗΠΑ και τα δυτικά συμφέροντα. Εξυπηρετώντας ποια συμφέροντα; Μην απαντήσει κανείς αφελώς «τα ελληνικά». Εξυπηρετεί τα συμφέροντα εκείνων που δεν θέλουν να μπει η Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ. Ποιοι είναι αυτοί; Οι Ρώσοι. Απλά πράγματα. Ίσως για αυτό έσπευσε με μια κίνηση «φούσκα» και επαρχιώτικου εντυπωσιασμού να «αναγνωρίσει» τον Γκουάιντο ως πρόεδρο της Βενεζουέλας, ενώ ως γνωστόν τα κόμματα δεν αναγνωρίζουν κράτη ή προέδρους, οι κυβερνήσεις το κάνουν. Έριξε δηλαδή τη… μπάλα στη Βενεζουέλα για να θολώσει τα νερά, να το παίξει φιλοαμερικανός, ενώ σε ό,τι αφορά την περιοχή μας αποδεικνύεται χρήσιμος των Ρώσων. Αυτά όμως είναι δικά του θέματα, εκείνος τα χρεώνεται και το κόμμα του. Ότι όμως, σύμφωνα με την «ΕΣΤΙΑ», φέρεται να είπε στη Μέρκελ ότι «δεν θα επιτρέψω την καταλανοποίηση της βορείου Ελλάδας», αυτό αφορά εθνικό κίνδυνο. Τι αλήθεια εννοεί; Κατηγορεί κατοίκους της βόρειας Ελλάδας για συνωμοσία κατά του έθνους και σχέδιο εθνικής προδοσίας; Τι εννοεί, να το ξεκαθαρίσει! Τι εννοεί; Ότι η Μακεδονία θα κηρύξει την ανεξαρτησία της από την Ελλάδα; Οι κάτοικοι της Μακεδονίας, Μακεδόνες, Πόντιοι και Μικρασιάτες, είναι Έλληνες. Δεν ανήκουν σε άλλο έθνος. Οι Καταλανοί -ας το πληροφορηθεί αυτός ο νεοφιλελεύθερος- είναι ξεχωριστό έθνος από τους υπόλοιπους Ισπανούς, αναγνωρισμένο με τη δική του γλώσσα. Για την ακρίβεια, η Ισπανία είναι ένα πολυεθνικό κράτος με επίσημα αναγνωρισμένες εννέα γλώσσες! Τι νομίζει ο κ. Μητσοτάκης; Ότι οι Καταλανοί είναι γεωγραφικός προσδιορισμός; Τα ισπανικά έθνη και οι γλώσσες που μιλούν είναι: Ισπανική γλώσσα (castellano= καστιλιάνικα ή καστιλιανή), Καταλανική γλώσσα: (català), Βασκική γλώσσα: (euskara), Γαλικιανή γλώσσα (gallego), Αστουριανική γλώσσα (asturianu), Αραγωνική γλώσσα (aragonesa), Εξτρεμαδουρική γλώσσα (estremeñu), Οξιτανική γλώσσα (occitan) και Ισπανοεβραϊκή γλώσσα (ladino, judeoespañol). Η Ανδαλουσία, η Καταλονία, η Χώρα των Βάσκων και η Γαλικία είναι αυτόνομες περιφέρειες της Ισπανίας ως «ιστορικές εθνότητες». Η Ισπανία είναι ένα πολυεθνικό βασίλειο. Για αυτό στο παρελθόν οι Βάσκοι πήραν τα όπλα διεκδικώντας ανεξαρτησία και πρόσφατα οι Καταλανοί έκαναν το ίδιο με το δημοψήφισμα. Οι Έλληνες της βόρειας Ελλάδας ανήκουν σε διαφορετικό έθνος; Όχι. Ως τι θα ζητήσουν λοιπόν ανεξαρτησία; Από ποιους θα ζητήσουν ανεξαρτησία; Αυτά είναι εθνική προδοσία! Εάν ευσταθούν αυτά που λέει πρόκειται για συνωμοσία και εθνική προδοσία. Και τα λέει στη Μέρκελ αντί να τα πει στην ΕΥΠ; Αντί να τα πει στην Εθνική Ασφάλεια; Στο Γραφείο Προστασίας Πολιτεύματος; Στις Υπηρεσίες Πληροφοριών; Αντί να προειδοποιήσει το κράτος τα λέει στη Μέρκελ ως τι; Ως δικαιολογία για το «όχι» στις Πρέσπες; Λέγονται τόσο σοβαρά πράγματα για να δικαιολογήσει το «όχι»; Γιατί εάν γνωρίζει ότι υπάρχουν αποσχιστικές συνωμοσίες στη Μακεδονία οφείλει να προειδοποιήσει πάραυτα. Τι παιχνίδια είναι αυτά; Διότι πλέον μπορούμε να αρχίσουμε να υποψιαζόμαστε διάφορα. Ένας πονηρός, δεν χρειάζεται πολύ, αμέσως θα αναφερθεί στο παλιό σχέδιο των Ρώσων διχοτόμησης της Ελλάδας, δημιουργίας ανεξάρτητης Μακεδονίας, για την έξοδο των Σλάβων στο Αιγαίο.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τι ακριβώς παριστάνει; Εξυπηρετεί τα ρωσικά σχέδια για διαμελισμό της χώρας μας; Για επέκταση του πανσλαβισμού; Τι παλαβομάρες είναι αυτές; Ποιοι εξωφρενικοί βρίσκονται στην αυλή του και τον συμβουλεύουν τέτοια τρελά πράγματα; Διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από μόνος του είναι απίθανο να έκανε τέτοιες σκέψεις. Αυτά τα βάζουν στο στόμα του είτε τίποτα ακροδεξιοί παλαβοί, που έχει αφήσει τοποτηρητές ο εμμονικός της Κηφισιάς, είτε ποιος ξέρει τι «σάρα και μάρα» έχει διεισδύσει στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίχως να ήταν ποτέ κάποιος χαρισματικός, τουλάχιστον επικίνδυνος για τη χώρα δεν ήταν. Είχε τις νεοφιλελεύθερες εμμονές του αλλά μέχρι εκεί. Τώρα τι συμβαίνει; Πραγματικά αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει! Οργή από ΣΥΡΙΖΑ                                                            «Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Εστία, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στην κ. Μέρκελ ότι δεν θα επιτρέψει την «καταλανοποιηση της Βόρειας Ελλάδας», δείχνει το μέγεθος της εθνικής ανευθυνότητας και του πολιτικού τυχοδιωκτισμου του αρχηγού της Ν.Δ» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σημειώνει, «ο κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να ανοίξει, για μια ακόμα φορά, θέμα μακεδονικής μειονότητας, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του στη συμφωνία των Πρεσπών. »Ο αρχηγός της Ν.Δ. οφείλει, επιτέλους, να αντιληφθεί ότι τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για ασκήσεις μικροπολιτικής προπαγάνδας και να ανακαλέσει άμεσα τις επικίνδυνες δηλώσεις του».

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  ΣΗΜΕΡΑ ,... Για την Α1 ΄ στο Ελληνικό μπάσκετ Δευτέρα 04-02-2019:
Γ.Σ. ΛΑΥΡΙΟΥ -  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 55-80  ,(31-41).- 
Τα  δεκάλεπτα : 19-23 , 12-18 ,  21-12-24 , 12-15 .- ^

***

~  **   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2019  :
1.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .- 
2.- ARFARA NEWS -2- Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας ,. Παρασκευή  01  Φεβρουαρίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/02/arfara-news-2.html .-
3.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/02/arfara-news-02-2019.html  .- 
4.- .- Ο πλωτός διάδρομος από το Αιγαίο ως τον Δούναβη. ~ Σάββατο  02  Φεβρουαρίου 2019 ....Σ.Ν.Σ. ARFARA GREECE ..  Αλήθειες που δεν λεγόντουσαν ...και το ξεπούλημα της Ελλάδας μας  ...από τους .... :https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/02/blog-post.html .- 
5.-ARFARA NEWS Νέα  από Αρφαρά  Μεσσηνίας Κυριακή  03-02-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/02/arfara-news-03-02-2019.html .-                                       6.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας Δευτέρα 04-02-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/02/arfara-news-04-02-2019.html  .-                                                            7.-ARFARA NEWS  -2-  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα 04-02-2019, Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :   https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/02/arfara-news-2.html  .-                                                                       8.-

***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:                                                         ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ :
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    , 
 http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009                                                                                    
 2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .- 
 http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,          3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
 http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας 
Σύνολον 
14.444   βίντεο   .- 
https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών       https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. *** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ***  http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328   ,
.= http://www.messinia.net.gr  /. -  .- www.erroso.gr  , .- Αναρτήθηκε από 

~~** ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
    Αναρτήθηκε από Vlasis Skoulikas 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου