arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 21 Απριλίου 2018 .
~ Καλημέρα σε όλους μας και όμορφο , χαρούμενο και ευλογημένο Κυρίου Σαββατοκύριακο !

 

~ Ιπποδρομίες στο Πλατύ στις 23 Απριλίου 

21 Απριλίου: Εορτή του Αγίου Ιανουαρίου και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων
~ Τη μνήμη του Αγίου Ιανουαρίου και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων τιμά σήμερα, 21 Απριλίου, η Εκκλησία μας.
* Ο Άγιος Ιανουάριος ήταν επίσκοπος στη Νεάπολη της Ιταλίας, στα χρόνια του Διοκλητιανού (284-304) και όταν έπαρχος στην περιοχή αυτή ήταν ο Τιμόθεος.
Ο Ιανουάριος μαζί με μια πολύ καλή ομάδα συνεργατών-χριστιανών, που την αποτελούσαν: οι διάκονοι Πρόκουλος (ή Πρόκλος), Σώσσος, Φαύστος, ο αναγνώστης Δησιδέριος, ο Ακούτιος και ο Ευτύχιος, αγωνίζονταν τον άγιο αγώνα της αρετής και έφερναν στο Χριστό πολλούς ειδωλολάτρες. Όταν έγινε ο μεγάλος διωγμός κατά των χριστιανών, συνελήφθησαν και υπέστησαν φοβερά βασανιστήρια. Τον Ιανουάριο έριξαν στη φωτιά για να καεί, αλλά με τη θεία χάρη έμεινε αβλαβής. Αμέσως, τότε, τον οδήγησαν σε άλλο τόπο, όπου του έκοψαν τα νεύρα και έτσι έλαβε το στεφάνι του μαρτυρίου.
Στο δρόμο για το μαρτύριο, συνέβη το έξης περιστατικό: Οι πολυάριθμοι χριστιανοί της Νεάπολης, προσπάθησαν να πάρουν από τα χέρια των στρατιωτών τον Ιανουάριο. Εκείνος, όμως, αρνήθηκε και τους είπε: «Αφήστε, παιδιά μου, να τελειώσω τον καλό αγώνα του μαρτυρίου, και σας υπόσχομαι ότι θα είμαι πάντοτε προστάτης της πόλης σας». Έτσι και έγινε. Η Νεάπολη τον ανακήρυξε πολιούχο της Άγιο.
Στο Συναξάρι του Αγίου Ιανουαρίου αναφέρεται ότι μια γυναίκα, που ονομαζόταν Μαξιμίνα και ήταν χήρα, είχε την ατυχία να χάσει το μονάκριβο παιδί της. Κάποια στιγμή, ενώ θρηνούσε, συνήλθε για λίγο και κοιτάζοντας ψηλά, είδε άνω από την πύλη του ναού ένα ύφασμα κρεμασμένο, στο οποίο ήταν ζωγραφισμένη η εικόνα του Αγίου Ιανουαρίου.
Τότε η γυναίκα έφερε στο νου της εκείνο που κάποτε έκανε ο προφήτης Ελισσαίος, όταν ανέστησε τον υιό της Σωμανίτιδος. Αφού κινήθηκε λοιπόν η Μαξιμίνα από θείο φωτισμό, έκανε και αυτή το ίδιο. Σχημάτισε δηλαδή κατάλληλα τον υιό της και ακολούθως σχημάτισε το ομοίωμα του Αγίου Ιανουαρίου.
Στη συνέχεια δε, στα μάτια του παιδιού της προσάρμοσε τα μάτια της εικόνας του Αγίου. Το ίδιο έκανε και με τα αυτιά, το στόμα και με τα υπόλοιπα μέλη. Κάνοντας το έργο αυτό η γυναίκα προσευχόταν θερμά προς τον Άγιο Ιανουάριο λέγοντας: «Δούλε του Θεού, ελέησέ με και ανάστησε τον υιό μου, γιατί είναι το μόνο μου παιδί, δεν έχω άλλο». Και πραγματικά, ο Άγιος άκουσε την παράκληση της Μαξιμίνας και ανέστησε τον υιό αυτής.
Απολυτίκιο:
Ήχος δ’. Ο υψωθείς εν τω Σταυρώ.
Ως Ιεράρχης και σοφός θεηγόρος, τύπος εγένου προς αθλήσεως πόνους, Πάτερ Ιανουάριε τοις περί σεαυτόν. Σώσος γαρ και Πρόκουλος, Δισιδέριος Φαύστος, και συν Ακουτίωνι, ο Ευτύχιος άμα, συν σοι αθλούσι μάκαρ ευσεβώς, μεθ’ ων δυσώπει, υπέρ των ψυχών ημών.
~ * Απολυτίκιο Αγ. Ιανουαρίου - 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ :
 https://youtu.be/JXg-4V_k06w .-

~**  Διδακτική ιστορία: «Η βδέλλα και οι τέσσερις θυγατέρες της»
 ~ Η βδέλλα είναι είδος σκουληκιού που ζει στα γλυκά νερά, σε έλη και λίμνες. Έχει λείο σώμα, πλατύ και ευέλικτο. Στο στόμα της έχει τρεις σειρές από δόντια με τα οποία κολλάει πάνω στο δέρμα του ανθρώπου η του ζώου και ρουφά το αίμα του. Έτσι τρέφεται και αυξάνεται. Το αίμα που ρουφάει μπορεί να είναι και πέντε φορές περισσότερο από τον όγκο του σώματός της.
* Το παράδειγμα της βδέλλας χρησιμοποιεί ο σοφός Σολομών στις «Παροιμίες» του για να μας διδάξει: «Τη βδέλλη τρεις θυγατέρες ήσαν αγαπήσει αγαπώμεναι και αι τρεις ουκ ενεπίμπλασαν αυτήν, και η τετάρτη ουκ ηρκέσθη ειπείν ικανόν» (Παρ. λ΄ [30] 15). Η βδέλλα, λέει, είχε τρεις κόρες, που τις αγαπούσε υπερβολικά. Και οι τρεις τους δεν χόρταιναν την άπληστη μητέρα τους με το να ρουφούν αίμα. Και η τέταρτη δεν μπόρεσε να χορτάσει και να πεί: φθάνει, αρκετό είναι το αίμα που ρούφηξα.
Παρομοιάζεται εδώ με βδέλλα η α­μαρτία. Η παρομοίωση αυτή θέλει να δείξει πόσο άπληστη είναι η αμαρτία, καθώς εκδηλώνεται με τα διάφορα πάθη, μάλιστα με τη φιλαργυρία, τη γαστριμαργία, τη φιλοδοξία και τη φιληδονία. Όπως οι θυγατέρες της βδέλλας, όσο ρουφούν το αίμα, τόσο περισσότερο ζητούν να πιούν και δεν φαίνεται ποτέ να χορταίνουν, ποτέ δεν λένε στη μητέρα τους «ικανόν», δηλαδή· φθάνει, δεν μπορώ άλλο να πιώ, έτσι και τα πάθη της αμαρτίας. Όσο περισσότερο κάποιος τα ικανοποιεί, τόσο απαιτητικότερα γίνονται αυτά.
Δίνει και άλλα χαρακτηριστικά παραδείγματα το ιερό κείμενο στη συνέχεια, για να καταδείξει την άπληστη μανία με την οποία ο αμαρτωλός δουλεύει στα πάθη του. Μοιάζει, λέει, με τον Άδη που ποτέ δεν χορταίνει. Από καταβολής κόσμου ο Άδης, ο θάνατος, πόσα εκατομμύρια, πόσα δισεκατομμύρια ανθρώπων έχει καταπιεί! Δεν χορταίνει όμως. Δεν σταματά. Συνεχίζει άπληστα να καταβροχθίζει τους ανθρώπους, που όλοι είμαστε θνητοί. Είναι ακόμη τα πάθη της σάρκας, που εξάπτουν τη φαντασία, ζαλίζουν το νού και οδηγούν σε πράξεις αισχρές και ανήθικες. Είναι η γη, που δεν χορταίνει ποτέ από το νερό της βροχής και πάντοτε λαίμαργα το πίνει, μάλιστα στους καιρούς της ανομβρίας. Είναι η θάλασσα, που διαρκώς δέχεται τη βροχή και τα νερά των ποταμών και ποτέ δεν γεμίζει. Είναι η φωτιά, που καθώς ρίχνουμε εύφλεκτα υλικά, δυνα­μώνουν οι φλόγες της, φουντώνουν, και όσα κι αν ρίξουμε, όλα θα τα κατακαύσει. Η θάλασσα και η φωτιά «ου μη είπωσιν· αρκεί», ποτέ δεν θα πούν ότι το νερό η τα εύφλεκτα υλικά που δέχθηκαν είναι αρκετά (βλ. Παρ. λ΄ [30] 16).
Όλα αυτά μοιάζουν με αχόρταγες βδέλλες. Όλα φανερώνουν την ανικανοποίητη μανία, με την οποία μας πολεμούν τα διάφορα πάθη της ψυχής. Ποτέ δεν χορταίνουν, ποτέ δεν ηρεμούν. Παν­τοτε απαιτούν, ολοένα και περισσότερα απαιτούν.
Υπήρξε ποτέ κάποιος φιλάργυρος που έκανε περιουσία μεγάλη, που συγ­κέντρωσε πλούτη πολλά και είπε «ικανόν», φθάνει, μέχρις εδώ και από εδώ και πέρα αρχίζω τις ελεημοσύνες; Όσο παραμένει φιλάργυρος, τόσο περισσότερα ζητά και ποτέ δεν ικανοποιείται.
Υπήρξε ποτέ κάποιος γαστρίμαργος που έφθασε να πεί «αρκεί», από εδώ και μπρός αρχίζω δίαιτα; Όσο δουλεύει στο πάθος, όσο το ικανοποιεί, τόσο περισσότερο αυτό τον δένει με τις αλυσίδες του και δεν τον αφήνει να ελευθερωθεί.
~ Υπήρξε φιλόδοξος άνθρωπος που ει­πε να παραδώσει την εξουσία, να παραχωρήσει τις υψηλές θέσεις σε άλλους και αυτός να ζήσει πλέον ταπεινά στην αφάνεια; Όσο η φιλοδοξία κυριαρχεί στην ψυχή του, θα αρρωσταίνει, θα πεθαίνει και θα θέλει να πάει με τα σκήπτρα στον τάφο του.
Υπήρξε άνθρωπος φιλήδονος, σαρκικός, που αποφάσισε να ζήσει με αγνότητα; Γερνάει, είναι έτοιμος να φύγει από τη ζωή, και όμως σκέπτεται όπως οι επιπόλαιοι νέοι που κυριαρχούνται από τα πάθη αυτά. Διότι όταν τα πάθη δεν πολεμούνται, συγγηράσκουν με τον άνθρωπο, ριζώνουν και τον ταλαιπωρούν μέχρι να βγεί η ψυχή του.
Αχόρταγα, λαίμαργα τα πάθη που πολεμούν τον αμαρτωλό άνθρωπο. Μπορεί να προσφέρουν μια ελάχιστη προσ­καιρη ικανοποίηση, αλλά την ψυχή δεν την ικανοποιούν βαθύτερα, δεν την χορ­­ταίνουν. Η ψυχή δεν χορταίνει, όταν χορταίνει η κοιλιά. Η ψυχή δεν μπορεί να χαρεί, όταν αμαρτωλά ικανοποιείται η σάρκα. Η ψυχή δεν μπορεί να αναπαυθεί στη μάταιη δόξα του κόσμου και να αισθανθεί ασφαλής μέσα στα πρόσκαιρα υλικά πλούτη, που σήμερα υπάρχουν και αύριο χάνονται σαν τον καπνό.
Όσο δεν το καταλαβαίνουμε αυτό, τόσο νιώθουμε ότι είμαστε ανικανοποίητοι γιατί δεν αποκτήσαμε, δεν απολαύσαμε, δεν κερδίσαμε τα περισσότερα. Και γι’ αυτό νέοι αγώνες, νέες προσπάθειες για το πιο πολύ, που όμως είναι το υλικό, το σαρκικό, το αμαρτωλό, το παροδικό και μάταιο. Και νέα απογοήτευση της ψυχής, που οι βδέλλες των παθών της ρουφούν όλο και περισσότερο το αίμα, της στερούν τη δροσιά, την στεγνώνουν από κάθε ικμάδα ζωής και δεν την αφήνουν να αναπνεύσει και να απολαύσει τη χαρά για την οποία είναι πλασμένη.
Μόνο ο Θεός μπορεί να δώσει στην ψυχή αυτό που βαθύτερα αναζητεί. Μόνο Αυτός μπορεί να ικανοποιήσει τους ασίγαστους πόθους και τις βαθιές επιθυμίες της για αληθινή χαρά και ελευθερία, για αιώνια ζωή και ευτυχία. Μόνο Αυτός μπορεί να την λυτρώσει από τα πάθη της και να την οδηγήσει στην ελευθερία του Πνεύματος της ζωής.

***  Ο Ερντογάν αρνήθηκε στον Πούτιν να απελευθερώσει τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς (βίντεο)
Σε μια αποκάλυψη «βόμβα» προχώρησε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στη Μόσχα. Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Ρώσος πρόεδρος έθεσε το θέμα της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Τούρκο ομόλογό του.
* Ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε στον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι δεν απελευθερώνονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικούς Δημήτρη Κουκλατζή και Άγγελο Μητρετώδη, καθώς στην Αθήνα βρίσκονται οι οκτώ Τούρκοι πραξικοπηματίες, την έκδοση των οποίων επιθυμεί διακαώς.
Πηγή του Κρεμλίνου ανέφερε ότι «η συζήτηση έγινε στις 3 Απριλίου, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και έθεσε στον Ερντογάν το ζήτημα των δύο στρατιωτικών».
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΝΤ1, το επιχείρημα του προέδρου της Τουρκίας «ακυρώνει» την επίσημη θέση της Άγκυρας η οποία λέει ότι «δεν σχετίζονται η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών».
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1: https://www.dailymotion.com/cdn/H264-320x240/video/x6i551j.mp4?auth=1524310676-2562-taisgm33-c45b0b59e381f0aa329bcf11fb865843  .-

***  Φορολογικές δηλώσεις 2018: Ανοιξε το taxis
: Αργά χθες το βράδυ ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Οι ηλεκτρονικές πύλες του Taxisnet (gsis.gr) άνοιξαν και την πρώτη ώρα υποβλήθηκαν 120 δηλώσεις, ενώ εισήλθαν στην εφαρμογή 4.800 φορολογούμενοι.
* Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ενώ η πρώτη δόση του φόρου πρέπει να καταβληθεί στα τέλη Ιουλίου. Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2017 υποβάλλονται υποχρεωτικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου. Οι ίδιες ημερομηνίες ισχύουν και για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν σε εξαιρετικές περιπτώσεις σε χειρόγραφη μορφή.
Οι σύζυγοι υποχρεούνται να υποβάλουν κοινή δήλωση για τα εισοδήματά τους εφόσον υφίσταται έγγαμη σχέση κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσης. Υπόχρεος υποβολής δήλωσης είναι ο σύζυγος και για τα εισοδήματα της συζύγου του. Ειδικότερα, οι σύζυγοι υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση, ο καθένας για τα εισοδήματά του, εφόσον έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωση κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσης ή ο ένας από τους δύο συζύγους είναι σε κατάσταση πτώχευσης ή έχει υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση. Το βάρος της απόδειξης για τη διακοπή φέρει ο φορολογούμενος.
Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ενημέρωση του τμήματος Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της αρμόδιας ΔΟΥ με τις παραπάνω μεταβολές. Τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης μπορούν να υποβάλουν κοινή δήλωση για τα εισοδήματά τους. Στην περίπτωση αυτή έχουν την ίδια φορολογική αντιμετώπιση με τους έγγαμους και υπόχρεος υποβολής δήλωσης είναι εκείνο το μέρος του συμφώνου συμβίωσης το οποίο κατά την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος δηλώνεται ως υπόχρεος και για τα εισοδήματα του άλλου μέρους του συμφώνου συμβίωσης.

*** Πώς θα είναι το αναστημένο σώμα;
~  Λέγει ο Απόστολος Παύλος στους Κολοσσαείς: «όταν ο Χριστός φανερωθή, η ζωή ημών, τότε και υμείς συν ούτω φανερωθήσεσθε εν δόξη». Και στην προς Φιλιππησίους επιστολή τονίζει ότι: «το σώμα της ταπεινώσεως ημών» θα το «μετασχηματίσει» ο Κύριος, ώστε να γίνει «σύμμορφον τω σώματι της δόξης του Θεού».
*   Η εν δόξη φανέρωση του ανθρώπου σημαίνει πρώτον μεταμόρφωση του σώματός του, αλλαγή της μορφής του. Θα αποκτήσει ο κάθε άνθρωπος σώμα «ετέρας μορφής» σαν το αναστημένο σώμα του Χριστού. Αυτή είναι η πρώτη φανέρωση· η ετερότητα της μορφής, η αλλαγή της μορφής και του σώματος του κάθε ανθρώπου.
Το σώμα μας «σπείρεται εν φθορά, εγείρεται εν αφθαρσία· σπείρεται εν ατιμία, εγείρεται εν δόξη· σπείρεται εν ασθενεία, εγείρεται εν δυνάμει· σπείρεται σώμα ψυχικόν, εγείρεται σώμα πνευματικόν». Άρα, το αναστημένο σώμα θα είναι άφθαρτο, δοξασμένο, δυνατό και πνευματικό. Παρά ταύτα, θα είναι το «αυτό και ουκ αυτό», και, ενώ θα παρουσιάζει ιδιότητες διαφορετικές, θα διατηρεί γνωρίσματα της έπη της γης παρουσίας του.
Ο Κύριος απέκτησε ένα σώμα μετά την Ανάσταση το οποίο είχε μια ιδιάζουσα λεπτότητα· παρουσιαζόταν ενώπιον των μαθητών Του στο υπερώον «των θυρών κεκλεισμένων» και γινόταν άφαντος, ενώ συνομιλούσε μαζί τους. Μετείχε τροφής «οικονομικώς», ενώ δεν είχε ανάγκη να συντηρηθεί. Το έκανε αυτό ο Κύριος, γιατί είχαν ανάγκη οι απόστολοι να πιστέψουν. Εψηλαφείτο και δεν ήτο απτόμενος. Ενώ προέτρεψε τον απόστολο Θωμά και τους άλλους αποστόλους να τον ψηλαφήσουν, στην αγία Μαρία την Μαγδαληνή είπε «μη μου άπτου». Το αναστημένο σώμα του Χριστού παρουσιάζει ιδιώματα ιδιάζουσας λεπτότητος.
Κατά τον άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη «το σώμα του Χριστού, μετά την ανάστασιν, αν και έγινεν απαθές και άφθαρτον, μ’ όλον τούτο δεν ετράπη εις ασωματότητα, ουδέ απέβαλεν όλα τα φυσικά του ιδιώματα, ήτοι το ποσόν, το ποιόν, το είναι εν είδει, το τριχή διαστατόν και το περιγραπτόν εν τόπω και περιοριστόν».
Αυτά τα ιδιώματα θα έχει και το ανθρώπινο σώμα στην βασιλεία του Θεού. Σύμφωνα με τον άγιο Γρηγόριο Παλαμά, «ενώ κατά την παρούσαν κατάστασιν των ανθρώπων η νοερά ψυχή καλύπτεται υπό της παχύτητος της σαρκός, κατά την μέλλουσαν κατάστασιν τα σώματα των αγίων θα εκλεπτυνθούν και θα εκπνευματωθούν κατά τοιούτον τρόπον, ώστε να καταστούν άυλα».
Το αναστημένο σώμα του Κυρίου έχει κι άλλα στοιχεία. Φέρει επάνω Του τα στίγματα του σταυρού, τους τύπους των ήλων και την ουλή από τον λογχισμό. Σχολιάζοντας ο Θεοφύλακτος Βουλγαρίας το «όψονται εις ον εξεκέντησαν» λέγει: «ότε γαρ έρχεται κρίναι, τότε όψονται αυτόν εν σώματι κρείττονι και θεοειδεοτέρω και γνωριούσιν οι εκκεντήσαντες και όψονται». Σύμφωνα με το όραμα της Αποκαλύψεως, ο Κύριος εμφανίζεται επί του υπερουρανίου θυσιαστηρίου ως «αρνίον εστηκός ως εσφαγμένον», με τα ίχνη και τα σημάδια της παλαιάς Του σφαγής, τα οποία προβάλλει στον Πατέρα Του, ως παράσημα, όταν ως αρχιερεύς μεσιτεύει υπέρ ημών.
Κατά ανάλογο τρόπο, το αναστημένο ανθρώπινο σώμα στην βασιλεία του Θεού θα έχει ετερότητα κατά τήν μορφή, θα παρουσιάζει όμως και στοιχεία ομοιότητος με το φυσικό σώμα θα έχει τα αποτυπώματα εξ αυτής της ζωής τα οποία εκφράζουν την χάρι του Θεού και την πίστη του ανθρώπου.
Έτσι, ένας μάρτυρας θα διατηρήσει τις ουλές του μαρτυρίου του για να δοξάζουν το όνομα του Τριαδικού Θεού στην βασιλεία των ουρανών, θα υπάρχουν τα στίγματα αυτά της πίστεως, όπως και οι αποτυπώσεις της ασκήσεως των οσίων ασκητών, που αποτελούν άλλη μια έκφραση εξαγιασμού του σώματος.
Κατ’ αναλογίαν, σύμφωνα με τον Μέγα Βασίλειο, οι ψυχές των αμαρτωλών θα περιφέρουν στον άδη τα στίγματα των αμαρτιών: «οι τα φαύλα πράξαντες εις ονειδισμόν και αισχύνην αναστήσονται ενορώντες εν αυτοίς το αίσχος και τους τύπους των ημαρτημένων».
Επί πλέον, τα αναστημένα σώματα θα αποκτήσουν τα ιδιώματα του πρώτου Αδάμ, όπως δημιουργήθηκε και πλάστηκε στον αρχέγονο παράδεισο. Δεν θα έχουν την παχύτητα της πτώσεως, το στοιχείο της κοπώσεως, της πείνας της δίψας, την ανάγκη του ύπνου, ακόμη και το ιδίωμα του φύλου, αλλά θα υπάρχει μία κατάσταση που θα προσιδιάζει περισσότερο με την κατάσταση των αγγέλων, θα υπενθυμίζει την προπτωτική κατάσταση του ανθρώπου και θα αποτελεί την κατάσταση της δόξας του Θεού και του ανθρώπου. Όπως λέγουν οι Πατέρες και υπαινίσσεται το βιβλίο της Αποκαλύψεως, μόνον τα σημάδια της χάριτος, οι αποδείξεις του μαρτυρίου ή οι επιβεβαιώσεις της αγάπης θα κοσμούν τα αναστημένα σώματά μας.
Η τοποθέτηση αυτή αποτελεί και απάντηση σε όσους σχολαστικά εκφράζουν ενδοιασμούς για το τι θα συμβεί με τα αναστημένα σώματά μας σε περίπτωση δωρεάς οργάνων και μεταμοσχεύσεως. Αν η πράξη αυτή αποτελεί έκφραση αγάπης, ανιδιοτελούς προσφοράς στον αδελφό και αυταπάρνησης, τότε όχι μόνον δεν θα προκαλέσει σύγχυση ανίερης παρέμβασης, αλλά θα είναι αποτυπωμένη αιωνίως στα πνευματικά μας σώματα ως απόδειξη επιστροφής στην κατάσταση του πρώτου Αδάμ. Καθώς βεβαιώνει ο Μέγας Αθανάσιος, «ο αποθανών λελωβημένος, υγιής ανίσταται» στην βασιλεία του Θεού.
~  Το αναστημένο σώμα θα έχει επίσης οικειότητα με την αιωνιότητα, με την αφθαρσία και με την αθανασία. Ο καθένας που πέρασε από αυτόν τον κόσμο στην βασιλεία του Θεού θα ζει με πολλή φυσικότητα την κατάργηση του χρόνου και την αιωνιότητα, την κατάργηση της φθοράς και τήν κατάσταση της αφθαρσίας, την κατάργηση του θανάτου και την κατάσταση της αθανασίας, την ελευθερία από την αμαρτία.
Πρόγευση, απόδειξη και μαρτυρία αυτής της καταστάσεως διακρίνει κανείς στα σώματα των αγίων, όταν απεργάζονται υπερφυσικά θαύματα και σημεία, όταν αναδίδουν μια υπερβατική ευωδία, χωρίς καν να λούζονται, όταν παρουσιάζουν ευρωστία ή και μακροζωία παρά την αυστηρή άσκηση, νηστεία και συχνά κακουχία και ασιτία. Το ίδιο και τα άγια λείψανα- αναδίδουν ζωή όντας νεκρά.
Δείγμα επίσης της καταστάσεως της δόξης των σωμάτων μπορούμε να λάβουμε από περιστατικά αγίων, το σώμα των οποίων παρουσίασε αλλοιώσεις λίγο προ του θανάτου τους.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου Στεφάνου, όπως αυτό παρουσιάζεται στην περιγραφή του μαρτυρίου του, στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων: «και ατενίσαντες εις αυτόν πάντες οι καθεζόμενοι εν τω συνεδρίω, είδον το πρόσωπον αυτού ωσεί πρόσωπον αγγέλου».
Παρόμοιο περιστατικό αναφέρεται στο συναξάριο του οσίου Σισώη, όπως και στην ζωή του Αββά Παμβώ. Εκτενής αναφορά γίνεται για την λαμπρότητα, ωραιότητα και ιερότητα του σκηνώματος της Υπεραγίας Θεοτόκου από τους λόγους των Πατέρων στην Κοίμηση της Θεοτόκου και τα σχετικά υμνολογικά κείμενα.
Επίσης, κατ’ αναλογίαν προς το σώμα του Κυρίου, του «οποίου η σάρξ διαφθοράν ουκ είδε» και αναλήφθηκε στους ουρανούς, στην εκκλησιαστική παράδοση και αγιογραφική ιστορία αναφέρονται περιπτώσεις δικαίων και αγίων τα σώματα των οποίων μετέστησαν, δεν γεύθηκαν την φθορά (π.χ. ο Ενώχ, ο Ηλίας, η Θεοτόκος, ο άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος). Σε ορισμένες δε περιπτώσεις και εν ζωή, κατά το πρότυπο του Κυρίου, υπερβαίνουν τους φυσικούς νόμους και λειτουργούν στους νόμους της χάριτος (ο Πέτρος βαδίζει επί των κυμάτων, οι απόστολοι διενεργούν θαύματα, τα σώματα αγίων ευωδιάζουν εν όσω ακόμη ζουν κ.λπ.).
Η Εκκλησία τιμά τα σώματα και εν ζωή και μετά τον θάνατο. Ο πνευματικός πλούτος και θησαυρός της διαφυλάσσεται στα ιερά θυσιαστήρια, τις λειψανοθήκες και τα οστεοφυλάκια.
Στα πρώτα επιτελείται το μυστήριο -μας προκύπτει ο Θεός-, από τα δεύτερα προχέεται η χάρις των αγίων -αναδύεται η Εκκλησία- και τα τρίτα αποτελούν το πανεπιστήμιο της εν Χριστώ φιλοσοφίας, το εργαστήριο της μνήμης του θανάτου -αφυπνίζεται το πρόσωπό μας.
Και τα τρία περιέχουν λείψανα. Και τα τρία υφίστανται στην πνευματική παράδοση και ζωή της Εκκλησίας μας για να υπενθυμίζουν την ύπαρξη, την ζωντάνια, την ετερότητα των αναστημένων σωμάτων και την ιδιάζουσα σχέση τους με την ψυχή, αφού τα μεν οστά των κεκοιμημένων αναμένουν την κατά το όραμα του προφήτου Ιεζεκιήλ ανάστασή τους, τα δε των αγίων αποδεικνύουν την ζωή τους με την χάρι που προχέουν.
Νικολάου, Μητροπ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, «Αλλήλων μέλη», Κέντρο Βιοϊατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας, σ. 164-170

*** Άγιος Γέροντας Παΐσιος: «Να προσπαθούμε για το καλό, χωρίς ανταπόδοση»
~ Πώς συμβαίνει μερικές φορές, αυτός που βοηθιέται, να φέρεται άσχημα προς αυτόν που τον βοήθησε.
– Ο διάβολος πάει και κεντάει τον άλλον, ώστε να μας φερθή άσχημα και να αγανακτήσουμε, οπότε χάνουμε το καλό.
* Δεν φταίει ο άνθρωπος˙ο διάβολος κεντάει τον άνθρωπο, για να μας κάνη να τα χάσουμε όλα. Όταν κάνετε μια καλωσύνη, να αισθάνεσθε πάντα πως ό,τι κάνετε έχετε υποχρέωση να το κάνετε και να είστε έτοιμες να αντιμετωπίσετε πειρασμό, για να μη χάσετε το καλό που κάνατε, αλλά να το κερδίσετε όλο.
Κάνει λ.χ. ένας μια ελεημοσύνη, χωρίς να έχη σκοπό να την φανερώση. Μπαίνει ο πειρασμός στην μέση και βάζει άλλους να του πουν «εσύ ο φιλάργυρος, που δεν έκανες τίποτε κ.λπ., ο τάδε έκανε αυτό, ο τάδε εκείνο», για να τον αναγκάση να πη και αυτός… ταπεινά «έκανα και εγώ κάτι μικρό, ένα νοσοκομείο» ή να τον αναγκάση να αγανακτήση να αγανακτήση και να πη «ποιός εγώ, που έκανα αυτό και αυτό;» και να τα χάση όλα.
Ή θα βάλη αυτόν που ευεργέτησε να του πη: «Αχάριστε, εκμεταλλευτά κ.λπ.», μέχρι να του απαντήση: «Εγώ εκμεταλλευτής; Εγώ που σου έκανα εκείνη την καλωσύνη , εκείνη την ευεργεσία;». «Βρε τον αχάριστο, θα πη μετά, δεν ήθελα να μου πη “ευχαριστώ”, αλλά τουλάχιστον να το αναγνώριζε».
~  Όταν όμως κανείς περιμένη αναγνώριση, πάει, τα χάνει όλα. Ενώ, αν βάλη έναν καλό λογισμό και πη «καλύτερα που ξέχασε την καλωσύνη που του έκανα» ή «μπορεί να ήταν στενοχωρημένος ή κουρασμένος, γι’ αυτό μίλησε έτσι», δικαιολογεί τον άλλον και δεν χάνει. Όταν δεν περιμένουμε ανταπόδοση, τότε έχουμε καθαρό μισθό.
Ο Χριστός έκανε το παν για μας και εμείς Τον σταυρώσαμε. Τί ψάλλουμε;
«Αντί του μάννα χολήν». Πάντοτε να προσπαθούμε να κάνουμε το καλό, χωρίς να περιμένουμε ανταπόδοση.
Από το βιβλίο πνευματική αφύπνηση Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου

*** Σε παραγωγικές μονάδες στη Μεσσηνία, ο Ινδός Υπουργός Υγείας, ο Βαγγέλης Αποστόλου και ο Γιώργος Κατρούγκαλος
Ψεκάστε, σκουπίσετε, τελειώσαμε η χθεσινή επίσκεψη…
   Παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στον αγροδιατροφικό τομέα και παρουσιάζουν σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα επισκέφθηκαν χθες στη Μεσσηνία και την Κορινθία ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος συνοδεύοντας τον Ινδό Υπουργό Γεωργίας, Gajendra Singh Shekhawat.
Τους υπουργούς των δύο χωρών συνόδευαν, επίσης, η πρέσβειρα της Ινδίας στην Ελλάδα, Shamma Jain, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Θεοφάνης Κουρεμπές, καθώς και υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη.
Συγκεκριμένα, οι υπουργοί και οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών επισκέφθηκαν το πρωί τη βιομηχανία επεξεργασίας και εμπορίας ελιάς και ελαιολάδου AGROVIM και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην αρχαιολογική πόλη της Μεσσήνης και έπειτα μετέβησαν στη Νεμέα, όπου ξεναγήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του οινοποιείου Λαφαζάνη.
Οι Έλληνες υπουργοί και ο Ινδός κυβερνητικός αξιωματούχος επανέλαβαν σε δηλώσεις τους τις προοπτικές της περαιτέρω συνεργασίας των δυο χωρών στον αγροτικό τομέα, επισημαίνοντας παράλληλα την αναγκαιότητα διεύρυνσης των εμπορικών τους σχέσεων.
Να σημειώσουμε ότι επιδίωξη της χώρας μας αποτελεί το άνοιγμα των εξαγωγών ποιοτικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων (όπως είναι το ελαιόλαδο, τα εσπεριδοειδή, τα φρούτα κ.ά.) στη μεγάλη αγορά της Ινδίας, με σκοπό τη βελτίωση υπέρ της χώρας μας του εμπορικού ισοζυγίου αγροτικών προϊόντων.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Μεσσηνία,  επιβεβαιώθηκε το θετικό κλίμα και υπήρξε θερμό καλωσόρισμα από πλευράς τόσο της ελληνικής υπουργικής αποστολής όσο και των στελεχών των δύο μεσσηνιακών μεταποιητικών μονάδων προς τον υπουργό της Ινδίας, ο οποίος συμφώνησε και με τους Έλληνες (σ.σ. Βαγγέλη Αποστόλου και Γιώργο Κατρούγκαλο) εισηγητές ότι υπάρχουν ήδη εμπορικές σχέσεις, οι οποίες μπορούν να διευρυνθούν στους τομείς της Αγροτικής Ανάπτυξης, του Τουρισμού, της Ναυτιλίας, της Υγείας και της Ενέργειας.
Από τους Έλληνες αξιωματούχους, ωστόσο, εκφράστηκε η ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών προς Ινδία, διότι μέσα στα χρόνια της κρίσης μειώθηκαν.
Ο κ. Σεκχαβάτ τόνισε ότι η χώρα του είναι η πλέον αναπτυσσόμενη χώρα, στον τομέα της οικονομίας και πως η Ινδία από ελλειμματική χώρα σε τρόφιμα σήμερα έχει αντιστρέψει τους όρους και είναι πλεονασματική, καθώς αξιοποίησε τις δυνατότητες που δίνει η σύγχρονη τεχνολογία.
Τέλος, ενθουσιασμένος εμφανίστηκε ο Ινδός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και η συνοδεία του από την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.
  Το επιφαινόμενο και η ουσία
Χοροί, νταούλια και συνομιλίες στην Κίνα, αγκαλιές και υποσχέσεις με την Ινδία. Αυτά αποδεικνύουν, λένε, την εξωστρέφεια που πρέπει να αποκτήσει η ελληνική οικονομία, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο στη μεταμνημονιακή εποχή, όποτε αυτή έρθει με το… καλό.
Για να συμβούν, όμως, όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο, ένας προγραμματισμός. Διαπιστώνετε εσείς κάτι ανάλογο;
Μια μικρογραφία των παραπάνω είναι και ο τρόπος με τον οποίο οργανώθηκε η χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Ινδίας στη Μεσσηνία. Προσωπικά μας θύμισε αυτό που λένε στις… πιάτσες. Ξεπέτα. Οι δημοσιογράφοι "στημένοι" σαν στρατιωτάκια στην AGROVIM και η αποστολή ήταν στην ΕΑΣ! Χωρίς καμία ενημέρωση. Όταν κάποιοι διαμαρτυρηθήκαμε, μας πέταξαν στη μούρη ένα "έλα, μωρέ, πώς κάνετε έτσι"!
Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την AGROVIM και την ΕΑΣ. Άλλωστε, πλειστάκις έχουμε δημοσιεύσει εγκωμιαστικά ρεπορτάζ για τις εταιρείες αυτές. Όμως, υπάρχουν εκπρόσωποι άλλων εταιρειών επιτραπέζιας ελιάς και ελαιολάδου, οι οποίες κάνουν μεγάλη προσπάθεια για την ποιότητα των προϊόντων τους, αλλά δεν έχουν την πρόσβαση και τη δυνατότητα να τα παρουσιάσουν.
Μία διαφορετικά οργανωμένη επίσκεψη θα έδινε προστιθέμενη αξία: Στις micro-brand εταιρείες που παράγουν υψηλής ποιότητας προϊόντα. Στην πολιτική βούληση της κυβέρνησης να βοηθήσει αυτές τις εταιρείες στην εξωστρέφειά τους. Οποιαδήποτε κυβέρνηση θα πήγαινε τον Ινδό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σε μία καταξιωμένη επιχείρηση. Αυτό είναι το εύκολο ή, εάν θέλετε, η πεπατημένη οδός. Είχαμε την ευκαιρία να δείξουμε ότι η σημερινή (αριστερή) κυβέρνηση κάνει κάτι το διαφορετικό, αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Αν είναι από την ίδια όψη και κόψη με τις προηγούμενες, τότε θα βλέπουμε τα τρένα να περνούν για πολλά χρόνια ακόμα.   Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Πρωτοβουλία του Καλαμάτα 2030 για τον Παναγιώτη και την προσβασιμότητα στο 7ο Δημοτικό Καλαμάτας 
Το αυτονόητο δεν είναι αυτονόητο στο ελληνικό κράτος και τις υπηρεσίες/φορείς του. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι εθελοντικές πρωτοβουλίες, δίνοντας «ανάσα» και ελπίδα, αλλά και δείχνοντας το δρόμο.
Η νεοσύστατη κίνηση πολιτών Καλαμάτα 2030 έχει ξεκινήσει δυναμικά τη δράση της προς αυτή την κατεύθυνση, με χθεσινό σταθμό το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, όπου: «Για έξι χρόνια ο Παναγιώτης χρειαζόταν τη βοήθεια του μπαμπά του για να μετακινηθεί μέσα στους χώρους του σχολείου του και για να παρακολουθήσει ειδικά μαθήματα στους ορόφους του. Για έξι χρόνια εξαρτιόταν από τους ώμους των γονιών του σε ένα εχθρικό, εμποδιζόμενο περιβάλλον.
Το 7ο Δημοτικό Σχολείο, σχολείο ένταξης αλλά μη προσβάσιμο, δεν έτυχε της αντιμετώπισης που του έπρεπε από τους αρμόδιους φορείς για τη βελτίωση της προσβασιμότητας, παρά τις εκκλήσεις των γονιών του.
Όταν μάθαμε για τον αγώνα του Παναγιώτη και είδαμε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες, προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε και με τη συμμετοχή του πρωταθλητή - εκπροσώπου μας, Γιώργου Λαζαρίδη, να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά, μελλοντικούς πολίτες, να απαιτήσουν ένα οικιστικό περιβάλλον που να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους και ίσες δυνατότητες για όλους - να φανταστούν και να δημιουργήσουν μια πλήρως προσβάσιμη πόλη.
Χάρις στην πρωτοβουλία του πολύ δραστήριου Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου, του διευθυντή του σχολείου και του διδακτικού προσωπικού παραδώσαμε εκ μέρους του Καλαμάτα 2030 τον πλήρη φάκελο μελετών στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ και εκπρόσωπο του Δήμου, Δημήτρη Βεργόπουλο, με την ελπίδα το συντομότερο δυνατόν να υλοποιηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις.
Συγκεκριμένα, παραδόθηκαν αφιλοκερδώς και εθελοντικά οι μελέτες αναβάθμισης υποδομών από τον αρχιτέκτονα μηχανικό Κώστα Μαστραγγελόπουλο, ανελκυστήρα ΑμεΑ από την πολιτική μηχανικό Αντωνία Παπαλάμπρου-Στεφάνου, πυροπροστασίας από τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Ηλία Τσουμελέα και προσβασιμότητας από την αρχιτέκτονα μηχανικό Αντωνία Κουζή και τον πολιτικό μηχανικό Βασίλη Παπαευσταθίου.
Ο πρωταθλητής μας Γιώργος Λαζαρίδης γνώρισε τα παιδιά του σχολείου, δώρισε στον Παναγιώτη τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας και έπαιξε αγώνα επίδειξης τένις με μικρούς μαθητές. Κυρίως, παρέα με το δικηγόρο Γιώργο Μακρή, μίλησαν εκ μέρους του Καλαμάτα 2030, στα παιδιά για την ανάγκη να ξεπερνούν όσα εμπόδια συναντούν μπροστά τους, για το ότι δεν υπάρχει "δε γίνεται", αλλά με δύναμη ψυχής και θέλησης, όλα είναι δυνατά.
Ο αγώνας του Παναγιώτη και των γονιών του, που του χρόνου θα μετακομίσουν σ’ ένα Γυμνάσιο επίσης μη προσβάσιμο, σ’ ένα χώρο επίσης με προβλήματα μετακίνησης εμποδιζόμενων ατόμων, ας αποτελέσει πρότυπο έμπνευσης και αφορμή για να αναβαθμιστούν σιγά σιγά όλες οι κτηριακές υποδομές των σχολείων της πόλης μας».

***  Προκόπης Παυλόπουλος: Ανεξίτηλα χαραγμένο να μείνει το εγκληματικό πραξικόπημα 
Ανεξίτηλα χαραγμένες στην ιστορική μας μνήμη πρέπει να μείνουν οι τραγικές επιπτώσεις, εις βάρος της Δημοκρατίας, του Λαού και του Έθνους μας, του εγκληματικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος σε μήνυμά του για τη συμπλήρωση 51 ετών από το Πραξικόπημα.
Και σημειώνει: «Πρώτον, ότι η Δημοκρατία συνιστά ένα υπαρξιακό, κυριολεκτικώς, αγαθό για την υπεράσπιση της αξίας του Ανθρώπου και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του, το οποίο είναι, εκ φύσεως, εύθραυστο. Οφείλουμε, λοιπόν, να το υπερασπιζόμαστε εμπράκτως, διαρκώς και αδιαλείπτως, και μάλιστα καθένας με την προσωπική του στάση ζωής.
Δεύτερον, η Δημοκρατία έχει ανάγκη υπεράσπισης σε όλο τον κόσμο, ιδίως δε εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δοθέντος ότι, όπως απέδειξαν και οι εκλογικές αναμετρήσεις το 2017 σε πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άκρως επικίνδυνα μορφώματα λαϊκισμού ή και ναζισμού εμφανίζονται, απειλώντας την ίδια την υπόσταση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος.
Κατά τούτο έχουμε χρέος όλοι οι συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι Πολίτες, από κοινού, να καταπολεμήσουμε, αμέσως και αποφασιστικώς, τα μορφώματα αυτά, πρωτίστως εξαλείφοντας τις πραγματικές αιτίες -καθώς και τις συνακόλουθες εσφαλμένες πολιτικές- που τα προκάλεσαν και τα συντηρούν».   (ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

*** Καλαμάτα: Η μεγαλύτερη αεροπορική ακαδημία στην Ευρώπη 
Η Καλαμάτα μετατρέπεται ίσως στη μεγαλύτερη στρατιωτική ακαδημία που υπάρχει στην Ευρώπη, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε συνέδριο του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
Ειδικότερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, παρέστη στο 6ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος που πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας στο Τατόι.
Εκεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση: «Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική μέρα για την Πολεμική Αεροπορία. Για τρίτη συνεχή χρονιά έχουμε στην Ελλάδα την οργάνωση, εκ μέρους του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, του ετήσιου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος, με πολύ σημαντικούς καλεσμένους από τις φίλες και σύμμαχες χώρες, το διπλωματικό και ακαδημαϊκό κόσμο.
Βέβαια, αυτό συμπίπτει με την εβδομάδα πένθους για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, για την πατρίδα μας, για την απώλεια του Γιώργου Μπαλταδώρου που έπεσε μαχόμενος εν καιρώ ειρήνης, υπέρ πίστεως και πατρίδος, όπως ο Ηλιάκης, ο Σιαλμάς και άλλοι ήρωες της Πολεμικής μας Αεροπορίας.
Η Ελλάδα, με τις τελευταίες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ και των Επιτελείων, μετατρέπεται ουσιαστικά σε ένα μεγάλο αεροπορικό κέντρο. Η Καλαμάτα μετατρέπεται ίσως στη μεγαλύτερη αεροπορική στρατιωτική ακαδημία που υπάρχει στην Ευρώπη. Παράλληλα, γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, που πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν, προκειμένου να διευκολυνθεί και η Γενική Αεροπορία.
Λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην πατρίδα μας, η Ελλάδα μπορεί να είναι η Φλόριντα της Ευρώπης για τη Γενική και την Πολεμική Αεροπορία. Ήδη υπάρχουν αιτήματα από πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και τις πολεμικές τους αεροπορίες, προκειμένου να εκπαιδεύονται εδώ πιλότοι και τεχνικό προσωπικό. Θεωρώ ότι αυτό το βήμα θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην εξέλιξη της Πολεμικής και της Γενικής Αεροπορίας».  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Πέθανε ο Dj Avicii 
O 28χρονος Σουηδός παραγωγός και DJ Tim Bergling, γνωστός ως Avicii, βρέθηκε νεκρός στο Ομάν.
«Με θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του Tim Bergling, γνωστός ως Avicii. Βρέθηκε νεκρός σήμερα στο Μουσκάτ του Ομάν. Η οικογένειά του είναι συντετριμμένη και θα ζητούσαμε από όλους να σεβαστούν την ιδιωτικότητά τους αυτή τη δύσκολη στιγμή. Δεν θα γίνουν επιπλέον ανακοινώσεις», αναφέρει η ανακοίνωση.
Έχει κερδίσει δύο βραβεία MTV, ένα Billboard, ενώ ήταν υποψήφιος δύο φορές για βραβείο Grammy.   newsbomb.gr

***  Νικολάκου: «Πρότυπο αποτελεσματικότητας της Περιφέρειας η ολοκλήρωση του δρόμου Γαργαλιάνοι - Ρωμανός» 
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Γόντικα σχετικά με τις αξιώσεις εργολάβων, η θεματική αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Κωνσταντίνα Νικολάκου, δήλωσε:
«Βασική δέσμευση και μέριμνα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη και της παράταξης της Νέας Πελοποννήσου απέναντι στους Πελοποννήσιους πολίτες ήταν η δημιουργία των συνθηκών ανάπτυξης της Πελοποννήσου και της περιφερειακής της οικονομίας.
Με απόλυτη συνέπεια προς τις προεκλογικές της δεσμεύσεις η Περιφερειακή Αρχή έχει να επιδείξει μια πρωτόγνωρη δραστηριότητα στην υλοποίηση έργων υποδομής, τα οποία, αφενός, δεν μπόρεσαν να υλοποιηθούν στην περίοδο της ευμάρειας της χώρας, αφετέρου, κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν.
Ένα τέτοιο έργο είναι ο δρόμος Γαργαλιάνοι – Ρωμανός, για το οποίο με περισσό θράσος ο κ. Γόντικας κατηγορεί την Περιφερειακή Αρχή, αγνοώντας ότι αυτή πέτυχε να τον ολοκληρώσει εκεί που όλοι οι άλλοι απέτυχαν. Και μάλιστα, το έκανε με τέτοιο τρόπο ξεπερνώντας όλα τα προβλήματα που “κληρονόμησε” από την τέως κρατική Περιφέρεια, που είχε κατά το παρελθόν διαχειριστεί το έργο.
Το έργο, το οποίο το παραλάβαμε διαλυμένο, είναι σχεδόν έτοιμο και θα παραδοθεί πλήρως λειτουργικό προς χρήση από τους πολίτες, οι οποίοι αναγνωρίζουν τη σκληρή δουλειά και την υπεύθυνη αποτελεσματικότητα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και των συνεργατών του και για το λόγο αυτό εκφράζουν καθημερινά την εμπιστοσύνη τους.
Είναι απορίας άξιον πώς ο κ. Γόντικας μεταχειρίζεται ασύστολα ψεύδη, είτε σε τεχνικά ζητήματα είτε σε οικονομικά μεγέθη, προκειμένου να στοιχειοθετήσει ανύπαρκτες κατηγορίες και να υποδηλώσει την παρουσία του, η οποία στερείται τόσο πολιτικής υπόστασης όσο και νομικών επιχειρημάτων. Είναι προφανές ότι δεν έχει καμία γνώση για το έργο.
Ο κ. Γόντικας θα πρέπει, επίσης, να εξηγήσει στους πολίτες της Πελοποννήσου γιατί για το ζήτημα των απαλλοτριώσεων του δρόμου αυτού δε στήριξε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, όταν αυτός αντέδρασε για το ύψος τους, όπως καθορίστηκαν από το δικαστήριο, ενώ αντίθετα εκ των υστέρων τον κατηγορεί.
Θα πρέπει, επίσης, να εξηγήσει στους πολίτες της Πελοποννήσου πώς αντιλαμβάνεται το δημόσιο συμφέρον και πώς θεωρεί ότι πρέπει αυτό να προασπίζεται, καθώς όταν η Οικονομική Επιτροπή προσπαθούσε αγωνιωδώς να αναθέσει τη νομική εκπροσώπησή της, απέναντι στις αξιώσεις των εργολάβων, ο κ. Γόντικας αμφιταλαντευόμενος, τη μια διαφωνούσε και την άλλη συμφωνούσε. Σε ποια περίπτωση υπερασπιζόταν το δημόσιο συμφέρον και σε ποια περίπτωση το συμφέρον των εργολάβων;
Είτε θέλει να το παραδεχθεί είτε δε θέλει, η Περιφερειακή Αρχή αποτελεί παράγοντα διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος και η κύρια υπεύθυνη για το πρωτόγνωρο έργο λειτουργικών υποδομών που έχει επιτευχθεί στην Πελοπόννησο τα τελευταία χρόνια».

*** Τροχαίο με αγριογούρουνο είχε νεαρή στην Ε.Ο. Γαργαλιάνοι – Ρωμανού 
Άκρως επικίνδυνη έχει γίνει η κατάσταση στην περιοχή των Γαργαλιάνων από τις «επιδρομές» αγριογούρουνων, ακόμα και στο παραλιακό τμήμα, ενώ μέσα σε λίγες μέρες προκλήθηκε δεύτερο τροχαίο ατύχημα από σύγκρουση αγριογούρουνου με όχημα.
Συγκεκριμένα, μετά το τροχαίο που συνέβη τις μέρες πριν από το Πάσχα, όταν αγριογούρουνο προσέκρουσε σε λεωφορείο, προχθές το βράδυ προκλήθηκε τροχαίο από σύγκρουση αγριογούρουνου με Ι.Χ. που οδηγούσε νεαρή στην Ε.Ο. Γαργαλιάνοι – Ρωμανού.
Σύμφωνα με το Gargalianoionline: «Άγιο είχε προχθές το βράδυ μια νεαρή οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου που κατευθυνόταν από τους Γαργαλιάνους προς την Πύλο. Κινούμενη με το όχημά της στην Ε.Ο. Γαργαλιάνων – Ρωμανός, στο ύψος του κόμβου του Βρωμονερίου, παρέσυρε αγριογούρουνο βάρους μεγαλύτερο των 60 κιλών, που διέσχιζε παράλληλα το οδόστρωμα. Η οδηγός δεν κατάφερε να αποφύγει το άγριο ζώο, καθώς εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά της. Ευτυχώς, κατάφερε να συγκρατήσει το όχημα στο οδόστρωμα, χωρίς να εκτραπεί και να ανατραπεί. Φυσικά το αυτοκίνητο υπέστη μεγάλες ζημιές, καθώς το άγριο ζώο ήταν ιδιαίτερα βαρύ.
Το γεγονός έρχεται να θορυβήσει ιδιαίτερα τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αλλά και να επιστήσει τηn προσοχή των οδηγών, καθώς ο αριθμός των αγριογούρουνων έχει πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να “κυκλοφορούν” πολύ συχνά σε δρόμους,, αποτελώντας κίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Γεγονός είναι πως θα πρέπει να ενταθούν οι πιέσεις για τη λήψη μέτρων, όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να μη θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα».

*** Ανεξέλεγκτη απόθεση μπαζών και απορριμμάτων 
Άκρως απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή των Ακοβίτικων από την ανεξέλεγκτη απόθεση μπαζών και απορριμμάτων.
Συγκεκριμένα, λίγα μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο του ιερού του Ποσειδώνα και την προσφάτως αναπλασθείσα ανατολική όχθη του ποταμού Άρι έχουν αποτεθεί σωροί από μπάζα, οικοδομικά υλικά, άχρηστα ελαστικά και κάθε είδους απορρίμματα, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιβαλλοντικά περιοχή, όπως είναι η συγκεκριμένη παραποτάμια ζώνη.
Το συγκεκριμένο πρόβλημα ρύπανσης είχαμε αναδείξει προ μηνός, αλλά λόγω της αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής συνεχώς διογκούται.
Καλείται η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην άμεση απομάκρυνση όλων των μπαζών και των απορριμμάτων και την ουσιαστική απορρύπανση της περιοχής, έτσι ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία μιας ακόμα χωματερής.
Μανώλης Μάκαρης  Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Καλαμάτας

*** Πανδήμως θα εορτάσει η Καλαμάτα τους Μεσσήνιους Αγίους 
Με λαμπρότητα θα εορτάσει η Καλαμάτα τη Σύναξη των Μεσσήνιων Αγίων την ερχόμενη Κυριακή 22 Απριλίου.
Το Σάββατο το εσπέρας και ώρα 6.30 μ.μ., στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, όπου και φυλάσσεται η Ιερά Εικόνα των Αγίων, θα τελεσθεί Πολυαρχιερατικός Εσπερινός.
Την Κυριακή το πρωί και ώρα 7.00 θα τελεσθεί ο Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Αμέσως μετά και περί ώρα 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων και Λειψάνων αυτών.
Στις Ιερές Ακολουθίες θα συμμετάσχουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Κορίνθου κ. Διονύσιος, Μάνης κ. Χρυσόστομος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.
Η Ιερά Μητρόπολη προσκαλεί το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας να συμμετάσχει στις Ακολουθίες, προκειμένου να λάβει τη χάρη και την ευλογία των εορταζόντων Αγίων.   

*** Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας συστήνει αύριο τους ήρωες της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας 
Για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών θα υιοθετήσουν έναν ήρωα ή ηρωίδα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας και θα αναλάβουν να τον/τη συστήσουν στο κοινό.
Πολλές παιδικές αναμνήσεις μας συνδέονται με τα κατορθώματα και τις περιπέτειες των ηρώων που διαβάσαμε. Τα παιδιά σήμερα γοητεύονται από τους ίδιους ήρωες; Έχουν να μας παρουσιάσουν τα κατορθώματα νεώτερων ηρώων; Πού ζουν αυτοί οι ήρωες; Πώς μοιάζουν; Είναι αγόρια ή κορίτσια; Έχουν αγαπημένες συνήθειες; Έχουν ήρωες που θαυμάζουν; Έχουν αγαπημένες εκφράσεις που χρησιμοποιούν; Έχουν αγαπημένα ρούχα, παιχνίδια;
Σε αυτές και σε άλλες ερωτήσεις για τον ήρωα που θα διαλέξουν, θα απαντήσουν τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα.
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, λοιπόν, προσκαλεί γονείς και παιδιά από 8 έως 11 χρόνων να κάνουν μία στάση στον 4ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου, στο πλαίσιο του φετινού βιβλιοπεριπάτου που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Αντίλογος, αύριο Σάββατο 21 Απριλίου, στο παιδικό εργαστήρι γνωριμίας με τους ήρωες (10.30-12.00).
Τα παιδιά θα διαβάσουν την ιστορία που πρωταγωνιστεί ο ήρωας/ηρωίδα και θα καταγράψουν διάφορα στοιχεία γι’ αυτόν. Επιπλέον, θα ζωγραφίσουν τον ήρωα σε μεγάλο μέγεθος (1 μέτρο ύψος) και από την πίσω μεριά της φιγούρας θα γράψουν τα χαρακτηριστικά του, τα οποία θα έχουν συγκεντρώσει.
Κατόπιν, η Εθνική Βιβλιοθήκη θα αναρτήσει τους ήρωες των παιδιών στη σελίδα της στο FB και στο Instagram με hashtag #forEBErheroes.
Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος, ενώ είναι υποχρεωτική η δήλωση συμμετοχής στο 2721096818 ή στο mail@vivlkkal.mes.sch.gr, με: το ονοματεπώνυμο του παιδιού, την ηλικία του, το ονοματεπώνυμο του γονέα, ένα τηλέφωνο και ένα mail επικοινωνίας, καθημερινά από 8.00 έως 15.30.

***Αποχώρησε από την Χρυσή Αυγή ο ευρωβουλευτής Ελευθέριος Συναδινός 
Όπως έκανε γνωστό με δήλωση του αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή και ανεξαρτητοποιήθηκε στην Ευρωβουλή,  ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός
 Αναλυτικά η δήλωση του ευρωβουλευτή Ελευθέριου Συναδινού:
Κατά τα τέσσερα έτη ειλικρινούς, αδιάλειπτης και άοκνης προσπάθειας να ενισχύσω κι εγώ, κατά το μέτρο που μου αναλογεί, τη φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη, αγωνιζόμενος με κάθε πρόσφορο τρόπο για αυτό που πάντοτε αποτελούσε γνώμονα της πορείας μου σε όλα τα επίπεδα της ζωής μου, δηλαδή την ευημερία της πατρίδας μου και την προάσπιση των εθνικών της συμφερόντων έναντι οποιουδήποτε εχθρού.
Επέλεξα να θέσω εαυτόν στη διάθεση του πολιτικού σχηματισμού της ΧΑ, βασιζόμενος στην πεποίθηση ότι υπάρχει ισχυρότατη θέληση αλλά και δυναμική πρωτοβουλία να εκπονηθεί σοβαρό σχέδιο τόσον αναφορικά με την έξοδο της Ελλάδας από τη δοτή κρίση, όσο και με τη διαφύλαξη της εδαφικής της ακεραιότητας, ανεξαρτήτως πολιτικού ή άλλου κόστους.
Σημειώνω εδώ, ότι η επιλογή μου να συστρατευτώ με τη ΧΑ, συνέπεσε χρονικά με την πλέον δύσκολη περίοδο για αυτή, δηλαδή εν μέσω συλλήψεων, προφυλακίσεων, ισχυρότατων διώξεων, κατά την οποία μεγάλο μέρος τόσο των στελεχών όσο και του απλού κόσμου, πόρρω απείχε από την εκδήλωση συμπαράστασης δια της προσωπικής εκθέσεως.
Προς λύπη μου όμως, διαπίστωσα ότι εντός του κινήματος δημιουργήθηκε σταδιακά ένας στενός κύκλος άεργων προσώπων, με μηδενική προθυμία να αναλάβουν έστω και την ελάχιστη πρωτοβουλία να ανταποκριθούν στον παλμό ενός πένητος λαού και μιας εθνικά εξευτελισμένης χώρας.
Ποτέ έως σήμερα δε δέχτηκα να συμβιβαστώ ή και να δεχτώ εκπτώσεις σε θέματα που αφορούσαν στην ηθική μου, στα πιστεύω μου και στην αξιοπρέπεια μου. Και δεν προτίθεμαι να το πράξω ειδικά τώρα που η πατρίδα μου δοκιμάζεται περισσότερο από ποτέ.
Από σήμερα λοιπόν, θέτω εαυτόν εκτός ΧΑ δηλώνοντας ότι θα συνεχίσω και έτσι να αγωνίζομαι για την πατρίδα μου.
Ζήτω η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ! Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός
Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής

*** Προς αλλαγή μοντέλου για τη διαχείριση των δασών 
Τη διαμόρφωση της πρώτης εθνικής στρατηγικής για τα δάση ανακοίνωσε προχθές το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η ιδιαιτερότητά της, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάλιου στην "Καθημερινή", έγκειται στο ότι θα διαμορφωθεί με τη βοήθεια της Ειδικής Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, μέσα από μια ταχεία διαδικασία διαβούλευσης, που θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού.
Στόχος της νέας στρατηγικής θα είναι να αυξήσει τη συμβολή των δασών στο ΑΕΠ στο 1% και να θέσει προτεραιότητες για το άμεσο μέλλον των δασικών περιοχών της χώρας.
Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε προχθές από τον αναπληρωτή υπουργό, Σωκράτη Φάμελλο και την πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος Κατερίνα Ιγγλέζη. «Το 65% της χώρας είναι δάση και δασικές εκτάσεις. Είναι τα δύο τρίτα της χώρας και ουσιαστικά δε συνεισφέρουν στο ΑΕΠ. Για παράδειγμα, η εκτιμώμενη αξία της δασικής ύλης παραμένει σταθερή από το 2004», ανέφερε ο κ. Φάμελλος. «Χρειαζόμαστε λοιπόν μια αλλαγή μοντέλου. Θέλουμε να συζητήσουμε για το εθνικό προϊόν που μπορούν να δώσουν τα δάση και την πραγματική εργασία».
«Στη χώρα μας το 80% των δασών είναι δημόσιο. Επομένως, η δασική στρατηγική αποσκοπεί στη διαχείριση ενός δημόσιου αγαθού και στην εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος», ανέφερε η κα Ιγγλέζη. «Είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση θέλει να διαμορφώσει μια στρατηγική και να ανοίξει διάλογο με την κοινωνία μέσα από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες», επισήμανε, υπενθυμίζοντας ότι τη δεκαετία του ’90 η Βουλή είχε καταλήξει σε ένα εκτενές πόρισμα για την αναδιάρθρωση της δασικής πολιτικής, που όμως δεν εφαρμόστηκε ποτέ.
Με την ευκαιρία, ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των οικιστικών πυκνώσεων. «Έχουμε υποχρέωση να καταρτίσουμε σύντομα ένα σχέδιο νόμου για τις οικιστικές πυκνώσεις. Μας καθυστερούν, όμως, οι Δήμοι που δεν έχουν ακόμα δηλώσει τα απαραίτητα στοιχεία», ανέφερε.
Βασικοί άξονες της στρατηγικής θα είναι η οικονομία του δάσους, η κλιματική αλλαγή, οι οικοσυστημικές λειτουργίες, η έρευνα και η διακυβέρνηση. «Θα προτείνουμε ένα μοντέλο μεσογειακής δασοπονίας, συνδυάζοντας τις κοινοτικές πολιτικές με τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής φύσης», ανέφερε ο κ. Ιγγλέζης. Μάλιστα, προτείνεται και ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, αναπροσδιορίζοντας τον ρόλο όσων σχετίζονται με την προστασία και διαχείριση των δασών.
Η στρατηγική θα συνοδεύεται από ένα επιχειρησιακό σχέδιο με χρονοδιάγραμμα εφαρμογής. Το Μάιο θα πραγματοποιηθούν δύο ανοιχτές συναντήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ το πρώτο σχέδιο θα δοθεί για διαβούλευση τον Ιούνιο.
Στόχος είναι το τελικό πόρισμα να εκδοθεί και να κυρωθεί τον Σεπτέμβριο.

*** ΠΡΟΤΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ για το ΚΥΠΡΙΑΚΟ!Πρότεινε λύση δύο κρατών
«Συνομοσπονδία ή δύο κράτη» η εισήγηση του Τούρκου ΥΠΕΞ – Εγώ δεν φέρνω τέτοια πρόταση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, φέρεται να απάντησε ο Μουσταφά Ακιντζί – Τι μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ για τη συνάντηση στο «προεδρικό» του ψευδοκράτους
Μία πρόταση-πρόκληση φέρεται να έφερε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα και τη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα «Gaktv», το βράδυ της Παρασκευής, η σημερινή συνάντηση διήρκεσε κάτι περισσότερο από δύο ώρες, ενώ στο τέλος της δεν πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου.
*  Ωστόσο, το εν λόγω ΜΜΕ, το οποίο πρόσκειται στο «προεδρικό» του ψευδοκράτους, τονίζει ότι δεν επιτεύχθηκε συμφωνία στην σημερινή συνάντηση. Και αυτό, σύμφωνα πάντα με την τ/κ ιστοσελίδα, καθώς ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε τα εξής: «Οι Ελληνοκύπριοι δεν αποδέχονται την ομοσπονδία. Υπό αυτές τις συνθήκες, θα ήταν προτιμητέο ένα μοντέλο σαν την συνομοσπονδία ή την λύση δύο κρατών», ενώ ζήτησε στη συνέχεια την άποψη όλων των πλευρών για το εν λόγω ζήτημα.
Ο Μουσταφά Ακιντζί έδωσε στον Τσαβούσογλου την εξής απάντηση: «Εγώ δεν μεταβιβάζω μια πρόταση τέτοιου είδους στο τραπέζι (των συνομιλιών). Δεν τίθεται τέτοιου είδους ζήτημα».
Την ίδια στιγμή, το Ρεπουμοπλικανικό Τουρκικό Κόμμα και το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας δήλωσαν ότι μια τέτοια απόφαση μπορεί να ληφθεί μόνο στα κεντρικά κομματικά όργανα. Αντιθέτως, το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, το Κόμμα Λαού και το Δημοκρατικό Κόμμα προσεγγίζουν θετικά την πρόταση της Άγκυρας. Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης του Κόμματος Αναγέννησης δηλώνει: «Δεν επιθυμούμε να μας επιβάλλει η Τουρκία κάτι τέτοιο».
Με αυτόν τον τρόπο, η σύσκεψη ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Έτσι, για την επανέναρξη των συνομιλιών η Κύπρος καλείται τώρα να αναμένει το τέλος των τουρκικών προεδρικών εκλογών, στις 24 Ιουνίου.
protothema

*** Ο Πούτιν ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ την ΕΛΛΑΔΑ! Τήρησε την υπόσχεσή του
Κράτησε την υπόσχεσή του ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Αλέξη Τσίπρα και ζήτησε από τον Ταγίπ Ερντογάν την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν στην Άγκυρα, ο τελευταίος φέρεται να έθεσε στον Τούρκο ομόλογο του, το θέμα της απελευθέρωσης των Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης.
~ Η απάντηση του Ερντογάν ήταν αρνητική καθώς ο Τούρκος Πρόεδρος συνδέει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς με τους οκτώ πραξικοπηματίες. Συγκεκριμένα η απάντηση του Τούρκου Προέδρου ήταν άμεση και αρνητική. Ανέφερε πως δεν σκοπεύει να απελευθερώσει τους Έλληνες στρατιωτικούς καθώς η Αθήνα έχει στην κατοχή της τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που συμμετείχαν στο πραξικόπημα, την έκδοση των οποίων ο Ερντογάν επιθυμεί διακαώς.
Πέρα όμως από την είδηση πάμε στο ουσιαστικό κομμάτι.
1. Πιστεύουμε πως ήταν προσχεδιασμένη η σύλληψη
2. Ο Πούτιν, ο θανάσιμος εχθρός των ΗΠΑ, μεσολάβησε μεταξύ δύο μελών του ΝΑΤΟ, για να επιστραφούν 2 ΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ
3. Ακόμα και τώρα ο Πούτιν δεν εγκαταλείπει την Ελλάδα. Προφανώς και δεν θα τους απελευθερώσει για εμάς. Σίγουρα όμως έκανε περισσότερα από το ΝΑΤΟ.
4. Αν ο Ερντογάν δεν ακούει ούτε ΗΠΑ, ούτε Ρωσία τι ξημερώνει για την περιοχή μας

***  Διαλύεται η Χρυσή Αυγή; Είδηση-σεισμός

~ Την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή και την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ο ευρωβουλευτής, Ελευθέριος Συναδινός.
~ Σε επιστολή του στην οποία εξηγεί τους λόγους της αποχώρησης του, ανέφερε ότι «εντός του κινήματος δημιουργήθηκε σταδιακά ένας στενός κύκλος άεργων προσώπων, με μηδενική προθυμία να αναλάβουν έστω και την ελάχιστη πρωτοβουλία να ανταποκριθούν στον παλμό ενός πένητος λαού και μιας εθνικά εξευτελισμένης χώρας».
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Συναδινού έχει ως εξής:
«Κατά τα τέσσερα έτη ειλικρινούς, αδιάλειπτης και άοκνης προσπάθειας να ενισχύσω κι εγώ, κατά το μέτρο που μου αναλογεί, τη φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη, αγωνιζόμενος με κάθε πρόσφορο τρόπο για αυτό που πάντοτε αποτελούσε γνώμονα της πορείας μου σε όλα τα επίπεδα της ζωής μου, δηλαδή την ευημερία της πατρίδας μου και την προάσπιση των εθνικών της συμφερόντων έναντι οποιουδήποτε εχθρού. 
* Επέλεξα να θέσω εαυτόν στη διάθεση του πολιτικού σχηματισμού της ΧΑ, βασιζόμενος στην πεποίθηση ότι υπάρχει ισχυρότατη θέληση αλλά και δυναμική πρωτοβουλία να εκπονηθεί σοβαρό σχέδιο τόσον αναφορικά με την έξοδο της Ελλάδας από τη δοτή κρίση, όσο και με τη διαφύλαξη της εδαφικής της ακεραιότητας, ανεξαρτήτως πολιτικού ή άλλου κόστους.
Σημειώνω εδώ, ότι η επιλογή μου να συστρατευτώ με τη ΧΑ, συνέπεσε χρονικά με την πλέον δύσκολη περίοδο για αυτή, δηλαδή εν μέσω συλλήψεων, προφυλακίσεων, ισχυρότατων διώξεων, κατά την οποία μεγάλο μέρος τόσο των στελεχών όσο και του απλού κόσμου, πόρρω απείχε από την εκδήλωση συμπαράστασης δια της προσωπικής εκθέσεως.
Προς λύπη μου όμως, διαπίστωσα ότι εντός του κινήματος δημιουργήθηκε σταδιακά ένας στενός κύκλος άεργων προσώπων, με μηδενική προθυμία να αναλάβουν έστω και την ελάχιστη πρωτοβουλία να ανταποκριθούν στον παλμό ενός πένητος λαού και μιας εθνικά εξευτελισμένης χώρας.
Ποτέ έως σήμερα δε δέχτηκα να συμβιβαστώ ή και να δεχτώ εκπτώσεις σε θέματα που αφορούσαν στην ηθική μου, στα πιστεύω μου και στην αξιοπρέπεια μου. Και δεν προτίθεμαι να το πράξω ειδικά τώρα που η πατρίδα μου δοκιμάζεται περισσότερο από ποτέ.
Από σήμερα λοιπόν, θέτω εαυτόν εκτός ΧΑ δηλώνοντας ότι θα συνεχίσω και έτσι να αγωνίζομαι για την πατρίδα μου.
Ζήτω η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ!
Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός
Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής».»

*** Κάποιοι Έλληνες ΓΕΛΑΣΑΝ με τη ΔΗΛΩΣΗ!Χάσαμε ευκαιρία με τους μετανάστες – επενδυτές

~ Γελάει το Πανελλήνιο.
Βλέπετε ο κος Μάρδας δήλωσε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γ. Αυτιά πως χάσαμε ευκαιρία με τους μετανάστες – επενδυτές. Δείτε το βίντεο και το σκεπτικό του.
~* Μάρδας: Χάσαμε ευκαιρία με τους μετανάστες - επενδυτές  : https://youtu.be/tq9uqjn8-7U  .-

***


*** Αθλητική ενημέρωση :

***Με καρδιά χιλίων λεόντων ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τη Ζαλγκίρις Κατάθεση ψυχής έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού που παρά τους τραυματισμούς και τις απουσίες νίκησαν 79-68 τη Ζαλγκίρις και έφεραν τη σειρά στο 1-1
 ~ Ο Ολυμπιακός ενεργοποίησε τα αμυντικά αντανακλαστικά του στην τέταρτη περίοδο, ο Τζαμέλ ΜακΛίν (21π.) έπαιξε για… δυο Μιλουτίνοβ, o Βασίλης Σπανούλης έπιασε και πάλι υψηλή απόδοση (17π., 5ασ.), και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τη σειρά με την Ζαλγκίρις Κάουνας σε 1-1.
Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 79-68 των Λιθουανών στο ΣΕΦ, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα στα πλέι οφ της Euroleague και την προσεχή Τρίτη (24/4) θα παραταχθούν στο Κάουνας με στόχο να ανακτήσουν το πλεονέκτημα της έδρας, απαντώντας με δικό τους break.Η Ζαλγκίρις προηγήθηκε 4-9, με 6 πόντους του Μίτσιτς και τρίποντο από τον Πάνγκος. Ο Ολυμπιακός πίεσε στην άμυνα, με τον Παπαπέτρου να μαζεύει 5 ριμπάουντ και τον ΜακΛιν να υπερέχει στη ρακέτα φτάνοντας τους 7 πόντους., έστω κι αν ο Σπανούλης δεν ξεκίνησε, όπως συνηθίζει (3 λάθη και 3 π.). Με επιμέρους σκορ, 10-4, ο Ολυμπιακός προσπέρασε 14-13. Αν και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 0/5 τρίποντα μέχρι τότε, ο Στρέλνιεκς ήταν εύστοχος έξω από τα 6.75, για το 17-15 στο τέλος του 1ου δεκαλέπτου.Ο Στρέλνιεκς επιχείρησε τρίποντο ξανά στην πρώτη επίθεση του Ολυμπιακού στη 2η περίοδο και ήταν εύστοχος! Όπως και ο Σπανούλης αμέσως μετά: 23-15. Ο Παπαπέτρου έδωσε μάλιστα αέρα 10 πόντων στους Πειραιώτες, 25-15!Ο Ολυμπιακός είχε φτάσει τις 7 ασίστ (μόλις 1 οι Λιθουανοί), ενώ είχε κρατήσει χαμηλά τους σέντερ της Ζαλγκίρις, Ντέιβις και Καβαλιάουσκας (3 και 5 πόντους αντίστοιχα στο ημίχρονο). Μόνο 2 επιθετικά είχε η Ζαλγκίρις στο πρώτο μέρος. Ο Μιλάκνις με τρίποντο μείωσε πάντως σε 29-23. Σε εκείνο το κρίσιμο σημείο, μίλησε ο αρχηγός!Ο Σπανούλης (12π. στο 20ο λεπτό), σηκώθηκε από τα 8 μέτρα, 32-23. Οι συμπαίκτες του πήραν το… μήνυμα, ο ΜακΛιν πέτυχε 4 σερί πόντους φτάνοντας τους 14, ο τραυματίας Παπανικολάου έβαλε 2 βολές και ο Μπόμπι Μπράουν με τρίποντο έκανε το 41-28 (+13). Ο Ααρον Ουάιτ διαμόρφωσε με 4 δικούς του πόντους το σκορ ημιχρόνου, 41-32. Κυρίως, όμως ο Ολυμπιακός είχε αποδιοργανώσει την επιθετική λειτουργία της Ζαλγκίρις χάρη στη σκληράδα του στην άμυνα.Μέσα σε κάτι παραπάνω από 2 λεπτά στην 3η περίοδο, όμως με δύο τρίποντα, από Μιλάκνις, Μίτσιτς και τον Ντέιβις να κερδίζει τον ΜακΛιν στη ρακέτα πλησίασε στους 5, 45-42 (επιμέρους σκορ 4-10). Ο Μάντζαρης που άλλαξε γρήγορα τον Ρόμπερτς έβγαλε από τη δύσκολη θέση τους Πειραιώτες, 48-42. Προσωρινά μόνο, όμως γιατί ο Ντέιβις (που έπαιζε με 3 φάουλ) έκανε πάρτι κάτω από το καλάθι και ο Πάνγκος ισοφάρισε, 50-50, στο 26ο λεπτό.Οι Λιθουανοί είχαν πετύχει 18 πόντους στα πρώτα 6 λεπτά της 3ης περιόδου, ενώ σε ολόκληρη την 1η σημείωσαν 15 και στη 2η 17. Με 3 πόντους ο ΜακΛιν διαμόρφωσε το 53-50. O Σφαιρόπουλος έριξε στο παρκέ τον Ουίλτζερ στη θέση του Τιλί, με τον Μπόγρη στο «5». Ο Τουπάν τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή για αντίδρασή του και ο Στρέλνιεκς έκανε το 54-50 με 1 βολή. Η Ζαλγκίρις ισοφάρισε πάλι, όμως, με λύσεις από Καβαλιάουσκας και Τουπάν, 54-54.«Ανάσα» ήταν το τρίποντο του Μάντζαρη με την έναρξη, «φιλί ζωής» αυτό που ακολούθησε αμέσως μετά από τον Παπανικολάου, 60-54. Ο ΜακΛιν που από τους 17 πόντους του είχε πετύχει μόνο 3 στην 3η περίοδο μπήκε στη θέση του Μπόγρη, στην κρίσιμη τελευταία περίοδο. Κι όταν ο επίσης προερχόμενος από τραυματισμό Πρίντεζης ευστόχησε σε τρίποντο, 63-54, ο κόσμος του Ολυμπιακού… του συγχώρεσε τα 0/4 μέχρι εκείνη τη στιγμή.Το πανηγύρισε ιδιαίτερα κι εκείνος, το ΣΕΦ είχε πάρει «φωτιά». Μετά από μικρή διακοπή λόγω προβλήματος με το χρονόμετρο, ο Ντέιβις πέτυχε τον πρώτο πόντο της Ζαλγκίρις στο 4ο δεκάλεπτο που δεν είχε πετύχει πόντο για 5 λεπτά, 63-55. Πρίντεζης, Σπανούλης και ΜακΛιν διαμόρφωσαν το 72-59, με εναπομείναντα χρόνο 2:19΄΄. Όμως το αντιαθλητικό φάουλ του ΜακΛιν στον Ντέιβις είχε αρνητικό αποτέλεσμα 5 πόντους για τη Ζαλγκίρις, σε συνδυασμό με το τρίποντο του Μιλάκνις, 72-64.Οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους δεν σταμάτησαν να πιστεύουν και μείωσαν σε 74-68 (Ντέιβις, Μίτσιτς). Και τότε μίλησε η καρδιά του Παπαπέτρου με ένα ντράιβ και παλικαρίσιο καλάθι μπροστά στον Ντέιβις. Ο ΜακΛιν που του είχε δώσει την ασίστ πλησίασε με εχθρικές διαθέσεις τον Ντέιβις (για σκληρό μαρκάρισμα) με τον Αμερικανό σέντερ της Ζαλγκίρις να δίνει κουτουλιά στον παίκτη του Ολυμπιακού.
Ο  Μάντζαρης μπήκε για να αποτρέψει τα χειρότερα απωθώντας με τον αγκώνα τον Ντέιβις που τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή και κάθισε στον πάγκο. Ο Παπαπέτρου έχασε τη βολή, πήρε όμως το επιθετικό ριμπάουντ για να ευστοχήσει και σε τρίποντο, 79-68 (τελικό σκορ). Αυτή ήταν μόλις η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού σε 4 αγώνες με τη Ζαλγκίρις την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Τα δεκάλεπτα: 17-15, 41-32, 54-54, 79-68Διαιτητές: Πουκλ (Σλοβενία), Πατέρνικο (Ιταλία), Λάτισεβς (Λετονία)ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 21 (8/12 δίποντα), Μπράουν 3 (1), Παπαπέτρου 9 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Σπανούλης 17 (2 τρίποντα, 4 ασίστ, 5 λάθη), Στρέλνιεκς 8 (2), Τιλί 2, Πρίντεζης 8 (8 ριμπάουντ), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 6 (2), Ρόμπερτς, Μπόγρης, ΟυίλτζερΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 20 (7/10 δίποντα), Πάνγκος 5 (1 τρίποντο, 6 ασίστ), Τουπάν 6, Ούντριχ, Γιανκούνας, Μασιούλις, Μιλάκνις 11 (3), Μίτσιτς 13 (1 τρίποντο, 8 ασίστ), Ουάιτ 6, Καβαλιάουσκας 7 (7 ριμπάουντ), Ουλανόβας
~**  Στο πλαίσιο των 2ων αγώνων στα πλέι οφ της Euroleague σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:EUROLEAGUE – ΠΛΕΙ ΟΦ 2017-182οι ΑΓΩΝΕΣ (19-20/4/2018)Πέμπτη, 19 ΑπριλίουΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 82-89 (1-1)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Κίμκι (Ρωσία) 89-84 (2-0)Παρασκευή, 20 Απριλίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 79-68 (1-1)
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 95-89 (2-0)

***  Παρασκευή 20-04-2018  , οι 2οι αγώνες :
~ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 95-89 ,(53-49) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 25-23 , 28-26 , 18-19 , 24-21 .-^
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ  79-68 ,(41-32) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 17-15 , 24-17 , 13-22 , 25-14 .- ^

***  Πέμπτη 19-04-2018  2οι αγώνες :
~ ΤΣΣΚΑ Μόσχας - ΚΙΜΚΙ Μόσχας  89-84 , (43-45) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 24-22 , 19-23 , 25-21 , 21-18 .-^
~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΡΕΑΛ Μαδρίτης  82-89, (40-36) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 21-1619-20 , 21-32 , 21-21 .- ^

*** Αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα στις 29 Απριλίου στην Καλαμάτα 
Αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα θα διεξαχθεί την Κυριακή 29 Απριλίου στις 5.30 μ.μ. στο Γήπεδο Μεσσηνιακού «Σταύρος Παπαδόπουλος», τα έσοδα του οποίου θα δοθούν σε οικογένεια 12χρονου κοριτσιού από τη Μάνη που πάσχει από λευχαιμία.
Αντιμέτωπες θα τεθούν η πρωταθλήτρια της Α1 Τοπικής κατηγορίας ΑΕ Μάνης και ο Κυπελλούχος Μεσσηνίας Π.Σ. Η Καλαμάτα.
Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας – Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών.
Η γενική είσοδος στο γήπεδο είναι 5 ευρώ.
Στο ημίχρονο του φιλικού αγώνα θα γίνει από την ΕΠΣ Μεσσηνίας η απονομή του Κυπέλλου του πρωταθλητή στην Αθλητική Ένωση Μάνης.
Ο φίλαθλος κόσμος της Μεσσηνίας πρέπει να δείξει γι’ ακόμη μία φορά την  ευαισθησία του.

***

  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2018 :
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 . ~ ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/03/news-01-2018.html .-  
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  25 Μαρτίου  2018
  :  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και Εορτασμός επανάστασης κατά Τούρκων  του 1821 ..!  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news_25.html .-  
 ~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζει της ενημέρωσης .
Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018
  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_26.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 27  Μαρτίου 2018
   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_27.html .-   ~

** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 28  Μαρτίου  2018
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_28.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 29  Μαρτίου  2017
  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/news.html .- 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 30  Μαρτίου  2018
   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/03/news_30.html .- 

~ **
 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2018 : 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  01  Απριλίου  2018 : ~ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε  ΟΛΟΥΣ μας  !  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-
 ~**  ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
~ Δευτέρα 26-02-2018 
με  23  Ιατρικά θέματα ,
 ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Τρίτη 06 Μαρτίου 2018
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_6.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ . Δευτέρα  02 Απριλίου 2018
  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Τρίτη  03  Απριλίου 2018
: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Τετάρτη 04 Απριλίου 2018
: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/04/news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. ΠΕΜΠΤΗ  05 Απριλίου 2018
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .- 
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Παρασκευή 06 Απριλίου 2018
:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/04/news.html .- 

~ ** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Σάββατο  07  Απριλίου 2018
:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html  .- 
~*Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή 08 Απριλίου 2018 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-  Κυριακή ΠΑΣΧΑ -Αγίας Ανάστασης του Κυρίου μας !  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ  ! ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ  ! 
 ~**STAMOS-DYNAMI , http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/.../6-2018.html = ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ περιοχής Αρφαρών - Μεσσηνίας και Πελοποννήσου 2018 s.n.s. stamos01 Arfara ...

~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 09 Απριλίου 2018  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html  .-  
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης.
Τρίτη 10 Απριλίου 2018
: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-

~ ** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 11 Απριλίου 2018
:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .- 
** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 13 Απριλίου 2018
: http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_13.html .- 
 

~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 14   Απριλίου 2018 
  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/news.html .- 
~ * Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή  15 -04-2018 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/04/news_14.html .-  

~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 16  Απριλίου 2018 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/04/news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τρίτη 17 Απριλίου 2018 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/04/news_17.html .- 

~ **Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης.Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/04/news.html .-
~* ΑΓΙΟΣ -ΟΣΙΟΣ Αγιορείτης μοναχός -Παναγούδας ΠΑΪΣΙΟΣ . Πέμπτη  19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/04/blog-post.html .-
~**  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη  19  Απριλίου 2018  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_18.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 20 Απριλίου 2018
: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_19.html .- 
~ ** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 21 Απριλίου 2018 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/   .-
~**
 

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6339   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3923  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14.195   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-        https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebookhttps://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas           1947stamos011947                                          https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών.                                                                Stamos011947                 stamosarfara01  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/groups/460785290757729/?multi_permalinks=955567821279471%2C955462251290028%2C955460191290234%2C955141891322064%2C955141491322104&notif_id=1517939363820293&notif_t=group_activity  + = ΟΡΔΟΔΟΞΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ  ..
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
https://beneas13.blogspot.gr/2017/09/blog-post_29.html  .- ΜΠΕΝΕΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ     https://wikifarmer.com/el/  =  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
http://www.arfara1964athens.gr/   ARFARA ATHENS .. www.arfara1964athens.grhttps://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου