arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας ....
~ Η προσευχή θα φέρη την διόρθωσιν, την ειρήνην, τον αγιασμόν. Διά της προσευχής θα έλθη η θεία χάρις να βοηθήση την ψυχήν, η οποία κινδυνεύει από τας αιτίας των παθών.
Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω
 Τεχνική Λίμνη Λάδωνα  
Υ/Η  εργοστάσιο Λάδωνα  
 Λάδωνας Υ/Ή  ΔΕΗ εργοστάσιο 
  
Στο φράγμα Τεχν. Λίμνης Λάδωνα
~ ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας ...!
Βίντεο από ημερήσια εκδρομή :
1 ~*Υδροηλεκτρικός Σταθμός ΔΕΗ   Λάδωνα  01/04/ 2017:
~* ΒΟΥΤΣΗ διαδρομή  01/04/2017:
https://youtu.be/QiLUvAmunNM  .-
~*Μουριές ενημέρωση δάσκαλος  διαδρομή 01/04/2017:
 https://youtu.be/XHlAJ0m5nL4  .-
~*Τεχνητή Λίμνη Λάδωνα  μπαίνοντας 01/04/2017:
https://youtu.be/B-a5pERZffw  .-
5 ~*ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΛΑΔΩΝΑ ενημέρωση Αθανασία  01/04/2017: https://youtu.be/Ir5EAyrWdlY  .-
~*ΟΛΥΜΠΙΑ  ενημέρωση  Αθανασία  01/04/2017:
 https://youtu.be/SD0itJa1k9o .-
 ~*ΔΑΦΝΗ  διασκέδαση χορός 01/04/2017:
https://youtu.be/GAV1i85H5OQ .-
 ~*  Δάφνη  χορός  φαγητό  01/04/2017 :
 https://youtu.be/myZq2vBuCT0  .-
 ~*ΜΟΥΡΙΑ  διαδρομή    01/04/2017 :
 https://youtu.be/UcpSGyTxLwU .-
10 ~*ΚΟΝΤΟΒΑΖΑΙΝΑ  ενημέρωση Αθανασία  01/04/2017:
 https://youtu.be/1JIUSL2jrBo  .-
~ Ακολουθούν φωτογραφίες από Τ.Λ. Λάδωνα και Υ/Η  Σταθμό ΔΕΗ :











~ 1 Απριλίου
Οσίας Μαρίας της Αιγύπτιας (1) (†522). Μαρτύρων Γεροντίου και Βασιλείδου. Οσίων Μακαρίου του ομολογητού (2), ηγουμένου της μονής Πελεκητής και Ευθυμίου του θαυματουργού, του Ρώσου. Αγίου Αχάζ.
(1) Η οσία Μαρία γεννήθηκε στην Αίγυπτο το 345. Από νεαρή ηλικία και αγνοώντας τις συμβουλές των οικείων της ακολούθησε το δρόμο της διαφθοράς και της ακολασίας για δεκαεπτά χρόνια. Τότε ο πανάγαθος και πολυεύσπλαχνος θεός ενήργησε το ιδικό του σχέδιο σωτηρίας οδηγώντας τα βήματα της στους Αγίους Τόπους την ημέρα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Φθάνοντας στην είσοδο της εκκλησίας η Μαρία αισθάνθηκε την ανάγκη να εισέλθει στην εκκλησία και να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό. Μάταια όμως διότι μία αόρατη δύναμη την εμπόδιζε να περάσει στο είσοδο του ναού. Μια θαυμαστή αλλαγή είχε συντελεσθεί στο βάθη του είναι της. Παρακάλεσε την Παρθένο Μαρία να της επιτρέψει να εισέλθει στο ναό και να προσκυνήσει και θα ακολουθούσε την οδό της σωτηρίας και της λύτρωσης. Μετά τη προσκύνηση αποσύρθηκε στην έρημο του Ιορδάνη, όπου πενήντα σχεδόν χρόνια ακολούθησε αυστηρή ασκητική ζωή και προσευχή χωρίς να συναντήσει ποτέ άνθρωπο παρά μόνο τον ιερομόναχο Ζωσιμά ο οποίος της πρόσφερε τον «άρτο της ζωής» τη Θεία Κοινωνία.
(2) O όσιος Μακάριος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ονομαζόταν Χριστόφορος. Σε νεαρή ηλικία πήγε στο Μοναστήρι της Πελεκητής στη Τρίγλεια της Προύσσας. Εκεί εκάρη μοναχός και μετονομάστηκε σε Μακάριο. Δεν άργησαν όμως να φανούν και τα πολλά πνευματικά του χαρίσματα γι` αυτό και οι αδελφοί της Μονής τον εξέλεξαν Ηγούμενο. Αργότερα δε εκτιμώντας την όλη παρουσία του ο Πατριάρχης Ταράσιος τον χειροτόνησε πρεσβύτερο. Στην περίοδο της Εικονομαχίας για την στερεή πίστη του φυλακίστηκε και εξορίστηκε. Εκοιμήθη οσιακά εν μέσω κακουχιών και στερήσεων στο νησί Αφουσία, όπου ήταν εξόριστος. ~
Σήμερα 01/04/2017 εορτάζουν:
Οσία Μαρία η Αιγυπτία, Όσιος Μακάριος ο ομολογητής ηγούμενος ιεράς Μονής Πελεκητής
~   Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
~   Φωτισθεῖσα ἐνθέως Σταυροῦ τὴ χάριτι, τῆς μετανοίας ἐδείχθης φωτοφανῆς λαμπηδών, τῶν παθῶν τὸν σκοτασμὸν λιποῦσα πάνσεμνε, ὅθεν ὡς ἄγγελος Θεοῦ, Ζωσιμᾶ τῷ ἱερῷ, ὠράθης ἐν τὴ ἐρήμω, Μαρία «Ὅσιε Μῆτερ» μεθ' οὐ δυσώπει ὑπὲρ πάντων ἠμῶν.
 ~*  Απολυτίκιο Αγ. Μαρίας της Αιγυπτίας - 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  : https://youtu.be/zd5-a4Dm6rI  .-




***  5 χρυσά, 12 αργυρά, 5 χάλκινα η Μεσσηνία στο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου «Athena 2017» στην Costa Navarino 
Ο διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου «Athena» (Athena International Olive Oil Competition, ATHIOOC) οργανώθηκε φέτος για 2η φορά στην Ελλάδα, ειδικότερα στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις της Costa Navarino, και εμφάνισε αύξηση στη συμμετοχή των δειγμάτων κατά 15%. Έτσι, φέτος συμμετείχαν στο διαγωνισμό 295 ελαιόλαδα από 9 χώρες, τα οποία δοκιμάστηκαν από 23 κριτές από 11 χώρες.
Από το σύνολο των δειγμάτων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό τα 156 ήταν ελληνικά (53%) και τα 139 (47%) ξένα. Μάλιστα, οι ξένες συμμετοχές σημείωσαν αύξηση της τάξης του 200%.
Σε συνδυασμό με τη σύνθεση της κριτικής επιτροπής, όπου σχεδόν τα 2/3 της ήταν ξένοι κριτές διεθνούς κύρους, ο ATHIOOC αναδεικνύεται πλέον, όχι μόνο στο μοναδικό διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου που οργανώνεται στη χώρα μας, αλλά και σε έναν από τους λίγους πραγματικά διεθνείς σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο ATHIOOC 2017 απένειμε 175 μετάλλια στις εξής κατηγορίες: 17 Μεγάλα Χρυσά (με βαθμό 95-100%), 65 Χρυσά (με βαθμό 85-95%), 55 Αργυρά (με βαθμό 75-85%) και 38 Χάλκινα (με βαθμό 65-75). Η κριτική επιτροπή απένειμε, επίσης, διάφορα ειδικά βραβεία, μεταξύ των οποίων το «Best of Show», δηλαδή το καλύτερο ελαιόλαδο του διαγωνισμού, που για 2η συνεχόμενη φορά πηγαίνει στον ελαιοπαραγωγό Paolo Bonomelli για το ελαιόλαδό του «TreFort» από την περιοχή La Garda στο Βένετο της Ιταλίας.
Φέτος συμμετείχαν στο διαγωνισμό 92 διαφορετικές ποικιλίες ελιάς (+28% σε σχέση με πέρσι), κάτι που καταδεικνύει τον εξαιρετικό πλούτο του κόσμου της ελιάς και του ελαιολάδου.
Η τελετή απονομής του ATHIOOC 2017 θα γίνει στην Αθήνα το Σάββατο 22 Απριλίου, στις 18.00, στο ξενοδοχείο King George II στην Πλατεία Συντάγματος. Θα προηγηθεί ολοήμερη παρουσίαση και των 175 βραβευμένων ελαιολάδων, που θα είναι διαθέσιμα προς γευστική δοκιμή.
01ladi-2.jpg
  Βραβεία σε μεσσηνιακές εταιρείες και ελαιόλαδα
Σύμφωνα με τα στοιχεία επί την επίσημη ιστοσελίδα του διεθνούς διαγωνισμού, στη φετινή εκδήλωση ικανοποιητικός ήταν ο αριθμός των μεσσηνιακών εταιρειών και ελαιόλαδων που κέρδισαν μια σειρά από βραβεία.
Ειδικότερα:
Χρυσό μετάλλιο κέρδισαν οι εταιρείες: Mati Ladi, - παραγωγός: Ρεΐκια, Essential Organic- παραγωγός: G.E.T. Greek Exquisite Tastes, Greek Pony Farm Organic- παραγωγός: The Greek Pony Farm (Κυπαρισσία), Mani Blauel – παραγωγός: Blauel Greek Organic Products, Navarino Icons- παραγωγός: Navarino Icons.
Αργυρά μετάλλια: Βάτσικο Φρουτώδες- παραγωγός: Α.Σ. Ελαιώνας (Γαργαλιάνοι), Ελαιώνες Ταγκαλάκη- παραγωγός: Ελαιώνες Ταγκαλάκη, Κωνσταντόπουλος - παραγωγός: Όλυμπ, Λάδι Βιώσας Λεμόνι- παραγωγός: Λάδι Βιώσας, Biosphere- παραγωγός: Noos Trade, Doleon Primium- παραγωγός: Sia Natures Icons, Immortalitas- παραγωγός: Χριστίνα και Άρτεμις Σκαρπαλέζου, Lia Premium- παραγωγός: Lia (Φιλιατρά), Makaria Terra- παραγωγός: Μακάρια Τέρρρα, Spirit of Greece- παραγωγός: Spirit of Greece, Sterna- παραγωγός: Αγροτικός Συνεταιρισμός Στέρνας.
Χάλκινα Μετάλλια: Βάτσικο Πράσινο - παραγωγός: Α.Σ. Ελαιώνας, Παίνεμα - παραγωγός: Esterra Olive Goods, Greek Pony Farm - παραγωγός: The Greek Pony Farm, One and Olive - παραγωγός: One and Olive.
Ειδικά Βραβεία Κριτικής Επιτροπής: Καλύτερο ελληνικό ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας: Essential Organic - παραγωγός: G.E.T. Greek Exquisite Tastes.
  Παρουσίαση μεσσηνιακών εταιρειών
Η εταιρεία με έδρα την Κυπαρισσία The Greek Pony Farm κέρδισε δύο βραβεία, ένα χρυσό και ένα χάλκινο. Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της, «στην Κυπαρισσία, σε έναν ελληνικό γεωργικό “Παράδεισο”, παράγεται το εξαιρετικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της Greek Pony Farm από καρπούς διαλεγμένους με το χέρι, με έντονα αρώματα, λαμπερό πράσινο χρώμα και μοναδική γεύση.
Η Greek Pony Farm βασίζεται στη φιλοσοφία της βιοκαλλιέργειας. Είναι ένα οικοσύστημα σε ισορροπία, στο οποίο ένα κοπάδι πόνι κάνει τον καρπό του μοναδικό, συμμετέχοντας ενεργά στην καλλιέργεια των ελαιώνων! Πρόκειται για έναν καινοτόμο καλλιεργητικό συνδυασμό που παράγει το Premium αυτό ελαιόλαδο με την ισχυρή προσωπικότητα. Η ιστορία, αλλά και η ποιότητα του συγκεκριμένου προϊόντος, το καθιστούν ιδανικό για δώρο, αλλά και για χρήση σε μοναδικές στιγμές…
Και μην ξεχνάς, με κάθε προϊόν με το σήμα Wise Greece που επιλέγεις για την καθημερινή σου μαγειρική, μας βοηθάς να προσφέρουμε ακόμα ένα γεύμα σε άστεγους, παιδιά και ηλικιωμένους που έχουν μεγάλη ανάγκη! Μάθε περισσότερα και στήριξε τη μη κερδοσκοπική Κίνηση!
01ladi-3.jpg
  Βιολογικό «Καλαμάτα ΠΟΠ»
Ένα ελαιόλαδο με ισχυρή προσωπικότητα που ξεχωρίζει αμέσως για τα έντονα αρώματα, το λαμπερό πράσινο χρώμα και τη μοναδική δυνατή γεύση. Παράγεται σε περιορισμένη ποσότητα αποκλειστικά από καρπούς της ποικιλίας Κορωνέικη, που μαζεύονται με παραδοσιακό ήπιο τρόπο ακριβώς τη στιγμή που πρέπει και επιλέγονται προσεκτικά ένας ένας με το χέρι. Μεταφέρονται μέσα σε ειδικά σκεύη που εξασφαλίζουν τον αερισμό τους και ελαιοποιούνται αμέσως με αυστηρά ψυχρή έκθλιψη.
Οι πιο πεδινοί ελαιώνες του κτήματος, τα ίδιας ηλικίας ελαιόδεντρα και η κοινή διαχείρισή τους συμβάλλουν με τη σειρά τους στην πολύ χαμηλή οξύτητα, στο κορυφαίο διατροφικό προφίλ και στην έντονη ταυτότητα του ιδιαίτερου αυτού ελαιολάδου. Αυτό, άλλωστε, διασφαλίζεται και από τις πιστοποιήσεις οργανικής (βιολογικής) γεωργίας και Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαθέτει".
Πρόσφατα, στις αρχές Φεβρουαρίου, η εταιρεία παρουσιάστηκε από τις σελίδες του "Θάρρους", με αφορμή την έκθεση 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017, όπου προϊόντα από τις συμμετέχουσες εταιρείες διαγωνίστηκαν για την καινοτομία, τη συσκευασία και τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής. Η εν λόγω εταιρεία ήταν και πάλι μεγάλη κερδισμένη του διαγωνισμού.
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Υπέρ Τατούλη και κατά Ν.Δ. ο Παναγιώτης Νίκας για τα σκουπίδια 
Νέος κύκλος έντασης στην Πελοπόννησο για τη Νέα Δημοκρατία 
 Ο Πέτρος Τατούλης έχει νεύρα… 
 Το πρώτο ημίχρονο της απροσδόκητης αναμέτρησης βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, βρήκε το δεύτερο να προτιμά την… άμυνα ως τακτική.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, την επόμενη ημέρα δηλαδή, ο κ. Τατούλης αποφάσισε να περάσει στην επίθεση. Έτσι έδωσε στη δημοσιότητα μια άκρως σκληρή ανακοίνωση εναντίον των βουλευτών.
Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες είναι, φυσικό, να έχει προκαλέσει αναταράξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Με ανακοίνωσή τους αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι που ανήκουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στήριξαν αναφανδόν τον περιφερειάρχη. Επιπλέον, στο πλευρό του στέκεται και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.
Με χθεσινή δήλωσή του στο "Θάρρος" σχολίασε: "Στηρίζω τον Πέτρο Τατούλη στο συγκεκριμένο θέμα, κι ας λένε ό,τι θέλουν οι βουλευτές. Η λύση που προέκρινε με τη ΣΔΙΤ και την ΤΕΡΝΑ δεν είναι η καλύτερη, αντίθετα χαρακτηρίζεται ως κοστοβόρα για τους πολίτες- δημότες, αλλά είναι η μοναδική χειροπιαστή λύση στο μέγα θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Μιλάμε για ένα θέμα που κρύβεται κάτω από χαλί για 30 και πλέον χρόνια».
  Η χθεσινή ανακοίνωση Τατούλη
Σημειώνει ο Π. Τατούλης σε δήλωσή του: «Τολμούν οι συγκεκριμένοι βουλευτές, που δήθεν νοιάζονται για τη λύση του προβλήματος, να μιλούν για καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ; Αυτοί είναι οι κύρια υπεύθυνοι για την ψήφιση του άρθρου 23 του πολυνομοσχεδίου Ν. 4386/2016, με το οποίο δεν αλλάζει ο φορέας υλοποίησης του έργου, όπως λανθασμένα πιστεύουν, αλλά δημιουργείται πρόβλημα στη δανειοδότηση του έργου από τις τράπεζες.
Αυτοί ήταν που παρότρυναν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τους οποίους συνέπλευσαν, αντικρούοντας απ’ τη μια τον ίδιο τους τον εαυτό, δημιουργώντας απ’ την άλλη το πρόβλημα καθυστέρησης στη λύση του προβλήματος των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο.
Άραγε, γνωρίζουν τι ψηφίζουν; Θα έπρεπε ήδη να απολογούνται στους Πελοποννήσιους πολίτες για τις επιπτώσεις των πράξεών τους».
  Αντιπεριφερειάρχες και
περιφερειακοί σύμβουλοι
Τα μέλη  της παράταξης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, "Νέα Πελοπόννησος" και μέλη της Ν.Δ. θέλησαν να πάρουν θέση και να απαντήσουν στην επερώτηση που κατέθεσαν οι 10 βουλευτές του κόμματος για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.
Σε επιστολή που έδωσαν στη δημοσιότητα αναφέρουν ότι μέσα από την επερώτηση φαίνεται η έλλειψη ολοκληρωμένης ενημέρωσης των 10 αυτών βουλευτών και ότι οι συγκεκριμένοι δεν ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν για το θέμα αυτό που καταγγέλλουν.
Αναλυτικά: «Με έκπληξη και απορία πληροφορηθήκαμε το περιεχόμενο της επίκαιρης ερώτησης των βουλευτών της Ν.Δ. με θέμα “Άλυτο το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο”.
Από την ανάγνωση της ερώτησης διαπιστώνεται η έλλειψη εμπεριστατωμένης και ολοκληρωμένης ενημέρωσης των βουλευτών, αφού δεν επέδειξαν κανένα ενδιαφέρον να ενημερωθούν για την πορεία του έργου ΣΔΙΤ που σήμερα καταγγέλλουν.
Η κίνηση αυτή, όχι μόνο δεν προτείνει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά δημιουργεί αντιφατικές τάσεις στην παράταξη της Ν.Δ., σε μια περίοδο που όλοι εμείς αγωνιζόμαστε για τη μέγιστη δυνατή της συσπείρωση.
Εμείς θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα να ενεργούμε με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών, διαφυλάττοντας παράλληλα την προσωπική μας αξιοπιστία».
Η δήλωση έχει τίτλο: Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι  της «Νέας Πελοποννήσου» - μέλη της Ν.Δ.
  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Κατενθουσιασμένοι Κινέζοι δημοσιογράφοι από τις ομορφιές και τη φιλοξενία στην Τριφυλία (φωτογραφίες) 
 
 
 
 
Γυρίσματα της διεθνούς τηλεοπτικής παραγωγής “Travel with the CEO”
 Κινέζοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί τηλεόρασης και στελέχη της τηλεοπτικής παραγωγής “Travel with the CEO” πραγματοποίησαν χθες γυρίσματα στην Τριφυλία και έμειναν κατενθουσιασμένα από τις ομορφιές, την ιστορία, τον πολιτισμό και τα προϊόντα της περιοχής, ενώ απόλαυσαν κάθε λεπτό της φιλοξενίας στο Δήμο Τριφυλίας!
Το συνεργείο της παραγωγής βρίσκεται αυτές τις μέρες και μέχρι τις 6 Απριλίου στην Costa Navarino και χθες φιλοξενήθηκε από το Δήμο Τριφυλίας. Νωρίς το πρωί προσφέρθηκε γεύμα στην Πάνω Πόλη, παρουσία και του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, και ακολούθως έγινε ξενάγηση και γυρίσματα στο Κάστρο των Γιγάντων. Στη συνέχεια, οι δημοσιογράφοι και το συνεργείο της παραγωγής κατέβηκαν στην κεντρική πλατεία και άλλα αξιοθέατα της πόλης, ενώ αργότερα επισκέφθηκαν κι άλλες περιοχές της Τριφυλίας και γευμάτισαν στη Μαραθόπολη!
Μαζί τους ήταν διαρκώς η δρ. Βασιλεία Ορφανού, από τις Δημόσιες Σχέσεις TEMES S.A. – Costa Navarino, ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης Τριφυλίας Παναγιώτης Τσίγγανος και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, Ανδρέας Μπουγάς.
Σημειώνεται πως τα γυρίσματα γίνονται βάσει του concept της τηλεοπτικής παραγωγής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού πλούτου της Τριφυλίας, ενώ η παραγωγή θα προβληθεί στην κινεζική τηλεόραση. Είναι μια παραγωγή της Costa Navarino σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προβολή και ανάδειξη της Μεσσηνίας. Η παραγωγή θα καλύψει, επίσης, τους δήμους Πύλου – Νέστορος και Καλαμάτας.
Σε δηλώσεις της, η κα Ορφανού τόνισε: «Έχουμε μία πολύ σημαντική παραγωγή φέτος στη Μεσσηνία, “Travel with the CEO”, η οποία εκπέμπει πάρα πολλά χρόνια στην Κίνα, στη Σιγκαπούρη, στο Λονδίνο, στην Ελβετία, στον Καναδά, στην Αμερική και είναι η πρώτη φορά η οποία εκπέμπει στη Μεσσηνία! Μαζί μας έχουμε και το Δήμο Τριφυλίας, τον κ. Παναγιώτη Τσίγγανο και τον κ. Ανδρέα Μπουγά, όπου προσπαθούμε να δείξουμε την Κυπαρισσία, την Τριφυλία και όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που δημιουργεί ο Δήμος Τριφυλίας. Εμείς, από την Costa Navarino, γενικά, θέλουμε να προάγουμε τον τουρισμό, αλλά και να σηκώσουμε το λάβαρο της Ελλάδας λίγο πιο ψηλά!».
Με τη σειρά του, ο κ. Τσίγγανος επισήμανε: «Είμαστε πολύ ευτυχείς που σε συνεργασία με την Costa Navarino έχουμε στην Κυπαρισσία και την Τριφυλία το “Travel with the CEO”. Τέτοιες προσπάθειες αναδεικνύουν την τουριστική προσπάθεια που γίνεται και απ’ την Costa Navarino και από άλλες επιχειρήσεις για την ανάδειξη της περιοχής.
Μοιραζόμαστε απόλυτα το όραμα του κ. Κωνσταντακόπουλου για το τι σημαίνει τουρισμός τον 21ο αιώνα, αλλά και το πώς πρέπει να συνεργάζεται ο δημόσιος με τον ιδιωτικό τομέα σε τέτοιες περιπτώσεις. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα έχουμε αντίστοιχα και καλύτερα αποτελέσματα».
Ο, δε, κ. Μπουγάς τόνισε: «Σ’ αυτό το κομμάτι της τουριστικής προβολής του Δήμου συμμετέχει και η Κοινωφελής Επιχείρηση. Κάνουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια που μπορούμε για να αναδείξουμε τις ομορφιές της Τριφυλίας και ν’ ανεβάσουμε την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής».
Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, σημείωσε: «Ο Δήμος Τριφυλίας κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια εξωστρέφειας και προβολής του, των επιχειρήσεων, των δραστηριοτήτων, της ζωής που υπάρχει στην Τριφυλία, να μεταδοθεί και να μεταφερθεί σ’ όλα τα πλάτη του κόσμου». Αναφέρθηκε δε και στην απόλυτη συνεργασία με την Costa Navarino για την κινέζικη τηλεοπτική παραγωγή, ώστε να προβληθεί τουριστικά ο Δήμος στην Άπω Ανατολή.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Συνελήφθη 42χρονος μετακλητός υπάλληλος της Χρυσής Αυγής με βαριές κατηγορίες για άγριο ξυλοδαρμό φοιτητή
Μετακλητός υπάλληλος της Βουλής, στο γραφείο του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μχαλολιάκου, είναι ο 42χρονος που συνελήφθη το πρωί, με την κατηγορία ότι συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή στους Αμπελοκήπους.
Ο 42χρονος είχε προσληφθεί στη Βουλή από το 2012, με πρόταση του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Σήμερα ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος του απήγγειλε βαριές κατηγορίες.
Ο 42χρονος, ιδιοκτήτης καφετέριας, φέρεται να είναι υπεύθυνος ασφαλείας των κεντρικών γραφείων του κόμματος και να είχε διατελέσει μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο 42χρονος συνελήφθη μετά από μαρτυρίες ότι συμμετείχε στην ομάδα των χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια στο κεφάλι και στο σώμα τον 24χρονο φοιτητή ο οποίος νοσηλεύεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής η Αστυνομία, οι δράστες μετά τον ξυλοδαρμό μέχρι λιποθυμίας του θύματος, του αφαίρεσαν την τσάντα.
Σε βάρος του 42χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και παραπέμφθηκε ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε ολιγοήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Ο καιρός αύριο Κυριακή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 2/4/2017 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ τις πρώτες απογευματινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και προς το βράδυ θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Χάθηκαν κι άλλες θέσεις πάρκινγκ στο κέντρο της Καλαμάτας… 
Επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής του Μεγάρου Χορού επικοινώνησαν μαζί μας για να διαμαρτυρηθούν αναφορικά με την απόφαση του Δήμου να κλείσει το εκεί πάρκινγκ.
Ένα παρκινγκ μεγάλο, που έδινε «ανάσα» σε κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής.
Π.Μπ.
   Υ.Γ.: Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι τοποθετήθηκαν πλαστικοί κώνοι κατά το μήκος της οδού Κουμουνδούρου, πίσω από το Μέγαρο, για άσκηση που είναι να γίνει την επόμενη Παρασκευή…
Μεγάρου Χορού επικοινώνησαν μαζί μας για να διαμαρτυρηθούν αναφορικά
***  Συνεχίζει τον αγώνα «κατά της αδικίας με τους δασικούς χάρτες» η Επιτροπή Αγώνα Μάνης 
Συνεχίζει η Επιτροπή Αγώνα Μάνης τον αγώνα «για την αποκατάσταση της αδικίας που συντελείται εις βάρος των μανιάτικων περιουσιών από τους δασικούς χάρτες».
Όπως αναφέρει εκτενώς: «Μετά την πρώτη ιστορική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και τις επαφές που είχε η Επιτροπή στη Βουλή με όλα τα κόμματα, τις επόμενες ημέρες ακολούθησε συνάντηση με τον καθ’ ύλην αρμόδιο υφυπουργό, Σωκράτη Φάμελλο, στο γραφείο του.
Εκεί, μέλη της Επιτροπής Αγώνα εξέθεσαν τις θέσεις των Μανιατών και επέδωσαν το σχετικό ψήφισμα, που ζητά:
α. Άμεση ανάκληση της διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών
β. Συγκρότηση Επιτροπών, χωρίς μέλη των τοπικών δασικών υπηρεσιών, για τον επιτόπιο έλεγχο και διόρθωση των λαθών
γ. Χαρακτηρισμό “γεωργική έκταση” για τη Μάνη, όπου υπάρχουν ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας, γεγονός που αποδεικνύεται από τους μεγάλους ή μικρούς φυσικούς μάρτυρες (ξερολιθιές, αρμάκια, κ.λπ.)
δ. Μείωση, αν όχι μηδενισμό, σε επίπεδο χαρτοσήμου, του όποιου τέλους θεσπιστεί για την εκ νέου εκκίνηση της διαδικασίας ανάρτησης των άριστα διορθωμένων δασικών χαρτών.
Χάριν της ενότητας των Μανιατών που απαιτεί ο αγώνας για την πατρογονική γη μας, η Επιτροπή Αγώνα δέχθηκε να παρίσταται στη συνάντηση με τον κ. Φάμελλο και ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, εφ’ όσον στήριζε το ψήφισμα, κάτι που με λύπη μας διαπιστώθηκε ότι δεν αποτυπώθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου έγινε προσπάθεια μονοπώλησης και ιδιοποίησης του αγώνα.
Ακόμη, η Επιτροπή Αγώνα παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις της 17ης Μαρτίου, στην Αρεόπολη, όπου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η συμπεριφορά του δημάρχου Ανατολικής Μάνης και μελών της Δημοτικής Αρχής, οι οποίοι αποτάθηκαν με αχαρακτήριστες ύβρεις και απειλές προς τα παρευρισκόμενα μέλη μας και παρά τη συγκατάθεση- άδεια των παρευρισκόμενων αστυνομικών, κατά την ανάρτηση του πανό που υπερασπιζόταν τη μανιάτικη γη γράφοντας “Η Γη των Προγόνων μας ΔΕΝ αμφισβητείται”.
Η Επιτροπή Αγώνα έλαβε μέρος και στις εορταστικές εκδηλώσεις της 23ης Μαρτίου για την απελευθέρωση της Καλαμάτας, όπου αναρτήθηκε το ίδιο πανό στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στο λαό και τον πολιτικό κόσμο.
Στη συνέχεια, μέλη της Επιτροπής παρέδωσαν το ψήφισμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος εξέφρασε την κατανόησή του στον αγώνα των Μανιατών και την ανάγκη σεβασμού στην ιστορική προσφορά της Μάνης, αλλά και στην ιδιαιτερότητα της γης της.
Ο αγώνας μας βρίσκεται στο αποκορύφωμά του και σ’ αυτόν χρειάζονται όλοι καθότι “Όταν η Μάνη κινδυνεύει, ΔΕΝ υπάρχει άμαχος πληθυσμός”.
Γι’ αυτό καλούνται όλοι οι απανταχού Μανιάτες να στηρίξουν τον Αγώνα μας συμμετέχοντας:
1. Στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 5 Απριλίου, και ώρα 8.00 μ.μ., στην κεντρική πλατεία του Κάμπου Αβίας
2. Στην ανοιχτή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 7 Απριλίου, και ώρα 8.00 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Καρδαμύλης
3. Στη διαδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Δασαρχείο Καλαμάτας (θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση για τις λεπτομέρειες).
Στις εκδηλώσεις αυτές θα γίνει ενημέρωση για την πορεία του αγώνα, συλλογή υπογραφών στο σχετικό βιβλίο του αγώνα και συγκέντρωση χρημάτων για την κάλυψη των εξόδων για την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία ήδη έχει γίνει,
Η Μάνη δεν έσκυψε το κεφάλι σε πολύ πιο δύσκολους καιρούς. Δε θα υποχωρήσει τώρα που έχει το δίκιο με το μέρος της. Ο αγώνας συνεχίζεται». 

***  Όλο το νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες - Οι αλλαγές σε χωράφια και ακίνητα 
Τη δυνατότητα να εξαγοράσουν σε 100 δόσεις τα παράνομα εκχερσωμένα αγροτεμάχια δίνει στους αγρότες το σχέδιο νόμου για τους δασικούς χάρτες που βρίσκεται έτοιμο στα συρτάρια του υπουργείου Περιβάλλοντος, σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος".
Παράλληλα, επισημαίνεται στο κείμενο, προβλέπεται γενναία αναπροσαρμογή του ανταλλάγματος χρήσης, δηλαδή του ενοικίου της γης σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόθεση εξαγοράς, ενώ επιτρέπεται πλέον και η κατασκευή μικρών υποδομών, όπως γεωτρήσεις, που εξυπηρετούν την αγροτική δραστηριότητα.
Με το νομοσχέδιο, που αποκαλύπτει ο "Ελεύθερος Τύπος", τακτοποιείται και το αίτημα των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ για ατέλεια στην υποβολή αντιρρήσεων για δημοτικές εκτάσεις, ενώ καθορίζονται με σαφήνεια τα πρόδηλα λάθη, δίδονται οδηγίες στη διοίκηση για τις πράξεις που πρέπει να γίνουν και εξαιρούνται οι πεδινές χορτολιβαδικές εκτάσεις από τις προστατευτικές διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.
Πρόκειται για απαραίτητες τροποποιήσεις που καθορίζονται με το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΝ και τις υπουργικές αποφάσεις που θα ακολουθήσουν, οι οποίες αναμένεται να ξεκαθαρίσουν, έστω και λίγο, το αλαλούμ που έχει προκληθεί από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.
Να σημειωθεί πως τα περισσότερα από αυτά τα είχε προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, κατά τις συναντήσεις του με τους ενδιαφερόμενους φορείς. Το σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί από μέρα σε μέρα στη Βουλή.
Οι βασικότερες από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του περιλαμβάνουν:
-Αντιμετώπιση προφανών σφαλμάτων των δασικών χαρτών/Ενημέρωση χαρτών με τις νόμιμες πράξεις της διοίκησης.
-Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου και συγκρότηση επιτροπών αντιρρήσεων.
-Ατέλεια των ΟΤΑ στην υποβολή αντιρρήσεων για δημοτικές εκτάσεις.
-Προώθηση διαδικασίας αιτήσεων εξαγοράς εκχερσωμένων εκτάσεων, οι οποίες θα αναστέλλουν την κύρωση του δασικού χάρτη.
-Μείωση του κόστους εξαγοράς ή/και χρήσης της έκτασης με ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των δόσεων.
-Επιτρέπεται η ύπαρξη κατασκευών που εξυπηρετούν τη γεωργική δραστηριότητα σε παραχωρηθείσες εκτάσεις όπως δεξαμενές νερού, γεωτρήσεις, μετρητές ΔΕΗ και υπόστεγα.
-Δεν απαιτείται η υποχρέωση υποβολής οικονομοτεχνικής μελέτης για τις εκχερσωμένες εκτάσεις μεταξύ 1975-2007.
  Ρυθμίσεις για τις δόσεις και κατασκευές
Όπως διευκρινίζεται στο νομοσχέδιο, δάση, δασικές εκτάσεις, καθώς και εκτάσεις που εκχερσώθηκαν για γεωργική εκμετάλλευση χωρίς άδεια μετά την 11η Ιουνίου 1975 και έως την 7η Μαρτίου 2007, υπό την προϋπόθεση ότι διατηρούν τη χρήση αυτή μέχρι σήμερα και εφόσον πληρούνται για τις εκτάσεις αυτές οι προϋποθέσεις, δύναται να λάβουν έγκριση επέμβασης, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα από τον ενδιαφερόμενο.
Να τονισθεί πως στις διατάξεις του παρόντος υπάγονται και εκτάσεις κηρυγμένες ως αναδασωτέες από οποιαδήποτε αιτία. Η έγκριση επέμβασης χορηγείται αποκλειστικά για γεωργική και δενδροκομική καλλιέργεια.
Εντός των άνω εκτάσεων επιτρέπονται οι κατασκευές που εξυπηρετούν τη γεωργική εκμετάλλευση, όπως δεξαμενές νερού, γεωτρήσεις, μετρητές ΔΕΗ και υπόστεγα.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι, επίσης, ότι πλέον θα αρκούν οι ένορκες βεβαιώσεις για να αποδείξουν κατοχή ακινήτου. Οι ένορκες βεβαιώσεις εντάσσονται στα επώνυμα αποδεικτικά μέσα που προβλέπονται στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και, κατά συνέπεια, δεν μπορούν να αποκλειστούν από τη χρήση τους ως αποδεικτικών της κατοχής ακινήτου στοιχείων. Εξάλλου, σύμφωνα με τους εθιμικούς κανόνες που εφαρμόζονταν στις χρήσεις της γης και στα ζητήματα γαιοκτησίας, το δικαίωμα καλλιέργειας της γης προέκυπτε συνήθως από τη χρόνια χρήση της χωρίς να συντάσσονται τίτλοι.
Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους κατόχους εκτάσεων χωρίς άδεια για εξαγορά και έκδοση τίτλου κυριότητας επί αυτών υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουν να καλλιεργούν.
Επίσης, το τίμημα εξαγοράς ισούται με το 1/4 της αντικειμενικής αξίας και οι μηνιαίες δόσεις δε θα μπορούν να υπερβούν τις 100, αλλά και το ύψος των χρημάτων δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 100 ευρώ. Η καταβολή του ανταλλάγματος αυτού αποτελεί προϋπόθεση για τη νομιμοποίηση της αλλαγής χρήσης της έκτασης. Στόχος της διάταξης είναι να χρησιμοποιήσουν οι πολίτες το εργαλείο που τους παρέχεται από το νόμο και να αποκτήσουν την κυριότητα της έκτασης που καλλιεργούν προ του 1975 με ένα εύλογο τίμημα, το οποίο θα μπορέσουν να αποπληρώσουν με την καταβολή έως 100 δόσεων.

***   Είδες η ΔΕΗ; 
Συνεχίζοντας το χθεσινό μας θέμα για τους παράλογους λογαριασμούς της ΔΕΗ, κάποια χρήσιμα στοιχεία επιπλέον. Το 42% ενός λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα είναι φόροι και τέλη, το 4% αφορά στη χρέωση για τα δίκτυα και το 56% είναι το έσοδο των εταιρειών προμήθειας, σύμφωνα με μελέτη των οίκων Ipsos, London Economics και Deloitte για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ανακοινώθηκε πρόσφατα και καλύπτει την περίοδο 2010-2015.
Οι έξτρα χρεώσεις έγιναν πολύ πιο εμφανείς στους νέους αναλυτικούς λογαριασμούς της ΔΕΗ, που έδωσαν στον καταναλωτή την ευκαιρία να συνειδητοποιήσει τι και πόσα πληρώνει για τους φόρους, τα τέλη, υπέρ του Δήμου, της ΕΡΤ και μία σειρά από άλλες χρεώσεις, οι περισσότερες από τις οποίες είναι πάντως σχετικές με την ηλεκτρική ενέργεια.
Σχολιάζοντας την κατάσταση, μού έλεγε χθες ένας φίλος: "Αν θέλει το κράτος να κάνει εκπτώσεις σε πολύτεκνους και νησιώτες, μαζί της - ας τους κάνει. Όχι όμως με το ζόρι να αποφασίζει ότι τη δική τους ‘ευαίσθητη κοινωνική πολιτική’ πρέπει να την πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι!
Αντί να κάνει η ΔΕΗ κανονικές μειώσεις σ' όσους το έχουν ανάγκη, κάνει αυξήσεις σε όλους τους υπόλοιπους για να αναπληρώσει τις μειώσεις των άλλων. Και το κράτος, αντί να βρει χρήματα αλλιώς, μας κοτσάρει μέσω των λογαριασμών ρεύματος όλα αυτά που μας υποχρεώνει να πληρώσουμε.  Εμείς πρέπει να πληρώσουμε για τους πολύτεκνους, εμείς για τα νησιά, εμείς για όσους πληρώνουν κοινωνικό τιμολόγιο, εμείς πρέπει να αποζημιώσουμε τους παραγωγούς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, να πληρώνουμε αενάως το δίκτυο μεταφοράς, και παρόλα αυτά να καταφέρνει η ΔΕΗ να βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία”…   Α.Π. 
Βίντεο :
~*Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ ΕΓΚΛΗΜΑ το ξεπούλημα της ΔΕΗ  2014-15: https://youtu.be/-mdr9kOG7kM  .-
~* Ξεπούλημα ΔΕΗ  2017 :
 https://youtu.be/VFtxtOou29g .-
~* Η ΔΕΗ εισπράκτορας του κράτους  2017 :
 https://youtu.be/FqrGPRQ0ZFQ  .-
~* Η  Λιμενικός και οι πρόσφυγες  2017:
https://youtu.be/519IFJPu_Oo  .-
~*Αλήθειες που  δεν ακούσατε   2017:
 https://youtu.be/T17UvKu9kgQ .-
~*ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ 1 29/03/2017:
 https://youtu.be/tx-lyVEVWN8 .-
~*Αξιολόγηση  παραχωρήσεις 29/03/2017:
 https://youtu.be/Vz_P6j_7EvQ .-
~*Διάγραμμα Ελληνικού  χρέους  2017:
 https://youtu.be/Ksoq3KtWYao .-
~*ΕΛΛΑΣ  ΤΕΛΟΣ  2017:
https://youtu.be/2CGq9XeijEk  .-
~*ΗΠΑ φοβούνται σχέσεις Τουρκίας  2017:
https://youtu.be/qbDzDqh6D-E   .-
~*Ο Πλεύρης στην SIMENS  2017:

~** ΕΚΤΑΚΤΟ: 2 ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ...

~  Από τα ξημερώματα του Σαββάτου διακινείται από ορισμένες ιστοσελίδες η «είδηση» ότι δύο τουρκικά πολεμικά πλοία, τεχνολογίας Stealth, έκοβαν βόλτες στο Σαρονικό κόλπο, κι ότι εντοπίστηκαν οπτικά στον ναύσταθμο της Σαλαμίνος.
Φυσικά εμείς αντιληφθήκαμε από την πρώτη στιγμή ότι επρόκειτο περί πρωταπριλιάτικου «αστείου», όμως η είδηση έδινε με τέτοιο τρόπο τις πληροφορίες όπου θα ήταν πολύ εύκολο να προκαλέσει σε ορισμένους ανθρώπους πανικό. Για παράδειγμα αναφερόταν ότι οι προθέσεις τους μόνο καλές δεν είναι, ότι υπάρχει κίνδυνος για σύρραξη κι ότι έχουν ήδη σταλεί διαβήματα του Ελληνικού Υπ.Εξ. για την αποχώρηση των πλοίων από τα χωρικά μας ύδατα.
Σε μια τόσο επικίνδυνη εποχή, όπου η Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια «φλέγονται» τέτοιου είδους αστεία θα πρέπει να αποφεύγονται, καθώς υπάρχουν και οικογένειες που φοβούνται καθημερινά για τις ζωές των συγγενών τους σε θάλασσα κι αέρα. Θα ήταν καλό να μην παίζουμε με τις ψυχές τους.
Κάποιοι, λοιπόν, θα πρέπει να προσέχουν λίγο παραπάνω, και να αφήσουν αυτά τα τόσο επικίνδυνα αστεία, γιατί όσο καλοπροαίρετα και να γίνονται, δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να προκαλέσουν...

*** ΚΡΕΜΛΙΝΟ προς ΜΑΞΙΜΟΥ ! «Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ θα σας χτυπήσει το Καλοκαίρι»...

~  Oι πληροφορίες που έρχονται στις ελληνικές αρχές από το Κρεμλίνο, προκαλούν ανησυχία και εγρήγορση.
Σύμφωνα με αυτές το καλοκαίρι ο Ερντογάν ετοιμάζει θερμό επεισόδιο και μάλιστα σε δύο σημεία. Στο Αιγαίο και στην Κύπρο.
Το θέμα της Κύπρου έχει προκύψει λόγω της έναρξης των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ του νησιού με την παράλληλη κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Κύπριων και Τουρκοκύπριων. Υπάρχει, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Κρεμλίνο, μεγάλη πιθανότητα ξαφνικής προσάρτησης των Κατεχομένων εν μία νυκτί.
Την ίδια στιγμή η ήττα στο μέτωπο της Ασπίδας του Ευφράτη δημιουργεί προβλήματα καθώς ο Ερντογάν χρειάζεται επειγόντως μία νίκη σε Εθνικό Θέμα για να αποπροσανατολίσει την κοινή του γνώμη, που θα ζει τους πρώτους μήνες μετά το δημοψήφισμα. Θεωρεί πως η Ελλάδα είναι εύκολος αντίπαλος λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανυπαρξίας στέρεης, Εθνικής πολιτικής.

***  ΤΙΜΗ στους ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ! Καραολής, Δημητρίου, Παλληκαρίδης, Αυξεντίου ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ...

Την 1η Απριλίου 1955 οι Ελληνοκύπριοι ξεσηκώθηκαν για να αποτινάξουν τον βρετανικό ζυγό, με στόχο την «Ένωσιν» με τη μητέρα-πατρίδα Ελλάδα. Ο αγώνας τους έληξε με τις «Συμφωνίες Λονδίνου - Ζυρίχης» (19 Φεβρουαρίου 1959), με τις οποίες η Κύπρος ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο κράτος.
Το αίτημα των Ελληνοκυπρίων για την αποτίναξη της βρετανικής κατοχής στη Μεγαλόνησο και την ένωση με την Ελλάδα ήρθε δυναμικά στο προσκήνιο το 1950, με το δημοψήφισμα της 15ης Ιανουαρίου (το διοργάνωσε η Εκκλησία της Κύπρου και το 95,7% των ψηφισάντων τάχθηκε υπέρ της ένωσης με την Ελλάδα) και την εκλογή του Μακαρίου Γ' ως Αρχιεπισκόπου Κύπρου στις 20 Οκτωβρίου. Ήταν η εποχή που η αποικιοκρατία έπνεε τα λοίσθια και η μία μετά την άλλη οι κατακτημένες χώρες επιζητούσαν δυναμικά την ανεξαρτησία τους.
Οι κυβερνήσεις των Αθηνών, με την προτροπή της ελληνοκυπριακής ηγεσίας και υπό την πίεση των οργανώσεων του Κυπριακού Αγώνα στην Αθήνα, κατέβαλλαν προσπάθειες για τη διεθνοποίηση του θέματος, με διαδοχικές προσφυγές στον ΟΗΕ. Στις 10 Νοεμβρίου 1954 ο απόστρατος συνταγματάρχης Γεώργιος «Διγενής» Γρίβας (1897-1974) φθάνει στο νησί και συγκροτεί την Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ), η οποία την 1η Απριλίου 1955 αναλαμβάνει δράση κατά των Βρετανών αποικιοκρατών, σηματοδοτώντας την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα των Κυπρίων. Ο γεννημένος στην Κύπρο Γρίβας είχε διατελέσει αξιωματικός του ελληνικού στρατού και κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής είχε ιδρύσει την αντικομουνιστική οργάνωση «Χ», ενώ είχε λάβει ενεργό μέρος στον Εμφύλιο Πόλεμο. Πολιτικός αρχηγός της ΕΟΚΑ ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος (1913-1977), μετέπειτα πρώτος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η έναρξη του αγώνα, όπως προαναφέρθηκε, ξεκίνησε τις βραδινές ώρες της 31ης Μαρτίου προς την 1η Απριλίου 1955, με επιθέσεις σε κυβερνητικά κτίρια, αστυνομικούς σταθμούς, τον ραδιοσταθμό και σε βρετανικό στρατόπεδο της Αμμοχώστου. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, στο στόχαστρο της ΕΟΚΑ βρέθηκαν εκτός από τους Άγγλους δυνάστες, οι Ελληνοκύπριοι συνεργάτες τους, οι Τουρκοκύπριοι της οργάνωσης «Ταξίμ» που επιζητούσαν «ένωση» της Κύπρου με την Τουρκία, αλλά και μέλη του ΑΚΕΛ, που οι «εθνικόφρονες» της ΕΟΚΑ τούς κατηγορούσαν ως συνεργάτες των Άγγλων. Η διαμάχη «δεξιών» και «αριστερών» στην Κύπρο για τον ρόλο του ΑΚΕΛ στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα καλά κρατεί μέχρι σήμερα.
Παρά το αίμα που χύθηκε και τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους (Καραολής, Δημητρίου, Παλληκαρίδης, Αυξεντίου κ.ά.), ο στόχος της «Ένωσης» δεν επιτεύχθηκε. Με τις συμφωνίες του Λονδίνου και της Ζυρίχης (19 Φεβρουαρίου 1959, η Κύπρος έγινε ανεξάρτητο κράτος την 1η Οκτωβρίου 1960.  sansimera

***  Η ΥΠΟΠΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ Ν. ΠΑΠΠΑ ΜΕ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ !  Οι "αμφιλεγόμενες" επαφές του...


Μια απίστευτη αποκάλυψη σχετικά με το ταξίδι του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, στην Καραϊβική, έκανε ο Ελεύθερος Τύπος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον Αύγουστο του 2013 ο Νίκος Παππάς, μαζί με τον Αρτέμη Αρτεμίου, δικηγόρος με μεγάλη εμπειρία στην διαχείριση off shore εταιριών, ταξίδεψαν στο νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής, με ένα ιδιωτικό αεροσκάφος.
Το αεροσκάφος αυτό ανήκει σε έναν επιχειρηματία από την Βενεζουέλα (ο ίδιος έχει και Λιβανέζικη καταγωγή), ο οποίος διατηρεί μια πολύ καλή σχέση με το εκεί καθεστώς, πλουτίζοντας αρκετά.
Ο Μαχέντ Χαλίλ έχει μπει στο στόχαστρο της Αμερικανικής δικαιοσύνης, καθώς κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και άλλες ιδιαίτερα σοβαρές υποθέσεις, με αποτέλεσμα να απαγορεύεται η είσοδός του στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί τον παρακολουθούν στενά και η σχέση του Νίκου Παππά με τον εν λόγω κύριο, δημιουργεί πολλά ερωτήματα.
Πάντως ο κύριος Παππάς, σύμφωνα με τον Ελύθερο Τύπο, πήγε στην Βενεζουέλα τον Οκτώβριο του 2016 με αιτιολογία «τη διερεύνηση της αγοράς αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας», και φαίνεται ότι είχε νέες επαφές με τον Μαχέντ Χαλίλ. Οι σχέσεις του Νίκου Παππά με τον αμφιλεγόμενο επιχειρηματία, γενάει ερωτήματα και η σιωπή του κυρίου Παππά μόνο προς την λύση των αποριών δεν οδηγεί...  Πηγή: www.eleftherostypos.gr .-

*** ΑΥΤΟ το ΒΙΝΤΕΟ προσπαθεί να ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ο Ε. Τσακαλώτος !  Δείτε το - Μεγάλη ΝΤΡΟΠΗ...

~  Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν ήταν πάντοτε ο παντοδύναμος Υπουργός Οικονομικών που όλοι ξέρουμε σήμερα. Ο Ευκλείδης ξεκίνησε από πολύ χαμηλά στην πυραμίδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν μας πιστεύετε; Έχουμε ένα βίντεο που θα σας αλλάξει γνώμη.
Υπάρχει βίντεο στο οποίο ο σημερινός υπουργός έκοβε... κουπόνια στα Φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κάνουμε πλάκα. Δείτε το:
 Ο Τσακαλώτος κόβει κουπόνια στο φεστιβάλ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ  , https://youtu.be/NpvSPrJ5_jM  .-

***  ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ η ΔΕΗ !  Έδωσε τα χρέη των Πελατών;..

~  Το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Καθημερινής δείχνει το μέγεθος της αποτυχίας του Ελληνικού Πολιτικού Συστήματος. Παραθέτουμε το αποκλειστικό.
Την ώρα που οι πολίτες της χώρας παρακολουθούν ένα πινγκ – πονγκ δηλώσεων για τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και την υπεράσπισή του και η ΓΕΝΟΠ προετοιμάζεται να κατεβάσει και τους διακόπτες αν χρειαστεί μία ακόμη φορά, η ίδια η ΔΕΗ, εξαντλημένη από τα βάρη και τα αδιέξοδα που της έχουν φορτωθεί στο όνομα ακριβώς του δημοσίου χαρακτήρα της, είναι υποχρεωμένη να δεχθεί τους δυσμενείς όρους των τραπεζών για να ανοίξουν οι γραμμές χρηματοδότησης και να εξυπηρετήσει άμεσες ανάγκες, καθώς τα ταμεία της έχουν στεγνώσει. Η σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, με βασικό θέμα της ατζέντας την έγκριση της δανειακής σύμβασης με τις συστημικές τράπεζες για την έκδοση κοινοπρακτικού δανείου ύψους 200 εκατ. ευρώ, καταδεικνύει την υποκριτική στάση όλων των μέχρι σήμερα μαχητών υπέρ της διαφύλαξης του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ.
Οι τράπεζες με τις οποίες η ΔΕΗ διαπραγματεύεται από τις αρχές του χρόνου νέα γραμμή χρηματοδότησης, προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει ομόλογο που λήγει τον Μάιο, έχουν αμφισβητήσει τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ λόγω αφενός των ανεξόφλητων οφειλών ύψους 2,3 δισ. ευρώ και αφετέρου των επιπτώσεων στα οικονομικά της Επιχείρησης από το σχέδιο Σκουρλέτη για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ, που στο όνομα επίσης της διατήρησης του δημοσίου χαρακτήρα των δικτύων ηλεκτρισμού υποχρεώνει τη ΔΕΗ να μεταβιβάσει το 51% στο Δημόσιο χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα.
 Ετσι, η ΔΕΗ προκειμένου να διασφαλίσει βραχυπρόθεσμη ρευστότητα για να ανταποκριθεί σε μη ανελαστικές ανάγκες, όπως η εξόφληση του ομολόγου, υποχρεώθηκε να συναινέσει στους δυσμενείς όρους που επέβαλαν οι τράπεζες για να εγκρίνουν το νέο κοινοπρακτικό δάνειο. Το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης θα κληθεί σήμερα να εγκρίνει τη νέα δανειακή σύμβαση, η οποία προβλέπει:
1. Την εκχώρηση στις τράπεζες συμβάσεων με πελάτες της συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή και το ύψος του δανείου. Προκειμένου μάλιστα οι τράπεζες να διασφαλίσουν τα έσοδα από τις εν λόγω συμβάσεις, η ΔΕΗ θα υποχρεωθεί να δημιουργήσει έναν ειδικό λογαριασμό (escrow account) στον οποίο και θα κατατίθενται. Ο σχετικός όρος, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ», βρίσκεται υπό την αίρεση της ΕΤΕπ, η οποία ως ο μεγαλύτερος ξένος πιστωτής της ΔΕΗ παρακολουθεί τις εξελίξεις και έχει ήδη εκφράσει κάποιες κατ’ αρχήν ενστάσεις.
2. Επιστροφή 25 εκατ. ευρώ από τα 200 εκατ. ευρώ του νέου κοινοπρακτικού μέσα στο 2017. Αρχικά οι τράπεζες ζητούσαν επιστροφή 50 εκατ. ευρώ μέσα στο 2017.
3. Επιτόκιο δανείου στο 5,8%. Πρόκειται για επιτόκιο που για τα δεδομένα της ΔΕΗ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και χαμηλό, δεδομένου ότι η απόδοση του ομολόγου που λήγει το 2019 διαμορφώνεται στο 19% περίπου. Ωστόσο, είναι υψηλό σε σχέση με το κόστος δανεισμού που έχουν υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις. Για παράδειγμα, το ομόλογο του ΟΠΑΠ που εκδόθηκε πρόσφατα έχει κουπόνι 3,5%.
Με αυτούς τους όρους θα ανοίξει η νέα γραμμή χρηματοδότησης για τη ΔΕΗ, που θα επιτρέψει την αποπληρωμή του ομολόγου του Μαΐου. Από εκεί και πέρα η ΔΕΗ στηρίζει την ενίσχυση της ρευστότητάς της από τα έσοδα της διάθεσης του 24% του ΑΔΜΗΕ στην κινεζική State Grid, ύψους 320 εκατ. ευρώ και από τα έσοδα ύψους 330 εκατ. ευρώ από τη διάθεση ποσοστού 25% του ΑΔΜΗΕ στην εταιρεία Ενεργειακή Συμμετοχών με βασικό μέτοχο το ελληνικό Δημόσιο. Εάν τα χρήματα αυτά δεν φτάσουν στα ταμεία της ΔΕΗ μέχρι τον Μάιο, τότε το ενδεχόμενο η Επιχείρηση να μην μπορεί να καταβάλει ακόμη και τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της τον Ιούνιο είναι πολύ πιθανό.

***  ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ! Πρόστιμο για πώληση ελληνικών ομολόγων...

~   Πρόστιμο ύψους 700.00 ευρώ επιβλήθηκε στην τράπεζα BNP Paribas Fortis από το FSMA (βελγικός φορέας που εποπτεύει την λειτουργία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων) επειδή πούλησε το 2011 ελληνικά ομόλογα πολύ υψηλού κινδύνου σε ιδιώτες επενδυτές, αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ της βελγικής εφημερίδας De Tijd υπό τον τίτλο «Πρόστιμο στη BNP Paribas Fortis για την πώληση ελληνικών ομολόγων».
Επισημαίνεται ειδικότερα ότι η πώληση των ελληνικών ομολόγων έγινε είτε μέσω της παροχής συμβουλών, είτε μέσω της διαχείρισης κεφαλαίων με την οποία οι τράπεζες κατευθύνουν τα χαρτοφυλάκια των πελατών τους. Σύμφωνα με το FSMA, το οποίο επενέβη αυτεπαγγέλτως ύστερα από τον θόρυβο που είχε δημιουργηθεί την περίοδο εκείνη στον Τύπο, η τράπεζα οφείλει τώρα να καταβάλει αποζημίωση σε ογδόντα από τους πελάτες της οι οποίοι είδαν τα χαρτοφυλάκιά τους να υφίστανται μεγάλες ζημιές από την καταβαράθρωση της τιμής των ελληνικών ομολόγων.
Το σκεπτικό της καταδικαστικής απόφασης, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, είναι ότι η τράπεζα παρείχε «πλημμελείς» υπηρεσίες στους πελάτες επιβαρύνοντας τα χαρτοφυλάκιά τους με μετοχές και ομόλογα που ήταν «υπερβολικά υψηλού κινδύνου» για τις προδιαγραφές τους. Και τούτο διότι οι εν λόγω πελάτες είχαν αναλάβει ένα χαμηλό επίπεδο κινδύνου, με στόχο να ελαχιστοποιήσουν διαχρονικά τον κίνδυνο απώλειας της αξίας των κεφαλαίων τους.
Πρόκειται συγκεκριμένα για ελληνικά ομόλογα τα οποία η BNP Paribas Fortis πούλησε στους συγκεκριμένους πελάτες στις 29 Μαρτίου 2011, ημερομηνία κατά την οποία ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε την αξία τους, με αποτέλεσμα η αποπληρωμή τους να καταστεί, σύμφωνα με τον FSMA, «εξαιρετικά επισφαλής». Παρόλ’ αυτά, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα ομόλογα εξακολουθούσαν να έχουν θετικές προοπτικές, με βάση το εσωτερικό μοντέλο της τράπεζας, με αποτέλεσμα να επιτρέπεται η πώλησή τους σε μη επαγγελματίες επενδυτές αδιακρίτως του επιπέδου κινδύνου που είχαν αναλάβει.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι σύμφωνα με το FSMA, η τράπεζα όφειλε να αναπροσαρμόσει τις προοπτικές των ομολόγων, κάτι που όντως τελικά συνέβη στις 24 Νοεμβρίου, όταν και χαρακτήρισε τα ελληνικά ομόλογα «υψηλού κινδύνου».  newsbeast

***

*** Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής της Super League έχει ως εξής:ΣΑΒΒΑΤΟ  01 Απριλίου 2017 :
ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη 1-1 .-^
(90΄+1 Ζάιρο / 60΄ Βασιλακάκης)

Λεβαδειακός - Βέροια 3-1 .-^
(51΄-πέν. Μιλιάζες, 77΄ Βασιλείου, 90΄+1 Γιακουμάκης/ 71΄ Καπετάνος)

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθήνας)
Κίτρινες κάρτες: Ουόν, Βούρος, Καλτσάς /Σισοκό, Λόπεθ
Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Ουόν, Βούρος, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Κουλιμπαλί, Τόνι Σίλβα, Καλτσάς, Σουμπίνιο (70΄ Καραμπουέ), Βασιλείου (86΄ Γιακουμάκης), Γιουσούφ (90΄ Καραχάλιος).
Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Λόπεθ, Καλί, Ασίγκμπα, Σισοκό, Τόμας, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας (82΄ Μίλιεβιτς), Τόνι Κάλβο, Καπετάνος, Στόιτσεφ (66΄ Κωνσταντινίδης), Σαρπόνγκ.

Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-1 .- ^
(54΄ Μάριν, 63΄ Ρομαό - 43΄πεν. Μανούσος) 

 
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Ρομαό, Ντε Λα Μπέγια, Φορτούνης, Μποτία - Πριντέτα, Μπανανά
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο (62΄ Μάρτινς), Φορτούνης (80΄ Ντομίνγκες), Μάριν, Ανδρούτσος, Ανσαριφάρντ (70΄ Καρντόσο).
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Μπανανά, Καρυπίδης, Πριντέτα (81΄ Γουνδουλάκης), Στάθης, Μουνάφο, Ντεβέσα (79΄ Στανισάβλιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης (65΄ Σίγκνεβιτς), Γιορέντε.

 
ΚΥΡΙΑΚΗ 02-04-2017 :

15:00 (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος - Ατρόμητος

17:15 (Κέρκυρα) Κέρκυρα - Ηρακλής

17:15 (Αγρίνιο) Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης

17:15 (Τούμπα) ΠΑΟΚ - ΑΕΛ

19:30 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

*** Για την Β΄ Εθνική στο ποδόσφαιρο  24η  αγωνιστική :
Πανσερραϊκός - Απόλλων Σμύρνης
Αναγέννηση Καρδίτσας -ΑΕΛ. Καλλονής
Παναιγιάλειος - ΟΦΗ
Α.Ο Χανία - Άρης
Αιγινιακός - Κισσαμικός
Αγροτικός Αστέρας - Αχαρναϊκός
Σπάρτη - Πανελευσινιακός
Καλλιθέα - Λαμία

** Γ΄ εθνική 3ος  όμιλος στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  :
Κυριακή  02 Απριλίου 2017  :
Χαλκίδα - Αιολικός
Α.Ο. Θήβα -Α.Ο. Ζευγολατιού
Ερμιονίδα - Παναργειακός
Παναχαϊκή -Παναρκαδικός
ΠΑΟ Βάρδας- Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλο
ΠΑΟ Λουτρακίου - Τσικλητήρας Πύλου
Φωστήρας - Αχαϊκή

  ***  Σε αναμετρήσεις για την 24η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (1-3 Απριλίου)
Κολοσσός Ρόδου-Λαύριο 63-79 .-^

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 31-43, 46-65, 63-79
Διαιτητές: Αναστόπουλος Π.-Θεονάς-Παντελίδης
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Λυκογιάννης): Ρέντικ 6, Τσούκου 11(1), Ρέλεφορντ 8(1), Βασιλόπουλος 6, Χολ 13(1), Λιάπης, Σαλούστρος 9(1), Αγγελάκος 3, Άχονεν 1, Παπαδάκης, Γουάτσον 6, Γεωργαλής.
ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Χάμιλτον 12(1), Έβανς 8(8ριμπ.), Γκρέι 20(2), Στεφανίδης 5(1), Μπολντς 8, Τσίρος, Αθανασούλας 9(1), Κακλαμανάκης 3, Αναγνωστάκης 2, Νίξον 9(1), Περράκης 3(1).

Άρης-Απόλλων Πατρών 79-70 .- ^

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 48-28, 65-50, 79-70
Διαιτητές: Σταματόπουλος, Αναστόπουλος, Πιτσίλκας
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Τζάκσον 15, Χανθόπουλος 2, Φλιώνης 10 (2), Τσαϊρέλης 4, Κάμινγκς 15 (1), Ζάρας 8 (2), Χρηστίδης, Μούρτος 8, Γιάνκοβιτς 3 (1), Καββαδάς 12, Ντραγκίσεβιτς 2.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Στόκτον 2, Χίκεϊ 11 (1), Μπαρτ 21 (3), Βεργίνης 1, Διαμαντάκος 2, Σλαφτσάκης, Μπάβτσιτς 13 (2), Κουζέλογλου 9, Καλινόσκι 11 (1), Ρέινς.

Προμηθέας Πατρών-Κύμη 81-57 .-^


Τα δεκάλεπτα: 24-11, 39-31, 59-45, 81-56 
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρακατσούνης-Πουρσανίδης Γ.-Καλδίρης
Προμηθέας (Βαγγέλης Αγγέλου): Γκίκας 20 (5ρ.), Πέττας, Φαγιέ 5, Σαρικόπουλος 2, Μουρ 17 (6ρ., 6ασ., 3κλ.), Παπαντωνίου 11, Τζάξεν, Γράβας, Τσάμης 3, Ντίκερσον 3, Τζόουνς 9 (8ρ.), Τόντιτς 11 (6ρ.).
Κύμη (Βασίλης Μπρατσιάκος): Κάντι 4, Τσούπκοβιτς 3, Κοστόφ 7, Πάλμπλαντ 3, Ορτον 6, Τουντζιαράκης 4 (6ρ., 6λ.), Σχίζας 1, Σιγκούνας 15 (7ρ.), Κατράνας 1, Κωνσταντακόπουλος 3, Σταμάτης 7, Ντίξον 2.

Δόξα Λευκάδας-ΑΕΚ 64-68 .-^

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 36-38, 51-54, 64-68
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Τακιανός): Σκορ 2, Ντόμπλας 8, Τσαλδάρης, Χάρις 18(1τρ., 8ριμπ., 8λ.), Μάρας 23(1), Άμποτ 5(1), Ντάουελ, Δεμερτζής 3(1), Γεωργάκης 3, Ταπούτος 2, Ψαθάς.
ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ούκιτς 12(2), Λαρεντζάκης 9(2), Νιούλεϊ, Μαυροειδής 8, Μαυροκεφαλίδης 21(1τρ., 8ριμπ.), ΜακΓκραθ 4, Ελονού, Σάκοτα 9, Βασιλειάδης 3(1), Ντίξον 2.

Κόροιβος-Ρέθυμνο 67-78 .- ^

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 34-34, 52-55, 67-78
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σχινάς-Τσαρούχα-Μαγκλογιάννης
 ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Ντίνος Καλαμπάκος): Γκότσερ 16 (3 τρίπ., 8 ριμπ.), Σταρκς 12, Σανέ 5, ΜακΚλέλαν 18 (2), Πόλαρντ 10, Μιλουτίνοβιτς 3, Μιχάλογλου 2, Σπυριδωνίδης.
ΡΕΘΥΜΝΟ: Κώττας 3, Χριστοδούλου 6, Άρνολντ 10, Φιτσπάτρικ 13 (3 τρίπ., 9 ριμπ.), Λέμον 10 (7 ασ.), Ραζής, Σάφτενααρ 11 (1), Τάλτον 15 (3), Γιαννόπουλος 10 (1).


Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (2/4, 17:00)

Παναθηναϊκός-Τρίκαλα (3/4, 19:00)

*** Αναλυτικά πρόγραμμα αγώνων με Αποτελέσματα στο ερασιτεχνικό Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο ,..ΕΠΣ Μεσσηνίας
~**  Α΄ Τοπικό : 25η  αγωνιστική
Σάββατο  01-04-2017  :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας - Α.Ο. Μιλτιάδης  4-0  .- ^
Εράνη  Φιλιατρών - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας 0-1  .- ^
 Κυριακή  02-04-2015  :
ΠΣ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ -Αστέρας Αρφαρών  3-0  α.α.  .- ^
Εθνικός Μελιγαλά -Πάμισος Μεσσήνης
Α.Σ. Πανθουριακός -Α.Ο. Φαρραί
Α.Σ. Ανδρούσης - Α.Ο. Διαβολιτσίου
Τέλος Άγρας -Α.Ο. Αβίας
Α.Ο. Κυπαρισσίας - Απόλλων Καλαμάτας
Α1  Τοπικό : 24η  αγωνιστική
Σάββατο  01-04-2017  :
Μεσσηνιακός Γ.Σ. - Ασπρόχωμα  2-2 .- ^
Αστέρας Μικρομάνης -Νέος Άρις  4-2 .- ^
 Κυριακή 02-4-2017  :
Σπερχογεία - Αίαντας Καλαμάτας
Α.Ο. Ομόνοιας -Ακρίτας Κορώνης
Απόλλων Πεταλιδίου - Χανδριναϊκός Π.Σ.
Ολυμπιακός Ανάληψης - Α.Ο. Δωρίου
Ηρακλής Καλαμάτας - Παπαφλέσσας Χώρας
~** Β΄ Τοπικό  1ός  Όμιλος : 23η  αγωνιστική
Σάββατο 01-04-2017  :
Α.Ε. Κυπαρισσίας/Ηρακλής Διαγόρας Κοπανακίου  0-1  .- ^
Α.Ε. Γαργαλιάνων - Α.Σ. Μερόπης 5-0 .-^
Παπαφλέσσας Άμφειας -Αστέρας Βαλύρας  4-0  .- ^
Ατρόμητος Πλατύ- Α.Ε. Πανευαϊκός  2-1 .- ^
Κεραυνός Καλαμάτας -ΠΑΙ Καλού Νερού  3-1  .- ^
Κυριακή 02-04-2017 :
ΑΕΚ Καλαμάτας -Δόξα  Καλαμάτας   -
~** Β΄ Τοπικό  2ος Όμιλος : 20η  αγωνιστική
Σάββατο  01-04-2017  :
Α.Ο Πατίστας - Α.Ε. Λογγάς  0-0  .- ^
Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης - Α.Ο. Στενωσιάς  1-2  .- ^
Α.Ο. Μεθώνης -Θύελλα  Χαροκοπιού  3-0  .- ^
Κυριακή  02-04-2017  :
Πανιώνιος Καλαμάτας - ΠΑΟ Καλλιθέας
ΑΣΔ Παπαφλέσσα - Πράσινα Πουλιά
Α.Ο. Φυτειάς - Α.Σ. Φυτειάς
~** Γ΄ Τοπικό    21η αγωνιστική 
Σάββατο 01-04-2017 :
Νέστωρ Πύλου - Θυσέας Καλαμάτας  1-4  .- ^
Κυριακή 02-04-2017 :
Α.Ο. Βέργας - Θύελλα Παραλίας  6-0 .- ^
 Α.Σ. Δαναός - Α.Ο. Λαιίκων
~** ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ  ΕΠΣ Μεσσηνίας  :
 Αίαντας Καλαμάτας -Π.Σ. Καλαμάτας  6-0  .- ^
Α.Ο. Πατίστας -Πάμισος Μεσσήνης 2-2  .- ^
 Απόλλων Πεταλιδίου -Ηρακλής Καλαμάτας  7-3 .- ^
Ολυμπιακός Ανάληψης -Αναγέννηση Παραλίας 0-5  .- ^
Α.Ο. Διαβολιτσίου -Α.Ε. Αβίας  0-6 .- ^
Α.Ο. Δωρίου - Θησέας Καλαμάτας  4-3  .- ^
Νέος Άρις -Πανθουριακός  4-0 .- ^
Δαναός -Δόξα Καλαμάτας  7-0  .- ^
Παπαφλέσσας Χώρας -Χανδριναϊκός  1-1 .- ^

***Αναλυτικά το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής της Euroleague :
29η αγωνιστική

 Πέμπτη, 30/3/2017

~ Αναντολού Εφές (Τουρκία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   77-69 , (43-36) .- ^
Τα δεκάλεπτα  : 22-15 , (43-36) , 58-50 , 77-69 .-
Διαιτητές: Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Παστούσιακ (Πολωνία), Περούγα (Ισπανία)
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Τόμας 2, Χάνικατ 11 (1), Μπαλμπεϊ, Μπράουν 9, Οσμάν 8, Γκρέιντζερ 7 (2), Ερτέλ 18, Μουτάφ, Πολ 11 (1), Ντάνστον 11
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 5 (1), Μπιρτς 6, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 8 (2), Σπανούλης 11 (1), Ουότερς 5 (1), Αγραβάνης 7 (1), Μιλουτίνοβ, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 2, Αθηναίου

~ Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)  97-99 παρ. .- ^
Τα δεκάλεπτα: 22-14, 40-29, 58-55, 84-84 κ.α., 97-99 παρ. -

~ Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)  76-71 .- ^
Δεκάλεπτα: 23-13, 40-32,58-54, 76-71 .-

Παρασκευή, 31/3/2017
Γαλατασαράι (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία)  80-103 .- ^

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)  84-88 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 27-18, 41-39, 63-63, 84-88 .-

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)  83-65  .- ^

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)  85-83 .-^

Τα δεκάλεπτα : 20-17 , ( 45-40) , 58-55 ,  κ.α 73-73 παράταση 85-80 .-
 Διαιτητές: Ρόκα (Πορτογαλία), Πέρεθ (Ισπανία), Μόγκουλκοτς (Τουρκία)ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 13, Νίκολς 5, Ρίβερς 17, Τζέιμς 13, Παππάς 8, Φελντέιν 2, Γκιστ 6, Γκάμπριελ 3, Μπουρούσης 6, Καλάθης 12.ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Δημήτρης Ιτούδης): Ντε Κολό 15, Τεόντοσιτς 15, Όγκουστιν 14, Φριντζόν 4, Τζάκσον 3, Αντόνοφ, Φρίλαντ, Βοροντσέβιτς 14, Χίγκινς 8, Χριάπα 2, Κουρμπάνοφ, Χάινς 5.
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)  61-56  .-^
Βίντεο από τον αγώνα  :
~*ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ   85-80  1ο  δεκάλεπτο  20-17  29η  αγων  31/03/2017: https://youtu.be/w5vt4pPkqmg  .-
~*ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ  85-80    Ημίχρονο  45-40  29η αγων   31/03/2017:
 https://youtu.be/jLSAo2AqzRI .-
~*ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ  85-80  κ α 73-73  31/03/2017 :
https://youtu.be/XWmpRhJSVhM .- 
~*ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ  κ α   73-73  παρατ   85-80 29η αγων    31/03/2017: https://youtu.be/6nST434w4tM  .-
~*ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ 85-80  3η περίοδος 58-55  31/03/2017:
https://youtu.be/OdrkoQt6_jY   .-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η

Ρεάλ Μαδρίτης 22-7   51
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 21-8  50   
Ολυμπιακός 19-10  48
 Παναθηναϊκός  18-11 47
----------------------------------
Φενερμπαχτσέ 17-12  46   
Αναντολού Εφές 17-12   46  
Μπασκόνια 17-12   46
Ερυθρός Αστέρας 16-13 45
-----------------------------------
Νταρουσάφακα 15-14  44 
Ζαλγκίρις 13-16 39
Μπαρτσελόνα  12-17   41  
Μπάμπεργκ  10-19     39 
Μακάμπι Τελ Αβίβ 10-19  39 
Γαλατασαράι 10-18   38
Ούνιξ Καζάν 7-21
Αρμάνι Μιλάνο   8-21 27
 
~   Η  Επόμενη τελευταία 30η αγωνιστική στο Ευρωμπάσκετ :
6/4/2017  :
20,45   Φενέρμπαχτρσέ - Μπαρτσελόνα
21,00   Μπάμπεργκ -Γαλατάσαραϊ
21,05   Μακαμπί Τελ Αβίβ -Παναθηναϊκός
22,00   Μπασκόνια -Ζαγκλίρις Κάουνας
7/4/2017  :
20,00  Νταρουσάφακα -Ερυθρός Αστέρας
20,00  ΤΣΣΚΑ -Ολυμπιακός
21,45  Μιλάνο - Ούνικς Καζάν
22,00  Ρεάλ Μανδρίτης -Ανατολού Εφές 

 *** Από τις τελευταίες αγωνιστικές των Ελληνικών ομάδων ε τα αποτελέσματα  :
26η αγωνιστική  16  και 17-03-2017  :  
Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μανδρίτης     88-82 .- ^ Ν
Ολυμπιακός – Γαλατάσαράϊ   71-80 .- ^ Η
 27η αγωνιστική 21 και 22-03-2017  : 
Παναθηναϊκός-Μιλάνο   74-61 .- ^ Ν
Ερυθρός Αστέρας –Ολυμπιακός  κ.α. 58-58 , παρατ. : 64-66 .- ^  Ν
28η αγωνιστική 23 και 24 -03-2017
 Ολυμπιακός-Ρεάλ Μανδρίτης   73-79  .- ^ Η
Μπασκόνια- Παναθηναϊκός  63-72 .-^  N
  29η  αγωνιστική  30 και31-03-2017  : 
Ανατολού  Εφές –Ολυμπιακός   77-69  .- ^  Η
Παναθηναϊκός  -ΤΣΣΚΑ   Μόσχας  73-73 , παράταση 85-80 .- ^ Ν
30η αγωνιστική  06 και07-04-2017  :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας –Ολυμπιακός    
Μακαμπί Τ.Α. –Παναθηναϊκος    
***
~
~
~***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας RFAA NEWS Πέμπτη 02-03-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/rfaa-news-02-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-03-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  04  Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή της Ορθοδοξίας 05  Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-05-2017.html .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 04  και 05 Μαρτίου  2017  :Ανασκόπηση όλων των αθλητικών εβδομάδας που έφυγε  .... :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-06-2017.html .-
~*   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  06  Μαρτίου 2017  :   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07  Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/03/news-07-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08  Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .... :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-08-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES 2 - Τετάρτη  08 Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-nwes-2-08-2017.html .- 
~*Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  09  Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής  μας ....  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-09-2017.html .-  
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ..:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News  Σάββατο  11 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-11-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή  12 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-12-2017.html  
 ~*
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11  , 12  και  13  Μαρτίου  2017  :Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/11-12-13-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 13 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  ....   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-13-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  14 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....     :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-14-2017.html    .- 
~*  Η  Εφημερίδα μας  Arfara News 2 .. Τρίτη 14  Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-2.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  15 Μαρτίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ....  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-15-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-16-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 17 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :   http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  18 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-18-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 19 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/  .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 18  , 19  και 20  Μαρτίου  2017  :
~
Μαζί με την αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ...:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/18-19-20-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Δευτέρα 20 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-20-2017.html .-

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  21 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-21-2017.html  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη  22 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/news-22-2017.html .
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS η 23 Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της καθημερινή μας ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-23-2017.html .-  

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης
 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-24-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 25-03-2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης/
 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-25-03-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 26  Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της καθημερινή μας  ενημέρωσης  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/news-26-2017.html .-  
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαρτίου  2017 :Αθλητική επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2017/03/25-26-2017.html  .-
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-27-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 28  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της καθημερινή μας ενημέρωσης : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/news-28-2017.html .-
~
* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας
: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-29-2017.html .-   

 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS η 30 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-30-2017.html .-
~*  Η  Εφημερίδα μας Arfara News 2  Πέμπτη 30  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  μας
  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2-30-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  31  Μαρτίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας  ενημέρωσης   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2017.html .-
~

***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/  .-ή  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~*
 
 *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5417   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3523   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3515 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.455   βίντεο   .-

~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου