arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
~*Β΄ Χαιρετισμοί στο Αρφαρά 10/3/2017 Α΄ μέρος Παππά-Μιχάλης Ε.  Μπούρα στον   Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων  Αρφαρών    :
https://youtu.be/slAazUuURCU  .- 

~*Β΄ Χαιρετισμοί στο Αρφαρά 10/3/2017 2ο  μέρος στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών από ιερέα Παππά- Μιχάλη Ε. Μπούρα :
 https://youtu.be/Stw7p_vjFfU .-


~**Χαιρετισμοί στο Αρφαρά 1ος  ψάλτης   Παναγιώτης Κουτσούτης από Άμφεια 10/3/2017:
https://youtu.be/4Keb8pASCQE .-


~**Χαιρετισμοί στη Παναγία μας  2ος  ψάλτης Γιώργος Δ. Μωραγιάννης   10/3/2017: https://youtu.be/7qexGApN2Fs .- σε ανάρτηση ....
 

Ένας από τους αγίους πατέρες μας έγραψε ότι οποίος δε λογαριάζει τον εαυτό του για αμαρτωλό, η προσευχή του δεν είναι ευπρόσδεκτη από τον Κύριο.
Όσιος Ισαάκ ο Σύρος
 

~ 10 Μαρτίου
Κοδράτου του εν Κορίνθω (1) († 251) και των συν αυτώ Ανεκτού, Διονυσίου, Κρήσκη, Κυπριανού, Παύλου και Μαρκιανού. Νεομάρτυρος Μιχαήλ Μαυροειδή (2), του εν Αδριανουπόλει (†1490). Οσίας Αναστασίας της πατρικίας.
(1) Οι άγιοι Κοδράτος, Ανεκτός, Παύλος, Διονύσιος, Κυπριανός και Κρήσκης, ήταν φίλοι και μαρτύρησαν κατά το διωγμό του αυτοκράτορα Δέκιου. Μετά τη σύλληψή τους, ο έπαρχος Ιάσων προσπάθησε με διάφορους τρόπους να τους δελεάσει και να τους πείσει να απαρνηθούν την χριστιανική τους πίστη. Τέλος, αφού τους έδειξε τις πανέμορφες ακτές του Κορινθιακού κόλπου, υπενθυμίζοντας τους τις ομορφιές της άνοιξης, τους εξόρκισε να θυσιάσουν στα είδωλα για να σώσουν τη ζωή τους. Εκείνοι πεισματικά αρνούνταν, ομολογώντας με παρρησία την πίστη τους στον αληθινό Θεό και σωτήρα Ιησού Χριστό και προέτρεψαν τον έπαρχο να μετανοήσει πριν είναι αργά. Έξαλλος ο Ιάσων, διέταξε να βασανιστούν σκληρά έως θανάτου. Έτσι παρέμειναν φίλοι Χριστού και κέρδισαν τους αμάραντους στεφάνους της δόξας.
(2) O άγιος Μιχαήλ ο Μαυρουδής, καταγόταν από το χωριό Γρανίτσα Αγράφων. Γονείς του ήταν ο ευσεβής Δημήτριος και η ενάρετη Στατήρα, οι οποίοι ανέθρεψαν τον Μιχαήλ εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου. Μετά τον θάνατο του πατέρα του έφυγε στη Θεσσαλονίκη, όπου εξάσκησε το επάγγελμα του αρτοποιού, όλα δε τα χρήματα του τα μοίραζε στους πτωχούς και αδύνατους αδελφούς του. Όταν προσπάθησε να κατηχήσει ένα τουρκόπουλο στη χριστιανική πίστη, εκείνο τον κατήγγειλε και ο Μιχαήλ οδηγήθηκε βίαια στο ανακριτήριο. Στην ανάκριση, όπου με παρρησία και βαθιά θεολογική γνώση απάντησε στις ερωτήσεις του κριτή, προσπάθησε να προσηλυτίσει και αυτούς τούς δικαστές του. Τελικά καταδικάστηκε σε θάνατο και τον έκαψαν ζωντανό στη Θεσσαλονίκη στις 21 Μαρτίου 1547. Όμως το Μ. Ευχολόγιο αναφέρει τη μνήμη του στις 10 Μαρτίου 1544. ~
Σήμερα 10/03/2017 εορτάζουν:
Β' Χαιρετισμοί, Άγιοι Κοδράτος, Ανεκτός, Παύλος, Διονύσιος, Κυπριανός και Κρήσκης, Οσία Αναστασία η Πατρικία
Ἦχος α’. Τὸν τάφον σου Σωτὴρ.
~ Ἐξάριθμος χορός, τῶν Χριστοῦ Ἀθλοφόρων, ὑμνείσθω εὐσεθῶς, μελωδίαις ᾀσμάτων, Κοδράτος καὶ Ἄνεκτος, Παῦλος καὶ Διονύσιος, καὶ σὺν Κρήσκεντι, Κυπριανὸς ὁ θεόφρων τὴν Τριάδα γάρ, διηνεκῶς δυσωπούσιν, ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἠμῶν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Κοδράτου - 10 ΜΑΡΤΙΟΥ : https://youtu.be/vFU19bsXqOs  .-

~
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας

Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας
 
Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρο....
 
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και
*** Στο 3ο επιστημονικό πεδίο του Μηχανογραφικού το Τμήμα Λογοθεραπείας της Καλαμάτας 
Λήγει σήμερα η υποβολή αίτησης-δήλωσης υποψηφιότητας συμμετοχής στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Φέτος περίπου 100.000 υποψήφιοι όλων των κατηγοριών (Γενικό Λύκειο, ΕΠΑΛ, κατηγορία 10%) θα πάρουν μέρος τον Ιούνιο στη μάχη για τη διεκδίκηση μιας θέσης στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τον αριθμό και την κατανομή των θέσεων εισακτέων ανά Τμήμα και Σχολή, καθώς βέβαια και ανά κατηγορία υποψηφίων (πέρυσι εισήχθησαν 72.973 από τους 105.548 υποψηφίους).
Σημαντικές αλλαγές έχουμε φέτος στο μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων, κάτι που τροποποιεί σημαντικά και τις ευκαιρίες εισόδου.
Στο 3ο επιστημονικό πεδίο περιλαμβάνονται 106 τμήματα, 60 πανεπιστημιακά, 41 ΤΕΙ και 5 στρατιωτικές σχολές. Οι φετινές αλλαγές στο 3ο επιστημονικό πεδίο είναι ότι εντάσσονται στα ΤΕΙ του 3ου επιστημονικού πεδίου τα πέντε τμήματα Τεχνολογίας Τροφίμων (Αθήνα, Αργοστόλι, Καρδίτσα, Θεσσαλονίκη και Καλαμάτα), τα δυο Τμήματα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (Δράμα και Καρπενήσι), τα δύο τμήματα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών (Αθήνα και Δράμα), το Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (Αθήνα) και το Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών (Μεσολόγγι). Επίσης προστίθενται τα τμήματα ΤΕΙ Οπτικής και Οπτομετρίας (Αίγιο) και Λογοθεραπείας (Καλαμάτα).
  Περισσότεροι εισακτέοι στην περιφέρεια
Πέρυσι, τα Πανεπιστήμια και οι παραγωγικές σχολές είχαν συνολικά 43.855 εισακτέους, ενώ τα ΤΕΙ 26.130 εισακτέους. Εξ αυτών τα περιφερειακά Πανεπιστήμια είχαν 19.940 θέσεις και εκείνα σε Αττική και Θεσσαλονίκη 23.915 θέσεις, ενώ τα περιφερειακά ΤΕΙ είχαν 19.460 θέσεις και τα κεντρικά 6.670 θέσεις.
Την ακαδημαϊκή χρονιά 2016/17 εγκρίθηκαν συνολικά, μαζί με τις ενστάσεις, 8.767 μετεγγραφές προς τα κεντρικά ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι μετεγγραφές είχαν αποτέλεσμα την υπερσυγκέντρωση φοιτητικού πληθυσμού στα ιδρύματα του κέντρου και την αποψίλωση των αντίστοιχων ιδρυμάτων της περιφέρειας.
Με δεδομένο ότι πολλά ΑΕΙ ζητούν μείωση του αριθμού των εισακτέων τους λόγω της κρατικής υποχρηματοδότησης, το υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να αντιμετωπίσει το θέμα αυτό με ένα «λογιστικό τέχνασμα»: να μειώσει τον αριθμό εισακτέων σε κεντρικά ΑΕΙ και να αυξήσει τον αριθμό εισακτέων σε περιφερειακά ΑΕΙ, ιδιαίτερα σε αυτά που έχουν μεγάλες διαρροές λόγω μετεγγραφών.

*** GR80s: Μια έκθεση που ξυπνά μνήμες μιας ξεχωριστής δεκαετίας 
 
 
 
 
 
 
Παρούσα και η Καλαμάτα
Μια ιδιαίτερη έκθεση έχει στηθεί εδώ και καιρό στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, η οποία γυρνά το επισκέπτη στη δεκαετία του ’80, κάνοντάς τον αμέσως να σκεφτεί «το θυμάμαι», «το είχα μέχρι…» ή « κοίτα τι γινόταν τότε»!
Βρεθήκαμε σε αυτή, λοιπόν, το περασμένο Σάββατο και είδαμε μιαν άλλη Ελλάδα, τότε που τα κόμματα μοίραζαν χρήματα, τότε που η τρομοκρατία άκμαζε, τότε που η ελληνική οικονομία ήταν στα φόρτε της, αφού μέχρι και αυτοκίνητα παρήγαγε η χώρα μας...

Σακούλες του Μινιόν, ατάρι, λεωφορεία της εποχής, σχολικές ποδιές, σημαίες και είδη κομμάτων είναι μόνο κάποια από όσα ο επισκέπτης θα μπορέσει να δει στην έκθεση.
Να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος της είναι αφιερωμένο στα πολιτικά γεγονότα, αλλά και σε γεγονότα που άλλαξαν την ιστορία της χώρας, γι’ αυτό, μάλιστα, υπάρχουν πολλά εξώφυλλα εφημερίδων της εποχής.

Πέραν των πολιτικών, όμως, γεγονότων, σημειώνονται και αυτά που άλλαξαν ολόκληρες πόλεις, όπως ο σεισμός της Καλαμάτας, με αναφορά σε εξώφυλλα εφημερίδων, καθώς και σε επιστολές που είχαν φτάσει από την Αθήνα.

Όποιος, λοιπόν, βρεθεί στην Αθήνα πριν από τις 18 Μαρτίου, οπότε ολοκληρώνεται η έκθεση, και έχει το χρόνο, ας περάσει μια βόλτα από την Τεχνόπολη. Νομίζουμε ότι η επίσκεψη στην GR80s αξίζει τον κόπο.
  Περίπτερα
Τα περίπτερα που περιλαμβάνει η έκθεση είναι τα εξής:
Πολιτική: (α) από την αλλαγή στην κάθαρση, (β) καταστολή, βία και τρομοκρατία, (γ) ιδεολογία, (δ) έμφυλες ταυτότητες και δικαιώματα, (ε) κοινωνικό κράτος, (στ) οικονομία
Κατοικία και δημόσιος χώρος: (α) διαμέρισμα 1987, (β) αρχιτεκτονική, πολεοδομία, δημόσια έργα
Μαζικός πολιτισμός και κατανάλωση
Μόδα και ντίσκο
Κινηματογράφος και Οπτικοακουστική Κουλτούρα
Λαϊκότητα και εργατικές διεκδικήσεις
Νεανικές κουλτούρες
Όψεις καλλιτεχνικής δράσης
Η βιβλιοθήκη του ’80 – Αναγνωστήριο
Τεχνολογία
ΜΜΕ και Επικοινωνία
Τροχοί και αυτοκίνηση
Γλώσσα

Minion και Κατράντζος, δύο πολυκαταστήματα που πέρασαν το ελληνικό καταναλωτικό κοινό σε «άλλο επίπεδο»

Διαφημίσεις και εξώφυλλα από τις εκλογές του 1985

Εντυπωσιακή αναπαράσταση με Playmobil της στιγμής που ο Ανδρέας Παπανδρέου φτάνει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και κάνει το νεύμα στη Δήμητρα Λιάνη να βγει από το αεροπλάνο

Κουτί από Pampers σε μέρος της έκθεσης που έχει να κάνει με τη διαπλοκή της δεκαετίας

Μέχρι και ηλεκτρονικά παιχνίδια της εποχής κατάφεραν να βρουν οι διοργανωτές της έκθεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι λειτουργούν και οι επισκέπτες μπορούν να παίξουν και να γυρίσουν… στα παιδικά τους χρόνια





Τρία από τα παιχνίδια που όλοι οι νέοι της γενιάς ονειρεύονταν. Μιλάμε για τα επαναστατικά μέχρι τότε Game Boy, το ΑTARI, καθώς και τον Ευχούλη

Επιστολή αλλά και εξώφυλλα εφημερίδων για τον καταστροφικό σεισμό της Καλαμάτας. Τίτλοι που προκαλούν σοκ





Οι διοργανωτές έχουν στήσει ολόκληρο σπίτι μέσα στην έκθεση: διαθέτει όλα τα δωμάτια, με το καθένα να έχει τα απαραίτητα για την εποχή αξεσουάρ

Μηχανή της εποχής σε άριστη κατάσταση. Τέτοιες οι νεώτεροι έχουμε δει μόνο σε ταινίες

Δεκαετία στην οποία κυριαρχούσε η Disco, ενώ και η μόδα στα ρούχα άρχισε να κάνει στροφή…
 
Αθλητικά παπούτσια που στιγμάτιζαν ολόκληρες δεκαετίες. Εκείνης της εποχής ήταν τα Strike
  
Δεν είναι μέρος της έκθεσης, αλλά ένα μόνο από τα σημεία που υπάρχουν στην Τεχνόπολη και δείχνουν τι ήταν εκεί παλιά.
Το συγκεκριμένο  ήταν οι φούρνοι του εργοστασίου.
Φούρνοι υπάρχουν και στον περίβολο του Μεγάρου Χορού, όμως η κατάστασή τους, καθώς και η ανάδειξή τους, μόνο αυτή που τους αρμόζει δεν είναι
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 Υ.Γ.: Όσοι ώρα βρισκόμασταν στην Τεχνόπολη, παρατηρούσαμε τα βιομηχανικά κτήρια που πλέον έχουν μετατραπεί σε εντυπωσιακούς χώρους πολιτισμού.
Το μυαλό ασυναίσθητα πήγαινε σε δύο χαρακτηριστικά κτήρια της Καλαμάτας, τα οποία θα μπορούσαν να υπάρχουν ακόμα, αλλά με αντίστοιχη μορφή.
Ο λόγος για το εργοστάσιο του Λιναρδάκη, στη θέση του οποίου αυτή τη στιγμή υπάρχει το «άψυχο» και μη βιώσιμο Μέγαρο Χορού, και το ελαιοτριβείο του Σπυρίδη, όπου υπάρχει ένας ισοπεδωμένος χώρος που περιμένει την ανάπλασή του για την ανάδειξη του Κάστρου της Καλαμάτας. Κρίμα…
 
*** Ημερίδα με θέμα «Κατασκευάζοντας τον Τουρισμό» 
Ημερίδα με θέμα «Constructing Tourism/ Κατασκευάζοντας τον Τουρισμό» διοργανώνουν η ομάδα Εύτοπος και η αρχιτέκτων Κουζή Τόνια, στο πλαίσιο του 6ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας και με τη συνεργασία των οργανωτών του, την Κυριακή, 12 Μαρτίου, από τις 10.30 το πρωί έως τις 2.30 μετά το μεσημέρι, στο Elite City Resort.
Προσκεκλημένοι και εισηγητές της εκδήλωσης είναι οι αρχιτέκτονες Άρης Γιαννόπουλος /WO architects , Σταύρος Αλιφραγκής, Αιμιλία Αθανασίου & Λεωνίδας Παπαλαμπρόπουλος, καθώς και η Ελευθερία Γκρίμπα, πιστοποιημένη παιδαγωγός, συγγραφέας και ερευνήτρια ,με πολυσχιδή εμπειρία και διακρίσεις στον τομέα του Τουρισμού.
Οι εισηγητές, εκπρόσωποι και των δυο θεματικών αντικειμένων, θα αναζητήσουν – αναλύσουν την αλληλεπίδραση των δυο εννοιών, τουρισμού και αρχιτεκτονικής, θα καταθέσουν την προσωπική τους άποψη για τη χωρική υπόσταση του τουρισμού και θα παρουσιάσουν τα project στα οποία χειρίστηκαν το τουριστικό κέλυφος. 

*** Ο Δημήτρης Κουκούτσης αποκαλύπτει γιατί αποχώρησε από την Χρυσή Αυγή 
Για τους λόγους που τον οδήγησαν να θέσει τον εαυτό του εκτός της κοινοβουλευτικής  ομάδας της Χρυσής Αυγής, μίλησε ο Δημήτρης Κουκούτσης στο radio1d.gr και την εκπομπή "Εκλεκτικές Συγγένειες" με τον Ανδρέα Σταματόπουλο.
Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής είπε πως η ηγεσία της Χρυσής Αυγής των ώθησε στο να ανεξαρτητοποιηθεί.
Συγκεκριμένα είπε πως σε τοπικό επίπεδο στη Μεσσηνία, διάφορα άτομα του παλαιού πολιτικού κόσμου που στο παρελθόν πολέμησαν τη Χρυσή Αυγή, εντάχθηκαν στο κόμμα και πήραν συγκεκριμένες θέσεις παρά τις προειδοποιήσεις του ότι στην ουσία βλάπτουν το κόμμα.
Η απάντηση που έλαβα, είπε ο κ. Κουκούτσης, ήταν εγώ ή αυτοί, οπότε αμέσως ανεξαρτητοποιήθηκα.
Επίσης, τόνισε πως ενώ είχε άριστες σχέσεις με το Ν. Μιχαλολιάκο πλέον οι σχέσεις έχουν κοπεί.
Τέλος, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική, μετά το τέλος της θητείας του στη Βουλή και ότι νιώθεί πολύ πικραμένος για το γεγονός ότι τα γεγονότα τον έθεσαν εκτός Χρυσής Αυγής.
Βίντεο : Δημήτρης Κουκούτσης (Μεσσηνία) - radio1d.gr (09.03.2017) , https://youtu.be/lIF6E9SgMG0  .-

***  Σε εξέλιξη το έργο στην ανατολική όχθη του Άρι 
Οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση ανατολικής όχθης ποταμού Άρι με δημιουργία πεζόδρομου - ποδηλατόδρομου», μιας από τις 6 σημαντικές παρεμβάσεις της πρώτης φάσης έργων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, βρίσκονται σε εξέλιξη.
Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 378.425,00 ευρώ και ανάδοχος είναι η εταιρεία Alpha Delta Constructions ΑΤΕ, η οποία προσέφερε έκπτωση 52,03%. Θα δημιουργηθούν πεζόδρομος, ποδηλατόδρομος και θα αναδειχθεί ο αρχαιολογικός χώρος του πρωτοελλαδικού μεγάρου των Ακοβίτικων. Επίσης, η όχθη του ποταμού θα καθαρισθεί από τα καλάμια και θα εγκατασταθεί φωτισμός. Όλες οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στη μελέτη είναι ήπιου χαρακτήρα και δε θα ενοχλήσουν στο ελάχιστο το φυσικό περιβάλλον του ποταμού.
  Πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος
Η διαδρομή κατασκευάζεται παράλληλα με τον υφιστάμενο δρόμο, δημιουργώντας σε μερικά σημεία ένα είδος εξώστη πάνω από τη φυσική διαμόρφωση των πρανών της όχθης.
Δημιουργούνται αρχικά ένας πεζόδρομος - ποδηλατόδρομος πλάτους 2 μέτρων και μήκους 620 μέτρων και στη συνέχεια ένας πεζόδρομος πλάτους 1,60 μέτρων με μήκος 260 μέτρα, από χωμάτινο σταθεροποιημένο δάπεδο τύπου κουρασάν, παράλληλα με τον υφιστάμενο δρόμο.
Επίσης, κατασκευάζεται ένα παραποτάμιο μονοπάτι πλάτους ενός μέτρου και μήκους 130 μέτρων, με διαμόρφωση δαπέδου από στουρνάρι, που εγκιβωτίζεται από κορμούς δέντρων, οι οποίοι τοποθετούνται παράλληλα προς το έδαφος και σταθεροποιούνται με ζώνη σκυροδέματος. Το μονοπάτι διαμορφώνεται παράλληλα με τον πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο, πλησιάζοντας όμως στην κοίτη του ποταμού σε δύο σημεία όπου το φυσικό ανάγλυφο της όχθης τού επιτρέπει.

*** Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας χθες για εκπαίδευση κλιμάκιο της ΕΜΑΚ 
 
Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας μετέβη χθες το κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ με επικεφαλής τον επιπυραγό Ιωάννη Κολοβό και τον εκπαιδευτή, πυρονόμο Λευτέρη Δημητρόπουλο.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλάμβανε θέματα παροχής βοήθειας (τεχνική διάσωσης), ενώ έγινε στη γέφυρα του ποταμού Νέδοντα (Λυκούργου και Αρτέμιδος) τις πρωινές ώρες χθες, με τη συμμετοχή του βραχιονοφόρου οχήματος της Π.Υ.

*** Βιβλιοπαρουσιάσεων συνέχεια… 
Πρωτοφανές αυτό που γίνεται στην Καλαμάτα με το… βομβαρδισμό παρουσιάσεων βιβλίων για όλα τα… γούστα, τόσο Μεσσήνιων όσο και ευρύτερα γνωστών συγγραφέων.
Μεταξύ άλλων:
-Σήμερα στις 6.30 μ.μ., με τη συμβολή του βιβλιοπωλείου Bookmark, η εκπαιδευτικός-συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη, θα βρεθεί στο «Puzzle», στην οδό Σωκράτους 4 (πίσω από το Εργατικό Κέντρο) για να αφηγηθεί στους μικρούς βιβλιόφιλους την ιστορία «Οι δύο ουρές».
-Στο «Βιβλιόπολις», σήμερα στις 8.00 μ.μ., από τις εκδόσεις Άγρα και υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας, θα παρουσιαστούν τα βιβλία «Καλές γυναίκες, κακές γυναίκες» και «Η δηλητηριώδης» της Ευαγγελίας Ανδριτσάνου. Θα μιλήσουν η συγγραφέας, o Σταύρος Τσαγκαράκης, φιλόλογος-συγγραφέας και η Δέσποινα Σαραφείδου, ηθοποιός-μεταφράστρια, που μαζί με τη Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη θα διαβάσουν και αποσπάσματα.
-«Το παν στη ζωή είναι το ΠΑΝ, Πίστις, Αγών, Νίκη» του ιατρού – συγγραφέα Νικόλαου Ι. Σταυρόπουλου παρουσιάζεται αύριο στις 7.00 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Γι’ αυτό το όμορφο ταξίδι ζωής και εμπειριών θα μιλήσουν ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Ανδρέας Ανατολίτης και η ψυχολόγος Γιώτα Παπαγεωργίου, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η «δική μας», Βίκυ Βετουλάκη.
-Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος και με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Αντίλογου, παρουσιάζεται και πάλι, αύριο στις 7.30 μ.μ. «στο Κύμα», «O λεξιλογικός δανεισμός της Ελληνικής προς την Αγγλική» του Φίλιππου Παπαδημητρίου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Κατερίνα Μπάμπαλη καθηγήτρια Αγγλικών, ο συγγραφέας και εκ μέρους του Αντίλογου ο Ανδρέας Ζαγάκος.
-Τέλος, στην Μπουκαδούρα, αύριο Σάββατο στις 8.00 το βράδυ, θα παρουσιαστεί η ποιητική συλλογή της Afize Seferi «Ο ουρανός δεν είναι απαγορευμένος». Θα μιλήσουν η ποιήτρια Ελένη Κοφτερού και η φιλόλογος Ουρανία Μαυρίκη. Χ.Ε.

*** Κάθειρξη 7,5 ετών στον 62χρονο που πυροβόλησε στο Δώριο συγχωριανό του 
Τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως πρότεινε ο εισαγγελέας Έδρας Δ. Σταύρου, αποφάσισε χθες το απόγευμα ομόφωνα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας για τον 62χρονο που το Δεκέμβριο του 2014 πυροβόλησε με καραμπίνα 65χρονο συγχωριανό του στο Δώριο, τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά στο πόδι.
Επίσης, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Συνολικά του επέβαλε 7 χρόνια κάθειρξης για τη βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, 4 μήνες για την οπλοφορία και 4 μήνες για την οπλοχρησία. Ομόφωνα το δικαστήριο απέρριψε όλα τα αιτήματα να του χορηγηθούν ελαφρυντικά, ενώ έγινε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του με περιοριστικούς όρους. Οι όροι που επιβλήθηκαν είναι: παρουσίαση μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και να μην πλησιάζει το θύμα σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.
  Εισαγγελέας
Ο κατηγορούμενος συναντήθηκε το Δεκέμβριο του 2014 με τον 65χρονο συνταξιούχο αστυνομικό σε καφενείο του χωριού, όπου διαπληκτίσθηκαν, καθώς είχαν διαφορές για κτήματα από το προηγούμενο διάστημα. Τους χώρισαν προσωρινά, όμως ο 62χρονος πήρε από το αυτοκίνητό του μια καραμπίνα και από κοντινή απόσταση πυροβόλησε προς τον 65χρονο τρεις φορές. Αυτός τραυματίσθηκε σοβαρά στο αριστερό πόδι και αν και έχουν περάσει πάνω από 2 χρόνια, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και να κινδυνεύει με ακρωτηριασμό.
Ο εισαγγελέας χθες στην αγόρευσή του ανέλυσε για ποιο λόγο ο δράστης δε βρισκόταν σε άμυνα. Χώρισε το περιστατικό σε δύο φάσεις, λέγοντας ότι η πρώτη ήταν ο μεταξύ τους διαπληκτισμός, μέχρι που τους χώρισαν, και η δεύτερη όταν ο δράστης πήρε από το αυτοκίνητο την καραμπίνα και πυροβόλησε κατά του 65χρονου. Υπογράμμισε, λοιπόν, ότι η πρώτη φάση του επεισοδίου είχε λήξει, όταν ξεκίνησε η δεύτερη με την καραμπίνα και, άρα, ο δράστης δε βρισκόταν πλέον σε άμυνα.
  Μετατροπή κατηγορίας
Διευκρίνισε, δε, ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν άνθρωπος με παραβατικό παρελθόν  και πως τη δεδομένη στιγμή και υπό τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν, ενήργησε με αυτό τον τρόπο. Επίσης, είπε ότι δεν υπήρχε ούτε το αδίκημα της υπέρβασης ορίων άμυνας, καθώς δεν υπήρχε καθόλου άμυνα, αλλά αντίθετα ήταν σε ετοιμότητα αντεπίθεσης, καθώς είχε μαζί του την καραμπίνα.
Για τους τρεις πυροβολισμούς που έριξε, είπε πως κατά την κρίση του ο ένας μόνο έπληξε το θύμα στο πόδι και πως, αν και είχε την επιλογή, δεν τον πυροβόλησε σε καίριο σημείο (κεφάλι- σώμα) για να τον σκοτώσει, αλλά στα πόδια για τον τραυματίσει. Γι’ αυτό κατέληξε πως δεν είχε ανθρωποκτόνο σκοπό, αλλά σκοπό να τον τραυματίσει βαριά και γι’ αυτό ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Στο Κάστρο Καλαμάτας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μαΐου 
Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της για το 2017 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας (Τμήμα Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής Έρευνας και Μουσείων) θα πραγματοποιήσει το Μάιο στο Κάστρο Καλαμάτας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Και στην κορφή… το κάστρο!».
Σκοπός είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το χώρο του Κάστρου Καλαμάτας, και μέσω αυτού να κατανοήσουν την αρχιτεκτονική και τη λειτουργία ενός μεσαιωνικού κάστρου (ορολογία των επιμέρους τμημάτων του). Παράλληλα, θα αναδειχθεί η διαχρονική σημασία της αρχιτεκτονικής και της οχυρωματικής λειτουργίας των κάστρων γενικά, μέσα από την αναφορά σε αντίστοιχα κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας.
Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά και απευθύνεται μόνο σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Α΄ και Β΄ Γυμνασίου). Θα πραγματοποιηθεί μόνο κατά την περίοδο του Μαΐου, και μία φορά την εβδομάδα (ημέρα Τρίτη, διάρκεια προγράμματος: 2 ώρες περίπου).
Για περισσότερες πληροφορίες και τον προγραμματισμό επισκέψεων, κατόπιν συνεννόησης, οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΕΦ.Α. Μεσσηνίας στα εξής τηλέφωνα: 27210-22534 και 26770 (Ιωάννα Γρηγοροπούλου και Κων/να Γερολύμου).

***  Αγώνες αλιείας στην Καλαμάτα 
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Καλαμάτα θα φιλοξενήσει αγώνες ερασιτεχνικής αλιείας με φελλο.
Τους αγώνες διοργανώνουν από κοινού ο τοπικός Νηρέας, η Ακαδημία Α.Δ. Ελλάδος και ο Πρωτέας. Το μεγάλο ραντεβού των φίλων της αγωνιστικής αλιείας έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου, στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ερασιτέχνες ψαράδες που ασχολούνται με τις τεχνικές ψαρέματος, εγγλέζικο και μπολονέζε. 

*** Εκδηλώσεις την Κυριακή, «κουδούνι» τη Δευτέρα για το 6ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας 
Θεσμό αποτελεί πλέον το «Σχολείο Τουρισμού» που την προσεχή Δευτέρα, 13 Μαρτίου, θα «χτυπήσει κουδούνι» για 6η φορά στο φιλόξενο χώρο του συνεδριακού κέντρου του Elite City Resort στην Καλαμάτα. Χθες το πρωί, δύο από τους «εμπνευστές» αυτής της προσπάθειας, ο Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος και ο Ανδρέας Ζαγάκος, μας μίλησαν για τις «εργασίες» και το πρόγραμμα του 6ου Σχολείου Τουρισμού.
Ο κ. Ανδριανόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του που η επιτυχημένη εθελοντική πρωτοβουλία φτάνει αισίως στο 6ο Σχολείο. Τόνισε, δε, ότι η συνεχής τουριστική ανάπτυξη της χώρας απαιτεί παροχή υψηλών υπηρεσιών στους επισκέπτες και, άρα, διαρκή και εξειδικευμένη εκπαίδευση. Επίσης, ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, την Costa Navarino και το Elite City Resort, για την πολύτιμη βοήθειά τους. Σημείωσε δε ότι το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας τελεί υπό την εκπαιδευτική εποπτεία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενώ έχει τη στήριξη του SETEtraining (ΣΕΤΕ).
Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι η είσοδος για τους εργαζομένους και τους επαγγελματίες στο χώρο των ξενοδοχειακών και επισιτιστικών επαγγελμάτων είναι ελεύθερη, ενώ όλοι θα πάρουν βεβαίωση συμμετοχής από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιου Κύπρου.
Ο Ανδρέας Ζαγάκος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των τριήμερων εργασιών του 6ου Σχολείου Τουρισμού, τονίζοντας ότι για ακόμα μια χρονιά «αυθεντίες» στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού θα βρεθούν στην Καλαμάτα και θα είναι εισηγητές, βοηθώντας στην εκπαίδευση των μαθητών. Αναλυτικά το πρόγραμμα του 6ου Σχολείου Τουρισμού είναι αναρτημένο στη σελίδα στο “Facebook” του σχολείου
«ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν εκεί να δηλώνουν και τη συμμετοχή τους.
Ο κ. Ζαγάκος πρόσθεσε ότι ξεχωριστό κομμάτι στο φετινό Σχολείο Τουρισμού είναι οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν μεθαύριο Κυριακή 12 Μαρτίου, οι οποίες έχουν την ιδιαιτερότητα να αναφέρονται σε ζητήματα που ποτέ δεν είχαν αγγίξει μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα, την Κυριακή στις 7.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Elite City Resort, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις», θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Διοίκηση Τομέα Δωματίων Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων», ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το συγγραφέα του Νίκο Θεοχάρη. Επίσης την Κυριακή το πρωί, από τις 10.30 έως τις 14.30, πάλι στο Elite City Resort, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Αρχιτεκτονική και Τουρισμός, “χτίζοντας” τον τουρισμό».
Για την ημερίδα «Constructing Tourism/ Κατασκευάζοντας τον Τουρισμό» μίλησε η αρχιτέκτων Κουζή Τόνια, που μαζί με την ομάδα Ευότοπος διοργανώνουν αυτή την εκδήλωση, στο πλαίσιο του 6ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας. Η κα Κουζή έκανε γνωστό ότι εισηγητές της εκδήλωσης είναι οι αρχιτέκτονες Άρης Γιαννόπουλος /WO architects, Σταύρος Αλιφραγκής, Αιμιλία Αθανασίου & Λεωνίδας Παπαλαμπρόπουλος, καθώς και η Ελευθερία Γκρίμπα, πιστοποιημένη παιδαγωγός, συγγραφέας και ερευνήτρια, με πολυσχιδή εμπειρία και διακρίσεις στον τομέα του Τουρισμού.
Οι εισηγητές, εκπρόσωποι και των δ;yο θεματικών αντικειμένων, θα αναζητήσουν – αναλύσουν την αλληλεπίδραση των δυο εννοιών, τουρισμού και αρχιτεκτονικής, θα καταθέσουν την προσωπική τους άποψη για τη χωρική υπόσταση του τουρισμού και θα παρουσιάσουν τα project στα οποία χειρίστηκαν το τουριστικό κέλυφος.
Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Περικλής Μαντάς, τόνισε ότι αισθάνεται υπερήφανος που το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας έχει καταξιωθεί και η φήμη του ξεπερνά τα σύνορα της Μεσσηνίας, αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ εξήρε και τις προσπάθειες των εμπνευστών του, που έχουν αποδείξει ότι αγαπούν τον τουρισμό με πάθος. Αναφέρθηκε, επίσης, στο Σχολείο Τουρισμού στο Ναύπλιο που προηγείται αυτού της Καλαμάτας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι Ναύπλιο και Καλαμάτα αποτελούν τα δυο μεγάλα «όπλα» τουρισμού στη φαρέτρα της Περιφέρειας. Τέλος, σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προσφέρει πάντα την αμέριστη συμπαράστασή της σε ανάλογες εκδηλώσεις, καθώς εντολή του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη είναι η επένδυση στον τουρισμό, κάτι που αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία.
Τη συνέντευξη Τύπου έκλεισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι νέες τάσεις στο χώρο του τουρισμού και της εστίασης απαιτούν συνεχή εκπαίδευση τόσο των επαγγελματιών όσο και των εργαζομένων, προσθέτοντας ότι η Ένωση Ξενοδόχων θα είναι πάντα αρωγός στον καταξιωμένο πλέον θεσμό του «Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας».  Του Κώστα Γαζούλη

*** ΦΡΙΚΗ! Απαγάγουν ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ οι «μετανάστες»…

~  Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε λίγες μέρες πριν, στην περιοχή του Αλίμου. Μια μητέρα η οποία κρατούσε στην αγκαλιά της το δίχρονο αγοράκι της , καθώς προχωρούσε στον δρόμο με προορισμό το σπίτι της, δέχθηκε επίθεση από έναν αλλοδαπό πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος προσπάθησε να της αρπάξει το παιδί!
Όλα ξεκίνησαν τη στιγμή που η μητέρα συνάντησε, λίγα μέτρα πριν από το σπίτι της, μια φίλη της που εργάζεται σε κοντινό κατάστημα. Ξαφνικά ενώ οι δύο κοπέλες συνομιλούσαν και η φίλη της μητέρας έπαιζε με τον μικρό, ένας αλλοδαπός που περνούσε με το ποδήλατό του από εκεί, άρχισε να ωρύεται και να ουρλιάζει, ισχυριζόμενος πως  το παιδί είναι  δικό του και πως του το έχουν κλέψει οι δύο γυναίκες.
Κατέβηκε εξοργισμένος από το ποδήλατο που οδηγούσε  και άρχισε να κυνηγάει τις δύο γυναίκες για να τους αρπάξει το παιδί.
Οι δυο γυναίκες έντρομες προσπάθησαν να ξεφύγουν από τον παρανοϊκό άνδρα και πανικοβλημένες όπως ήταν, καλούσουν σε σε βοήθεια.
Από τον πανικό και τις φωνές κάτοικοι και πελάτες του καταστήματος βγήκαν να δουν τι συμβαίνει.
Στη συνέχεια κατάφεραν να γλιτώσουν από τον αλλοδαπό, αφού πρώτα μπήκαν γρήγορα στο κατάστημα στο οποίο εργάζεται η κοπέλα.
Το περιστατικό διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια δεκάδων πελατών του καταστήματος και μάλιστα ένας από αυτούς βγήκε έξω για να αντιμετωπίσει τον Πακιστανό. Ο αλλοδαπός φοβούμενος τράπηκε γρήγορα σε φυγή και εξαφανίστηκε στα στενά της περιοχής.
 Της Μαριάννας Κρασανάκη
ΠΗΓΗ: http://anatropionline.gr/

***  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΜΒΑ του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ! Επιβεβαιώνει τη ΣΧΕΣΗ του με τη ΡΩΣΙΑ... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι Ορθόδοξος και, σε αντίθεση με άλλους πολιτικούς, δεν φοβάται να το δείξει. Είναι πιστός και περήφανος για την Ορθόδοξη Παιδεία που έχει λάβει. Παράλληλα είναι και περήφανος για τις εξαιρετικές σχέσεις που έχει με τη Ρωσική Εκκλησία.

Σας παρουσιάζουμε φωτογραφίες από τη συνάντηση του Κυριάκου Βελόπουλου με τον Πατέρα Γρηγόριο, της Παναγίας Σουμελά, την οποία επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ για προσκύνημα. Η Παναγία Σουμελά έχει πολλά λείψανα Αγίων και η Θεία Χάρις έχει 'διαποτίσει' το χώρο.
Βίντεο : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ, ΠΑΤΗΡ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 10/03/2017 , https://youtu.be/UPUM4Nd35Hg
 
Ο πατήρ Γρηγόριος είναι Ρώσος στην καταγωγή, μέλος του στενού κύκλου του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών, Κυρίλλου. Θυμίζουμε πως ο Πατριάρχης Κύριλλος και ο Κυριάκος Βελόπουλος έχουν στενές σχέσεις που βασίζονται στην αλληλοεκτίμηση και την αγάπη για την Ορθοδοξία.
 Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε πως η Ρωσία και η Ρωσική Εκκλησία αγαπά και εκτιμά τον ελληνικό λαό που αντιστέκεται στη Λαίλαπα της Παγκοσμιοποίησης και της Ισλαμοφιλικής επέλασης στη Δύση.

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ πιστεύουν πως δύο είναι οι Πυλώνες στους οποίους στηρίζεται η Ελλάδα. Η  Ορθοδοξία και ο Αρχαιοελληνικός Πολιτισμός.
Βίντεο  2 : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ, ΠΑΤΗΡ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 10/03/2017 , https://youtu.be/UPUM4Nd35Hg  .-
~


***  ΕΚΤΑΚΤΟ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Συνελήφθη ο δολοφόνος του Ταξιτζή - Καστοριανός Αστυνομικός που υπηρετούσε στην ΟΠΚΕ

Συνελήφθη πριν από λίγες ώρες ο δράστης που φέρεται να έχει σκοτώσει τον 52χρονο οδηγό ΤΑΞΙ χθες βράδυ σε ερημική περιοχή στην Λεύκη Καστοριάς. Σύμφωνα με ανεπίσημες πρώτες πληροφορίες του SVOURA ο φερόμενος ως δράστης είναι Αστυνομικός από την Καστοριά που υπηρετούσε στην ΟΠΚΕ. ΣΟΚ προκαλεί επίσης ότι ο Αστυνομικός που φέρεται ως ο δολοφόνος συμμετείχε χθες βράδυ και στις έρευνες της Αστυνομίας.
www.svouranews.gr .-
*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Για τα  ματς για τη φάση των «16» του Europa League στο ποδόσφαιρο :

 ~**   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ  1-1 , (1-0) .-
Τα  γκολ : 36΄ Καμπιάσο , 53΄ Αμπουμπακάρ .-
Βίντεο με τα γκολ από τον αγώνα :
~*ΟΣΦΠ-ΜΠΕΣΙΚΤΑ 1ο  γκολ  1-0  9/3/2017:
https://youtu.be/oRJPl4ygRDI  .-
~*ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΜΠΕΣΙΚΤΑ  1-1  γκολ  ισοφαρισης  9/3/2017: https://youtu.be/zYi0BhiPwgo .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αρασλάν, Γκιονούλ, Μαρτσέλο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βασίλης Βούζας): Λεάλι, Φιγκέιρας, Σισοκό, Μποτία (64' Ντα Κόστα), Ρέτσος, Καμπιάσο (70' Μάρτινς), Ρομαό, Μανθάτης, Ελιουνούσι, Φορτούνης (73' Μάριν), Ανσαριφάρντ.
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Σενιόλ Γιουνές): Φάμπρι, Μαρτσέλο, Γκιονούλ, Τόσιτς, Αντριάνο, Χάτσινσον, Αρσλάν (46' Οζιακούπ), Ταλίσκα (92' Ίνλερ), Μπάμπελ, Κουαρέσμα, Αμπουμπακάρ (82' Τοσούν).


 ~**Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πρώτων αναμετρήσεων της φάσης των «16» του Europa League:
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Αντερλεχτ (Βέλγιο) 0-1
Σκόρερ: 29΄ Στάνσιου
 Ροστόφ (Ρωσία)-Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) 1-1
Σκόρερ: 53΄ Μπουυκάροφ - 35΄ Μχιταριάν
 Κοπεγχάγη (Δανία)-Αγιαξ (Ολλανδία) 2-1
Σκόρερ: 1΄ Φαλκ, 60΄ Κορνέλιους - 32΄ Ντόλμπεργκ
 Θέλτα (Ισπανία)-Κράσνονταρ (Ρωσία) 2-1
Σκόρερ: 50΄ Βας, 90΄ Μποβέ - 56΄ Κλάεσον
 Σάλκε (Γερμανία)-Γκλάντμπαχ (Γερμανία) 1-1
Σκόρερ: 25΄ Μπουργκστάλερ - 15΄ Χόφμαν
 Λιόν (Γαλλία)-Ρόμα (Ιταλία) 4-2
Σκόρερ: 8΄ Ντιακαμπί, 47΄ Τολισό, 74΄ Φεκίρ, 90΄+2 Λακαζέτ - 20΄ Σάλαϊ, 33΄ Φάζιο
 Ολυμπιακός (Ελλάδα)-Μπεσίκτας (Τουρκία) 1-1
Σκόρερ: 36΄ Καμπιάσο - 53΄ Αμπουμπακάρ
 Γάνδη (Βέλγιο)-Γκενκ (Βέλγιο) 2-5
Σκόρερ: 27΄ Καλού, 61΄ Κουλιμπαλί - 21΄ Μαλινόφσκι, 33΄ Κόλεϊ, 41΄,72΄ Σαμάτα, 45΄+2 Ουρόνεν             
*Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 16/3.

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

(13 και 20 Απριλίου 2017)
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
(4 και 11 Μαϊου 2017)
ΤΕΛΙΚΟΣ
24 Μαϊου 2017 στο «Friends Arεna» της Στοκχόλμης

*** ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 64-58 ,(19-31) .-^

Τα  δεκάλεπτα : 9-17 , (19-31) , 34-41 , 64-58 .-
Τα  βίντεο από αγώνα :
~*ΖΑΓΚΛΊΡΙΣ-ΠΑΟ   1ο  δεκάλεπτο  9-17  25η  αγων  9/3/2017:
~*Ζαγκλίρις Κάουνας-ΠΑΟ  Ημίχρονο 19-31  25η  αγων  9/3/2017: https://youtu.be/3Vm2ZwGZxR0 .-
~*ΖΑΚΛΙΡΙΣ-ΠΑΟ  3ο  δεκάλεπτο  34-41  25η  αγων  9/3/2017: https://youtu.be/6bjiupnU_18 .-
~*ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ Κάουνας-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 64-58  25η  αγων  9/3/2017: https://youtu.be/PtZ_pf8TQEw  .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρόκα (Πορτογαλία), Μόγκουλκοτς (Τουρκία), Κορτές (Ισπανία)
Τα δεκάλεπτα: 9-17, 19-31, 34-41, 64-58
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Πάνγκος 6 (2), Λεκαβίτσιους, Βέστερμαν 14 (2), Σεϊμπούτις, Μότουμ 10 (1), Γιανκούνας 11, Γιαφτόκας, Μιλάκνις 13 (3), Λίμα, Καβαλιάουσκας 4, Ουλανόβας 5 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 11 (1), Νίκολς 4, Ρίβερς 7 (1), Τζέιμς, Φώτσης 2, Παππάς 13, Φελντέιν 7 (1), Γκάμπριελ 2, Μπουρο9ύσης 10, Καλάθης 2.


***Αναλυτικά το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:

Πέμπτη, 9/3/2017
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Γαλατασαράι (Τουρκία)  85-69 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 13-17, 46-29, 65-49, 85-69
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 64-58 .- 
Τα  δεκάλεπτα : 9-17 , (19-31) , 34-41 , 64-58 .-
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία)  74-79  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 18-19, 35-43, 55-61, 74-79
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)  92-82 .-^
Τα δεκάλεπτα: 26-20, 51-35, 70-61, 92-82
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)  70-62 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 24-20, 36-34, 55-44, 70-62

Παρασκευή, 10/3/2017
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)  68-87  .- ^
Δεκάλεπτα: 23-17, 32-42, 45-64, 68-87
Αναντόλου Εφές (Περάσοβιτς): Τόμας 5 (1), Χάνεϊκατ 3 (1), Μπαλμπάι, Μπράουν 13, Οσμάν 15 (1), Γκρέιντζερ 3, Ερτέλ 11, Μουτάφ, Πολ 11 (3), Ντάνστον 7, Κερκ.
Μπάμπεργκ (Τρινκιέρι): Κοζέρ 7 (2), Μέλι 16 (1), Ζήσης 4, Νίκολιτς 4, Θις 4, Λο 15 (3), Βερεμένκο 2, Μίλερ 14 (2), ΜακΝίλ, Χέκμαν 5 (1), Ραντόσεβιτς 16.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 81-73 ,(48-33).-^   Τα  δεκάλεπτα : 25-18 , ( 48-33) , 69-58 , 81-73  .- ^
Γκριν, Μπιρτς, Γιανγκ, Παπαπέτρου, Σπανούλης, Γουότερς, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Λοτζέσκι η 12άδα του Ολυμπιακού
Γουίλμπεκιν, Γιαγκμούρ, Μπατούκ, Γουοναμέικερ, Κλάιμπερν, Ουλουμπάι, Μερμάν, Αλντεμίρ, Σαβάς, Άντερσον, Ζίζιτς, Χαρανγκόντι οι 12 του Μπλατ

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 98-68 .- ^

~*  Επιτρέπεται να πέσεις  , επιβάλλεται να σηκωθείς  !

*** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  σε  25  αγώνες :
Ν-Η Β.

Ρεάλ Μαδρίτης 19-6 44
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 19-6 44
Ολυμπιακός 18-7 43
Φενερμπαχτσέ 16-9 41
-----------------------------
Παναθηναϊκός 14-11 39
Ερυθρός Αστέρας 14-11 39
Μπασκόνια 14-11 39
Αναντολού Εφές 13-12 38
--------------------------------
Νταρουσάφακα 12-13 37
Ζαλγκίρις 11-14 36
Μπαρτσελόνα 10-15 35
Μακάμπι Τελ Αβίβ 9-16 34
-----------------
Μπάμπεργκ 9-16 34
Γαλατασαράι 8-17 33
Αρμάνι Μιλάνο 7-18 32
Ούνιξ Καζάν 7-18 32

~* Πίσω από κάποιο θρίαμβο κρύβεται κι΄ ένας θρήνος  !

*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ για σήμερα :
FOX
World Baseball Classic Ιαπωνία - Κίνα
12:00
EUROSPORT 2
Ποδηλασία Tirreno Adriatico, Ιταλία
15:00
EUROSPORT
Ποδηλασία Paris-Nice, Γαλλία
16:30
NOVASPORTS 3
Γαλλικό Πρωτάθλημα Νις - Καέν
20:00
NOVASPORTS 4
Euroleague Αναντολού Εφές - Μπάμπεργκ  68-87 .- ^
20:00
NOVASPORTS 2
Euroleague Ολυμπιακός - Νταρουσάφακα 81-73 , ( 48-33 ) .-
21:45
NOVASPORTS 4
Euroleague Ρεάλ Μαδρίτης - Ερυθρός Αστέρας
22:00
NOVASPORTS 1
Πορτογαλικό Πρωτάθλημα Αρόουκα - Πόρτο
22:30
OTE Sport 4
NBA Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ - Σαν Αντόνιο Σπερς
03:00
OTE Sport 7
Γερμανία δεύτερη κατηγορία Στουτγάρδη - Μπόχουμ
19:30
OTE Sport 6
Τένις ATP Masters: Indian Wells
21:00
OTE Sport 1
Γερμανικό Πρωτάθλημα Μπάγερ Λεβερκούζεν - Βέρντερ
21:30
OTE Sport 3
Ιταλικό Πρωτάθλημα Γιουβέντους - Μίλαν
21:45
OTE Sport 2
Ισπανικό Πρωτάθλημα Εσπανιόλ - Λας Πάλμας
21:45

***

Από τελευταίες αναρτήσεις  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
  ~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25  και  26 Φεβρουαρίου 2017  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/25-26-2017-super-league-25022017-3-0-1-0.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κ. Δευτέρα 27  Φεβρουαρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας    :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/02/news.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  28  Φεβρουαρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-28-2017.html .-  
~**

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας RFAA NEWS Πέμπτη 02-03-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/rfaa-news-02-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-03-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  04  Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή της Ορθοδοξίας 05  Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-05-2017.html .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 04  και 05 Μαρτίου  2017  :Ανασκόπηση όλων των αθλητικών εβδομάδας που έφυγε  .... :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-06-2017.html .-
~*   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  06  Μαρτίου 2017  :   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07  Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/03/news-07-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08  Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .... :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-08-2017.html .-  

 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES 2 - Τετάρτη  08 Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-nwes-2-08-2017.html .- 
~*Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  09  Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής  μας ....  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-09-2017.html .-  
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ..:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/   .-  
~*
 
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5352   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3474   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3468 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.294  βίντεο   .-

~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου