arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 27 Απριλίου  2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   ....
~

Ο σκοπός μας δεν είναι να καταδικάζουμε το κακό, αλλά να το διορθώνουμε. Με την καταδίκη ο άνθρωπος μπορεί να χαθεί, με την κατανόηση και βοήθεια θα σωθεί. Τον αμαρτωλό πρέπει να τον αντικρύζουμε με αγάπη και με σεβασμό στην ελευθερία του…

~*  ARFARA KALAMATAS MESSINIAS 02/05/2016: https://youtu.be/uER8oDLjPSk .-
 
 
~   27 Απριλίου
Ιερομάρτυρος Συμεών, δευτέρου επισκόπου Ιεροσολύμων (†107), συγγενούς του Κυρίου. Μαρτύρων Λολλίωνος του νέου και Ποπλίωνος. Οσίων Συμεών και Γεωργίου, των Στυλιτών. Ιωάννου (1) ηγουμένου της ιεράς μονής των Καθαρών, του ομολογητού και Ευλογίου του ξενοδόχου.
(1)Ο όσιος Ιωάννης γεννήθηκε στην Ειρηνούπολη της Δεκάπολης της Κοίλης Συρίας από ευσεβείς και ενάρετους γονείς, τον Θεόδωρο και τη Γρηγορία, περί το 780. Σε ηλικία μόλις εννέα ετών οι γονείς του ανέθεσαν την πνευματική του φροντίδα και πρόοδο σε κάποιο σπουδαίο γέροντα, τον οποίο ο Ιωάννης ακολούθησε στη Νίκαια και εν συνεχεία στην Κωνσταντινούπολη όπου έλαβε μέρος στις εκεί συγκλιθείσες Οικουμενικές Συνόδους. Όταν ο πνευματικός του έγινε ηγούμενος της μονής Δαλμάτων, εκείνος διορίστηκε από τον Πατριάρχη Νικηφόρο ηγούμενος της μονής των Καθαρών στη Βιθυνία, την οποία διηύθυνε ποιμαντικά για μία δεκαετία. Την περίοδο της Εικονομαχίας έλαβε δυναμική θέση υπέρ της τιμής των Αγίων Εικόνων και έλεγξε την ασεβή στάση του εικονομάχου αυτοκράτορα Λέοντα του Ε`, ο οποίος τον περιόρισε σε κάποιο μετόχι της μονής του στην Κωνσταντινούπολη. Κατόπιν τον έκλεισαν σε κάποιο φρούριο, το λεγόμενο Πενταδάκτυλο στη χώρα της Κάμπης, όπου παρέμεινε αλυσοδεμένος επί 18 μήνες. Εν συνεχεία τον μετέφεραν στην Κωνσταντινούπολη όπου βασανίστηκε ποικιλοτρόπως από τον εικονομάχο Πατριάρχη Ιωάννη τον Ζ`. Επειδή όμως παρά τις κακουχίες και τις στερήσεις ο άγιος παρέμεινε ακλόνητος στην πίστη του και δεν κάμφθηκε το αγωνιστικό του φρόνημα, τον εξόρισαν «εις Κριόταυρον κάστρον των Βουκελλαρίων», όπου παρέμεινε έγκλειστος και λοιδωρούμενος επί δύο έτη. Μετά το θάνατο του δυσεβούς Λέοντα παρέμεινε προσωρινά στην Χαλκηδόνα, αλλά επί των ημερών του αυτοκράτορα Θεόφιλου εξορίστηκε και πάλι στην Αφουσία. Εκεί μετά από δυόμισι χρόνια παρέδωσε την αγία ψυχή του. ~
Σήμερα 27/04/2017 εορτάζουν:
Άγιος Συμεών ο Αδελφόθεος Επίσκοπος Ιεροσολύμων, Όσιος Ιωάννης ο Ομολογητής ηγούμενος Μονής Καθαρών
 ~ Ἦχος α’. Χορὸς Ἀγγελικός.
~ Χριστοῦ σε συγγενῆ, Συμεὼν Ἱεράρχα, καὶ Μάρτυρα στεῤῥόν, ἱερῶς εὐφημοῦμεν, τὴν πλάνην ὀλέσαντα, καὶ τὴν πίστιν τηρήσαντα· ὅθεν σήμερον, τήν παναγίαν σου μνήμην, ἑορτάζοντες, ἁμαρτημάτων τὴν λύσιν, εὐχαῖς σου λαμβάνομεν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Συμεών του Ιερομάρτυρος - 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/XSydIadJ3Dw  .-


Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος
 
Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω

Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριο....
 
Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων

Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων
 
Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου

Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου
 
*** Η Πανεπιστημιακή Σχολή Καλαμάτας αποκτά Φοιτητική Εστία 
Πάγιο αίτημα των φοιτητών, αλλά και των καθηγητών των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, ήταν η δημιουργία Φοιτητικής Εστίας.
Στο παρελθόν καταβλήθηκαν ορισμένες προσπάθειες για παραχώρηση κάποιων δωματίων από αυτή του ΤΕΙ Πελοποννήσου, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από την πλευρά του Τεχνολογικού Ιδρύματος της πόλης. Πλέον, όμως, υπάρχει μια σημαντική εξέλιξη.
Σύμφωνα, λοιπόν, με φοιτητές της Σχολής, το κτήριο στο οποίο κατά το παρελθόν στεγαζόταν το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, στην οδό Εθνικού Σταδίου, παραχωρήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα ξεκινήσουν εργασίες, ώστε να γίνει λειτουργικό για τη νέα του χρήση.  Π.Μπ. 

*** Τα  βίντεο για σήμερα :
~*Ελληνικά Πετρέλαια από το 1806 Ζάκυνθος
https://youtu.be/y-WjLmlQCkw .-
~*Η Π Α  από το 1973 στην Μ  Ανατολή:
 https://youtu.be/OcHNB88oBgo .-
~*Διαφωνεί η Γερμανία για έλεγχο ρίπους οχημάτων 2017:
https://youtu.be/gxFB90EqfKM .-

*** Διακοπή ρεύματος  σήμερα σε Μικ. Μαντίνεια, Κιτρίες και γύρω περιοχές 
Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος θα σημειωθεί  σήμερα Πέμπτη, 27 Απριλίου, από τις 8.30 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, στα δ.δ. Μικ. Μαντίνειας, Αβίας, Δολών, Μεγ. Μαντίνειας και στους οικισμούς Κιτριών, Καλλιανέικων, Γερανού και Μαλίτσινας, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ.

*** Ο καιρός  σήμερα Πέμπτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Πέμπτη 27/4/2017 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-70%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** ΦΡΙΚΗ και ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΣ !  Όταν οι ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΑΥΡΩΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ...

~ Η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα και μέχρι σήμερα, το έγκλημα παραμένει χωρίς τιμωρία και κάθε χρόνο, στις 24 Απριλίου, οι μνήμες ξυπνούν και η ανθρωπότητα «ουρλιάζει» για δικαίωση.
Η γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 από τους Οθωμανούς μας θυμίζει μια ωμή πραγματικότητα. Έναν λαό και μια κουλτούρα που μέχρι και σήμερα, έναν αιώνα αργότερα, αρνείται να αποδεχτεί τα εγκλήματα του παρελθόντος…
Στα συγκλονιστικά βίντεο που σας παρουσιάζουμε φαίνεται το φρικτό πρόσωπο των Οθωμανών και με φρίκη βλέπουμε στο 2ο βίντεο, στο 21:50, ότι μέρος των βασανιστηρίων ήταν και η σταύρωση...
Βίντεο : Ένας αιώνας από τη Γενοκτονία των Αρμενίων , https://youtu.be/Q_Ei0cGA_Oc  .-
{ Η Σιλβάρντ είναι 103 ετών και σήμερα ζει στο Ερεβάν της Αρμενίας. Ήταν τριών ετών το 1915. Η οικογένειά της μετανάστευσε για να ξεφύγει από τη σφαγή των Αρμενίων, με τη βοήθεια Γάλλων στρατιωτών. Οι γονείς της, η αδελφή της κι εκείνη κατάφεραν να σωθούν αλλά οι υπόλοιποι συγγενείς της σκοτώθηκαν.
~ «Εάν οι Τούρκοι αναγνωρίσουν τη γενοκτονία και τη δολοφονία τόσων πολλών Αρμενίων, τότε όλοι αυτοί οι διωχθέντες Αρμένιοι και οι απόγονοί τους, που είπαν στον κόσμο τι συνέβη θα επιστρέψουν στην πατρί…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: http://gr.euronews.com/2015/04/23/tur...
~ euronews: Το ειδησεογραφικό κανάλι με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην Ευρώπη
Γίνε συνδρομητής! ! http://www.youtube.com/subscription_c... }.-
Βίντεο 2 : RAVISHED ARMENIA , the original 1919 movie also known as [ Auction of Souls ] , https://youtu.be/uTnCaW-Uo_s  .-
{
FROM 1894 TO 1915 TWO MILLION ARMENIANS VICTEMS OF A GENOCIDE COMMITTED BY THE BARBARIC SAVAGE TURKISH GOVERNMENT ,TURKEY GUILTY OF MANY GENOCIDES , MILLIONS OF CHRISTIANS , ARMENIANS , GREEKS , ASSYRIANS ALL VICTIMS OF GENOCIDAL NATION OF TURKS !!! http://en.wikipedia.org/wiki/Aurora_M... for much more information about the Armenian Genocide go to http://en.wikipedia.org/wiki/Armenian... Cherishing The Memory Of Our Ancestors
- Two exceptional books on the Armenian Genocide, "Genocide of Armenians through Swedish Eyes" by Goran Gunner and "Ravished Armenia: The real life story of Aurora Mardiganian" are among new releases, as Armenians worldwide commemorate the 98th anniversary of Armenian Genocide. The books have been published with Ameria Groupís support in eternal memory of the souls lost in the Armenian Genocide.
- The presentation of the books by Hayk Demoyan, the Armenian Genocide Museum-Institute Director, was followed by a screening of a piece from the first Hollywood film on Armenian Genocide called Ravished Armenia. The film has been later renamed to The Auction of Souls.
- In 1918, sixteen year-old Arshalouys Aurora Mardiganian, a survivor and eyewitness of the Armenian Genocide, showed the world the ugliness and horror of genocide through her memoirs, followed by a silent film. The story of Aurora-a girl from Chmshkatsag, an Armenian populated town in the Ottoman Empire, gave an accurate and detailed account of her terrible experiences during the Genocide. Aurora played herself in the film The Auction of Souls. Ambassador Henry Morgenthau played himself as the American Ambassador to Turkey, and famous film stars Irving Cummings and Anna Q. Nilsson were given major roles in the film.
Only a piece of "The Auction of Souls" has been saved and now it is available on DVD with the new release of "Ravished Armenia: The real life story of Aurora Mardiganian."
Today Auroraís story still needs to be told. The new releases will be available for sale on amazon soon. All the proceeds will be donated to the Armenian Genocide Museum-Institute and Genocide recognition cause. }.-
~*  Η γενοκτονία των Αρμενίων ήταν ένας προάγγελος της γενοκτονίας των Ποντίων, της δεύτερης μεγαλύτερης σφαγής του προηγούμενου αιώνα…

*** ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ οι ΝΑΖΙ στην ΑΘΗΝΑ ! Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΡΑΣΟ ΤΟΥ…(ΒΙΝΤΕΟ)

27 Απριλίου 1941 ημέρα Κυριακή. Η ημέρα όπου τα πρώτα Γερμανικά στρατεύματα μπαίνουν στην Αθήνα.
Επιτροπή των αρχών της πόλεως δηλώνει στον επικεφαλής Γερμανό Αξιωματικό Χέρμαν φον Σέφεν στο καφενείο «Παρθενών» που βρισκόταν στην συμβολή Κηφισίας και Αλεξάνδρας στους Αμπελοκήπους (το σήμερινο κτίριο στο νούμερο 6 της οδού Κηφισίας), ότι η Αθήνα είναι ανοχύρωτη πόλη.
Ο πνευματικός κόσμος πενθεί. Ο Βασίλης Τσιτσάνης εμπνέεται την “Συννεφιασμένη Κυριακή”, η Πηνελόπη Δέλτα γίνεται τραγική αυτόχειρας παίρνοντας δηλητήριο, ενώ είχαν ήδη προηγηθεί άλλες δύο απόπειρες αυτοκτονίας στο παρελθόν. Θα κηδευτεί στο κήπο του σπιτιού της, κατόπιν δικού της αιτήματος σε ιδιόχειρο σημείωμα με μια μικρή τελετή που τελεί ο Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος. Στον τάφο της θα χαραχτεί μόνο μια λέξη… ΣIΩΠH.
Ο εύζωνας Κουκίδης πέφτει από τον βράχο της Ακρόπολης την ίδια μέρα.
Ο Ραδιοφωνικός σταθμός Αθηνών δια στόματος Κώστα Σταυρόπουλου ανακοινώνει: «Έλληνες, ύστερα από λίγα λεπτά ο ραδιοφωνικός μας σταθμός δεν θα είναι ελληνικός… αδέρφια ψηλά τις καρδιές…»
Η προσωρινή Γερμανική Διοίκηση εγκαθίσταται για λίγο στο ξενοδοχείο» Μεγάλη Βρετανία» ενώ γερμανικό απόσπασμα ανεβαίνει στην Ακρόπολη, και υπό τον λοχαγό Γιάκομπι και τον υπολοχαγό Έλσνιτς , υψώνει την Γερμανική Σημαία με το αγκυλωτό σταυρό. Η θέα της σημαίας με στην σβάστικα από το παράθυρο της Αρχιεπισκοπής είναι αβά­σταχτη κάνοντας τον αρχιεπίσκοπο Χρύσανθο να γράψει στο ημερολόγιο του, «είμαι περίλυπος μέχρι θανάτου».
Βίντεο : Οι Γερμανοί στην Αθήνα:Έλληνες! Ψηλά τις καρδιές! Μέρος Α | makeleio.gr , https://youtu.be/BkvvQ6a5oLA  .-
{27 Απριλίου 1941.Πρωί Κυριακής του Θωμά. Η Αθήνα ξυπνούσε τρομαγμένη. Κλεισμένοι στα σπίτια τους οι Αθηναίοι περίμεναν με αγωνία και ανησυχία την είσοδο των κατακτητών. Άσχημα συναισθήματα τους έπνιγαν και τους γέμιζαν συγκίνηση.
Τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής εισβάλλουν στην πόλη των Αθηνών ρίχνοντας τη βαριά σκιά της σκλαβιάς. Λίγες ώρες αργότερα στην Ακρόπολη θα κυμάτιζε ο αγκυλωτός σταυρός.
Μέσα από τα σπίτια τους οι Αθηναίοι, με κλειστά τα παράθυρα, παρακολουθούσαν τις εξελίξεις, που μετέδιδε το ελεύθερο ακόμη ραδιόφωνο.
- Επιχειρώντας να δώσει κουράγιο στους θλιμμένους Αθηναίους, ο εκφωνητής του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών, Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, μετέδιδε με τη χαρακτηριστική ένρινη φωνή του τις τελευταίες ελεύθερες φράσεις που μπορούσαν να ακουστούν.} .-
~  Ο τότε αρχιεπίσκοπος αρνείται πεισματικά να τελέσει δοξολογία στην μητρόπολη για την άφιξη των Γερμανών σε αίτημα του τότε Δημάρχου Αθηναίων και διώχνει κακήν κακώς τον απεσταλμένο του.
makeleio  .-

*** ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΥΡΟΣ ΤΗΣ Β.ΚΟΡΕΑΣ...
 
~   Η Βόρεια Κορέα μπορεί να είναι μια σχετικά μικρή χώρα, τουλάχιστον σε σχέση με την Κίνα και τις ΗΠΑ, όμως αυτό δεν την κάνει αδύναμη χώρα. Τα πυρηνικά όπλα που διαθέτει είναι πολύ επικίνδυνα, και ακόμη και ένα εξ αυτών να βρει στόχο οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές για όλο τον πλανήτη.
Το κομμουνιστικό καθεστώς των Κιμ έχει μεγάλο ιστορικό με τα πυρηνικά. Έχει πραγματοποιήσει πέντε πυρηνικές δοκιμές, το 2006, 2009, 2013 και δύο το 2016. Σύμφωνα, όμως, με τους διεθνείς αναλυτές, το καθεστώς δεν έχει καταφέρει ακόμη να «συρρικνώσει» αυτές τις κεφαλές στο κατάλληλο μέγεθος για να μπορούν να τοποθετηθούν σε βλήματα μέσου και μεγάλου βεληνεκούς. Ταυτόχρονα, εμπόδιο είναι για το καθεστώς και η έλλειψη αξιόπιστων πυραύλων-φορέων, διότι ουσιαστικά «αχρηστεύει» το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας.
Ειδικοί της Νοτίου Κορέας, όμως, τονίζουν το μεγάλο κίνδυνο, και ζητούν να μην αμφισβητούμε τον Κιμ Γιονγκ Ουν καθώς είναι σε θέση να τοποθετήσει πυρηνικές κεφαλές σε πυραύλους μέσου βεληνεκούς (MRBM). Ένας τέτοιος, είναι ο πύραυλος Rodong του οποίου η προέλευση ανάγεται σε έρευνες που έγιναν στα μέσα της δεκαετίας του ΄80. Πάντως οι απόψεις αυτές έχουν ειπωθεί από τη Νότιο Κορέα, όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
Ο πύραυλος Rodong μπορεί να βάλει στο στόχαστρό του μέρος της νοτιοανατολικής Ασίας και ολόκληρη την Ιαπωνία, στην οποία βρίσκονται Αμερικανικές βάσεις. Η χώρα διαθέτει περίπου 5 με 30 πυρηνικές βόμβες, όμως λόγω της ελλείψεως πληροφοριών, αδυνατούν οι ειδικοί να μιλήσουν για τον ακριβή αριθμό.

Ένα άλλο στοιχείο της πολιτικής του καθεστώτος είναι η ανάπτυξη ικανής βαλλιστικής πλατφόρμας για τη μεταφορά των ανωτέρω όπλων. Με άλλα λόγια, προσπαθεί η Βόρειος Κορέα να αναπτύξει πυραυλικά συστήματα που θα μεταφέρουν ρις πυρηνικές κεφαλές. Οι ικανότεροι πύραυλοι που έχει στην κατοχή του ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ο Rodong-1 με εμβέλεια 1.500 χλμ, ο Rodong-2 με εμβέλεια 2.000 χλμ και ο KN-11 με θεωρητική εμβέλεια από 1.000 έως 4.000 χλμ.
Ο στρατός αυτή τη στιγμή εργάζεται μανιωδώς για να αναπτύξει διηπειρωτικό βλήμα με εμβέλεια 10.000 χλμ. και εάν κάτι τέτοιο επιτευχθεί θα μπορούν να χτυπήσουν στην καρδιά των Ηνωμένων Πολιτειών. Προς το παρόν πάντως, η Β. Κορέα απλώς απειλεί και δεν φαίνεται ακόμη να είναι έστω κοντά στο να επιτύχει το στόχο αυτό.

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ! Αυτά δεν σας τα έδειξε κανένα κανάλι... (ΒΙΝΤΕΟ)
 

Τα Δυτικά ΜΜΕ εδώ και ένα μήνα περίπου λασπολογούν τη Συρία και το νόμιμο πρόεδρό της Μπασάρ Αλ Άσαντ, ο οποίος έδωσε μια συνέντευξη-απάντηση σε όλες τις κατηγορίες των ΗΠΑ.
Στη συγκεκριμένη συνέντευξη εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν υπάρχει λογική εξήγηση, στην επίθεση που τον κατηγορούν ότι έκανε με χημικά. Μεταξύ άλλων δήλωσε:
-Ο Συριακός στρατός κέρδιζε έδαφος πάρα πολύ γρήγορα στην περιοχή και οι τρομοκράτες κατέρρεαν, οπότε γιατί να χρησιμοποιήσουμε χημικά; Και γιατί να τα χρησιμοποιήσουμε εναντίον απλών πολιτών κι όχι κατά των ίδιων των τρομοκρατών;
-Σε αυτή την περιοχή δεν έχουμε στρατό ούτε τίποτα. Δεν είναι στρατηγικής σημασίας, οπότε γιατί να χρησιμοποιούσαμε χημικά;
-Οι Αμερικανοί μας κατηγόρησαν ότι κάναμε επίθεση με σαρίν κι ότι στη βάση στο Σαριάτ υπάρχουν χημικά. Γιατί δεν αποδείχτηκε κάτι τέτοιο όταν βομβάρδισαν τις αποθήκες;
-Το βαθύ κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ίδιο. Δεν θα αλλάξει ποτέ.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο, τις σημαντικότερες δηλώσεις του Σύρου ηγέτη στην συνέντευξη που αναφερθήκαμε:
Βίντεο : President Assad on American aggression, its pretexts, And Trump.. , https://youtu.be/V-qXa9yQlEY .-

*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ και η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ! Δε θα μιλήσει κανείς;..
 
~  Μια απόφαση-σκάνδαλο εξέδωσε σύμφωνα με πληροφορίες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Η Αρχή Δημοσίων Εσόδων δεν υπόκειται στον έλεγχο του Υπουργείου και ως εκ τούτου μπορεί να παίρνει αποφάσεις ελεύθερα.
Όπως φαίνεται και από το παρακάτω έγγραφο, ο διοικητής της Αρχής με απόφασή του δίνει τη δυνατότητα σε εταιρίες επενδυτικές εισηγμένες σε οργανωμένες χρηματιστηριακές αγορές και σε τράπεζες τη δυνατότητα φοροαπαλλαγής, τη στιγμή που ο Ελληνικός λαός πνίγεται από τους αμέτρητους φόρους.
Κρατάμε μεν τις αποστάσεις μας, καθώς δεν είναι σίγουρο ότι κάτι τέτοιο ισχύει, όμως το παρακάτω βίντεο δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αμφισβητήσεως.
Δείτε τις αποφάσεις που παίρνονται επί αριστερής διακυβερνήσεως, και φρίξτε:








*** Σκληρή απάντηση της Ελλάδος για το Αγαθονήσι ! Νέο διπλωματικό επεισόδιο...  
~  «Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας που προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις αμφισβήτησης των διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί ιστορικά και κατοχυρωθεί από το Διεθνές Δίκαιο τον προηγούμενο αιώνα» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ ότι το Αγαθονήσι είναι τουρκικό νησί.
«Καταγγέλλουμε στη Διεθνή Κοινότητα και τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική και επικίνδυνη αυτή συμπεριφορά της Τουρκίας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση που συνέταξαν οι συνεργάτες του Νίκου Κοτζιά.
«Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι αυτή τη φορά η αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου διατυπώνεται από τα χείλη του Υπουργού που είναι αρμόδιος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών δεν απαντά στους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Ομέρ Τσελίκ ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δεν είναι σοβαρός πολιτικός.
 Οι προκλητικές δηλώσεις Τσελίκ για το Αγαθονήσι
Σε μία ακόμα μεγάλη πρόκληση προχωρούν οι Τούρκοι καθώς με συνέντευξή του σήμερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ λέει ότι το Αγαθονήσι είναι τουρκικό νησί. Ο Τούρκος υπουργός εξαπολύει παράλληλα δριμύτατη επίθεση στον Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι δεν πρόκειται για σοβαρό πολιτικό.
Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Τσελίκ «δεν μπορούμε να πάρουμε σοβαρά τον Ελληνα υπουργό Αμυνας. Δεν φέρει το ειδικό βάρος που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί».
Αφορμή για αυτή την επίθεση αποτέλεσε η επίσκεψη Καμμένου στο Αγαθονήσι το Πάσχα. «Το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία. Είναι τουρκική γη. Αυτό που έκανε ο Ελληνας υπουργός Αμυνας δεν είναι σοβαρή κίνηση» σχολίασε ο Τσελίκ στην τουρκική τηλεόραση. Στην ίδια συνέντευξη σχολίασε και την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα λέγοντας ότι η χώρα μας «πρέπει να επιστρέψει αμέσως τους δολοφόνους».
Οσον αφορά το Αγαθονήσι τα... ρέστα από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, είχε ζητήσει προ ημερών και ο Τούρκος ομόλογός του Φικρί Ισίκ. Ο Τούρκος υπουργός με αφορμή την επίσκεψη Καμμένου το Πάσχα, στο Αγαθονήσι, δήλωσε προκλητικά ότι η Τουρκία δεν θα πάρει μέρος στο σόου που κάνει η Ελλάδα στο Αιγαίο, αλλά και δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων. Σε σχετικό δημοσίευμά της η Hyrriyet χαρακτηρίζει ως αμφισβητούμενη την κυριαρχία στο Αγαθονήσι, ονομάζοντας το νησί Εζέκ.
 Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας που προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις αμφισβήτησης των διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί ιστορικά και κατοχυρωθεί από το Διεθνές Δίκαιο τον προηγούμενο αιώνα.
Καταγγέλλουμε στη Διεθνή Κοινότητα και τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική και επικίνδυνη αυτή συμπεριφορά της Τουρκίας.
Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι αυτή τη φορά η αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου διατυπώνεται από τα χείλη του Υπουργού που είναι αρμόδιος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
 protothema

*** ΣΗΜΕΡΑ στη ΒΟΥΛΗ ! Έρχεται το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ...

~  Μετά από πολύμηνη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και διαβούλευση με τα εμπλεκόμενα μέρη, εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου για τον «εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών».
 Η Κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι το σχέδιο νόμου που καλείται να εγκρίνει η Βουλή εισάγει για πρώτη φορά στην ελληνική έννομη τάξη μια οργανωμένη εξωδικαστική διαδικασία για τη συνολική και μακροπρόθεσμη ρύθμιση των χρεών των ελληνικών επιχειρήσεων οι οποίες, εξαιτίας της οξύτατης και χρονικά μακράς οικονομικής κρίσης, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν όλες τις συσσωρευθείσες οφειλές τους προς τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.
 Ο εξωδικαστικός μηχανισμός που απευθύνεται σε επιχειρήσεις οι οποίες είναι βιώσιμες, θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλές επιχειρήσεις να διαπραγματευτούν σε μια μόνο διαδικασία με το σύνολο των πιστωτών τους.
 Το νομοσχέδιο προβλέπει τη συμμετοχή τόσο του Δημοσίου όσο και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης ως πιστωτών με τους ίδιους όρους που συμμετέχουν και οι ιδιώτες πιστωτές, γεγονός που επιτρέπει μια ρύθμιση των οφειλών προς το δημόσιο και τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, προσαρμοσμένη στη βιωσιμότητα της κάθε επιχείρησης.
 Στη Βουλή ο εξωδικαστικός μηχανισμός για ρύθμιση χρεών - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο
 Ο μηχανισμός θα δώσει τη δυνατότητα σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και σε ατομικές επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τα χρέη τους συνολικά και ταυτόχρονα προς όλους τους πιστωτές τους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Θα έχει δηλαδή την ευκαιρία ο επιχειρηματίας να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με Τράπεζες, Εφορίες, ασφαλιστικά Ταμεία και να επιτύχει μια συμφωνία με όλους που θα βασίζεται στις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής της επιχείρησης.
 Εισάγονται επίσης προϋποθέσεις οι οποίες προσφέρουν ουσιαστικές ευκαιρίες συνεννόησης μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών. Για παράδειγμα, λαμβάνεται πρόνοια ώστε, εφόσον υπάρχει συμφωνία οφειλέτη με τους πιστωτές που έχουν το 60% των χρεών του, τότε υπογράφεται σύμβαση αναδιάρθρωσης η οποία ισχύει άμεσα από το χρόνο της υπογραφής της. Η σύμβαση αυτή δεσμεύει και τους μειοψηφήσαντες καθώς και τους μη συμμετέχοντες πιστωτές, με την προϋπόθεση ότι θα επικυρωθεί με δικαστική απόφαση αν χρειαστεί. Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός δίνει τη δυνατότητα στον οφειλέτη να επιτύχει μειώσεις επιτοκίου, επιμηκύνσεις περιόδου αποπληρωμής έως και διαγραφές οφειλών.
 Το δημόσιο ως πιστωτής συμμετέχει στη διαπραγμάτευση προσφέροντας κατά περίπτωση και ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης έως 120 δόσεις. Στόχος είναι να διασωθούν επιχειρήσεις με υγιή χαρακτηριστικά προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους σε καλύτερες βάσεις και να διασφαλιστούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, εξυγιαίνοντας ταυτόχρονα τόσο το τραπεζικά χαρτοφυλάκια, όσο και τα έσοδα του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων.
Στον μηχανισμό θα μπορεί να ενταχθεί μια επιχείρηση μόνο εφόσον κάλυπτε τα τρέχοντα έξοδά της, σε τουλάχιστον μία από τις τρεις τελευταίες χρήσεις, παρουσιάζοντας θετικά καθαρά αποτελέσματα προ φόρων τόκων και αποσβέσεων. Προβλέπεται επίσης ότι στο μηχανισμό μπορούν να υπαχθούν όλες οι μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και οι ατομικές επιχειρήσεις που έχουν συνολικές οφειλές σε καθυστέρηση που υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ μέχρι 31/12/2016.
 Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης για το νομοσχέδιο, οι τράπεζες ζήτησαν το όριο για την υπαγωγή στον μηχανισμό να προσδιοριστεί στις 50.000 ευρώ. Οι φορείς των μικρότερων επιχειρήσεων, όπως η ΓΣΕΒΕΕ, ζητούσαν ωστόσο το όριο αυτό να κινηθεί χαμηλότερα προκειμένου να αξιοποιηθεί το νέο πλαίσιο από όσο το δυνατό περισσότερες επιχειρήσεις. Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους εκτιμά ότι εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις θα μπορούν να κάνουν χρήση του νόμου.
 Παρ’ όλα αυτά σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις που έχουν οφειλές κάτω των 20.000 ευρώ και τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι δεν εντάσσονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό, το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία θα προσφέρουν ρυθμίσεις ανάλογες με αυτές που παρέχονται στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών.
 Στο στάδιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες τάχθηκαν υπέρ του σχεδίου νόμου. Η ΝΔ και το ΚΚΕ δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Χρυσή Αυγή, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι επιφυλάσσονται να τοποθετηθούν κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.
 Ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου έχει ήδη προαναγγείλει βελτιωτικές τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμο κατά τη συζήτηση του στην Ολομέλεια. Ανάμεσα στις βελτιώσεις αυτές θα είναι και η πρόβλεψη πως επιχειρήσεις οι οποίες έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους, θα μπορούν να ενταχθούν στον μηχανισμό, εφόσον προηγουμένως έχουν υποβάλει δήλωση επανέναρξης εργασιών.
 Ο νόμος Δένδια
 Η προηγούμενη νομοθετική πρωτοβουλία για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών ήταν ο νόμος 4307/2014, γνωστός και ως «νόμος Δένδια», για τον οποίο όμως η σημερινή κυβέρνηση αναφέρει ότι απέτυχε στην εφαρμογή του. Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία που δείχνουν ότι, ως το τέλος του 2015, μόνο 53 επιχειρήσεις είχαν καταθέσει αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις του νόμου και από αυτές τις 53 επιχειρήσεις, μόνο 3 είχαν συνάψει διμερή σύμβαση ρύθμισης οφειλών με τις πιστώτριες τράπεζες.
 Το υπουργείο Οικονομίας εκτιμά ότι ο κύριος λόγος που το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο δεν πέτυχε τον στόχο του, ήταν το γεγονός ότι δεν θέσπιζε καμία υποχρέωση για τα πιστωτικά ιδρύματα. Οι δανειολήπτες προσέρχονταν στα υποκαταστήματα των Τραπεζών, κατέθεταν αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ανέμεναν απάντηση η οποία πολλές φορές ελάμβανε τη μορφή «σιωπηρής απόρριψης». Πέραν τούτου όμως, το προηγούμενο νομικό πλαίσιο άφηνε εκτός του πεδίου ρύθμισης τις οφειλές των επιχειρήσεων προς το Ελληνικό Δημόσιο.
 Η έκθεση του επιστημονικού συμβουλίου
 Τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι εξαιρούνται του πεδίου εφαρμογής του μηχανισμού, οι ελεύθεροι επαγγελματίες διατυπώνει στην έκθεση του ο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο (άρθρο 2 παρ. 1) δυνατότητα υπαγωγής στη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης «έχει κάθε φυσικό πρόσωπο με πτωχευτική ικανότητα και κάθε νομικό πρόσωπο το οποίο αποκτά εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα άρθρα 21 και 47 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος», επισημαίνει το Επιστημονικό Συμβούλιο και παρατηρεί: « καθώς το νομοσχέδιο αποσκοπεί στην εξωδικαστική ρύθμιση χρηματικών οφειλών προς το σκοπό της εξασφάλισης της βιωσιμότητας του οφειλέτη και θεσπίζει προς τούτο, αυτοτελές, σε σχέση με το πτωχευτικό δίκαιο, ρυθμιστικό πλαίσιο, δημιουργείται προβληματισμός γιατί εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα κατά την έννοια του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, χωρίς να έχουν πτωχευτική ικανότητα, όπως τα πρόσωπα που ασκούν ελευθέριο επάγγελμα».
 Επιφυλάξεις διατυπώνονται στην έκθεση και για το ότι το νομοσχέδιο ορίζει ότι οφειλέτης ο οποίος δεν έχει καθαρό θετικό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων σε μια τουλάχιστον από τις τρεις τελευταίες χρήσεις, δεν δικαιούται να μπει στη διαδικασία της εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών. Το επιστημονικό συμβούλιο επισημαίνει ότι οι τρεις τελευταίες χρήσεις αφορούν σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης και διατυπώνει τον προβληματισμό του σημειώνοντας ότι ο αποκλεισμός κατηγορίας οφειλετών από την πρόσβαση στη διαδικασία, μπορεί να είναι σύμφωνος με την αρχή της ισότητας μόνο αν στηρίζεται σε αντικειμενικά, πρόσφορα και αναγκαία κριτήρια.   Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

~*** Ο… ταλαντούχος κ. Νίκας 
Η συγγραφέας Πατρίτσια Χάισμιθ μας έμαθε τον "ταλαντούχο κύριο Ρίπλεϊ" σε ορισμένα έξοχα αστυνομικά της διηγήματα. Εμείς, επηρεασμένοι από τον τίτλο, θα σας μιλήσουμε για τον "ταλαντούχο δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα", με αφορμή τα όσα δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου.
Μέσα σε περίπου μισή ώρα άφησε αιχμές για την πολιτική ορθότητα της ερώτησης των 10 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, μίλησε δημόσια με τα καλύτερα λόγια για το ρόλο του Καλαματιανού αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, στο πώς διαχειρίζεται ο τελευταίος σημαντικά προβλήματα του Δήμου Καλαμάτας, ενώ άσκησε και κριτική στην κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο που αφορά στις αλλαγές του "Καλλικράτη" και ειδικότερα στο εκλογικό σύστημα  που προτείνεται (σ.σ. απλή αναλογική).
Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι ο κ. Νίκας δεν είναι πάνω από κόμματα και… χρώματα, όταν ασκεί τον αυτοδιοικητικό του ρόλο;  Α.Π.  

*** Τεράστιος λαγοκέφαλος πιάστηκε στον Κυπαρισσιακό κόλπο (φωτογραφίες) 
Ένας τεράστιος λαγοκέφαλος πιάστηκε σήμερα το πρωί στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Το επικίνδυνο ψάρι, που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο, έπιασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Τριφυλίας, Κώστας Ροϊλός. Ο λαγοκέφαλος ήταν μήκους περίπου 70 εκατοστών και ζύγιζε περί τα 3,5 κιλά! Είναι, δε, αν όχι ο μεγαλύτερος, από τους μεγαλύτερος σε Μεσσηνιακό και Κυπαρισσιακό κόλπο. Το τοξικό αυτό ψάρι, όπως είναι γνωστό, αποτελεί μάστιγα για τους ψαράδες, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαία η εξάπλωσή του στα νερά της Μεσογείου.

***  Η ανασφάλεια… καλύπτει το Πάρκο του ΟΣΕ (φωτογραφίες) 
 
 
Για παιδιά και γονείς που το επισκέπτονται 
 Με βαρέλι… δίχως πάτο θα χαρακτηρίζαμε τα χρήματα που δίνει, μέσω διαφόρων κωδικών, ο Δήμος Καλαμάτας για τη συντήρηση το δημοτικού πάρκου του ΟΣΕ. Αν μελετήσει κάποιος τα δελτία Τύπου της Δημοτικής Αρχής, κάθε 30 με 40 ημέρες όλο και κάποια παρέμβαση θα εξαγγελθεί για το συγκεκριμένο χώρο.
Θα μου πείτε ότι έγιναν ένα σωρό έργα. Μπήκαν ξύλινα εμπόδια γύρω από το χώρο- δεν έχει σημασία αν ορισμένα είναι ήδη ανύπαρκτα… Στην είσοδό του υπάρχει μια, επίσης, ξύλινη πινακίδα, που μοιάζει σαν να μπαίνεις σε ροντέο, αλλά δεν έχει σημασία. Έργα να γίνονται. Υπάρχουν οι δαπεδοστρώσεις, κάποιες άλλες μικροπαρεμβάσεις. Ε, μη ζητάμε και πολλά εν μέσω οικονομικής κρίσης και μείωσης των κρατικών επιχορηγήσεων στους Δήμους, που θα έλεγε και ο δήμαρχος.
Για τα απλά, καθημερινά πράγματα δεν έχει και πολλή σημασία. Στόχος είναι το φαίνεσθαι,  και οι παράνομες απαγορευτικές πινακίδες για τα σκυλιά συνοδείας. Η ασφάλεια και η ουσιαστική καθαριότητα του χώρου έρχονται σε δεύτερη ή τρίτη μοίρα.
Κι όμως, τα περισσότερα τηλεφωνήματα που έχουμε δεχτεί, εν είδει παραπόνων, είναι για τα απλά και καθημερινά. Για παράδειγμα, προχθές το απόγευμα βρίσκονταν στο χώρο του Πάρκου δεκάδες παιδιά και γονείς, αλλά η αίσθηση που μας μετέφεραν, είναι ότι ο χώρος δε φυλάσσεται επαρκώς, αφού η κοινωνική σύνθεση που υπήρχε για αρκετό χρονικό διάστημα δε σου έδινε το αίσθημα ασφάλειας για ένα παιδί.
Το Πάρκο αποτελεί, σε κάθε περίπτωση, στολίδι για την πόλη της Καλαμάτας αλλά και μια πηγή πρασίνου για τους πολίτες. Δυστυχώς, όμως, παρουσιάζει εικόνα απαξίωσης, καθώς η Δημοτική Αρχή δεν έχει ασχοληθεί με τη συντήρηση και τη φύλαξή του.
Δεν είναι κακό να παραδεχτείς ότι δεν μπορείς να ελέγξεις έναν τέτοιο χώρο, το κακό είναι να μένεις απλά θεατής σε μια τέτοια κατάσταση. Α.Π.

*** Οι φαντάροι του στρατοπέδου 
Την ευκαιρία να εκμαιεύσει καμιά πληροφορία για το στρατόπεδο της Καλαμάτας άρπαξε χθες η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη κι όταν ο διοικητής του 9ου Συντάγματος αναφερόταν στην ετοιμότητα της μονάδας για την αντιπυρική περίοδο, τον ρώτησε χαμογελώντας ελαφρά: «Φαντάρους θα έχουμε;». Για να λάβει από το διοικητή, επίσης χαμογελαστά, την απάντηση: «Στις 15 Μαΐου περιμένουμε νεοσύλλεκτους».
Κατάλαβε, ωστόσο, η κα Αλειφέρη ότι και να ρωτήσει κάτι άλλο, απάντηση άλλη δε θα πάρει.  Β.Β. 

*** Στη Χριστίνα Γεωργιάδου και στο Φαίδωνα Μουδόπουλο – Αθανασίου το Βραβείο Πολυδούρη 2017
Αφιέρωμα στην Αγγελάκη- Ρουκ
 Η Χριστίνα Γεωργιάδου, για τη συλλογή ποιημάτων «Σπορά» και ο Φαίδων Μουδόπουλος - Αθανασίου, για την ποιητική συλλογή «Ιστορίες Κρίσης (και άλλων παραγόντων)» επελέγησαν από την αρμόδια επιτροπή για την απονομή εξ ημισείας του βραβείου ποίησης «Μαρία Πολυδούρη» για το 2017, ύστερα από ομόφωνη απόφαση την 25η Απριλίου, όσον αφορά σε ποιητικές συλλογές πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών που εκδόθηκαν την προηγούμενη χρονιά.
  Περιορισμένος κατάλογος
Από την επιτροπή καταρτίσθηκε περιορισμένος κατάλογος επιλογής όσον αφορά στις υποβληθείσες ποιητικές συλλογές, στον οποίο – πέραν των επιλεγεισών για την απονομή του βραβείου - περιλαμβάνονταν επίσης τα εξής έργα: Φωτεινής Βασιλοπούλου «Πρωσικό μπλε», Αριστείδη Καραπανάγου «Τέσσερις εποχές κι άλλη μια άνοιξη»  και Μαρίας Λάτσαρη «Εν δυνάμει πραγματικότητα».
  Επίδοση του βραβείου
Η επίδοση του βραβείου, που συνοδεύεται από έπαθλο 2.000 ευρώ, το οποίο θα μοιρασθούν οι επιλεγέντες, θα γίνει το Σάββατο 29 Απριλίου, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, καθώς τότε διοργανώνουν τα Θ΄ Πολυδούρεια ο Δήμος Καλαμάτας και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας. Η εκδήλωση αυτή – με ελεύθερη είσοδο - είναι αφιερωμένη στην ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, με ώρα ενάρξεως 20.00. Για την τιμώμενη ποιήτρια θα μιλήσει η δημοσιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας και μεταφράστρια Κατερίνα Σχινά. Θα παρευρεθεί η ποιήτρια και θα διαβάσει ποιήματά της. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το μουσικό σχήμα «Ήχος του Νότου».
  Καθιέρωση του θεσμού
Επισημαίνεται ότι ορισμένοι από τους βραβευθέντες στο παρελθόν με το βραβείο Πολυδούρη έχουν προταθεί για τα Κρατικά Βραβεία Ποίησης. Το βραβείο Πολυδούρη αποτελεί πλέον θεσμό και, μαζί με το βραβείο δοκιμίου ελεύθερου στοχασμού εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα, είναι οι διακρίσεις που ο Δήμος Καλαμάτας έχει θεσπίσει σε ένδειξη υποστήριξης των πνευματικών δημιουργών, καθώς και για την ανάδειξη και προαγωγή της ελληνικής γλώσσας.
  Χριστίνα Γεωργιάδου
Η Χριστίνα Γεωργιάδου γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μετάφραση στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί στο λογοτεχνικό περιοδικό «Πάροδος» και στο ιστολόγιο του Τόλη Νικηφόρου "dreaming-in-the-mist.blogspot.gr".
  Φαίδων Μουλόπουλος - Αθανασίου
Ο Φαίδων Μουδόπουλος – Αθανασίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Τμήματος Αρχαιολογίας και Προϊστορίας του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ. Ασχολείται με την Αρχαιολογία, κυρίως μέσω της γραφής και με τη λογοτεχνία, ανασκάπτοντας.
Οι «Ιστορίες Κρίσης (και άλλων παραγόντων)» γράφτηκαν ανάμεσα σε δύο δυάρια δευτέρου ορόφου στον Μασταμπά του Ρεθύμνου με θέα τη Φορτέτσα, στα τραμ, τις πλατείες και το Smoking Dog της Λυών και το μόνιμο τόπο επιστροφής, την Αθήνα.

***  Δε… σβήνει την κόντρα που άνοιξε με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ο Παναγιώτης Νίκας 
Νομοθετικές πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση για λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων ζητά ο Π. Νίκας
 Την έγκριση του περιφερειακού σχεδίου για τα απορρίμματα πριν από τη λήψη οποιασδήποτε άλλης απόφασης ζητούν οι  Δήμοι της Πελοποννήσου. Οι δήμαρχοι βρίσκονται τις ημέρες αυτές σε ζυμώσεις και όλα δείχνουν πως οι εξελίξεις δεν είναι εύκολα προβλέψιμες.
Αίνιγμα αποτελεί η στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση. Πάντως, η ακύρωση του διαγωνισμού, εκτός της πολυετούς καθυστέρησης, πιθανόν να οδηγήσει τον ιδιώτη στη διεκδίκηση αποζημίωσης.
Η κυβέρνηση, βέβαια, έχει «χαρτιά» για να πιέσει τους Δήμους: από τη μεταβίβαση των ευρω-προστίμων για τις χωματερές (η διαδικασία έχει ξεκινήσει, ως απειλή) έως την εμπλοκή εισαγγελέα για το πού καταλήγουν σήμερα τα σκουπίδια, μια εξέλιξη που θα μπορούσε να καταλήξει με αρκετούς δημάρχους διωκόμενους πειθαρχικά και ποινικά.
Από την άλλη πλευρά, νομοθετικές πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση, ώστε να δοθεί λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων, ζήτησε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, με δηλώσεις του, που έχουν ως εξής:
«Την περασμένη Δευτέρα έγινε μία κρίσιμη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου - στο Δ.Σ. μετέχουν 50 αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δήμαρχοι και άλλοι -, όπου έπρεπε να ψηφιστεί μία προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια και την εταιρεία, για να ξεκινήσει επιτέλους η διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων. Δυστυχώς, δεν υπήρξε απόφαση. Μήπως γιατί το πολιτικό σύστημα, εν τη ευρεία εννοία, δε θέλει να καταλήξουμε, 30 χρόνια τώρα;
Λυπούμαι, αλλά ζητώ ως δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της Πελοποννήσου να αναλάβει η κυβέρνηση νομοθετικές πρωτοβουλίες, να κάνει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να τελειώνουμε με τις... πλέριες διαδικασίες και τη συζήτηση 30 χρόνων. Να μπει ένα τέλος! Έχουν περάσει γενιές, οι οποίες συζητούσαν...
Δυστυχώς, αποδεικνύουμε ότι δεν μπορούμε, επειδή ο λαϊκισμός, η ψηφοθηρία, το πολιτικό κόστος έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση και στεναχωριέμαι για τη συμπεριφορά όλου του φάσματος του πολιτικού συστήματος. Αλήθεια, τι άλλο έχει κατατεθεί, πέρα από το ΣΔΙΤ της Πελοποννήσου - με προβλήματα, συμφωνώ -, το οποίο όμως έχει λάβει την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου; Τι άλλο έχει κατατεθεί και από ποια κυβέρνηση; Έχει υπάρξει τίποτε άλλο; Δεν είναι προτιμότερο να έχουμε ακριβή λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων, από το να γεμίσουν οι πόλεις σκουπίδια; Σκέφτεστε την Καλαμάτα γεμάτη σκουπίδια μέσα στο καλοκαίρι, τι καταστροφικά οικονομικά αποτελέσματα θα έχει για τις επιχειρήσεις και την εικόνα της πόλης;
Και εγώ θα προτιμούσα ένα διαγωνισμό με διαφορετικό περιεχόμενο, αλλά αυτόν έχομε και δεν έχομε τίποτε άλλο. Θα μπορούσε και η προηγούμενη κυβέρνηση να κάνει τις διαδικασίες και να μην προωθήσει το σχετικό διαγωνισμό και η σημερινή κυβέρνηση, δύο χρόνια τώρα, να έχει σταματήσει τη σχετική διαδικασία και να έχουμε πάει σε ένα νέο διαγωνισμό.
Είναι μαχητά πολλά αρνητικά στοιχεία του διαγωνισμού, μπορούμε να τα βελτιώσουμε και επειδή δεν έχομε τίποτε άλλο, παρακαλώ την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε να λύσει το ζήτημα αυτό κεντρικά, αφού δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε».
Πρόσθεσε δε ότι, πριν ξεκινήσει η κεντρική διαχείριση απορριμμάτων, «θα πρέπει να συνεννοηθούμε με την κυβέρνηση, για να υπάρξει υποστήριξη προς τους Δήμους σε αρχικό στάδιο, και να μην υπάρξει μεγάλη αύξηση τελών», τονίζοντας ότι ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα, γιατί το αυξημένο κόστος για τη διαχείριση των απορριμμάτων το πληρώνει εδώ και χρόνια.
Τέλος, σε ερώτηση του "Θάρρους" για τις θέσεις του στο συγκεκριμένο θέμα και την πολιτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε: "Δεν έχω αποκλίνει ποτέ από τις ιδεολογικές μου θέσεις, για πολλά χρόνια. Για το θέμα της κεντρικής θέσης της Ν.Δ. για τα απορρίμματα, να ρωτήσετε τον κ. Κικίλια... Για μένα, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η πόλη, η Καλαμάτα, που έχω την τιμή να είμαι δήμαρχος...".
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Δηλώσεις- ξεκαθάρισμα των απόψεών του για το Αντώνη Σαμαρά από το Δήμαρχο Πύλου Νέστορος Δ. Καφαντάρη 
Με αφορμή τις πολιτικές… εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τη στάση του δημάρχου Πύλου - Νέστορος και αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Καφαντάρη, στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο, αλλά και απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο ίδιος υπογράμμισε στο "Θάρρος" τα εξής:
"Δεν είναι δυνατόν προσωπικά, αλλά και η Μεσσηνία στο σύνολό της να μη βρίσκεται στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος στα δύσκολα χρόνια της θητείας του στο…τιμόνι της χώρας έβαλε τη δική του πετυχημένη σφραγίδα, αλλά και οδήγησε την Ελλάδα ένα βήμα πριν από την έξοδο από τα μνημόνια.
Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, ο πρώην πρωθυπουργός είναι ένας πολιτικός γέννημα - θρέμμα της κοινωνίας, της οποίας η πρόοδος αποτελεί τη μοναδική του έγνοια. Για το λόγο αυτό θα τον τιμούμε πάντα, αλλά και θα είμαστε στο πλευρό του. Η εκτίμηση που χαίρει στην κοινωνία ξεπερνά τα κομματικά του κριτήρια. Εξάλλου, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να επαναλαμβάνουμε. Φαίνεται με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο στην καθημερινή του επαφή με τους πολίτες».
Από την άλλη πλευρά, για το επίμαχο θέμα με τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος σχολίασε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή να απεμπολεί τις ευθύνες της και να προχωρήσει στις αναγκαίες εκείνες κινήσεις, ώστε ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου τα τελευταία 30 χρόνια να λυθεί το συντομότερο δυνατό. "Άλλωστε", σημείωσε, "αυτή έχει το μαχαίρι, αυτή και το καρπούζι. Η ερώτηση των βουλευτών της Ν.Δ. δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια επιπλέον προσπάθεια ανάδειξης του προβλήματος και εύρεσης της καλύτερης δυνατής λύσης». Α.Π.

*** Τραυματίστηκε οδηγός όταν το αυτοκίνητο του «έπεσε» πάνω σε «κλαρκ» στην οδό Σόλωνος! (φωτογραφίες) 
 
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό ενός άνδρα, σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι της Πέμπτης στην Καλαμάτα. Οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου που βρισκόταν επί της οδού Σόλωνος με κατεύθυνση την Αριστομένους, έχασε για άγνωστο λόγο τον έλεγχο του οχήματος του, και  προσέκρουσε σε σταματημένο φορτωτικό μηχάνημα τύπου «Κλαρκ» που εκτελεί εργασίες ανάπλασης στο δυτικό πεζοδρόμιο της Αριστομένους και βρισκόταν σταματημένο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός του ΙΧ οχήματος, οποίος και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ από τύχη δεν χτύπησε εργάτης που βρισκόταν δίπλα στο σημείο που έγινε η σύγκρουση. 

***  Οι συνομιλίες έδειξαν ότι δρούσαν ως εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών 
Μέλη της 6 Έλληνες και 2 Αλβανοί 
 Στo πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στη Μεσσηνία δρούσαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, οκτώ άτομα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν απασχολήσει σε υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ κάποια είναι ήδη προφυλακισμένα. Πρόκειται για έξι Έλληνες και δύο Αλβανούς.
Ως αρχηγός της οργάνωσης κατηγορείται ένας 44χρονος Καλαματιανός, ο οποίος το Φεβρουάριο είχε συλληφθεί με έναν 37χρονο για κατοχή 3,5 κιλών χασίς.
Η δράση τους αποκαλύφθηκε έπειτα από παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών, ενώ η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, υπολογίζεται πως οι συγκεκριμένοι κατά την επτάμηνη περίοδο δράσης τους είχαν διακινήσει πάνω από 1,5 κιλό ηρωίνης και 25 κιλά κάνναβης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που αγγίζει τα 100.000 ευρώ.
  Τα μέλη
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, οι Έλληνες είναι ηλικίας από 29 έως 64 ετών.
Στις 13 Φεβρουαρίου οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 44χρονο, ο οποίος κατηγορείται ως αρχηγός και έναν 37χρονο, καθώς ο πρώτος είχε δώσει 3,5 κιλά στο δεύτερο για να τα φυλάει στο σπίτι του. Αμφότεροι προφυλακίσθηκαν για την υπόθεση αυτή.
Νωρίτερα, στις 22 Δεκεμβρίου, στο Καλάμι Καλαμάτας, συνελήφθη ένας 48χρονος, γιατί σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν 84,5 γραμμ. χασίς και 377 γραμμάρια λαθραίου καπνού.
Στις 24 Φεβρουαρίου συνελήφθη ένας 34χρονος, καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν 35,3 γραμμάρια ηρωίνης, 109 ναρκωτικά δισκία, ζυγαριά ακριβείας,  2 κινητά και 90 ευρώ. Λίγες ημέρες μετά, στις 10 Μαρτίου, ο ίδιος 34χρονος συνελήφθη εκ νέου και αυτή τη φορά στο σπίτι του βρέθηκαν 6,7 γραμμάρια ηρωίνης, 82 ναρκωτικά δισκία, μια ζυγαριά ακριβείας, 3 κινητά και 310 ευρώ.
Όλοι οι παραπάνω κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Στις 10 Απριλίου, στον Κάμπο Δυτικής Μάνης, συνελήφθη ένας 32χρονος Αλβανός, καθώς στο σπίτι που διέμενε με τον 28χρονο αδελφό του βρέθηκαν περίπου 3,5 κιλά χασίς και κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα, 5.130 ευρώ και ένα αυτοκίνητο. Από τα αδέλφια για την εγκληματική οργάνωση κατηγορείται μόνο ο 32χρονος και, μάλιστα, είναι προφυλακισμένος.
Στην υπόθεση με την εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται ακόμα ένας 64χρονος και μια 29χρονη από την Καλαμάτα, καθώς και ένας 40χρονος Αλβανός.
  Δράση
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, προέκυψε ότι, τουλάχιστον, κατά τους τελευταίους 7 μήνες συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών (κυρίως κάνναβης, ηρωίνης και ναρκωτικών δισκίων) στη Μεσσηνία.
Από την παράνομη δραστηριότητά τους οι δράστες αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη των βιοποριστικών και άλλων τους αναγκών, καθώς είναι άνεργοι.
Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» - ghost persons).
Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.
  Και λαθραίος καπνός
Παράλληλα, στο πλαίσιο της έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, προέκυψε ότι δύο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος 44χρονος ως αρχηγός, ο 32χρονος Αλβανός, μαζί με ακόμη έναν 63χρονο Καλαματιανό, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διακίνηση ποσοτήτων λαθραίου καπνού στην Καλαμάτα. Μάλιστα, σε προγενέστερο χρόνο είχαν βρεθεί και κατασχεθεί πάνω από 6 κιλά λαθραίου καπνού.
Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων και η ενδεχομένη διασύνδεσή τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.
  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Παρουσία αστυνομικής δύναμης χθες οι πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας 
Παρουσία αστυνομικών για την αποτροπή επεισοδίων εξελίχθηκε χθες στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας η διαδικασία για δύο πλειστηριασμούς. H δε αίθουσα είχε γεμίσει από κόσμο που δεν είχε άμεση σχέση με τους πλειστηριασμούς και άλλοι δήλωναν απλοί πολίτες που υπερασπίζονται το δίκαιο και το Σύνταγμα και άλλοι ευθέως δήλωναν μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσης» του Αρτέμη Σώρρα.
Οι πλειστηριασμοί που είχαν προγραμματισθεί για χθες αφορούσαν ένα ημιυπόγειο κατάστημα και τέσσερις μεζονέτες, οι οποίες δεν ήταν όμως πρώτη κατοικία. Ωστόσο, οι δύο πλειστηριασμοί ματαιώθηκαν, καθώς δεν κατατέθηκε καμία προσφορά.
Από την ώρα που ξεκίνησε η διαδικασία των πλειστηριασμών, τόσο μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο όσο και έξω από αυτό, υπήρχε αρκετή αστυνομική δύναμη, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για κινητοποίηση κάποιων ατόμων, ώστε να αποτραπούν. Η ματαίωση, ωστόσο, των πλειστηριασμών απέτρεψε την όποια αντίδραση και έτσι τα πράγματα έληξαν ειρηνικά. Β.Β.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   4-0  Κύπελλο









Στους αγώνες ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-1 (2-1 το α' ματς)

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-0 (0-2 το α' ματς)
Τα γκολ  :  Ο «Δικέφαλος» συνέτριψε μέσα σε αποθέωση τους «πράσινους» με 4-0 (14΄ Πέλκας, 48΄ Μάτος, 73΄ Σάκχοφ, 83΄ Πρίγιοβιτς) στη «φλεγόμενη» Τούμπα, υπερκάλυψε το 2-0 του πρώτου παιχνιδιού και πέρασε επιβλητικά στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στις 6 Μαΐου. «Φωνάζουν» για πέναλτι και αποβολές στον Παναθηναϊκό.
VINTEO από τον αγώνα :
~*      ΠΑΟΚ-ΠΑΟ  4-0  Κύπελο  δηλώσεις γκολ  ο ΠΑΟΚ στον τελικό  27/04/2017:https://youtu.be/FPkHW4lKm7c .-
~*ΠΑΟΚ-ΠΑΟ  4-0  1ο  γκολ  κύπελλο  27/04/2017:
https://youtu.be/lbrSDoA_zBM  .-
~*ΠΑΟΚ-ΠΑΟ  4-0  2ο  γκολ  27/04/2017  κύπελλο:
~*ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 4-0 3ο  γκολ  κύπελλο 27/04/2017:
~*ΠΑΟΚ-ΠΑΟ  4-0  4ο  γκολ  κύπελλο 27/04/2017:
~*

Τελικός 6 Μαΐου 2017ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (Μένει να οριστεί η έδρα)


***Για το Κύπελλο Ελλάδας στο ποδόσφαιρο Τετάρτη 26/04/2017 :
2ος  αγώνας : ΑΕΚ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0-1 .- Στον Τελικό η ΑΕΚ .-
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Βράνιες, Σιμόες, Ντίντακ, Γιόχανσον , Αραούχομ, Ανέστης - Ρομαό, Μάριν, Ντα Κόστα, Καρντόσο
Κόκκινη: 90+6΄ Ανέστης, 90+9΄ Ντα Κόστα
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Ροντρίγκες (62΄ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (78΄ Αλμέιδα), Μάνταλος (90+1΄ Βάργκας), Αραούχο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Μαρτίνς, Καμπιάσο (61΄ Ανδρούτσος), Φορτούνης, Μάριν (82΄ Ελγιουνούσι), Ανσαριφάρντ (58΄ Καρντόσο).
Βίντεο από αγώνα :
~* ΑΕΚ-ΟΣΦΠ  0-1  κύπελλο Ελλάδας 26/04/2017  η ΑΕΚ στον Τελικό: https://youtu.be/PnTz5a802SA  .-
~* ΑΕΚ-ΟΣΦΠ   0-1 Κύπελλο  26/04/2017 10 ΄ καθυστερήσεις :
https://youtu.be/ZlhYHDt3K74 .-
~*ΑΕΚ-ΟΣΦΠ   κύπελλο  Α΄ ημίχρονο  0-0  26/04/2017:
https://youtu.be/1RPbvnIaE2o -
Στους αγώνες ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 (2-1) Πρόκριση ΑΕΚ στον Τελικό .-
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός   4-0  27/4 (0-2) Πρόκριση στον τελικό  ο ΠΑΟΚ .-

*** Αναλυτικά το πρόγραμμα των τρίτων και των τέταρτων αγώνων για τα πλέι οφ της Euroleague:

EUROLEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ 2016-17~ Αρχίζει την Τρίτη η δεύτερη εβδομάδα των πλέι οφ της Euroleague με την διεξαγωγή των τρίτων αγώνων.
3οι ΑΓΩΝΕΣ
Tρίτη , 25 Απριλίου  2017


Μπασκόνια (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)  88-90 .- ^ 
Το (0-3) , = 98-9082-84  και 88-90 .- *
Στο Final 4 της Euroleague για 6η σερί σεζόν θα είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Τα δεκάλεπτα :  24-22 , ( 44-43), 63-68 , 88-90 .-^

(25/4, 20:45) στην Κωνσταντινούπολη

 Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Παναθηναϊκός  79-61,(37-30) -^
Το (3-0) = 71-58 , 80-75 , και 78-61 .- *
Στο Final 4 της Euroleague για 3  χρονιά
Τα δεκάλεπτα : 18-17 ,(37-30) , 52-42 , 79-61 .-
 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Ρόκα (Πορτογαλία), Ρίζικ (Ουκρανία)
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Ούντο 10, Μαχμούτογλου, Άντιτς, Μπογκντάνοβιτς 10 (2), Μπένετ, Σλούκας 6 (1), Νάναλι 12 (3), Βέσελι 6, Κάλινιτς 10 (1), Ντίξον 13 (4), Ντουβερίογλου 2, Ντατόμε 10 (2).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 12, Νίκολς, Ρίβερς 16 (3), Τζέιμς 8, Φώτσης 4, Παππάς 1, Φελντέιν 6 (1), Γκιστ 7, Γκάμπριελ 2, Μπουρούσης, Καλάθης 5 (1).
VIDEO  από τον αγώνα :
~*ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ- ΠΑΟ   79-61   Α ΄ ημίχρονο  37-30  25/04/2017: https://youtu.be/3fdHA_cpr0Q  .-
~*ΦΕΝΕΡ- ΠΑΟ   79-61   1ο  δεκάλεπτο 18-17  25/04/2017:
 https://youtu.be/99h6IpPnrSc  .-
~** ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΟ  79-61 3ο  δεκάλεπτο 52-42  25/04/2017 : https://youtu.be/vYMsxMCAySA  .-
~*ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 79-61  25/04/2017:
https://youtu.be/TiQRn6fA9Qg .- 
~*ΦΕΝΕΡ-ΠΑΟ  79-61,  στο ημίχρονο  37-30  25 04 2017:
https://youtu.be/gI31FNq-fs0 .- 

Τετάρτη, 26 Απριλίου  2017
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)  64-60 .-^ (2-1)
Τα  δεκάλεπτα : 14-17, (33-27) ,51-37 , 64-60 .-^
Βίντεο από τον αγώνα :
~*ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ-ΟΣΦΠ  64-60 1ο  δεκάλεπτο 14-17  26/04/2017: https://youtu.be/79TOBui7q24 .-
~* ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ -ΟΣΦΠ  64-60    Α΄ ημίχρονο  33-27  26/04/2017: https://youtu.be/Mj_r_NtDJXs  .-
~* ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ-ΟΣΦΠ  64-60  3ο  δεκάλεπτο 51-37  26/04/2017 :
 https://youtu.be/sP-nwItEmes  .-
~* ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ-ΟΣΦΠ  64-60  4ο  δεκάλεπτο 26/04/2017 3ος αγώνας: https://youtu.be/JOk5hEbmHo4 .-
~* ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ-ΟΣΦΠ  64-60  4ο  δεκάλεπτο 26/04/2017 3ος αγώνας: https://youtu.be/S0XHHjksbeY  .-

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  81-88 .-^ (1-2)
Τα  δεκάλεπτα : 17-26 , (33-46) , 58-70 , 81-80 .- ^

4οι ΑΓΩΝΕΣ
 
Παρασκευή, 28 Απριλίου  2017
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 21:15

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία
***Η επιστροφή του ΠΑΟ στην Αθήνα φέρνει εξελίξεις  Διακοπές συμβολαίων και παραιτήσεις;Ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού Superfoods από το φάιναλ φορ της Euroleague έφερε πολλές περισσότερες συνέπειες από τις αναμενόμενες, καθώς η επόμενη ημέρα περιλαμβάνει από πρόστιμα μέχρι διακοπές συμβολαίων έως και παραιτήσεις.
Η απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να επιστρέψει η «πράσινη» αποστολή από την Κωνσταντινούπολη με πούλμαν και όχι αεροπορικώς δημιούργησε αλυσιδωτές εξελίξεις.
Αντώνης Φώτσης, Κρις Σινγκλετον, Μάικ Τζέιμς και Κένι Γκέιμπριελ, οι οποίοι αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν την αποστολή της ομάδας με το πούλμαν, αλλά να επιστρέψουν με αεροπλάνο με δικά τους αεροπορικά έξοδα κινδυνεύουν με γερή... καμπάνα από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού Superfoods. Οι σκέψεις φτάνουν ακόμα και στη διακοπή συμβολαίου!
Η El Mundo Deportivo αναφέρει μάλιστα πως ο Τσάβι Πασκουάλ είναι πολύ προβληματισμένος και σκέφτεται ακόμη και την παραίτηση, ειδικά αν η διοίκηση της ΚΑΕ απαιτήσει να αποδεσμευτούν οι τέσσερις παίκτες που δεν δέχτηκαν να επιστρέψουν οδικώς από την Τουρκία αλλά πήραν το αεροπλάνο.
Όλα πάντως θα ξεκαθαρίσουν σήμερα, Πέμπτη, οπότε και αναμένεται η συνάντηση του Ισπανού προπονητή με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

***  Κρατάει τους «αντάρτες» για το πρωτάθλημα ο ΠΑΟ
Συνάτηση ΚΑΕ με Πασκουάλ
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Τσάβι Πασκουάλ με τη διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία δεν απέφερε κάποια διακοπή συνεργασίας με τους τέσσερις «αντάρτες», που αρνήθηκαν να ακολουθήσουν οδικώς την αποστολή από την Κωνσταντινούπολη, μετά από απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
Όπως έγινε γνωστό, Αντώνης Φώτσης, Κρις Σίνγλετον, Μάικ Τζέιμς και Κένι Γκάμπριελ παραμένουν στο ρόστερ, με την επιφύλαξη να εξεταστεί η ποινή, η οποία αναμένεται να επιβληθεί άμεσα. Και οι τέσσερις θα συνεχίσουν να φορούν την «πράσινη» φανέλα μέχρι το τέλος της σεζόν, με την ΚΑΕ να σέβεται τον κόσμο της ομάδας και την επιθυμία του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, μάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση θέλοντας να αποσαφηνίσει και να ενημερώσει για τα όσα διαδραματίστηκαν μετά τον τρίτο αγώνα των Playoff της Euroleague:
- Η απόφαση για την επιστροφή της αποστολής οδικώς από την Κωνσταντινούπολη δεν σχετίζεται με την ήττα και τον αποκλεισμό από το Final Four, αλλά με τα συνεχή κρούσματα απειθαρχίας, αντιεπαγγελματισμού από κάποιους παίκτες και εν τέλει την αδιαφορία και την παράδοση άνευ όρων κάποιων παικτών στον τρίτο αγώνα. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί στο μέλλον να επαναλάβουμε παρόμοιες κινήσεις.
Οι αθλητές θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι όπως έχουν απαιτήσεις από την ΚΑΕ, έχουν και αντίστοιχες υποχρεώσεις τόσο απέναντι στην ομάδα, την ιστορία της όσο και στον κόσμο της, που τη στήριξε εμπράκτως όλο αυτό το διάστημα γεμίζοντας το ΟΑΚΑ δύο φορές μέσα σε τρεις μέρες. Δυστυχώς ουδείς από τους αθλητές ένιωσε την υποχρέωση να ζητήσει μια συγγνώμη από αυτό τον κόσμο αλλά και από τη Διοίκηση, που σε δύσκολους καιρούς εξακολουθεί να δαπανά εκατομμύρια ευρώ για να είναι η ομάδα στην κορυφή.
- Την ομάδα αρνήθηκαν να ακολουθήσουν οι Αντώνης Φώτσης, Κρις Σίνγλετον, Μάικ Τζέιμς και Κένι Γκάμπριελ. H άρνηση τους να πειθαρχήσουν στην απόφαση της ομάδας, είχε ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων την αρνητική δημοσιότητα της ΚΑΕ διεθνώς παρουσιάζοντας τη διασπασμένη. Με τη στάση τους αυτή απέδειξαν ότι λειτουργούν ως μονάδες και όχι ως οικογένεια. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλος Σύλλογος για να δικαιολογεί και να ανέχεται τέτοιου είδους ατομικές αντιδράσεις. Όπως όλοι μαζί ανεξάρτητα με την απόδοση ή τη χρονική συμμετοχή καρπώνονται τα οφέλη μιας επιτυχίας, έτσι όλοι μαζί θα πρέπει να επωμίζονται και τις συνέπειες που επιφέρουν οι αποτυχίες.
- Έπειτα από τη συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης και του προπονητή κ. Τσάβι Πασκουάλ που ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα, σεβόμενοι τον κόσμο μας και την επιθυμία του για την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου καθώς και τα συμβόλαια των τεσσάρων αθλητών, αποφασίστηκε από κοινού να μην υπάρξει διακοπή της συνεργασίας αλλά επιφυλασσόμεθα να εξετάσουμε την ποινή η οποία και θα επιβληθεί άμεσα. Συνεπώς οι τέσσερις αθλητές θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για το Σύλλογο μέχρι το τέλος της σεζόν.
Για όλους στην Παναθηναϊκή οικογένεια το συμβάν ανήκει στο παρελθόν και όλοι μαζί πάμε για το Πρωτάθλημα!». Newsroom ΔΟΛ

***  17ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας: Στον αγώνα της πόλης μας συμμετέχουμε όλοι… 
Με νέο ρεκόρ συμμετοχών που αναμένεται να αγγίξει τα 1.000 άτομα στα 10 χλμ. τρεξίματος-δυναμικού βαδίσματος (ήταν μέχρι χθες το μεσημέρι 850) και εκατοντάδες παιδιά στα 2 χλμ., πολλά δώρα και εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους και συνδυάζοντας άσκηση-ψυχαγωγία και κοινωνική προσφορά θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 29 Απριλίου ο 17ος Γύρος Καλαμάτας. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 5.30 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία (από τις 11 το πρωί θα λειτουργεί εκεί κιόσκι για εγγραφές και αριθμοδοσία) με τους διοργανωτές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας να επιτυγχάνουν εκτός από μαζικότητα και αγωνιστική αίγλη, καθώς η διαδρομή Πλατεία-Ναυαρίνου-Φιλοξένια-Πλατεία, εκτός από την απαράμιλλη ομορφιάς προσφέρεται και για γρήγορες επιδόσεις. Το ρεκόρ στο Γύρο Καλαμάτας κατέχει από το 2014 ο Γιώργος Καραβίδας με 32’35’’, ενώ ανάλογες επιδόσεις αναμένονται φέτος από τους Ο Δημήτρη Καλιακούδη, Κυριάκο Συμιριώτη, τον Μανιάτη Νικόδημο  Νικολακέα και τον ανερχόμενο Χρήστο    Παπούλια.
Χθες το μεσημέρι στο Διοικητήριο εκπρόσωποι των διοργανωτών παραχώρησαν την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας τη σημασία της αθλητικής γιορτής που προσφέρει ο ΣΔΥΜ στην πόλη και προσκαλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει με κάθε τρόπο…
 Ελένη Αλειφέρη (Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας)
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ιδιαίτερα η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, που κάθε χρόνο συνδιοργανώνουμε και στηρίζουμε τον αγώνα δρόμου της Καλαμάτας που έχει αποδεχθεί ως ένας από τους δημοφιλέστερους αγώνες πόλεων στην Ελλάδα. Η επιτυχία της περσινής διοργάνωσης το επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά αυτό» ανέφερε η «οικοδέσποινα» Αντιπεριφερειάρχης, Ελένη Αλειφέρη και συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε περισσότερο υπερήφανοι γιατί δεν υποστηρίζουμε απλά ένα αθλητικό γεγονός αλλά ένα γεγονός που έχει να κάνει με τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό, με ερασιτέχνες αθλητές που έρχονται από πάρα πολλές περιοχές της πατρίδας μας στην Καλαμάτα και ιδιαιτέρως φέτος που έχει μια ιδιαίτερη σημασία, συμβολική και ανθρωπιστική διάσταση, γιατί γίνεται για την υποστήριξη του Συλλόγου Εθελοντών Δοτών Μυελού.
Ο Αθλητισμός από την αρχαιότητα πάντοτε δημιουργούσε ενεργούς πολίτες και με αυτή την δράση κινητοποιεί και την υπόλοιπη κοινωνία και όλους εμάς να γίνουμε ακόμη πιο ενεργοί πολίτες και κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι.
Προσκαλούμε και προτρέπουμε όλους τους συμπολίτες μας να έρθουν στις 27/4 στην πόλη μας, να τρέξουν και να παρακολουθήσουν τον 17ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας», κατέληξε η κα Αλειφέρη.
  Νίκος Μπασακίδης (πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα):
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης πρόσθεσε:
«Η επιτυχία του αγώνα αυτού αυξάνει διαρκώς τα τελευταία χρόνια και οφείλεται στη διάθεση του κόσμου να αθληθεί και να διαγωνισθεί. Μια διάθεση την οποία ως Αθλητικός Οργανισμός καταγράφουμε καθημερινά αυξανόμενα στους χώρους άθλησης του Δημοτικού Σταδίου, οι οποίοι τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει πιο φιλικοί και πιο λειτουργικοί αφού με την κατασκευή της περιμετρικής διαδρομής άθλησης (και στο πάρκο) και  εξωτερικών οργάνων γυμναστικής υποστηρίζεται η αθλητική δραστηριότητα στους βοηθητικούς χώρους και ιδιαίτερα για τους δρομείς.
Επιτυχία για τον αγώνα, εκτός των άλλων, είναι η ωραία διαδρομή του, η οποία αναδεικνύει και τις φυσικές ομορφιές της πόλης μας.
Καλούμε το Σάββατο τους συμπολίτες μας να λάβουν μέρος σε αυτό τον αγώνα, ο οποίος έχει οργανωθεί με πλήρη ασφάλεια για όλους και βέβαια να ζητήσουμε υπομονή  από τους οδηγούς για τον λίγο χρόνο που διαρκέσει ο αγώνας.
Στον αγώνα της πόλης συμμετέχουμε όλοι!» έδωσε το σύνθημα ο κ. Μπασακίδης, ενώ αισθάνθηκε την ανάγκη να διευκρινίσει ότι «Τέτοιες προσπάθειες κι αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνουν φορείς της πόλης με αθλητικό χαρακτήρα και κοινωνικό σκοπό ο Δήμος Καλαμάτας τις υποστηρίζει, ενώ έχουμε επανειλημμένως πει ότι δεν υποστηρίζουμε την διοργάνωση αγώνων που αποσκοπούν μόνο και μόνο στο κέρδος».
  Γιάννης Αδαμόπουλος (πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών δοτών Καλαμάτας «Αρχέγονο Κύτταρο»)
Με τη σειρά του ο Γιάννης Αδαμόπουλος, διευθυντής της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας και πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Δοτών Καλαμάτας «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος», που θα ενισχυθεί οικονομικά μέσω του φετινού Γύρου Καλαμάτας έδωσε συγχαρητήρια στον ΣΔΥΜ, την Περιφέρεια και το Δήμο για το διπλό σκοπό του αγώνα «Αφενός να ξεσηκώσει τους συμπολίτες μας να τρέξουν και να χαρούν τις ομορφιές της πόλης και δεύτερον να τους δώσουμε την ευκαιρία να τους ενημερώσουμε πώς μπορεί να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών. Μια διαδικασία απλή, την υπηρετούμε όλοι ούτως ώστε να καταγράψουμε όσο περισσότερους δότες μπορούμε. Στόχος μας να καταγράψουμε 200.000 δότες ούτε ώστε το 80% των Ελλήνων που υποβάλλονται σε μεταμόσχευση μυελού των οστών να βρίσκουν μόσχευμα από Έλληνες συμπολίτες μας. Επιπλέον συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την ιδέα που είχαν να αφιερώσουν τον αγώνα στην όμορφη ιδέα του εθελοντισμό και της δωρεάς μυελού των οστών» ολοκλήρωσε τη σύντομη παρέμβασή του ο Ι. Αδαμόπουλος.
  Αλέξης Ζάννης (πρόεδρος ΣΔΥΜ)
«Καλούμε όλους να έρθουν να τρέξουν και να περπατήσουν στον αγώνα της πόλης μας σε μια γρήγορη και πανέμορφη διαδρομή δίπλα στην θάλασσα στην καλύτερη εποχή του χρόνου, στην καρδιά της Άνοιξης» παρότρυνε αρχικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, Αλέξης Ζάννης και συνεχίζοντας, πρόσθεσε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους θεσμικούς φορείς για την υποστήριξή τους όπως και τα ΜΜΕ για την συμπαράστασή τους για την διάδοση του αγώνα. Ο αγώνας είναι σε μια πολύ γρήγορη διαδρομή, με προδιαγραφές της Ομοσπονδίας για να μπορέσουν οι αθλητές που το επιθυμούν να κάνουν γρήγορο χρόνο. Έχουμε την τιμή να έχουμε 4 διακεκριμένους αθλητές που θα έρθουν για να διεκδικήσουν χρόνο. Ο Δημήτρης Καλιακούδης (ΑΕ Μεσογείων) ο οποίος είχε συμμετέχει και το 2014, ο δεύτερος νικητής του μαραθωνίου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Συμιριώτης, ο συντοπίτη μας Νικολακέας Νικόδημος, ο Χρήστος Παπούλιας ανερχόμενος πρωταθλητής με πολλά ρεκόρ στην κατηγορία Παίδων και Εφήβων.
Επίσης, καταφέραμε να κρατήσουμε ανοικτές τις on line εγγραφές, μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι, που σημαίνει ότι όποιος δεν έχει προλάβει να εγγραφεί μπορεί να το κάνει στη φόρμα που θα βρει μέσα στο σάιτ του συλλόγου μας».
  Θύμιος Αλεξόπουλος (μέλος του ΣΔΥΜ και της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα)
«Εγώ από τη μεριά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι έχουν πλαισιώσει την εθελοντική ομάδα και θα περιφρουρήσουν τον αγώνα σε όλους τους κάθετους δρόμους.
Θέλω ακόμα να καλέσω τον κάθε συμπολίτη μας να βγει στους δρόμους και να χειροκροτήσει και να ενθουσιαστεί με τους αθλητές γιατί αυτό θα προσθέσει κεφάλαιο στην πόλη μας» ήταν η λιτή παρέμβαση του Θύμιου Αλεξόπουλου.
  Χρήστος Μπένος (αντιπρόεδρος ΣΔΥΜ)
Τέλος, ο αντιπρόεδρος του ΣΔΥΜ, Χρήστος Μπένος, παρέθεσε οδηγίες και τεχνικές λεπτομέρειες των αγώνων:
«Να πούμε πρώτα απ’ όλα ότι όλος ο κόσμος, μικροί και μεγάλοι, πρέπει να είναι περίπου στις 5.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Στις 6:00 μ.μ. θα αρχίσει το δυναμικό βάδισμα που είναι κι αυτό 10 χλμ. και στις 6.30 μ.μ. θα έχουμε το τρέξιμο των 10 χλμ. για τους μεγάλους. Η απόσταση είναι από την Κεντρική Πλατεία, τα αγάλματα των ηρώων στην Αριστομένους, θα κατέβουμε την Αριστομένους, θα πάμε από τη Γεφυροπλάστιγγα (μπροστά από το Τζάμπο), τη Ναυαρίνου, αναστροφή στο Φιλοξένια και μετά ξανά επιστροφή.
Όπως είπε και ο πρόεδρος, είναι ένα πολύ γρήγορο 10άρι που προσφέρεται για αυτούς που θέλουν να τρέξουν για να κάνουν χρόνο.
Από εκεί και πέρα έχουμε μια καινοτομία που θα δούν οι μεγάλοι μας φίλοι στον αγώνα και στο τρέξιμο και στο δυναμικό βάδισμα, την οποία κρατάμε για έκπληξη…
Για τους μικρούς έχει αλλάξει η απόσταση για λόγους ασφαλείας, επειδή γίνονται έργα στην Αριστομένους. Θα ξεκινήσουμε ανάποδα, θα πάμε από την Αριστομένους, από τα αγάλματα των ηρώων προς τον πεζόδρομο στην Αριστομένους, θα στρίψουμε αριστερά στην 23ης Μαρτίου και ξανά αριστερά στη Νέδοντος, την οποία θα κατέβουμε, πίσω από το ιστορικό Δημαρχείο, και θα μπούμε πάλι στην Αριστομένους με τη βοήθεια των εθελοντών και στο τέρμα της Αριστομένους, στο παλιό συντριβάνι θα κάνουν μια αναστροφή και θα τερματίσουν. Είναι περίπου 2 χλμ., νομίζω 100 μέτρα λιγότερη η διαδρομή, αλλά επιλέχθηκε για λόγους ασφαλείας μιας και έγινε σύσταση κι από την Τροχαία και την Αστυνομία» εξήγησε ο κ. Μπένος, επισημαίνοντας στη συνέχεια και τα παρακάτω:
«Θέλω να τονίσω αυτό που είπε και ο κ. Αδαμόπουλος, ότι ο σύλλογος δείχνοντας την κοινωνική του ευαισθησία είχε ξεκινήσει παλιά με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καλαμάτας και κατά καιρούς έχει προσφέρει από τα έσοδα του αγώνα στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, στα Παιδικά Χωριά ΣΟΣ, στους Διαβητικούς, στο Ξαναρχι-ζω, στον Αυτισμό και φέτος στους Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών.
Νομίζω κι εμείς από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι μπορούμε ούτως ώστε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο.
Να παρακαλέσουμε για μια ακόμη φορά τον κόσμο, όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, να δείξει μια υπομονή και καρτερικότητα, να χαρεί, να τρέξει οποίος θέλει, να ενθαρρύνει και να χειροκροτήσει την προσπάθεια μικρών και μεγάλων.
Όσον αφορά στις συμμετοχές, έχουν αγγίξει τις 1000, πάμε για ρεκόρ συμμετοχών»!  Της Χριστίνας Ελευθεράκη

***  Ο Ολυμπιακός «βούλιαξε» την Ουτρέχτη και πέρασε 1ος στα προημιτελικά    Στην Ευρωλίγκα του πόλο
Την τρίτη νίκη που του εξασφάλισε την πρώτη θέση στον Γ' Όμιλο της Β' Φάσης της Ευρωλίγκα στο πόλο των γυναικών πέτυχε ο Ολυμπιακός, αφού στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής επικράτησε πολύ δύσκολα της ολλανδικής Ουτρέχτης στο παιχνίδι που έγινε στο «Π. Καπαγέρωφ» του Πειραιά.
Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί 2-0 στο τέλος της πρώτης περιόδου, όμως το δεύτερο οκτάλεπτο ανήκε στις Ολλανδέζες που ισοφάρισαν σε 2-2.
Στην τρίτη περίοδο, η Ουτρέχτη διεύρυνε το σερί της σε 4-0, κάνοντας το σκορ 2-4 και με αυτό τον τρόπο έβαλε σε κίνδυνο ακόμη και την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες, αφού ο Ολυμπιακός για να αποκλειστεί έπρεπε να ηττηθεί με 4 γκολ διαφορά.
Κάπου εκεί όμως, ήρθε η αντίδραση των παικτριών του Ολυμπιακού που με τρία αναπάντητα γκολ των Ελευθεριάδου, Ελ. Πλευρίτου και Μπιανκόνι έφτασαν σε προβάδισμα 5-4 με τη συμπλήρωση 24 λεπτών αγώνα.
Στην τελευταία περίοδο, η Ουτρέχτη ισοφάρισε, όμως ένα γκολ της Άλκηστης Αβραμίδου περίπου στα μισά του οκταλέπτου, χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό, αφού η αντίπαλη ομάδα δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση.
Τα οκτάλεπτα: 2-0, 0-2, 3-2, 1-1.
Ολυμπιακός: Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 1, Ελευθεριάδου 2, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Πλευρίτου Μ., Έμολο, Πλευρίτου Β., Μπιανκόνι 1, Σμιτ, Σταματοπούλου.
Ουτρέχτη: Αάρτς, Φαν Ντερ Μόλεν, Γιάνσεν, Χένε Ντ. 3, Φράουενφέλντερ 1, Λόριτσεν, Σρέντερ, Φαν Ρόσουμ, Σμιτς 1, Ντρέβες, Χένε Αμ., Γκέσερικ, Μπούις.
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ντουναϊσβάρος επιβλήθηκε με 18-6 της Λιλ και κατέλαβε τη δεύτερη θέση του ομίλου.
Τελική Βαθμολογία
1. Ολυμπιακός 9 (33-15)
2. Ντουναϊσβάρος 6 (36-19)
3. Ουτρέχτη 3 (21-21)
4. Λιλ 0 (13-48)

***  Φινάλε με δεύτερη σερί ήττα για τον Ολυμπιακό από τη Μπρέσια
Στo Champions League του πόλο
Με ήττα 13-10 από την Μπρέσια στην Ιταλία, ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στη φάση των ομίλων του Champions League πόλο. Το παιχνίδι δεν είχε βαθμολογική σημασία για τους «ερυθρόλευκους», που είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση ως δεύτεροι του Α΄ ομίλου. Αντίθετα, η ιταλική ομάδα με τη σημερινή της νίκη «σφράγισε» την προνομιούχο τρίτη θέση και μαζί το εισιτήριο για το final-6 της Βουδαπέστης.
Οι πρωταθλητές Ελλάδας εμφανίστηκαν υπερβολικά... χαλαροί στην άμυνα, ιδιαίτερα στον παίκτη λιγότερο, αλλά έβρισκαν λύσεις στην επίθεση με πλουραλισμό στο σκοράρισμα και βρίσκονταν μέσα στο παιχνίδι, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται 6-5. Στη συνέχεια οι άμυνες προσωρινά βελτιώθηκαν, με τους γηπεδούχους να προηγούνται 7-5 στις αρχές της τρίτης περιόδου, αλλά αμέσως μετά να χάνουν τον Πάσκοβιτς, που αποβλήθηκε με αντικατάσταση για χτύπημα στον Εσπανιόλ. Ο Ολυμπιακός μείωσε γρήγορα με τον Γιάνοβιτς, όμως οι αποκρούσεις του Μάρκο Ντελ Λούνγκο κράτησαν το προβάδισμα για την Μπρέσια.
Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι επιθέσεις πήραν ξανά... φωτιά κι αυτό ευνόησε τους Ιταλούς, που με τρία τέρματα του Νόρα και άλλα δύο του Ούμποβιτς έβρισκαν τις απαντήσεις κάθε φορά που οι «ερυθρόλευκοι» πλησίαζαν στο γκολ. Το τελικό 13-10 έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς στην Μπρέσια (που θα προκρινόταν πάντως ακόμη κι αν έχανε, αφού η Όρβοσι που την κυνηγούσε στη βαθμολογία ηττήθηκε 10-8 από την Τσόλνοκι), ενώ σηματοδότησε τη δεύτερη διαδοχική ήττα για τον Ολυμπιακό.
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-3, 1-1, 6-4
Διαιτητές: Σβαρτς (Ισραήλ), Τεϊσίδο (Ισπανία)
ΜΠΡΕΣΙΑ (Αλεσάντρο Μπόβο): Ντελ Λούνγκο, Γκουεράτο 1, Κρ. Πρεσιούτι 2, Ραντζέλοβιτς, Πάσκοβιτς 1, Μάντζι, Μούσλιμ, Νόρα 3, Ν. Πρεσιούτι 1, Μπερτόλι 2, Ούμποβιτς 3, Ναπολιτάνο, Μορέτι.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Μπούσλιε 1, Ποντικέας, Ντόσκας, Μουρίκης 2, Κολόμβος, Γιάνοβιτς 2, Εσπανιόλ 1, Γαλανόπουλος.

***  Χίος - Πανιώνιος  16-15 στα πέναλτι (κ.α. 9-9
Χίος: Καλαργυρός 2, Σωτηριανός 2, Οικονομόπουλος 3, Γκιουβέτσης 2, Καλής 3, Μπερτόλης 3
Πανιώνιος: Βυθούλκας 1, Μαζοκοπάκης 3, Θεοδόσης 1, Γαβαλάς Σ. 2, Παπαδόπουλος 1, Βέκκος 3, Ποταμιάνος 1, Δημακόπουλος 4
Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-4, 1-1, 5-1/πεν. 6-7

  ~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 03  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-03-2017.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  04  Απριλίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-04-2017.html 
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη 06 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news-06-2017.html    
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 07 Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-07-2017.html .-
~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 09 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Μ. Τρίτη  11 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Τετάρτη  12 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Μ. Τετάρτη 12  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης 2: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-2.html  .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Πέμπτη 13  Απριλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2 Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/news-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Παρασκευή 14  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html  .-
~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Μ. Σάββατο  15 Απριλίου 2017  :  Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-18-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  15 και 16  Απριλίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/15-16-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Απριλίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-19-2017.html .- 
~* *Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2 Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινότητας  2  στην ενημέρωση : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-19-2017-2.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/news-20-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 21 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/news-21-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας , ARFARA  NEWS Σάββατο 22 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-22-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Κυριακή  23 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-23-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2  Κυριακή 23 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-23-2017.html  .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 22  και  23  Απριλίου 2017  :Με  ανασκόπηση στα αθλητικά δρώμενα της εβδομάδας που έφυγε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/22-23-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-24-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  25 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-26-2017.html .- 
~* Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 27 Απριλίου  2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-27-2017.html .-
~*
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5511  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3569   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3564  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.641  βίντεο   .-  

~ ~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=.-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου