arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

 Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Σάββατο 20  Ιανουαρίου 2018 ,
~ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΛΕ ..τώρα σε χρειάζεται  η ΕΛΛΑΔΑ !!μας..
 ~ Ο Μακαριστός Χριστόδουλος στο Σύνταγμα :
             https://youtu.be/uh2de6Yyb24   .- 
~ XΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
            https://youtu.be/ciwrrQUFAeE   .-
Αρχιεπίσκοπος  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣΑ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
~~** ΑΥΤΟΙ  ΗΤΑΝ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ .!!!!!!!  ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ !!!!
~1.- ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ  ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
~2.-  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΗΣΤΡΙΑΣ

*** Βρίσκομαι στην σοβαρή - απόφαση ... , σκέψη , τέλη Φεβρουαρίου 2018 ,  να σταματήσω όλες μου τις αναρτήσεις δραστηριότητες  ,  σε όλα τα ιστολόγιά μου ?;  STAMOS 01 ARFARA 2018 ....
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/…/arfara-news-20-2018.html .-
~    20 Ιανουαρίου
Μαρτύρων Βασιλίδου, Βάσσου, Ευσεβίου και Ευτυχίου, των Συγκλητικών. Αγνής και Θύρσου. Άννης. Ιννά, Πιννά και Ριμμά «των κρυσταλλίνων». Νεομάρτυρος Ζαχαρίου του Αρταίου(1), του εν παλαιαίς Πάτραις (†1782)• Οσίων Ευθυμίου του δικαίου (2), του μακαρίου Πέτρου του τελώνου, και Λέοντος του ευσεβέστατου βασιλέως, του καλουμένου Μακέλλη, του Θρακός.
(1)Καταγόταν από την Άρτα και στο επάγγελμα ήταν γουναράς. Σε μικρή ηλικία εξισλαμίσθηκε, αργότερα όμως μετανόησε ειλικρινά, εξομολογήθηκε τη βαριά αμαρτία του και ζήτησε από τον πνευματικό του την άδεια να μαρτυρήσει για την πίστη του. Αφού κοινώνησε των αχράντων μυστηρίων και μοίρασε όλα τα υπάρχοντά του στους φτωχούς, παρουσιάσθηκε στον κριτή και με θαυμαστή τόλμη ομολόγησε την πίστη του στο Χριστό. Οι αγάδες τον φυλάκισαν και τον βασάνισαν για πολλές ημέρες. Υπέμεινε με καρτερικότητα όλα τα βασανιστήρια και παρέδωσε το πνεύμα του στον μισθαποδότη Κύριο στις 20 Ιανουαρίου 1782 στην Πάτρα.
(2)Γεννήθηκε με θαυμαστό τρόπο, αφού η μητέρα του ήταν στείρα. Οι γονείς του Παύλος και Διονυσία υπήρξαν πολύ ευσεβείς. Έμεινε σε πολύ μικρή ηλικία ορφανός από τον πατέρα του, αλλά ο ευσεβής επίσκοπος Ευτρώιος διέκρινε τα πλούσια χαρίσματα του παιδιού και το βοήθησε να σπουδάσει. Στη συνέχεια χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος. Για τον ενάρετο και ανεπίληπτο βίο του, την εγκράτεια και την άσκησή του κρίθηκε άξιος να αναλάβει τη διοίκηση του μοναστηριού της Μελιτηνής. Το 406 ολοκληρώθηκε ο πόθος του να επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους όπου κι εκεί διακρίθηκει για τα πνευματικά του χαρίσματα, με αποτέλεσμα οι μοναχοί των ησυχαστηρίων να τον εκλέξουν ηγούμενο. Ο άγιος χρησιμοποίησε τη νέα θέση του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκινώντας συστηματική ιεραποστολική δράση μεταξύ των αραβικών πληθυσμών, καρπός της οποίας ήταν η ένταξη πολλών Αράβων στην ορθόδοξη πίστη. Αξιώθηκε να κάνει πολλά θαύματα και κοιμήθηκε οσιακά σε βαθύ γήρας. Για την όλη του πνευματική παρουσία ονομάσθηκε Μέγας.
~ Αρχιεπίσκοπος στο Προεδρικό Μέγαρο: «Το Σκοπιανό έχει εκκλησιαστικές προεκτάσεις»
  ~ Περίπου μισή ώρα διήρκησε η συνάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμος. Η συνάντηση ξεκίνησε λίγο πριν τις 18:00 στο Προεδρικό Μέγαρο και έρχεται λίγες ώρες μετά την χθεσινοβραδινή συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, με αντικείμενο το Σκοπιανό.
 * Ο κ. Ιερώνυμος αναχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να προβεί σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Ωστόσο μπροστά στις κάμερες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε την στάση της Εκκλησίας στα εθνικά θέματα. «Το θέμα που μας απασχολεί έχει και άλλες παραμέτρους, ήρθα να σας ενημερώσω για την εκκλησιαστική παράμετρο» απάντησε ο κ. Ιερώνυμος.
Μπροστά στις κάμερες οι δύο άνδρες είχαν τον εξής διάλογο:
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Πώς είστε κ. Πρόεδρε; Τι κάνετε;
Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως σας είπα, η συνηθισμένη εγρήγορση υπάρχει για όλα τα ζητήματα τα οποία αφορούν τον Τόπο, και για τα Εθνικά μας Θέματα. Θέλω να εξάρω την στάση της Εκκλησίας και στα θέματα αυτά. Μια στάση, η οποία έχει ως βασικό στόχο -χωρίς να αναμιγνύεται σε ζητήματα πολιτικής- να ευνοεί την συναίνεση, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, και ιδίως αυτές τις ώρες. Και από την άλλη πλευρά να ευνοεί -βεβαίως- την έκφραση όλων των απόψεων, όπως όμως ταιριάζει στον Τόπο μας. Έναν Τόπο, όπου η Ορθοδοξία δίνει και τον τόνο του Πολιτισμού.Γιατί, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ένα τμήμα του Πολιτισμού μας -το έχω πει πολλές φορές- και του κοινού μας Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, οφείλεται στην Χριστιανική Διδασκαλία. Η Χριστιανική Διδασκαλία αποπνέει έναν Πολιτισμό Αρχών, τον οποίο καθένας που υπερασπίζεται τις θέσεις του δεν πρέπει να τον ξεχνάει. Άρα είναι πηγή έμπνευσης για τα θέματα αυτά, η Εκκλησία της Ελλάδος. Με τις αποφάσεις και την πορεία της, έχει αποδείξει ότι είναι άξια εκπρόσωπος και φορέας αυτού ακριβώς του Πολιτισμού.
~ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Ευχαριστώ κ. Προόεδρε, αλλά, όπως ξέρετε, αυτό το θέμα που μας απασχολεί έχει και άλλες παραμέτρους. Μία παράμετρος είναι και η Εκκλησιαστική. Και γι΄ αυτό ήρθα να σας δω λίγο, γι΄ αυτό ακριβώς το θέμα της Εκκλησιαστικής παραμέτρου και να σας ενημερώσω, τα από πλευράς Εκκλησίας, ως προς την εξέλιξη την Εκκλησιαστική. Αυτός είναι ο σκοπός μου και γι΄ αυτό ήρθα κοντά σας.
Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πολύ περισσότερο δε, όταν η στάση που έχετε πάρει και για το θέμα το Εκκλησιαστικό, είναι στάση που τιμά την Ορθοδοξία και στηρίζει το Πατριαρχείο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Αυτό μη το λησμονάμε αυτές τις ώρες.
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Είναι κατεξοχήν θέμα του Πατριαρχείου. Αλλά, όμως, πρέπει να συμβάλλουμε και εμείς γιατί έχουμε επιπτώσεις και στη ζωή της Εκκλησίας μας.
Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστώ πάρα πολύ Μακαριώτατε.
~ Βίντεο : Iefimerida.gr Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναχωρεί από το Προεδρικό Μέγαρο 19/01/2018 , https://youtu.be/2B4cEJ1npqg  .-

*** Στο Αγιο Ορος ο Πάνος Καμμένος για τα Θεοφάνεια (ΦΩΤΟ)
 

  
~ Στο Αγιο Ορος βρίσκεται από το πρωί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος. Συνοδευόμενος από μέλη του Επιτελείου του, ο υπουργός έφτασε στον Αθωνα που σήμερα γιορτάζει τα Θεοφάνεια (με το παλιό ημερολόγιο).
* Πρώτος σταθμός του κ.Καμμένου ήταν η Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Μονή Διονυσίου και στην Σκήτη Αγίας Αννης, όπου θα έχει επαφές με Μοναχούς.
~ Στις φωτογραφίες το ελικόπτερο που μετέφερε τον κ. Καμμένο στο Αγιο Ορος…

~ Γιατί είναι σημαντική η Ευχή της μάνας;
~  Δεν είδες ο Ιακώβ, μέχρι πού έφθασε, για να πάρη την ευλογία του πατέρα του; Και προβιά φόρεσε!
*  Ειδικά η ευχή της μάνας είναι μεγάλο πράγμα! Κάποιος έλεγε: «Κάθε λόγος της μητέρας μου είναι και μια λίρα χρυσή». Να, και πριν από καιρό πόση εντύπωση μου έκανε κάποιος από το Γιοχάνεσμπουργκ!
Ήρθε στο Καλύβι το φθινόπωρο. «Γέροντα, η μάνα μου αδιαθέτησε, μου λέει, και ήρθα να την δω». Τρεις μήνες δεν πέρασαν, τα Χριστούγεννα ξαναήρθε. «Πώς πάλι εδώ;», τον ρωτάω. «Έμαθα, μου λέει, πως πάλι αδιαθέτησε η μάνα μου και ήρθα να φιλήσω το χέρι της, γιατί είναι ηλικιωμένη και μπορεί να πεθάνει. Για μένα η μεγαλύτερη περιουσία είναι η ευχή της μάνας μου».
Εξήντα χρονών άνθρωπος ξεκίνησε από το Γιοχάνεσμπουργκ και ήρθε στην Ελλάδα, για να φιλήση το χέρι της μάνας του! Και τώρα τέτοια ευλογία έχει, που σκέφτεται να κάνει ένα γηροκομείο μεγάλο για τους κληρικούς και να το χαρίση στην εκκλησία. Δηλαδή τις ευλογίες δεν έχει που να τις βάλη κατά κάποιον τρόπο. Για μένα είναι φάρμακο μια τέτοια ψυχή……..
Είναι σαν να είμαι στην έρημο Σαχάρα και να βρίσκω ξαφνικά λίγο νερό. Αυτά χάνονται σιγά-σιγά.
Ένας άλλος ήρθε μια μέρα με κλάματα στο Καλύβι. «Πάτερ, με καταράστηκε η μάνα μου.
Η ευχή των γονέων είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά για τα παιδιά. Για αυτό φροντίζουν να έχουν την ευχή των γονέων.
~ Στο σπίτι έχουμε όλο αρρώστιες, στεναχώριες, η δουλειά μου δεν πάει καλά», μου είπε. «Κι εσύ δεν θα ήσουν εντάξει» του λέω. «Δεν μπορεί η μάνα σου άδικα να σε καταράστηκε». «Ναι, μου λέει. Ήμουν κι εγώ». «Να πας να ζητήσης συγχώρηση από την μάνα σου», του λέω. «Θα πάω, Πάτερ, μου λέει. Δώσε μου την ευχή σου». «Την ευχή μου την έχεις, του είπα, αλλά να πάρης και την ευχή της μάνας σου».
«Δύσκολο να μου δώση την ευχή της», μου λέει. «Να πας, κι αν δεν σου την δώση, να της πης: «Μου είπε ένας Γέροντας πως κι εσύ θα παραδώσης ψυχή». Πήγε, και η μάνα του του ευχήθηκε: «Παιδί μου, να έχης την ευλογία του Αβραάμ!». Ήρθε μετά από λίγο καιρό στο Όρος με βυσσινάδες, με λουκούμια. Ήταν γεμάτος χαρά. Τα παιδιά του ήταν καλά, η δουλειά του πήγαινε καλά. Συνέχεια βούρκωνε και μου έλεγε: «δόξα τω Θεώ».
Άλλαξε η ζωή του και μιλούσε όλο πνευματικά. Πόσο μάλλον όταν κανείς έχη εξ αρχής σεβασμό προς τους γονείς! Πώς να μην έχει την ευλογία του Θεού;
Από το βιβλίο «Οικογενειακή ζωή», Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, Λόγοι Δ”

*** Ημερίδα σε Επιμελητήριο Μεσσηνίας και ιστορικό Δημαρχείο για «Κόκκινα Δάνεια και Χρέη στο Δημόσιο»
Πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί τα εγκαίνια λειτουργίας του Κέντρου Εξυπηρέτησης-Υποστήριξης Δανειοληπτών Καλαμάτας από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γεώργιο Κατρούγκαλο, τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση και το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.
Παράλληλα, ο δήμαρχος με τον ειδικό γραμματέα υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την παραχώρηση των αναγκαίων χώρων στο ιστορικό Δημαρχείο, όπου λειτουργεί ήδη το Κ.Ε.Υ.Δ. Καλαμάτας.
Πριν από τα εγκαίνια έγινε συνάντηση στο γραφείο του δημάρχου στο ιστορικό Δημαρχείο μεταξύ του ιδίου και των υπουργών, όπου ο κ. Νίκας παρουσίασε την κατάσταση της πόλης σε γενικές γραμμές, τις προοπτικές της και τα προβλήματα του Δήμου, για την αντιμετώπιση των οποίων ζήτησε τη συμπαράσταση των παρευρισκόμενων υπουργών.
Ακολούθησε ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Κόκκινα Δάνεια – Χρέη στο Δημόσιο» και ομιλία του κ. Κουρμούση. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ημερίδα εστίασε στην παρουσίαση της νομοθεσίας για τη ρύθμιση χρεών και την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Στο τέλος της ο γενικός γραμματέας απάντησε σε ερωτήσεις που τέθηκαν από παρευρισκόμενους πολίτες και εκπροσώπους φορέων.
Χαιρετισμούς στην ημερίδα απηύθυναν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και ο δήμαρχος Καλαμάτας.
  Μείωση της φορολογίας ζήτησε ο Π. Νίκας
Τη μείωση των φόρων ζήτησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, όταν ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης τον ενημέρωνε για την πορεία ανάκαμψης που, όπως είπε, ακολουθεί η ελληνική οικονομία.
Ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε το δήμαρχο ότι ήδη ο πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων για το 2019, ενώ ανέφερε ότι για την περίοδο από το 2020 και μετά ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει αναδιάρθρωση του ΕΝΦΙΑ και ανάλογα με τις δυνατότητες, κάποιες αλλαγές στον ΦΠΑ.
Από την πλευρά του, ο υπουργός ανέφερε ότι η κατάσταση της εθνικής οικονομίας ακολουθεί πορεία ανάκαμψης από το 2017, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα σημειώθηκε ανάπτυξη της οικονομίας.
Μίλησε για την αύξηση των εξαγωγών, τη μεγέθυνση του τουρισμού, τη βελτίωση των πωλήσεων στο λιανεμπόριο και τόνισε ότι αυτά τα θετικά στοιχεία τα ενστερνίζονται τόσο η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων όσο και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανικών.
  Ημερίδα στο Επιμελητήριο
Τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι θετικά, αλλά με τις αυστηρές προϋποθέσεις που έχουν θεσπιστεί, είναι αδύνατο να τα αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Κατά συνέπεια, είναι απαραίτητο να γίνουν μεγάλες βελτιώσεις στις συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Αυτά ανέφεραν εκπρόσωποι φορέων και επιχειρηματίες στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, όπως και στον ειδικό γραμματέα για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, Φώτη Κουρμούση, χθες το πρωί, στην ενημερωτική εκδήλωση που έγινε στο Επιμελητήριο, για τη ρύθμιση των χρεών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών.
Οι μεν υπουργοί αναγνώρισαν ότι οι φορείς και οι επιχειρηματίες έχουν σε ένα βαθμό δίκιο και ιδιαίτερα ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι οι θεσμοί ήταν αμετακίνητοι στο να αποδεχτούν τις προτάσεις της κυβέρνησης για την αποτελεσματικότερη στήριξη των επιχειρηματιών που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το καλοκαίρι που, όπως είπε, η χώρα θα απαλλαγεί από την επιτροπεία, θα έχει η κυβέρνηση μεγαλύτερες δυνατότητες να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα που μπορούν να ικανοποιηθούν.
Από την άλλη, όμως ο κ. Κουρμούσης άφησε να εννοηθεί ότι είναι αδύνατο οι ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες να γίνουν ευνοϊκότερες, καθώς υποστήριξε ότι είναι οι πιο ευνοϊκές που ισχύουν στην Ευρώπη.
Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ξεκίνησε την τοποθέτησή του τονίζοντας ότι η εθνική οικονομία έχει μπει σε πορεία ανάκαμψης, γεγονός που μαρτυρούν οι αριθμοί και τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας. Συμπλήρωσε, όμως, ότι όσο και να "ευημερούν" οι αριθμοί, το θέμα είναι τι γίνεται στην πραγματική οικονομία, όπου και αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής παραγωγικού μοντέλου, με έμφαση στην εξωστρέφεια και στις συνέργειες μεταξύ των επιχειρήσεων.
Ο υπουργός ανέφερε, επίσης,  ότι ο ρόλος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι σημαντικός για την ανάπτυξη της οικονομίας και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση έχει θεσπίσει μέτρα για την υποστήριξή τους, όπως τον εξωδικαστικό μηχανισμό για τη ρύθμιση των οφειλών, τις 120 δόσεις, την εξωδικαστική διαμεσολάβηση, ενώ προχωρεί στην ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας που θα χορηγεί χρηματοδοτήσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Επιπλέον, ο κ. Παπαδημητρίου διαβεβαίωσε ότι υπάρχει το πλαίσιο που διασφαλίζει ότι δε θα γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε επίσης ότι η οικονομία έχει γυρίσει σελίδα, πρόσθεσε όμως ότι η πολύχρονη κρίση έχει αφήσει μεγάλες πληγές και στόχος της κυβέρνησης είναι η ανόρθωση της κοινωνίας. Αυτό, συνέχισε, θα επιτευχθεί και με την εξασφάλιση ρευστότητας για τις τράπεζες, ύστερα από τις αποτυχημένες, με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως τόνισε, ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών.
Ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι για την ευστάθεια του τραπεζικού ζητήματος ιδιαίτερη σημασία έχει το θέμα των κόκκινων δανείων, το οποίο ανέφερε ότι η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει παίρνοντας χρήματα όχι από αυτούς που δεν έχουν, αλλά από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.
Στο χαιρετισμό του ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης με αρμοδιότητα την επιχειρηματικότητα, Περικλής Μαντάς, ζήτησε βελτίωση των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση για να διευκολυνθούν αυτοί που έχουν ανάγκη, ενώ ανέφερε ότι προς την κατεύθυνση της υποστήριξης της οικονομίας η Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητά τη στήριξη και της κυβέρνησης για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της για την ίδρυση και λειτουργία περιφερειακής τράπεζας.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βαγγέλης Ξυγκώρος, ανέφερε επίσης ότι στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, με τις προϋποθέσεις που ισχύουν, δεν μπορούν να ενταχθούν επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, παρά το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει, και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση του πλαισίου ένταξης στο μηχανισμό. Επίσης, κατέθεσε προτάσεις σχετικά με το σοβαρό ζήτημα των πυρόπληκτων δανείων.
Ο ειδικός γραμματέας για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους απάντησε σε ερωτήσεις που του έθεσαν επιχειρηματίες για το πώς μπορούν να υποστηριχθούν επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Σε κάθε περίπτωση, επιτυχημένος θα πρέπει να θεωρείται ο θεσμός των Γραφείων Εξυπηρέτησης και Υποστήριξης Δανειοληπτών.
Σύμφωνα με τον κ. Κουρμούση, μέχρι σήμερα χιλιάδες επιχειρήσεις βρίσκονται στη διαδικασία συμπλήρωσης της αίτησής τους εντός πλατφόρμας, 700 αιτήματα βρίσκονται σε ώριμο στάδιο, ενώ 180 προτάσεις έχουν ήδη αποσταλεί στους πιστωτές (τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, εφορία κ.λπ.). Ο εξωδικαστικός δίνει μια σημαντική ανάσα, κυρίως στις μικρές επιχειρήσεις για τις οποίες τα χρονικά περιθώρια επιβίωσης έχουν στενέψει δραματικά.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που αποδεικνύεται μέχρι σήμερα είναι ότι ο θεσμός των Γραφείων Εξυπηρέτησης και Υποστήριξης Δανειοληπτών θα έπρεπε να υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, ακόμα και πολύ πριν από την έναρξη της κρίσης, όταν για παράδειγμα οι τράπεζες μοίραζαν αφειδώς πιστωτικές κάρτες, διακοποδάνεια κ.λπ. και οι όροι των χορηγήσεων ήταν γεμάτοι «ψιλά γράμματα». Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
~
*** Κτήριο Εργατικού Κέντρου, μια «γκρίζα ζώνη» 
Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει αρκετός θόρυβος σχετικά με τη χρήση του κτηρίου και την πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ  που προκύπτει. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτήριο πλήρως λειτουργικό, το οποίο έγινε με τα χρήματα από τις εισφορές των εργαζομένων  και ανήκε  στην Εργατική Εστία μέχρι την κατάργηση της το Δεκέμβριο του 2013. Έκτοτε πέρασε «παράτυπα» στον ΟΑΕΔ, ενώ, ας τονιστεί για άλλη μια φορά, κατασκευάστηκε με χρήματα των εργαζομένων, άρα δικαιωματικά θα έπρεπε να ανήκει στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.
Ο ΟΑΕΔ  με τη σειρά του παραχώρησε τμήματα του κτηρίου στο Ελεγκτικό Συμβούλιο και στο Δήμο Καλαμάτας με χρησιδάνειο (ΔΩΡΕΑΝ), με μόνη υποχρέωση την αποκατάσταση, τη συντήρηση του χώρου  και την πληρωμή των δαπανών-λογαριασμών που προκύπτουν από τη χρήση του.
Αντίθετα με τους ισχυρισμούς του Δήμου, το κτήριο ήταν απόλυτα λειτουργικό και συντηρείτο ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι το τέλος του 2013, κάτι που ασφαλώς αποδεικνύεται. Επιπροσθέτως, η δωρεάν χρήση του σύγχρονου αμφιθεάτρου από το Δήμο, του επιφέρει τόσα έσοδα (200 ευρώ ανά ημερήσια χρήση), που καθιστούν ακατανόητη την άρνησή του να αποδεχθεί την κάλυψη της κατανάλωσης του ρεύματος που του αναλογεί και άτοπη την πρότασή του για συμψηφισμό.
Θέτω στο Δήμο τα εξής ερωτήματα:
•Γιατί δεν έχει αποδεχθεί ο Δήμος το σχετικό πίνακα ποσοστών κατανομής κοινοχρήστων δαπανών, βάσει των οποίων θα γίνεται η πληρωμή του ρεύματος σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ του ΟΑΕΔ;
•Το ποσό που ισχυρίζεται ότι δαπάνησε για συντήρηση του κτηρίου είχε συμπεριληφθεί στη συμφωνία του χρησιδανείου; Ο ΟΑΕΔ είχε ενημερωθεί για τις επικείμενες εργασίες στο κτήριο και για το κόστος αυτών; Αν ναι, τις ενέκρινε;
•Αναφορικά με την αυθαίρετη μετονομασία του αμφιθεάτρου σε «Θεόδ. Αγγελόπουλος», δόθηκε η άδεια από τον ΟΑΕΔ;
Γιώργος Κανέλης  Γενικός γραμματέας  Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας 

*** Ομορφιές και αγωνιστικότητα στην κοπή της βασιλόπιτας του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας 
Τη βασιλόπιτά του για το νέο έτος έκοψε ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, στην αίθουσά του στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας.
Ο πρόεδρος του πρώτου επιστημονικού συλλόγου της Τριφυλίας, Θανάσης Πετρόπουλος, και τα μέλη του, καθώς και η δικαστική ηγεσία του Πρωτοδικείου και Ειρηνοδικείου Κυπαρισσίας, όπως και οι εργαζόμενοι σε Πρωτοδικείο και Ειρηνοδικείο, με χαρούμενη διάθεση έκοψαν την πίτα τους, ανταλλάσσοντας θερμές ευχές για το νέο έτος.
Οι δικηγόροι, οι δικαστές, καθώς και οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια, αγωνίζονται και διαδραματίζουν πρωτεύοντα ρόλο στην κοινωνία και αποτελούν υποδείγματα, αφού τόσο η επιστημονική τους ιδιότητα όσο και η θεσμική τους θέση άπτονται της ίδιας της λειτουργίας της Δημοκρατίας και της θωράκισής απέναντι στην ανομία και ασυδοσία.
Η κοπή της βασιλόπιτας ήταν μια ευκαιρία, για όλες και όλους, να ζήσουν όμορφες στιγμές, συναδελφικές και ανθρώπινες!
Του Ηλία Γιαννόπουλου 

***  Οι διαρρήκτες κάρφωσαν στην Αστυνομία ότι στο σπίτι που μπήκαν καλλιεργούνταν ναρκωτικά 
Ο δράστης δεν ήταν μόνο κλέφτης, αλλά και καρφί! Αφού διέρρηξε σπίτι στο Καρτερόλι, όχι μόνο έκλεψε, αλλά μετά κάρφωσε στην Αστυνομία ότι υπήρχε εκεί καλλιέργεια χασίς, ωστόσο «ψείρισε» για πάρτη του τα χασισόδεντρα.
Αυτή η απίθανη ιστορία ξετυλίχτηκε στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, με κατηγορούμενο το ζευγάρι που έμενε στο σπίτι. Η γυναίκα αθωώθηκε από το δικαστήριο, καθώς αποδείχτηκε πως δε γνώριζε την ύπαρξη των 9 δενδρυλλίων, ενώ ο 38χρονος σύντροφός της κρίθηκε ένοχος για καλλιέργεια ναρκωτικών για ιδία χρήση και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
  Δύο σε ένα
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά για την υπόθεση, η χασισοφυτεία είχε καλλιεργηθεί σε ξεχωριστό δωμάτιο με γυψοσανίδες, ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων και ειδικό εξοπλισμό, μέσα στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού. Όπως μάλιστα είπε ο συνήγορος του ζευγαριού, κάποιοι παραβίασαν το σπίτι, έκλεψαν και μετά ειδοποίησαν την Αστυνομία για τα χασισόδεντρα.
Πράγματι, όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης έφτασαν στο σπίτι για να κάνουν την έρευνα, διαπίστωσαν ότι το ζευγάρι έλειπε και το σπίτι είχε παραβιασθεί από διαρρήκτες.
Κατά την έρευνά τους βρήκαν μέσα σε δωμάτιο του σπιτιού ένα μίνι δωματιάκι, κατασκευασμένο από γυψοσανίδες. Σε αυτό είχαν τοποθετηθεί λαμπτήρας υψηλής τάσης, ανεμιστήρας για τον αερισμό, μετασχηματιστής, μετρητές θερμοκρασίας και υγρασίας, χρονοδιακόπτης, αλλά και τροχαλία μετακίνησης του φωτισμού.  Μέσα σε γλάστρες βρήκαν να καλλιεργούνται 9 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, ύψους από 1 έως 1,5 μέτρο. Επίσης, χασίς συνολικού βάρους 91 γραμμαρίων.
  Απολογίες
Στην απολογία της η 42χρονη είπε ότι εκείνη την ημέρα, το Δεκέμβριο του 2015, έλειπε για αγροτικές εργασίες και την ειδοποίησαν ότι στο σπίτι που είχε παραχωρήσει στον 38χρονο στο Καρτερόλι για να μένει είχε γίνει διάρρηξη. Όπως είπε, με τον 38χρονο έχουν σχέση εδώ και 6 χρόνια, αλλά τότε δεν έμεναν μαζί. Η ίδια ποτέ δεν είχε αντιληφθεί ότι ο σύντροφός της κάνει χρήση χασίς, ούτε είχε δει τη χασισοφυτεία.
Από την πλευρά του, ο 38χρονος κατέθεσε πως είχε αγοράσει όλο τον εξοπλισμό από το ίντερνετ, ενώ από εκεί είχε δει και τον τρόπο καλλιέργειας. Βεβαίωσε και αυτός ότι η σύντροφός του δεν ήξερε τίποτα.
Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Συναυλία στο πλαίσιο του κύκλου «Μουσικές του Κόσμου» 
Στο πλαίσιο της συνέχειας του κύκλου «Μουσικές του Κόσμου», αύριο Κυριακή στις 20.30, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, θα φιλοξενηθεί το ντουέτο "small connection duet" που αποτελείται από τον Μιχάλη Κατσαρό στο organ και Βαγγέλη Κοτζάμπαση στην drums. Το ντουέτο θα παρουσιάσει original συνθέσεις και covers με funk επιρροές. Μια πολύ ενδιαφέρουσα και δυναμική βραδιά για έναρξη του χρόνου!
Τη συναυλία διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Τέρψις» (Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων των Μαθητών - αλλά και φίλων - των Σχολών της «Φάρις»).
Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

*** Ανάδειξη εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας 
Εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, στο υπό συγκρότηση Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, θα είναι οι Ευάγγελος Ξυγκώρος– πρόεδρος, Παύλος Κρανιώτης – α΄ αντιπρόεδρος και Γεώργιος Γκούμας – β΄ αντιπρόεδρος.
Επίσης, το νέο 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας «ΕτΑΠ Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων», απαρτίζεται από τους: Σταύρο Στούπα – πρόεδρο, Ιωάννη Κουφό – μέλος, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας, Παύλος Κρανιώτης - οικονομικός επόπτης,
Κων/νος Μαρκόπουλος – μέλος και Λάμπρος Σώτηρας – μέλος.

*** Αξιολόγηση της ποικιλίας ελιάς Κορωνέϊκη από το Εργαστήριο Ελαιολάδου Καλαμάτας 
Διερεύνηση και αξιολόγηση των φυσικοχημικών – ποιοτικών χαρακτηριστικών ελαιολάδου της ποικιλίας ελιάς Κορωνέϊκη, καθώς και του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα, θα πραγματοποιήσει το Εργαστήριο Ελαιολάδου Καλαμάτας.
Βασικός σκοπός του έργου θα είναι τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων που θα προκύψουν να χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση των αγροτικών οργανώσεων και των καταναλωτών σχετικά με την υφιστάμενη ποιοτική κατάσταση του ελαιολάδου στη Μεσσηνία και την ανάδειξη των ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών του μεσσηνιακού Ελαιολάδου (ΠΟΠ Καλαμάτα), ως επώνυμου εθνικού προϊόντος.
Επιδιώκεται ακόμη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος θα στηρίξει το συγκεκριμένο έργο, η διερεύνηση των σημείων της παραγωγικής διαδικασίας που επιδέχονται βελτιστοποίηση.
Επίσης, τα αποτελέσματα της μελέτης θα αποτελέσουν σημαντική βάση δεδομένων για τη Μεσσηνία, που θα πρωτοπορήσει στο συγκεκριμένο τομέα, και υπόβαθρο για βελτίωση – διόρθωση των προδιαγραφών του ΠΟΠ Καλαμάτα.
Τέλος, θα χρησιμεύσουν για την υποστήριξη ενώπιον του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης των θέσεων της χώρας μας σε σχέση με τον καθορισμό των ορίων στα διάφορα χημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά για το εξαιρετικό παρθένο ελαιολάδου.

*** Μάκαρης: «Ούτε το δημοτικό πάρκινγκ μπορεί να διαχειριστεί σωστά η Δ. Α. Καλαμάτας και το δίνει σε ιδιώτη» 
Σε ιδιωτικοποίηση του δημοτικού πάρκινγκ προχωρά η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας έπειτα από 11 χρόνια διοίκησης του Δήμου και αφού παραδέχτηκε με τον πιο εύγλωττο τρόπο ότι αδυνατεί ως Δήμος να διαχειριστεί το δημοτικό πάρκιγνκ. Προτιμά να δίνει σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ σε ιδιώτη σε μια πενταετία από το να κάνει τα αυτονόητα, δηλαδή την αναβάθμιση των υπηρεσιών του δημοτικού πάρκινγκ και την καλύτερη διαχείριση των υπόλοιπων θέσεων στάθμευσης. Παράλληλα, λίγο πριν από την προκήρυξη του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση ο Δήμος επέβαλε τη στάθμευση αντί αντιτίμου και κατά τις μεσημεριανές ώρες.
Να θυμίσουμε στον καλαματιανό λαό ότι η παράταξη Νίκα είχε κατακεραυνώσει ανάλογη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του δημοτικού πάρκινγκ το 2006, ενώ τότε είχε ξεκαθαρίσει ότι οι χώροι στάθμευσης του Νέδοντα θα παραμείνουν στο Δήμο. Τώρα, αφού χρησιμοποίησε διάφορες αποτυχημένες μεθόδους (όλοι θυμούνται τα αυτόματα μηχανήματα που δε λειτουργούσαν, αφού δεν αναγνώριζαν την πινακίδα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου), καταλήγει στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του.
Το βασικό πρόβλημα, όμως, δεν είναι μόνο ο τρόπος λειτουργίας του δημοτικού πάρκινγκ, αλλά κυρίως η σοβαρή έλλειψη θέσεων στάθμευσης, αφού δεν επαρκούν ούτε το δημοτικό πάρκινγκ στο Νέδοντα ούτε και οι θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης.
Δυστυχώς, τα τελευταία έντεκα χρόνια καμία νέα θέση στάθμευσης δε δημιουργήθηκε στο κέντρο της πόλης, ενώ η επέκταση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης σε πολλές οδικές αρτηρίες είχε κατά κύριο λόγο εισπρακτικό και όχι ανταποδοτικό χαρακτήρα. Παράλληλα, δεν έγινε καμία πρόβλεψη για εξασφάλιση ειδικών θέσεων στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου, όπως γίνεται σε ανάλογα συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης σε άλλες πόλεις.
Αυτό που χρειάζεται, επίσης, είναι η καλύτερη διαχείριση των ήδη υπαρχουσών θέσεων στάθμευσης. Πέρα από τη χρήση των καρτών τύπου «ξυστό», η πληρωμή των τελών στάθμευσης μπορεί να γίνει με «έξυπνο» τρόπο και με τη χρήση της τεχνολογίας της κινητής τηλεφωνίας (πχ sms ή άλλη εφαρμογή) για όσο διάστημα καταλαμβάνεται η θέση στάθμευσης. Επιπλέον, με χρήση κατάλληλων «έξυπνων» συστημάτων, που έχουν αναπτυχθεί και εφαρμοστεί ήδη, θα μπορούσε να γίνει πιο αποτελεσματική η διαχείριση των θέσεων και η εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω ηλεκτρονικής ενημέρωσής τους για τις κενές θέσεις πάρκινγκ κοντά στην περιοχή που βρίσκονται, ώστε να αποφεύγεται ο κυκλοφοριακός φόρτος από οδηγούς που ψάχνουν για θέσεις παρκαρίσματος χωρίς αποτέλεσμα. Μια τέτοια συνδυαστική εφαρμογή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και στην περίπτωση του δημοτικού πάρκινγκ του Νέδοντα απελευθερώνοντας υπαλληλικό δυναμικό που χρησιμοποιείται για την είσπραξη των τελών στάθμευσης.
Συμπερασματικά, η ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του δημοτικού πάρκινγκ δεν πρόκειται να βοηθήσει τα κυκλοφοριακά δεδομένα της πόλης, αφού ούτε μία νέα θέση στάθμευσης δε θα δημιουργηθεί, ενώ στερεί βασικά έσοδα του Δήμου τα οποία θα είχαν εξασφαλιστεί με μια πιο «έξυπνη» διαχείριση των θέσεων στάθμευσης.
Μανώλης Μάκαρης  Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου Καλαμάτας

*** Επιβεβαίωσε το κλείσιμο του στρατοπέδου της Καλαμάτας ο αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσας 
Καλεσμένος στην εκπομπή του Γ. Αυτιά, ήταν σήμερα το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.
Ένα από τα θέματα που τέθηκαν στον κ. Βίτσα ήταν το κλείσιμο των στρατοπέδων, με τον Αν Υπουργό να απαντά ότι το όλο θέμα είναι γνωστό εδώ και ένα χρόνο.
Στόχος όπως είπε είναι η αξιοποίηση του προσωπικού και των οπλικών συστημάτων, καθώς και να δυναμώσει η χώρα μας στα σύνορα της.
Σε ερώτηση που τέθηκε στον κ. Βίτσα για τις τοπικές κοινωνίες, ο Αν. Υπουργός απάντησε ότι γίνεται προσπάθεια εύρεσης ισοδυνάμων.
Ειδικότερα για την περίπτωση της Καλαμάτας, που ρώτησε ο Γιώργος Αυτιάς, ο Δημήτρης Βίτσας απάντησε ότι στην πόλη μας θα ενισχυθεί η αεροπορική βάση, όπου θα μετατραπεί σε διεθνές κέντρο εκπαίδευσης, λέγοντας μάλιστα ότι η πόλη μας θα ενδυναμωθεί.
Κλείνοντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου, για το τι θα γίνουν οι εκτάσεις των στρατοπέδων που θα κλείσουν, ο Αν. Υπουργός απάντησε ότι είτε θα δοθούν σε θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είτε μέσω διαγωνισμών σε χρήση από ιδιώτες.
Video: Δημήτρης Βίτσας για το κλείσιμο του Στρατοπέδου της Καλαμάτας , https://youtu.be/Suq2GzyD5Ys  .-

***  Καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκισης για τον ξυλοδαρμό της αδελφής του 
Αρκετές είναι οι υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας που απασχολούν- σχεδόν σε καθημερινή βάση πλέον - τις δικαστικές υπηρεσίες και τα δικαστήρια της Καλαμάτας, και δεν περιορίζονται μόνο μεταξύ ζευγαριών. Στην τελευταία συνεδρίαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας Καλαματιανός καταδικάσθηκε συνολικά σε 15 μήνες φυλάκισης για τον ξυλοδαρμό της αδελφής του. Συγκεκριμένα, κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και εξύβριση.
  Χτύπησε την αδελφή του
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον Ιούλιο του 2015 στην Καλαμάτα ο κατηγορούμενος επιτέθηκε στην αδελφή του, πετώντας της αρχικά μια καρέκλα. Αμέσως μετά άρχισε να τη γρονθοκοπεί και να την κλωτσά στο κεφάλι και σε διάφορα σημεία του σώματός της. Αποτέλεσμα ήταν η γυναίκα να χάσει τις αισθήσεις της και να πέσει στο έδαφος τραυματισμένη. Οι γιατροί διαπίστωσαν οίδημα στο πρόσωπο, θλάσεις στον αυχένα και άλγος στο κεφάλι και στην οπίσθια θωρακική χώρα. Επίσης, της προκάλεσε τρόμο και ανησυχία, καθώς την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει, ενώ την έβριζε άσχημα.
  Αρνήθηκε
Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση κατά του αδελφού της και στο δικαστήριο ζήτησε την τιμωρία του. Αφορμή για το επεισόδιο, όπως εξηγήθηκε στο δικαστήριο, ήταν κάποιες κληρονομικές διαφορές.
Ο κατηγορούμενος άντρας στο δικαστήριο αρνήθηκε την εμπλοκή του στο επεισόδιο, λέγοντας ότι δε χτύπησε την αδελφή του. Μάλιστα, ισχυρίσθηκε ότι ο άλλος του αδελφός βιαιοπράγησε κατά της αδελφής τους και ζήτησε να τον καλέσει το δικαστήριο να καταθέσει.
Ωστόσο, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του και τον κήρυξε ένοχο.
Ως δικηγόροι της υπόθεσης παραστάθηκαν, ως πολιτική αγωγή ο δικηγόρος Σταύρος Μαργέλης και ως υπεράσπισης ο δικηγόρος Παναγιώτης Μωράγιωργας. Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Ο Φιάκας στο ΔΗΠΕΘΕΚ 
Συνεχίζονται οι παραστάσεις της κωμωδίας του Δημοσθένη Μισιτζή «Απατεών» (Ο Φιάκας), στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.
Πρόκειται για μια «κωμωδία αστειoτάτη», όπως τη χαρακτηρίζει ο συγγραφέας της, σε σκηνοθεσία του ηθοποιού Φίλιππου Σοφιανού, ο οποίος ερμηνεύει το ρόλο του Φιάκα, πλαισιωμένος από ένα θίασο γνωστών και ικανότατων ηθοποιών.
Στο ρόλο του Γιάννη ο Κώστας Χαλκιάς, την Ευανθία ερμηνεύει η Ματθίλδη Μαγγίρα, την κοκόνα Φρόσω η Όλγα Αλεξανδροπούλου και τον Καζαμία ο Άρης Τσαμπαλίκας.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Γιάννη Μετζικώφ.
Βοηθός σκηνοθέτις είναι η θεατρολόγος – ηθοποιός Χριστίνα Τζιάλλα.
Το έργο θα παίζεται έως και την Κυριακή 4 Μαρτίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 και την Κυριακή στις 20.00. Προπώληση: Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, τηλ. 27210 87902 (Δευτέρα - Παρασκευή 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 6 - 8 μ.μ.) καθώς και στο ταμείο του Θεάτρου.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10 ευρώ (κανονικό) και 8 ευρώ (ανέργων, μαθητικό, φοιτητικό).

*** Τα μποφόρ σάρωσαν χθες τη Μεσσηνία 
Στο έλεος των ανέμων ήταν μέχρι και αργά, χθες το απόγευμα η Μεσσηνία.. Στην Πύλο ο μετεωρολογικός σταθμός στο λιμάνι κατέγραψε 101.2 km (10 bf), ενώ σχεδόν σε όλη τη Μεσσηνία οι μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν ριπές 8 μποφόρ.
Στην Καλαμάτα η υψηλότερη ριπή καταγράφηκε στο Νησάκι 66 km (8 bf), στο Λιμάνι 59.5 km (7 bf) και στο Κέντρο 54.7 km (7 bf). Λόγω των ισχυρών ανέμων η «αισθητή» θερμοκρασία είναι κατά πολύ χαμηλότερη. Τις πρωινές ώρες στο κέντρο της Καλαμάτας ήταν μόλις 4.4C, ενώ την ίδια ώρα η πραγματική θερμοκρασία ήταν 7.9C .

Ζημιές
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ζημιές έχουν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, κυρίως σε παραλιακές. Οι μεγαλύτερες έχουν καταγραφεί στην Κυπαρισσία και την Καλαμάτα, όπου χθες το μεσημέρι έπεσε κολώνα της ΔΕΗ στη μέση του δρόμου και στις Κιτριές
 Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα), kalamata.meteoclub.gr/
 ~ Βίντεο : https://www.facebook.com/kpylos/videos/10211609695454111/ .- 

*** TO KΡΥΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ! Ο ΟΗΕ ΑΠΟ ΤΟ 1997 ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”...

~   Στις 28 Απριλίου 1992 ο τότε ΠτΔ Κωνσταντίνος Καραμανλής, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις εμπρηστικές δηλώσεις που είχε κάνει ο τότε Πρόεδρος των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόροφ, απάντησε:
 «Φοβάμαι ότι σύντομα θα μετανιώσει και γι΄ αυτά που κάνει και γι΄ αυτά που λέει! Ελπίζω συνεπώς ότι, οι σύμμαχοι και οι συνεταίροι μας θα καταλάβουν επιτέλους ότι, δεν υπάρχει παρά μια Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι Ελληνική»!
 Πόσο πραγματικά ήταν τα δάκρυα του Κωνσταντίνου Καραμανλή;
Από τότε, έχουν παρέλθει 26 συναπτά έτη και το συμπέρασμα είναι πως, ούτε οι Σκοπιανοί έχουν μετανιώσει, απεναντίας έχουν αποθρασυνθεί τελείως, ούτε φυσικά οι σύμμαχοι και οι συνεταίροι μας (ΗΠΑ – Ευρωπαϊκή Ένωση) έχουν καταλάβει ή δεν θέλουν να καταλάβουν ότι, η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική!
 Γι΄ αυτό όμως, είναι υπεύθυνες όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες δεν μπόρεσαν να πείσουν, ούτε τους Σκοπιανούς, ούτε τους “συμμάχους” μας Αμερικανούς, ούτε τους “εταίρους” μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση!
 Όσον αφορά τα δάκρυα που κύλησαν στα μάγουλα του “Εθνάρχη” Καραμανλή, προσωπικά έχουμε τις επιφυλάξεις μας για το αν ήταν της στιγμής ή είχαν ιστορική διαχρονική αναδρομή!
 Η Κύπρος κείται μακράν…
Γιατί διατυπώνω αυτήν την άποψη;
 Από πολλά χρόνια είχα και εξακολουθώ να έχω τις επιφυλάξεις μου για την πολιτική Εθνική προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Καραμανλή!
 Ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα στις 24 Ιουλίου 1974 μετά βαΐων και κλάδων, φέρνοντας μαζί του τη “Δημοκρατία” επάνω από το κορμί της Κύπρου μας! Όταν ξεστόμισε ως Πρωθυπουργός της Ελλάδος το “η Κύπρος κείται μακράν”, κατά τη δεύτερη εισβολή του “Αττίλα ΙΙ” στις 14 Αυγούστου 1974, οπότε και καταλήφθηκε από τους Τούρκους το 37% της Μεγαλονήσου μας, ενώ κατά την πρώτη εισβολή του “Αττίλα Ι” με το καθεστώς του Δημήτρη Ιωαννίδη είχε καταληφθεί μόλις το 3% της Κύπρου!
 Ουδεμία αντίδραση στα λεγόμενα Κίσινγκερ
Την ίδια εποχή, που ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ εβραίο-αμερικανός Χένρυ Κίσινγκερ – ενορχηστρωτής της επιχείρησης “Αττίλα Ι” και “Αττίλα ΙΙ” – είχε πει, χωρίς καμιά επίσημη ελληνική απάντηση:
 «Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι΄ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετιστεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα του, τη θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας ενοχλεί στα Βαλκάνια, να μην μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, κτλ….»!
 Επί ημερών “Εθνάρχη” Καραμανλή καθιερώνεται η “Μακεδονική γλώσσα”…
Ωστόσο, σήμερα θα σας αποκαλύψω ότι, τα Ηνωμένα Έθνη από το 1977, εποχή που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν Πρωθυπουργός της Ελλάδος, είχαν αναγνωρίσει επίσημα τη “Μακεδονική γλώσσα” ως γλώσσα των ψευτο-μακεδόνων Σκοπιανών!
 Με επίσημες αποδείξεις που παρουσιάζει στην ηλεκτρονική του σελίδα Greek News on Demand ο καλός Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος Ιωάννης Κουντούρης!
 Έτσι, για του λόγου το αληθές, σας αναδημοσιεύω από το Greek News on Demand το επίσημο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών, με τίτλο: «Η Τρίτη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών διά την Τυποποίηση Γεωγραφικών Ονομάτων» – Αθήνα, 17 Αυγούστου – 7 Σεπτεμβρίου 1977!
 Αυτή η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα χωρίς αρνησικυρία (βέτο) εκ μέρους της Ελληνικής Κυβερνήσεως του Κωνσταντίνου Καραμανλή!
 Σε αυτήν την διάσκεψη των ΗΕ, τόσο η γλώσσα, όσο και το κυριλλικό αλφάβητο αναφέρονται ως …Μακεδονικά!
Στις παρακάτω σελίδες φαίνεται πως την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν στη διάσκεψη των ΗΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο Έλληνας Υπουργός Πολιτισμού και Επιστημών της κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή, Κωνσταντίνος Τρυπάνης (21/11/1974 – 28/11/1977), ο οποίος εγκαινίασε και την Διάσκεψη!

Πρόεδρος της Διάσκεψης ορίσθηκε ο Έλληνας αξιωματούχος, ονόματι Λ. Μαυρίδης!
 Με αναπληρωτές και μέλη από την Νιγηρία, την Γουατεμάλα, το Ιράν, την Ολλανδία και την Αυστρία! Και μετά διερωτώμενα πως, τόσες χώρες έχουν αναγνωρίσει το κρατίδιο των Σκοπίων ως “Μακεδονία”!
Το επίσημο σάιτ του ΟΗΕ επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω:
 https://unstats.un.org/unsd/geoinfo/UNGEGN/docs/3rd-uncsgn-docs/e_conf_69_4_en.pdf
 Όπως, στη σελίδα 29 γίνεται αναφορά στο “Σέρβο-Κροατικό και Μακεδονικό κυριλλικό αλφάβητο της Γιουγκοσλαβίας”!
 Αναφέροντας ενδεικτικά:
 “Αναγνωρίζοντας περαιτέρω ότι στη Γιουγκοσλαβία η λατινοποίηση του “Σέρβο-Κροατικού και Μακεδονικού κυριλλικού αλφάβητου, έχει από καιρό χρησιμοποιηθεί σε επίσημα γεωγραφικά λεξικά και χάρτες! Το Συνέδριο συνιστά ότι, τα συστήματα που αναφέρονται στο παράρτημα του παρόντος ψηφίσματος πρέπει να υιοθετηθούν ως διεθνή συστήματα για τη λατινοποίηση των “Σέρβο-Κροατικών και Μακεδονικών” γεωγραφικών ονομασιών στη Γιουγκοσλαβία!
Γι’ αυτό ο επιτετραμμένος του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς μέχρι αυτήν την ύστατη ώρα συνεχίζει να εκβιάζει την Ελλάδα!
 Τελικά, τι ακριβώς δεν καταλάβατε;
 (Πηγή: Τόμος I. Έκθεση του εν Αθήναις Συνεδρίου, 17 Αύγουστος έως 7 Σεπτέμβρης 1977, E.79.I.7 δημοσίευση των Ηνωμένων Εθνών (1979), Ε / CONF.69 / 4.
Το άρθρο έγραψε ο ο Παναγιώτης Αποστόλου
 Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
Το διαβάσαμε στο egerssi



***  Σύγχρονοι γκασταρμπάιτερ οι ΕΛΛΗΝΕΣ στα ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ της ΕΥΡΩΠΗΣ!  Σοκαριστικές οι συνθήκες ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ...

~ Τους υπόσχονταν μισθούς 1.200 ευρώ για δουλειά στα εργοστάσια αυτοκινήτων και τελικά δουλεύουν για μόλις 500 ευρώ! - Μας εξαπάτησαν, καταγγέλλουν οι Έλληνες μετανάστες - Δείτε βίντεο
Εκατοντάδες Έλληνες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα εργοστάσια του Καντάν, καταγγέλλουν συμπατριώτες μας που αναγκάστηκαν να γίνουν σύγχρονοι γκασταρμπάιτερ αφήνοντας πίσω τους πατρίδα και οικογένειες για να μεταναστεύσουν στο παγωμένο Καντάν της Τσεχίας, εκεί όπου βρίσκονται συγκεντρωμένες μερικές από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου, όπως η Audi, η Rolls Royce, η Toyota και η BMW.
Υποτίθεται πως ξενιτεύτηκαν για ένα καλύτερο αύριο και τελικά αναγκάστηκαν να φύγουν άρον- άρον, κάνοντας λόγο για τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης σε hostel (ξενώνες) και μισθούς πείνας, παρά τις αρχικές υποσχέσεις τσέχικου γραφείου ευρέσεως εργασίας που λειτουργεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και υπόσχεται το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή, δωρεάν διαμονή σε αξιοπρεπή καταλύματα και μισθούς από 800 έως 1.200 ευρώ.
Η αγγελία για την «γη της Επαγγελίας» κυκλοφορεί χορηγούμενη στο facebook εδώ και αρκετούς μήνες και σε παραπέμπει στην ιστοσελίδα του συγκεκριμένου γραφείου, όπου υπάρχουν αναρτημένες φωτογραφίες συμπατριωτών μας από την ζωή τους στο βιομηχανοποιημένο προάστιο της Πράγας. Από την καθημερινότητα τους στα εργοστάσια, μέχρι φωτογραφικά στιγμιότυπα από το ταξίδι τους στην Τσεχία με τα λεωφορεία του εν λόγω γραφείου εύρεσης εργασίας που φέρει την επωνυμία «Zoilife».
 
Ο Τσέχος ιδιοκτήτης του γραφείου εύρεσης εργασίας που στέλνει Έλληνες εργάτες στα εργοστάσια του Καντάν
 « Μας εξαπάτησαν» λένε στο protothema.gr οι Νίκος Βαρυθυμιάδης και Γιάννης Κωνσταντινίδης που ταξίδεψαν οδικώς στο Καντάν, ένα ταξίδι που κράτησε 40 ολόκληρες ώρες, προκειμένου να πιάσουν δουλειά ως ανειδίκευτοι εργάτες σε εργοστάσιο μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας στο τμήμα κατασκευής αερόσακων.
 Μάλιστα ο πρώτος άφησε πίσω του γυναίκα και τρία παιδιά καθότι έπρεπε πάση θυσία να βρει μια αξιοπρεπή δουλειά που θα του έδινε την δυνατότητα να ζήσει την οικογένεια του.
«Μας είπαν στο γραφείο που απευθυνθήκαμε ότι ο βασικός μισθός στα εργοστάσια είναι 800 ευρώ καθαρά και πως με τις υπερωρίες θα μπορούσε να φτάσει και τα 1.300 ευρώ. Με αυτή την προοπτική αποφάσισα να τα αφήσω όλα πίσω και να ξενιτευτώ», προσθέτει ο Νίκος Βαρυθυμιάδης, πρώην αρτοποιός από το Λαύριο.
 Και συνεχίζει: «Όταν φτάσαμε όμως στο Καντάν έπειτα από ένα απίστευτα κουραστικό ταξίδι που διήρκησε περίπου 40 ώρες, οι άνθρωποι του εργοστασίου μας έβαλαν να υπογράψουμε ένα άλλο προσύμφωνο εργασίας που ανέφερε ότι ο βασικός μισθός είναι 17,000 τσέχικες κορώνες (μεικτά) που σημαίνει 669,00 ευρώ (μεικτά), περίπου 540,00 ευρώ στα καθαρά, χωρίς όμως να υπάρχουν υπερωρίες, λέγοντας μας ότι ανάλογα με τις απόδοση μας θα μας δίνουν μπόνους σε "μαύρα"».
 Όμως οι εκπλήξεις δεν τελείωσαν εκεί για τους ξενιτεμένους συμπατριώτες μας. Όπως αναφέρει ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, «εκτός του ότι μας κορόιδεψαν με τα λεφτά, πάθαμε σοκ όταν μας έδειξαν πού θα μέναμε. Καμία σχέση με τις φωτογραφίες που υπάρχουν στο site του γραφείου, όπου παρουσιάζουν μοντέρνους ξενώνες που παρέχουν όλα τα κομφόρ. Εμάς μας έδωσαν ένα χαρτάκι στο χέρι με τον αριθμό ενός δωματίου σε ένα hostel της κακιάς ώρας για να μείνουμε μαζί με Πακιστανούς και Βιετναμέζους εργάτες».
Έλληνες εργάτες έξω από εργοστάσιο αυτοκινητοβιομηχανίας στο Καντάν. Η φωτογραφία δεσπόζει στην ιστοσελίδα του γραφείου εύρεσης εργασίας

 Εικονική πραγματικότητα αποδείχθηκε για τους Έλληνες μετανάστες η φωτογραφία με το συγκεκριμένο κατάλυμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του γραφείου, υποστηρίζουν οι παραλίγο σύγχρονοι Έλληνες γκασταρμπάιτερ
   Το μεσημέρι της Παρασκευής, 19 Ιανουαρίου, οι συμπατριώτες μας που αποφάσισαν να μην υπογράψουν το προσύμφωνο εργασίας και να επιστρέψουν στην Ελλάδα, πήγαν στο γραφείο ευρέσεως εργασίας που εδρεύει στο Περιστέρι για να διαμαρτυρηθούν στους υπεύθυνους, ζητώντας  για πολλοστή φορά να τους επιστραφούν τα χρήματα που είχαν δώσει για το ταξίδι τους στη Τσεχία.
 Ο ένας και μοναδικός υπάλληλος που υπήρχε εκείνη τη στιγμή στα γραφεία προσπάθησε να τους καθησυχάσει λέγοντας τους ότι ο Τσέχος ιδιοκτήτης της εταιρίας θα βρίσκεται στην Αθήνα την ερχόμενη βδομάδα καλώντας τους να συναντηθούν όλοι μαζί για να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους. Προσπάθησε μάλιστα να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο μαζί του, χωρίς όμως  αυτό να καταστεί δυνατό. Όμως οι δικαιολογίες του δεν φάνηκαν να τους πείθουν.
 «Αυτό μας είπαν και την περασμένη βδομάδα. Μας δουλεύουν κανονικά» είπαν  αποχωρώντας από τα γραφεία, δηλώνοντας ωστόσο αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα χρήματα τους καθώς θεωρούν ότι έχουν πέσει θύματα οργανωμένης απάτης.

   Το τσέχικο γραφείο εύρεσης εργασίας στο Περιστέρι
«Εκεί πάνω συναντήσαμε ανθρώπους 50-55 χρονών που δεν έχουν ούτε τα λεφτά να γυρίσουν πίσω και μένουν αναγκαστικά για ένα κομμάτι ψωμί. Αυτοί μάλιστα μας προέτρεψαν να μην υπογράψουμε λέγοντάς μας χαρακτηριστικά ότι θα κάναμε το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μας. Δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι» καταλήγουν.

Το διαφημιστικό φυλλάδιο που υποσχόταν μισθούς 1.200 ευρώ και το αληθινό προσύμφωνο εργασίας που καλούνται να υπογράψουν οι Έλληνες εργάτες

  
Μια άποψη απο τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης σε hostel του Καντάν, όπου διαμένουν Έλληνες, Πακιστανοί και Βιετναμέζοι εργάτες

Ελληνίδα εργάτρια εργάτης στο τμήμα κατασκευής αερόσακων
 Οι Έλληνες που ξενιτεύτηκαν στο Καντάν αλλά τελικά επέστρεψαν άρον- άρον,  επισκέφτηκαν το γραφείο που τους έστειλε στην Τσεχία ζητώντας απο τον υπάλληλο να αποζημιωθούν για την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν.  Ο υπάλληλος όμως απαντά με δικαιολογίες που δεν πείθουν...
protothema

***  ΒΟΜΒΑ!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΣ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ!ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΚΠΛΗΞΗ...

~ Νέα Δημοσκόπηση για την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ δείχνουν μία ενδεχόμενη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου εμφανίζονται τα εξής ποσοστά.
ΣΥΡΙΖΑ 24,9%
ΝΔ 35,4%
Χρυσή Αυγή 6,6%
Κίνημα Αλλαγής 9,8%
ΚΚΕ 6,9%
ΑΝΕΛ 2,7%
Ένωση Κεντρώων 3,2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%
Πλεύση Ελευθερίας 2,7%
Ελληνική Λύση 1,9%

Όπως βλέπετε η άνοδος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ είναι μεγάλη.
Ταυτόχρονα, το 61% των ερωτηθέντων προκρίνει τη λύση του δημοψηφίσματος, προκειμένου να εγκριθεί από τον ελληνικό λαό μια ενδεχόμενη συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Σε επικοινωνία μας με το Κ. Βελόπουλο ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, σχολίασε με σκωπτικό ύφος: «Δεν πιστεύω τις δημοσκοπήσεις, δεν ασχολούμαι με τις δημοσκοπήσεις».

***   ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO! Πάλι 'περίεργα' ευρήματα...

~ Προβάδισμα 5,3% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό του «Ραδιοφώνου 24/7».
 Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 22,3% (παρουσιάζοντας μικρή κάμψη σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας που το ποσοστό της ήταν 22,6%), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 17%, όπως και στην προηγούμενη μέτρηση.
 Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,6% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,3% και το ΚΚΕ με 5%. Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστά που δεν τους εξασφαλίζουν είσοδο στη βουλή. Η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνει 2,7%, οι ΑΝΕΛ 2% και η Ένωση Κεντρώων 1,8%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,4%, ενώ το 3,2% δηλώνει ότι θα ψηφίσει λευκό. Το 12,2% απαντά ότι θα απέχει, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 16,5%.

 Με αναγωγή επί των εγκύρων, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:
 
 Στο ερώτημα ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τις ανάγκες του δικού σας νοικοκυριού, το 30% απαντά ο Αλέξης Τσίπρας, το 24% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 19% κανένας και το 27% δεν ξέρει/δεν απαντά.

 Επίσης, το 52% πιστεύει ότι δεν θα γίνουν εκλογές εντός του 2018, ενώ το 30% πιστεύει ότι θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Το 52% πιστεύει ότι δεν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές το 2018, ενώ το 35% πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν.
 Για το Σκοπιανό
 Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 70% θεωρεί ότι από τους χειρισμούς στο Σκοπιανό τις τελευταίες δεκαετίες η Ελλάδα έχει βγει χαμένη και μόνο το 9% θεωρεί ότι έχει βγει κερδισμένη.
 Τέλος, το 63% θεωρεί ότι είναι προτιμότερο για τη χώρα μας να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση, ενώ το 21% εκτιμά ότι είναι προτιμότερο να παραμείνει η κατάσταση όπως έχει σήμερα. ENIKOS

*** Η… πολιτική και οι μηχανισμοί έριξαν 52χρονο στα ναρκωτικά 
Η… άτιμη η πολιτική και οι μηχανισμοί τον έριξαν στα ναρκωτικά!  Αυτό λίγο-πολύ είπε στην πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας 52χρονος από τα Χιλιοχώρια για να δικαιολογήσει τη μικρή χασισοφυτεία που καλλιεργούσε.
Ωστόσο, τα λεγόμενά του και το αίτημα της συνηγόρου του ότι πρέπει να διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, δεν τον γλύτωσαν από φυλάκιση 2 ετών με 3ετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για απλή περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών.
  Στην αυλή
Η υπόθεση, όπως την περιέγραψε αστυνομικός που υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Πύλου, άρχισε να ξετυλίγεται τον Ιούλιο του 2014. Στην υπηρεσία τους έφτασε πληροφορία ότι ο 52χρονος καλλιεργεί στο σπίτι του στη Στενωσιά χασισόδεντρα.
Όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Πύλου έφτασαν εκεί, τον βρήκαν απέξω και όταν τον ρώτησαν, τους έδειξε τα 8 δενδρύλλια που είχε φυτέψει μπροστά στην αυλή του, σε κοινή θέα. Σε τρία σημεία βρήκαν και ξερίζωσαν 8 φυτά κάνναβης, ύψους 40 εκ. το καθένα.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρήκαν πάνω σε πλαστικό τραπέζι μία σακούλα με 30 γραμμάρια χασίς και σε ξύλινο συρτάρι κομοδίνου, στο υπνοδωμάτιο, άλλα 80 γραμμάρια. Η ποσότητα αυτή των 110 γραμμαρίων αποτελούνταν κυρίως από κλώνους και φύλλα του φυτού.
Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις της Έδρας, ο αστυνομικός είπε ότι τα εν λόγω δενδρύλλια σε πλήρη ανάπτυξη θα μπορούσαν να δώσουν από μισό κιλό έως δύο κιλά χασίς το καθένα.
  Απίστευτη απολογία
Ακολούθησε η απολογία του κατηγορουμένου, η οποία πραγματικά άφησε άφωνο ακροατήριο και Έδρα. Ο διάλογος που ακολούθησε με την πρόεδρο του δικαστηρίου ήταν μοναδικός:
-Πρόεδρος Δικαστηρίου: Τι έχετε να μας πείτε;
-Κατηγορούμενος: Ήμουν μπλεγμένος με τα πολιτικά, και διάφοροι μηχανισμοί… Δεν άντεξα!
-Πρ.: …και μετά πέσατε στα ναρκωτικά;
-Κατ.: Δεν άντεχα και τα έβαλα για να πάω φυλακή, να ησυχάσω.
-Πρ.: Και πήγατε;
-Κατ.: Τρεις ημέρες.
-Πρ.: Θέλετε να πάτε πάλι;
-Κατ.: Όχι.
-Πρ.: Καπνίζετε χασίς ακόμα;
-Κατ.: Σεβαστό δικαστήριο, ναι. Τα έβαλα για να πάω φυλακή να ησυχάσω από διάφορους μηχανισμούς.
-Εμ… έπρεπε να βάλετε πιο πολλά, μονολόγησε η πρόεδρος και τον καταδίκασε σε 2 χρόνια φυλάκισης με αναστολή.
Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Ο καιρός αύριο Κυριακή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 21/1/2018 προβλέπεται άστατος.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρωινές έως και τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου).
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες, με αποτέλεσμα να πέσουν και κάποιες λασποψιχάλες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Η ενοχή… «τέχνας κατεργάζεται» 
Κάθε τρόπο προσπαθούσαν να κατεργασθούν δύο τσιγγάνοι από τη Σπάρτη, προκειμένου να γλιτώσουν την καταδίκη τους από το δικαστήριο για κλοπές.
Στην αρχή υιοθέτησαν το στυλ «δεν ξέρουμε γιατί είμαστε εδώ. Δεν έχουμε κάνει τίποτα». Όταν είδαν ότι αυτό δεν αποδίδει, προχώρησαν στο… plan B, που προέβλεπε «δεν ήμασταν εμείς, ήταν οι άλλοι» και κατέληξαν στο να λένε ότι οι αστυνομικοί που τους συνέλαβαν τους βασάνισαν.
Περιέγραψαν, δε, ότι μέσα στο περιπολικό, όταν τους μετέφεραν από τον καταυλισμό στην Αστυνομική Διεύθυνση, ο οδηγός με το ένα χέρι οδηγούσε και με το άλλο τους χτυπούσε με tazer.
Τελικά, καμιά δικαιολογία τους δεν πέρασε και καταδικάσθηκαν από το δικαστήριο για κλοπές.   Β.Β. 

***  Κλείνει ως στρατόπεδο και το... μάτι σε επενδυτές 
Αμηχανία στις τάξεις υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας
 Τέλος στα κέντρα εκπαιδεύσεως του Στρατού Ξηράς, μεταξύ αυτών και της Καλαμάτας. Από την επόμενη σειρά (Β ΕΣΣΟ 2018) του Μαρτίου οι υπόχρεοι στράτευσης θα λάβουν χαρτί από τη Στρατολογία, προκειμένου να καταταγούν απευθείας στη μονάδα που θα υπηρετήσουν τη θητεία τους.
Εκεί θα γίνει και η βασική εκπαίδευσή τους, αφού προηγουμένως περάσουν από 22-23 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), τα οποία θα δημιουργηθούν ανά την επικράτεια, για να δώσουν και τα φύλλα πορείας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών επί της ουσίας θα είναι μονάδες που θα λειτουργήσουν εν είδει τοπικού κέντρου νεοσυλλέκτων, αλλά σε αυτά θα παραμείνουν οι στρατιώτες για μία ή δύο μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί και επίσημα η κατάταξή τους, να περάσουν δηλαδή από ιατρικές εξετάσεις και να λάβουν τον ιματισμό τους.
Για παράδειγμα, στη Ρόδο θα λειτουργήσει ένα ΣΥΠΟ, στο οποίο θα μεταβούν όλοι οι στρατιώτες που προορίζονται να επανδρώσουν με τη σειρά του Μαρτίου όλες τις μονάδες του νησιού, αλλά και τις φρουρές-φυλάκια των γύρων νησιών, όπως το Καστελόριζο. Το ίδιο θα συμβεί και στην Κω, τη Χίο, τη Σάμο, τη Μυτιλήνη, τη Λήμνο και την Κρήτη.
Στα νησιά και τον Έβρο, όπου υπηρετεί η πλειονότητα των στρατιωτών, θα συσταθούν και θα λειτουργήσουν τα περισσότερα σημεία υποδοχής. Ορισμένα ακόμη θα λειτουργήσουν στην ηπειρωτική χώρα. Αμέσως μετά οι οπλίτες θα μεταφέρονται στις μονάδες τους για να περάσουν τη βασική εκπαίδευση τους και να ορκιστούν, όπως συνέβαινε έως τώρα στα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων και στη συνέχεια να υπηρετήσουν τη στρατιωτική θητεία τους.
Σύμφωνα με τη «Δημοκρατία», πληροφορίες από το ΓΕΣ αναφέρουν ότι δε θα κλείσουν και τα 13 Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων που λειτουργούν στη χώρα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Θα παραμείνει ένας μικρός αριθμός, όπως είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων.
Θα κλείσουν αυτά που υπάρχουν στην περιφέρεια, όπως είναι του Ναυπλίου, της Καλαμάτας, της Λαμίας, της Άρτας και του Μεσολογγίου. Δεν επηρεάζονται τα κέντρα εκπαιδεύσεως των άλλων δύο κλάδων, του Ναυτικού και της Αεροπορίας. Όσα δεν κλείσουν, θα χρησιμοποιηθούν ως άλλες μονάδες.
Από τη Β' ΕΣΣΟ του 2018 καταργούνται τα Κέντρα Εκπαίδευσης: Πυροβολικού - Θήβα, Μηχανικού - Ναύπλιο, 9ο Σύνταγμα Πεζικού - Καλαμάτα, 547/ΑΜ Τάγμα Πεζικού - Ρέθυμνο, 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων - Μεσολόγγι, 1ο Σύνταγμα Πεζικού. ΔΙΚΕ - Τρίπολη, Υγειονομικού - Άρτα, Εφοδιασμού - Μεταφορών - Σπάρτη, 586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού - Γρεβενά, Υλικού Πολέμου - Λαμία, Διακλαδικό Κέντρο - Τρίπολη.
  Αμήχανοι οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας
Για το θέμα απέφυγαν να τοποθετηθούν ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, οι οποίοι χθες βρέθηκαν στην Καλαμάτα.
Και οι δύο ερωτήθηκαν για το ζήτημα, αλλά η απάντηση που έδωσαν ήταν πως δε γνωρίζουν λεπτομέρειες και, ως εκ τούτου, δε θέλησαν να κάνουν καμία δήλωση.
Το ίδιο συνέβη και με τους δύο άλλους βουλευτές του νομού, Πέτρο Κωνσταντινέα και Γιώτα Κοζομπόλη - Αμανατίδη.
  Τατούλης
Να μην καταργηθεί κανένα Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατού Ξηράς στην Πελοπόννησο
Ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα των Κέντρων Εκπαίδευσης του στρατού εξέδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με απόλυτη συνέπεια και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της παραμένει σταθερή, τόσο με τις δημόσιες παρεμβάσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, όσο και με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην άποψή της να μην καταργηθεί κανένα Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατού Ξηράς στην Πελοπόννησο.
Σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό της, η Περιφερειακή Αρχή στόχο έχει την ενίσχυση των υποδομών της, ούτως ώστε να ενισχύει ολοένα και περισσότερο την εδαφική, κοινωνική και οικονομική της συνοχή.
Τάσσεται απέναντι από τέτοιες αποφάσεις οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα επιτείνουν τα μεγάλα προβλήματα ερημοποίησης που αντιμετωπίζει και θα δυσκολέψουν την αναπτυξιακή της πορεία.
Με τη συνεπή της ακλόνητη στάση έχει στο παρελθόν αποτρέψει τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες δεν υπακούουν σε κανένα σχεδιασμό και δεν τεκμηριώνονται από αμφίβολα δημοσιονομικά οφέλη.
Καλούμε όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς, τους θεσμούς και τους πολίτες να υπηρετήσουν αυτή την κατεύθυνση. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση δεν κρύβει τίποτα άλλο παρά συγκεκριμένες μικροπολιτικές σκοπιμότητες». Α.Π.
Επιβεβαίωσε το κλείσιμο του στρατοπέδου της Καλαμάτας ο αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)


*** Αθλητική ενημέρωση :
***  
Για την  Super League , το Ελληνικό ποδόσφαιρο :
Για  την 18η  αγωνιστική  
Σάββατο   20  Ιανουαρίου  2018  ::
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ -ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  1-0 , (0-0) .- ^
Το  γκολ : 79  ΄Φρανσίσκο , .-
Κάρτες : Μπόκα , Μαρκόφσκι , Δημούτσος , Φρασίνσκο , .-
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑ  4-0 , (2-0) .- ^
Τα γκολ : 16΄ Χρ. Δώνης , 33΄ Μ. Γιόχανσον , 70΄ Ρ . Λούντ , 90΄Άλτμαν.-
Κάρτες : Σιώντης , Ντιόγκο  , .-
~  ΑΕΛ  ΛΑΡΙΣΣΑ - ΑΕΚ Αθηνών  0-0 ,(0-0) .- ^
Τα γκολ : -
Κάρτες : Γκόλιας , Λαγός , Χριστοδουλόπουλος , Αραούχο , Φατιόν , Ρέντζας  , Λιβάγια , Μασούρας , Χούμπχεβ , Μπόζοβιτς .- ^

Κυριακή  21  Ιανουαρίου 2018  :
~  ΠΑΟΚ Θεσσαλον. -ΑΠΟΛΛΩΝ  Σμύρνης  3-0 ,(2-0)  .- ^
Τα γκολ : 27΄ Ρ. Μακ , 45+1 ΄ αυτογκόλ Ε. Κονέ 90+2΄ Πρίγιοβιτς .-^
Κάρτες : κίτρινες : Κοντοές , Ναδάλες , Λιμνιός ,  Κόκκινη Ναδάλες .- ^
~  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  1-0 , (1-0) .-
Τα γκολ : 25΄Μοράρ ,
 Κάρτες : Σαββίδης ,
~  ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Αθηνών  0-0 ,(0-0) .-
Τα γκολ :
Κάρτες : Βιντάλ , Σακίτς , Λίλα ,
~  ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 - ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης  0-0 ,(0-0) .-
Τα γκολ :
Κάρτες : Μπέρτος ,
~  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ
Τα γκολ :
Κάρτες :

*** Για την U20 στην Super League
Σάββατο 20-01-2018  :  για την 18η αγωνιστική ,
Α.Ε. Λάρισσα - ΑΕΚ Αθήνας  0-1 .-^
Πλατανιάς Χανίων -Λεβαδειακός  0-0 .- ^
Λαμία 1964 - Αστέρας Τρίπολης  0-1  .- ^
ΠΑΟΚ Θεσσαλ. - Απόλλων Σμύρνης  6-0 .- ^
Κυριακή 21-01-2018 :
Παναθηναϊκός - Α.Ο. Κέρκυρας  3-0 .- ^
ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος Αθην.  2-1 .-^
Ολυμπιακός - Ξάνθη   3-0 .- ^
Παναιτωλικός -Πανιώνιος  1-1 .- ^

 ***  Για την  Football League στο Ελληνικό  ποδόσφαιρο  Β΄ Εθνική  για την 12η  αγωνιστική
Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 :
~ ΑΡΙΣ  Θεσσαλονίκης - ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ   0-0  .- ^
 Κυριακή  21 Ιανουαρίου 2018 :
~  ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ 1963  1-1 .- ^
~  ΟΦΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ   3-1 .- ^
~  ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ  0-3  α.α.  .-^
~  ΒΕΡΟΙΑ -  ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ   0-2 .-^
~  ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ Λάρισας   2-2 .- ^
~  ΑΕ. ΣΠΑΡΤΗΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ  1-0 .- ^
~  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Καρδίτσας - ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ   2-0 .- ^
~  ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - ΧΑΝΙΑ/ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ    0-4 .- ^

***  Για την Γ΄ Εθνική  3rd  League  στους Ομίλους :
1ος  Όμιλος  : Για την  13η  αγωνιστική ,
.* Μ. Αλέξανδρος Καρπερής - Νέστος Χρισούπολης  0-0 .- ^
.* Ορφέας Ξάνθης - Αετός Ορφανού  2-4 .- ^
.*  ΑΕ. Διδιμοτοίχου - Δόξα Ν. Σιδιροχωρίου  0-0 .- ^
 .* Α.Σ. Ελπίς Σκουτάρεως- Άρις Αβάτου  2-1 .-^
.* Α.Ο. Καβάλας - Απόλλων Παραλιμνίου  1-0 .-^
.* Δόξα Προσκυνητών - Μ. Αλέξανδρος Ξηροποτάμου  2-1 .- ^
.*  Ελπίς Σκουτάρεως  - Άρις Αβάτου  2-1 .-^
2ος  Όμιλος  : Για την 20η Αγωνιστική  ,
.* Κιλκισιακός  - Νάουσα  3-1 .- ^
.* Α.Ε. Καρδίτσας -Άρις  Παλαιοχωρίου  2-1 .- ^
.* Α.Ο. Καρδιάς - Μακεδονικός   1-1 .- ^
.* Α.Ε. Αλεξάνδρειας - Μ. Αλέξανδρος Τρίκαλα   1-1 .- ^
.* Ηρακής 1908 - Πιερικός   5-0 .- ^
.* Λαγκαδάς - Αλμοπώς Αριδέας   1-2 .- ^
.* Εδεσσαϊκός - Αγροτικός Αστέρας  1-0 .-^
3ος Όμιλος  : Για την  16η  αγωνιστική ,
.* Σκουφάς Κομποτίου - Α.Ε. Λευκίμης
.*  Πανλευκάδιος - ΑΕΠ  Καραγιαννίων  2-0 .- ^
.*  Εθνικός Φιλιππιάδας - Καστοριά  4-0 .- ^
.*  Αστέρας Παραποτάμου - Μακεδονικός Φούφα  0-3 .- ^
.* Ν. Αμφίλοχος - Τιλλικράτης 2014   1-0 .- ^
.* Ερμής Αμυνταίου - Θεσπρωτός   1-1 .- ^
4ος  Όμιλος : Για την 16η αγωνιστική ,
,*  Α.Ο. Σελάνων - Βόλος Ν.Π.Σ.   0-1 .- ^
,* Ολυμπιακός Βόλου 1937 - Αστέρας Ιτέας   0-0 .- ^
.* Α.Ο. Θήβας - Οπούντιος Μαρτίνου  3-0 .- ^
.* Α.Ο. Αχιλέας Φαρσάλων - Νίκη Βόλου   0-2 .- ^
.* Ρήγας Φεραίος - Αμβρυσσέας Διατόμου   2-1 .- ^
.* Αλμυρός -ΑΠΟΚ Βελούχι   5-1 .- ^
5ος Όμιλος :  Για την 13η αγωνιστική ,
.*  Λεωνίδιον -Παλληξουριακός  1-1 .- ^
.*  Τσικλητήρας Πύλου - Διαγόρας Βραχναίϊκων  0-2 .- ^
.*  Αχαϊκή -Ζάκυνθος    3-1 .- ^
.*  Καλαμάτα - Πανηλειακός   0-0 .- ^
.*  ΑΕ. Αστέρας Βλαχιώτη - ΠΑΟ Βάρδας  4-0 .- ^
.* Αστέρας Αμαλιάδας - Παναρκαδικός  2-2 .- ^
6ος  Όμιλος :
.* Ρόδος - Ιάλυσος
.* Ένωση Πανασπροπυργιακού -Α.Ο. Ζευγολατιού  2-0 .- ^
.* Προοδευτική - Διαγόρας   0-0 .- ^
.* Εθνικός Πειραιώς - Ιωνικός Νίκαιας  1-0 .- ^
.* ΑΠΟ Κερατσίνι - Α.Ο. Λουτράκι   1-0 .- ^
7ος  όμιλος :
.*  ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΌς - Διαγόρας Αγίας Παρασκευής  1-0 .- ^
.* Ταμυναϊκός - Ερμής Κιβερίου   1-2 .- ^
.* Αήττητος Σπάτων - Θύελλα Ραφήνας   1-1 .- ^
.*  Αιολικός -Α.Ο. Χαλκίς   2-1 .- ^
.*  Α.Ο. Τρίγλια Ραφήνας - Α.Ε. Ερμιονίδας   0-0 .- ^
8ος  Όμιλος :
.* Α.Ε. Κιφησιάς - Φωστήρας  2-1 .- ^
.* Ηρόδοτος - Ηλισιακός   2-0 .- ^
.* Παλαιοχώρα - Α.Ε. Μυλοποτάμου  1-0 .- ^
.* Αιγάλεω Α. - Ατσαλένιος   3-1 .- ^
.* Άγιος Ιερόθεος - Ο.Φ. Ιεράπετρας  2-1 .- ^

*** Για το Γυναικείο ποδόσφαιρο στην Super League  Για την  10η αγωνιστική ,
  Κυριακή  28-01-2018 :
ΠΑΟΚ -Φαίδων Άργους
Α.Ε. Λάρισσα -Άρις Θεσσαλονίκης
Ελπίδες Καρδίτσας  ΄94 - Βόλς 2004
Τρίκαλα 2011 - Αμαζώνες Δράμας
Ατρόμητος Α. -Μεσολόγγι
ΟΦΗ - Οδυσσέας Γλυφάδας

*** Για την Α1 στο Ελληνικό  Μπάσκετ Ανδρών :
Σάββατο  20-01-2018 :
~* Άρις Θεσσαλ. - Κολοσσός Ρόδου   72-86 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 21-27 , 13-21 , 19-20 , 19-18 .- ^
~*  Γυμναστικός Λάρισας /Φάρος - ΠΑΟΚ Θεσσαλ.   101-89  .- ^
Τα δεκάλεπτα : 27-26 , 22-23 , 24-26 , 28-14 .-^
~* Κύμη -ΑΕΚ Αθηνών   77-79  .- ^
Τα δεκάλεπτα : 24-18 , 18-22 , 18-16 , 17-23 .-^
~* Πανιώνιος -Ρέθυμνο   96-64  .- ^
Τα δεκάλεπτα : 28-15 , 25-19 , 23-14 , 20-16 .- ^
~*  Τρίκαλα - Κόροιβος Αμαλιάδας   71-59  .- ^
Τα δεκάλεπτα20-8 , 21-12 ,  15-23 ,  15-16 .- ^
~ Δευτέρα  22-01-2018 :
~*  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Γ.Σ. ΛΑΥΡΙΟΥ
 Τα δεκάλεπτα :
~* ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πάτρας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς 60-71, (36-45) .-
Τα δεκάλεπτα : 16-26 , 19-19 , 19-18 , 5-8 .-

*** Για την Α1 Γυναικών στο Ελληνικό μπάσκετ :
Σάββατο 20-01-2018 :
Ολυμπιακός Πειραιώς - Παναθηναϊκός  102-29 .- ^
Κυριακή  21-01-2018 :
Ολυμπιακός Βόλου - Παναθλητικός Συκεών  76-73 .- ^
Εσπερίδες Καλλιθέας - Νίκη Λευκάδας  56-69 .- ^
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας  70-65 .- ^
ΑΟ. Δάφνης Αγίου Δημητρίου -Γ.Σ. -Πανιώνιος
Φάρος Κερατσινίου Αθηναϊκός

***  Για την Α2 στο Ελληνικό μπάσκετ Ανδρών:
Σάββατο 20-01-2018 :
ΑΣΕ Δούκας - Γ.Σ. Ερμής Αγιάς  78-76 .- ^
Αμύντας - Α.Σ. Καστοριάς  66-60 .- ^
Δόξα Λευκάδας - Α.Σ. Καρδίτσας  86-84 .-^
Εθνικός Πειραιώς - Α.Σ. Παπάγου  84-63 .- ^
Χολαργός - Αρκαδικός   85-76 .- ^
Ηρακλής Θεσσαλ. Α.Ε. Λάρισσα   92-81.- ^
Μαρούσι - Περιστέρι   61-90 .- ^
Ψυχικό - Απόλλων Πάτρας  75-65 .-^

*** 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (18-19/1/2018)Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου  2018 :
~  Κίμκι (Ρωσία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 82-54
Τα δεκάλεπτα: 28-14, 49-25, 65-38, 82-54
~  Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Βαλένθια (Ισπανία) 86-82
~  Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 89-75
~  Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 81-66

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου  2018 :
~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 70-75 , (29-31) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 20-15  , 9-16 , 22-20 , 19-24 .- ^
~ Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Φενερμπαχτσέ  84-89 , (35-46) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 24-24 , 11-22 , 22-22 , 27-21 .- ^
~  Μπασκόνια (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 82-83 , (36-47) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 19-22 , 17-25 , 20-18 , 26-18  .- ^
~  Μάλαγα (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  80-75 , (38-27) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 20-15 , 18-12 , 19-25 , 23-23 .- ^

Κατάταξη (σε 19 αγώνες)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας    15-4
Ολυμπιακός           13-6
Φενέρμπαχτσε       13-6
Ρεάλ Μαδρίτης      12-7
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Παναθηναϊκός           12-7
Ζαλγκίρις Κάουνας   12-7
Κίμκι                          11-8
Μακάμπι Τελ Αβιβ    10-9
-----------------------------
Μπασκόνια                8-11
Μάλαγα                     8-11
Μπάμπεργκ               7-12
Μπαρτσελόνα           7-12
----------------------------
Ερυθρός Αστέρας      7-12
Βαλένθια                    6-13
Αρμάνι Μιλάνο          6-13
Αναντολού Εφές         5-14

 *** Η Επόμενη αγωνιστική :
Αγωνιστική ημέρα: 20
25.01. 21:15ΠαναθηναϊκόςΖαλγκίρις Κάουνας
 
25.01. 21:45ΟυνικάχαΜπασκόνια
 
25.01. 21:45Ρεάλ ΜαδρίτηςΑναντολού Εφές
 
26.01. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΜπάμπεργκ
 
26.01. 19:45ΦενερμπαχτσέΜπαρτσελόνα
 
26.01. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΟλυμπιακός
 
26.01. 21:30ΒαλένθιαΚίμκι
 
26.01. 21:45ΜιλάνοΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
 
 ***    Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 ,  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  , ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,   ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  ,   ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 ,   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .- * (= νίκες εκτός)
7.- 14-11-2017 ,   ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 ,   ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   82-81 νίκη εκτός .-*
9.- 24-11-2017 ,    ΡΕΑΛ Μανδρίτης  82-80 νίκη εντός
10.-01-12-2017 ,   ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ  82-71 νίκη εντός
11.-07-12-2017 ,   ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ  80-74 ήττα , εκτός
12.-15-12-2017 ,   ΜΙΛΑΝΟ    80-72  νίκη εντός
13.- 19-12-2017 ,   ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   89-76  νίκη  εντός
14.- 21-12-2017 ,   ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  69-63 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 ,   ΒΑΛΕΝΘΙΑ   67-63 ήττα εκτός
16 .-04-01-2018 ,   ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  90-79 νίκη εντός
17.- 11-01-2018 ,   ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   84-75 νίκη  εντός
18.- 17-01-2018 ,   ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 67-62 ήττα εκτός
19.- 19-01-2018 ,    ΤΣΣΚΑ Μόσχας   70-75  ήττα   εντός (1η εντός ήττα)
20.- 25-01-2018 ,    ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ Κάουνας        εντός

 Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 ,   ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,   ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  ,  ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .- *
4.-26-10-2017  ,  ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   ,  Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,   ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 ,   ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕπαρατ. 90-83 νίκη κ.α.75-75 εκτός .-*
8.- 17-11-2017 ,    ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  85-59  νίκη  εντός
9.- 23-11-2017  ,   ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ   86-85 νίκη  εκτός .-*
10.- 30-11-2017 ,  ΒΑΛΕΝΘΙΑ      72-64 νίκη  εκτός .-*
11.-08-12-2017 ,   ΡΕΑΛ Μ.   98-92  παρατ. νίκη  εντός κ.α .72-72 .-
12.- 14-12-2017 ,  ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    67-65  ήττα εκτός .-
13.- 20-12-2017 ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας     88-86 νίκη  εντός
14.- 22-12-2017 ,  ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   61-58 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 ,  ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ 74-68 ήττα εκτός .-
16.- 05-01-2018 ,  ΜΙΛΑΝΟ  87-80 νίκη εντός .-
17.- 12-01-2018 ,  ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  86-54  Ήττα εκτός .-
18.- 16-01-2018 ,  ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   94-64 νίκη εντός .-
19.- 18-01-2018 ,  ΚΙΜΚΙ      82-54   ήττα  εκτός .-
20.- 26-01-2018 ,  ΕΡΥΘΡΟ Αστέρα     εκτός

  ~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-

*** Για την Α1 στο Ελληνικό  Βόλεϊ  Ανδρών :
Σάββατο 20-01-2018 : για την 14η αγωνιστική  ,
Νίκη Αιγινίου - Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-0  σετ .- ^
Ολυμπιακός Π. - Εθνικός Πειρ .  3-0 . σετ .-^
Παναχαϊκή - Χαλκίδα  0-3  .- σετ .-^
Α.Ο. Κιφησιάς - Φοίνικας Σύρου   3-2 σετ  .- ^
Ηρακλής Θεσσ. 2015 - Παναθηναϊκός  3-1 σετ .- ^

*** Για την Α1 στο ελληνικό βόλεϊ Γυναικών :
Σάββατο 20-01-2018 :  στην 13η αγωνιστική ,
Άρις Θεσσ. - Ολυμπιακός   0-3 .- σετ .- ^
ΑΟΝ Παναξιακός -Ηρακλής Κιφησιάς  3-0 α.α. ^ Αναβλήθηκε .-
ΑΟ. Θήβας -Αίας Ευόσμου   3-2 .- ^
Μακεδονικός Αξιού - ΑΣΠ Κόρινθος   3-1 σετ .- ^
Γ.Σ. Ηλιούπολης - Α.Ο. Μαρκόπουλου

*** Για την Α1 στο Χάτμπόλ στην Ελλάδα :
ΑΣΕ Δούκας - Ξάνθη  31-26 .- ^
ΠΑΟΚ Θεσσ. -Αεροπόρος Έδεσσας   35-25 .- ^
Φίλιππος Βέροιας - ΓΑΣ. Καματερού   27-22 .- ^
ΠΑΣ Φοίβος Συκεών - Γ.Σ. Δράμα 86  30-29  .-^
ΠΑΣ Φοίβος Συκεών - Αίγιο
Πανελλήνιος -Ολυμπιακός  18-32  .- ^
ΑΕΚ Α. -Διομίδης Άργους
*** Οι σημερινοί αγώνες στα γήπεδα της Μεσσηνίας 
Α΄  ΤΟΠΙΚΗ
Κρίσιμα ματς σε Στάδιο, «Γ. Λουκαρέας», «Π. Γεωργανάς», «Π. Μπαχράμης»
Με τέσσερα κρίσιμα ματς ανοίγει σήμερα η αυλαία της 15ης αγωνιστικής (φινάλε του Α΄ γύρου), του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας.
Συγκεκριμένα, ο δεύτερος  της κατάταξης, Πανθουριακός, φιλοξενεί τον ουραγό Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας, η Αναγέννηση Παραλίας περιμένει τον Εθνικό Μελιγαλά, ο ΑΟ Σπερχογείας κοντράρεται με τον ΑΟ Ασπροχώματος στο γειτονικό ντέρμπι, ενώ ο ΑO Φαραί αντιμετωπίζει την Ομόνοια στο Καλαματιανό ντέρμπι.
  ΘΟΥΡΙΑ – ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ   6-0 .- ^
«Πάνοπλος» υποδέχεται τον Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας ο Πανθουριακός, καθώς ο προπονητής Γιώργος Αργυρόπουλος και ο συνεργάτης του, Βαγγέλης Κουρεντζής, έχουν όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή τους. Το τεχνικό τιμ της ομάδας της Θουρίας έχει ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές να μην υποτιμήσουν το Μιλτιάδη, διότι μπορούν να πάθουν «ζημιά».
Χωρίς άγχος θ’ αγωνιστεί η τριφυλιακή ομάδα, με τον τεχνικό Παναγιώτη Κάππο να ευελπιστεί να έχει περισσότερες λύσεις σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα κόντρα στον Πάμισο Μεσσήνης.
  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡ. – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛ.  0-1 .- ^
Να ζευγαρώσει τις νίκες θα επιδιώξει στο σημερινό ματς με τον Εθνικό Μελιγαλά η Αναγέννηση Παραλίας, παίρνοντας έτσι βαθιά βαθμολογική ανάσα.
Ο προπονητής Σπύρος Τσίκινης μετά και την απόκτηση του Σταύρου Σώκαλη (προέρχεται από τον Αστέρα Μικρομάνης) και Παναγιώτη Πετράκου (αγωνιζόταν στον Δωριέα Δωρίου), έχει πλέον στη διάθεσή του ένα «γεμάτο» ρόστερ με λύσεις  σε όλες τις γραμμές.
Ένα θετικό αποτέλεσμα θα κυνηγήσει η ομάδα του Μελιγαλά, με τον προπονητή – παίκτη Ηλία Μουρούσια να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
  ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ
Με δύο σημαντικές απουσίες θ’ αντιμετωπίσει τον ΑΟ Ασπροχώματος ο ΑΟ Σπερχογείας και είναι εκείνες  των Κώστα Κορομηλά, Μένη Παπανικολόπουλου (ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς). Ο προπονητής Γιώργος Καλόμαλος και οι ποδοσφαιριστές του βλέπουν μόνο νίκη με καλή εμφάνιση, κλείνοντας έτσι θετικά τις υποχρεώσεις τους στον Α΄ γύρο της Α΄ Τοπικής.
Με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα θ’ αγωνιστεί το συγκρότημα του Ασπροχώματος για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη. Ο τεχνικός Ίλια Λούτα δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Από τον ΑΟ Ασπροχώματος αποχώρησε ο έμπειρος  μεσοεπιθετικός, Άρης Ηλιόπουλος (συνεχίζει στην ΑΕ Μάνης).
  ΑΟ ΦΑΡΑΙ – ΟΜΟΝΟΙΑ
Νίκη με καλή εμφάνιση θα επιδιώξει να συνδυάσει στο τοπικό ντέρμπι με την Ομόνοια ο ΑΟ Φαραί, συνεχίζοντας έτσι την ανοδική του πορεία. Ο προπονητής Μιχάλης Φασουλής προβληματίζεται για τη συμμετοχή  των Βασίλη Κουρέα και Σπύρου Σεριάτου (ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς).
Ένα καλό αποτέλεσμα είναι ο στόχος της Ομόνοιας. Ο τεχνικός Σωτήρης  Δημάκης και οι συνεργάτες του, Μιχάλης Παυλάκης, Παναγιώτης Παπατζίκης, προβληματίζονται για τη συμμετοχή του Βασίλη Τζίφα (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό).
Εκτός πλάνων είναι ο Νίκος Δημητρίου.
Αναλυτικά οι σημερινές συναντήσεις της 15ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Στάδιο Παραλίας
Πανθουριακός – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας  6-0 .-^
Ευστ. Ζαρακοβίτης, Φ. Κασκάνης, Δ. Ταβουλαρέας
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»Αναγέννηση Παραλίας – Εθνικός Μελιγαλά  0-1 .- ^
Δ. Πλακογιάννης, Ε. Μπασιλάρης, Δ. Σταυρόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
ΑΟ Σπερχογείας – ΑΟ Ασπροχώματος
Ι. Κουτσαναστάσης, Κ. Αντωνόπουλος, Ν. Τσίρμπας
Ώρα 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φαραί – Ομόνοια
Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Γ. Νιάρχος, Π. Κομπιλίρης.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 14αγώνες)
1. Πάμισος Μεσ.      43-9  38
2. Θουρία     33-8  34
3. ΑΟ Διαβολιτσίου          19-6   31
4. Ανδρούσα  20-13 29
5. Απόλλων Καλ.     33-14 28
6. Κυπαρισσία 28-16         24
7. Τ. Άγρας  26-16 23
8. Εράνη Φιλ. 25-21 20
-.  Εθνικός Μελ.     17-12 20
10. ΑΟ Φαραί         13-14 16
11. Σπερχογεία       21-20 15
12. Ομόνοια  19-20 14
13. Ασπρόχωμα       11-24 12
14. Ολυμπιακός Καλ.         8-36  7
15.  Αναγέννηση Παρ.       8-53  4
16. -. Μιλτιάδης      9-49  1

A1 KATHΓΟΡΙΑ
Δύο ακόμη ενδιαφέροντα ματς για την 15η αγωνιστική
ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΕ ΜΑΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΔΙΑ
To Ντέρμπι κορυφής μεταξύ της ΑΕ Μάνης και του Ολυμπιακού Ανάληψης δεσπόζει στο σημερινό πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας. Ακόμη, ο Αίαντας Καλαμάτας φιλοξενεί τον Παπαφλέσσα Χώρας, ενώ ο Ακρίτας Κορώνης «συγκρούεται» με τον Απόλλωνα Πεταλιδίου.
  ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ. – ΧΩΡΑ  1-1 .- ^
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει κόντρα στον Παπαφλέσσα Χώρας ο Αίαντας Καλαμάτας, για ν’ απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη. Ο προπονητής Γιάννης Σακελλαρόπουλος και οι συνεργάτες του Θανάσης Τσούκλερης, Θεόδωρος Σακκάς, αναμένεται να έχουν όλο το δυναμικό διαθέσιμο.
Στην τριφυλιακή ομάδα τώρα ο τεχνικός Λάκης Σπάλλας και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν επιστροφή στις επιτυχίες (μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή Καλαμάτας) για να μην απομακρυνθούν από την προνομιούχο τριάδα.
Καινούριο πρόσωπο  στο ρόστερ του Παπαφλέσσα Χώρας ο έμπειρος μεσοαμυντικός Παναγιώτης Σταματόπουλος (προέρχεται από την Αναγέννηση Παραλίας). Στον αντίποδα αποχώρησε ο μεσοαμυντικός Παναγιώτης Φαράντος.
  ΑΕ ΜΑΝΗΣ – ΑΝΑΛΗΨΗ
Ενισχυμένη με τον δυναμικό αμυντικό Βασίλη Καμπανάρο  (εξέτισε την ποινή των τριών αγωνιστικών που του είχε επιβληθεί)  φιλοξενεί τον Ολυμπιακό Ανάληψης η ΑΕ Μάνης. Ο προπονητής Παναγιώτης Πολίμος και οι τεχνικός διευθυντής Ηλίας Λουκαρέας, αναμένεται να δώσουν χρόνο συμμετοχής και στον νεοαποκτηθέντα μεσοεπιθετικό Άρη Ηλιόπουλο (αποχώρησε πρόσφατα από τον ΑΟ Ασπροχώματος).
Η ΑΕ Μάνης βλέπει μόνο νίκη για ν’ αυξήσει τη βαθμολογική διαφορά από τους διώκτες της.
Στους ερυθρόλευκους της Ανάληψης τώρα, ο τεχνικός Δημήτρης Αναστασόπουλος ενδέχεται να δώσει χρόνο συμμετοχής και στους νεοαποκτηθέντες Δημήτρη Σωτηριάδη (προέρχεται από τον ΠΑΟ Νέοι Επιβάτες), Δημήτρη Συμανή (αγωνιζόταν στον Αιγέα Πλωμαρίου).
Ο Ολυμπιακός Ανάληψης θέλει να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις   και τα θετικά αποτελέσματα, παραμένοντας έτσι στη δεύτερη θέση.
Το ντέρμπι προβλέπεται ότι θα παρακολουθήσουν πολυάριθμοι φίλαθλοι.
  ΚΟΡΩΝΗ – ΠΕΤΑΛΙΔΙ
Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Ακρίτα Κορώνης στο σημερινό εντός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Πεταλιδίου, για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη.
Ο τεχνικός Νίκος Σταμάτης και ο συνεργάτης του Δημήτρης Κουτσουμπός, αναμένεται να έχουν όλο το δυναμικό διαθέσιμο.
Χωρίς τον Σταύρο Γιαννόπουλο (τιμωρημένος) θ’ αγωνιστεί η μάδα του Πεταλιδίου. Ο τεχνικός Βασίλης Μπλέτσας προβληματίζεται για τη συμμετοχή ορισμένων ποδοσφαιριστών λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Ο Απόλλωνας Πεταλιδίου θέλει βαθμό ή βαθμούς, βελτιώνοντας έτσι τη θέση του στην κατάταξη.
Αναλυτικά τα σημερινά ματς της 15ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν» έχουν ως εξής:
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Αίαντας Καλαμάτας – Παπαφλέσσας Χώρας   1-1 .- ^
Ηλ. Σκόρδος, Β. Βρυώνης, Ε. Τσαούση
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Μάνης – Ολυμπιακός Ανάληψης
Ηλ. Αλεξέας, Κ. Βοσνάκης, Χ. Τσοπανάκης
Δημοτικό Γήπεδο Κορώνης
Ακρίτας Κορώνης – Απόλλων Πεταλιδίου
Ηλ. Νικολόπουλος, Απ. Καυκάς, Έρβις Τζεμάλι.
  Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 14 αγώνες)
1. ΑΕ Μάνης                                            31-9        30
2. Ανάληψη                                              23-16      26
3. ΑΕ Αβίας                                             21-17      24
4. Χώρα                                                  22-19      22
-. Δώριο                                                  21-19      22
6. ΑΟ Μεθώνης                                       14-11       21
7.  Πεταλίδι                                            14-16      20
-.  Χανδριναϊκός26-24                                  20
9. Ηρακλής Καλ. 15-13                              18
10. Κορώνη                                              20-28     17
-. ΑΟ Φυτειάς                                          20-17      17
12. Αίαντας Καλ.                                      14-19      14
13. ΑΕ Γαργαλιάνων 14-24                       11
14. Αστέρας Μ.                                        13-36      7

 Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Tέσσερις συναντήσεις στην πρεμιέρα του Β΄ γύρου
ΜΕΣΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ, ΕΞΩ Η ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ
Ο πρωτοπόρος του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, ΠΑΟ Καλού Νερού, υποδέχεται σήμερα το Μεσσηνιακό, στο πλαίσιο  της 14ης αγωνιστικής (πρεμιέρα του β΄ γύρου).
Στον 2ο όμιλο, ο Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου κοντράρεται με τη Θύελλα Χαρακοπιού, που οδηγεί την κούρσα στο μεγάλο ντέρμπι.
Στον 1ο όμιλο ξανά, ο Διαγόρας Κοπανακίου  «συγκρούεται» με τον Ηρακλή Κυπαρισσίας, ενώ ο Ατρόμητος Πλατέος αντιμετωπίζει τον Νέο Άρι στο γειτονικό ντέρμπι.
Αναλυτικά οι σημερινές συναντήσεις της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος  της Β΄ Τοπικής, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο ΑρφαρώνΑτρόμητος Πλατέος – Νέος Άρις   0-1 .- ^
 Δ. Νίκας, Δ. Σταύρου, Γ. Γαλακούτης
Δημοτικό Γήπεδο Δωρίου
Διαγόρας Κοπανακίου – Ηρακλής Κυπαρισσίας  1-2 .-^
Μ. Καρβούνης, Δ. Γιαννακλής, Στ. Παλλαδινός
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΠΑΟ Καλού Νερού – Μεσσηνιακός  3-1 .- ^
Ηλ. Ρέκκας, Αν. Τσουκάλη, Γ. Βανικιώτης
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – Θύελλα Χαρακοπιού  2-3 .- ^
Χρ. Γεωργαντάς, Γ. Γιαννέτσος, Έκτ. Παναγιωτόπουλος.
  Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΟΣ Καλαμάτας -ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπιού  1-2 .- (Δευτέρα 15/01/2018) .-
Εθνικός Καλαμάτας -Α.Ο.. Ερμής Καλαμάτας  3-1 .-^Σα 20/1/2018).
Ο Εθνικός Καλαμάτας κόντρα στον Ερμή Καλαμάτας
Ο Εθνικός Καλαμάτας αντιμετωπίζει σήμερα στις 3.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος, τον Ερμή Καλαμάτας, στο ματς  με το οποίο ανοίγει η αυλαία της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας.
Διαιτητής έχει οριστεί ο Ηλίας Τσουλάκος, ενώ βοηθοί ο Θεόδωρος  Τζιαμουράνης και η Βασιλική – Ηρώ Ρηγοπούλου.
  ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Τρεις αγώνες σήμερα…
Τρεις αγώνες (είχαν αναβληθεί για διάφορους λόγους) διεξάγονται σήμερα για το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μεσσηνίας, που είναι οι εξής:
 Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Αίαντας Καλαμάτας – ΑΟ Πατίστα  5-1 .- ^
Κ. Βοσνάκης
Ώρα 11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Φιλιατρών
Εράνη Φιλιατρών – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων  5-1 .- ^
Κ. Αντωνόπουλος
Ώρα 12.00 μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φαραί – ΑΕ Μάνης
Ηλ. Τσουλάκος.
  A΄ ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ
Πέντε συναντήσεις για την πρεμιέρα του β΄ γύρου
Μέσα Καλαμάτα B.C.,  Γ.Σ. Μεσσήνης
Εντός έδρας αγωνίζονται σήμερα η Καλαμάτα B.C. και ο ΓΣ Μεσσήνης που «συγκατοικούν» στην κορυφή του πρωταθλήματος μπάσκετ Α΄ κατηγορίας Ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, στο πλαίσιο της 12ης Αγωνιστικής (πρεμιέρα το Β΄ γύρου). Η μεν Καλαμάτα B.C. «κοντράρεται» με τον Άτλαντα Καλαμάτας, ο δε ΓΣ Μεσσήνης φιλοξενεί τον Πολύβιο Μεγαλόπολης. Ακόμη, ο Απόλλων Τρίπολης  αντιμετωπίζει τον Σπαρτιατικό, ο ΣΔΥ Τρίπολης περιμένει την ΑΕ Σπάρτης, ενώ ο Λακωνικός Κρόνος «συγκρούεται» με τον Πελασγό Μεγαλόπολης.
  Οι διαιτητές των ματς της 12ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι διαιτητές που σφυρίζουν τα ματς της 12ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, είναι οι εξής:
Ώρα 4.00 μ.μ.
ΑΚΔ Τρίπολη
Απόλλων Τρίπολης – Σπαρτιατικός
Γ. Δούβρης, Παν. Καρδαράς
5.00 μ.μ.
ΔΣ Μεσσήνης
ΓΣ Μεσσήνης – Πολύβιος Μεγαλόπολης
Παν. Μαγκαφάς, Κων. Μπακετέας
Κομισάριος Β. Σταθάκης
6.00 μ.μ.
ΑΚΔ Τρίπολης
ΣΔΥ Τρίπολης – ΑΕ Σπάρτης
Γ. Δούβρης, Παν. Καρδαράς
8.00 μμ.
ΓΔ Σπάρτης
Λακωνικός Κρόνος – Πελασγός Μεγαλόπολης
Πετρ. Ρίζος, Μαρ. Μπακετέα
Τέντα
Καλαμάτα B.C. – Άτλας Καλαμάτας
Παν. Μαγκαφάς, Κων. Μπακετέας. Κομισάριος
Χρ. Δαμουράς.
Δευτέρα 22 Ιανουαρίου – 8.30 μμ.
Τέντα
Ευκλής Καλαμάτας – ΑΟ Θουρίας
Λ. Νάστος, Κων. Μπακετέας. Κομισάριος Αθ. Μακαρούνης.
B΄ ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ
Τρεις αγώνες για τους 2 ομίλους
Αγωνιστική δράση σήμερα και στους δύο ομίλους του πρωταθλήματος μπάσκετ Β΄ κατηγορίας Ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ καθώς διεξάγονται τρεις  συναντήσεις. Στον Α΄ όμιλο και για την 7η αγωνιστική, ο Δαϊκλής Καλαμάτας «κοντράρεται» με τον ΠΑΟΚ Καλαμάτας.
Στον 2ο όμιλο και για την 8η αγωνιστική, ο εκ των πρωτοπόρων Φιλαθλητικός Σπάρτης αντιμετωπίζει  τον ΑΣ Πάνας Κανδήλας, ενώ ο Άρης Σκάλας «συγκρούεται» με τον ΑΓΟΝ Γυθείου.
Αναλυτικά οι σημερινές συναντήσεις της Β΄ κατηγορίας με τους διαιτητές που τις σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
5.00 μ.μ.
ΔΓ Βλαχιώτη
Άρης Σκάλας – ΑΓΟΝ Γυθείου
Μαρ. Μπακετέα, Γ. Τσούβαλης
6.00 μ.μ.
Τέντα
Δαϊκλής Καλαμάτας – ΠΑΟ Καλαμάτας
Αθ. Μητσέας, Χρ. Θωμόπουλος
ΔΓ Σπάρτης
Φιλαθλητικός Σπάρτης – ΑΣ Πάνας Κανδήλας
Πετρ. Ρίζος, Δημ. Πουλουπάτης.
ΒΟΛΕΪ
Επτά αγώνες για το πρωτάθλημα παγκορασίδων
Επτά αγώνες διεξάγονται σήμερα για το πρωτάθλημα βόλεϊ παγκορασίδων της ΕΣΠΕΠ που είναι οι εξής:
Ώρα 3.00 μ.μ.
Γυμναστήριο Πύλου
ΝΟ Πύλου – Δίων Κυπαρισσίας
Ηλ. Τσουμελέας
ΔΓ Σπάρτης
Σπαρτιατικός – ΑΠΟΕΛ Μολάων
Παρ. Σοφού, Ι. Κανελλίδης
4.00 μ.μ.
Κλειστό Παραλίας
ΓΕ Μεσσηνίας – Μεσσηνιακός
Ανδρ. Χριστοδουλόπουλος, Κερ. Μουράτη
6.00 μ.μ.
Κλειστό Παραλίας
ΑΟ Ακρίτας 2 – ΝΟ Καλαμάτας 3
 Π. Χανδρινός, Ολ. Βλαχούλη
7.00 μ.μ.
ΔΣ Μεσσήνης
ΓΣ Μεσσήνης – ΑΟ Ακρίτας 1
Βεν. Λιακουνάκου
8.00 μ.μ.
Κλειστό Παραλίας
Ελπίδα Άριος – ΝΟ Καλαμάτας 1
Π. Χανδρινός, Ολ. Βλαχούλη
ΑΚΔ Τρίπολης
ΑΣΠΕΤ Τρίπολης – Λύκαια Μεγαλόπολης
Αθ. Βαρλοκώστας, Αντ. Δοξαράς

*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ σήμερα :
10:15 Eurosport 1 Αυστραλιανό Όπεν, τένις
 14:00 COSMOTE SPORT 2 HD Εσπανιόλ – Σεβίλλη La Liga
 14:30 COSMOTE SPORT 1 HD Μπράιτον – Τσέλσι Premier League
 15:00 ΕΡΤ3 Άρης - ΑΕ Καραϊσκάκης Football League
 15:00 Novasports 3HD Πλατανιάς – Λεβαδειακός Super League Σουρωτή
 16:30 COSMOTE SPORT 3 HD Χόφενχαϊμ - Μπάγερ Λεβερκούζεν Bundesliga
 16:30 ΕΡΤ1 Πανιώνιος – Ρέθυμνο Basket League
 16:30 ΕΡΤ1 Κύμη – ΑΕΚ Basket League
 16:30 ΕΡΤ1 Άρης – Κολοσσός Basket League
 16:30 COSMOTE SPORT 8 HD Μάιντς – Στουτγάρδη Bundesliga
 16:30 COSMOTE SPORT 7 HD Βόλφσμπουργκ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης Bundesliga
 16:30 COSMOTE SPORT 6 HD Γκλάντμπαχ – Άουγκσμπουργκ Bundesliga
 16:30 COSMOTE SPORT 5 HD Φράιμπουργκ – Λειψία Bundesliga
 16:30 ΕΡΤ1 ΓΣΛ Φάρος – ΠΑΟΚ Basket League
 17:00 ΕΡΤ2 Νίκη Αιγινίου - Εθνικός Αλεξανδρούπολης Volley League
 17:00 COSMOTE SPORT 1 HD Μπέρνλι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Premier League
 17:00 Novasports 4HD Άστον Βίλα – Μπάρνσλι Championship
 17:15 COSMOTE SPORT 2 HD Ρεάλ Μαδρίτης - Ντεπορτίβο λα Κορούνια La Liga
 17:15 Novasports 1HD Παναθηναϊκός – Κέρκυρα Super League Σουρωτή
 18:00 Novasports 3HD Ναντ – Μπορντό Ligue 1
 18:30 ΕΡΤ1 Τρίκαλα – Κόροιβος Basket League
 19:30 COSMOTE SPORT 2 HD Βιγιαρεάλ – Λεβάντε La Liga
 19:30 Novasports 1HD Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Κάρντιφ Championship
 19:30 COSMOTE SPORT 3 HD Αμβούργο – Κολονία Bundesliga
 19:30 Novasports 2HD ΑΕΛ – ΑΕΚ Super League Σουρωτή
 19:30 COSMOTE SPORT 1 HD Μάντσεστερ Σίτι – Νιουκάστλ Premier League
 20:15 COSMOTE SPORT 8 HD Μπενφίκα – Τσάβες Πρωτάθλημα Πορτογαλίας
 21:00 Novasports 3HD Ρεν – Ανζέρ Ligue 1
 21:45 COSMOTE SPORT 6 HD Ρέτζο Εμίλια – Αβελίνο Serie A
 21:45 COSMOTE SPORT 2 HD Λας Πάλμας – Βαλένθια La Liga
 22:30 COSMOTE SPORT 4 HD Κλίβελαντ Καβαλίερς - Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ ΝΒΑ

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2018 :
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 01  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-01-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018  . ~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30 και 31 Δεκεμβρίου 2017 : Δευτέρα 01-01-2018 ... Ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/30-31-2017-01-01-2018.html .-
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/news-03-2018-3.html .- 
~**ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   Με  21 Ιατρικά θέματα για την υγεία μας  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .-
~** Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 04  Ιανουαρίου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~**  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
 Παρασκευή 05  Ιανουαρίου 2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..Σάββατο 06-Ιανουαρίου 2018.. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΑ στις εορτάζουσες και εορτάζοντες  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/rfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή 07 Ιανουαρίου 2018 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-07-2018-7.html .- 
~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο 06 και 07 Ιανουαρίου 2018 :Μια αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ... : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/06-07-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~**  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA News -1- Στο αγιάζι της ενημέρωσης (2) , Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2018  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-1-2-08-2018-2018.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη  09 Ιανουαρίου 2018
* : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-09-2018-09-01-1047-9.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Τετάρτη  10 Ιανουαρίου  2018
  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/news-10-2018.html .- 
~**  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Πέμπτη 11  Ιανουάριος 2018 ..... Ε΄ Μέρος  Εκφράσεις που λέγονται ..και γιατί λέγονται .. 
 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Πέμπτη 11 Ιανουαρίου  2018
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/news-11-2018.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Παρασκευή  12  Ιανουαρίου  2018
 : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-12-2018-12-1-226-2-305.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης ..,
Σάββατο 13 Ιανουαρίου  2018
 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news_13.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,.
Κυριακή 14  Ιανουαρίου  2018 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~** ΑΘΛΗΤΙΚO Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιανουαρίου 2018 ,.Μια εβδομαδιαία ανασκόπηση -επισκόπησης της εβδομάδας που πέρασε -έφυγε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/o-13-14-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,.Δευτέρα 15  Ιανουαρίου 2018 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/01/news.html  .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο  αγιάζι της ενημέρωσης ,.
 Τρίτη  16  Ιανουαρίου  2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news_16.html .-

~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Τετάρτη 17  Ιανουαρίου  2017  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-17-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη  18 Ιανουαρίου  2018
:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-18-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018
:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/01/news-19-2018.html .-  
~** Βρίσκομαι στην σοβαρή απόφαση σκέψεις τέλη Φεβρουαρίου να σταματήσω όλες μου τις αναρτίσεις σε όλα τα ιστολόγιά μου ?; STAMOS 01 ARFARA 2018 ....
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/…/arfara-news-20-2018.html  .-

~**

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5970   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3821   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3821  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 632   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-

  

 ~
Τα βίντεο μας  για σήμερα  :
~*ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ που είσαι ; 2005-2018 :
 https://youtu.be/EfytXqZkDKI .-
~* Στην ΑΛΑΣΚΑ σε Δ Σ  με εωσφόρο 2018 :
 https://youtu.be/ouzio4SlN6o .-
~*οι  μεταγραφές στον Τσίπρα:
 https://youtu.be/WD9FCZEkljo .-
~Φαγητό στα σχολεία Ελληνική Δημοκρατία όχι κυβέρνηση 2018 : https://youtu.be/13NzHjzTU2k  .-
~Γκρέμισαν τον κόκκινο άγγελο του Χατζηδάκη 2018:
 https://youtu.be/ZwXPTC6ud3E .-
~Άλλα λένε άλλα κάνουν 2018 :
 https://youtu.be/j8GrFvwu0ls .-
~Άρτα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ  2018 :
https://youtu.be/U0Qzl7vyroo  .-   
~Άγαλμα στο Λονδίνο 2018 :
 https://youtu.be/zppkl5O18RE .-
~*Κανάλι  διώρυγα του Ερντογάν 2018 :
https://youtu.be/QzDdqdUALJU  .-
~*Κανονιοφόρος Ε και Ακτεορός:
 https://youtu.be/6TAEr1_d1m8 .-
~*Κατασκευή Τ  Κανάλι  ΕΡΝΤΟΓΑΝ  2018:
https://youtu.be/aO-b8DrX5Vk .-
~*ΣΚΟΠΙΑ=ΗΠΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ  2018
: https://youtu.be/WiSUPOI2p_Q .-
~* Τελετουργικό Μουσουλμάνων  2018:
 https://youtu.be/xPsKyLY2q4k .-
`~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου