arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

 
Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  15  Ιανουαρίου  2013  :

Φωτογραφίες  από το  ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2011
 
Το ποντικάκι μας ...κοντά στην ενημέρωση  ! :
***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί   Άλλα  :

***   Θυελλώδεις άνεμοι στο Μεσσηνιακό κόλπο
 * Στη θάλασσα των Κυθήρων επικρατούν σήμερα Τρίτη νότιοι θυελλώδεις άνεμοι 7 τοπικά και θυελλώδεις 8, όπως ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Καλαμάτας. Για το λόγο αυτό οι ιδιοκτήτες των μικρών σκαφών που ελλιμενίζονται σε λιμάνια και όρμους της θαλάσσιας περιοχής του Μεσσηνιακού Κόλπου θα πρέπει να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των σκαφών τους. Συνιστάται επίσης, να αποφεύγεται ο απόπλους κάθε μικρού σκάφους μέχρι βελτίωσης των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

***  Ανυπόγραφη «προκήρυξη» για την επίθεση στην οικία Κεδίκογλου

* Ένα κείμενο στο οποίο εξηγείται η επίθεση στην οικία Κεδίκογλου ανέβηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον δικτυακό τόπο indymedia.
Στο κείμενο διαψεύδεται -με ειρωνικό τρόπο- η σχέση των δραστών με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και το ότι στόχος ήταν το σπίτι του αδελφού του, Γ.Κεδίκογλου.
Αντίθετα, υπογραμμίζεται ότι στόχος ήταν το γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ τονίζεται ότι δεν κινδύνεψε και δεν θα μπορούσε να κινδυνεψει κανείς.
Χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα:
«Ναι, είναι αλήθεια... Κάθε πρωί παραλαμβάνουμε από την Κουμουνδούρου μπιτόνια βενζίνη που μας τα στέλνει ο σύντροφος Τσάβες (γκαζάκια μας έχει υποσχεθεί ο Αλέξης όταν βγάλει φυσικό αέριο ο σύντροφος Χριστόφιας).
» Ναι, είναι αλήθεια... Στο τυπογραφείο της Αυγής τυπώνουμε κρυφά τα επαναστατικά μας μανιφέστα.
» Ναι, είναι αλήθεια... Συναντιόμαστε με τον Αλέξη στη Μεσολογγίου να μας πει ποιούς στόχους να χτυπήσουμε.
» Ναι, είναι αλήθεια... Ιδεολογικός μας ινστρούχτορας είναι ο σύντροφος Σκουρλέτης.
» Ναι, είναι αλήθεια... Ο σύντροφος Λαφαζάνης είναι υπεύθυνος επιμελητείας (κουκούλες, ρόπαλα, σφυριά).»
Παράλληλα, αναφέρεται ότι από την επίθεση δεν κινδύνεψε και δεν θα μπορούσε να κινδυνεψει κανείς:
«Το πολυόροφο και μεγάλης έκτασης αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα νεοκλασικής οικείας και σύγχρονης πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Μαντζάκου και Μπενάκη είναι ιδιοκτησία της οικογένειάς του.
» Σε κάποια από τα διαμερίσματα των επάνω ορόφων που κατοικούνται μένουν συγγενικά του πρόσωπα ενώ τα περισσότερα νοικιάζονται. Άρα η επίθεση δεν πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του αδερφού του αλλα στην είσοδο της πολυκατοικίας.
» Η θωρακισμένη του πόρτα μας απέτρεψε απ'το να κάνουμε κάτι ουσιαστικό. Χύσαμε λοιπόν και πυροδοτήσαμε ποσότητα βενζίνης στην είσοδο της πολυκατοικίας. Εκεί υπήρχε μόνο η πόρτα του γραφείου του Σίμου Κεδίκογλου και μια δεύτερη θωρακισμένη πόρτα η οποία οδηγεί σε ένα δεύτερο προθάλαμο στον οποίο υπάρχει το ασανσέρ για τους επάνω ορόφους. Από την επίθεση αυτή δεν κινδύνεψε και δεν θα μπορούσε να κινδυνεύσει κανείς.»

*** Ερημιά και εγκατάλειψη στο κτήριο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα

* Σπασμένα τζάμια και πόρτες
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Κλίμα αισιοδοξίας είχαν δημιουργήσει τους προηγούμενους μήνες οι ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής για συνεργασία με τη ΓΑΙΟΣΕ και απόδοση κατά χρήση περιουσιακών στοιχείων της στο Δήμο Καλαμάτας. Μάλιστα, οι ανακοινώσεις συνεχίστηκαν με κάποιες πρώτες παρεμβάσεις, όπως η φροντίδα του πάρκου στο κεντρικό κτήριο του ΟΣΕ και η πλακόστρωση του πεζοδρομίου της οδού Κεφάλα.
 Από εκεί και πέρα, όμως, οι υπόλοιπες διαδικασίες φαίνεται να έχουν «κολλήσει», με αποτέλεσμα το κεντρικό κτήριο στην πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού να εμφανίζει σοβαρά σημάδια εγκατάλειψης. Μια βόλτα να κάνει κάποιος στους γύρω χώρους του καταλαβαίνει αμέσως τι συμβαίνει.
 Προχθές συναντήσαμε στο σταθμό το σταθμάρχη Δημήτρη Διονυσόπουλο, ο οποίος και μας περιέγραψε όσα αντικρίζει ο καθένας από εμάς: «Ο σταθμός είναι χωρίς ανθρώπινη παρουσία κάποιου υπαλλήλου το μεγαλύτερο μέρος του 24ώρου. Δεν υπάρχει, δηλαδή, φύλαξη, με αποτέλεσμα να σημειώνονται φθορές σε καθημερινή βάση.
Πιστεύω, αν μη τι άλλο, και μέχρι να βρεθεί οριστική λύση, ότι θα πρέπει να υπάρχει κάποιος που να φυλάει το χώρο, ώστε να προστατεύεται το ιστορικό κτήριο.
Παρ’ ότι βρισκόμαστε στο κέντρο της πόλης, δεν μπορείτε να καταλάβετε τι γίνεται κάθε ημέρα. Και οι όποιες επισκευές γίνονται με δική μας πρωτοβουλία και εργασία. Για παράδειγμα, μία ημέρα πριν έρθει το τελευταίο εκδρομικό τρένο βάψαμε μόνοι μας τους γύρω χώρους, επισκευάσαμε τα σπασμένα τζάμια, σβήσαμε τα γκράφιτι. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε το κτήριο στην τύχη του.
Υπάρχει κι ένα θέμα με το προσωπικό, γιατί δε βρισκόμαστε κάθε ημέρα εδώ. Εργαζόμαστε αλλού. Ο σταθμός ανοίγει επίσημα μόνο πέντε (5) ημέρες το μήνα, κυρίως για να πληρώσουμε κάποιους πάγιους λογαριασμούς, κι όταν έρθει κάποιο εκδρομικό τρένο. Τις υπόλοιπες ημέρες έρχονται ορισμένοι υπάλληλοι για δύο ώρες - τρεις ώρες, μόνο και μόνο γιατί αγαπούμε τους χώρους. Επίσημα, δεν ανήκουμε στην υπηρεσία.
Η σημερινή νεολαία θεωρεί “χαβαλέ” και “πλάκα” να σπάζει τζάμια και να καταστρέφει δημόσιους χώρους, οι οποίοι στην ουσία είναι και δικοί τους. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς σκέπτονται.
Είναι κρίμα να έχει αυτή την τύχη η περιουσία του ελληνικού λαού. Δεν ταιριάζουν η ερήμωση και η απαξίωση στο συγκεκριμένο χώρο.
Από την άλλη πλευρά, μέχρι πρότινος είναι γνωστό ότι η γύρω περιοχή ήταν και κέντρο “φιλοξενίας” λαθρομεταναστών. Όμως, η κατάσταση αυτή έχει αλλάξει. Σήμερα δεν υπάρχει ανάλογο φαινόμενο.
Χρειάζεται, σε κάθε περίπτωση, οριστική λύση στο θέμα της τύχης του κτηρίου, γιατί δεν ταιριάζει στην ιστορία του και στην πόλη η σημερινή εικόνα».


***  Οριστικό τέλος στην αυθαίρετη δόμηση
Στο «στόχαστρο» της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου
1.047 αυθαίρετα κτίσματα
 Την πρώτη, στη χώρα, ολοκληρωμένη καταγραφή αυθαίρετης δόμησης σε δάση και αιγιαλούς πραγματοποίησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, στους 12 νομούς της αρμοδιότητάς της.
Η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Α.Δ., ανταποκρινόμενη, άμεσα, στο αίτημα των επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ προς όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, έχει ήδη προχωρήσει στην καταγραφή 1.047 αυθαίρετων κτισμάτων που δεν μπορούν να τακτοποιηθούν με το νόμο 4014/11 και έχει δημιουργήσει μια βάση δεδομένων, με την οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου μπορούν να τα εντοπίσουν με ευκολία πάνω στους χάρτες.
Η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου κατέγραψε, όμως, και μια δεύτερη πανελλήνια πρωτιά. Με πρωτοβουλία των στελεχών της και με καθαρά δικά της μέσα, δημιούργησε ένα πρότυπο λογισμικό, σύμφωνα με το οποίο κρίνεται η σοβαρότητα των δυσμενών επιπτώσεων από κάθε αυθαίρετο κτίσμα, έτσι ώστε να μπορεί εύκολα να καθορίζεται και η προτεραιότητα στις κατεδαφίσεις.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, από το σύνολο των 1.047 αυθαιρέτων κτισμάτων τα 473 καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα 315 στη Δυτική Ελλάδα και τα 259 στην Περιφέρεια Ιονίου, ενώ 880 από αυτά βρίσκονται σε αιγιαλούς και παραλίες και 167 εντός δασών.
Πρώτος στη λίστα με τα αυθαίρετα κτίσματα βρίσκεται ο Δήμος Ευρώτα Λακωνίας, με ένα σύνολο 136, από τα οποία τα 125 είναι σε αιγιαλούς και τα 11 σε δάση, ενώ στις πρώτες θέσεις ακολουθούν:
-Ο Δήμος Κέρκυρας με 129 (128 στον αιγιαλό και 1 σε δάσος)
-Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων με 94 (54 σε δάση και 40 στον αιγιαλό)
-Ο Δήμος Κεφαλλονιάς με 87 (82 στον αιγιαλό και 5 σε δάση)
-Ο Δήμος Πατρέων με 78 (60 στον αιγιαλό και 18 σε δάση)
-Ο Δήμος Μεσολογγίου με 73 αυθαίρετα, όλα στον αιγιαλό.
-

*** Ακόμα μία απευθείας ανάθεση για τα σκουπίδια στο Δήμο Καλαμάτας :

Στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων για έλεγχο η διαδικασία
Σε ακόμα μία απευθείας ανάθεση για τη μεταφόρτωση και μεταφορά των απορριμμάτων του, μέσω του εργολάβου Θ. Καράμπελα, προχωρά ο Δήμος Καλαμάτας. Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί από το δήμαρχο Παν. Νίκα και η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση καλείται να την εγκρίνει, σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού νόμου.
Όπως αναφέρεται στην εισήγηση του θέματος, την οποία υπογράφει ο κ. Νίκας, μετά τη διακοπή της κομποστοποίησης η παραπάνω διαδικασία έχει επιλεγεί ως η μοναδική, για προσωρινό διάστημα, η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος προσπαθεί να αντιμετωπίσει με εναλλακτικές λύσεις το θέμα, μέχρι να ολοκληρωθεί η εφαρμογή του προγράμματος που κινεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τόσο με το συντονισμό που επιδιώκει με τους υπόλοιπους Δήμους της Μεσσηνίας όσο και εναλλακτικά, με μίσθωση κατάλληλων οικοπεδικών εκτάσεων μέσα στα όρια του Δήμου Καλαμάτας.
Πάντως, σημειώνεται ότι η παραπάνω διαδικασία θα είναι η τελευταία με αυτή τη μορφή, αφού πλέον ο Δήμος θα επανέλθει στο θέμα μετά από γνωμοδότηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Συμβάσεων, στην οποία στέλνονται τα σχετικά έγγραφα, για να προχωρήσει στον προβλεπόμενο προσυμβατικό έλεγχο.
Το χρονικό διάστημα της νέας σύμβασης θα είναι ένας (1) μήνας που εκτιμάται ότι θα γνωμοδοτήσει η ανεξάρτητη αρχή. Το δε συνολικά προϋπολογιζόμενο ποσό θα ανέλθει σε 180.000 ευρώ. Η αποζημίωση του εργολάβου για τις υπηρεσίες που θα προσφέρει είναι 67,96 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ανά τόνου φορτίου απορριμμάτων, και το συγκεκριμένο κόστος θα βαρύνει τον υπό σύνταξη προϋπολογισμό του 2013.  Α.Π.

***  Αναχώρησαν από την Κυπαρισσία για το ραντεβού στην Αθήνα με το Μαυραγάνη, ενώ συνεχίζεται ο αποκλεισμός.

* Λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί αναχώρησε η αντιπροσωπεία του δήμου Τριφυλίας και του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας για την Αθήνα, όπου θα συναντηθούν, στις 12.30 το μεσημέρι, με τον Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, μετά από ραντεβού που έκλεισε ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος.
Στο βαν του δήμου (πρώην Κυπαρισσίας) επιβαίνουν ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας και προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας Γιάννης Κατσαργύρης, η δημοτική σύμβουλος και υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας Μαρία Πανουσιοπούλου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας - με πρωτοβουλία του οποίου γίνονται οι κινητοποιήσεις για την παραμονή σε λειτουργία της Εφορίας - , ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Αβδάλας καθώς επίσης, ο αντιδήμαρχος από τους Γαργαλιάνους Ευστάθιος Ανδρινόπουλος και ο εργολάβος και πρόεδρος της Τ.Ο. ΝΔ Γιώργος Φωτεινός! Για τη μετάβαση στην Αθήνα των δύο τελευταίων, ωστόσο, προκλήθηκαν ερωτηματικά στους πολίτες που τους είδαν και οι οποίοι συνεχίζουν τον αποκλεισμό της Εφορίας...
 Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Εφορίας Κυπαρισσίας!
Επαγγελματίες και πολίτες της Κυπαρισσίας και της ευρύτερης περιοχής συνεχίζουν και σήμερα, για δεύτερη μέρα, τον αποκλεισμό της Εφορίας Κυπαρισσίας. Αν και ο αγώνας που δίνουν, μοιάζει - μετά και τις βαρύγδουπες δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα και την άκαμπτη στάση του στην κατάργηση των Δ.Ο.Υ. - άνισος, οι συγκεντρωθέντες ελπίζουν πως αν βρουν σήμερα στη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών «ευήκοα ώτα», στα σοβαρά, βάσιμα και πραγματικά επιχειρήματά τους, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και η Κυβέρνηση θα κατανοήσουν το δίκαιο αίτημα του αγώνα τους για παραμονή σε λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας, θα αντιληφθούν την αδικία τους σε βάρος της Τριφυλίας, θα καταλάβουν πως με το «λουκέτο» στην Εφορία Κυπαρισσίας προκαλείται τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και θα πάρουν απόφαση για αναστολή!    Του Ηλία Γιαννόπουλου  .-

***  Στουρνάρας: Το παράδειγμα της μεγάλης τουριστικής επένδυσης στη Μεσσηνία, μπορεί να επαναληφθεί
*  Οκτώ πυλώνες ενός νέου δεκαετούς αναπτυξιακού σχεδίου παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην εκδήλωση του ΙΟΒΕ για τη βράβευση του πρώην πρωθυπουργού, κ. Λουκά Παπαδήμου.
 Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει συμφωνία δημόσιου – ιδιωτικού τομέα για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, για την εφαρμογή ενός “Ελληνικού Προγράμματος Ανάπτυξης», όπως το ονόμασε.
 “Θα επιχειρήσω να σκιαγραφήσω την Ελλάδα του αύριο. Την οικονομικά βιώσιμη Ελλάδα που θα είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας”, είπε χαρακτηριστικά.
 Στη συνέχεια αναφέρθηκε στου οκτώ τομείς που πρέπει να στηριχθεί η ανάκαμψη της οικονομίας:
1 -Κατ' αρχάς, η χώρα μας, πρέπει και μπορεί να αποκτήσει δεσπόζουσα θέση στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη συμμετέχοντας όχι μόνο στη διακίνηση αλλά και στην εξόρυξη ορυκτών καυσίμων. Αλλά παράλληλα πρέπει να έχει εκτελέσει ένα σοβαρό σχέδιο αξιοποίησης των πηγών ενέργειας που θα την καταστήσει από τα πλέον αυτόνομα ενεργειακά κράτη. Και δεν είναι μόνο οι υδρογονάνθρακες που θα δυνητικά θα διαδραματίσουν πρωτεύοντα ρόλο, αλλά ένα σημαντικό φάσμα ορυκτών καυσίμων.
 2-Η ελληνόκτητη ναυτιλία, όπως κατέδειξε και η σχετική μελέτη του ΙΟΒΕ που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες, μπορεί να συνδράμει τα μέγιστα, στην έξοδο της χώρας από την ύφεση. Η πρωτιά μας σε χωρητικότητα στην παγκόσμια ναυτική αγορά δεν αρκεί. Η προσέλκυση αλλά και επιστροφή ναυτιλιακών επενδύσεων μπορεί να έχει σημαντικότατες ωφέλειες, για τη χώρα και πολύ θετική επίδραση στην απασχόληση. Σήμερα, και κυριολεκτώ στο σήμερα, διεξάγουμε εποικοδομητικές συζητήσεις με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προκειμένου να συμμετάσχουν και αυτοί στην εθνική προσπάθεια διάσωσης της χώρας, αφενός με αύξηση της συμμετοχής τους στα δημοσιονομικά βάρη και αφετέρου με αυξημένες ναυτιλιακές επενδύσεις στη χώρα.
 -3 Η χώρα μας, πρέπει και μπορεί να αναβαθμίσει το ρόλο της στην παγκόσμια διακίνηση και εμπορία αγαθών. Το παράδειγμα της συμφωνίας της Cosco με τη Hewlett-Packard, αλλά και της συμβολής που μπορεί να έχει η ΤΡΑΙΝ-ΟΣΕ, είναι χαρακτηριστικό των δυνατοτήτων που έχουν τα λιμάνια και ο σιδηρόδρομος της χώρας μας. Μπορούμε να γίνουμε μια μεγάλη εμπορική πύλη της Ευρώπης και όχι μόνο. Σε αυτό τον τομέα πρέπει να εξετάσουμε τη δυνατότητα και ο Διεθνής Αερολιμένας μας να προσελκύσει περισσότερες εμπορικές πτήσεις.
 4 - Επιπρόσθετα, η χώρα μπορεί να κάνει άλματα στην επισκεψιμότητα της αν επιτρέψει στην Τουριστική Βιομηχανία να επεκταθεί. Η συνεισφορά του Τουρισμού στο ΑΕΠ έχει πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Το παράδειγμα της μεγάλης τουριστικής επένδυσης στη Μεσσηνία, μπορεί να επαναληφθεί με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας όπως, π.χ. της περιοχής Αφάντου στη Ρόδο αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές, αυξάνοντας την προσέλευση στη χώρα μας τουριστικής πελατείας υψηλής αγοραστικής δύναμης. Σε αυτό θα συμβάλλει η αξιοποίηση των μικρών λιμανιών και μαρίνων μας που θα ευνοήσει την ανάπτυξη του ιστιοπλοϊκού αλλά και ναυταθλητικού- τουρισμού.
 5-Το νέο, υγιές και επαρκώς κεφαλαιοποιημένο ελληνικό τραπεζικό σύστημα που θεμελιώνεται τη στιγμή αυτή θα μπορεί να συνδράμει σημαντικά στη αναπτυξιακή πορεία τα επόμενα χρόνια.
 6- Ο αγροτικός τομέας και η βιομηχανία τροφίμων και ποτών της χώρας μας χαρακτηρίζεται αργά αλλά και σταθερά όλο και περισσότερο από εξωστρέφεια. Οι πλέον κερδισμένοι παραγωγοί και έμποροι θα είναι αυτοί που θα διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα με ταυτότητα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
 Οι ταχείες αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες παγκοσμίως σε συνδυασμό με τις δημογραφικές μεταβολές δημιουργούν ένα νέο τοπίο στην αγορά τροφίμων και ποτών. Αν αφουγκραστούμε τις αλλαγές και προσαρμοστούμε στη διεθνή ζήτηση θα ωφεληθούμε πολύ.
 7-Οι ελληνικές εταιρείες που εξειδικεύονται στην πληροφορική, τις τηλεπικοινωνίες και τις νέες τεχνολογίες είναι ένα κομμάτι τις ελληνικής αγοράς με πολύ σοβαρές δυνατότητες για διεθνή επέκταση. Η Ελλάδα στο μέλλον μέσα από συγκέντρωση δυνάμεων μπορεί να δημιουργήσει διεθνείς πρωταθλητές και σε αυτόν τον κλάδο.
 8 - Η οικονομική μας διπλωματία και γενικότερα οι διεθνείς μας σχέσεις μπορούν να συνδράμουν στην προσέλκυση επενδυτών και επιχειρηματιών που θα ενδιαφερθούν για την εγχώρια παραγωγή.
Πηγή: http://www.imerisia.gr .-

***  Δολιοφθορά στο Εθνικό Στάδιο Χανίων πριν τον αγώνα με την Καλαμάτα
*  Μπροστά σε ένα περίεργο θέαμα βρέθηκαν οι άνθρωποι του Α.Ο. Χανιά όταν αντίκρισαν σκισμένα τα δίχτυα των τερμάτων μερικές ώρες πριν τον αγώνα με την ομάδα της πόλης μας.
Η ανακοίνωση που εξέδωσαν ακολουθεί πιο κάτω:
“Η ΠΑΕ ΑΟ ΧΑΝΙΑ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για την καταστροφή των καινούριων διχτυών των τερμάτων του Εθνικού Σταδίου πιθανώς το βράδυ της Κυριακής.
 Τέτοιες ενέργειες και μάλιστα λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο ματς με την Καλαμάτα, όποιους και αν έχουν ως αυτουργούς, άμεσους ή ηθικούς, δε βοηθούν την πρόοδο του Χανιώτικου ποδοσφαίρου.
 Ιδιαίτερη εντύπωση πάντως προκαλείται από το γεγονός ότι οι μόνες φθορές που προκλήθηκαν ήταν αυτές στα τέρματα ποδοσφαίρου και όχι σε άλλο εξοπλισμό του Σταδίου.
 Παράλληλα εκφράζει για άλλη μία φορά τη λύπη της για την άθλια κατάσταση που παρουσιάζει το Εθνικό Στάδιο της πόλης, στάδιο που αγωνίζεται ο ΑΟΧ δίχως να είναι δική του επιλογή με κόστος, αγωνιστικό και οικονομικό.
 Η ΠΑΕ ΑΟ ΧΑΝΙΑ ενημερώνει, εξάλλου, ότι η ενέργεια αυτή έρχεται ως συνέχεια μίας σειράς άλλων ενεργειών δολιοφθοράς που εντοπίζονται χρονικά από τις αρχές Νοεμβρίου και μετά, στρέφονται κατά της ομάδας και δε γνωστοποιήθηκαν για να μην προκληθεί ένταση και αποπροσανατολισμός.
 Χανιώτες φίλαθλοι, σταθείτε δίπλα στην ομάδα στην κρισιμότερη στιγμή της ιστορίας της.
 Το ματς της Τετάρτης είναι ιδιαίτερης σημασίας και ζητούμε τη στήριξη σας.
 Απομονώστε τους ανώνυμους υβριστές και τους εχθρούς του ΑΟΧ, ελάτε στο Στάδιο την Τετάρτη να χειροκροτήσετε τα παιδιά της ομάδας“.

*** Τροχαίο με υλικές ζημιές έξω από το Νοσοκομείο :

    *  Πριν λίγο μπροστά από το νοσοκομείο της Καλαμάτας συγκρούστηκαν δύο αυτοκίνητα, ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά μόνο υλικές ζημίες.

*** Απόψεις - Θέσεις - Τοποθετήσεις  Κρίσεις ... :
***  "Τσιγγάνοι και εγκληματικότητα" 12.9.12
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ένα ενδιαφέρον άρθρο που έγραψε ο κ. Βασίλειος Γ. Τσιγαρίδης (Διοικητής Αστυνομικός Τμήματος Μελιγαλά Μεσσηνίας) σχετικά με την παραβατικότητα των τσιγγάνων και δημοσίευσε στη μεσσηνιακή εφημερίδα Ελευθερία.
Πιστεύω πως ο Διοικητής άγγιξε το θέμα με ψυχραιμία και θα ήθελα να τον συγχαρώ για τη δημοσίευση, αφού οι αστυνομικοί δε μας έχουν συνηθίσει σε αντίστοιχες ενέργειες και πρακτικές. Ο κ. Τσιγαρίδης αναζήτησε πηγές και εξέθεσε τη θέση του πάνω στο πρόβλημα της "μικροεγκληματικότητας" των τσιγγάνων και παρέθεσε προτάσεις για τη λύση του.
Μπράβο και πάλι, χαίρομαι που υπάρχουν ενεργοί αστυνομικοί που, έχοντας μια θέση ευθύνης, εκφράζουν απόψεις πάνω σε τρέχοντα κοινωνικά προβλήματα. Και να φανταστεί κανείς ότι το συγκεκριμένο κλάδο δεν τον εκτιμώ ιδιαιτέρως... 

*** Η ΕΝΟΠΛΗ ΒΙΑ,Η ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ,ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ,ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ,ΟΙ ΛΟΣΤΟΙ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ,ΜΑΣΚΕΣ,ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ...ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ 5 ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ 17N.....ΒΕΝΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΙΟΣ,ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ...ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ ???? ΟΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΠΑΡΑΤΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ....ΝΑΙ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ...ΔΙΔΑΧΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΛΕΖΟ ΚΑΙ ΜΗΚΗ...Ο ΙΔΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΕΓΛΥΨΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΟΛΟΓΕΡΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΟΥΖΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ OMPAMAKH ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΟΡΟΣ.... ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ....Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ OK ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ....ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ...Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΑΕΡΟΛΟΓΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΞΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΣΑΜΗΔΕΣ,ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ,ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ...ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ... ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 73 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.... ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ...ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.... ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΦΩΝΑΞΩ ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΜΠΟΡΩ ...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.... ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΙΛΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.....
***  Με το «Θάρρος» της γνώμης
 Σε δύο μέρες ο χρόνος αλλάζει.
Ημερολογιακά…
Συνηθίζεται, λοιπόν, σημειολογικά, να κάνουμε μία προβολή του εαυτού μας στο αύριο.
Και αποτελεί αυτό μια ευχή από μας για μας.
Και για τους δικούς μας ανθρώπους, κομμάτι της ψυχής μας.
Μήπως, όμως, αν αυτή η ευχή ήταν σοβαρή, θα τη ονομάζαμε δέσμευση;
Ένα μπουκέτο ευχές μάζεψα από ένα ξέφωτο, στη μέση του πουθενά.
Για τους αφρούρητους, που δεν είχαν ποτέ ένα άλλοθι για τα λάθη τους…
Για τους αντιρρησίες της παρηγοριάς…
Για όσους ξέρουν να ζητούν από τους άλλους με λεβεντιά…
Για όσους χτύπησε αλύπητα ο χιονιάς αλλά αυτοί περιμένουν καρτερικά την επόμενη άνοιξη…
Για όσους έστρεψαν το βλέμμα μακριά από την αγιογραφία τους…
Για όσους κυνηγούν το όνειρό τους, κόντρα στο ρεύμα, έστω και με χιονιά…
Για όσους έμαθαν να ψάχνουν και να βρίσκουν τη χαρά μέσα στις μικρές στιγμές…
Για όσους στην ανατομία του σώματός τους διακρίνεται κυρίαρχα μία μεγάλη φωσφορίζουσα καρδιά…
Με τους υπόλοιπους, τσουγκρίζω απλά το ποτήρι με ένα τυπικό χαμόγελο.
Απλοί συνεπιβάτες στο λεωφορείο της ζωής…
Μια καταπληκτική δέσμευση άκουσα, η οποία αξίζει να μεταφερθεί: «Για τις ρηχές θάλασσες δε θα προδώσω τον ωκεανό μου!».
Ας είμαστε, λοιπόν, αυτόν τον καινούριο δύσκολο χρόνο που κοντοζυγώνει με πείσμα πιστοί στο δικό μας ωκεανό!  Α.
 ~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :

~  http://www.youtube.com/stamos01 ,   =2202  video.-

~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =480  video.-

~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      492 video.-

                                             ***Σύνολο  :  3174  βίντεο ανηρτημένα .-

**
AΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ   2013   :
  ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/h-1-2013.html , H Αρχή του χρόνου στην ενημέρωση ,Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/02-2012.html , Αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 02 Ιανουαρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/03-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2012 .
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/01/t-03-2013.html , Tο αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2013 .-
~**   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/01/o-04-2012.html ,, Τo αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 04 Ιανουαρίου 2012.-
 ~*** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/01/t-05-2013.html , Tο αγιάζι του Σαββάτου 05 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/16.html , Βίντεο 16ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο , Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 .-
 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/a-6-7-2013.html , Aθλητικό Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιανουαρίου 2013 .-

 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/16.html , Βίντεο 16ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο , Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 .-

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 07 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/01/07-2013.html , Δευτέρα 07 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2013 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/01/09-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/10-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/11-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013  .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/01/02-2013.html , Διαδρομές μέσα από Βίντεο Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 .-  
 ~**  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 12 καί 13 Ιαανουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/01/12-13-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σαββατοκύριακο 12 καί 13 Ιανουαρίου 2013 .-
~*** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/01/14-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 .-
***  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/01/15-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου