arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  20  Δεκεμβρίου  2012  :

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !
ΚΑΛΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
γιά  όλους  μας !

Το  ποντικάκι  κοντά στην ενημέρωση !

** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ καί Άλλα :


*** Κράτος οι τσιγγάνοι, θεατής η αστυνομία!  :
* Θύμα ξυλοδαρμού από τσιγγάνους έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης
Της Βίκυς Βετουλάκη\
Θύμα ξυλοδαρμού, από ομάδα τσιγγάνων, καταγγέλλει ότι έπεσε το βράδυ της Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Μεσσήνης ο κ. Ιωάννης Αναστασόπουλος από την Πιλαλίστρα του Δήμου Μεσσήνης.
Μιλώντας στο «Θάρρος» περιγράφει πως μέσα σε ελάχιστα λεπτά εμφανίσθηκαν πέντε αυτοκίνητα με περίπου 20 τσιγγάνους, οι οποίοι με ξύλα άρχισαν να τον χτυπούν, χωρίς εκ των πραγμάτων οι δύο αστυνομικοί, που ήταν όλη κι όλη η δύναμη του Τμήματος εκείνη τη στιγμή, να μπορούν να κάνουν κάτι.
Ο ίδιος καταγγέλλει πως, παρά το γεγονός ότι ζήτησε να κάνει μήνυση, του συνέστησαν να περιμένει, με αποτέλεσμα να χαθούν οι πρώτες ημέρες και το πλεονέκτημα του Αυτοφώρου.
Επεισόδιο
Έχοντας εμφανή σημάδια στο πρόσωπό του, ο κ. Αναστασόπουλος μας περιέγραψε ότι την Κυριακή σημειώθηκε ένα επεισόδιο μεταξύ του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πιλαλίστρας με τσιγγάνους της περιοχής και ο ίδιος βρέθηκε στο σημείο: «Ο πρόεδρος είχε καλέσει την Αστυνομία. Ήρθε το περιπολικό και οι αστυνομικοί μάς πήραν και πήγαμε μαζί με άλλον έναν κάτοικο στο Αστυνομικό Τμήμα της Μεσσήνης να δώσουμε κατάθεση, καθώς ήμασταν παρόντες στο επεισόδιο και να κάνει μήνυση ο πρόεδρος. Ενώ ο πρόεδρος βρισκόταν στο κτήριο της Αστυνομίας για να δώσει κατάθεση, είχαν έρθει κι άλλοι από το χωριό μας να καταθέσουν ότι δημιουργούνται προβλήματα με τους τσιγγάνους. Ήμασταν έξω από το κτήριο. Ξαφνικά ήρθαν κάτω από το κτήριο της Αστυνομίας και σταμάτησαν πέντε αυτοκίνητα με τσιγγάνους, οπλισμένοι με ρόπαλα και αυτοσχέδια κλομπ. Επιτέθηκαν προσωπικά σε μένα και στον άλλον κάτοικο που περιμέναμε μαζί να καταθέσουμε και άρχισαν να μας χτυπούν. Η Αστυνομία είχε δύο άτομα δύναμη εκεί. Έκαναν ό,τι μπορούσαν τα παιδιά. Οι τσιγγάνοι, όμως, ήταν σίγουρα 20 άτομα. Ήρθε τελικά κι άλλη δύναμη της Αστυνομίας, αλλά δεν έγινε καμία σύλληψη, ούτε καν προσαγωγή».
Στη συνέχεια, όπως είπε, ήθελε να κάνει μήνυση, αλλά οι αστυνομικοί τού είπαν να περιμένει, να φέρει χαρτί από γιατρό και να δώσει 100 ευρώ- είναι το παράβολο για να καταθέσει τη μήνυση!
 «Προσπαθούσαν να μη γίνει η μήνυση, γιατί είχαν χτυπήσει τα “κόκκινα” τηλέφωνα από κάποιους. Ταυτόχρονα, και ο πρόεδρος και οι τσιγγάνοι απέσυραν τη μήνυση και τότε εμφανίσθηκαν οι τσιγγάνοι και μας επιτέθηκαν. Είμαι υποχρεωμένος τώρα να πληρώσω δικηγόρο και τα σχετικά έξοδα. Η Aστυνομία δεν έκανε τίποτα στη συνέχεια, ενώ δώσαμε ονόματα ποιοι ήταν, καθώς κάποιους τους ξέραμε. Εμάς δε μας άφηναν να πάμε ούτε μέχρι το περίπτερο να πάρουμε νερό και τους τσιγγάνους τούς άφησαν έτσι», συμπλήρωσε ο κ. Αναστασόπουλος.
 Τέλος, επισήμανε ότι στην περιοχή συμβαίνουν πολλές κλοπές, χωρίς ποτέ να έχουν δει κάποιον από τους τσιγγάνους να τις κάνει, ωστόσο το πρόβλημα είναι μεγάλο.   -  .αστυνομικα  δημος  μεσσηνης
Σημ. : Κύριοι κυβερνόντες και λοιποί.... Απελευθερώστε  τους  αστυνομικούς στη χρήση όπλου...  ενάντια  στην ατιμορησία  και τον εκτροχιασμό του κοινωνικού ιστού , με εκληματικότητα , κλοπές , ξυλοδαρμούς , διαρήξεις , και αρκετές άλλες παρανομίες και βίες πράξεις κατά τις  ελευθερίας ... για να μειωθεί  άμεσα η εγκληματικότητα και η κάθε ήδους παρανομία ..
Μην αναγκάζεται τους πολίτες στην αυτοδικία  παίρνοντας το νόμο στα χέρια τους ....

*** Νέα δρομολόγια της Ryanair από Καλαμάτα για Βρυξέλλες και Ρώμη
* ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΡΩΜΗ
 Νέα δρομολόγια της Ryanair από Καλαμάτα
 Η Ryanair ανακοίνωσε νέα δρομολόγια από Καλαμάτα προς Βρυξέλλες - Ρώμη και Μιλάνο.
Η εταιρεία υπολογίζει ότι θα μεταφέρει περί τους 45.000 επιβάτες, με έξι πτήσεις ανά εβδομάδα από τον Απρίλιο, διατηρώντας περί τις 45 θέσεις εργασίας σε τοπικό επίπεδο. Ειδικότερα, θα εκτελούνται τέσσερις πτήσεις ανά εβδομάδα στα δρομολόγια Καλαμάτα - Βρυξέλλες και Καλαμάτα - Ρώμη, με εκτιμώμενο αριθμό επιβατών τους 30.000.  Α.Π.

*** Μαχαιρωμένος 24χρονος ναυτικός διακομίστηκε με Super Puma στο Νοσοκομείο Καλαμάτας!  :
* Με τέσσερις μαχαιριές στην κοιλιακή χώρα και τα πλευρά διακομίσθηκε σήμερα νωρίς το πρωί με ελικόπτερο Super Puma στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 24χρονος Ουκρανός ναυτικός, μετά από διαμάχη που είχε με το β΄ μηχανικό του πλοίου, ένα 42χρονο Ρώσο.
 Το επεισόδιο συνέβη μέσα στο πλοίο Motor Vecel Don 2, σημαίας Μάλτας, το οποίο έχει ξεκινήσει από την Ισπανία με προορισμό την Τουρκία, φορτωμένο χαρτομάζα.
 Για προσωπικούς λόγους, όπως ισχυρίζεται ο Ρώσος μηχανικός του πλοίου, έπληξε με μαχαίρι το νεαρό Ουκρανό. Ο Ρώσος συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Καλαμάτας.
 Ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε το θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ για το συμβάν και το Super Puma ανέλαβε τη διακομιδή του νεαρού Ουκρανού, ο οποίος υποβλήθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας σε χειρουργική επέμβαση.
 Μέχρι τη συμπλήρωση, τέλος, των οργανικών θέσεων του πληρώματος έχει απαγορευθεί ο απόπλους του πλοίου από το λιμάνι της Καλαμάτας.

***  ΑΘΛΗΤΙΚΑ  γιά σήμερα :

Για  το Κύπελλο Ελλαδας  στην 3η  Φάση   δεύτερος αγώνας :
19/12/2012 Προοδευτική Παναθηναϊκός  1 - 2  .- ^
19/12/2012 Νίκη Βόλου Πανθρακικός      1 - 1 .- ^
19/12/2012 Πανιώνιος Φωστήρας              2 - 1  .- ^
19/12/2012 Παναχαϊκή Ολυμπιακός          1 - 1  .- ^
20/12/2012 Θρασύβουλος Βέροια            0 - 2  .- ^
20/12/2012 Κέρκυρα Τύρναβος               0 - 0   .- ^

20/12/2012 Πιερικός Λεβαδειακός             0 - 5 .- ^
20/12/2012 ΑΕΚ Καβάλα                              0-1  σε εξέληξη
22/12/2012 Αστέρας Τρίπολης Λάρισα -

22/12/2012 Απόλλων Σμύρνης ΟΦΗ -

22/12/2012 ΠΑΟΚ Ακαδημία Πλαταμώνα -

22/12/2012 Ατρόμητος Ολυμπιακός Βόλου -

23/12/2012 Αναγέννηση Καρδίτσας Πλατανιάς Χανίων -

23/12/2012 Ξάνθη Εθνικός Γαζώρου -

23/12/2012 Αρης Καλλιθέα -

23/12/2012 Πανσερραϊκός ΠΑΣ Γιάννινα -

*** Ο Παναθηναϊκός βρίσκει το δρόμο του, δήλωσε ο Δημήτρης  Διαμαντίδης


* Στη συνεχή βελτίωση του Παναθηναϊκού σε σχέση με τις εμφανίσεις που έκανε στην αρχή της σεζόν, στάθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, μιλώντας με αφορμή την ανάδειξή του ως MVP της 9ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ για την απόδοσή του στη νίκη του «τριφυλλιού» με 75-61 επί του Πανιωνίου.
Ο αρχηγός των «πρασίνων» σημείωσε 13 πόντους με 3/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 4/4 βολές, ενώ είχε ακόμη 7 (6-1) ριμπάουντ, 7 κερδισμένα φάουλ και 8 ασίστ. Αριθμοί που οδήγησαν στο 30 με το οποίο βαθμολογήθηκε στο ranking και το οποίο τον ανέδειξε MVP της αγωνιστικής, μαζί με τον Κώστα Χαραλαμπίδη του ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Δημήτρης Διαμαντίδης στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:
-Ένας ακόμη τίτλος MVP στην καριέρα σου. Είναι κάτι ιδιαίτερο για σένα;
«Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο… Είναι σίγουρα τιμητικό, είναι η επιβράβευση μιας προσπάθειας για έναν παίκτη, αλλά πραγματικά δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο. Αυτό που μετράει πάντα είναι η ομάδα και το γεγονός ότι πήρε άλλη μία νίκη. Πάντα το σημαντικό είναι η ομάδα».
-Πιστεύεις ότι η ομάδα έχει βρει πλέον το δρόμο της;
«Μέσα από τα παιχνίδια και την προσπάθεια όλων, δείχνει να βρίσκει το δρόμο της. Αυτό που έγινε φέτος δεν ήταν εύκολο με τόσα καινούρια πρόσωπα. Νομίζω ότι είναι κατανοητό από όλους Ο χρόνος ήταν απαραίτητο στοιχείο για να βελτιωθεί η ομάδα. Πρέπει να γνωρίσει ο ένας παίκτης τον άλλον, να βρεθεί η χημεία της ομάδας. Και πιστεύω ότι έχουμε αρχίσει όντως να «βρισκόμαστε» μέσα στο γήπεδο».
-Η συνέχεια αναμένεται ακόμη πιο δύσκολη με υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα, στο κύπελλο και στην Ευρωλίγκα.
«Ακόμη είμαστε στην αρχή. Έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο. Στο πρωτάθλημα βρισκόμαστε μόλις στη 10η αγωνιστική, δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε καν ο πρώτος γύρος, ενώ υπάρχουν μπροστά μας οι ημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και το Top16 της Ευρωλίγκας, το οποίο φέτος είναι πολύ πιο δύσκολο, με πολύ περισσότερους αγώνες. Για όλες αυτές τις υποχρεώσεις που έχουμε μπροστά μας θα χρειαστεί η βοήθεια όλων των παικτών, για να έχουμε μια πορεία όπως αξίζει στον Παναθηναϊκό».


*** O ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς κληρώθηκε κε Ισπανική ΛΕΒΑΝΤΕΣ στους 32 της EUROPE LEAGUE   με πρώτο αγώνα  στις 14 Φεβρουαρίου  στην Ισπανία .-
Αναλυτικά οι κληρώσεις:
Στους «32»:
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) - Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
Ίντερ (Ιταλία) - Κλουζ (Ρουμανία)
Λεβάντε (Ισπανία) - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελλάδα)
Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης (Ρωσία) - Λίβερπουλ (Αγγλία)
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) - Μπορντό (Γαλλία)
Μπάγερν Λεβερκούζεν (Γερμανία) - Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Νιούκαστλ (Αγγλία) - Μέταλιστ (Ουκρανία)
Στουτγάρδη (Γερμανία) - Γκενκ (Βέλγιο)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) - Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία)
Άγιαξ (Ολλανδία) - Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
Βασιλεία (Ελβετία) - Ντνίπρο (Ουκρανλία)
Ανζί (Ρωσία) - Ανόβερο (Γερμανία)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) - Τσέλσι (Αγγλία)
Γκλάντμπαχ (Γερμανία) - Λάτσιο (Ιταλία)
Τότεναμ (Αγγλία) - Λιόν (Γαλλία)
Νάπολι (Ιταλία) - Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)
Στους «16»:
Νικητής Νάπολι/Πλζεν με νικητή Μπάτε Μπορίσοφ/Φενερμπαχτσέ
Νικητής Λεβερκούζεν/Μπενφίκα με νικητή Ντιναμό Κιέβου/Μπορντό
Νικητής Ανζί/Ανόβερο με νικητή Νιούκαστλ/Μέταλιστ Χ.
Νικητής Στουτγκάρδη/Γκενκ με νικητή Γκλάντμπαχ/Λάτσιο
Νικητής Τότεναμ/Λυών με νικητή Ίντερ/Κλουζ
Νικητής Λεβάντε/Ολυμπιακός με νικητή Ατλέτικο Μαδρίτης/Ρούμπιν Καζάν
Νικητής Βασιλεία/Ντνίπρο με νικητή Ζενίτ/Λίβερπουλ
Νικητής Άγιαξ/Στεάουα Βουκουρεστίου με νικητή Σπάρτα Πράγας/Τσέλσι

*** Πρόστιμα σε Παναθηναϊκό και Πανιώνιο

*  Με βαρύ πρόστιμο τιμωρήθηκαν Παναθηναικός και Πανιώνιος για την συμπεριφορά των φιλάθλων τους στην 15η αγωνιστική. 32.000 ευρώ θα πληρώσουν οι «πράσινοι», 17.000 οι «κυανέρυθροι», ενώ η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με 2.000 ευρώ.
 Αναλυτικά οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League:
 «Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 15ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:
 Α) ΠΑΕ AEK: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.
 Β) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της : συνολική χρηματική ποινή τριάντα δύο χιλιάδων ευρώ
 Γ) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δεκαεπτά χιλιάδων ευρώ.
 Η κάτωθι απόφαση αφορά το πρωτάθλημα υποδομής Κ17
 Α) Πλατανιάς Χανίων Κ17, ΠΑΤΑ Ν. (ποδοσφαιριστή): διότι: "Ο ποδοσφαιριστής ΠΑΤΑΣ Ν. της εγκαλουμένης αναγράφηκε και αγωνίστηκε ως τακτικός στο Φ.Α. αντικανονικά (4η κίτρινη) με την ομάδα ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, βάσει της υπ' αριθμ. 312/13-12-2012 απόφασης της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής: Επιβάλλει στην ομάδα ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Κ-17 την ποινή της επίπληξης. Επίσης επιβάλλει στον Ν. ΠΑΤΑ την πειθαρχική ποινή μίας (1) αγωνιστικής ημέρας».

***  Στο δήμαρχο Καλαμάτας για το «Αθηνά» η Διοίκηση του ΤΕΙ


* Υπάρχουν πιθανότητες να γίνουν δεκτές πολλές από τις προτάσεις που έχει διατυπώσει στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά» το ΤΕΙ Καλαμάτας, σύμφωνα με όσα απάντησε χθες σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης, Παν. Καζάκος, κατά τη συνάντηση της Διοίκησης του Ιδρύματος με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παν. Νίκα.
 Ο κ. Νίκας τάχθηκε υπέρ των προτάσεων που έχουν διατυπωθεί από το ΤΕΙ της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, χαρακτήρισε αναγκαία την ενδυνάμωσή του, απέρριψε κατηγορηματικά την όποια πιθανότητα μείωσης του ΤΕΙ, δηλώνοντας ταυτόχρονα τη συμπαράστασή του σε ό,τι του ζητηθεί.
 Ανακοίνωσε δε ότι πολύ σύντομα θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας, από τον οποίο θα ζητήσει την ενδυνάμωση του ΤΕΙ, που τόσα έχει προσφέρει.
 Τις ευχαριστίες του ΤΕΙ στο δήμαρχο Καλαμάτας απηύθυνε ο απερχόμενος πρόεδρος Ανδ. Κανάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην επικείμενη συνάντηση του ΤΕΙ με τον υπουργό Παιδείας στις 27 Δεκεμβρίου, προκειμένου να συζητηθούν ο προϋπολογισμός και οι προτάσεις του Ιδρύματος επί του σχεδίου «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 Από την πλευρά του, ο κ. Καζάκος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πολιτική λογική της δημιουργίας τμημάτων και σχολών «στη μέση του πουθενά», με κακές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της χώρας.
 Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο νέος πρόεδρος του ΤΕΙ Δημ. Βελισαρίου, ο αναπληρωτής πρόεδρος Συμβουλίου Διοίκησης Ι. Παπουτσής, καθώς και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ., Περ. Μαντάς.

*** Μικρή η συμμετοχή στη διαμαρτυρία έξω από το Κτηματολογικό Γραφείο ¨
  
* Διαβάστε αύριο στο "Θάρρος" συνέντευξη της προϊσταμένης του Κτηματολογικού γραφείου Καλαμάτας

Εν αναμονή των ενεργειών του υπουργείου Δικαιοσύνης ο Κ. Μαργέλης
Της Βίκυς Βετουλάκη
Επιμένει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, στο αίτημά του για τον τρόπο λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου Καλαμάτας, αν και στη χθεσινή προειδοποιητική διαμαρτυρία δεν τον ακολούθησαν μέλη του Συλλόγου.
Σε δηλώσεις του, μάλιστα, έψεξε τους δικηγόρους που δε συμμετείχαν, όπως και τους συμβολαιογράφους, ενώ επανέλαβε πως η προϊσταμένη του Κτηματολογικού Γραφείου «είτε θα αλλάξει συμπεριφορά και τρόπο λειτουργίας άμεσα είτε θα πρέπει να αντικατασταθεί».
Ισχνή συμμετοχή
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου και η γενική συνέλευση αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί χθες, από τις 9.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, προειδοποιητική διαμαρτυρία έξω από το Κτηματολογικό Γραφείο, καθώς, όπως έχει τονιστεί σε έγγραφα του Δικηγορικού Συλλόγου, αλλά και από μέλη στη γενική συνέλευση, υπάρχει πρόβλημα στη συνεργασία τους με το Γραφείο και την προϊσταμένη.
 Ωστόσο, χθες το πρωί έξω από το Κτηματολογικό Γραφείο δε συγκεντρώθηκαν ούτε 10 δικηγόροι, με αποτέλεσμα λίγο πριν από τις 11.00 να αποχωρήσουν.
 Ο κ. Μαργέλης σε δηλώσεις του σχολίασε: «Η διαμαρτυρία μας είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα και αναμένουμε τις ενέργειες από το υπουργείο Δικαιοσύνης και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη, παρά το γεγονός ότι στη γενική συνέλευση συμμετείχε ικανός αριθμός δικηγόρων. Για ανεξήγητους λόγους δεν ήρθαν σήμερα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Σημεία των καιρών είναι αυτά για τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Θέλω να σχολιάσω ότι δεν είδα και κάποιον συμβολαιογράφο να έρθει να συμπαρασταθεί στη διαμαρτυρία του Συλλόγου και αυτό χρήζει ερμηνείας, αν και γνωρίζω ότι πολλοί συμβολαιογράφοι προσυπογράφουν όσα λέει η διαμαρτυρία του Δικηγορικού Συλλόγου για τις δυσλειτουργίες του Κτηματολογικού Γραφείου».
 φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας    στα δικαστικα

***  Σαμαράς: Ένα δισ. στην αγορά για εξόφληση οφειλών  :
* Αύριο πρόκειται να καταβληθούν 300 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και σε 42 δήμους της χώρας για την εξόφληση 1.200 εφάπαξ σε ανάλογο αριθμό δικαιούχων, καθώς και οφειλών προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την ευρεία σύσκεψη που είχε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.
 Όπως είπε ο πρωθυπουργός, μέχρι το τέλος του έτους θα δοθεί συνολικά 1 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, πολιτική που θα συνεχισθεί και το 2013.
 Όπως διευκρίνισε, στόχος είναι να δοθούν χρήματα που αφορούν σε επιστροφές ΦΠΑ και να χρηματοδοτηθεί ο ΕΟΠΥΥ για τις οφειλές προς τους φαρμακοποιούς και την κάλυψη των παροχών υγείας.
 Επίσης, θα ξεκινήσει αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους σε ιδιώτες. «Θα δοθεί ρευστότητα στην αγορά, το οξυγόνο, το αίμα της οικονομίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
 Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς, εξήγγειλε ταχύτερες διαδικασίας απονομής των συντάξεων, ανακοινώνοντας ότι με νέα ρύθμιση θα καταβάλλεται αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης το 50% των βασικών τους αποδοχών μέχρι να ολοκληρωθούν ο διαδικασίες καταβολής του συνόλου της σύνταξης.  πηγή: ΑΜΠΕ

***  Νέο «φρενάρισμα» για το έργο στο Ακρογιάλι :
* Πολύπαθο αποδεικνύεται τελικά το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας στο Ακρογιάλι. Ξεκίνησε να κατασκευάζεται περί τις αρχές καλοκαιριού, διακόπηκαν οι εργασίες για Ιούλιο και Αύγουστο, ξεκίνησαν εκ νέου το Σεπτέμβριο και σχεδόν δύο μήνες αργότερα σταμάτησαν ξανά.
 Αυτή τη φορά, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Δ. Γιαννημάρας, ζητήθηκε να γίνει πιστοποίηση της ποιότητας του υλικού με το οποίο κατασκευάζεται το έργο (σύμφωνα με τη σχετική μελέτη χρησιμοποιούνται πετρώματα από το Βενέτικο).
Έχουν, πάντως, κατασκευαστεί ήδη οι δύο πρόβολοι από τους τρεις προβλεπόμενους στο θαλάσσιο μέτωπο του Ακρογιαλίου.


*** Στο Δ.Σ. Δυτικής Μάνης η προσάρτηση της Αβίας στο Δήμο Καλαμάτας

* Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Πολύ σύντομα θα κληθεί να εκφράσει τη γνώμη του το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης ως προς το αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Αβίας να συνενωθεί με το Δήμο Καλαμάτας, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημ. Γιαννημάρας, απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Παλιόχωρα. Κι αυτό, όπως είπε, δε θα το έκανε και θα περίμενε το κράτος να πάρει θέση, αλλά είναι υποχρεωμένος να αλλάξει τη στάση του και να συζητηθεί το θέμα.
Η συζήτηση, όπως υποσχέθηκε, θα είναι αναλυτική με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα.
Δηλώνοντας δε απλός πολίτης της Μάνης, είπε πως η Μάνη είναι κάτι το ιδιαίτερο: «Οποιαδήποτε αλλοίωση, αλλοιώνει την υφή της περιοχής. Η γεωμορφολογία της δεν υπάρχει αλλού, το οικιστικό της, η αρχιτεκτονική της. Οι μανιάτικοι πύργοι δε βρίσκονται αλλού, παρά μόνο στη Μάνη. Έχει μοναδικά ήθη κι έθιμα. Γιατί να αλλοιώσουμε ένα κομμάτι ιδιαίτερο με τα χαρακτηριστικά του; Υπάρχουν όμως κι άνθρωποι, που μπορεί να κρίνουν και να πάρουν αποφάσεις».
«Δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες»
Όταν ρωτήθηκε αν νιώθει ευπρόσδεκτος στην Παλιόχωρα, όπου δόθηκε η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, απάντησε πως αυτή τη στιγμή είναι περιοχή της Δυτικής Μάνης. Πρόσθεσε ότι υπάρχει διαδικασία για το μέλλον και κατά τον «Καλλικράτη» θα πρέπει να υπάρχει απόφαση από το Τοπικό Συμβούλιο, να εκφραστεί η γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου της Δυτικής Μάνης, να υπάρξει σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου προσάρτησης και να ακολουθήσει η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, που θα επισημοποιεί τις αλλαγές.
Επισήμανε ότι με την επίσπευση της συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, ενώ για το κράτος δεν έχει «ανοίξει» η διαδικασία για το νέο χωροταξικό από την κυβέρνηση. «Αν γίνουν όλα αυτά, θα μπορούμε να μιλάμε για τα όποια αποτελέσματα», σχολίασε.
Ακολούθως εξέφρασε την πικρία του. Δήλωσε πως προσβλήθηκε και ως δήμαρχος και ως άτομο. Χαρακτήρισε πιο σωστό να γίνει γενική συνέλευση των κατοίκων της Αβίας και να παραβρισκόταν σε αυτή, προκειμένου να έδινε τις εξηγήσεις του για όσα αναφέρονταν ως αιτήματα, αν αληθεύουν ή όχι.
«Μιλώ ως άτομο που έκανε το καθήκον του στο ακέραιο, βάσει των δυνατοτήτων που υπάρχουν. Είμαι υπερήφανος για το έργο που έγινε», επισήμανε.
Στο ερώτημα αν κρύβεται κάτι πίσω από αυτά, απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε πως θα φανεί αμέσως.
Παρέμβαση Σαμαρά;
Ερωτηθείς για το αν υπήρξε παρέμβαση από το γραφείο του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, είπε πως έχει στα χέρια του, χωρίς να του σταλεί απευθείας, το αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου που στάλθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού στο αρμόδιο υπουργείο. Αν λάμβανε υπόψη του αίτημα, παρατήρησε, γιατί στο τεχνικό πρόγραμμα να προβλέπονται χρήματα για την Αβία. Και πρόσθεσε: «Υπάρχει πρόβλημα διατάραξης της ενότητας και της οντότητας της περιοχής. Αντιμετώπισα το θέμα με πολλή σοβαρότητα. Αν θέλουν οι κάτοικοι, τι να κάνω;».
Σε άλλη ερώτηση, ως προς το αν η μετακίνηση της Αβίας θα δημιουργήσει προβλήματα στη βιωσιμότητα και τη λειτουργία του Δήμου Δυτικής Μάνης, παρέπεμψε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι θα πρέπει να εξετάσει το θέμα.
Δήλωσε πως δεν έχει δυσαρέσκεια κατά του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα, διευκρινίζοντας: «Δεν έχω τίποτε, με κανέναν. Έχω να κάνω με τις ενέργειες, που ήταν ενέργειες βιασύνης».
Ο πρόεδρος της Αβίας και ένταση
Δηλώσεις έκανε, ενώπιον των τηλεοπτικών σταθμών, μιας και βρέθηκε στον ίδιο χώρο που έδωσε τη συνέντευξη Τύπου ο κ. Γιαννημάρας, και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αβίας, Ευάγ. Αβράμης. Μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες ενέργειες, έγιναν συνελεύσεις και ο κόσμος μόλις ενημερωνόταν, υπέγραφε το σχετικό αίτημα. Πρόσθεσε πως ο νόμος προβλέπει μόνο απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου κι όχι συνελεύσεις ή δημοψήφισμα, ενώ τα σχετικά έγγραφα στάλθηκαν παντού. Ανέφερε πως αν έχει γίνει κάποιο λάθος, ας το ακυρώσει το υπουργείο, ενώ το συγκεκριμένο αίτημα είναι διαχρονικό «και κρατά από τότε που ξεκίνησε να ισχύει ο νόμος Καποδίστρια».
Τέλος, παρατήρησε πως το αίτημα είχε ένα και μόνο σκοπό, να εξυπηρετείται η περιοχή από την Καλαμάτα, καθώς πολλοί Καλαματιανοί διαμένουν στην περιοχή ή εργάζονται.
Υπήρξε όμως κι ένταση, όταν ο κ. Αβράμης ανέφερε πως τυχαία βρέθηκε εκεί, αφού δεν είχε σχετική ενημέρωση από το δήμαρχο, αλλά διάβασε στις εφημερίδες για τη συνέντευξη Τύπου, ψέγοντας έτσι έμμεσα τον κ. Γιαννημάρα πως δεν τον είχε ενημερώσει, ενώ είχε ήδη καλέσει τους άλλους συνεργάτες του.
Ερωτηθείς ο αντιδήμαρχος Αβίας Γ. Γκούζος σχετικά εξέφρασε την άποψη πως ο κ. Αβράμης γνώριζε, ενώ ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης παρατήρησε ότι έχει τη δυνατότητα να μιλά οπουδήποτε, χωρίς να δίνει αναφορά σε κανέναν.

*** Καταδικάζουν την ένταξη του δ.δ. Αβίας στον δήμο Καλαμάτας οι Μανιάτες  :
* ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΝΙΑΤΩΝ «Η ΜΑΝΗ»

Ψήφισμα για την ένταξη του δημοτικού διαμερίσματος Αβίας στο Δήμο Καλαμάτας
Με απόφαση-ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών της, η Ένωση Απανταχού Μανιατών «καταδικάζει ομόφωνα την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας να εντάξει το δ.δ Αβίας Δυτικής Μάνης στα διοικητικά όρια του Δήμου Καλαμάτας.
Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή, ύστερα από το σχετικό αίτημα ομάδας ατόμων της περιοχής να αποκολληθεί η κοινότητα από το Δήμο Δυτικής Μάνης προκειμένου να ενταχθεί στο Δήμο Καλαμάτας, προσβάλλει με πρωτοφανή τρόπο την ιστορική και εθνική μας μνήμη.
Υποστηρίζουμε ότι οι λόγοι που περιγράφηκαν από το Τοπικό Συμβούλιο Αβίας, προκειμένου να αιτιολογηθεί το αίτημα της ένταξης στην Καλαμάτα και οι ισχυρισμοί περί της εξυπηρέτησης της περιοχής τους από το αποχετευτικό δίκτυο του Δήμου Καλαμάτας, δε συνάδουν με την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της Μάνης, αλλά ούτε και με το πλαίσιο του νόμου Καλλικράτη για τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις.
Σεβόμαστε τους δεσμούς αίματος και την ιδιαίτερη εθνική και ιστορική μας ταυτότητα, και υπενθυμίζουμε ότι η Μάνη είναι και παραμένει ενιαία, με τα όριά της στη διοικητική εμβέλεια των δύο Δήμων της. Υπογραμμίζουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε απαθείς σε καμία ενέργεια που θα μπορούσε να οδηγήσει στον προσεταιρισμό κοινοτήτων της Μάνης από άλλους Δήμους και στο διοικητικό διαμελισμό των πάτριων εδαφών μας.
Συγκεκριμένα:
1. Καταδικάζουμε την επικύρωση της απόφασης αυτής από το δήμαρχο Καλαμάτας και καλούμε το Δ.Σ. της πόλης να επανεξετάσει το θέμα και να ακυρώσει την απόφαση ένταξης της κοινότητας Αβίας. Επίσης, ζητούμε από το γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγελάκα Εμμ. να μην επικυρώσει στην περιφέρεια την εν λόγω απόφαση.
2. Καλούμε τους δημάρχους και τα μέλη των Δ.Σ. της Ανατολικής και της Δυτικής Μάνης να καταδικάσουν άμεσα την απόφαση αυτή και να προβούν σε σχετικές ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.
3. Καταγγέλλουμε την πρωτοβουλία ομάδας ατόμων να προωθήσουν το αίτημα για την ένταξη της Κοινότητάς Αβίας στο Δήμο Καλαμάτας και αμφισβητούμε τη σκοπιμότητα του αιτήματός τους.
4. Καλούμε όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ιδιαιτέρως εκείνους με μανιάτικη καταγωγή, να συμπαραταχτούν έμπρακτα στο αίτημά μας για ακύρωση της σχετικής απόφασης του Δήμου Καλαμάτας». Πηγή  εφημερίδα " Θάρρος" Καλαμάτας3  2012 .-

*** Τέλος στην προσπάθεια δημιουργίας λιγνιτωρυχείου σε Φαλάνθη και Χωματερό έβαλε ο Αγγελάκας 
* Αρνητική η απόφαση για τη δημιουργία λιγνιτωρυχείου σε Φαλάνθη και Χωματερό

 Τέλος στην προσπάθεια δημιουργίας λιγνιτωρυχείου σε Φαλάνθη και Χωματερό του Δήμου Πύλου - Νέστορος δόθηκε χθες, αφού ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων, Εμμανουήλ Αγγελάκας, υπέγραψε την αρνητική απόφαση για την υλοποίηση της. Έτσι, δεν ενέκρινε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με τίτλο «Εκμετάλλευση λιγνιτωρυχείων έκτασης 477,005 στρεμμάτων εντός της 30 Ο.Π. του Νομού Μεσσηνίας», που κατατέθηκε από την εταιρεία με την επωνυμία “COUVRA HOLDINGS LIMITED” ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου.
 Ο γενικός γραμματέας, αφού εξάντλησε όλα τα χρονικά περιθώρια που προβλέπει ο νόμος, έλαβε υπόψη του τις γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών, των επιστημονικών φορέων, των θεσμικών φορέων, αλλά, κυριότερα, την τεκμηριωμένη άποψη της τοπικής κοινωνίας μέσω της Δημοτικής Αρχής όπως και την πρόθεση της κυβέρνησης, αποφάσισε σχετικά.
 Από την πλευρά τους, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτριος Καφαντάρης, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή και οι θεσμικοί παράγοντες του Δήμου εκφράζουν τη βαθιά τους ικανοποίηση για την έκβαση της υπόθεσης.
 Μάλιστα, ο κ. Καφαντάρης αισθάνεται δικαιωμένος για τον τρόπο που η Δημοτική Αρχή χειρίστηκε την υπόθεση από την πρώτη στιγμή, καθώς «χωρίς ακρότητες, αλλά με ψυχραιμία, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και επιστημονικά τεκμηριωμένα, υποστήριξε την αντίθεσή της, καθώς η ευρύτερη περιοχή της Κορώνης είναι ταχέως αναπτυσσόμενη τουριστικά και η δημιουργία ανοιχτών ορυχείων λιγνίτη πρόκειται να την υποβαθμίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό με μη αναστρέψιμες συνέπειες.
 Πρέπει ιδιαίτερα να τονιστεί η αντίθεση της κυβέρνησης και ειδικότερα του Μεσσήνιου πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην προοπτική αυτής της επένδυσης, καθώς αντιβαίνει στον αναπτυξιακό χαρακτήρα της περιοχής. Η αντίθεση αυτή εκφράστηκε μέσω της ανωτέρω απόφασης του κ. Αγγελάκα. Αποδεικνύεται, λοιπόν, έμπρακτα ότι η λογική της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της περιοχής είναι η στήριξη της τουριστικής φυσιογνωμίας με παράλληλη προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και η αύξηση της ποιοτικής αγροτικής παραγωγής. Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία της χώρας λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας να έχει λόγο και να αποφασίζει για την προοπτική εξέλιξης του τόπου της».
 Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι την αρνητική τους άποψη προς αυτή την επένδυση είχαν εκφράσει και άλλα πολιτικά κόμματα και αυτοδιοικητικοί φορείς.


*** Με χασίς συνελήφθησαν δύο νεαροί στο Πάρκο του ΟΣΕ :


* Δύο άτομα συνελήφθησαν σήμερα στο μεσημέρι στο Πάρκο του ΟΣΕ με μικροποσότητες χασίς.
 Αρχικά, στις 12.30 συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας ένας 26χρονος, γιατί κατείχε χασίς βάρους 20 γραμμαρίων, ποσότητα η οποία κατασχέθηκε. Μία ώρα αργότερα συνελήφθη και ένας 19χρονος, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 24 γραμμάρια χασίς, μία μεταλλική ράβδος και ένα μαχαίρι.


*** ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ ....:
...στις 20 Δεκεμβρίου

Τελευταία Ενημέρωση: 20/12/2012 00:38
 Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 ΔΙ’ αστυνομικής διατάξεως απαγορεύεται να διοχετεύονται τα νερόλαδα εκ των ελαιοτριβείων εις τας οδούς των πόλεων και χωρίων και εις τους προσκειμένους προς τας οικίας αγρούς. Η διοχέτευσίς των δύνανται να γίνεται δια των οδών αλλά δια οχετών κατασκευασμένων υπό το έδαφος και κεκαλυμμένων.
 -ΑΠΟΦΑΣΕΙ του ενταύθα Συνδέσμου των Παντοπωλών απήλθεν χθες εις Αθήνας αντιπρόσωπός των δια την προμήθειαν ποσότητος βακαλάου εκ του αφιχθέντος φορτίου δια λ/μόν του Συνδέσμου και προς διάθεσιν αυτού λιανικώς εν τη πόλει.
 -ΕΙΣ την Λιγούδισταν κατά τηλεγράφημα του εκεί αστυνομικού σταθμάρχου προς την Διοίκησιν Χωροφυλακής εσημειώθη εν κρούσμα εγκεφαλονωτιαίας μηνιγγίτιδος.
 -ΠΑΡΗΓΓΕΛΘΗΣΑΝ παρά του Υπουργείου της Συγκοινωνίας τα ταχυδρομικά γραφεία του Κράτους να δέχονται ταχυδρομικά δέματα μέχρι της 5ης Ιανουαρίου δια το μέτωπον χάριν των εορτών, τα οποία όμως δεν πρέπει να περιέχωσιν είδη υποκείμενα εις φθοράν ή και σήψιν.
 πηγή: Αρχείο "Θάρρους"
 Γεγονότα
 1522: Έπειτα από πεντάμηνη πολιορκία από τις δυνάμεις του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, οι Ενετοί παραδίδουν τη Ρόδο στους Οθωμανούς, υπό όρους.
 1881: Εκλογές στην Ελλάδα με νίκη του Χαρίλαου Τρικούπη. Εξελέγησαν και έξι βουλευτές που τάσσονται υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας: Γ. Φιλάρετος, Τ. Φιλήμων, Α. Πετσάλης, Γ. Μαυρομαράς, Α. Ρηγόπουλος και Χ. Δουζίνας. Από αυτούς, μόνο ο Γ. Φιλάρετος θα παραμείνει πιστός στις ιδέες του.1930: Επικυρώνεται στη Βουλή το Σύμφωνο Φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.1963: Διακοινοτικές ταραχές ξεσπούν στην Κύπρο, με αφορμή τον τυχαίο θάνατο μιας Τουρκοκύπριας.
 1970: Ο δικτάτορας Γεώργος Παπαδόπουλος δηλώνει πως οι εκλογές θα γίνουν όταν αυτός, ως φορέας της εντολής του ελληνικού λαού, εκτιμήσει ότι μπορούν να γίνουν.
 1972: Ο Κώστας Κολιγιάννης υποβάλει την παραίτησή του για λόγους υγείας από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ. Αντικαταστάτης του εκλέγεται ο Χαρίλαος Φλωράκης.
 Γεννήσεις
 1802: Δημήτριος Βούλγαρης, γνωστός και με το προσωνύμιο Τζουμπές, πολιτικός από την Ύδρα που διατέλεσε και πρωθυπουργός, ο κυριότερος εκπρόσωπος της φαυλότητας στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας. (Θαν. 29/12/1877)
 1868: Χάρβεϊ Σάμουελ Φάιρστοουν, αμερικανός πρωτοπόρος στην κατασκευή ελαστικών αυτοκινήτων και ιδρυτής της φερώνυμης βιομηχανίας (Firestone). (Θαν. 7/2/1938)
 1915: Αζίζ Νεσίν, τούρκος συγγραφέας. (Ο Καφές και η Δημοκρατία, Έτσι ήρθαν τα πράγματα, μα έτσι δεν θα πάνε) (Θαν. 6/7/1995)
 Θάνατοι
 1806: Ζώης Καπλάνης, εθνικός ευεργέτης και ιδρυτής της ομώνυμης σχολής των Ιωαννίνων. (Γεν. 1736)
 1968: Τζον Στάινμπεκ, αμερικανός συγγραφέας. Τιμήθηκε με τα βραβεία Νόμπελ Λογοτεχνίας (1962) και Πούλιτζερ. (Τα Σταφύλια της Οργής, Άνθρωποι και Ποντίκια, Ανατολικά της Εδέμ) (Γεν. 27/2/1902)
 1981: Δημήτρης Ροντήρης, έλληνας σκηνοθέτης του θεάτρου. (Γεν. 1899)
 πηγή: www.sansimera.gr

*** Ο Αντώνης Σαμαράς, το «Καφενείο των Φιλάθλων» και η Αβία στην Καλαμάτα

Πάντα μας εκπλήσσει ο Αντώνης Σαμαράς! Ξέραμε ότι δεν είναι απολύτως συμβατικός πολιτικός, με την έννοια ότι έχει μια αληθινή σχέση με ορισμένους ανθρώπους που δεν ανήκουν στην πολιτική και επιχειρηματική τάξη.

 Δεν ξέραμε, όμως, ότι την ώρα που ο κόσμος καίγεται εκείνος μπορεί να ασχολείται ποιος ξέρει με τι άσχετο… Εντάξει, και ο Καραμανλής είχε το «κόλλημά» του με το play station, όπως λένε, όμως τότε η χώρα δε βρισκόταν στην καταστροφή, αν και την είχε βάλει να οδεύει ολοταχώς προς αυτή…
 Ακούσαμε προχθές στο ραδιόφωνο τον Γεωργίου, τον καλτ αθλητικό δημοσιογράφο («Το Καφενείο των Φιλάθλων») που δεν υπακούει σε κανέναν μιντιακό κανόνα και έχει ένα τεράστιο κοινό που τον εκτιμά και τον παρακολουθεί σταθερά εδώ και πολλά χρόνια. Έλεγε, λοιπόν, ο Γεωργίου, στον αέρα του Real FM, ότι ο Αντώνης Σαμαράς τού τηλεφωνούσε τακτικότατα, δύο και τρεις φορές την εβδομάδα, για να συζητήσουν για ποδόσφαιρο! Είπε, μάλιστα, αυτό που οι περισσότεροι γνωρίζουμε, ότι ο πρωθυπουργός είναι «άρρωστος Ολυμπιακάκιας».
 Με κριτική διάθεση, όμως, ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι αυτό γινόταν μέχρι που ο Μεσσήνιος έγινε πρωθυπουργός. Από την ημέρα που ορκίστηκε και μετά χάθηκε…
Μας εξέπληξε, γιατί εκείνη την περίοδο που ο Αντώνης Σαμαράς ήταν άγρια στριμωγμένος από τη Μέρκελ και τους άλλους δεξιούς (και «σοσιαλιστές») της Ευρώπης, για την αντιμνημονιακή του ρητορική, εκείνος είχε την όρεξη να τηλεφωνεί απόγευμα παρά απόγευμα σχεδόν στον Γεωργίου και να μιλάει για τα ποδόσφαιρα…
 Την ίδια ημέρα που ο Γεωργίου αποκάλυψε στο ραδιόφωνο την τακτική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό, μας έκανε εντύπωση κάτι άλλο που μάθαμε για τον Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με αυτά που λένε κάποιοι Μανιάτες, ο πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε προσωπικά για το αίτημα κατοίκων της Αβίας να φύγει η Κοινότητά τους από το Δήμο Δυτικής Μάνης και να προσαρτηθεί στο Δήμο Καλαμάτας. Λένε οι Μανιάτες ότι ενδιαφέρθηκε, όχι γενικά και αόριστα, αλλά για να το διεκπεραιώσει.
Ήταν μια ακόμη έκπληξη. Πιστεύαμε ότι από την πρώτη ημέρα που ο Μεσσήνιος έγινε πρωθυπουργός μέχρι και σήμερα, όλο του το χρόνο τον αφιερώνει για να σώσει (όπως εκείνος εννοεί τη σωτηρία) την Ελλάδα, για να την κρατήσει στη ζώνη του ευρώ, για να ξαναδώσει αξιοπιστία στη χώρα. Κι όμως, αποκαλύπτεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς καταφέρνει και βρίσκει χρόνο, ώστε ανάμεσα στις επαφές του με τη Μέρκελ, τον Γιούνγκερ, την τρόικα, στα διαλείμματα των συνεργασιών του με τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη, μεταξύ των ταξιδιών του στο Μόναχο, τις Βρυξέλλες κ.α., να ασχοληθεί και με το θέμα της Αβίας! Είναι μετά να μη σε εκπλήσσει ο πρωθυπουργός;
 Θέλουμε να δούμε, όμως, τι θα κάνει ο Αντώνης Σαμαράς, αν αύριο ενδεχομένως του ζητήσουν και οι Γαργαλιάνοι να φύγουν από το Δήμο Τριφυλίας για να πάνε στο Δήμο Πύλου-Νέστορος ή να φτιάξουν δικό τους με την Ενότητα Παπαφλέσσα, ή αν του ζητήσουν η Κορώνη, η Αίπεια και το Πεταλίδι να φτιάξουν δικό τους Δήμο, ή αν του ζητήσει το Δώριο να φύγει από την Οιχαλία και να πάει στην Τριφυλία…
 Εκείνος που δε μας εκπλήσσει πλέον είναι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Όταν ήταν πρωτοκλασάτος στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ο Παναγιώτης Νίκας είχε σηκώσει επανάσταση επειδή ο «Καποδίστριας» πήγε να ακρωτηριάσει την περιοχή του, να πάρει τη Βέργα και τη Μικρά Μαντίνεια από τη Μάνη και να τη δώσει στο Δήμο Καλαμάτας. Όπως πολλοί ένθερμοι Μανιάτες, έτσι και ο Παναγιώτης Νίκας έλεγε ότι η Μάνη είναι ενιαία και αδιαίρετη, ενώ καλούσε και εκείνος το μητροπολίτη Μάνης να φτιάξει στη Βέργα περικαλλή ναό και επισκοπείο, γιατί κινδύνευε η περιοχή από τους βαρβάρους… Σήμερα ο δήμαρχος βγαίνει λάβρος κατά εκείνων που συνεχίζουν να λένε αυτά έλεγε και ο ίδιος την εποχή του «Καποδίστρια». Δε διστάζει δε να χαρακτηρίσει ως ανοησίες την πύλη που θέλουν να φτιάξουν άλλοι Μανιάτες στη Βέργα, ενώ έδειξε να έχει πρόβλημα και με τον ύμνο της Μάνης, λέγοντας ότι υπάρχει ο ύμνος της πατρίδας. Τον ύμνο της Μάνης, θυμίζουμε, ο μητροπολίτης είναι εκείνος που πρώτος τον τραγουδά μετά τις λειτουργίες στις γιορτές.
 Για άλλη μια φορά, λοιπόν, ο δήμαρχος Καλαμάτας τα γύρισε. Το έχει κάνει πολλές φορές. Μια φορά κάποιος είχε προτείνει να πάρει ο Δήμος ποδήλατα και να προσφέρει δωρεάν στους δημότες για τις μετακινήσεις τους, αλλά ο δήμαρχος απάντησε σε υψηλούς τόνους ότι δε θα το κάνει ποτέ αυτό, γιατί θα έπληττε τη δουλειά των καταστημάτων που πωλούν ποδήλατα. Λίγους μήνες, όμως, μετά, ήρθε ο δήμαρχος και εξήγγειλε με χαρά ότι ο Δήμος μπαίνει σε πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας, με το οποίο θα πάρει ποδήλατα, τα οποία και θα δίνει δωρεάν στους δημότες και επισκέπτες… (τι έχει γίνει με αυτή την εξαγγελία;).
 Βέβαια, όλοι αλλάζουμε άποψη και αν δεν το κάνουμε, κάποιο πρόβλημα απολυτότητας πρέπει να έχουμε. Άλλο, όμως, να αλλάζεις άποψη και άλλο να επιτίθεσαι σε αυτούς που υποστηρίζουν αυτά που κάποτε υποστήριζες κι εσύ… Καραμαχίλης

 ***
1.- http://www.youtube.com/stamos01  , Stamos01 =            2200, Βίντεο ,
2. - http://www.youtube.com/stamatios01  , stamatios01=       476 βίντεο ,
3.- http://www.youtube.com/vlasiskal  , vlasiskal=                    436 βίντεο ,
                                         ΣΥΝΟΛΟΝ ΑΝΑΡΤΗΘΈΝΤΩΝ = 3112 .-

***ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..
~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html  , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html  , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html  , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html  , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html  , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html  , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (7).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html  ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,

***

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

~* http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/12/1-2012.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 .-
~* http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html  , Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012 , Ημερήσια εκδρομή στην Πάτρα εορτασμός Αγίου Ανδρέα 30/11/2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/01-02-2012.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 01 και 02 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html  , Όμορφα και ωραία γράφοντας Αντιγράφοντας , Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2012 , .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/12/03122012.html  , Το Δευτεριάτικο αγιάζι στην ενημέρωση 03/12/2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/12/03-2012.html  , Το αγιάζι ενημέρωσης την Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2012 .-
~**  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html , Της Τρίτης το αγιάζι στην ενημέρωση 04/12/2012 .-
 ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/12/04-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2012.-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/12/05-2012.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 05 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2012 .-
 ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) : Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου 2012 .-
~*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/12/07-2012.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης μας Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2012 .-
 ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/12/08-2012.html  , Στο αγιάζι της ενηγμέρωσης του Σαββάτου 08 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/08-09-2012.html?spref=fb  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 08 και 09 Δεκεμβρίου 2012
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/12/09-2012.html  , Στην ενημέρωση της Κυριακής 09 Δεκεμβρίου 2012 ,-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/12/to-10-2012.html  , To αγιάζι της Δευτέρας στην ενημέρωση 10 Δεκεμβρίου 2012
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/12/t-11-2012.html  , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/12/12-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/12/13-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/12/14-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012.-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/12/15-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/15-16-2012.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 15 καί 16 Δεκεμβρίου 2012.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/12/16-2012.html  , Στο ασγιάζι της Κυριακάτικης ενημνέρωσης 16 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/12/17-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/12/18-2012.html  , ΣΤΟ αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/12/19-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .-
 ~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/12/20-2012.html ,  Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  20  Δεκεμβρίου  2012  .-Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου