arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

To αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

To  αγιάζι  στην ενημέρωση  Τετάρτη 30  Ιανουαρίου  2013  : Μιά  ηλιόλουστη καλοκαιρινή  ημέρα μέσα στο χειμώνα (Αλκυονίδες μέρες )  :

Σεισμογόνος ΕΛΛΑΔΑ
Μαθαίνω  για να μην παθαίνω !
Το  ποντικάκι  μας πάντα  κοντά  μας : !

  ΤΩΝ  ΤΡΙΩΝ  ΙΕΡΑΡΧΩΝ 
***  Μεσσηνιακά  και  πολλά  Άλλα  :        http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/01/29.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 .-

*** Σε θέση μάχης οι αγρότες

                                                                       

* Με τα τρακτέρ τους παρατεταγμένα σε οδικούς κόμβους σε όλη τη χώρα παραμένουν οι αγρότες, χωρίς να κλείνουν τους δρόμους και με προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους, περιμένοντας τις τελικές αποφάσεις του κλάδου μετά τις συναντήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης και των πολιτικών αρχηγών.

*** Αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο στην Καλαμάτα  :
   

*  Ένα αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία , στις 3 τα ξημερώματα στην οδό Παπαναστασίου στην Καλαμάτα.
 Έρευνα για το περιστατικό διενεργεί το Πυροσβεστικό Σώμα Καλαμάτας.

*** Τσιγγάνοι έκλεβαν σίδερα από τον Ο.Σ.Ε.   :
*  Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Ασπρόχωμα, από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ , δύο τσιγγάνοι ηλικίας 21 και 18 ετών αντίστοιχα, για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων του Ο.Σ.Ε. .

 Ειδικότερα, οι τσιγγάνοι στο Ασπρόχωμα αφαίρεσαν από σταθμό του Ο.Σ.Ε. βίδες στήριξης ραγών, καθώς και μεταλλικές πλάκες-βάσεις σιδηροτροχιάς, τα οποία στη συνέχεια φόρτωσαν σε Ι.Χ φορτηγό αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.

*** «Πόρτα» από Δένδια για την παραβατικότητα των τσιγγάνων  :
* Στο διευθυντή του γραφείου κι όχι στον υπουργό τα αιτήματα της Μεσσηνίας

 Με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Δημ. Περδίκη, κι όχι με τον υπουργό, λόγω εκτάκτου κωλύματος, συναντήθηκε χθες στην Αθήνα η αντιπροσωπεία από τη Μεσσηνία, την οποία αποτελούσαν οι βουλευτές Ι. Λαμπρόπουλος, Δημ. Σαμπαζιώτης και Δημ. Κουκούτσης, οι δήμαρχοι Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και Πύλου – Νέστορος Δημ. Καφαντάρης, καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, Νικ. Τζώρτζης, Κων. Σπυρόπουλος και Κων. Αποστολόπουλος.
 Θέμα της συζήτησης η αύξηση της παραβατικότητας στη Μεσσηνία και, κυρίως, στο Δήμο της Μεσσήνης, ενώ τόσο ο κ. Αναστασόπουλος όσο και οι βουλευτές, αλλά και οι επικεφαλής των παρατάξεων, κατέθεσαν τις απόψεις τους.
 Ο δήμαρχος Μεσσήνης επισήμανε την ανάγκη λήψης μέτρων εκτόνωσης της εκρηκτικής κατάστασης που υπάρχει στη Μεσσήνη, ενώ κατέθεσε και σχετικό υπόμνημα. Πρότεινε, δε, τη δημιουργία Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων ανεξαρτήτου σύνθεσης (ειδικοί φρουροί, αστυνομικοί ή ό,τι άλλο επιλέξει το υπουργείο), ώστε να υπάρχει μόνιμη δύναμη με έδρα τη Μεσσήνη και δράση σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, με ταυτόχρονη αύξηση του προσωπικού και εκσυγχρονισμό των μέσων των αστυνομικών τμημάτων.
 Κατατέθηκαν ακόμη σχετικά έγγραφα των δημάρχων της Μεσσηνίας για τη δημιουργία ΤΑΕ, καθώς και η επιστολή του προέδρου της Διαδημοτικής Επιτροπής Τουρισμού Μεσσηνίας, Αθαν.Ψαρούλη, ως προς τους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια κατάσταση για την τουριστική ανάπτυξη.
Ο κ. Περδίκης από την πλευρά του δεσμεύθηκε πως θα μεταφέρει στον υπουργό τα αιτήματα και ανέφερε πως στο επικείμενο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ θα ληφθούν υπόψη τόσο οι απόψεις του Δήμου όσο και αυτές της ηγεσίας της Αστυνομίας.
 Μιλώντας στο «Θ» ο δήμαρχος Μεσσήνης ανέφερε πως θα προτιμούσε να είναι παρών και ο υπουργός στη συνάντηση, ενώ πρόσθεσε πως τόσο η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας όσο και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και συνεργάζονται άριστα με το Δήμο Μεσσήνης. Σημείωσε δε, ότι η έντονη παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή και το αίτημα παραμονής της μπορεί να συμβάλλουν στην οριστική λύση του προβλήματος.
Ταυτόχρονα, βρίσκονται, όπως είπε, σε εξέλιξη συζητήσεις για τα προγράμματα κοινωνικής ένταξης των αθίγγανων.    Χ.Χ.

*** Ένα στα τέσσερα καταστήματα πωλούσε το καλοκαίρι μη ασφαλή προϊόντα  :


* ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΙΚΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
 Ένα στα τέσσερα καταστήματα που ελέγχθηκαν το καλοκαίρι διέθετε μη ασφαλή προϊόντα
 Της Βίκυς Βετουλάκη
 Περισσότερα από ένα στα τέσσερα καταστήματα εστίασης που ελέγχθηκαν τον Αύγουστο στη Μεσσηνία παραβίαζαν κανονισμούς για τη διάθεση ασφαλών προϊόντων και οι ιδιοκτήτες τους είδαν την πόρτα του εισαγγελέα.
 Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία δράσης του Μεικτού Κλιμακίου Ελέγχων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, που ανήκει στη Διεύθυνση Ανάπτυξης.
 Από τα 51 καταστήματα που ελέγχθηκαν, στα 14 διαπιστώθηκε η ύπαρξη κατεψυγμένου κρέατος και αλιευμάτων, τα οποία είχαν αγοραστεί ως νωπά, είχαν καταψυχθεί από τους ίδιους και πωλούνταν ως νωπά, παραπλανώντας έτσι το καταναλωτικό κοινό.
 Επίσης, το 2012 έγιναν εκατοντάδες άλλοι έλεγχοι, με βεβαίωση αρκετών παραβάσεων.
 Επιχειρήσεις χωρίς άδεια
 Χαρακτηριστικά είναι τα αποτελέσματα και στον τομέα χορήγησης αδειών από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης.
 Το 2012 έγιναν έλεγχοι σε 452 επιχειρήσεις της Μεσσηνίας, για την εξακρίβωση της ορθής λειτουργίας, σύμφωνα με τους όρους αδειοδότησής τους. Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι αφορούσαν σε συσκευαστήρια αγροτικών προϊόντων, οινοποιεία, αρτοποιεία, τυποποιητήρια ελαιολάδου, ξυλουργεία, βιοτεχνίες πλαστικών υλικών, καταστήματα πώλησης φιαλών υγραερίου, πλυντήρια-στεγνοκαθαριστήρια.
 Σε αρκετές περιπτώσεις έγιναν συστάσεις και δόθηκαν διευκρινιστικές οδηγίες για τη διόρθωση μικρών παραλείψεων.
 Ωστόσο, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 16 επιχειρήσεις, καθώς λειτουργούσαν χωρίς άδεια, συνολικού ύψους 22.610 ευρώ.
 Στον τομέα του εμπορίου διενεργήθηκαν συνολικά 85 δειγματοληψίες, σε διάφορα είδη, όπως καύσιμα, τρόφιμα, και 10 που αφορούσαν ελαιόλαδο.
 Διενεργήθηκε, επίσης, ποσοτικός έλεγχος, (λιτρομέτρηση), σε 374 αντλίες πρατηρίων υγρών καυσίμων και περιοδικός έλεγχος μέτρων και σταθμών σε 897 ζυγούς καταστημάτων και ελαιοτριβείων.
 Στο επίπεδο των αγορανομικών ελέγχων διενεργήθηκαν 369 έλεγχοι σε καταστήματα και επιχειρήσεις του νομού και 130 από το Μεικτό Κλιμάκιο Τροφίμων.
 Επιβλήθηκαν 6 πρόστιμα για αγορανομικές παραβάσεις, ύψους 2.500 ευρώ, όπως και 16 πρόστιμα για παραβάσεις υπαίθριου εμπορίου και λαϊκών αγορών, ύψους 23.800 ευρώ.
 Ακόμα, επιβλήθηκαν 20 πρόστιμα για παραβάσεις του νόμου περί Ανώνυμων Εταιρειών, ύψους 2.250 ευρώ.
  Μεικτό κλιμάκιο
 Το Μεικτό Κλιμάκιο Ελέγχου Τροφίμων συστάθηκε στη Μεσσηνία τον Απρίλιο. Πρόεδρος της επιτροπής έχει ορισθεί ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Κ. Βασιλόπουλος και μέλη οι διευθυντές Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Καλαμάτας και Τριφυλίας, Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας, Χημικής Υπηρεσίας Καλαμάτας και αστυνόμος Α’ του Α.Τ. Καλαμάτας.
 Η Επιτροπή συνεδριάζει στις αρχές κάθε μήνα και αποφασίζει για τα είδη των προϊόντων που θα ελεγχθούν (κατά τη διάρκεια του μήνα), ανάλογα με τα εποχιακά είδη παραγωγής, καθώς και τα είδη των καταστημάτων που θα ελεγχθούν.
 Οι έλεγχοι διενεργούνται από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης (για αγορανομικές παραβάσεις), της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (για προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής) και της Διεύθυνσης Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας (για θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος).
 Οι έλεγχοι που αποφασίζονται να γίνουν κάθε μήνα διενεργούνται σε όλη τη Μεσσηνία.
 Σύμφωνα με τον 8μηνο απολογισμό δράσης, κατά τους ελέγχους έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις μικρής κλίμακας, αλλά και παραβάσεις που επισύρουν την ποινή του χρηματικού προστίμου, ακόμη και την παραπομπή στον εισαγγελέα.
 Μη ασφαλή τρόφιμα
 Από τον Απρίλιο 2012 που ξεκίνησε η δράση του Μεικτού Κλιμακίου Ελέγχου Τροφίμων έως το τέλος Δεκεμβρίου 2012, διενεργήθηκαν συνολικά 346 έλεγχοι σε ισάριθμα καταστήματα στη Μεσσηνία (αρτοποιεία, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, πρατήρια άρτου, καφέ μπαρ–ζαχαροπλαστεία, ψητοπωλεία, κρεοπωλεία, κατεψυγμένα προϊόντα, παντοπωλεία, οπωροπωλεία, αλλαντικά-τυροκομικά, υπεραγορές τροφίμων, ιχθυοπωλεία, εμπόρους χονδρικής και λιανικής πώλησης και παραγωγούς στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας).
 Σε πολλά καταστήματα διαπιστώθηκαν παραβάσεις μικρής κλίμακας και έγινε σύσταση και ενημέρωση στους ιδιοκτήτες για συμμόρφωση σύμφωνα με τις διατάξεις του Αγορανομικού Κώδικα. Στα καταστήματα αυτά δεν επιβλήθηκε καμία ποινή, αλλά ακολούθησε επανέλεγχος, προκειμένου να διαπιστωθεί η πλήρης εφαρμογή του Αγορανομικού Κώδικα.
 Σε αρκετά, όμως, καταστήματα διαπιστώθηκε η ύπαρξη κατεψυγμένου κρέατος και αλιευμάτων, τα οποία είχαν αγοραστεί ως νωπά, είχαν καταψυχθεί από τους ίδιους και πωλούνταν ως νωπά, παραπλανώντας έτσι το καταναλωτικό κοινό. Τα προϊόντα αυτά χαρακτηρίστηκαν ως μη ασφαλή, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν από κτηνίατρο του κλιμακίου. Στη συνέχεια υποβλήθηκαν μηνυτήριες αναφορές στον εισαγγελέα.
 Το φαινόμενο παρουσίασε έξαρση το μήνα Αύγουστο, οπότε διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 51 καταστήματα και βεβαιώθηκαν τέτοιες σοβαρές παραβάσεις σε 14 καταστήματα, ποσοστό δηλαδή 27,5%. Όλες αυτές οι περιπτώσεις παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα.
 Τους μήνες προς το τέλος του 2012 διαπιστώθηκε μείωση του αριθμού των παραβάσεων, σε σύγκριση με τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, λόγω και της δράσης του κλιμακίου.
 Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Μεικτού Κλιμακίου είναι πως γίνεται συντονισμένος έλεγχος από υπαλλήλους όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και μετά την ολοκλήρωσή του, οι συναρμόδιες υπηρεσίες έχουν πλήρη εικόνα για το συγκεκριμένο κατάστημα.

*** Σταθεροποιήθηκαν οι τιμές στο λάδι, αλλά δεν αποκλείεται και άλλη άνοδος  :
*   Της Μαρίας Νίκα
 «Προφανώς και δε μπορεί το λάδι να ανεβαίνει κάθε βδομάδα. Αν γινόταν αυτό, στο τέλος θα έφτανε τα 20 ευρώ» σχολιάζει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος, σχετικά με τις τιμές του ελαιολάδου αυτό το διάστημα, οι οποίες, μετά την άνοδο που σημείωσαν, φαίνεται να έχουν «παγώσει».
 Από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαργαλιάνων, ο πρόεδρος Τάσος Προσηλιακός κάνει λόγο για τεχνάσματα των Ιταλών και συνιστά ψυχραιμία. Προτείνει οι παραγωγοί να κρατήσουν το λάδι τους και να μη βιαστούν να πουλήσουν, γιατί θεωρεί ότι η τιμή θα ανέβει. Μάλιστα, υπολογίζει ότι αυτό θα γίνει πιθανότατα γύρω στο Μάρτιο.
 Αυτή τη στιγμή, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων αγοράζει ελαιόλαδο από τον παραγωγό με 2,60 ευρώ το κιλό. Ο κ. Προσηλιακός χαρακτηρίζει τη φετινή χρονιά μια από τις καλύτερες για την περιοχή του, καθώς από τους 1.600 τόνους που κάνει συνήθως ο Συνεταιρισμός, αυτή τη φορά έχει φτάσει στους 1.800.
 Και ο Μιχάλης Αντωνόπουλος από το Συνεταιρισμό της Καλαμάτας είναι αισιόδοξος για την τιμή του ελαιολάδου. «Εμείς έχουμε ήδη δέσμευση να πουλήσουμε ΠΟΠ με 3 ευρώ το κιλό, είναι οι 40 τόνοι που λέγαμε. Το υπόλοιπο θα δούμε, θα ξανακάνουμε δημοπρασία. Προχθές, διάβασα ότι η Ανδρούσα πούλησε συμβατικό ελαιόλαδο με 2,70 - 2,75. Μπορεί τώρα οι τιμές να έχουν κάπως σταθεροποιηθεί, αλλά βλέπω ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά. Εμένα συνεχώς μου τηλεφωνούν για ελαιόλαδο, ενώ πριν από λίγο με πήραν και από την Ολλανδία, για να τους δώσω τιμές. Εν τω μεταξύ, δεν μπορούμε να πουλήσουμε και σε μικρότερες τιμές, γιατί εμάς το λάδι μας είναι ΠΟΠ και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. Η παραγωγή αυτού του ελαιολάδου κοστίζει».
 Τέλος, ο κ. Αντωνόπουλος αναφέρεται στις ενστάσεις, που όπως έγινε γνωστό υποβλήθηκαν από άλλες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της επέκτασης σε όλη τη Μεσσηνία της ονομασίας «ΠΟΠ Καλαμάτα» για το ελαιόλαδο. Χαρακτηρίζει πρόχειρο το φάκελο - αίτηση που κατατέθηκε για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα και λέει ότι θα μετρήσει αρνητικά για τους Ευρωπαίους το γεγονός ότι σύμφωνα με αυτόν θα επιτρέπεται η τυποποίηση και εκτός της ζώνης ΠΟΠ.

*** Οργάνωση και πραγματοποίηση 1ου Καλαματιανού Καρναβαλιού  :


* Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας η ανοιχτή συνάντηση για την ενημέρωση σχετικά με την οργάνωση και πραγματοποίηση του 1ου Καλαματιανού Καρναβαλιού 2013.
 Στη συνάντηση παρευρέθησαν εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμάτας, της Επιτροπής Εθελοντισμού, των φίλων του καρναβαλιού και πολίτες με μεγάλη διάθεση να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες που προγραμματίζονται. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μοιράστηκαν οδηγοί για τη δημιουργία της Καρναβαλικής Επιτροπής και των Καρναβαλικών Πληρωμάτων.
 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο υποστήριξης του Καλαματιανού Καρναβαλιού, στο γραφείο της Επιτροπής Εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας.
 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27213-60709
 www.ethelonteskalamatas.gr
 Ώρες επικοινωνία: 12.00-14.00 μ.μ.
 Ημέρες: Δευτέρα - Παρασκευή
 1/2: λήξη αιτήσεων για Μέλος Καρναβαλικής Επιτροπής
 8/2: λήξη αιτήσεων για Δημιουργία Καρναβαλικού Πληρώματος.

*** Μια ιδιαίτερη διαμαρτυρία στην πλατεία Καλαμάτας  :
    
* Έναν ιδιαίτερο τρόπο βρήκε κάτοικος της κεντρικής πλατείας της πόλης για να εκφράσει την αντίθεση του στην Δημοτική Αρχή και πιο συγκεκριμένα στον Δήμαρχο Καλαμάτας, αφού σε πανό που έχει αναρτήσει στο μπαλκόνι του γράφει: “ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;”.

 Δεν γνωρίζουμε τους λόγους που τον έφθασαν σε αυτό το σημείο αλλά σίγουρα μέχρι τώρα έχει τραβήξει την προσοχή των περαστικών

***  Αυτοψία Τζαβάρα την Παρασκευή στο Κάστρο της Κορώνης  :


*  Την κάθοδο του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κων. Τζαβάρα στην Κορώνη, την Παρασκευή, εξασφάλισε χθες ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημ. Καφαντάρης.

 Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος συναντήθηκε αργά το απόγευμα με τον αναπληρωτή υπουργό, προκειμένου να συζητήσει μαζί του το ζήτημα που προέκυψε με την κατάρρευση των πρανών στο Κάστρο της Κορώνης, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο μνημείο.
 Έτσι, την Παρασκευή ο κ. Τζαβάρας θα βρεθεί στην Κορώνη, μαζί με κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου, προκειμένου να εξετάσουν από κοντά όλα τα προβλήματα.

***  Πληροφορίες για το σχέδιο"Αθηνά"   :


*  Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Υπουργείου Παιδείας, που επικαλείται το rightnews.gr το «σχέδιο Αθηνά» βρίσκεται προ των πυλών και έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για την άμεση εφαρμογή του.

 Το «σχέδιο Αθηνά» προβλέπει τη δημιουργία 2 Πανεπιστημίων στον Νομό Αττικής, τα οποία θα ονομάζονται «Αττικά Πανεπιστήμια» και θα περιλαμβάνουν όλα τα Πανεπιστήμια του Νομού Αττικής που υπάρχουν ήδη. Στο πρώτο Πανεπιστήμιο θα υπάρχουν όλες οι σχολές με Θεωρητική και Οικονομική κατεύθυνση και στο δεύτερο όλες εκείνες οι σχολές που θα έχουν Θετική και Τεχνολογική κατεύθυνση.
 Αντίστοιχα, δημιουργείται ένα Τεχνολογικό Ίδρυμα σε όλο το Λεκανοπέδιο, το οποίο θα φέρει την ονομασία «Αττικό Τ.Ε.Ι.» και θα αποτελείται από το ΤΕΙ Πειραιά, το ΤΕΙ Αθήνας, το ΤΕΙ Χαλκίδας και την ΑΣΠΑΙΤΕ.
 Όπως καταλαβαίνουμε όλοι αυτές οι αλλαγές δεν έχουν να κάνουν απλά με αλλαγές στην ονομασία των Ιδρυμάτων, αλλά αφορούν συγχωνεύσεις τμημάτων και διοικήσεων των Πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι.
 Είναι άκρως σημαντικό να δούμε τι ακριβώς θα προβλέπεται για τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους των Ιδρυμάτων που όπως είναι πολύ λογικό θα αισθάνονται μεγάλη ανασφάλεια από τις νέες δομές που δημιουργούνται στον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
 Πηγή: rightnews.gr

***Και τώρα… κηδεία αλά ΣΥΡΙΖΑ!
30/01/2013

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη  Bυλευτής Ν.Δ.
Μια γεύση για το αλαλούμ που θα επικρατούσε στη χώρα στην περίπτωση που ο ελληνικός λαός – οργισμένος, απογοητευμένος και «τιμωρητικός» - αποφάσιζε να εμπιστευθεί τις τύχες του σε νέο κύκλο μαθητευόμενων μάγων, πήραμε από το τελευταίο κρούσμα τρικυμίας εν κρανίω και τον προτεινόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ «φόρο θρησκευτικού δόγματος».
Μια πρόταση που θα επέφερε σειρά αρνητικών συνεπειών που θα αναλύσουμε παρακάτω.
Και με πιο εξόφθαλμη την ανάγκη που θα δημιουργηθεί να οδηγούνται οι νεκροί στην τελευταία τους κατοικία με την… φορολογική τους δήλωση ανάμεσα στα σταυρωμένα τους χέρια!
Σας φαίνεται περίεργο;
Καθόλου, διότι, όπως θα δείτε παρακάτω, αυτό (περίπου) συμβαίνει στην Γερμανία.
Τελικά σ’ αυτή τη χώρα αρκεί να πετάξει κανείς μια παρόλα για να κάνει εντύπωση και αρχίζουν όλοι να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους, αν και δεν έχουν καμιά γνώση περί της εγχώριας και διεθνούς πραγματικότητας.
Είναι πραγματικά απίστευτο πόσες ανακρίβειες, άγνοια και παραπληροφόρηση μπορούν να ξεπηδήσουν μετά από μια αστήρικτη, άκαιρη και ιδεοληπτική πρόταση, όπως αυτή που διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουράκης, στο περίφημο συνέδριο υπό τον τίτλο «Εκκλησία και Αριστερά», δια του οποίου το συγκεκριμένο κόμμα προσπάθησε να… προσηλυτίσει (αν και ο προσηλυτισμός απαγορεύεται από το Σύνταγμα) τους ιερωμένους.
Η συζήτηση είναι εντελώς άκαιρη, διότι για να συμβούν όλα αυτά που προτείνει ο κ. Κουράκης, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, οι άθεοι και όποιος άλλος δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει και θέλει συνεχώς να προκαλεί νέους μπελάδες, πρέπει να υπάρξει προηγουμένως χωρισμός Κράτους και Εκκλησίας.
Για να συμβεί, όμως, ο χωρισμός Κράτους και Εκκλησίας πρέπει να υπάρξει αναθεωρητική Βουλή και εκεί να τεθεί το θέμα της αναθεώρησης του άρθρου 13 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο όλες οι γνωστές και αναγνωρισμένες θρησκείες υπόκεινται στην ίδια εποπτεία της Πολιτείας, όπως και η επικρατούσα θρησκεία, που σύμφωνα με το άρθρο 3 του Συντάγματος είναι η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού.
Κατά τη συζήτηση της αναθεώρησης του Συντάγματος, μπορούν όποια κόμματα θέλουν να προτείνουν χωρισμό Κράτους και Εκκλησίας και αναθεώρησης των συγκεκριμένων άρθρων, οπότε και διεξάγεται ψηφοφορία στην αρμόδια Επιτροπή και στην Ολομέλεια.
Στην περίπτωση αυτή, υπό αναθεώρηση θα τεθεί και το άρθρο 33 του Συντάγματος, που ορίζει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίζεται στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας, καθώς και το άρθρο 59, που ορίζει τα του όρκου των βουλευτών, αναλόγως του θρησκεύματός τους – ορκίζονται στο Ευαγγέλιο, στο Κοράνι κλπ.
Επομένως: Πρέπει να έχουμε αναθεωρητική Βουλή, κάποιοι να προτείνουν την αναθεώρηση των τεσσάρων αυτών άρθρων (κάτι που έχει ήδη συμβεί σε προηγούμενη αναθεώρηση και έχει απορριφθεί) και πρέπει να βρεθούν και οι βουλευτές που θα υπερψηφίσουν τον χωρισμό Κράτους και Εκκλησίας δια της αλλαγής ή κατάργησης των συγκεκριμένων άρθρων.
Προς τι, λοιπόν, όλη αυτή η φασαρία; Όποιος νομίζει και επιθυμεί, μπορεί να τα πράξει όλα αυτά στον κατάλληλο χρόνο.
Φυσικά, ουδόλως ισχύει η ερμηνευτική δήλωση Κουράκη (ου μην αλλά και Σταθάκη), σύμφωνα με την οποία «θα πρέπει να θεσμοθετηθεί μια διαδικασία χρονικής μετάβασης από το υπάρχον νομικό καθεστώς στο νέο», διότι δεν πρόκειται περί νομικού καθεστώτος, αλλά περί του Συντάγματος.
Και επιτέλους, οφείλουν όσοι προτίθενται να ζητήσουν χωρισμό Κράτους και Εκκλησίας να το πουν ξεκάθαρα πριν από τις επόμενες εκλογές, ώστε να κριθούν και βάσει αυτής της εξαγγελίας τους.
Φυσικά, υπάρχουν και κάποια σοβαρά θέματα ουσίας:
Όσοι βλέπουν με τόσο μεγάλη επιπολαιότητα το ενδεχόμενο χωρισμού Κράτους και Εκκλησίας, είναι προφανές ότι δεν λαμβάνουν υπόψη τους πως στην Ελλάδα έχουμε επίσημα αναγνωρισμένη (από τη Συνθήκη της Λοζάνης) μουσουλμανική μειονότητα.
Και αν η μουσουλμανική θρησκεία έπαυε να τελεί υπό την εποπτεία του Κράτους, τότε κουμάντο στη μειονότητα θα έκαναν το προξενείο και οι ψευδομουφτήδες – με τις γνωστές προπαγανδιστικές συνέπειες.
Θα ήταν δηλαδή, βούτυρο στο ψωμί της Τουρκίας.
Μόλις πρόσφατα έγινε ολόκληρος καυγάς προκειμένου να ψηφιστεί η τροπολογία περί του διορισμού των ιεροδιδασκάλων για τον μουσουλμανικό πληθυσμό της χώρας, ώστε τα μουσουλμανάκια να διδάσκονται το Κοράνι στο σχολείο, όπως τα χριστιανόπουλα το Ευαγγέλιο – κάτι που εξόργισε τους ψευδομουφτήδες και για το οποίο ο Τούρκος πρόξενος είχε πει πως όσο ο ίδιος παραμένει πρόξενος, τέτοια τροπολογία… δεν επρόκειτο να περάσει!
Τι θα συνέβαινε στην πράξη
Επίσης, όσοι υποστηρίζουν τα περί χωρισμού Κράτους και Εκκλησίας, οφείλουν να πουν στον λαό τι θα σημάνει αυτό στην πράξη:
Θα καταργούνταν τα θρησκευτικά στα σχολεία, οι ιερείς σε νοσοκομεία και φυλακές, στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας, ο θρησκευτικός όρκος στα δικαστήρια και τις δημόσιες υπηρεσίες, οι μισθοί των ιερέων, οι αργίες Χριστουγέννων, Πάσχα, Θεοφανίων κλπ., οι σταυροί και οι εικόνες στους δημόσιους χώρους, ο σταυρός από το κοντάρι της σημαίας, οι θρησκευτικές τελετές σε εθνικές επετείους, η θρησκευτική ορκωμοσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, οι νόμοι για προσηλυτισμό και για τη συνεργασία Πολιτείας – Εκκλησίας για τους νέους ευκτήριους οίκους, κυρίως σεκτών, οι θρησκευτικές εορτές στις Ένοπλες Δυνάμεις, τα προνόμια – πλην της Εκκλησίας της Ελλάδος – των Πατριαρχείων, της Μονής Σινά και του Αγίου Όρους.
Θα μετατρέπονταν σε ΝΠΙΔ το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο και οι μουφτείες της Θράκης. Η Εκκλησία θα μετατρεπόταν σε ΝΠΙΔ και θα εντασσόταν σε σύνολο θρησκευτικών ομάδων, ενώ θα καθίστατο υποχρεωτικός ο πολιτικός γάμος και προαιρετικός ο θρησκευτικός.
(Αυτά για εκείνους τους ιερείς που τελευταίως… συριζοφέρνουν και παριστάνουν τους Παπαφλέσσες).
Επιπλέον, υπάρχει και μια ακόμη παράμετρος:
Καθώς θα επιτρεπόταν πλέον ο προσηλυτισμός (που απαγορεύεται από το άρθρο 13 του Συντάγματος), ο καθένας θα μπορούσε να κατασκευάσει μία θρησκεία, υποδυόμενος τον διαμεσολαβητή ανάμεσα στον Θεό και στους ανθρώπους, στήνοντας μια κερδοφόρα επιχείρηση από τον οβολό των «πιστών» του.
Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, η πλήρης «απελευθέρωση» οδήγησε στη δημιουργία 20.000 θρησκειών, ενώ διεξάγονται μάχες μεταξύ των ισχυρών θρησκευτικών λόμπι.
Διάφοροι υπερσυντηρητικοί κληρικοί πρωταγωνιστούν στην τηλεόραση και στην καθημερινότητα των Αμερικανών. Αν και ο Χριστιανισμός παραμένει πρώτος, οι άθεοι έχουν εξελιχθεί σε δεύτερη δύναμη, ενώ οι Εβραίοι έρχονται τρίτοι. Και ακολουθούν: Νεοεποχίτες, Ντεϊστές, ευαγγελιστές, επισκοπιανοί, μορμόνοι, ιεχωβάδες, αντβεντιστές, αναγεννημένοι, φονταμενταλιστές.
Όλοι έχουν αποκτήσει μεγάλη πολιτική επιρροή, με αποτέλεσμα η ίδια η αμερικανική κυβέρνηση να διαθέτει περί τα 2 δις δολάρια τον χρόνο για τα φιλανθρωπικά τους ιδρύματα!
Ελάτε τώρα, θα πει κάποιος. Αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα, όπου οι χριστιανοί ορθόδοξοι φθάνουν το 98% του πληθυσμού.
Σωστά. Αλλά με ποια λογική θα το δηλώσουν στην εφορία, όταν τόση φασαρία έγινε για να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στις αστυνομικές ταυτότητες;
Και για ποιο λόγο να προχωρήσει κάποιος σε μια τέτοια δήλωση, αν αυτό θα προκαλούσε μια πρόσθετη φορολογική του επιβάρυνση, από την οποία θα μπορούσε να απαλλαγεί με μια απλή δήλωση;
Και πώς διασφαλίζεται ότι αυτοί που δεν θα δήλωναν το θρήσκευμά τους για να αποφύγουν την φορολογία – ακόμη και ο Άγιος Πέτρος απαρνήθηκε τον Ιησού και συγχωρέθηκε - δεν θα έκαναν χρήση των εκκλησιών και των υπηρεσιών των ιερέων;
Με τη… φορολογική δήλωση στο χέρι θα προσέρχεται το εκκλησίασμα στις λειτουργίες και στις εξομολογήσεις;
Κι’ αν εκείνοι που θα δήλωναν το θρήσκευμά τους δεν ήσαν αρκετοί ώστε να καλύπτονται οι μισθολογικές ανάγκες των ιερέων, τι θα γινόταν;
Θα πληρώνονταν οι μισοί ιερείς, θα έκλειναν οι μισές ενορίες ή θα καταλήγαμε σε μισθούς κληρικών της τάξης των 300 ευρώ;
Το παράδειγμα της Ιταλίας
Προκειμένου ο κ. Κουράκης και ο ΣΥΡΙΖΑ να μειώσουν τους κραδασμούς από την… ιδιοφυή αυτή πρόταση, κατέφυγαν σε παλαιότερη δήλωση του υπουργού των Οικονομικών, από την εποχή που ο κ. Στουρνάρας ήταν πρόεδρος του ΙΟΒΕ:
«Ξέρετε ότι το κράτος πληρώνει τους μισθούς των ιερέων. Δεν συμβαίνει πουθενά αλλού αυτό. Εγώ νόμιζα ότι στην Ιταλία για παράδειγμα, με την μεγάλη παράδοση του καθολικισμού, το κράτος πληρώνει τους μισθούς των ιερέων. Δεν ισχύει. Απλά σου λέει, στην φορολογική σου δήλωση, θέλεις το 0,5% να πάει για τους μισθούς των ιερέων;».
Φυσικά, ούτε αυτό ισχύει.
Στην Ιταλία, όπως και στην Ελλάδα, από συστάσεως ιταλικού κράτους, το Κράτος με σειρά νόμων δήμευσε μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας και σε αντάλλαγμα (επειδή η περιουσία της Εκκλησίας σχηματίστηκε από δωρεές πιστών) ανέλαβε τα έξοδα της μισθοδοσίας των κληρικών και της συντήρησης των ναών, επιστρέφοντας με αυτόν τον τρόπο στους πιστούς και στους απογόνους τους τις δωρεές που είχαν προσφέρει.
Το 1984, επί του Σοσιαλιστή πρωθυπουργού Μπεττίνο Κράξι, (που πέθανε στην υπερορία της Τυνησίας λόγω διαφθοράς) το Κονκορδάτο (συμφωνία) μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας άλλαξε και τα οικονομικά θέματα της Καθολικής Εκκλησίας ανατέθηκαν στην CEI (Ιταλική Επισκοπική Σύνοδος).
Η αναθεωρημένη αυτή συμφωνία δεν προβλέπει αυτοχρηματοδότηση της Εκκλησίας, όπως παρουσιάστηκε αρχικά από τον Κράξι, αλλά απευθείας κρατική χρηματοδότηση, που καλύπτει όχι μόνο τα έξοδα συντήρησης των ναών, αλλά το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Δηλαδή ο Κράξι, θέλοντας να χαϊδέψει τα αυτιά των πολιτικών του φίλων, οπαδών και ψηφοφόρων, πρόσφερε τελικά – και βάσει των φοροαπαλλαγών - στην Εκκλησία περισσότερα κρατικά χρήματα από πριν!
Πάνω σ’ αυτό το πρότυπο νομοθετήθηκαν και οι κανόνες χρηματοδότησης και των άλλων αναγνωρισμένων θρησκειών στην Ιταλία, που όμως δηλώνουν πως χρησιμοποιούν την κρατική χρηματοδότηση για σειρά δραστηριοτήτων τους, όχι όμως για τη συντήρηση των δομών τους.
Ο (ιταλικός) νόμος 222/85 προβλέπει δύο τύπους χρηματοδότησης:
Πρώτον, την απευθείας χρηματοδότηση από το Κράτος (8 τοις χιλίοις από τον κρατικό προϋπολογισμό). Το ποσοστό αυτό δίδεται ούτως ή άλλως, ώστε να ασκούν όλοι τα θρησκευτικά τους καθήκοντα χωρίς δηλώσεις και επιπλέον επιβαρύνσεις – και να κηδεύονται όλοι με την ησυχία τους.
Δεύτερον, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να δηλώσουν πως το συγκεκριμένο ποσοστό του φόρου που καταβάλλουν, επιθυμούν να κατευθυνθεί στους λειτουργούς συγκεκριμένου θρησκευτικού δόγματος.
Δηλαδή, δεν πληρώνει κανείς επιπλέον φόρο. Η κρατική χρηματοδότηση είναι συγκεκριμένη και θα δοθεί ούτως ή άλλως.
Απλώς, δίνεται στους πολίτες η δυνατότητα – αν το επιθυμούν – να δηλώσουν πού θέλουν να πάει το συγκεκριμένο ποσό, το οποίο, επαναλαμβάνω, καταβάλλεται ούτως ή άλλως.
Και επομένως, δεν τίθεται θέμα απαλλαγής από μέρος του φόρου, επειδή κάποιος δεν θέλει να χρηματοδοτήσει καμιά θρησκεία.
Η επιβάρυνση υπάρχει ούτως ή άλλως και βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.
Έχει αποδειχθεί πως μόνο το 45% των Ιταλών κάνουν χρήση του δικαιώματός τους να επιλέγουν πού θα πάνε τα χρήματα (που, ξαναλέμε, ούτως ή άλλως καταβάλλονται και αποδίδονται) και από αυτούς, το 75% ζητούν τα χρήματα να πηγαίνουν στην Καθολική Εκκλησία.
Έχει δε αποδειχθεί πως στην Καθολική Εκκλησία κατευθύνεται το ίδιο ποσοστό (75%) του φόρου που καταβάλλουν και εκείνοι που δεν επέλεξαν να δηλώσουν θρήσκευμα της προτίμησής τους.
Δηλαδή, μια τρύπα στο νερό, αφού τελικά τα χρήματα πάντα μοιράζονταν με βάση τα ποσοστά των δογμάτων στην ιταλική κοινωνία.
Επιπλέον, στην Ιταλία, μέχρι ενός ποσού, οι απευθείας χρηματοδοτήσεις της Εκκλησίας εκ μέρους των πολιτών, εκπίπτουν του φόρου!
Και επίσης, στην Ιταλία οι κληρικοί προσλαμβάνονται στα σχολεία ως καθηγητές των θρησκευτικών και λαμβάνουν έναν δεύτερο μισθό, ενώ η σύνταξή τους υπολογίζεται με βάση τα δύο ταμεία τους.
Τέλος, τα ποσά της κρατικής χρηματοδότησης και των απευθείας δωρεών μπαίνουν όλα μαζί στον κορβανά της Ιταλικής Επισκοπικής Συνόδου, προκειμένου να τα διαχειρίζεται, να πληρώνει μισθούς, να συντηρεί τους ναούς και τα θρησκευτικά ιδρύματα κλπ.
Επίσης, το Κράτος αναλαμβάνει τα έξοδα των πολυδάπανων θρησκευτικών διοργανώσεων, όπως οι εορτασμοί Ιωβηλαίων, το «Άγιο Έτος» κλπ., ενώ η Εκκλησία έχει τόσες φοροαπαλλαγές, που τελικά δεν πληρώνει σχεδόν τίποτε και για καμιά δραστηριότητά της.
Στις άλλες χώρες
Στη Γαλλία, οι ιερείς πληρώνονται από τις δωρεές των πιστών, εκτός από τις περιοχές της Αλσατίας και αυτής περί τον ποταμό Μοζέλα, όπου δεν ισχύει ο χωρισμός Κράτους και Εκκλησίας και επομένως μισθοδοτούνται από το Κράτος.
Δεν υπάρχει το μάθημα των θρησκευτικών, η γαλλική Εκκλησία απολαμβάνει έναν βαθμό ανεξαρτησίας από την παπική εξουσία και τα ακίνητά της εξαιρούνται της φορολογίας. 
Στην Ελβετία, οι ιερείς μισθοδοτούνται από το Κράτος και μάλιστα με παχυλούς μισθούς, αφού μισθολογικά φέρουν βαθμό… πανεπιστημιακού καθηγητή.
Στη Γερμανία, οι πιστοί δηλώνουν πού θέλει να κατευθυνθεί συγκεκριμένο ποσοστό του φόρου (8 τοις χιλίοις) που καταβάλλουν, ενώ το Κράτος καταβάλλει τα έξοδα συντήρησης των ναών διότι θεωρούνται πολιτιστικά αγαθά.
Αν κάποιος δεν επιθυμεί την συγκεκριμένη παρακράτηση φόρου, αρκεί να το ζητήσει με μια απλή δήλωση.
Στην Αυστρία υπάρχουν 22 αναγνωρισμένες θρησκείες, που απολαμβάνουν φορολογικές απαλλαγές και λαμβάνουν δωρεές απευθείας από τους πιστούς τους.
Στο Βέλγιο, υπάρχουν έξι αναγνωρισμένες θρησκείες, οι ιερείς τους πληρώνονται από το Κράτος και δεν πληρώνουν φόρους για τα ακίνητά τους.
Στη Δανία, το Κράτος πληρώνει το 40% του μισθού των κληρικών, τα υπόλοιπα χρήματα εξασφαλίζονται μέσω ενός φόρου που πληρώνουν μόνο οι λουθηρανοί πιστοί, ενώ και εκεί τα ακίνητα των Εκκλησιών εξαιρούνται της φορολογίας.
Υπάρχει επίσημη θρησκεία, η λουθηρανική, και ο βασιλιάς υποχρεωτικά ορκίζεται στο επίσημο δόγμα, βάσει του Συντάγματος, ενώ το δημόσιο ραδιόφωνο μεταδίδει καθημερινά τη λειτουργία από τον Καθεδρικό Ναό.
Στη Φιλανδία, οι ιερείς πληρώνονται από τις θρησκευτικές κοινότητες, αλλά οι επίσκοποι από το Κράτος.
Στην Ιρλανδία δεν υπάρχει κρατική χρηματοδότηση, αλλά η Εκκλησία εξαιρείται του φόρου ακινήτων.
Στην Ολλανδία, το Κράτος πληρώνει το μεγαλύτερο μέρος των μισθών των ιερέων, στην Πορτογαλία προβλέπονται φοροαπαλλαγές για την Εκκλησία, στη Βρετανία το ίδιο, ενώ επικεφαλής της αγγλικανικής Εκκλησίας είναι ο ίδιος ο βασιλιάς που πρέπει να είναι και μέλος της πρεσβυτεριανής Εκκλησίας της Σκωτίας.
Στην Ισπανία υπάρχουν επίσης φοροαπαλλαγές για την Εκκλησία, ενώ οι πιστοί έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν πού θα κατευθυνθεί ο συγκεκριμένος φόρος που καταβάλλουν.
Στη Σουηδία υπήρξε χωρισμός Κράτους και Εκκλησίας το 2000 και δεν υπάρχουν κρατικές χρηματοδοτήσεις, αλλά ο βασιλιάς πρέπει να ανήκει στο λουθηρανικό δόγμα.
Και μια καταπληκτική λεπτομέρεια:
Στη Γερμανία, η Σύνοδος των Καθολικών Επισκόπων έλαβε πρόσφατα την απόφαση (με την έγκριση και την επίνευση του Βατικανού) πως όποιος δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να του παρακρατηθεί ο συγκεκριμένος φόρος, δεν θα γίνεται δεκτός στις λειτουργίες και δεν θα απολαμβάνει όλων των άλλων υπηρεσιών και μυστηρίων – συμπεριλαμβανομένης και της… κηδείας.
Κι’ αυτό γιατί το 2011 αυτοί που δήλωσαν πως δεν επιθυμούν την συγκεκριμένη παρακράτηση φόρου έφθασαν στον αριθμό-ρεκόρ των 126.488.
Αυτό σημαίνει πως υπάρχει (ή θα πρέπει να υπάρχει) ένας μηχανισμός ενημέρωσης της Εκκλησίας όσον αφορά σ’ αυτούς που δεν πληρώνουν τον φόρο υπέρ κάποιου δόγματος – ώστε να… λαμβάνει και αυτή τα μέτρα της.
Για τέτοιο τρελοκομείο μιλάμε!
Και μια ακόμη καταπληκτική (χθεσινή) λεπτομέρεια:
Στη Γαλλία, ο απόλυτος χωρισμός Κράτους και Εκκλησίας μετέτρεψε τα τελευταία χρόνια τη χώρα σε καταφύγιο και ορμητήριο διαφόρων ξένων ιεροκηρύκων και ιμάμηδων, που φαίνεται ότι σχετίζονται με τον φανατικό ισλαμισμό και την τρομοκρατία.
Χθες, ο (σοσιαλιστής) Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα απελάσει «μέσα στις προσεχείς ημέρες» πολλούς από αυτούς, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του ριζοσπαστικού ισλαμισμού και του «παγκόσμιου τζιχαντισμού», όπως χαρακτηριστικά είπε.
«Δεν συγχέω αυτό το ριζοσπαστικό Ισλάμ με το Ισλάμ της Γαλλίας, αλλά υπάρχει ένα θρησκευτικό περιβάλλον, υπάρχουν οργανώσεις που δηλώνουν σαλαφιστικές, οι οποίες βρίσκονται μέσα σ' ένα πολιτικό πλαίσιο, έχουν στόχο να μονοπωλήσουν τις ενώσεις, τις σχολικές διαδικασίες, να επέμβουν βαθιά στις συνειδήσεις ορισμένων οικογενειών. Θα απελάσουμε όλους αυτούς τους ιμάμηδες, όλους αυτούς τους ξένους ιεροκήρυκες που καταφέρονται εναντίον της γυναίκας και προβαίνουν σε δηλώσεις αντίθετες προς τις αξίες μας, αναφέρονται στην ανάγκη να καταπολεμηθεί η Γαλλία».
Είπατε τίποτα;

** *  ΑΘΛΗΤΙΚΑ γιά σήμερα :
ΤΕΤΑΡΤΗ 30/01/2013 :
17:00 (Ξάνθη Αρένα) Ξάνθη-Βέροια  0-2  καί (1-2) .- ^
20:00 (Γηπ. "Ανθή Καραγιάννη") Καβάλα-Ολυμπιακός  0-1 καί  (0-2).- ^
ΠΕΜΠΤΗ  31/01/2013 :
14:00 (ΕΑΚ Κέρκυρας) Κέρκυρα-Λεβαδειακός   -  , (1-2)
20:00 (Δημ. Στάδιο Κομοτηνής) Πανθρακικός-Απόλλων Σμύρνης -  , (1-1)
Εχουν γίνει τα παιχνίδια:
Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 1-0 καί (1-2) .-^
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου 2-0 καί  (1-1) .-^
Φωστήρας-ΠΑΣ Γιάννινα 2-3 καί (0-2) .-^
ΠΑΟΚ-Καλλιθέα 6-0 καί  (0-2) .-^

*** ΑΠΟ  ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2013 :
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/22-2013.html  , Συνεφιασμένη βροχερή Τρίτη στο αγιάζι της ενημέρωσης 22 Ιανουαρίου 2013.-
~*** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/23012013.html  , Χειμωνιάτικη Τετάρτη με συνεφιά , με ήλιο και ζέστη 23/01/2013 στην ενημέρωση .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/01/24012013.html  , Χειμωνιάτικη Πέμπτη με Νοτιάδες στην ενημέρωση 24/01/2013 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/01/25-2013.html  , Βροχερή Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 στο αγιάζι της ενημέρωσης
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/01/26-2013.html  , Βροχερό Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/26-27-2013.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 26 καί 27 Ιανουαρίου 2013 .,-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/28-2013.html  , Ηλιόλουστη χειμωνιάτικη αλκυονίδα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/01/t-28-2013.html  , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/01/29.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/01/to-30-2013.html , To  αγιάζι  στην ενημέρωση  Τετάρτη 30  Ιανουαρίου  2013  : Μιά  ηλιόλουστη καλοκαιρινή  ημέρα μέσα στο χειμώνα (Αλκυονίδες μέρες ) .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html , Ανέκδοτα διδάγματα των Αρχαίων Ελλήνων Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 , Φιλοσοφια καί .... διάλογοι  .-
~**
*** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..

~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html  , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html  , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html  , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html  , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html  , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html  , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html  ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-

***
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
 ~ http://www.youtube.com/stamos01  , = 2258 video.-
~ http://www.youtube.com/stamatios01  , = 655 video.-
 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal  , = 660/ 635 video.-
ΣΥΝΟΛΟΝ : 3538 Βίντεο ν Αναρτημένα .-

*** http://www.bing.com/images/search?q=++STAMOS-ARFARA-GREECE+&form=MSNH01&mkt=el-gr&setlang=el&x=77&y=17#x0y2372  ,

*** http://www.bing.com/images/search?q=www.in.gr&form=MSNH01&mkt=el-gr&setlang=el&x=90&y=12#x0y2060  ,


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου