arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 05 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2012

Το αγιάζι  στην ενημέρωση  Τετάρτη  05 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ  2012  :

ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  2012
Μαθητές - καθηγητές Λυκείου Αρφαρών 1965
Φίλοι  από το Αρφαρά  από τα παλιά 
Οικογενειακές στιγμές της δεκαετίας του  1930 Αρφαρά !
Το  ποντικάκι  πάντα κοντά  μας  ! :
 
 
 
 
 

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :


***   Σύλληψη 3 Σουδανών με χασίς στο Ζευγολατιό Κορινθίας  :
Σύλληψη 3 Σουδανών με χασίς στο Ζευγολατιό Κορινθίας
* Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας: "Συνελήφθησαν, σήμερα (5-12-2012) το πρωί, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Σουδάν, ηλικίας 42, 29 και 42 ετών, για παράβαση των Νόμων περί Ναρκωτικών και Όπλων.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία των ανωτέρω, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν, μία (1) συσκευασία και είκοσι (20) σπιρτόκουτα που περιείχαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους - 1.219,7- γραμμαρίων.
Επιπλέον, οι αστυνομικοί, βρήκαν και κατέσχεσαν, το χρηματικό ποσό των 2.915 ευρώ, επτά κινητά τηλέφωνα, διάφορα εργαλεία, καθώς και ένα μαχαίρι, το οποίο κατείχαν παράνομα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου" .-

***  Αλευράς: Σε λάθος θέση η ΒΙΠΕ Μελιγαλά   :
Με  το Βασίλη Μπακόπουλο ,
Αλευράς: Σε λάθος θέση η ΒΙΠΕ Μελιγαλά
*  Είναι εύλογες οι αντιδράσεις του κόσμου, επειδή η Βιομηχανική Περιοχή Μελιγαλά δεν έχει κατασκευαστεί στην ενδεδειγμένη θέση -αλλά γι’ αυτό δεν μπορεί να γίνει κάτι πλέον.
Στην πιο πάνω δήλωση προέβη χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ερωτώμενος για τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής η λειτουργία πυρηνελαιουργείων στην εν λόγω ΒΙΠΕ.
Ο αντιπεριφερειάρχης πρόσθεσε ότι οι φετινές μετρήσεις ρύπων στην περιοχή της ΒΙΠΕ, από τα ειδικά όργανα που έχουν εγκατασταθεί, δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα.
Πρόσθεσε πάντως ότι για πρώτη φορά, με παρέμβαση της Περιφερειακής Ενότητας, έχει εγκατασταθεί όργανο μέτρησης των αιωρούμενων σωματιδίων, τα στοιχεία από το οποίο -με βάση τις περυσινές μετρήσεις- έδειξε ότι η συγκέντρωση ήταν χαμηλότερη από τα επιτρεπτά όρια.
«Η Π. Ε. έχει βάλει τάξη στην ΒΙΠΕ Μελιγαλά και είναι συνεπής στο καθήκον της να ελέγχει την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων από τα πυρηνελαιουργεία. Οι υδρατμοί, ωστόσο, δεν είναι αντιμετωπίσιμο πρόβλημα» είπε ο Π. Αλευράς, θυμίζοντας πάντως ότι και πρόστιμα έχουν επιβληθεί, αλλά και ο σεβασμός στους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας των εν λόγω μονάδων.
Β.Γ.Μ.

***  Μικτές Μεσσηνίας: "Δύσκολη πρεμιέρα"
 Μικτές Μεσσηνίας: "Δύσκολη πρεμιέρα"
* ΛΕΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Πρεμιέρα στα φετινά πρωταθλήματα προεπιλογής εθνικών ομάδων, έχουν σήμερα οι μικτές της ΕΠΣ Μεσσηνίας, που θα αναμετρηθούν στο γήπεδο της Λέρνας με τις αντίστοιχες ομάδες της Αργολίδας.
Ο Αγγελος Σκαφιδάς, εκ των ενωσιακών προπονητών, με την ευκαιρία της έναρξης των επίσημων αγώνων των μικτών του νομού μας δήλωσε χθες στο "Ν": «Είναι δύσκολη για εμάς η πρεμιέρα και αυτό γιατί μαζευτήκαμε την τελευταία στιγμή. Είχαμε δημιουργήσει δύο καλές ομάδες από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, αλλά η ΕΠΟ με πρόσφατη απόφαση της άλλαξε τις ηλικίες και αναγκαστικά, έπρεπε να αλλάξουμε και εμείς τα πλάνα μας δημιουργώντας από την αρχή άλλες ομάδες. Εχουμε καλή ομάδα και τα παιδιά θα πρέπει να το δείξουν στο γήπεδο. Είχαμε ανεξήγητους τραυματισμούς κάποιων νεαρών παικτών κάτι που είναι παράξενο σε αυτές τις ηλικίες. Είναι παράξενο να υπάρχουν θλαστικοί τραυματισμοί σε παίκτες τόσο μικρής ηλικίας.
Πλέον δεν είναι στόχος μας ο πρωταθλήτισμος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μας ενδιαφέρει η πρωτιά. Στόχος είναι πλέον να έχουμε πολλούς παίκτες στην περιφερειακή ομάδα.
Οι ενωσιακοί προπονητές Αγγελος Σκαφιδάς και Αλέκος Τσατάς συμπεριέλαβαν στην αποστολή για τα σημερινά παιχνίδια με τις ομάδες της Αργολίδας τους παρακάτω ποδοσφαιριστές.
Στην αποστολή της ομάδας παίδων συμμετέχουν οι Αλεξανδρόπουλος, Αντεμάϊ, Βέλμαχος, Γιάννης, Γλέζος, Παν. Δούβας, Εξαρχάκος, Ζαγαρέλος, Χρ. Θεοδωρόπουλος, Καλαρίτης, Καλύβας, Κατσιμακλής, Κόλλιας, Πανταζής, Παπαθεοδώρου, Παπαθεοδωρίδης, Τριάντος και Τσιλιγωνέας.
Στην αποστολή της ομάδας νέων συμμετέχουν οι Βασιλόπουλος, Γαβράς, Γεωργιόπουλος, Γεωργόπουλος, Δημητρίου, Δημητρόπουλος, Κουκούτσης, Λειβαδίτης, Μακρής, Μουλιάτος, Μυλωνάς, Νικολόπουλος, Πούπουζας, Σταθόπουλος, Στυλιανόπουλος, Τζαβάρας, Χαρμπίλας και Χελάς.
Η αποστολή θα αναχωρήσει σήμερα στις 8.30 το πρωί και εκτός από τους προπονητές Άγγελο Σκαφιδά, Αλέκο Τσατά, θα τη συνοδέψουν ο έφορος των Μικτών Ομάδων Κώστας Κανελλόπουλος, ο προπονητής Παναγιώτης Δρούγας, ο γυμναστής Γιώργος Πολυμενέας και ο γιατρός Γιάννης Στεφανούρης.
Το ματς των παίδων θα αρχίσει στις 12.45 μετά το μεσημέρι και θα το διαιτητεύσει ο Δημήτρης Γκοβέσης με βοηθούς διαιτητές τους Γιώργο Γκριτζέπη και Ιωσήφ Νίκα από την ΕΠΣ Αρκαδίας. Στις 3 το απόγευμα θα ξεκινήσει το παιχνίδι των νέων και θα το διαιτητεύσει ο κ. Γκριτζέπης με βοηθούς τους άλλους δύο.
Οι δύο παραπάνω αναμετρήσεις έχουν οριστεί να πραγματοποιηθούν στο γήπεδο Λέρνας.
• Τις ίδιες ώρες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι αγώνες παίδων και νέων της Αρκαδίας με τη Λακωνία. Το ματς των παίδων θα διαιτητεύσουν οι Κώστας Ψηλοπαναγιώτης, Δημήτρης Νίκας και Νίκος Τσαλίκογλου από την ΕΠΣ Μεσσηνίας. Τον αγώνα των νέων θα διαιτητεύσει ο κ. Νίκας με βοηθούς τους άλλους δύο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής, ρεπό έχουν οι μικτές της ΕΠΣ Κορινθίας.-
Π. Πρεβεζιάνος .

 ***  Μεγάλη η λίστα αγροτών με εικονικά τιμολόγια :
Μεγάλη η λίστα αγροτών με εικονικά τιμολόγια
*  ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥ - ΝΕΕΣ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ
Την πόρτα της ανακρίτριας θα περάσουν σύντομα οι αγρότες της Μεσσηνίας που εμπλέκονται στη μεγάλη υπόθεση παράνομης είσπραξης ΦΠΑ με εικονικά τιμολόγια. Το χορό άνοιξε αγρότης από τα Φιλιατρά που οδηγείται στις φυλακές της Κορίνθου. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Καλαμάτας και αποφασίστηκε η προφυλάκισή του.
Η λίστα με τους αγρότες που πιθανότατα θα κληθούν από τη Δικαιοσύνη είναι πολύ μεγάλη. Στην πρώτη φάση των ερευνών θα κληθούν όσοι έχουν σχέση με έκδοση τιμολογίων συνολικού ύψους άνω των 6 εκ. ευρώ. Δεν αποκλείεται ν' ακολουθήσει δεύτερη φάση με επίσης μακρά λίστα, ονομάτων και τιμολογίων.

***  Η γιορτή της Αγίας Βαρβάρας στην Καλαμάτα
Η γιορτή της Αγίας Βαρβάρας στην Καλαμάτα
*  Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Βαρβάρας στον φερώνυμο Ναό που βρίσκεται στην Καλαμάτα
Στην πανηγυρική λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Στο κήρυγμα του ο μητροπολίτης μίλησε για το βίο της Αγίας Βαρβάρας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να μιμηθούμε και στις μέρες μας την Αγία στην υπομονή της.
Στις ακολουθίες για τον εορτασμό της Αγίας έψαλε ομάδα ιεροψαλτών με χοράρχη τον πρωτοψάλτη του Ναού Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, φοιτητή Θεολογίας.

*** Δύο σκάφη βούλιαξαν στο λιμάνι Κυπαρισσίας  :
Δύο σκάφη βούλιαξαν στο λιμάνι Κυπαρισσίας
*  ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ
Δύο σκάφη βούλιαξαν στο λιμάνι της Κυπαρισσίας από το κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε την περιοχή με τους δυνατούς ανέμους ενώ από την κυματισμό που επικρατούσε στο εσωτερικό του κινδύνεψε και ένα τουριστικό σκάφος.’
Τα πελώρια κύματα που ξεπερνούσαν κατά πολύ τον λιμενοβραχίονα ,το εξωτερικό κριπίδωμα του οποίου σε πολλά σημεία έχει αδυνατήσει και σε άλλα έχει υποχωρήσει τελείως , δημιούργησαν πολλά προβλήματα μέσα στο λιμάνι , που για ακόμη μια φορά απέδειξε ότι σε δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν παρέχει την ασφάλεια που πρέπει στα σκάφη.
Από την κακοκαιρία και τον κυματισμό που υπήρχε στο εσωτερικό του λιμανιού βούλιαξε ένα μικρό ταχύπλοο σκάφος οι ιδιοκτήτες του οποίου επί ώρες το βράδυ της Δευτέρας προσπαθούσαν να το ανασύρουν πριν κομματιαστή , όπως και μια μικρή ερασιτεχνική βάρκα. Ενώ ένα κότερο που βρισκόταν στο λιμάνι με μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να σταθεί δεμένο με το πλάι στην προβλήτα του λιμανιού.
Όπως μας είχε επισημάνει ήδη από προχθές ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Αλιέων της περιοχής , οι περισσότεροι από τους αλιείες επαγγελματίες και ερασιτέχνες είχαν φροντίσει να βγάλουν τα σκάφη τους στην στεριά , περιμένοντας την κακοκαιρία και ξέροντας ότι το λιμάνι δεν μπορεί να τους παρέχει ασφάλεια.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η θάλασσα έφτανε με μεγάλη άνεση πάνω στο τσιμέντο του εσωτερικού κριπιδώματος του λιμανιού , ενώ ακόμη και χθες που ο καιρός είχε καταλαγιάσει κατά πολύ ο κυματισμός περνούσε πάνω από το σημείο του προσήνεμου μόλου που ο παλιός ενώνεται με τον καινούργιο και έχει υποχωρήσει η εξωτερική του θωράκιση με εμφανή έστω και από μακριά της νέες φθορές που έχουν προκληθεί.
Οι αλιείς πάντως εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον του λιμανιού και για το κατά πόσο θα αντέξει το φετινό Χειμώνα καθώς ήδη με την πρώτη κακοκαιρία τα προβλήματα ήταν μεγάλα. Κώστας  Μπούρας .

***   To πρόγραμμα "Ενέργεια στην εργασία": Ευκαιρία απασχόλησης για 100 ανέργους :
To πρόγραμμα "Ενέργεια στην εργασία": Ευκαιρία απασχόλησης για 100 ανέργους
* Εργαστήριο διαβούλευσης της πράξης "Ενέργεια στην εργασία" θα γίνει την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στην Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Ομήρου και Μαιζώνος 50 στην Καλαμάτα. Απευθύνεται σε 100 ανέργους της Μεσσηνίας και αποσκοπεί στην προώθησή τους στην απασχόληση. Από την υλοποίηση της πράξης αναμένεται να ωφεληθούν 100 άτομα, που αντιμετωπίζουν προβλήματα ένταξης στην αγορά
εργασίας. Πιο συγκεκριμένα: 20 άτομα θα ιδρύσουν νέα επιχείρηση, 40 άτομα θα προσληφθούν σε επιχειρήσεις, 40 άτομα θα υπογράψουν συμβάσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα.-

***  Παραλία Καλού Νερού: Η θάλασσα πήρε την άμμο :
Παραλία Καλού Νερού: Η θάλασσα πήρε την άμμο
* Εντονη διάβρωση στην παραλιακή ζώνη του Καλού Νερού προκάλεσε ο ισχυρός κυματισμός από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι και χθες τα ξημερώματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η παραλία στο κεντρικό τμήμα του χωριού εξαφανίστηκε... και έμειναν μόνο μεγάλα βράχια που σε τίποτα δεν θυμίζουν την αμμώδη παραλία που υπήρχε εκεί.
Οπως είναι φυσικό, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τη διάβρωση που παρατηρείται και φόβος ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα η θάλασσα θα φτάσει μέχρι τον δρόμο. Γι' αυτό και οι φορείς της περιοχής ζητούν την άμεση υλοποίηση του έργου αντιδιαβρωτικής προστασίας.
Να σημειώσουμε ότι προβλήματα διάβρωσης παρατηρήθηκαν και στην περιοχή της Κυπαρισσίας, τόσο βόρεια του λιμανιού προς την περιοχή του κάμπινγκ όσο και νότια προς τη Γιαννίτσαινα, όπου εμφανώς η στεριά έχει φαγωθεί από τα κύματα.
Σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή του Καλού Νερού ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Γιάννης Φιλντίσης, αρμόδιος για την συγκεκριμένη περιοχή, επισήμανε:
“Για άλλη μια φορά είμαστε μπροστά στο φαινόμενο διάβρωσης της παραλίας του Καλού Νερού, μιας παραλίας που κάθε χρόνο δέχεται τους κυματισμούς της θάλασσας σε πολύ έντονο βαθμό με αποτέλεσμα να παρασύρεται η άμμος και να μένουν τα βράχια. Η παραλία μας αυτή την στιγμή έχει γίνει κρανίου τόπος. Θέλω να καλέσω την Πολιτεία να αδειοδοτήσει άμεσα το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας, δεν γίνεται να μένουμε θεατές σε αυτό το φαινόμενο. Σε λίγο καιρό εδώ δεν θα μπορεί να πλησιάσει ούτε άνθρωπος - αλλά και ούτε η χελώνα καρέτα καρέτα θα μπορεί να φωλιάζει στην παραλία μας, που είναι ο πλούτος μας. Τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη ο κυματισμός ήταν πολύ έντονος, η παραλία έχει κατέβει περίπου ένα μέτρο και η θάλασσα φτάνει στα ριζά του δρόμου. Τα επιχώματα που είχαμε ρίξει για να κρατήσουμε τον δρόμο η θάλασσα τα έχει συμπαρασύρει και από εδώ και πέρα τα προβλήματα θα είναι πολύ μεγάλα, με κίνδυνο να κοπεί ο δρόμος της παραλίας”.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τ.Κ. Καλού Νερού Σπύρος Παπαηλίου σημείωσε:
Είμαστε πάλι εδώ για να δείξουμε τη σοβαρή ανάγκη αντιδιαβρωτικής προστασίας. Ολοι βλέπουμε -και όχι πρώτη φορά- ότι με την έντονη θαλασσοταραχή έχουμε αυτά τα έντονα φαινόμενα. Η παραλία είναι πλέον σε μαύρο χάλι, η άμμος έχει εξαφανιστεί και μόνο βράχια υπάρχουν. Πλέον δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα στη θάλασσά μας, γι' αυτό φωνάζουμε όλοι ότι είναι αναγκαία η αντιδιαβρωτική προστασία στο χωριό μας. Οχι μόνο για να μπορούμε να πάμε στην θάλασσα, αλλά γιατί αλλιώς δεν θα μπορούν να δουλέψουν ούτε οι επαγγελματίες. Τα προβλήματα που ανοίγονται μπροστά είναι πολύ μεγάλα”. Με  τον  Κ.Μπούρα .-

*** Επεξεργασία λυματολάσπης στο βιολογικό Καλαμάτας από όλες της μονάδες της Μεσσηνίας :
Επεξεργασία λυματολάσπης στο βιολογικό Καλαμάτας  από όλες της μονάδες της Μεσσηνίας
* Τη λυματολάσπη από τις μονάδες Βιολογικού Καθαρισμού σχεδόν ολόκληρης της Μεσσηνίας προγραμματίζεται να υποδεχθεί ο χώρος ξήρανσης -έκτασης 7 στρεμμάτων- που προορίζεται να δημιουργηθεί στο χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας.
Αυτό προβλέπεται στη σχετική μελέτη για την «κομποστοπλατεία», τους περιβαλλοντικούς όρους της οποίας ενέκρινε προχθές Δευτέρα το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Ειδικότερα, η νέα εγκατάσταση θα δέχεται την παραγόμενη αφυδατωμένη λάσπη από τους Βιολογικούς Καθαρισμούς Καλαμάτας και του Δήμου Πύλου - Νέστορος.
Μελλοντικά προβλέπεται να φθάνουν σε αυτή για αποξήρανση και οι ποσότητες λυματολάσπης από σχεδιαζόμενες μονάδες Βιολογικού Καθαρισμού, όπως του Πεταλιδίου στο Δήμο Μεσσήνης, και Καρδαμύλης και Στούπας στο Δήμο Δυτικής Μάνης.
Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, η δυναμικότητα της νέας αυτής εγκατάστασης -στην οποία η ξήρανση θα γίνεται με έκθεση της λάσπης στον ήλιο για 50 ώς 70 ημέρες- είναι 8.400 τόνοι λυματολάσπης τον χρόνο, με δυνατότητα επέκτασης και στις 10.000 τόνους κατ’ έτος.
Τη σχετική απόφαση υπέγραψε προχθές Δευτέρα ο Ελεήμων Τηλιγάδας, γενικός διευθυντής Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ.
Η απόφαση αφορά, αφ’ ενός στην ανανέωση και την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού της Καλαμάτας -προκειμένου για την αύξηση της δυναμικότητάς της- και αφ’ ετέρου στους περιβαλλοντικούς όρους για την ξήρανση της λυματολάσπης σε χώρο μέσα στην πιο πάνω μονάδα.
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων, ο Βιολογικός Καθαρισμός Καλαμάτας προορίζεται -μετά την επέκταση και εκσυγχρονισμό του- να επεξεργάζεται λύματα από την Καλαμάτα και τα χωριά του τ. Δήμου της, τη Μεσσήνη, το Μαυρομάτι Παμίσου, την παραλιακή περιοχή από τις Κιτριές μέχρι την Μικρά Μαντίνεια, τη ΒΙΠΕ Καλαμάτας, καθώς επίσης από τα Αρφαρά, τον Αρι, τη Θουρία, τον Αγιο Φλώρο και το Πήδημα.
Βασίλης Γ.Μπακόπουλος


***  Δεύτερη ευκαιρία για το τραυματισμένο τσακάλι :
Δεύτερη ευκαιρία για το τραυματισμένο τσακάλι
* Την Παρασκευή 23/11/2012, οι φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους στην περιοχή του Υγροτόπου Μουστού, εντόπισαν ένα χτυπημένο τσακάλι (Canis aureus). Άμεσα το προσωπικό του ΦΔ περιμάζεψε το μικρό αρσενικό τσακάλι και το μετέφερε στα γραφεία του Φορέα. Εκεί δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από τον βιολόγο καθώς διαπιστώθηκαν μεγάλες πληγές που προέρχονταν πιθανώς από δαγκώματα μεγαλύτερων τσακαλιών που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του Μουστού. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την ΑΝΙΜΑ (Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής) το προσωπικό του Φορέα προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή μεταφορά του στην Αθήνα. Στην τελευταία επικοινωνία που είχαμε με την ΑΝΙΜΑ, ενημερωθήκαμε ότι η κατάσταση του μικρού τσακαλιού είναι αρκετά καλή και οι πληγές του από τα δαγκώματα επουλώνονται.
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το τσακάλι έχει το δεύτερο μικρότερο πληθυσμό στην Ελλάδα μετά από αυτόν του λύκου. Φυσικός βιότοπος του είδους είναι κυρίως περιοχές μικρού υψόμετρου έως 600 μ. και κυρίως ανοιχτές περιοχές με θαμνώδεις βλάστηση και ύπαρξη νερού. Σπανιότερα το συναντάμε και σε δασώδεις περιοχές. Είναι παμφάγο ζώο, έχει πολύ ανεπτυγμένες αισθήσεις ακοής και όσφρησης και έχει μέγιστη διάρκεια ζωής 7 – 9 χρόνια.
Τους τελευταίους 2 μήνες το προσωπικό του Φορέα έχει συλλέξει επίσης ένα τραυματισμένο μπούφο (Bubo bubo) και ένα τραυματισμένο ξεφτέρι (Accipiter nisus) και τα έχει αποστείλει στην ΑΝΙΜΑ για περίθαλψη. Μέσα στο 2013 ο Φορέας Διαχείρισης θα προγραμματίσει εκδηλώσεις σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής για την απελευθέρωσή τους στο φυσικό τους περιβάλλον.
 Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας
Πληροφορίες: Αρβανίτης Διαμαντής, Αναστασιάδη Αγνή
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 27550 22021 end_of_the_skype_highlighting , Fax: 27550 22025
Email: HYPERLINK "mailto: info@fdparnonas.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. " info@fdparnonas.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Web:HYPERLINK " http://www.fdparnonas.gr " www.fdparnonas.gr

*** Εορταστικό ωράριο καταστημάτων Τρίπολης :
Εορταστικό ωράριο καταστημάτων Τρίπολης
* Ανακοινώθηκε το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων της Τρίπολης. Αυτό θα έχει ως εξής: Δευτέρα 17 ως Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 8.30 το πρωί με 2 το μεσημέρι και 5.30 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ.
Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 9 το πρωί με 5 το απόγευμα, Κυριακή 10 το πρωί με 5 το απόγευμα και τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 9 το πρωί με 7 το απόγευμα. Η Τρίτη και Τετάρτη 25 και 26 Δεκεμβρίου θα είναι αργία. Την Πέμπτη και την Παρασκευή 27 και 28 Δεκεμβρίου τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά 8.30 το πρωί με 2 το μεσημέρι και 5.30 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ. Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 9 το πρωί με 5 το απόγευμα. Η Κυριακή 30 Δεκεμβρίου θα είναι αργία, όπως και η 1η και 2η μέρα του Γενάρη. Τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου το ωράριο θα είναι 9 το πρωί με 7 το απόγευμα.

***  Εορταστικό ωράριο καταστημάτων Καλαμάτας  :
 Εορταστικό ωράριο  καταστημάτων Καλαμάτας
*  Ξεκινά από την άλλη Πέμπτη στα μαγαζιά της Καλαμάτας το εορταστικό ωράριο, το οποίο ανακοίνωσε χθες ο Εμπορικός Σύλλογος.
Αναλυτικά, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά: Πέμπτη και Παρασκευή 13 και 14 Δεκεμβρίου 8.30 το πρωί με 2 το μεσημέρι και 5 το απόγευμα με 9 το βράδυ, Σάββατο 15 Δεκέμβρη 8.30 το πρωί με 2 το μεσημέρι.
Δευτέρα 17 με Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 8.30 το πρωί με 2 το μεσημέρι και 5 το απόγευμα με 9 το βράδυ, Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 8.30 το πρωί με 5 το απόγευμα, Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 10 το πρωί με 5 το απόγευμα, Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 8.30 το πρωί με 5 το απόγευμα. Τρίτη και Τετάρτη 25 και 26 του μήνα τα μαγαζιά θα είναι κλειστά.
Στη συνέχεια, Πέμπτη και Παρασκευή 27 και 28 Δεκεμβρίου τα καταστήματα ανοίγουν 8.30 το πρωί με 2 το μεσημέρι και 5 το απόγευμα με 9 το βράδυ, Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 8.30 το πρωί με 5 το απόγευμα. Κυριακή 30 Δεκεμβρίου κλειστά, Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 8.30 το πρωί με 5 το απόγευμα, Τρίτη και Τετάρτη 1, 2 Γενάρη κλ .-

***   Να καταργηθεί τώρα το χαράτσι της ΔΕΗ :

*  Η απόφαση ου Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών - σε αγωγή από Οργανώσεις και Ομοσπονδίες καταναλωτών - η οποία απαγορεύει στη ΔΕΗ να εισπράττει με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., το γνωστό «χαράτσι», δικαιώνει απόλυτα το κίνημα που αναπτύχθηκε από την πρώτη στιγμή με κεντρικό ρόλο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των Συνδικάτων του χώρου για να καταργηθεί το άδικο αυτό μέτρο.
 Η απόφαση αυτή απαγορεύει την είσπραξη ενός αντισυνταγματικού τέλους (φόρου) και λειτουργεί προς όφελος όλων των πολιτών της χώρας.
Θέτει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της, ώστε να απαλλάξει άμεσα τη ΔΕΗ από την είσπραξη του παράνομου αυτού πλέον φόρου που σε συνδυασμό με την μείωση των εισοδημάτων των λαϊκών στρωμάτων προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στα οικονομικά της ΔΕΗ.
Επιβάλλεται η κυβέρνηση να εκδώσει άμεσα σχετική απόφαση, με την οποία να καταργείται το χαράτσι της ΔΕΗ.
 Καλούμε την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αξιοποιώντας και την παραπάνω απόφαση να εντείνει τη δράση της σε συντονισμό με άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες για την κατάργηση του αντισυνταγματικού, παράνομου και άδικου τέλους και να στηρίξει έμπρακτα όσα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν προβλήματα διακοπής ή και έχει υπάρξει διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
Σαράντος Αλεξανδρής
Μέλος της Διοίκησης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
 
 
***  ΑΘΛΗΤΙΚΑ  γιά  σήμερα :
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός "Χ"
Για το CHAMPIONS LEAGUE  στό ποδόσφαιρο χθές και  σήμερα :
 
*
6η Αγωνιστική
Τα τελικά αποτελέσματα και με bold οι ομάδες που ποκρίθηκαν στους «16» του Champions League:

5ος Όμιλος


Σαχτάρ - Γιουβέντους 0-1
(57' Τζιοβίνγκο)

Τσέλσι - Νόρτζελαντ 6-1
(40' πεν. Νταβίντ Λουίζ, 45', 57' Τόρες, 52' Κέιχιλ, 64' Μάτα, 72' Όσκαρ- 50' Τζον)

6ος Όμιλος
Μπάγερν - Μπάτε Μπορίσοφ 4-1
(21' Γκόμεζ, 54' Μίλερ, 66' Σακίρι, 83' Αλάμπα- 90' Φιλιπένκο)

Λιλ - Βαλένθια 0-1
(34' πεν. Ζόνας)

7ος Όμιλος

Μπαρτσελόνα - Μπενφίκα 0-0

Σέλτικ - Σπαρτάκ Μόσχας 2-1
(21' Χούπερ, 82' Κόμονς - 40' Άρι)

8ος Όμιλος

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κλουζ 0-1
(57' Αλμπέρτο)

Μπράγκα - Γαλατάσαραϊ 1-2
(34' Μοσορό- 58' Μ. Γιλμάζ, 79' Α. Γιλμάζ)




Σκορ ημιχρόνου:

5ος Όμιλος
Σαχτάρ - Γιουβέντους 0-0

Τσέλσι - Νόρτζελαντ 2-0
(40' Νταβίντ Λουίς πεν., 45' Τόρες)

6ος Όμιλος
Μπάγερν - Μπάτε Μπορίσοφ 1-0
(22' Γκόμεζ)

Λιλ - Βαλένθια 0-1
(34' Ζόνας πεν.)

7ος Όμιλος
Μπαρτσελόνα - Μπενφίκα 0-0

Σέλτικ -Σπαρτάκ Μόσχας 1-1
(27' Χούπερ - 40' Αρι)

8ος Όμιλος
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κλουζ 0-0

Μπράγκα - Γαλατάσαραϊ 1-0
(34' Μοσορό)

 
04/12/2012 Ολυμπιακός Αρσεναλ 2 - 1
04/12/2012 Μονπελιέ Σάλκε 1 - 1
04/12/2012 Παρί Σεν Ζερμέν Πόρτο 2 - 1
04/12/2012 Ντιναμό Ζάγκρεμπ Ντιναμό Κιέβου 1 - 1
04/12/2012 Ρεάλ Μαδρίτης Αγιαξ 4 - 1
04/12/2012 Μπορούσια Ντόρτμουντ Μάντσεστερ Σ. 1 - 0
04/12/2012 Μίλαν Ζενίτ 0 - 1
04/12/2012Μάλαγα Αντερλεχτ 2 - 2
05/12/2012Τσέλσι Νόρτζελαντ 6-1  ,(2-0).-^
05/12/2012 Σαχτάρ ΝτόνετσκΓιουβέντους 0-1  ,(0-0).-^
05/12/2012 Μπράγκα Γαλατασαράι 1-2  ,(1-0).-^
05/12/2012 Μάντσεστερ Γ. Κλουζ 0-1  ,(0-0).-^
05/12/2012Μπάγερν Μονάχου Μπάτε Μπορίσοφ     4-1  ,(1-0).-^
05/12/2012 ΛιλΒαλένθια 0-1  , (0-1).-^
05/12/2012 Σέλτικ Σπάρτακ Μόσχας 2-1  ,(1-1).-^
05/12/2012
 
Μπαρτσελόνα
 
Μπενφίκα
 
0-0  ,(0-0).-^
 
Το πρόγραμμα και οι βαθμολογίες, έχουν ως εξής:5ος ΟΜΙΛΟΣ
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Γιουβέντους (Ιταλία) 21:45
Τσέλσι (Αγγλία)-Νόρτζελαντ (Δανία) 21:45

Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Σαχτάρ Ντόνετσκ 5 12-7 10
Γιουβέντους 5 11-4 9
---------------------------------------
Τσέλσι 5 10-9 7
Νόρτζελαντ 5 3-16 1

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Λιλ (Γαλλία)-Βαλένθια (Ισπανία) 21:45
Μπάγερν (Γερμανία)-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) 21:45

Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Βαλένθια 5 11-5 10
Μπάγερν Μονάχου 5 11-6 10
------------------------------------
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 5 8-11 6
Λιλ 5 4-12 3

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 21:45
Σέλτικ (Σκοτία)-Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία) 21:45

Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Μπαρτσελόνα 5 11-5 12
Μπενφίκα 5 5-5 7
--------------------------------------
Σέλτικ 5 7-7 7
Σπαρτάκ Μόσχας 5 6-12 3

8ος ΟΜΙΛΟΣMάντσεστερ Γ. (Αγγλία)-Κλουζ (Ρουμανία) 21:45
Μπράγκα (Πορτογαλία)-Γαλατασαράι (Τουρκία) 21:45

Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.
Μάντσεστερ Γ. 5 9-5 12
Γαλατάσαραϊ 5 5-5 7
---------------------------------
Κλουζ 5 8-7 7
Μπράγκα 5 6-11 3
*** Μίλανιτς: «Πολύ επιθετικός ο Παναθηναϊκός» :    


 *   Στο επιθετικό πνεύμα του Παναθηναϊκού στάθηκε με δηλώσεις του στον Τύπο της πατρίδας του ο τεχνικός της Μάριμπορ Ντάρκο Μίλανιτς λέγοντας πως είναι αισιόδοξος για το παιχνίδι της Πέμπτης.-
* Ο Μίλανιτς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα του, λέγοντας πως φέτος έχει κάνει σημαντική πρόοδο και πως είναι κοντά στην πρόκριση, ενώ αναφορικά με τον Παναθηναϊκό επισήμανε πως οι πράσινοι στο ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ το οποίο και παρακολούθησε, ήταν πιο επιθετικοί από όλα τα παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι τώρα.
* Αναλυτικά ο τεχνικός της Μάριμπορ ανέφερε: Έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο στην Ευρώπη φέτος και είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην πρόκριση. Το πρώτο μας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Σλοβενία ήταν φανταστικό. Είχαμε νικήσει κατά κράτος τους αντιπάλους μας και ο κόσμος μας ήταν εξαιρετικός. Τώρα όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός έχει νέο προπονητή και παίζει στην έδρα του, μπροστά στο κοινό του. Παρ όλα αυτά, εξακολουθώ να πιστεύω στη νίκη. Θέλουμε να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και ξέρουμε τις δυνατότητές μας. Έχουμε την ποιότητα και την επιθυμία να κερδίσουμε στην Αθήνα. Είμαι αισιόδοξος .
* Για το πως είδε τον Παναθηναϊκό στο ματς με τον ΠΑΟΚ: Η μεγαλύτερη διαφορά που εντόπισα ήταν ότι ο Παναθηναϊκός έπαιζε πιο επιθετικά. Είχαν στο γήπεδο τόσο τον Κουίνσι όσο και τον Σισοκό, κάτι που δεν γίνεται συχνά, ενώ στο βασικό σχήμα ήταν κι άλλοι επιθετικοί παίκτες όπως ο Μαυρίας και ο Τοτσέ. Τόσο επιθετικό σχήμα δεν είχε κατεβάσει ποτέ ξανά φέτος ο Παναθηναϊκός. Περιμένω να παραταχθεί με ανάλογο σχήμα και με μας. Από την αρχή θα είναι επιθετικοί και πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Να διατηρήσουμε την κατοχή, αλλά να μην κλειστούμε και περιμένουμε τον Παναθηναϊκό

*** «Πράσινα» εγκώμια από Μπόας!

 ~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html  ,   Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (1) .-
**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html  , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (2) .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/11/22-2012.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/11/a.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012  , AΘΛΗΤΙΚΗ παρουσίαση  .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/23-2012.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 : ΚΑΛΟ Σ/Κ γιά όλους μας !!!
~**   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html   , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012  ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .- 
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/11/25-2012.html , Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 στην ενημέρωση .-
  **   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html  ,   ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα  26 Νοεμβρίου  2012 ,.-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_26.html , Το αγιάζι της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου 2012 .-

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/11/27-2012.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/11/28-2012.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html  , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (7).-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/11/t-29-2012.html  ,  Το   αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/11/30-2012.html ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 .-


 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2012  :
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/12/1-2012.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html , Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012 , Ημερήσια εκδρομή στην Πάτρα εορτασμός Αγίου Ανδρέα 30/11/2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/01-02-2012.html , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 01 καί 02 Δεκεμβρίου 2012 .-
**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html , Όμορφα και ωραία γράφοντας Αντιγράφοντας , Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2012 , .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html , Της Τρίτης το αγιάζι στην ενημέρωση 04/12/2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/12/04-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2012.-
~**  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/12/05-2012.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 05 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2012 .-

**
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :

~  http://www.youtube.com/stamos01 , =2170 video.-

~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =398 video.-

~  http://www.youtube.com/vlasiskal , = 389 video.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου