arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ :


OI EORTAZONTES THN 6, 7, & 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 :
Εορτάζοντες την 6ην του μηνός Φεβρουαρίου :
· Ο ΟΣΙΟΣ ΒΟΥΚΟΛΟΣ Επίσκοπος Σμύρνης
· Ο ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ ο εν Εμέση
· ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΦΑΥΣΤΑ, ΕΥΪΛΑΣΙΟΣ και ΜΑΞΙΜΟΣ
· ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΦΑΥΣΤΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ και ΣΙΛΟΥΑΝΟΣ
· ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και ΠΕΡΓΕΤΗΣ
· Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
· Ο ΟΣΙΟΣ ΒΑΡΣΑΝΟΥΦΙΟΣ και ΙΩΑΝΝΗΣ ο μαθητής του
· Ο ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ο εν Λυκώ
· Ο ΟΣΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
· Ο ΟΣΙΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ
· [Η ΑΓΙΑ ΔΩΡΟΘΕΑ ή εν Καισαρεία ή Παρθενομάρτυς]
· Ο ΑΓΙΟΣ ΑΜΑΝΔΟΣ (Βέλγος)
Εορτάζοντες την 7ην του μηνός Φεβρουαρίου :
· Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ επίσκοπος Λαμψάκου
· Ο ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ο εν Στειρίω όρει άσκήσας
· ΟΙ ΑΓΙΟ 1003 ΜΑΡΤΥΡΕΣ πού μαρτύρησαν στη Νικομήδεια
· ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΞ ΜΑΡΤΥΡΕΣ καταγόμενοι από τη Φρυγία
· Ο ΑΓΙΟΣ ΑΠΡΙΩΝ (ή Εύπρίων) επίσκοπος Κύπρου
· Ο ΟΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ο εν Μονεβάτοις άγωνισάμενος
· Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΠΕΜΠΤΟΣ και ή συνοδεία του
· Ο ΟΣΙΟΣ ΣΑΡΑΠΙΩΝ
· Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ο Κρητικός
Εορτάζοντες την 8ην του μηνός Φεβρουαρίου :
· Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ο Στρατηλάτης
· Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
· 0Ι ΑΓΙΕΣ ΜΑΡΘΑ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΑΡΙΩΝ
· ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και ΣΤΕΦΑΝΟΣ
· ΟΙ ΟΣΙΟΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ και ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ
· Ο ΟΣΙΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ επίσκοπος Πάφου
· Ο ΑΓΙΟΣ ΠΕΡΓΕΤΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ !!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΝΕΑ : 10 – 02 -2010 Τετάρτη :

Φωτογραφίες απο τον Σεισμό της Αϊτης !!! καταστροφή !!! θάνατος !! πείνα !!!κ.π.α.
~~** Το διαστημικό λεωφορείο Atlantis ξεκίνησε την Δευτέρα 16/11/2009 ένα απ' τα πολλά ταξίδια του στο Διάστημα με σκοπό την διενέργεια εργασιών συντήρησης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και την παράταση της διάρκειας ζωής του. –





*** http://www.kotsanas.com/ , & ** http://users.ilei.sch.gr/kkotsanas : ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΥΜΕ !!!! Το αξίζει !!



*** http://news24gr.blogspot.com/ .- ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ....ΕΔΩ!!!!




** Συγκλονιστικές εικόνες από τον σεισμό 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ισοπέδωσε την Αϊτή. Ο καταστροφικότερος σεισμός που έπληξε το νησί της Καραϊβικής εδώ και 200 τουλάχιστον χρόνια, αφήνει πίσω του χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, ανυπολόγιστες υλικές ζημιές και περισσότερους από 3 εκατομμύρια ανθρώπους να περιμένουν ανθρωπιστική βοήθεια. Δείτε περισσότερες εικόνες από την Αϊτή εδώ.











** Συνάντηση Παπανδρέου με τον Νικολά Σαρκοζί :

Την ισχυρή πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει απαρέγκλιτα το πρόγραμμα Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή του, με τον Νικολά Σαρκοζί.
Την ισχυρή πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει απαρέγκλιτα το πρόγραμμα Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή του, την οποία χαρακτήρισε εξαιρετική, με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί, στο Προεδρικό Μέγαρο στο Παρίσι.

«Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση που αφορά και στην Ελλάδα διαβεβαίωσα για την ισχυρή πολιτική βούληση -έχοντας καταθέσει και έχοντας περάσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης- να εφαρμοστεί κατά γράμμα. Όπως τόνισα ότι έχουμε και τις προηγούμενες μέρες πάρει επιπλέον ενισχυτικά για την εφαρμογή αυτού του προγράμματος, μέτρα ώστε να μειώσουμε το έλλειμμα στο 8,7% το 2010», δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «έχω τονίσει επανειλημμένως ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε να εγγυηθεί ότι αυτός ο στόχος θα πραγματοποιηθεί».

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της δήλωσής του είπε ότι «είχαμε μία εξαιρετική συνάντηση με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί όπου επιβεβαιώθηκαν οι βαθιές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας».

Πρόσθεσε ότι «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα που μας αφορούν στην ευρύτερη περιοχή: μεσογειακή συνεργασία, Βαλκάνια, το Κυπριακό, αλλά και γενικότερα τις ευρωπαϊκές προοπτικές σε ό,τι αφορά τη θέση της Ευρώπης στον κόσμο και βεβαίως την ευρωπαϊκή προοπτική της αντιμετώπισης της οικονομικής και κλιματικής κρίσης».

«Θέλω να τονίσω την πολύ καλή αυτή συνεργασία και την πολύ καλή συνάντηση που είχα με τον κ. Σαρκοζί», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός σε συνομιλία που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες που τον συνοδεύουν στην επίσκεψή του στο Παρίσι ανέφερε πως είχε μία πολύ καλή και εγκάρδια συζήτηση με το Γάλλο Πρόεδρο, για τον οποίο είπε πως είναι οπωσδήποτε ένθερμος υποστηρικτής της εμβάθυνσης των σχέσεών μας, μιας στρατηγικής (όπως ο ίδιος λέει) συνεργασίας στη Μεσόγειο, στα Βαλκάνια και σε θέματα νέας τεχνολογίας και πράσινης ανάπτυξης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πρόσθεσε ότι ανέλυσαν το οικονομικό πρόβλημα στην Ευρώπη. Στο επίκεντρο ήταν βεβαίως κι η Ελλάδα και όλα τα προβλήματά της, είπε και πρόσθεσε ότι είχε την ευκαιρία να αναλύσει, σε ένα βαθμό – «όλες οι λεπτομέρειες είναι δύσκολες για τον οποιοδήποτε πρωθυπουργό», διευκρίνισε - το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Σημείωσε δε ότι ο Γάλλος Πρόεδρος ήταν ικανοποιημένος για τις προσπάθειες που κάνουμε και «είδα ότι υπάρχει σημαντική πολιτική στήριξη για αυτές τις προσπάθειες, (στήριξη) που ελπίζω ότι θα εκφραστεί την Πέμπτη και στο Συμβούλιο Κορυφής».

Ο πρωθυπουργός ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι «εμείς δεν έχουμε ζητήσει βοήθεια, εμείς έχουμε πει ότι θέλουμε απλώς να στηρίξετε τη δική μας βούληση, την αξιοπιστία της χώρας μας στην εφαρμογή αυτού του προγράμματος».

Κληθείς να διευκρινίσει την αναφορά του ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο για την εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και τη μείωση του ελλείμματος, ο πρωθυπουργός είπε: «το έχω πει πάντα: ό,τι είναι αναγκαίο».

Ερωτηθείς αν αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ως λήψη μέτρων επιπλέον του Προγράμματος Σταθερότητας απάντησε: «Δεν είπα κάτι τέτοιο. Να διαβάσετε το πρόγραμμα Σταθερότητας».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Φιγιόν, ενώ πριν τη συνάντησή του με το Γάλλο πρόεδρο συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Μπερνάρ Ακογιέ.

Στο ταξίδι εργασίας που πραγματοποιεί ο Γ. Α. Παπανδρέου στο Παρίσι τον συνοδεύουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Παρίσι, ο κ. Παπανδρέου, θα μεταβεί σιδηροδρομικώς στις Βρυξέλλες, όπου θα παρακαθήσει στο δείπνο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να ζητήσει από τους ομολόγους του συντονισμένη δράση έναντι των κερδοσκοπικών επιθέσεων.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν δήλωσε ότι υπάρχει διαθέσιμη στήριξη για την Ελλάδα στην Ευρωζώνη εάν τη ζητήσει.-



** Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τα σπίτια των πιο διάσημων σταρ του Hollywood. H Christina Aquilera, η Penelope Cruz, ο Johnny Depp, η Paris Hilton και η αδερφή της Nicky Hilton, η Tori Spelling, η Rene Zellweger, η Madonna και ο Sylvester Stalone μένουν σε σπίτια που μοιάζουν τουλάχιστον παραμυθένια. Κι ενώ η τάση που επικρατεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι υπέρ του minimal, τα συγκεκριμένα σπίτια μόνο λιτά και απέριττα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν! Απολαύστε τα και ονειρευτείτε! PHOTO PARRIS PRESS


** Παρά την οικονομική κρίση, οι πιο διάσημοι σταρ του Hollywood μένουν σε επαύλεις εκατομμυρίων δολαρίων.-


**Φωτογραφίες από τους σεισμούς της Αϊτής !!


*** ENΗΜΕΡΩΣΗ :
** http://pasok.us1.list-manage.com/subscribe?u=d6a28a8ab45de3ba4f642baf6&id=3db5e20810 ,
Βγάλαμε τη διεύθυνση του email σας από τη λίστα.
Λυπόμαστε που διακόψατε τη συνδρομή σας.
Μήπως αυτό έγινε κατά λάθος; Μήπως προωθήσατε το email σας σε κάποιον φίλο, κι αυτός τυχαία έκανε κλικ στο σύνδεσμο διακοπής συνδρομής; Εάν έγινε κατά λάθος αυτό, μπορείτε να εγγραφείτε εκ νέου στο: Εγγραφή
Για ερωτήσεις ή σχόλια, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο: mazi@pasok.gr .-

***Σου στείλαμε email επιβεβαίωσης... Γενική Ενημέρωση: Παρακαλώ επιβεβαιώστε την εγγραφή‏
Από:
ΠΑΣΟΚ - ενημέρωση (mazi@pasok.gr )
Εστάλη:
Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010 8:28:14 μμ
Προς:
stamoskal@windowslive.com
Πρέπει να επιβεβαιώσουμε τη διεύθυνση email που έχεις.
Για να ολοκληρώσεις τη διαδικασία εγγραφής, κάνε κλικ στο σύνδεσμο στο email που μόλις σου στείλαμε.
ΠΑΣΟΚ
Ippokratous 20 & Navarinou
Athens, Attica 10680

Add us to your address book


** μια ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ:

Σε ότι με αφορά έχω να πω τα εξής:ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Και ξαφνικά εκεί που όλοι οι τηλεναλυτές ασχολούνται με το διαζύγιο Μενεγάκη - Λάτσιου, για να το ανακηρύξουν ¨το διαζύγιο της δεκαετίας¨ ή ¨το εθνικό διαζύγιο ¨ ( άλλως τε η ελαφρότητα ήταν πάντα το συναμφότερον της τραγικότητας ) η Δήμητρα δεν αντέχει άλλο και ξεσπά για τον προ διετίας χωρισμό της, μαζί μου...Η ΑΙΤΙΑ Γιατί σε τελική ανάλυση – σκέφτηκε η Δήμητρα - δεν υπάρχει μόνο ένα διαζύγιο! Και το δικό μου διαζύγιο δηλαδή τι είναι; Παρακατιανό; Και μίλησε η Δήμητρακαι είπε για το τρίτο πρόσωπο και έκλαψε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες της εκπομπής …που δουλεύει. Η ΑΦΟΡΜΗ Δεν άντεξε λέει κάποιες –ξαναειπωμένες- απόψεις μου που λέχθηκαν παρεμπίπτοντος σε μια πρόσφατη συνέντευξη μου.- Και μου τάψαλλε έτσι για το καλορίζικο της νέας μου προσπάθειας. Σ ΄ευχαριστώ Δημητρούλα μου!! Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ Εξ αιτίας τρίτου προσώπου χώρισα και εγώ!! Δήλωσε ! Και το τρίτο αυτό πρόσωπο δεν ήταν σε κάποια παραλία, σε κάποιο νησί, αλλά μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.- Αποκάλυψε! Στους τοίχους και τα έπιπλα που θα αντίκριζαν τα τρία παιδιά που εν δυνάμει θα έκανε μαζί με εμένα …τον Άπιστο! Υπονόησε! ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ …. Από πότε όμως Δήμητρα είναι ανήθικο κάποιο ολίσθημα ενός γαντζωμένου σε γκρεμό , και είναι ηθικός ο σχεδιασμός, η προετοιμασία και η εκτέλεση ενός σχεδίου που θα σου επιτρέψει να τον εγκαταλείψεις αφού πρώτα του δώσεις την τελική ώθηση για την ελεύθερη πτώση του δίχως το παραμικρό ίχνος ενοχής και τύψης! ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Ποιος την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια από τον γάμο μας Δήμητρα, εσύ ή εγώ ; Ποιος λέει – εν τέλει – και επί της ουσίας ψέματα Δήμητρα; Αντρέας Μικρούτσικος

Υστερόγραφο : ( πρώτο, έσχατο αλλά τηλεοπτικό) : κανείς δεν κτύπησε το κουδούνι, κανείς δεν εισέβαλε στο σπίτι, κανείς δεν μ΄ έπιασε επ΄ αυτοφώρω!! Το ότι ο ¨κοριός¨ κατέγραψε μονάχα ¨άνθρακες¨ συζητήσεων και όχι ερωτικούς, ¨θησαυρούς¨ φαντάζομαι ότι δεν έχει και μεγάλη σημασία!! Αλήθεια, από πότε η συμμετοχή μου σε τέτοιες συζητήσεις στοιχειοθετεί μία a priori απιστία;; Σε μια εποχή όμως, που η αγάπη και η γενναιοδωρία θεωρούνται αδυναμία, αυτά είναι λεπτομέρειες.".-

** Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τις εταιρίες κοινωνικής δικτύωσης να βελτιώσουν τις πολιτικές για την προστασία των παιδιών :



Σύμφωνα με μελέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 50% των ευρωπαίων εφήβων αποκαλύπτουν προσωπικές πληροφορίες στον ιστοχώρο, οι οποίες μπορεί να παραμείνουν για πάντα στο διαδίκτυο και να διαβαστούν από όλους. Χθες, Ημέρα Ασφαλέστερης Χρήσης του Διαδικτύου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέλνει το εξής μήνυμα στους εφήβους: «Πριν δημοσιεύσεις, σκέψου!». Η Επιτροπή χαιρέτησε τα μέτρα προστασίας των παιδιών που είναι χρήστες ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία έλαβαν οι 20 εταιρίες που υπέγραψαν πέρυσι τις αρχές για ασφαλέστερη κοινωνική δικτύωση (IP/09/232). Οι περισσότερες από τις εταιρίες αυτές έδωσαν στους ανήλικους χρήστες τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τους διαδικτυακούς κινδύνους, καθώς διευκόλυναν την αλλαγή των προσωπικών ρυθμίσεων, τον αποκλεισμό χρηστών ή τη διαγραφή ανεπιθύμητων σχολίων και περιεχομένου. Κατά την άποψη της Επιτροπής, όμως, χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες για την προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο. Λιγότερες από τις μισές εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης (40%) έχουν φροντίσει ώστε το προφίλ των χρηστών ηλικίας κάτω των 18 ετών να είναι προσβάσιμο μόνο από τους προεπιλεγμένους φίλους τους, ενώ μόνο το ένα τρίτο των εταιριών αυτών απάντησαν σε αναφορές χρηστών που ζητούσαν βοήθεια.

«Αν θέλουμε να σκέφτονται τα παιδιά πριν αναρτήσουν, πρέπει οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης να δημοσιεύουν τις σωστές πληροφορίες χρησιμοποιώντας κατάλληλη διατύπωση. Πέρυσι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τις εταιρίες να λάβουν μέτρα και χαίρομαι που πολλές από αυτές ανταποκρίθηκαν σ’ αυτή την έκκληση», δήλωσε η κα Viviane Reding, Επίτροπος της ΕΕ αρμόδια για θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας και Μέσων Μαζικής Πληροφορίας. «Ωστόσο, όλες οι εταιρείες πρέπει να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες. Είναι απαραίτητο να προκαθορίζεται ως ιδιωτικό το προφίλ των ανηλίκων και να δίδονται ταχύτατα κατάλληλες απαντήσεις στις ερωτήσεις και στις αναφορές καταχρήσεων. Το Διαδίκτυο έχει πλέον ζωτική σημασία για τα παιδιά μας και η ασφάλειά του αποτελεί ευθύνη όλων μας.»

Πέρυσι, την Ημέρα Ασφαλέστερης Χρήσης του Διαδικτύου, οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης αναγνώρισαν ότι οι νεαροί χρήστες, καθώς και οι γονείς τους, χρειάζεται να αισθάνονται ασφάλεια κατά την κοινωνική διαδικτυακή συναναστροφή και συνυπέγραψαν τις αρχές για ασφαλέστερη κοινωνική δικτύωση. Οι αρχές αυτές προέκυψαν από τις συζητήσεις που δρομολόγησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Απρίλιο του 2008 με ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ΜΚΟ και ερευνητές. Τον Φεβρουάριο του 2009 υπέγραψαν τις αρχές για ασφαλέστερη κοινωνική δικτύωση 18 εταιρίες, στις οποίες προστέθηκαν άλλες δύο τον Ιούνιο του 2009.

Ένα έτος αργότερα, η Επιτροπή δημοσίευσε έκθεση σχετικά με την εφαρμογή των αρχών στους 25 ιστοτόπους τους οποίους διαχειρίζονται οι εταιρείες που τις υπέγραψαν – Arto, Bebo, Dailymotion, Facebook, Giovani.it, YouTube, Hyves, Windows Live, Xboxlive, Myspace, Nasza-klaza.pl, Netlog, One.lt, Piczo, Rate.ee, Skyrock, SchülerVZ StudiVZ MeinVZ, Habbo, IRC Galleria, Tuenti, Yahoo!Answers, Flickr και Zap.lu.

Διαπιστώθηκε ότι 19 από 23 ιστοτόπους 1 παρέχουν συμβουλές για την ασφάλεια και πληροφορίες που απευθύνονται ειδικά στα παιδιά ή/και στους εφήβους (αυτό δεν ισχύει για 2 υπηρεσίες). Αυτές οι πληροφορίες είναι ευπρόσιτες και εύκολα κατανοητές σε 14 ιστοτόπους: YouTube, Habbo Hotel, Hyves, IRC Galleria, MySpace, nasza-klasa, Netlog, One, Rate, SchülerVZ, Skyrock, Yahoo!Answers, Yahoo!Flickr, Zap.

Από την έκθεση προκύπτει επίσης ότι οι περισσότερες εταιρίες παρέχουν στους ανήλικους χρήστες τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουν ενδεχόμενους διαδικτυακούς κινδύνους και υιοθετούν ασφαλή προσέγγιση όσον αφορά την ιδιωτικότητα:

Διευκολύνοντας τους χρήστες στον αποκλεισμό άλλων χρηστών και στην αφαίρεση σχολίων από το προφίλ τους·
Διευκολύνοντας τη ρύθμιση των σχετικών με την ιδιωτικότητα επιλογών, ώστε να μπορούν να επιλέξουν οι χρήστες εάν στο περιεχόμενο που αναρτούν στο Διαδίκτυο θα έχουν πρόσβαση μόνον οι φίλοι τους ή οι πάντες·
Παρέχοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγχουν την απεικόνιση της διαδικτυακής τους κατάστασης (δηλαδή να επιτρέπουν ή όχι στους άλλους χρήστες να βλέπουν πότε είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο).


Ωστόσο, άλλα εξίσου σημαντικά μέτρα προστασίας της ιδιωτικότητας εφαρμόστηκαν λιγότερο συστηματικά:

Μόνο στο 40% των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης τα προσωπικά στοιχεία των ανηλίκων είναι προσβάσιμα μόνο από τους προεπιλεγμένους φίλους τους, και συγκεκριμένα στους: SchülerVZ, Facebook, Tuenti, Giovani, Flickr, Yahoo Answers, One, Habbo, Windows Live και MySpace·
Μόνο σε 11 από 22 ιστοτόπους είναι αδύνατη η ανεύρεση, μέσω μηχανής αναζήτησης, του ιδιωτικού προφίλ ανηλίκων. Πρόκειται για τους: Arto, Bebo, Facebook, YouTube, MySpace, Piczo, SchülerVZ, Windows Live, Yahoo! Answers, Yahoo!Flickr και Zap·
Ενώ 19 ιστότοποι, επί συνόλου 25, περιλαμβάνουν σύνδεσμο για αναφορές, προσβάσιμο ανά πάσα στιγμή, μόνο 9 (από 22) απάντησαν σε καταγγελίες που υποβλήθηκαν κατά την αξιολόγηση, συγκεκριμένα οι: Arto, Dailymotion, YouTube, Habbo Hotel, Hyves, IRC Galleria, MySpace, Rate, Windows Live. Χρειάζεται, επομένως, επειγόντως βελτίωση των υπηρεσιών απάντησης στις αναφορές των χρηστών που ζητούν βοήθεια.


Ιστορικό:

Στις 10 Φεβρουαρίου 2009, 18 σημαντικοί πάροχοι υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη υπέγραψαν τις αρχές για ασφαλέστερη κοινωνική δικτύωση, και τον Ιούνιο του 2009 προστέθηκαν άλλοι 2 (IP/09/232, MEMO/09/58). Όλοι αυτοί, με εξαίρεση τον Giovani.it, υπέβαλαν τις αυτόβουλες δηλώσεις τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι τον Ιούνιο του 2009. Η έκθεση αξιολόγησης της εφαρμογής των αρχών για ασφαλέστερη κοινωνική δικτύωση, η οποία παρουσιάζεται σήμερα, βασίζεται στην ανάλυση των αυτόβουλων δηλώσεων των εταιριών και στην πρακτική δοκιμή των αντίστοιχων ιστοτόπων που διενεργήθηκε από τα τέλη Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου 2009.

Η Ημέρα Ασφαλέστερης Χρήσης του Διαδικτύου υποστηρίζεται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Safer Internet , από το 2004 και έπειτα διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο INSAFE και περιλαμβάνει εκδηλώσεις σε περισσότερες από 60 χώρες της Ευρώπης και ανά τον κόσμο.

Η Επιτροπή θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα της έκθεσης, τα οποία και θα συζητηθούν, στην εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλέστερης Χρήσης του Διαδικτύου που διοργανώνει σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, με την υποστήριξη της κυρίας Roberta Angellilli, Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Φάκελος Τύπου διατίθεται στην διεύθυνση:

http://ec.europa.eu/information_society/newsroom/cf/itemdetail.cfm?item_id=5565 .-

**
** Πως λειτουργεί το σύστημα με τις αποδείξεις στην εφορία και τι θα γλυτωσετε :


** Διαβάστε πολυ απλά και αναλυτικά πως λειτουργει το σύστημα με την φοροαπαλλαγή με τις αποδείξεις!
Για όλους τους πολίτες το ανωτατο αφορολόγητο είναι τα 12.000 ευρώ, απλά για να "κατοχυρώσουν" το δικάιωμα τα πρώτα 12.000 χιλιάρικά τους να ΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ θα πρέπει να φέρουν αποδείξεις.
ΠΟΣΕΣ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κάποιος που δηλώνει εισόδημα 6000 με 12000 χιλιάδες ευρώ ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ουτε λεπτό αν φέρει αποδείξεις το 10% του εισοδήματός του!

Δηλαδή δηλώνεις 9000 ευρώ θέλεις αποδείξεις για 9000 x 10%= 900ευρώ
δηλώνεις 12000 ευρώ θέλεις αποδείξεις για 12000 x 10%= 1200ευρώ

Εάν δεν φέρεις τις αποδείξεις που θα έπρεπε τότε θα φορολογηθείς με 10% για το ποσό που θα έπρεπε να φέρεις

Ετσι αν ο πιο πάνω φορολογούμενος του παραδείγματος που δήλωσε 9000 ευρώ και έπρεπε να φέρει αποδείξεις 900 ευρώ δε φέρει ΚΑΜΙΑ απόδειξη θα πληρώσει φόρο 10% επί του ποσου που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να φέρει.

Δηλαδή θα πληρώσει 900 x 10% = 90 ευρώ φόρο!

Αν όμως αντι για 900 ευρώ αποδείξεις φέρει αποδείξεις για 500 ευρώ τότε θα φορολογηθεί με 10% για το ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΣΟ μεχρι τα 900 δηλαδή για τα 900-500=400 ευρώ

Οπότε με 10% έχουμε 400 x 10% = 40 ευρώ φορο

Για ποσά πάνω από 12000 ευρώ για να μην φορολογηθούν τα πρώτα 12000 θα πρέπει να φέρει αποδείξεις ίσες με το 30% του εισοδήματός του ενώ όσες πιο πολλές φέρνει τόσο θα γλιτωνει και φόρο σε ποσοστό 10%!

Δηλαδή!

Αν κάποιος δηλώσει 20.000 ευρώ για να μην φορολογηθούν καθολου τα πρωτα 12000 ευρώ του θα πρέπει να φερει αποδείξεις 20.000 x 30% = 6000 ευρώ

Ο συγκεκριμένος αν φερει λιγότερες θα πληρώσει επιπλέον φόρο ενω αν φερει περισσότερες θα πληρωσει λιγότερο φορο!

Πως λειτουργεί αυτό;

Οπως είπαμε αν φερει 6000 ευρώ αποδείξεις δεν πληρωνει τιποτα για τα πρωτα 12000 οποτε θα φορολογηθει για τα υπόλοιπα 20000-12000=8000 ανάλογα με την κλιμακα του.

Αν δεν καταθέσει καθολου αποδείξεις θα πληρώσει επιπλέον φόρο 10% επι του ποσου που θα έπρεπε να φερει σε αποδείξεις!

Δηλαδή θα έπρεπε να φέρει 6000 ευρώ οπότε θα πληρωσει με 10% 6000 x 10% = 600 ευρώ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΦΟΡΟ

Αν φερει λιγότερα από 6000 θα φορολογηθει οπως και στο πρωτο μας παραδειγμα με 10% επι του ποσου που υπολείπετε

Αν για παράδειγμα καταθέσει 2000 ευρώ σε αποδείξεις τότε αφου ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να φέρει 6000 θα φορολογηθεί για το υπολειπόμενο ποσό με 10%

Ετσι 6000 - 2000 = 4000 (υπολειπομενο ποσό) οπότε θα πληρώσει 4000 x 10% = 400 ευρώ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΦΟΡΟ
Τι θα γίνει όμως αν κάποιος φέρει περισσότερες αποδείξεις; Αν δηλαδή ενω για να πιάσει το αφορολόγητο όπως είπαμε χρειαζόταν 6000 αυτός καταθέσει αποδείξεις 10.000 ευρω!

Τοτε το επιπλέον ποσό θα του δώσει έκπτωση φορου 10%

Δηλαδή απο τα 10.000 ευρώ που κατεθεσε σε αποδείξεις τα πρωτα 6000 φτανουν για να πιασει το αφορολόγητο των 12000 ευρώ ενω τα υπόλοιπα 10.000 - 6000 = 4000 θα του δωσουν ΕΚΠΤΩΣΗ ΦΟΡΟΥ 10%

Ετσι 4000 x 10% = 400 ευρώ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΟΡΟ

ΔΗΛΑΔΗ με 20000 κάποιος που ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΚΑΜΙΑ αποδειξη θα πληρωσει συν 600 ευρώ ενω αν ο ιδιος καταθέσει αποδειξεις 10.000 ευρώ... και ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ τα πιο πανω 600 αλλά και θα έχει λιγότερο φόρο 400 ευρώ αρα μιλάμε για διαφορά 1000 ευρώ!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ

Η ΕΚΠΤΩΣΗ φορου με το πιο πανω συστημα δεν ειναι απεριόριστη...

Ισχυει γαι συνολική αξία αποδείξεων έως 15.000 ευρώ ατομικού εισοδήματος και 30.000 οικογενειακού .-

**


** H Εβδομάδα σε Εικόνες
Αϊτή: Μετά την καταστροφή
Αγροτικές κινητοποιήσεις ανά τον κόσμο
Ο σεισμός στην Αϊτή
Τα σημαντικότερα γεγονότα της δεκαετίας σε εικόνες
Αποστολή στο διάστημα
Η πτώση του Τείχους του Βερολίνου
Στιγμές από τη ζωή του Μπαράκ Ομπάμα
Η επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου
40 χρόνια από το Γούντστοκ
Φεστιβάλ λάσπης στην Κορέα
Πολιτικοί στο... τρέξιμο!
40 χρόνια από τα πρώτα βήματα στη σελήνη
Βόλτα στη Neverland


** Νεκροί άμαχοι από ανταλλαγή πυρών στο Μογκαντίσου
Αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν
Και τυπικά νικητής ο Γιανουκόβιτς στην Ουκρανία
Συνομιλίες Ρουμανίας-ΗΠΑ για την αντιπυραυλική ασπίδα
Χάος στο Βέλγιο από την κακοκαρία
Ατελείωτη η τραγωδία στο Αφγανιστάν
Επανέρχεται η χιονοθύελλα στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ
Καθιερώνονται οι σαρωτές στα αεροδρόμια της Αυστραλίας
Σε τραγική κατάσταση η Αϊτή
Αποκαλύψεις για τη συντριβή του αιθιοπικού Μπόινγκ


**
Λέξεις γεννιούνται, λέξεις κατασκευάζονται
Μη μου πείτε ότι δεν είναι πιο ωραία η έκφραση «καταιγισμός ιδεών» αντί της αγγλικής brainstorming ή η «ευρωστατιστική» αντί της Eurostat, που μας κάνει κάθε τόσο τη ζωή κόλαση με τα πορίσματά της για την ελληνική οικονομία.Βεβαίως, δεν ξέρω αν κανείς θα διαλέξει τη λέξη «μεταδημοσκόπηση» από την πιο διαδεδομένη exit poll ή αν θα καταλάβει κάποιος τι του λες κάνοντας λόγο για τον «γραμμοκώδικα» αντί του γνωστού...
bar code. Και πολύ αμβιβάλλω ότι θα πει κανείς «χιονοσανίδα» το αγαπημένο του snowboard.Η ελληνική γλώσσα, όπως κάθε γλώσσα, έχει τους δικούς της μηχανισμούς να ενσωματώνει ή να απορρίπτει νέους όρους. Το πρόβλημα είναι ότι η ταχύτητα εισαγωγής νέων όρων από τους τόπους παραγωγής των νέων τεχνολογιών είναι τέτοια, που δεν προλαβαίνει κανείς να σκεφθεί και να προωθήσει σε κοινή χρήση την ελληνική μετάφραση. Εδώ και μερικά χρόνια έχει αναλάβει αυτό τον ρόλο η Ακαδημία Αθηνών και το Κέντρο Ερεύνης Επιστημονικών Ορων και Νεολογισμών. Εκδίδει κάθε τόσο ένα είδος οδηγού για εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν, και ενδεχομένως να υιοθετήσουν, την ελληνική εκδοχή νεοεισηγμένων όρων.Στον καινούργιο διπλό τόμο (480 σελίδων), που κυκλοφόρησε με την επιστημονική επιμέλεια της διευθύντριας του Κέντρου Αναστασίας Χριστοφίδου, δημοσιεύονται 500 ελληνογενείς νεολογισμοί που δεν έχουν ενταχθεί ακόμη στα έγκυρα λεξικά της ελληνικής γλώσσας. Ανάμεσά τους η βιοτρομοκρατία, η ανθρωποδύναμη, η τηλεδίκη, η φοροκλίμακα κ.ά. Εντύπωση κάνει ότι σε αυτή την κατηγορία των «αθησαύριστων» λέξεων είναι και οι πασίγνωστες: αγροτοσυνδικαλιστής, ανθρωποβόρος, αντιγήρανση, αντιρυπογόνος, απένταξη, αποασύλωση, βιντεοπροβολή, νανοϊατρική κ.ά. Η καταγραφή τους έγινε με γνώμονα την αναφορά τους 50 φορές τουλάχιστον σε τρεις ημερήσιες εφημερίδες και τρεις κυριακάτικες, όπως και στο Google.Μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει η πρόταση της Ακαδημίας για την ελληνική μεταφορά κάποιων ξένων όρων, όπως accumulation=συσσώρευση, back office=υποστηρικτική υπηρεσία, investment banking=επενδυτική τραπεζική, blocking minority=καθοριστική μειοψηφία, blue chip=μετοχή υψηλής κεφαλοποίησης κ.ά. Οι προτάσεις αυτές δεν προέκυψαν τυχαία. Μια επιτροπή ακαδημαϊκών κάθησε και σκέφτηκε την καλύτερη ελληνική απόδοσή τους. Στην επιτροπή μετείχαν οι κ.κ.: Σπ. Ιακωβίδης, Αθ. Καμπύλης, Κων. Δρακάτος, Ιάκ. Καμπανέλλης, Αντ. Κουνάδης, Βασ. Πετράκος, Μεν. Τουρτόγλου. Συνεπώς, αξίζει τον κόπο όσοι «δουλεύουν» καθημερινά με εργαλείο τους τη γλώσσα, όπως π.χ. οι δημοσιογράφοι, να ρίχνουν από καιρού εις καιρόν καμία ματιά σ' αυτές τις προτάσεις. -

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=129858 .-
~**



*** Νεα εφαρμογή‏ : Ο Sotiris Georgountzos σας έστειλε ένα μήνυμα στο Facebook...‏
Από:
Facebook (notification+anqs4gwr@facebookmail.com )
Εστάλη:
Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010 9:29:42 μμ
Προς:
Stamatios N. Skoulikas (snstam@gmail.com )
Ο Sotiris σας έστειλε ένα μήνυμα.

http://www.facebook.com/?sk=messages&tid=1348117027746

Απάντηση: Ευχαριστούμε πολυυυυυυυυυυυ!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.facebook.com/?sk=messages&tid=1348117027746#!/?ref=home ,

"ευχαριστω πάρα πολύ φίλε Σταμάτη!

"http://www.facebook.com/?sk=messages&tid=1348117027746#!/profile.php?ref=profile&id=1037492258 , http://www.facebook.com/sitetour/homepage.php, .-

Η ομορφιά βρίσκεται δίπλα μας , μέσα μας , γύρω μας , ….Την αντικρίζουμε καθημερινά στο πρόσωπο της μητέρας , της φίλης , της συζύγου , της κ
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1348117027746&mid=1dbb4d1G3dd6e022G1056458G0 .-

**February 8, 2010



** Η Ομορφιά είναι ανώτερη από τη διάνοια ;
The Time Traveler's Wife
Rachel McAdams, Eric Bana, Ron Livingston
65% of Flixster users liked it 38% of critics liked it
A romantic drama about a Chicago librarian with a gene that causes him to involuntarily time travel, and the complications it creates for his marriage.
View Trailer


Couples Retreat
Vince Vaughn, Malin Akerman, Jason Bateman
52% of Flixster users liked it 12% of critics liked it
Eight friends' group-rate vacation comes at a price when they discover that participation in the resort's unconventional couples therapy activities is anything but optional.
View Trailer


The Stepfather
Penn Badgley, Dylan Walsh, Amber Heard
48% of Flixster users liked it 11% of critics liked it
A seemingly normal man wants the perfect family. When they don't measure up, he eliminates them and moves on to find his next perfect family.
View Trailer


Top DVD Rentals
Surrogates
Whip It
Gamer
The Hurt Locker
Michael Jackson's This Is It
Saw VI
The Invention of Lying
Whiteout
Cloudy With a Chance of Meatballs
H2: Halloween II


Top DVD Purchases
Michael Jackson's This Is It
Surrogates
Saw VI
Gamer
Whip It
Cloudy With a Chance of Meatballs
The Hangover
I Can Do Bad All By Myself
The Hurt Locker
Inglourious


**Η ΕΡΡΙΚΑ ΜΑΡΑ έστειλε μήνυμα στα μέλη του S.O.S!!!!!CODEX ALIMENTARIUS.....ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΓΕΙΑ. (χωρίς θέμα) "ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!!!!ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΑ(Σ)ΤΡΟΦΗΣ!!!ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΑΠΡΑΓΟΙ!!!ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΡΟΦΗ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ!!στηρίξτε την αξιέπαινη προσπάθεια της δόκτορα Rima Laibow, http://www.facebook.com/l/599c5;salsa.democracyinaction.org/o/568/t/1128/campaign.jsp?campaign_KEY=26714" Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1256526969308&mid=1dc9c99G3dd6e022G105fc53G0 .-

**
"Διαβάζω και εγώ... http://www.facebook.com/l/599c5;News24.gr " σας έστειλε ένα μήνυμα στο Facebook...‏
Από:
Facebook (notification+anqs4gwr@facebookmail.com)
Εστάλη:
Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010 11:51:32 πμ
Προς:
Stamatios N. Skoulikas (snstam@gmail.com)
Ο Enimerosi Diadiktio έστειλε μήνυμα στα μέλη του Διαβάζω και εγώ... http://www.facebook.com/l/599c5;News24.gr. --------------------

Θέμα: Πως λειτουργεί το σύστημα με τις αποδείξεις στην εφορί ΠΟΣΑ πρεπει να μαζέψετε για να ΞΕΡΕΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ και τι θα γλυτωσετε http://www.facebook.com/l/599c5;news24.gr http://www.facebook.com/l/599c5;news24gr.blogspot.com/2010/02/blog-post_1976.html-------------------- Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=297381110425&mid=1dc7ed0G3dd6e022G105e451G0 .-

**


Κατήγγειλε το βιασμό της και τη συλλάβανε :

23χρονη Βρετανίδα στο Ντουμπάι συνελήφθη για παράνομη σεξουαλική επαφή εκτός γάμου αφού κατήγγειλε τον βιασμό της! Η Βρετανίδα γιόρταζε τον αρραβώνα της και δέχθηκε την επίθεση στο λουτρό του ξενοδοχείου από έναν σερβιτόρο! Το παράξενο επίσης είναι οτι συνελήφθη και ο μέλλοντας συζυγός της για...

την ίδια κατηγορία ενω η κοπέλα κατηγορήθηκε και για χρήση αλκοολ!

Η Βρετανίδα παραδέχθηκε πως είχα καταναλώσει αλκοολ ενω Ο σερβιτόρος δήλωσε πως την ακολούθησε στην τουαλέτα αλλά η πράξη έγινε ενώ ήταν σε κατάσταση ημι-συνείδησης.

Η ιστορία αυτή που έγινε αρχές Γενάρη επανήλθε στη δημοσιότητα αφού τελικά τα διαβατήρια τους κατασχέθηκαν και το ζευγάρι είναι εν αναμονή της δίκης.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/dubai/6949008/British-woman-arrested-in-Dubai-after-being-raped.html .-

**Τα φορολογικά μέτρα 2010

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ να ξερετε τι μας περιμένει
1. Φορολογική κλίμακα
Εισάγεται μια νέα φορολογική κλίμακα χωρίς διακρίσεις ως προς την πηγή προέλευσης των εισοδημάτων, με περισσότερα κλιμάκια για πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και με πρόβλεψη για ανά διετία αναπροσαρμογή των κλιμακίων βάσει του τιμαρίθμου. Το αφορολόγητο όριο για όλους τους φορολογούμενους είναι τα 12.000 Ευρώ. Η νέα κλίμακα διαμορφώνεται ως εξής:


Με τη νέα κλίμακα υπάρχει μετατόπιση βάρους από τα χαμηλά και μεσαία στα υψηλά εισοδήματα. Συγκεκριμένα, υπάρχει φοροελάφρυνση σε εισοδήματα μέχρι 40.000 Ευρώ. Ενδεικτικά, εισόδημα 25.000 Ευρώ έχει μείωση φόρου 310 Ευρώ (-10%), εισόδημα 35.000 Ευρώ έχει μείωση φόρου 50 Ευρώ (-1%), ενώ εισόδημα 100.000 Ευρώ έχει αύξηση φόρου 1.350 Ευρώ (7%).

2. Αποδείξεις και αφορολόγητο όριο

Μέρος του αφορολογήτου ορίου θα εξασφαλίζεται με τη συλλογή αποδείξεων από την αγορά αγαθών και υπηρεσιών. Περιλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών εκτός εκείνων που αφορούν αγαθά μεγάλης αξίας που αποτελούν τεκμήριο ελάχιστου εισοδήματος, των τακτικών λογαριασμών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, της ύδρευσης κλπ, και όσων αναγνωρίζονται ιδιαιτέρως για μείωση του εισοδήματος ή έκπτωση από το φόρο (ιατρικές δαπάνες, δαπάνες ενοικίων, ασφάλιστρα κλπ).

Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: Το μέρος του αφορολογήτου που απαιτείται να καλυφθεί με αποδείξεις ισούται με το 30% του συνολικού εισοδήματος για εισοδήματα άνω των 12.000 Ευρώ και 10% για εισοδήματα μεταξύ 6.000 και 12.000 Ευρώ. Για την κάλυψη του αφορολογήτου ορίου προσμετράται το 100% της αξίας των αποδείξεων που θα υποβληθούν. Εάν οι αποδείξεις που θα υποβληθούν δεν καλύπτουν το αφορολόγητο όριο η διαφορά έως τα 12.000 ευρώ φορολογείται με συντελεστή 10%. Για ποσά αποδείξεων μεγαλύτερα του πιο πάνω ορίου και για αξία αποδείξεων έως 15.000 Ευρώ ατομικού εισοδήματος (30.000 οικογενειακού) εκπίπτει φόρος ίσος με το 10% της επιπλέον του αφορολογήτου αξίας.

3. Κατάργηση αυτοτελούς φορολόγησης

Καταργούνται όλες οι περιπτώσεις αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων. Οι περιπτώσεις αυτές εντάσσονται στην ενιαία κλίμακα φορολογίας εισοδήματος. Εξαιρούνται μόνο οι τόκοι των τραπεζικών καταθέσεων και των ελληνικών κρατικών ομολόγων για τους οποίους διατηρούνται οι ισχύουσες διατάξεις.
Παραδείγματα: Καταργείται η αυτοτελής φορολόγησης των διαφόρων επιδομάτων και αποζημιώσεων των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, τα εισοδήματα από την υπογραφή συμβολαίων ποδοσφαιριστών, προπονητών κλπ, οι αμοιβές όσων εκλέγονται στη τοπική αυτοδιοίκηση κ.α.

4. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών

Καταργούνται όλες οι απαλλαγές από τη φορολογία εισοδήματος ή η φορολόγηση εισοδημάτων με ειδικούς συντελεστές. Εξαιρούνται μόνο οι περιπτώσεις που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ( άτομα με βαριά κινητική αναπηρία, πολύτεκνες μητέρες, η αποζημίωση λόγω απόλυσης κ.α.) αλλά σε συνδυασμό με εισοδηματικό κριτήριο.

5. Λογιστικός προσδιορισμός εισοδημάτων

Εισάγεται ο λογιστικός προσδιορισμός βάσει βιβλίων εσόδων - εξόδων και αποδείξεων πώλησης ή παροχής υπηρεσιών για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και καταργείται κάθε ειδικός τρόπος φορολόγησης ορισμένων κατηγοριών επαγγελμάτων. Ειδικότερα επιβάλλεται ο λογιστικός προσδιορισμός των εισοδημάτων των:

Ταξί, Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, Λεωφορείων ΚΤΕΛ, Ενοικιαζομένων Δωματίων (χωρίς ελάχιστο όριο 7 δωματίων), Κάμπινγκ, Μηχανικοί – Αρχιτέκτονες, Λιανοπωλητές, Πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, Βενζινάδικα, Περίπτερα, κ.α.
6. Φορολόγηση μερισμάτων και υπεραξίας μετοχών

Στα φορολογητέα, βάσει κλίμακας, εισοδήματα εντάσσονται τα μερίσματα και γενικότερα τα διανεμόμενα κέρδη που εισπράττονται από φυσικά πρόσωπα. Ο τρόπος φορολόγησης των μερισμάτων εξηγείται πιο κάτω στην ενότητα της φορολογίας Νομικών Προσώπων.

Στα φορολογητέα, βάσει κλίμακας, εισοδήματα εντάσσεται η υπεραξία από τη βραχυχρόνια αγοραπωλησία μετοχών. Για τον ορισμό της φορολογητέας υπεραξίας λαμβάνονται υπόψη και οι τυχόν ζημιές που έχει υποστεί ο φορολογούμενος από τις πιο πάνω πράξεις.

7. Ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων

Για τα εισοδήματα του 2011 και εξής η δήλωση φόρου εισοδήματος υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Με υπουργική απόφαση ορίζεται η μορφή της ηλεκτρονικής δήλωσης και οι εναλλακτικές δυνατότητες για την συμπλήρωση και υποβολή της (απευθείας, μέσω φοροτεχνικών γραφείων, μέσω ΚΕΠ).

8. Ενθάρρυνση επαναπατρισμού κεφαλαίων από το εξωτερικό

Καταθέσεις σε τράπεζες στην αλλοδαπή που εντός έξι μηνών θα μεταφερθούν σε ετήσιο προθεσμιακό λογαριασμό στην Ελλάδα εξαιρούνται του ελέγχου πόθεν έσχες εφόσον καταβληθεί φόρος 5% επί της αξίας του κεφαλαίου. Τα κεφάλαια ελλήνων φορολογουμένων που βρίσκονται εκτός Ελλάδας μπορούν να δηλωθούν, να παραμείνουν εκτός Ελλάδας και να εξαιρεθούν του πόθεν έσχες εφόσον καταβληθεί φόρος 8% επί της αξίας του κεφαλαίου. Μετά το πέρας της περιόδου των έξι μηνών οι ελληνικές αρχές θα ενεργοποιήσουν κάθε διεθνή ή ευρωπαϊκή συμφωνία προκειμένου να λάβουν γνώση των καταθέσεων ελλήνων φορολογουμένων σε τράπεζες της αλλοδαπής.

Β. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

9. Αντικατάσταση ΕΤΑΚ από προοδευτικό φόρο στην ακίνητη περιουσία

Το Ειδικό Τέλος Ακινήτου Περιουσίας καταργείται. Επιβάλλεται ετήσιος φόρος κατοχής μεγάλης ακίνητης περιουσίας σε ατομικό επίπεδο με την πιο κάτω κλίμακα:



Η πιο πάνω κλίμακα εφαρμόζεται στις ισχύουσες αντικειμενικές τιμές. Εφόσον οι αντικειμενικές τιμές μεταβληθούν η κλίμακα θα αναπροσαρμόζεται.

10. Μεταβιβάσεις
Η ισχύουσα φορολογία μεταβίβασης ακινήτων εφαρμόζεται και κατά τη μεταβίβαση μετοχών ή εταιρικών μεριδίων εταιρειών κατοχής και εκμετάλλευσης ακινήτων.

11. Φορολόγηση εξωχώριων εταιριών ακινήτων (offshore)

Αυξάνεται ο συντελεστής φορολόγησης ακινήτων στην ιδιοκτησία εξωχώριων εταιρειών από 3% σε 10% ετησίως και καταργείται κάθε εξαίρεση από την υποχρέωση καταβολής φόρου. Ταυτόχρονα προσφέρεται προθεσμία για μεταβίβαση του ακινήτου σε φυσικό πρόσωπο με ευνοϊκούς όρους. Τα κτηματολογικά γραφεία ή υποθηκοφυλακεία υποχρεούνται εντός έξι μηνών να ενημερώσουν την ΓΓΠΣ για όλα τα ακίνητα αρμοδιότητάς τους που αποτελούν ιδιοκτησία εξωχώριων εταιρειών. Υποχρεούνται επίσης να κοινοποιούν στη ΓΓΠΣ κάθε νέα τέτοια εγγραφή ή άλλη μεταβολή στα αρχεία τους. Παράλληλα ενεργοποιείται η Υπηρεσία Έρευνας & Ελέγχου Τιμών (ΥΠ.Ε.Ε.Τ.) για την συλλογή πληροφοριών για τις εταιρείες που βρίσκονται εγκατεστημένες σε προνομιακά φορολογικά καθεστώτα και εφαρμόζεται ενδελεχής έλεγχος εταιριών στις οποίες μέτοχος είναι εξωχώρια εταιρία.

12. Προσαρμογή αντικειμενικών αξιών

Αρμόδιες Επιτροπές Εκτίμησης Εμπορικών Αξιών ανά έτος εκτιμούν και δημοσιεύουν την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών κάθε ζώνης ώστε οι τελευταίες να προσεγγίζουν τις πραγματικές εμπορικές αξίες. Για να αποφευχθεί η υπερβολική φορολογική επιβάρυνση που ενδεχομένως προκύψει σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση, πέραν της προαναφερθείσας αναπροσαρμογής των κλιμακίων για τη φορολογία μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα προσαρμοσθούν και οι συντελεστές φόρου μεταβίβασης ακινήτων.

13. Φορολόγηση της εκκλησίας

Η ακίνητη περιουσία της εκκλησίας φορολογείται όπως και των άλλων ΝΠΔΔ κοινωφελούς σκοπού. Ομοίως φορολογούνται και τα έσοδα από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας της εκκλησίας και των ιερών μονών.

Γ. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

14. Διαχωρισμός των φορολογητέων κερδών σε μη διανεμόμενα και διανεμόμενα κέρδη

Η κύρια μεταβολή αφορά στο διαχωρισμό των φορολογητέων κερδών σε μη διανεμόμενα και διανεμόμενα κέρδη. Η φορολογία των μη διανεμομένων κερδών μειώνεται σταδιακά από 25% σε 20%. Το 2010 ο συντελεστής φόρου μειώνεται στο 24%. Η παρακράτηση φόρου στα διανεμόμενα κέρδη (μερίσματα) γίνεται σε επίπεδο νομικού προσώπου με συντελεστή 40%. Στη συνέχεια τα διανεμόμενα κέρδη (μερίσματα) εντάσσονται στη φορολογική δήλωση του μετόχου και ο φόρος υπολογίζεται με την ενιαία κλίμακα φορολογίας εισοδήματος. Το ποσοστό των μερισμάτων που εντάσσεται στην ενιαία φορολογική κλίμακα φυσικών προσώπων, θα υπολογίζεται έτσι ώστε η συνολική φορολογική επιβάρυνση να μη ξεπερνά το 40%. Επιστρέφεται φόρος σε όσους από τη συνολική φορολόγηση προκύπτει φόρος μικρότερος του 40%.

15. Ευνοϊκή μεταχείριση για μικρές επιχειρήσεις

Θεσπίζεται 5ετές αφορολόγητο για δημιουργία και λειτουργία νέων επιχειρήσεων από άτομα έως 30 ετών.

16. Επέκταση ΦΠΑ
Προβλέπεται η επέκταση ΦΠΑ σε οικονομικές δραστηριότητες που σήμερα δεν καλύπτονται ή απαλλάσσονται.

17. Φορολόγηση παροχών σε είδος προς εταιρικά στελέχη

Επειδή οι επιτηδευματίες αγοράζουν πολυτελή αυτοκίνητα στο όνομα των εταιρειών τους για να μην τα εμφανίζουν στις προσωπικές δηλώσεις τους θα προβλεφθεί ότι το κόστος κυκλοφορίας, συντήρησης και τα μισθώματα που καταβάλλονται όπως αυτά προκύπτουν από τα βιβλία της εταιρείας αποτελούν εισόδημα του χρήστη (Διευθύνων Σύμβουλος, Διαχειριστής, Πρόεδρος ΔΣ, στέλεχος).

18. Κριτήρια αυτοελέγχου

Η αντιμετώπιση σε συστηματική βάση του φαινομένου της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας με την προοδευτική λήψη κατάλληλων θεσμικών και διοικητικών μέτρων πρέπει να συνδυαστεί με την αύξηση της εθελούσιας συμμόρφωσης. Σ΄ αυτή την κατεύθυνση θα υπάρχουν κίνητρα για τον αυτοέλεγχο των μικρών επιχειρήσεων με την καθιέρωση δεικτών, όρων και προϋποθέσεων υπαγωγής. Όποιος πληροί τα συγκεκριμένα κριτήρια ή τα αποδέχεται θα ολοκληρώνει κατ΄ αρχήν την φορολογική του υποχρέωση για την συγκεκριμένη χρήση. Βέβαια εάν από το σύνολο των στοιχείων βρεθεί στο δείγμα μέσω της ανάλυσης κινδύνου κατ΄ εξαίρεση θα υπόκειται σε έλεγχο.

19. Κατάργηση χαριστικών φοροαπαλλαγών

Επανεξέταση και κατάργηση χαριστικών φοροαπαλλαγών στις επιχειρήσεις. Φορολόγηση 90% των bonus στις τράπεζες.

20. Φορολογικά πιστοποιητικά επιχειρήσεων από ορκωτούς ελεγκτές

Ορκωτοί ελεγκτές, και για τις μικρότερες εταιρείες πιστοποιημένα γραφεία λογιστών ή φοροτεχνικών, θα βεβαιώνουν τη φορολογική υποχρέωση της επιχείρησης. Με βάση σχετικό πιστοποιητικό η εταιρία θα καταβάλει το βεβαιωθέντα φόρο και θα θεωρείται κατ’ αρχήν φορολογικά ενήμερη. Η εφορία με βάση το σύστημα στοχευμένων ελέγχων θα διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους οι οποίοι εφόσον αναδείξουν φοροδιαφυγή θα επιφέρουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στις ελεγκτικές εταιρίες.

Δ. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

21. Ελάχιστο τεκμαρτό κόστος διαβίωσης

Προτείνεται η καθιέρωση ενός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού των δαπανών που απαιτούνται να γίνουν λόγω της κατοχής και χρήσης ορισμένων περιουσιακών στοιχείων. Θα λαμβάνεται υπόψη ένα τεκμαρτό ετήσιο κόστος συντήρησης και λειτουργίας κατοικιών, αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, εναέριων μέσων, πισινών, διδάκτρων, οικιακών βοηθών κ.α. προκειμένου να εκτιμηθεί ένα τεκμαρτό εισόδημα ως ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα.

Το τεκμαρτό κόστος διαβίωσης δεν εξαντλεί τη φορολογική υποχρέωση του φορολογούμενου ο οποίος εξακολουθεί να υπόκειται σε έλεγχο όσον αφορά στην ακριβή δήλωση των εισοδημάτων του. Επίσης λειτουργεί ως βάση για την καταρχήν αξιολόγηση από τις φορολογικές αρχές της ειλικρίνειας του δηλούμενου εισοδήματος στο πλαίσιο του ανωτέρω συστήματος μορίων κινδύνου. Το μέτρο αυτό δεν καταλαμβάνει τους συνταξιούχους.

22. Επαγγελματικοί λογαριασμοί

Από 1/1/2011 όλες οι συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων κάθε κατηγορίας πραγματοποιούνται υποχρεωτικά μέσω τραπεζικών επαγγελματικών λογαριασμών. Με υπουργική απόφαση θα ορίζεται το ελάχιστο ύψος ανά συναλλαγή που θα υπόκειται στη παρούσα διάταξη και κάθε άλλη διαδικασία για την εφαρμογή της. Ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τις επιχειρήσεις που έχουν περιληφθεί στον Τειρεσία και για όσο διάστημα περιλαμβάνονται εκεί. Οι Τράπεζες όπου τηρούνται οι επαγγελματικοί λογαριασμοί των επιχειρήσεων υποχρεούνται να παρέχουν στη ΓΓΠΣ ενημέρωση για τις πραγματοποιούμενες συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο.

23. Περιουσιολόγιο

Η ΓΓΠΣ εντός έξι μηνών συγκροτεί περιουσιολόγιο όλων των φυσικών προσώπων κατόχων Α.Φ.Μ. Στο περιουσιολόγιο περιλαμβάνονται κυρίως ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη, εναέρια μέσα μεταφοράς, κατοχή μετοχών, αμοιβαίων κεφαλαίων, και εταιρικών μεριδίων. Δεν περιλαμβάνονται οι τραπεζικές καταθέσεις και τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Με υπουργική απόφαση θα ορίζεται ο τρόπος αποτύπωσης και συγκέντρωσης των πιο πάνω περιουσιακών στοιχείων. Το περιουσιολόγιο θα αποτελεί τη βάση για διεξαγωγή διασταυρώσεων προς επαλήθευση των εισοδημάτων που δηλώνονται από τους φορολογούμενους.

24. Διασταυρώσεις στοιχείων

Τακτική εφαρμογή ηλεκτρονικών διασταυρώσεων. Αναθεώρηση του υπάρχοντος πλαισίου διασταύρωσης στοιχείων με βάση ετήσιο πρόγραμμα για τακτικούς περιοδικούς ελέγχους και όχι σε ad hoc βάση όπως είναι σήμερα. Στους ελέγχους περιλαμβάνονται και έλεγχοι που γίνονται για πρώτη φορά, όπως η διασταύρωση στοιχείων τραπεζικών λογαριασμών που λαμβάνουμε από άλλες χώρες. Ο έλεγχος θα γίνεται με την εφαρμογή κριτηρίων επικινδυνότητας το μέγεθος των δειγμάτων θα είναι τέτοιο ώστε να μπορεί να ελεγχθεί αποτελεσματικά από ελεγκτές και επιθεωρητές.

25. Ηλεκτρονική διασύνδεση του Υπουργείου Οικονομικών

Ηλεκτρονική διασύνδεση του Υπουργείου Οικονομικών με όλα τα Υπουργεία και Φορείς με υποχρέωση όλων για υποβολή κάθε στοιχείου οικονομικού ενδιαφέροντος είτε πρόκειται για αμοιβές, είτε για μισθούς, είτε για αποζημιώσεις, είτε για επιδοτήσεις ή οικονομικές ενισχύσεις. Θα συγκεντρώνονται (ηλεκτρονική υποβολή) ακόμα στοιχεία όπως από το Υπ. Περιβάλλοντος για τα Δημόσια έργα , άδειες οικοδομών, από το Υπ. Υποδομών για τα αυτοκίνητα, από το Υπ. Δικαιοσύνης- δικαστήρια για δικαστικές διενέξεις διεκδίκησης αμοιβών, αποζημιώσεων, παραστάσεις δικηγόρων, συμβολαιογράφοι για αντίγραφα συμβολαίων, συμφωνητικών, από ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κ.λπ.

26. Έλεγχοι με βάση κριτήρια κινδύνου

Κεντρική επιλογή των ελεγκτέων υποθέσεων με σύστημα ανάλυσης κινδύνου (Risk analysis). Καταρτίζεται κατάλογος μορίων κινδύνου φοροδιαφυγής (point system) βάσει του οποίου διενεργούνται προληπτικοί και τελικοί έλεγχοι τήρησης της φορολογικής νομοθεσίας από τα υπόχρεα νομικά και φυσικά πρόσωπα. Οι αρμόδιες για τον έλεγχο αρχές καταρτίζουν ετήσιο πρόγραμμα στοχευμένων ελέγχων βάσει των αποτελεσμάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή των πιο πάνω μορίων. Εφαρμογή πληροφοριακών συστημάτων διαχείρισης των ελέγχων. Σύστημα που τίθεται σε λειτουργία μέσα στο 2010 επιλέγει προς έλεγχο τις πιο επικίνδυνες επιχειρήσεις, διασφαλίζει ότι οι έλεγχοι γίνονται με βάση αντικειμενικά κριτήρια και επιτρέπει την κεντρική διαχείριση της πορείας των υποθέσεων.

27. Ηλεκτρονική τιμολόγηση

Σε συνδυασμό με τον επαγγελματικό λογαριασμό εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και ηλεκτρονικής διακίνησης των τιμολογίων μεταξύ επιχειρήσεων και μεταξύ επιχειρήσεων και δημοσίου. Από 1/1/2011 τιμολόγια για συναλλαγές άνω των 3.000 Ευρώ μεταξύ επιχειρήσεων ή μεταξύ επιχειρήσεων και δημοσίου θα γίνονται δεκτά μόνο ηλεκτρονικά. Οι φορολογικές αρχές θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στα στοιχεία των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

28. Πιστοποίηση ηλεκτρονικής υπογραφής

Όλοι οι επαγγελματίες (λογιστές, φοροτέχνες, εκτελωνιστές, συμβολαιογράφοι, κλπ), θα πιστοποιηθούν και θα αποκτήσουν ψηφιακή υπογραφή, ώστε να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με το Υπουργείο Οικονομικών για λογαριασμό τρίτων υπόχρεων, νομικών ή φυσικών προσώπων.

29. Συναλλαγές άνω των 1.500 Ευρώ χωρίς μετρητά

Από 1/1/2011 δεν θα θεωρείται νόμιμη κάθε συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων ή μεταξύ επιχειρήσεων, αξίας μεγαλύτερης των 1.500 ευρώ εάν αυτή γίνεται με μετρητά. Οι συναλλαγές αυτές θα γίνονται με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή δίγραμμες επιταγές.

30. Ταμειακές μηχανές παντού

Όλες ανεξαιρέτως οι επιχειρήσεις και οι επιτηδευματίες οφείλουν να εκδίδουν αποδείξεις μέσω πιστοποιημένων ταμειακών μηχανών. Στο κανόνα αυτό υπάγονται, χωρίς εξαιρέσεις, και τα πρατήρια καυσίμων, τα περίπτερα, τα ταξί, οι πωλητές των λαϊκών αγορών κλπ.

31. Κίνητρα για αποκάλυψη διαφθοράς και φοροδιαφυγής

Υιοθέτηση φορολογικής αμνηστίας για άτομα ή επιχειρήσεις που βοηθούν στην αποκάλυψη διεφθαρμένων δημοσίων λειτουργών. Αμοιβή όποιου οδηγεί σε σύλληψη για δωροδοκία που αφορά λαθρεμπορία με το ποσό πενταπλάσιο του ποσού της δωροδοκίας.

32. Επιτάχυνση διαδικασιών καταβολής προστίμου και άλλες κυρώσεις

Συντομεύονται οι προθεσμίες και επιταχύνονται γενικώς οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών κυρώσεων. Ειδικότερα θα προβλέπεται η δυνατότητα της ΥΠΕΕ να επιβάλει επί τόπου άμεσα καταβλητέα πρόστιμα. Παράλληλα ενεργοποιείται η διαδικασία κλεισίματος του καταστήματος σε περίπτωση υπότροπου παράβασης μη έκδοσης αποδείξεων.
Για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες απώλεια του αφορολόγητου ορίου της κλίμακας στην περίπτωση παράβασης μη έκδοσης ή ανακριβούς έκδοσης στοιχείου πώλησης ή στοιχείου διακίνησης.



33. Κατάσχεση για χρέη προς το δημόσιο

Υιοθέτηση δραστικών μεθόδων συλλογής των ανείσπρακτων οφειλών, όπως η κατάσχεση περιουσιών για όσους έχουν την ικανότητα αποπληρωμής. Αυτό θα εφαρμοστεί αποτελεσματικά μέσω της σύνδεσης των εκκρεμών χρεών με στοιχεία από την ηλεκτρονική καταγραφή της ακίνητης περιουσίας καθώς και με την δυνατότητα «κατάσχεσης εις χείρας τρίτων» όσον αφορά τραπεζικούς λογαριασμούς.

34. Ενίσχυση του μηχανισμού είσπραξης χρεών

Δημιουργία κεντρικού τηλεφωνικού κέντρου (call-center) για άμεση υπενθύμιση (με τη λήξη του χρέους) των οικονομικών υποχρεώσεων των πολιτών.

35. Πάταξη λαθρεμπορίου

Ηλεκτρονικός έλεγχος όλου του συστήματος διακίνησης πετρελαιοειδών και παρακολούθηση της διακίνησης πετρελαιοειδών μέσω βυτιοφόρων οχημάτων με συστήματα GPS. Εισαγωγή δυνατότητας κατάσχεσης για παραβάσεις. Σταδιακά εντός του 2010 εγκαθίστανται ογκομετρικά συστήματα μέτρησης των εισροών και εκροών καυσίμων σε όλα τα πρατήρια καυσίμων.

Επίσης ταινίες ιχνηλασίας στα τσιγάρα για τον εντοπισμό των λαθραίων.

36. Έλεγχος συναλλαγών με εξωχώριες εταιρίες
Έλεγχος και φορολόγηση των συναλλαγών με εξωχώριες εταιρείες που υποκρύπτονται πίσω από εταιρείες αντιπροσώπευσης (Nominee εταιρίες) ή εξωχώριες εταιρίες που λειτουργούν ως υπεργολάβοι κοινοτικών εταιριών.

37. Έλεγχος πρακτικών τιμολόγησης μεταξύ μητρικών και θυγατρικών

Ενισχύονται και συμπληρώνονται οι διατάξεις περί ελέγχου πρακτικών transfer pricing μεταξύ μητρικών και θυγατρικών εταιρειών εγκατεστημένων σε χώρες με προνομιακά φορολογικά καθεστώτα που προβλέπονται στο νόμο 3728 / 08 και ενεργοποιούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Δημιουργείται ειδική ομάδα ελέγχου των πρακτικών τιμολόγησης μεταξύ μητρικών και θυγατρικών εταιρειών.

38. Ενεργοποίηση Εθνικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Άμεση ενεργοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. (συστήθηκε με τον ν.3610/07) και στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

39. Φόροι ακίνητης περιουσίας στη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εξετάζεται η αναμόρφωση και ενοποίηση των περισσότερων φόρων ακίνητης περιουσίας και η απόδοσή τους ως έσοδο στην τοπική αυτοδιοίκηση στα πλαίσια του προγράμματος Καλλικράτης.

40. Στοχευμένα φορολογικά κίνητρα

Διατηρούνται και ενισχύονται στοχευμένα φορολογικά κίνητρα για την έρευνα – καινοτομία και το περιβάλλον και αντικίνητρα για τις ρυπογόνες δραστηριότητες και την εκπομπή αερίων θερμοκηπίου.

41. Αναδιοργάνωση Φορολογικών Υπηρεσιών

Αναδιοργάνωση της ΥΠΕΕ με δημιουργία εξειδικευμένης υπηρεσίας η οποία θα ελέγχει τους ιδιώτες με μεγάλα εισοδήματα (επώνυμη φοροδιαφυγή) αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες που συλλέγονται από φορείς όπως συμβολαιογράφοι, τράπεζες, χρηματιστήριο, μεσίτες, φορολογικές αρχές άλλων χωρών κ.λπ. Εξειδικευμένη υπηρεσία με αποστολή τη διερεύνηση, τη μεθοδολογία και τον εντοπισμό, φοροδιαφυγής τομέων του παραεμπορίου καθώς και την αντιμετώπισή του σε συνεργασία με άλλους φορείς (αστυνομία, δημοτική αστυνομία κ.λ.π).

Επίσης προβλέπεται ο επανακαθορισμός των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφόρων διοικητικών επιπέδων του Υπουργείου Οικονομικών και της Υπηρεσίας Οικονομικής Επιθεώρησης.

42. Νέος Κώδικας Φορολογικής Νομοθεσίας

Θα προωθηθεί η σύνταξη νέου, ενιαίου Κώδικα όλης της Φορολογικής Νομοθεσίας και της Διαδικασίας με συνεχή ενημέρωση και διαθεσιμότητα στο διαδίκτυο.

43. Αναθεώρηση Κώδικα Φορολογικών Κυρώσεων

Επίσης με χωριστό νομοσχέδιο το Υπουργείο Οικονομικών θα αναθεωρήσει τον Κώδικα Φορολογικών Κυρώσεων επιβάλλοντας ένα αυστηρότερο πλαίσιο ποινικών κυρώσεων για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας.

44. Κατάργηση Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων

Σε χωριστό νομοσχέδιο θα προβλέπεται η σταδιακή κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και η ένταξη των αναγκαίων διατάξεων στη φορολογική νομοθεσία με προσαρμογή στα νέα δεδομένα που προκύπτουν με την εφαρμογή τηλεματικών και πληροφοριακών συστημάτων.


capital.gr

**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου