arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Παρασκευή 29-03-2019 .Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
~



~* Γ' Χαιρετισμοί στο Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ 29-03-2019 :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215082865278515/  .-                       
~* ΜΕΘ ΚΑΛΑΜΆΤΑ 29-03-2019 Πρόεδρος Γ. Παντελόπουλος για έργο  «Ωραία μου Κυρία» του Μπέρναρντ Σώ ,  σε διασκευή του Αλέξ. Ρήγα και σκηνοθεσία του Περ. Αλμπάνη   : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215082830357642/  .-                                           
~**  29 Μαρτίου- Γιορτή σήμερα: Του Αγίου Μάρκου του Επισκόπου και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων

~  Τη μνήμη του  τιμά σήμερα, , η Εκκλησία μας.  Ο Άγιος Μάρκος ήταν επίσκοπος Αρεθουσίων (Η Αρέθουσα είναι οικισμός στα ανατολικά του Νομού Θεσσαλονίκης) και ήκμασε στα χρόνια του Μέγα Κωνσταντίνου, του βασιλέως Κωνσταντίου (337-361 μ.Χ.) και του Ιουλιανού του Παραβάτου (361 – 363 μ.Χ.).
Το 341 μ.Χ. συμμετείχε στην Σύνοδο της Αντιόχειας. Στα Πρακτικά μάλιστα αυτής, διασώζεται «Έκθεσις Πίστεως Μάρκου Αρεθουσίων». Το επόμενο έτος συμμετείχε στην αντιπροσωπεία Επισκόπων, η οποία μετέβη στα Τρέβηρα για να συναντήσει τον αυτοκράτορα Κώνσταντα.  Το 343 μ.Χ. έλαβε μέρος στην Σύνοδο της Φιλιππουπόλεως και το 351 μ.Χ. στην Σύνοδο του Σιρμίου, η οποία καταδίκασε τον Φωτεινό, Επίσκοπο Σιρμίου, ως οπαδό του αιρετικού Επισκόπου Αγκύρας, Μαρκέλλου. Τον συναντάμε, επίσης, στην Σύνοδο της Σελευκείας της Ισαυρίας, το 358 μ.Χ.  Μια μέρα, κινούμενος από θείο ζήλο, γκρέμισε ένα ναό των ειδώλων και τον έκανε εκκλησία. Όταν όμως ανέλαβε αυτοκράτωρ ο Ιουλιανός ο Παραβάτης, συνέλαβε το Μάρκο (363 μ.Χ.), διότι γκρέμισε τον ειδωλολατρικό ναό.  Τότε οι στρατιώτες, αφού τον γύμνωσαν και τον μαστίγωσαν αλύπητα, τον έριξαν μέσα σε χαντάκια με βρώμικο νερό. Μετά τον έβγαλαν από ‘κει, και τον παρέδωσαν σε μικρά παιδιά, να τον τρυπούν με βελόνες. Έπειτα, έβρεξαν το σώμα του με άλμη. Κατόπιν τον άλειψαν με μέλι και τον κρέμασαν ανάποδα στον ήλιο, για να είναι τροφή στις μέλισσες και στις σφήκες.  Όλα αυτά τα βάσανα ο Μάρκος τα υπέστη με ανδρεία και πολλή υπομονή. Οπότε, βλέποντας οι ειδωλολάτρες αυτή την ανδρεία και μεγαλοψυχία του γέροντα Μάρκου, έγινε στις ψυχές τους μέγα θαύμα. Αφού τον κατέβασαν από ‘κει που τον είχαν κρεμασμένον, μετενόησαν, έγινε διδάσκαλος τους και έμαθαν απ’ αυτόν την αληθινή πίστη. Ο Άγιος Μάρκος κοιμήθηκε με ειρήνη. Επί Ιουλιανού του Παραβάτη (363 μ.Χ.) έλαμψε και ο Διάκονος Κύριλλος, καύχημα της Εκκλησίας της Φοινίκης. Επειδή στάθηκε αμετακίνητος στη χριστιανική ομολογία και κήρυττε κατά των ειδώλων, κίνησε τη μανία των ειδωλολατρών, οι όποιοι με ξίφη άνοιξαν την κοιλιά του και χύθηκαν τα σπλάχνα του. Με τον ίδιο θάνατο τελείωσαν τη ζωή τους και αρκετές παρθένες γυναίκες στην Ασκάλωνα και τη Γάζα, καθώς και μερικοί ιερωμένοι, των οποίων η μνήμη συνεορτάζεται την ήμερα αυτή.   Απολυτίκιο: Ήχος δ’. Ο υψωθείς εν τω Σταυρώ. Αρεθουσίων ο σοφός Ποιμενάρχης, υπέρ Χριστού Μάρκε στερρώς ηνωνίσω, εν τη Φοινίκη δε ω Κύριλλε Διάκονε, Μάρτυς ώφθης ένθεος, και εν Γάζη τη πόλει, άμα και Ασκάλωνι, Ιερείς θεοφόροι, μετά Γυναίων ήθλησον σεμνών, ούς ως οπλίτας, Χριστού μακαρίσωμεν. 
~**    Η Προσευχή του αμαρτωλού: «Θεέ μου, Λυπήσου με»

~  Άγιος Μακάριος: Θεέ μου, Λυπήσου με τον αμαρτωλό, που δεν έκανα κανένα καλό μπροστά Σου. Γλύτωσέ με από τον πονηρό και αξίωσέ με ακατάκριτα ν’ανοίγω το ανάξιο στόμα μου και ν’ανυμνώ το Πανάγιο όνομά Σου, του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Συγχώρησέ μου, Κύριε, κάθε της καρδιάς μου άτοπη επιθυμία, συ που ξέρεις καλά τις καρδιές των ανθρώπων.
Συγχώρησέ με που έρχομαι ανάξια κοντά Σου, γιατί σε πόθησα και σε ποθώ. Συγχώρησέ με τον αμαρτωλό, τον πονηρό, τον ψεύτη, τον ανυπόμονο, τον λιγόψυχο, τον αμελή στις θείες εντολές Σου, εμένα που αμάρτησα στη γη και στη θάλασσα και σε κάθε τόπο. Μπροστά στα αλάθητα μάτια Σου δεν έπαψα να εργάζομαι το πονηρό γιατί ο πονηρός δεν έπαψε να με μπλέκει στα δίχτυα του με γαστριμαργίες και ηδονές και πονηρές επιθυμίες, με δόλους και κενοδοξίες και βλαστημίες. Αλλά συ, Κύριε, που είσαι ο μόνος ελεήμων και πανάγαθος, βοήθησέ με και σώσε με όπως έσωσες τον άσωτο, τον τελώνη, την πόρνη και τον ληστή. Ναι, φιλάνθρωπε Δέσποτα, μη με αποστραφείς τον αμαρτωλό και αχρείο, με τις πρεσβείες της Παναγίας Δέσποινας, και όλων των αγίων, γιατί είσαι ευλογητός στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.
***   Μαρία Οικονομάκου: «Η ψήφος δεν μπορεί να γίνει παιχνίδι τζόγου» 
Η σοβαρότητα των ανθρώπων του συνδυασμού μας, αλλά και αυτής της ίδιας της αυτοδιοικητικής προσπάθειας που έχουμε αναλάβει, δε θα επέτρεπε σε καμιά περίπτωση την έκφραση, ούτε καν, επιθυμίας μας για συμμετοχή σε οποιαδήποτε στοιχηματικού τύπου διαγωνιστική διαδικασία.
Η πολιτική έκφραση και μάλιστα αυτή της ψήφου δεν είναι παιχνίδι και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να γίνει παιχνίδι τζόγου. Έτσι, από πεποίθηση δε θα δεχόμασταν ποτέ να αποτελέσουμε μέρος της διακωμώδησης του ουσιαστικού πυρήνα αυτής της ίδιας της δημοκρατικής λειτουργίας.
Εδώ και πολύ καιρό γνωρίζουμε για το είδος και τη σφοδρότητα των επιθέσεων που θα δεχθούμε μέχρι και την τελευταία στιγμή της επαναληπτικής εκλογής την δεύτερη Κυριακή. Επίσης, γνωρίζουμε καλά και τους κύκλους από τους οποίους, κυρίως, θα προέλθουν οι επιθέσεις αυτές.
Θέλαμε, ωστόσο, να πιστεύουμε ότι σε αυτή τουλάχιστον την εκλογική διαδικασία θα επικρατούσε νηφαλιότητα και μετριοπάθεια, με άλλα λόγια πολιτικός πολιτισμός. Δυστυχώς, η πραγματικότητα δεν επιβεβαιώνει την προσδοκία μας, κάτι που συνάμα δεν προμηνύει και τίποτα καλό για την επόμενη μέρα.
Ο συνδυασμός μας δε διανοήθηκε ποτέ να διαρρεύσει αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, που αποτυπώνουν ξεκάθαρα και σε βάθος χρόνου την κυρίρχη θέση του στις προτιμήσεις των συνδημοτών μας. Για να είναι, ωστόσο, δημόσια ανακοινώσιμα τα αποτελέσματα τέτοιων μετρήσεων, προτείναμε δυο φορές στο πρόσφατο παρελθόν τη διενέργεια δημοσκοπήσεων με πρωτοβουλία και ανάθεση από τους ίδιους τους υποψήφιους συνδυασμούς του Δήμου μας. Με αυτό τον τρόπο παράλληλα θα ακυρωνόταν και κάθε προσπάθεια οποιουδήποτε να παραπλανά σε διάρκεια το εκλογικό σώμα.
Είναι κρίμα που κάποιοι συνεχίζουν να επιμένουν στη δημιουργία εντυπώσεων, όπως έγινε τελευταία και με την εμφάνιση σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό του παρουσιαζομένου ως συνεπικεφαλής άλλου συνδυασμού, ο οποίος είχε τη δημιουργική πρωτοβουλία να ανακοινώσει δήθεν στοιχεία άγνωστης δημοσκόπησης. Εμείς συνεχίζουμε να πορευόμαστε με συνέπεια και ευθύτητα. Οι επιθέσεις που δεχόμαστε αποδεικνύουν πολύ απλά τη δύναμή μας.  Μαρία Ηλ. Οικονομάκου  Υποψήφια δήμαρχος με το συνδυασμό «Καλαμάτα, Ξεκινάμε»

***   Διεκόπη για τις 12 Απριλίου η δίκη για υπεξαίρεση 462.000 ευρώ από το Νοσοκομείο Καλαμάτας 
Για τις 12 Απριλίου διεκόπη χθες από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας η δίκη πρώην ταμία του Νοσοκομείου Καλαμάτας, που πρωτόδικα έχει κριθεί ένοχος για υπεξαίρεση και έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 12 ετών, με την έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Η υπόθεση βγήκε στο φως της δημοσιότητας τον Οκτώβριο του 2016, όταν με ένταλμα συνελήφθη ο πρώην ταμίας, καθώς το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που είχε ζητηθεί διαπίστωνε έλλειμμα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Ο ίδιος πρωτόδικα είχε αρνηθεί την υπεξαίρεση, παραδεχόμενος μόνο ότι υπήρξε λογιστική αταξία στο ταμείο του νοσοκομείου. Είχε υποστηρίξει, μάλιστα, ότι το έλλειμμα που έχει εντοπισθεί από τους ελεγκτές υπάρχει ως πλεόνασμα σε λογαριασμούς άλλων ασφαλιστικών ταμείων, όπου τα έβαζε προκειμένου να μπορέσει να κλείσει λογιστικά τις χρονιές.
Χθες ζητήθηκε αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, ωστόσο το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα και διέκοψε για τη μεθεπόμενη εβδομάδα, με την επισήμανση ότι η δίκη θα γίνει.
 Έλλειμμα
Σύμφωνα με όσα διαπιστώνει το πόρισμα των επιθεωρητών, ο πρώην ταμίας του νοσοκομείου φέρεται να ιδιοποιήθηκε ποσό που ανέρχεται σε 462.375,83 ευρώ. Πρόκειται για το άθροισμα χρηματικών ποσών τα οποία καταβλήθηκαν από διάφορα ασφαλιστικά ταμεία για νοσήλια κ.λπ. προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας, εισπράχθηκαν και δεν αποδόθηκαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα, αλλά σύμφωνα με τη διενεργηθείσα έρευνα φαίνεται να παρακρατήθηκαν από τον κατηγορούμενο ταμία.
Οι ελεγκτές συγκέντρωσαν και διασταύρωσαν τις πληρωμές από δώδεκα ασφαλιστικά ταμεία, μεταξύ των οποίων: Ταμείο Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ), ΤΥΔΚΥ - ΟΠΑΔ ΤΥΔΚΥ, Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών (ΤΥΔΕ) - πριν και μετά το 2003 -, Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ), ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΤΑΠΟΤΕ, ΟΓΑ, Ταμείο Δικηγόρων Αθήνας.
Κατέγραψαν ανά ασφαλιστικό ταμείο τις πληρωμές, χωρίς την έκδοση γραμματίων εισπράξεων από τον ταμία, σε βάθος χρόνου (από το 2003 και μετά), προσθέτοντας και μη αποδοθείσες ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις από δικαστικές αποφάσεις. Προέκυψε έτσι το ποσό των 462.375,83 ευρώ, το οποίο εισπράχθηκε και δεν αποδόθηκε από τον υπόλογο υπάλληλο.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Συναυλία του Μάνου Κιτσικόπουλου στην Καλαμάτα 
Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, με σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και τη στήριξη του Συλλόγου «Τέρψις», διοργανώνουν και φέτος τον κύκλο «Άνοιξη των Πλήκτρων».
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, είναι η 5η χρονιά που επαναλαμβάνεται αυτή η σειρά από πιανιστικά ρεσιτάλ, αλλά και γενικότερα συναυλίες με πληκτροφόρα όργανα.
Στόχος είναι να παρουσιαστεί το ρεπερτόριο του πιάνου αλλά και άλλων πληκτροφόρων οργάνων σε όλο το χρονικό του πλαίσιο, ενώ γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν πάντα έργα του 20ού και 21ου αιώνα και ιδιαίτερα έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών. Μέχρι στιγμής, 42 πιανίστες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό έχουν παρουσιαστεί στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της «Άνοιξης των Πλήκτρων».
Στη φετινή 5η διοργάνωση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει 11 πιανίστες σε 8 διαφορετικές συναυλίες, πιανίστες από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Βενεζουέλα και την Κροατία και συγκεκριμένα, το Μάνο Κιτσικόπουλο με ένα πολύ ενδιαφέρον crossover πρόγραμμα, το εντυπωσιακό πιανιστικό ντουέτο "piano for two" με την Beata Pincetic και τον Χρήστο Σακελλαρίδη, την Αλεξία Μουζά σε μια βραδιά έκπληξη, τον Ιταλό συνθέτη και πιανίστα Riccardo Vaglini με έργα που ανήκουν στο ιδιαίτερο κίνημα "fluxus", την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου στην παρουσίαση του CD "The Well Tempered Clavier" του J. S. Bach, που απέσπασε φέτος το βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, τους τρεις καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Κώστα Γαλάνη, Λουκά Γεώργα και Στάθη Γυφτάκη σε ένα πρόγραμμα για 2, 4 και 6 χέρια, την Λορέντα Ράμου σε μια βραδιά με έργα του 21ου αιώνα για πιάνο και ηλεκτρονικά (συναυλία που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών») και με μια επετειακή βραδιά «δώρο» με τον Σπύρο Μάνεση και το "Spiral Jazz Trio".
Οι συναυλίες ξεκινούν με τον πολυβραβευμένο Καλαματιανό πιανίστα Μάνο Κιτσικόπουλο, το Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 20.30, σε ένα νέο χώρο-έκπληξη, το φουαγιέ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.
Σε μια ιδιαίτερη βραδιά με τίτλο "Sounds of a Dream", ο Μάνος Κιτσικόπουλος θα επιχειρήσει -όπως γράφει ο ίδιος- να «...γεφυρώσει διαφορετικούς μουσικούς κόσμους και βιώματα της παιδικής του ηλικίας», μέσα από δικές του συνθέσεις ή μεταγραφές, καθώς και έργα που εκτείνονται από τον εμβληματικό Αμερικανό συνθέτη Samuel Barber στον ευρηματικό Chick Corea και από τον ιδιαίτερο Eric Satie στον Έλληνα πιανίστα και συνθέτη Στάθη Άννινο. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του κύκλου έχει αναλάβει ο πιανίστας και καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Λουκάς Γεώργας. Γενική είσοδος: 5 ευρώ.

***  Δ.Σ. Τριφυλίας: Ανησυχία και αντίδραση για αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας 
Έντονη είναι στην Τριφυλία η ανησυχία για αποδυνάμωση και υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας εξαιτίας της απόφασης του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας για μετακίνηση δύο γιατρών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και, μάλιστα, στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ. Τριφυλίας εκφράστηκε σφοδρή αντίδραση.
Στις 22 Μαρτίου ο κ. Μπέζος με αποφάσεις του ενέκρινε «τη μετακίνηση της ιατρού κλάδου ΕΣΥ κ. Ζέρβα Αγγελικής, συντονίστριας διευθύντριας Νεφρολογίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας, και την τοποθέτησή της σε κενή οργανική θέση της ίδιας ειδικότητας στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας» και «τη μετακίνηση του ιατρού κλάδου ΕΣΥ κ. Καλοφωλιά Παναγιώτη, συντονιστή διευθυντή Χειρουργικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας, και την τοποθέτησή του σε κενή οργανική θέση της ίδιας ειδικότητας στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας».
Προχθές, ο κ. Μπέζος αποφάσισε «όπως η ιατρός κ. Ζέρβα Αγγελική αναλάβει την ευθύνη του συντονισμού των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού των Νοσηλευτικών Μονάδων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας» και «όπως ο ιατρός κ. Καλοφωλιάς Παναγιώτης αναλάβει την ευθύνη του συντονισμού των Χειρουργικών Τμημάτων των Νοσηλευτικών Μονάδων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας».
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, προ ημερήσιας διάταξης, ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας ενημέρωσε για τις εξελίξεις, τονίζοντας: «Ενέργειες οι οποίες αποδυναμώνουν τη λειτουργία του, είναι αυτονόητο ότι από κανέναν μας δεν μπορεί να είναι ανεκτές. Δεν μπορεί στο πλαίσιο των εκλογών να γίνονται τακτοποιητικές κινήσεις έτσι ώστε να βολεύονται μερικοί άνθρωποι. Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ και να δεχτώ ότι μονήρεις ειδικότητες, καθοριστικές για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, μεταφέρονται, μετατίθενται ή αναλαμβάνουν δήθεν υπεύθυνοι συντονιστών σε τμήματα του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Και να αναφερθώ συγκεκριμένα: αυτή η ιστορία με τη Ζάκυνθο συνεχίζει να έχει παρεπόμενα. Μεταφέρεται ο διευθυντής της Χειρουργική Κλινικής ως συντονιστής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και η μοναδική νεφρολόγος του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας μεταφέρεται ως συντονιστής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας…
[…] Νομίζω ότι η κοινωνία πρέπει να είναι ανήσυχη και σ’ επαγρύπνηση. Δεν μπορεί εν όψει εκλογών να τακτοποιούνται άνθρωποι εις βάρος θεσμών ή ιδρυμάτων που έχουν την απόλυτη ανάγκη της παρουσίας τους. Ούτε κι αυτό μπορεί να περάσει έτσι στα σιωπηλά…».
Ο ίδιος επισήμανε ότι «οι Σύλλογοι των νοσοκομείων είναι ξεσηκωμένοι, γιατί είναι προφανές ότι είναι μια ρουσφετολογική εξυπηρέτηση. Και δεν μπορούμε εμείς να δεχθούμε άλλο την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας», ενώ ζήτησε από το Σώμα «ομόφωνα να καταδικάσουμε αυτές τις ενέργειες οι οποίες υποβαθμίζουν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας».
Όλοι όσοι τοποθετήθηκαν εξέφρασαν την αγωνία και την αντίδρασή τους απέναντι σε τέτοιες ενέργειες και πρακτικές που ναρκοθετούν την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας θέτοντάς το σε περιπέτειες, ενώ δεν έλειψαν και οι πολιτικοί διαξιφισμοί μεταξύ της Ιωάννας Μαραβελή και δημάρχου και δημοτικών συμβούλων, καθώς εκείνη φάνηκε να υπερασπίζεται γενικότερα την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των υπολοίπων.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών άλλα 8 σχολεία της Μεσσηνίας 
Άλλες 8 σχολικές μονάδες της Μεσσηνίας εντάσσονται με απόφαση του υπουργείου Παιδείας στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων.
Με τη νέα πρόσκληση του υπουργείου εντάχθηκαν στο δίκτυο 663 νέες σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα για το σχολικό έτος 2019-2020. Με τη διεύρυνση του «Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων» ο συνολικός αριθμός των Σχολικών Βιβλιοθηκών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανέρχεται πλέον στις 1.575.
Σκοπός της δημιουργίας του Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η θεσμοθέτηση ενιαίας ανάπτυξης, οργάνωσης και λειτουργίας Σχολικών Βιβλιοθηκών, καθώς και ο βέλτιστος συντονισμός τους για την αποτελεσματική συμβολή τους στη δημόσια εκπαίδευση.
Σύμφωνα με το υπουργείο: «Η ενεργοποίηση μετά 32 χρόνια του Ν. 1566 περί ίδρυσης Σχολικών Βιβλιοθηκών, η ανάπτυξη του Συστήματος Δικτύου και η συνεχής διεύρυνσή του με νέες βιβλιοθήκες, είναι πράξεις – ορόσημα στην ιστορία του εκπαιδευτικού συστήματος, καθώς συμπληρώνουν ένα έλλειμμα δεκαετιών, που στέρησε τη δυνατότητα από το σχολείο να ανταποκριθεί στις σύγχρονες μορφές μάθησης που απαιτούνται από τις μεταβαλλόμενες εξελίξεις στις τεχνολογίες, στις επιστήμες και στον πολιτισμό».
Τα νέα σχολεία από τη Μεσσηνία που εντάχθηκαν στο δίκτυο είναι:
16o Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 14ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, Δημοτικό Σχολείο Κορώνης, Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων, Δημοτικό Σχολείο Άριος, 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύλου και 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Β.Β.

***  Ο Στέλιος Κούλογλου παρουσίασε χθες το βιβλίο του στην Καλαμάτα 
    
Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς 
Δύο σημαντικές πολιτικές εκδηλώσεις για την ιδιαίτερη σημασία που έχουν οι επερχόμενες ευρωεκλογές, όχι μόνο για το μέλλον της Ευρώπης και την κατεύθυνση που θα έχουν οι πολιτικές για τα κράτη- μέλη, αλλά και για την Ελλάδα, διοργανώνει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρώτη αφορούσε στην παρουσίαση του βιβλίου του ευρωβουλευτή του κόμματος Στέλιου Κούλογλου "Γιατί, μπαμπά, είναι κακή η ακροδεξιά;", η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο "Φαραί", ενώ η δεύτερη θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Απριλίου,  στις 7.30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος στο Διοικητήριο, με ομιλητές τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση και τον τ. γενικό γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Κωστή Παπαϊωάννου.
Στη χθεσινή εκδήλωση ο κ. Κούλογλου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη συνεργασίας των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων, η οποία είναι και η μοναδική απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.
Επίσης, μίλησε για την κρισιμότητα των ευρωεκλογών, τονίζοντας την ανάγκη οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή των νέων.
Σύμφωνα με τον κ. Κούλογλου, η άνοδος της ακροδεξιάς έχει ως βασική αιτία τις πολιτικές λιτότητας και κοινωνικής αδικίας που τα τελευταία χρόνια έχουν εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο και την Ευρώπη, με αποτέλεσμα την οργή των πολιτών να εκμεταλλεύεται η ακροδεξιά.
Υποστήριξε ακόμα ότι η διεύρυνση της ευρωπαϊκής οικογένειας έχει παίξει αρνητικό ρόλο, με την έννοια, όπως είπε, ότι πρώην σοσιαλιστικές χώρες έχουν γείρει πάρα πολύ προς τα δεξιά.
Παράλληλα, σχολίασε ότι οι ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές και για την Ελλάδα, καθώς το ευρωπαϊκό περιβάλλον επηρεάζει και το ελληνικό, ιδίως σε μια φάση που η χώρα βρίσκεται σε μια πολιτική φάση ανάρρωσης, αν και ακόμα δεν υπάρχει πλήρης σταθεροποίηση, με αποτέλεσμα ακροδεξιοί τριγμοί στη μεγάλη εικόνα της Ευρώπης να επηρεάζουν και τη χώρα μας.  Α.Π.

***  Επίσκεψη Τζαμουράνη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας 
Τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας επισκέφθηκε προχθές ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Βασίλης Τζαμουράνης, με κλιμάκιο στελεχών και υποψήφιων συμβούλων του συνδυασμού «Πρότυπος Δήμος».
Στο πλαίσιο της συνάντησης που ο Β. Τζαμουράνης και τα μέλη του συνδυασμού του είχαν με το διευθυντή και τον υποδιευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας, ταξίαρχο Παναγιώτη Πούπουζα και αστυνομικό διευθυντή Παναγιώτη Μάνδαλο αντίστοιχα, έγινε εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με θέματα που αφορούν στον τομέα της διατήρησης της τάξης, ενώ ιδιαίτερα στάθηκαν στο σημαντικό ζήτημα της τόνωσης της ασφάλειας των δημοτών, ιδίως στις περιοχές εκτός του αστικού ιστού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας,
Ο υποψήφιος δήμαρχος ενημερώθηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης σχετικά με το έργο που επιτελείται από το σύνολο της αστυνομικής δύναμης στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και τα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί, ενώ από την πλευρά του αναφέρθηκε σε ενδεχόμενη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας σε περιστάσεις που η Διεύθυνση Αστυνομίας κρίνει ότι μπορεί να χρειαστεί επιπλέον βοήθεια στο πολύ σημαντικό και πολυσχιδές έργο που επιτελεί.

***  Από 1η Απριλίου το θερινό ωράριο των φαρμακείων 
Από την 1η Απριλίου θα ισχύσει το θερινό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, το οποίο έχει ως εξής:
Δευτέρα: 8.00 – 14.00
Τρίτη: 8.00 – 14.00, 17.30 – 21.00
Τετάρτη: 8.00 – 14.00
Πέμπτη, Παρασκευή: 8.00 – 14.00,  17.30 – 21.00.

***  «Στέγνωσε» η αιμοδοσία του Νοσοκομείου Καλαμάτας - Έκκληση για αίμα! 
Για ακόμα μια φορά υπάρχει πρόβλημα στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας και αιτία είναι η έλλειψη αίματος. Όπως μάθαμε, οι εργαζόμενοι στο Τμήμα καλούν εθελοντές αν μπορούν να δώσουν αίμα, καθώς τα ψυγεία έχουν αδειάσει, όμως η ανταπόκριση δεν είναι μεγάλη. Μάλιστα, γίνονται προσπάθειες να βρεθεί αίμα από γειτονικά νοσοκομεία, αλλά καταλήγουν στο κενό τις περισσότερες φορές, αφού στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας παρατηρείται έλλειψη αίματος.
Οι άνθρωποι του τμήματος υπενθυμίζουν ότι το αίμα δεν μπορεί να μείνει στο ψυγείο για πολύ διάστημα, καθώς έπειτα από 30 μέρες είναι άχρηστο.
Π.χ. μπορεί το καλοκαίρι εκατοντάδες κόσμου να έσπευσαν να δώσουν αίμα για τους πληγέντες στο Μάτι, αλλά τότε φτάσαμε στο άλλο άκρο.
Δηλαδή, να υπάρχει τόσο αίμα που να μη μπορεί κανένα Τμήμα να το διαχειριστεί. Αυτό που ζητούν, λοιπόν, είναι οι εθελοντές αιμοδότες να δίνουν σταθερά αίμα, αν είναι εφικτό.
Τέλος, έκκληση γίνεται και σε συλλόγους να διοργανώσουν αιμοδοσίες, πάντα σε συνεννόηση και με τη βοήθεια του Τμήματος.

Πώς κάποιος μπορεί να προσφέρει
Κάθε άνθρωπος, άνδρας ή γυναίκα, 18-62 ετών, μπορεί να αιμοδοτήσει. Απαραίτητη προϋπόθεση  είναι να είναι υγιής.
Όταν φτάσει στο Τμήμα Αιμοδοσίας, συμπληρώνει ένα έντυπο-φόρμα και αξιολογείται από τον υπεύθυνο ιατρό. Εφόσον όλα είναι καλά, προχωρά στην αιμοδότηση, η οποία διαρκεί περίπου 5'-10'.
Για όλους τους αιμοδότες είναι απαραίτητο να έχουν φροντίσει να έχουν κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ, να είναι ξεκούραστοι και να μην έχουν καταναλώσει αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα.
Όσοι επιλέξουν να αιμοδοτήσουν πρωί, πρέπει να έχουν φάει ένα ελαφρύ πρωινό (ιδανικό ένα τοστ ή μια τυρόπιτα).
Όσοι πάνε απόγευμα, πρέπει να έχουν φάει πλήρες γεύμα δύο με τρεις τουλάχιστον ώρες πριν αιμοδοτήσουν.

Πληροφορίες
Όσοι, λοιπόν, αποφασίσουν να βοηθήσουν ή θέλουν περισσότερες πληροφορίες, καλό θα είναι προς αποφυγήν ταλαιπωρίας να επικοινωνούν με το 2721363153.
Η Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Καλαμάτας βρίσκεται στο υπόγειο του κτηρίου.
Αιμοληψίες διενεργούνται καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή

Ωράριο αιμοληψιών
Πρωί: 8.30 – 13.30
Απόγευμα: 18.00 – 20.00
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  «Τόπος Ζωής»: Μια βόλτα με το ποδήλατο στην Καλαμάτα 
Ένας τόπος ιδανικός για το ποδήλατο είναι η Καλαμάτα, αφού έχει εξαιρετικό κλίμα, ιδιαίτερο ισοκλινές έδαφος χωρίς απότομες υψομετρικές εξάρσεις και παράλληλα προσφέρει ατελείωτες ομορφιές σε όσους αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο ως βασικό μεταφορικό μέσο.
Πέρα από νεότερη, ανεξάρτητη και ακομμάτιστη, η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ είναι και η παράταξη που σχεδόν όλα τα μέλη της χρησιμοποιούν το ποδήλατο συχνά για τις μετακινήσεις τους στην πόλη, επομένως μας απασχολεί ιδιαίτερα η υποδομή των ποδηλατόδρομων, αλλά και η δική μας κυκλοφοριακή αγωγή ως ποδηλάτες.
Κάνοντας μια βόλτα στην πόλη, καταγράψαμε όλες τις ελλείψεις που υπάρχουν σήμερα στην Καλαμάτα: ακατάλληλα, σκληρά υλικά ως επίστρωση των ποδηλατόδρομων, λακκούβες και φθορές σε αρκετά σημεία, ελλιπής σήμανση, απουσία διασύνδεσης ολόκληρης της ανατολικής συνοικίας της πόλης, επικίνδυνες διαβάσεις σε κυκλοφοριακά φορτισμένους κόμβους, ανύπαρκτοι ποδηλατόδρομοι σε οδούς με επαρκές πλάτος (όπως η Βασ. Γεωργίου, η Ακρίτας και η Ηρώων) ή σε περιοχές με έντονο νεανικό στοιχείο, όπως το Πανεπιστήμιο.
Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι η ποδηλασία αποτελεί τρόπο ζωής, ένα οικολογικό, αθλητικό, μεταφορικό μέσο, που μπορεί να βοηθήσει πολύ στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης μας, αρκεί να επισκευαστούν και να ενισχυθούν οι κατάλληλες υποδομές και να προωθηθεί η συνεχής εκπαίδευση σε οδηγούς και ποδηλάτες. Με λίγη περισσότερη προσπάθεια, η πόλη μας μπορεί να γίνει ακόμη πιο φιλόξενη για τα ποδήλατά μας, εξάλλου εκείνα όπως τα όνειρά μας ξέρουν από ανηφοριές…

***  Ο καιρός  σήμερα Παρασκευή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Παρασκευή 29/3/2019 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα, ενώ τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr

***  Ομιλία του καθηγητή Ιωάννη Μάζη στην Καλαμάτα 
Ομιλία με θέμα «Οι νέες γεωπολιτικές δυναμικές στη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια υπό το φως των Πρεσπών», με ομιλητή τον καθηγητή Γεωστρατηγικής του ΕΚΠΑ, Ιωάννη Μάζη, θα δοθεί στο ξενοδοχείο Elite στις 13 Απριλίου.

***   Στη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση εστίασαν οι έλεγχοι της Τροχαίας στη Μεσσηνία 
Εννέα οδηγοί από τους 29 που ελέγχθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Μεσσηνία οδηγούσαν κάνοντας χρήση ταυτόχρονα του κινητού τους τηλεφώνου. Αυτά είναι τα αποτελέσματα στο νομό μας των στοχευμένων ελέγχων από τις υπηρεσίες της Τροχαίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας» για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων.
 Χρήση κινητού
Την προηγούμενη εβδομάδα (18 έως 24 Μαρτίου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, δίνοντας προτεραιότητα στη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
Στο πλαίσιο αυτό, από 634 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα ελέγχθηκαν 6.469 οχήματα και βεβαιώθηκαν 649 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (120), της Θεσσαλονίκης (45), της Κορινθίας (26), των Ιωαννίνων (25), των Χανίων (24) και της Κέρκυρας (24).
 Μεσσηνία
Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, από 18 έως 24 Μαρτίου συγκροτήθηκαν τέσσερα συνεργεία ελέγχων και πραγματοποιήθηκαν 29 έλεγχοι. Σε αυτούς βεβαιώθηκαν εννέα παραβάσεις του  ΚΟΚ για «χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση».
Οι έλεγχοι συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
***  Πάρκο Λιμενικού 
Το Πάρκο Λιμενικού είναι ένας πανέμορφος χώρος, ο οποίος, όμως, ποτέ δεν έχει τύχει ιδιαίτερης προσοχής από τη Δημοτική Αρχή. Εμείς είδαμε χθες το σιντριβάνι στα… μαύρα του τα χάλια. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Χρειάζεται συνεχή φροντίδα και περιποίηση όλος ο χώρος. Α.Π.

***  Ελεύθερα τα γαλάζια «αντάρτικα» και «καπετανάτα» στους δήμους και της Μεσσηνίας… 
Με επίσημο έγγραφο της γραμματείας πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. 
 Ο κόσμος το είχε… τούμπανο, αλλά η Νέα Δημοκρατία μέχρι πρότινος… σφύριζε αδιάφορα. Για ποιο θέμα; Για τη χαλαρή ψήφο στις δημοτικές εκλογές, αφού στους περισσότερους νομούς της χώρας, όπως και στη Μεσσηνία, οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι περισσότεροι του ενός.
Βέβαια, στις μεγάλες πόλεις υπάρχει ένα πιο σφικτό κομματικό πλαίσιο, ενώ το ίδιο προσπαθεί να πετύχει και στις περιφερειακές εκλογές, αν και δεν το έχει πετύχει πλήρως.
Μάλιστα, επίσημο έγγραφο δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι το σκαρί είναι παντελώς ακυβέρνητο εν μέσω θυέλλης. Ειδικότερα, σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ στην "Εφημερίδα των Συντακτών", επιστολή της Γραμματείας Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., με ημερομηνία 21 Μαρτίου 2019, αναγράφει ρητά: "Δεδομένο ότι στις δημοτικές εκλογές υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί, σε καθέναν από τους οποίους μετέχουν πολλά μέλη ή στελέχη που προέρχονται από την παράταξή μας, υπογραμμίζουμε ότι τα στελέχη μας θα πρέπει να συνομιλούν και να συνεργάζονται με όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς που έχουν ως αναφορά το χώρο της Ν.Δ.
Με κάθε τρόπο θα πρέπει να αποφεύγονται εντάσεις και αρνητικές αναφορές. Η ενότητα της παράταξης είναι προτεραιότητα».
Προσπαθώντας, δηλαδή, να αποφύγει τριβές που θα στοιχίσουν στις ευρωεκλογές ή τις περιφερειακές εκλογές, αφήνει ελεύθερα τα "αντάρτικα" και τα "καπετανάτα" στους Δήμους.
Σύμφωνα, επίσης, με την επιστολή, "πρώτη προτεραιότητα της κομματικής οργάνωσης είναι η νίκη στην ευρωκάλπη και η ενίσχυση των υποψηφίων στις Περιφέρειες που επισήμως στηρίζει η Ν.Δ.».
Και συνεχίζει για να μην υπάρχουν παρερμηνείες: «Στις περιοδείες του προέδρου, καθώς και κλιμακίων στελεχών επιβάλλεται να ενημερώνονται και να συμμετέχουν όλα τα στελέχη και τα μέλη της Ν.Δ. στην εκάστοτε περιοχή, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους σε δημοτικά ψηφοδέλτια.
Στις περιπτώσεις που στελέχη μας συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια που έχουν επίσημη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ακραίων κομμάτων ή σχηματισμών, θα πρέπει να ενημερώνεται η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης».
 Η επιτολή και η κατάσταση στη Μεσσηνία
Στο Δήμο Καλαμάτας τρεις συνδυασμοί έχουν επικεφαλής στελέχη της Ν.Δ., Βασιλόπουλου, Οικονομάκου, Αλειφέρη. Παράλληλα, στελέχη του κόμματος βρίσκονται και σε άλλους συνδυασμούς.
Η ίδια εικόνα κυριαρχεί και στο Δήμο Οιχαλίας, αλλά και στο Δήμο Δυτικής Μάνης. Ο μόνος Δήμος στον οποίο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να νιώθει ασφάλεια, είναι αυτός της Μεσσήνης, καθώς η υποψηφιότητα του Γιώργου Αθανασόπουλου φαίνεται να συσπειρώνει τη μεγάλη πλειοψηφία των δυνάμεών της.
Στο Δήμο Πύλου – Νέστορος, επίσης, η διάσπαση των δυνάμεων της Ν.Δ. είναι δεδομένη, καθώς ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, Δ. Καφαντάρης, έχει να αντιμετωπίσει τον Π. Καρβέλα και τον Δ. Βρεττάκο, οι οποίοι έχουν σαφείς αναφορές στη Νέα Δημοκρατία.
Το ίδιο συμβαίνει και στο Δήμο Τριφυλίας, όπου στη «γαλάζια» υποψηφιότητα του Π. Κατσίβελα (νυν δήμαρχος) έρχονται να προστεθούν οι υποψηφιότητες του Π. Τσίγγανου και της Χ. Παναγιωτοπούλου. Α.Π.

***   Πανελλαδικές εξετάσεις 2019: Με Έκθεση η πρεμιέρα - Όλο το πρόγραμμα 
Το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2019 Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων καθορίστηκε με Υπουργικές Αποφάσεις, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.
Οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, για τα Επαγγελματικά και τα Γενικά Λύκεια θα ξεκινήσουν με το μάθημα των Νέων Ελληνικών και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας θα ξεκινήσουν στις 6 και 7 Ιουνίου 2019, αντίστοιχα.
Ειδικότερα, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), θα δώσουν το πρώτο τους μάθημα (Νέα Ελληνική Γλώσσα, Γενική Παιδεία) την Παρασκευή 7 Ιουνίου και στη συνέχεια, τα μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού:
  • 10 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
  • 12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
  • 14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
  • 18 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Βιολογίας (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).

Στη συνεχεία, θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα εξέτασης των ειδικών μαθημάτων.
Όσον αφορά τα ΕΠΑΛ, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν αρχικά στις 6 Ιουνίου στα Νέα Ελληνικά και στις 8 Ιουνίου στα Μαθηματικά (Άλγεβρα). Από τις 11 έως και τις 20 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης για τις πανελλήνιες 2019 ορίζεται η 08:30 π.μ.
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** ΣΗΜΕΡΑ ,.  Παρασκευή 29-03-2019  για το Euroleague  στο μπάσκετ 
Χίμκι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας  72-80 ,(37-49)  .-^
Τα  δεκάλεπτα  : 15-23, 22-26 , 14-15 , 21-16 .-^ 
Νταρουσάφακα-Μπάγερν Μονάχου  92-87,(44-50)  .-^
Τα  δεκάλεπτα  : 14-27, 30-23 , 21-17 , 27-20 .-^ 
Μπασκόνια-Αναντολού Εφές   92-102 , (53-48) .-^
Τα  δεκάλεπτα  : 26-30 , 27-18 , 14-26 , 25-28 .-^ 
Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις Κάουνας    68-72 ,(38-34)  .-^
Τα  δεκάλεπτα  : 18-16 , 20-18 , 13-14 , 17-24 .-^ 
30η αγωνιστική
Πέμπτη (4/4)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπασκόνια (20:00)
Αναντολού Εφές-Αρμάνι Μιλάνο (20:30)
Παναθηναϊκός-Μπούντουσνοστ (21:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ζαλγκίρις Κάουνας (22:00)
Παρασκευή (5/4)
Φενέρμπαχτσε-Μακάμπι Τελ Αβίβ (20:45)
Μπάγερν Μονάχου-Γκραν Κανάρια (21:00)
Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα (21:30)
Μπαρτσελόνα-Χίμκι (22:00)
*** Volley League   Q  : Κηφισιά-Παναθηναϊκός  

***  ΧΘΕΣ ,... Πέμπτη 28-03-2019 , για το Euroleague  στο μπάσκετ :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΡΕΑΛ Μαδρίτης  73-74 ,(45-33).- ^
Τα  δεκάλεπτα  :32-14, 13-19, 14-20 , 14-21 .-^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : Λάκφορντ  14 , Καλάθης 14 , Παπαγιάννης 9 , Τόμας 8 , Κίλπατρικ 8 , Παπαπέτρου 7 , Βουγιούκας 6 , Λεκαβίτσιους  2 , Λοτζέσκι 2 , Ατετοκούμπο 2 , Γκίστ 1 .- ^
Video: https://www.facebook.com/TheEuroLeague/videos/407639526466366/  .-  
ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. - ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ  90-55, (48-30).- ^ 
Τα  δεκάλεπτα  : 21-9 , 27-21 , 16-15 , 26-10 .-^
ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  90-104 ,(42-52).- ^ 
Τα  δεκάλεπτα  : 17-22, 25-30 ,  26-21 , 22-31  , .- ^
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΝΟΣΤ  95-83 ,(44-46) .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 21-22 , 23-24 ,  29-23 , 23-14 .- ^

Ολυμπιακός:
29η: Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις Κάουνας (29/03, 21:30)
30η: Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα (05/04, 21:30)
Μπάγερν Μονάχου:
29η: Νταρουσάφακα-Μπάγερν Μονάχου (29/03, 19:15)
30η: Μπάγερν Μονάχου-Γκραν Κανάρια (05/04, 21:00)
Μπασκόνια:
29η: Μπασκόνια-Αναντολού Εφές (29/3, 21:30)
30η: ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπασκόνια (4/4, 20:00)
Αρμάνι Μιλάνο:
30η: Αναντολού Εφές-Αρμάνι Μιλάνο (4/4, 20:30)
Παναθηναϊκός:
30η: Παναθηναϊκός-Μπούντουσνοστ (4/4, 21:00)
Ζαλγκίρις:
29η: Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις Κάουνας (29/03, 21:30)
30η: Ρεάλ Μαδρίτης-Ζαλγκίρις Κάουνας (4/4, 22:00)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 








*** 


  ~ ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 :
1.- ARFARA NEWS ,  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας και σχόλια .  Παρασκευή 01 Μαρτίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης ! ~* ΚΑΛΟ και Ευλογημένο μήνα για όλους μας  :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html . - 
2.-ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 02 Μαρτίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  ~ ~*  Η ΕΙΔΗΣΗ  ΕΙΝΑΙ  ΙΕΡΗ ,  ΤΟ  ΣΧΟΛΙΟ  ΕΛΕΥΘΕΡΟ : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html  .
3.-.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  Κυριακή 03-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html  .- 
4 . ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .- Δευτέρα 04-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html  .-
5.-ARFARA NEWS -2-  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα 04 Μαρτίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης:  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/03/arfara-news-2.html   .- 
6.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη 05-05-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html .-
7.-  ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  . Τετάρτη 06-03-2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html  .-
8.-  ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας , Πέμπτη 07-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/03/arfara-news-07-03-2019.html .  
9.- ARFARA NEWS ,Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 08-03-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/03/news.html .- 
10.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 09-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html .- 
11.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .Κυριακή 10-03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html .-
12 .-.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Καθαρή Δευτέρα 11-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  ΚΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ! Καλές Απόκριες ...  :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/03/arfara-news_11.html .- 
  13.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη 12 -03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/03/arfara-news_12.html  .-
14.- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  Τετάρτη 14-03-2019 .Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/03/news-14-03-2019.html .-
15.-ARFARA NEWS , Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη 14-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/03/arfara-news_14.html .- 
16.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 15-03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html .-                          17.-ARFARA NEWS , Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 16-03-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/03/arfara-news_16.html .-
18.-ARFARA  NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Κυριακή 17-03-2019,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .! ~ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ :https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/03/arfara-news_17.html .- 19.-.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .Δευτέρα 18-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html .- 
20.-ARFARA NEWS  -2-  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα 18-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  ~ ΟΜΟΡΦΗ , ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ , ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑ , για όλους  μας : https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/03/arfara-news-2.html .-
 21..- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη 19-03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html .- 
22.-ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη 20 -03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html .-
23.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη 21-03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/03/arfara-news_21.html  .-
24.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 22-03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/03/arfara-news_21.html .-
 25.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 23-03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/03/arfara-news_23.html .- 
 26.-ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Κυριακή 24-03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/03/arfara-news_23.html  ..-  
 27.-Arfara News  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα 25-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/03/arfara-news_25.html .-  
28.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη 26-03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/03/arfara-news_26.html .-  
 29.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη 27-03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/03/arfara-news_27.html  .-
 30.-.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  Πέμπτη 28-03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/03/arfara-news-28-03-2019.html  .-                              31.-ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .Παρασκευή 29-03-2019 .Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :   https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/03/arfara-news_29.html.-                                                    32~* ΤΟΠΙΚΕΣ  ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ...ΒΙΝΤΕΟ ...κ.π.α.  [συνέχεια] ΠΕΡΙΟΧΉΣ Δήμου ΑΜΦΕΙΑΣ (πρώην)  Παρασκευή 25- Ιανουαρίου  2019  αναδημοσίευση 28-03-2019 :  https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/01/blog-post.html .-
33~** ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .Παρασκευή 29-03-2019 .Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :   https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/03/arfara-news_29.html .-                              34.- 



***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2019  :
1.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-   
 2.- ARFARA NEWS -2- Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας ,. Παρασκευή  01  Φεβρουαρίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/02/arfara-news-2.html .- 
 3.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/02/arfara-news-02-2019.html  .- 
4.-  . ARFARA GREECE ..  Αλήθειες που δεν λεγόντουσαν ...και το ξεπούλημα της Ελλάδας μας  ...από τους .... :https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/02/blog-post.html .-                                                                                  
  **    31.-  ARFARA NEWS, Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας. Τρίτη 26-02-2019,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html  .- 
32.- ARFARA NEWS ,Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη 27-02-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news_27.html     .-  
33.-    ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη 28-02-2019  .Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/02/arfara-news_28.html .- 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~  ***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:    ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ : 
~1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,                                                            http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009   

2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .- 
 http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,          3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
 http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας 
Σύνολον   14.444   βίντεο   .
https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών       https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -    https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. *** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ***  http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328   ,
.= http://www.messinia.net.gr  /. -  .- www.erroso.gr  , .- Αναρτήθηκε από 
~** ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
 Αναρτήθηκε από Vlasis Skoulikas    
7.-  https://www.facebook.com/profile.php?id=100030595474438   =Αρφαρά Μεσσηνίας Καλαμάτα 4.-    Αναρτήθηκε από 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου