arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ  τα ΝΕΑ μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Σάββατο 28  Ιουλίου  2018 .
~



28 Ιουλίου: Εορτή της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου 
 ~  Τη μνήμη της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου η οποία έζησε στα χρόνια της βασίλισσας Θεοδώρας, που αναστήλωσε τις άγιες εικόνες τιμά στις 28 Ιουλίου η Εκκλησία μας.
 *  Η Ειρήνη καταγόταν από την Καππαδοκία και διακρινόταν όχι μόνο για την ευσέβεια της, αλλά και για την σωματική ωραιότητα της και για την ευγενή ανατροφή της. Είχε ζητηθεί λοιπόν σε γάμο, από διακεκριμένο άνδρα του παλατιού και ξεκίνησε για το Βυζάντιο. Στη διαδρομή όμως, πέρασε από τη Μονή του Χρυσοβαλάντου και τόσο ελκύστηκε από τη συναναστροφή των καλογριών, ώστε πήρε τη μεγάλη απόφαση να παραμείνει μαζί τους.
Έτσι απέρριψε τις κοσμικές δόξες, γύρισε στην πατρίδα της, πούλησε τα υπάρχοντα της, βοηθώντας πολλούς φτωχούς και τα υπόλοιπα χρήματα τα εναπόθεσε στη Μονή. Έγινε μοναχή και η ζωή της μέσα στο μοναστήρι υπήρξε πολύ ασκητική και αγία.
Όταν πέθανε η ηγουμένη, η Ειρήνη, παρά την άρνηση της, ορίστηκε διάδοχος της. Από τη νέα της θέση, επετέλεσε τα καθήκοντα της άριστα. Ο Θεός μάλιστα, την προίκισε με το προφητικό και θαυματουργικό χάρισμα. Έτσι δια της προσευχής της, απάλλαξε πολλούς από τα δαιμόνια. Προαισθάνθηκε τον θάνατο της και απεβίωσε ειρηνικά, γεμάτη χαρά για το ευχάριστο ουράνιο ταξίδι της.
ΑπολυτίκιονΉχος πλ. α’. Τον συνάναρχον Λόγον.
Βασιλείας γήινους πάλαι ουκ έτυχες, αλλ’ άφθαρτων στεφάνων νυν σε ηξίωσεν, ο Νυμφίος σου Χριστός ο ωραιότατος ω καθιέρωσας σαύτην, όλη καρδία και ψυχή, Ειρήνη Οσία Μήτερ, Χρυσοβαλάντου η δόξα, ημών δε προσφυγή και βοήθεια.
 ~^  Απολυτίκιο Αγ. Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου - 28 ΙΟΥΛΙΟΥ : https://youtu.be/-04xC5jLJT0 .-

 ~**  Όταν κοιμάσαι και έρθει ο πονηρός να κάνεις τον Σταυρό σου και θα φύγει
~ Δηγείτο ο Παπα – Χαράλαμπος ο Διονυσιάτης, συνασκητής του Γέροντα Ιωσήφ του Σπηλαιώτη:
* «Τις πρώτες δύο-τρεις βραδιές που ήρθα και έμεινα στο ασκητήριο του γερό-Ιωσήφ ως κοσμικός, ο διάβολος τέτοια λύσσα είχε, που δε μ’ άφηνε να κοιμηθώ και να κάνω προσευχή. Πάω να κοιμηθώ και να, ο διάβολος επάνω μου ολόκληρος.
Πότε σαν σκύλος, πότε σαν άνθρωπος, πότε σαν λιοντάρι. Εγώ από τον φόβο μου σηκωνόμουν και έκανα προσευχή. Έμεινα άϋπνος τελείως και την ημέρα δεν μπορούσα να κάνω τα καθήκοντά μου, να προσευχηθώ.
Όταν με ρώτησε ο Γέροντας πως περνώ, του είπα τι συμβαίνει. Με συμβούλεψε, όταν κοιμάμαι και έρχεται ο διάβολος από το ένα μέρος, να γυρίζω από το άλλο. «Να κάνεις τον Σταυρό σου, να γυρίζεις από το άλλο πλευρό και θα φύγει. Μη δίνεις σημασία. Θα μάθεις να τον πολεμάς και ύστερα δεν θα τον προσέχεις καθόλου». Έτσι πραγματικά και έγινε.
Αφού έπαθα μερικές φορές από το θέλημά μου και είδα ότι ο Γέροντας έχει δίκιο, έπειτα έβαλα μυαλό. Από τότε ούτε σκεπτόμουν τι θα κάνω. Ότι πει ο Γέροντας. Τίποτα δε σκεφτόμουν. «Κάνε παπά αυτό», έλεγε, «να’ ναι ευλογημένο». Σαν υποτακτικός δεν είχα στόμα. Μόνο αυτιά.
Μου έλεγε ο Γέροντας κάτι και αμέσως έτρεχα να κάνω την εντολή του Γέροντα. Έκτοτε πήρα πολλή χάρη. Όταν άρχισα να μην αντιλέγω στον Γέροντα και στους αδελφούς ακόμη, με επισκεπτόταν η χάρη συχνά. Πλημμύρισα από χάρη κάνοντας υπακοή».
Από το βιβλίο: «ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΣΥΧΑΣΤΙΚΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» (Άγιον Όρος 2011).

***  Εκτακτη είδηση: Βρέθηκαν νεκρά τα 9χρονα δίδυμα κορίτσια
 
~  Ταυτοποιήθηκαν τα 9χρονα .
Βρεθηκαν νεκρά αγκαλιά με τον Παππού και την γιαγιά τους.
Καλό ταξίδι αγγελάκια μας …
*    Τραγικό τέλος στο θρίλερ με τα 9χρονα αγγελούδια

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, ταυτοποιήθηκαν οι σοροί τους αργά το βράδυ της Παρασκευής. Παράλληλα, αναγνωρίστηκαν και οι σοροί του παππού και της γιαγιάς τους.
Τα δύο κοριτσάκια μάλιστα ήταν αγκαλιά με τον παππού και την γιαγιά τους που δεν τα άφησαν από κοντά τους μέχρι την τελευταία στιγμή.
Την δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε συντετριμμένος ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος είχε αναλάβει για λογαρισμό της οικογένειας τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.
Φίλος της οικογένειας ανέβασε επίσης στο Facebook την τραγική είδηση:
«Ο επιλογος γραφτηκε.Και οι 4 βρεθηκαν αγκαλια.Ουτε ο θανατος δεν μπορεσε να τους χωρισει»…
Το πρωί της Παρασκευής (27/07) οι γονείς τους βρέθηκαν στο νεκροτομείο της Αθήνας για να παραδώσουν στους ιατροδικαστές προσωπικά αντικείμενα της Σοφίας και της Βασιλικής, όπως κουκλάκια και ρούχα των δύο παιδιών.


 ~** ΚΡΑΤΑΤΕ ΓΕΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΡΑΦΑΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Video  https://youtu.be/C0hmAhu9skA .-  , 
{ Για να είμαι δίκαιη ,έπρεπε να δείξω και την άλλη πλευρά..Κι εξεπλάγην απο τα πολλά μηνύματα στα μέσα δικτύωσης απο τους γείτονες...Τη συμπαράστασή τους στην Ελλάδα για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική εξέφρασαν κατά κύματα στο Twitter Τούρκοι χρήστες του μέσου, μέσω του hashtag #Yunanistan.Μάλιστα, ητανι τέτοιο το μέγεθος της αλληλεγγύης, που το συγκεκριμένο hashtag σκαρφάλωσε μέσα στα δέκα παγκοσμίως δημοφιλέστερα θέματα (trending topics) του Twitter, με δεκάδες χιλιάδες tweets συμπαράστασης στα τούρκικα και στα αγγλικά.   «Διαδήλωση» ειρήνης, πραγματοποίησαν χθες το βράδυ, έξω από το κτίριο της παραλίας της Σμύρνης, όπου στεγάζεται το γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Σμύρνη.  Εκατοντάδες Τούρκοι της Σμύρνης, μέλη εργατικών συνδικάτων, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο με πανό, λουλούδια και αναμμένα κεριά, για να τιμήσουν τη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων των πυρκαγιών στην Ελλάδα και να εκφράσουν την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό, αναφέρει και η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, Αργυρώ Παπούλια, σε ανάρτησή της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης,  «Κρατάτε γείτονες» έλεγαν, αντιγράφοντας τον τίτλο της Ελευθεροτυπίας στις 17.8.1999, όταν ο τουρκικός λαός δοκιμαζόταν τότε από τον ισχυρό σεισμό.  Ο προπονητής της Αναντολού Εφές συμμερίζεται τον πόνο και τις απώλειες που έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές στην Αττική και μέσω τοποθέτησής του στο Twitter, προτείνει η Τουρκία να κυρήξει πένθος, σε ένδειξη συμπαράστασης στον ελληνικό λαό.  Συγκεκριμένα έγραψε: ”Το μέγεθος και οι καταστροφές από τη φωτιά στη γειτονική μας Ελλάδα είναι ένα δράμα της ανθρωπότητας. Ως Δημοκρατία της Τουρκίας, θα πρέπει να κηρύξουμε επίσημο πένθος και να μοιραστούμε τον πόνο του ελληνικού λαού”.  οι τρεις μεγαλύτεροι αθλητικοί σύλλογοι της Τουρκίας έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης στην χώρα μας.  Η Γαλατασαράι, η Φενέρμπαχτσε και η Μπεσίκτας με αναρτήσεις τους στα social media έδειξαν ότι οι λαοί έρχονται κοντά στα δύσκολα...  «Γείτονες, μοιραζόμαστε τον βαθύ πόνο της Ελλάδας, συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Ξεπεράστε το γρήγορα, γείτονες», έγραψε στο λογαριασμό της στο twitter η Γαλατά με hashtag #Greece#Πυρκαγια#PrayForGreece. https://twitter.com/erginataman  , Galatasaray   https://www.facebook.com/Galatasaray/...  Μηνύματα συμπαράστασης από Τούρκους πρωταγωνιστές μετά τις φωτιές στην Αττική http://www.victorytv.gr/article/3143/... 


***   Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Συμπαράστασης προς τους πληγέντες των φονικών πυρκαγιών της Αττικής 
Ξεκίνησε χθες το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας από τον οργανισμό νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων, με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και τη συμμετοχή πολλών φορέων και συλλόγων της πόλης, μετά την ακύρωση της πρώτης προγραμματισμένης μέρας λόγω εθνικού πένθους.
Λόγω, δε, των γεγονότων των τελευταίων ημερών, το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας μετατρέπεται σε εκδήλωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική, με σκοπό οι νέοι της πόλης, οι σύλλογοι και οι επίσημοι φορείς να έχουν ένα σημείο αναφοράς για να δηλώσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα συλλεχθούν: γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.ά.), ενώ θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν απευθείας στους πληγέντες.
Σωματεία, σύλλογοι, φορείς και οργανώσεις που στηρίζουν την πρωτοβουλία είναι:
Τμήμα Αιμοδοσίας Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας
ΤΟΜΥ Μεσσηνίας
Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας
Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας
Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας
Παιδικά Χωριά SOS - Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας - Καλαμάτας
Σύλλογος Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες -ΣΥ.Φ.ΑΜΕΑ Μεσσηνίας
Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μεσσηνίας
Ευ τόπος
Καλαμάτα 2030
Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ - Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου
Κέντρο Νέων Καλαμάτας
Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας
Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας
Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας
Πανελλήνιο Σωματείο Συμβούλων Νέων
Σύλλογος Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας
Φεστιβάλ Μηδέν
Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας +ΒΙΩΝΩ
Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας
RADIKALA
Όσο για το πρόγραμμα συναυλιών, διαμορφώνεται ως εξής:
  Σάββατο 28 Ιουλίου
Nightstalker
Mr.Booze
Under The Sun
Six ways from Monday
  Κυριακή 29 Ιουλίου
ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC
Μωρά στη Φωτιά
Βασίλης Ράλλης
The Hillbilly Helot & The F cktasticks
Πάνος Χαραλαμπόπουλος
 ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
 Σάββατο 28 Ιουλίου
19.00 – 22:00 Τουρνουά μπάσκετ Α’ φάση
20.00 – 20:15 Χορευτική παρουσίαση “Ειρήνη, Αγάπη και Ενότητα” νέων από διαφορετικές χώρες μπροστά στην Κεντρική Σκηνή
 Κυριακή 29 Ιουλίου
19.00 – 22:00 Τουρνουά μπάσκετ Β’ φάση
19.00 – 21:00 Δράσεις ενημέρωσης - Τμήμα Αιμοδοσίας Γ.Ν. Καλαμάτας
19.00 – 21:00 Προβολή τουριστικών και ταξιδιωτικών ντοκιμαντέρ -Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου
20.00 – 20:15 Παρουσίαση από τη διεθνή ομάδα νέων “ArtiVistes” στην Κεντρική Σκηνή
 ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ
19.00 – 24:00 Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και χρημάτων για τους πληγέντες των φονικών πυρκαγιών της Αττικής
19.00 – 22:00 Παιδική γωνιά
19.Ο0 – 22.00 Τοίχος Αναρρίχησης - Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας
19.Ο0 – 24.00 Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης - Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας +ΒΙΩΝΩ
19.00 – 22:00 Γκράφιτι
19.00 – 22.00 Πίστα για BMX/Dirt Bikes - BMXάδες (στο πλάτωμα πάνω από την αίθουσα του συλλόγου Κρητών)
19.00 – 24:00 Bazaar - Έκθεση χειροτεχνών
19.00 – 24:00 Γνωριμία με το Μπριτζ - Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας
19.00 – 24:00 Έκθεση Στένσιλ - Γιάννης Τσαπάροβ
19.00 – 24:00 Έκθεση φωτογραφίας - Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας
19.00 – 24:00 Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τους πρόσφυγες - ACT

***  Πέθανε ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Πουλόπουλος 
Θρηνεί η δημοσιογραφική οικογένεια. Έφυγε προχθές από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών, έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο, ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Πουλόπουλος.
Ο Γρηγόρης ξεκίνησε την καριέρα του ως ανταποκριτής της εφημερίδας "Ριζοσπάστης", υπήρξε από τους πρώτους δημοσιογράφους στο ξεκίνημα της έκδοσης της εφημερίδας «Ελευθερία», της οποίας διετέλεσε και αρχισυντάκτης. Εργάστηκε, επίσης, στις εφημερίδες «Θάρρος» και «Φωνή», στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας, ενώ από το 1994 και για μια εικοσαετία εργάστηκε στην ΕΡΑ Καλαμάτας.
Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, και το Σώμα τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, είπε για τον Γρηγόρη Πουλόπουλο ότι χρησιμοποιούσε το λόγο με περίσκεψη, ότι λειτουργούσε με αντικειμενικότητα, ότι με τη γενικότερη στάση στη ζωή του είχε κερδίσει το σεβασμό του, παρότι είχαν διαφορετικές απόψεις σε ορισμένα θέματα. Είπε ακόμη ότι είχε δημοσιογραφική πληρότητα, επάρκεια και ήθος.
Ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης, μιλώντας ως εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, σημείωσε ότι ο Γρηγόρης Πουλόπουλος ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ένας δημοκράτης, με δράση στο αντιδικτατορικό κίνημα, ο οποίος ως δημοσιογράφος έβαζε το συμφέρον του απλού πολίτη και του εργαζομένου στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης. Σημείωσε δε ότι εργάστηκε στον “Ριζοσπάστη”, σε υπεύθυνες θέσεις σε τοπικές εφημερίδες και ως διευθυντής της ΕΡΑ.
Ο Θόδωρος Μπρεδήμας, από την πλευρά του, τόνισε ότι ο Γρηγόρης Πουλόπουλος άφησε το ξεχωριστό αποτύπωμά του στην τοπική δημοσιογραφία και την τοπική κοινωνία, καθώς και ότι λειτούργησε με επιτυχία ως υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Δήμου Καλαμάτας επί της δημαρχοντίας του Γιώργου Κουτσούλη.
Το "Θ" εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του. Α.Π.

***  Δύο χρόνια στην… ουρά και δεν έχουν πάρει σύνταξη 
Το φαινόμενο έχει καθολική ισχύ και πλήττει πολύ κόσμο-και - στη Μεσσηνία. Άλλωστε, ο καθένας μας έχει προσωπικές μαρτυρίες από ανθρώπους που έχουν υποβάλει τα χαρτιά τους για σύνταξη εδώ και δύο χρόνια και ακόμα δεν έχουν πάρει απάντηση.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι και το γεγονός ότι το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) ανακοίνωσε ότι θα στραφεί δικαστικά με μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου, αφού η κατάσταση στους υποψήφιους συνταξιούχους είναι πλέον απελπιστική. Μάλιστα, καταγράφονται περιπτώσεις υποψήφιων συνταξιούχων που πεθαίνουν περιμένοντας την έκδοση της σύνταξης, ενώ τραγική είναι η κατάσταση με τα ΑμεΑ.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας, σήμερα οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές των συνταξιοδοτικών ταμείων προς τους ασφαλισμένους ανέρχονται σε 847 εκατομμύρια ευρώ και αφορούν 175.000 εκκρεμείς αιτήσεις για κύριες, επικουρικές και εφάπαξ.
Όσον αφορά στις κύριες, εκκρεμούν 55.000 αιτήσεις. Το κόστος για την εξόφλησή τους ανέρχεται σε 220 εκατ. ευρώ. Κάθε μήνα εκδίδονται 18.000 οριστικές αποφάσεις για συντάξεις, ενώ κατατίθενται 12.000 νέες αιτήσεις.
Την ίδια ώρα, στα 242 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το κόστος καταβολής περίπου 90.000 εκκρεμών επικουρικών συντάξεων, ενώ στα 385 εκατ. ευρώ ανέρχεται το κόστος καταβολής 31.000 εκκρεμών εφάπαξ.
Δείγμα της εικόνας διάλυσης του ΕΦΚΑ είναι η απόφαση να δοθεί εξάμηνη παράταση στην καταβολή των νέων συντάξεων και εφάπαξ. Συγκεκριμένα, αντί για τέλος του περασμένου Ιουνίου, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι θα εξοφλήσει το μεγαλύτερο μέρος των σημερινών εκκρεμών αιτήσεων έως το τέλος Δεκεμβρίου!
Η σοβαρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί οδηγεί τους υποψήφιους συνταξιούχους σε περιθωριοποίηση, δεδομένου ότι θα λάβουν ψαλιδισμένες συντάξεις και εφάπαξ και παράλληλα αναγκάζονται να ζουν με τις μικρές προσωρινές συντάξεις.
Χαρακτηριστικό της αδράνειας - εκτός από την απουσία ηλεκτρονικών υποδομών και δεδομένων - είναι, σύμφωνα και με ρεπορτάζ στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" του Ηλία Γεωργάκη, ότι δεν έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες εγκύκλιοι για διάφορες κατηγορίες ασφαλισμένων, ενώ δεν υπάρχει η απαιτούμενη μηχανογραφική εφαρμογή μετά την ένταξη των Ταμείων στον ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα να εξαιρούνται από την έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων μέχρι και σήμερα οι ασφαλισμένοι με διαδοχική ασφάλιση του πρώην Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς και του πρώην ΙΚΑ με διατάξεις Δημοσίου.
Έτσι, εδώ και δυο χρόνια από την ψήφιση του Ν. 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) εξακολουθούν να μη βγαίνουν πράξεις συνταξιοδότησης με διαδοχική ασφάλιση στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έκδοση του εφάπαξ και στη συνέχεια η έκδοση των ψαλιδισμένων επικουρικών συντάξεων.
Ειδικά στις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης, σύμφωνα με την ομοσπονδία των εργαζομένων στο ΙΚΑ, εκκρεμούν τουλάχιστον 18.000 συνταξιοδοτικά αιτήματα (14.000 αφορούν στον πρώην ΟΑΕΕ), τα οποία με το παλαιό καθεστώς θα είχαν λάβει απορριπτικές αποφάσεις και θα είχαν διαβιβαστεί στον επόμενο φορέα. Λόγω ενιαίου φορέα αυτό διοικητικά είναι ασύμβατο.
Αλλά και στη Γενική Διεύθυνση Χορήγησης Συντάξεων Δημόσιου Τομέα που ανήκε στο ΓΛΚ και τώρα υπάγεται στον ΕΦΚΑ, εκκρεμούν 284.597 υποθέσεις, εκ των οποίων οι 102.863 είναι αιτήματα αναγνώρισης υπηρεσίας, στρατιωτικής θητείας, συντάξιμης υπηρεσίας κ.ά., ενώ 82.823 είναι αιτήσεις για επιστροφή ΕΑΣ και διαφόρων ποσών αναδρομικών. Μάλιστα, στον τεράστιο αυτόν όγκο αιτημάτων καλούνται να ανταποκριθούν μόλις 52 υπάλληλοι.
Στο μεταξύ, τις «αλχημείες και τις απάτες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γύρω από τις συντάξεις, με τις οποίες κλιμακώνεται η επίθεση στους συνταξιούχους», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ με αφορμή διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.
Όπως επισημαίνει, «την ίδια στιγμή που σηκώνει (σ.σ. η κυβέρνηση) κουρνιαχτό για τη δήθεν προσπάθειά της να μην εφαρμόσει το νόμο 4387/16 και να μην περικόψει τις συντάξεις, προσπαθώντας να καλλιεργήσει ψεύτικες ελπίδες στους συνταξιούχους, έσπευσε να ψηφίσει διάταξη σε νόμο που αποδίδει τις συντάξεις σε όσους θα συνταξιοδοτούνται από εδώ και στο εξής από τον επόμενο μήνα της κατάθεσης των δικαιολογητικών τους. Μέχρι τώρα η απόδοση της σύνταξης ξεκινούσε από την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών.
Η μετάθεση για τον επόμενο μήνα σημαίνει πως η κυβέρνηση αφαιρεί από τους εν λόγω συνταξιοδοτούμενους τη σύνταξη ενός μήνα, ή το μέρος της που αντιστοιχούσε στις ημέρες από την κατάθεση των δικαιολογητικών μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Κι όλα αυτά για να συνεχίσουν να εμφανίζουν πλεονάσματα ο ΕΦΚΑ και η κυβέρνηση».
Και καταλήγει: «Καταγγέλλουμε την αλχημεία της κυβέρνησης και της στέλνουμε το μήνυμα πως οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα της απατηλής προπαγάνδας της. Θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δυναμικότητα, για να ανατρέψουμε την πολιτική της, συνεχίζοντας το μαραθώνιο των κινητοποιήσεων που ξεκινήσαμε από την αρχή της χρονιάς».    επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

***  Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δίδυμων κοριτσιών 
Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δίδυμων κοριτσιών Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου που αγνοούνταν από το απόγευμα της Δευτέρας.
Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, ταυτοποιήθηκαν οι σοροί τους αργά το βράδυ της Παρασκευής. Παράλληλα, αναγνωρίστηκαν και οι σοροί του παππού και της γιαγιάς τους.
Τα δύο κοριτσάκια μάλιστα ήταν αγκαλιά με τον παππού και την γιαγιά τους που δεν τα άφησαν από κοντά τους μέχρι την τελευταία στιγμή.
Την δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε συντετριμμένος ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος είχε αναλάβει για λογαρισμό της οικογένειας τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.
Φίλος της οικογένειας ανέβασε επίσης στο Facebook την τραγική είδηση:
«Ο επιλογος γραφτηκε. Και οι 4 βρεθηκαν αγκαλια.Ουτε ο θανατος δεν μπορεσε να τους χωρισει»…
cnn.gr

***  Κινέζοι μαθητές στο Δημαρχείο Καλαμάτας 
Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκαν χθες και συναντήθηκαν με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα 23 μαθήτριες και μαθητές, καθώς και 3 καθηγήτριες από το 7ο Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Καλλιτεχνικό Σχολείο της Hangzhou, μιας μεγαλούπολης που βρίσκεται σε απόσταση 2 ωρών από τη Σαγκάη της Κίνας.
Οι μαθητές και οι καθηγητές τους πραγματοποιούν εκπαιδευτική εκδρομή στην Καλαμάτα και συνοδεύονταν από το διοργανωτή εκπαιδευτικών εκδρομών Δημήτρη Παπαδημητρίου, Έλληνα διερμηνέα της κινεζικής, και Κινέζα γνώστρια της ελληνικής.
Στην Καλαμάτα προβλέπεται παραμονή 3 ημερών. Ήδη επισκέφθηκαν την Αρχαία Ολυμπία και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, ενώ αύριο θα περιηγηθούν την Αρχαία Μεσσήνη και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν τις «Θεσμοφοριάζουσες» στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.
Ο δήμαρχος υποδέχθηκε τους επισκέπτες από την Κίνα, τονίζοντας ότι η Καλαμάτα έχει αδελφοποιηθεί με τη Σι'αν και πως το Νοέμβριο θα επισκεφθεί τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα ο δήμαρχος της κινεζικής αδελφής πόλης, αναφορικά με την οποία η Καλαμάτα προσδοκά βαθύτερη συνεργασία.
Επίσης, τόνισε πως η Καλαμάτα είναι μία πόλη με χιλιάδες χρόνια ιστορίας και κοντά της βρίσκονται σπουδαίοι ιστορικοί τόποι, όπως η Αρχαία Ολυμπία, ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα, η Αρχαία Μεσσήνη, ο Μυστράς και η Αρχαία Σπάρτη. Ο Π. Νίκας επισήμανε πως οι Έλληνες σέβονται και αγαπούν την Κίνα, που είναι μια χώρα η οποία επίσης έχει χιλιάδες χρόνια ιστορίας και στην οποία αναπτύχθηκε σπουδαίος πολιτισμός.
Από την Καλαμάτα ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821, για την απελευθέρωση από τους Τούρκους, όπως ανέφερε στους επισκέπτες από την Κίνα ο δήμαρχος, στους οποίους προσέφερε αντίγραφο της Προειδοποιήσεως της Μεσσηνιακής Γερουσίας προς τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς.
Τους ενημέρωσε, επίσης, για τη σημερινή κατάσταση της Καλαμάτας, τονίζοντας πως η κατεύθυνση της περιοχής είναι τουριστική, ενώ παράγονται σπουδαία αγροδιατροφικά προϊόντα όπως οι ελιές Καλαμάτας και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας.
Επισήμανε, ακόμη, ότι στην Καλαμάτα πραγματοποιούνται μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού κάθε χρόνο και ανά δύο έτη ο Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών, στις οποίες – αντιστοίχως - έχουν λάβει μέρος Κινέζοι καλλιτέχνες και χορωδίες από την Κίνα.
Παράλληλα, απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των μαθητών. Χαρακτηριστική ήταν η ερώτηση ενός μαθητή για το «αν αρέσει στους Έλληνες το ελαιόλαδο», που επιβεβαιώνει ότι αυτό αποτελεί... εξωτική γεύση για τους Κινέζους.
Ο δήμαρχος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το ελαιόλαδο είναι πολιτισμός, υγεία, η βάση της μεσογειακής δίαιτας και πάντοτε υπήρξε συνδεδεμένο με τη θρησκεία των Ελλήνων, και την αρχαία και τη χριστιανική. Είπε δε χαρακτηριστικά: «Θα ζήσετε πολλά χρόνια παραπάνω εάν τρώτε ελαιόλαδο».
Ο Π. Νίκας προέτρεψε τα παιδιά να διαλέξουν το επάγγελμα που τα συγκινεί και τους ευχήθηκε να είναι ευτυχισμένα στη ζωή τους. Σε καθέναν από τους επισκέπτες προσφέρθηκαν τοπικά προϊόντα και άλλα αναμνηστικά, ενώ ο δήμαρχος έλαβε ως δώρο παραδοσιακά κινέζικα αντικείμενα.

***   Υψηλό ρυπαντικό φορτίο στους "Πέντε Δρόμους" 
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, επικαλούμενος επίσημα στοιχεία, τα οποία παρουσίασε, τόνισε ότι τα στραγγίδια που βρέθηκαν από τη Μαραθόλακκα στους "Πέντε Δρόμους" φέρουν υψηλό μικροβιακό φορτίο.
Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής:
«Η ύπαρξη υψηλού ρυπαντικού φορτίου αποδείχτηκε στα δείγματα ύδατος που ελήφθησαν από το ρυάκι  στο πρανές της Ε.Ο. Καλαμάτας-Σπάρτης στο ύψος των Πέντε Δρόμων, προερχόμενο από τα στραγγίσματα που παράγονται στην περιοχή διαχείρισης των απορριμμάτων της Καλαμάτας στη Μαραθόλακκα.
Συγκεκριμένα, τόσο η χημική όσο και η μικροβιολογική ανάλυση -οι οποίες και επισυνάπτονται- ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικές για το μέγεθος της προκαλούμενης ρύπανσης, αφού όλοι οι δείκτες ρύπανσης που εξετάστηκαν (Αγωγιμότητα,TSS, COD, BOD, φώσφορος, ολικό άζωτο, κολοβακτηρίδια) ήταν αρκετές φορές πάνω από τα όρια που προβλέπει η Κ.Υ.Α. 5673/400/1997 (Φ.Ε.Κ. 192Β/14-3-1997) για την επεξεργασία των Αστικών Λυμάτων.
Η Δημοτική Αρχή οφείλει να δράσει άμεσα για μια σειρά θεμάτων που αναδείξαμε κατά την πρόσφατη επίσκεψη της δημοτικής μας παράταξης στη Μαραθόλακκα:
1. Η αποκατεστημένη χωματερή συνεχίζει να πάσχει, αφού νέα ρήγματα έχουν δημιουργηθεί, ενώ τα παλαιότερα δεν έχουν αποκατασταθεί
2. Το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται σε μια μεγάλη ποσότητα τουλάχιστον 3.000 κυβικών μέτρων σύμμεικτων απορριμμάτων, τα οποία βρίσκονται σε επικλινές έδαφος δίπλα στην αποκατεστημένη χωματερή. Τα στραγγίσματα αυτής της χωματερής οδηγούνται με φυσική ροή στους Πέντε Δρόμους και από εκεί στον ποταμό Νέδοντα. Η χωματερή αυτή χρήζει άμεσης αποκατάστασης και, μάλιστα, πριν ξεκινήσουν οι φθινοπωρινές βροχοπτώσεις που θα συμπαρασύρουν στραγγίσματα, τα οποία θα ρυπάνουν ξανά τον ποταμό Νέδοντα.
3. Παρατηρήθηκαν μεγάλες ποσότητες διαρρηγμένων δεμάτων στις θέσεις εναπόθεσης αυτών που θα πρέπει να αποκατασταθούν
4. Ο compact βιολογικός που έχει εγκατασταθεί στο χώρο της διαχείρισης αδυνατεί να μαζέψει όλα τα παραγόμενα στραγγίδια».

***  Η Γιώτα Νέγκα την Τρίτη στην Καλαμάτα 
Η Γιώτα Νέγκα με προίκα το «Φύλλο Ανδρικό», την παράσταση που αγαπήθηκε όσο ελάχιστες το φετινό χειμώνα, αφού ταξίδεψε σε Ελλάδα και Κύπρο και έζησε συνεχόμενα sold out, συνεχίζει με φόρα την καλοκαιρινή της περιοδεία στο Θέατρο Κάστρου στην Καλαμάτα την Τρίτη 31 Ιουλίου.
Η σημαντική ερμηνεύτρια ανακατεύει ξανά την παλέτα με τις επιρροές και τις αναμνήσεις της και φτιάχνει ένα πρόγραμμα στο οποίο παντρεύει όλα όσα αγαπά με την δική της ερμηνευτική αισθητική. Η προσωπική της δισκογραφία, ο προπομπός του επερχόμενου δίσκου της, «Οξυγόνο», σε στίχους Νίκου Μωραΐτη και μουσική Νίκου Μερτζάνου που ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα, η λαϊκή της ρίζα και οι δημιουργοί που την ακολουθούν σαν μια δεύτερη οικογένεια χτίζουν ένα μελωδικό κόσμο που εντοπίζει τα συναισθηματικά κέντρα και τα ντύνει με φόντο τον κόσμο που γίνεται πρωταγωνιστής μαζί της.
Με τη χαρακτηριστική φωνή της και την αυθεντική ερμηνευτική της δεινότητα θα βάλει τη δική της προσωπική σφραγίδα σε μια μοναδική βραδιά.
  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Νίκος Κατσίκης – μπουζούκι
Βασίλης Κετεντζόγλου – κιθάρα
Dasho Κurti – ακορντεόν
Αλέξανδρος Τράμπας - μπάσο
Κώστας Μυλωνάς – τύμπανα
Ηχοληψία: Βασίλης Μιχαηλίδης
Ώρα έναρξης: 21.30
Ώρα προσέλευσης: 20.30
Τιμή εισιτηρίου: 13 ευρώ – Προπώληση: 15 ευρώ - στο χώρο της συναυλίας
Σημεία προπώλησης: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας,
Viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876.

***  Οι εκδηλώσεις του τριημέρου στο Δήμο Μεσσήνης 
Οι εκδηλώσεις του τριημέρου στο Δήμο Μεσσήνης ανακοινώθηκαν χθες, μετά τις αναβολές που έγιναν.
Ειδικότερα:
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ
18.30 Αγώνας Δρόμου «ΔΑΪΚΛΗΣ 2018», συμπράττουν Δήμος Μεσσήνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Μάνεσι, Τ.Κ. Μάνεσι και ΣΔΥ Μεσσηνίας, Τοπική Κοινότητα Μάνεσι, Δ.Ε. Αριστομένους
21.00 Εκδήλωση «Οικοχειρία» από το Σύλλογο Γυναικών Βαλύρας, κεντρική Πλατεία Βαλύρας Δ.Ε. Ιθώμης.
21.30 Προβολή ταινιών animation, παρουσίαση της τέχνης του animation από τη Χρυσάνθη Σωτηροπούλου/REKTIS ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ / Μικρή Πλατεία απέναντι από το Μουσείο Κατσουλίδη.
  ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ
21.00 Εκδήλωση «Οικοχειρία» από το Σύλλογο Γυναικών Βαλύρας, κεντρική Πλατεία Βαλύρας Δ.Ε. Ιθώμης
21:00 Συναυλία από τη Φιλαρμονική του Δήμου Μεσσήνης, κεντρική πλατεία Πεταλιδίου
21.00 Θεατρική Παράσταση «Βεγγέρα του Ηλία Καπετανάκη», Θεατρική Ομάδα Οδύσσεια, σε σκηνοθεσία Κώστα Χαλκιά, στο Γυμνάσιο Λογγά, τοπική κοινότητα Λογγάς Δ.Ε. Αίπειας
 ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ
21.00 Θεατρική παράσταση «Βεγγέρα του Ηλία Καπετανάκη», Θεατρική Ομάδα Οδύσσεια, σε σκηνοθεσία Κώστα Χαλκιά, στο Γυμνάσιο Λογγά, Τοπική Κοινότητα Λογγάς Δ.Ε. Αίπειας.

***  Στους 88 οι νεκροί από τη φωτιά -Πέθανε 42χρονη στο ΚΑΤ 
Την τελευταία της πνοή άφησε περίπου στις δύο τα ξημερώματα μια 42χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΚΑΤ, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Η 42χρονη είναι η 88η που χάνει τη ζωή της από τη φωτιά.
Στο μεταξύ μάχη για τη ζωή τους δίνουν άλλοι εννέα άνθρωποι που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της Αττικής που υποδέχθηκαν τα θύματα της εθνικής τραγωδίας. Συνολικά 46 ενήλικες παραμένουν στα νοσοκομεία, ενώ 2 είναι τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Αγία Σοφία έχοντας τραυματισθεί στη φωτιά. Η εκτίμηση για την κατάσταση των παιδιών είναι ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο.
protothema.gr

***   KATI ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ! ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ; Έχουν συμφωνήσει κάτι;..

Ένα περίεργο δημοσίευμα διαβάσαμε στον αλβανικό τύπο, το οποίο, προφανώς, πέρασε στα ψιλά.  Τα tiranatimes σε άρθρο τους την 5 Ιουλίου δημοσίευσαν άρθρο με τίτλο ΟΣΟ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΙ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
Ο τίτλος είναι αρκετά ανησυχητικός. Το δημοσίευμα ξεκινά και εξηγεί πως έχουν γίνει 3 συναντήσεις εντός του Ιουνίου για το ζήτημα των θαλασσίων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

Μάλιστα το δημοσίευμα τονίζει πως μετά την Τρίτη συνάντηση ο Αλβανός Υπουργός Εξωτερικών Ditmir Bushati δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει σε ένα σημείο όπου όλα είναι πιθανά.
Το δημοσίευμα ωστόσο τονίζει πως υπάρχει έλλειψη διαφάνειας στις συναντήσεις αυτές. Μάλιστα τονίζει το αλβανικό δημοσίευμα πως ό,τι γνωρίζει η αλβανική κοινή γνώμη, προέρχεται από τα ελληνικά μήντια. Εμείς εδώ στην Ελλάδα, γνωρίζουμε ελάχιστα. Αυτό από μόνο του επιβεβαιώνει πως αμφότερες κυβερνήσεις κινούνται στο σκοτάδι.
Φυσικά η αλβανική αντιπολίτευση είναι στα «κάγκελα» αλλά ας μην ασχολούμαστε τόσο με αυτούς.
Το θέμα που τίθεται είναι το εξής.
Τι συζητείται μεταξύ των δύο χωρών;
Ποιες είναι οι εξελίξεις και που κινούνται οι δύο ΥΠ.ΕΞ;
Eλπίζουμε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων όπως με τα Σκόπια.

*** ΤΟΣΚΑΣ-ΑΝ από τις ΕΥΘΥΝΕΣ; Βγήκαν πάνω σε μια εκατόμβη νεκρών να μας πουν ότι τα έκαναν όλα άψογα;.. (BINTEO)

~  To βίντεο που ακολουθεί τα λέει όλα.
https://youtu.be/33aD36vxQFk  .- 

***   AΔΙΑΝΟΗΤΟ!Μπαλάκι οι ΕΥΘΥΝΕΣ! ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΤΟΣΚΑΣ… (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Παραδέχθηκε ο Νίκος Τόσκας σε πρωινή εκπομπή ότι είχε γίνει «πρόταση εκκένωσης» για τους οικισμούς που κάηκαν – Είπε ότι η εκκένωση δεν έγινε γιατί… δεν προλάβαιναν – Νωρίτερα και ο Πρόεδρος των Πυροσβεστών έλεγε ότι είχε ειπωθεί από τους ασυρμάτους να εκκενωθούν περιοχές – Τους 88 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές          Με τη λίστα των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές να μεγαλώνει και την καρδιά των Ελλήνων να ραγίζει κάθε ώρα που περνά, αναπάντητα παραμένουν δεκάδες ερωτήματα για τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία. Ένα από αυτά, είναι το μεγάλο ΓΙΑΤΙ δεν δόθηκε εγκαίρως, εντολή εκκένωσης των οικισμών που κάηκαν.ο Από το πρωί και ενώ οι νεκροί της τραγωδίας έχουν φτάσει πλέον τους 88, ο Πρόεδρος των Πυροσβεστών, έλεγε στην εκπομπή του Γιώργου Αφτιά, ότι εντολή εκκένωσης είχε δοθεί από την πυροσβεστική.
Λίγο αργότερα, ο Νίκος Τόσκας, το επιβεβαίωσε και ο ίδιος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. Είπε ότι ήταν «πρόταση» της Πυροσβεστικής για εκκένωση οικισμών, ωστόσο αυτό πρακτικά δε μπορούσε να γίνει!    «Εκκενώσεις μέσα σε μιάμιση ώρα, εκκενώσεις με 20.000 ανθρώπους δεν έχουν γίνει παγκόσμια» είπε ο κύριος Τόσκας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. Το είχε πει άλλωστε και στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου για τις μεγάλες φωτιές…  Μάλιστα, μιλώντας σήμερα, για ακόμα μια φορά, επιστράτευσε το επιχείρημα της «άναρχης δόμησης» στο Μάτι, αναφερόμενος στα αίτια της τραγωδίας. «Η άναρχη δόμηση έχει παίξει κυρίαρχο ρόλο. Στην περιοχή μάτι είναι το 50%… και με παραλία φραγμένη… Το καλύτερο σχέδιο του κόσμου να υπήρχε, δε θα μπορούσε να αλλάξει η δόμηση που υπάρχει εδώ και 60 χρόνια… Η 15.000 άνθρωπου που έφυγαν από την περιοχή έφυγαν με τη διευκόλυνση των αστυνομικών. Και τα 1.200 παιδάκια από τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα. Δεν είναι μια οργανωμένη επιχείρηση;»…
Για την παραίτηση που υπέβαλε, ο κύριος Τόσκας είπε σήμερα το πρωί: «Ο πρωθυπουργός δεν την έκανε δεκτή και αυτή τη στιγμή παλεύουμε για την αντιμετώπιση μιας πολύ σοβαρής κατάστασης. Αυτό έχω μάθει να κάνω, να δίνω τη μάχη στη δύσκολη στιγμή… Λάθη στρατηγικής δεν υπήρξαν. Λάθη τακτικής, σε κάθε ενέργεια μπορεί να βρει κάποιος πάρα πολλά. Ελλείψεις υπάρχουν πολλές στο θέμα της Πολιτικής Προστασίας. Παλεύουμε τα τελευταία χρόνια να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα.Πηγή: ΣΚΑΪ, ΕΡΤ
*** ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ!Παραιτείται η αντιδήμαρχος Μαραθώνα! «Το κάνω εγώ γιατί δεν το έκανε κανείς…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Δήμητρα Λαμπαρού, αντιδήμαρχος Μαραθώνα, δήλωσε πριν από λίγο στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ότι παραιτείται από τα καθήκοντά της, μετά την εθνική τραγωδία με τους 88 νεκρούς, από τις φονικές πυρκαγιές.  «Ντρέπομαι πραγματικά για τη συμπεριφορά όλων αυτών που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης αλλά την ευθύνη δεν την πήραν ποτέ! Ντρέπομαι γιατί ο δήμαρχος δεν είναι μόνο για το δημαρχείο και την καρέκλα… » είπε μεταξύ άλλων στην εκπομπή του Γιώργου Αφτιά στο ΣΚΑΪ, δηλώνοντας ότι παραιτείται, αφού δεν παραιτήθηκε κανείς άλλος μέχρι σήμερα, για την εθνική τραγωδία.


Πηγή: ΣΚΑΪ
***  «Αντίο μπέμπη μου»!Το συγκλονιστικό γράμμα των γονιών που έχασαν το μωρό τους στην πυρκαγιά… (BINTEO)

Τι να πει κανείς στους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους; Τι να πει κανείς στη μάνα που έχασε τον σύζυγο και τα δύο της αγγελούδια από τη μανία της πύρινης λαίλαπας; Τι να πει κανείς στους γονείς που δεν πρόλαβαν να χαρούν το μωράκι τους που βρέθηκε νεκρό και ήταν μόλις 6 μηνών;  Συγγενείς των θυμάτων επιστρέφουν στον τόπο της τραγωδίας θέλοντας να πουν το στερνό αντίο στους αγαπημένους τους και να αντλήσουν δύναμη για τον άδικο χαμό τους.
Με ένα μπουκέτο λουλούδια και ένα γράμμα με λόγια συγκινητικά τα οποία περιγράφουν την οδύνη και ταυτόχρονα την ελπίδα του αποχαιρέτησε ένα ζευγάρι τον γιο του, τον «μπέμπη του» όπως αναφέρει στο συγκλονιστικό μήνυμα.
Οι τραγικοί γονείς απευθύνουν το στερνό αντίο στο νεκρό αγγελούδι και υπόσχονται συνάμα ότι κάθε καλοκαίρι θα επιστρέφουν στο σημείο «για να δουν το μέρος να πρασινίζει με το χαμόγελό του αδικοχαμένου τους παιδιού».  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ:

newsbomb
***  Mετεωρολόγος εξηγεί τι έγινε με τους ανέμους και τις φονικές πυρκαγιές…

Ο κορυφαίος Έλληνας μετεωρολόγος, Δημήτρης Ζιακόπουλος δίνει τη δική του ερμηνεία σχετικά με την ταχύτατη εξάπλωση της φωτιάς και τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούσαν τη Δευτέρα στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής και στην Κινέτα.  Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ζιακόπουλος εξηγεί ότι τη Δευτέρα πέρασε από την Ελλάδα ένα ψυχρό μέτωπο με κατεύθυνση ΝΔ – ΒΑ. Με τη διέλευση του μετώπου αυτού οι ΒΔ άνεμοι στην περιοχή του Κορινθιακού ενισχύθηκαν λόγω καναλισμού, γεγονός που συμβαίνει σχεδόν πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.
Στην υπήνεμη πλευρά των Γερανείων Ορέων, όπου και ξέσπασε η πυρκαγιά στην Κινέττα, ο ΒΔ άνεμος πήρε τη μορφή αεροκαταρράκτη και ως τέτοιος ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο. Στην περίπτωση της περασμένης Δευτέρας υπήρξε και ένας άλλος παράγοντας που συνετέλεσε στην αύξηση της έντασης των ανέμων όχι μόνο στην περιοχή της Κινέτας, αλλά και σε όλη τη διαδρομή τους πάνω από την Αττική. Αυτός ήταν η ισχυρή οριζόντια θερμοβαθμίδα που οδήγησε στην καθ ύψος ενίσχυση του (γεωστροφικού) ανέμου. Ο μετεωρολόγος Ζιακόπουλος καταλήγει ότι κατά τη γνώμη του, η μεταφορά ορμής από τις ανώτερες προς τις κατώτερες ατμοσφαιρικές στάθμες ήταν η κύρια αιτία να ενισχυθούν σημαντικά οι άνεμοι, πράγμα που εξηγεί και το γεγονός ότι στη στάθμη των 850 (1500-1600 μέτρα) πάνω από τον Κορινθιακό παρατηρήθηκαν εντάσεις ανέμου περί τους 45 κόμβους.  protothema.gr
***  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ! Δεν είστε μόνοι! Είμαστε δίπλα σας…

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ σε μία κίνηση ελάχιστης συμπαράστασης στους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας προχωρά στις ακόλουθες κινήσεις. Α) Προσφέρει δωρεάν νομικές συμβουλές από Εθελοντές δικηγόρους στους πυρόπληκτους  Β) Παρέχει βοήθεια για την καταβολή του επιδόματος πυρόπληκτων για τους κατοίκους της Αττικής
Γ) προχωρά σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την τραγωδία στης Αττική. Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν.
Για λεπτομέρειες καλέστε στο 2103645183, 6932600552, 6945815806.  Ενωμένοι οι Έλληνες θα αντιμετωπίσουμε την τραγωδία. Οι συνάνθρωποί μας χρειάζονται τη βοήθειά μας. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δίνει βοήθεια.
Η @ellinikilisi
Δωρεάν νομικές συμβουλές δικηγόρους στις πληγείσες περιοχές!
Αγωγή-μήνυση εναντίον όλων των υπευθύνων για την φωτιά!
Βοήθεια καταβολής επιδόματος πυρόπληκτων
Τηλέφωνα 2103645183 6932600552 Διάδωστε @ellinikilisi

***   ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ! ΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΚΑΕΙ Η ATTIKH ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

Σε συνέχεια της αποκάλυψης-«βόμβα» που έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος στη χθεσινή εκπομπή του (βλ. ΕΔΩ), ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ φανερώνει στον ελληνικό λαό το σχέδιο που υπάρχει για την Αττική.   Όπως θα δείτε στην παρακάτω ανάλυση, κομμάτια της Αττικής εποφθαλμιούν από Γερμανοί και Τούρκοι μέχρι Κινέζοι και Ισραηλινοί, αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες.Με ονόματα και στοιχεία, ο κος Βελόπουλος αποκαλύπτει ποιοι έχουν βάλει στόχο την Αττική και θα επωφεληθούν από τις πυρκαγιές που την κατακαίνε:
https://youtu.be/EnQRtkBYDgw  .-

*** Αθλητικά Νέα  :

***  Το τελευταίο δυνατό φιλικό στην Ολλανδία για τον Παναθηναϊκό
Αντιμέτωπος με την Ντεν Χάαγκ έρχεται σήμερα (21:00 / ΣΚΑΪ) ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο δυνατό φιλικό παιχνίδι του επί ολλανδικού εδάφους.
~  Αντιμέτωπος με την Ντεν Χάαγκ έρχεται σήμερα (21:00 / ΣΚΑΪ) ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο δυνατό φιλικό παιχνίδι του επί ολλανδικού εδάφους. 
Πριν από τρεις ημέρες η σημερινή αντίπαλος των πράσινων αγωνίστηκε με την Αθλέτικ Μπιλμπάο την οποία και νίκησε 3-2. Στα προηγούμενά της φιλικά όμως η εικόνα της δεν ήταν καλή και είχε προβληματίσει αρκετά. 
Έτσι σήμερα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και για τις δύο ομάδες να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Ο Γιώργος Δώνης δεν θα χρησιμοποιήσει τον Άλτμαν που είναι τραυματίας όπως και ο Κουρμπέλης. Την ίδια στιγμή είναι αμφίβολη η συμμετοχή των Κάτσε κα Ινσούα.

***   Λουντ: «Τιμή να φορέσω τη φανέλα του Παναθηναϊκού»
Ο Ρόμπιν Λουντ δεν θα ξεχάσει το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό.
~ Περήφανος που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Ρόμπιν Λουντ. Ο Φινλανδός μέσος αποχώρησε μετά από μια τριετία και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ισπανία. 
«Ήταν μεγάλη τιμή να φορέσω αυτή την πράσινη φανέλα για 3 χρόνια! Έχω τόσες καλές αναμνήσεις με αυτή την ομάδα και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το ταξίδι μου, κατά τη διάρκεια των 3 αυτών χρόνων! Εύχομαι τα καλύτερα στον Παναθηναϊκό από τα βάθη της καρδιάς μου!», έγραψε στο Instagram. 

***

~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΙΟΥΛΙΟΥ  2018  :   
~* ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 01  ΙΟΥΛΙΟΥ  2018 .  ΚΑΛΟ και Ευλογημένο μήνα για όλους μας !: http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .-  
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της  ενημέρωσης .  Δευτέρα  02  Ιουλίου 2018.  ΟΜΟΡΦΗ , ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~*  ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη  03  Ιουλίου  2018 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~* ARFARA ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 04 Ιουλίου  2018  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara.html  .- 

~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
Πέμπτη 05 Ιουλίου 2018  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara.html  .  - 
~* ARFARA 2  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της  ενημέρωσης .  Πέμπτη  05  ΙΟΥΛΙΟΥ 2018  :  http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/07/arfara-2.html .-
~* ARFARA    ΑΡΦΑΡ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 06 Ιουλίου 2018 : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-  
~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 07  Ιουνίου 2018 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  08- Ιουλίου 2018 . :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .- 
~*  Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018 , ARFARA ΑΡΦΑΡΑ  , ΒΙΝΤΕΟ από εκδηλώσεις και ΟΜΙΛΙΕΣ στο ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  , http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara-08-2018-video-1.html  .-   

~**  ARFARA ΑΡΦΑΡ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα  09 Ιουλίου 2018 . : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
   
*~* arfara ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης. 
ΤΡΊΤΗ 10  Ιουλίου 2018  : http://snsarfara.blogspot.com/2018/07/arfara.html .
~* ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 11 Ιουλίου  2018:  http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara.html .- 
~* ARFARA ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 12 Ιουλίου 2016   :
  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara_12.html .-
~ * ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara_13.html .-
~* ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ.. ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ....Σάββατο  14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ,  :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/14-2018.html .- 
~*ARFARA ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 .
  :http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/arfara_14.html .- 

~* ARFARA  ΑΡΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  15 ΙΟΥΛΙΟΥ  2018 .  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara_15.html .-
~* ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara_15.html     .- 

~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης ..
Τρίτη 17 Ιουλίου  2018  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara_17.html .- 

~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ  μας   Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 18 Ιουνίου 2018 . :http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-  

~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 19 ΙΟΥΛΊΟΥ  2018 .   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara_18.html .- 

~* ΕΛΛΑΔΑ- ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ Στα Ελληνικά Νησιά μας ΄ Α/ .- ΚΥΚΛΑΔΕΣ ..... 1ο μέρος ~* ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ.. ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ....Σάββατο  14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ,  :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/14-2018.html .-
Β/ .-  
ΚΥΚΛΑΔΕΣ ...   2ο μέρος .. Πέμπτη 19  Ιουλίου 2018  :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/blog-post_19.html .-
 
~* ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . 
Παρασκευή  20 Ιουλίου  2018  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara_19.html .-

~* ΕΛΛΑΔΑ- ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ Στα Ελληνικά Νησιά μας ΄  Παρασκευή  20  Ιουλίου 2018  :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/20-2018.html .-
~ *  ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ τα  ΝΕΑ  μας , Στο αγιάζι της  ενημέρωσης . Σάββατο  21  Ιουλίου  2018 :   http://snsarfara.blogspot.com/2018/07/arfara_21.html  .-
~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  τα  ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή 22  Ιουλίου  2018   : http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara_22.html .-
~* ~ ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  τα  ΝΕΑ  μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη  24 Ιουλίου  2018 . :http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/arfara_24.html .- 
~* ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ  μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη  25  Ιουλίου 2018 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara_24.html .-
~* ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ  μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . 
Τετάρτη  25  Ιουλίου 2018 .  :   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara_24.html .- 
~*~*ARFARARA  ΑΡΦΑΡΑ  τα ΝΕΑ μας , Στο αγιάζι της  ενημέρωσής . Πέμπτη  26  Ιουνίου 2018   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfarara.html .-
~* ΑΝΩ ΑΡΦΑΡΑ Αγία Παρασκευή 26/07/2018 Θ Λ : https://youtu.be/VJukF-RirkI .- 
~*~* ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .-
~*ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ  τα ΝΕΑ μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 28  Ιουλίου  2018 .
~
 :  http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/07/arfara_28.html .-
~*
~*1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,http://www.youtube.com/stamos01 ,   6419  video.  -    ΣταματηςΣκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμοςσκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
Σύνολον                                  14. 291   βίντεο   .-   
TWITTER .... STAMOS 01 , S .-
https://twitter.com/stamos01  .-
https://twitter.com/StamatiosS .-  1.-https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ :
~* Αδέρφια ΤΣΙΠΡΑ αποπληρώνουν με 300 ευρώ δάνεια  2018 :
~ ** Ελλάδα  Ρωσία Λαμπρώφ Κοτζιάς ρίξη  2018 :
~**Έλληνες στρατιωτικοί 150 μέρες στις τουρκικές φυλακές  2018 : 
~** Ολοκληρωτική καταστροφή πένθος Ματι 25/07/2018 :
~**Μαρτυρίες ανθρώπων στο Μάτι  Ραφήνας πυρκαγιές  25/07/2018 : https://youtu.be/nYuXcfDnYOc .-
~**Εθνική τραγωδία πυρκαγιές  Μάτι Αττική 25/07/2018  :
~*Τραγωδία πλέον  81 νεκρών  πυρκαγιές Αττική  25/07/2018:
~*Στιγμές ζωής θανάτου πυρκαγιές Αττικής 23/07/2018 :
~*Πυρκαγιές Αττικής 81 νεκροί  Άγνωστος αριθμός οι αγνοούμενοι  25/07/2018 : https://youtu.be/Be8aLAkYXs4   .-    
~* Τροπολογία  ΣΥΡΙΖΑ που αποσύρθηκε Ιούλιος  2018 :                                                                     https://youtu.be/NdovweXlFew  .- 
~* Ολική καταστροφή ΜΑΤΙ  Ν  ΒΟΥΤΣΑ  ΙΟΎΛΙΟς 2018:
 https://youtu.be/A-DTfdsxpOs .-                                                                             
 ~*Ομολογία πυρόπληκτου στο ΜΑΤΙ  Ιούλιος  2018 :
https://youtu.be/OJXLPJ-8NqQ .-
~*Δεν λειτούργησαν οι ασύρματοι  Ιούλιος  2018 :
https://youtu.be/zBrqSFwVkbQ .-
~*   88  οι νεκροί στις πυρκαγιές Α. Αττικής 27/07/2018 :
~* Καμένη γή Μάτι  κόκκινο λιμανάκι Αττική 25/07/2018 :
https://youtu.be/c-v2pqxa1u4 .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου