arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ  μας   Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 18 Ιουνίου 2018 .
~

~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 19 ΙΟΥΛΊΟΥ  2018 .   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara_18.html .-


~* Τα εγγόνια  φώτο- βίντεο Νο1  με 340 φωτογραφίες …  16/07/2018 : https://youtu.be/o4UhcsaMBVg .-

~** Η εκπομπή Κόντρα και Ρήξη με τον Κυριάκο Βελόπουλο. Αλήθειες που δεν θα ακούσετε πουθενά! Κυριάκος Βελόπουλος - Κόντρα & Ρήξη 17/7/18 Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ "ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΤΑ ΡΩΣΙΑΣ" ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ : https://youtu.be/AAGcQlaG1JQ .-

~**  Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΙΑΒΑΙΔΕ ΜΑΓΕΨΕ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ : https://youtu.be/KveaEF2RYW4 .- 

***  ΑΚΟΥΣ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΗΧΟ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΕΙ......ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ...ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ;;;;; AΠO THN I. M.ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ..ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ,ΚΑΘΩΣ ΕΟΡΤΑΖΑΝ ΤΟΝ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΑΘΩΝΙΤΗ
 ~  https://youtu.be/-vsYHcdNlL0?list=TLGGdr2ZcJ3RVkQxODA3MjAxOA  .-

***   ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ
 ~Η ΜΟΝΗ ΕΟΡΤΑΖΕΙ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΘΩΝΙΤΗ :
~ https://youtu.be/JXaKCoqbKUA   .-

18 Ιουλίου: Εορτή του Αγίου Αιμιλιανού
~  Τη μνήμη του Αγίου Αιμιλιανού τιμά σήμερα, 18 Ιουλίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Αιμιλιανός γεννήθηκε στο Δορόστολο της Θρακικής Μοισίας, τότε που αυτοκράτορας ήταν ο Ιουλιανός ο Παραβάτης.
*  Ήταν δούλος σε ένα σκληρό και φανατικό ειδωλολάτρη (άλλες πηγές αναφέρουν ότι ήταν γιος τοπικού αξιωματικού ονόματι Σαββατιανού), που όταν έμαθε ότι ο Αιμιλιανός πίστευε στο Χριστό, εξοργίστηκε τόσο πολύ, ώστε αφού τον έβρισε με τα πιο χυδαία λόγια, έπειτα τον μαστίγωσε ανελέητα.
Βέβαια, του επεσήμανε ότι, αν συνεχίσει να είναι χριστιανός, θα πάθαινε πολύ χειρότερα. Αλλά οι τιμωρίες και οι απειλές, αντί να κάμψουν το φρόνημα του Αιμιλιανού, φούντωσαν περισσότερο τη φλόγα της πίστης του στο Χριστό.
Μάλιστα την επόμενη μέρα πήγε σε ειδωλολατρικό ναό, οπού με σφυρί συνέτριψε όλα τα αγάλματα που ήταν μέσα στο χώρο αυτό. Εξοργισμένοι οι ειδωλολάτρες ιερείς, τον συνέλαβαν και τον παρέδωσαν να δικαστεί.
Όταν πληροφορήθηκε το γεγονός αυτό ο κύριος του Αιμιλιανού, αμέσως έτρεξε στο κριτήριο, όπου, αφού έβρισε τον Αιμιλιανό για την πράξη του, έπειτα διέταξε να αρνηθεί χωρίς αντίρρηση το Χριστό.
Ο Αιμιλιανός χαμογελώντας απάντησε στον κύριο του: «Μπορείς να διατάξεις ότι θέλεις, θα σε υπακούσω, αλλά η πίστη μου είναι εκτός των δικαιωμάτων σου. Ως προς αυτήν ένα και μόνο Κύριο αναγνωρίζω, τον Ιησού Χριστό. Αυτός είναι ο μέγας και παντοτινός μου Κύριος, που εξουσιάζει το σώμα και την ψυχή μου, και ποτέ δε θα τον αρνηθώ».
Ο ειδωλολάτρης άρχοντας με μίσος χαστούκισε τον Αιμιλιανό. Έπειτα, αφού τον βασάνισαν, τον έριξαν στη φωτιά, το δε λείψανο του Αγίου, κήδεψε μεγαλοπρεπώς η γυναίκα του άρχοντα ειδωλολάτρη, που ήταν κρυπτοχριστιανή.
Απολυτίκιο:
Ήχος δ’. Ο υψωθείς εν τω Σταυρώ.
Ως προσφορά και ολοκάρπωμα θείον, διά πυρός προσενέχθεις τω Δεσπότη, τοις όμβροις των χαρίτων σου ευφραίνεις νυν ημάς, πυρ γαρ το ουράνιον, τη ψυχή περιφερών, ώσπερ αύραν έφερες, την κατάφλεξιν Μάρτυς. Αλλά μη παύση πάντοτε φρουρείν, τους σε τιμώντας, Αιμιλιανέ ένδοξε.

***  Κοζάνης Παύλος: «Αρρωστοι εγκέφαλοι ή ανεγκέφαλοι έχουν στο στόχαστρο την Εκκλησία» (ΒΙΝΤΕΟ)
~ Για «άρρωστους εγκεφάλους» που εφευρίσκουν διάφορες αιτίες για να κατηγορήσουν την Εκκλησία έκανε λόγο σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Μητροπολίτης Κοζάνης Παύλος, σχολιάζοντας τις πληροφορίες για ρωσική εμπλοκή στο Σκοπιανό και στα της Εκκλησίας.
* Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon TV ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων στήριξε τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμο κάνοντας λόγο για το σημαντικό έργο που επιτελεί.
Μεταξύ άλλων είπε ο Μητροπολίτης Παύλος: «Μακάρι να βρισκόταν ένας Ρώσος χορηγός να μας έδινε χρήματα, φανερά με αποδείξεις όχι κάτω από το τραπέζι, για να φτιάξουμε το γηροκομείο της Μητρόπολης κι εγώ θα του έφτιαχνα ανδριάντα. Η ποιμένουσα Εκκλησία είναι πάντοτε στο στόχαστρο για ό,τι βγάζουν οι άρρωστοι εγκέφαλοι ή οι ανεγκέφαλοι. Οταν τα βρίσκουν σκούρα, τα ρίχνουν αλλού.
Μπορεί να ακούσετε σε λίγο ότι ο Μητροπολίτης Κοζάνης χρηματίζεται από την Αμερική γιατί διακόνησα εκεί και μερικοί άνθρωποι στέλνουν χρήματα στη Μητρόπολη. Ολα είναι πιθανά. Μπορεί να πουν και για τον Αγιο Αλεξανδρουπόλεως που είναι στην πόρτα του σουλτάνου και δίνει μάχες. Γιατί να απαντήσει η Ιεραρχία; Να κατεβούμε στο επίπεδό τους;».
Δείτε το βίντεο… : O Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης, στο κανάλι Έψιλον, για τα περί χρηματισμού στα συλλαλητήρια ,  https://youtu.be/wO32Fm8gTIY .-

*** Ανεφάρμοστος ο νόμος του Θεού;
~ «Αδύνατα! Αδύνατα είναι τα παραγγέλματα του Θεού», φωνάζουν πολλοί εκ των ανθρώπων στις ημέρες μας. «Η χριστιανική ζωή είναι ακατόρθωτη», προσθέτουν άλλοι. Επειδή συχνά πυκνά ακούεται η παραπάνω ένσταση, γι’ αυτό θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα με την αναίρεση αυτής προς εδραίωση της πίστεως των χριστιανών.
*   Καταρχήν ας δούμε σε ποιους παρουσιάζονται αδύνατα και ακατόθωτα τα παραγγέλματα του Θεού.
Οι εντολές του Θεού εμφανίζονται ως ανεφάρμοστες στους ανθρώπους, που άφησαν τον εαυτό τους να επηρεασθεί από τις διδαχές της πλάνης, που δημιουργούν τα ποικίλα σύγχρονα αθεϊστικά και υλιστικά ρεύματα και τα οποία αναβλύζουν από περιοδικά, βιβλία, εκπομπές του ραδιοφώνου και της τηλεοράσεως και σκοπό τους έχουν να ψυχράνουν στις ψυχές των ανθρώπων την πίστη προς τον Χριστό, να κλονίσουν το σεβασμό προς τη χριστιανική ηθική, να τους απομακρύνουν από την Εκκλησία και το δρόμο του Θεού.
Με δύο λόγια, οι άνθρωποι που ζουν μακριά από τον Θεό εξυπηρετούν την αμαρτία, εκείνοι ισχυρίζονται ότι η χριστιανική ζωή είναι ακατόρθωτη. Και είναι αναμενόμενο αυτό. Γιατί η αμαρτία πληγώνει τη θέληση του ανθρώπου.
Την εξασθενεί. Φυσικό επακόλουθο είναι στους ανθρώπους με την εξησθενημένη θέληση να παρουσιάζονται τα παραγγέλματα του Ευαγγελίου αδύνατα και ακατόρθωτα.
Νικημένοι αυτοί από τα πάθη τους είναι ανελεύθεροι και δούλοι σ’ αυτά. Γι’ αυτό και ο απόστολος Πέτρος διαπιστώνει: «Σ’ εκείνο το πάθος, από το οποίο κανείς έχει νικηθεί, σ’ αυτό έχει δουλωθεί».
Στη συνέχεια έρχεται και ο Σατανάς, ο οποίος μισεί και πολεμεί τον άνθρωπο. Και τι τους ψιθυρίζει; «Που ζείτε; Οι κοινωνικές συνθήκες έχουν αλλάξει. Οι άνθρωποι δεν είναι όπως τα παλαιά χρόνια. Ζουν διαφορετικά. Δεν βλέπετε ότι οι περισσότεροι δεν λογαριάζουν το Ευαγγέλιο; Σεις θα αποτελείτε εξαίρεση; Άσχημα τα περνούν οι πολλοί; Δεν χαίρονται τη ζωή τους; Δεν γλεντούν τα νιάτα τους; Μη σκέπτεσθε αφύσικα και αδύνατα πράγματα. Τόσα χρόνια που ζήσατε τη ζωή του κόσμου, άσχημα περάσατε; Συνεχίστε, λοιπόν, το δρόμο σας και μη ακούτε τι λένε οι παπάδες».
Τέτοια και παρόμοια σφυρίζει στο νου των ανθρώπων ο διάβολος. Και δυστυχώς, πολλοί γίνονται θύματα του πονηρού. Τον πιστεύουν. Κι εφόσον αποδέχονται τις εισηγήσεις του πονηρού, αυτός δεν τους αφήνει να απομακρυνθούν από τη ζωή της αμαρτίας. Είναι φυσικό κατόπιν όλων αυτών η χριστιανική ζωή να τους παρουσιάζεται αδύνατη και ακατόρθωτη.
Έτσι παρατηρείτε το νέο εκείνο, που έχει επηρεασθεί από τις σύγχρονες ιδέες περί ελευθερίας, να αφήνει τον εαυτό του ανεξέλεγκτο, να παρασύρεται από την κοσμική ζωή των διασκεδάσεων με άσεμνους χορούς, ξενύχτια και ασωτίες.
Είναι δούλος πλέον των προτιμήσεων και των ορέξεών του. Υποδουλώθηκε στις απαιτήσεις της κοσμικής ζωής και των παθών. Απομακρύνθηκε από το Χριστό και την αλήθεια Του.
Πως κατόπιν αυτής της διαγωγής του να μη του φανούν ακατόρθωτα και απραγματοποίητα όσα ζητεί ο Χριστός;
Δέστε και το ναρκομανή. Το πάθος τον κατάντησε δούλο του. Γι’ αυτό τον βλέπετε να σπεύδει και να ενδίδει καθημερινά και να ζει για τα ναρκωτικά στην περίπτωση αυτή, πως θα ζήσει ζωή χριστιανική; Και πώς να μη του παρίστανται αδύνατα και απραγματοποίητα όσα απαιτεί ο Νόμος του Θεού;
Το ίδιο συμβαίνει και με όλους εκείνους, που η αμαρτία δελέασε και υπέταξε, όπως είναι ο οινοπότης, ο χαρτοπαίκτης, ο αισχροκερδής, ο σαρκολάτρης και άσωτος.
«Η Εκκλησία, η αήττητη Βασιλεία», Αρχιμ. Καλλίστρατος Ν. Λυράκης,
Αθήνα – Νοέμβριος 2007

***  Προφήτη Ηλία: Ο Βλάσφημος στρατιώτης
: Συνομιλώντας στις 20 Ιουλίου 1972 με τον αδελφό Θεόκτιστο από την Ήπειρο, με ρώτησε αν άκουσα ένα αξιόλογο θαύμα που έγινε πριν δεκαπέντε χρόνια στα Γιάννενα από τον προφήτη Ηλία σε ένα στρατιώτη που φύλαγε σκοπός σε ένα στρατώνα.
*   Του είπα ότι δεν το άκουσα και τον παρακάλεσα να μου το διηγηθεί να το σημειώσουμε σε δόξα του προφήτη Ηλία.
-Άκουσε μου, λέγει. Ένας στρατιώτης φύλαγε σκοπός σε ένα στρατώνα και τα μεσάνυχτα περίπου άκουσε βήματα ανθρώπου που τον πλησίαζε. Ο στρατιώτης υπέθεσε ότι ήταν έφοδος αξιωματικών και, όπως είναι συνήθεια, πήγαιναν να δουν αν είναι ξύπνιος ή κοιμάται κ.λπ. Ο σκοπός φώναξε: Αλτ! Αλλά πάλι τα βήματα ακούονταν και τον πλησίαζαν. Για δεύτερη φορά φωνάζει: Αλτ, τις ει;
Έχοντας το όπλο στα χέρια του, καμία απάντηση δεν έλαβε. Αναγκάζεται να επαναλάβει το: αλτ και πυροβολώ!
Μόλις είπε, πυροβολώ, του φεύγει το όπλο από τα χέρια, ως πενήντα μέτρα μακριά, και βλέπει ξαφνικά, αντί του αξιωματικού, όπως νόμιζε, ένα παπά μέσα σε αστραπόμορφη λάμψη φωτός!
Και όπως τον είδε, πολύ φοβήθηκε. Του λέει ο φαινόμενος παπάς: «Μη φοβάσαι, παιδί μου, μη φοβάσαι, αλλά, πες μου, γιατί ευλογημένε βλασφημείς τα θεία; Το Χριστό, την Παναγία, τους Αγίους;».
«Συγχώρησέ με, άγιε πάτερ (ήλθε σε κατάνυξη, δάκρυσε και ζητούσε συγχώρηση για την αμαρτία του αυτή) γιατί από κακή και πολυχρόνια συνήθειαν γίνεται αυτό. Συγχώρησέ με». Του λέει ο άγιος: «Να κηρύξεις σε όλους να μετανοήσουν, να μη βλασφημούν. Να το ανακοινώσεις στη Μητρόπολη και σε όλους να το γράψουν και οι εφημερίδες». Του λέγει ο στρατιώτης: «Δεν με πιστεύουν, άγιε. Αλλά πες μου ποιος είσαι;» «Είμαι ο προφήτης Ηλίας».
Και για να πιστέψουν περισσότερο, να πεις ότι σ’ εκείνη τη κορυφή (και του έδειξε το μέρος) να σκάψουν και να βρουν εκκλησία μου παλαιά και πάνω σ’ αυτή να κτίσουν Ναό».
Αυτό ανακοινώθηκε σε όλη την πόλη και δημοσιεύτηκε στις τοπικές εφημερίδες πολλοί πίστεψαν και άλλαξαν ζωή, ο δε σύλλογος των αρτοποιών που τιμούν τον προφήτη Ηλία ως προστάτη τους, έσκαψαν στη κορυφή που τους υποδείχθηκε, ανακάλυψαν την παλαίαν εκκλησία και έκτισαν νέα σε δόξα και τιμή του πανένδοξου προφήτη Ηλία.
Ο στρατιώτης άλλαξε τρόπους και παλαιές συνήθειες και έζησε την υπόλοιπη ζωή του ως υπόδειγμα καλού χριστιανού.

*** ΗΠΑ-Ρωσία: Ο Τραμπ κατάφερε να φέρει όλο τον πλανήτη απέναντί του
~  Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση – αποτίμηση του ταξιδιού του Ντόναλντ Τραμπ στην Ευρώπη επιχειρεί να κάνει το Politico. Και στην ανάλυση αυτή περιγράφεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος κατάφερε χωρίς να μετανιώνει – ακόμα – γι αυτό να βάλει απέναντί του σχεδόν όλο τον δυτικό κόσμο. Ίσως, γιατί όπως επισημαίνουν πολλοί, ο Τραμπ αισθάνεται πολύ πιο άνετα με δυνατούς αντιπάλους, παρά με δημοκρατικούς συμμάχους.
*  Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την συνάντηση που είχε χθες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ως ένα βήμα “για ένα καλύτερο μέλλον.” Ωστόσο, η διεθνής κοινότητα έχει μία διαφορετική εκτίμηση σύμφωνα με την οποία, η συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων στο Ελσίνκι, σηματοδοτεί μία νέα παγκόσμια τάξη, σχολιάζει το “Politico.”
Καθώς ο πρόεδρος Τραμπ ολοκλήρωνε την εβδομαδιαία επίσκεψή του στην Ευρώπη, χαρακτήρισε ως “εχθρούς” τους παραδοσιακούς συμμάχους της Ουάσινγκτον, ενώ παρουσίασε την Ρωσία ως αρκετά σημαντική, ώστε να είναι ανταγωνιστική απέναντι στις ΗΠΑ. Από την άλλη μεριά, ο προκάτοχος του στον Λευκό Οίκο Μπαράκ Ομπάμα είχε χαρακτηρίσει την Ρωσία ως μία περιφερειακή δύναμη, η οποία εξαφανίζεται σταδιακά.
Ο Τραμπ από την πλευρά του κατά την σουρεαλιστική συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την προσωπική συνάντησή του με τον Πούτιν απέφυγε την άσκηση κριτικής προς τον Ρώσο πρόεδρο δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επικριτές του να του καταλογίσουν ακόμη και υποταγή. Ο ίδιος έδωσε έμφαση στον χαρακτηρισμό του “ανταγωνιστή” που απηύθυνε στον Πούτιν ως προς την διάσταση του κομπλιμέντου.
Ο Τραμπ επίσης παρενέβη προκειμένου να απαντήσει σε μία στοχευμένη ερώτηση που είχε γίνει στον Πούτιν, ενώ πριν από λίγες ημέρες προηγήθηκε η απαγγελία κατηγοριών κατά 12 Ρώσων πρακτόρων από τον ειδικό ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ. Οι Ρώσοι πράκτορες κατηγορούνται για την ηλεκτρονική υποκλοπή στοιχείων από την Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος, το 2016, ώστε ο Τραμπ να βοηθηθεί απέναντι στην Χίλαρι Κλίντον.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι παρά το γεγονός “της μεγάλης εμπιστοσύνης” που έχει στα στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφάλειας, “ο πρόεδρος Πούτιν υποστήριξε με δυναμισμό την άρνησή του” αναφορικά με την εμπλοκή των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στον προεκλογικό αγώνα, πριν από δύο χρόνια. Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Μάλερ αρνήθηκε να σχολιάσει.
Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος παραδέχτηκε την προτίμησή του στην προεδρική υποψηφιότητα του Τραμπ, το 2016, ενώ από την πλευρά του Τραμπ, η συμπεριφορά του απέναντι στον Πούτιν ήρθε σε πλήρη αντίθεση με την σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε κατά των ηγετών της Ευρώπης.
Η σκληρή αυτή γλώσσα θεωρείται ότι υποσκάπτει τις υφιστάμενες ισορροπίες στο σημερινό διεθνές σύστημα, ενώ οι συνέπειές της χαρακτηρίζονται ως απρόβλεπτες.
Ίδια στάση κράτησε απέναντι στον Κιμ Γιονγκ Ουν
Η ίδια δυναμική καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα στην διάσκεψη των κρατών-μελών της ομάδας G7, όταν ο Τραμπ αναχώρησε βιαστικά από τον Καναδά για την Σιγκαπούρη, όπου και συνάντησε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τον Κιμ ως “σκληρό” και “πολύ έξυπνο.”
“Είναι πραγματικά εντυπωσιακό”, σχολιάζει ο Τόμας Ράιτ διευθυντής του Κέντρου για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη στο ινστιτούτο (Brookings Institution). “Νομίζω ότι δείχνει πως ο ίδιος αισθάνεται πολύ πιο άνετα με δυνατούς αντιπάλους, παρά με δημοκρατικούς συμμάχους,” εξήγησε ο ίδιος.
Ευρώπη και Καναδάς μεγαλύτεροι εχθροί από την Ρωσία και την Β. Κορέα
Για τον πρόεδρο Τραμπ, τα φιλικά του ή μη αισθήματα για μία χώρα ή περιοχή καθορίζονται από το αν αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως οικονομική απειλή απέναντι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών. Υπό την λογική αυτή, η Ευρώπη κι ο Καναδάς αποτελούν μεγαλύτερες απειλές από την Ρωσία, παρά το γεγονός ότι το Κρεμλίνο βρίσκεται για χρόνια στο επίκεντρο της άσκησης κριτικής από Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς για θέματα ασφάλειας.
Ο πρόεδρος Τραμπ έχει εδώ και καιρό εκφραστεί θετικά για αυταρχικούς ηγέτες στο πρακτικό επίπεδο άσκησης της παρούσας αμερικανικής εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής, προκαλώντας ζημιά στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ κι άλλων χωρών. Το γεγονός αυτό, οδηγεί αρκετούς να ζητούν την παραίτηση των υψηλόβαθμων συμβούλων του, μετά την απορριπτική συμπεριφορά του Τραμπ έναντι ηγετών χωρών, που είναι παραδοσιακοί σύμμαχοι των ΗΠΑ.
Η επίθεση σε παραδοσιακούς συμμάχους στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
Ο Αμερικανός πρόεδρος την προηγούμενη εβδομάδα επιτέθηκε κατά των Ευρωπαίων ηγετών, προτείνοντας στις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ τον διπλασιασμό των αμυντικών δαπανών τους, ως ποσοστού επί του ΑΕΠ τους. Άσκησε κριτική σε Γερμανούς αξιωματούχους για την αποδοχή του αγωγού φυσικού αερίου με την Ρωσία. Αρνήθηκε λανθασμένα την άσκηση κριτικής κατά της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ενώ απάντησε σε ερώτηση του CBS αναφορικά με το ποιον θεωρεί ως τον μεγαλύτερο εχθρό του προσδιορίζοντας την ΕΕ.
Ο Τραμπ θεωρεί την Ευρώπη ως τον μεγαλύτερο εχθρό των ΗΠΑ, έχοντας στο επίκεντρο της κριτικής του, την εμπορική συμπεριφορά των ευρωπαϊκών χωρών και τις συνέπειες της για την αμερικανική οικονομία.
“Τώρα, δεν το νομίζετε για την ΕΕ, αλλά είναι εχθρός μας. Η Ρωσία είναι εχθρός σε συγκεκριμένες διαστάσεις. Η Κίνα είναι ένας οικονομικός εχθρός, είναι σίγουρα ένας εχθρός,” πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Τραμπ. Στην Γερμανία, τα λεγόμενα του Τραμπ προκάλεσαν αρνητικές εντυπώσεις με τον ΥΠΕΞ της χώρας να δηλώνει ότι η Ευρώπη δεν έχει πλέον άλλη επιλογή από το να μην βασίζεται στον Αμερικανό πρόεδρο, ενώ πρέπει ν΄ αναζητήσει την υποστήριξη αυτή στο εσωτερικό της.
“Δεν μπορούμε πλέον να στηριζόμαστε συνολικά στον Λευκό Οίκο,” δήλωσε ο Χάικο Μάας. “Προκειμένου να διατηρήσουμε την συνεργασία μας με τις ΗΠΑ, θα πρέπει να την επαναπροσδιορίσουμε. Η πρώτη ξεκάθαρη συνέπεια, είναι ότι θα πρέπει να έρθουμε πιο κοντά μεταξύ μας, στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν πρέπει να διαιρεθεί άσχετα με το πόσο επιθετικές είναι οι φραστικές ερωτήσεις, αλλά και οι αναρτήσεις στο Twitter,” είπε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.
Η πιο αποτυχημένη επίσκεψη Αμερικανού Προέδρου στη Βρετανία
Οι αρνητικές αντιδράσεις στην Βρετανία είχαν ήδη δρομολογηθεί, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος επέκρινε την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στην εφημερίδα ταμπλόιντ “The Sun” μιλώντας υποστηρικτικά για τον πολιτικό αντίπαλό της. Χιλιάδες Βρετανών διαδήλωσαν στους δρόμους υπό το βλέμμα εντός γιγαντιαίου μπαλονιού, που τον παρουσίαζε ως ένα πορτοκαλί μωρό που φορούσε μία πάνα. Τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων σχολίασαν αρνητικά την παραβίαση του πρωτοκόλλου, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος βάδισε μπροστά από την Βασίλισσα Ελισάβετ.
Στο ξεκίνημα της χθεσινής ημέρας, ο Τραμπ καταλόγισε την επιδείνωση των σχέσεων με την Ρωσία στην αμερικανική “ηλιθιότητα,” αλλά και την έρευνα που διεξάγεται για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, την οποία κι απορρίπτει χαρακτηρίζοντάς την ως ένα “διεφθαρμένο κυνήγι μαγισσών».
Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίστηκε ψύχραιμος, ενώ μόνο σε ένα σημείο ήρθε σε αντίθεση με την ατζέντα του Τραμπ αναφορικά με τον Ιράν και την διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Ωστόσο, οι ειδικοί που σχολίασαν θετικά τους μακροπρόθεσμους στόχους βελτίωσης του διμερούς πλαισίου σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί για την μακροπρόθεσμη επίτευξή τους σε πρακτικό επίπεδο. Τα ρεαλιστικά εμπόδια για μία τέτοια εξέλιξη εντοπίζονται στην απαγγελία κατηγοριών κατά των 12 Ρώσων πρακτόρων, στο αρνητικό κλίμα που καλλιεργήθηκε στην διάσκεψη του ΝΑΤΟ την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και στην επίσης αρνητική δυναμική που προηγήθηκε στη διάσκεψη της ομάδας των χωρών G7 τον προηγούμενο μήνα.
Θύελλα και στο εσωτερικό – Ο «προδότης» Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε χθες να εννοηθεί, μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του στο Ελσίνκι, ότι δεν έχει κανέναν λόγο να πιστεύει τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αλλά εμπιστεύεται τον Βλαντιμίρ Πούτιν όταν του δηλώνει ότι η χώρα του δεν αναμίχθηκε στην προεκλογική διαδικασία το 2016.
Ο πρώην διευθυντής της CIA επί Μπαράκ Ομπάμα Τζον Μπρέναν είπε ξεκάθαρα ότι ο Τραμπ θα πρέπει να καθαιρεθεί από το αξίωμά του γιατί διέπραξε «προδοσία». «Η απόδοση του Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου στο Ελσίνκι φτάνει και ξεπερνάει το κατώφλι της Παράβασης Καθήκοντος. Αγγίζει την προδοσία. Όχι μόνο ήταν ηλίθια τα σχόλιά του, αλλά τον έχει στο τσεπάκι του ο Πούτιν. Ρεπουμπλικανοί Πατριώτες: Πού είστε;» έγραψε ο Μπρέναν στο Twitter.

*** Πτωτική τάση εμφανίζουν οι διανυκτερεύσεις και μείωση της τουριστικής κίνησης στην Τριφυλία 
Μεσούσης της θερινής σεζόν η τουριστική κίνηση στην Τριφυλία είναι μειωμένη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές και το επίπεδο των διανυκτερεύσεων του Ιουνίου ήταν αρκετά χαμηλό, ενώ δεν είναι ενθαρρυντική η εικόνα για Ιούλιο και Αύγουστο.
Αυτά τονίζονται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου – Κυθήρων με θέμα – τίτλο «Πτωτική τάση εμφανίζουν οι διανυκτερεύσεις στην Τριφυλία».
Σε αυτό αναφέρεται: «Το επίπεδο των διανυκτερεύσεων τον Ιούνιο στην Τριφυλία και ιδιαίτερα στην Κυπαρισσία είναι αρκετά χαμηλό. Η εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο δεν είναι ενθαρρυντική. Όλα αυτά και σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται πολλοί από τους τουριστικούς φορείς. Η μείωση του αριθμού των διανυκτερεύσεων, με άμεση συνέπεια τη μείωση των εσόδων, θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες για μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων του κλάδου. Η εικόνα αυτή είναι αποτέλεσμα, αφενός μεν, της μείωσης της αγοραστικής δυνατότητας των Ελλήνων εργαζομένων και, αφετέρου, των ανεξέλεγκτων μισθώσεων αστικών ακινήτων με τις πλατφόρμες του διαμοιρασμού (π.χ. airbnb). Ακόμα έχουν οδηγηθεί λόγω έλλειψης ελέγχου από την Πολιτεία πολλά καταλύματα να λειτουργούν παράνομα και, τέλος, τα ξενοδοχεία για να γεμίσουν τις κλίνες τους να προσφέρουν δωμάτια με εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Το τελικό αποτέλεσμα και το μέγεθος των συνεπειών θα οριστικοποιηθεί μετά το τέλος του Σεπτεμβρίου, οπότε και ολοκληρώνεται η τουριστική περίοδος».  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Κερδίζει καθημερινά την εμπιστοσύνη των πολιτών νέα γραμμή Φιλοξένια – Βέργα – Μ. Μαντίνεια 
Ακόμα και ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος υιοθέτησε το αίτημα των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής, φαινόταν… σκεπτικιστής για την επιτυχία της γραμμής Νο 7 Φιλοξένια - Βέργα- Μικρή Μαντίνεια.
Τα αποτελέσματα, πάντως, τις πρώτες μέρες λειτουργίας της είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, κόπηκαν πάνω από 1.500 εισιτήρια την πρώτη εβδομάδα. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι μόλις η γραμμή εδραιωθεί στη συνείδηση των πολιτών, τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα καλύτερα σε ό,τι αφορά τον αριθμό των επιβατών.
Το πλέον θετικό είναι ότι πολλοί κάτοικοι από τη Μικρή Μαντίνεια και τη Βέργα μπορούν να εξυπηρετούν τις καθημερινές τους συναλλαγές με διάφορους οργανισμούς αφήνοντας το αυτοκίνητο στην άκρη και χρησιμοποιώντας το Αστικό ΚΤΕΛ.
Βέβαια, για να ακολουθήσουμε και την παροιμία που λέει ότι "όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι", το στοίχημα θα έχει κερδηθεί ολοσχερώς, εάν η γραμμή παρουσιάζει και την ίδια πυκνότητα στη χρησιμοποίησή της μόλις φύγει το καλοκαίρι.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το αίτημα για επέκταση των αστικών γραμμών είχε υποστηρίξει το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Ειδικότερα, η μείζων μειοψηφία είχε επανειλημμένα προτείνει την ανάπτυξη ενός δικτύου αξιόπιστης αστικής συγκοινωνίας που θα καλύπτει όλες τις γειτονιές της Καλαμάτας, αλλά και τις παρακείμενες δημοτικές ενότητες (Βέργα, Μικρή Μαντίνεια), έτσι ώστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς να αποκτήσουν τη θέση που τους ταιριάζει σε μια σύγχρονη πόλη.
Επίσης, με πρωτοβουλία του Μανώλη Μάκαρη, πραγματοποιήθηκε και συνάντηση εργασίας των εκπροσώπων της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας και του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας με τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ, με σκοπό την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στη Βέργα. Η συνάντηση είχε θετικό αποτέλεσμα, καθώς αποφασίστηκε ομόφωνα η κατάθεση σχετικού αιτήματος προς το Δήμο Καλαμάτας, κι έτσι προχώρησε η ιστορία με τη δημιουργία της γραμμής 7 από Φιλοξένια προς Βέργα και Μικρή Μαντίνεια.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Σύνδεση Καλαμάτας με οικισμούς Βέργας και μονοπάτια Ταϋγέτου 
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 143/ΑΑΠ/9-7-2018 η νέα απόφαση του ΥΠΠΟΑ που χαρακτηρίζει το καλντερίμι από την Κάτω έως την Άνω Βέργα και από την Άνω Βέργα έως τον Άγιο Γεώργιο στο όρος Καλάθι ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, προγενέστερο τουλάχιστον των τελευταίων 100 ετών.
Η νέα απόφαση αποτελεί συνέχεια και συμπλήρωση του προηγούμενου ΦΕΚ 185/ΑΑΠ/24-8-2015, όπου (μεταξύ άλλων) χαρακτηρίζονταν ως μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς, προγενέστερα τουλάχιστον των τελευταίων 100 ετών, τρία καλντερίμια στην Κάτω Βέργα.
Αυτός ο ενιαίος παλαιός πεζόδρομος (ημιονική οδός), συνολικού μήκους περί τα 7 χιλιόμετρα, από την Παραλία Βέργας έως το όρος Καλάθι, σε ύψος 1340 μ., συνδέει την Καλαμάτα και τους οικισμούς της Βέργας με το όλο δίκτυο των παλαιών μονοπατιών του Ταϋγέτου.

***  Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Παν. Γυφτέα 
Αναβλήθηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας η εκδίκαση της ποινικής υπόθεσης της άγριας δολοφονίας του επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα που είχε σημειωθεί το Φεβρουάριο του 2011 και είχε συγκλονίσει τη Μεσσηνία.
Η εκδίκαση είχε ορισθεί για χθες και στο εδώλιο κάθισε ένας 51χρονος που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός. Αν και έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τους, οι Αρχές δεν κατάφεραν να συλλάβουν τους φυσικούς δράστες της δολοφονίας και εκτιμάται ότι έχουν διαφύγει από τη χώρα.
Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο 51χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί τα προηγούμενα χρόνια και κρατείται για άλλες υποθέσεις, είναι ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, τελεσθείσα κατά συναυτουργία, ηθική αυτουργία σε ληστεία κατά συναυτουργία, τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος προσώπου που συνδέεται αιτιωδώς με τη θανάτωσή του και διακεκριμένη κλοπή τελεσθείσα κατά συναυτουργία, από περισσότερους από δύο δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ’ επάγγελμα.
Η εκδίκαση ανεβλήθη αορίστως κατ’ άρθρο 349 Κ.Π.Δ. λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου, γνωστού ποινικολόγου, δικηγόρου του Δ.Σ.Α., Φραγκίσκου Ραγκούση.
Η νέα δικάσιμος θα οριστεί από την Εισαγγελία Εφετών Καλαμάτας.
Σημειώνεται ότι χθες στο δικαστικό μέγαρο Κυπαρισσίας είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας, παρουσία και του αστυνομικού διευθυντή, Παναγιώτη Νάκη.

***  Η 6η ημέρα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους 
Με τα ακροβατικά και τη δεξιοτεχνική ευκινησία των Alessandro Maida και Μaxime Pythoud των Cie Circoncentrique στο Μέγαρο Χορού και τους απρόβλεπτους σωματικούς αυτοσχεδιασμούς των Εdivaldo Ernesto και Luis García Lopez στην κεντρική πλατεία, έκλεισε η προχθεσινή 4η μέρα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Χθες, η Thi-Μai Nguyen παρουσίασε το σόλο Etna στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού, η Tζένη Αργυρίου την παράσταση ΑNΩΝΥΜΟ - μια συμπαραγωγή με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση - στην Κεντρική Σκηνή, ενώ στην κεντρική πλατεία οι θεατές που συγκεντρώθηκαν παρακολούθησαν την Αθανασία Κανελλοπούλου και την παράσταση 99 corners of a possible self.
Για σήμερα το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ διαμορφώνεται ως εξής:
  Μέγαρο Χορού Καλαμάτας - Κεντρική σκηνή | 20.00
  Anton lachky company
Ο Anton Lachky [Άντον Λιάχκυ] δημιουργεί μια φρέσκια και πρωτότυπη χορογραφία ειδικά για τα παιδιά (από 6 ετών) και τις οικογένειές τους, χρησιμοποιώντας το στοιχείο της υπερβολής. Με εξαιρετικές ερμηνείες, το σουρεαλιστικό και διασκεδαστικό αυτό παραμύθι, με τις άπειρες προεκτάσεις, μας ταξιδεύει σε μια άγνωστη και παράξενη χώρα. Τέσσερις ήρωες καταλαμβάνονται από το δαιμόνιο της δημιουργίας και μεταμορφώνονται σε πλάσματα που θυμίζουν ήρωες από κινούμενα σχέδια, καθώς δίνονται ολόψυχα σε φαντασμαγορικούς χορούς και απίθανες παλαβομάρες.
Αυτή η ασυνήθιστη και γεμάτη ανατροπές ιστορία για παιδιά ξεδιπλώνεται πάνω σε ένα γοητευτικό στρώμα ήχων, από άριες της όπερας έως τη σύγχρονη ποπ, και με μια ευφάνταστη, ευρηματική χορογραφία. Υπερβολικές, σχεδόν γκροτέσκες μορφές, απόλυτη δεξιοτεχνία και εξαιρετικός συντονισμός είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που κάνουν το Cartoon μια συναρπαστική εμπειρία όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια. Διάρκεια: 50’. Επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά άνω των 6 ετών.
  Μέγαρο Χορού Καλαμάτας - Στούντιο | 22.00
Edivaldo
Ο Edivaldo Ernesto [Εντιβάλντο Ερνέστο], ένας από τους προσκεκλημένους εισηγητές στα εργαστήρια του 24ου Φεστιβάλ, παρουσιάζει το περίφημο σόλο του, Tears, με σκοπό να παρασύρει το κοινό σε ένα φορτισμένο στοχασμό πάνω στην ανθρώπινη ελευθερία. Ένας άνθρωπος διχασμένος ανάμεσα στο φόβο και την επιθυμία της περιπλάνησης βασανίζεται από παράλογες αμφιβολίες. Παρακολουθούμε την πορεία του μέσα από κανόνες, που καταλήγουν να γίνουν καταπιεστικοί ρόλοι.
Αποφορτίζοντας την οργή, ο χορευτής στρέφεται προς τα μέσα του, σε κλειστοφοβικές γωνιές, και αφήνεται να παρασυρθεί σε αντιδράσεις που τον μεταμορφώνουν, σε απρόβλεπτες εκρήξεις ενέργειας, με λεπταίσθητες μικροχειρονομίες γεμάτες αφηγηματική δύναμη, που αποτυπώνουν μια κινησιολογική εικόνα σε ευαίσθητη διαλεκτική ισορροπία με τη μουσική. Προκαλώντας μιαν αδιάκοπη ένταση μεταξύ ερμηνευτή και κοινού, το Tears αναπτύσσει ένα στοχασμό πάνω στο τι μπορείς να κάνεις και τι όχι, όταν διεκδικείς την ελευθερία.
  Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας | 19.00
Liaidain
Εγγονή ράφτη
ερωτευμένη με ναύτη
Εκρήξεις στην καρδιά
και το μυαλό της
όσο ανέμενε εκείνον
να γυρίσει στο πλευρό της
Έμενε να βλέπει
του ορίζοντα τα βάθη
μέχρι που η λεπτή γραμμή του έγινε κουβάρι, εχάθη
Από την πορεία της ξεστράτισε
έχασε το δρόμο και ξεμάκρυνε
H Liadain Herriott [Λίανταιν Χέρριοτ] ξεκίνησε την καριέρα της το 2002 ως χορεύτρια κλασικού μπαλέτου συνεργαζόμενη με το μπαλέτο Cannes Jeune. Τιμήθηκε με το βραβείο της καλύτερης ερμηνείας στο Fringe του ∆ουβλίνου για το τελευταίο της σόλο Liminal. Το 2004 εγκαταστάθηκε στις Βρυξέλλες, όπου στράφηκε στον σύγχρονο χορό, εμπνεόμενη από τους δασκάλους της και το καλλιτεχνικό περιβάλλον.

***  Ιδιαίτεροι πελάτες στην Airbnb 
Τους πελάτες στο Airbnb θα προσποιούνται εφοριακοί, όπως ανέφεραν χθες αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης, προκειμένου να διαπιστώνουν εάν δηλώνονται τα εισοδήματα αυτά στην εφορία.
Φέτος η συγκεκριμένη πλατφόρμα ενοικίασης καταλυμάτων έχει αναπτυχθεί πολύ και στη Μεσσηνία, σε σημείο μάλιστα που η συντριπτική πλειοψηφία  σπιτιών και διαμερισμάτων να ενοικιάζονται εκεί με την ημέρα και να μην υπάρχουν διαθέσιμα σπίτια για μόνιμη κατοικία.
Γενικώς, υπάρχει μια αιωρούμενη φήμη ότι πρόκειται για εύκολο κέρδος και ικανοποιητικό. Προφανώς, αυτό φέρνει και απόκρυψη εισοδημάτων.
Από την εφορία, όμως, δε γλιτώνει κανείς. Έτσι με τον τρόπο αυτό οι εφοριακοί θα ξεκινήσουν δειγματοληπτικούς ελέγχους. Στις περιπτώσεις δε που διαπιστώνεται αναντιστοιχία στα ποσά που δηλώνονται, θα επιβάλλονται πρόστιμα έως και 5.000 ευρώ. Όλες, δε, οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018 και μετά θα πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά. Β.Β.

*** Πλειστηριασμοί και κατασχέσεις από το Δήμο Καλαμάτας 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, σε συνεδρίασή του στις 29 Μαΐου 2018, υιοθέτησε τις εξής θέσεις, αναφορικά με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη προς το Δημόσιο και τους Δήμους, ζητώντας:
i. απόλυτη προστασία, με ψήφιση νόμου, για την πρώτη κατοικία, αξίας μέχρι 200.000 ευρώ
ii. ειδική μέριμνα από το κράτος για όλους τους μαθητές, κυρίως Νηπιαγωγείων, Δημοτικών & Γυμνασίων, με την παροχή σχολικού γεύματος, σε καθημερινή βάση
iii. αυξημένη φροντίδα για τους αναπήρους και τους ηλικιωμένους, με δωρεάν φαρμακευτική αγωγή, δωρεάν περίθαλψη και αξιοπρεπή σύνταξη
iv. ευέλικτο θεσμικό πλαίσιο, που να δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους ουσιαστικών ρυθμίσεων και διευκολύνσεων, ώστε να εξυπηρετούνται οι οφειλές προς τους Δήμους, σε ένα πνεύμα δικαιοσύνης, υπευθυνότητας και αλληλεγγύης. Οι θέσεις αυτές εστάλησαν στο υπουργείο Οικονομικών και κοινοποιήθηκαν στην ΚΕΔΕ.
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σε απαντητικό έγγραφό της, επισημαίνει - μεταξύ άλλων - ότι με νόμο «αυξήθηκε από 300 ευρώ σε 500 ευρώ το ποσό της ληξιπρόθεσμης οφειλής για το οποίο δε λαμβάνονται τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης της κατάσχεσης κινητών και ακινήτων κατά των οφειλετών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από κάθε αιτία».
Αναφέρει, επίσης, ότι «με την υπαγωγή των οφειλών σε ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής και για όσο χρονικό διάστημα τηρούνται οι όροι αυτών, αναστέλλεται κατά περίπτωση η λήψη των αναγκαστικών μέτρων ή η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης (έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού) και λοιπών μέτρων επί κινητών και ακινήτων, εφόσον η εκτέλεση αφορά μόνο ρυθμισμένα χρέη».

***  Ορκίστηκε χθες δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πύλου- Νέστορος ο Θ. Παγάνης 
Μετά την παραίτηση του δημοτικού Συμβούλου κ. Σπυρόπουλου από την παράταξη του κ. Ν. Καραμπάτσου, ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος, Δ. Καφαντάρης, όρκισε χθες στα νέα του καθήκοντα τον κ. Θεόδωρο Παγάνη, υποψήφιο του συνδυασμού «Εσύ πρώτα» της Δημοτικής Ενότητας Χιλιοχωρίων.

***  «ΑΘΩΟΙ» οι «ΓΟΡΙΛΕΣ» του ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Μετά το ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ όλα ξεχάστηκαν… (ΒΙΝΤΕΟ)
Φαίνεται πως οι σωματοφύλακες του Ερντογάν, που είχαν δείρει τους Κούρδους διαδηλωτές, κατά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στις ΗΠΑ πέρυσι, ‘αθωώθηκαν’ σιωπηρά.
*Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει το dailywire
σε συνέχεια δημοσιεύματος της Washington post από τον Μάρτιο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ μέχρι τον Μάρτιο του 2018 σιωπηρά είχαν αποσυρθεί οι κατηγορίες για 7 από τους σωματοφύλακες και κατά πως υποστηρίζουν τώρα την προηγούμενη εβδομάδα, οι 3 τελευταίοι σιωπηρά ‘αθωώθηκαν’ από το δημόσιο κατήγορο.
4 σωματοφύλακες ακόμα παραμένουν στη λίστα του δημοσίου κατηγόρου, οι Ismail Dalkiran, Servet Erkan, Ahmet Karabay και Mehmet Sarman αλλά παραμένει άγνωστο το τι θα πράξει η αμερικανική δικαιοσύνη.
***  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!Νέο πρότυπο μαχητικό παρουσίασε η Τουρκία…
~  Δυναμική παρουσία της Τουρκίας στη μεγάλη διεθνή Αεροπορική έκθεση Farnborough Airshow που την παράσταση έκλεψε από τα τουρκικά εκθέματα, η παγκόσμια πρώτη του Hürjet μαχητικού που κατασκευάζεται στην Τουρκία και θα ενταχθεί στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ως εκπαιδευτικό αεροσκάφος και ως αεροσκάφος υποστήριξης.
Η ΤΑΙ συμμετέχει στο Farnborough Airshow παρουσιάζοντας τα τουρκικής κατασκευής αεροσκάφη, ελικόπτερα και άλλου τύπου εναέρια μέσα όπως τα UAV’s, δείγμα της όλο και μεγαλύτερης ενίσχυσης της Αμυντικής Βιομηχανίας της και της προσπάθειας της Τουρκίας να μπει στην διεθνή αγορά των εξοπλισμών και προηγμένης αμυντικής τεχνολογίας.  Στο Farnborough Airshow που ξεκίνησε τη Δευτέρα εκτίθεται ακόμη το δικινητήριο ελικόπτερο γενικής χρήσης T-625, το οποίο θα πετάξει για πρώτη φορά το φθινόπωρο, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ΑΝΚΑ και το επιθετικό ελικόπτερο T 129 Atak για το οποίο η Τουρκία έχει ήδη κλείσει συμβόλαιο πώλησης 30 τέτοιων ελικοπτέρων στο Πακιστάν.Το πρωτότυπο μοντέλο του Hürjet παρουσιάζεται για πρώτη φορά και αποτελεί συνδυασμό εκπαιδευτικού αεροσκάφους και ελαφρού επιθετικού αεροσκάφους και εκτός του χαρακτηριστικού καμουφλάζ, στο πίσω πτερύγιο υπάρχει ένας αετός, σύμβολο της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το Hürjet θα αντικαταστήσει τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-38 και θα είναι συμβατό για κοινές επιχειρήσεις στο πλευρό των F-35. Με άνοιγμα πτερυγίων 11 μέτρα και μήκος 13,4 μέτρα μπορεί να μεταφέρει φορτίο περισσότερο από 3 τόνους και να πετά σε ύψος μέχρι 13.700 μέτρα και με μέγιστη ταχύτητα τα 1.2 Mach. Η πρώτη δοκιμαστική πτήση θα γίνει το 2019 και η παραγωγή του αναμένεται από το 2022. Τουρκικές εταιρείες παρουσίασαν στην έκθεση και εξοπλισμό και ορισμένα πυραυλικά συστήματα όπως οι πύραυλοι αέρος -αέρος Gokdogan και Bozdogan (από την εταιρεία TUBITAK). H ASELSAN, παρουσίασε το σύστημα Laser «TEBER», η UMTAS-L το μεγάλο βεληνεκούς αντιαρματικό σύστημα και τις βόμβες MK-81 και MK-82 bombs. Όμως η εταιρία BAYKAR MAKINA και ο επικεφαλής της Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσαν ότι μέχρι το 2023 θα έχουν αναπτύξει το πρώτο τουρκικό μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος. Το αεροσκάφος αυτό το Akinci UAV θα μπορεί να απογειώνεται με το βάρος των 5 τόνων, θα έχει άνοιγμα πτερυγίων 20 μέτρα θα μεταφέρει οπλισμό πάνω από 1,5 τόνους και θα μπορεί να επιχειρεί σε ύψος 35.000 ποδιών. Η Εταιρία παράγει ήδη το οπλισμένο drone «Bayraktar TB2», το οποίο χρησιμοποιεί ήδη ο Τουρκικός Στρατός στις επιχειρήσεις στη Βόρειο Συρία και στο Βόρειο Ιράκ. Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ζητήσει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια και με όποιο κόστος ώστε η Αμυντική Βιομηχανία της Τουρκίας να αναπτύξει δική της εξελιγμένη τεχνολογία και μέχρι το 2023, όταν θα γιορτασθεί η συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Τουρκίας, η χώρα να καλύπτει όλες τις αμυντικές και εξοπλιστικές ανάγκες, με δικά της μέσα. Ν.Μ. για τον liberal 

~**  , Η YΠΟΥΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ.. Διαχρονικά κάποιοι μας πίνουν κυριολεκτικά το αίμα...Μέσα σε αυτούς είναι και τα θηλυκά κουνούπια ..που χρησιμοποιούν 6 βελόνες  οι οποίες τρυπούν το δέρμα μας και ψάχνουν φλέβα για να χτυπήσουν.Το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε όπως και ο ιδρώτας αποτελούν κύριες ουσίες που προσελκύουν τα κουνούπια.Γι αυτό παρακαλώ συνεχώς..κάνετε πιο συχνά μπάνιο..μη φοβάστε ,δε θα σας φύγει το βάπτισμα...χιχιχι :))  Eξηγώ γρήγορα το βιντεάκι :¨Το αρσενικό κουνούπι δεν δαγκώνει, αλλά όταν το θηλυκό πίνει το αίμα μας για να αναπαραχθεί, μπορεί να αφήσει πίσω του ιούς και παράσιτα που προκαλούν ασθένειες όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου, η ελονοσία, ο δάγκειος πυρετός και ο ιός Ζίκα.  Μέρος του τι κάνει ένα κουνούπι τόσο επικίνδυνο για την μετάδοση ασθενειών στον άνθρωπο είναι η αποτελεσματικότητα στο τσίμπημά του. Το στόμα του κουνουπιού (προβοσκίδα) δεν είναι απλώς ένα μικροσκοπικό δόρυ. Είναι ένα εξελιγμένο σύστημα από έξι επιμέρους λεπτές, βελόνες, καθεμιά από τις οποίες συμβάλλει ώστε το κουνούπι να διαπερνά το δέρμα, να εντοπίζει τα αιμοφόρα αγγεία και να αντλεί αίμα.  Όταν το θηλυκό κουνούπι τρυπάει το δέρμα, ένα εύκαμπτο ευέλικτο τμήμα της προβοσκίδας του μένει εκτός, καθώς 6 άλλα μέρη εισχωρούν πιο βαθιά. Δύο από αυτές τις βελόνες, που ονομάζονται “maxillae”, έχουν μικροσκοπικά δόντια που επιτρέπουν στο κουνούπι να “πριονίσει” το δέρμα. Ένα άλλο σετ βελονών, που ονομάζονται “mandibles”, κρατούν τους ιστούς ανοικτούς, καθώς γίνεται αυτό το “πριόνισμα”. Στη συνέχεια, μια πέμπτη μικροσκοπική βελόνα, που ονομάζεται labrum, διαπερνά το αιμοφόρο αγγείο. Μόλις εισέλθει σε αυτό, χρησιμεύει επίσης και ως αντλία εισροής αίματος στην κοιλιά του κουνουπιού. Καθώς η κοιλιά του θηλυκού κουνουπιού γεμίζει με αίμα, αυτόματα φιλτράρει τα θρεπτικά ερυθρά αιμοσφαίρια και αποβάλλει το περιττό για εκείνο νερό. Η έκτη βελόνα του κουνουπιού, που ονομάζεται hypopharynx, βγάζει σάλιο από το κουνούπι, το οποίο εισχωρεί στο δέρμα μας. Αυτό το σάλιο περιέχει ουσίες που εμποδίζουν το αίμα να πήξει και να κλείσει την δίοδο που άνοιξε. Πρόκειται για μια ισχυρή ουσία. Κάνει τα αιμοφόρα αγγεία μας να διαστέλλονται, εμποδίζει την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος και λιπαίνει την προβοσκίδα του εντόμου. Αυτό είναι που μας προκαλεί φαγούρα και σημάδια στο δέρμα, ενώ λειτουργεί και ως μέσο μετάδοσης ιών και άλλων παρασίτων.   ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΜΕ...  Τα κουνούπια έχουν πολύ δυνατή όσφρηση και επιλέγουν το θήραμά τους με βάση τον ιδρώτα του. Από το ιδρώτα μπορούν να καταλάβουν αν είστε «γλυκοαίματοι» ή όχι.Οσοι του δίνεται και καταλαβαίνει στα γλυκά...είστε τα πρώτα θύματα... Μείγμα από αιθέρια έλαια Ανακατέψτε αιθέρια έλαια όπως citronella , λεμονόχορτο και ευκάλυπτο σε ίσες ποσότητες και βάλτε σε διάφορα σημεία του σώματός σας. Και τα τρία αυτά έλαια είναι οι πιο φανατικοί εχθροί των κουνουπιών. Δενδρολίβανο Τα κουνούπια λατρεύουν τα μπάρμπεκιου και γι'αυτό μπορεί να αντιμετωπίζετε συχνά πρόβλημα με κουνούπια κάθε φορά που αποφασίζετε να κάνετε μπάρμπεκιου. Το δενδρολίβανο όμως είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς των κουνουπιών. Μπορείτε να διώξετε τα κουνούπια πανεύκολα ρίχνοντας μερικά κλωναράκια δενδρολίβανο μέσα στο μπάρμπεκιου. Το φαγητό σας θα νοστιμεύσει και τα κουνούπια θα φύγουν οριστικά.  Αρχ'ιστε να παίρνετε βιταμίν Β1 ,τα αποτρέπει απο το να σας τσιμπίσουν..Αποφύγετε τροφές οπως η μπανάνα πλούσιες σε κάλιο..γιατί το γαλακτικό οξυ που παράγεται μετα τη κατανάλωση τετοιων τροφών ,τα ελκύει... Ξίδι και σκόρδο τα αποτρέπουν επίσης.. Βασιλικός..ο βασιλιάς...τα διώχνει..γι αυτό παλιά σε ολα τα σπίτια είχαν στα παραθυρόφυλλα γλάστρες με βασιλικούς..Είναι φυσικό αντικουνουπικό..  Τρίψτε σε καρπούς κι αστράγαλους ,τα αγαπημένα σημεία των κουνουπιών,βασιλικό..δυόσμο...μελλισόχορτο..τα χημικά προιόντα δε τα προτείνω ,ολα είναι καρκινογόνα... Σε τσιμπάνε που σε τσιμπάνε τα άτιμα..χάθηκε να αφήνουν κι ενα μήνυμα...Μεγάλε..εχεις αυξημένη χολιστερίνη..φουλ τριγλυκερίδια..πρόσεξέ το..χιχιχ...Toυλάχιστον ,αφού ερχονται απροσκάλεστα ,δε μπορούσαν,να ρουφάνε λίπος αντί για αίμα ? Πόσος κοσμος θα ήταν ευχαριστημένος....απο αυτή την απρόσμενη  επίσκεψη...χιχιχι Αυτός ο Νωε δε γνωρίζω ,ούτε μπορώ να καταλάβω ,τι σκεφτόταν όταν τα έβαλε στη κιβωτό...χιχιχι..καλή συνέχεια..:)) : https://youtu.be/tbrEtMbVW5E .-



***  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  :

**  Σεξολόγος, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια Σεξουαλικών Δυσλειτουργιών, Σύμβουλος σχέσεων / γάμου Θεσσαλονίκη.
Στόχος της σελίδας είναι να προσφέρει μια αρχική ενημέρωση για τα θέματα με τα οποία ασχολείται η σεξολόγος καθώς και για το τι περίπου συμβαίνει στη θεραπεία.
Ελπίζουμε έτσι ότι τα άτομα ή τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν σεξουαλικές δυσκολίες ή προβλήματα σχέσης θα ενθαρρυνθούν ώστε να αναζητήσουν επαγγελματική βοήθεια. Η σεξουαλική θεραπεία είναι μια εξειδικευμένη μορφή θεραπείας που εστιάζει στην αντιμετώπιση σεξουαλικών προβλημάτων και τη διερεύνηση της σεξουαλικής λειτουργίας και της σεξουαλικής έκφρασης των ανθρώπων. Μερικά από τα προβλήματα που ωθούν τους ανθρώπους στην αναζήτηση βοήθειας από τη σεξολόγο είναι η στυτική δυσλειτουργίαη πρόωρη ή η καθυστερημένη εκσπερμάτισηη μειωμένη ερωτική επιθυμίαη δυσκολία οργασμού και ο σεξουαλικός πόνος (π.χ. δυσπαρεύνιακολεόσπασμος).Άλλες φορές ένα άτομο χρειάζεται βοήθεια λόγω χαμηλής αυτοπεποίθησης (σεξουαλικής ή μη), σεξουαλικών πεποιθήσεων που εμποδίζουν τη βίωση σεξουαλικής ευχαρίστησης, ή σεξουαλικών συμπεριφορών που προκαλούν ανησυχία στο ίδιο το άτομο ή/και σε άλλους. Μερικές φορές τα θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους σχετίζονται με το σεξουαλικό τουςπροσανατολισμό ή τη σεξουαλική τους ταυτότητα. Η σεξουαλική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο στη διερεύνηση, αξιολόγηση και αποδοχή του σεξουαλικού του προσανατολισμού ή της σεξουαλικής του ταυτότητας. Ασυνήθιστες σεξουαλικές επιθυμίες ή συμπεριφορές σχετιζόμενες με τη σεξουαλική έκφραση ή λειτουργία είναι επίσης θέματα με τα οποία ασχολείται η σεξουαλική θεραπεία.Σε άλλες περιπτώσεις, ένα άτομο μπορεί να θέλει να μάθει πώς να ενισχύσει τις σεξουαλικές του δεξιότητεςπώς να βιώνει καλύτερους οργασμούς και πώς να εισάγει στη σχέση του τα σεξουαλικά παιχνίδια (sex toys)τις φαντασιώσειςτο παιχνίδι ρόλων (role play) ή τη «βρώμικη» ομιλία (dirty talk). Ένα ζευγάρι μπορεί να επιθυμεί να αναζωογονήσει το σεξουαλικό πάθος σε μία μακροχρόνια σχέση ή να θέλει να εξερευνήσει το «βιτσιόζικο» σεξ (kink) ή και τον ελαφρύ σαδομαζοχισμό. Άτομα (κάθε ηλικίας) που δε βρίσκονται σε σχέση κι επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το πώς να κάνουν γνωριμίες, να βγαίνουν ραντεβού και να είναι ασφαλή καθώς και πώς να είναι ευτυχισμένα και να απολαμβάνουν ικανοποιητική σεξουαλική ζωή ακόμη και χωρίς σταθερό σύντροφο μπορούν επίσης να βοηθηθούν. Τέλος, η σεξολόγος μπορεί να προσφέρει κατάλληλη συμβουλευτική σε γονείς οι οποίοι δε γνωρίζουν πότε και πώς να ξεκινήσουν συζητήσεις με τα παιδιά τους για θέματα που αφορούν το σώμα τους καθώς και τη σεξουαλικότητά τους.  Μερικά σεξουαλικά προβλήματα μπορεί να επηρεάζονται από ιατρικές καταστάσεις ή φάρμακα. Στις περιπτώσεις αυτές, η σεξολόγος συνεργάζεται με ιατρούς κατάλληλωνειδικοτήτων (επιλεγμένους ουρολόγους-ανδρολόγους, γυναικολόγους, ενδοκρινολόγους, παθολόγους) έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα οργανικά αίτια και η συνδυασμένη θεραπεία να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τον πελάτη.    Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων (περίπου 8 στα 10 άτομα) που αναζητούν τη βοήθεια της ειδικού αντιμετωπίζουν με επιτυχία τα προβλήματά τους, επομένως αναζητώντας έγκαιρα βοήθεια το άτομο προστατεύεται από περαιτέρω ψυχολογική δυσφορία και αυξάνει τις πιθανότητες αποκατάστασης της σεξουαλικής και ψυχολογικής του υγείας.                                               ~ **  Τι πρέπει να γνωρίζω για το πρωκτικό σεξ;  
Η Τάνια Μπαταλαμά (σεξολόγος, ψυχολόγος, σύμβουλος σχέσεων/γάμου) δίνει χρήσιμες πληροφορίες για το πρωκτικό σεξ. Περισσότερες πληροφορίες στο www.sex-therapy.gr .-ΒΙΝΤΕΟ: https://youtu.be/Jjh3oxrLDIs  .-  www.sex-therapy.gr  . ,  

~**  Στυτική δυσλειτουργία
About us image- Η Τάνια με κέρδισε στα βιντεάκια  της  στο youtube  όπου παρακολουθώντας την σε διάφορα θέματα που ανέπτυσσε διέκρινα μία σεξολόγο, πραγματική επιστήμων , με απαντήσεις όπου έδιναν το κάτι παραπάνω απο αυτά που διάβαζα σε διάφορα άρθρα ή άκουγα απο άλλους σεξολόγους κ λίγο-πολύ είχαν μια κοινοτοπία.
Έκλεισα μαζί της τρεις διαδικτυακές συνεδρίες κ πραγματικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος απο την διεισδυτικότητά της στα θέματα που αφορούσαν το σεξουαλικό μου ιστορικό ,τις λύσεις που μου πρότεινε αλλά κ τις συγκροτημένες απαντήσεις σε  απορίες που μου είχαν δημιουργηθεί για διάφορα θέματα που με είχαν ταλαιπωρήσει κατα καιρούς, με αποκορύφωμα κάποιες παροδικές φάσεις στυτικής δυσλειτουργίας.
Μου ξεκαθάρισε αρκετά πράγματα που δεν ήταν κ τόσο σαφή κ σου δημιουργεί  το κατάλληλο πλαίσιο λύσης του προβλήματος ούτως ώστε να αντιμετωπίσεις  πιο αισιόδοξα την σεξουαλική σου ζωή.  -
( 36 ετών )

~** Η γονεϊκότητα ως επιλογή
 Τάνια Μπαταλαμά  
About us imageΠερισσότερα ζευγάρια και άτομα από ότι στο παρελθόν επιλέγουν να μην αποκτήσουν παιδιά, και σημαντικό ρόλο σε αυτή την απόφαση παίζει η διαθεσιμότητα αποτελεσματικών μοντέρνων αντισυλληπτικών μεθόδων. Το 1975 περίπου το 9% των γυναικών ηλικίας 40 ετών δεν είχαν παιδιά, ενώ το 1997 το ποσοστό αυτό ήταν 17% (Clark, 2000). Αν περιορίσουμε την ομάδα στις γυναίκες άνω των 40 ετών που ήταν διευθυντικά στελέχη, το ποσοστό αυξάνεται σε 42% (Jeffrey, 2006). Η μη απόκτηση παιδιών έχει πολλά πιθανά πλεονεκτήματα. Τα άτομα και τα ζευγάρια έχουν πολύ περισσότερο χρόνο για τους εαυτούς τους, περισσότερους οικονομικούς πόρους, και περισσότερο αυθορμητισμό σχετικά με τα μοτίβα τους για αναψυχή, κοινωνική ζωή, και εργασία. Οι άνθρωποι που δεν είναι γονείς μπορούν να αφοσιωθούν περισσότερο στην καριέρα τους, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες για ολοκλήρωση στην προσωπική τους ζωή. Ταυτόχρονα, υπάρχει συνήθως περισσότερος χρόνος και ενέργεια και συντροφικότητα και οικειότητα σε μία ενήλικη σχέση (Caroll, 2000). Σε γενικές γραμμές, οι γάμοι χωρίς παιδιά παρουσιάζουν λιγότερο άγχος και κάποιες μελέτες δείχνουν ότι είναι πιο ευτυχισμένοι και ικανοποιητικοί από ότι οι γάμοι με παιδιά, ιδιαίτερα στα χρόνια που ακολουθούν τη γέννηση του πρώτου παιδιού (Crohan, 1996, Lavee et al., 1996). Η απουσία ανησυχίας για την κάλυψη των βιολογικών και ψυχολογικών αναγκών των παιδιών μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο επειδή οι συγκρούσεις σχετικά με το ποιος κάνει τι για τα παιδιά είναι μια σημαντική πηγή απογοήτευσης για πολλά ζευγάρια (Cowan & Cowan, 1992, Vehjar et al., 2006). Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι η μειωμένη ικανοποίηση από το γάμο μετά τα παιδιά μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι πολλά μη ευτυχισμένα παντρεμένα ζευγάρια παραμένουν μαζί επειδή έχουν μικρά παιδιά. Η απόκτηση βιολογικών παιδιών ή η υιοθεσία έχει επίσης πολλά πλεονεκτήματα. Ένα εθνικά αντιπροσωπευτικό δείγμα στις Η.Π.Α. βρήκε ότι το 98% των πατέρων και το 97% των μητέρων συμφωνούσαν με την πρόταση «Οι αμοιβές του να είσαι γονέας αξίζουν τον κόπο, παρά το κόστος και τη δουλειά που απαιτείται» (Martinez et al., 2006, σελ. 28). Τα παιδιά δίνουν και λαμβάνουν αγάπη, και η παρουσία τους μπορεί να ενισχύσει την αγάπη μεταξύ των ζευγαριών καθώς μοιράζονται την εμπειρία της ανατροφής των τέκνων τους. Η επιτυχής αντιμετώπιση των προκλήσεων της γονεϊκότητας μπορεί επίσης να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και να προσφέρει μία αίσθηση επίτευξης. Η γονεϊκότητα είναι συχνά μία ευκαιρία για ανακάλυψη νέων και ανεξερεύνητων διαστάσεων του εαυτού ενός ατόμου που μπορούν να δώσουν μεγαλύτερο νόημα και ικανοποίηση στη ζωή του.  Οι πιθανές ανταμοιβές είτε της απόκτησης παιδιών είτε της μη απόκτησης μπορούν να εξιδανικευθούν για ένα δεδομένο άτομο ή ζευγάρι, και μερικοί άνθρωποι βιώνουν σημαντική αμφιθυμία. Όπως το έθεσε ένας συγγραφέας, η απόκτηση παιδιών αλλάζει τη ζωή σου –αλλά το ίδιο κάνει και η μη απόκτησή τους (Cole, 1987).
~**  Πώς θα ξέρω ότι έχω όντως στυτική δυσλειτουργία;

About us image~Οι γιατροί και οι επαγγελματίες σεξουαλικής υγείας δε συμφωνούν απόλυτα σε έναν αντικειμενικό ορισμό της στυτικής δυσλειτουργίας. Οι παραδοσιακοί ορισμοί επικεντρώνονταν στα ποσοστά αποτυχημένης συνουσίας. Σύμφωνα με τους Masters & Johnson (1970) αν ένα ζευγάρι αποτύγχανε στη συνουσία περισσότερο από 25% των φορών που έκαναν απόπειρα, τότε πληρούσαν τα κριτήρια της στυτικής δυσλειτουργίας. Αλλά τι γίνεται αν υπάρξει αποτυχημένη συνουσία (δηλαδή ο άνδρας δεν μπορέσει να διατηρήσει μια στύση αρκετά σκληρή για εισχώρηση –είσοδο του πέους στον κόλπο- και εκσπερμάτωση στον κόλπο) μόνο 15% των φορών αλλά όταν συμβαίνει βιώνει μια συντριπτική αίσθηση προσωπικής και σεξουαλικής αποτυχίας; Ή τι γίνεται αν έχει σκληρές στύσεις, αλλά εκσπερματώνει και χάνει τη στύση του πριν το πέος του εισέλθει στον κόλπο της συντρόφου του; Ή ας υποθέσουμε ότι έχει καλές στύσεις με το στοματικό σεξ ή όταν αυτό-ικανοποιείται, αλλά όχι κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Ή μπορεί η συνουσία να διαρκεί περισσότερο από είκοσι λεπτά αλλά ο άνδρας δεν μπορεί να εκσπερματώσει και χάνει τη στύση του. Πολλοί άνδρες με δυσκολία στην εκσπερμάτωση τελικά χάνουν τη στύση τους και πιστεύουν λανθασμένα ότι πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία. Αν ο άνδρας πετυχαίνει σπάνια στύση ή αποφεύγει να κάνει σεξ επειδή φοβάται, είναι ξεκάθαρο ότι πάσχει από στυτική δυσλειτουργία. Από την άλλη πλευρά, αν συνήθως κάνει επιτυχημένα συνουσία αλλά μερικές φορές αποτυγχάνει –είτε πρόκειται για μία φορά στις δέκα, μία φορά το μήνα ή μία φορά το χρόνο- αυτό είναι εντελώς μέσα στο φάσμα της φυσιολογικής σεξουαλικής ανταπόκρισης και δε θεωρείται στυτική δυσλειτουργία. Ένας περιεκτικός ορισμός για τη στυτική δυσλειτουργία επικεντρώνεται στην έλλειψη άνεσης και αυτοπεποίθησης με τη στύση, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει μια ποικιλία συμβαλλόντων παραγόντων..

~**   Οι συνέπειες της καθυστερημένης εκσπερμάτισης
~Ο άνδρας που δεν μπορεί να εκσπερματίσει είτε μόνος ή, περισσότερο τυπικά, με ένα/μία σύντροφο, νιώθει εκμηδενισμένος, αγχωμένος, και σεξουαλικά ανίκανος. Συχνά το πρόβλημα υπάρχει για χρόνια, αν όχι δεκαετίες, και η θεραπεία ξεκινά μόνο όταν έχει οδηγήσει σε ένταση στη σχέση ή όταν το ζευγάρι αδυνατεί να τεκνοποιήσει.
Δύο σημαντικές παρανοήσεις περιβάλλουν την καθυστερημένη εκσπερμάτιση. Η πρώτη είναι η υπόθεση ότι μόνο η απόλυτη αναστολή οργασμού στη συνουσία είναι σοβαρό πρόβλημα σε μια σεξουαλική σχέση, και η δεύτερη είναι ο μύθος ότι η καθυστερημένη εκσπερμάτιση έχει πλεονεκτήματα εξαιτίας του γεγονότος ότι ο άνδρας είναι ικανός για παρατεταμένη συνουσία και άρα μπορεί να ικανοποιήσει τη σύντροφό του απέραντα (π.χ. να της προσφέρει πολλαπλούς οργασμούς). Και οι δύο υποθέσεις είναι λανθασμένες επειδή δεν υπερβαίνουν επιφανειακούς σεξουαλικούς μύθους. Η δεύτερη υπόθεση είναι τυπικό παράδειγμα της εξύμνησης της ανδρικής επίδοσης σε βάρος της ευχαρίστησης.  Στην πραγματικότητα, ακόμα και μια αναστολή του οργασμού όπου ο άνδρας μπορεί να εκσπερματίσει μετά από παρατεταμένη συνουσία βιώνεται ως πολύ φορτική και λιγότερο ευχάριστη. Η σεξουαλική πράξη επισκιάζεται από τον άνδρα να προσπαθεί απεγνωσμένα να φτάσει στον οργασμό, αφήνοντας λίγο χώρο για οικεία ευχαρίστηση. Οι περισσότεροι άνδρες το βλέπουν ως σκληρή δουλειά, και όχι ως ικανοποιητική σεξουαλική αλληλεπίδραση. Ο άνδρας συνήθως διακόπτει τη συνουσία όταν η στύση του υποχωρήσει μετά από ορισμένο διάστημα ή όταν παραιτηθεί, εμποδίζοντας οποιαδήποτε περαιτέρω ενίσχυση της σεξουαλικής διέγερσης. Οι περισσότερες γυναίκες βιώνουν επίσης την παρατεταμένη συνουσία σαν αγγαρεία επειδή η κολπική ύγρανση μειώνεται ή εξαφανίζεται και μπορεί να επακολουθήσουν δυσάρεστες αισθήσεις ή ακόμη και πόνος.  Μερικές γυναίκες νιώθουν υπεύθυνες για την έλλειψη οργασμού του συντρόφου τους και κατηγορούν τον εαυτό τους. Άλλες γυναίκες αναπολούν τη μοιρασμένη (αν και όχι απαραίτητα ταυτόχρονη) σεξουαλική κορύφωση. Αισθάνονται τον υπέρμετρο έλεγχο του συντρόφου τους και την αδυναμία του να αφεθεί ως σημαντικό μειονέκτημα στη σεξουαλική του εμπειρία. Όταν ο άνδρας με αναστολή οργασμού στη συνουσία επίσης αρνείται τον ερεθισμό με  το χέρι ή το στόμα από το/τη σύντροφο και μπορεί να βιώσει οργασμό μόνο με αυνανισμό (μόνος του ή παρουσία του/της συντρόφου του), ο/η σύντροφος βιώνει απόρριψη και αισθάνεται  μη απαραίτητος-η. Αρκετές γυναίκες πιστεύουν ότι ο σύντροφός τους δεν τις θεωρεί ελκυστικές και ότι θα μπορέσει να εκσπερματίσει κάνοντας έρωτα με μια άλλη γυναίκα Και για τους δύο συντρόφους, η αναστολή του οργασμού μπορεί να προκαλέσει απώλεια των σεξουαλικών κινήτρων και του σεξουαλικού ενδιαφέροντος, επιβαρύνοντας τρομερά τη σχέση.  Πολλοί άνδρες με ανεσταλμένη εκσπερμάτιση νιώθουν δυστυχισμένοι και ανήσυχοι, ιδιαίτερα όταν έχουν βιώσει δυσκολίες με την εκσπερμάτιση από τις πρώτες τους σεξουαλικές συνευρέσεις. Πολλοί άνδρες αποκτούν εμμονή με την εκσπερμάτιση και φοβούνται την αποδοκιμασία της συντρόφου. Κατά συνέπεια, η συνουσία γίνεται προβλέψιμα λιγότερο ευχάριστη και οι άνδρες επιδίδονται κυρίως σε σεξουαλική δραστηριότητα με σκοπό να ικανοποιήσουν τη σύντροφό τους και να καθησυχάσουν τον εαυτό τους για τον ανδρισμό τους και την ικανότητά τους για επίδοση. Εν τέλει, μερικοί άνδρες προσποιούνται οργασμό ενώ άλλοι μπορεί να αποκτήσουν στυτική δυσλειτουργία, να χάσουν τη σεξουαλική τους επιθυμία ή να βιώσουν αποστροφή ή αισθήματα αηδίας για τη σεξουαλική δραστηριότητα.
~**  Σεξ δεν είναι μόνο η συνουσία
Σεξ δεν είναι μόνο η συνουσία
Μετράει μια αισθησιακή, παιχνιδιάρικη ή ερωτική συνεύρεση αν δεν καταλήξει σε συνουσία; Η παραδοσιακή θεώρηση ήταν ότι το μόνο πραγματικό σεξ είναι η συνουσία (διείσδυση του πέους στον κόλπο). Η νέα θεώρηση που προτείνουμε για μια ποικίλη κι ευέλικτη σεξουαλικότητα ανάμεσα στο ζευγάρι είναι ότι το στοματικό σεξ, η ικανοποίηση με το χέρι, το παιχνιδιάρικο άγγιγμα των γεννητικών οργάνων και τα χάδια σε περιοχές εκτός των γεννητικών οργάνων μπορούν όλα να προσφέρουν στους συντρόφους μια επαφή με νόημα. Αν ο άνδρας δεν έχει στύση επαρκή για συνουσία, για παράδειγμα, μπορεί να αλλάξει το σενάριο σε ερωτικό σεξ χωρίς συνουσία ( π.χ. στοματικό σεξ) ή σε μια στενή αισθησιακή εμπειρία που κλείνει τη συνάντηση θετικά. Αυτό δε σημαίνει ότι για να μην υπάρξει συνουσία πρέπει ο άνδρας να αντιμετωπίζει προβλήματα στύσης. Κάθε ζευγάρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τη διάθεσή του μπορεί κατά καιρούς να επιλέξει ερωτικές συναντήσεις χωρίς συνουσία και να εξερευνήσει άλλου είδους σεξουαλικές πρακτικές. Οι άνδρες συνήθως πιστεύουν ότι δεν μπορούν να αναπτύξουν αυτή την ευελιξία γιατί θα νιώσουν τρομερή ενόχληση και απογοήτευση αν κάπου κάπου παραλείψουν την εκσπερμάτιση. Δεν είναι εύκολο, και απαιτεί δύναμη και αυτοπειθαρχία, αλλά είναι ένα απελευθερωτικό κομμάτι της σεξουαλικότητας του ζευγαριού. Ανακουφίζει και τους δύο συντρόφους από το άγχος επίδοσης. Τα ζευγάρια που υιοθετούν μια ευρύτερη, πιο ευέλικτη προσέγγιση στη σεξουαλικότητα θα έχουν μια πιο ανθεκτική και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.  Η πεποίθηση ότι η συνουσία είναι το μόνο «πραγματικό σεξ» διαιωνίζει την άποψη ότι το πέος ενός άνδρα είναι η κύρια πηγή ικανοποίησης για τη σύντροφό του και ότι η σεξουαλική της απόκριση και ο οργασμός της υποτίθεται ότι πρέπει να συμβούν κατά τη διάρκεια της διείσδυσης. Μια τόσο αυστηρή εστίαση μπορεί να δημιουργήσει μη ρεαλιστικές προσδοκίες για τη συνουσία. Η άποψη αυτή μπορεί επίσης να οδηγήσει στην απαξίωση της σεξουαλικής οικειότητας που δεν περιλαμβάνει συνουσία, η οποία συχνά υποβιβάζεται στο δευτερεύον στάτους των προκαταρκτικών (τα οποία συνήθως θεωρείται ότι περιλαμβάνουν οποιαδήποτε δραστηριότητα πριν τη συνουσία). Έτσι, τέτοιου είδους δραστηριότητα θεωρείται ασήμαντη από μόνη της και πρέπει να ακολουθηθεί από το «πραγματικό σεξ» της συνουσίας.  Είναι σημαντικό για το ζευγάρι να θεωρεί το σεξ (είτε περιλαμβάνει συνουσία είτε όχι) πράξη που έχει στόχο την ευχαρίστηση και όχι ένα συγκεκριμένο στόχο (συνήθως οργασμό). Το κρεβάτι δεν είναι αρένα και οι σύντροφοι δεν είναι αθλητές που προσπαθούν να αποδείξουν την αξία τους. Έχουν φυσικά κάθε δικαίωμα να επιδιώξουν τον οργασμό και να τον απολαύσουν. Αν ωστόσο αυτός δε βιώνεται σε κάθε σεξουαλική συνάντηση αυτό δε σημαίνει ότι το ζευγάρι δεν μπορεί να απολαύσει το σεξ ή ότι το σεξ «απέτυχε».

 ~**  Είναι υγιές να βλέπω πορνό με το σύντροφό μου;   :
https://youtu.be/AzteWGfmVW8 .-

~**  Προτιμούν οι γυναίκες τα μεγαλύτερα πέη; : https://youtu.be/vhUqO6nxD1s -


  ~**  Η "φυσιολογική" συχνότητα του σεξ και τα πλεονεκτήματά του : https://youtu.be/a7PxDjMmVP4 .-

~**  Πρόωρη/Γρήγορη Εκσπερμάτιση-Τάνια  ~**  Αυνανισμός : Μύθοι και Πραγματικότητα  : https://youtu.be/Z2Cl1boynBYΜπαταλαμά (σεξολόγος, ψυχολόγος, σύμβουλος σχέσεων/γάμου) : https://youtu.be/UZ5QpwS4wEk .-

~**  Ο μύθος για το μέγεθος του πέους  :  https://youtu.be/ttcjIqrJXY0 .-   

 ~** Μπορώ να κάνω σεξ όταν έχω περίοδο;  :  https://youtu.be/8OcGPRJc1po .-

**  Τι πρέπει να γνωρίζω για το πρωκτικό σεξ;   Η Τάνια Μπαταλαμά (σεξολόγος, ψυχολόγος, σύμβουλος σχέσεων/γάμου) δίνει χρήσιμες πληροφορίες για το πρωκτικό σεξ. Περισσότερες πληροφορίες στο www.sex-therapy.gr .-ΒΙΝΤΕΟ: https://youtu.be/Jjh3oxrLDIs  .-  www.sex-therapy.gr  .

~* Η YΠΟΥΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ..q https://youtu.be/tbrEtMbVW5E .-

~** Το σεξ μετά τα 60 : https://youtu.be/sAW-Kh1I7Rc .-

~**  Ερωτογενείς ζώνες: https://youtu.be/Qo0YM6dthrg .-

~^^ Σεξουαλικές φαντασιώσεις-Τάνια Μπαταλαμά (σεξολόγος, ψυχολόγος, σύμβουλος σχέσεων/γάμου): https://youtu.be/CnSo5zVbGuY

~** Ορισμός και αίτια της ομοφυλοφιλίας-Τάνια Μπαταλαμά (σεξολόγος, ψυχολόγος, σύμβουλος σχέσεων/γάμου): https://youtu.be/VKuqVJus_O4 .-


~**

*** Αθλητικά  Νέα :

***  Ο Γιάννης Τσόπελας το τέταρτο μεταγραφικό απόκτημα της Καλαμάτας! 
Ένας ακόμα Καλαματιανός, ο Γιάννης Τσόπελας, έγινε η τέταρτη μετεγγραφή της Μαύρης Θύελλας, με την τοπική μας ομάδα να δείχνει σταθερότητα στην απόφαση να έχουν οι «μελανόλευκοι» μεσσηνιακό χαρακτήρα, έχοντας άλλωστε αρχίσει από τον διακεκριμένο συμπατριώτη μας προπονητή, Γιάννη Χριστόπουλο.
Ο κύκλος των μετεγγραφών είχε ανοίξει με τον τερματοφύλακα Νίκο Κόκκαλη, αποκτήθηκε λιγο μετά ο Άγγελος Μπίζος και μόνο ο έμπειρος μέσο Χρήστος Μίνγκα δεν είναι ντόπιος. Επίσης, είχε γίνει γνωστή η ανανέωση της συνεργασίας με τους Βασίλη Αθανασόπουλο, Νίκο Λιόλιο και Μιχάλη Ζαχαρόπουλο.
Το χθεσινό δελτίο  Τύπου της ομάδας αναφέρει αναλυτικότερα τα εξής για την απόκτηση του έμπειρου αμυντικού:
Ο ΠΣ “Η Καλαμάτα” ανακοινώνει την συμφωνία με τον αμυντικό Γιάννη Τσόπελα, ο οποίος θα φορέσει την μελανόλευκη φανέλα για 3η φορά στην καριέρα του.
Ο Γιάννης Τσόπελας γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1991 στην Καλαμάτα και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον τοπικό Αίαντα.
Υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ και το 2010 φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα της Μαύρης Θύελλας.
Την σεζόν 2014-15 αγωνίστηκε στην Ζάκυνθο ενώ το ξεκίνημα της επόμενης περιόδου τον βρήκε στην Λαμία. Στην Καλαμάτα βρέθηκε εκ νέου στο δεύτερο γύρο της σεζόν 2015-16 ενώ ακολούθησε μια “γεμάτη” χρονιά στην Football League με την Αναγέννηση Καρδίτσας (2016-17).
Πέρυσι αγωνίστηκε σε Ρόδο και Πανθηραϊκό.
Ο Γιάννης Τσόπελας, με δήλωσή του στο επίσημο site της Καλαμάτας, ανέφερε:
«Από την πρώτη στιγμή που μίλησα με τον κ. Γιάννη Χριστόπουλο και την διοίκηση κατάλαβα ότι φέτος στην ομάδα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και οι συνθήκες που διαμορφώνονται είναι αυτές που θα οδηγήσουν την ομάδα στις επιτυχίες. Χαίρομαι διπλά λοιπόν που επιστρέφω στην Καλαμάτα και θα αποτελέσω και εγώ μέρος αυτής της προσπάθειας. Όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε την ομάδα μας εκεί που ονειρευόμαστε».
  Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να φέρουν κι άλλες ανακοινώσεις παικτών, καθώς η ομάδα ετοιμάζεται να ξεκινήσει την προετοιμασία της τη Δευτέρα, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Στον αντίποδα έχουν αποχωρήσει οι Γιάννης Αθανασόπουλος, Τάσος Καντούτσης και Άγγελος Σαραντόπουλος.
Σε άλλο επίπεδο, έχει ανακοινωθεί μια συνεργασία πρώτης γραμμής, με τον προπονητή τερματοφυλάκων Κώστα Παγανιά, ενώ στο τιμ των συνεργατών του Γιάννη Χριστόπουλου είναι και ο επίσης Καλαματιανός, νεαρός προπονητής Γιώργος Πολυμενέας.
  Κυκλοφορούν τα εισιτήρια διαρκείας
Είναι φανερό ότι η διοίκηση της Καλαμάτας κάνει μια καλή προσπάθεια για να ξαναφέρει την ομάδα σε υψηλό επίπεδο και αυτή την προσπάθεια αξίζει και έχει υποχρέωση να στηρίξει ο κόσμος που αγαπάει τη Μαύρη Θύελλα. Ένας τρόπος είναι με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας που κυκλοφορούν από την περασμένη εβδομάδα με αρκετές προσφορές σε ευπαθείς ομάδες και οικογένειες και πολλά προνόμια.
Σημεία εξυπηρέτησης: Γήπεδο Μεσσηνιακού (στα γραφεία) Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 14:00 και 18:00 – 20:00, Σάββατο: 10:00 – 13:00.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαθεσιμότητα και τις παροχές μπορείτε να απευθυνθείτε στον «Π.Σ. Η Καλαμάτα»: e-mail: fckalamata1967@gmail.com, Τηλ: 27210 98999.

*** Δημήτρης Σταματίου, από τον Πειραιά και την Καλαμάτα πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Aquathlo της Δανίας! 
«Μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό τρίαθλο. Ο Δημήτρης Σταματίου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Aquathlon AG 25-29 ετών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Multisport που διεξάγεται στο Fyn της Δανίας» ανέφερε την περασμένη Πέμπτη 12 Ιουλίου η σελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκτός από την γενικότερη ικανοποίηση για μια ακόμη αθλητική επιτυχία της χώρας μας στο εξωτερικό πολλοί στην Μεσσηνία χάρηκαν ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη είδηση. Ο Δημήτρης μπορεί να μην είναι Καλαματιανός, αλλά Πειραιώτης, έχει όμως …ανακηρύξει δεύτερη πατρίδα του τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, έχοντας ζήσει αμέτρητες όμορφες στιγμές εδώ και κάνοντας πολλούς φίλους από την 4ετή διαμονή του για τις ανάγκες των σπουδών του (απομένει να κάνει την πτυχιακή του για να πάρει το δίπλωμά του από τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Καλαμάτας).
Η πόλη μας έδωσε και το έναυσμα στον Δημήτρη Σταματίου για να στραφεί προς το τρίαθλο και το aquathlo, λόγω της γεωφυσική της καταλληλότητας, αλλά και της ενθάρρυνσης ντόπιων αθλητών που έβλεπαν τις ικανότητές του, όπως ο Τάκης Λαγοπάτης, ο Βασίλης Μίχος και ο Κώστας Κρανιώτης. Ο ίδιος ξεκίνησε κολύμβηση από την ηλικία των 3 ετών και δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του μακριά από το νερό, κι αυτό ήταν ένα ακόμη στοιχείο που τον «έδεσε» με την Καλαμάτα. Πάντως ο Παγκόσμιος Έλληνας πρωταθλητής στο aquathlo του Όντενσε επιχείρησε μια αλλαγή προ διετίας, δοκιμάζοντας το ποδόσφαιρο με τη φανέλα του Αγίου Δημητρίου. Παρ’ ότι έζησε κι εκεί πολλές ωραίες στιγμές, με «τρομερό κλίμα», πανηγυρίζοντας και άνοδο κατηγορίας, διαπίστωσε ότι το ομαδικό άθλημα δεν ταιριάζει με τον χαρακτήρα του κι έτσι αναζήτησε κάτι πιο ατομικό.
Ο Δημήτρης Σταματίου στράφηκε στο τρίαθλο μόλις τον τελευταίο χρόνο και ως αθλητής της ΑΕ Κερατσινίου και με την καθοδήγηση του Νίκου Σπυριδαντωνάκη (NS Coaching) κατόρθωσε την κορυφαία αυτή διάκριση στη Δανία, έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή του μέσα από μια σχετικά μέτρια παρουσία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα (8η θέση). Το Aquathlo είναι ένας συνδυασμός που δεν ελκύει πολύ τους Έλληνες, θεωρεί ο Δημήτρης Σταματίου (συμμετείχε και η Κατερίνα Σάπαρη που τερμάτισε 5η στην κατηγορία της), ενώ και για τον ίδιο η εμπειρία του εξωτερικού ήταν πρωτόγνωρη, γι’ αυτό και δεν ήταν σε θέση να προβλέψει ότι μπορούσε να φτάσει τόσο ψηλά. «Συμμετείχαν 270 άτομα ραπ’ όλο τον κόσμο σε όλες τις κατηγορίες. Δεν το περίμενα ότι θα βγω πρώτος. Έκανα όμως έναν πολύ καλό αγώνα στο κολύμπι (1.000 μ.) και αυτό με βοήθησε να πάρω διαφορά και να μην τη χάσω στο τρέξιμο (5 χλμ.) όπου οι Βρετανοί αντίπαλοί μου πήραν την 2η και 3η θέση» εξηγεί ο Δημήτρης, που μοιράζεται τη χαρά με την ευρεία και πολύ δεμένη οικογένειά του, με τη στήριξη της οποίας έχει την ευκαιρία να αγωνίζεται, χωρίς να ξεχνά και τους συναδέλφους και τους υπεύθυνους της εταιρείας στην οποία εργάζεται, που επίσης διευκολύνουν και ενθαρρύνουν τις προσπάθειές του.
Ο τίτλος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή είναι για τον ίδιο ταυτόχρονα κίνητρο και πηγή άγχους: «Όπου πηγαίνω πλέον πρέπει να δείχνω ότι είμαι ο 1ος. Πρέπει να το υποστηρίξω αυτό και αυτό με αγχώνει. Είναι όμως και κίνητρο για να πάω πιο καλά, καθώς οι περισσότεροι θα κυνηγούν εμένα».
Στους επόμενους αγωνιστικούς στόχους του Δημήτρη Σταματίου είναι τα πανελλήνια πρωταθλήματα τριάθλου και aquathlon και το πανευρωπαϊκό που θα γίνει τέλη Οκτωβρίου στην Ίμπιζα, ενώ θα προσπαθήσει να συνεχίσει σε υψηλό επίπεδο και μετά τον Νοέμβριο, εφ’ όσον καταφέρει να συνδυάσει προπονήσεις και αγώνες με τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.
  Η Πύλος βάζει την Ελλάδα στον χάρτη του τριάθλου και του Ironman
Από αυτό θα εξαρτηθεί και το αν θα υλοποιηθεί η επιθυμία του Δημήτρη να λάβει μέρος στο Half Ironman που θα γίνει τον Απρίλιο του 2019 στην Πύλο. Ο Δημήτρης Σταματίου τονίζει πόσο σημαντική είναι αυτή η διοργάνωση. «Ο κόσμος ίσως δεν έχει καταλάβει πόσο μεγάλος αγώνας είναι και πόσο σπουδαίο είναι που θα φιλοξενηθεί εδώ. Υπάρχουν πολύ καλά χρηματικά βραβεία και στους αγώνες που γίνονται στο εξωτερικό συμμετέχουν κάθε φορά 3-4 χιλιάδες αθλητές. Κάτι ανάλογο θα γίνει και στην Πύλο, όπου θα έρθουν πολλοί αθλητές για ανεβάσουν την βαθμολογία τους και να συμμετάσχουν στον μεγάλο τελικό που θα γίνει στη Χαβάη, με έπαθλο 120.000 δολλάρια! Η διοργάνωση αυτή βάζει την Ελλάδα στο χάρτη του τριάθλου και του Ironman».
  Ιδανική πόλη η Καλαμάτα
Και η Καλαμάτα είναι όμως ιδανική για τρίαθλο, καθώς, όπως εξηγεί ο Δημήτρης, έχει μεγάλους και αρκετά ασφαλείς δρόμους με πολλές ευθείες, αλλά και ανηφόρες προς τον Ταΰγετο για την προπόνηση του ποδηλάτου, ενώ το Στάδιο απέχει 5 λεπτά από την θάλασσα, αλλά είναι πολύ κοντά και στο κολυμβητήριο –συνδυασμό που δύσκολα βρίσκεις σε άλλες περιοχές και οπωσδήποτε όχι στην Αθήνα.
Αν η Καλαμάτα καλλιεργήσει συστηματικά το άθλημα, στο πλαίσιο ενός συλλόγου και με κατάλληλο προπονητή, μπορεί να προσελκύσει πολλούς αθλητές, αλλά να έχει και διακρίσεις, τονίζει ο Δημήτρης Σταματίου. Η Κυπαρισσία, μέσω του ΝΟΚΥ, είναι από τις περιοχές όπου ανθεί το τρίαθλο και μάλιστα ο Δημήτρη αναφέρεται στον έφηβο Λούη Γουντγκέιτ του τριφυλιακού συλλόγου, τον οποίο θεωρεί πολλά υποσχόμενο αθλητή (ήταν ο νικητής στον αγώνα που έγινε πρόσφατα στον Ευρώτα).
Ο Δημήτρης Σταματίου εξηγεί ότι εάν οι γονείς μπορούν να χρηματοδοτήσουν τον αρχικό αρκετά ακριβό εξοπλισμό, κυρίως το ποδήλατο, το τρίαθλο είναι ιδανικό για τα παιδιά –αλλά και για ανθρώπους κάθε ηλικίας- καθώς συνδυάζει τρία αθλήματα που πέρα από την άσκηση για όλο το σώμα δίνει διαρκές κίνητρο για βελτίωση σε κάθε ένα από αυτά. Επίσης, «σε βοηθάει να φτιάξεις τρομερό χαρακτήρα, με πολλή υπομονή και προσπάθεια, μέσα από τις πολύωρες προπονήσεις, οπότε δουλεύεις πολύ παράλληλα με το μυαλό και τον εαυτό σου».
Της Χριστίνας Ελευθεράκη

***  Νικητές στους αγώνες Δυτικής Μάνης, Νικολακέας, Μιχαλάκης, Λαγοπάτης, Πατικοπούλου 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Ιουλίου ο 8ος αγώνας δρόμου και ο 5ος κολυμβητικός αγώνας Δυτικής Μάνης, με επίκεντρο την Στούπα
Νικητής στα 10 χλμ. τρέξιμο αναδείχθηκε ο Νικόδημος Νικολακέας με χρόνο 38 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα, ελάχιστα αργότερα (38’44’’) έφτασε στην γραμμή του τερματισμού ο Ηλίας Νικολόπουλος, ενώ 3ος ήταν ο Βασίλης Βασιλείου (39’52’’).
Στην 4η θέση τερμάτισε η Σοφία Ρήγα, που ήταν φυσικά και η νικήτρια στις γυναίκες (41’25’’ ο χρόνος της), ενώ την πλαισίωσαν στο βάθρο η Κατερίνα Γουέινερ και η Σταυρούλα Νικολούδη.
Την πρώτη 6άδα των ανδρών συμπλήρωσαν οι Σπύρος Φωτάκης (5ος) και Κώστας Γεωργιόπουλος και αντίστοιχα στις γυναίκες η Ευθυμία Αλέξη, Ευαγγελία Καρυώτη και Νικολέττα Ρομπάκη.
Στα 5 χλμ. ο 15χρονος Αλέξανδρος Μιχαλάκης του ΣΔΥΜ κατέγραψε μια ακόμη πρωτιά, με χρόνο 20’56’’), ενώ 2η τερμάτισε η 18χρονη Marlou Bilisma (21’18’’). Ο Γιώργος Μάρκο (γεν. 2001) ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου των ανδρών (23’10’’) και στο 3ο ο Θάνος Παπανικολόπουλος (γεν.2003) με χρόνο 23’15’’. Ο Νίκος Τζαμουράνης (γεν. ’79) ακολούθησε στην 4η θέση, ο μόλις 12 ετών Αναστάσης Πανας ήταν 5ος (23’18’’), ενώ 6ος τερμάτισε ο Νίκος Χιουρέας.
Μαζί με την Marlou Bilisma την 3άδα των νικητριών συμπλήρωσαν η Παναγιώτα Βλαχάκη και η Kot Tamara.
Στην κολύμβηση ο παλιός πρωταθλητής Ελλάδος και νυν προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, Τάκης Λαγοπάτης ήταν ο νικητής στο 1 χλμ. με επίδοση 14’59’’, 2ος ήταν ο Παναγιώτης Τσαλίκης 15’43’’) και 3ος ο Αριστείδης Σπυρόπουλος (16’29’’).
Πρώτη γυναίκα ήταν η Ολυμπία Τσαλίκη (18’36’’), 2η η Νάγια Τσατσάκη και 3η η Βασιλική Βετουλάκη.
Στα 2 χλμ. η μικρή Άρτεμις Πατικοπούλου που ήταν πέρυσι νικήτρια στις γυναίκες, φέτος ήταν 1η στη γενική καταταξη, με χρόνο 29’26’’. Δεύτερος και νικητής στους άνδρες ήταν ο Νίκος Τζοβάρας (33’36’’), ενώ ακολούθησαν οι Δημήτρης Βίγγος και Alex Crash. H Βασιλική Μαυρίδου ήταν η 2η θηλυκή συμμετοχή και κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στις γυναίκες, ενώ συνολικά συμμετείχαν 15 κολυμβητές και κολυμβήτριες στην μεγάλη αυτή απόσταση.
Στο 1 χλμ. κολύμβηση τερμάτισαν 37 ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες, ενώ στο τρέξιμο έλαβαν μέρος περίπου 250 δρομείς (141 στα 10 χλμ. και 112 στα 5 χλμ.), καθώς και δεκάδες λιλιπούτειοι δρομείς στον «μικρό» αγώνα.
Τους αγώνες διοργάνωσαν ο Δήμος Δυτικής Μάνης σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Mani Academy και τον Πήγασο Μάνης και φυσικά το ραντεβού ανανεώθηκε για το επόμενο καλοκαίρι…

***  "Έδεσε" και ο Παππάς!
Το τυπικό μέρος της συμφωνίας Παναθηναϊκού και Νίκου Παππά ανακοινώθηκε σήμερα, με τον παίκτη να παραμένει «πράσινος» για δύο ακόμη χρόνια.  

~Το τυπικό μέρος της συμφωνίας Παναθηναϊκού και Νίκου Παππά ανακοινώθηκε σήμερα, με τον παίκτη να παραμένει «πράσινος» για δύο ακόμη χρόνια. Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να ισχυροποιεί τον ελληνικό κορμό του και δίνει στον Έλληνα σκόρερ θέση πρωταγωνιστή την επόμενη σεζόν, μιας και αυτός υπολογίζεται για βασικό 2άρι. Ο 28χρονος Παππάς βρίσκεται στον Παναθηναϊκό από το 2013. 

***  Τέλος από το Πόρτλαντ ο Παπαγιάννης
Το Πόρτλαντ αποδέσμευσε τον Γιώργο Παπαγιάννη, ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό.



TRAIL BLAZERS WAIVE GEORGIOS PAPAGIANNISPosted: Jul 17, 2018
PORTLAND, Ore. (July 17, 2018) – The Portland Trail Blazers have waived center Georgios Papagiannis, it was announced today by president of basketball operations Neil Olshey.
Papagiannis, 21, appeared in one game for the Trail Blazers during the 2017-18 season, recording two points, one rebound and two steals in four minutes.
Signed by the Trail Blazers to a 10-day contract on March 8, 2018 and a standard NBA contract on March 18, 2018, Papagiannis holds career averages of 4.1 points, 3.2 rebounds and 12.2 minutes in 39 games with Portland and Sacramento.  
***    Δώνης: «Αποδείξαμε ότι είμαστε δυνατοί»
Ο Χρήστος Δώνης τονίζει ότι παρά τις δυσκολίες ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει μία καλή πορεία στην νέα σεζόν.

~Ο Χρήστος Δώνης τονίζει ότι παρά τις δυσκολίες ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει μία καλή πορεία στην νέα σεζόν.
Αναλυτικά τι δήλωσε ο παίκτης των «πράσινων» στην LiveSport:
Για το αν η προετοιμασία του θυμίζει αυτή του 2013:
 «Προσωπικά πιστεύω ότι το καλοκαίρι του 2013 ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα. Όμως δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να συγκρίνω καταστάσεις. Ξέρουμε τι συμβαίνει στην ομάδα, αποδείξαμε πέρυσι ότι είμαστε δυνατοί και πιστεύω ότι θα τα βγάλουμε πέρα».
Για τους στόχους του Παναθηναϊκού:
 «Αρχίζουμε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, κάτι που αποτελεί ένα μεγάλο ντεζαβαντάζ για εμάς. Επιβάλλεται, όμως, να βγάλουμε το συντομότερο δυνατό αυτό το βάρος από πάνω μας. Από την άλλη, δεν θα ήθελα να θέση στόχους από τόσο νωρίς, αλλά θα παίξουμε σε δύο διοργανώσεις, στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο καλύτερα γίνεται και θα δούμε τι θα καταφέρουμε».
Για το γεγονός ότι έχει προπονητή τον πατέρα του: «Στην αρχή αισθάνθηκα κάπως περίεργα, αλλά μέρα με τη μέρα το συνηθίζω. Από εκεί και πέρα, στο γήπεδο δεν τον βλέπω ως πατέρα, αλλά ως προπονητή».


~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
 https://twitter.com/stamos01  .-  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6427  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas          stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
Σύνολον                                  14.445    βίντεο   .-  
~*

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΙΟΥΛΙΟΥ  2018  :   
~* ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 01  ΙΟΥΛΙΟΥ  2018 .  ΚΑΛΟ και Ευλογημένο μήνα για όλους μας !: http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .-  
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της  ενημέρωσης .  Δευτέρα  02  Ιουλίου 2018.  ΟΜΟΡΦΗ , ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~*  ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη  03  Ιουλίου  2018 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~* ARFARA ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 04 Ιουλίου  2018  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara.html  .- 
~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
Πέμπτη 05 Ιουλίου 2018  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara.html  .  - 
~* ARFARA 2  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της  ενημέρωσης .  Πέμπτη  05  ΙΟΥΛΙΟΥ 2018  :  http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/07/arfara-2.html .-
~* ARFARA    ΑΡΦΑΡ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 06 Ιουλίου 2018 : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-  
~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 07  Ιουνίου 2018 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  08- Ιουλίου 2018 . : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .-
~*  Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018 , ARFARA ΑΡΦΑΡΑ  , ΒΙΝΤΕΟ από εκδηλώσεις και ΟΜΙΛΙΕΣ στο ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  , : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara-08-2018-video-1.html  .-   
~**  ARFARA ΑΡΦΑΡ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα  09 Ιουλίου 2018 . : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
  
~* arfara ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης.
ΤΡΊΤΗ 10  Ιουλίου 2018  : http://snsarfara.blogspot.com/2018/07/arfara.html .
~* ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 11 Ιουλίου  2018:  http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~* ARFARA ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 12 Ιουλίου 2016   :
  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara_12.html .-
~ * ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara_13.html .-
~* ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ.. ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ....Σάββατο  14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ,  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/14-2018.html .-
~*ARFARA ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 .  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/arfara_14.html .-
~*   ARFARA  ΑΡΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  15 ΙΟΥΛΙΟΥ  2018 .  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara_15.html .-
 ~* ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara_15.html     .-
~* ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης ..
Τρίτη 17 Ιουλίου  2018  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara_17.html ~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ  μας   Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 18 Ιουνίου 2018   : http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~*
~*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου