arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Μαρτίου  2015 :
Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών

~   Γ΄ Χαιρετισμοί στην Παναγία  μας στο Αρφαρά 13/03/2015 : http://youtu.be/fo34CS1BeWE ,
~ Γ΄ Χαιρετισμοί Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών 13/03/2015 : http://youtu.be/KudzGeoV3GQ ,

***14 Μαρτίου
Ευσχήμονος του ομολογητού, επισκόπου Λαμψάκου († θ΄αι.), Βενεδίκτου οσίου (1), αρχιμανδρίτου Ρώμης († 543). Μάρτυρος Αλεξάνδρου του εν Πύδνη.

(1) O όσιος Βενέδικτος, γεννήθηκε στη Νουρσία της Ιταλίας και έζησε τον 6ο αι. Οι γονείς του ευγενείς και πλούσιοι τον ανέθρεψαν με αγάπη, ταπεινό φρόνημα και βαθιά ευσέβεια. Μόλις ενηλικιώθηκε, εγκατέλειψε τα πατρικό σπίτι και αποσύρθηκε σ` ένα φαράγγι στο Απέννινα όρη, όπου επιδόθηκε με θαυμαστό ζήλο στην προσευχή, την άσκηση και τη μελέτη. Γρήγορα η ασκητική και αγία ζωή του, έγινε γνωστή και απέκτησε μεγάλη φήμη. Σε διάστημα λιγότερο των είκοσι ετών ήλθαν κοντά του 170 περίπου μοναχοί, με αποτέλεσμα το έτος 540 να ιδρύσει μοναστήρι επάνω στο Όρος Κασσίνο. O όσιος Βενέδικτος, είναι ο ιδρυτής του μοναχικού τάγματος των Βενεδικτίνων, το οποίο υφίσταται μέχρι και σήμερα στη Δυτική Εκκλησία. O όσιος, προαισθάνθηκε το τέλος του και έδωσε εντολή να ανοιχθεί τάφος για τον ενταφιασμό του. Μετά από ολιγοήμερη ασθένεια και αφού μετάλαβε των αχράντων μυστηρίων εκοιμήθη ειρηνικά το έτος 543 σε ηλικία 62 ετών.
14/03 Απολυτίκιο Αγ. Βενεδίκτου - 14 ΜΑΡΤΙΟΥ: http://youtu.be/Kc9orD_97jU ,


*** Ανέλαβε ο Μεσσήνιος Προκόπης Παυλόπουλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας         
      
Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προσήλθε χθες στις 6.00 το απόγευμα στη Βουλή των Ελλήνων και ορκίστηκε ενώπιον της Ολομέλειας του Σώματος. Αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων.
  Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας
Σήμερα και ώρα 12.00, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί την εθιμοτυπική υποβολή συγχαρητηρίων του πρωθυπουργού, της προέδρου της Βουλής, του Αρχιεπισκόπου, του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης, πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, των αρχηγών των αναγνωρισμένων από τον Κανονισμό της Βουλής πολιτικών κομμάτων και των κομμάτων που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρώην πρωθυπουργών, πρώην προέδρων της Βουλής, υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, του Έλληνα επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, των αντιπροέδρων της Βουλής, του Έλληνα αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βουλευτών και ευρωβουλευτών.
Θα υποβάλουν, επίσης, τα συγχαρητήριά τους η ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, οι αρχηγοί ξένων διπλωματικών αποστολών, η περιφερειάρχης Αττικής, ο δήμαρχος Αθηναίων, τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι αρχηγοί ξένων δογμάτων, και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Θα ακολουθήσουν οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος, Ελληνικής Ακτοφυλακής και Πυροσβεστικού Σώματος, οι γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης, της Βουλής και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων των ΑΕΙ και της Συνόδου των Προέδρων των ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα, οι πρόεδροι της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και οι πρόεδροι των Ανεξάρτητων Αρχών.
  Φόρος τιμής στον Κωνσταντίνο Καραμανλή
Φόρο τιμής στον Κωνσταντίνο Καραμανλή απέτισε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής. Ο κ. Παυλόπουλος με την ευκαιρία της εκλογής του επισκέφτηκε το πρωί το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου ήταν μέλος μέχρι τώρα.
Τον κ. Παυλόπουλο υποδέχτηκαν στο Ίδρυμα ο πρόεδρος, πρέσβης Πέτρος Μολυβιάτης, ο αντιπρόεδρος Αχιλλέας Καραμανλής και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Κώστας Καραμανλής.
  Μέγιστη τιμή για την Καλαμάτα
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στη συνεδρίασή του της 26ης Φεβρουαρίου 2015, για την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων του συμπατριώτη μας Προκόπη Παυλόπουλου ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, εξέδωσε ψήφισμα, στο οποίο τονίζει πως «θεωρεί την ψήφιση του κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ως έκφραση μεγίστης τιμής και για την πόλη της Καλαμάτας».
Επίσης, του εύχεται καλή επιτυχία στα υψηλά του καθήκοντα και τον «διαβεβαιώνει πως ο λαός και ο Δήμος της Καλαμάτας θα τον στηρίζει στο δύσκολο έργο και στον αγώνα του, ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση των δυσκολιών και αδιεξόδων που ταλαιπωρούν τη χώρα και το λαό μας τα τελευταία χρόνια».

***    Στον παγκόσμιο χάρτη του Ιατρικού Τουρισμού η Κυπαρισσία και η Τριφυλία         
     
Στον παγκόσμιο χάρτη του ιατρικού τουρισμού μπήκαν η Κυπαρισσία και η Τριφυλία ευρύτερα, μετά την επιτυχή διεξαγωγή του 1ου Συνεδρίου για τον Ιατρικό Τουρισμό, που διοργάνωσε το δίκτυο των Εξειδικευμένων Ιατρών Med-Professionals, την Κυριακή 8 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Athens Titania Hotel.
Στο συνέδριο συμμετείχε, ως μέλος του δικτύου των Εξειδικευμένων Ιατρών, η βιοπαθολόγος - μικροβιολόγος Αλεξάνδρα Μαστρογιαννάκη-Μαρίνη, από την Κυπαρισσία, η οποία μίλησε αναπτύσσοντας το θέμα «Ιατρικός Τουρισμός και Κυπαρισσία… Τόπος να ζεις και να επισκέπτεσαι!».
Στη μεστή παρουσίασή της αναφέρθηκε στις ομορφιές και τους αρχαιολογικούς τόπους - σταθμούς της Πελοποννήσου και ειδικότερα του Νομού Μεσσηνίας, εστιάζοντας στην Τριφυλία και την Κυπαρισσία. Πρόβαλε τις υγειονομικές δομές της επαρχίας Τριφυλίας (Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Αγροτικά Ιατρεία, Κέντρα Υγείας, Ιδιωτικά Ιατρεία, Εργαστήρια, Οδοντιατρεία, Φυσικοθεραπευτήρια, Φαρμακεία). Επίσης, παρουσίασε τις υπηρεσίες που προσφέρει το Εργαστήριό της με μια δυνατή ομάδα εργασίας (βοηθούς μικροβιολόγου - νοσηλεύτριες και γραμματειακή υποστήριξη) και σύγχρονα μηχανήματα.
Στόχος του συνεδρίου ήταν να καταστεί η Ελλάδα ο πιο ανταγωνιστικός χρυσός προορισμός για ταξιδιώτες υγείας! Επίσης, παρουσιάστηκε το νέο έντυπο των Med-Professionals, το δίγλωσσο αφιέρωμα σε Εξειδικευμένους Έλληνες Ιατρούς, κάτι που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα διανεμηθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους με τον Ιατρικό Τουρισμό φορείς.
Το Forum παρουσίασε με μεγάλη θέρμη ο κ. Κώστας Παπασπήλιος, συγγραφέας, ενώ η πρόεδρος του Δικτύου Med-Professionals, Ελένη Χόβρη, μίλησε για το χτίσιμο αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στους ταξιδιώτες Υγείας και τη χώρα μας.
Όσο για τις θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν ήταν: Εισήγηση του καθηγητή Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, Ιωάννη Τούντα, σχετικά με την ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα. Εξελίξεις για τον Ιατρικό Τουρισμό από τον πρόεδρο του ΕΟΤ, Χρήστο Πάλλη. Θεσμικό Καθεστώς σχετικά με τον Ιατρικό Τουρισμό, Διεθνής πιστοποίηση (ISO/TEMOS Quality in Medical Care Worldwide) - Προγράμματα ΕΣΠΑ/Υγεία (εκτενής αναφορά στα προγράμματα), από τον Ιωάννη Αδαμόπουλο (αντιπρόεδρος ADT Experts Consultants). BUPA ασφαλιστική και Ιατρικός Τουρισμός, από τον Χαράλαμπο Πουλαντζά (διευθύνων Σύμβουλος TE-TRUST).
Επίσης με στόχο την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τουριστών υγείας, των διεθνών ασφαλιστικών εταιρειών και των tour facilitators, σχετική αναφορά έγινε από εκπρόσωπο του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων, ενώ καταξιωμένοι Έλληνες Επιστήμονες παρουσίασαν καινοτομίες και τεχνικές που καθιστούν την Ελλάδα ισάξιο προορισμό διεθνώς.
Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Σπύρος Κοκκινάκης, ο Ευστράτιος Χατζηχαραλάμπους, προϊστάμενος Τμήματος Αγωγής Υγείας και Πρόληψης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Πρόληψης και ο Κρέων Συμεωνίδης του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς, ενώ παρευρέθησαν εκπρόσωποι άλλων κρατών (Κίνα, Ρωσία) παρέχοντας πληροφορίες και εμπεριστατωμένο υλικό για το εκάστοτε θεσμικό καθεστώς στον τομέα του Ιατρικού Τουρισμού. 

*** Αλλάζει στο οδικό δίκτυο της Καλαμάτας με αρκετές μονοδρομήσεις (δείτε τις αλλαγές)         
       
Από την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Μαρτίου, θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις βάσει απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, που αφορούν σε μονοδρομήσεις στο οδικό δίκτυο που περικλείεται από τις οδούς Παλαιολόγου, Λακωνικής, Ηρώων και Βασ. Γεωργίου. Όπου δεν υπάρχει σήμανση, ισχύουν όσα αναφέρονται στον ΚΟΚ (προτεραιότητα από δεξιά).
Η εφαρμογή των παρεμβάσεων (μονοδρομήσεις και καθορισμός προτεραιότητας) υλοποιείται με την κατάλληλη κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση.
  Στην κατεύθυνση Ανατολή - Δύση:
-Οδός Νικηταρά από την οδό Αλεξάκη έως την οδό Κλυταιμνήστρας, με κατεύθυνση προς την οδό Κλυταιμνήστρας (στο τμήμα από Παλαιολόγου έως Αλεξάκη είναι μονοδρομημένη)
-Οδός Π. Καίσαρη από την οδό Ρ. Φεραίου έως την οδό Ηρακλέους με κατεύθυνση προς την οδό Ηρακλέους (στο τμήμα από Παλαιολόγου έως Ρήγα Φεραίου είναι ήδη μονοδρομημένη)
-Οδός Ρουμελιώτου από την οδό Ρ. Φεραίου έως την οδό Μ. Αλεξάνδρου με κατεύθυνση προς την οδό Μ. Αλεξάνδρου (στο τμήμα από Ακρίτα έως Ρ. Φεραίου είναι ήδη μονοδρομημένη)
-Οδός Ιφίτου από την οδό Ηρακλέους έως την οδό Ηρώων με κατεύθυνση προς την οδό Ηρώων
-Οδός Σαρανταπόρου από την οδό Νίκης έως την οδό Ρ. Φεραίου με κατεύθυνση προς την οδό Ρ. Φεραίου (στο τμήμα Ρ. Φεραίου έως Παλαιολόγου είναι ήδη μονοδρομημένη)
-Οδός Μ. Τρουπάκη από την οδό Μ. Αλεξάνδρου έως την οδό Ρ. Φεραίου  με κατεύθυνση προς την οδό Ρ. Φεραίου (στο τμήμα Ρ. Φεραίου έως Παλαιολόγου είναι ήδη μονοδρομημένη).
  Με κατεύθυνση Βορρά-Νότο:
-Οδός Μ. Αλεξάνδρου, μέχρι πλήρους διάνοιξης που μπορεί να λειτουργήσει σαν διπλής κατεύθυνσης, προτείνεται από την οδό Λακωνικής έως την οδό Π. Καίσαρη με κατεύθυνση προς την οδό Π. Καίσαρη και από την οδό Β. Γεωργίου έως την οδό Μ. Τρουπάκη με κατεύθυνση προς την οδό Μ. Τρουπάκη
-Οδός Ρ. Φεραίου από το παρκάκι της οδού  Καίσαρη έως την οδό Β. Γεωργίου  με κατεύθυνση προς τη Β. Γεωργίου.
-Οδός Αλεξάκη από την οδό Λακωνικής έως την οδό Π. Καίσαρη με κατεύθυνση προς την οδό Π. Καίσαρη
-Οδός Κλυταιμνήστρας από τον Λακωνικής έως την οδό Β. Γεωργίου με κατεύθυνση προς την οδό Β. Γεωργίου
-Οδός Ν. Μεθώνης από την οδό Καίσαρη έως την οδό Λακωνικής με κατεύθυνση προς την οδό Λακωνικής
-Οδός Νίκης από την οδό Β. Γεωργίου έως την οδό Λακωνικής με κατεύθυνση προς την οδό Λακωνικής
-Οδός Ηρακλέους από την οδό Π. Καίσαρη έως την οδό Ιφίτου με κατεύθυνση προς την οδό Ιφίτου.
Οι οδοί (απέναντι από το Ανατολικό Κέντρο) Πολυχάωνος και Περιήρους, λόγω της στενότητάς τους, μονοδρομούνται με κατεύθυνση από Λακωνικής προς Περικλέους και από Πολυχάωνος προς Λακωνικής.
Σε όλους τους υπόλοιπους δρόμους μικρότερου πλάτους λόγω ιδιαιτέρων δυσκολιών που παρουσιάζουν δε γίνεται παρέμβαση κυκλοφοριακά και λειτουργούν ως έχουν.
  Προτεραιότητα οδών και στάθμευση οχημάτων.
Στην εν λόγω περιοχή που προτείνονται οι μονοδρομήσεις προτεραιότητα έχουν οι οδοί Βασ. Γεωργίου, Ακρίτα, Παλαιολόγου, Λακωνικής και Ηρώων έναντι όλων των καθέτων σ’ αυτές. Επιτρέπεται   η   στάθμευση     των  αυτοκινήτων  στις  οδούς  όπου δεν  εμποδίζεται  η κυκλοφορία των οχημάτων.

***  Έκρηξη σε καφετέρια στο Ασπρόχωμα
 
Μια ισχυρή έκρηξη αναστάτωσε την περιοχή του Ασπροχώματος όταν πιθανότατα εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σε καφετέρια δίπλα στον ΟΑΕΔ. Δεν έχει υπάρξει κάποιος τραυματισμός ενώ υπάρχουν υλικές ζημίες. Σε λίγο περισσότερη ενημέρωση. - 

***  Το Facebook σβήνει τα αγορασμένα ή ανενεργά likes των σελίδων          
      
Σε εκκαθάριση των Facebook Pages προχωρά το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, και όπως εκτιμά το reforme.gr, θα φέρει μεγάλες αλλαγές στον αριθμό των Likes που έχουν συγκεντρώσει.
Το Facebook έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα αφαιρέσει από όλες τις Σελίδες τα Likes τα οποία έχουν γίνει από λογαριασμούς οι οποίοι είναι ανενεργοί.
Είναι γνωστή η πρακτική πολλών Σελίδων να «αγοράζουν» πακέτα εκατοντάδων ή ακόμη και χιλιάδων Likes σε μία προσπάθεια να δείξουν στο κοινό ότι έχουν μεγάλη απήχηση. Τα«αγορασμένα» Likes γίνονται συνήθως από λογαριασμούς οι οποίοι δημιουργούνται μόνο για αυτόν τον λόγο και ουσιαστικά παραμένουν ανενεργοί. Το φαινόμενο έχει παγκόσμια διάσταση και οι περισσότεροι από αυτούς τους ανενεργούς λογαριασμούς προέρχονται από χώρες όπως η Ινδία. Η πρακτική αυτή έχει πάρει διαστάσεις και στην Ελλάδα, όπου πολλές σελίδες εμφανίζουν ξαφνικά δεκάδες χιλιάδες νέα Likes. Στην πραγματικότητα τα «αγορασμένα» Likes δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στην απήχηση των αναρτήσεων κάποιας Σελίδας, πέρα από την προσπάθεια να φανεί «ελκυστική» στους χρήστες του Facebook.
Οι αλλαγές που προωθούνται δεν αφορούν τους απλούς χρήστες οι οποίοι διατηρούν προσωπικούς λογαριασμούς. Μένει να διαπιστωθεί η έκταση των …εκκαθαρίσεων του Facebook το οποίο ενημέρωσε ήδη με μήνυμα τους διαχειριστές των Σελίδων για τις αλλαγές που προωθεί. Το μήνυμα είχε ως εξής:
«Αλλάξαμε πρόσφατα τον τρόπο με τον οποίο μετράμε σε πόσους αρέσει κάθε Σελίδα. Μετά τις 12 Μαρτίου, οπότε και θα αφαιρέσουμε τα «Μου αρέσει!» από ανενεργούς λογαριασμούς στο Facebook, μπορεί να παρατηρήσετε μια μείωση στον αριθμό των ατόμων που τους αρέσει η Σελίδα σας».

*** Τις κατήγγειλε ότι τον λήστεψαν και τον μήνυσαν για ασελγείς πράξεις          
      
Ένα περίεργο περιστατικό διαδραματίσθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στη γέφυρα του Παμίσου, κοντά στη Μεσσήνη.
Ένας 30χρονος άντρας κατήγγειλε ότι σταμάτησε στην περιοχή για τη σωματική του ανάγκη και ξαφνικά περίπου 10 τσιγγάνοι τού επιτέθηκαν, έσπασαν με πέτρες το τζάμι του συνοδηγού και του πήραν, όπως ο ίδιος λέει, με τη χρήση σωματικής βίας 1.500 ευρώ, μια χρυσή αλυσίδα και μια κάμερα.
Η Αστυνομία συνέλαβε 3 νεαρές τσιγγάνες, 25 και 30 ετών και μια 16χρονη για ληστεία σε βάρος του 30χρονου.
Αυτές, όμως, δίνουν τη δική τους εκδοχή για το τι έγινε στη γέφυρα του Παμίσου, ενώ η μητέρα της ανήλικης κατέθεσε εναντίον του μήνυση ότι με ασελγείς χειρονομίες και πράξεις προσέβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.
Έτσι, όλοι μαζί χθες το μεσημέρι, αφού συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, για να δώσουν εξηγήσεις.
Οι τρεις τσιγγάνες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα.  Β.Β. 

*** Παραμένει στο Δημοτικό Ωδείο ο Δ. Μαλλούχος

Το καλύτερο τέλος για την πόλη και το Δημοτικό Ωδείο είχε το μυστήριο με την παραίτηση ή όχι του καλλιτεχνικού διευθυντή του, Διονύση Μαλλούχου. Σε συνάντηση που είχε ο ίδιος με το δήμαρχο Π. Νίκα δόθηκαν διαβεβαιώσεις και οι απαραίτητες εξηγήσεις. Ο κ. Μαλλούχος πείστηκε απ’ όσα άκουσε και αναθεώρησε την αρχική του απόφαση. Το θέμα ξεκαθαρίστηκε οριστικά στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, έπειτα από ενημέρωση του προέδρου της επιχείρησης, Θανάση Ηλιόπουλου. Όπως είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες και στο «Θάρρος», επίσημο έγγραφο με την παραίτηση του κ. Μαλλούχου δεν κατατέθηκε. Από εκεί και πέρα, υπήρξαν κάποιες διαφωνίες μεταξύ των δύο, αλλά για τον πρόεδρο της "Φάρις" αυτός δεν ήταν και λόγος για παραίτηση. Πρόσθεσε, δε, ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου χαίρει της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης της Δημοτικής Αρχής, ενώ το έργο του στο χώρο ευθύνης του αποδεικνύει και την ποιότητά του. Η αντιπρόεδρος της «Φάρις», Αναστασία Μπελογιάννη, που έχει και την ευθύνη του Δημοτικού Ωδείου, πρόσθεσε ότι η συνεργασία με τον Διονύση Μαλλούχο θα συνεχίσει να είναι η καλύτερη δυνατή και ότι προβλήματα που αφορούσαν ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας, έχουν διευθετηθεί. Τέλος, ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Τάσος Πολυχρονόπουλος, δήλωσε ότι οι απαντήσεις της διοίκησης της «Φάρις» για το θέμα του διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου δεν είναι επαρκείς, υπογράμμισε ωστόσο ότι η παραμονή του αποτελεί θετική εξέλιξη. Α.Π. - 

*** Η εποχή της μαγειρικής και των σεφ…
Για το σκληρό βοριά που φυσάει απ’ τις Βρυξέλλες και τη Γερμανία και κάνει τους λύκους να ουρλιάζουν, δείχνοντας τα δόντια τους στην Ελλάδα, ήθελα να γράψω. Προέχει το πάθος για αξιοπρέπεια και το ρίσκο μιας κυβέρνησης να τα βάλει με τα θηρία. Ελπίζουμε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Γι’ αυτό και ο Τσίπρας, που κάνει πολύ καλά και έχει το θάρρος να μιλά γι’ αυτά που κανείς πρωθυπουργός δεν τόλμησε πριν να μιλήσει, πρέπει να γνωρίζει ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δε θα ξεχαστούν, ούτε θα περάσουν έτσι. Το Βερολίνο θα θελήσει να τιμωρήσει, δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Ό,τι γίνει, λοιπόν, στην κατεύθυνση που ερεθίζει τη γερμανική πολιτική, πρέπει να είναι πάρα πολύ καλά προετοιμασμένο και απόλυτα αποφασισμένο. Γιατί η σύγκρουση θα έρθει, θα είναι σφοδρή και, κυρίως, θα είναι ανήθικη. Αλλά, όπως πάντα, για αλλού κινήσαμε και αλλού η ζωή μάς πάει. Από τη στοίβα των εφημερίδων που ήταν απλωμένη στο γραφείο ξεχείλιζαν περιοδικά μαγειρικής. Πολίτικη κουζίνα, κρητική κουζίνα, μεσογειακή διατροφή, τα μυστικά της Σαρακοστής. Για τη μεσσηνιακή δεν είχε. Πολύ όμορφες εκδόσεις, βαρύ χαρτί και φαγητά σε φωτογραφίες να σου... πέφτουν τα σάλια. Τηλεόραση δε βλέπω, αλλά έμαθα ότι κι εκεί γίνεται της... κουζίνας. Τελικά, διανύουμε την εποχή της μαγειρικής και των σεφ. Στην εποχή του υλισμού, του καταναλωτισμού και της υπερβολής, ο σεφ παίρνει τα σκήπτρα από τους πνευματικούς ανθρώπους. Κρεμόμαστε απ’ τα χείλη του και μελετούμε τις γραφές του. Ακολουθούμε τους δρόμους που άνοιξε κι είναι το πρότυπό μας. Αυτόν προσπαθούμε να μιμηθούμε και να ξεπεράσουμε. Είναι ο γκουρού και ο δάσκαλος, κριτής και τιμητής. Διαβάζουμε συνεντεύξεις του επί παντός επιστητού, μαθαίνουμε για τα βιώματα που τον σημάδεψαν, κάνουμε ουρές στο εστιατόριό του, τον εμπιστευόμαστε ακόμα και για να μας δείξει τον κόσμο μέσα από τα μάτια του. Δύσκολη και σεβαστή η δουλειά του σεφ και του αρχιμάγειρα. Και ποια δουλειά δεν είναι; Κάθε άνθρωπος έχει ενδιαφέροντα πράγματα να πει και να δώσει. Κι αν υπάρχει φαντασία και διάθεση, πραγματικά η μαγειρική προσφέρεται για να δημιουργήσει κάποιος. Ποιος εραστής του φαγητού δε δοκίμασε να πειραματιστεί κάποιες στιγμές στην κουζίνα του, μονάχος ή με φίλους; Και ποιος δε θα αναγνωρίσει το μεγαλείο κάποιου πρωτοπόρου σεφ ή δε θα συγχαρεί το δημιουργό ενός πρωτότυπου πιάτου; Μέχρι εκεί. Από εναλλακτικές κι από προτάσεις για φαγητό η εποχή δεν πάσχει. Γέμισαν οι οθόνες και τα ιλουστρασιόν περιοδικά. Τι κι αν οι περισσότεροι αδυνατούμε να ανταποκριθούμε οικονομικά στο σπορ και μοναχά ξερογλειφόμαστε με την εικόνα. Από πνευματική τροφή ξεμένουμε, εκεί έχουμε ζήτημα μεγάλο. Πενία και λιμός. Όχι πως δεν υπάρχει διαθέσιμη, αλλά δεν ξέρουμε πού να τη βρούμε και πώς να την αναζητήσουμε, έτσι που τη θάψανε κάτω από τόνους αποφάγια. Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

*** Απείκασμα σοφίας

«Ο Παράδεισος βρίσκεται εκεί που είναι η Εύα» Μαρκ Τουέιν (1835 – 1910, Αμερικανός συγγραφέας) - 

*** Απείκασμα σοφίας…

«Οι άνθρωποι που πάνε μπροστά σ’ αυτό τον κόσμο, είναι αυτοί που σηκώνονται, αναζητούν τις συνθήκες που θέλουν κι αν δεν τις βρουν, τις διαμορφώνουν μόνοι τους» Τζωρτζ Μπέρναντ Σω (1856 – 1950, Ιρλανδός συγγραφέας, Νόμπελ Λογοτεχνίας 1925) -

***  Δεύτε λάβετε φως… 
«Το μέσο είναι το μήνυμα», διατυμπάνιζε ο αρχιερέας της μαζικής κουλτούρας και μεταφυσικός των media, Μάρσαλ Μακ Λούαν. Ο κορυφαίος επικοινωνιολόγος -στοχαστής είχε αναφερθεί πρώτος στο μαζικό πολιτισμό του «παγκόσμιου χωριού», όπως αποκαλούσε ήδη τον πλανήτη μας από την εποχή της τηλεόρασης. Ο Καναδός θεωρητικός υποστήριζε από τη δεκαετία του ’60 ότι «σήμερα ο καθένας μας ζει εκατοντάδες χρόνια μέσα σε μια δεκαετία», καθιερώνοντας τον όρο media με τη σημερινή τους σημασία. Επαληθεύτηκε στο έπακρο, καθώς μέσα από την τηλεόραση, το ίντερνετ και, κατ’ επέκταση, τα social media έχουμε απίστευτη σε όγκο πληροφόρηση καθημερινά, που, για να την αποκτήσεις πριν την εμφάνισή τους, θα χρειάζονταν πολλές ζωές. Είναι τρομακτικής δύναμης όπλο το διαδίκτυο. Έχοντας υπόψη, λοιπόν, τις προφητείες του γκουρού των media, έρχεται, ανήμερα της απελευθέρωσής της, στην Καλαμάτα, η πρώτη-τη τάξει-μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου, η GOOGLE. Τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι; Να μας ανοίξει ακόμη περισσότερο τα μάτια στην τουριστική αγορά και την ανάπτυξή της. Και είναι τύχη για την πόλη που τα έμπειρα στελέχη της την επέλεξαν από όλη την Πελοπόννησο. Τύχη για την Καλαμάτα, αλλά μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή από την GOOGLE. Έτσι είναι στην εξάδα μαζί με Μύκονο, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Αθήνα. Είχαν προηγηθεί τα Χανιά από την Περιφέρεια της Κρήτης τον περασμένο Σεπτέμβρη, όπου ξεκίνησε την πρωτοβουλία του ο διαδικτυακός κολοσσός με το «Grow Greek TourismOnline». Περισσότερες, δε, από 650 τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις εκπαιδεύτηκαν σε διαδικτυακά εργαλεία, προκειμένου να ενισχύσουν την ανάπτυξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Στην Ελλάδα, μόνο το 10% των διεθνών τουριστικών αφίξεων προέρχεται μέσω του διαδικτύου, λόγω της χαμηλής διαδικτυακής παρουσίας σ’ αυτό των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων. Με την επέκταση της πρωτοβουλίας, οι επιχειρήσεις θα ενημερωθούν για τις διεθνείς τάσεις αναζήτησης των βασικών τουριστικών αγορών της Ελλάδας, αλλά και του κάθε επί μέρους προορισμού, καθώς και για βέλτιστες τεχνικές που αφορούν στη διαδικτυακή τους παρουσία. Επιπλέον, θα λάβουν υποστήριξη για τη χρήση διαδικτυακών εργαλείων μάρκετινγκ, προκειμένου να ενισχύσουν την παρουσία τους στα αποτελέσματα των αναζητήσεων και στους Χάρτες της Google, αλλά και να προωθήσουν τις προσφορές τους, όπως αναφέρει η σχετική είδηση. Δεύτε λάβετε φως επαγγελματίες του Τουρισμού, γιατί είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία, τόσο για την κάθε μία επιχείρηση ξεχωριστά όσο και συνολικά για τον τόπο. Ίσως δεύτερη «ζωή» -ευκαιρία δεν έχει... Γνώση στο top αυτό επίπεδο ίσως να μην ξαναϋπάρξει... - 

*** Νέος στόχος είναι να κηρυχθεί πλημμυροπαθής ο Δήμος Οιχαλίας           
     
Μονόδρομος η απόφαση σύμφωνα με τον Αρ. Σταθόπουλο
 Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 Να κηρυχθεί πλημμυροπαθής ο Δήμος Οιχαλίας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας, είναι ο νέος στόχος που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή και όπως ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Αριστ. Σταθόπουλος, θα βρίσκεται από τη Δευτέρα στην Αθήνα και θα παραμείνει όσο χρειαστεί, μέχρι την επίτευξη του στόχου.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι μονόδρομος να πετύχουμε το στόχο αυτό», καθώς ο πρώτος στόχος που είχε τεθεί, να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έχει ήδη επιτευχθεί.
Αναφερόμενος στις βροχοπτώσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να ξεχειλίσει ο Χάραδρος, είπε πως προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε όλες τις Κοινότητες, στο οδικό δίκτυο, στο φυτικό και το ζωικό κεφάλαιο, σε σπίτια και νοικοκυριά, και ήταν μια πρωτόγνωρη καταστροφή.
Μίλησε, επίσης, για τη συνεργασία με τις υπερκείμενες αρχές, ενώ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει έως τις 30 Μαΐου, και πρόσθεσε ότι αναμένεται η δημοσιοποίηση της κατ’ αρχήν εκτίμησης των ζημιών, που υπολογίζονται σε μερικά εκατομμύρια ευρώ.
«Υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να λυθούν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος θα πάσχει και τα προβλήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλους τους αρμοδίους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων «και να κηρυχθεί ο Δήμος πλημμυροπαθής, για να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να μπορέσουμε να ξαναφτιάξουμε την κατάσταση όπως ήταν πριν από την αποφράδα ημέρα της 6ης Μαρτίου».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως έχει ξεκινήσει η προσπάθεια μιας πρώτης αποκατάστασης των ζημιών από μηχανήματα του Δήμου και μισθωμένα, σημειώνοντας ότι καθημερινός σκοπός είναι παρεμβάσεις πρόληψης για την επόμενη έντονη νεροποντή.
Είπε, επίσης, ότι προσωρινά εργάζονται εκεί άτομα με το καθεστώς των πέντε ημερομισθίων το μήνα και από Δευτέρα θα ξεκινήσει η πρόσληψη του εποχικού προσωπικού, που αποφασίστηκε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο σκοπό. 

***   Στις 100 δόσεις και οι οφειλές προς τους Δήμους         
      
Και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους Δήμους θα συμπεριληφθούν στη ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο, ώστε να μπορεί ο πολίτης να τις εξοφλήσει με δόσεις.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, ύστερα από συνεννόηση με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, προωθεί διάταξη για την αποπληρωμή με διευκολύνσεις των οφειλών πολιτών προς τους Δήμους. Θα ενταχθεί πιθανότατα ως διάταξη στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση χρεών με 100 δόσεις που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.
Το αίτημα αυτό είχε τεθεί από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, είχε δύο φορές παρέμβει με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών.
Ήδη από τις 19 Φεβρουαρίου είχε ζητήσει να συμπεριλάβουν στη ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους Δήμους, ώστε να δύνανται να εξοφληθούν μέχρι και σε 100 μηνιαίες δόσεις.
Επανήλθε με επιστολή του την Πέμπτη 12 Μαρτίου  και εκ μέρους της ΚΕΔΕ ζήτησε στην ίδια ρύθμιση να υπαχθούν και οι βεβαιωμένες εισφορές σε χρήμα ή / και μετατροπές εισφορών γης σε χρήμα από τις κυρωμένες πράξεις εφαρμογής σχεδίων πόλης. Κι αυτό, προκειμένου να δοθεί διέξοδος στις πολεοδομικές ανάγκες.

***   20χρονος συνελήφθη με «συλλογή» από ξίφη και μαχαίρια          
     
Συνελήφθη, χθες (13.3.2015) το απόγευμα, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας (1) 20χρονος ημεδαπός, για παράνομη κατοχή όπλων.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 20χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:
·         Δύο (2) ξίφη με μήκος λάμας -54- και -32- εκατοστών, αντίστοιχα.
·         Δύο (2) μαχαίρια με μήκος λάμας -13- και -6- εκατοστών, αντίστοιχα.
Ο 20χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.
 
***  Σκηνοθετούσαν εικονικά τροχαία για να εισπράττουν ασφάλιστρα         
      
Σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται 16 άτομα, κατηγορούμενα για υπόθεση απάτης σε βάρος της «Εθνικής Ασφαλιστικής». Η υπόθεση αφορά εικονικές ζημιές και ανύπαρκτα τροχαία ατυχήματα τα οποία φέρονται ότι «σκηνοθετούσαν» επί πέντε χρόνια τα κατηγορούμενα άτομα προκειμένου να καρπώνονται από την εταιρεία τις αποζημιώσεις ασφαλίστρων. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η ζημιά που υπέστη η «Εθνική Ασφαλιστική» ξεπερνάει το 1,5 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με το πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ως κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν υπάλληλοι της ζημιωθείσας ασφαλιστικής εταιρείας, πραγματογνώμονες, ασφαλιστικοί πράκτορες, ένας ερευνητής ατυχημάτων, ένας ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων κ.ά. Η βασική κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι αυτή της εγκληματικής οργάνωσης.
Το διάστημα από τον Μάιο του 2007 έως τον Σεπτέμβριο του 2011 το κύκλωμα προέβη στην κατάρτιση εκατοντάδων φακέλων με πλαστά τιμολόγια και ψευδείς γνωματεύσεις, που αφορούσαν δήθεν ζημιές σε ασφαλισμένα οχήματα, με στόχο την είσπραξη αποζημιώσεων. «Διαπιστώθηκε είτε ότι το ασφαλιστικό γεγονός ήταν ανύπαρκτο είτε ότι έγινε υπερτιμολόγηση προκειμένου να καταβληθεί ποσό πολλαπλάσιο της πραγματικής ζημίας» αναφέρεται στην πρόταση που είχε υποβάλει προς το Συμβούλιο Εφετών η αντιεισαγγελέας Εφετών Δέσποινα Σιδηροπούλου και έγινε δεκτή.  ΑΜΠΕ 
 
***  Οινοποιείο Nτούγκος: «Η ποιότητα είναι μονόδρομος επιτυχίας για τα ελληνικά προϊόντα…»         
      
 
Πριν από λίγες ημέρες η “Wall Street Journal”  τόνιζε σε εκτενές αφιέρωμα στους ελληνικούς οίνους ότι η «Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στα κρασιά της».
Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι αποφασίζουν να ασχοληθούν με το «μαγικό κόσμο» του κρασιού. Παράλληλα, αρκετοί είναι και οι νέοι οινοπαραγωγοί, ενώ και τα “Wine Bar” που ανοίγουν συνεχώς αποτελούν δείγμα του ενδιαφέροντος των καταναλωτών.
Στην Καλαμάτα το Bistrot “Luna Lounge” δουλεύει αποκλειστικά με Έλληνες παραγωγούς και ελληνικές ποικιλίες κρασιών. Τον περασμένο Οκτώβριο παρουσίασε με επιτυχία έξι Έλληνες παραγωγούς, ενώ απόψε θα παρουσιάσει ακόμα τέσσερις, όπως οι Γράμψας, Ντούγκος, Αϊβαλής και Τσιμπίδης.
Το οινοποιείο της οικογένειας του Δημήτρη Ντούγκου βρίσκεται στη μαγευτική κοιλάδα των Τεμπών, στους πρόποδες του Ολύμπου, από το 1991. Η είσοδος στην επιχείρηση των παιδιών του Θάνου, γεωπόνου στο επάγγελμα και της κόρης του Λουίζας, χημικού – οινολόγου, έχει ως αποτέλεσμα σήμερα το οινοποιείο σε έκταση 76 στρεμμάτων να καλλιεργεί 12 ελληνικές και γαλλικές ποικιλίες, να παράγει 7 μοναδικές ετικέτες και να εξάγει τα κρασιά του σε 8 χώρες του εξωτερικού.
Ο Θάνος Ντούγκος μίλησε στο «Θάρρος» για τα πλεονεκτήματα των ελληνικών κρασιών, αλλά και τα μυστικά της παραγωγής:
  -Πρόσφατα η “Wall Street Journal” προέτρεπε την Ελλάδα να βασιστεί στα κρασιά της. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του ελληνικού κρασιού;
Το μεγάλο πλεονέκτημα των ελληνικών κρασιών είναι οι μοναδικές ελληνικές ποικιλίες, όπως το Ξινόμαυρο, το Ασύρτικο, το Αγιωργίτικο και πολλές άλλες... που είναι αυτόχθονες και συνάμα ασυναγώνιστες στη διεθνή αγορά.
Ένα άλλο στοιχείο είναι οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, που αποτρέπουν τις κακές χρονιές. Τέλος, το πολύ καλό όνομα, το “Brand Name” που έχει η χώρα, κυρίως λόγω της ιστορίας της, είναι κι αυτό βασικό πλεονέκτημα των ελληνικών κρασιών.
  -Ποιος είναι ο στόχος του δικού σας οινοποιείου;
Εμείς είμαστε ένα μικρό οινοποιείο υψηλής ποιότητας και σκοπός μας είναι να διατηρήσουμε αυτή την ποιότητα και το “status” των κρασιών μας. Δεν έχουμε στόχο να αυξήσουμε την παραγωγή εις βάρος της ποιότητάς μας. Νομίζω αυτός πρέπει να είναι και γενικότερα ο στόχος του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα. Είμαστε μια μικρή χώρα και δεν μπορούμε να συναγωνιστούμε άλλες στην ποσότητα, οπότε η ποιότητα των προϊόντων μας νομίζω ότι είναι μονόδρομος.
  -Είστε από τους ελάχιστους παραγωγούς που παράγετε την ποικιλία «ΟΠΑΠ Ραψάνη». Υπάρχει κάποιο μυστικό;
Είμαστε μόνο 3 παραγωγοί που παράγουμε την Ποικιλία ΠΟΠ (ΟΠΑΠ) Ραψάνη: ξινόμαυρο, κρασάτο, σταυρωτό. Η Ραψάνη είναι μια πολύ μικρή ζώνη ΠΟΠ και πολύ δύσκολη. Έχει, όμως, το πλεονέκτημα ότι η πρώτη της ύλη παράγεται σε μια ευλογημένη από κλιματολογικές συνθήκες περιοχή στους πρόποδες του Ολύμπου. Νιώθουμε, μπορώ να πω χαριτολογώντας, ευχάριστα να δουλεύουμε κάτω από το βλέμμα των θεών του Ολύμπου. Γενικότερα, η τοποθεσία των αμπελώνων παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην παραγωγή. Η Ελλάδα έχει αρκετούς ημιορεινούς όγκους στα 350-400 μέτρα ύψος, οι οποίοι περικλείονται από θάλασσα. Αυτή η μορφολογία του εδάφους και οι κλιματολογικές συνθήκες είναι βασικό συστατικό στην ποιότητα της πρώτης ύλης και της παραγωγής στη συνέχεια.
  -Τι θα συμβουλεύατε έναν οινόφιλο για την επιλογή ενός κρασιού;
Δε νομίζω ότι μπορώ να συμβουλέψω κάποιον, γιατί το κρασί είναι κάτι πολύ υποκειμενικό, έχει να κάνει και με τη γεύση, το φαγητό και πολλά άλλα. Θα έλεγα, όμως, σε κάποιον που τώρα αρχίζει να «μυείται» στον κόσμο του κρασιού, να επιλέγει «αρωματικά» στα λευκά και μαλακά στα «ερυθρά», ώστε σιγά σιγά να δοκιμάσει κι άλλες γεύσεις, πιο περίεργες.
  -Η τιμή ενός κρασιού είναι ενδεικτική της ποιότητάς του;
Όχι πάντα... Υπάρχουν, π.χ., κρασιά που κοστίζουν 1.000 και 2.000 ευρώ και αυτή η τιμή δεν είναι ενδεικτική της ποιότητάς τους. Γενικότερα, όμως, σε μια ώριμη και φυσιολογική αγορά υπάρχει αντιστοιχία τιμής και ποιότητας, και συνήθως οι καταναλωτές είναι αυτοί που αποβάλλουν αυτούς που δεν ανταποκρίνονται στην ισορροπία ποιότητας και τιμής.
  -Ποιες είναι οι δικές σας αγαπημένες ποικιλίες κρασιών;
Αναμφισβήτητα το Ξινόμαυρο στα ερυθρά και το Ασύρτικο στα λευκά. Δύο μοναδικές, ασυναγώνιστες ελληνικές ποικιλίες...
Του Κώστα Γαζούλη
  *Τις 7 μοναδικές ετικέτες του Οινοποιείου Ντούγκου, καθώς και τα κρασιά των Οινοποιείων Γράμψα, Αϊβαλή και Τσιμπίδη, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν απόψε στις 9.00 στο “Luna Lounge”, στη Στοά Βαρβουτσή, οι φίλοι του κρασιού στην Καλαμάτα. Παράλληλα, θα μπορέσουν να συζητήσουν για τα μυστικά τους με τους ίδιους τους παραγωγούς.
 
*** Συνέλαβαν τον "βασιλιά" του... τζάμπα σε κατέβασμα ταινιών

Το μεγαλύτερο χτύπημα κατά της διαδικτυακής πειρατείας έκανε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα ξημερώματα της Πέμπτης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του zougla.gr, oι άνδρες της Δίωξης, εισέβαλαν σε σπίτι-εργαστήριο στην περιοχή της Γλυφάδας και συνέλαβαν τον 37χρονο διαχειριστή της ιστοσελίδας DVD movies online (dvdmovies.gr).H επίσημη ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μεγάλη υπόθεση παραβίασης της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 37χρονου, ο οποίος παρείχε παράνομα πρόσβαση σε οπτικοακουστικά έργα, μέσω ιστοσελίδας στο διαδίκτυο Με τον τρόπο αυτό, προκλήθηκε σημαντική απώλεια εσόδων τόσο για τους νόμιμους δικαιούχους, ύψους 1.400.000 ευρώ περίπου, όσο και για το Κράτος, από τη μη είσπραξη των αντίστοιχων φόρων Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο επιχειρησιακών δράσεων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, εξιχνιάστηκε υπόθεση παραβίασης της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία και φοροδιαφυγής. Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (12-03-2015) στην Αθήνα, 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία, κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου. Προηγήθηκαν ψηφιακές καταγγελίες σε βάρος συγκεκριμένης ιστοσελίδας, διότι καθιστούσε προσιτά στο κοινό μέσω διαδικτύου και διέθετε, χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις (αγορά - πώληση - ΦΠΑ - φορολογία - πνευματικά δικαιώματα), οπτικοακουστικά έργα πάσης φύσεως. Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο δράστης συγκέντρωνε παράνομα διαδικτυακούς συνδέσμους (urls), που αντιστοιχούσαν σε οπτικοακουστικά έργα (κινηματογραφικές ταινίες και σειρές) και τα παρείχε, χωρίς την απαιτούμενη άδεια των νόμιμων δικαιούχων, στους χρήστες της εν λόγω ιστοσελίδας, προτρέποντάς τους σε αυτή την παράνομη δραστηριότητα. Με τον τρόπο αυτό, προκλήθηκε, σύμφωνα με την Εταιρεία Προστασίας Οπτικοαουστικών Έργων, σημαντική απώλεια εσόδων για τους νόμιμους δικαιούχους, ύψους 1.400.000 περίπου, καθώς και για το Κράτος από τη μη είσπραξη των αντίστοιχων φόρων. Επιπλέον, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η εν λόγω ιστοσελίδα είχε υψηλή επισκεψιμότητα και βάσει στατιστικών στοιχείων, κατείχε τη 2η θέση πανελληνίως ανάμεσα σε ιστοσελίδες με παρόμοιο περιεχόμενο, περιέχοντας περισσότερους από 66.000 συνδέσμους (urls) και αριθμώντας περί τους 400.000-500.000 χρηστές. Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ακολούθησε εκτεταμένη, ενδελεχής και εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα και ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στο πλαίσιο αυτό και ύστερα από αλληλογραφία με τις αρμόδιες αρχές και τις εμπλεκόμενες εταιρίες τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου, προέκυψε ως διαχειριστής της προαναφερθείσας ιστοσελίδας ο ανωτέρω 37χρονος συλληφθείς. Κλιμάκιο Αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησε χθες (12-03-2015) νομότυπη έρευνα στην οικία του ανωτέρω, όπου και ταυτοποιήθηκε ότι αυτός τυγχάνει ο διαχειριστής της ιστοσελίδας. Κατά την έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις (4) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε κατάσταση με χρηματικά ποσά, από όπου προκύπτουν έσοδα από διαφημίσεις στην εν λόγω ιστοσελίδα, με το ύψος τους να εκτιμάται στις αρκετές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως, χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις δήλωσης των εσόδων αυτών στην εφορία. Ο ανωτέρω δράστης, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Παράλληλα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, θα ενημερωθούν για να διερευνήσουν τη νομιμότητα των εσόδων αυτών και για τον καταλογισμό τυχόν διοικητικών κυρώσεων για φορολογικές παραβάσεις, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. - 

*** Έρευνες από δύτες για τον Βαγγέλη στη λίμνη Ιωαννίνων (βίντεο)

Δύο δύτες με κατάλληλο εξοπλισμό και κάμερα βυθού ερεύνησαν προσεκτικά μέσα στα θολά νερά της Παμφώτιδας και με την ορατότητα -όπως είπαν- ούτε στο μισό μετρό, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο, που να μπορεί να αξιολογηθεί Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 20χρονου φοιτητή από το Ρέθυμνο Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο όποιος εξαφανίστηκε από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου, ύστερα και από έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στη λίμνη Παμβώτιδα. Το πρωί ερευνήθηκε τμήμα του βυθού της λίμνης. Δύο δύτες με κατάλληλο εξοπλισμό και κάμερα βυθού ερεύνησαν προσεκτικά μέσα στα θολά νερά της Παμφώτιδας και με την ορατότητα -όπως είπαν- ούτε στο μισό μετρό, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο, που να μπορεί να αξιολογηθεί. Στα Ιωάννινα βρίσκονται και συγγενείς του αγνοούμενου σπουδαστή, οι οποίοι δηλώνουν πως οι έρευνές τους δεν θα σταματήσουν έως ότου δοθεί απάντηση στο μυστήριο της εξαφάνισης και βρεθεί ο Βαγγέλης. Ο θείος του, Γ. Βιβιαδάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους σχολίασε ότι το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν δημοσιεύματα τα οποία απέχουν από την πραγματικότητα και απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν «γιατί αναστατώνουν την οικογένεια. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί το παιδί, καθώς όσο περνούν οι μέρες, η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη». Ο πατέρας Κρητικού σπουδαστή της ίδιας Σχολής, του οποίου η φωτογραφία αναρτήθηκε σε ιστότοπους, κάτω από προσβλητικό τίτλο, μετέβη χθες στην εισαγγελία Ιωαννίνων. «Πήγα στην εισαγγελία, γιατί το παιδί το δικό μου δεν φταίει πουθενά. Είναι αθώο, ήταν φίλοι με τον Βαγγέλη και τον έχουν εμπλέξει χρησιμοποιώντας φωτογραφία του, που είναι αναρτημένη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το παιδί μου είναι ψυχολογικά πιεσμένο, γιατί θεωρεί ότι το στοχοποίησαν άδικα. Κάποιοι είναι ανθρωποφάγοι. Τον κόσμο που γραφεί σχόλια, τον συγχωρώ, γιατί δεν γνωρίζει. Συμμερίζομαι τους γονείς και την οικογένεια του Βαγγέλη. Έχουν τον πόνο τους». www.protothema.gr . - 
Βίντεο  , ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ-ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  : https://youtu.be/DF129Z-Iy18  .-

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :
Απόλλων  Καλαμάτας
*** Χωρίς Νιφορόπουλο αλλά με Ηλιόπουλο και Σαλαπάτα απέναντι στην Αχαϊκή η Καλαμάτα         
      
ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΑΧΑΪΚΗΣ Ο ΚΑΒΑΛΙΕΡΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΤΡΙΠΟΝΤΟ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Ούτε χθες κατέστη εφικτό να δώσει το «παρών» στην προπόνηση της Καλαμάτας ο Παναγιώτης Νιφορόπουλος, που ταλαιπωρείται τα τελευταία 24ωρα από ίωση, εξέλιξη η οποία σημαίνει τον αποκλεισμό του ταχύτατου ακραίου αμυντικού από τον αυριανό εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο την Αχαϊκή. Πρόκειται για μία απώλεια ιδιαίτερα σημαντική, μιας και μιλάμε για έναν εκ των κορυφαίων παικτών της φετινής Καλαμάτας, που υποχρεώνει τον Μιχάλη Καβαλιέρη να διαφοροποιήσει τα πλάνα του. Υπάρχει πάντως και η θετική είδηση της δραστηριοποίησης των Κώστα Ηλιόπουλου και Τέλη Σαλαπάτα, που έβγαλαν χωρίς πρόβλημα τη χθεσινή προπόνηση στο γήπεδο του Ασπροχώματος, και δηλώνουν παρών.
Μάλιστα, ο 27χρονος Μεσσήνιος μεσοεπιθετικός, που βρίσκεται σε πολύ κατάσταση το τελευταίο διάστημα, θα είναι κανονικά στο αρχικό σχήμα. Τουλάχιστον αυτό φάνηκε στο δίτερμα που πραγματοποίησε η ομάδα, και στο οποίο ο κ. Καβαλιέρης εμφάνισε τα σχέδιά του. Τη θέση του Νιφορόπουλου στο δεξί άκρο της άμυνας θα πάρει ο Χριστοφιλέας, κάτι που είχε γίνει και στο εκτός έδρας ματς με τον Ζακυνθιακό, ενώ στο κέντρο της άμυνας το δίδυμο των Ρούση και Σαλαπάτα, με τον Μαρτίνο να ξεκινά στα αριστερά.
Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, δίδυμο αμυντικών χαφ οι Ζαχαρόπουλος και Λουμπαρδέας, με τον Τσάτσο να κινείται μπροστά τους σε ρόλο ελεύθερου, και τους Καλαντζή, Ηλιόπουλο στις πτέρυγες, ενώ ο Δημητριάδης θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης, αποτελώντας τη δύναμη πυρός της Καλαμάτας.
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο τεχνικός της Μαύρης Θύελλας έχει κατασταλάξει σ’ ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών το οποίο ούτως ή άλλως αποτελούσε βασικό κορμό της ομάδας και μ’ αυτούς θα πορευτεί και στο υπόλοιπο της σεζόν. Ο κ. Καβαλιέρης θα ήθελε σίγουρα να υπάρξει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις αλλά και στα νικηφόρα αποτελέσματα, προκειμένου να διατηρηθεί η Καλαμάτα σε ρυθμούς ανόδου και διατήρησης στο κόλπο της δεύτερης θέσης, που υπό προϋποθέσεις – για να είμαστε αντικειμενικοί δείχνει μακρινό σενάριο για την ώρα – μπορεί να δώσει την άνοδο.
Η ολοκλήρωση της προετοιμασίας δίνεται σήμερα στις 11.00 π.μ. στο Δημοτικό Στάδιο, και το πρόγραμμα να είναι αρκετά έντονο, για τελευταία προπόνηση, κάτι που ίσχυσε και το περασμένο Σάββατο πριν το ματς με τη Βάρδα.

~*** Οι διαιτητές της 22ης  αγωνιστικής στον 3ο όμιλο Ανακοινώθηκαν χθες από την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι διαιτητές της 22ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, στο πλαίσιο της οποίας η Καλαμάτα υποδέχεται την Αχαϊκή, σ’ ένα παιχνίδι που ορίστηκε να διευθύνει ο κ. Κουντουριώτης του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής. Αναλυτικά το πρόγραμμα με τους διαιτητές και τους βοηθούς των κυριακάτικων παιχνιδιών…
Καλαμάτα-Αχαϊκή
Κουντουριώτης, Φαρμάκης, Καπρέτσος (Δυτ. Αττικής)
ΑΟ Λουτράκι-Παναρκαδικός
Μανιώτης, Γουργιώτης, Καραθανάσης (Ανατ. Αττικής)
ΠΑΟ Βάρδας-Παναργειακός
Κέκελος, Αντωνόπουλος, Κακατσίδης (Αιτωλοακαρνανίας)
Πανελευσινιακός-Αστέρας Μαγούλας
Νταούλας, Δεληθεοδωρής, Λυμπερόπουλος (Αθηνών)
Αιολικός-Βύζας Μεγάρων
Μπακογιάννης, Λεοντακιανάκος, Μπατζιόπουλος (Αθηνών)
Ερμής Κιβερίου-Δόξα Μανωλάδας
Λαμπαδαρίου, Γκολές, Κιούσης (Πειραιά)       Ν. Μπ.

Ογδοη σερί νίκη για τον Παναθηναϊκό, 2-0 τον Εργοτέλη
***  Το πρόγραμμα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:
Live score: Ατρόμητος-Πανθρακικός (17:15) και ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης (19:30)
ΣΑΒΒΑΤΟ 14/3/2015 : 
  Εργοτέλης - Παναθηναϊκός 0-2  .- ^
Τα  γκολ  :Τα γκολ πέτυχαν οι Μπεργκ (31΄) και Ατζαγκούν (40΄).
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Σαράνοφ (37΄λ.τρ. Καβουσάκης), Ρέντζας, Λουβιόν, Γκοργκς, Πίτσος, Γκέντσογλου, Κοζορώνης, Καζναφέρης, Ουλά, Χαλκιαδάκης (67΄ Ολαϊτάν), Σολάρι (57΄ Τζίλας)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Νάνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Δώνης (86΄ Νίνης), Λαγός (80΄ Ντα Σίλβα), Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (55΄ Μαυρίας), Μπεργκ, Πέτριτς
Video  από τον αγώνα με τα γκολ  :
~Εργοτέλης-ΠΑΟ 0-2  Ατρόμητος-Πανθρακικός 2-0 τα γκολ 14/03/2015:

 Ατρόμητος - Πανθρακικός  2-0  ,(2-0).-
Τα  γκολ : 21΄Μαρσελίνιο  , 44΄ Ούμπιντες  ,
Διαιτητές : Παππάς  , Κοντιζάς , Σωτηρόπουλος ,
Ατρόμητος (Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Καράσκο(Γκαρσία), Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Κοντοές, Κιβρακίδης, Μαρσελίνιο(Κούρος), Δημούτσος (Μπάλλας), Ουμπίντες, Ναπολεόνι, Νάστος.
Πανθρακικός (Ρόκα): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Τσουμάνης (Ιγκόρ), Ποτουρίδης, Τζάνης, Μεχία, Ντιγκινί, Εμπόου, Μπαϊκαρά, Κάσες(Μπάλδας), Βιγιαφάνε.
Στον πάγκο του Ατρομήτου: Μπάρκας, Γεωργίου, Μπάλλας, Μπρίτο, Κούρος, Παπάζογλου, Γκαρσία.-
Στον πάγκο του Πανθρακικού: Πασχαλάκης, Χασομέρης, Μάρτινς, Μπάλδα, Ρομέου, Σέτι, Ίγκορ
Video  από τον αγώνα και τα γκολ :
~ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ- ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ Α΄ΗΜΙΧ  2-0 τα γκολ  14/03/2015: http://youtu.be/8MoX6z1cZ_k ,     ~ Ατρόμητος-Πανθρακικός   το 2ο γκολ  14/3/2015 : http://youtu.be/r5OOb0i045c ,
  ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 0-0  ,(0-0).- ^
Τα γκολ :   -
Διαιτητές: Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Κος Σταύρος Τριτσώνης με βοηθούς τους Αλεξέα και Καρσιώτη ενώ τέταρτος είναι ο Κομίνης
Κάρτες : Κάτσε (2) κίτρινες= κόκκινη ,          , Νομπόα ,
ΠΑΟΚ (Α. Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρατς, Ρικάρντο Κόστα, Μιγκέλ Βίτορ, Κάτσε, Νομπόα, Γκολάσα(Κίτσιου), Περέιρα(Σαλπιγκίδης), Μακ(Τζιόλης), Αθανασιάδης
Αστέρας Τρίπολης (Σ. Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Λούι, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Μουνάφο(Κουρμπέλης), Ιγκλέσιας, Μάσα, Γιαννιώτας(Μπαντιμπανγκά), Ρόλε(Πάρα), Μπαράλες
Αναπληρωματικοί για τον ΠΑΟΚ είναι οι: Γιακουμής, Κωνσταντινίδης, Κίτσιου, Σαλπιγγίδης, Παπαγιαννόπουλος, Κουλούρης και Τζιόλης
Στον πάγκο των φιλοξενούμενων οι: Μπαντής, Τιε Μπι, Σανκαρέ, Τσοκάνης, Κουρμπέλης, Μπαντιμπανγκά και Πάρα Φακούντο
Video  τον αγώνα του  0-0 :
~ΠΑΟΚ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ  Α΄ΗΜΙΧΡ  0-0  27η  αγων  14/3/2015: http://youtu.be/TYcepIGi-hw ,

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/3/2015 :

15:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός (Στάδιο "Οι Ζωσιμάδες")

17:15 Καλλονή-Βέροια (Δημ. Στάδιο Μυτιλήνης)

17:15 Κέρκυρα-ΟΦΗ (ΕΑΚ Κέρκυρας)

17:15 Πανιώνιος-Πλατανιάς (Γηπ. Νέας Σμύρνης)

19:30 Ολυμπιακός-Ξάνθη (Γηπ. "Γ. Καραϊσκάκης")

Λεβαδειακός-Νίκη Βόλου 3-0 (α.α)

*** 10η Αγωνιστική (12-13/3) Στο Top16 της Ευρωλίγκα

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 12 Μαρτίου

Γαλατασαράι (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 68-91
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 89-71
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία) 93-62

Παρασκευή, 13 Μαρτίου
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Παναθηναϊκός 76-70

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Ρεάλ Μαδρίτης 9-1 19
Μπαρτσελόνα 7-3 17
Μακάμπι Τελ Αβίβ 6-4 16
Παναθηναϊκός 5-5 15
Ζαλγκίρις Κάουνας 4-6 14
Άλμπα Βερολίνου 4-6 14
Ερυθρός Αστέρας 3-7 13
Γαλατασαράι 2-8 12

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 12 Μαρτίου

Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία) 89-85

Παρασκευή, 13 Μαρτίου
Ολυμπιακός-Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ (Τουρκία) 64-73
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 88-83
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία) 90-86

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 8-2 18
Ολυμπιακός 8-2 18
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 8-2 18
Λαμποράλ Κούτσα 4-6 14
Αναντολού Εφές 4-6 14
Νίζνι Νόβγκοροντ 3-7 13
Αρμάνι Μιλάνο 3-7 13
Μάλαγα 2-8 12

*** Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:Live score: ΑΓΟΡ-Πανελευσινιακός (6-0 4'), Κόροιβος-Πανιώνιος (5-9 3'), Κολοσσός-Αρης (6-8 3'), Τρίκαλα-Απόλλων (4-0 2')
Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015 :
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)

  ΑΓΟ Ρεθύμνου-Πανελευσινιακός  85-67 .-^
   Κόροιβος Αμαλιάδας-Πανιώνιος  83-74 .-^
  Κολοσσός Ρόδος-Άρης  78-77  κ.α. 70-70 .- ^
  Τρίκαλα-Απόλλων Πατρών  83-70 .- ^

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015
 ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)

~ ΟΑΚΑ 15:00 ΑΕΚ-ΑΕ Νέας Κηφισιάς
Πουρσανίδης Γ-Δεσλής-Παντελίδης (Σταύρου)

Δευτέρα, 16 Μαρτίου  2015
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)
~ Κραχτίδης 17:00 ΚΑΟ Δράμας-Παναθηναϊκός
Κορομηλάς-Μητσόπουλος-Διαμαντής (Τσανίδης)
~ ΠΑΟΚ 19:00 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
Χριστοδούλου-Γκόντας-Τσούνας (Αρβανιτίδης)

*** Το πρόγραμμα στο Βόλεϊ ανδρών στο κύπελλο Ελλάδας :
Ολυμπιακός Vs ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ   2015 :
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

ΠΑΟΚ–Φοίνικας Σύρου 3-1 (25-19, 25-23, 16-25, 25-18)
Ολυμπιακός–ΑΟ Κηφισιάς 3-0 (28-26, 25-19, 25-19)

ΤΕΛΙΚΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ   2015 :

19:00 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

*** Τοπικό ποδόσφαιρο  ΕΠΣΜεσσηνίας :
Α΄ Τοπικό  :  26η  αγωνιστική  
Σάββατο  14  Μαρτίου  2015  : 
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ -ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών   1-1 .- ^
ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά -ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών   2-0 .- ^
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΙΑΣ -Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ   0-2 .- ^
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ    2-0 .- ^
Κυριακή  15/03/2015 :
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου - ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας -ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ -Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ
ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης -ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.

Α1  Τοπικό , 24η αγωνιστική :
Σάββατο  14/03/2015 :
Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ -Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ   5-4 .- ^
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ  ΧΩΡΑΣ   4-0 .- ^
Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ -Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ   2-1  .- ^
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.- ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας   1-4 .- ^
Κυριακή 15/03/2015 :
ΑΠΟΛΏΝ Πεταλιδίου - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ  Άμφειας - Νέος ΑΡΙΣ

Αγώνας κατάταξης Β΄ Κατηγορίας :1η αγωνιστική
Κυριακή 15/03/2015 , (για την 1η θέση ,του Α΄ Ομίλου )
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας -ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης

Αγώνας μπαράζ για την Γ ΄ τοπική Κατηγορία ,3η  αγωνιστική :
Κυριακή 15/03/2015 :
Α.Ε. Γαργαλιάνων -Ατρόμητος Καλαμάτας 

*** Προανάκριση για τη συμπεριφορά Μαρινάκη - Περέιρα με ΠΑΟ          Από την Εισαγγελία Εφετών Προανάκριση για τη συμπεριφορά Μαρινάκη - Περέιρα με ΠΑΟ
Διενέργεια προανάκρισης για τη συμπεριφορά των Βαγγέλη Μαρινάκη και Βίτορ Περέιρα στο ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού που διεξήχθη στις 22 Φεβρουαρίου στη Λεωφόρο διέταξε ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ισίδωρος Ντογιάκος.
Η εξέταση γίνεται μετά από καταγγελία που έκανε στον κ.Ντογιάκο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος.
Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί κατά πόσο ο πρόεδρος και ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» φέρουν ευθύνη για τα επεισόδια, με την παρουσία και τις κινήσεις τους στον αγωνιστικό χώρο πριν από τη σέντρα του ματς.
Ετσι είναι πλέον πιθανό η συγκεκριμένη έρευνα να σημαίνει ότι θα ακολουθήσει και άλλη για τη συμπεριφορά του Πορτογάλου προπονητή των «ερυθρόλευκων», αλλά και κάποιων ποδοσφαιριστών τους (π.χ. Κασάμι) που φάνηκε να πανηγυρίζουν με προκλητικό τρόπο μετά το γκολ του Φράνκο Χάρα στον επαναληπτικό προημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.

***  Εξελίξεις στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης                          
Ενημερώθηκε ο Κοντονής            
Εξελίξεις στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης
Σε περίπου 1,5 μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση της Πέμπτης ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου και τον αντιεισαγγελέα Γιώργο Λαΐνη.
Ο υπουργός ενημερώθηκε ότι η δικαιοσύνη «τρέχει» τη συγκεκριμένη υπόθεση με ρυθμούς που επιτρέπουν την πρόβλεψη ότι έως το τέλος Απριλίου θα υπάρξουν εξελίξεις.
Κατά τα άλλα, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με το αθλητικό νομοσχέδιο το οποίο ο κ. Κοντονής προτίθεται να φέρει στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.
Νωρίτερα, ο υφυπουργός Αθλητισμού συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη.

 ***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        4099   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2388    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 389   video.- 
Σύνολον                                                    8876  βίντεο   .-

~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3585.-  
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 373. -  
~  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 ~ https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    912/ 1000. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
 *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   306 .-  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   *** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 366  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-    ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12.-                                   
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 

***  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :

   
 ~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  22 Φεβρουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/02/22-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/23-2015.html .-
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24  Φεβρουαρίου  2015:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/24-2015.html?showComment=1424770504047#c437422094868638206 .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  25  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/02/25-2015.html .-
~Αθλητικό επταήμερο 21 έως 28 Φεβρουαρίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/21-28-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση  Πέμπτη  26  Φεβρουαρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/26-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  27  Φεβρουαρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/27-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  28  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/28-2015.html .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015  :
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  01  Μαρτίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/01-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Μαρτίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/02-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  03  Μαρτίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/03-2015.html .- 
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Μαρτίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/04-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/05-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .-
~ Ενημέρωση της Παρασκευής  06  Μαρτίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07  Μαρτίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/03/07-2015.html .-
 ~ Ενημέρωση επικαιρότητα Κυριακή 08  και Δευτέρας 09  Μαρτίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/08-09-2015.html .-
~ Επικαιρότητα ενημέρωση Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/10-2015.html .-
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 11  Μαρτίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/03/11-2015.html .-
 ~  Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .-
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ- ΔΙΑΛΟΓΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ  12  Μαρτίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .-  
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  13  Μαρτίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/13-2015.html .-
   ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Μαρτίου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/14-2015.html .-
 

1 σχόλιο:

  1. ~~ Ο θάνατος είναι ο χωρισμός του ανθρώπου από το Θεό .- Ο χωρισμός από την αιώνια ζωή , από την ένωση με το Θεό .- Ο Χριστός ΄έδειξε στους ανθρώπους το δρόμο για το θάνατο , μέσα από τον δικό του θάνατο και άνοιξε τον δρόμο και για τον άνθρωπο προς αυτόν .- (Άρθουρ Γιόρες, ,Γιατρός , Καθηγητής Πανεπιστημίου Αμβούργου Γερμανίας . ).-

    ΑπάντησηΔιαγραφή