arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 07 Φεβρουαρίου 2015

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07   Φεβρουαρίου  2015 :

 
~**Απολυτίκιο Αγ. Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου - 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: http://youtu.be/SnZzOZWPjO4 ,
7 Φεβρουαρίου
Των εν Νικομήδεια αγίων 1003 μαρτύρων. Οσίων Παρθενίου(1)επισκόπου Λαμψάκου (†4ος αι.), Λουκά του εν Ελλάδι(2) (†946) και Πέτρου του εν Μονοβάτοις. Μάρτυρος Θεοπέμπτου και των συν αυτώ 6 μαρτύρων εκ Φρυγίας. Νεομάρτυρος Γεωργίου του εξ Αλικιανού (Κρήτης), του Διβόλη (†1867).

(1)O όσιος Παρθένιος καταγόταν από την Βιθυνία και ήταν γιος του διακόνου Χριστόφορου, από τον οποίο διδάχθηκε τη ορθόδοξη πίστη και παράδοση και την πρώτη γραμματική του μόρφωση. Σε νεαρή ηλικία έγινε μοναχός και αφοσιώθηκε με ζήλο στην προσευχή, την εργασία και την μελέτη των θείων γραφών, επιθυμώντας να αποκτήσει υψηλή θεολογική κατάρτιση, ώστε να δύναται να υπηρετήσει ουσιαστικότερα την εκκλησία. Του άρεσε να ψαρεύει στη λίμνη πού ήταν κοντά στο μοναστήρι και τα χρήματα που εισέπραττε από την πώληση των τα μοίραζε στους φτωχούς. Την όλη του σεμνή παρουσία, εκτίμησε ο επίσκοπος Μελιτοπόλεως, ο οποίος τον χειροτόνησε ιερέα. Αργότερα ο Μητροπολίτης Κυζίκου Ασχόλιος, τον κατέστησε επίσκοπο Λαμψάκου. Η πόλη Λάμψακος, φημιζόταν την εποχή εκείνη για τους πολλούς και φανατικούς ειδωλολάτρες. Ωστόσο ο άγιος με την ενάρετη ζωή του, το ήθος και τα σοφά παραινετικά του λόγια, κατόρθωσε να έλθουν οι περισσότεροι ειδωλολάτρες στην εκκλησία. Εκοιμήθη εν ειρήνη.
(2)O όσιος Λουκάς γεννήθηκε το 896 στη Φωκίδα, όπου οι γονείς του είχαν αγοράσει κτήματα και έβοσκαν ζώα. O Λουκάς αφού τελείωσε το σχολείο ανέλαβε την φύλαξη των ζώων του και συγχρόνως ασκούσε επίπονα το σώμα του και την ψυχή του. Όταν πέθαναν οι γονείς του, μοίρασε όλα τα υπάρχοντα του στους φτωχούς και μετά από πολλές περιπλανήσεις εγκαταστάθηκε οριστικά στο Όρος Στείριον όπου με άλλους μοναχούς έκτισε Μονή, στην οποία λόγω της πνευματικότητάς του και της μεγάλης του φήμης συνέρεαν πλήθη κόσμου προς οικοδομή και παρηγοριά. Εκοιμήθη οσιακά το 953.
*** Τελεσίγραφο Ντάισελμπλουμ για τις 16 Φεβρουαρίου         
     
Η Ελλάδα πρέπει να υποβάλει αίτηση για παράταση του προγράμματος έως τις 16 Φεβρουαρίου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να τη στηρίζει οικονομικά, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής στο Reuters ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
«Θα ακούσουμε την Τετάρτη [στο έκτακτο Eurogroup] από τη νέα ελληνική κυβέρνηση ποιες είναι οι φιλοδοξίες της, πώς θέλουν να προχωρήσουν με το τρέχον πρόγραμμα» πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του.
Ο ίδιος τόνισε ότι η συνεδρίαση 16ης Φεβρουαρίου θα είναι για την Ελλάδα η τελευταία ευκαιρία να υποβάλει αίτηση παράτασης του προγράμματος διάσωσης, διότι ορισμένες χώρες της ζώνης του ευρώ θα χρειαστεί να εγκρίνουν την όποια συμφωνία από τα κοινοβούλιά τους.
Το EFSF, επίσης, που έχει χορηγήσει το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων διάσωσης στην Ελλάδα, θα χρειαστεί και αυτό χρόνο για να ολοκληρώσει τις διαδικασίες.
«Όταν ορίσαμε την ημερομηνία της 16ης Φεβρουαρίου για το Eurogroup, το είχαμε υπολογίσει αυτό. Ο χρόνος θα στενέψει πολύ εάν αυτοί (η Ελλάδα) δεν ζητήσει παράταση (μέχρι τότε)» δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.
Υπενθυμίζεται ότι το τρέχον πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.
«Αλλά φυσικά αυτό θα απαιτούσε επίσης να υπάρχει μία συμφωνία για τους όρους που είναι συνδεδεμένοι με κάθε πρόγραμμα. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που έχουμε απλά στους κανόνες μας» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.
Δεν θα ληφθούν μεγάλες αποφάσεις την Τετάρτη -πρόσθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup- σημειώνοντας ότι το θέμα θα πάρει πολύ χρόνο για να επιλυθεί.  Newsroom ΔΟΛ

***  «Ίχνη των φυτών» το Σάββατο στο Αγρόκτημα «Φοίφα»         
       
«Τα ίχνη των φυτών» είναι το θέμα των σαββατιάτικων εργαστηρίων που διοργανώνει για παιδιά, μικρά και μεγάλα, το «Αγρόκτημα Φοίφα», αρχής γενομένης από αύριο. Θα ερευνηθούν τα ίχνη των φυτών και θα δημιουργηθούν πρωτότυπα τυπώματα από αυτά, πάνω σε διάφορα υλικά. Τα παιδιά μπορούν να δουλέψουν μαζί με τους γονείς τους αλλά και αυτόνομα, ενώ, σε περίπτωση βροχής, οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους αδιάβροχα και γαλότσες.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και δεκατιανό -έκπληξη και, φυσικά, ροφήματα από τα καλούδια του κτήματος.
Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ και για να δηλώσει κάποιος συμμετοχή, θα πρέπει να επικοινωνήσει στο 6972755079 ή με μήνυμα στο info@agroktimafifa.gr. Υπάρχει ήδη ανάρτηση και στο F.B  event: https://www.facebook.com/events/664280483682296/
 
*** Υποβάθμιση της Ελλάδας από την Standard & Poor's         
      
Κατά μία βαθμίδα, σε Β- από Β, υποβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο η Standard & Poor's. Ο οίκος αξιολόγησης διατηρεί «αρνητικές προοπτικές», εκτιμώντας ότι λόγω περιορισμένης ρευστότητας στενεύουν τα περιθώρια για μία συμφωνία ανάμεσα στη νέα ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές της χώρας.
«Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψή μας ότι οι περιορισμοί ρευστότητας που βαρύνουν τις τράπεζες της Ελλάδας και την οικονομία της έχουν στενέψει το χρονοδιάγραμμα κατά το οποίο η νέα κυβέρνηση μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης με τους επίσημους πιστωτές της: τα κράτη μέλη της ΕΕ, το EFSF, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ» αναφέρει η S&P.
«Παρά το γεγονός ότι η νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία για λιγότερο από δύο εβδομάδες, πιστεύουμε ότι τα περιορισμένα ταμειακά αποθέματά της και επερχόμενες λήξεις χρέους των επίσημα προνομιούχων πιστωτών της περιορίζουν τη διαπραγματευτική ευελιξία της.
»Κατά την άποψή μας, η παράταση των συνομιλιών με τους επίσημους πιστωτές θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε περαιτέρω πίεση για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, με τη μορφή εκροών καταθέσεων και, στη χειρότερη περίπτωση, επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και απώλεια της πρόσβασης στη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης, με πιθανό αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της  Ελλάδας από την Οικονομική και Νομισματική Ένωση» προσθέτει ο οίκος αξιολόγησης. Newsroom ΔΟΛ
 
***  Έναρξη απόψε για το 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι         
     
Ξεκινά σήμερα το 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι, στην πλατεία Όθωνος, στις 19.00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 του μήνα. Η διάθεση είναι εορταστική και η ατμόσφαιρα αυτή αναμένεται να κυριαρχήσει στην τελετή έναρξης, κατά την οποία τα πληρώματα θα παραλάβουν τα λάβαρά τους.
Ο δήμαρχος θα δώσει το σήμα για την εκκίνηση του καρναβαλιού, ενώ θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Jukebox και, ταυτόχρονα, 9 Σχολές Χορού της Καλαμάτας θα παρουσιάσουν χορογραφίες. Από τις 18.00, όμως, την εκδήλωση θα καλύπτουν μουσικά οι DJs Λούης Αλεξέας και  Νεκτάριος Κορμάς, που προσφέρθηκαν εθελοντικά, ενώ την παρουσίαση θα κάνει η Γιώτα Νέζη, ραδιοφωνική παραγωγός, επίσης εθελόντρια.
Και στις 20.00 θα εμφανισθεί το κεντρικό πρόσωπο του Καλαματιανού Καρναβαλιού, η Πριγκίπισσα Ιζαμπώ (θα την υποδυθεί η Σταυριάννα Γυφτέα) με την ακολουθία της!
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες, ο δήμαρχος κάλεσε καρναβαλιστές από όλη τη Μεσσηνία και την ευρύτερη περιοχή να μετάσχουν στο 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι, εκτιμώντας ότι θα είναι καλύτερο από τα προηγούμενα.
Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, Θανάσης Ηλιόπουλος και η πρόεδρος της Επιτροπής Καρναβαλιού, Αναστασία Μπελογιάννη, ευχαρίστησαν τους εθελοντές και τα μέλη της Επιτροπής Καρναβαλιού, για τον κόπο που κατέβαλαν ώστε να προετοιμασθεί με άρτιο τρόπο το καρναβάλι.
Επίσης, απηύθυναν ευχαριστίες προς τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Μεσσηνίας, για τη συμβολή τους.
Στο 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι θα μετάσχουν 42 πληρώματα, που θα διαγωνιστούν σε πρωτότυπα παιχνίδια, διεκδικώντας όμορφα βραβεία. Ήδη έγινε κλήρωση στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, παρουσία των αρχηγών όλων των γκρουπ, για τη σειρά παραλαβής των λαβάρων και τη σειρά παρελάσεως.
Η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική, στην Καλαμάτα και τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, όπου θα εξακτινωθούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι την Καθαρά Δευτέρα.
 
***  Προφυλακίσθηκε ο 58χρονος για τον πυροβολισμό στη Θουρία
Προφυλακίσθηκε τελικά χθες το μεσημέρι, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, μετά την απολογία του, ο 58χρονος από τη Θουρία που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοφορία και οπλοχρησία, ύστερα από το επεισόδιο που έγινε ανήμερα της Υπαπαντής σε ταβέρνα υπό ανακαίνιση στη Θουρία. Υπενθυμίζεται ότι ο 58χρονος είχε προσωπικές διαφορές με τον 47χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος, καθώς μέσα σε αυτό είχαν παραμείνει εδώ και ένα εξάμηνο τα πράγματα της συντρόφου του, η οποία είχε νοικιάσει σε προγενέστερο χρόνο το χώρο. Το απόγευμα της προηγούμενης Κυριακής πήγε στην ταβέρνα, στην οποία γινόταν ανακαίνιση, και εκεί βρισκόταν ο 47χρονος ιδιοκτήτης με το νέο ενοικιαστή. Έπειτα από συμπλοκή ο 58χρονος πυροβόλησε, με τη σφαίρα ευτυχώς να καρφώνεται στο ταβάνι του καταστήματος.Β.Β. - 
 
*** Παρουσίαση βιβλίου: Ο τόπος πρόδωσε τον ένοχο 10+1 αστυνομικές ιστορίες       
Οι εκδόσεις Τόπος, η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ και ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου
Ο τόπος πρόδωσε τον ένοχο 10+1 αστυνομικές ιστορίες
 Για το βιβλιο θα μιλήσουν οι συγγραφείς και μέλη της ΕΛΣΑΛ Παναγιώτης Γιαννουλέας Γεωργία Παπαλυμπέρη, Γιάννης Ράγκος και οι τρεις συμμετέχουν με διήγημα τους στον τόμο
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές
Η παρουσίαση θα γίνει σήμερα Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 στις  7μμ στο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ 
 
***  Παραμένει στην Αγία Τριάδα η Λαϊκή Αγορά   
Ο χώρος της Αγοράς της Καλαμάτας δε φτάνει για να λειτουργεί εκεί και η Λαϊκή με τα είδη ελαφράς βιοτεχνίας της Αγίας Τριάδας. Αυτό ισχυρίζεται η επιτροπή του άρθρου 152 στην οποία προσέφυγαν μικροπωλητές ειδών ελαφράς βιοτεχνίας. Οι μικροπωλητές προσέφυγαν στην επιτροπή του άρθρου 152, προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με την οποία είχε ακυρωθεί προσφυγή των ίδιων κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για τη συνέχιση της πραγματοποίησης της Λαϊκής ειδών ελαφράς βιοτεχνίας στην Αγία Τριάδα και όχι στην Κεντρική Αγορά. Γράφει σχετικά ο Δήμος Καλαμάτας σε δελτίο Τύπου: «Η Επιτροπή του άρθρου 152 ν. 3463/2006 απέρριψε (αρ. πρωτ. απόφασης 71 π.ε./12-01-2015) ως αβάσιμη την προσφυγή 17 πωλητών ελαφράς βιοτεχνίας, κατά αποφάσεως (αριθμ. 76554/3037 και 56385/1825/3-12-2013) του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ο γενικός γραμματέας, με την εν λόγω απόφασή του, “περί χορήγησης θέσεων στη λαϊκή αγορά Καλαμάτας”, την οποία επικύρωσε η Επιτροπή του άρθρου 152 ν. 3463/2006, απέρριψε σχετική προσφυγή των 17 πωλητών και αποδέχθηκε τη νομιμότητα της αριθμ. 424/2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας». Με την 424/2013 απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε: «1. Τη διατήρηση της λαϊκής αγοράς του Δυτικού Εμπορικού Κέντρου (Αγία Τριάδα) 2. Την μη ικανοποίηση του αιτήματος των πωλητών ειδών ελαφράς βιοτεχνίας και τη μη παραχώρηση χώρου λειτουργίας λαϊκής αγοράς στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, διότι, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του ∆ιοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας “Βιομηχανικά Σφαγεία – Αγορά Καλαμάτας ανώνυμη εταιρεία ΟΤΑ”, δεν υπάρχει ο απαιτούμενος για το σκοπό αυτό χώρος 3. Την επικαιροποίηση των προηγούμενων σχετικών αποφάσεων του ∆ημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας καθώς και του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας». Η Επιτροπή του άρθρου 152 ν. 3463/2006 στο σκεπτικό της απόφασής της δέχεται, μεταξύ άλλων, ότι «σύμφωνα με το αριθ. πρωτ. 63216/5981/26-11-2013 έγγραφο του Δήμου Καλαμάτας, με την προσβληθείσα υπ’ αριθ. 424/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου διατηρείται το υφιστάμενο καθεστώς των λαϊκών αγορών που λειτουργούν στο Δήμο Καλαμάτας. Με τον τρόπο αυτό αφενός δίνεται προτεραιότητα στους παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στη λαϊκή αγορά της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας και αφετέρου διατηρείται ως έχει η λαϊκή αγορά της Αγίας Τριάδας, η οποία λειτουργεί αμιγώς για είδη ελαφράς βιοτεχνίας και στην οποία συμμετέχουν 35 κάτοχοι αδειών, μεταξύ των οποίων και οι προσφεύγοντες, η εμπορική δραστηριότητα των οποίων δε θίγεται. Ο Δήμος Καλαμάτας θα προβεί στις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες δημοσιότητας». -
 
***  «Κανένα πρόβλημα ρευστότητας στο Δημόσιο από τις διαπραγματεύσεις»    Καθησυχαστικός ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας

Διαβεβαιώσεις ότι, καθ' όλο το διάστημα της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους δεν πρόκειται να προκύψει ζήτημα ρευστότητας του Δημοσίου, έδωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.
«Το σωστό ερώτημα δεν είναι αν έχουμε τα απαραίτητα χρήματα αλλά εάν στο χρόνο που χρειαζόμαστε έχουμε τα απαραίτητα χρήματα. Αυτό που θέλω να τονίσω λοιπόν είναι ότι καθ' όλο το διάστημα της διαπραγμάτευσης δεν υφίσταται πρόβλημα» σημείωσε ο κ. Μάρδας, υποστηρίζοντας ότι εάν η διαπραγμάτευση κρατήσει και το Μάρτιο και τον Απρίλιο ή ακόμα και το Μάιο «είμαι σε θέση να σας πω ότι μπορούμε να βρούμε χρήματα και πάλι δεν θα έχουμε πρόβλημα».
Τέλος, ο κ. Μάρδας τόνισε ότι στις προγραμματικές δηλώσεις αναμένεται να δοθούν περισσότερες πληροφορίες για το οικονομικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση.

***   Έκαψαν το βουλευτικό αυτοκίνητο του Ευριπίδη Στυλιανίδη  
Εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα στη Δροσιά

Παρανάλωμα του πυρός έγινε το βουλευτικό αυτοκίνητο του βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδη Στυλιανίδη, μετά από εμπρηστική επίθεση.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στη Δροσιά τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Δύο άγνωστοι δράστες φορώντας κουκούλες πλησίασαν το όχημα και το περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό, ανάβοντας εν συνεχεία φωτιά.
Στο σημείο οι πυροσβέστες που έσπευσαν βρήκαν υπολείμματα μπουκαλιού.

***  Χρυσοβελώνη: Κόκκινη γραμμή η φορολογική δικαιοσύνη
«Πρώτος στόχος όλοι όσοι βρίσκονται σε λίστες φοροφυγάδων να πληρώσουν»

«Η απόδοση φορολογικής δικαιοσύνης και η προστασία της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων αποτελεί για τους ΑΝ.ΕΛΛ «κόκκινη γραμμή» όπως ξεκαθάρισε προεκλογικά ο πρόεδρος μας Πάνος Καμμένος»σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
«Πρώτος στόχος όλοι όσοι βρίσκονται σε λίστες φοροφυγάδων να πληρώσουν. Καμία ασυλία, καμία συγκάλυψη, καμία καθυστέρηση» αναφέρει η κ. Χρυσοβελώνη.
«Σε ό,τι αφορά τη δίκαιη κατανομή των βαρών, αυτή πρέπει να ακολουθήσει τη συνταγματική επιταγή να συνεισφέρουν όλοι ανάλογα με τη φοροδοτική τους δυνατότητα. Αυτό σημαίνει κατ’ αρχήν κατάργηση ΕΝΦΙΑ, απόρριψη κάθε ιδέας για συνολική φορολόγηση της περιουσίας των Ελλήνων και γρήγορη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών έτσι ώστε να απεικονίζουν τις πραγματικές τιμές των ακινήτων» προσθέτει.
Τι αλλαγές φέρνει η νέα κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό

Ποιες θα είναι οι ρυθμίσεις του πρώτου νομοσχεδίου


Βαθιές τομές στο Ασφαλιστικό αναμένεται να περιλαμβάνουν οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Οι αλλαγές που περιλαμβάνονται και αγγίζουν τις 20  βασικές και επιμέρους διατάξεις που έχει «χαρτογραφήσει» η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σκοπεύουν να δρομολογηθούν σταδιακά αρχίζοντας την επεξεργασία και την αντικατάσταση ρυθμίσεων που μπλοκάρουν ή δυσκολεύουν τη συνταξιοδότηση ανέργων, οφειλετών και ατόμων με αναπηρίες, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.
Ανάμεσα στις διατάξεις που επανεξετάζονται με στόχο να αντικατασταθούν από χαμηλού ή μηδενικού κόστους βελτιωτικές ρυθμίσεις είναι:
* Προς κατάργηση η εγκύκλιος που μπλοκάρει την έξοδο με διαδοχική ασφάλιση.
  • Η συνταξιοδότηση μητέρων. Διετής ή τριετής μεταβατική περίοδος για σύνταξη μητέρων με θεμελίωση εξόδου στα 55-60 και 5.500 ένσημα με ανήλικο
  • Λίφτινγκ στις διατάξεις για συνταξιοδότηση με βαρέα.
  • Βελτιώσεις στη συνταξιοδότηση με μειωμένη σύνταξη.
Οι αλλαγές θα δρομολογηθούν μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
Οι ρυθμίσεις του πρώτου νομοσχεδίου
*  Η χορήγηση της 13ης σύνταξης σε όσους παίρνουν μέχρι 700 ευρώ
  • Η αναστολή -πιθανότατα για ένα εξάμηνο- της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που μειώνει τις επικουρικές συντάξεις και την κατάργηση της ρήτρας «θανάτου» στον υπολογισμό των νέων συντάξεων
  • Η αναστολή των άρθρων 2,3 και 4 του νόμου 3863/10 που προβλέπουν την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την 1η/1/2015
  • Η αποποινικοποίηση των ασφαλισμένων που χρωστούν εισφορές στον ΟΑΕΕ και τη δυνατότητα συμψηφισμού των οφειλών τους με σύνταξη ακόμη και αν χρωστούν πάνω από τις 20.000 ευρώ.
*** Γιατί ο Βαρουφάκης ανέφερε τους Ναζί στο Βερολίνο  
Πώς ερμηνεύει το BBC τις αναφορές του Έλληνα υπουργού Οικονομικών

     «Ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν είναι από αυτούς που ακροβατούν στο χείλος του γκρεμού» ξεκινά το BBC το άρθρο του με τίτλο «Γιατί ο Έλληνας Βαρουφάκης ανέφερε τους Ναζί στο Βερολίνο».
Το βρετανικό δίκτυο, σχολιάζει ότι μόνον τυχαία δεν μπορεί να είναι η αναφορά του κ. Βαρουφάκη στην «κακιά N- word», όπως χαρακτηρίζει τη λέξη «ναζί», την ώρα που δίπλα του καθόταν ο Γερμανός ομόλογος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Είναι σαφές ότι οι συνομιλίες δεν πήγαν κατ’ ευχήν, όμως ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε το πρόβλημα του ναζισμού και του νεοναζισμού στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.
Τυχαίο; Καθόλου… Η νέα κυβέρνηση έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι έχει σκοπό για «μετωπική» με το θέμα αυτό και όχι μόνον: η κατάθεση στεφάνου στην Καισαριανή ήταν η πρώτη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα μόλις ορκίστηκε πρωθυπουργός. Υψηλότατης συμβολικής σημασίας. Οι αναφορές της νέας προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, μόλις ανέλαβε καθήκοντα, στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Και τέλος οι αναφορές Βαρουφάκη στο Βερολίνο…
Όπως γράφει το BBC, οι «Έλληνες θεωρούν ότι η ανάδειξη της Χρυσής Αυγής, είναι η πιο ζοφερή ίσως επίπτωση της οικονομικής κρίσης». Για τον αρθρογράφο του βρετανικού δικτύου, το υπόρρητο μήνυμα Βαρουφάκη προς το Σόιμπλε ήταν «επιμείνετε στις απαιτήσεις σας για νέες περικοπές και ο εφιάλτης που κι εσείς αντιμετωπίσατε (σ.σ. νεοναζί), θα συνεχίσει να εξαπλώνεται στην Αθήνα».
Το BBC κάνει αναφορά και στον πιο «επίμονο συνήγορο του ΣΥΡΙΖΑ» επί του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων, το Μανώλη Γλέζο. «Ο 91χρονος πολιτικός είναι είδωλο για το ΣΥΡΙΖΑ» γράφει.
Το άρθρο καταλήγει ότι οι «ελληνο-γερμανικές σχέσεις ποτέ δεν ήταν εύκολες και η οικονομική κρίση ξανάνοιξε παλιές πληγές». «Τώρα η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, φαίνεται πανέτοιμη να πατήσει τη Γερμανία εκεί που πονάει» τελειώνει το άρθρο του BBC.
 
***  Στον... ρωσικό πάγο οι διαβουλεύσεις για την Ουκρανία
Μέρκελ και Ολάντ αποχώρησαν από το Κρεμλίνο πρακτικώς άπραγοι

Τι και αν μιλούσαν για πέντε ολόκληρες ώρες η Άνγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Βλάντιμιρ Πούτιν… Την ώρα που οι συγκρούσεις ξαναφουντώνουν στην ανατολική Ουκρανία, με πολύνεκρες επιθέσεις να σημειώνονται και πάλι μετά από ελάχιστες εβδομάδες ηρεμίας, οι τρεις ηγέτες απλώς συμφώνησαν ότι θα προετοιμάσουν ένα μελλοντικό σχέδιο για την επίλυση της κρίσης που σοβεί εδώ και πάνω από 10 μήνες πλέον.
Ουσιαστικά δηλαδή, παρά τις πολύωρες συνομιλίες, η Μέρκελ και ο Ολάντ αποχώρησαν από το Κρεμλίνο πρακτικώς άπραγοι.
Αύριο, Κυριακή, οι τρεις ηγέτες αναμένεται να έχουν μία τηλεφωνική συνδιάλεξη προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με το ειρηνευτικό σχέδιο.
Ερωτήματα εγείρει πάντως το γεγονός ότι όπως και με άλλα μεγάλα προβλήματα της Ευρώπης και της Ευρωζώνης (οικονομική κρίση – κρίση χρέους κλπ), η Ε.Ε., ακόμη και ο σκληρός της πυρήνας, η Γερμανία και η Γαλλία αποδεικνύεται ανίκανη να δώσει λύση σε οποιοδήποτε ζήτημα.
Κατά τη συνήθη διπλωματική γλώσσα για συνομιλίες που πρακτικά αποδεικνύονται άκαρπες, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτήρισε τις διαβουλεύσεις των τριών ηγετών «εποικοδομητικές».
Η συμφωνία κατάπαυσης πυρός πάντως, που υπεγράφη στο Μινσκ της Λευκορωσίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, παραμένει κενό γράμμα.
Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών και σήμερα στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου.
Η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο περισσοτέρων από 5.300 ανθρώπων, κυρίως αμάχων.
Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ εξετάζουν ακόμη το ενδεχόμενο προμήθειας όπλων στον ουκρανικό στρατό που γνωρίζει ήττες στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ που ελέγχουν οι αυτονομιστές.
Εκεχειρία στο Ντεμπαλτσέβε
 Εκεχειρία μερικών ωρών τέθηκε σε ισχύ χθες στο Ντεμπαλτσέβε, πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχεται από τον ουκρανικό στρατό, την οποία όμως φιλορώσοι αντάρτες έχουν σχεδόν περικυκλώσει. Η εκεχειρία επέτρεψε σε εναπομείναντες κατοίκους να επιβιβαστούν σε 20 λεωφορεία και να απομακρυνθούν εκτάκτως από την πόλη που έχει μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη.
***   Υπέρ των ελληνικών θέσεων με τους δανειστές η Κύπρος
 
Στροφή σε πολιτικές ανάπτυξης θα ζητήσει ο Νίκος Αναστασιάδης

Η Κύπρος θα στηρίξει τις θέσεις της Ελλάδας κατά τις συζητήσεις που θα γίνουν σε Ευρωπαϊκά σώματα, δήλωσαν σήμερα κυβερνητικοί επίσημοι.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι κατά τη συζήτηση του θέματος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τονίσει την ανάγκη η Ευρώπη να στραφεί σε πολιτικές ανάπτυξης.
«Στη θέση αυτή υπήρξε συναντίληψη κατά τις επαφές του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο», είπε ο εκπρόσωπος.
Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι συναντίληψη υπήρξε και στο ότι η κάθε χώρα θα πρέπει να προχωρήσει με το δικό της μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι αυτό που ζητά η Αθήνα είναι να της δοθεί χρόνος να το εφαρμόσει.
Στην Κύπρο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, έχει γίνει εσωτερική δουλειά και θεωρούμε ότι το 2015 θα είναι χρονιά της ανάπτυξης.
«Ταυτόχρονα ευελπιστούμε ότι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για να ξαναβγούμε σύντομα στις αγορές», ανέφερε ο εκπρόσωπος.
Εξ άλλου, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι στο Eurogroup της Τετάρτης θα στηρίξει τις θέσεις της Ελλάδας.
Ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στις επαφές με την τρόικα στο πλαίσιο της άτυπης αξιολόγησης που περατώθηκε χθες, είπε ότι παρουσιάστηκαν οι επιδόσεις της κυπριακής οικονομίας και η προσπάθεια μεταρρύθμισης.
Πρόσθεσε πως έχει επιβεβαιωθεί ότι η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά διόρθωσης και εξόδου από την ύφεση.
Είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση κινείται σε δύο στόχους: Να συνεχίσει την πορεία προς την ανάκαμψη και την προσπάθεια για αποκατάσταση της πρόσβασης στις διεθνείς αγορές.
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ήδη άρχισαν να διαφαίνονται θετικές ενδείξεις όσον αφορά την έξοδο στις αγορές.

***  Τι αλλαγές φέρνουν στην Παιδεία οι προγραμματικές δηλώσεις
Αλλαγές στο Λύκειο, κατάργηση της αξιολόγησης, ΑΕΙ και ΤΕΙ

Με αγωνία ο εκπαιδευτικός κόσμος περιμένει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης για τα θέματα που αφορούν ζητήματα της εκπαίδευσης. Ήδη η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, θέλοντας να δώσει μια απάντηση στα δεκάδες δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, μέσω ανακοίνωσης στις 31 Ιανουαρίου έδωσε ένα στίγμα των όσων αναμένονται να παρουσιαστούν και στη Βουλή.
Όσον αφορά το τη Β/θμια Εκπαίδευση οι προγραμματικές δηλώσεις αναμένεται να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
1. Την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων για τους μαθητές της Α και Β Λυκείου από το τρέχον σχολικό έτος . Οι διδάσκοντες των οικείων μαθημάτων θα επιλέγουν, κατά την κρίση τους, τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων αποκλειστικά μέσα από την διδαχθείσα υλη. Η Τράπεζα θεμάτων μπορεί απλώς να χρησιμοποιηθεί συμβουλευτικά.
2. Την επαναφορά του 9,5 ως βαθμού προαγωγής.
3. Τη μη προσμέτρηση των βαθμών των τριών τάξεων του Λυκείου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
4. Αναβάθμιση της πρόσθετης και ενισχυτικής διδασκαλίας που τα προηγούμενα χρόνια λειτούργησαν αποσπασματικά ή αφορούσαν έναν μικρό αριθμό σχολείων.
5. Διάλογος για νέο σύστημα εισαγωγής. Άλλωστε και σε δελτίο τύπου αναφέρθηκε ότι το αιτούμενο σύστημα εισαγωγής θα προκύψει μετά από ευρύ και οργανωμένο διάλογο και τη συνδρομή όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία και των φορέων τους.
6. Αναμόρφωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ελάφρυνση ωρολογίου προγράμματος, βιβλία.
7. Μείωση του χρόνου εξετάσεων στα Γυμνάσια προς όφελος του διδακτικού χρόνου.
Όσον αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 στελέχη του Υπουργείου Παιδείας δήλωσαν ότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις ως προς τον τρόπο διεύρυνσης των επιλογών των υποψηφίων. Σύμφωνα με τις προεκλογικές αποφάσεις του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ οι μαθητές της Α και Β Λυκείου θα δώσουν εξετάσεις με το νέο σύστημα εξετάσεων.
Εκπαιδευτικοί
1. Κατάργηση του προηγούμενου νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης και έναρξη διαλόγου με την εκπαιδευτική κοινότητα για ένα νέο σύστημα αξιολόγησης δημοκρατικό που δε θα είναι τιμωρητικό. Η νέα ηγεσία αναγνωρίζει ότι η αποτίμηση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου είναι απαραίτητη ωστόσο οφείλει να διεξάγεται με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο ως λειτουργία γνωστικής ανατροφοδότησης και αναστοχασμού και σκοπό την ουσιαστική βελτίωση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου.
2. Επαναλειτουργία των Τομέων που καταργήθηκαν στα ΕΠΑΛ και την επανατοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.
3. Αναμένεται να γίνει αναφορά και στην αναγκαιότητα μόνιμων προσλήψεων στην εκπαίδευση όπως έχουν δηλώσει κατά καιρούς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Oι προσλήψεις των αναπληρωτών ξεπερνούν τις 18.000 ενώ τα κενά, αν και βρισκόμαστε στο μέσον του σχολικού έτους είναι περισσότερα από 3.500.
 4. Διαφανείς διαδικασίες στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει
 ΑΕΙ-ΤΕΙ
1. Επιστροφή «αιώνιων» φοιτητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ
2. Επιστροφή των διοικητικών υπαλλήλων στις θέσεις τους ώστε να φέρουν σε πέρας το αυξημένο διοικητικό έργο των πανεπιστημίων
3. Έναρξη διαλόγου για αντικατάσταση του νόμου 4009/2011
 4. Πανεπιστημιακό Άσυλο
 Οι προγραμματικές δηλώσεις αναμένεται να κινηθούν στα πλαίσια των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ και του Τμήματος Παιδείας. Οι προγραμματικές δηλώσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή το απόγευμα και η συζήτηση επί αυτών θα ολοκληρωθεί την Τρίτη.  Καλόγηρος Βασίλειος
 
*** Αυτοί είναι οι νέοι αντιπρόεδροι της Βουλής που εξελέγησαν
 
Στη θέση του Α' Αντιπροέδρου της Βουλής, εξελέγη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, με ψήφους 229 υπέρ, 52 λευκές και 1 άκυρη ψήφο.
Με μυστικές ψηφοφορίες που διεξήχθησαν ξεχωριστά, εξελέγησαν απόψε το βράδυ οι Αντιπρόεδροι, Κοσμήτορες και Γραμματείς της Βουλής. Στη θέση του Α' Αντιπροέδρου της Βουλής, εξελέγη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, με ψήφους 229 υπέρ, 52 λευκές και 1 άκυρη ψήφο.
Στη θέση του Β' Αντιπροέδρου, εξελέγη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας με ψήφους 235 υπέρ και 47 λευκές.
Στη θέση του Γ' Αντιπροέδρου, εξελέγη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, με 229 ψήφους υπέρ, 50 λευκές και 3 άκυρες.
Στη θέση του Δ' Αντιπροέδρου, εξελέγη ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης με ψήφους 247 υπέρ, 34 λευκές και 1 άκυρη.
Για τη θέση του Ε' Αντιπροέδρου δεν υπήρξε εκλογή, καθώς ο υποψήφιος που αντιστοιχούσε στην τρίτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα της νέας Βουλής (εν προκειμένω τη Χρυσή Αυγή), ο Μιχαήλ Αρβανίτης, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις ψήφους της απόλυτης πλειοψηφίας των παρόντων βουλευτών, λαμβάνοντας μονάχα 37 θετικές ψήφους, καθώς και 197 λευκές και 32 άκυρες.
Στη θέση του ΣΤ' Αντιπροέδρου που αντιστοιχεί στην τέταρτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα, εξελέγη ο βουλευτής του "Ποταμιού", Σπύρος Λυκούδης, με 210 θετικές ψήφους, 63 λευκές και 9 άκυρες.
Τέλος, εκ μέρους του ΚΚΕ, Ζ' Αντιπρόεδρος της Βουλής, εξελέγη ο Γιώργος Λαμπρούλης με 235 θετικές ψήφους, 38 λευκές και 1 άκυρη.
Κατά τα άλλα, για τις θέσεις των Κοσμητόρων εξελέγησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Αθανασίου και Γιώργος Πάντζας (με 216 και 238 θετικές ψήφους αντίστοιχα), ενώ από την αξιωματική αντιπολίτευση ο Κώστας Κουκοδήμος (με 215 θετικές ψήφους). Γραμματείς, εξελέγησαν τέλος, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι Παναγιώτα Δριτσέλη (216 ψήφοι), Ζήσης Ζάννας (212 ψήφοι), Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου (220 ψήφοι) και Βασίλης Τσίρκας (213 ψήφοι), και εκ μέρους της ΝΔ ο Γιάννης Κεφαλογιάννης (222 θετικές ψήφοι). Ο Νικόλαος Κούζηλος, υποψήφιος της Χρυσής Αυγής για τη θέση του ΣΤ' Γραμματέα της Βουλής, δεν εξελέγη, καθώς έλαβε μονάχα 33 θετικές ψήφους, έναντι 165 λευκών και 30 άκυρων, σε σύνολο 229 ψηφισάντων.
Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Πρόεδρος του Σώματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, διαπίστωσε πως η παρούσα Βουλή διαθέτει περισσότερες κοινοβουλευτικές ομάδες απ' όσες διαχειρίζεται ο υφιστάμενος Κανονισμός, και εκτίμησε πως κατά την αλλαγή του Κανονισμού, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την αντιπροσωπευτικότερη εκπροσώπησή τους στα όργανα της Βουλής και στις Επιτροπές.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου, εξέφρασε επίσης την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του Σώματος, στους πληγέντες από τη θεομηνία, πολίτες του Έβρου .

***
 
*** Αθλητικό  Αγιάζι  του  Σαββάτου  :
*** Σάββατο 7/2/2015 Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα 7/2 (15:00)

Εργοτέλης - ΟΦΗ 7/2 (17:15)

Βέροια - Ατρόμητος 7/2 (19:30)

Κυριακή 8/2/2015
Πανιώνιος - Κέρκυρα (15:00)
Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός (17:15)
Πλατανιάς - Πανθρακικός (17:15)
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (19:30)

Δευτέρα 9/2/2015
Καλλονή - Ξάνθη (19:30)

* Αστέρας Τρίπολης - Νίκη Βόλου 3-0 (α.α.)

*** Τοπικό ποδόσφαιρο ΕΠΣΜεσσηνίας :
 Α΄  Τοπικό : Σάββατο  07/02/2015 :
ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ Κ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ. – ΕΘΝΙΚΟΣ Μ.
 ΚΟΡΩΝΗ – ΑΡΦΑΡΑ
Κυριακή  08/02/2015 :
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – Πάμισος Μεσσήνης
Ανδρούσα – Εράνη Φιλιατρών
Σπερχογεία – Ασπρόχωμα
Δώριο – Τσικλητήρας Πύλου

Α1  Τοπικό : Σάββατο  07/02/2015 :
Πανθουριακός – Παπαφλέσσας Χώρας
Παπαφλέσσας Άμφειας – Ομόνοια
ΑΟ Φαραί – Μεθώνη
Κυριακή  08/02/2015 :
Αίαντας Καλαμάτας – Απόλλων Πεταλιδίου
Χανδριναϊκός – Νέος Άρις
Ηρακλής Καλαμάτας – Κεραυνός Καλαμάτας
Ρεπό: Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας

Β΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας : Σάββατο  07/02/2015 :
Ατρόμητος Πλατέος – ΑΟ Πατίστα
ΑΕ Αιθαίας – Διαγόρας Κοπανακίου
Αστέρας Βαλύρας – Αστέρας Μικρομάνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – Δόξα Καλαμάτας
ΠΑΟΚ – ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα
Κυριακή 8 Φεβρουαρίου  2015 :
Ηρακλής Κυπαρισσίας – ΑΕΚ Καλαμάτας
Αναγέννηση Παραλίας – ΠΑΟ Καλού Νερού
ΑΕ Μάνης – Παναθηναϊκός Καλαμάτας
Πανιώνιος Καλ. – Θύελλα Χαρακοπιού
ΠΑΟ Καλλιθέας – ΑΕ Αβίας
ΑΟ Στενωσιάς – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης
Πράσινα Πουλιά – Θύελλα Μερόπης

**  Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
  Σήμερα Σάββατο  07/02/2015
Αχιλλέας Αβραμιού – Νέστορας Πύλου
Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015
ΑΟ Βέργας – Θύελλα Παραλίας
ΑΟ Διοδίων – Πανευαϊκός
Ατρόμητος Καλαμάτας – Ίκαρος Καλαμάτας
Θησέας Καλαμάτας – ΑΣ Δαναός
 ~ Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015
Νέδουσα Αλαγονίας – Ερμής Καλαμάτας
ΑΣ Φυτειάς – ΑΟ Φυτειάς
Ρεπό: ΑΕ Γαργαλιάνων, ΑΕ Λογγάς και ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας.

 
   ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
Τα ζώα ζουν αρμονικά - συμφιλιώνουνε ,...οι Άνθρωποι  γιατί  ΟΧΙ ;
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        4053   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2331    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 332   video.- 
Σύνολον                                                     8716  βίντεο   .-
~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3457.-   
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   347  
~  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    861. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   302 .-   *** http://www.twitter.com/stamos01/  ,448/479/31  , 19,5  χιλ./260 / 11 .-  *** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 362 ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ.-                         ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 10.-    http://www.newsbeast.gr/   .- www.voicenews.gr  

***   ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015 :
~ Η  Εφημερίδα μας  28  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/28-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων Ποικίλου  ενδιαφέροντος  29 Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας 20 Ιανουαρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/20-2015.html .-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή 30/01/2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/30012015.html .-
~ Εφημερίδα  μας  Σάββατο  31   Ιανουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/31-2015.html .-
~ Αθλητική Επικαιρότητα Σαββατο-Κύριακο 31/01 και 01/02/2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/3101-01022015.html .-
~
 **    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2015  : 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Φεβρουαρίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/01-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/02/02-2015_2.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  02  Φεβρουαρίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/02-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  03  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2015   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html  .- 
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/02/05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Φεβρουαρίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/02/05-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/02/06-2015.html .-  
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   06  Φεβρουαρίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/02/06-2015.html .-
Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 07 και 08 Φεβρουαρίου 2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/07-08-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07   Φεβρουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/02/07-2015.html .-
 ~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου