arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Στην καθημερινότητα μας Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Στην καθημερινότητα μας Μεγάλη Τρίτη 10  Απριλίου  2012 :
Ι. Ν. Αγίας  Παρασκευής   Θουρίας

**Ιδού ο Νυμφίος έρχεται!  Τη Μεγάλη Βδομάδα, δεν τη λέμε μεγάλη, επειδή έχει μεγαλύτερες ή περισσότερες μέρες ή ώρες. Αλλά, γιατί στη διάρκειά της διαδραματίζονται μεγάλα γεγονότα. 

~*

**Και ασφαλώς δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερο γεγονός από τον πόλεμο ανάμεσα στο Χριστό και στο Σατανά.
* Όπου το ισχυρότερο όπλο του Σατανά είναι ο θάνατος και του Χριστού η ανάσταση. Και το διαφιλονικούμενο και διεκδικούμενο είναι η ψυχή του ανθρώπου.
~ Το πρώτο χτύπημα ο Σατανάς το έδωσε με το θάνατο του Λαζάρου. Στο οποίο ο Χριστός απάντησε με την ανάσταση του φίλου του.
* Γεγονός, που έκαμε το Σατανά ν’ αποφασίσει το θάνατο του ίδιου του Χριστού.
~ Και βέβαια δεν χρειάστηκε να βρει κάποιους ληστές και κακούργους, για να πετύχει το σκοπό του.
* Ήδη ο φθόνος και η ιδιοτέλεια είχαν προετοιμάσει τη θρησκευτική, νομική και οικονομική αφρόκρεμα. Επειδή, ακριβώς, ένιωθαν, όχι μόνο να επισκιάζονται από την παρουσία του Χριστού, αλλά και ν’ απειλούνται τα συμφέροντά τους.
~ Όπως επίσης η φιλαργυρία είχε δηλητηριάσει τον Ιούδα και οι φιλοδοξίες το σύνολο των μαθητών. Που ονειρεύονταν μεγαλεία με πλούτη και τιμές. Για να ’ρθει η προδοσία. Και στη δύσκολη στιγμή η άρνηση και η εγκατάλειψη.
* Για την πολιτική εξουσία το όλο θέμα ήταν περίπου αδιάφορο. Γι’ αυτό, παρότι ο Πιλάτος διέγνωσε ότι από φθόνο ήθελαν να τον σταυρώσουν, δεν τους χάλασε το χατίρι.
~ Και ο λαός; Κοπάδι, που πηγαίνει, όπου τον πηγαίνουν. Έτοιμος να φωνάξει το «άρον-άρον» για τους σταυρωμένους και το «ωσαννά» για τους σταυρωτές.
* * Και το ευνόητο ερώτημα:
* Αν ξαναρχόταν, σήμερα, ο Χριστός, τι θα έκαναν οι ευσεβείς και ευλαβείς χριστιανοί!
~ Αλλά, όπως μας λέει το τροπάριο του Νυμφίου, ο Χριστός πάντα έρχεται.
* Βέβαια δεν έρχεται με τις φανφάρες των μεγαλοαπατεώνων πριγκίπων της πολιτικής.
~ Ούτε με τις κωδωνοκρουσίες των πριγκίπων της Εκκλησίας. Που «ενδύονται πορφύραν και βύσσον, ευφραινόμενοι καθ’ ημέραν λαμπρώς».
* Έρχεται με στέμμα του το ακάνθινο στέφανο. Ένδυμά του την κόκκινη χλαμύδα του εμπαιγμού και σκήπτρο το καλάμι του χλευασμού.
~ Έρχεται, όπως όλοι οι ταπεινωμένοι και καταδιωγμένοι της Γης. Οι «ελάχιστοι αδελφοί» του.
* Κι έρχεται, όπως το τροπάριο του «Νυμφίου» μας λέει, μες στ’ άγρια μεσάνυχτα.
~ Για να ιδεί, αν είμαστε άγρυπνοι ή κοιμισμένοι.
* Αν είμαστε, δηλαδή, δίπλα στους σταυρωμένους «ελάχιστους αδελφούς» του. Ή τρέχουμε ξοπίσω και ζητωκραυγάζουμε και ψηφίζουμε τους σταυρωτές του φτωχού λαού.
~ Όπως συμβαίνει, στις μέρες μας, με τα κοπάδια του δικομματικού συναγελασμού!
* Που τρέχουν ξοπίσω και χειροκροτούν και ζητωκραυγάζουν και ψηφίζουν τα καθάρματα πολιτικού αμοραλισμού.
~ Τους προδότες της πατρίδας και του Χριστού. Και ορκισμένους σταυρωτές του λαού.  Παπα-Ηλίας

** ARFARA KALAMATAS diadromi :
Από  κεντρική πλατεία πρός Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων !




** Αρφαρά διαδρομή εκκλησία Αγ. Θεοδώρων  –Νέα πλατεία :
~ http://www.youtube.com/watch?v=Vm8qg25JXeY  



***
ΕΙΔΗΣΕΙΣ :

*** Άρχισε στο Φανάρι η «έψησις» του Αγίου Μύρου
~ Η προπαρασκευή, «έψησις», του Αγίου Μύρου άρχισε στο Φανάρι, με εντυπωσιακή τελετή κατά την οποία ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος οδηγήθηκε εν πομπή στα ειδικά κουβούκλια, στον περίβολο του Πατριαρχικού Οίκου.

*** Επίθεση Βενιζέλου στον Σαμαρά
~ Επίθεση στη ΝΔ και προσωπικά στον Α. Σαμαρά εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Ευ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι δεν βρίσκει να πει τίποτε για την ευθύνη του κόμματος του και την ευθύνη της κυβέρνησης Καραμανλή, της οποίας υπήρξε μέλος.

*** Με κινητοποιήσεις απειλούν οι βενζινοπώλες
~ Για υπαναχώρηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη, από τη συμφωνία αναφορικά με τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ πρατηρίων και σούπερ μάρκετ, κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων.

*** Προσφορά 1,3 εκατ. θέσεων εργασίας στην Ευρώπη :
~Πάνω από 1.300.000 κενές θέσεις εργασίας σε 31 ευρωπαϊκές χώρες περιλαμβάνει το δίκτυο Eures, η πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που, εκτός από την αγορά – ζήτηση εργασίας, σε χώρες της Ε.Ε., παρέχει πληροφορίες σχετικά με την αγορά εργασίας, όπως στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις θέσεις εργασίας που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, πληροφορίες σχετικά με τη διαβίωση και την εργασία, όπως η κοινωνική ασφάλιση, οι συντάξεις και οι φορολογικές υποχρεώσεις και, τέλος, μια επισκόπηση των κανονισμών της ΕΕ που διέπουν την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων.
 * Με αφορμή την προτροπή της Γερμανίδας υπουργού Εργασίας προς τις χώρες με υψηλή ανεργία, κυρίως Ελλάδα και Ισπανία, μια ματιά στο δίκτυο Eures, δείχνει ότι, υπάρχουν 1.304.044 κενές θέσεις εργασίας, σε 31 χώρες, έχουν κατατεθεί 830.564 βιογραφικά σημειώματα και βρίσκονται online 26.905 εργοδότες.
 * Σύμφωνα με το δίκτυο Eures, σήμερα, στην Αυστρία υπάρχουν 54.639 κενές θέσεις εργασίας, ή καλύτερα, ανοικτές για πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντίστοιχα, οι θέσεις στο Βέλγιο είναι 2.724, στη Βουλγαρία μόλις 38, στην Ελβετία 13.287, στην Κύπρο 2.597, στην Τσεχία 27.872, στη Γερμανία μόλις 538, στη Δανία 31.559, στην Εσθονία 2.293, στην Ισπανία 1.999, στη Φινλανδία 36.087, στη Γαλλία 52.451, στην Ελλάδα της υψηλής ανεργίας 2.534, στην Ουγγαρία 9.377, στην Ιρλανδία 5.249, στην Ισλανδία 203, στην Ιταλία 55.299, στο Λιχτενστάϊν 210, στη Λιθουανία 11, στο Λουξεμβούργο 437, στην Λεττονία 133, τη Μάλτα 31, τις Κάτω Χώρες 4.657, τη Νορβηγία 8.838, την Πολωνία 26.887, την Πορτογαλία 24, στη Ρουμανία 310, τη Σουηδία 63.379, τη Σλοβενία 2.523, τη Σλοβακία 1.862 και στο Ηνωμένο Βασίλειο 3.333 «ανοικτές» θέσεις εργασίας.
 * Την... εκστρατεία καταπολέμησης της ανεργίας, κυρίως των νέων, ανέλαβε το γερμανικό υπουργείο Εργασίας, με δηλώσεις της υπουργού Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, στο πρακτορείο DPA. Μόνο στη Γερμανία, δήλωσε η αρμόδια υπουργός, υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο κενές θέσεις εργασίας και οι ανάγκες για εξειδικευμένο προσωπικό αυξάνονται εξαιτίας της συρρίκνωσης του ενεργού πληθυσμού.
 * Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την Eurostat, οι άνεργοι στην Ε.Ε. προσεγγίζουν τα 17 εκατομμύρια ανθρώπους. Τη στιγμή μάλιστα, που η ανεργία των νέων σε Ελλάδα και Ισπανία φθάνει το 50%, το αντίστοιχο ποσοστό σε Γερμανία και Αυστρία δεν ξεπερνά το 8%.
 * Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται σχέδιο στήριξης της απασχόλησης, με φόντο την υψηλή ανεργία αλλά και την αύξηση της φτώχειας.
 * Οι άξονες πάνω στους οποίους στηρίζεται η πρόταση της Κομισιόν, αφορά όχι μόνο στη δημιουργία θέσεων εργασίας, κυρίως μέσω των επενδύσεων στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης, αλλά και μέσω της στήριξης των κατώτατων μισθών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ιταλικής εφημερίδας (La Stampa), το σχέδιο περιλαμβάνει την εισαγωγή «κατάλληλου» κατώτατου μισθού, ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση των ευρωπαίων εργαζομένων. Εκτιμάται δε, ότι, και παρά τις παρεμβάσεις σε εγχώριο επίπεδο, που όπως όλα δείχνουν δεν έχουν τελειώσει ακόμη, η Ε.Ε. επιχειρεί την ανάσχεση στην ανεξέλεγκτη μείωση του μισθολογικού κόστους στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και η θεσμοθέτησή του, σε χώρες όπως η Ιταλία που δεν υπάρχει.
 * Παράλληλα, προωθείται η ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, με την αναγνώριση των πτυχίων και των επαγγελματικών προσόντων να είναι το βασικό εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί, καθώς και η προώθηση επενδύσεων στην πράσινη ενέργεια, τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις επικοινωνίες. Στόχος της Κομισιόν, παραμένει η δημιουργία 5 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας, τα επόμενα 8 χρόνια...
 * Μετά απ’ όλα αυτά, εάν κάποιος επιθυμεί να αναζητήσει εργασία σε μια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να προστρέξει στο πεδίο, «Διαβίωση και εργασία» της πύλης EURES.
 * Το τμήμα παρέχει μια ενδελεχή επισκόπηση όσων πρέπει να γνωρίζει κανείς όταν σκοπεύει να εγκατασταθεί σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Κάθε σκέλος που αναφέρεται στις επιμέρους χώρες επικαιροποιείται δύο φορές ετησίως ούτως ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη ακρίβεια και συνάφεια των πληροφοριών που παρέχονται στα άτομα που αναζητούν εργασία.

*** Πασχαλινή έξοδος... με 2 ευρώ το λίτρο :
** Με την τιμή της αμόλυβδης να αγγίζει τα 2 ευρώ θα γίνει η φετινή έξοδος του Πάσχα ενώ και αυτή του ντίζελ κίνησης αγγίζει -και σε ορισμένες περιοχές ξεπερνά- τα 1,60 ευρώ/ λίτρο.
 ~ Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 1,849 ευρώ/λίτρο, με τη μέγιστη στα 2,05 ευρώ. Ακριβότεροι νομοί είναι το Λασίθι, η Κεφαλονιά, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, η Ευρυτανία και το Ηράκλειο όπου η μέση τιμή της βενζίνης κλιμακώνεται μέχρι 1,955 ευρώ.
 ~ Στον αντίποδα, φθηνότερες είναι οι τιμές σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Ανατολική Αττική, Σέρρες και Αθήνα, όπου η μέση τιμή ξεκινά από 1,822 ευρώ.
 ~ Από την αρχή του χρόνου η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 20 λεπτά το λίτρο (η μέση τιμή την 1η Ιανουαρίου ήταν 1,652 ευρώ). Η αύξηση οφείλεται και στην άνοδο των διεθνών τιμών.
Πηγή: www.athina984.gr

*** Κύπρια ΥΠΕΞ: Πυροτέχνημα οι τουρκικές έρευνες υδρογονανθράκων στα κατεχόμενα : Κενή περιεχομένου χαρακτήρισε η Υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, την κίνηση της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος να προχωρήσουν σε έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων σε περιοχές των κατεχομένων.
 *Όπως μεταδίδει το Sigmalive, η κυρία Μαρκουλλή ανέφερε ότι Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου που έχει αναλάβει τις γεωτρήσεις στα κατεχόμενα, δεν έχει ούτε την τεχνογνωσία, ούτε τα μέσα για να προχωρήσει σε ερευνητική γεώτρηση στη θάλασσα.
 *Για να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνησε, πρόσθεσε η υπουργός, θα πρέπει να έλθουν σε συμφωνία με ξένες εταιρείες, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, καμία ξένη χώρα ή εταιρεία δεν θα προχωρούσε σε ερευνητική γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
 *Άρα, κατέληξε η υπουργός εξωτερικών, η μόνη κίνηση στην οποία μπορεί να προχωρήσει η Τουρκία είναι μια γεώτρηση στο έδαφος, με σκοπό να κερδίσει τις εντυπώσεις και να ικανοποιήσει τα αισθήματα της κοινής γνώμης στην Τουρκία και το ψευδοκράτος.
 *Η κυρία Μαρκουλλή αναφέρθηκε και στις παραστάσεις, στις οποίες έχει προβεί το υπουργείο εξωτερικών για να καταγγείλει τη στάση της Τουρκίας. «Όλα τα διαβήματα έχουν γίνει, τρόπος για να παρέμβει η διεθνής κοινότητα για να αποτρέψει τις τουρκικές έρευνες στα κατεχόμενα δεν υπάρχει, ωστόσο εμείς θα συνεχίσουμε τα διαβήματα», κατέληξε η υπουργός.

** "Μετά την Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση"
~ Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε *ο Πρόεδρος της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς το μεσημέρι στο Φανάρι.* «Ήρθαμε να πάρουμε την ευχή σας. Ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε βαθιά κρίση...αλλά μετά την Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση», είπε ο κος Σαμαράς.

** « Σώζονται οι επιχειρήσεις από τα Νύχια των Τραπεζών»
~ Με διάταξη Νόμου, την οποία εισηγήθηκε η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε, εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, «Κανονισμός ασφάλισης Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ.» και ψηφίσθηκε από τη Βουλή, λύθηκαν σοβαρότατα νομικοτεχνικά προβλήματα που αφορούσαν την εκπροσώπηση του Ελληνικού Δημοσίου, όταν επρόκειτο για οφειλές επιχειρήσεων προς τις τράπεζες που έχει εγγυηθεί και ειδικότερα, όταν, σε βάρος τωνεπιχειρήσεων αυτών διενεργούνται πλειστηριασμοί ή όταν αυτές πρόκειται να ενταχθούν στις διαδικασίες του εθνικού πτωχευτικού δικαίου.

** Ρουσφέτια δίχως τέλος κάτω από τη μύτη της τρόικας
*  «Με την χώρα να βρίσκεται στο χείλος της χρηματοοικονομικής αβύσσου και τους διεθνείς πιστωτές να περιμένουν εναγωνίως περισσότερα μέτρα λιτότητας, οι Έλληνες βουλευτές δουλεύουν ιδιαίτερα σκληρά τελευταία. Αλλά όχι πάντα με τους αναμενόμενους τρόπους» γράφει η Niki Kιtsantonis που υπογράφει το άρθρο στην αμερικανική εφημερίδα.  ~ Στην συνέχεια εξηγεί, ότι οι...υπερωρίες οφείλονται στο ότι αρκετοί βουλευτές τρέχουν να ικανοποιήσουν  τους ψηφοφόρους τους στο παρά πέντε: ορισμένοι προωθούν την έκδοση αδειών ψαρέματος για ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής στο Αιγαίο, άλλοι έχουν ζητήσει κυβερνητικά πόστα για βραβευμένους αθλητές ή για το προσωπικό κρατικών υπηρεσιών που έχουν διαλυθεί.
* «Κάποιος προσπάθησε να εξαιρέσει τα θέατρα και τους κινηματογράφους από έναν αμφιλεγόμενο φόρο ακινήτων. Άλλος να μειώσει τα πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων στην Βόρεια Ελλάδα. Η λίστα συνεχίζεται» αναφέρει η αρθρογράφος, σημειώνοντας ότι συνολικά, πάνω από 90 τέτοιου είδους τροπολογίες της τελευταίας στιγμής προωθούνται από μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου.
 ~ Η πλειοψηφία τροποποιήσεων τέτοιου είδους έχει απορριφθεί- όπως διευκρινίζεται- από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος ζητά να ψηφιστούν μόνο σημαντικές αλλαγές στα μέτρα λιτότητας.
* Η πρακτική του «δούναι και λαβείν» στην Ελλάδα «είναι τόσο παλιά όσο και τα 400 χρόνια της Οθωμανικής κυριαρχίας, οπότε αυτό το σύστημα εξελίχθηκε. Η λέξη γι' αυτή (την πρακτική) είναι «ρουσφέτι» που σημαίνει «χάρη» και έχει τις ρίζες της στην τουρκική λέξη για την δωροδοκία» γράφει η αρθρογράφος.
~* Financial Times
* Στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα αναφέρονται σήμερα και οι Financial Times οι οποίοι εκτιμούν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι βραχύβια ακόμη και αν αυτή προκύψει από συνασπισμό κομμάτων. Στο άρθρο του το βρετανικό έντυπο σημειώνει ότι το επόμενο κυβερνητικό σχήμα θα κληθεί έως τον Ιούλιο είτε να νομοθετήσει τις προβλεπόμενες από το δεύτερο πακέτο διάσωσης περικοπές ύψους 11 δισεκατομμυρίων ευρώ είτε να ρισκάρει να βυθίσει τη χώρα σε πλήρη χρεοκοπία εντός ολίγων μηνών.
 * «Η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα έχει καταπέσει σε τόσο χαμηλά επίπεδα που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δυσκολεύονται να βρουν υποψηφίους» επισημαίνεται στο άρθρο που παραθέτει σχετικές δηλώσεις στελέχους της ΝΔ: «Ο αριθμός των πιθανών υποψηφίων και για τα δύο κόμματα, ειδικά στην επαρχία, έχει μειωθεί σημαντικά. Πετυχημένοι επαγγελματίες και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης απορρίπτουν τις προτάσεις».
* Παρομοίως, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «πολύ λιγότερος κόσμος από ό,τι συνήθως θέλει να κατέβει στις εκλογές αυτές».
* Οσο για τους πολιτικούς, αυτοί καταγγέλλονται ανοικτά ως «προδότες και κλέφτες» αποδοκιμασία που αντανακλά την λαϊκιστική άποψη ότι οι διεφθαρμένες τους πρακτικές υπήρξαν υπεύθυνες για την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας.
* Περιγράφοντας τους στόχους των δύο μονομάχων η αρθρογράφος αναφέρει: «Ο κ. Βενιζέλος πασχίζει να επαναφέρει τους δυσαρεστημένους σοσιαλιστές και να κερδίσει ψηφοφόρους του κέντρου ενώ τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας έχουν πληγεί σοβαρά από τον Πάνο Καμμένο έναν δημοφιλή βουλευτή που αντιτίθεται σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις».http://www.ethnos.gr

** Εὐχή μπροστά στόν Πανάγιο Τάφο.
~* «Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, ὁ Θεός ἡμῶν, ὁ Ἀναστάς ἐκ νεκρῶν, πρόσδεξαι ἡμῶν τάς εὐχάς καί τάς δεήσεις καί τό προσκύνημα κατενώπιον τοῦ Παναγίου Σου Τάφου καί ἀνάστησον ἡμᾶς ὁ Ἀναστάς ἐκ νεκρῶν καί πᾶσι τήν Ἀνάστασιν τήν Σήν χαρισάμενος καί πᾶσι τοῖς πεσοῦσι παρέχων Ἀνάστασιν! Ἵνα γάρ κοινωνούς ἡμᾶς δείξης τῆς Σῆς Ἀναστάσεως, κατῆλθες ἐν τῷ Ἅδῃ! Ἵνα φώτισης τό σκότος ἡμῶν, κατῆλθες τό Φῶς ἐν τῷ σκότει καί διέλυσας τά σκότη τοῦ Ἅδου, διό καί βολῖσι καί ἀστραπαῖς καί ἀκτῖσι καί πυρίναις γλώσσαις τό Ἅγιον Φῶς τῆς Σῆς Ἀναστάσεως φωτίζει ἡμῶν τά σκότη καί ὁρᾶται ἀπεριέργοις καί καθαροῖς ὀφθαλμοῖς. ~* Σύ γάρ εἶ ἡ Ἀνάστασις ἡμῶν ἐν τοῖς τοῦ βίου δεινοῖς. Σύ εἶ τό Φῶς ἡμῶν πορευομένων ἐν τῷ σκότει τῆς παρούσης ζωῆς. Σύ εἶ ἡ Ἔγερσις ἡμῶν πεσόντων παγῖσι τοῦ ἐχθροῦ τῆς σωτηρίας ἡμῶν. Σύ εἶ ἡ Εἰρήνη ἡμῶν ἐν ἀσυμφωνίαις διακρινομένων. Σύ εἶ ἡ Χαρά ἡμῶν, ὅτι «χαίρετε» ἐβόησας γυναιξί μυροφόροις. Σύ εἶ ὁ Ἄρτος τῆς ζωῆς ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβάς, ὁ πάντοτε ἐσθιόμενος καί μηδέποτε δαπανώμενος, ἀλλά τούς μετέχοντας ἁγιάζων καί ἐγείρων ἐκ φθορᾶς, Σύ εἶ ἡ Ἀνάστασις ἡμῶν, ὁ τοῖς πεσοῦσι παρέχων Ἀνάστασιν καί Σοί τήν δόξαν ἀναπέμπομεν σύν τῷ Ἀνάρχῳ Σου Πατρί καί τῷ Παναγίῳ καί Ἀγαθῷ καί Ζωοποιῷ Σου Πνεύματι, νῦν καί ἀεί και εἰς τούς αἰώνας τῶν αἰώνων. Ἀμήν».

*** Αθλητικά :
~* Για το  πρωτάθλημα  Α1  στο Ελληνικό Μπάσκετ σήμερα 10/04:
* Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου  100-57 .- ^

*** Τρίτος ο Παναθηναϊκός!
~ Στον τελικό των ηττημένων ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Πανιωνίου με 72-88 και κατέκτησε την τρίτη θέση του Final Four του Κυπέλλου γυναικών. -
** Ο Παναθηναϊκός του... μέλλοντος!
* Μετά την απούσα διοίκηση, σειρά θα πάρουν οι παίκτες στον Παναθηναϊκό αφού κανείς δεν γνωρίζει αν θα βρίσκεται και τη νέα σεζόν στην ομάδα. ~ Οπως αναφέρει η Sportday, ο Σεμπαστιάν Λέτο και ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ έχουν έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με το τριφύλλι όμως ήδη σκέφτονται το εξωτερικό λόγω του υψηλού τους συμβολαίου που δύσκολα μπορεί πλέον να καλύψουν οι πράσινοι.
~ Άσος ημίχρονο/άσος τελικό στο ματς Παναθηναϊκός-Πανιώνιος σε απόδοση 1.85 στην sportingbet
 * Ο Λουκάς Βύντρα και ο Κώστας Κατσουράνης έχουν συμβόλαιο ως το 2014 με 600.000 και το 2013 με 720.000 ευρώ ετησίως αντίστοιχα, ενώ ανάλογη είναι και η θέση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου που υπέγραψε μέχρι το 2015. Πάντως, και οι τρεις μια καλή πρόταση θα τη σκεφτούν πολύ σοβαρά και θα την συζητήσουν. Δεσμευμένοι με συμβόλαια, αλλά πιο φτηνοί είναι οι Μαρίνος (2013), Βιτόλο, Τοτσέ (2014), Καρνέζης και Ζέκα (2015).
~ Οσον αφορά τους νέους, δηλαδή τον Χάρη Μαυρία και τον Στέφανο Καπίνο, που έχουν συμβόλαιο ως το 2013 και το 2014 αντίστοιχα είναι ανοικτό το ενδεχόμενο πώλησης αλλά πιο πιθανό φαντάζει οι πράσινοι να χτίσουν πάνω τους τον Παναθηναϊκό του μέλλοντος.
~ Το καλοκαίρι λήγουν τα συμβόλαια των Καντέ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλου και Καραγκούνη, οι οποίοι έχουν υψηλές αποδοχές και είναι απίθανο να παραμείνουν στην Παιανία, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους δανεικούς Κουίνσι και Ρούντολφ, που έχουν και υψηλές οψιόν αγοράς.
~ Ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο έχουν οι Σεϊταρίδης, Μπιέρσμιρ, Κοτσόλης και Ιωαννίδης και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012 ο Πετρόπουλος. Ομως, δεν υπολογίζονται και τόσο στα πλάνα του τριφυλλιού.

~*** Η απόφαση για Λέτο
~ Ο Σεμπάστιαν Λέτο είναι στην Ελλάδα από το Σάββατο και για μια εβδομάδα θα δοκιμάσει το πόδι του με μπάλα και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Μπολόνια για να αποφασιστεί το νυστέρι ή όχι.

~*** Η βλακεία είναι ανίκητη...
* Για ένα κόρνερ που δεν δόθηκε, ένας ανεγκέφαλος στο Κλεάνθης Βικελίδης τραυμάτισε με μπουκάλι που πέταξε την βοηθό Χρυσούλα Κουρομπύλια και το ματς του Άρη με τον Αστέρα έχει διακοπεί.

~***   ΘΑΝΑΤΟΣ ΩΣ ΕΣΧΑΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΔΥΝΗΣ  :

* Έσχατη έκφραση της οδύνης αποτελεί ό θάνατος. Ό άγιος Μάξιμος, πού ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το θέμα ηδονής-οδύνης, κάνει τις παρακάτω παρατηρήσεις:

~ Ό θεός φροντίζοντας για τη σωτηρία μας εγκατέστησε μέσα μας ως τιμωρητική δύναμη την οδύνη. Σύμφωνα με τη σοφία του θεού στη φύση του σώματος ριζώθηκε ό νόμος του θανάτου περιορίζοντας την παραφυσική έφεση του νου πού κατευθυνόταν στα αισθητά.
* Όμως σκοπός της οδύνης και τελικά του θανάτου δεν είναι ή εκμηδένιση της ανθρώπινης φύσεως, αλλά ή σωτηρία της από την παραφυσική ηδονή και τον πραγματικό θάνατο, πού σ' αυτόν οδηγεί ό οριστικός χωρισμός από τον θεό.
~ Αρχικά δηλαδή, όπως και άλλου σημειώθηκε, δεν υπήρχε μέσα στην ανθρώπινη φύση ούτε ηδονή γενικά ούτε αισθητηριακή ηδονή, όπως έγινε μεταπτωτικά, αλλά νοερή και πνευματική δύναμη για ηδονή με δυνατότητα να απολαμβάνει την κοινωνία της με τη θεία φύση, τον θεό, κατά τρόπο άρρητο και άπερινόητο. Έκπτωση αυτής της αρχικής νοερός επιθυμίας και τάσεως αποτελεί ή υπαγωγή της στην αίσθηση και ή παραφυσική διενέργεια και βίωση της.
* Σ' αυτό είναι σαφής ό άγιος Μάξιμος . Εξαιτίας της παράλογης ηδονής πού ήρθε στη φύση μπήκε σ' αυτήν ή κατά λογική συνέπεια οδύνη διά μέσου πολλών παθημάτων, μέσα στα οποία υπάρχει και διά μέσου των οποίων ενεργεί ό θάνατος. Σκοπός όμως της οδύνης είναι ή αφαίρεση και εκμηδένιση της παρά φύσιν ηδονής όχι δε και ή απόλυτη αναίρεση της λειτουργίας της ηδονής, γιατί μ' αυτήν την αφαίρεση συνηθίζει να φανερώνεται ή θεία χάρις).
~* Και συνεχίζει:
~ Ή επινόηση των εκούσιων πόνων και κόπων και ό ερχομός -των ακούσιων και αθέλητων αφαιρούν την ηδονή και σταματούν την κίνηση πού δημιουργείται με την ενέργεια της. Όμως δεν καταλύουν τη δύναμη για τη γένεση της πού ενυπάρχει ως νόμος στη φύση. Ή άσκηση της αρετής συντελεί στην απάθεια γνώμης και όχι στην απάθεια της φύσεως. Όταν ύπαρξη ή "γνωμική απάθεια", δηλαδή ή θεληματική και εκούσια υπέρβαση τού πάθους, τότε έρχεται ή "κατά νουν", ή σύμφωνη με το νου χάρις της θείας ηδονής).
* Ή λειτουργικότητα της οδύνης σύμφωνα με τα πιο πάνω και μάλιστα τού κορυφώματος της, δηλαδή τού θανάτου, αποβλέπει στην αφαίρεση της ηδονής έτσι πού αυτή κατάντησε να γίνει, αίσθησιακή, αλλά με κανένα τρόπο στην πήρωση και παραμείωση της φύσεως με κατάντημα της μια αφύσικη κατάσταση. Ή ως νόμος λειτουργικός έγκείμενη στη φύση δυνατότητα να βιώση την ηδονή δεν καταργείται. Της αφαιρείται ό κακοήθης όγκος της "αισθησιακότητος" για να μπόρεση να φτάσει στη "γνωμικήν άπάθειαν", στον εξαγνισμό της βουλήσεως από οποιοδήποτε εμπαθές στοιχείο, ώστε να μπορεί να απολαμβάνει την "κατά νουν ήδονήν", πού αποτελεί χάρισμα τού θεού από αγάπη για τον άνθρωπο στην αποκαθαρμένη από πάθη ψυχή του.
~ Όπως ήδη τονίσθηκε, ή ηδονή των αισθήσεων αποτελεί εκτροπή τού έρωτος τού νου από το όντως ον, πού είναι ό θεός, προς το μη-ον, πού "είναι" ότι δεν είναι ό θεός, δηλαδή στα αισθητά, πού ως κτιστά εν σχέσει προς τον θεό είναι ως μη-οντα, αφού είναι φθαρτά, άλλοιωτά, πρόσκαιρα και ρέοντα. Αυτό τονίζει και πάλι ό άγιος Μάξιμος:
* Επειδή αυτό είναι ό άνθρωπος (δημιουργημένος κατ' εικόνα θεού) και γι` αυτό έγινε (για να ενωθεί τελικά με τον θεό) έχουμε έδώ μια εκτροπή. Ό Προπάτορας ενεργώντας αντίθετα προς το σκοπό της υπάρξεως του, αν και είχε τη δυνατότητα για ότι καλό, χρησιμοποίησε για ότι χειρότερο την ελευθερία του. Μετέφερε δηλαδή την επιθυμία του από ότι ήταν επιτρεπτό σε ότι δεν του ήταν. [Ήταν δε ελεύθερος να προσκολληθεί στον Κύριο και με τέλεια ένωση μαζί του να γίνει ένα πνεύμα μ' αυτόν, αλλά και να προσκολληθεί στην πόρνη (την αμαρτία) και να γίνει ένα σώμα μ' αυτήν. Γελάστηκε όμως και διάλεξε το ανεπίτρεπτο. Έτσι αποξένωσε θεληματικά τον εαυτό του από το μακάριο σκοπό προτιμώντας αντί να γίνει θεός κατά χάριν να γίνει χώμα]. Με σοφία, αλλά και με τρόπο πού άρμοζε στην αγαθότητα του ό Θεός, πού εξοικονόμησε τον τρόπο της σωτηρίας μας, τοποθέτησε, όπως ήταν σωστό, δίπλα στην παράλογη κίνηση της νοεράς δυνάμεως μέσα μας την τιμωρία. Και το έκανε αυτό επειδή έτσι ίσως κόλαζε εύλογα με το θάνατο το ίδιο πράγμα πού γι' αυτό κατασυντρίψαμε και κατακομματιάσαμε τη νοερά αγάπη πού μόνο στον Θεό χρωστούσαμε. "ότι μαθαίνοντας από τον πόνο και την οδύνη ότι αγαπήσαμε το μηδέν, ξαναστρέφουμε τη δύναμη αυτή της αγάπης προς το ον, δηλαδή σ' αυτό πού υπάρχει, με άλλα λόγια στον Θεό).
~* Σχολιάζοντας το κείμενο αυτό ό π. Δημήτριος Στανιλοάε παρατηρεί τα έξης:
* "Ό Θεός έχει συνδέσει με το σώμα μια ποινή. Αυτή όμως δεν εκπροσωπείται από το σώμα σαν σώμα, αλλά από το θάνατο πού φυτεύτηκε μέσα σ' αυτό. Από τη μια μεριά ή ποινή αυτή δεν δόθηκε για ένα αμάρτημα της ψυχής σε μια κατάσταση προϋπάρχουσα, παρά για την άλογη κίνηση της θέλησης μας μετά τη δημιουργία μας. Γιατί ή θέληση μας αντί να κατευθύνει τον έρωτα μας προς τον Θεό, πού υπάρχει αιώνια, τον έχει κατευθύνει προς το σώμα, πού δεν μπορεί να υπάρχει αιώνια με τη δική του δύναμη. Ό Θεός μάς έχει δείξει με το θάνατο, με τον όποιο έχει χτυπήσει το σώμα και τις βιολογικές οντότητες, ότι αγαπούμε στην πραγματικότητα με την αμαρτία το μηδέν. Αυτή ή ποινή λοιπόν δεν είναι τιμωρία (κόλαση), αλλά παιδαγωγική επίπληξη, προορισμένη να μετατρέψει τον έρωτα μας από την προς το μηδέν κατεύθυνση προς Εκείνον πού υπάρχει αληθινά".
~ Μια πολύ σωστή τοποθέτηση του θανάτου, αν και όχι σε άμεση συσχέτιση με το θέμα ηδονή-οδύνη, πού όμως το θίγει αρκετά, κάνει ό Παναγιώτης Νέλλας διαφωτίζοντας σημαντικά το θέμα πού εδώ εξετάζουμε.
* Αμέσως μόλις εμφανίσθηκε στην ιστορία ό θάνατος, ό Θεός, στον όποιο ανήκει κάθε πρωτοβουλία τελικά, τον χρησιμοποίησε όπως ό ίδιος θέλησε και με τη διαφορετική χρήση άλλαξε ριζικά τη φύση του. Επιτρέποντας να ντυθεί ό άνθρωπος τη βιολογική ζωή, καρπό της αμαρτίας, έστρεψε το θάνατο, επίσης καρπό της αμαρτίας, κατά της βιολογικής ζωής και έτσι με το θάνατο θανατώνεται όχι ό άνθρωπος, αλλά ή φθορά πού τον περιβάλλει. Ό θάνατος καταστρέφει το δεσμωτήριο της εν φθορά ζωής και ό άνθρωπος, καταθέτοντας με το θάνατο στη φθορά τι έλαβε από αυτήν, ελευθερώνεται.
~ Φανερώνεται έτσι το μέγα θαύμα της σοφίας, της αγάπης και της δύναμης του Θεού. Ό διάβολος δελεάζει τον άνθρωπο και τον γκρεμίζει στο βάραθρο της διαφθοράς, όταν τον κρατάει δέσμιο με το θάνατο. Ό Θεός επιτρέποντας το θάνατο τον στρέφει κατά της φθοράς και κατά της αιτίας της φθοράς, της αμαρτίας, και θέτει τέρμα τόσο στη φθορά, όσο και στην αμαρτία.
* Περιορίζει με τον τρόπο αυτόν το κακό και σχετικοποιεί την πτώση. Το αρχικό σχέδιο του για την αιώνια και μακάρια μέσα του ζωή του άνθρωπου μένει ανέπαφο. Το μυστήριο της άπειρης θείας ευσπλαχνίας ερμηνεύοντας οι άγιοι Πατέρες διδάσκουν ότι ό Θεός ανέχθηκε και συγχώρησε το θάνατο ίνα μη άθάνατον το κακόν".
~ Εξ άλλου ό διάβολος επεδίωξε με την πτώση να υποτάξει τον άνθρωπο στην υλική κτίση. Και το πέτυχε ντύνοντας τον με το άλογο υλικό σχήμα. Ακόμα περισσότερο, με το θάνατο επεδίωξε να τον εξαφανίσει μέσα στην ύλη. Και φαινομενικά το πετυχαίνει, αφού με την ταφή το σώμα αποδίδοντας στη γη τα συστατικά πού πήρε απ' αυτή διαλύεται μέσα της... Παρεμβαίνοντας όμως και στο σημείο αυτό με τη μεγάλη διακριτικότητα της ή σοφία του Θεού εμπλουτίζει την παθητική κίνηση της ταφής με ένα στοιχείο, θα λέγαμε, ενεργητικό και με τον τρόπο αυτό τη μεταμορφώνει.
* Ό θάνατος γίνεται ό τρόπος με τον όποιο το ανθρώπινο σώμα εισδύει στα εσώτατα της γης, φθάνει στα μύχια της κτίσεως. Με το θάνατο ό άνθρωπος αγγίζει τα όρια του σύμπαντος, γίνεται αέρας και νερό και φωτιά, ύλη και ενέργεια, στοιχείο του διαστήματος. "Επιστρέφει ό χους επί την γήν ως ήν", λέει ό Εκκλησιαστής. Αλλά αυτός ό "χους" δεν είναι πια μόνο ύλη. Έχει επάνω του αληθινά και πραγματικά το "λόγο" και το "είδος του άνθρωπου", όπως θα έλεγε ό άγιος Μάξιμος.
~ Έτσι ή υλική κτίση, πού έντυσε τον άνθρωπο με τη φθορά της κατά τρόπο οργανικό, όπως είδαμε, ντύνεται τώρα, θα λέγαμε, εκ των ένδον, πάλι κατά τρόπο οργανικό χάρη στην άλλη όψη της δίμορφης πραγματικότητας πού αποτελεί ό ίδιος ό θάνατος, με ένα νέο στοιχείο, το όποιο ως σώμα του άνθρωπου είναι επιδεκτικό αφθαρσίας. Γι' αυτό ταυτόχρονα με την τελική ανάσταση των σωμάτων, πού θα φέρει με τη δεύτερη παρουσία του ό Χριστός, θα φέρει και τη μεταμόρφωση του σύμπαντος σε "καινή γη" και "καινό ουρανό".  http://apantaortodoxias.blogspot.com/
ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 :
 ** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/03/25-2012.html  , Κυριακή στην ενημέρωση 25 Μαρτίου 2012 .-
 ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/26-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 .-
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/03/27-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/03/28-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/03/30-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 .-
* http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/03/29-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012 .-
~ ** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/30-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 .-
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 :
*** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/04/31032012-01042012.html  , Αθλητικό Σ/Κ 31/03/2012 και 01/04/2012 .-
*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/2-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 ‘-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/04/3-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Τρίτη 3 Απριλίου 2012
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/4-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Aπριλίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/4-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Aπριλίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/5-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/04/5-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 .-
~ ** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/blog-post.html  , Ενημέρωση -Θέσεις - Απόψεις - Σκέψεις - Σχόλια κ.π.α. Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 .-
~*** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/7-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 7 Απριλίου 2012 .-
~*** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/8-2012.html  , Κυριακή των Βαϊων 8 Απριλίου 2012 κοντά σας .-
*** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/9-2012.html  , Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/10-2012.html  , Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 των Παθών του Κυρίου μας στην ενημέρωση .- 
~**

** ΚΑΛΑΜΑΤΑ  στο  χώρο  Πάρκινγκ στον σκεπασμένο Νέδοντα επί Μπένου !
ΚΑΛΑΜΑΤΑ οδός Νέδοντα
Γ.Ν.Νοσοκομείο Καλαμάτας Σπερχογεία

Καλαμάτα
Σπερχογεία  Καλαμάτας

                                      ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  
~** ΚΑΛΟ  ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ,!! και  ΧΡΥΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ και  με όλες τις προσαδοκίες για την πατρίδα μας και για όλους μας , πραγματοποιήσιμες !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου