arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Στο αγιάζι της καθημερινότητας

Στο αγιάζι της καθημερινότητας   :
Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου  2011 ,

~ ΟΧΙ   ΔΕΝ  ΞΕΧΝΑΝΕ !!  Η ΚΥΠΡΟΣ  ΕΙΝΑΙ  ΕΛΛΑΔΑ !!!
~**  http://www.youtube.com/stamos01  : 1033   μεταφορτώσεις  βίντεο .- ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ένα αριστερο Κλίκ  στο youtube !!

** Στην Έκθεση διαγωνίζεται η κυβέρνηση

ZUGLA.GR ..
~  Με πολλά μέτωπα ανοιχτά ανηφορίζουν ο πρωθυπουργός και το κυβερνητικό επιτελείο για το μεγάλο πολιτικό ραντεβού του Σεπτέμβρη, εν μέσω κρίσιμων κοινωνικών και οικονομικών εξελίξεων.
 ~ Η καθιερωμένη ομιλία της χρονιάς διά στόματος του πρωθυπουργού θα γίνει το Σάββατο στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο πλαίσιο της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με τους εργαζόμενους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, συνδικάτα, «αγανακτισμένους» πολίτες και άλλες κοινωνικές ομάδες, να διατρανώνουν την αντίθεσή τους απέναντι στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, καθώς βλέπουν τους μισθούς να μειώνονται δραματικά, την ανεργία να φτάνει στα ύψη, υπό τη σκιά της βαθιάς ύφεσης.
 ~ Αύριο ξεκινά μία κρίσιμη εβδομάδα καθώς αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αποκορύφωμα τις διαδηλώσεις το ερχόμενο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου έξω από το «Βελλίδειο».

~ Τα περιθώρια στενεύουν, με την ύφεση να αποτιμάται στο 5%, την ανεργία να σκαρφαλώνει στο 17%, την αγορά να ψυχορραγεί, το έλλειμμα να ξεπερνά τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθερότητας και με τις δημοσκοπήσεις να αποτυπώνουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την αποστροφή του κόσμου απέναντι στο πολιτικό σύστημα.

~ Με την οικονομική κρίση ο πρωθυπουργικός λόγος στη ΔΕΘ έχει αποκτήσει γενικότερο ενδιαφέρον. Εύλογο, λοιπόν, είναι το ερώτημα των πολιτών. Τι θα πει ο πρωθυπουργός για την πορεία της οικονομίας της χώρας και τι μέλλει γενέσθαι τον βαρύ-όπως προβλέπεται- χειμώνα;

 ~ Στο... χορό μπήκαν οι φοιτητές με περισσότερες από 200 σχολές να τελούν υπό κατάληψη λόγω του νέου Νόμου-Πλαίσιο, ενώ κινητοποιήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες συγκοινωνίες, οι ταξιτζήδες, οι γιατροί κτλ.

~** Κέρκυρα: Δεμένα πλοία στο λιμάνι λόγω πλαστών πιστοποιητικών

*  Εντολή απαγόρευσης απόπλου, λόγω προβλημάτων στα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας τους, δόθηκε σήμερα από το αρμόδιο Υπουργείο, για τέσσερα πλοία στην Κέρκυρα , δύο από τα οποία εκτελούν δρομολόγια στη γραμμή Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα.  ~ Πρόκειται για τα πλοία ανοιχτού τύπου, "Ελένη" και "Αγία Ειρήνη", τα οποία εκτελούν το δρομολόγιο Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα, το πλοιάριο "Αλέξανδρος Κ2" το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο των Διαποντίων Νήσων καθώς και το πλοίο "Αγία Τριάδα" το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο Λευκίμμη - Ηγουμενίτσα.
 ~ Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, τα τέσσερα συγκεκριμένα πλοία, λάμβαναν πιστοποιητικά αξιοπλοΐας από νηογνώμονα Ρωσικών συμφερόντων και σύμφωνα με το Λιμεναρχείο, στο τελευταίο πιστοποιητικό που έλαβαν, το Υπουργείο εντόπισε «παρατυπίες» με αποτέλεσμα να θέσει τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά ως μη ισχύοντα και να προχωρήσει στην εντολή προς το Λιμεναρχείο, να σταματήσουν άμεσα τα δρομολόγια που εκτελούσαν.
 ~  Σύμφωνα με πληροφορίες, το «πρόβλημα» δημιουργήθηκε όταν πριν από καιρό, έκλεισε η Ελληνική εταιρία έκδοσης πιστοποιητικών αξιοπλοΐας με αποτέλεσμα τα πλοία των εταιριών που δραστηριοποιούνται στη γραμμή, να στραφούν σε άλλες εταιρίες εκτός συνόρων.

~** Όργιο με υπέρογκους μισθούς σε δημοτικές επιχειρήσεις


 ~* Ένα σημαντικό δείγμα αποτύπωσης του μισθολογικού κόστους για τους υπαλλήλους των δημοτικών επιχειρήσεων, έχει για πρώτη φορά στα «χέρια» του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά από πρωτοβουλία του υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια, για απογραφή του ετήσιου μισθολογικού κόστους των δημοτικών επιχειρήσεων.
 ~ Εν όψει των ρυθμίσεων του νέου βαθμολογίου - μισθολογίου ζητήθηκαν για πρώτη φορά από τους Δήμους και συγκεντρώθηκαν στοιχεία για το κόστος μισθοδοσίας του τακτικού προσωπικού (μόνιμοι υπάλληλοι και αορίστου χρόνου) των δημοτικών επιχειρήσεων. Στα επανειλημμένα έγγραφα του υπουργείου ανταποκρίθηκαν μέχρι σήμερα 230 από τους 325 Δήμους. Από τους 230 Δήμους που ανταποκρίθηκαν, οι 12 δεν διέθεταν δημοτικές επιχειρήσεις το έτος 2010 και οι 9 είχαν επιχειρήσεις χωρίς τακτικό προσωπικό. Επίσης απ΄αυτούς οι 44 Δήμοι δεν έστειλαν τα απαιτούμενα στοιχεία σύμφωνα με το υπόδειγμα της εγκυκλίου.

*** Από το ασφαλές δείγμα (άνω του 50%) προκύπτουν τα εξής στοιχεία σχετικά με τις ετήσιες ακαθάριστες αποδοχές των υπαλλήλων των δημοτικών επιχειρήσεων:
 α) Άνω του 60% των υπαλλήλων του κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΠΕ.
 β) άνω του 53% των υπαλλήλων του κλάδου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΤΕ.
 γ) Άνω του 55% των υπαλλήλων του κλάδου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΔΕ.
 δ) Άνω του 62% των υπαλλήλων του κλάδου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΥΕ.
`~ Επίσης, παρατηρούνται πολλές ατομικές περιπτώσεις υπερβολικά υψηλών ετήσιων αποδοχών και μάλιστα σε Δήμους με κακό δείκτη οικονομικής κατάστασης.

~***** Από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που εντοπίστηκαν σε Δημοτικές Επιχειρήσεις είναι :
 Κορινθίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 87.325,00
 Πιερίας ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 83.767,13
 Έβρου ΠΡΑΣΙΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ 83.442,59
 Ηρακλείου ΠΡΑΣΙΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ 82.624,47
 Ιωαννίνων ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 80.719,16
 Κερκύρας ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 78.947,70
 Έβρου ΠΡΑΣΙΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ 76.709,22
 Θεσπρωτίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 76.495,96
 Αιτωλοακαρνανίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ 75.948,61
 Πιερίας ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 75.843,44
 Μαγνησίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 56.619,89
 Έβρου ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΕ 55.138,75
 Λέσβου ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 54.393,14
 Ξάνθης ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ 54.070,00
 Ιωαννίνων ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 53.322,00
 Ηρακλείου ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 53.053,68
 Καβάλας ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 52.329,15
 Λέσβου ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 52.132,74
 Κεντρικού Τομέα Αθηνών ΠΡΑΣΙΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ 51.216,72
 Καβάλας ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 49.571,97
 Θεσσαλονίκης ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 77.466,49
 Θεσσαλονίκης ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 67.209,81
 Πιερίας ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΗΣ 61.092,25
 Κορινθίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΡΓΟΔΗΓΟΣ 60.482,94
 Λασιθίου ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 58.741,56
 Σερρών ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 56.011,64
 Ηρακλείου ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΡΓΟΔΗΓΟΣ 55.409,56
 Αιτωλοακαρνανίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΡΓΟΔΗΓΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ 54.441,05
 Ημαθίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΟΓΙΣΤΗΣ 53.857,98
 Καβάλας ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΟΓΙΣΤΗΣ 52.543,23
 Ρόδου ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΡΓΑΤΗΣ 56.703,89
 Ηρακλείου ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ 55.176,49
 Αργολίδας ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ 47.736,47
 Ευβοίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ 45.346,38
 Ευβοίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ 45.268,04
 Μεσσηνίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΟΔΗΓΟΣ 44.663,18
 Μεσσηνίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΟΔΗΓΟΣ 44.591,14
 Μεσσηνίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΗΤΗΣ 44.298,85
 Ηρακλείου ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ 43.149,18
 Κοζάνης ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΡΓΑΤΗΣ 43.088,65
 **** Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών , οι Δήμοι που δεν έστειλαν στοιχεία είναι :

 ** Αγίου Ευστρατίου, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Αγράφων, Άκτιου-Βόνιτσας, Αλμυρού, Αμάριου, Αμοργού, Αμφίκλειας-Ελάτειας, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, Άνδρου, Αντιπάρου, Αργιθέας, Αριστοτέλη, Αρριανών, Αρταίων, Βέλου-Βόχας, Βισαλτίας, Βορείων Τζουμέρκων, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Γαύδου, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Γορτυνίας, Δέλτα, Δελφών, Διονύσου, Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, Δυτικής Αχαΐας, Ελευσίνας, Εορδαίας, Ερυμάνθου, Ευρώτα, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Ζωγράφου, Θάσου, Θερμαϊκού, Θέρμου, Ιάσμου, Ιητών, Ιθάκης, Ιστιαίας-Αιδηψού, Καισαριανής, Καντάνου-Σέλινου, Καρπενησίου, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κηφισιάς, Κιμώλου, Κόνιτσας, Κορυδαλλού, Κύμης-Αλιβερίου, Κω, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Μεγίστης, Μετσόβου, Μυκόνου, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Ναυπλιέων, Νέας Σμύρνης, Νέστου, Νικολάου Σκουφά, Νότιας Κυνουρίας, Νοτίου Πηλίου, Παλαιού Φαλήρου, Παλλήνης, Παξών, Παπάγου-Χολαργού, Πάργας, Περάματος, Περιστερίου, Πύλης, Πύργου, Πωγωνίου, Ραφήνας-Πικερμίου, Ρήγα Φερραίου, Σαλαμίνας, Σερβίων-Βελβεντού, Σερίφου, Σίφνου, Σκιάθου, Σκύρου, Στυλίδας, Σύμης, Τανάγρας, Τρικκαίων, Φαρκαδόνας, Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος, Φλώρινας, Φυλής, Χαλκηδόνος, Χάλκης, Χίου, Ωραιοκάστρου, Ωρωπού.
 ~ Τα συγκεντρωθέντα στοιχεία θα διαβιβαστούν στο υπουργείο Οικονομικών και στο υπουργείο Εσωτερικών, με το οποίο θα υπάρξει και συνεννόηση για το θέμα των Δήμων που δεν απέστειλαν.
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

~** Λέει το ΤΕΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  :


Καταπατείται δημόσιος χώρος στην παραλία της Καλαμάτας
~ Μπορεί μια ακόμη τουριστική περίοδος να έφτασε στο τέλος της, με μάλλον θετικό πρόσημο για την Καλαμάτα, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν άφησε πίσω της και προβλήματα άλυτα, που βασανίζουν ιδιαίτερα την πόλη τα τελευταία χρόνια και επιβάλλεται να αντιμετωπιστούν άμεσα.
~ Ένα από αυτά είναι η κατάσταση που επικρατεί στην παραλία της Καλαμάτας με τις ξαπλώστρες, θέμα που έχει «σηκώσει» κατά καιρούς η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Μάλιστα, στην έναρξη κιόλας της φετινής τουριστικής περιόδου υπήρξε μια παρέμβαση από την πλευρά της, το θέμα έφτασε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, αλλά, παρά τις διακηρύξεις, η Δημοτική Αρχή δε θέλησε να θίξει τα «κακώς κείμενα» στην παραλία.
 ~ Η Νομαρχιακή Επιτροπή, όμως, πέρα από εκείνη την παρέμβαση, έστειλε εκ νέου επιστολή για το θέμα προς το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα, το διευθυντή της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου Γ. Βλάχο και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Ν. Τζάννε. Σ’ αυτή, ούτε λίγο - ούτε πολύ, σημειώνει ότι υπάρχει καταπάτηση του δημόσιου χώρου στην παραλία Καλαμάτας, χωρίς κανείς από τους αρμοδίους να παρεμβαίνει.
** Η επιστολή έχει ως εξής:
~ «Επανερχόμαστε στην καταπάτηση του δημόσιου χώρου καθ’ όλο το μήκος της γραμμής αιγιαλού στην παραλία Καλαμάτας. Κάθε χρόνο, δυστυχώς, η εικόνα χειροτερεύει:

α) Με την όλο και μεγαλύτερη επέκταση του χώρου που καταλαμβάνουν τα καταστήματα δίπλα στη θάλασσα.

β) Περιορίζονται οι δίοδοι και οι αναγκαίες ελάχιστες αποστάσεις προς και από τη θάλασσα.

γ) Αυξάνονται οι χώροι ενοικίασης νότια της Ναυαρίνου, χωρίς σχέδιο και περιορισμούς στο σύνολο της έκτασης που μπορεί να διατεθεί.
~ Όλα αυτά, που μέρος τους επισημαίνεται και σε πρόσφατο έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας, περιορίζουν πραγματικά και φτάνουν στο σημείο ακόμα και να αποκλείουν τη διάθεση του δημόσιου χώρου της παραλίας σε κάθε δημότη – επισκέπτη που θέλει ν’ απολαύσει τις ομορφιές της θάλασσας.
** Θεωρούμε απαραίτητο να συντονιστούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες με σκοπό:

-Ν’ αποφασιστεί, ξεκινώντας στο συνολικό πρόσωπο της ανατολικής παραλίας, η χωροθέτηση όλων των δράσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις αντοχές του χώρου, με κύριο κριτήριο την ελεύθερη δημόσια διάθεση της γης για κάθε δημότη.

-Λαμβάνοντας υπόψη τη μέγιστη δυνατότητα ενοικίασης χώρων για ξενοδοχεία, καταστήματα κ.λπ. που προβλέπονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο να οριοθετηθούν αυτοί οι χώροι και να συγκεκριμενοποιηθούν τα μέσα που μπορούν να τοποθετηθούν (ομπρέλες, καθίσματα κ.λπ.).

-Να είναι σαφώς οριοθετημένοι όλοι οι χώροι – διάδρομοι πρόσβασης από την οδό Ναυαρίνου προς τη θάλασσα και να διασφαλιστεί και να ελέγχεται η ελάχιστη προβλεπόμενη απόσταση των χώρων ενοικίασης από τη γραμμή της θάλασσας που σκάει το κύμα.

-Να μη διατίθεται για ενοικίαση ο χώρος της παραλίας απέναντι από τους κάθετους δρόμους της οδού Ναυαρίνου σε όλο το πλάτος τους. Είναι απαράδεκτο να κόβεται η οπτική επαφή της λειτουργίας της πόλης με τη θάλασσα (βλ. οδός Ηρώων).

-Νότια της οδού Ναυαρίνου, πλην ελάχιστων ιδιωτικών χώρων που υπάρχουν και πρέπει να οριοθετηθούν αυστηρά με συγκεκριμένες χρήσεις, πρέπει να απαγορευτεί η στάθμευση των αυτοκινήτων.

-Θα άξιζε να ανακοινωθεί έστω και μία περίπτωση εφαρμογής του νόμου για τα μέτρα που λήφθηκαν γι’ αυτούς που σαν πρώην χρήστες εγκαταλείπουν επικίνδυνες κατασκευές στην αμμουδιά (μπετά θεμελίωσης, σιδηροκατασκευές, πασσάλους κ.λπ.).
** Αξίζει ως ελάχιστο σεβασμό στο διαθέσιμο αυτό πλούτο της πόλης, της παραλίας, να προβείτε σε συγκεκριμένες ενέργειες και μέτρα προστασίας της δημόσιας αυτής έκτασης, όπως σας τονίζουμε και στο περσινό συνημμένο έγγραφό μας (35/5-7-2010)».

~** Δήμος Καλαμάτας


Στις κάλπες για εκλογή μελών στην Περιφερειακή Ένωση
* Την εκλογή μελών για τη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου θα συζητήσει την ερχόμενη Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στην προκαθορισμένη συνεδρίαση του Σώματος.
* Το άνοιγμα της συγκεκριμένης εκλογικής διαδικασίας έχει ένα ενδιαφέρον παραπάνω, διότι, όπως είχε γράψει έγκαιρα το «Θ», το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να στηρίξει το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα για πρόεδρο του περιφερειακού οργάνου των Δήμων.
 * Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία έφθασε τις προηγούμενες ημέρες στους Δήμους, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί έχει ως εξής:
**** ΕΚΛΟΓΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
~ Οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Συμβουλίων στις οικείες γενικές συνελεύσεις των ΠΕΔ εκλέγονται με μυστική ψηφοφορία. Οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας εκλέγονται με συνδυασμό από τους συμβούλους της πλειοψηφίας. Οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας εκλέγονται κατά συνδυασμούς από τους συμβούλους της μειοψηφίας. Υποψηφιότητες εκτός συνδυασμών αποκλείονται.
~ Δικαίωμα για κατάρτιση συνδυασμών έχουν όλοι οι συνδυασμοί που έλαβαν μέρος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και κατέλαβαν τουλάχιστον 1 έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δύο ή περισσότεροι συνδυασμοί της μειοψηφίας, από αυτούς που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, μπορεί να καταρτίσουν κοινό συνδυασμό.
~ Σε περίπτωση που η αντιπολίτευση εκλέγει 1 εκπρόσωπο, αυτός προέρχεται υποχρεωτικά από το συνδυασμό της μείζονος μειοψηφίας, εφόσον, βεβαίως, έχει καταρτίσει συνδυασμό.
~ Κάθε συνδυασμός μπορεί να περιλαμβάνει υποψηφίους σε αριθμό ίσο με το συνολικό αριθμό των εκπροσώπων, όπως αυτός καθορίζεται στο άρθρο 4, αυξημένο κατά 1. Ο συνδυασμός καταρτίζεται με γραπτή δήλωση, την οποία υπογράφουν όλοι οι υποψήφιοι.
~ Στο επάνω μέρος της δήλωσης αναγράφεται ο συνδυασμός ή οι συνδυασμοί που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, που καταρτίζουν το συνδυασμό για την ανάδειξη εκπροσώπων. Από κάτω αναγράφονται με αλφαβητική σειρά, τα ονόματα των υποψήφιων εκπροσώπων του Δήμου για τη γενική συνέλευση της οικείας ΠΕΔ. Η δήλωση κατατίθεται στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου το αργότερο δύο ώρες πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή.
~ Με βάση τις δηλώσεις των συνδυασμών, καταρτίζονται τα ψηφοδέλτια κάθε συνδυασμού, που περιλαμβάνουν όλα τα ανωτέρω στοιχεία και τους υποψηφίους με αλφαβητική σειρά.
~ Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας λαμβάνουν το ψηφοδέλτιο που έχει συγκροτήσει ο επιτυχών συνδυασμός και οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας λαμβάνουν, αντίστοιχα, το σύνολο των ψηφοδελτίων που έχουν καταρτίσει οι συνδυασμοί της μειοψηφίας. Ο σύμβουλος εκφράζει την προτίμησή του με σταυρό που σημειώνει δίπλα στο ονοματεπώνυμο κάθε υποψηφίου.
~ Κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να ψηφίσει μέχρι τόσους εκπροσώπους, όσους εκλέγει η πλειοψηφία ή, αντίστοιχα, η μειοψηφία στη γενική συνέλευση.
~ Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψηφίζουν σε μία κάλπη το συνδυασμό που προτείνεται από την πλειοψηφία. Οι υπόλοιποι συνδυασμοί της μειοψηφίας ψηφίζουν σε άλλη κάλπη.
~ Για τον καθορισμό των εδρών που αναλογούν σε κάθε συνδυασμό της μειοψηφίας, ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων του συνδυασμού διαιρείται με το συνολικό αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων και το πηλίκο πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό των εκπροσώπων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου στη γενική συνέλευση. Κάθε συνδυασμός λαμβάνει τόσες έδρες όσο το ακέραιο πηλίκο που προκύπτει ως ανωτέρω. Εάν οι έδρες που λαμβάνουν οι συνδυασμοί είναι λιγότερες από αυτές που είναι προς διάθεση, όσες απομένουν διανέμονται ανά μία στους συνδυασμούς, ανάλογα με τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα, αρχίζοντας από το συνδυασμό που έχει το μεγαλύτερο. Εάν το αχρησιμοποίητο υπόλοιπο περισσοτέρων συνδυασμών είναι ίσο, διενεργείται, μεταξύ αυτών, δημόσια κλήρωση από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
~ Οι εκπρόσωποι στη γενική συνέλευση της ΠΕΔ κατατάσσονται σύμφωνα με τη σειρά εκλογής, και αν δεν εκλεγούν με σταυρό προτίμησης, με αλφαβητική σειρά. Οι υποψήφιοι κάθε συνδυασμού που έλαβαν, κατά σειρά, τους περισσότερους σταυρούς, καταλαμβάνουν τις έδρες των συνδυασμών. Σε περίπτωση ισοψηφίας, διενεργείται δημόσια κλήρωση από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
~ Οι υπόλοιποι, κατά τη σειρά εκλογής, είναι αναπληρωματικοί εκπρόσωποι στη γενική συνέλευση της ΠΕΔ και καταλαμβάνουν τις θέσεις των τακτικών εκπροσώπων στην περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, κενωθούν. Στην περίπτωση που σε Δήμο δεν εκλεγούν εκπρόσωποι για τη γενική συνέλευση της ΠΕΔ για οποιονδήποτε λόγο, οι θέσεις παραμένουν κενές και δε συμπληρώνονται.

~**Ανδρέας Κανάκης


Άλλοι κρατούν τα κλειδιά του ΤΕΙ Καλαμάτας…
 ~ Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των βάσεων, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας Ανδρέας Κανάκης μιλά στο «Θάρρος» και σχολιάζει τις εκπαιδευτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών.
~ Κύριο θέμα της συζήτησης που είχαμε μαζί του ήταν, φυσικά, το παρόν και το μέλλον του ΤΕΙ, μετά και το νέο νόμο του υπουργείου Παιδείας που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.
 -Ο ρόλος των κομμάτων στα ΑΕΙ/ΤΕΙ δεν πρέπει να συγχέεται με τη συνδιοίκηση ή την ασυδοσία
 -Ναι στο άσυλο της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, όχι στο άσυλο για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων
 -Αρχικά θα ήθελα ένα σχόλιο για τις φετινές βάσεις των σχολών του ΤΕΙ;
~ Οι βάσεις στα περισσότερα Τμήματα του ΑΤΕΙ Καλαμάτας είναι αυξημένες σε σχέση με τις αντίστοιχες των περασμένων ετών, μολονότι σε πανελλαδικό επίπεδο ήταν μειωμένες στα περισσότερα Τμήματα των ΑΕΙ, λόγω της αυξημένης δυσκολίας των θεμάτων στις εξετάσεις. Η αύξηση των βάσεων στο ΑΤΕΙ Καλαμάτας οφείλεται, κυρίως, στο μικρότερο αριθμό θέσεων που εγκρίθηκαν από το υπουργείο Παιδείας.
-Θεωρείτε επιτυχία ότι ανέβηκαν οι βάσεις των σχολών;
~ Δεν τίθεται θέμα επιτυχίας ή αποτυχίας από την αύξηση των βάσεων πρόσβασης στα Τμήματα του ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Όμως, συνιστά θετική εξέλιξη στην εκπαιδευτική διαδικασία και την ποιότητα των σπουδών η προσέλευση και εγγραφή σπουδαστών με μεγαλύτερη βαθμολογία στις πανελλαδικές εξετάσεις.
 -Όμως, κάποια τμήματα δε δέχτηκαν ούτε ένα σπουδαστή, πόσο άσχημο είναι αυτό για το ΤΕΙ;
~ Τα Τμήματα που δε δέχτηκαν ούτε ένα σπουδαστή είναι εκείνα τα οποία με απόφαση της υπουργού Παιδείας αποκλείστηκαν από την κατάσταση του Μηχανογραφικού. Αυτό είναι μία αρνητική εξέλιξη και πρέπει να γίνουν και θα γίνουν προσπάθειες, τόσο από το ίδιο το ΑΤΕΙ Καλαμάτας όσο και από άλλους φορείς (ελπίζουμε) που ενδιαφέρονται για τη Μεσσηνία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
 -Υπήρξε ολιγωρία από κάποιους και, τελικά, είχαμε το φαινόμενο τα τμήματα να μη δεχτούν σπουδαστές;
~ Δεν υπήρξε ολιγωρία από κανέναν παράγοντα του δημόσιου βίου της Μεσσηνίας για τον αποκλεισμό των δύο Τμημάτων του ΑΤΕΙ, αλλά και άλλων 23 Τμημάτων ΑΕΙ πανελλαδικά, από το Μηχανογραφικό Δελτίο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, επειδή η απόφαση της υπουργού Παιδείας ήταν ξαφνική, μη αναμενόμενη και άδικη, χωρίς να προηγηθεί διάλογος ή να ζητηθεί η γνώμη των Ιδρυμάτων.
 -Τα συγκεκριμένα τμήματα πώς θα λειτουργήσουν φέτος;
** Θα λειτουργήσουν στο αρχόμενο ακαδημαϊκό έτος με τους υπάρχοντες σπουδαστές.
 -Θέμα βιωσιμότητας των σχολών αυτών και γενικότερα του ΤΕΙ τίθεται;
~  Το θέμα της βιωσιμότητας αυτών των Τμημάτων αλλά και κάθε άλλου Τμήματος, τόσο του ΑΤΕΙ Καλαμάτας όσο και οποιουδήποτε άλλου ΑΕΙ, εξετάζεται κάθε φορά με βάση τα κριτήρια που θέτει η αρμόδια Αρχή. Με το νέο νόμο του υπουργείου που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή προβλέπεται για το προσεχές μέλλον η κατάργηση, η ίδρυση ή η συγχώνευση Ιδρυμάτων ΑΕΙ, Σχολών και Τμημάτων. Επομένως, τα πάντα θα κριθούν εξ αρχής σε πανελλαδικό επίπεδο.
 -Το Τμήμα Λογοθεραπείας παίζει καθοριστικό ρόλο στο ΤΕΙ Καλαμάτας;
~ Το Τμήμα Λογοθεραπείας είναι ένα αξιόλογο Τμήμα, το οποίο προτιμούν υποψήφιοι σπουδαστές οι οποίοι κατά κανόνα πετυχαίνουν πολύ υψηλές επιδόσεις και για τον ίδιο λόγο η βάση πρόσβασης είναι επίσης υψηλή. Το Τμήμα αυτό, μολονότι στερείται μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, έχει πολύ καλές υποδομές και εξασφαλίζει αναβαθμισμένο επίπεδο σπουδών.
 -Όσον αφορά στο Τμήμα Ραδιολογίας - Ακτινολογίας, θα λειτουργήσει; Κι αν ναι, πότε;
~ Το Τμήμα Ακτινολογίας-Ραδιολογίας, μολονότι υπάρχει στα χαρτιά, δε λειτούργησε μέχρι τώρα επειδή το υπουργείο Παιδείας αρνείται να το εντάξει στο Μηχανογραφικό Δελτίο των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Έχουμε σχέδια για το Πρόγραμμα Σπουδών αυτού του Τμήματος, το οποίο θα ενεργοποιήσουμε με εφαρμογή διατάξεων του νέου νόμου. Αυτό, όμως, δεν προβλέπεται να υλοποιηθεί στο αμέσως επόμενο ακαδημαϊκό έτος, επειδή οι προθεσμίες δεν είναι επιτρεπτές.
 -Σας είχα ρωτήσει κάποτε και σας ρωτώ και τώρα. Αν το παιδί σας εισαγόταν στο ΤΕΙ Καλαμάτας, τι θα του λέγατε;
~ Και παλαιότερα απάντησα, όπως και σήμερα. Εάν είχα παιδί ηλικίας Λυκείου και περνούσε στο ΑΤΕΙ Καλαμάτας, δε θα ήμουν εγώ εκείνος που θα το απέτρεπε να συνεχίσει τις σπουδές του στο Ίδρυμά μας.
 -Ποια η άποψή σας για το νέο νομοσχέδιο που πέρασε το υπουργείο Παιδείας;
~ Το νέο σχέδιο νόμου έχει θετικές και αρνητικές διατάξεις. Όπως κάθε νόμος, έτσι και αυτός, επιδέχεται βελτιώσεις, για τις οποίες θα αγωνιστούμε να υλοποιηθούν στο μέλλον, με ανοιχτά τα ΑΕΙ.
 -Μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις από την πλευρά της διοίκησης για το νέο νομοσχέδιο;
** Απάντησα ήδη παραπάνω.
 -Τελικά, πρέπει να υπάρχει άσυλο μέσα στο ίδρυμα;
~ Το άσυλο που αναφέρεται στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών, την ελεύθερη έκφραση, την ανεπηρέαστη έρευνα, πρέπει να υπάρχει στους χώρους των ΑΕΙ και με αυτή τη μορφή κατοχυρώνεται και με το νέο νόμο. Άσυλο για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων, την επίδειξη τραμπουκισμού, τη δημιουργία καπετανάτων, αποκλεισμών και βιαιοτήτων, δεν έχει θέση στα ΑΕΙ.
 -Οι παρατάξεις έχουν θέση στο ίδρυμα;
~ Οι παρατάξεις έχουν το ρόλο τους σε ό,τι αφορά την έκφραση ιδεολογιών, πολιτικών θέσεων και προώθησης διεκδικήσεων και αλλαγών για το καλό της κοινωνίας. Επομένως, μπορούν και πρέπει να υπάρχουν στα ΑΕΙ. Ο ρόλος τους, όμως, δεν πρέπει να συγχέεται με τη συνδιοίκηση ή την ασυδοσία.
 -Πότε τελειώνει η θητεία σας;
~ Η θητεία η δική μου και της σημερινής διοίκησης ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου 2012.
 -Και μετά τι;
~ Από 1ης Σεπτεμβρίου 2012 και μετά τη διοίκηση στα ΑΕΙ αναλαμβάνουν τα όργανα που προβλέπονται και θεσπίζονται με διατάξεις του νέου νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση.

~**


ΑΠΟ ΤΑ  ΒΙΝΤΕΟ .... που έχουμε αναρτήσει στο Youtube  , stamos01 :
Γάμος –Γέννηση –Βάπτιση Β-Α & Σ 2010-2011 :

http://youtu.be/WWGkXHyqlxM  ,



~** ΚΡΟΑΤΙΑ αφήγηση 4 :
http://www.youtube.com/watch?v=7yoh7k0sz9k  ,



~** ΚΡΟΑΤΙΑ Πλότσε αφήγηση 5 :
http://www.youtube.com/watch?v=eEWZk9ZySzQ  ,



~** ** Κροατία …ΚΡΟΑΤΙΑ 2011 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ :
 http://www.youtube.com/watch?v=iOXbRmJFmeo  ,



~** ** Κροατία , Γιουμπούσκι αφηγηση Νο 6 :
http://youtu.be/Z6q3VRLB6sg



~** ~** ΚΡΟΑΤΙΑ αφήγηση Νο 7 από τον ξεναγό μας Α.Γ. :
http://www.youtube.com/watch?v=WGYZWbX1hB0  ,



*** ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ :
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/08/20-8-2011.html  , Στο αγιάζι της Τοπικής Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Σαββατο 20-8-2011 .-


~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011 , Προγραμματισμός Εκδρομών .-

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011 , ΕΛΛΑΔΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ Διαβαίνοντας και Ενημερώνοντας .-

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/08/blog-post_30.html  , Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011 , ΕΛΛΑΔΑ - Αλβανία- ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/09/blog-post.html  , Στην Καθημερινοτητά μας Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011 .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/09/blog-post.html  , Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011 ,ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΚΡΟΑΤΙΑ-ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ -ΣΛΟΒΕΝΙΑ …ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΚΡΟΑΤΙΑ-ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ -ΣΛΟΒΕΝΙΑ : Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011 .-

~** http://neanathes.blogspot.com/  , ΜΠΛΟΚ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΜΜΕΣΗ !!

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/09/k.html  . Στην Kαθημερινότητά : Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011 : ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ !! .-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/09/blog-post.html  , Σάββατο, 3 Σεπ/βρίου 2011 ,ΣΤΟ ΑΓΙΆΖΙ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ ΤΟΥ Σαββατο-Κύριακου ,-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/09/blog-post.html  ,- (1) - Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011 , Διαδρομή στις Δαλματικές ακτές μέσω Αλβανίας .-46 Βίντεο.

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/09/2011.html  ,-(2)- Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011 , Διαδρομή στις Δαλματικές ακτές Αύγουστος 2011 .- 29 βιντεο.-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/09/3.html  , -(3)- Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011 , Βίντεο από οδιπορικό στις Δαλματικές ακτές Νο 3 .- 29 βίντεο .

****

http://new.eligiblegreeks.com/index.cfm?locale=el_GR&affiliateID=ADa_Gr_en_gg_C-Greece-EL_Women   :  Για ωραίες γυναίκες …για εργένιδες ….για  ανύπανδρους και ανύπανδρες ΕΔΩ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου