arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ *

ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ :


ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ :

· ΙΩΑΝΝΗΣ: Ο Τελευταίος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

· Ισορροπώντας μεταξύ καριέρας και μητρότητας

· Στην κόψη του ξυραφιού το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας στην Κόνιτσα

· Η_Μύρτις_από_την_Αρχαία_Αθήνα [Flickr]



· Η_Μύρτις_από_την_Αρχαία_Αθήνα_light [Flickr]

ΙΩΑΝΝΗΣ: Ο Τελευταίος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Posted: 10 Apr 2010 01:42 PM PDT

‘Η Ἀποκάλυψη τοῦ Ἰωάννου’ Μία ἐξαιρετικὴ ταινία.
«Όποιος έχει αυτί, ας ακούσει τι λέει το Πνεύμα προς τις εκκλησίες»
ΚΑΙ Ο ΕΧΩΝ ΩΤΑ ΑΚΟΥΕΙΝ ΑΚΟΥΕΤΩ.

Ῥωμεηκο Ὁδοιπορικο
http://www.hamomilaki.gr/
This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Ισορροπώντας μεταξύ καριέρας και μητρότητας
Posted: 10 Apr 2010 06:36 AM PDT
Πολλές γυναίκες προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στην εργασία και στη μητρότητα. Το αίσθημα ικανοποίησης μέσα από αυτούς τους συχνά αντιφατικούς ρόλους δεν είναι δεδομένο.

Ενοχές, θυμός, κούραση, αίσθημα κενού, στρες, νευρικότητα, σκέψεις ότι τίποτα δεν είναι ποτέ αρκετό ή αρκετά καλό, είναι χαρακτηριστικά συναισθηματικά βιώματα που κατακλύζουν συχνά τον ψυχισμό της εργαζόμενης μητέρας.

Και εκείνη αναρωτιέται: Να δουλεύω ή όχι; Και αν ναι, πόσο; Μπορεί να βλάψει η δουλειά μου την ψυχική υγεία του παιδιού μου; Λιγότερα χρήματα ή περισσότερο παιχνίδι; Η μητρική αγάπη από μόνη της είναι το μαγικό φάρμακο που επιλύει αυτόματα αυτούς τους διχασμούς;

Μήπως τελικά τα ερωτήματα αυτά είναι περιττά εν καιρώ παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, όταν η εργασία όχι μόνο αποτελεί απόλυτη ανάγκη και σπανίως επιλογή, αλλά η εύρεση ή η διατήρησή της απειλείται ολοένα και περισσότερο;

Για τους ερευνητικούς σκοπούς του Joseph Rowntree Foundation της Βρετανίας μελετήθηκαν 1.263 παιδιά και βρέθηκε ότι η χαμηλή σχολική απόδοση ήταν συχνότερη στις οικογένειες στις οποίες οι μητέρες είχαν πλήρη απασχόληση προτού τα παιδιά τους γίνουν 5 ετών.
Επίσης, τα παιδιά αυτά ως νεαροί ενήλικοι είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν χαμηλούς βαθμούς στο λύκειο και να είναι άνεργα, ενώ είχαν και περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ψυχολογικά προβλήματα.
Η μητρική εργασία είχε μεγαλύτερο ψυχολογικό αντίκτυπο στα παιδιά, παρότι η πλήρης εργασία των μπαμπάδων στα προσχολικά χρόνια είχε αθροιστικά αρνητική επιρροή. Οι επιδράσεις αυτές μειώνονταν σημαντικά όταν οι μητέρες αλλά κυρίως οι μπαμπάδες είχαν μερική απασχόληση.
Σε άλλη πρόσφατη μεγάλη έρευνα του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού της Βρετανίας σε 12.500 παιδιά ηλικίας 5 ετών, η οποία δημοσιεύθηκε στο «Journal of Εpidemiology and Community Ηealth», βρέθηκε ότι όταν οι μητέρες εργάζονταν, τότε τα παιδιά έτρωγαν μεγαλύτερη ποσότητα ανθυγιεινών τροφίμων, έκαναν λιγότερη σωματική άσκηση και περνούσαν κατά μέσο όρο δύο ώρες την ημέρα μπροστά στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή, σε σύγκριση με τα παιδιά των οποίων οι μητέρες εργάζονταν λιγότερο ή καθόλου.
Επίσης, τα παιδιά αυτά είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρα έως την ηλικία των τριών ετών.

Φαίνεται ωστόσο απλοϊκό, αν όχι άδικο, να σπεύσουμε να ενοχοποιήσουμε τη μητέρα που επιθυμεί ή της είναι απαραίτητο για λόγους επιβίωσης να εργαστεί.

Η Ψυχολογία διδάσκει ότι «ουδέν κακό» στη μητρική εργασία καθαυτή, εφόσον τα προαναφερόμενα δεδομένα είναι όλα σχετικά και εξαρτώνται από έναν πολύπλοκο συνδυασμό των παραγόντων που ακολουθούν:

* Η προσωπικότητα της μητέρας και το γενικότερο επίπεδο της λειτουργικότητάς της.
* Ο χαρακτήρας του παιδιού.
* Το επίπεδο της συναισθηματικής ευημερίας των λοιπών μελών της οικογένειας.
* Ο δεσμός μητέρας- παιδιού και ο βαθμός ασφάλειας που νιώθει το παιδί.
* Η στάση και τα συναισθήματα της μητέρας για την εργασία γενικώς και ειδικώς για τη δική της.
* Οι πεποιθήσεις του πατέρα ως προς την εργασία της μητέρας.
* Άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής της οικογένειας (π.χ. φτώχεια, ασθένεια μέλους, ανεργία, μετανάστευση).

Μυρσίνη Κωστοπούλου
http://www.hamomilaki.gr/

Στην κόψη του ξυραφιού το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας στην Κόνιτσα
Posted: 10 Apr 2010 03:39 AM PDT
Με τα… ψέματα συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων στην Κόνιτσα, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια φιλοξενεί ανήλικους οικονομικούς μετανάστες στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος.Τα οικονομικά προβλήματα που πριν λίγους μήνες οδήγησαν δεκάδες ανήλικους Αφγανούς να εγκαταλείψουν τη στέγη του Κέντρου και να ξεκινήσουν με τα πόδια για τα Γιάννινα, όχι μόνο δεν έχουν επιλυθεί, αλλά με το πέρασμα του χρόνου γίνονται ακόμη πιο σοβαρά. Το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας στην Κόνιτσα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, λόγω της αδυναμίας του κράτους να ανταποκριθεί στις...τυπικές του υποχρεώσεις, ελέω και της γνωστής ελληνικής γραφειοκρατίας που προβάλλει συνεχώς εμπόδια.Εκτός από τα χρήματα που δόθηκαν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στην έναρξη του προγράμματος που χρηματοδοτείται θεωρητικά από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Προσφύγων, στη συνέχεια ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία χρηματοδότηση, τόσο για την καταβολή της μισθοδοσίας, όσο και για την διατροφή των παιδιών που φιλοξενούνται.Τα χρήματα που αφορούν την λειτουργία του Κέντρου κατά το χρονικό διάστημα από 1 Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2009 έχουν «κολλήσει» στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο αρνείται να εγκρίνει τιμολόγια προγενέστερα της προγραμματικής σύμβασης.Μετά την φυγή των ανήλικων πριν λίγους μήνες, αναζητήθηκε διαφορετική φόρμουλα και έπειτα από διαβουλεύσεις με το υπουργείο εκπονήθηκε νέα προγραμματική σύμβαση, αλλά και τα χρήματα αυτά δεν έχουν φτάσει ακόμη στα χέρια των υπευθύνων του Κέντρου.Η μία προγραμματική σύμβαση που έχει εγκριθεί ανέρχεται σε 126.000 ευρώ και αφορά την μισθοδοσία του προσωπικού, ενώ έχει υπογραφεί μία ακόμη ύψους 120.000 ευρώ για την τροφοδοσία του Κέντρου.Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Χρήστος Φασούλης πέρασε πριν 15 ημέρες για μια ακόμη φορά το κατώφλι του υπουργείου Υγείας και ζήτησε από την υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τους συνεργάτες της να βρουν φόρμουλα για να παρακαμφθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο και να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Κέντρου. Κάτι τέτοιο, όμως, ακόμη δεν έχει συμβεί. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ακόμη και για παλαιότερα τιμολόγια δεν έχει καταβληθεί το συνολικό ποσό, καθώς στο Ελεγκτικό Συνέδριο δεν αρκεί ο έλεγχος που έγινε από τον Επίτροπο στα Γιάννινα και θέλει να συστήσει νέα τριμελή επιτροπή για να εξετάσει εκ νέου τα τιμολόγια.Ο κ. Φασούλης δεν έκρυψε την πικρία του για το ότι η θητεία του ολοκληρώνεται και αντικαθίσταται σε λίγες ημέρες, χωρίς να έχει καταφέρει να βάλει το ίδρυμα να δουλέψει σωστά.Στο ερώτημα πως συντηρείται αυτή τη στιγμή το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας στην Κόνιτσα, από τη στιγμή που έχει διακοπεί η χρηματοδότηση, ο κ. Φασούλης είπε πως κάποιες αγορές έχουν γίνει με ένα ποσό 50.000 ευρώ περίπου που διατέθηκε από τα κρατικά λαχεία. Δυστυχώς, όμως και αυτά έχουν τελειώσει και ήδη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους προμηθευτές, καθώς σφραγίζονται οι επιταγές τους.Πηγή Ελευθερία. Epirus-Ellas 07/04/2010
http://www.hamomilaki.gr/

Η_Μύρτις_από_την_Αρχαία_Αθήνα [Flickr]
Posted: 10 Apr 2010 01:02 AM PDT
hamomilaki posted a photo:
Η Μύρτις από την Αρχαία Αθήνα
This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Η_Μύρτις_από_την_Αρχαία_Αθήνα_light [Flickr]
Posted: 10 Apr 2010 01:01 AM PDT
hamomilaki posted a photo:
Η Μύρτις από την Αρχαία Αθήνα
This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now


§ ~** ΔΙΑΛΟΓΟΙ :
Σταυριάνα, γειά σου καλή μου, πολύ ορθή η σκέψεις σου και τα λεγόμενά σου ! Διακρίνω την λογικότητά σου και την ορθότητα του λόγου σου, και στ΄ αλήθεια σε θαυμάζω ακόμη πιότερα..

§ Stamatis Skoulikas (εσύ) 9 Απριλίου 2010 Διαγραφή
όλες οι επιθυμίες σου δικές μου ευχές, εγκάρδιες και διαρκείας πάντα με εκτίμηση, θαυμασμό, αγάπη και ανθρωπιά ΣΤΑΜΑΤΗΣ Φιλικότατα πάντα

§ STAYRIANA - SEMELH (συντάκτης) εχθές Ανάφερε προσβολή
Otan xreiazetai n analyseis tis sxeseis kai tous thesmous exeis hdh apotyxei. Gi ayto psaxne panta thn ousia prin se nikhsei h opsh twn pragmatwn...!

§ Stamatis Skoulikas (εσύ) εχθές Διαγραφή
αυτό πού μ΄ άρεσε ! είσαι δύναμη ! Σε ευχαριστώ ! πάντα με αγάπη και φιλία φιλάκια πολλα και καλό Σ/Κ ! Σταμάτης Αρφαρά Μεσσηνίας

§ Stamatis Skoulikas (εσύ) εχθές Διαγραφή
Τα παιδία δεν θέλουν καμία πίεση ούτε καταπίεση, παρά μόνον της ατμοσφαιρική πίεση. -

· STAYRIANA - SEMELH (συντάκτης) 18 ώρες πριν Ανάφερε προσβολή
An zygizeis thn alht8eia vale to xeri sto katakathi ths psyxhs! An sou leipei h agaph tha thn vreis se dyo matia paidika pou dakryzoun me parapono. An zygizeis th zwh, koita mesa sou, An zygizeis ton Theo koitakse thn psyxh sou! H alht8eia einai oti den mporeis n aggikseis! H zwh einai. ... E S Y !
Hliovasilema... Mas thymizei oti zoume s ena cosmo opou akomh ginontai thaymata. Ena tetoi thayma einai pou se gnwrisa estw ki edw... s e y x a r i s t w .- mes ths nyxtias th sigalia , stwn asteriwn thn aggalia tha vgw na perpathsw stwn louloudiwn thn evwdia kai stwn aggelwn ta ftera ekei tha sergianisw kai tha xorepsw sth vroxh san tha me louzei h mousikh diamantia na sou kopsw...! :-)
~** kalhspera stayriana , θα τα πουμε αργότερα διότι έχω επισκέψεις
STAYRIANA - SEMELH — 19:16
mes ths nyxtias th sigalia , stwn asteriwn thn aggalia tha vgw na perpathsw stwn louloudiwn thn evwdia kai stwn aggelwn ta ftera ekei tha sergianisw kai tha xorepsw sth vroxh san tha me louzei h mousikh diamantia na sou kopsw...! :-)
Stamatis Skoulikas — 19:17
Ένας άνθρωπος με πολύπλευρο ταλέντο είναι: δάσκαλος , μαθητής , συγγραφέας, αναγνώστης , ομιλητής , ακροατής . χωρίς να παραμερίζει την διδασκαλία .- Ξέρεται , πως δεν πιστεύω ότι έχει καταφέρει ποτέ κανείς να διδάξει τίποτε σε κανέναν .-Αμφισβητώ την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας .- Το μόνο που ξέρω είναι ότι όποιος θέλει να μάθει θα μάθει .- Και ίσως ο δάσκαλος είναι ένας διευκολυντής , κάποιος που απλώνει τα πράγματα μπροστά στους άλλους και τους λέει πόσο ενδιαφέρον και υπέροχο είναι αυτό και τους προσκαλεί να φάνε .-
STAYRIANA - SEMELH — 19:18
daskalos.... Vary fortio s adynames plates
Stamatis Skoulikas — 19:23
TA POIHMATA KIA SOY EKPLHKTIKA MARESOYN POLY . EISAI STIXOYRGOS?
Stamatis Skoulikas — 19:24
Όποιος αγαπάει λίγο , δίνει λίγο . Όποιος αγαπάει περισσότερο δίνει περισσότερο , κι όποιος αγαπάει , πάρα πολύ , τι έχει αντάξιο να δώσει; Δίνει τον εαυτόν του .- Για να σε αγαπούν οι άλλοι , πρέπει πρώτα εσύ να αγαπάς .-Το στεφάνι της αγάπης προς τους φίλους μας ,έχει ξένα σώματα (υπολογισμό , ανταπόδοση , ματαιοδοξία , συναισθηματική αδυναμία , εμπαθή συμπάθεια ),ενώ το στεφάνι της αγάπης μας προς τους εχθρούς , είναι καθαρό .- Οι αληθινοί χριστιανοί , που στην ψυχή τους κατοικεί ο Χριστός , δεν μπορούν πλέον να κάνουν τίποτε άλλο , παρά να αγαπούν όλους τους ανθρώπους , ακόμα και τους εχθρούς .
STAYRIANA - SEMELH — 19:25
Σε χρώμα Βιολετί,έτσι φαντάζεις στο μυαλό μουεκεί που τρέχουν τα σύννεφα και η μορφή σου ανατέλειενός κινέζικου καρέ στο χρυσαφί του χρώμαήλιος θαρείς, να ξεπροβάλεις στης ψυχής μου τη συνήθειαμένεις για να ταράξεις τα νερά που η πικρή μου νηνεμία βάλτωσεπνεύμα, ψυχή και γοητευτική πνοή, μένει στο πέρασμα σουσαν να ΄σουν από παλιά εδώ, δίπλα, κοντά, συνάμαγελάω, κοιτώ στο Νότο και ξαναγελώεκεί που οι νεράϊδες κατοικούν όμορφες, λαμπερές , να νιώθουνε τη σκέψητα θέλω σου επιθυμώ, παλεύω να σου δώσωόνειρο, μέσα στα βάθη της καρδιάς, ρίζωσες άξαφνα σε μια μέραδυό λέξεις, μια αναπνοή, να ακούω σ΄ένα ακουστικό που δίπλα μου σε φέρνειεκεί σε έχω, σου μιλώκι όμως την ίδια στιγμή μου λείπεις στο φόβο της μοναξιάς του πλήθους πάλι θα βρεθώ
STAYRIANA - SEMELH — 19:26
ksereis sthn agaph dineis den zhtas na pareis ki osa perissotera dineis tosa pio polla pairneis...
Stamatis Skoulikas — 19:26
Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να ζήσουν μια ψυχική αναμόρφωση , ούτε να βρίσκονται σε αγώνα κατά της αμαρτίας , και να ζουν πνευματική ζωή , διότι περιορίζουν όλες τους τις φροντίδες , στο φυσικό πεδίο .- Μπορεί να πει κάποιος σε αυτούς , ότι αυτοί μόνον δέχονται μια βιολογική ανάπτυξη. Είναι η σαρκική στάση των ανθρώπων. Το πνευματικό περιβάλλον του αναγεννηθέντα χριστιανού , στον οποίο ζει και κινείται , είναι ο Θεός .- Και επειδή εις τον θεό , δεν υπάρχει κανένας θάνατος , ο άνθρωπος αυτός δεν γνωρίζει πνευματικό θάνατο .- Το πνευματικό όμως περιβάλλον το μη χριστιανού , στο οποίο ζει και κινείται , και ευρίσκεται , είναι μόνο η ορατή φύση της ύλης , τα φυτά , τα ζώα , και οι άλλοι άνθρωποι .- Επειδή αυτός ο σαρκικός άνθρωπος δεν θέλει να εξελιχθεί προς τα εμπρός , και τα άνω , περιορίζεται στην υλική πλευρά των φυσικών και βιολογικών φαινομένων. Είναι σε μεγάλο βαθμό μαραμένος , χαλασμένος .- Τελικά η ψυχή του δεν φτάνει στη λύτρωση, αλλά καταλήγει στον πνευματικό θάνατο .-


~** Η συναισθηματική επιβεβαίωση και όχι η φυσική ορμή ως αιτία συνεχούς ικανοποίησης του σεξουαλικού ενστίκτου‏ :
~** http://youtube.com/watch?v=kZhdKCo8Ogo
http://youtube.com/user/Fleur2Vanille
Απόσπασμα από την 3η αυξημένη & βελτιωμένη έκδοση του
έργου ΤΟΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ http://www.fotodotes.gr/Product.asp?id=130 που μεταφέρει μεταξύ άλλων στην ελληνική βιβλιογραφία τις έρευνες του Βρετανού Κλινικού Λέκτορα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Charles Anthony Storr (1920-2001) - Διαβάστε σχετικά τη στήλη νεκρολογιών / αναγγελιών θανάτου (με σύντομο βιογραφικό σημείωμα)http://www.independent.co.uk/news/obituaries/anthony-storr-728955.html - διάσημου από το έργο του SEXUALDEVIATION = ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ του 1964 & σε νέα βελτιωμένη επανέκδοση του 1970 της σειράς μελετών στην κοινωνική παθολογία (Pelican studies in social pathology)http://penguin.co.uk/ της Εκδοτικής Εταιρίαςhttp://pearson.com/ PEARSON EDUCATION HELLAS ΑΕ, Λεωφόρος Αμφιθέας 23, 17564 Παλαιό Φάληρο, τηλ. 2109373170-4, 2109373180/190/200 & 2109353750/970 fax 2109373199& Λεωφόρος Μεσογείων 2, 11527 Αθήνα (Αμπελόκηποι) τηλ. 2107717392 http://www.longman.gr/ Pearson LongmanHellas http://www.blogger.com/accounting@longman.gr
Σελίδες 24-29
Ο ομοφυλόφιλος είναι στο περιθώριο, είναι το περιθώριο,ο δακτυλοδεικτούμενος, ο απομονωμένος, ο περιφρονημένος. Ζει σε μια απέραντη μοναξιά. Οι "σύντροφοι" του δεν μπορεί παρά να είναι παροδικοί & περιστασιακοί, οι σχέσεις του εφήμερες & εκείνος να τρέχει κάθε φορά για άλλους, προσπαθώντας να ικανοποιήσει αυτό το οδυνηρό του πάθος!
Πάνω στο σημείο αυτό, γράφει ο Άγγλος Ψυχίατρος Άντονυ Στορ:
"1 ομοφυλοφιλικό ζευγάρι είναι πιο δύσκολο να ορίσει ικανοποιητικά το ρόλο που θα κρατήσει καθένας τους απ' ότι 1 αντρόγυνο. Ακόμη, μια & οι 2 τους έχουν συνήθως μια εσωτερική αίσθηση κατωτερότητας σαν άντρες, θα είναι πιο εύθικτοι & πιο ανταγωνιστικοί. Δεν είναι λοιπόν εκπληκτικό που οι αντρικές ομοφυλοφιλικές σχέσεις είναι τόσο ασταθείς, & που πολλοί ομοφυλόφιλοι είναι ανίκανοι να διατηρήσουν για πολύ καιρό μια συναισθηματική σχέση με το σύντροφο τους.
Αυτό αποτελεί 1 από τα τραγικά χαρακτηριστικά αυτής της διαστροφής. Γιατί, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι 1 μεγάλο μέρος της ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς, ενάντια στο οποίο κατευθύνεται η νομοθεσία μας & η κατακραυγή του κόσμου, πηγάζει από τη μοναξιά. Η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά είναι πιο παρορμητική από την ετεροφυλοφιλική. & τα ομοφυλόφιλα αδικήματα γίνονται περισσότερο από εθισμό, απ' ότι τα ετεροφυλόφιλα.
Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις σπάνια είναι απόλυτα ικανοποιητικές. Πάντα κάτι τους λείπει, που τις κάνει ατελείς. Οι ετεροφυλόφιλοι συχνά ομολογούν ότι ο σύντροφος τους γεμίζει τη ζωή τους & τους κάνει να νιώθουν ολοκληρωμένοι. Οι ομοφυλόφιλοι όμως σπάνια μπορούν να πουν κάτι τέτοιο, γιατί από τις σχέσεις τους λείπει αυτό το στοιχείο της πληρότητας. Ο ομοφυλόφιλος συνεχώς αλλάζει συντρόφους, ψάχνοντας για το ιδανικό που δε θα το βρει ποτέ.
Ο μέσος άνθρωπος, που τον περιμένει στο σπίτι η γυναίκα του, δεν έχει καθόλου ιδέα για το βάθος της μοναξιάς στο οποίο μπορεί να πέσει ο ομοφυλόφιλος, ή για την έντονη ανάγκη για σεξουαλική επαφή που το συγκλονίζει. & αυτό γιατί, σε μια ζωή όλο μοναξιά & απογοήτευση, το σεξ μπορεί να αποτελέσει τη μόνη πηγή ευχαρίστησης στην οποία μπορεί να στραφεί ένας άνθρωπος, & ο μόνος σίγουρος τρόπος για να αναπτύξει μια αισθηματική επαφή με 1 συνάνθρωπο του. Οι ομοφυλόφιλοι που γίνονται φορτικοί ή που συλλαμβάνονται στα δημόσια ουρητήρια κάνοντας "καμάκι", σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι παρά κακόμοιροι φουκαράδες. Δεν είναι παρά δυστυχισμένοι, μοναχικοί άνθρωποι, που η πιεστική ανάγκη τους για επαφή με άλλους ανθρώπους, τους σπρώχνει σε ενέργειες για τις οποίες, αν & ξέρουν ότι μετά θα μετανιώσουν, παρολαυτά δεν μπορούν να τις αποφύγουν..."
& πραγματικά. Μια ομοφυλόφιλη όταν ρωτήθηκε επ' αυτού από δημοσιογράφο είπε:
"Όταν χαλάει μια σχέση ανάμεσα σε γυναίκες η εγκαταλειμμένη είναι πολύ πιο μόνη από μια ετεροφυλόφιλη γυναίκα. Εδώ δε σε ενώνουν ούτε παιδιά, ούτε οικογένεια, ούτε Εκκλησία, ούτε δόσεις για το διαμέρισμα".

"Η απομόνωση είναι το μεγαλύτερο τίμημα του ομοφυλόφιλου..." αναφέρει ένας απ' αυτούς. Μόνος λοιπόν. Χωρίς οικογένεια. Αφιερωμένος στο πάθος του. Εξαιρετικά!
Στα ίδια τους τα κείμενα οι ομοφυλόφιλοι γράφουν:
"Πολλοί ομοφυλόφιλοι δεν αποδέχονται ποτέ τον εαυτό τους σαν τέτοιο (σ.σ. δηλαδή σαν ομοφυλόφιλο), αλλά περνάνε από δυστυχισμένη & μοναχική ζωή, επειδή είναι το ίδιο ανίκανοι ν' αποκτήσουν μια συμπεριφορά εντελώς "φυσιολογική" ή να δεχθούν την "ιδιαιτερότητα" τους...".

Τι βλέπουμε συνεπώς; Πως & οι ίδιοι παραδέχονται αυτό το πρόβλημα, που όμως το αποδίδουν στο ότι δεν έχουν το... θάρρος ν' αποδεχτούν τον εαυτό τους έτσι όπως ακριβώς είναι!Αλλά αυτός είναι ο λόγος ή η μάχη με την ίδια τους τη συνείδηση, που ασφαλώς τους ελέγχει διαρκώς & τους κάνει πραγματικά δυστυχισμένη τη ζωή; Το ίδιο δε συμβαίνει με όλα τα ανθρώπινα πάθη, που δυστυχώς όλοι μας έχουμε; Για παράδειγμα η δυστυχισμένη ζωή του αλκοολικού οφείλεται στο ότι δεν αποδέχθηκε το πάθος του ή στο ίδιο του το πάθος; & αν τελικά καταπατήσει τη συνείδηση του & το αποδεχθεί, τι θα αλλάξει; Το αλκοόλ θα παύσει να τον υπονομεύει, να τον καταστρέφει, να τον εκθέτει, να το γελοιοποιεί, να τον περιθωριοποιεί;
Πραγματικά, τι σκεφτόμαστε καθημερινά για να προσαρμόσουμε το πλοίο της ζωής μας όχι στις υποδείξεις της πυξίδας, αλλά στις άγριες απαιτήσεις των κυμάτων!
Μια μητέρα ομοφυλόφιλου θα πει:
"Αυτό που μετράει πια για 'μένα, είναι η σκέψη πως το παιδί μου κινδυνεύει να γεράσει ολομόναχο! Χωρίς οικογένεια, δίχως κάποιο πιστό σύντροφο δίπλα του, μακριά από φίλους. Με το πάθος του μόνο...'".
& μια άλλη μάνα θα τονίσει:
"Έχω αποδεχτεί πια την ιδιαιτερότητα του γιου μου. Αυτό δε σημαίνει ότι κοιμάμαι ήσυχη. Κάθε άλλο. Με κυριεύει η αγωνία, φοβάμαι μήπως υποστεί & άλλους εξευτελισμούς στη ζωή του"!
Γιατί ενός κακού, μύρια άλλα έπονται...

SOS Βλέπ. "ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ", Βέρας Ρόδη, σελ. 31
Ναι, "η φυγή, η καταστροφή, η αυτοκτονία, είναι πολλές φορές το αποτέλεσμα της σεξουαλικής αυτής διαστροφής. Χαμένοι της ζωής, δυστυχισμένα ανθρώπινα πλάσματα που παλεύουν χωρίς ελπίδα. Μερικοί από αυτούς καταφεύγουν & στα ναρκωτικά ή πέφτουν σε μια βαριάς μορφής νευρασθένεια. Είναι αυτό που ο Φρόυντ αποκάλεσε "φυγή στην αρρώστια"
Μια ομοφυλόφιλη ομολογεί:
"Σκέφτομαι τον εαυτό μου στα 50, τα 60. Ξέρω καλά το κόστος της επιλογής μου. Αλλά δεν το διαπραγματεύομαι στο όνομα ενός μέλλοντος που θα ευνουχίσει το παρόν μου. Ξέρω περίπου την πορεία μου. Δε με φοβίζει, γιατί προετοιμάζομαι & την περιμένω. Μόνη σ' 1 κρεβάτι, μέσα στη φωλιά από τα βιβλία μου, τα λουλούδια μου, το σκυλί μου, κάποιους καλούς & λιγοστούς φίλους & φίλες, την αγάπη των αδελφών μου, τη δουλειά μου, τα ανίψια μου. Η ομοφυλοφιλία μου είναι η εικόνα μου. Ο εαυτός μου. Δε θα αφήσω κανέναν ούτε να μου τον κλέψει ούτε να μου το αρνηθεί. Δεν είναι δική μου η κοινωνία που υπάρχει γύρω μου. Δεν έχω, όμως, καμιά άλλη & πρέπει να μάθω να ζω & να πεθάνω μαζί της... ".
Ωστόσο, θα προσθέσει:
"Αν με ρωτούσες, όμως, αν θα 'θελα η ανιψιά μου να περάσει από τον ίδιο δρόμο, θα 'λεγα "όχι" κατηγορηματικά. Δε ντρέπομαι για τη ζωή μου, αλλά δε θα 'θελα με τίποτα να δω έναν άνθρωπο που αγαπώ να υφίσταται το μέγεθος της βίας που έχω υποστεί...".
& ένας τρίτος θα προσθέσει:
"Τα πάντα γύρω μου, μου θυμίζουν το "λάθος" μου, το αίσχος & τη ντροπή της επιλογής μου, τη διαφορά μου από τους "κανονικούς" ανθρώπους, την περιφρόνησή τους. & ακόμα, τρέμω στην σκέψη μήπως το μάθουν οι δικοί μου...".
Να & η εξομολόγηση μιας ακόμη ομοφυλόφιλης:
"Ποτέ στη ζωή μου δεν μπορούσα να παραδεχτώ τις σχέσεις ανάμεσα σε γυναίκες. Ώσπου μου συνέβη πριν από 2 χρόνια.Γνωριστήκαμε στο παιδικό σταθμό που πήγαιναν τα παιδιά μου. Είναι δασκάλα. Το γεγονός ότι ερωτεύτηκα μια γυναίκα μου δημιούργησε φριχτά συμπλέγματα, που συχνά φτάνουν στο μίσος για τον εαυτό μου & την αυτοκαταστροφή"!!!
http://therapeiaomofylofilias.blogspot.com/2010/04/blog-post.html .-


~** Υγιής έρωτας και αρρωστημένο πάθος - αλήθεια ή παραίσθηση; 10 χρόνια μετά: Εξομολόγηση μιας μητέρας‏
http://youtube.com/watch?v=bzkn9kw1zYQ http://youtube.com/user/daanemartina Απόσπασμα από το έργο σε α' έκδοση 1979-1980 & σε β' έκδοση 1985ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ της Ποιήτριας, Λογοτέχνιδος, Θεατρικής Συγγραφέως & Σεναριογράφου Βέρας Ρόδηhttp://verarodi.wordpress.com/ &http://www.ekebi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=462&t=4061
Σελίδες 313-320
1 αγόρι & 1 κορίτσι είναι τα παιδιά μου.
Πριν 10 χρόνια ακριβώς ήταν εκείνος 20 & το κορίτσι 16. Το αγόρι μου ήταν ευγενικό, καλοσυνάτο & όμορφο, πραγματικά όμορφο. Το κορμί του ίδιο με τον "ηνίοχο των Δελφών". Το κεφάλι του ίδιο αγγέλου των επουράνιων.
Τα μαλλιά πυκνά, ολόξανθα & το πρόσωπο ολάσπρο, με 1 καταπράσινο ζευγάρι μάτια & 1 στόμα λαχταριστό.
Ήταν τότε που θα έφευγε στρατιώτης & είχε έρθει από το πρωί στο σπίτι μας να μείνει μαζί μας. Λησμόνησα να σας πω, πως από τα 14 του ζούσε με 1 θαυμάσιο νεαρό αριστοκράτη & ποιητή, 15 χρόνια μεγαλύτερο από το γιο μου. Ήταν ο πρώτος του έρωτας.
Μόλις τελείωσα τη μαγειρική μου - διάφορες λιχουδιές που του άρεσαν - ήταν σχεδόν μεσημέρι, βγήκα να πάω μέχρι τον ψήστη να δω αν ετοίμασε το λαχταριστό σουβλιστό αρνί, ήταν μάλιστα & ώρα να το φέρει.
Θα τρώγαμε κάπου 10 άτομα το μεσημέρι, μεταξύ των οποίων & ο θείος τους - δηλαδή ο αδερφός μου - οι 2 αδερφές του άντρα μου με τα παιδιά τους, & ακόμα ο παππούς & η γιαγιά των παιδιών μου - δηλαδή οι γονείς μου. Είχα στρώσει γιορταστικό τραπέζι, με 1 τραπεζομάντιλο κεντητό της γιαγιάς μου - μια αντίκα 80 χρόνων.
Έβγαλα τα ασημένια μαχαιροπίρουνα & τα κρυστάλλινα ποτήρια της σαμπάνιας. Ήταν τελετουργία ολόκληρη αυτό το τραπέζι. Το γιο μου τον είχα χαμένο από τα 14 που σας είπα. Όταν το ρωτούσα, γιατί παιδί μου δε μένεις μαζί μας, μου απαντούσε πως κοντά σε' κείνο με την τέλεια πνευματικότητα & τη φοβερή προσωπικότητα έπαιρνε πολλά.
Δεν μπόρεσα ποτέ να φανταστώ το γιο μου ομοφυλόφιλο, δεν ήξερα, βλέπεις. Θεωρούσα ομοφυλόφιλους αυτούς που έβλεπα καμιά φορά στο δρόμο κουνιστούς, με γυναικεία φωνή & γυναικεία φερσίματα.
Έτσι ήμουν σίγουρη πως ο γιος μου δεν είχε καμιά σχέση με αυτά & ας τον κακολογούσαν κάμποσες φορές.
Όταν με επισκεπτόταν, καθόταν & μου έπαιζε στο πιάνο του σπιτιού μας. Ήταν 1 ωραίο πιάνο που είχα αγοράσει μόλις έμαθα πως ο γιος μου είχε δάσκαλο πιάνου.
Όταν λοιπόν καθόταν το παιδί μου στο πιάνο, ένοιωθα μια ξεκούραση, μια αγαλλίαση. Μπορούσε συνέχεια για μια ώρα να κάθεται στο πιάνο μόνο & μόνο για να μου χαρίσει μιας στιγμής χαρά.
Με αγαπούσε ο γιος μου & μπορώ να πω, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να με ρίξει στη γαλήνη του. Γιατί ήταν ήρεμος & ήμερος σαν αρνάκι.
Όταν άνοιξα την πόρτα & βγήκα για τις τελευταίες λεπτομέρειες του τραπεζιού, άφησα την αδελφή του καθισμένη στον καναπέ του σαλονιού & 'κείνο να παίζει τον αγαπημένο του Μπαχ στο πιάνο.
Έμεινα λίγα λεπτά στην εξώπορτα ακούγοντας, βιάστηκα όμως να φύγω όταν είδα πως η ώρα ήταν περασμένη.
Σαν γύρισα, η εξώπορτα ήταν, όπως την είχα αφήσει, γερμένη, όμως ο Μπαχ δεν ακουγόταν & το σαλόνι ήταν άδειο
Άφησα τα τρόφιμα στο τραπέζι της κουζίνας & έψαχνα στους χώρους του σπιτιού για να τους βρω. Δεν τους βρήκα & αναρωτήθηκα γιατί να φύγουν χωρίς να μου το πουν. Σε μισή ώρα θα έρχονταν οι καλεσμένοι μας. Μπήκα στην κρεβατοκάμαρά μου για να φορέσω 1 φόρεμα απλό υποδοχής & να βγάλω το tailleur / ταγιέρ μου.
Πραγματικά άλλαξα & γύρεψα να βρω τις παντόφλες μου. Δεν τις έβρισκα πουθενά. Πολλές φορές όμως τις φορούσε η κόρη μου & πέρασα στην κρεβατοκάμαρά της.
Η έκπληξη μου με άφησε άφωνη. Ο γιος μου & η κόρη μου πάνω στο μπρούτζινο κρεβάτι της γυμνοί, κάναν έρωτα...
Πώς αισθάνθηκα, δεν μπορώ να σας πω. Πάντως θυμάμαι ότι πρόφτασα να κλείσω την πόρτα πίσω μου & να βρεθώ στην κάμαρά μου, στο κρεβάτι του.
Έκτοτε πέρασα 6 μήνες στο ψυχιατρείο, κανείς δεν έμαθε τι μου συνέβη.
Η ζωή μου εκεί μέσα ήταν μια κόλαση, σωστό μαρτύριο, να μην μπορώ με κανένα να μιλήσω, να κουβεντιάσω, & φυσικά ούτε στον άντρα μου, που ερχόταν & με έβλεπε κάθε μέρα. Δεν ήμουν τρελή, τόξερα πολύ καλά, απλώς είχα χάσει την εμπιστοσύνη μου στους ανθρώπους ή ίσως σ' αυτή την ίδια τη φύση.
Όταν έφυγα από το ψυχιατρείο - ήρθε & με πήρε ο άντρας μου - γυρίσαμε στο σπίτι μας, εγώ έτρεμα να μπω μέσα, σας τ' ομολογώ. Ο γιος μου ήταν 6 μήνες στρατιώτης & δεν τον είχα δει.
Περάσαμε στο χολ του σπιτιού, αριστερά ήταν η κρεβατοκάμαρά μας.
&' κει τι είδαν τα μάτια μου...
Πάνω στο κρεβάτι ένας άντρας με στρατιωτικό αμπέχονο, χωρίς πανταλόνι - ο γιος μου - ήταν σ' ερωτικό σύμπλεγμα μ' έναν άλλον άντρα.
Άκουσα τους ερωτικούς βόγκους. Ήταν σ' έξαρση οργασμού. Με τράβηξε ο άντρας μου γρήγορα & μπήκαμε στην κρεβατοκάμαρα της κόρης μου.
Τι είδαν τα μάτια μου...
Πάνω στο κρεβάτι είδα το ερωτικό σύμπλεγμα 2 γυμνών κοριτσιών. Η μία ήταν η κόρη μου & η άλλη μια παιδική της φίλη.
Όπως έμαθα αργότερα ο γιος μου είχε ερωτικές σχέσεις με τη φίλη της κόρης μου & η κόρη μου είχε εραστή τον αδερφό της φίλης της που ήταν πλαγιασμένος στο κρεβάτι μου, με το γιο μου.
Ε, εδώ πια δε χωρούν συζητήσεις, & τα 2 μου παιδιά ήταν ομοφυλόφιλα & όπως ο ψυχίατρος μου είπε - που με θεράπευσε αργότερα στο ψυχιατρείο που με οδήγησαν ξανά - & τα 2 μου παιδιά ήταν διεστραμμένα. & πως ίσως οι ρίζες ήταν βαθύτερες, κληρονομικές.

Μετά από 7 χρόνια ήρθε ο γιος μου να μου κάνει επίσκεψη με τη γυναίκα του - είχε παντρευτεί.
Ήταν μια ασχημούτσικη κοπέλα με μια τεράστια περιουσία...
Ο γάμος αυτός κράτησε 3 ολόκληρα χρόνια.
Έπειτα με επισκέφτηκε ο πρώτος έρωτας του γιου μου. Ήταν ώριμος & όμορφος παρά ποτέ. Μου φίλησε το χέρι, όπως πάντα. Όλα αυτά τα χρόνια τα τελευταία έλειπε στο Παρίσι, μόλις εκείνη την ημέρα είχε φτάσει & ήρθε να με δει. Ασφαλώς θα είχε αλληλογραφία με το γιο μου.
Μα το Θεό, δεν έλεγες πως ήταν ομοφυλόφιλος ή διεστραμμένος, ήταν ένας πραγματικός άντρας 100%.
& όμως τώρα κατάλαβα γιατί συζούσε με το γιο μου όλα αυτά τα χρόνια. Μου πρόσφερε μια σειρά γαλλικά καλλυντικά αρώματα & transparents / τρανσπαράν (= διαφανείς) γαλλικές κάλτσες.
Αρχίσαμε την κουβέντα.
Μου είπε πως πραγματικά καλά έκανε ο γιος μου & χώρισε από τη γυναίκα του, δεν ήταν τίποτα από δαύτη, όσο για την προίκα ήταν όλα της μητέρας της που θα πήγαινε μέχρι τα 120 & θ' ανέβαινε τα σκαλιά μέχρι το ρετιρέ με τα πόδια.
Αυτό ήταν λοιπόν. Ο γάμος ήταν μια αποτυχία, ενώ τώρα που γύρισε αυτός από το Παρίσι - χωρισμένος για τρίτη φορά - θα μπορούσαν να έχουν όλα μια καλύτερη λύση. Άκουγα άφωνη. Αισθανόμουν 1 ρίγος σε όλο μου το σώμα. Του είπα πως τους τελευταίους μήνες ήταν ερωτευμένος με μια σπουδαία κοπέλα.
Γέλασε, μάλλον ειρωνικά. Ε, & μ' αυτό τι πείραζε, & εκείνος είχε μόλις χωρίσει από τον τρίτο του γάμο με μια Γαλλίδα αριστοκράτισσα.
Έτσι τελείωσε η επίσκεψή του στο σπίτι μου, εκείνη την ημέρα.
Δεν πρέπει να ξεχάσω να σας πω, ότι τα τελευταία χρόνια, μας είχε προσφέρει αυτός ο ώριμος κύριος μεγάλη οικονομική βοήθεια & ας μην έβλεπε το γιο μου.
Η κόρη μου είχε αρραβωνιαστεί με 1 καλό παιδί γύρω στα 30. Μαζεύονταν συχνά στο σπίτι μου μεγάλες συντροφιές της κόρης μου & του αρραβωνιαστικού της. Άκουγαν μουσική, τραγουδούσαν όλοι μαζί.
Πολλές φορές άκουγα το γαμπρό μου με τα μεγάλα μυωπικά γυαλιά να φωνάζει στην κόρη μου:
- Μα τι διάβολο κάνετε κλεισμένες μέσα στο μπάνιο; Εσύ & η Φιφί το παρακάνατε.
& όμως η συμπεριφορά των παιδιών μου προς όλους, ήταν εντελώς φυσιολογική.
Όμως φαίνεται πως αυτή η κατάρα του Θεού δε σταματάει με τίποτα...

Σήμερα, μετά από 10 χρόνια, η κόρη μου παντρεύτηκε έναν αξιωματικό του ναυτικού, που πραγματικά την κοιτάζει στα μάτια.
Έχει μείνει έγκυος. Ο αξιωματικός τη χαίρεται & την αγαπάει ακόμα περισσότερο. Ο καημένος, όλο τον καιρό λείπει. Το κορίτσι μου κάθεται με τις φίλες του. Ποιος ξέρει τι μέλλει να γίνει.
Σκέφτηκα πως με το γάμο θα της πέρναγε το ομοφυλοφιλικό πάθος της, γελάστηκα αυτό δεν περνάει με τίποτα.
Τι άλλα έχουν δει τα μάτια μου, αν σας διηγηθώ, δε μου φτάνει μια ζωή.
Τώρα ο γιος μου έχει ανοίξει 1 κατάστημα, έχει 1 όμορφο σπίτι & 1 πολυτελές αμάξι.
Πιστεύω πως είναι ήσυχος, ημέρεψε...
Συζεί με 1 άλλο κορίτσι. Προχθές, ήρθε ένας φίλος του να με δει - καλός φίλος, όχι ομοφυλόφιλος - & μου είπε πως 3 ημέρες πριν έφαγε στο γιο μου. Το κορίτσι - η κοπέλα που ζει μαζί της, όπως σας είπα - είχε φτιάξει του κόσμου τις λιχουδιές. Ήταν 1 όμορφο φαγοπότι, μου έλεγε ο φίλος του.
Πάνω λοιπόν στην κουβέντα, κατάλαβε ο φίλος του πως το κορίτσι ήξερε σαφώς τις ομοφυλόφιλες επαφές του γιου μου.
Όμως & 'κείνος μπροστά σε όλους παραδέχτηκε:
- Ναι, είπε, εγώ ερωτεύομαι προσωπικότητες, άσχετα από το φύλο. Μπορώ να ερωτευτώ το ίδιο έναν άντρα ή μια γυναίκα με προσωπικότητα.
Έγινε για μια στιγμή σιγή στο τραπέζι. Μόνο για μια στιγμή.
Φαίνεται ότι τα ήθη έχουν αμβλυνθεί. Γιατί το κορίτσι δεν το επηρέασε διόλου η δήλωση του γιου μου.
Εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα. Ποιο είναι το σωστό & ποιο το λάθος; Μήπως εγώ είμαι μια καθυστερημένη γυναικούλα;
Εκτός & αν ο Θεός ρίξει φωτιά & μας κάψει. Σόδομα & Γόμορρα.Πόσο φοβάμαι. Είμαι γεμάτη από τρόμο. Τρόμο μήπως κάμουν παιδιά. Εγώ, που λαχτάρησα 1 εγγονάκι...
Υ.Γ. Ξέχασα μια λεπτομέρεια. Όταν ο ώριμος κύριος κοίταζε στα μάτια το γιο μου ή & το αντίθετο, ο έρωτας πλανιόταν πάνω τους δυνατός, τόβλεπα, πολύ δυνατός. Δεν μπορούσε κανείς από τους 2 τους ν' αντιδράσει.
Ένας τέτοιος έρωτας με τρομάζει. Πόσο φοβάμαι! Ποιος μπορεί να με βοηθήσει; Φυσικά σήμερα είμαι σπίτι μου, υπάρχει μια μυστική συμφωνία θάλεγες μέσα στην οικογένεια, μπορώ να πω πως & 'γώ έχω συνηθίσει.
Εκείνος που στέκει βουβός & αμίλητος - χωρίς ποτέ να εισαχθεί σε νευρολογική κλινική - είναι αυτός ο δυστυχισμένος ο πατέρας τους. Πόσο το λυπάμαι περισσότερο & από τον εαυτό μου. Δεν μπορώ όμως ν' αυτοκτονήσω, φαίνεται, δεν μπορεί ούτε ο πατέρας τους.
Χάσαμε την πίστη μας στο Θεό, μάλλον ο πατέρας τους την έχασε, γιατί εγώ συνεχίζω να προσεύχομαι & να λιτανεύω.
Ίσως ο Θεός μας βοηθήσει, δεν είναι ποτέ αργά.
http://therapeiaomofylofilias.blogspot.com/2010/04/10.html

~**Ο/Η Milan Papas έστειλε μήνυμα στα μέλη του Μαύρο Ιστολόγιο Κομμουνισμού - Black Blog of Communism.
Milan PapasApril 10, 2010 at 3:59pm
Θέμα: Πώς το χιούμορ νίκησε τον κομμουνισμό
“Κάθε αστείο είναι μια μικρή επανάσταση” – George OrwellΈνα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για το χιούμορ στα χρόνια του κομμουνισμού. http://www.facebook.com/l/1231f;blackblogofcommunism.com/2010/04/10/%cf%80%cf%8e%cf%82-%cf%84%ce%bf-%cf%87%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%bf%cf%81-%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c/
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=1406154234753&mid=22b09a0G3dd6e022G131763dG0&n_m=snstam@gmail.com

~**Ο/Η Portal Λαυριου έστειλε μήνυμα στα μέλη του BLOG PORTAL ΛΑΥΡΙΟΥ.
Portal ΛαυριουApril 10, 2010 at 3:53pm
Θέμα: hi
Apo oti mathame to facebbok ginete sindromitiko apo tis 1 avgoustou emeis kataferame kai ftiaksame to elliniko facebook kai einai tora epano kai entelos dorean mpeite tora mesa na to deite kai kante egrafi pes kai se filous sou na mpoune mesa na graftoune http://www.facebook.com/l/1231f;lavrio.blogsite.org/facekai to kainourgio forum mas einai edo http://www.facebook.com/l/1231f;lavrio.blogsite.org/forum
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=1429113008782&mid=22afe97G3dd6e022G1317299G0&n_m=snstam@gmail.com


~**Ο/Η Milan Papas έστειλε μήνυμα στα μέλη του Μαύρο Ιστολόγιο Κομμουνισμού - Black Blog of Communism.
Milan PapasApril 10, 2010 at 3:16pm
Θέμα: Τι λέει ο Γάλλος δημοσιογράφος Κεντ για το παιδομάζωμα
Τι λέει ο Γάλλος δημοσιογράφος Γεώργιος Κεντ που επισκέφτηκε χωριά που υπέφεραν από το παιδομάζωμα και μίλησε με μητέρες. http://www.facebook..com/l/1231f;blackblogofcommunism.com/2010/04/10/%cf%84%ce%b9-%ce%bb%ce%ad%ce%b5%ce%b9-%ce%bf-%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84-%ce%b3%ce%b9/
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=383971704580&mid=22afe6cG3dd6e022G1317289G0&n_m=snstam@gmail.com


~**Ο/Η ΤΖΕΝΗ σας έστειλε ένα μήνυμα.
ΤΖΕΝΗ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ11 Απριλίου 2010 στις 1:52 π.μ.
(χωρίς θέμα)
Καλησπέρα. Το προφίλ αύτό έχει συμπληρωθεί με το ανώτατο όριο φίλων και δεν μπορώ να δεχτώ εδώ άλλους. Αν θέλεις , σε περιμένω στο ΤΖΕΝΗ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ Β΄,. Σε ευχαριστώ.
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=1416015327417&mid=22afe4bG3dd6e022G1317281G0&n_m=snstam@gmail.com

~**

~**Ο/Η Portal Λαυριου έστειλε μήνυμα στα μέλη του BLOG PORTAL ΛΑΥΡΙΟΥ.
Portal ΛαυριουApril 11, 2010 at 3:12am
Θέμα: kalispera sas
Apo oti mathame to facebbok ginete sindromitiko apo tis 1 avgoustou emeis kataferame kai ftiaksame to elliniko facebook kai einai tora epano kai entelos dorean mpeite tora mesa na to deite kai kante egrafi pes kai se filous sou na mpoune mesa na graftoune http://www.facebook.com/l/de2cd;lavrio.blogsite.org/facekai to kainourgio forum mas eiinai to http://www.facebook.com/l/de2cd;lavrio.blogsite.org/forum
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=1323113571727&mid=22bdd6dG3dd6e022G131bbbaG0&n_m=snstam@gmail.com

~** Ο/Η Δημήτρης Τ. έστειλε μήνυμα στα μέλη του Συνεχίζουμε να γράφουμε με ελληνικούς χαρακτήρες.
Δημήτρης Τ.April 11, 2010 at 3:04am
Θέμα: Κ.Παπαρρηγόπουλου(pdf)/Λεξικό Γ. Μπαμπινιώτη
Ιστορία του Ελλ. Έθνους- Κ.Παπαρρηγόπουλου(pdf)/Λεξικό Γ. Μπαμπινιώτη(pdf)Ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος (1815-1891) είναι ο ιστορικός που θεμελίωσε την ιστορική συνέχεια του ελληνικού έθνους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές στη δημιουργία της νεοελληνικής εθνικής ταυτότητας.Με Σχόλια για τη σωστή χρήση λέξεων• Ερμηνευτικό• Ορθογραφικό• Ετυμολογικό• Συνωνύμων – Αντιθέτων• Κυρίων Ονομάτων• Επιστημονικών όρων• ΑκρωνυμίωνΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ2035 σελίδες http://www.facebook.com/l/65e4f;eranistis2.wordpress.com/2010/04/11/%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BB%CE%BB-%CE%AD%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85/ Καλές αναγνώσεις!
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=383119181654&mid=22bd117G56358b7cG1b8499aG0&n_m=stamoskal@windowslive.com




~**Ο/Η Tülay Birgül έστειλε μήνυμα στα μέλη του Msnde Kim Engellemiş Görmek İsteyenler Gelsin.
Tülay BirgülApril 11, 2010 at 3:00am
Θέμα: BULUNAN DEFİNE !
Bu define 108 paracadan oluşuyor , geneli testi ve bardak ve sunu kaplarından oluşuyor http://www.facebook.com/l/de2cd;www.definegizemi.com/forum/viewtopic.php?f=158&t=16477
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=1411127806868&mid=22bcd6cG3dd6e022G131b3e1G0&n_m=snstam@gmail.com



~** To all Contest Dj's: You may have noticed that some of your votes have been removed. After a thorough checkup on the rating system it came to our attention thatsomeone created multiple accounts from the same IP address. This behaviour will not be tolerated. All votes coming from this IP have been deleted and so have the accounts. We would like to request that all members of scarabeoisland.com PLAY FAIRon this contest and may the best Dj win! Scarabeoisland Team

~** Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ο enosis64 σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΙΑ - on line ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ - E.ZILLER (ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ) - ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΙΑΣ & ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥhttp://enosis64.blogspot.com/(Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ DOCUMENTAIRE)- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/enosis64/ .-

~**http://georgelaios.blogspot.com/2009/10/10_24.html , .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/2010_14.html , Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ * ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/blog-post_16.html , Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ *ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ σήμερα.-

~** EIΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 16/04/2010 :
*** http://snsarfara.blogspot.com/2010/04/160412010.html , Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 16/0412010.-

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/04/15-2010.html , Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 .-

**** http://snsarfara.blogspot.com/2010/04/24042010.html , Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 14/04/2010 .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2010/04/ta-nea-mas-shmera-13-04-2010.html , Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 TA NEA MAS SHMERA 13-04-2010.-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2010/04/160412010.html ,

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2010/04/15042010.html , Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 15/04/2010 .-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2010/04/blog-post_14.html , Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ.-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2010/04/blog-post_14.html , Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ .-

~**~**
"Συναγερμός" στο Facebook για την παιδεραστία Μια βρετανική οργάνωση για την προστασία των παιδιών (Ceop), καλεί το Facebook να προσθέσει «δικλείδες ασφαλείας» στις σελίδες του, σε σχετικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον.Ο διάσημος διαδικτυακός τόπος, ιδιαίτερα δημοφιλής στους νέους, δέχθηκε πολλές επικρίσεις από την Ceop ειδικά μετά τη δολοφονία μιας έφηβης από έναν άνδρα που γνώρισε μέσω του site.Η διοίκηση του Facebook, πάντως, ανακοίνωσε ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά τις συστάσεις και ότι εξετάζεται η περίπτωση της προσθήκης μιας εφαρμογής «συναγερμού», με σκοπό να μπορούν οι χρήστες να καταγγέλλουν άμεσα οτιδήποτε ύποπτο υποπέσει στην αντίληψή τους σχετικά με την παιδεραστία। .-~** ΣΟΚ!!! Βίασε και σκότωσε 9χρονη Ένας άνδρας συνελήφθη για τον βιασμό και τη δολοφονία ενός 9χρονου κοριτσιού στη γερμανική πόλη Άιλενμπουργκ, κοντά στη Λειψία, ανακοινώθηκε σήμερα από τις διωκτικές αρχές. Το κοριτσάκι, ονόματι Κορίνα, είχε εξαφανισθεί από το σπίτι του την Τρίτη, μετά την έξοδό του για να παίξει με τους φίλους του. Το κορμί του βρέθηκε την επόμενη ημέρα σε κοντινό ποτάμι.Ο ηλικίας 39 ετών δράστης, από την «ευρύτερη γειτονιά», συνελήφθη, όπως τονίζει η εφημερίδα Μπιλντ και επιβεβαιώνουν οι αρχές. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ίδιος ομολόγησε το έγκλημά του και ανακρίνεται από την αστυνομία της Λειψίας. Ο άνδρας αυτός είχε εις βάρος του διάφορες καταδίκες κατά το παρελθόν, ποτέ όμως για κάποιο σεξουαλικό έγκλημα.Η δολοφονία της Μισέλ έρχεται ένα χρόνο μετά την ιστορία της 8χρονης Μισέλ, η οποία έπεσε θύμα παιδεραστή στη Λειψία, και της οποίας το πτώμα ανακαλύφθηκε μετά μισό χρόνο.~** Βιασμός 12χρονης από 21χρονο Αλβανό στη Λήμνο Σοκ προκαλεί στην τοπική κοινωνία της Λήμνου η καταγγελία για βιασμό μιας 12χρονης ανήλικης από έναν 21χρονο Αλβανό υπήκοο. Το αποτρόπαιο περιστατικό έγινε στο χωριό Παναγιά της Λήμνου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η μικρή είχε πάει στο μπακάλικο της γειτονιάς και την ώρα που επέστρεφε βρέθηκε μπροστά της ο 21χρονος, ο οποίος τηνοδήγησε με τη βία σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή, όπου και την εξανάγκασε σε συνουσία μαζί του.Η 12χρονη ενημέρωσε αμέσως τη μητέρα της για τα όσα είχαν συμβεί, η οποία κατήγγειλε το συμβάν στην Αστυνομία και λίγο αργότερα.......... ο Αλβανός συνελήφθη. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι η μικρή τον είχε γνωρίσει δυο ημέρες πριν και τον ακολούθησε με τη θέλησή της στην οικοδομή και ότι δεν υπήρξε συνουσία. Μάλιστα θέλησε να «στηρίξει» τους ισχυρισμούς του ότι η μικρή τον γνώριζε, λέγοντας ότι υπάρχει ο αριθμός του κινητού του τηλεφώνου στη μνήμη του δικού της κινητού. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Μυτιλήνης, ενώ θεωρείται βέβαιη η παραπομπή του στον ανακριτή με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.πηγή ventetta.blogspot.com~** Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου Ο δράστης, Γέχια Χουσεΐν το όνομά του, ήταν ιδιοκτήτης κουρείου. Το θύμα ένα 11χρονο αγόρι που μπήκε στο κατάστημα του βιαστή-δολοφόνου για ένα κούρεμα. Αφού το βίασε, ο δράστης δολοφόνησε το παιδί, το έκοψε σε κομμάτια και τα πέταξε έξω από την πόλη Σάνα, πρωτεύουσα της Υεμένης, όπου και διέμενε. Ο δολοφόνος ομολόγησε την πράξη του τον Δεκέμβριο του 2008. Η εκτέλεσή του έγινε δημόσιο θέαμα αφού έτσι ορίζει ο νόμος στην Υεμένη.Οι δράστες κακουργημάτων που πρόκειται να εκτελεστούν διαπομπεύονται από το κοινό, στη συνέχεια τους ξαπλώνουν μπρούμυτα σε ένα χαλί και οπλίτης του Υεμενικού στρατού τους πυροβολεί από πίσω σημαδεύοντας την καρδιά. Οι φωτογραφίες από την εκτέλεση του δολοφόνου έχουν προκαλέσει αντικρουόμενες αντιδράσεις. Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι αυτή είναι η μοναδική τιμωρία που μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη σε τέτοιου είδους εγκλήματα και άλλοι την κρίνουν απάνθρωπη και βάναυση.πηγή cocktailnews~** Βίντεο με "αρρωστημένες" πράξεις σε μωρά! Ανατριχιαστικό υλικό στην κατοχή δέκα παιδεραστών εντόπισαν οι αστυνομικοί έπειτα από έρευνες, σε πέντε πόλεις της χώρας. Στις αηδιαστικές εικόνες και τα βίντεο υπάρχουν ακόμα και παιδάκια μόλις λίγων μηνών ως οκτώ ετών, τα οποία κακοποιούνταν από ενηλίκους. Τα ηλεκτρονικά ίχνη των κατηγορουμένων εντοπίστηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σπέτσες, Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα. Είχαν κατεβάσει στους υπολογιστές τους το αρρωστημένο υλικό από ιστοσελίδες του εξωτερικού, όμως προς το παρόν, δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι το διακινούσαν.Σε ταυτόχρονες έρευνες στα σπίτια τους, εντοπίστηκαν μόνο οι δύο από τους δέκα εμπλεκόμενους, οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγούνται στον εισαγγελέα. Για τις έρευνες έχουν ενημερωθεί και οι διεθνείς διωκτικές αρχές της Ιντερπολ.Πηγή~** Δεν υπάρχουν λέξεις! Άφωνοι οι δικαστές από τη φρίκη Φρίκη, αποτροπιασμός, αγανάκτηση! Οι λέξεις είναι πολύ λίγες για να περιγράψουν αυτό που νιώθει κάποιος ακούγοντας τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών να καταθέτει τα απίστευτα βασανιστήρια που υπέστη η 13χρονη σήμερα κόρη της 35χρονης Ειρήνης Τσονοπούλου, της αδίστακτης μάνας-μαστροπού του Ιλίου.Ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών Παύλος Λουκάτος, ο οποίος προΐστατο των ερευνών για την εξιχνίαση της απίστευτης αυτής υπόθεσης, κατέθεσε χθες στο δικαστήριο. Παρουσίασε τα σκίτσα που ζωγράφισε η μικρή Μ. και στα οποία απεικονίζει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες όλα όσα βίωσε το κοριτσάκι στα χέρια διεστραμμένων ηλικιωμένων αντρών, με τη συναίνεση της ίδιας του της μάνας. Ο κ. Λουκάτος παρουσίασε, επίσης, και τις επιστολές τις οποίες έγραψε η μικρή Μ. ενώ συνεχίζονταν οι ανακρίσεις.Αφωνοι από τη φρίκη, δικαστές και ακροατήριο είδαν αποτυπωμένες στο χαρτί εικόνες στις οποίες περιγράφονται με τα μελανότερα χρώματα όλες οι σκέψεις και τα συναισθήματα ενός ανήλικου παιδιού το οποίο από την τρυφερή ηλικία των έξι ετών βίωνε επανειλημμένα στην ψυχή και στο κορμάκι του το βιασμό. Στα στοιχεία που έχει στα χέρια της η πολιτική αγωγή (τα οποία δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά η «Espresso» και θα αποτελέσουν τη δαμόκλειο σπάθη που θα κρέμεται πάνω από τους τέσσερις κατηγορούμενους παιδεραστές μέχρι την έκδοση της απόφασης) περιλαμβάνονται τα σκίτσα που ζωγράφισε η ανήλικη Μ., κόρη της Ειρήνης Τσονοπούλου. Με αυτό τον τρόπο εξέφρασε όλα όσα δεν μπορούσε να πει πουθενά, αφού κύρια υπεύθυνη για την κόλαση στην οποία ζούσε ήταν η μητέρα της.Σε ένα από αυτά φαίνεται ξεκάθαρα ο ένας από τους τρεις κατηγορουμένους που φέρονται ότι βίαζαν το ανήλικο κοριτσάκι, ο ιερέας Σωτήρης Παπαδόπουλος, φορώντας ράσα, με γενειάδα και καλυμμαύκι. Δίπλα του σττέκεται κλαμένη η μικρή Μ. και τελευταία η μητέρα-μαστροπός, η οποία εξέδιδε την κόρη της για πενήντα ευρώ και κάποιες φορές ακόμη και για τριάντα ευρώ!Ακόμη πιο συγκλονιστικές, όμως, είναι οι φράσεις που χρησιμοποιεί η μικρούλα για να περιγράψει τι νιώθει για καθέναν από τους δύο κατηγορουμένους και για την ίδια: «Φυλακή παπά-Σωτήρης», «Ελευθερία Εγώ», «Φυλακή Ειρήνη», γράφει αντίστοιχα πάνω από καθεμία από τις φιγούρες των βασανιστών της, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αγωνία αλλά και την επιθυμία της να καταδικαστούν οι άνθρωποι που ευθύνονται για τον ανείπωτο πόνο και τον εξευτελισμό που υφίστατο τα τελευταία χρόνια. Τι ελπίζει; Να ζήσει ελεύθερη, χωρίς να φοβάται ή να ντρέπεται για τίποτα!Σε άλλη ζωγραφιά εμφανίζεται πάλι κλαμένη να ζητά βοήθεια, ενώ δεξιά και αριστερά της στέκονται ο Αθανάσιος Κανάκης (σ.σ.: ο 85χρονος συνταξιούχος της ΔΕΗ που τη βίασε για πρώτη φορά) και η μητέρα της. Σε ένα τρίτο σκίτσο έχει ζωγραφίσει τον Σπύρο Σουχλέρη, πρώην σύντροφο της μητέρας της, που κι αυτός φέρεται να την είχε βιάσει κατ’ επανάληψη. «Φυλακή Σπύρος», «Νοσταλγία Εγώ, Φροντίδα», «Φυλακή Ειρήνη».Οι λέξεις χαράζουν την καρδιά σαν κοφτερό λεπίδι! Τα βασανιστήρια και τις φρικιαστικές εμπειρίες που έζησε στα χέρια των τριών παιδεραστών και της μητέρας της περιγράφει η 13χρονη και στις επιστολές που έγραψε και παρέδωσε στον διοικητή της Ασφάλειας Αχαρνών, τον οποίο αποκαλούσε με τρυφερότητα «πατέρα». Σε μία από αυτές, το κοριτσάκι εξομολογείται πως περνούσε ξέγνοιαστα μέχρι την ώρα που πήγε στο σχολείο, πως μία μέρα την πλησίασε ο Κανάκης και της έδωσε μια κούκλα για να ανεχτεί τις διεστραμμένες του ορέξεις. Μάλιστα, θυμάται και περιγράφει με λεπτομέρειες και τη μέρα που την πήγε στις ερημιές και αφού την έγδυσε, τη βίασε. Αναφέρει ακόμη το περιστατικό που φέρεται να την πλησίασε ο 85χρονος συνταξιούχος και να της ζήτησε να τον ακολουθήσει, λέγοντάς της ότι την είχε «πουλήσει» σε εκείνον αντί 2.000 ευρώ η μητέρα της. Το κοριτσάκι αναφέρεται και σε άλλα περιστατικά που σοκάρουν και έχουν σημαδέψει ανεξίτηλα την τρυφερή ψυχούλα του. «Εγώ ήμουν μικρή και δεν καταλάβαινα. Πήγα λοιπόν με την Ειρήνη, μας πήρε ο κύριος Αθανάσιος και μας πήγε σε κάτι βουνά. Με έγδυσε και μου είπε: “Κάτσε επάνω μου”. Εγώ τραβιόμουνα, δεν ήθελα. Ετσι με έβαλε με το ζόρι η Ειρήνη, μάνα», είναι τα χαρακτηριστικά λόγια της μικρής στο χαρτί, τα οποία δημιουργούν ρίγη ανατριχίλας και προκαλούν οργή και αγανάκτηση για την κτηνωδία που βίωνε το 11χρονο κοριτσάκι στα χέρια της αδίστακτης μάνας και των παιδεραστών!«Τη βίαζε κατ’ εξακολούθηση από τα έξι της χρόνια» Αφωνοι έμειναν από το σοκ οι δικαστές και το ακροατήριο όταν άκουσαν τον κ. Λουκάτο να περιγράφει τον πρώτο βιασμό της 11χρονης Μ. από τον συνταξιούχο Θανάση Κανάκη. Ερωτηθείς για τον κατηγορούμενο και την Ειρήνη Τσονοπούλου, ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών είπε πως οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συχνές ερωτικές επαφές -είπε χαρακτηριστικά πως έδιναν ραντεβού στο σπίτι του συνταξιούχου ή σε ξενοδοχεία- και πως σύμφωνα με όσα του είπε το κοριτσάκι, άρχισε να το βιάζει κατ’ εξακολούθηση, ακόμα και παρά φύσιν, από την ηλικία των έξι ετών.«Την πρώτη φορά η μάνα της την πήγε στο προαύλιο μιας εκκλησίας στο Καματερό. Εκεί μετά από λίγο ήρθε και ο Κανάκης, ο οποίος άρχισε να τη χαϊδεύει σε διάφορα σημεία του σώματός της. Τελικά αφού της έβγαλε όλα τα ρούχα, τη βίασε κάτω από ένα δέντρο. Το παιδί έκλαιγε και αντιστεκόταν. Μετά την πρώτη φορά ο Κανάκης ζητούσε να δει τη μικρή δύο ή τρεις φορές τη βδομάδα και στη συνέχεια το βίαζε» ήταν η συγκλονιστική περιγραφή του αστυνόμου, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε πως πριν από κάθε συνάντηση με τον Κανάκη η κατ’ ευφημισμόν μάνα έντυνε την 11χρονη με «μεγαλίστικα» ρούχα. «Την έντυνε, την έβαφε και της φορούσε τακούνια» ήταν η σοκαριστική δήλωσή του ξεδιπλώνοντας το δράμα που ζούσε όλα αυτά τα χρόνια η ανήλικη.«Δεν περνούν καλά στη γιαγιά και στον παππού» Από την πλευρά της η υπεράσπιση ζήτησε ακόμη να μη ληφθεί υπόψη από το δικαστήριο η κατάθεση του διοικητή του τμήματος Ασφαλείας Παύλου Λουκάτου, με την αιτιολογία ότι συμμετείχε στην προανακριτική διαδικασία - αίτημα το οποίο απορρίφθηκε. Αίσθηση προκάλεσε λίγο πριν από το τέλος και η παρέμβαση του εισαγγελέα έπειτα από σχετική ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης της Ειρήνης Τσονοπούλου, Διονυσίου Μεσσήνη προς τον βασικό μάρτυρα. Ερωτηθείς αν η τωρινή κατάσταση των παιδιών είναι καλή ο κ. Λουκάτος απάντησε αρνητικά, υποστηρίζοντας ότι, σύμφωνα με τα λεγόμενα των παιδιών, «δεν περνούν καλά στη γιαγιά και στον παππού», οι οποίοι έχουν αναλάβει την προσωρινή τους επιμέλεια.Η συγκεκριμένη απάντηση ήταν αυτή που πυροδότησε την αντίδραση του εισαγγελέα, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε εντολή στον κ. Λουκάτο να συντάξει μια αναφορά προκειμένου να κοινοποιηθεί τόσο στο δικαστήριο όσο και στον ίδιο. «Ωστε αν αποδειχθεί ότι η ψυχική υγεία των ανήλικων τέκνων είναι παραμελημένη, να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι κοινωνικοί φορείς», τόνισε σχετικά ο εισαγγελέας της έδρας. «Η γλαφυρή αφήγηση του βασικού μάρτυρα κατηγορίας μάς έκανε να συγκινηθούμε και να συγκλονιστούμε, ενώ δεν αφήνει κανέναν πλέον δισταγμό και καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι όλα όσα έχουν δηλώσει τα παιδιά είναι αληθινά. Θα δανειστώ μια έκφραση που χρησιμοποίησε ο μάρτυρας. Πως ό,τι λάθη κι αν έγιναν στα έγγραφα, τα έγγραφα παραμένουν έγγραφα και δεν είναι αυτά που βίασαν τα παιδιά», δήλωσε τέλος στην «Espresso» η Κατερίνα Ζαγγανά, μία εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής.«Πάσαρε το κοριτσάκι στον παπά μέσα στην εκκλησία»«Κλείσ’ τους όλους φυλακή, πρέπει να σταματήσω να πονάω»! Η κραυγή αγωνίας της 11χρονης στοιχειώνει ακόμα το μυαλό του Παύλου Λουκάτου, ο οποίος μαζί με την ειρηνοδίκη Δέσποινα Τηλιακού έχουν αναλάβει να γιατρέψουν τις πληγές που έχουν ανοίξει στην ψυχή του ανήλικου κοριτσιού οι επαίσχυντες πράξεις των τεσσάρων κατηγορουμένων. Από τις αντιδράσεις της μικρούλας, η οποία δεν μπορεί να ξεχάσει, είναι και το σοκ που έδειξε να υπέστη όταν αντίκρισε τον ιερέα Σωτήρη Παπαδόπουλο. «Οταν τον αναγνώρισε "πάγωσε". Οπως μου είχε εξομολογηθεί, η αδίστακτη μάνα έδινε ραντεβού με τον παπά είτε στην εκκλησία της Παναγίας είτε στην Αγία Παρασκευή και εκεί του "πάσαρε" το κοριτσάκι αντί 30 ή 50 ευρώ. Το έβαζε σε ένα δωμάτιο με ένα μεγάλο τραπέζι, σήκωνε τα ράσα και το βίαζε. Αυτό είχε γίνει πολλές φορές και κάθε φορά η μάνα προσποιείτο ότι έκανε δουλειές, για να μην προκαλέσει υποψίες» είπε ο κ. Λουκάτος πυροδοτώντας την αντίδραση της υπεράσπισης που υποστήριξε ότι «διάνθισε» την κατάθεσή του με στοιχεία που δεν υπάρχουν στο προανακριτικό υλικό. «Τα έγγραφα δεν "βίασαν" τα παιδιά. Τα παιδιά ήταν βιασμένα» ήταν η απάντηση του μάρτυρα.Τα φρικτά βασανιστήρια στο κολαστήριο της οδού ΓενναδίουΤέλος δεν έχει η απανθρωπιά της αδίστακτης μάνας αλλά και του συντρόφου της. Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τη σωματική κακοποίηση που υπέμενε ο μεσαίος γιος της Τσονοπούλου από τον Σπύρο Σουχλέρη, αλλά και για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζούσαν τόσο τα παιδιά της κατηγορουμένης όσο και τα δύο ανήλικα τέκνα της Πωλίνας Αμιλήτου που είχαν φιλοξενηθεί στο παρελθόν στο «σκοτεινό» και δυσώδες τριάρι της οδού Γενναδίου στο Ιλιον.Στη διάρκεια της πολύωρης κατάθεσής του στο δικαστήριο ο διοικητής του τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών και ένας εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας Παύλος Λουκάτος περιέγραψε τις απάνθρωπες «μεθόδους» που χρησιμοποιούσε ο πρώην σύντροφος της Ειρήνης Τσονοπούλου για να «συναιτίσει» τον ένα γιο της Τσονοπούλου, ενώ χαρακτήρισε «τρώγλη» το σπίτι στο οποίο μεγάλωναν τα παιδιά: «Τον γιο της Τσονοπούλου ο Σουχλέρης τον κλείδωνε στο ντουλάπι, τον έδενε στο καλοριφέρ και του έβαζε παγάκια στα πόδια. Το 2007 τον κρέμασε ανάποδα και φώναξε τους υπόλοιπους “να δουν το αρνί του Πάσχα”. Πολύ συχνά έβαζε τα παιδιά να καθίσουν προσοχή και τα χαστούκιζε στη σειρά», ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή του - επιβεβαιώνοντας και τα όσα είχε πει στην κατάθεσή της η Αμιλήτου. Μίλησε ακόμα για πλημμελείς συνθήκες υγιεινής, έντομα που «έκοβαν βόλτες» στο σπίτι και αλλοιωμένα τρόφιμα, στη θέα των οποίων δεν άντεξε ούτε η ειρηνοδίκης Δέσποινα Τηλιακού μπαίνοντας στο διαμέρισμα.madata** Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα του κυκλώματος παιδεραστίας Στο φως της δημοσιότητας δόθηκαν από τον εισαγγελέα τα ονόματα των κατηγορουμένων που εμπλέκονται στο κύκλωμα παιδεραστίας, που εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία την προηγουμένη Πέμπτη. Συγκεκριμένα κατηγορούμενοι είναι οι :Χαράλαμπος Τσόγκας, οπερατέρ ΕΡΤ, ετών 30, Πολύκαρπος Τσόγκας, οπερατέρ ΕΡΤ, ετών 60, Ρομάνι Καρίμ από το Λίβανο, Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, Στυλιανός Καλλιμάνης, Γιώργος Αδαμόπουλος, Λεωνίδας Κούκος, Κωνσταντίνος Σαχπαζής , Γιώργος Χριστόπουλος, Βασίλης Γκότσης και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πειραιά, Ευάγγελος Κοροβέσης.Εντολή για άμεση αναστολή των καθηκόντων του εκπαιδευτικού που συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του πορνογραφικό υλικό και ναρκωτικές ουσίες, με ταυτόχρονη παραπομπή του στο αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης, έδωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.«Δάσκαλος σημαίνει λειτούργημα. Εκπαιδευτικός που παρεκτρέπεται, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο δεν έχει θέση στην τάξη» ανέφερε χαρακτηρηστικά.Ανήμπορη να πιστέψει όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα είναι η ελληνική κοινωνία. Αυτά που όλοι θεωρούσαμε ξένα σε εμάς αποδεικνύεται ότι είναι πλέον υπόθεση που μας αφορά όλους. Οι αποκαλύψεις για τα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας και κυρίως για τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που αρέσκονται να βλέπουν αυτό το αποτρόπαιο και ανατριχιαστικό υλικό στην οθόνη του υπολογιστή τους, μας έχουν αφήσει άφωνους.Μετά τις δεκάδες συλλήψεις και την εξάρθρωση ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παιδόφιλων, στην οποία οδήγησε η επιχείρηση «Τσάρλι», μια άλλη είδηση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας συμπλήρωσε το παζλ της φρίκης. Στο πλαίσιο νέας έρευνας συνελήφθη στην Καβάλα ένας 44χρονος διευθυντής δημοτικού σχολείου, ο οποίος έμπαινε σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες παιδικού πορνό και «κατέβαζε» φωτογραφίες και βίντεο, στα οποία απεικονίζονταν ανήλικοι σε σεξουαλική δραστηριότητα με ενηλίκους.Η «Espresso» από το περασμένο Σάββατο, σε σχετικό της δημοσίευμα, ανέφερε πως διεξάγονται νέες επιχειρήσεις στη βόρεια Ελλάδα για κύκλωμα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας. Σύμφωνα μάλιστα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τα στοιχεία του 44χρονου διευθυντή σχολείου στη Χρυσούπολη της Καβάλας προέκυψαν έπειτα από σήμα της Ιντερπόλ, καθώς ανιχνεύτηκαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη σε ιστοσελίδα του εξωτερικού, στην οποία διακινείται σκληρό παιδικό πορνό.Η αποκάλυψη της σύλληψης του διευθυντή σκόρπισε τον πανικό στους γονείς των παιδιών, που φοιτούν στο σχολείο. Πάντως, όπως λένε οι γονείς των παιδιών που τον γνώριζαν, ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος και τίποτα δεν πρόδιδε τη σκοτεινή αυτή πλευρά του χαρακτήρα του.Μάλιστα κανένας μαθητής δεν είχε ποτέ εκφράσει κάποιο παράπονο για τη συμπεριφορά του διευθυντή. Αντίθετα, οι περισσότεροι από τους μαθητές κάνουν λόγο για έναν σοβαρό εκπαιδευτικό που αντιμετώπιζε με τη δέουσα σοβαρότητα την εκπαιδευτική του αποστολή αλλά και τους μαθητές του σχολείου.Κι όμως, ο άνθρωπος αυτός είχε αποθηκευμένο σε τρεις σκληρούς δίσκους αυτό το ανατριχιαστικό υλικό, ενώ σε ψηφιακό δίσκο είχε αποθηκευμένους συνδέσμους που οδηγούσαν στο Διαδίκτυο, σε ιστοσελίδες με το πλέον σκληρό παιδικό πορνό.Εκτός από τους σκληρούς δίσκους και τα DVD στην κατοχή του διευθυντή βρέθηκε και κατασχέθηκε και μικροποσότητα χασίς.Πηγή~** Δίκτυο παιδόφιλων στο ελληνικό Facebook θεωρεί την παιδεραστία «δικαίωμα στη διαφορετικότητα» Σάλος έχει προκληθεί στη διαδικτυακή κοινότητα του Facebook,στην χώρα μας, μετά από την ανάρτηση ομάδας που εκφράζει τη στήριξή της στους παιδόφιλους.Ο δημιουργός του εν λόγω γκρουπ, στηλιτεύει την «άκρως ρατσιστική κοινωνία», η οποία αρνείται να αποδεχθεί τη διαφορετικότητα του ατόμου και στηρίζει την ελευθερία όλων όσων έχουν διαφορετικούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς.Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι τα μέλη του γκρουπ στηρίζουν και τον Josef Fritzl, τον Αυστριακό παιδεραστή που απασχόλησε, προσφάτως, την κοινή γνώμη όταν αποκαλύφθηκε πώς κρατούσε την κόρη του κλειδωμένη στο υπόγειο του σπιτιού του επί 24 συναπτά έτη.«Josy είσαι ο καλύτερος.Μου φέρθηκες σαν πατέρας» αναφέρει, χαρακτηριστικά, μέλος της ομάδας.Το συγκεκριμένο γκρουπ αριθμεί περί τα 10 μέλη, χωρίς όμως να γνωρίζουμε κατά πόσο τα προσωπικά τους στοιχεία, που έχουν αναρτήσει είναι πραγματικά.Με το σχετικό ρεπορτάζ, πάντως, δεν κατορθώσαμε, μέχρι στιγμής, να εντοπίσουμε ούτε ένα από τα ονόματα.. Όλα έδειξαν πώς πρόκειται για πλαστά.Χρήστες του Facebook έχουν ήδη αναφέρει το γεγονός και στους διαχειριστές της διαδικτυακής κοινότητας στην Αμερική, ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν προβεί και σε καταγγελία της ομάδας στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην χώρα μας.Σύμφωνα με άποψη ανθρώπων που γνωρίζουν πολύ καλά τη νομοθεσία του διαδικτύου, η σύσταση του συγκεκριμένου γκρουπ δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα, καθώς ο καθένας δικαιούται να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του. Σε περίπτωση,όμως, που κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων, ο εισαγγελέας δικαιούται να διατάξει έρευνα ώστε να αναζητηθεί η ταυτότητα των εν λόγω μελών.Εάν αποδειχθεί ότι τα συγκεκριμένα άτομα είναι παιδεραστές υπόκεινται στις διατάξεις του άρθρου 339 του Ποινικού Κώδικα το οποίο προβλέπει ότι «όποιος ενεργεί ασελγή πράξη με πρόσωπο νεότερο από 15 ετών ή το παραπλανά με αποτέλεσμα να ενεργήσει ή να υποστεί τέτοια πράξη τιμωρείται με κάθειρξη δέκα ετών αν ο παθών δε συμπλήρωσε τα δέκα έτη, με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών αν ο παθών συμπλήρωσε τα δέκα όχι όμως και τα 13 έτη και με φυλάκιση αν συμπλήρωσε τα δεκατρία έτη». Πηγή~** Άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας οι παιδεραστές Οι τεχνικοί της ΕΡΤ (πατέρας και γιος), στέλεχος του Δήμου Πειραιά, ένας δικηγόρος από το Κιλκίς (ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος), ένας 40χρονος λέκτορας για θέματα διοίκησης στο Πανεπιστημίο Πατρών (παραμένει ασύλληπτος), ένας καθηγητής ξιφασκίας σε γυμνάσιο της Γλυφάδας, ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στα είδη υγιεινής, ένα στέλεχος της Ασφάλειας του Αστήρ Παλλάς, πέντε δημόσιοι υπάλληλοι, οκτώ ιδιωτικοί, δέκα άνεργοι, ένας φοιτητής και ένας Λιβανέζος. Σοκ από το κύκλωμα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίαςΑυτοί είναι, μεταξύ άλλων, οι εμπλεκόμενοι σε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, που εξάρθρωσαν οι ελληνικές Αρχές.Επιχείρηση «Charly»Πρόκειται για την επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Charly», η οποία διήρκεσε τέσσερις μήνες, ταυτόχρονα σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας.Στην υπόθεση διακίνησης σκληρού πορνογραφικού υλικού εμπλέκονται 55 άτομα, εναντίον των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία κατά συρροή και κατά συνήθεια, ενώ συνελήφθησαν συνολικά 17 άτομα, 16 Έλληνες και ένας αλλοδαπός.Ανάμεσά τους, «ευυπόληπτοι» πολίτες, υπεράνω πάσης υποψίας, όπως δικηγόροι, επιχειρηματίες και καθηγητές. Άνθρωποι… της διπλανής πόρτας δηλαδή…Συνολικά, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη 158 Ελλήνων χρηστών, οι οποίοι εμπλέκονται στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. Σε εφόδους που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια και τους χώρους κατοικίας τους, κατασχέθηκαν 88 σκληροί δίσκοι Η/Υ, 8 laptop και εκατομμύρια CD και DVD, τα οποία περιείχαν σκληρότατο υλικό συνολικής χωρητικότητας 50.000 G-byte. Ενήλικοι βιάζουν και κακοποιούν σεξουαλικά αγοράκια και κοριτσάκια ηλικίας ακόμη και τεσσάρων ετών.Με τη συνδρομή της εισαγγελίας Αθηνών και εποπτεία του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Γιάννη Σακελλαράκου, χθες πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα 32 επιχειρήσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, παρουσία εισαγγελέων.Οι πόλεις, όπου ζούσαν οι αρρωστημένοι παιδεραστές, είναι: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Άργος, Ρόδος, Χανιά, Ηράκλειο, Καβάλα, Φάρσαλα, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη, Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, Νέος Μαρμαράς, Κιλκίς, Ηγουμενίτσα και Γιάννενα.Πηγή~** ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΗ ΣΤΟΥΣ παιδεραστές στο Ίλιον Αντιμέτωποι με τη δαμόκλειο σπάθη της Δικαιοσύνης, αλλά και με τα παιδικά προσωπάκια των τριών ανηλίκων που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- βίαζαν και κακοποιούσαν για πολλά χρόνια, θα βρεθούν αύριο οι τέσσερις «παιδεραστές» του Ιλίου.Σχεδόν δυο χρόνια από το Δεκέμβριο του 2007, όταν το πανελλήνιο συγκλονίστηκε στο άκουσμα της είδησης ότι μια 35χρονη μητέρα έπαιρνε την κόρη της αλλά και τα δυο παιδάκια που φιλοξενούσε και τα «πάσαρε», έναντι αμοιβής 50 ευρώ, σε ηλικιωμένους άντρες, η μάνα – μαστροπός, Ειρήνη Τσονοπούλου, ο φίλος της, Σπύρος Σουχλέρης, ο ιερέας, Σωτήρης Παπαδόπουλος, και ο συνταξιούχος της ΔΕΗ, Αθανάσιος Κανάκης, θα κάτσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.Επί 20 και πλέον μήνες, οι τέσσερις κατηγορούμενοι, βρίσκοντας διάφορα δικονομικά «πατήματα», κατάφερναν να αποφύγουν να δικαστούν.Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέχρι σήμερα, η διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας έχει αναβληθεί τέσσερις φορές, ενώ από τον περασμένο Ιούνιο οι φερόμενοι ως παιδεραστές είναι ελεύθεροι μετά την παρέλευση της 18μηνης προσωρινής τους κράτησης!Χθες, πάντως, για ακόμα μια φορά, η πλευρά της υπεράσπισης «έπαιξε» το τελευταίο της χαρτί, προκειμένου να αναβληθεί εκ νέου η υπόθεση.Κατέθεσε ένσταση, υποστηρίζοντας πως η σύντμηση εκδίκασης της υπόθεσης (αρχικά είxε προσδιορισθεί για τις 10 Μαΐου του 2010) παραβιάζει τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, ενώ με άλλο αίτημα που υπέβαλε στο δικαστήριο, ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας καθώς, όπως είπαν, δυο εκ των κατηγορουμένων (η Ειρήνη Τσονοπούλου αλλά και ο Σπύρος Σουχλέρης) δεν μπόρεσαν να παραστούν λόγω προβλημάτων υγείας, που φέρονται να αντιμετωπίζουν.Μόνο ως οξύμωρο μπορεί, βέβαια, να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ο κ. Σουχλέρης έδωσε κανονικά το παρών το πρωί στο δικαστήριο, αλλά ένοιωσε αιφνίδια αδιαθεσία και αποχώρησε από το Εφετείο, όταν αντίκρισε ένα από τα παιδιά που φέρεται να έχει κακοποιήσει σεξουαλικά.Πάντως, η έδρα του δικαστηρίου, ύστερα και από σχετική πρόταση του εισαγγελέα, απέρριψε και τα δυο αιτήματα, με αποτέλεσμα η πολύκροτη δίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα διαλευκανθούν άγνωστες πτυχές της δυσώδους υπόθεσης, να αρχίσει αύριο.Όπως ήταν φυσικό, η συγκεκριμένη εξέλιξη που θα φέρει τους τέσσερις κατηγορούμενους ενώπιον των φυσικών τους δικαστών, ικανοποίησε την πλευρά της πολιτικής αγωγής με την Κατερίνα Ζαγγανά, μία εκ των δικηγόρων των παιδιών-θυμάτων να δηλώνει στη zougla.gr: «Μετά από πολλές αναβολές και λίγο πριν συμπληρωθεί η διετία, βρέθηκε επιτέλους ένα τολμηρό δικαστήριο, το οποίο να δικάσει αυτή την υπόθεση. Στο ακροατήριο θα αποκαλυφθούν πράγματα που θα συγκλονίσουν και ίσως ασκηθούν διώξεις και για άλλα πρόσωπα, τα οποία δεν κατηγορούνται σήμερα».Το κατηγορητήριο της… αμαρτίας! Τα όσα περιγράφονται αναλυτικά στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, βάσει του οποίου παραπέμπονται τα τέσσερα πρόσωπα της φρίκης, προκαλούν σοκ. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορία –η οποία αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της 6ης Δεκεμβρίου 2007- φέρεται να είχε η 35χρονη μητέρα, Ειρήνη Τσονοπούλου. Η αδίστακτη –κατά το κατηγορητήριο- γυναίκα εμφανίζεται να έπαιρνε από το… χέρι την ανήλικη κόρη της, αλλά και τα δυο παιδάκια (ένα αγόρι και ένα κορίτσι) μιας οικογενείας που φιλοξενούσε και τα «σερβίριζε στο πιάτο» των άλλων κατηγορούμενων έναντι αμοιβής.Η αρχή έγινε το 2002. Η κόρη της είχε ηλικία έξι ετών, όταν η Τσονοπούλου την πάσαρε στο συνταξιούχο Αθανάσιο Κανάκη. Για την ακρίβεια, τη μετέφεραν στην περιοχή Προφήτης Ηλίας του Καματερού, της αφαίρεσαν τα ρούχα και ο συνταξιούχος τη βίασε, δίνοντας στη μητέρα της πουρμπουάρ 50 ευρώ…!Αυτή ήταν, όμως, η αρχή. Το προσεχές διάστημα, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρονται στο παραπεμπτικό βούλευμα, η 35χρονη κατηγορούμενη φέρεται να πήγαινε την κόρη της δυο φορές την εβδομάδα στο σπίτι του Κανάκη, στα Λιόσια. Εκεί υποχρέωναν το μικρό κοριτσάκι να «αφαιρεί τα ενδύματά του και να ανέχεται τις θωπείες του Κανάκη στα γεννητικά του όργανα αλλά και σε παρά φύσιν ασέλγεια».Επίσης, οι κατηγορούμενοι «την ανάγκαζαν να λαμβάνει γυμνή διάφορες προκλητικές στάσεις, τις οποίες απαθανάτιζε η μητέρα της…».Το εξάχρονο κοριτσάκι φέρεται όμως να βίαζε, την τριετία 2002-2005, και ο ιερέας Σωτήρης Παπαδόπουλος. Βάσει του βουλεύματος, η μικρή μεταφερόταν και πάλι από τη μητέρα της στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο Ίλιον, όπου έναντι της ταρίφας των 50 ευρώ ο κληρικός εμφανίζεται να την κακοποιούσε σεξουαλικά.Ωστόσο, από τις αρρωστημένες σεξουαλικές ορέξεις των κατηγορούμενων φέρονται να μη γλίτωσαν ούτε τα δυο ανήλικα παιδιά της Πωλίνας Αμιλήτου, που από το Μάρτιο του 2006 έως και τον Ιούνιο του 2007, φιλοξενούνταν στο σπίτι της Τσονοπούλου, καθώς η 35χρονη κατηγορούμενη εμφανίζεται να τα είχε οδηγήσει και εκείνα στο σπίτι του Αθανάσιου Κανάκη!Σε ό, τι αφορά τις ακριβείς κατηγορίες που θα κληθούν οι τέσσερις «παιδεραστές» να αντικρούσουν αύριο στο δικαστήριο είναι:α) Σωτήρης Παπαδόπουλος: βιασμός κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση παιδιού μη συμπληρώσαντος το 10ο έτος της ηλικίας τουβ) Αθανάσιος Κανάκης: βιασμός κατά μόνας και κατά συναυτουργία, ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής, απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, αποπλάνηση παιδιούγ) Ειρήνη Τσονοπούλου: βιασμός κατά συναυτουργία, πορνογραφία ανηλίκων, μαστροπεία εναντίον προσώπου νεότερου από 15 ετώνδ) Σπύρος Σουχλέρης: βιασμός τετελεσμένου και εν απόπειρα κατ΄ εξακολούθηση, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος ανηλίκου, απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, κ.α.~** Παιδεραστής ζητά χημικό ευνουχισμό Γάλλος που έχει καταδικαστεί πολλές φορές για παιδεραστία δικάζεται σήμερα εκ νέου στη Γαλλία για την απαγωγή και το βιασμό ενός 5χρονου αγοριού το 2007. Η υπόθεση αυτή έχει ωθήσει μέλη της γαλλικής κυβέρνησης να εξετάζουν τον ευνουχισμό των κατά συρροήν βιαστών.Ο 63χρονος Φρανσίς Εβράρ έχει περάσει τη μισή του ζωή στη φυλακή για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Τον Αύγουστο του 2007, λίγες ημέρες μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή, απήγαγε ένα αγόρι στην πόλη Ρουμπέ, στη βόρεια Γαλλία, το κλείδωσε σε ένα γκαράζ, το νάρκωσε και το βίασε.Η υπόθεση αυτή προκάλεσε τόσο μεγάλη κατακραυγή στη Γαλλία που η κυβέρνηση θέσπισε εσπευσμένα νέα νομοθεσία το 2008, η οποία επιτρέπει στις αρχές να συνεχίζουν την κράτηση εγκληματιών αφού έχουν εκτίσει την ποινή τους, αν πιστεύεται ότι εξακολουθούν να αποτελούν απειλή για την κοινωνία.Η νομοθεσία αυτή επικρίθηκε από δικηγόρους και υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με τους οποίους με αυτήν διακυβεύονται οι θεμελιώδεις αρχές της δικαιοσύνης. Ωστόσο η υπόθεση Εβράρ αναφέρεται τώρα ως ένας λόγος για τη λήψη νέων μέτρων από την κυβέρνηση κατά των κατά συρροήν βιαστών.Ο Εβράρ ζητεί με επιστολή που έστειλε αυτόν το μήνα στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί την χειρουργική αφαίρεση των όρχεών του προκειμένου να απαλλαγεί από την έλξη του προς τα παιδιά. Ο χειρουργικός ευνουχισμός απαγορεύεται στη Γαλλία και ο πρόεδρος δεν έχει ακόμη σχολιάσει δημοσίως το αίτημα του Εβράρ.Ο πατέρας του 5χρονου θύματος καταδίκασε την κίνηση αυτή του κατά συρροήν παιδεραστή, λέγοντας ότι πρόκειται για κόλπο που αποσκοπεί στην εξασφάλιση μιας πιο επιεικούς ετυμηγορίας. Ο πατέρας του αγοριού επισήμανε ότι ο Εβράρ κάνει το αίτημα αυτό δύο χρόνια μετά το έγκλημά του, αλλά μερικές μόνον ημέρες πριν από τη δίκη του.Η Γαλλία, όπως και ένας αριθμός άλλων ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας και της Δανίας, επιτρέπουν ήδη τον «χημικό ευνουχισμό» ή τη χρήση φαρμάκων για τη μείωση των σεξουαλικών ορμών των κακοποιών που συναινούν σε αυτό.Όμως η επιστολή του Εβράρ και η δίκη του, όπως και μια άλλη περίπτωση το Σεπτέμβριο, όταν μία γυναίκα απήχθη και στραγγαλίστηκε από βιαστή, ο οποίος είχε πρόσφατα απελευθερωθεί, ώθησαν υπουργούς να συνηγορήσουν υπέρ της ενίσχυσης των ποινών για τους βιαστές.Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναγκάζονται ορισμένοι από αυτούς να υποβάλλονται σε χημικό ευνουχισμό, ενώ η υπουργός Δικαιοσύνης Μισέλ Αλιό-Μαρί δήλωσε ότι θα πρέπει να συζητηθεί και στο κοινοβούλιο η επιλογή του χειρουργικού ευνουχισμού.Πηγή~** Ηλικιωμένος προσπάθησε να ασελγήσει σε 10χρονη Στη σύλληψη ενός 80χρονου, ο οποίος προσπάθησε να ασελγήσει πάνω σε 10χρονο κορίτσι, προχώρησε η αστυνομία.Το αυτοκίνητο του 80χρονου, στο οποίο βρισκόταν και το μικρό κορίτσι, εντόπισε λίγο έξω από τη Χαλκίδα φίλος της οικογένειας της 10χρονης, ο οποίος είδε τον δράστη και τον ακολούθησε.Όταν βρήκε την ευκαιρία, άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου, πήρε την 10χρονη και κάλεσε την αστυνομία, οι άνδρες της οποίας συνέλαβαν τον 80χρονο.Πηγή: evianews.com~**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου