arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Κυριακή 06 Δεκεμβρίου 2020

 Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Κυριακή  06 Δεκεμβρίου  2020  .- 

~* "Μην καταφρονείς την εντολή της αγάπης, γιατι με αυτη θα γίνεις παιδί του Θεού. Ενώ παραβαίνοντας την θα γίνεις παιδί της γέεννας......."

~"Εργο αγάπης είναι η ολόψυχη ευεργεσία προς τον πλησίον μας, η μακροθυμία και η υπομονή που δείχνουμε απέναντι του, καθώς επίσης και η φρόνιμη και συνετή χρησιμοποίηση των πραγμάτων....."

~**   Άγιος Νικόλαος – Γιορτή σήμερα 6 Δεκεμβρίου

~  Τη μνήμη του  του Αρχιεπισκόπου Μύρωνος της Λυκίας τιμά σήμερα, 6 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας.  Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε τον 3ο αιώνα μ.Χ. στα Πάταρα της Λυκίας, από γονείς ευσεβείς και πλουσίους και έδρασε την εποχή των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού (284 – 304 μ.Χ.), Μαξιμιανού (286 – 305 μ.Χ.) και Μεγάλου Κωνσταντίνου. Σε νεαρή ηλικία έμεινε ορφανός και κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας. Αλλά ο Νικόλαος, εμπνεόμενος από φιλάνθρωπα συναισθήματα, διέθετε την περιουσία του για να ανακουφίζει άπορα, ορφανά, φτωχούς, χήρες, στενοχωρημένους οικογενειάρχες. Ένας μάλιστα, θα διέφθειρε τις τρεις κόρες του, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα. Όταν το έμαθε αυτό ο Νικόλαος, μυστικά σε τρεις νύκτες εξασφάλισε την προίκα των τριών κοριτσιών, αφήνοντας 100 χρυσά φλουριά στην κάθε μία. Έτσι, οι τρεις κόρες αποκαταστάθηκαν και γλίτωσαν από βέβαιη διαφθορά. Στην συνέχεια αφιερώθηκε στον ασκητικό βίο, λόγω όμως της ξεχωριστής αρετής του τιμήθηκε, χωρίς να το επιδιώξει, αρχικά με το αξίωμα του Ιερέα στα Πάταρα και συνέχεια με το αξίωμα του αρχιεπισκόπου Μύρων. Από τη θέση αυτή καθοδηγούσε με αγάπη το ποίμνιό του και ομολογούσε με παρρησία την αλήθεια. Για το λόγο αυτό συνελήφθη από τους τοπικούς άρχοντες και ρίχτηκε στη φυλακή. Όταν όμως ανήλθε στον αυτοκρατορικό θρόνο ο Μέγας Κωνσταντίνος ελευθερώθηκαν όλοι οι χριστιανοί και έτσι ο Νικόλαος επανήλθε στο αρχιεπισκοπικό θρόνο. Μάλιστα έλαβε μέρος στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο, όπου ξεχώρισε για τη σοφία και την ηθική του τελειότητα. Ο Άγιος Νικόλαος ήταν προικισμένος και με το χάρισμα της θαυματουργίας με το οποίο έσωσε πολλούς ανθρώπους και όσο ήταν εν ζωή αλλά και μετά την κοίμησή του το 330 μ.Χ. Για παράδειγμα όταν κάποτε κινδύνευσε κάποιος στη θάλασσα – λόγω σφοδρών ανέμων – και επικαλέστηκε το όνομα του αγίου σώθηκε και μάλιστα ενώ βρισκόταν στη μέση του πελάγους βρέθηκε αβλαβής στο σπίτι του. Το θαύμα έγινε αμέσως γνωστό στην Πόλη και ο λαός προσήλθε αμέσως σε λιτανεία και αγρυπνία προκειμένου να τιμήσει το θαυματουργό Άγιο. Εορτολόγιο: Νικόλαος, Νικόλας, Νίκος, Νικολός, Νικολής, Νικολάκης, Νικολέττα, Νικολούδα, Νικολίτσα, Νικολίνα, Νικολέτα, Νικόλ. Μυριαλλής.  Απολυτίκιο:  Ήχος δ’. Κανόνα πίστεως και εικόνα πραότητος, εγκρατείας Διδάσκαλον, ανέδειξέ σε τη ποίμνη σου, η των πραγμάτων αλήθεια· διά τούτο εκτήσω τη ταπεινώσει τα υψηλά, τη πτωχεία τα πλούσια. Πάτερ Ιεράρχα Νικόλαε, πρέσβευε Χριστώ τω Θεώ, σωθήναι τας ψυχάς ημών. https://youtu.be/62cJQROLAKw

~**  Τι σημαίνει Αγάπη και ποιος είναι ο πραγματικά ευτυχισμένος άνθρωπος!

~   «Ευτυχισμένος ο άνθρωπος που τεμαχίζεται και προσφέρεται στους άλλους… Έχει καταλάβει ότι μέσα στην ιερουργία της αγάπης ο άνθρωπος κατά χάρη μελίζεται και δεν διαιρείται, εσθίεται και ουδέποτε δαπανάται. Έχει γίνει κατά χάρη Χριστός και έτσι η ζωή του τρέφει και ποτίζει τον αδελφό.» Το πιο πάνω κείμενο είναι του αρχιμ. Βασιλείου Ιβηρίτη από το βιβλίο του μητροπολίτου Ναυπάκτου Ιεροθέου Βλάχου «Θεραπευτική αγωγή». Είναι ένα μικρό κείμενο με μεγάλη σημασία. Δίνει το στίγμα της ευτυχίας που αναζητούμε όλοι. Συνήθως θεωρούμε την ευτυχία ως κατάσταση που έχει πηγή το είναι μας, τον εαυτό μας. Όμως φαίνεται πως αυτό είναι πλάνη. Ξεγελιόμαστε από τον πόθο της και μπλεκόμαστε στον εγωκεντρισμό μας. Μάλιστα, είναι τέτοιο το μπλέξιμο που αρκετές φορές θεωρούμε τον εγωκεντρισμό ως αγάπη, γιατί κάνουμε πράγματα που εξωτερικά δείχνουν να προσφερόμαστε στους άλλους ή αισθανόμαστε ωραία ψυχολογικά, όταν δείχνουμε ενδιαφέρον. Ωστόσο, ο π. Βασίλειος -ο σοφός αυτός Αγιορείτης Γέροντας- αγγίζει το θέμα στην ουσία: Αγάπη σημαίνει θυσία του εαυτού μας. Σημαίνει διάλυση του είναι, αυτό το «απαρνησάσθω εαυτόν». Τότε αυτή η θυσία, κατά το μέτρο της θυσίας του Θεανθρώπου Κυρίου μας, γίνεται αιτία ανασυγκρότησης του είναι μας, ανάσταση και όντως Ζωή. Πώς γίνεται να «τεμαχίζεσαι», να «μελίζεσαι», να «εσθίεσαι» από τους άλλους, να αφήνεσαι με άλλα λόγια στους «δημίους» σου και συγχρόνως να διατηρείς αναλλοίωτο το πρόσωπό σου; Γίνεται! Το γνωρίζουμε από τον Χριστό, τους μάρτυρες, τους αγίους όλων των αιώνων, τότε και τώρα. Το γνωρίζουμε από την εμπειρία τους. Μπορούμε να το γνωρίσουμε από τη δική μας εμπειρία. Αν αφήσουμε την αγάπη και την προσκόλληση στον εαυτό μας, αν «κόψουμε το θέλημά μας» -κι ας φαίνεται ανθρώπινο και φυσικό- τότε μπορούμε να γνωρίζουμε στην πράξη τι είναι η αγάπη. Και γνωρίζοντας την έρχεται η ευτυχία. Η ελευθερία του καθενός μας καθορίζει την πορεία της ζωής του. Η όποια θυσία-προσφορά, για να έχει αποτέλεσμα, χρειάζεται να γίνεται χωρίς πίεση εσωτερική ή εξωτερική, αλλά με βάση την επιθυμία να ζήσουμε αυτό το «κάτι άλλο» του κόσμου τούτου. Ο κόσμος λέει «ο θάνατός σου η ζωή μου». Ο Χριστός λέει «ο θάνατός μου η ζωή σου». Το ένα η κόλαση, το άλλο η Βασιλεία του Θεού. Η επιλογή δική μας. π. Ανδρέας Αγαθοκλέους – περιοδικό Έκφραση, τεύχ. 133, Μάρτιος 2012, έκδ. Ορθόδοξου Πνευματικού Κέντρου Αγίου Γεωργίου Μακρή, σελ. 12-13.

~**  Παρέμβαση Ιεραρχών για τα Χριστούγεννα: “Ανοίξτε τις Εκκλησίες… χρειαζόμαστε οξυγόνο”

~  Επιμέλεια: ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ    Την εύρεση μιας “μέσης λύσης” για ανοικτές εκκλησίες την περίοδο των Χριστουγέννων επιζητούν μέσα από δημόσιες τοποθετήσεις τους ολοένα και περισσότεροι Ιεράρχες. Μεσογαίας Νικόλαος: Να ανοίξουν οι ναοί “Οι ναοί πρέπει να ανοίξουν άμεσα, με όρους ασφαλώς υγειονομικούς και αυστηρούς  αλλά και λογικούς. Δεν θέλουμε καθόλου να γίνουμε υπεύθυνοι για την κακή υγεία και τον θάνατο συνανθρώπων μας. Τα μέτρα που εφαρμόστηκαν μας έριξαν στην Εντατική. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε οξυγόνο και αναπνευστήρα. Χρειαζόμαστε τους ναούς μας ανοιχτούς. Οι κλειστοί ναοί απειλούν τους πιστούς”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε πρόσφατη δήλωση του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)  Δημητριάδος Ιγνάτιος: Να βρεθεί η χρυσή τομή Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ο οποίος σε πρόσφατη τηλεοπτική Συνέντευξη στο κανάλι ΤRT και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο δήλωσε χαρακτηριστικά: “Χριστούγεννα είναι. Να βρεθεί η χρυσή τομή. Ως Ποιμένας, μεταφέρω τον πόθο και την αγωνία του ποιμνίου μου. Δεν θα αυθαιρετήσω, αλλά θα χαρώ ειλικρινά, αν στην Ορθόδοξη Ελλάδα βρούμε την χρυσή τομή να κρατήσουμε και την πίστη μας ζωντανή και τους πιστούς μας σε εγρήγορση και την κοινωνία μας ενωμένη”  (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)   https://youtu.be/VJ3LTFnxK3U  .-  Κυθήρων Σεραφείμ: Παραδώσαμε τα κλειδιά των ναών μας Και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ με επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο έκανε λόγο για την πρωτόγνωρη απόφαση να μείνουν για δεύτερη φορά κλειστοί οι Ναοί στο Β΄ Lockdown, ενώ χαρακτήρισε την όλη κατάσταση ως διωγμό κατά των Χριστιανών και κατηγόρησε την Πολιτεία ότι παραβαίνει το Σύνταγμα, και επιβάλει αυθαίρετα τον αποκλεισμό του λαού του Θεού από την Θεία Λατρεία. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ) Καστορίας Σεραφείμ: H Εκκλησία είναι για τους Χριστιανούς ότι είναι ένα νοσοκομείο για τους ασθενούντες Τον έντονο προβληματισμό του για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας εξέφρασε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με επίκαιρο μήνυμα του κάνοντας λόγο “για την τρομοκρατία και τον φόβο που ασκείται στον ελεύθερο στη σκέψη και αδούλωτο στην καρδιά Έλληνα Ορθόδοξο, η Εκκλησία είναι για τη ζωή των Χριστιανών, ότι είναι ένα νοσοκομείο ή ένα θεραπευτήριο για τη ζωή των ασθενούντων” τονίζει χαρακτηριστικά στο μήνυμα του. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

***  Δράμας Παύλος σε αστυνομικούς: “Είστε παρατεταγμένοι λες και θα συλλάβετε εγκληματίες”

 Στην Δράμα  και στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας χοροστάτησε χθες  κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό την παραμονή της εορτής της Αγίας Βαρβάρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος.  
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα exapsalmos.gr  Ο Σεβ. Δράμας , όπως πληροφορηθήκαμε, μετά το πέρας του εσπερινού και ενώ είχε βγει  στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας  και αντικρίζοντας το αποκρουστικό θέαμα των παρατεταγμένων στυνομικών  που ήταν εκεί από νωρίς ώστε να αποτρέψουν τους πιστούς από το να πλησιάσουν και να μπουν στον Ναό, απευθύνθηκε προς αυτούς και αφού τους ευχήθηκε για την εορτή της Αγίας Βαρβάρας  τους είπε τα εξής πατρικά λόγια: -«Κατανοώ ότι εκτελείτε εντολές και δεν σας αδικώ! Αλλά το θέαμα αυτό να είστε έξω από το ναό παρατεταγμένοι λες και περιμένετε να συλλάβετε εγκληματίες αδικεί και εσάς  και την Εκκλησία.Ο πιστός λαός όπως βλέπετε έχει συμμορφωθεί με τις εντολές σας και μην προκαλείτε άλλο την νοημοσύνη μας. Μπορείτε να πάτε πιο κάτω,  στις αρχές των οδών που οδηγούν στο ναό ώστε να εμποδίζετε όποιον θέλει να ασκήσει το θρησκευτικό του καθήκον αλλά το θέαμα αυτό να είστε μπροστά στο ναό είναι αποκρουστικό και σίγουρα φέρνει και εσάς  σε δύσκολη θέση αλλά και εμάς που περνάμε αυτές τις ημέρες με αστυνομική παρακολούθηση και φύλαξη». Ο Μητροπολίτης μετά τον διάλογο του με τους αστυνομικούς αφού τους ευχήθηκε και πάλι  ανεχώρησε κατηφής και λυπημένος για την οικία του   ενώ οι αστυνομικοί παρέμειναν για αρκετή ώρα και μετά τον εσπερινό  έξω από τον ναό της Αγίας Βαρβάρας και ενώ ο ναός ήταν κλειστός.

***  Άρθρο-Καταπέλτης για το ΝΑΤΟ: Η Τουρκία αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για την Συμμαχία

~   Η εφημερίδα Tagesspiegel με τίτλο «Τι απέγινε η νέα στρατηγική της Συμμαχίας; Ο μεγαλύτερος κίνδυνος του ΝΑΤΟ προέρχεται από το εσωτερικό -από την Τουρκία» σημειώνει πως το ΝΑΤΟ έχει ανάγκη την ολική ανανέωση. Όπως αναφέρεται, το στρατηγικό σχέδιο χρονολογείται από το 2010 και εμφανίζεται σαν ένα σύστημα πλοήγησης με πεπαλαιωμένους χάρτες. Εκείνη την εποχή, σημειώνεται, η Ρωσία ήταν εταίρος, όχι στρατιωτική δύναμη που διεξάγει από το 2014 και μετά κοντά πόλεμο στην Ουκρανία, στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ.  Αναφέρεται ότι η Κίνα δεν είχε ακόμη εμφανιστεί στο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης. Θεωρούνταν στρατιωτικός νάνος και πολύ μακριά από το έδαφος του ΝΑΤΟ. Σήμερα είναι μια υπερδύναμη με την ίδια οικονομική παραγωγή με τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Οι αξιώσεις της για εξουσία εκτείνονται πέρα από την Ασία. Η κλιματική αλλαγή και τα κυβερνο-όπλα δεν εμφανίζονταν το 2010 ως κίνδυνοι για την ασφάλεια. Το ίδιο και ο κορωνοϊός, αν και μια πανδημία μπορεί να παραλύσει έναν στρατό. Προστίθεται ότι όσο σημαντικό είναι να εξετάσουμε τους πιθανούς κινδύνους από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της προτροπής για προσαρμογή των συστημάτων ελέγχου του ΝΑΤΟ στην παγκόσμια κατάσταση, ακόμα πιο σημαντικοί είναι για το μέλλον οι εσωτερικοί κίνδυνοι. Συχνά οι αποφάσεις μπλοκάρονται, επειδή μεμονωμένες χώρες κάνουν κατάχρηση της αρχής της ομοφωνίας ως μέσου πίεσης για την επίτευξη των δικών τους στόχων. Γενικά αυξάνεται ο αριθμός των μελών που θεωρούν δεδομένο ότι μπορούν να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα της Συμμαχίας, ακόμη και αν επιδιώκουν εγωιστικούς στόχους που στρέφονται κατά του κοινού συμφέροντος. Αναφέρεται ακόμη ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτή την άποψη είναι εδώ και χρόνια η Τουρκία. Στη Συρία διεξήγαγε πόλεμο εναντίον των Κούρδων, παρόλο που ήταν οι εκεί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ. Κάνει εξοπλιστικές συμφωνίες με τη Ρωσία ανεξάρτητα από το ότι αυτές έχουν ως συνέπεια, ευαίσθητα δεδομένα για τους εξοπλισμούς και τις επικοινωνίες να πέφτουν στα χέρια ενός δυνητικού αντιπάλου. Σημειώνεται ότι οι ειδικοί κατηγορούν και τη Γερμανία ότι συμβάλλει στις διαιρέσεις, καθώς παραβιάζει την υπόσχεση να δαπανά το 2% του ΑΕΠ στην Άμυνα. Η εκπλήρωσή της αποτελεί «κεντρικής σημασίας βάση για την πολιτική συνοχή». Αν αυτό μεταφραστεί στη γλώσσα του αυτοκινήτου σημαίνει: Η Γερμανία πέρασε από σύστημα ελέγχου και θα πρέπει να βελτιώσει κάποια πράγματα, προκειμένου να λάβει το σήμα για τον κόσμο του αύριο., καταλήγει το δημοσίευμα. ΚΥΠΕ

*** Χειρότερα η Ελλάδα από την Σουηδία: Τα μακάβρια στατιστικά 28 Νοεμβρίου – 4 Δεκεμβρίου…

~Με την Ελλάδα να θρηνεί τις τελευταίες εβδομάδες, σχεδόν 100 νεκρούς κάθε μέρα από την πανδημία του κορωνοϊού, το μύθευμα περί success story της κυβέρνησης στην διαχείριση της ασθένειας καταρρέει. Η απότομη επιδείνωση της κατάστασης φαίνεται ξεκάθαρα αν αναλυθούν τα δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας, δηλαδή μεταξύ 28 Νοεμβρίου και 4 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την βάση δεδομένων Index Mundi, οι νέοι θάνατοι αυτών των ημερών ήταν οι εξής:

Friday, December 4,   100
Thursday, December 3,  89
Wednesday, December 2,  111
Tuesday, December 1,  85
Monday, November 30,  98
Sunday, November 29,  121
Saturday, November 28,  101

Σύνολο δηλαδή 705 νεκροί.    Ας συγκρίνουμε τώρα την κατάσταση στη Σουηδία, της οποίας το ήπιο μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας έχει γίνει αντικείμενο οικουμενικής κατακραυγής:

Friday, December 4, 2
Thursday, December 3,  6
Wednesday, December 2,  18
Tuesday, December 1, 25
Monday, November 30,  21
Sunday, November 29,  24
Saturday, November 28, 29

Σύνολο 125 νεκροί. δηλαδή 5μιση φορές καλύτερα από την Ελλάδα!   Η παταγώδης αποτυχία των μέτρων πρέπει να απασχολήσει οπωσδήποτε και άμεσα στον πολιτικό διάλογο της χώρας, ώστε να υιοθετηθούν πιο έξυπνες αποτελεσματικές λύσεις, που θα ισορροπούν με επιτυχία ανάμεσα στην οικονομική ανάπτυξη και προσωπική ελευθερία, αφενός, και τον περιορισμό της νόσου, αφετέρου.  Στον πίνακα παρακάτω μπορείτε να δείτε τη διαχρονική πορεία των θανόντων από covid-19 σε Ελλάδα και Σουηδία 

Χειρότερα η Ελλάδα από την Σουηδία: Τα μακάβρια στατιστικά 28 Νοεμβρίου - 4 Δεκεμβρίου...

***  Κορωνοϊός: 1.383 νέα κρούσματα, 98 νεκροί…

Συνεχίζεται η δραματική πίεση που ασκεί η πανδημία του Covid-19 στη χώρα μας και το σύστημα Υγείας της, καθώς τα νούμερα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ βρίσκονται σε καθημερινή βάση σε υψηλά επίπεδα σε καταγραφές κρουσμάτων του ιού, θανάτων εξαιτίας του και ασθενών που βρίσκονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σήμερα, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 1.383 νέα κρούσματα Covid-19 στην Ελλάδα, αριθμός μικρότερος από τα 1667 που καταγράφηκαν την προηγούμενη ημέρα. Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, 594 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 98 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο. Χθες, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, οι διασωληνωμένοι ασθενείς ήταν 612 και οι θάνατοι που ανακοινώθηκαν για την ημέρα αυτή 98. Υπενθυμίζεται πως τα περισσότερα σε αριθμό κρούσματα που έχει καταγράψει ο ΕΟΔΥ σε μία ημέρα ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, όταν εντοπίστηκαν 3.316 περιπτώσεις σε ένα 24ωρο. Επίσης, ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων εξαιτίας του ιού σε ένα 24ωρο καταγράφηκε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, όταν έχασαν τη ζωή τους 121 ασθενείς. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου: Σήμερα ανακοινώνουμε 1383 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 114568, εκ των οποίων το 52.8% άνδρες. 4981 (4.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 30207 (26.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 594 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 171 (28.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 641 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 98 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2902 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1156 (39.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 05/12/2020  Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 05 Δεκεμβρίου 2020 (ώρα 15:00). Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 1383, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 114568 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 52.8% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 98, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 2902 θάνατοι.Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 594 (71.2% άνδρες). Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Κορωνοϊός: 1.383 νέα κρούσματα, 98 νεκροί...

Κορωνοϊός: 1.383 νέα κρούσματα, 98 νεκροί...

Από το σύνολο των 114568 κρουσμάτων, 4981 (4.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 30207 (26.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0 έως 104 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 25 έως 103 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Κορωνοϊός: 1.383 νέα κρούσματα, 98 νεκροί...

Γεωγραφική διασπορά   Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Κορωνοϊός: 1.383 νέα κρούσματα, 98 νεκροί...

Κορωνοϊός: 1.383 νέα κρούσματα, 98 νεκροί...

Κορωνοϊός: 1.383 νέα κρούσματα, 98 νεκροί...

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 2469947 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 260736 δείγματα.

Κορωνοϊός: 1.383 νέα κρούσματα, 98 νεκροί...

zougla.gr

***  Μεσσηνία: Πτώση 90,2% ο Τουρισμός και 61,3% στην Εστίαση

Μεσσηνία: Πτώση 90,2% ο Τουρισμός και 61,3% στην Εστίαση

«Πρωταθλήτρια Πελοποννήσου» στις ζημιές στους τομείς τουρισμού και εστίασης το 2020 η Κορινθία, ανάμεσα και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ακολουθεί η Αργολίδα και αμέσως μετά η Μεσσηνία με -90,2% το β’ τρίμηνο και -36,7% το γ’ τρίμηνο στον Τουρισμό το 2020 σε σχέση με το 2019 και -61,3% και -15,9% αντίστοιχα στην Εστίαση.  Αυτονόητα, η καθίζηση στους δύο κύριους οικονομικούς τομείς συνεπάγεται και ανάλογη μείωση του ετήσιου κύκλου εργασιών και στους υπόλοιπους τομείς του Εμπορίου και Πολιτισμού – Αναψυχής και λίγο μικρότερη στις Υπηρεσίες. Επίσης αυτονόητο είναι ότι και το δ’ τρίμηνο του 2020 οι ανάλογες μειώσεις – lockdown θα αγγίξουν πάλι το 100%… ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ ΤΟ «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ» Δεν είναι τυχαίο ούτε το συμπέρασμα σχετικής έρευνας – ρεπορτάζ της εφημερίδας «Θάρρος», που «ανακάλυψε» την πραγματική εικόνα της «τουριστικής βιομηχανίας» του Νομού Μεσσηνίας, που θα επηρεάσει καταλυτικά τους συντελεστές της τουριστικής παραγωγής (γη, κτηριακές υποδομές, λοιπό κεφαλαιουχικό εξοπλισμό, υπηρεσίες, εργασία) και το 2021, αλλά τουλάχιστον και τα αμέσως επόμενα χρόνια. Τι υπάρχει πίσω από τους αριθμούς, τα ποσοστά και τα στατιστικά στοιχεία; Η μετα-μνημονιακή και επερχόμενη μετα-επιδημική σκληρή οικονομική πραγματικότητα. Σε ένα μόνο γνωστό ιστότοπο αγοραπωλησιών ακινήτων, τουλάχιστον 37 κύρια (ξενοδοχεία) και δευτερεύοντα τουριστικά καταλύματα (ενοικιαζόμενα διαμερίσματα – κατοικίες και επαύλεις) πωλούνται, «αλλάζουν χέρια», στη Μεσσηνία.    

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΣΤΑΤ
Υπό την παραπάνω πραγματικότητα, τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) εξηγούν εν μέρει, αλλά με αριθμούς, το τι ακριβώς συμβαίνει κάτω από την… επιφάνεια:  •Ανάμεσα σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσον αφορά στη μεταβολή (μείωση) του τζίρου των τουριστικών επιχειρήσεων 2020/2019, στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης πρώτη και… χειρότερη η Κορινθία, ενώ ακολουθούν Αργολίδα και Μεσσηνία •Όσον αφορά στην Εστίαση, στην… κατηφόρα προηγείται η Αργολίδα και την ακολουθεί η Μεσσηνία •Φαίνεται να «κρατάει» η Αρκαδία, αλλά πρέπει να συμπεριλάβουμε στο συλλογισμό, ότι 1) τα στατιστικά στοιχεία αφορούν στο 2ο και 3ο τρίμηνο 2020 ενώ ο τουρισμός της Αρκαδίας είναι περισσότερο χειμερινός και 2) ότι η τουριστική και συναφής κίνηση στην ορεινή Αρκαδία είναι κυρίως «εσωτερική κίνηση». Επιμέλεια στήλης: Παναγιώτης Ξεροβάσιλας Νομικός/ Οικονομολόγος

***  «ΘΑΡΡΟΣ» 7 Απριλίου 1907: Θάνατος Σπυρίδωνος Εφεσίου

«ΘΑΡΡΟΣ» 7 Απριλίου 1907: Θάνατος Σπυρίδωνος Εφεσίου

Σήμερον την πρωίαν περιστοιχιζόμενος υπό πλήθος οικείων και συγγενών παρέδωκεν ηρέμως το πνεύμα ο τραπεζίτης της πόλεώς μας Σπυρίδων Εφέσιος, ο μεγαλύτερος των αδελφών Εφεσίων, εν αρκετά προκεχωρηκυία ηλικία.   Τοιούτοι θάνατοι ως του μεταστάντος Εφεσίου διανοίγουσι κενόν δυσαναπλήρωτον, αισθητόν ανά πάσαν στιγμήν, διότι ο σκληρός θάνατος αποκόπτων το νήμα της ζωής τοιούτων υπάρξεων φυγαδεύει εν ταυτώ και την φιλανθρωπίαν, την ποικίλην δράσιν, την τε μερικήν και γενικήν και ανακόπτει τον δρόμον του άρματος της προόδου.  Τοιαύτην αποστολήν υπέρ πάντα άλλον πλείονα, εθράπευσεν ο μεταστάς, δι’ όπερ ο θάνατος αυτού καθίσταται οδυνηρότερος.  Η πόλις ημών μνήμων των ποικίλων ευεργεσιών, ων κατά καιρούς έτυχε παρά του μεταστάντος, αποθέτει επί του νεκρού του Εφεσίου τον φόρον της ευγνωμοσύνης αυτής.  Ο μεταστάς καθ’ α εγνώσθη κατέλειπε ιδιόχειρον διαθήκην, το περιεχόμενον της οποίας παραμένει τελείως άγνωστον.  Η κηδεία του μεταστάντος Σπυρίδωνος Εφεσίου θα γίνη αύριον την 1 1/2 πρωινήν πάνδημος μετά πάσης μεγαλοπρεπείας, σεμνότητος και επιβολής. Βιογραφικαί σημειώσεις  Ο μεταστάς Σπυρίδων Εφέσιος εγεννήθη εν Καλάμαις κατά το έτος 1835, άγει δι’ ήδη το 72 προς 73 έτος της ηλικίας αυτού.  Νεαρός έτι μετά ζήλου ηκολούθησε το εμπόριον κληρονομήσας αυτό παρά του αοιδίμου πατρός του εμπορευόμενος μετά της Τύνιδος, από του οποίου σπουδαίας ωφελείας προσεπορίσθη, αι οποίαι μεγάλως συνέτεινον εις την αύξησιν της πατρικής περιουσίας.  Σπουδαίαν δράσιν έχει σημειώση ο μεταστάς πρωτοστατήσας εις διάφορα κοινωφελή έργα. Η κατασκευή του λιμένος αναγνωρίζει αυτόν ως έναν των πρωτεργατών του.  Και εν γένει γενικώς η πόλις έχει αισθανθή ωφέλειαν και πρόοδον εξ αυτού.  ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΗΛ. ΕΦΕΣΙΟΣ  «ΘΑΡΡΟΣ» 8 Απριλίου 1907  Η βαθμιαίως και αθορύβως καταπίπτουσα υψικάμινος δρυς δεν προξενεί, δια τον εμβαθύνοντα εν τοις αποτελέσμασι παρατηρητήν, μικροτέραν εντύπωσιν της μετά πατάγου και αθορύβου τοιαύτης.  Ο ήρεμος θάνατος φαίνεται ημίν η φυσικωτέρα, ούτως ειπείν, πράξις της ανεπιστρεπτί αποδημίας ημών, το ησυχαίτερον τέρμα του ακανθώδους βίου μας. Η παράδοσις της ψυχής εις τον Πλάστην αυτής καταφαίνει τι το υψηλόν, το αγγελικόν. Εκ του αποτελέσματος κρίνων τις εν έργον, άγεται εις το ακριβή χαρακτηρισμόν αυτού. Εκ του βίου του Σπυρίδωνος Εφεσίου αντλεί τις διδάγματα, τα οποία πρέπει να ώσιν οι σταθμοί της κατευθύνσεως ημών εν τω πολυκυμάντω τούτω βίω, οι οποίοι οδηγούν εις την επιτέλεσιν της αποστολής ημών, η οποία δεν επιτυγχάνεται δια του επαναστατικού θορύβου και της πολυπραγμοσύνης, αλλά δια τακτικής, ησύχου και ακριβούς εν τη αντιλήψει των υποχρεώσεων αυτής.  Ο Σπυρίδων Εφέσιος δεν κατήγαγε θριάμβους εν μάχαις, δεν απέσπασεν αειθαλείς στεφάνους εν τη των κοινών διοικήσει, δεν ήτο στρατηγός, δεν ήτο πολιτικός, δεν ήτο δημόσιος ανήρ. Πλην δια τούτο δεν έδρασεν ολιγότερον αυτών και δεν κατήγαγεν ήσσονος αξίας θριάμβους.  Αθορύβως και με τον φάρον της οξυδερκούς αντιλήψεως ανά χείρας εβάδισε στερρώ τω ποδί εν τω ανωμάλω δρόμω τω βιωτικώ και άριστα τετέλεκε, κατά την εκκλησίαν, αυτόν.   Ειργάσθη την έντιμον εργασίαν του πλουτισμού και με πλήρη τα εφόδια κατελθών εν τω αγώνι τούτω ενίκησε νίκην περιφανή. Δεν είναι δε μικρός ο αγών ούτος.  Η πόλις των Καλαμών έχει να επιδείξη τας θυσίας αυτού τας υλικάς δια την πρόοδόν της, αλλά ιδιαιτέρως και τας ηθικάς τας συγκεντρουμένας εις την ατομικήν ενέργειαν και επιβολήν του, δι’ ων ουκ ευκαταφρόνητον άλμα προόδου επιτέλεσεν.  Επί της σορού του Σπυρίδωνος Εφεσίου δεν κλαίουν οι οικείοι αυτού, αλλά η φιλανθρωπία δακρύβρεκτος γονατίζει προ αυτού, η ελεημοσύνη λυσίκομος αποθέτει εν δακρύοις τον φόρον της ευγνωμοσύνης της, διότι εστερήθησαν του προστάτου αυτών, τον οποίον τόσον εγνώρισαν και από του οποίου την περίθαλψιν και τη θεραπείαν τόσα επετέλεσαν.  Ο νεκρός, η συρροή του κόσμου, η κηδεία  Η χθεσινή πρωία ανατείλασα εύρε παραδεδομένον έχοντα το πνεύμα τον Σπυρίδωνα Εφέσιον.  Το θλιβερόν άγγελμα του θανάτου του ως πνοή καυστικού λιβός διέδραμεν την πόλιν και μετ’ ολίγον το μέγαρον αυτού κατεκλύζετο υπό απείρου και εκλεκτού κόσμου, ο οποίος έσπευδε προς τον νεκρόν αφήνων τον φόρον της ευγνωμοσύνης του.  Σωρεία συγγενών, πληθύς φίλων εκτιμητών της λατρευτής αυτού μνήμης περιεκύκλουν την νεκρικήν του κλίνην.  Η κηδεία του μεταστάντος θα γίνει σήμερον την 9 1/2 από της οικίας του ψαλησομένης της νεκρωσίμου ακολουθίας εν τω Ναώ του Αγίου Νικολάου Φλαρίου. Θα ακολουθούν αι μουσικαί και πλήθος κόσμου μετά των στεφάνων, ο οποίοι θα υπερβούν τους 15. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡ. ΕΦΕΣΙΟΥ  «ΘΑΡΡΟΣ» 10 Απριλίου 1907
Από της πρωίας της προχθές το μέγαρον του μεταστάντος Σπυρ. Εφεσίου πενθίμως διακεκοσμημένον κατεκλύζετο υπό απείρου κόσμου συγγενών και φίλων και εκτιμητών της μνήμης αυτού.  Εν τω νεκρικώ θαλάμω μετ’ ολίγον ο νεκρός αυτού εναπετέθη επί πολυτελούς φερέτρου περιστοιχιζόμενος υπό των οικείων και συγγενών του, οι οποίοι ήσαν απαρηγόρητοι δια την απώλειαν του μεταστάντος. Μετ’ ολίγον κατέφθασεν ο Σεβασμιώτατος Μελέτιος μετά του ιερατείου της πόλεως και των περιχώρων.  Ο κόσμος εν τη οικία κατεπλημμύρει αυτήν και έξωθεν εν ασφυκτικώ συνωστισμώ ανέμενε να συνοδεύση τον νεκρόν μέχρι της υστάτης αυτού κατοικίας.  Τας ταινίας του φερέτρου ανείχον ο Δήμαρχος Κουτσομητόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παπαφωτεινός, ο μεγαλέμπορος Τζαν και ο Υποδιευθυντής της Τραπέζης Αθηνών Πάρης.  Η πομπή διηυθύνθη εν τω Ναώ, ο οποίος έσωθεν και έξωθεν κατεπλημμυρίσθη υπό κόσμου. Ήρξατο η νεκρώσιμος ακολουθία μετά την οποίαν ο δικηγόρος Μπακίδης εξεφώνησε κατάλληλον επικήδειον εξάρας την δράσιν του Σπυρίδωνος Εφεσίου. Μετά το «δεύτε τελευταίον ασπασμόν» η νεκρώσιμος πομπή δια των κεντρικωτέρων οδών και των πλατειών, ακολουθούντος απείρου κόσμου, κατέληξεν εν τω Νεκροταφείω. Μεθ’ ο το φέρετρον υπό του Ιερατείου και τας ευχάς του κόσμου κατεβιβάσθη εις το άδυτον του οικογενειακού τάφου. Ο κόσμος κατόπιν εν τω μεγάρω του αποθανόντος συνελυπείτο τους αδελφούς αυτού.  Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ Σ. ΕΦΕΣΙΟΥ  Χθες περί ώραν 3ην μ.μ. εν δημοσία συνεδριάσει εν τη αιθούση του ενταύθα Πλημμελειοδικείου εδημοσιεύθη η ιδιόγραφος διαθήκη του αποβιώσαντος Σπυρίδωνος Εφεσίου, ευρεθείσα αύτη μεταξύ των εγγράφων του και παραδοθείσα εις τον πρόεδρον των Πρωτοδικών Δούνιαν παρά του Ειρηνοδίκου Σούρμπη.  Επί της έδρας του Δικαστηρίου προσεκομίσθησαν δύο φάκελλοι καλώς εσφραγισμένοι παραδοθέντες προς αποσφράγισιν υπό του γραμματέως προς τον Πρόεδρον. Ο Πρόεδρος παραλαβών τους φακέλλους διέταξε χάριν της τάξεως την απομάκρυνσιν του εισρεύσαντος κόσμου εκ της αιθούσης των συνεδριάσεων, επιτρέψας την παραμονήν των δικηγόρων μόνον, μεθ’ ο προέβη εις την αποσφράγισιν του πρώτου φακέλλου. Αφού εξήγαγε μίαν διαθήκην την και τελευταία του διαθέτου προέβη εις την εξέτασιν των μαρτύρων προς αναγνώρισιν της γνησιότητος της τε υπογραφής ως και του περιεχομένου, τούτου δε βεβαιωθέντος παρεδόθη εις τον γραμματέα του Δικαστηρίου προς ανάγνωσιν μονογραφηθείσα προηγουμένως παρά του Προέδρου.  Το ακροατήριον εντείνει όλην την προσοχήν του και ούτω εν μέσω νεκρικής σιγής ο Κατσαφαρόπουλος άρχεται της αναγνώσεως ην τελειώνει μετά τέταρτον ώρας περίπου.  Δια της διαθήκης του ταύτης της και τελευταίας συνταχθείσης τον Απρίλιον του 1904 ο Σπυρίδων Εφέσιος κληρονόμους του ητοιμάζει τους αδελφούς του Νικόλαον και Σταμάτην, προς ους εκφράζει την ευγνωμοσύνη του δια τας προς αυτόν αδελφικάς των περιποιήσεις ως και προς την νύμφην του Ευαγγελίαν Ν. Εφεσίου.  Υποχρεοί δε αυτούς εις τα εξής κληροδοτήματα: 1) να δώσωσι 2.000 δραχμάς εις το Αλεξανδράκειο, 2) δρχ. 3.000 εις τον Ναόν της Υπαπαντής, δια κατασκευήν ενός έργου αναγκαίου δια τον Ναόν, 3) ανά δρχ. 500 εις τους ναούς Άγιον Νικόλαον και Άγιον Ιωάννην,4) ανά δρχ. 100 εις τους υπηρέτας και υπηρετρίας του τους ευρεθέντας κατά τον θάνατόν του, 5) εφάπαξ δρχ. 16.000 εις τον ανεψιόν του Παναγ. Πανταζόπουλον προς τελειοτέραν εκπαίδευσιν εν Ευρώπη, 6) δρχ. 100 εις γραίαν τινά δι’ ας περιποιήσεις αύτη προσέφερεν εις τον μικρόν ανεψιόν του Ηλ. Ν. Εφέσιον, 7) δωρείται ποιούμενος άφεσιν χρέους μίαν οικίαν εις τους κληρονόμους Ιω. Λυμπεροπούλου, ωσαύτως ετέραν τοιαύτην εις την οικογένειαν Ποδοχωρήτου, 8) μίαν οικίαν πρώην Π. Στρούμπου εις τον Περικλήν Μαυρομιχάλην, 9) ακυροί διάταξιν προγενεστέρας του διαθήκης περί αποκαταστάσεως δέκα ορφανών της πόλεως, 10) δρχ. 100 χιλ. όπως αύται μετά δωδεκαετίαν μετά των μέχρι της εποχής εκείνης τόκων των χρησιμεύσωσι προς ανέγερσιν βιομηχανικού τινός καταστήματος, αφεθέντος του καθορισμού και προορισμού τούτου εις την εκλογήν μετά προηγουμένην συνεννόησιν των δύο αδελφών του και των Ηλ. Πανταζοπούλου ιατρού, Στεφ. Μελισσουργού και Β. Κουτσομητοπούλου δικηγόρων, εικός το ανωτέρω κληροδότημα ο διαθέτης εξέφρασεν όχι και επιβλητικήν επιθυμίαν, όπως η τούτο μεταξοϋφαντήριον εις ο να γίνεται τελεία κατεργασία της μετάξης και εντός του οποίου δωρεάν τα ορφανά της πόλεως να διδάσκωνται την υφαντουργίαν. Να φέρη δε τούτο το οικογενειακόν όνομα και να τελείται εν αυτώ ετήσιον μνημόσυνον υπέρ του δωρητού και των γεννητόρων αυτού.  Αύτη είναι εις κυρίας γραμμάς η τελευταία διαθήκη του αποβιώσαντος Σπυρίδωνος ΕΦεσίου. Ποιείται δ’ εν αυτή μνείαν και άλλων τινών γεγονότων καθαρώς οικογενειακών δι’ ων εκδηλούται η άκρα αυτού στοργή προς την συγγένειαν.  Ιδιαιτέρως κατέλιπε και ιδιόγραφον επιστολήν προς τους αδελφούς τούτου, ης το περιεχόμενον παραμένει τελείως άγνωστον.  Κατόπιν της αναγνώσεως ηνοίχθη και ο έτερος φάκελλος εν ω εμπεριείχοντο και δύο άλλαι διαθήκαι αίτινες ουδέν κύρος φέρουσι προ τας τελευταίας. Εις το πνεύμα της διαθήκης διοράται ο Σπυρίδων Εφέσιος παλαίων προς τε τας απαιτήσεις της κοινωνίας και προς την θείαν στοργήν της συγγενείας, εξήλθε δια της μέσης οδού.  Ο Θεός ας αναπαύση την ψυχήν του.  Και τα ορφανά άτινα μετά τινά έτη θα στεγασθώσιν υπό το ευεργετικόν ίδρυμα ας ευλογήσωσι το όνομά του.  Η εγκαταληφθείσα προς τους αδελφούς του αποθανόντος επιστολή, ήτις είναι πολύ μεταγενεστέρα των διαθηκών, καθά ακριβώς επληροφορήθημεν, εμπεριέχει εντολάς πλείονας ευεργατικάς. Μεταξύ τούτων το ποσόν των 100 χιλιάδων δια την ανέγερσιν κοινωφελούς ιδρύματος αυξάνεται κατά τας απαιτήσεις του έργου, το οποίον αφίεται εις την διάθεσιν των αδελφών του, ο οποίοι εδήλωσαν ημίν, ότι ευθύς αμέσως θα προβώσιν εις την διευθέτησιν του ζητήματος τούτου καταθέτοντες και υπερτέρως ανώτερον ποσόν.  Επίσης αυξάνεται και το ποσόν δια το υπηρετικόν προσωπικόν και τινά άλλα έχοντα ευεργετικήν αποστολήν.

***   Π. Νίκας: «Στις προσεχείς ημέρες λύνω εγώ το ζήτημα των απορριμάτων»

Π. Νίκας: «Στις προσεχείς ημέρες λύνω εγώ το ζήτημα των απορριμάτων»

Υπομονή μέχρι το καλοκαίρι ζήτησε ο περιφερειάρχης  

«Εκτιμώ ότι στις προσεχείς ημέρες λύνω το ζήτημα εγώ και αρχίζει η κατασκευή των μονάδων» τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας σε ερώτηση του αντιδημάρχου Τριφυλίας, Αλέκου Κουτρουμπή, για το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην προχθεσινή συνάντηση εργασίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας στην Κυπαρισσία.  Παράλληλα, ο κ. Νίκας ζήτησε υπομονή μέχρι το καλοκαίρι, τονίζοντας μεταξύ άλλων επί λέξει: «Έχουμε τελειώσει ζητήματα που συνδέονταν με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα έχετε διαβάσει, διότι ο μεγάλος φάκελος του έργου – μη σας ζαλίσω με λεπτομέρειες – πορεύεται προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα κρίνει πόσα λεφτά θα δώσει ακριβώς. Θα δώσει την οροφή που είναι 62 εκατομμύρια ή θα δώσει λιγότερο; Η οροφή είναι 62 εκατομμύρια, μέχρι τα 137 τα άλλα πρέπει να προέλθουν από τραπεζικό δανεισμό. Λοιπόν, τελειώσαμε θεωρώ με τα περιβαλλοντικά και με την απόκτηση γης. Γιατί δεν ξεκινάνε τα εργοστάσια; Είμαστε σε μία διαδικασία οικονομικής διαπραγμάτευσης. Δηλαδή, έχει υπογραφεί το 2018 ένα συγκεκριμένο ποσό. Το 2018. Έχει ανατεθεί – επειδή είναι λεπτομέρειες οικονομικές με αλγόριθμους και λοιπά και δεν μπορεί να μπει εύκολα υπογραφή. Έχουμε αναθέσει σε νομικούς συμβούλους, οικονομικούς συμβούλους και τεχνικούς συμβούλους να μελετήσουν τις προτάσεις τις οποίες υπάρχουν αυτή τη στιγμή, γιατί έχουν αλλάξει τα επιτόκια σε σχέση με το 2018, και ελπίζω μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα να συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή με την παρουσία όλων αυτών των συμβούλων και με τη βούλα του κράτους – πριν από λίγο μίλησα με το υπουργείο Ανάπτυξης, εγώ δεν προχωρώ σε οικονομικές συμφωνίες αν το κράτος μας δεν πει ότι είναι οκέι (ok) αυτές οι συμφωνίες γιατί είναι και ζητήματα τα οποία δεν τα ξέρω. Τώρα, ελπίζω δηλαδή στις προσεχείς ημέρες να κλείσουμε το θέμα αυτό. Και ελπίζω οι περιοχές που έχουν πρόβλημα, το καλοκαίρι να τους πάρω τα σκουπίδια. Μέχρι τότε να κάνετε υπομονή. Ήδη η Περιφέρεια, δια του προγράμματος του “Τρίτση” θα προχωρήσει στην αποκατάσταση τριών χωματερών τώρα, μία στη Μάνη, μία στην Ερμιονίδα και τη χωματερή του Πλατώματος επάνω στην Τρίπολη. Δεν έχουμε άλλη λύση. Λοιπόν, εάν αυτές τις μέρες υπογράψουμε και προχωρήσουν τα εργοστάσια, θα κάνετε λίγο υπομονή και θα μου έχετε εμπιστοσύνη για την αποκατάσταση των σκουπιδότοπων όπου υπάρχουν. Να τα μαζέψουμε. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Να τα στείλουμε στο φεγγάρι δε γίνεται. Τριάντα χρόνια σ’ αυτό τον τόπο παιδευόμαστε με τα σκουπίδια. Δεν τα θέλει ο ένας, δεν τα θέλει ο άλλος, δεν τα θέλει ο τρίτος. Έχουνε ξοδευτεί εκατομμύρια, με αυτοδιοικητικούς να περιφέρονται σε όλη την υφήλιο βλέποντας τάχατες διάφορες μεθόδους, το ένα ή το άλλο. Σας ζητώ, αγαπητοί Κυπαρίσσιοι και Τριφύλιοι, να κάνετε λίγο υπομονή. Εκτιμώ ότι στις προσεχείς ημέρες λύνω το ζήτημα εγώ και αρχίζει η κατασκευή των Μονάδων. Οι Μονάδες είναι έτοιμες. Είναι κουτιά και τοποθετούνται. Ώστε ν’ αρχίσει πλέον η διαδικασία, η διαδικασία διαχείρισης. Τώρα, μη με ρωτάτε άλλα ζητήματα. Εγώ, μία ιστορία μιας δεκαετίας δεν μπορώ να την ανατρέψω. Θα χαθούν τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μη με ρωτάτε αν συμφωνώ με την ουσία της διαχείρισης ή διαφωνώ. Τα λέγαμε δέκα χρόνια. Δεν έχουμε άλλον δρόμο. Πρέπει να το κλείσουμε το ζήτημα αυτό, να πάμε παραπέρα και ν’ ασχοληθούμε με κάτι άλλο. Αυτά έχω να σας πω».

***  ΕΛΛΑΔΑ και    Covid19  ...  μέσα από Βίντεο

~* Ασθενής με Covid19  περιγραφή λέγοντας  30-11-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219985044149923/ .-                                   ** Οι θάνατοι στα ελληνικά νοσοκομεία από Covid 19, 30-11-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219984975708212/  .-                                 ** Τρίτος αστυνομικός φεύγει από  covid19  03/12/2020 : 

https://youtu.be/CALV__V1NJU  .- 

**  ΔΥΟ   αστυνομική έφυγαν από κορονοϊό  02/12/2020 : 

https://youtu.be/o1IacC79KFE  .-

 ~ Γιατρός γυναικολόγος από Γιαννιτσά έχασε μάχη με ΙΟ  04/ 12/2020 : 

https://youtu.be/h2cNAXcbCbs  .-    

~ Η μάχη κατά του  Covid19   04/12/2020 : 

https://youtu.be/uyudZEsGXr0   .- 

~ Απίστευτος ρατσισμός σε νοσηλεύτρια  04/12/2020 :

 https://youtu.be/uRb2mRV0_fs  .-

~*  Ερχεται το φάρμακο Μονοκλωνικών  4/12/2020 :

https://youtu.be/-HdR-EN-_nA  .-                           

***  Η Aρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καλαμάτας

Η Aρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καλαμάτας

«Ο φετινός εορτασμός του Αγίου Νικολάου μάς βρίσκει σε περίοδο δοκιμασίας, όχι μόνο τοπικού χαρακτήρα, αλλά δοκιμασίας η οποία καλύπτει όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου. Καλούμαστε, λοιπόν, να τιμήσουμε τον Άγιο Νικόλαο μέσα από το σπίτι μας, μακριά από το ναό του σωματικά, αλλά μέσα σε αυτόν νοερά.  Γνωρίζω πως οι χιλιάδες των συμπολιτών μας που κάθε χρόνο επισκέπτονταν το ναό μας αυτό το διήμερο, θα έχουν τη σκέψη τους και την προσευχητική τους αγάπη στραμμένη στον Άγιό μας, και τους διαβεβαιώ πως και η δική μας προσευχητική αγάπη και σκέψη θα βρίσκεται μαζί τους, κατά την ώρα της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Νικολάου. Με αυτές τις σκέψεις εκφράζω την αγάπη και τη σκέψη μου προς όλους τους ευσεβείς χριστιανούς της ενορίας και της πόλης μας και εύχομαι η μορφή και η διδασκαλία του Αγίου Νικολάου να είναι οδηγός στη ζωή του καθενός μας. Τα παραπάνω αναφέρει ο  αρχιμανδρίτης, πρωτοσύγκελλος Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και προϊστάμενος του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου «Φλαρίου» Καλαμάτας, Φίλιππος Χαμαργιάς.  Πατήστε εδώ και δείτε ζωντανά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής

***  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ -ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ   μέσα από Βίντεο


~**Κυνήγι Αρμενίων στη Γαλλία από Μογγόλους 02/12/2020  :

https://youtu.be/7J1HW9Qi07w  .- 

~ Χάρτης και στόχος μεγάλων δυνάμεων  02/12/2020 : 

https://youtu.be/BjPU1SrZUGc  .- 

~ Το  βίντεο της Αγγελοπούλου για εορτασμό 200 ετών  02/12/2020 :

https://youtu.be/0gRE-KTIxHA  .-

~Ελεύθεροι οι λαθρομετανάστες , κλεισμένοι οι Έλληνες  02/12/2020 :

https://youtu.be/y_933428zAs  .-

 ~ Ο Κ  Μητσοτάκης  Win -  Win  03/12/2020  :

 https://youtu.be/916mu-15fN4 .-  

~** Επιτροπή για Θράκη  με Ντόρα 03/12/2020:

https://youtu.be/7T4Gwr2aKhw  .-

~** ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ   ΕΡΝΤΟΓΑΝ - Win -Win  ,  Kazan -Kazan  04/12/2020   : 

https://youtu.be/LuGoJNcz-0I  .- 

~**    Το  Καστελόριζο και όλη  η αλήθεια  021202020 :

https://youtu.be/L7W912BYSjk  .-                                                                                                             

**  H Ν Δ  ανοίγει τζαμιά  02/12/2020 :                                                                                       

https://youtu.be/htlj7iukWNA .-

 **  Στεφάνι στην 28η  ουδείς στην 17Νοέμβρι Πολυτεχνείο όλοι τους  30/11/2020: 

https://youtu.be/JMofJdtLxUs .- 

***    Έπεσε κι άλλο δέντρο στα Παπλωματάδικα

Έπεσε κι άλλο δέντρο στα Παπλωματάδικα

Ας γίνει, επιτέλους, μια παρέμβαση στο σημείο  Δεκάδες φορές έχουμε γράψει για την πλατεία Αμφείας και ειδικότερα για το σιντριβάνι και τα δέντρα πέριξ αυτού. Κάποτε τα δέντρα ήταν τέσσερα. Πριν από χρόνια το ένα έπεσε, ενώ χθες έπεσε και το δεύτερο…

Να σημειωθεί ότι όλα είχαν γείρει, αφού ο λεπτός κορμός τους δεν μπορεί να αντέξει το βάρος των κλαριών.


Πάντως, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας έφτασε άμεσα στο σημείο όταν ειδοποιήθηκε και απομάκρυνε το σπασμένο δέντρο.
Μήπως ήρθε η ώρα, λοιπόν, να απομακρυνθούν και τα άλλα δύο δέντρα, αφού είναι θέμα χρόνου κι αυτά να βρεθούν στο έδαφος;  Π.Μπ.  Υ.Γ.: Για να βοηθήσουμε την Υπηρεσία Πρασίνου (όπως είχαμε γράψει και στο παρελθόν) και σύμφωνα με καταστηματάρχη που δραστηριοποιούνταν στη συγκεκριμένη πλατεία όταν γινόταν η ανάπλαση του σημείου, κάτω από τις θέσεις για τα δέντρα και σε μικρό βάθος υπάρχει τσιμέντο…  Οπότε αν φυτευτούν ξανά μεγάλα δέντρα, προφανώς θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα…

***    ΒΙΝΤΕΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο διαχρονικά βρώμικος ρόλος της οικογένειας Μητσοτάκη…

  

Από την αποστασία του 1965 μέχρι σήμερα, η οικογένεια Μητσοτάκη έχει συνδεθεί με πολιτικές κρίσεις και καταστροφές για την Ελλάδα.  Ιδιαίτερες επιπτώσεις είχε η στάση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά.    Δείτε το Ανδρέα Παπανδρέου να εκθέτει, ενώπιον της Βουλής, τον “αντεθνικό” ρόλο Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα:     Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΜΗΤ... ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΝΔΡΕΑ !!! ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΕΡΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ !!! Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΛΕΙ… ~ https://www.facebook.com/394792104044959/videos/1607108569479967/ .-  Δείτε περισσότερα

                                                                                                                                                                                    ***   DW: Ο Μακρόν χτίζει τείχος απέναντι στον ισλαμικό αποσχιτισμό

 

Deutsche Welle Macron: Ο Μακρόν Αναφορά στις προσπάθειες του Εμανουέλ Μακρόν να αντιμετωπίσει το «πολιτικό Ισλάμ» και τις «ισλαμιστικές τάσεις απόσχισης» κάνει με δημοσίευμά της η DW. Deutsche Welle Macron: Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι στη στη Γαλλία διεξάγεται δημόσια συζήτηση για τους κινδύνους από το αποκαλούμενο «πολιτικό Ισλάμ» και γίνεται συχνά λόγος για «ισλαμιστικές τάσεις απόσχισης». Ο όρος πρωτοχρησιμοποιήθηκε στις αρχές του χρόνου από τον γάλλο πολιτικό επιστήμονα Μπερνάρ Ρουζιέ, ο οποίος στο μπεστσέλερ «Εδάφη που έχουν κατακτηθεί από τον ισλαμισμό» κάνει λόγο για προπαγάνδα ισλαμιστών ιμάμηδων και γαλλικές συνοικίες υπό τον έλεγχο ισλαμιστών.  Τη περασμένη άνοιξη ο πρόεδρος Μακρόν έθεσε ως προτεραιότητα τη καταπολέμηση ακραίων ιδεολόγων. Στις αρχές Οκτωβρίου αφιέρωσε αποκλειστικά στο ζήτημα αυτό ομιλία, στην οποία παραδέχθηκε ότι «στη Γαλλία υπάρχει ένα ακραίο Ισλάμ», το οποίο «σχετικοποιεί τη βία και υποσκάπτει τις αξίες της γαλλικής δημοκρατίας». Στην ομιλία του ο Εμανουέλ Μακρόν αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι: «Φέρουμε την ευθύνη για τις ισλαμιστικές αποσχιστικές τάσεις επιτρέποντας τη δημιουργία γκέτο».  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ 2.600 τεμένη που λειτουργούν στη Γαλλία   Γαλλία εναντίον τζιχαντιστών: 70 τζαμιά στο στόχαστρο των αρχών…

Περισσότερα από 70 τεμένη βρίσκονται στο στόχαστρο των γαλλικών αρχών με την υποψία της αναμόχλευσης παθών ή ακόμα και της τρομοκρατικής δράσης. Ελέγχους και λουκέτα ανακοινώνει ο υπ. Εσωτερικών Νταρμανέν. Όταν στη Γαλλία διεξάγεται δημόσια συζήτηση για τους κινδύνους από το αποκαλούμενο “πολιτικό Ισλάμ” γίνεται συχνά λόγος για “ισλαμιστικές τάσεις απόσχισης”. Ο όρος πρωτοχρησιμοποιήθηκε στις … Συνεχίστε να διαβάζετε το Γαλλία εναντίον τζιχαντιστών: 70 τζαμιά στο στόχαστρο των αρχών….



~**** Αθλητική Ενημέρωση  : 

~**  ΣΗΜΕΡΑ Κυριακή 06-12-2020 στο ποδόσφαιρο  Super League   :

ΟΦΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης   0-2 .- ^  Διαιτητής  :  Αναστάσιος Σιδηρόπουλος  , Τα  γκολ : { 3΄ Άντονι , 70΄ Νταουντά .- } 

ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης -  ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης  2-0  .-^  Διαιτητής : Βασίλειος  Φωτιάς ,  .- 38΄ κόκκινη κάρτα στον ΕΛ Καντουρί .- Τα  γκολ : { 64΄Χρ. Τζιόλης , 70΄ πεν. Ζίβκοβιτς , .} .- ^

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964   2-0  .-^  Διαιτητής : Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος  , Τα γκολ : { 30΄ Χρήστος Ελευθεριάδης , 87΄Πεν. Παμλίδης . } .-^

ΑΕΚ Αθηνών - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-2  .-^  Διαιτητής :  Irfan Peljto .- Τα  γκολ : 34΄ Μακέντα ,  45+2΄ Δημ. Κουρμπέλης ,  88΄ Ολιβέϊρα .-} .- ^

~** ΣΗΜΕΡΑ  Κυριακή  06-12-2020 για την Α1΄ στο μπάσκετ Ανδρών

ΙΩΝΙΚΟΣ Νικαίας - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  53-79  .- ^

Τα  δεκάλεπτα : 14-21 ,  14-19 , 13-20 ,  0-2  .- ^


~*  Κυριακή με μεγάλα ντέρμπι σε Ελλάδα και Αγγλία

Δύο μεγάλες αναμετρήσεις σε Super League και Premier League ξεχωρίζουν στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου. Συγκεκριμένα, την Κυριακή θα διεξαχθούν δύο κλασσικά ντέρμπι σε Αθήνα και Λονδίνο, μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού (19:30), Τότεναμ και Άρσεναλ (18:30). Το Pamestoixima.gr προσφέρει 0% γκανιότα στους αγώνες ΑΕΚ- Παναθηναϊκός και Τότεναμ-Άρσεναλ στην αγορά «Τελικό Αποτέλεσμα» έως την έναρξή  τους. Το αθηναϊκό ντέρμπι Η ΑΕΚ έχει στρέψει όλο το ενδιαφέρον της στο ελληνικό πρωτάθλημα και θέλει να σημειώσει μια μεγάλη νίκη στο κλασσικό αθηναϊκό ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός με τη σειρά του θέλει να επιτύχει την πρώτη μεγάλη του νίκη για εφέτος. Προέρχεται από νίκη ενάντια στον Παναιτωλικό (2-1) και την ήττα από τον Ολυμπιακό (1-0) στο πρώτο του εφετινό ντέρμπι. Το ντέρμπι του Λονδίνου Οι «πετεινοί» οδηγούν την κούρσα στην Premier League, μαζί με τη Λίβερπουλ, και παραμένουν αήττητοι στις 14 από τις 15 τελευταίες αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Προέρχονται από ισοπαλία στο άλλο ντέρμπι της πόλης ενάντια στην Τσέλσι. Η Άρσεναλ  βρίσκεται στην 14η θέση της κατάταξης, με 5 ήττες, 4 νίκες και 1 ισοπαλία. Στην προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε εντός έδρας (1-2) από τους Γουλβς. Επίσης, το Pamestoixima.gr προσφέρει κάθε ημέρα σκορ πολλαπλών επιλογών και τριάδες με ενισχυμένες αποδόσεις. 

~* ΧΘΕΣ ,... Σάββατο  05 Δεκεμβρίου  2020  : 

~ *  Στο ποδόσφαιρο  Super League ,  σήμερα Σάββατο  05/12/2020 για την 11η Αγωνιστική  :

  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Αθηνών - ΑΡΙΣ Θεσ/νίκης  2-2  .- ^ Διαιτητής :  Άγγελος Ευαγγέλου . -  Τα γκολ : { 37΄ πεν.  Μανούσος  , 51΄Μουνίζ  , 61΄ Κάτσε , 81΄ Σάχα .- } .- 35΄ Κόκκινη με 2η κίτρινη ο Ροσέ του Άρη , .- ^

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς - ΒΟΛΟΣ  4-1  .-^   Διαιτητής : Ιωάννης Παπαδόπουλος  .-Τα γκολ :  { 11΄ πεν.   Μπαρριέντος , 45+4΄ Μασούρας ,  Ελ  Αραμπί (3) } .- 

~*  Για την Α1΄ στο ελληνικό μπάσκετ Ανδρών  ΓΙΑ ΤΗΝ 6η  Αγωνιστική 

ΑΕΚ Αθηνών - ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης  85-84 .- ^  

ΑΡΙΣ Θεσ/νίκης - ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πάτρας 94-83 .- ^

ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ Χαρίλαος Τρικούπης - ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσ/νίκης  68-71 .- ^

ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου -  ΛΑΡΙΣΑ  90-64 .- ^

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΛΑΥΡΙΟ   70-78  .- ^ 

    ΑΥΡΙΟ Κυριακή 06 /12/2020 : 

~*  ΙΩΝΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2020  :                                                     01 .- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου 2020  ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ νά   έχουμε! ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ και ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ να έρθουν  για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!  : https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/2011957417104652224 .-      02.-  Αρφαρά Μεσσηνίας   Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη  02 Δεκεμβρίου 2020  : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/3844769192542125688  .-                                03.-Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας     Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Πέμπτη  03 Δεκεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/2264696562786117954/8252493186269785224 .-                      04 .-.-  Αρφαρά Μεσσηνίας   Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Παρασκευή  04 Δεκεμβρίου  2020  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/2422649784272131314   .-                                                                                                                                                                           05.- Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας    Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Σάββατο  05  Δεκεμβρίου  2020:https://www.blogger.com/blog/post/edit/6220303196286054371/3934055917334220265  .-                                                                                                                               06 .- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Κυριακή  06 Δεκεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/9113881557930858614/1494623723363661005 .-   

   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020  :                                                                ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Μας !! 

1.~ Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Κυριακή 01 Νοεμβρίου  2020     ΚΑΛΟ  ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για  ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ! : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/8383886848322902473  .-                2- Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Δευτέρα   02  Νοεμβρίου  2020  :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/3947124920807744332  .-    

26.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Τετάρτη  25 Νοεμβρίου 2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/5937152935256946454  .-              27.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Πέμπτη 26  Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/6560064242380821812  .-                  28.- .-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Παρασκευή  27  Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/1047189602891109572/1069238248226068802 .-                    29.-Αρφαρά Μεσσηνίας Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της  Ενημέρωσης  Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020: https://www.blogger.com/blog/post/edit/6943628292516320571/635945421390597889  .-            30.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Κυριακή 29  Νοεμβρίου 2020 :  https://www.blogger.com/blog/post/edit/6910645553969710540/5331926677672661985   .-                31.-Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Δευτέρα 30  Νοεμβρίου  2020 : https://www.blogger.com/blog/post/edit/6158774951472089344/8978724356745632426    .- 


~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου