arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Η  Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .- 
Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- 
~


~ ** Δεν πρέπει να λες σ' αγαπώ αν δεν το εννοείς
Αλλα να το εννοείς πρέπει να το λες συνέχεια γιατί οι άνθρωποι ξεχνάνε



~**  "Ανεξάρτητη γυναίκα είναι εκείνη, που δεν έχει βρει κανέναν άνδρα που θα ήθελε να είναι εξαρτημένος από αυτήν."



~**  Προφήτης Ζαχαρίας και η σύζυγος του Ελισάβετ – Γιορτή σήμερα 5 Σεπτεμβρίου – Ποιοι γιορτάζουν
~  Κάποια μέρα λοιπόν, την ώρα του θυμιάματος μέσα στο θυσιαστήριο, είδε άγγελο Κυρίου που του ανήγγειλε ότι θα αποκτούσε γιο και θα ονομαζόταν Ιωάννης. Ο Ζαχαρίας σκίρτησε από χαρά, αλλά δυσπίστησε. Η γυναίκα του ήταν στείρα και γριά, πώς θα γινόταν αυτό που άκουγε; Τότε ο άγγελος του είπε ότι θα μείνει κωφάλαλος μέχρι να πραγματοποιηθεί η βουλή του Θεού.
Πράγματι, η Ελισάβετ συνέλαβε και έκανε γιο. Όταν θέλησαν να δώσουν όνομα στο παιδί, ο Ζαχαρίας έγραψε πάνω σε πινακίδιο το όνομα Ιωάννης. Αμέσως δε λύθηκε η γλώσσα του και όλοι μαζί δόξασαν το Θεό.  Βέβαια, η χάρη αυτή έγινε από το Θεό στο Ζαχαρία, διότι της ήταν «δίκαιος ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ, πορευόμενος ἐν πάσαις ταὶς ἐντολαὶς καὶ δικαιώμασι τοῦ Κυρίου ἄμεμπτος» (Λουκά, α’ 6.). Ήταν, δηλαδή, δίκαιος μπροστά στο Θεό και ζούσε σύμφωνα με της της εντολές και τα παραγγέλματα του Κυρίου, άμεμπτος από κάθε σοβαρή ενοχή.  Απολυτίκιον  Ήχος δ’. Κατεπλάγη Ιωσήφ.  Ιερωσύνης στολισμόν, περιβαλλόμενος σοφέ, κατά τον νόμον του Θεού, ολοκαυτώματα δεκτά, ιεροπρεπώς προσενήνοχας Ζαχαρία· και γέγονας φωστήρ, και θεατής μυστικών, τα σύμβολα εν σοι, τα της χάριτος, φέρων εκδήλως πάνσοφε, και ξίφει αναιρεθείς εν τω ναώ του Θεού, Χριστού Προφήτα, συν τω Προδρόμω, πρέσβευε σωθήναι τας ψυχάς ημών.  Έτερον Απολυτίκιον  Ήχος δ’. Κατεπλάγη Ιωσήφ.  Εκ της ρίζης Ιεσσαί, και εξ όσφύος του Δαυιδ, η θεόπαις Μαριάμ, σήμερον τίκτεται ημίν, διό και χαίριν, η σύμπασα και κενουργείται, Συγχάρητε ομού, ο ουρανός και η γη, αινέσατε αυτήν, αι στρατιαί των εθνών, Ιωακείμ ευφραίνεται, και Άννα πανηγυρίζει κραυγάζουσα, Η στείρα τίκτει, την Θεοτόκον, και τροφόν της ζωής ημών.  Κοντάκιον   Ήχος γ’. Η Παρθένος σήμερον.  Ο Προφήτης σήμερον, και ιερεύς του Υψίστου, Ζαχαρίας προύθηκεν, ο του Προδρόμου γενέτης, τράπεζαν της αυτού μνήμης Πιστούς εκτρέφων, πόμα τε δικαιοσύνης τούτοις κεράσας. Διό τούτον ευφημούμεν, ως θείον μύστην Θεού της χάριτος.α

~**  Το Ευαγγέλιο της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου 2019 – Προφήτης Ζαχαρίας και η σύζυγος του Ελισάβετ
~   – Κατά Ματθαίον (23΄ 29-39): Προφήτης Ζαχαρίας και η σύζυγος του Ελισάβετ
Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι οἰκοδομεῖτε τοὺς τάφους τῶν προφητῶν καὶ κοσμεῖτε τὰ μνημεῖα τῶν δικαίων,
~  καὶ λέγετε· εἰ ἦμεν ἐν ταῖς ἡμέραις τῶν πατέρων ἡμῶν, οὐκ ἂν ἦμεν κοινωνοὶ αὐτῶν ἐν τῷ αἵματι τῶν προφητῶν.
ὥστε μαρτυρεῖτε ἑαυτοῖς ὅτι υἱοί ἐστε τῶν φονευσάντων τοὺς προφήτας.
καὶ ὑμεῖς πληρώσατε τὸ μέτρον τῶν πατέρων ὑμῶν.
ὄφεις, γεννήματα ἐχιδνῶν! πῶς φύγητε ἀπὸ τῆς κρίσεως τῆς γεέννης;
διὰ τοῦτο ἰδοὺ ἐγὼ ἀποστέλλω πρὸς ὑμᾶς προφήτας καὶ σοφοὺς καὶ γραμματεῖς, καὶ ἐξ αὐτῶν ἀποκτενεῖτε καὶ σταυρώσετε, καὶ ἐξ αὐτῶν μαστιγώσετε ἐν ταῖς συναγωγαῖς ὑμῶν καὶ διώξετε ἀπὸ πόλεως εἰς πόλιν,
ὅπως ἔλθῃ ἐφ᾿ ὑμᾶς πᾶν αἷμα δίκαιον ἐκχυνόμενον ἐπὶ τῆς γῆς ἀπὸ τοῦ αἵματος Ἄβελ τοῦ δικαίου ἕως τοῦ αἵματος Ζαχαρίου υἱοῦ Βαραχίου, ὃν ἐφονεύσατε μεταξὺ τοῦ ναοῦ καὶ τοῦ θυσιαστηρίου.
ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι ἥξει ταῦτα πάντα ἐπὶ τὴν γενεὰν ταύτην.
Ἱερουσαλὴμ Ἱερουσαλήμ, ἡ ἀποκτέννουσα τοὺς προφήτας καὶ λιθοβολοῦσα τοὺς ἀπεσταλμένους πρὸς αὐτήν! ποσάκις ἠθέλησα ἐπισυναγαγεῖν τὰ τέκνα σου ὃν τρόπον ἐπισυνάγει ὄρνις τὰ νοσσία ἑαυτῆς ὑπὸ τὰς πτέρυγας, καὶ οὐκ ἠθελήσατε.
ἰδοὺ ἀφίεται ὑμῖν ὁ οἶκος ὑμῶν ἔρημος.
λέγω γὰρ ὑμῖν, οὐ μή με ἴδητε ἀπ᾿ ἄρτι ἕως ἂν εἴπητε, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου. Μετάφραση:        Αλλοίμονο σε σας, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, διότι οικοδομείτε τους τάφους των προφητών και στολίζετε τα μνημεία των δικαίων και λέτε, εάν εζούσαμε εις τας ημέρας των προγόνων μας, δεν θα συμμετείχαμε εις την αιματοχυσίαν και τον άδικον θάνατον των προφητών. Ωστε σεις οι ίδιοι βεβαιώνετε ότι είσθε γνήσιοι και αντάξιοι απόγονοι εκείνων, που εφόνευσαν τους προφήτας. Λοιπόν ολοκληρώστε και εσείς το έργον των πατέρων σας, κάμετε όσα εκείνοι δεν έκαμαν, φονεύσατε τον Μεσσίαν, δια να φθάσετε έτσι στο έσχατον όριον της κακίας. Φιδια, οχιές, πως είνα δυνατόν να αποφύγετε την δικαίαν και τρομεράν καταδίκην της γέεννης;  Δια να σας δώσω την τελευταίαν πολύτιμον ευκαιρίαν να σωθήτε, ιδού εγώ στέλνω εις σας προφήτας και σοφούς και δαδασκάλους του νόμου μου, τους Αποστόλους μου. Σεις όμως άλλους από αυτούς θα φονεύσετε και θα σταυρώσετε και άλλους θα τους μαστιγώσετε εις τας συναγωγάς σας και θα τους διώξετε από πόλιν εις πόλιν.  Δια να πέση έτσι επάνω σας το αθώον αίμα που εχύθη άδικα εις την γην, από το αίμα του δικαίου Αβελ έως το αίμα του Ζαχαρίου, του υιού Βαραχίου, τον οποίον εφονεύσατε μεταξύ του ναού και του θυσιστηρίου, χωρίς να φοβηθήτε ούτε του τόπου τούτου την ιερότητα.  Σας διαβεβαιώνω ότι όλα αυτά θα ξεσπάσουν εις την γενεάν αυτήν.  Ιερουσαλήμ, Ιερουσαλήμ, συ που φονεύστους προφήτας και λιθοβολείς εκείνους που ο Θεός σου έχει στείλει! Ποσες και πόσες φορές ηθέλησα να περιμαζεύσω τα παιδιά σου, όπως η κλώσσα συγκετρώνει τα μικρά πουλιά της κάτω από τις φτερούγες της, και δεν ηθελήσατε.  Ιδού, προς τιμωρίαν της κακίας σας και καταστροφήν σας αφίνεται έρημος και απροσταύτετος από τον Θεόν η πόλις σας και ο ναός. Διότι σας λέγω ότι δεν θα με δήτε πλέον, έως ότου μετανοημένοι πήτε· Ευλογημένος είναι αυτός, που έρχεται εν ονόματι του Κυρίου”.
~**  Ο αδελφός είναι η ίδια μας η ζωή…
~  Προσδοκώντας τη σωτηρία όλων των ανθρώπων, η αγάπη επιθυμεί να φθάσει έως το τέλος· γι᾿ αυτό αγκαλιάζει όχι μόνο το σύνολο όσων βρίσκονται τώρα πάνω στη γη, αλλά ακόμη και αυτούς που είναι ήδη κεκοιμημένοι, ακόμη και τον άδη και αυτούς που ακόμη δεν έχουν γεννηθεί, με άλλα λόγια τον όλο Αδάμ.
~  Μακαρία η ψυχή που αγαπά τον αδελφό της, διότι ο αδελφός μας είναι η ίδια η ζωή μας.

Η ψυχή λυπάται όταν βλέπει τον άλλο να υποφέρει. Εάν μπορούσα να βοηθήσω έστω και έναν μόνο άνθρωπο, θα ευλογούσα γι᾿ αυτό αιωνίως τον Κύριο.  Πρέπει να έχεις καρδιά που συμπάσχει και να αγαπάς όχι μόνο τους ανθρώπους, αλλά επίσης να σέβεσαι κάθε πλάσμα, καθετί που έχει   δημιουργηθεί από τον Θεό. 
***  Ο κουρέας, ο Θεός και το κακό στον κόσμο!
Μια φορά πήγε ένας τύπος στο για το καθιερωμένο κούρεμα και ξύρισμα.
~   Καθώς ο κουρέας άρχισε να δουλεύει, άρχισε μια καλή συζήτηση.

Μίλησαν για τόσα πολλά πράγματα και πάρα πολλά θέματα… Όταν τελικά άγγιξαν το θέμα της θρησκείας και του θεού, ο κουρέας αναφώνησε:  “Δεν πιστεύω ότι ο Θεός υπάρχει.”  “Γιατί το λες αυτό;” ρώτησε ο πελάτης. Και ο κουρέας είπε: “Λοιπόν, απλά βγες έξω στο δρόμο για να καταλάβεις γιατί ο Θεός δεν υπάρχει. Πες μου γιατί αν ο Θεός υπάρχει, υπάρχουν τόσοι διεστραμμένοι;  Γιατί τόσα εγκαταλελειμμένα παιδιά;  Αν ο υπήρχε, δε θα υπήρχε ούτε δυστυχία ούτε πόνος.  Δε μπορώ να φανταστώ ένα Θεό που αγαπάει και συμπονεί να επιτρέπει όλα αυτά που γίνονται.”  Ο πελάτης το σκέφτηκε για μια στιγμή, αλλά δεν απάντησε γιατί δεν ήθελε να χαλάσει τη συζήτηση. Ο κουρέας τελικά τελείωσε τη δουλειά του και ο πελάτης έφυγε.  Όμως μόλις έφυγε από το κουρείο, είδε ένα άντρα στο δρόμο με μακρυά κατσαρά βρώμικα μαλλιά και γένια. Φαινόταν πολύ βρώμικος και απεριποίητος. Εκείνη τη στιγμή ο πελάτης γύρισε πίσω και ξαναμπήκε στο κουρείο.  Τότε είπε στον κουρέα:  “Ξέρεις τι; Οι κουρείς δεν υπάρχουν!“  “Πως μπορείς να το λες αυτό;” ρώτησε ο έκπληκτος κουρέας.  “Είμαι εδώ και είμαι κουρέας! Μόλις σε κούρεψα, τι είναι αυτά που λες;”  “Όχι!” απάντησε ο πελάτης και εξήγησε: “Οι κουρείς δεν υπάρχουν γιατί αν υπήρχαν, δε θα υπήρχαν αχτένιστοι άνθρωποι και με μακρυά βρώμικα μαλλιά, όπως ο τύπος απ” έξω.“  “Μα… οι κουρείς ΌΝΤΩΣ υπάρχουν! Αυτό συμβαίνει όταν οι άνθρωποι δεν έρχονται σε μένα.”  “Ακριβώς!” απάντησε ο πελάτης. “Αυτό είναι το θέμα! Ο Θεός, επίσης ΥΠΑΡΧΕΙ! Και αυτό συμβαίνει όταν οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν σε αυτόν και δεν αναζητούν σε αυτόν βοήθεια. Γι” αυτό υπάρχει τόσος πόνος και δυστυχία στον κόσμο.”  
***  Υπάρχει πεπρωμένο και ποια η σχέση του με το Θεό;

Πόσες φορές ακούμε από διάφορους ανθρώπους να λένε: «Ήταν της μοίρας το γραμμένο» ή «Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον».
~  Σαν χριστιανοί φυσικά και δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει πεπρωμένο ή μοίρα. Όμως ενώ καταδικάζουμε αυτές τις λέξεις και τις παραπάνω φράσεις δυστυχώς πολλές φορές το σκεπτικό και το νόημα του πεπρωμένου ή της μοίρας το βαπτίζουμε ως «θέλημα του Θεού» υιοθετώντας και καλλιεργώντας την έννοια τους.

Π.χ. κάποιος τραυματίζεται σοβαρά σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και οι κάποιοι γνωστοί –άνθρωποι της Εκκλησίας- θέλοντας να «παρηγορήσουν» τη μητέρα του τραυματισθέντος ανθρώπου λέγουν «…ήταν θέλημα Θεού να το πάθει» με άλλα λόγια είναι σαν να λένε: «ήταν το γραμμένο του…(από τον Θεό)…να το πάθει»! Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο δεν είναι ο «προγραμματιστής» μιας προκαθορισμένης ζωής, μέσα στην οποία είμαστε άβουλες μαριονέτες. Αντιθέτως είμαστε δημιουργημένοι «κατ’εικόνα…» δηλαδή ελεύθεροι, έχοντας την δική μας θέληση και βούληση να κατευθύνουμε την ζωή μας σύμφωνα με τις επιλογές που διαλέγουμε, σύμφωνα με την λογική και τα «πιστεύω» μας. Το θέλημα του Θεού είναι ένα: Ο Θεός «…πάντας ἀνθρώπους θέλει σωθῆναι καὶ εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας ἐλθεῖν…» (Τιμ.Α’ 2:4).  Κάποιοι μπερδεύονται με το θέμα «Χρόνος-Θεός». Υποστηρίζουν λοιπόν ότι αφού ο Θεός γνωρίζει τα πάντα και επειδή για τον Θεό έχουν γίνει τα πάντα, άρα η ζωή μας είναι σκλαβωμένη κάτω από την «γνώση του Θεού» (επειδή τα ξέρει ο Θεός άρα έτσι πρέπει να γίνουν). Όμως αυτό είναι λανθασμένο.  Κατ’ αρχήν θα πρέπει να αναλογιστούμε το εξής: από την μία λέμε ότι ο Θεός ξέρει τα πάντα…άρα όλα έχουν γίνει… άρα υπάρχει πεπρωμένο. Το ζήτημα όμως είναι ότι…ΔΕΝ γνωρίζουμε το τι ξέρει ο Θεός, άρα η γνώση του Θεού για το μέλλον μας δεν μπορεί να μας επηρεάσει αλλά ούτε και το έχει προκαθορίσει ο Ιδιος! Ο Θεός ως Άκτιστος δεν υπόκεινται στον χωροχρόνο. Η ιδιότητά του αυτή του δίνει την δυνατότητα να γνωρίζει τα πάντα, όμως όχι διότι τα έχει «προγραμματίσει» πως θα γίνουν, αλλά διότι μπορεί και βρίσκεται και εκτός του χωροχρόνου. Για τον Θεό δηλαδή δεν υπάρχει «τώρα» ή «μετά», δεν υπάρχει μέλλον ή παρελθόν, για τον Θεό δεν υπάρχει χρόνος, γιατί δεν υπόκεινται στον χρόνο όπως κάθε άλλο κτιστό ον (άγγελοι, άνθρωποι, ζώα…) ή και άψυχα αντικείμενα τα οποία επειδή βρίσκονται μέσα στον χωροχρόνο υπόκεινται στην φθορά.  Ο Θεός λοιπόν μπορεί να γνωρίζει το μέλλον και την κατάληξη του καθενός μας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έχει προαποφασίσει το τέλος μας. Η έννοια την Παντογνωσίας του Θεού δεν πρέπει να συγχέεται με το «πεπρωμένο» του κάθε ανθρώπου.  Ο Θεός δεν προορίζει αλλά προγνωρίζει. Το θέλημα του Θεού είναι να σωθούν όλοι οι άνθρωποι και όχι να υποφέρουν. Μην κάνουμε λοιπόν τον Θεό συνένοχο με τα λάθη μας και ρίχνουμε την ευθύνη σ’Αυτόν.  Εάν κάποιος καπνίζει μανιωδώς και βγάλει καρκίνο στους πνεύμονες δεν ήταν «θέλημα Θεού» να το πάθει, αλλά δικό του «θέλημα». Διότι αυτός γνώριζε ότι με αυτό που κάνει κινδυνεύει να αρρωστήσει όμως συνέχιζε.  Πολλές φορές θέλοντας να απενεχοποιηθούμε για την κατάληξη κάποιων επιλογών μας λέγουμε ότι ήταν «Το θέλημα του Θεού» να γίνει αυτό. Όμως αυτό όχι μόνο δεν μας απαλλάσσει από την ευθύνη των πράξεών μας αλλά συγχρόνως γίνεται και αιτία μεγάλης αμαρτίας μιας και ρίχνουμε το «φταίξιμο» στον Θεό.  Ο Θεός είναι ο Κύριος της Ζωής και του Θανάτου. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι υπεύθυνος για την διαχείριση της ελευθερίας μας. Διαχειριστές της ζωή μας είμαστε εμείς οι ίδιοι και αυτό ακριβώς είναι το μεγαλείο του Θεού μας, ότι μας αφήνει ελεύθερους να επιλέξουμε και να διαμορφώσουμε την ύπαρξή μας και την ζωή μας γενικότερα.  Δεν υπάρχει λοιπόν πεπρωμένο για κανέναν, δεν υπάρχει τίποτα προδιαγεγραμμένο για την ζωή μας. Σαν όντα που έχουμε την ελευθερία και το νου να κάνουμε της επιλογές της ζωή μας είμαστε οι διαχειριστές και οι αρχιτέκτονες της πορείας μας στην ζωή αυτή αλλά και οι διαμορφωτές για την Ζωή μετά την ζωή. 
*** Απειλές Ρουβίκωνα προς ΕΛ.ΑΣ.: «Θα έχουμε νεκρό στα Εξάρχεια – Αν μπείτε στο Vox θα απαντήσουμε με πολλά χτυπήματα»…
Ευθείες απειλές από το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, Γιώργο Καλαϊτζίδη, ο οποίος προειδοποίησε ότι αν γίνει επέμβαση στο Βοξ από την αστυνομία, η οργάνωση θα απαντήσει με σαρωτικά χτυπήματα σε στόχους που έχουν ήδη αποφασιστεί.
Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα φοβάται πως τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην πλατεία Εξαρχείων, όταν διμοιρίες των ΜΑΤ πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον του κτιρίου της κατάληψης του ΚΒΟΞ, επί της πλατείας, ήταν προάγγελος εξελίξεων.
Στο συγκεκριμένο χώρο καλεί πολλάκις σε συναντήσεις η ομάδα του Ρουβίκωνα και θεωρείται κάτι σαν το αρχηγείο της. Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Καλαϊτζίδης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε σκοπό να εισβάλουμε στην Βουλή για τρίτη φορά.Τσάμπα τραβιέστε. Τα σημεία παρέμβασης του Ρουβίκωνα έχουν βρεθεί έχουν σχεδιαστεί είναι πολλά και είναι αλλού. Πολλά από αυτά θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση εισβολής στο Βοξ. Δεν θα ενεργοποιηθούν αν δεν γίνει εισβολή στο Βοξ. Υπάρχει ένα σχοινί και δύο πλευρές που το τραβάνε.Αν κοπεί το σχοινί θα πέσουμε όλοι. Υ.Γ.1 Η γραμμή Μαζινό έπεσε γιατί δεν προέβλεψε έγκαιρα. Θες από ανεπάρκεια θες από αλαζονεία. Στην πολιτική προβλέπουμε η χάνουμε. Υ.Γ2 Γρηγόρη Δημητριάδη βάλτους σε μια τάξη. Έχουν Ναπολεόντειο σύνδρομο έχουμε ρώσικο χειμώνα». Σε άλλη ανάρτηση το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα τονίζει: «Xτες την στιγμή που τα ΜΑΤ προσπάθησαν( χωρίς επιτυχία)να εισβάλλουν στο ΒΟΞ ένας από τους άντρες της διμοιρίας τράβηξε το όπλο του. Δυστυχώς δεν υπάρχει φωτογραφία από το συμβάν αλλά το είδαν αρκετοί. Οι εντολές της πολιτικής ηγεσίας όπως κατευθύνονται προς τα «κάτω» χάνουν τον προσανατολισμό τους.  
Η κυβερνητική πολιτική στα Εξάρχεια είναι έρμαιο των νεύρων που έχει και ο τελευταίος ματατζής.Έχουν μαζευτεί πολλοί «κορκονέοι» στην περιοχή. Το «ατύχημα» είναι κοντά.  Οικονόμου το βλέπεις; Έρχεται. Είναι πολύ πιθανό να έχουμε σύντομα νεκρό στα Εξάρχεια»  Με ομάδες συλλήψεων απαντά η  ΕΛ.ΑΣ. Στα σκαριά βρίσκεται το νέο φιλόδοξο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την δημιουργία ομάδων αστυνομικών που θα έχουν ως αποκλειστικό σκοπό να κάνουν συλλήψεις κατά τη διάρκεια επεισοδίων. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τις τελευταίες δύο ημέρες γινόταν συνεντεύξεις και συζητήσεις στη ΓΑΔΑ μεταξύ αξιωματικών και αστυνομικών που θα επανδρώσουν τις ομάδες συλλήψεων. Μέχρι στιγμής τις ομάδες αυτές θα στελεχώνουν περίπου 60 άτομα και όλοι τους προέρχονται από την πρώην ομάδα ΔΕΛΤΑ. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το κάστινγκ είναι εξονυχιστικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήθελαν να τους δουν από κοντά για να δουν σε τι κατάσταση είναι, ακόμα κι αν έχουν πάρει κιλά. Όμως ακόμα υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες για την τελική μορφή που θα έχουν αυτές οι ομάδες. Δεν έχει αποφασιστεί αν θα είναι πεζοί ή σε μηχανάκια, το είδος του εξοπλισμού που θα έχουν, αν θα λειτουργούν μαζί με τη διμοιρία ή αυτόνομα, αν θα παίρνουν διαταγές από τον επικεφαλής της διμοιρίας ή από δικό τους αξιωματικό και πότε η νέα αυτή ομάδα θα πάρει «σάρκα και οστά» και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Γιωργος Καλαϊτζίδης
6 ώρες πριν
Δεν έχουμε σκοπό να εισβάλουμε στην Βουλή για τρίτη φορά.Τσάμπα τραβιέστε.Τα σημεία παρέμβασης του Ρουβίκωνα έχουν βρεθεί έχουν σχεδιαστεί είναι πολλά και είναι αλλού.Πολλά από αυτά θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση εισβολής στο βοξ.Δεν θα ενεργοποιηθούν αν δεν γίνει εισβολή στο βοξ.Υπάρχει ένα σχοινί και δύο πλευρές που το τραβάνε.Αν κοπεί το σχοινί θα πέσουμε όλοι.
Υ.Γ.1 Η γραμμή Μαζινό έπεσε γιατί δεν προέβλεψε έγκαιρα. Θες από ανεπάρκειά θες από αλαζονεία.Στην πολιτική προβλέπουμε η χάνουμε.
Υ.Γ2 Γρηγόρη Δημητριάδη βάλτους σε μια τάξη. Έχουν Ναπολεόντειο σύνδρομο έχουμε ρώσικο χειμώνα.


newsbreak.gr
Κάμερες, αστυνομικοί με πολιτικά και ενίσχυση στις σκοπιές είναι μερικά απ
~ Βίντεο :
~     https://www.facebook.com/radiofragmata/videos/2370167569726372/  .-
 ~      https://www.facebook.com/radiofragmata/videos/493472378143380/  .-                                         ~    https://www.facebook.com/radiofragmata/videos/2405396853118078/  .-

***  Χάος στην Λέσβο: Εκτεταμένες συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών στο νησί – Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ….
Τεταμένη η κατάσταση στην Μόρια με ‘μετανάστες» να συγκρούονται μεταξύ τους. Συναγερμός στο Κέντρο Ταυτοποίησης Προσφύγων. Για δραματικό χειμώνα στα ελληνικά νησιά γράφουν διεθνή ΜΜΕ. Από το 2016 η Ελλάδα επέστρεψε στην Τουρκία μόνο 1.907 άτομα. 
Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στην τέντα των ανήλικων ασυνόδευτων μεταναστών , στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας. Οι περίπου 300 ανήλικοι, που διαμένουν εκεί, διαμαρτύρονται και ζητούν την άμεση μετακίνησή τους από τη Μόρια. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή τη στιγμή ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων.
Η κατάσταση στο νησί είναι τραγική. Τόσο στην Λέσβο όσο και στα υπόλοιπα νησιά του Aνατολικού Αιγαίου καταφθάνουν συνεχώς νέα κύματα.  Σύμφωνα με πληροφορίες  σε υποδομές οι οποίες υπάρχουν σε πέντε νησιά για 10.000 ανθρώπους, στοιβάζονται αυτή τη στιγμή περίπου 25.000 πολλοί εκ των οποίων παιδιά και γυναίκες.  Κι ενώ γίνονται προσπάθειες για μεταφορά πολλών εκ των μεταναστών σε κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα επισημαίνουν ξανά, ότι η κατάσταση στα κέντρα των νησιών, εκεί όπου καταφθάνουν κατά χιλιάδες είναι εκτός ελέγχου.  Μεταναστευτικό: Επιστροφή στους αριθμούς του 2015  Όπως εξήγησε στο newsit.gr ο γενικός διευθυντής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Βασίλης Στραβαρίδης, οι ροές από τα τουρκικά παράλια είναι πράγματι αυξημένες, με τον αριθμό των μεταναστώννα προσεγγίζει το τελευταίο διάστημα, τα νούμερα του 2015 και 2016.  «Με τη διαφορά» σημειώνει ο ο ίδιος, «πως σήμερα, λόγω της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας, εγκλωβίζονται εδώ, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια παρέμεναν συνήθως μόνο για λίγες ημέρες».  Κατά τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, το πρόβλημα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου δεν έπαψε ποτέ να υφίσταται. Σήμερα ωστόσο, λόγω των αυξημένων αφίξεων κυρίως Αφγανών, αλλά και Σύρων όπως και ανθρώπων από χώρες της Αφρικής οι οποίες βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, έχει επανέλθει στην επικαιρότητα.  Ενδεικτικό πάντως του προβλήματος είναι, όπως επισημαίνει ο κ. Στραβαρίδης ότι αυτή τη στιγμή στη Μόρια και σε ένα κέντρο το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 3.000 ανθρώπους, στοιβάζονται 10.000 ψυχές, ενώ στη Σάμο περίπου 5.000 άνθρωποι βρίσκονται σε ένα κέντρο που δεν χωράει περισσότερους από 635.

«Έρχεται δραματικός χειμώνας στα ελληνικά νησιά»  

«Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έφθασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία 12.000 αιτούντες άσυλο», γράφει η Neue Zürcher Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Πλησιάζει δραματικός χειμώνας στα ελληνικά νησιά».  Η ελβετική εφημερίδα παρατηρεί ότι οι λόγοι για την ενίσχυση των μεταναστευτικών ροών είναι ασαφείς. «Όλοι όμως γνωρίζουμε τις επιπτώσεις. Η άνοδος του αριθμού των μεταναστών σχετίζεται εν μέρει με τις πιέσεις που δέχονται οι περίπου 4 εκατομ. μετανάστες από τη Συρία στην Τουρκία. Λόγω της εντεινόμενης δυσαρέσκειας του τουρκικού πληθυσμού η Άγκυρα υιοθετεί σκληρότερη στάση έναντι, κυρίως, των Σύρων προσφύγων. Οι περισσότεροι μετανάστες που περνούν στην Ελλάδα ωστόσο είναι Αφγανοί.  Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι η άνοδος του αριθμού των μεταναστών έχει πολιτικό υπόβαθρο. Λέγεται μάλιστα ότι στη διένεξη με την Κύπρο με αφορμή τα κυριαρχικά δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο, η Άγκυρα εντείνει συνεχώς την πίεση, γεγονός που αντανακλά και στην Ελλάδα καθώς και το ζήτημα των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.  
Και είναι αλήθεια εντυπωσιακό ότι αυτές οι μεταναστευτικές ροές περνούν απαρατήρητες από την τουρκική ακτοφυλακή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η προσφυγική συμφωνία αποτελεί μέσο πίεσης της Άγκυρας στην ΕΕ. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι και ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που αποτρέπουν τούρκοι συνοριοφύλακες από μια μετάβαση στα ελληνικά νησιά έχει αυξηθεί. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Τουρκία αθετεί συστηματικά τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από την προσφυγική συμφωνία με την ΕΕ». Σύσκεψη για το μεταναστευτικό Με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη συναντώνται σήμερα στη Μυτιλήνη οι δήμαρχοι του βορειοανατολικού Αιγαίου. Σκοπός της ευρείας σύσκεψης είναι η διατύπωση μιας κοινής θέσης και ταυτόχρονα ενός κοινού διεκδικητικού πλαισίου δράσης των αυτοδιοικητικών φορέων α’ και β΄ βαθμού στο βόρειο Αιγαίο σε σχέση με το μεταναστευτικό και μεταναστευτικό ζήτημα. Στην ίδια σύσκεψη θα υπάρξει ενημέρωση των δημάρχων από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για το επόμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλα αυτά την ώρα που οι αφίξεις  μεταναστών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τα τουρκικά παράλια. Όπως αποδεικνύουν οι παράκτω εικόνες, στην παραλία της Σκάλας Συκαμιάς στη Λέσβο, έφτασαν νέες καραβιές ανθρώπων. Άνθρωποι που κατάφεραν να περάσουν στη χώρα από την Τουρκία, που συνεχίζει να μην πραγματοποιεί αποτελεσματικούς ελέγχους.   
Είναι χαρακτηριστικό πως από το 2016 που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το μεταναστευτικό, η χώρα μας έχει επιστρέψει μόλις 1.907 άτομα.
***  ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ! Η Τουρκία «οπλίζει» και συνεχίζει τον υβριδικό πόλεμο: 100.000 μετανάστες εγκαταλείπουν την Κωνσταντινούπολη – «Βουλιάζουν» τα ελληνικά νησιά…
Νέα μεταναστευτική απειλή έρχεται από την Ανατολή καθώς τουλάχιστον 100.000 πρόσφυγες αναμένεται να εγκαταλείψουν την Κωνσταντινούπολη. Το συγκεκριμένο γεγονός προκαλεί έντονη ανησυχία στις ελληνικές αρχές, καθώς η τελευταία μεταφορά μεταναστών στην Τουρκία συνέπεσε «τυχαία» με την κατακόρυφη αύξηση των ροών στα ελληνικά νησιά. 
Ο υβριδικός πόλεμος με «όπλο» το μεταναστευτικό συνεχίζεται, και εκτιμάται πως η Τουρκία θα το χρησιμοποιήσει στο έπακρο το επόμενο διάστημα για τη μέγιστη άσκηση πιέσεων στην Ελλάδα και την επίτευξη των στόχων της σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας και ανθρωπίνων ζωών.
Την πρόθεση 100.000 προσφύγων να εγκαταλείψουν την Κωνσταντινούπολη και να πάνε σε άλλες πόλεις ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.    Το βίντο :                    ~   https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/1897731696996968/  .-   «Εργαστήκαμε σκληρά για να επιστρέψουν οι πρόσφυγες από τη Συρία στις πόλεις που είναι καταγεγραμμένοι. Πρέπει να σας πω πως με την προσπάθειά μας έχουν φύγει από την Κωνσταντινούπολη 9.000 οικογένειες, δηλαδή μιλάμε για 35.000 άτομα. Επίσης, έχουμε άλλες 16.000 οικογένειες που έχουν ζητήσει και αυτές να φύγουν. Άρα, με την πρώτη φορά έφυγαν 35.000 άτομα και τώρα άλλοι 65.000 άνθρωποι ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την Κωνσταντινούπολη. Συνολικά, μιλάμε για 100.000 άτομα», δήλωσε χαρακτηριστικά.  Δείτε το βίντεο:




***  Ερχεται ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ την Πέμπτη πρωί στο ραδιόφωνο του ALPHA 98.9!ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ ΛΟΥΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ……~ Συνεχίζει την ενημέρωση των πολιτών και την σκληρή αλλά δίκαιη αντιπολίτευση ο Κ. Βελόπουλος, Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.  

Την Πέμπτη θα δώσει συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9 στην πρωινή  εκπομπή του Τάκη Χατζή στις 9.30 π.μ Την ίδια μέρα Πέμπτη το βράδυ θα εμφανιστεί  στο ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού στις 20,10 ώρα.  Ετοιμαστείτε.
***  Παρεμβάσεις πριν χτυπήσει το κουδούνι της νέας χρονιάς

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των τελευταίων λεπτομερειών εν όψει έναρξης του σχολικού έτους πραγματοποιήθηκε, χθες, με τη συμμετοχή του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, εκπροσώπων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Καλαμάτας.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, θα γίνουν εργασίες κλάδευσης δένδρων, καθαριότητας και πλύσης προαυλίων, όπου θα χρησιμοποιηθούν και μηχανικά σάρωθρα. Οι εργασίες αποσκοπούν στην προετοιμασία των 77 σχολικών συγκροτημάτων στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας, όπου λειτουργούν 105 σχολικές μονάδες.
Στα σχολικά κτήρια έχουν εκτελεσθεί σημαντικές παρεμβάσεις, προκειμένου αυτά να υποδεχθούν τις μαθήτριες και τους μαθητές, δεδομένης μάλιστα και μεγάλης εργολαβίας επισκευών από πλευράς Δήμου Καλαμάτας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σημειώνεται πως, λαμβανομένης υπ' όψιν της διενέργειας παρεμβάσεων και μέσω νέων εργολαβιών με επιπλέον χρηματοδότηση, ξεκινά η σύνταξη σχετικών μελετών, γι’ αυτό και ζητήθηκαν από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας προτάσεις.
Στο Δήμο Καλαμάτας λειτουργούν 105 σχολικές μονάδες και συγκεκριμένα, 34 Νηπιαγωγεία, 30 Δημοτικά Σχολεία, 15 Γυμνάσια, 19 Λύκεια και 7 Παιδικοί Σταθμοί. Η γενική κατάσταση των σχολικών κτηρίων κρίνεται από το Δήμο ικανοποιητική.

***  Τακτισκισμοί εναντίον του "Ανοιχτού Δήμου, Ενεργοί Πολίτες" στις δημαιρεσίες Καλαμάτας

Με παρέμβασή του ο δημοτικός σύμβουλος του "Ανοιχτού Δήμου-Ενεργοί Πολίτες", Σταμάτης Μπεχράκης, θεωρεί ότι κατά τη διάρκεια των δημαιρεσιών Καλαμάτας την προηγούμενη Κυριακή υπήρξε "αρπαγή" δύο εδρών από το δήμαρχο Καλαμάτας.
Ειδικότερα, αναφέρεται σε μία έδρα από την Οικονομική Επιτροπή και μία από την Επιτροπή Ποιότητα Ζωής. Επίσης, ενώ σχολιάζει ότι υπήρχε δυνατότητα διαφορετικής εφαρμογής της αντιδημοκρατικής διάταξης, που βάζει στο γύψο τις δημοτικές παρατάξεις, αλλά ακολουθήθηκε η τακτική της αρπαχτής και της λογικής του «αφού μπορούμε να το κάνουμε, γιατί όχι;».
 Η μεθόδευση
Υλοποίησαν τη διαδικασία, με τη δυνατότητα που τους έδινε ο νόμος, κάθε συνδυασμός του Δημοτικού Συμβουλίου να βάλει ξεχωριστά υποψηφιότητα. Με αυτό τον τρόπο από τις 9 έδρες παίρνει 3 έδρες (εξ οφίτσιο) η παράταξη του δημάρχου από την αλλοίωση του Κλεισθένη (Νόμος 4623/2019 (ΦΕΚ 134/Α/9-8-2019)) και μένουν 6 έδρες προς διάθεση.
Σύμφωνα με τον τρόπο υπολογισμού που προβλέπεται, παίρνει κάθε συνδυασμός από την πρώτη κατανομή από μια έδρα μέχρι και "τον Ανοιχτό Δήμο". Εδώ γίνεται μια νέα αλλοίωση κατά την οποία η παράταξη του δημάρχου δεν μπορεί να πάρει από τις 6 έδρες λιγότερες από δύο. Άρα για να πάρει 2 έδρες ο Θαν. Βασιλόπουλος αφαιρείται μια έδρα από το συνδυασμό μας για την Οικονομική Επιτροπή και μία από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Τελειώνοντας τις διαδικασίες η παράταξη του δημάρχου βρίσκεται με 3+2=5 έδρες στις 9 και πλειοψηφεί στις επιτροπές.
Η άλλη επιλογή ήταν να ανακοινώσει μια τουλάχιστον συμπράττουσα παράταξη. Τότε η σύμπραξη θα έπαιρνε τουλάχιστον δύο έδρες και θα υπήρχε πλειοψηφία τουλάχιστον 5 εδρών της παράταξης του δημάρχου και δε θα αφαιρείτο έδρα από τους συνδυασμούς που δε συμμετέχουν στη σύμπραξη. Αν στη συνέχεια της δημοτικής ζωής αποχωρήσει ένας συνδυασμός από τη σύμπραξη, πάλι η έδρα παραμένει στην παράταξη του δημάρχου. Άρα δεν υπάρχει κίνδυνος να μην πλειοψηφεί η παράταξη του δημάρχου.
Συμπερασματικά καταλήγουμε ότι οι σχεδιαστές της αρπαγής των δύο θέσεων από την παράταξή μας είχανε και άλλο δρόμο. Έπρεπε απλά να ανακοινώσουν τουλάχιστον μια σύμπραξη, όπως τους προτείναμε, ή την αναβολή των δημαιρεσιών για την επόμενη Κυριακή 8/1/19, εφόσον ισχυριζόταν ότι δεν έχουν μέχρι τώρα με κανένα συνδυασμό συμφωνήσει σύμπραξη.
 Η μόνη εξήγηση
Η μόνη εξήγηση είναι ότι δε θέλουν την παραμικρή διαφοροποίηση μέσα στη σύμπραξη στις επιτροπές και σε τριτεύοντα θέματα και όχι στο κύριο, που είναι η πλειοψηφία στις επιτροπές, που θα την είχαν, είτε με τον ένα διαδικαστικό τρόπο δημαιρεσιών είτε με τον άλλον τρόπο. Αυτό που έκαναν, αν γίνει προβολή με την συμπεριφορά τους στην ορκωμοσία, μάλλον οι εξυπηρετήσεις συμφερόντων του στενού πυρήνα της παράταξης του δημάρχου θα είναι ο σχεδιασμός τους. Αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή. Η παροιμία η καλή μέρα… από την αρχή φαίνεται ας ελπίσουμε ότι δεν ισχύει στην Καλαμάτα. Του Σταμάτη Μπεχράκη

***  Έσπαζαν αυτοκίνητα και έκλεβαν ό,τι έβρισκαν

Τουλάχιστον 9 οχήματα είχαν σπάσει ή παραβιάσει σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας τρία άτομα, σε λιγότερο από ένα μήνα, κλέβοντας ό,τι πολύτιμο έβρισκαν.
Η Αστυνομία κατάφερε να φτάσει στα ίχνη τους, όταν εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς να επιβαίνουν σε όχημα και δε σταμάτησαν σε έλεγχο, αλλά ανέπτυξαν ταχύτητα και ξεκίνησε καταδίωξη. Τελικά, κατάφεραν να διαφύγουν, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητο, όμως αναγνωρίσθηκε ένας 27χρονος Ρομά από τη Μεσσήνη, ενώ αναζητείται η ταυτότητα των δύο συνεργών του.
 Καταδίωξη
Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Πύλου και Μεσσήνης. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί εννέα περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε οχήματα, σε Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου- Νέστορος.
Το απόγευμα της Δευτέρας, στην περιοχή Τζάνε στο Πεταλίδι, ο 27χρονος Ρομά εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας να οδηγεί το όχημά του, στο οποίο επέβαιναν δύο άγνωστοι συνεργοί του.
Οι αστυνομικοί τού έκαναν σήμα να σταματήσει, καθώς έκριναν ύποπτο το αυτοκίνητο, αλλά αυτός ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει. Τελικά, ύστερα  από λίγο και αφού είχαν βγει από τον κεντρικό δρόμο εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και διέφυγαν μέσα από τα χωράφια.
Οι αστυνομικοί μέσα στο αυτοκίνητο βρήκαν ένα φορτιστή (power bank) που είχε κλαπεί την ημέρα εκείνη από αυτοκίνητο που είχαν διαρρήξει στη Φοινικούντα.
Επίσης, δύο τσάντες με είδη εμπορίας πλανόδιων μικροπωλητών, οι οποίες είχαν αφαιρεθεί το ίδιο απόγευμα από αυτοκίνητο που είχαν διαρρήξει στο Πεταλίδι.
Επίσης, το απόγευμα της Δευτέρας διαπιστώθηκε ότι είχαν διαρρήξει άλλο ένα αυτοκίνητο σε υπαίθριο πάρκινγκ στη Φοινικούντα και είχαν αφαιρέσει δύο σακίδια και μια γυναικεία τσάντα με ρούχα.
 Κλοπές
Στη συνέχεια διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών ότι από τις 4 Αυγούστου έως και τις 2 Σεπτεμβρίου είχαν διαρρήξει συνολικά εννέα οχήματα, αφαιρώντας χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα κ.ά.
Ειδικότερα:
-Στις 4 Αυγούστου στην περιοχή Τζάνε από ανασφάλιστο όχημα αφαίρεσαν είδη ρουχισμού, ατομικά έγγραφα και ένα κινητό τηλέφωνο
-Στις 10 Αυγούστου έσπασαν τζάμι αυτοκινήτου στην Μπούκα και πήραν είδη ρουχισμού, 3 φορητούς υπολογιστές και προσωπικά έγγραφα
-Στις 11 Αυγούστου στην παραλία του Πεταλιδίου από ανασφάλιστο φορτηγό πήραν ένα τσαντάκι με ατομικά έγγραφα
-Στις 17 Αυγούστου στον Αγ. Αυγουστίνο Ανάληψης έσπασαν το τζάμι από τροχόσπιτο και αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα, 2 φορητούς υπολογιστές και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές
-Στις 25 Αυγούστου στη Βελίκα έσπασαν τζάμι από αυτοκίνητο και πήραν μια τσάντα, το ποσό των 750 ευρώ και προσωπικά έγγραφα
-Στις 26 Αυγούστου στην περιοχή Ζέρβα Βελίκας παραβίασαν παράθυρο από όχημα και πήραν προσωπικά αντικείμενα και το ποσό των 500 ευρώ.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 27χρονου στη Μεσσήνη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσαφικά, η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής των οποίων ερευνάται, καθώς και μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων (δύο κινητά τηλέφωνα), τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες.
Επιπλέον, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που οδηγούσε και εγκατέλειψε και δύο κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, αλλά και διαρρηκτικά εργαλεία.
Σε βάρος του 27χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας για την τέλεση κλοπών κατ’ εξακολούθηση και απείθεια, η οποία περιλαμβάνει και τους δύο συνεργούς του.
Η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Οι νέοι αντιδήμαρχοι Καλαμάτας

Χωρίς εκπλήξεις, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το επίπεδο συνεργασιών με δημοτικές παρατάξεις, ήταν η χθεσινή ανακοίνωση του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, για τον ορισμό των νέων αντιδημάρχων με θητεία από 4 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020.
Βέβαια, όπως δήλωσε, το έργο τους θα αξιολογηθεί και υπάρχει το ενδεχόμενο να παραταθεί η θητεία τους κατά ένα χρόνο.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις ανακοινώσεις, πρώτοι αντιδήμαρχοι της νέας Δημοτικής Αρχής είναι οι εξής:
1. Οικονομίας – Οικονομικών και Περιουσίας, Γεώργιος Φάβας, οικονομολόγος
2. Τοπικής Ανάπτυξης, Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας, Ελένη Αλειφέρη, δικηγόρος
3. Προγραμματισμού, Νέων Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Νίκος Μπασακίδης, καθηγητής Πληροφορικής
4. Κοινωνικής Μέριμνας και Διοικητικών Υπηρεσιών, Παύλος Κλάδης, συνταξιούχος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών
5. Συντήρησης Υποδομών και Δημοτικών Ενοτήτων, Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, ελεύθερος επαγγελματίας
6. Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Μπάκας, υπάλληλος Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Ο κ. Βασιλόπουλος πρόσθεσε ότι «το έργο των αντιδημάρχων θα συνεπικουρούν εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι θα ορισθούν ανά τομέα αρμοδιότητας σύμφωνα με νεότερη απόφαση».
Μετά την ανακοίνωση των αντιδημάρχων συμπληρώθηκαν και οι συνθέσεις στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ορίζεται ο αντιδήμαρχος Γεώργιος Φάβας και μέλη οι αντιδήμαρχοι Ιωάννης Μπάκας και Νικόλαος Μπασακίδης.
Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ορίζεται ο αντιδήμαρχος Νικόλαος Μπασακίδης και μέλη οι αντιδήμαρχοι Ιωάννης Μπάκας και Γεώργιος Φάβας. Αναπληρωτής δημάρχου για το πρώτο έτος της νέας δημοτικής περιόδου θα είναι ο Νικόλαος Μπασακίδης.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος επισήμανε: «Είμαι πιστός στις προεκλογικές μου δεσμεύσεις και πιστός στις μετεκλογικές μου δεσμεύσεις. Είχα πει ότι όσοι επιθυμούν να συνεργαστούν, για να δημιουργηθεί η κατάλληλη πλειοψηφία διοίκησης στο Δήμο, θα λάβουν θέσεις ευθύνης. Ήμουν ξεκάθαρος απ’ την αρχή και το τηρώ ακόμα.
Προς όλους τους επικεφαλής έχω κάνει τη συγκεκριμένη πρόταση και όσοι ανταποκρίθηκαν, θα έχουν συμμετοχή στη διοίκηση του Δήμου. Θα δείτε και άλλες συνεργασίες. Δεν ολοκληρώνεται η προσπάθεια εδώ, υπάρχουν και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. Προφανώς, θα συνεργαστούμε για να προχωρήσουμε μπροστά».
 Δηλώσεις
Η Ελένη Αλειφέρη, επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα Δύναμη» στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανέφερε- μεταξύ άλλων- τα εξής: «Νομίζω ότι αυτό οφείλουμε (σ.σ. δηλαδή να συνεργαστούμε) και αυτό περιμένουν και οι συμπολίτες μας στο Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, λόγω του νόμου, να υπάρχει πραγματικά μία καλή εκκίνηση και παραγωγή έργου στο Δήμο Καλαμάτας, όπως τουλάχιστον το προδιαγράφει και ο δήμαρχος, ο οποίος έχει τον πρωτεύοντα ρόλο για τη χάραξη της πολιτικής του Δήμου».
Τέλος, επισήμανε πως «οι συνεργασίες δεν είναι πάντοτε εύκολες, αλλά όμως τις οφείλουμε και τουλάχιστον όλοι όσοι συμμετείχαν στις εκλογές, αλλά και οι πολίτες που ψήφισαν, ψήφισαν και επέλεξαν και τοποθέτησαν κάθε συνδυασμό με τη λογική του ότι θα υπάρξουν συνεργασίες. Το γνώριζαν εκ προοιμίου οι συμπολίτες μας, το γνωρίζαμε και εμείς. Στοιχειώδης πολιτική συνείδηση επιβάλλει να το προσπαθήσουμε, εύκολα ή δύσκολα, και να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα».
Η Μαρία Οικονομάκου, επικεφαλής του συνδυασμού «Καλαμάτα Ξεκινάμε» στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον οποίον έχει εκλεγεί ο νέος αντιδήμαρχος Παύλος Κλάδης, είπε τα εξής μεταξύ άλλων: «Είχαμε πει τόσο στο λαό της Καλαμάτας όσο και προσωπικά με το Θανάση όταν είχαμε μιλήσει, ότι θα τον στηρίξουμε στην προσπάθειά του τη δεύτερη Κυριακή. Πιστοί, γιατί πάντα τηρούμε και τιμάμε το λόγο μας, είμαστε εδώ για να τον βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο που τον περιμένει, γιατί το να συνυπάρξουμε τόσοι διαφορετικοί άνθρωποι, όπως καταλαβαίνετε, είναι αρκετά δύσκολο. Θα είμαστε πλάι του, θα είμαστε όλοι μαζί να συνδιοικήσουμε το Δήμο, πάντοτε όμως παραμένοντας στις αρχές μας και στα πιστεύω μας.
Στα επόμενα χρόνια όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί με το συνδυασμό μας θα πάρουν θέση ευθύνης, ώστε κι αυτοί να μπουν στα βαθιά και να δουν πόσο δύσκολο είναι το να διοικείς ένα Δήμο». Α.Π.

***  «Άνοιξε τις πόρτες του» με πολλές δράσεις το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Ξεκίνησε τη λειτουργία του και άνοιξε τις πόρτες του από την αρχή του μήνα, για τους φίλους του είδους και όχι μόνο, το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, διοργανωτής φορέας του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.
 Νέος χώρος
Ο νέος χώρος του Κέντρου, στην οδό Μπενάκη 11 στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, ακριβώς πίσω από το κτήριο της Φιλαρμονικής και λίγα μέτρα πιο πάνω από το Καλλιτεχνικό Στέκι, λειτουργεί κατ’ αρχάς ως γραφείο για την προετοιμασία και τη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, αλλά και όλων των δράσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου: Ξεκινώντας με την καθιέρωση, αφενός, δωρεάν προβολών ντοκιμαντέρ κάθε Δευτέρα και, αφετέρου, δίνοντας τη δυνατότητα ιδιωτικής προβολής ντοκιμαντέρ σε όποιον επιθυμεί, εκμεταλλευόμενο το πλούσιο αρχείο του, στόχο έχει να καθιερωθεί ως στέκι πολιτισμού και ανοιχτού διαλόγου με όλους τους φίλους του και ιδίως τους λάτρεις των ντοκιμαντέρ.
Συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα στις 8.00 μ.μ., αρχής γενομένης από τις 9 Σεπτεμβρίου, θα προβάλλεται με δωρεάν είσοδο ένα ντοκιμαντέρ επιλεγμένο από το πρόγραμμα των προηγούμενων Φεστιβάλ, αλλά και κάποια που έχουν παίξει στους κινηματογράφους της Αθήνας αλλά δεν έχουν έρθει ποτέ στην Καλαμάτα - και μ’ αυτό το σκεπτικό προσεγγίστηκαν ήδη οι διανομείς τους.
Επιπλέον, θα καθιερωθούν δύο ημέρες την εβδομάδα που θα μπορεί κάποιος να έρχεται με το laptop του και τα ακουστικά του, να διαλέγει κάποιο από τη λίστα των 250 και πλέον ντοκιμαντέρ της βιντεοθήκης και να το βλέπει επιτόπου, ενώ υπάρχει πάντα η δυνατότητα κατόπιν συνεννόησης να γίνει χρήση του εξοπλισμού του Κέντρου.
Παράλληλα, με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, ο χώρος του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ θα διατίθεται, κατόπιν ραντεβού, δωρεάν πάντα, σε σχολικές τάξεις για προβολές εκπαιδευτικών ταινιών, συνεχίζοντας έτσι τη δράση που ξεκίνησε την προηγούμενη σχολική χρονιά η ομάδα του, επισκεπτόμενη απομακρυσμένες σχολικές μονάδες της περιφέρειας συνοδεία σκηνοθέτη.
 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του δραστηριότητας, το Κέντρο προγραμματίζει να υλοποιήσει και δύο σεμινάρια. Το πρώτο θα αφορά μαθήματα τεχνικής animation, διάρκειας 3 μηνών, το οποίο θα αναλάβει ο γραφίστας, με ειδίκευση στα graphic animation, Δάμων Βλάχος. Το σεμινάριο θα είναι δωρεάν (οι συμμετέχοντες θα κληθούν ωστόσο να καλύψουν το κόστος των αναλώσιμων που θα χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκειά του) και θα γίνονται μαθήματα δυο ώρες την εβδομάδα. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες και να εκφράσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο docanima@peloponnisosdocfestival.com.
Το δεύτερο σεμινάριο για το οποίο οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει, έχει αντικείμενο τη σκηνοθεσία στον κινηματογράφο, με διδάσκοντα καθηγητή το σκηνοθέτη και σεναριογράφο Δημήτρη Μπαβέλλα. Στο εκτεταμένο αυτό σεμινάριο διάρκειας 6 μηνών (3 ώρες την εβδομάδα) θα συνδυαστεί η θεωρία με την πρακτική του κινηματογράφου, ξεκινώντας από τις βασικές αρχές και φτάνοντας μέχρι το γύρισμα μιας ταινίας.
Το κόστος του σεμιναρίου και η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ενδιαφερομένων, οι οποίοι μπορούν να στέλνουν την αίτηση συμμετοχής τους στο email peldocfest@gmail.com.
 ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ 2019
Την ευκαιρία να παρακολουθήσει τα δύο ελληνικά ντοκιμαντέρ που βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου τον Ιανουάριο του 2019, θα έχει το κοινό του Δήμου Μεσσήνης, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, 28-29 του μήνα, καθώς το Κέντρο, σε συνεργασία με την Πλατφόρμα Πολιτισμού ΡΕΚΤΗΣ, σε συνδιοργάνωση με το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης και τη στήριξη του Δήμου, οργανώνει δύο προβολές στον προαύλιο χώρο του Φιλοσοφικού Κέντρου της πόλης. Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ “I itsai Romni/Το κορίτσι γυναίκα” της Ευαγγελίας Γούλα, που βραβεύτηκε με το βραβεία Ισότητας ως η καλύτερη ελληνική ταινία που ανέδειξε το ζήτημα των έμφυλων σχέσεων, και την ταινία «Ένα Δέντρο Θυμάται» του Κωνσταντίνου Φόλλα, που απέσπασε το Βραβείο Κοινού ως η καλύτερη ελληνική συμμετοχή της διοργάνωσης.
 «ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ» - ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
Η ομάδα του Κέντρου, για το μήνα Σεπτέμβριο επέλεξε και θα προβάλει, με ελεύθερη είσοδο, κάθε Δευτέρα στις 8.00 μ.μ., τα παρακάτω ντοκιμαντέρ από το πρόγραμμα των προηγούμενων φεστιβάλ:
 Δευτέρα 09/09
The Machine Which Makes Everything Disappear της Tinatin Gurchiani (97’ | 2012, Georgia/Germany)
H σκηνοθέτις επιστρέφει στην πατρίδα της, τη Γεωργία, για να κάνει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή των νέων.
 Δευτέρα 16/09
Touch of an Angel του Marek Tomasz Pawlowski (60’, Germany | Poland 2015)
«Το Άγγιγμα ενός Αγγέλου» του οποίου η παραγωγή πήρε πέντε χρόνια, είναι μια πολύ προσωπική, ποιητική ιστορία ενός κωφού άντρα που επιστρέφει στα μέρη όπου βρήκε καταφύγιο ως παιδί…
 Δευτέρα 23/09
Ghost hunting του Raed Andoni (90’, France, Palestine 2017)
Ο σκηνοθέτης Raed Andoni έβαλε μια αγγελία σε εφημερίδα της Ραμάλα, ψάχνοντας για πρώην κρατούμενους του ανακριτικού κέντρου Mοskobiya της Ιερουσαλήμ…
 Δευτέρα 30/09
Cause of Death Unknown της Anniken Hoel (90', Νορβηγία 2017)
Μια προσωπική έρευνα που εκθέτει τα θανάσιμα μυστικά των Μεγάλων Φαρμακοβιομηχανιών και τη δισεκατομμυρίων δολαρίων βιομηχανία της ψυχιατρικής διάγνωσης και της εμπορίας των φαρμάκων.
 ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κινητοποιήσεων (20-27 Σεπτεμβρίου), με αφορμή τη Σύνοδο του ΟΗΕ, κατά την οποία προγραμματίζονται παγκοσμίως ακτιβισμοί, πολιτιστικά δρώμενα από οικολογικές οργανώσεις, καλλιτέχνες, μουσικούς, συγγραφείς, ηθοποιούς, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 μ.μ. στο Στέκι του Κέντρου (Μπενάκη 11) θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “The 11h Hour” των Leila & Nadia Conners, με πρωταγωνιστή τον Leonardo DiCaprio.
•Η είσοδος στην προβολή θα είναι ελεύθερη.
 ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ
Στην ατζέντα τού Κέντρου, για τις 20 (6.00 -10.00 μ.μ.) Οκτωβρίου, περίοπτη θέση καταλαμβάνει η διοργάνωση Ημερίδας για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, σε συνεργασία με την Αρμένικη Εθνική Επιτροπή.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Αμερικανοαρμένη σκηνοθέτη, Bared Maronian, «Γυναίκες του 1915» (Women of 1915), παρουσία του ιδίου. Την προηγούμενη ημέρα στο Στέκι του Κέντρου θα προβληθεί η ταινία του ιδίου «Orphans of the Genocide».
Ο σκηνοθέτης θα είναι παρών και θα μιλήσει για την εμπειρία του από τη δημιουργία των δύο ντοκιμαντέρ.
 ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ
Να σημειωθεί πως η οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου αναζητεί εθελοντές. Για όποιον ενδιαφέρεται να ζήσει αυτήν την εμπειρία, μπορεί να μπει στην παρακάτω πλατφόρμα και να συμπληρώσει ηλεκτρονικά την αίτηση: https://www.peloponnisosdocfestival.com/volunteers/
 Εγκαίνια
Τα επίσημα εγκαίνια του νέου χώρου το Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 μ.μ.
 ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Πέρα από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, οι ώρες των οποίων θα ανακοινώνονται εγκαίρως, το Κέντρο λειτουργεί τις καθημερινές (Δευτέρα – Παρασκευή) 10.00 π.μ.-2.00 μ.μ. τα πρωινά και 6.00-9.00 μ.μ. τα απογεύματα.
 •Για περισσότερα, παρακολουθήστε τη σελίδα του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ στο facebook: https://www.facebook.com/CreativeDocumentaryCenter
Τηλέφωνο: 27210 22376
Email: peldocfest@gmail.com

*** Απαγόρευση κυκλοφορίας σκαφών το Σάββατο στο Μεσσηνιακό κόλπο

Η κυκλοφορία πλοίων και σκαφών, καθώς και κάθε άλλης αλιευτικής – ψυχαγωγικής δραστηριότητας, επαγγελματικής ή ερασιτεχνικής, απαγορεύεται το Σάββατο με απόφαση του κεντρικού λιμενάρχη Καλαμάτας Αντώνη Δουμάνη.
Ειδικότερα, λόγω της διεξαγωγής του 31ου Διάπλου Μεσσηνιακού κόλπου απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων-σκαφών το Σάββατο από τις 7.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή περιμετρικά της νοητής γραμμής που ενώνει το λιμένα Κορώνης με το λιμένα Καλαμάτας και σε απόσταση μισού ναυτικού μιλίου εκατέρωθεν.
Η περιοχή εμφανίζεται στη φωτογραφία και οριοθετείται με τα στίγματα:
- Α.  φ= 36° 52΄ 13΄΄ Β      λ= 022° 00΄ 21΄΄Α
- Β.  φ= 37° 00΄ 07΄΄ Β      λ= 022°  06΄ 06΄΄Α

***  Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας: Τιμητική εκδήλωση για τα παιδιά που πέρασαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Για ακόμα μία χρονιά ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας θα επιβραβεύσει τα παιδιά των μελών του που κατάφεραν να εισαχθούν σε Σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μάλιστα, σε αυτά θα δοθούν και υποτροφίες, κάτι που ο Σύλλογος κάνει εδώ και χρόνια. Μέχρι σήμερα, δε, έχουν ξεπεράσει τις
150, όπως είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Κορομηλάς.
Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ενώ μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 25 παιδιά. Μάλιστα, απευθύνεται κάλεσμα σε γονείς και παιδιά που ανήκουν στο σύλλογο να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 6937238406.
 Και φέτος κοινωνικό φροντιστήριο
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι και φέτος θα λειτουργήσει κοινωνικό φροντιστήριο για τα παιδιά του συλλόγου, το οποίο θα ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου, με τον κ. Κορομηλά να καλεί καθηγητές όλων των τομέων να διδάξουν εθελοντικά αν το επιθυμούν.
 Πρόβλημα υπογεννητικότητας
Τέλος, για ακόμα μια φορά μίλησε για το πρόβλημα
υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και η Μεσσηνία, και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι αρκετά θα είναι τα σχολεία που φέτος δε θα ανοίξουν λόγω μη εγγραφών. Κατά τη γνώμη του κ. Κορομηλά, θα πρέπει να δοθούν κίνητρα από την Πολιτεία, καθώς η βόμβα της υπογεννητικότητας έχει ήδη εκραγεί και πλήττει τη χώρα. Π.Μπ.

***

~

***   ΑΘΉΤΙΚΑ   :
                                                                             ~**   Ημέρα… τελικών στο Παγκόσμιο της Κίνας
Μεγάλα ματς σήμερα, που κρίνουν πολλά στο Παγκόσμιο της Κίνας. 
                                       Αναλυτικά το πρόγραμμα:
5ος Όμιλος
Τουρκία-Τσεχία 11:30   76-91 .- ^
ΗΠΑ-Ιαπωνία 15:30     98-45 .- ^                                                                                       Βαθμολογία: ΗΠΑ 3-0, Τουρκία 1-2, Τσεχία 2-1, Ιαπωνία 0-3
6ος Όμιλος
Βραζιλία-Μαυροβούνιο 11:00  84-73 .- ^
Ελλάδα-Νέα Ζηλανδία 15:00   103-97 .- ^
Βαθμολογία: Βραζιλία 3-0, Ελλάδα 2-1, Νέα Ζηλανδία 1-2, Μαυροβούνιο 0-3
7ος Όμιλος
Γερμανία-Ιορδανία 11:30  96-62 .- ^
Δομινικανή Δημοκρατία-Γαλλία 15:30  56-90 .- ^
Βαθμολογία: Γαλλία 3-0, Δομινικανή Δημοκρατία 2-1, Γερμανία 1-2, Ιορδανία 0-3
8ος Όμιλος
Καναδάς-Σενεγάλη 10:30 82-60 .- ^
Λιθουανία-Αυστραλία 14:30  82-87 .- ^
Βαθμολογία: Λιθουανία 2-1, Αυστραλία 3-0, Καναδάς 1-2, Σενεγάλη 0-3
~**   Με οδηγό τον Γιάννη και κατοστάρα στους «16» η Εθνική!
Ο… αγριεμένος Γιάννης Αντετοκούνμπο καθοδήγησε μαεστρικά την Εθνική μας στη νίκη (103-97) επί της Νέας Ζηλανδίας, που της χάρισε το εισιτήριο για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Με οδηγό τον Γιάννη και κατοστάρα στους «16» η Εθνική!
Τα δεκάλεπτα: 28-19, 51-44, 71-66, 103-97.
Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Λαρεντζάκης 9, Καλάθης 14 (5 ασίστ, 4 ριμπ., 3 κλ.), Μπουρούσης 3, Σλούκας 7 (7 ασίστ, 5 ριμπ.), Βασιλόπουλος, Γ. Αντετοκούνμπο 24 (10 ριμπ., 6 ασίστ), Θ. Αντετοκούνμπο 10, Πρίντεζης 13, Παπανικολάου 7 (6 ριμπ.), Παπαπέτρου 16 (4/6 τρ.), Μάντζαρης, Παπαγιάννης
Νέα Ζηλανδία (Χενάρε): Αμπερκρόμπι 18, Φότου 15 (6/6 εντός παιδιάς), Λόου 5 (6 ριμπ.), Τάι Γουέμπστερ 17, Κόρεϊ Γουέμπστερ 31 (7/12 τρ.), Ντιλέινι 2, Ίλι 9 (9 ασίστ), Κένι, Ενγκατάι, Πλέτζερ, Ρούσμπατς, Σμιθ-Μίλνερ



***  Επόμενοι αντίπαλοι της Εθνικής -με στόχο την οχτάδα- οι Ηνωμένες Πολιτείες (7/9) και η Τσεχία (9/9). - 

~***  Η 11άδα της Εθνικής με Φινλανδία
Δείτε πώς θα παρατάξει την Εθνική ο Τζον Φαν'τ Σιπ στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο της ελληνικής ομάδας κόντρα στη Φινλανδία για τα προκριματικά του Euro 2020.
                                                                     ~Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός θα παρατάξει το σύνολο σε διάταξη 4-2-3-1, με βασικούς τους: Μπάρκα, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Τοροσίδη, Σταφυλίδη, Κουρμπέλη, Μπουχαλάκη, Μασούρα, Βρουσάι, Κολοβό και Κουλούρη.-



***  Παρουσίαση παικτών του Παναθηναϊκού: «Θα τα δώσουμε όλα για την ομάδα»
Όλοι τους υπογράμμισαν ότι πρόθεσή τους είναι να φέρουν την ομάδα και πάλι στην κορυφή.


~  Πρόθυμοι να προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό στην εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό δήλωσαν οι νέοι παίκτες της ομάδας στην παρουσίασή τους.
Όλοι τους υπογράμμισαν ότι πρόθεσή τους είναι να φέρουν την ομάδα και πάλι στην κορυφή.
Αναλυτικά οι πρώτες τους τοποθετήσεις και οι ερωτήσεις που δέχθηκαν.
Μπαρτ Σένκεφελντ:
Ο Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο ιστορικό κλαμπ και χαίρομαι που είμαι εδώ. Είναι σε καλό δρόμο η ομάδα και οι καλύτερες στιγμές θα έρθουν.
-Πόσο καιρό θέλεις για να είσαι έτοιμος;
Όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δουλεύω για αυτό.
-Πως βίωσες όλες αυτές τις διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό;
Ένιωσα πως ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι μια ιστορική ομάδα. Είπα ότι πρέπει να το κάνω.
Χουάν Περέα:
Ευχαριστώ τον Θεό που είμαι εδώ, ευχαριστώ όλο τον σύλλογο. Ήρθα για να μάθω, να αναπτυχθώ μέσα στον Παναθηναϊκό και θέλω να εκφράσω την χαρά μου που είμαι εδώ.
-Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ μπήκες και διασώθηκες. Τι σκεφτόσουν όταν μπήκες στο γήπεδο;

Είμαστε όλοι μια ομάδα. Όλοι μαζί χάσαμε. Δεν θέλω να μιλήσω για εμένα. Εγώ πάντα θέλω να βοηθήσω την ομάδα. Όλοι μαζί χάνουμε.
Ούφε Μπεκ:
Είμαι χαρούμενος που ήρθα σε έναν μεγάλο και ιστορικό σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Ήρθα αργά, τώρα δουλεύω να επιστρέψω, ήμουν εκτός αλλά τώρα ξαναμπήκα. Έχω μπροστά μου μια πρόκληση. Θέλω να πετύχουμε πράγματα με τον σύλλογο, ώστε να φέρουμε την ομάδα στην κορυφή εκεί που ανήκει.
Γιοάν Μολό:
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους έκαναν εφικτή την μεταγραφή μου. Είμαι 30 ετών, έχω πολλά να αποδείξω, πολλά να δώσω και θα τα δώσω όλα για τον Παναθηναϊκό
-Έχεις δει την εικόνα της ομάδας στα φιλικά. Τι δεν πήγε καλά στις δύο πρώτες αγωνιστικές;
Βρίσκομαι εδώ λόγω της εμπειρίας μου, του επαγγελματισμού μου, αυτό θα ήθελα να δώσω και στους νεότερους. Στο ποδόσφαιρο κάποιες φορές όλα δουλεύουν κάποιες άλλες όχι. Μάλλον ο αντίπαλος να το ήθελε παραπάνω από εμάς. Από εδώ και στο εξής πρέπει να δούμε διαφορετικά τα πράγματα, με πιο μεγάλο πείσμα και ένταση. Είμαστε ενωμένοι και συνεχίζουμε όλοι μαζί. Παίζουμε σε μια ομάδα με βαριά φανέλα και δεν έχουν όλοι αυτή την τύχη. Με το καινούριο πνεύμα μπορούμε να πάμε καλύτερα.
Γκίας Ζαχίντ:
Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, νιώθω περήφανος. Ήρθα δανεικός αλλά στόχος μου είναι να πετύχω πράγματα με την ομάδα. Θα κοιτάξω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Χαίρομαι που αποτελώ μέρος της ομάδας αυτής και θα δουλέψω με αυτό τον προπονητή.
Ζοάο Νούνες:
Είναι ένα σημαντικό βήμα για την καριέρα μου να βρεθώ σε μια μεγάλη και ιστορική ομάδα και στόχος μου είναι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα.
-Πόσο σε επηρέασε το ντεμπούτο σου και οι αποδοκιμασίες από τον κόσμο;
Δεν θα ήθελα να μιλήσω για εμένα. Η ομάδα δεν έπαιξε καλά. Κανείς δεν είναι χαρούμενος. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το σημαντικό είναι να το διαχειριστούμε για να δώσουμε απαντήσεις. Με σκληρή δουλειά στην προπονηση, με πίεση, όρεξη και θέληση. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα και θα βελτιωθούμε.
-Σε είδαμε στα φιλικά να παίζεις αμυντικός μέσος. Πως αισθάνεσαι εκεί;
Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η απόφαση του προπονητή. Όλοι πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι. Εγώ δηλώνω παρών σε ότι μου ζητηθεί. Όπου και να παιξω δίνω τον καλύτερό μου εαυτ?.

***

~

~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2019  :  
1.- ARFARA NEWS Τα Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .-
Πέμπτη 01  Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  ~
ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ !  και  ΚΑΛΗ  ΠΑΝΑΓΙΑ   για όλους μας     :
https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/07/arfara-news.html  .-
 2.-  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Καλαμάτας  .-
Παρασκευή  02  Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :
https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/08/arfara-news.html  .- 
 3.- ARFARA NEWS Εφημερίδα μας Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας .-
Σάββατο 03  ΄Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :                                                 
https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/08/arfara-news.html  .- 
4.-  ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ  από το Α-Ω ..  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας 
Σάββατο  03  Αυγούστου 2019  ;
https://snsarfara.blogspot.com/2019/08/blog-post.html  
5.-  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Κυριακή 04 Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :
https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/08/arfara-news.html  .- 
  6.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Δευτέρα 05 Αυγούστου 2019 ,  Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/08/arfara-news.html .- 
7.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας 
Τρίτη 06 Αυγούστου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : 
https://snsarfara.blogspot.com/2019/08/arfara-news-06-2019.html  .-
 8.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Τετάρτη 07 Αυγούστου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :
https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/08/arfara-news.html  .- 
 9.-ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας 
Πέμπτη 08 Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :
https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/08/arfara-news-08-2019.html  .- 
10.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .-
Παρασκευή 08-Αύγουστος 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  
https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/08/arfara-news.html  .-
11.-ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Σάββατο  10 Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : 

 https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/08/arfara-news.html  .-
 12.-ΕΛΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ … ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ! Μελετώντας … Αντιγράφοντας … και Γράφοντας  ..!  Κυριακή  11 Αυγούστου  2019   : https://snsarfara.blogspot.com/2019/08/blog-post_10.html  .- 
13.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας 
Κυριακή  11 Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :
https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/08/arfara-news-11-2019.html  .-
14. ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας .-
Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  
https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/08/arfara-news.html  .- 
15.- ARFARA NEWS  Τα Νέα μας από  Αρφαρά Μεσσηνίας 
Τρίτη 13/08/019 ,  Τετάρτη 14/08/019  , Πέμπτη 15/08/019  Παρασκευή 16/08/019 , 
 Σάββατο 17/08/019 , Κυριακή 18/08/019 , Δευτέρα 19/08/019 , Τρίτη  20-08-019 
Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :
https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/08/arfara-news-1308019-1408019-1508019.html  .-
16.-  Η Εφημερίδα μας  , .. Τα Νέα των Αρφαρών Καλαμάτας .-
Τρίτη 20  Αυγούστου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :
https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/08/blog-post.html  .- 
 17.- Η  Εφημερίδα μας ,,. Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .- 
Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :

https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/08/blog-post.html   .-
18 .- Η Εφημερίδα μας , Τα Νέα των Αρφαρών Καλαμάτας  .- 
Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 , . Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : 
https://snsarfara.blogspot.com/2019/08/blog-post_21.html  .-
19.- Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 ~**ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΌ ΜΟΥΣΕΊΟ ΑΡΦΑΡΩΝ
ARFARA KALAMATA MESSHNIA   22-08-2019  :

 https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/08/16.html  .-
20.-Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας .- 
παρασκευή  23 Αυγούστου 2019  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :

 https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/08/blog-post.html  .- 
21.-Η  Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας   .-
Σάββατο  24 Αυγούστου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/08/blog-post.html  .-

2.-Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών  Μεσσηνίας  .-
Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :

 https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/08/blog-post.html   .- 
23 .- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .-
Δ
ευτέρα 26 Αυγούστου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  
https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/08/blog-post.html    .-  
24.- Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών  Μεσσηνίας  .-
Τρίτη  27 Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/08/blog-post.html .- 

 25.-Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Καλαμάτας Ν. Μεσσηνίας  2  .- 
Τρίτη 27 Αυγούστου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/08/blog-post.html   .-

26.- Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .-  Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :
 https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/08/blog-post.html   .-                  
 27.-   Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .
Πέμπτη  29 Αυγούστου 2019 Στο  αγιάζι της ενημέρωσης:
https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/08/blog-post_28.html  .- 

 28.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .- 
Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : 

https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/08/blog-post_29.html  .-
 29.- Η  Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .-
Σάββατο 31  Αυγούστου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης

 https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/08/blog-post_30.html  .-  
 30.-  Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών  Μεσσηνίας  (2)  .- 
Σάββατο 31/08/2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :                                                                       https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/08/2.html  .-  


~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΗΝΟΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2019  :                             
~**  ~1 ,  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ  !   - Η  Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών  Μεσσηνίας  .- Κυριακή  01  Σεπτεμβρίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://snsarfara.blogspot.com/2019/08/blog-post_31.html  .-  
2.-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών  Μεσσηνίας 
Δευτέρα  02 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης
 https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/09/02-2019.html   .- 
3.-.- Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .- 
Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  .- 

4.-  Site:   Κ.  Βελόπουλου http://velopoulos.gr/  .- 
5.-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας   .-
Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :

https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  .-
6.- Η Εφημερίδα μας   Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας (2) .
Τετάρτη 04  Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :

 https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/09/2.html  .- 
7.-Η  Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .- Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  .-
8.-

~**
*** ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ : 
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,  
http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009      
 2. -
Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .-http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,
3. -
Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας
 Σύνολον        14.444   βίντεο   .-
*** 
https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών
 
https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών
  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like& notif_id=1476255372769279    ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ    https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends  = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .      http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako  .-  
http://www.arfara1964athens.gr/    ARFARA ATHENS ..  www.arfara1964athens.gr 
   https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. 
*** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
***  http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328   , .=  http://www.messinia.net.gr  /. -  .- www.erroso.gr  , .-        
  https://www.facebook.com/pg/paisiosmonahos/posts/?ref=notif  = ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ
  1.-   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  - =stamatios.n.skoulikas
  2.- Stamatios Skoulikas: https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18?sk=wall .-

~TO  ARFARA  MESSHNIAS  :   https://youtu.be/RDE7wlF71Ns  .- 
~^ ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   :   https://youtu.be/NATOGcA_yw8  .- 
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου