arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Η Εφημερίδα Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
   Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 Το αγιάζι της ενημέρωσης .-
~



~**


**  Το Alamir Mustafa από το λιμάνι της Καλαμάτας εκπέμπει SOS

Από τις 15 Οκτωβρίου 2013 βρίσκεται στο λιμάνι της Καλαμάτας το σκάφος Alamir Mustafa, το οποίο μετέφερε μετανάστες των οποίων το ταξίδι σταμάτησε στην πόλη.
Όλα αυτά τα χρόνια γίνονται προσπάθειες για την απομάκρυνσή του, όπως και των υπόλοιπων (τρία ιστιοπλοϊκά) σκαφών που βρίσκονται δεμένα στο λιμάνι της Καλαμάτας, με τις διαδικασίες να είναι χρονοβόρες και πολλές φορές τις δημοπρασίες να καταλήγουν άγονες.
Για το συγκεκριμένο σκάφος, έπειτα από πολλές προσπάθειες βρέθηκε αγοραστής, όμως όταν είδε την κατάστασή του, αποφάσισε να μην το παραλάβει.
Όλα αυτά τα χρόνια, να προστεθεί, ότι όχημα της ΔΕΥΑΚ απομάκρυνε νερά από το εσωτερικό του, όμως πλέον ο κίνδυνος ναυαγίου είναι παραπάνω από ορατός.
Έτσι, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο, προχώρησε χθες σε μία ακόμα απάντληση υδάτων, ενώ γύρω από το σκάφος τοποθετήθηκε φράγμα για να μην υπάρξει μόλυνση σε περίπτωση ατυχήματος. Από χθες επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου βρίσκεται σε επικοινωνία ώστε να βρεθεί εταιρεία που θα βγάλει το Alamir Mustafa από το νερό και θα το μεταφέρει στην αρχή του «Χιλιομέτρου», σημείο που πλέον έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο σκαφών που ήταν έτοιμα να βουλιάξουν. Π.Μπ.

***  Διακόπηκε μετά από φωνές και αποδοκιμασίες το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

~  Πριν καλά καλά ξεκινήσει διακόπηκε χθες το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην αίθουσα του Δημαρχείου Καλαμάτας.
Μια διακοπή που αποφασίστηκε έπειτα από ώρες διαβουλεύσεων, με τους δικηγόρους- δημοτικούς συμβούλους να μελετούν αν αυτό που ζητούσαν οι συμβασιούχοι της ΔΕΥΑΚ ήταν εφικτό ή όχι.
Όλα ξεκίνησαν, όταν ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ πήρε το λόγο και ζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση που θα προέτρεπε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ να συνεδριάσει εκτάκτως και να μετατρέψει τους 26 εργαζομένους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Επίσης, ζήτησαν από το Σώμα να συνομολογήσει στην παραπάνω απόφαση.

Εδώ να σημειωθεί ότι το ζήτημα με τους 26 εργαζομένους υφίσταται εδώ και πολύ καιρό και, μάλιστα, για αυτό το λόγο στη ΔΕΥΑΚ γίνονται κινητοποιήσεις. Μία από αυτές ήταν και η χθεσινή, με τους εργαζομένους να δηλώνουν ότι και σήμερα που προγραμματίστηκε να γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι εκεί και δε θα επιτρέψουν να διεξαχθεί.
Αφού, λοιπόν, ο κ. Κουφαλάκος μετέφερε το αίτημα στο Σώμα, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης πήραν το λόγο δηλώνοντας ότι είναι στο πλευρό των συμβασιούχων και πρέπει οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε αορίστου.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Μπασακίδης, που από την πλευρά του σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δε γίνεται να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου, ενώ ανέφερε ότι με το νέο εσωτερικό οργανισμό στην Επιχείρηση συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να απορροφηθούν.
 Π. Νίκας: Χρειάζεται να νομοθετήσει το κράτος για να αλλάξει κάτι 
Ξεκάθαρος και απόλυτος ήταν ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος μίλησε για υποκρισία σε πολιτικό επίπεδο στις πλάτες των εργαζομένων.
Στη συνέχεια επισήμανε ότι η λύση μπορεί να βρεθεί μόνο με κυβερνητική απόφαση, ενώ ειδικά για τους εργαζομένους ορισμένου χρόνου, ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι από το 2015 συνεχώς έπαιρναν παρατάσεις, καθώς κάλυπταν διαρκείς ανάγκες.
Ο κ. Νίκας, λοιπόν, κάλεσε το κράτος να νομοθετήσει, αφού αυτό είναι που άφησε το θέμα να σέρνεται για τόσα χρόνια, ενώ τόνισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να κάνει κάτι για το ζήτημα, κάλεσε δε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ να μην πάρει απόφαση μετατροπής των 26 εργαζομένων σε αορίστου, αφού θα είναι παράνομη.
 

Μπαράζ τοποθετήσεων
Στο σημείο εκείνο ξεκίνησε μπαράζ τοποθετήσεων, με τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να διαφωνούν για το αν το σώμα μπορεί να πάρει την απόφαση που οι εργαζόμενοι ζητούν.
Έπειτα από αρκετή ώρα αποφασίστηκε να γίνει διακοπή, ώστε να εκδοθεί ένα ψήφισμα και οι δικηγόροι- δημοτικοί σύμβουλοι να αποφασίσουν για το αν τα δύο συμβούλια μπορούν να προβούν σε αυτά που οι συμβασιούχοι ζητούσαν.
Ύστερα από μια ώρα σχεδόν που κράτησε η διακοπή, το Σώμα επέστρεψε στην αίθουσα και. αφού διαβάστηκε το ψήφισμα, οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ δια στόματος του προέδρου τους το χαρακτήρισαν «ευχολόγια» και δήλωσαν ότι δε θα επιτρέψουν τη συνέχιση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο κ. Μπουζιάνης, λοιπόν, αποφάσισε διακοπή και την πραγματοποίησή του σήμερα το μεσημέρι.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Τούρτα-νύφη για Γκίνες από το Φιλιατρινό cake artist Γιάννη Τασόπουλο στο Σικάγο!

Μια απίστευτη γαμήλια τούρτα-νύφη δημιούργησε και φιλοτέχνησε στο Σικάγο ο Φιλιατρινός cake artist και ζαχαροπλάστης, Γιάννης Τασόπουλος, η οποία αξίζει και μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για την πρωτοτυπία και το μέγεθός της, αλλά και για τη λαχταριστή γεύση, υφή και το άρωμά της, με τα οποία εντυπωσίασε τους συμμετέχοντες στη γαμήλια δεξίωση!
Πρόκειται για ένα γλυκό έργο τέχνης με εντυπωσιακές λεπτομέρειες, που καθιστά την τούρτα-νύφη ιδιαίτερη, ξεχωριστή και λαμπερή! Έργο τέχνης με την υπογραφή της έμπνευσης και τις εικαστικής δημιουργίας του Γιάννη Τασόπουλου!
Ο 30χρονος Γιάννης τα τελευταία έξι χρόνια ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Σικάγο ως ζαχαροπλάστης και cake artist. Προέρχεται από οικογένεια αρτοποιών στα Φιλιατρά και από την ηλικία των 15 ετών εργαζόταν στην αρτοποιία της οικογένειάς του. Όπως είπε στο «Θ», η οικονομική κρίση που «χτύπησε» την Ελλάδα τον έστρεψε στο εξωτερικό και μετανάστευσε στο Σικάγο, όπου ασκεί το επάγγελμα που αγαπά! Μάλιστα, φοίτησε σε δύο σχολές με γνωστικό αντικείμενο τη ζαχαροπλαστική και το decoration στις τούρτες, στο Σικάγο και στην Ατλάντα της πολιτείας Τζόρτζια!
Στην Ατλάντα ήταν μαθητής ενός πολύ ταλαντούχου pastry chef-Master cake artist, του Nicholas Lodge, που είναι και ιδιοκτήτης της σχολής. Ο άνθρωπος αυτός έφτιαξε την 1 από τις 24 γαμήλιες τούρτες της πριγκίπισσας Νταϊάνα, αναγνωρισμένος παγκοσμίως και με πολλές διακρίσεις.
Στο Σικάγο γνώρισε, επίσης, το Γάλλο Master pastry chef, Sebastien Canonne, που κατέχει τον τίτλο Μ.O.F. (Meilleur Ouvrier de France) και τον επίσης Γάλλο Master pastry chef, Jacquy Pfeiffer ( που είναι ιδρυτές της Σχολής “ French Pastry School ” στο Σικάγο και με πολλές διακρίσεις).
Όπως ανέφερε ο κ. Τασόπουλος, θυμάται που ο Jacquy Pfeiffer σε συνομιλία τους του είπε «συνέχισε αυτό που κάνεις, έχεις ταλέντο και μέλλον»!
Για το έργο τέχνης που δημιούργησε ανέφερε στο «Θ» πως ήταν παραγγελία για γαμήλια δεξίωση, η οποία του δόθηκε ένα μήνα πριν. Ο χρόνος που του πήρε για να το φτιάξει ήταν πέντε μέρες! Μερικά από τα βασικά συστατικά της τούρτας είναι: 556 τεμάχια αυγά, 22,5 κg ζάχαρη, 43,3 κg αλεύρι, 16 kg φυτικό λίπος, 40 kg νερό-γάλα και 13,5 kg  ζαχαρόπαστας. Το τελικό βάρος είναι 168.66 kg και η τιμή του στα 5.000 δολάρια! Το ύψος της νύφης-τούρτας σχεδόν 2 μέτρα και για την ακρίβεια 1.98 από το επίπεδο, βάση-τραπέζι.
Οι δε εντυπώσεις των νεόνυμφων, όπως και όλων των προσκεκλημένων στη γαμήλια δεξίωση, ήταν οι καλύτερες! Όλοι τους έμειναν άφωνοι με το που είδαν το έργο τέχνης και στη συνέχεια εξέφραζαν το θαυμασμό τους και τα συγχαρητήριά τους για το Φιλιατρινό δημιουργό Γιάννη Τασόπουλο!
Εμείς να ευχηθούμε στον Γιάννη πάντα να δημιουργεί, να εντυπωσιάζει και να κάνει περήφανους και όλους τους συμπατριώτες μας στον κόσμο παντού και κυρίως την οικογένειά του, τα Φιλιατρά και τους Φιλιατρινούς!
Του Ηλία Γιαννόπουλου   

***  Κάθειρξη 6 ετών σε Ρομά για κλοπές σπιτιών

Η παρατηρητικότητα των κατοίκων του οικισμού οδήγησε την Αστυνομία στον εντοπισμό και τη σύλληψη του Ρομά που το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας καταδίκασε χθες για κλοπές σπιτιών στο Καφού στην περιοχή των Χράνων.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για διακεκριμένες κλοπές και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 6 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
 Το περίεργο αυτοκίνητο
Ο πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ότι βρέθηκε στο χωριό τον Ιούνιο του 2017 για διήμερες διακοπές σε συγγενικό του πρόσωπο. Ευρισκόμενοι στη βεράντα του σπιτιού είδαν ένα αυτοκίνητο άγνωστο στην περιοχή να είναι σταματημένο και μετά να κατευθύνεται προς έναν αγροτικό δρόμο που μόνο κάποιος κάτοικος της περιοχής θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει. Στη συνέχεια έμαθαν για κλοπή σε σπίτι Γερμανού και ενημέρωσαν την Αστυνομία, που είχε ειδοποιηθεί για τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου που είχαν δει.
Κάτοικος του χωριού είπε ότι την περίοδο εκείνη είχαν σημειωθεί αρκετές κλοπές στην περιοχή και ήταν όλοι τους ιδιαίτερα προσεκτικοί και παρατηρητικοί. Είδε το ύποπτο αυτοκίνητο, το οποίο, όπως είπε, καταμεσήμερο, μέσα στη ζέστη, ήταν σταματημένο και εντός ήταν κάποια άτομα. Μετά πήρε κατεύθυνση που ήταν περίεργη και μέσα σε λίγη ώρα επέστρεψε. Κατάφερε να συγκρατήσει τα δύο νούμερα από την πινακίδα του και τα έδωσε στην Αστυνομία.
 Τα έκαναν άνω κάτω
Ο Γερμανός που έπεσε θύμα κλοπής κατέθεσε ότι έλειψε από το σπίτι του για 45 λεπτά, πηγαίνοντας στο διπλανό χωριό για να σηκώσει χρήματα από ΑΤΜ και να αγοράσει τσιγάρα. Όταν γύρισε βρήκε το σπίτι ανακατωμένο, αλλά δεν έλειπε κάτι, καθώς, όπως υπέθεσε, έψαχναν μόνο για χρήματα και αυτά τα είχε επάνω του.
Αντίθετα, σε σπίτι άλλου Γερμανού που μπήκαν, εκτός από 100 ευρώ που βρήκαν, πήραν  κι άλλα πράγματα, όπως χαρτοφύλακα, ένα ακριβό ακουστικό βαρηκοΐας, ακόμα και τα σαμπουάν.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Απόψε η παρουσίαση του προγράμματος του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

~  Ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής Επιχείρησή του «Φάρις» διοργανώνουν την παρουσίαση του προγράμματος του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας απόψε Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 και ώρα 21:00, στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας

***  Περισσότερες από 350 φωλιές θαλάσσιας χελώνας στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

~  Ο Κυπαρισσιακός Κόλπος, στη δυτική ακτή της Πελοποννήσου, αποτελεί, στο μεγαλύτερο τμήμα του, ένα από τα πλέον αδιατάρακτα παράκτια οικοσυστήματα στην Ελλάδα. Στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου και στην αμμώδη παραλία του, μήκους 44 χλμ., αναπαράγεται ένας από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα (Caretta caretta) στη Μεσόγειο.
Η περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου αποτελεί προστατευόμενη περιοχή με όρους που περιγράφονται στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ Δ 391/2018) και εντάσσεται στη χωρική αρμοδιότητα του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς και Κυπαρισσιακού Κόλπου.
Για πάνω από 35 χρόνια ο ΑΡΧΕΛΩΝ, Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, πραγματοποιεί πρόγραμμα καταγραφής της αναπαραγωγικής δραστηριότητας και προστασίας των φωλιών της Καρέττα στις παραλίες του Κυπαρισσιακού Κόλπου.
Η φετινή περίοδος ωοτοκίας στον Κυπαρισσιακό Κόλπο ξεκίνησε με τον εντοπισμό όχι μίας, αλλά δύο φωλιών! Οι δύο αυτές φωλιές εντοπίστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου 1η Ιουνίου κοντά στις θέσεις Βουνάκι και Αγιαννάκης. Εάν και πρόκειται για αργοπορημένο ξεκίνημα, η ωοτοκία φαίνεται να συνεχίζεται με ενθαρρυντικούς ρυθμούς, καθώς οι εθελοντές και ερευνητές του ΑΡΧΕΛΩΝ έχουν καταγράψει και προστατεύσει πάνω από 350 φωλιές μέχρι την 17η Ιουνίου 2019.
Ο βιότοπος του νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου με τους φυσικούς αμμολόφους φιλοξενεί έναν εντυπωσιακό αριθμό φωλιών της Caretta caretta, διαχρονικά το δεύτερο μεγαλύτερο στη Μεσόγειο. Το μοναδικό αυτό παράκτιο οικοσύστημα συνεχίζεται στο βόρειο τμήμα του Κόλπου και στους υγρότοπους του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς. Οι συντονισμένες δράσεις του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς και Κυπαρισσιακού Κόλπου και του ΑΡΧΕΛΩΝ έχουν σκοπό την επιστημονική παρακολούθηση και την προστασία του είδους.
Το ξεκίνημα της ωοτοκίας στον Κυπαρισσιακό Κόλπο δημιουργεί την ανάγκη για αυξημένη προσοχή για τις ανθρώπινες δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην παραλία ωοτοκίας. Ο Φορέας Διαχείρισης και ο ΑΡΧΕΛΩΝ υπενθυμίζει στους επισκέπτες αλλά και στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ότι η παρουσία βαρέων οχημάτων και τροχοφόρων στην παραλία, ο έντονος φωτισμός ή το άναμμα φωτιάς, τα έπιπλα θαλάσσης κατά τις νυχτερινές ώρες κ.ά. προκαλούν όχληση στην αναπαραγωγική δραστηριότητα του προστατευόμενου είδους.
 Πληροφορίες
Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου - Στροφυλιάς & Κυπαρισσιακού Κόλπου, Αλεξάνδρα Αναγνωστοπούλου, Δασολόγος ΦΔ, τηλ. 2693031939
ΑΡΧΕΛΩΝ, Γιάννης Χαλκιάς, Υπεύθυνος Προγράμματος Δυτικής Πελοποννήσου, τηλ. 6932285817

***  Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης

~  Τα επίσημα αποτελέσματα που εξέδωσε χθες το Πρωτοδικείο Καλαμάτας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο Δυτικής Μάνης, είναι τα εξής:
 
Δήμος Δυτικής Μάνης με πληθυσμό 6.945 και 21 έδρες
 
Δημοτική Ενότητα Αβίας με πληθυσμό 2.246 και 7 έδρες
 
Δημοτική Ενότητα Λεύκτρου με πληθυσμό 4.699 και 14 έδρες.
 
Τα αποτελέσματα των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ». Ο επικεφαλής του επιτυχόντος συνδυασμού Γ’ ΓΙΑΝΝΗΜΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ εκλέγεται Δήμαρχος.
 
Εκλογική Περιφέρεια Αβίας
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΒΑΒΑΡΟΥΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΟΜΗΡΟΣ) του ΗΛΙΑ έλαβε διακόσιους είκοσι δύο (222) σταυρούς προτίμησης
 
Εκλογική Περιφέρεια Λεύκτρου
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΛΥΜΠΕΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ έλαβε διακόσιους είκοσι εννέα (229) σταυρούς προτίμησης
2. ΧΡΗΣΤΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ έλαβε εκατόν πενήντα επτά (157) σταυρούς προτίμησης
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Δ'
«ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΑΝΙΑΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (Ε.Μ.Α.Σ)»
 
Εκλογική Περιφέρεια Αβίας
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΚΟΜΠΟΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ έλαβε τριακόσιους δέκα τρεις (313) σταυρούς προτίμησης
2. ΝΙΚΑΣ ΗΛΙΑΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ έλαβε διακόσιους εβδομήντα οκτώ (278) σταυρούς προτίμησης
 
Εκλογική Περιφέρεια Λεύκτρου
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΜΑΡΑΜΠΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ως επικεφαλής του συνδυασμού Δ’ έλαβε όλες τις ψήφους του συνδυασμού.
2. ΓΙΑΤΡΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ έλαβε τριακόσιους τριάντα πέντε (335) σταυρούς προτίμησης
3. ΓΙΑΝΝΑΚΕΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ έλαβε διακόσιους ενενήντα επτά (297) σταυρούς προτίμησης
4. ΧΡΗΣΤΕΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έλαβε διακόσιους εξήντα τρεις (263) σταυρούς προτίμησης
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΤ' «Ν.Ι.Κ.Η ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ»
Εκλογική Περιφέρεια Αβίας
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΜΠΑΣΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ ως επικεφαλής του συνδυασμού ΣΤ' έλαβε όλες τις ψήφους του συνδυασμού
2. ΒΑΒΑΡΟΥΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ έλαβε τριακόσιους τριάντα έξι (336) σταυρούς προτίμησης
3. ΚΟΜΠΟΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ έλαβε τριακόσιους είκοσι τέσσερις (324) σταυρούς προτίμησης
 
Εκλογική Περιφέρεια Λεύκτρου
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΦΑΛΗΔΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έλαβε εκατόν ογδόντα τρεις (183) σταυρούς προτίμησης
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Α' «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ»
 
Εκλογική Περιφέρεια Αβίας
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΚΟΥΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ έλαβε διακόσιους είκοσι (220) σταυρούς προτίμησης
 
Εκλογική Περιφέρεια Λεύκτρου
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΑΝΔΡΟΒΙΤΣΑΝΕΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ ως επικεφαλής του συνδυασμού Α' έλαβε όλες τις ψήφους του συνδυασμού
2. ΣΑΞΙΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ έλαβε διακόσιους ενενήντα δύο (292) σταυρούς προτίμησης
3. ΚΑΤΣΟΥΛΕΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ έλαβε εκατόν σαράντα ένα (141) σταυρούς προτίμησης
 
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ»
 
Εκλογική Περιφέρεια Λεύκτρου
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΡΟΥΤΖΟΥΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ ως επικεφαλής του συνδυασμού Ε' έλαβε όλες τις ψήφους του συνδυασμού
2. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΕΑ ΙΟΥΛΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ έλαβε εκατόν τρεις (103) σταυρούς προτίμησης
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Β' «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ»
 
Εκλογική Περιφέρεια Λεύκτρου
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ως επικεφαλής του συνδυασμού Β' έλαβε όλες τις ψήφους του συνδυασμού
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Συμβούλων Κοινότητας Αβίας
Αποτελέσματα Υποψηφίων Συμβούλων του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Β'
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΚΩΣΤΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ έλαβε εκατόν τριάντα πέντε (135) σταυρούς προτίμησης
2. ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ έλαβε εξήντα δύο (62) σταυρούς προτίμησης
3. ΚΑΚΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ έλαβε πενήντα τέσσερις (54) σταυρούς προτίμησης
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Συμβούλων του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Α'
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΑΒΡΑΜΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ έλαβε ενενήντα πέντε (95) σταυρούς προτίμησης
2. ΣΟΥΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ έλαβε σαράντα επτά (47) σταυρούς προτίμησης
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Συμβούλων Κοινότητας Αγίου Νικολάου
Αποτελέσματα Υποψηφίων Συμβούλων του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Α'
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ έλαβε εκατόν σαράντα τρεις (143) σταυρούς προτίμησης
2. ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ έλαβε ενενήντα οκτώ (98) σταυρούς προτίμησης
3. ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ έλαβε ενενήντα πέντε (95) σταυρούς προτίμησης
4. ΜΑΝΤΖΟΥΝΕΑΣ ΝΙΚΩΝ του ΣΤΑΥΡΟΥ έλαβε εβδομήντα δύο (72) σταυρούς προτίμησης
5. ΓΙΑΝΝΟΥΛΕΑ ΑΘΗΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ έλαβε τριάντα τρεις (33) σταυρούς προτίμησης
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Συμβούλων Κοινότητας Δολών
Αποτελέσματα Υποψήφιων Συμβούλων του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Β'
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΦΑΣΣΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ έλαβε εκατόν δέκα τρεις (113) σταυρούς προτίμησης
2. ΦΑΣΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ έλαβε εβδομήντα δύο (72) σταυρούς προτίμησης
3. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ έλαβε τριάντα έξι (36) σταυρούς προτίμησης
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Συμβούλων του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Α'
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΝΤΑΒΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ έλαβε ογδόντα πέντε (85) σταυρούς προτίμησης
2. ΚΑΝΤΖΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ έλαβε σαράντα εννέα (49) σταυρούς προτίμησης
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Συμβούλων Κοινότητας Εξωχωρίου
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Συμβούλων του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Α'
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΚΥΒΕΛΕΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ έλαβε ενενήντα επτά (97) σταυρούς προτίμησης
2. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ έλαβε τριάντα έξι (36) σταυρούς προτίμησης
3. ΠΙΤΣΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ έλαβε είκοσι τρεις (23) σταυρούς προτίμησης
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Συμβούλων του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Β'
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΚΟΥΜΕΝΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ έλαβε σαράντα έξι (46) σταυρούς προτίμησης
2. ΠΕΤΡΟΥΛΕΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ έλαβε σαράντα πέντε (45) σταυρούς προτίμησης
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Συμβούλων Κοινότητας Κάμπου
Αποτελέσματα Υποψήφιων Συμβούλων του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Α'
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΚΟΜΠΟΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ έλαβε εκατόν σαράντα δύο (142) σταυρούς προτίμησης
2. ΝΙΚΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ έλαβε εκατόν δύο (102) σταυρούς προτίμησης
3. ΒΕΝΕΤΣΑΝΕΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ έλαβε εξήντα ένα (61) σταυρούς προτίμησης
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Συμβούλων του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Β'
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΚΟΖΟΜΠΟΛΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ έλαβε ενενήντα (90) σταυρούς προτίμησης
2. ΜΗΤΣΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ έλαβε εβδομήντα τέσσερις (74) σταυρούς προτίμησης
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Συμβούλων Κοινότητας Καρδαμύλης
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Συμβούλων του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Β'
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΚΙΤΡΙΝΙΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έλαβε εξήντα επτά (67) σταυρούς προτίμησης
2. ΦΟΥΝΤΕΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ έλαβε πενήντα οκτώ (58) σταυρούς προτίμησης
3. ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ έλαβε πενήντα έξι (56) σταυρούς προτίμησης
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Συμβούλων του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Α'
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΓΕΩΡΓΟΥΛΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ έλαβε εβδομήντα εννέα (79) σταυρούς προτίμησης
2. ΠΟΝΗΡΕΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ έλαβε σαράντα έξι (46) σταυρούς
προτίμησης
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Συμβούλων Κοινότητας Νεοχωρίου
Αποτελέσματα Υποψήφιων Συμβούλων του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Α'
 
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ έλαβε εκατόν ενενήντα τέσσερις (194) σταυρούς προτίμησης
2. ΠΤΕΡΝΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ έλαβε εκατόν εξήντα (160) σταυρούς προτίμησης
2. ΧΟΝΤΖΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ έλαβε εκατόν εξήντα (160) σταυρούς προτίμησης
4. ΣΑΡΑΝΤΕΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ έλαβε εκατόν δώδεκα (112) σταυρούς προτίμησης
5. ΖΕΡΒΑ ΑΘΗΝΑ συζ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ έλαβε εβδομήντα εννέα (79) σταυρούς προτίμησης
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Συμβούλων του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Α'
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΠΑΥΛΕΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ έλαβε εκατόν είκοσι οκτώ (128) σταυρούς προτίμησης
2. ΜΠΑΣΟΥΚΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έλαβε πενήντα επτά (57) σταυρούς προτίμησης
3. ΔΡΟΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ έλαβε σαράντα τρεις (43) σταυρούς προτίμησης
4. ΚΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ έλαβε είκοσι δύο (22) σταυρούς προτίμησης
5. ΚΑΛΑΤΖΗ ΜΑΡΙΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ έλαβε έντεκα (11) σταυρούς προτίμησης
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Συμβούλων Κοινότητας Προαστίου
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Συμβούλων του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Β'
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΓΚΙΟΥΛΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ έλαβε εκατόν έντεκα (111) σταυρούς προτίμησης
2. ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ έλαβε εξήντα ένα (61) σταυρούς προτίμησης
3. ΜΑΡΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ έλαβε τριάντα οκτώ (38) σταυρούς προτίμησης
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Συμβούλων του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Α'
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ συζ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ έλαβε πενήντα τρεις (53) σταυρούς προτίμησης
2. ΠΕΡΔΙΚΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ έλαβε σαράντα τρεις (43) σταυρούς προτίμησης
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Συμβούλων Κοινότητας Σταυροπηγίου
Αποτελέσματα Υποψήφιων Συμβούλων του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Α'
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΒΑΒΑΡΟΥΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ έλαβε εκατόν εξήντα επτά (167) σταυρούς προτίμησης
2. ΜΑΡΙΟΛΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ έλαβε εκατόν τρεις (103) σταυρούς προτίμησης
3. ΒΑΒΑΡΟΥΤΣΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ έλαβε πενήντα επτά (57) σταυρούς προτίμησης
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Συμβούλων του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Β'
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΜΠΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ έλαβε σαράντα έξι (46) σταυρούς προτίμησης
2. ΤΣΟΥΛΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ έλαβε σαράντα τρεις (43) σταυρούς προτίμησης
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Προέδρων Κοινότητας Αγίου Νίκωνος
1. ΓΕΡΑΚΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ έλαβε σαράντα ένα (41) σταυρούς προτίμησης και εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Προέδρων Κοινότητας Αλτομιρών
1. ΚΛΕΙΔΩΝΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ έλαβε σαράντα δύο (42) σταυρούς προτίμησης και εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Προέδρων Κοινότητας Θαλαμών
1. ΚΑΤΣΑΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ έλαβε ογδόντα επτά (87) σταυρούς προτίμησης και εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Προέδρων Κοινότητας Καρυοβουνίου
1. ΜΕΛΙΓΚΑΚΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ έλαβε τριάντα δύο (32) σταυρούς προτίμησης και εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Προέδρων Κοινότητας Καστανέας
1. ΠΑΝΑΓΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ έλαβε εκατόν έξι (106) σταυρούς προτίμησης και εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Προέδρων Κοινότητας Κέντρου
1. ΒΑΤΣΙΝΕΑΣ ΗΛΙΑΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έλαβε ενενήντα επτά (97) σταυρούς προτίμησης και εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Προέδρων Κοινότητας Λαγκάδας
1. ΚΙΣΚΗΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ έλαβε εβδομήντα ένα (71) σταυρούς προτίμησης και εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας
 
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Προέδρων Κοινότητας Μηλέας
1. ΘΕΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ έλαβε ογδόντα πέντε (85) σταυρούς προτίμησης και εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Προέδρων Κοινότητας Νομιτσή
1. ΚΥΒΕΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ έλαβε εκατόν ένα (101) σταυρούς προτίμησης και εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Προέδρων Κοινότητας Πηγαδίων
1. ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ έλαβε εβδομήντα οκτώ
(78) σταυρούς προτίμησης και εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Προέδρων Κοινότητας Προσηλίου
1. ΜΠΑΚΑ ΕΥΓΕΝΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ έλαβε πενήντα τρεις (53) σταυρούς προτίμησης και εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Προέδρων Κοινότητας Πύργου Καλαμών
1. ΚΑΜΠΑΝΑΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ έλαβε τριάντα δύο (32) σταυρούς προτίμησης και εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Προέδρων Κοινότητας Ριγκλίων
1. ΜΑΝΙΑΤΕΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ του ΠΕΤΡΟΥ έλαβε ογδόντα (80) σταυρούς προτίμησης και εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Προέδρων Κοινότητας Σαϊδόνας
1. ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ έλαβε σαράντα πέντε (45) σταυρούς προτίμησης και εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Προέδρων Κοινότητας Σωτηριανίκων
1. ΛΟΥΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΛΟΥΚΑ έλαβε εβδομήντα (70) σταυρούς
προτίμησης και εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Προέδρων Κοινότητας Τραχήλας
1. ΔΗΜΟΥΛΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ έλαβε σαράντα (40) σταυρούς προτίμησης και εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας
 
Αποτελέσματα Υποψήφιων Προέδρων Κοινότητας Τσερίων
1. ΤΖΑΝΕΤΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ έλαβε εβδομήντα τέσσερις (74) σταυρούς προτίμησης και εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας

***  Καλοκαιρινή εκδήλωση των ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας






 

~  Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την καλοκαιρινή εκδήλωση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Καλαμάτας, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.
Την εκδήλωση, που είχε θέμα «Τα ΚΔΑΠ... στην τηλεόραση», προλόγισε ο διευθυντής των ΚΔΑΠ Θανάσης Τσιγαρίδης. Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης  Νίκας, στο πλαίσιο χαιρετισμού του, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, εξήρε το έργο και τη σημασία των ΚΔΑΠ και συνεχάρη το προσωπικό για τις προσπάθειές του.
Τόνισε, επίσης, ότι με τη δημιουργία των ΚΔΑΠ, εκτός της μέριμνας για τα παιδιά και της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών προς τους γονείς, δημιουργήθηκαν πολλές θέσεις εργασίας για νέους επιστήμονες.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το τραγούδι της γνωστής κωμικής σειράς «Μην αρχίζεις την μουρμούρα», που τραγούδησαν οι: Αθανασόπουλος Νίκος, Καρμπαλιώτης Νίκος, Καρμπαλιώτη Παναγιώτα, Νίκα Ευτυχία, Σγάντζου Ζωή, Κυριαζή Δανάη, Γκιόζι Αναστάσης, Μπάμπι Άγγελος, Τρουπάκης Πέτρος, Στούπης Χρήστος (1ο), Μπούρας Γιώργος (6ο), Αντωνοπούλου Μαρία-Κατερίνα, Δρούγα Βασιλική, Παπατζιμοπούλου Μαρία, Σαχλά Θεοφανία, Σούλιος Άγγελος, Τσίρος Βασίλειος, Τσίρος Παναγιώτης (8ο), Χρυσούλα Μπόγρη, Γιώργος Τσιμπουρίκος, Μαρία Γουρνά, Ιωάννα Ευθυμίου, Αλέξανδρος Χάμοντ, Χρήστος Φειδάς, Αναστασία Φειδά (9ο), Αντώνης Κουπούζος, Αλέκος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Κυριακόπουλος, Αγάπη Ανδρουλιδάκη, Ευγενία Πράσινου, Τόνια Οικονομάκου, Νίκος Κουπούζος (10ο), Καρράς Βασίλης, Λιάκα Ιφιγένεια, Κούκι Αλμπάν, Βαλσαμάκη Ευαγγελία (18ο), Αλεξέα Αγάπη Σοφία, Αρφανάκη Βασιλική, Ηλιοπούλου Μαρία, Καπράλου Φωτεινή, Κόκκορη Χαριάγγελα, Κόκκορης Σταύρος-Θεόδωρος, Κονόμι Ηλίας, Λαμπρόπουλος Παναγιώτης, Τσερίκος Σταύρος, Τσόλκα Μαρήλια (21ο), Φανή Μπούρα, Κωνσταντίνα Λυμπεροπούλου, Σταυρούλα και Παναγιώτα Σπυροπούλου, Μαρία Ελένη Δούμπα, Δήμητρα Μητσοπούλου (Αρφαρών), Ευγενία Σακκά (Θουρίας), Φραγκισκάκη Μαρία, Παπαμικρούλη Θάλεια, Κουντούρη Χριστίνα, Σπανού Αικατερίνη, Σπανού Αριάδνη, Παναγόπουλος Δημήτρης, Στυλιανόπουλος Παναγιώτης, Στυλιανόπουλος Γιάννης, Μιχάλακας Ηλίας, Κοτσόβολος Θανάσης, Τσαούσης Ηλίας (Λαιΐκων).
Στη συνέχεια, τα παιδιά των ΚΔΑΠ παρουσίασαν μικρά θεατρικά σκετς, από διάφορες κωμικές τηλεοπτικές σειρές. Αναλυτικά, τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ανά θεατρικό σκετς, είναι τα εξής:
Ρετιρέ: Σπυροπούλου Μαρούλα, Ντουφεξή Ιωάννα, Μιχαλοπούλου Κατερίνα, Κορομηλά Αναστασία, Αντωναίος Γιάννης, Αντωναίος Παναγιώτης, Γεωργούση Θεοφάνεια, Λίβα Μαρία (ΚΔΑΠ Θουρίας)
Της Ελλάδος τα παιδιά: Καμαρινάκης Ηλίας, Αθανασόπουλος Γιώργος, Αγγελόπουλος Κωνσταντίνος, Κουτσαβίτης Βασίλης, Μπεσιάν Κούκι, Σαρδέλης Κωνσταντίνος, Καμαρινάκη Βάσια, Τσούμπανου Βασιλική, Τσούμπανου Χρυσούλα, Βαλσαμάκη Κωνσταντίνα (ΚΔΑΠ 18ου Δημοτικού Σχολείου)
Εκείνες και Εγώ: Νουρεντίνη Σαμάνθα, Σγάντζου Έφη, Σάμιου Μαρία, Γιαλελή Σταυρούλα, Κυριαζή Παναγιώτα, Καντζιλιέρης Νίκος, Μάλαμας Δημήτρης, Κουκούτσης Κώστας, Βλαχογεωργακόπουλος Ορέστης, (ΚΔΑΠ 1ου Δ.Σ.).
Και οι Παντρεμένοι έχουν ψυχή: Κολοκοτρώνη Ελένη, Κολοκοτρώνης Παύλος, Σταυράκης Γκούζος Νικήτας, Πετσοπούλου Βασιλική, Κουντούρη Χριστίνα, Σπανού Αικατερίνη, Αθανασόπουλος Γιώργος, Λαμπρινού Φωτεινή (ΚΔΑΠ Λαιΐκων)
10 λεπτά κήρυγμα: Θανάσης Τσιχριτζής, Ελένη Σακκά, Δήμητρα Μητσοπούλου, Φανή Μπούρα, Κωνσταντίνα Λυμπεροπούλου, Παναγιώτα Σπυροπούλου, Σταυρούλα Σπυροπούλου, Μαρία Ελένη Δούμπα, Θάνος Τσιλίκος, Ευαγγελία Μωραγιάννη, Λυκούργος Αργυράκης, Μαρία-Άντζελα Σακκά, Παναγιώτα Αργυράκη (ΚΔΑΠ Αρφαρών)
Άκρως Οικογενειακόν: Περικλής Τσιμπουρίκος, Ευσταθία Μπόγρη, Έλλη Μαρκοπούλου, Αγγελική Βασιλοπούλου, Νίκος Νέζα, Αθηνά Οικονομοπούλου, Γεωργία Αντωνοπούλου, Μαριλένα Γεωργακοπούλου, Παναγιώτης Γκιούλος, Δημήτρης Γκιούλος, Εβίτα Κυριακίδη, Βασίλης Κυριακίδης, Πέγκυ Αναστασοπούλου, Θοδωρής Δημητρακόπουλος, Ελπίδα Δραγώνα, Ηλέκτρα Βρυώνη, Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου, Αθανασία Γαμβρούλη, Νεφέλη Κυριτσοπούλου (ΚΔΑΠ 9ου ΔΣ)
Σαββατογεννημένες: Αλεξέα Αγάπη Σοφία, Αλεξέας Παναγιώτης, Αρφανάκη Βασιλική, Αρφανάκης Παναγιώτης, Ηλιοπούλου Μαρία, Ηλιοπούλου Μαρίνα, Ηλιοπούλου Σταυρούλα, Κανελλόπουλος Χρήστος, Καπράλου Φωτεινή, Κόκκορη Χαριάγγελα, Κονόμι Άγγελος, Κωνσταντόπουλος Γιώργος, Λαμπρόπουλος Παναγιώτης, Πανταζοπούλου Λευκή, Παπαβασιλείου Αδαμαντία, Τσερρίκου Έφη, Τσόλκα Μαρήλια, Χαραλαμπόπουλος Βασίλης (ΚΔΑΠ 21ου ΔΣ)
Πενήντα Πενήντα: Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, Παναγιώτης Σαραντόπουλος, Σπύρος Βαγγαλάτης, Σταυρούλα Σόφτη, Γιώργος Μαραγκός, Θεοφάνης Παπαγιαννόπουλος, Νίκος Κουπούζος, Αναστασία Μαυρέα, Ευγενία Πράσινου, Τόνια Οικονομάκου (ΚΔΑΠ 10ου ΔΣ)
Πάρα πέντε: Αβραμίδου Δέσποινα, Αντωνοπούλου Μαρία-Κατερίνα, Βουρνά Νεκταρία, Καράμπελας Ερμής, Κάτσου Παναγιώτα, Μπαζιωτοπούλου Σοφία, Παχτίτη Δήμητρα, Σαχλά Θεοφανία, Σιγαλού Δήμητρα, Σούλιος Άγγελος, Τζανετοπούλου Δανάη, Τζανετοπούλου Αλεξάνδρα, Τομαράς Χρήστος, Χαρίτος Παύλος, Χαρίτου Άννα-Μαρία (ΚΔΑΠ 8ου ΔΣ)
Ευτυχισμένοι Μαζί: Μήτσου Κωνσταντίνα-Ηλιάνα, Μήτσου Αρετή-Μαρία, Κοστρένι Γέντα, Κοστρένι Γκεριέσα, Μαλεύρη Ιωάννα, Μαυρογιάννης Σείριος-Βασίλειος, Κόντου Πηνελόπη-Νικολέτα, Θοδωρής Μιχάλης, Θοδωρής Δημήτρης, Χαρίτου Μαρία, Νικολακόπουλος Χρήστος, Νικολακοπούλου Βασιλική, Κομπότη Ηλιάνα, Κοντογεώργου Άννα, Κοντογεώργος Λάμπρος, Λιάππας Δημήτριος-Μάριος, Λιάππα Ιωάννα-Μαρία, Βεζυρέας Γιώργος, Μπούζα Αναστασία, Μπατσικούρα Ευαγγελία, Σκριβάνος Δημήτριος, Κουταβά Ανδρονίκη, Τσομένι-Βρανγκαλλάς Στέφανος, Αλεβίζου Αλεξάνδρα, Ποτηριάδη Αλεξάνδρα, Τσαπόκου Χρήστος (ΚΔΑΠ 6ου ΔΣ)
Χορευτικό: Σγάντζου Έφη, Πουλάκου Βασιλική, Πουλάκου Ζαχάρω, Παναγιωτοπούλου Μαριάνα, Μαγουλιανίτη Ράνια, Μαγουλιανίτη Βασιλική, Γιαλελή Καλλιρρόη, Γιαλελή Σταυρούλα, Βλαχογεωργακόπουλος Ορέστης, Κουκούτσης Ηλίας, Κούκουτσης Κώστας, Χελάς Νίκος, Μοράτη Αντριάνα, Μπεκιάρη Εβελίνα, Κουράκλη Σταυριάνα, Μαντζούνης Άρις, Μαντζούνη Δήμητρα, Μπαζάνη Ντορίτα, Νίκα Παναγιώτα, Κομπότη Παναγιώτα (1ο), Μήτσου Κωνσταντίνα-Ηλιάνα, Μήτσου Αρετή-Μαρία (6ο), Θεοδωρακοπούλου Φωτεινή, Καρμίρη Νικολέτα, Κάτσου Παναγιώτα, Μπαζιωτοπούλου Σοφία, Πεταλά Δήμητρα, Πεταλά Θεοδώρα, Σούλιος Βασίλης (8ο), Μάκης Δρουγούτης, Ευτυχία Θανάση (9ο), Κωνσταντίνος Σταθόπουλος, Παναγιώτης Σταθόπουλος, Σταυρούλα Σόφτη, Αγάπη Ανδρουλιδάκη (10ο), Φαββατά Παναγιώτα, Βαλσαμάκη Εύα (18ο), Αλεξέα Αγάπη Σοφία, Αρφανάκη Βασιλική, Ηλιοπούλου Μαρία (21ο), Λεμπέση Σταυρούλα, Μπάλλας Παναγιώτης, Μιχαλοπούλου Κατερίνα, Αντωναίος Γιάννης, Λίβα Μαρία, Κουσταλούπη Ελεάννα (Θουρίας)
Κείμενα- Σκηνοθεσία- Σχολιασμός: Αναστασία Λεντούδη. Διδασκαλία: Γιώτα Πρωτόπαπα, Μαρία Στρίκου, Νικολέτα Καλυβά, Αγγελική Γιάνναρου, Αγγελίνα Κατσαούνη, Μαριέτα Κυριακάκη, Μπάμπης Κατσούλης, Νατάσα Λεπτοκαρίδου, Κυριακή Γκότση. Μουσική Επιμέλεια: Κώστας Μανιάτης, Γεωργία Μαυρέα, Εύα Κουφαλάκου, Γιάννης Σιψάκος. Χορευτικά: Γιώργος Αναστασόπουλος, Κώστας Μητρογιαννόπουλος. Εικαστικά: Εύη Γρηγοροπούλου, Σοφία Δημητρούλη, Εύη Μπούνα. Πληροφορικής: Χριστίνα Τσιριγκά, Αθηνά Παπαδοπούλου, Χριστίνα Κανελλοπούλου, Αλίκη Μιγγούση
Σημειώνεται ότι στην είσοδο του αμφιθεάτρου παρουσιάστηκαν εικαστικές δημιουργίες των παιδιών των ΚΔΑΠ, με θέμα: «Θαλασσινά τοπία μεγάλων ζωγράφων».


***   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΑ  διακυβέρνησης Ν.Δ.  Βουλευτικών εκλογών 07-07-2019  από Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη 21-06-2019  σε  βίντεο :
 ~ 1.-Κυριακος Μητσοτάκης πρόγραμμα Ν. Δ. παρουσίαση 1, 21-06-2019 στον SKAI-TV : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215633875813434/ .                              ~  2.-Απο παρουσίαση πρόγραμμα Ν. Δ. Από πρόεδρο.. Κ. Μητσοτάκης 21-06-2019:  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215634038097491/ .-
 ~ 3.- Παρουσίαση πρόγραμμα Ν. Δ. Από Κυριάκο Μητσοτάκη 21-06-2019...! : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215634184941162/  .-
 ~ 4. - Απο το πρόγραμμα Ν. Δ. με Κυριάκο Μητσοτάκη 21-06-2019: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215634365185668/  .- 
~ 5.-Προγραμμα Ν. Δ. με Κυριάκο Μητσοτάκη 21-06-2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215634496268945/  .- 
~ 6.- Πρόγραμμα Ν. Δ. Από Κ. Μητσοτάκη 21-06-2019 :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215634570350797/  .-                                    ~ 7.-Προγραμμα Κυριάκος Μητσοτάκης Ν. Δ..... 21-06-2019: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215634714594403/ .-
~ 8.-Κυριακος Μητσοτάκης και πρόγραμμα Ν. Δ. παρουσίαση 21-06-2019: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215634815876935/  .-                                    ~ 9.-Το πρόγραμμα της Ν. Δ. Από Κ. Μητσοτάκη, 21-06-2019: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215634968320746/  .- 
~ 10.-Κ. Μητσοτάκης και πρόγραμμα Ν. Δ. 21-06-2019: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215635051442824/  .- 
~ 11.-Κ.Μητσπτακης πρόγραμμα 21-06-2019.... : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215635143965137/  .-

***   ΤΑ  ΣΗΜΕΡΙΝΑ μας  βίντεο  21-06-2019 :
1~ Δημοσκόπηση  21 06 2019 : https://youtu.be/om2VDTwwz2Q  ,-    
2~ Ψηφοδέλτιο Επικρατείας Ν Δ   ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ 21 06 2019 : https://youtu.be/Hchkvansn5o  .- 
 3~ Δημοσκόπηση  21 06 2019 DSCN6468 :  https://youtu.be/BDmbEZH93V0 .-  
 4~ Από  16 δεσμεύσεις Μητσοτάκη για εκλογές 07 07 2019:  https://youtu.be/iLyZKRsYoHg  .-
5~ Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ  για πρόγραμμα Ν Δ   21 06 2019 :  https://youtu.be/FvYGV9AXfSo .- 
6~ Από παρουσίαση πρόγραμμα Ν Δ   21 06 2019: 


***  ΟΙ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  μας :
~**17.- ARFARA NEWS  Τα Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας  . Δευτέρα  17-06-2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .,   : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/06/arfara-news_17.html  .- 
18.- ARFARA NEWS  Τα  Νέα από το Αρφαρά Καλαμάτας  .
Τρίτη  18-06-2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης :
https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/06/arfara-news_17.html  .- 
19.- ARFARA NEWS  Τα  Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας .-
Τρίτη 18-06-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
Βουλευτικές  ΕΚΛΟΓΕΣ (1)…  07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 .- :
https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/06/arfara-news_17.html  .- 
20.-   ARFARA NEWS  Τα  Νέα μας από Αρφαρά Καλαμάτας Μεσσηνίας
Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  της 07- Ιουλίου  2019 .- :  
https://snsarfara.blogspot.com/2019/06/arfara-news-19-2019.html .-
 21.- ARFARA NEWS   Τα  Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Πέμπτη 20-Ιουνίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news_19.html .-

22.-ARFARA NEWS Τα  Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας .-
Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news_20.html    .-                                                                                23.-  
Η Εφημερίδα Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 

   Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 Το αγιάζι της ενημέρωσης :   https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/06/21-2019.html  .-                                                                     24.- 

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ : 
~ 1. -
Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,  
http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009      
 2. -
Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .-http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,
3. -
Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας
 Σύνολον        14.444   βίντεο   .-  


~**  ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
 2.- 
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas    
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook  
 4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .— 
6.- Stamatios Skoulikas: https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18?sk=wall .-

~**  ***  https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών  
 https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών
  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like& notif_id=1476255372769279    ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ    https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends  = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .      http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako  .-  
http://www.arfara1964athens.gr/    ARFARA ATHENS ..  www.arfara1964athens.gr 
   https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. 
*** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 

~






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου