arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

ARFARA  NEWS  Η  Εφημερίδα μας Αρφαρά τα Νέα μας .
Κυριακή  02 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
~

~**ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας : Κυριακή 02 Σεπτεμβρίου  2018 .....  από το Α ---έως και το Ω   ...  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/09/02-2018.html  .-                                                                

~ **   2 Σεπτεμβρίου: Εορτή του Αγίου Μάμαντος

~   Γιορτάζουμε σήμερα 2 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Μάμαντος. Ο Άγιος Μάμας γεννήθηκε στη Γάγγρα της Παφλαγονίας το 260 μ.Χ., από γονείς χριστιανούς, το Θεόδοτο και τη Ρουφίνα, όταν αυτοί ήταν μέσα στη φυλακή, όπου πέθαναν προσευχόμενοι.
Έτσι ο Μάμας, βρέφος ακόμα, έμεινε ορφανός. Όμως, μια πλούσια χριστιανή γυναίκα, η Αμμία, τον υιοθέτησε και τον ανέθρεψε με στοργή μητρική και σύμφωνα με το πνεύμα του Ευαγγελίου. Επειδή δε ονόμαζε τη θετή του μητέρα συνεχώς μάμα, (δηλ. μαμά), ονομάστηκε Μάμας.
Όταν έγινε 15 χρονών, πιάστηκε από ειδωλολάτρες, διότι χωρίς φόβο, δημόσια, ομολογούσε το Χριστό. Τότε τον χτύπησαν αλύπητα. Κρέμασαν στο λαιμό του μολυβένιο βαρίδιο και τον έριξαν στη θάλασσα. Όμως με τη δύναμη του Θεού σώθηκε. Έπειτα τον ξανασυνέλαβαν και τον έριξαν σε αναμμένο καμίνι και μετά τροφή στα θηρία. Αλλά επειδή και απ’ αυτά σώθηκε θαυματουργικά, διαπέρασαν την κοιλιά του με τρίαινα. Και έτσι μαρτυρικά και ένδοξα αναχώρησε απ’ αυτή τη ζωή. Μας θυμίζει δε τα λόγια του Κυρίου, που είπε: «όστις ούν ταπεινώσει εαυτόν ως το παιδίον τούτο, ούτος εστίν ο μείζων εν τη βασιλεία των ουρανών» (Ματθαίου, ιη’ 4). Όποιος, δηλαδή, ταπεινώσει τον εαυτό του σαν το παιδάκι αυτό, αυτός είναι ο μεγαλύτερος στη βασιλεία των ουρανών.     Απολυτίκιο: Ήχος α’. Της Παφλαγόνου το κλέος, και Γαγγραίων το στήριγμα, φύλαξ και φρουρός των Κυπρίων, ανεδείχθης, Μαμά ένδοξε. Την Θάλασσαν διήλθες ώσπερ ζων, και ταύτης τρικυμίας χαλινών, θαυμασίως λάρνακά σου, Μόρφου τη πάλει, Μάρτυς κατεστήριξας- διό εν τη μνήμη σου, σοφέ, ευώδες μύρον βρύει εξ αυτής. Δόξα Θεώ τω ενεργούντι, διά σού πάσιν ιάματα.
~**  Αγιος Μάμας: Ενας θαρραλέος Αγιος της Πίστης μας

~  Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Νηστευτού, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως (†595) και του αγίου Μεγαλομάρτυρος Μάμαντος του θαυματουργού, ο οποίος γεννήθηκε στην Παφλαγονία από γονείς χριστιανούς, το Θεόδοτο και τη Ρουφίνα. 
Για την αγάπη τους στο Χριστό και την Εκκλησία, συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν. Προτού πεθάνουν από τις διάφορες κακουχίες και τα βασανιστήρια, η Ρουφίνα έφερε στη ζωή το Μάμα, ο οποίος από βρέφος, βίωσε την ορφάνια.
Όμως, μία πλούσια χριστιανή γυναίκα ανέλαβε την ανατροφή του. Επειδή το βρέφος συνήθιζε να φωνάζει τη γυναίκα αυτή «μάμα», ονομάστηκε Μάμας. Σε ηλικία 15 χρονών ο Μάμας συνελήφθη από ειδωλολάτρες και υποβλήθηκε σε φρικτά βασανιστήρια, λόγω της γενναίας δράσης του στη διδασκαλία του ιερού Ευαγγελίου. Η εμπειρία της φυλακής και η γνώση ότι είναι γόνος μαρτύρων, τού έδιναν θάρρος και δύναμη να αντέχει τα βάσανα και τις ταλαιπωρίες. Αρχικά τού κρέμασαν σιδερένια ράβδο στο λαιμό και τον έριξαν στη θάλασσα. Σώθηκε όμως και στη συνέχεια τον έριξαν σε αναμμένο καμίνι, από το οποίο και πάλι βγήκε σώος. Έπειτα τον έριξαν στα άγρια θηρία, τα οποία δεν τον άγγιξαν, αντίθετα του έδειχναν αγάπη. Σύμφωνα με την παράδοση, ένα λιοντάρι δέχθηκε τον Άγιο Μάμα στην πλάτη του και τον μετέφερε μακράν των άλλων θηρίων, εξ ου και η θεματογραφία της αγιογράφησής του. Τελικά, τον εκτέλεσαν με τρίαινα, παραδίδοντας έτσι το πνεύμα του στο δικαιοκρίτη Θεό. Ας προσευχηθούμε όπως ο Άγιος Μάμας να φέρει την ελευθερία στον ομώνυμο μητροπολιτικό ναό στου Μόρφου, στον Άγιο Μάμα των κοινοτήτων Γερολάκκου, Βιτσάδας και Κοντέας του κάμπου της Μεσαορίας και σε όλα τα σκλαβωμένα ιερά προσκυνήματα της πατρίδας μας. Πανηγυρίζει μεταξύ άλλων η ομώνυμη κοινότητα Αγίου Μάμα Λεμεσού, οι ναοί του Αγίου στον Προσφυγικό Συνοικισμό στη Λακατάμεια και το παρεκκλήσιο στο Παραλίμνι.
*** Η 6η Λευκή Νύχτα γέμισε το κέντρο της Καλαμάτας κόσμο (φωτογραφίες και βίντεο) 
Ο θεσμός της Λευκής Νύχτας στην Καλαμάτα, συμπλήρωσε χθες τα  6 του χρόνια, και ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου και βγήκε στο κέντρο της πόλης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ, όπου στους δρόμους του κέντρου βρέθηκε η φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, ενώ σε διάφορα σημεία της πόλης έγιναν κάποιες εκδηλώσεις.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η 6η Λευκή Νύχτα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4 το πρωί και οι διοργανωτές δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για την ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού.
Αν έχετε πρόβλημα με την εμφάνιση των φωτογραφιών πατήστε εδώ
Video: https://youtu.be/Y1lNh8D6HCo .-

*** Υπογραφή σύμβασης του Δήμου Τριφυλίας με εξειδικευμένο Ιατρό Εργασίας 
Σύμβαση με εξειδικευμένο Ιατρό Εργασίας σύναψε ο Δήμος Τριφυλίας στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και της προώθησης της πρόληψης και της προαγωγής υγείας.
Ο ιατρός Εργασίας, Θανασιάς Ευθύμιος, έχει πολύχρονη εμπειρία σε θέματα επαγγελματικής υγείας, καθώς παρέχει υπηρεσίες σε πολλούς ΟΤΑ και επιχειρήσεις.
Σχετικά με την παροχή υπηρεσιών Ιατρού Εργασίας στο Δήμο Τριφυλίας παρατίθενται χρήσιμες διευκρινίσεις, καθώς και το περιεχόμενό τους:
-Οι υπηρεσίες παρέχονται στους χώρους του Δήμου στα Δημαρχείο και τα Αμαξοστάσια. Απευθύνονται σε όλους τους εργαζομένους του Δήμου.
Οι υπηρεσίες του Ιατρού Εργασίας διέπονται από το ιατρικό απόρρητο και, συνεπώς, προστατεύονται πλήρως τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των δημοτικών υπαλλήλων.
Ο κ. Θανασιάς είναι διαθέσιμος σε 24ωρη βάση στο τηλέφωνο: 6948389635, φαξ: 2110117396 και e-mail: efthymios.thanasias @gmail. com.
Ο Ιατρός Εργασίας θα βρίσκεται στο ιατρείο του Δημαρχείου την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα.
 Υπηρεσίες -Τρόπος εργασίας 
Ο Ιατρός Εργασίας του Δήμου:
-Προβαίνει σε ιατρική εξέταση των εργαζομένων σχετικά με τη θέση εργασίας τους, μετά τη πρόσληψη τους ή την αλλαγή θέσης εργασίας, καθώς και περιοδικά σε ετήσια βάση
-Εκδίδει βεβαιώσεις καταλληλότητας για κάθε έναν εργαζόμενο σε ετήσια βάση
-Δημιουργεί ατομικό ιατρικό φάκελο υγείας για κάθε εργαζόμενο σε ηλεκτρονική μορφή
-Εξετάζει τους εργαζομένους κατά την επάνοδό τους στην εργασία έπειτα από σοβαρή νόσο ή ατύχημα και επανεκδίδει βεβαίωση καταλληλότητας, προκειμένου αυτοί να επιστρέψουν με ασφάλεια στην εργασία τους
-Αναλαμβάνει την εκπαίδευση των εργαζομένων στη βασική παροχή Α΄ Βοηθειών, καθώς και σε θέματα που αφορούν στην υγιεινή και την ασφάλεια στην εργασία
-Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ενημέρωσης και αγωγής υγείας σε επίκαιρα θέματα υγείας, όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, το αυξημένο σωματικό βάρος, η υπερλιπιδαιμία, το επαγγελματικό στρες και η έλλειψη επαγγελματικής ικανοποίησης
-Παρέχει επείγουσα θεραπεία σε περίπτωση ατυχήματος ή αιφνίδιας νόσου
-Εφαρμόζει πρόγραμμα προληπτικών εμβολιασμών. Ο κίνδυνος έκθεσης εργαζομένων συνεπάγεται την ανάγκη για εμβολιασμό σύμφωνα με τη νομοθεσία τηρώντας πρόγραμμα αναμνηστικών ή επαναληπτικών δόσεων. Ανάλογα με τη φύση της εργασίας πραγματοποιούνται: Τετανικός, Έναντι Ηπατίτιδας Β και έναντι Πνευμονιοκοκκικής νόσου
-Εκπονεί ακοομετρήσεις σε εργαζομένους σε θέσεις εργασίας με αυξημένο θόρυβο, και Σπιρομετρήσεις για την εκτίμηση της αναπνευστικής λειτουργίας των εργαζομένων ανάλογα με τη θέση εργασίας
-Παρέχει ιατρικές συμβουλές και γνωματεύσεις και εκδίδει παραπεμπτικά για τις απαραίτητες εξετάσεις των εργαζομένων
-Συνταγογραφεί (ηλεκτρονική συνταγογράφηση μέσω ΕΟΠΥΥ) σε εργαζομένους όπου απαιτείται (νόσος ή ατύχημα που σχετίζεται με την εργασία)
-Επιβλέπει και επιθεωρεί τους χώρους και τις θέσεις εργασίας, τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, καθώς και τον εξοπλισμό ασφαλείας για τον εντοπισμό των πιθανών κινδύνων για την υγεία των εργαζομένων και ακολούθως προτείνονται παρεμβατικά μέτρα βελτίωσης και εξυγίανσης
-Ενημερώνει για τη νομοθεσία που σχετίζεται με την Υγεία και Ασφάλεια της Εργασίας και τις σύγχρονες πρακτικές εφαρμογής της.

*** Λήγει η προθεσμία υπογραφής συμβάσεων για τη φοίτηση στα ΚΔΑΠ :

Τη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, λήγει η προθεσμία υπογραφής συμβάσεων για τη φοίτηση παιδιών σε ΚΔΑΠ. Καλούνται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, οι μητέρες που έχουν voucher (αξία τοποθέτησης) και δεν έχουν υπογράψει σύμβαση να προσέλθουν στο γραφείο 322, στο Β΄ κτήριο του Δημαρχείου, 2ος όροφος, προκειμένου να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27213 60779, αρμόδιος Αθανάσιος Τσιγαρίδης.
Επισημαίνεται ότι όσες μητέρες δεν ενεργοποιήσουν τα voucher εντός της προθεσμίας που έχει ταχθεί, τα χάνουν.

***  Ανήλικοι προσπάθησαν να κλέψουν σπίτι στην Καλαμάτα 
Να κλέψουν σπίτι στην Καλαμάτα, αποπειράθηκαν δύο ανήλικοι τα ξημερώματα της Παρασκευής,  αλλά  έγιναν αντιληπτοί και λίγες ώρες αργότερα συνελήφθησαν.
Ειδικότερα, ένας 17χρονος και ένας 15χρονος επιχείρησαν να μπουν σε μονοκατοικία, όμως έγινα αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τους εντόπισαν στην Καλαμάτα και τους συνέλαβαν εντός του ορίου του Αυτοφώρου.

***  Για τη Δημοτική Αστυνομία 
Eπικοινώνησε μαζί μας αναγνώστρια αγανακτισμένη  με τη συμπεριφορά της Δημοτικής Αστυνομίας, στο λιμάνι της Καλαμάτας, την ημέρα των εγκαινίων του νέου πολυκαταστήματος.
Αρχικά, όπως μας είπε, τα εγκαίνια καθυστέρησαν γιατί δεν είχε αφιχθεί στην ώρα του ο Δήμαρχος.  Περιπαιχτικά, όμως, όπως συνέχισε, όταν ο κ. Νίκας ήρθε, έφερε μαζί του και τη… Δημοτική Αστυνομία.
Μας περιέγραψε πως όπως ήταν αναμενόμενο λόγω των εγκαινίων, στην περιοχή υπήρχε μεγάλη προσέλευση κόσμου και πολλά αυτοκίνητα. Η ίδια είχε μεταβεί στην περιοχή μαζί με επισκέπτες που φιλοξενούσε. Στάθμευσαν τα οχήματά τους, στην οδό Μιαούλη, από την πλευρά του Λιμενικού Πάρκου. Επιστρέφοντας βρήκαν στα οχήματα ωραιότατες κλήσεις των 40 ευρώ της Δημοτικής Αστυνομίας για παράνομη στάθμευση. Πρόσθεσε δε, ότι δεν ήταν όλα τα σταθμευμένα αυτοκίνητα «γραμμένα».
Όταν διαμαρτυρήθηκαν στο Δήμο, τους είπαν ότι εκεί απαγορεύεται η στάθμευση και η γυναίκα μας περιέγραψε ότι αναζήτησαν πινακίδα και το μόνο που βρήκαν ήταν μία μακριά από το σημείο, και χωμένη σε κάτι δέντρα.
Αναρωτήθηκε αν όλο αυτό το σκηνικό στήθηκε επίτηδες ή όχι.
Πάντως, κατά καιρούς έχουν σημειωθεί αρκετά παράπονα για τη Δημοτική Αστυνομία και τον τρόπο που λειτουργεί. Πρόσφατα υπήρξε κι άλλη διαμαρτυρία, ότι κάποιοι από τους Δημοτικούς Αστυνόμους συνηθίζουν να παραφυλάνε και μόλις δουν αυτοκίνητο να σταματάει, στο ένα λεπτό το έχουν γράψει, μη δίνοντας ούτε 5λεπτο περιθώριο, μήπως ο οδηγός έχει πεταχτεί να αγοράσει κάρτα.
Κανείς δεν είπε να μην κάνουν τη δουλειά τους και εννοείται πως πρέπει να υπάρχει τάξη στο κυκλοφοριακό, αλλά να μη περνάμε στο άλλο άκρο.  Β.Β. 

***  Ανοιχτή πρόσκληση Μάκαρη στους πολίτες της Καλαμάτας 
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης και η δημοτική παράταξη "Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες" διοργανώνουν αύριο, στις 7.00 το απόγευμα, σε αίθουσα του ξενοδοχείου REX, γενική συνέλευση μελών και φίλων, προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος που θα κινηθεί η παράταξη ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019.
Στο κάλεσμά του ο κ. Μάκαρης σημειώνει, μεταξύ άλλων ότι στοχεύοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου Καλαμάτας προς όφελος των πολιτών, "καλούμε τα μέλη και τους φίλους της παράταξης σε γενική συνέλευση, με κύρια θέματα την εκλογή συντονιστικών οργάνων, την επικαιροποίηση του προγράμματος, την εκλογική στρατηγική και τη διεύρυνση της παράταξης.
Επίσης, επειδή πάντα πιστεύουμε στη συνεργασία προσώπων και συλλογικοτήτων που συμμερίζονται κοινές αρχές και θέσεις και βάζουν στην άκρη την όποια κοινωνική, ιδεολογική, πολιτική ή ηλικιακή αφετηρία, καλούμε στη γενική συνέλευση όλους τους συνδημότες μας που θα ήθελαν να συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια, συμμετέχοντας ενεργά στις διαδικασίες μιας παράταξης που πρόσφερε στην τοπική κοινωνία και μπορεί να προσφέρει περισσότερα ως Δημοτική Αρχή». Α.Π.

*** Συλλήψεις για μικροαδικήματα σε επιχείρηση στην Μεσσηνία 
Για μικροαδικήματα συνελήφθησαν 26 άτομα στη Μεσσηνία, στα πλαίσια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων και στους 5 νομούς της περιφέρειας, έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.028 άτομα, εκ των οποίων 768 ήταν Έλληνες και 260 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 753 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 145 άτομα, από τα οποία 81 ήταν Έλληνες και 64 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 87 άτομα.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 415 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 7 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:
  • Τρεις Έλληνες, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Οκτώ Έλληνες και 2 αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δέκα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους, εκ των οποίων ο ένας και για καταδικαστικά έγγραφα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Παράλληλά, την Παρασκευή το απόγευμα συνελήφθη στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 42χρονος αλλοδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

***  Ανακοίνωση ΜΕΣΚ για τη φίμωση της προέδρου του στην τελετή λήξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης 
Διευκρίνιση του Συλλόγου με παράθεση των πραγματικών γεγονότων
Ανακοίνωση για την απαξίωση στο πρόσωπο της προέδρου του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας (Μ.Ε.Σ.Κ.) και του ίδιου του Συλλόγου, με τη φίμωση της προέδρου του στην τελετή λήξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες», εξέδωσε και ανήρτησε χθες στο facebook ο ΜΕΣΚ, παραθέτοντας τα πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν!
Η ανακοίνωση του ΜΕΣΚ έχει ως εξής: «Επειδή η πρόσφατη απαξίωση στο πρόσωπο της προέδρου του ΜΕΣΚ και άρα στον ίδιο το Σύλλογο (με τη φίμωση της στην τελετή λήξης του 14ου Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών) πυροδότησε μια σειρά από συζητήσεις τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στον τοπικό Τύπο, ο ΜΕΣΚ θέλει να διευκρινίσει: Πώς ούτε ήταν ούτε είναι στις προθέσεις του να εμπλακεί σε κανενός είδους πολιτικές αντιπαραθέσεις. Δεν τον αφορούν. Μακριά από μας αυτές οι λογικές. Είμαστε πολιτιστικός Σύλλογος και αυτό επιθυμούμε να υπηρετήσουμε, ανεξαρτήτως κομματικών αποχρώσεων μεταξύ των μελών. Πεποίθησή μας είναι πως ο πολιτισμός είναι κοινός τόπος, που μπορεί και δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να επικεντρωθούν σε όσα τους ενώνουν. Επειδή, όμως, οι Σύλλογοι απαρτίζονται από μονάδες και όλοι μας τον εαυτό μας, (ανεπάρκειες, φιλοδοξίες κ.λπ.), τον κουβαλάμε μαζί μας, δημιουργούνται και παρατράγουδα και παρανοήσεις.
Ο Σύλλογος δε φέρει καμία ευθύνη γι’ αυτά. Ο καθένας κρίνεται. Κανείς δε δικαιούται να προωθεί τις προσωπικές του φιλοδοξίες στην πλάτη του Συλλόγου. Όπου το παρατηρούμε, βγαίνουμε και το στιγματίζουμε. Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν υπάρχουν παρόμοιες τάσεις μεταξύ των μελών. Αλλά "Κυριακή κοντή γιορτή…". Και "όπερ έδει δείξαι". Και τώρα στα πρόσφατα καθ ημάς. Προς αποφυγήν περαιτέρω παρανοήσεων παραθέτουμε τα γεγονότα, όπως ακριβώς συνέβησαν. Τελετή λήξης στα Φιλιατρά. Πάντοτε, όλα μα όλα τα χρόνια, ο δήμαρχος ανεβαίνει στην αρχή για να απευθύνει χαιρετισμό και τη λήξη την κάνει ο πρόεδρος της Κοινωφελούς και η πρόεδρος του ΜΕΣΚ.
Πριν ξεκινήσουν τα χορευτικά, στο πλάι της εξέδρας ήμαστε η κα Τουρκολιά, η υποφαινόμενη, η κα Φώφη Στυλιανού και η κα Δρούλια (συμπαρουσιάστρια). Η κα Στυλιανού δίνει τις τελευταίες οδηγίες στην κα Δρούλια και της επισημαίνει το χρονικό σημείο κατά το οποίο θα καλέσει την πρόεδρο του ΜΕΣΚ επί σκηνής. Πράγμα το οποίο η κα Δρούλια δεν έκανε ποτέ. Όταν δε κατέβηκε από την σκηνή και τη βουτήξαμε στην κυριολεξία ζητώντας εξηγήσεις για την απαράδεκτη συμπεριφορά της, η απάντηση ήταν: «Δεν ήξερα τι θα πεις...».
Εδώ να σημειώσουμε ότι η κα Δρούλια αποτελεί μέλος του Δ.Σ. του ΜΕΣΚ και, μάλιστα, κατέχει τη θέση της γραμματέως του Συλλόγου. Επίσης, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η νέα συμπαρουσιάστρια δε φέρει καμία ευθύνη, κατά την άποψή μας, διότι και νέα είναι και την πρακτική που ακολουθείται δεν είναι σε θέση να γνωρίζει, και επιπλέον η συνεννόηση έγινε με την κα Δρούλια και την κα Στυλιανού.
Το Δ.Σ του ΜΕΣΚ».  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Θερινές εκπτώσεις: Υποτονική αύξηση της κίνησης στην Καλαμάτα, μία από τα ίδια για Κυπαρισσία 
Χαμηλότερος των προσδοκιών του εμπορικού κόσμου φαίνεται πως ήταν ο τζίρος των φετινών θερινών εκπτώσεων, καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), δεν ξεπέρασε το «ψυχολογικό όριο» των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα ειδικότερα στοιχεία, στην Καλαμάτα η αύξηση έφτασε μέχρι 10%, ενώ στην Κυπαρισσία κινήθηκε στα περσινά επίπεδα, όπως δήλωσαν οι κατά τόπους Εμπορικοί Σύλλογοι.
Οι θερινές εκπτώσεις ολοκληρώνονται τυπικά σήμερα, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται αρκετές επιχειρήσεις να συνεχίσουν τις προσφορές και την επόμενη εβδομάδα. Οι απώλειες δεν ήταν παντού οι ίδιες, με το μεγαλύτερο πλήγμα να δέχονται οι μεμονωμένες μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ από την άλλη το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης καλύφθηκε από τις μεγάλες αλυσίδες, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν μεγαλύτερα ποσοστά έκπτωσης. Η διαφοροποίηση ανάμεσα σε «μικρούς» και «μεγάλους» δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση καινούργιο στοιχείο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια εντείνεται ολοένα και περισσότερο, καθώς η οικονομική κρίση συνετέλεσε καθοριστικά στη συγκέντρωση σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες του λιανεμπορίου.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις εκτιμήσεις της ΕΣΕΕ, η μέση μείωση των πωλήσεων πανελλαδικά ήταν της τάξης του 10%. Στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα και ο Πειραιάς, η μείωση του τζίρου σε σύγκριση με τις θερινές εκπτώσεις του 2017 υπολογίζεται ότι ήταν έως 10%, ενώ στη Θεσσαλονίκη αρκετά μεγαλύτερη, 11% έως 20%.
Σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπως στην Πάτρα και τη Λάρισα, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν φέτος στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, ενώ υπήρχαν κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις, όπου καταγράφηκε αύξηση των πωλήσεων, όπως - για παράδειγμα- στην Καλαμάτα, εξέλιξη που πιθανώς σχετίζεται με τη μεγάλη ενίσχυση του τουρισμού στην περιοχή.
Σε σύνολο 67 εμπορικών συλλόγων, οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ (ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ), αύξηση των πωλήσεων ανέφεραν μόλις τρεις (Σερρών, Κεφαλονιάς - Ιθάκης και Καλαμάτας), μείωση 36, ενώ οι υπόλοιποι 28 εκτιμούν ότι ο τζίρος παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με το περσινό καλοκαίρι.
 Εμπόριο δύο ταχυτήτων
Εκτός από τον τόπο όπου βρίσκεται μία επιχείρηση, τον πλέον καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει το μέγεθός της, εάν δηλαδή πρόκειται για μικρή ή πολύ μικρή και μεμονωμένη ή ανήκει σε λιανεμπορική αλυσίδα. Η ΕΣΕΕ δεν παραλείπει να κάνει λόγο για εμπόριο δύο ταχυτήτων, ενώ αποδίδει ακριβώς σε αυτή τη διαφοροποίηση το γεγονός ότι τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής δείχνουν συνήθως αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών το κρίσιμο δίμηνο των θερινών εκπτώσεων.
Ας σημειωθεί εδώ ότι ο δείκτης κύκλου εργασιών της ΕΛΣΤΑΤ αναφέρεται σε επιχειρήσεις με ετήσιο κύκλο εργασιών ίσο ή μεγαλύτερο των 200.000 ευρώ. Τα στοιχεία, πάντως, της ΕΛΣΤΑΤ για τον τζίρο στο λιανεμπόριο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2018 πρόκειται να δημοσιοποιηθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου και τέλη Οκτωβρίου, αντιστοίχως.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδη, η υπερφορολόγηση αποτελεί το βασικό αίτιο για τη συρρίκνωση του τζίρου (σημειώνεται ότι η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος καταβάλλεται μέχρι το τέλος Ιουλίου και συνολικά φέτος ήταν ύψους 1,2 δισ. ευρώ), ενώ ούτε η «εισαγόμενη κατανάλωση», η κατανάλωση δηλαδή από τους αλλοδαπούς τουρίστες, ήταν αρκετή για να αντισταθμίσει τις απώλειες.
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

***  Μια υπογραφή απομένει για να κηρυχθεί προστατευόμενη ζώνη ο Κυπαρισσιακός 
Η υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, απομένει για να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την ανακήρυξη του Κυπαρισσιακού Κόλπου σε προστατευόμενη ζώνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρέδωσαν πριν από μερικές ημέρες το τελικό κείμενο στον υπουργό Γ. Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό, Σωκράτη Φάμελλο.
Ο ανασχηματισμός δεν επηρέασε το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, καθώς τόσο ο κ. Σταθάκης όσο και ο κ. Φάμελλος αξιολογήθηκαν θετικά από τον πρωθυπουργό και παρέμειναν στις θέσεις.
Οι πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς» αναφέρουν ότι έχουν μπει και οι δύο υπουργικές υπογραφές και ότι πιθανότατα μέσα στο Σεπτέμβριο θα υπογράψει και ο κ. Παυλόπουλος, ώστε να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα.
Όπως είναι σε θέση να πληροφορηθεί η εφημερίδα «Πατρίς», το τελικό σχέδιο του Διατάγματος έχει λάβει υπόψη του –ως ένα βαθμό- τις εισηγήσεις των αυτοδιοικητικών της Ηλείας για το όριο αρτιότητας στη δόμηση των κατοικιών. Η γενική ρύθμιση προβλέπει τη διατήρησή τους στα 20 στρέμματα, σύμφωνα με την αρχική υπόδειξη του Συμβουλίου της Επικρατείας, ωστόσο θα υπάρχει ρητά διατυπωμένη διάταξη εξαίρεσης ορισμένων περιοχών, όπου το όριο θα πέφτει στα δέκα στρέμματα, για να μην αποκλείσει την πλειονότητα των μικροϊδιοκτητών από την οικοδόμηση κατοικίας.
Υπενθυμίζεται ότι η μείωση του ορίου στα δέκα στρέμματα ήταν η σημαντικότερη ένσταση των Ηλείων αιρετών, καθότι ο κλήρος είναι διάσπαρτος στην περιοχή και λίγοι κάτοικοι έχουν στην ιδιοκτησία τους είκοσι στρέμματα για να μπορούν να χτίσουν. Κάτι τέτοιο, όπως είχε αναφερθεί σε ευρεία σύσκεψη, θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε «κύμα» αγοραπωλησιών και βαθμιαία στη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια ισχυρών οικονομικών παραγόντων.

~

*** Αθλητικά Νέα  :
*** «Χρυσοί» Νέοι στο πόλο!
Το... θαύμα έγινε πάλι και η Εθνική πόλο Νέων πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, νικώντας στον τελικό το Μαυροβούνιο 14-12 και κατακτώντας το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της. 
Η Εθνική πόλο Νέων είναι και πρωταθλήτρια Ευρώπης! Οι παίκτες του Τεό Λοράντου νίκησαν στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Μινσκ το Μαυροβούνιο 14-12 και κατέκτησαν το τρόπαιο, επαναλαμβάνοντας το θρίαμβο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πέρυσι. 
Η Εθνική μπήκε πολύ άσχημα στο παιχνίδι, παίζοντας κακή άμυνα και οι Μαυροβούνιοι έφτασαν στο 4-1. Η Εθνική μείωσε 5-3 με δύο γκολ του Γκιουβέτση στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου. 
«Ανεβάζοντας» την απόδοσή της στην άμυνα, η Εθνική με γκολ του Νικολαΐδη μείωσε σε 5-4 και ισοφάρισε σε 7-7 ενάμισι λεπτό πριν το τέλος του δευτέρου οκταλέπτου. Με γκολ του Αλαφραγκή, 2’’ πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου η Εθνική προηγήθηκε για πρώτη φορά 8-7. 
Στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, η Εθνική έφτασε στο 9-7 με γκολ του Παπαναστασίου. Οι Μαυροβούνιοι μείωσαν με τον Μάτκοβτς, αλλά δύο συνεχόμενα γκολ του Γκιουβέτση έφεραν το 12-9, σκορ του τρίτου οκταλέπτου.

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νικολαΐδη η Εθνική έφτασε στο 13-9 στο ξεκίνημα του τετάρτου οκταλέπτου. Οι Μαυροβούνιοι μείωσαν, αλλά ο Κάκαρης διατήρησε το +4 από την περιφέρεια. Οι Μαυροβούνιοι με δύο γκολ του Ράντοβιτς στα δύο τελευταία λεπτά μείωσαν απλά στο τελικό 14-12. 
Τα οκτάλεπτα: 5-3, 7-8, 9-12, 12-14 
Μαυροβούνιο: Φρανέτα 1, Ντζ. Ράντοβιτς 5, Μάτκοβιτς 3, Ντ. Ράσκοβιτς 1, Τσέτσκοβιτς 1, Μιγιούσκοβιτς 1 
Ελλάδα: Ρομπόπουλος 1, Γκιουβέτσης 5, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 3, Αλαφραγκής 1, Καλογερόπουλος 1, Κάκαρης 1


Παναθηναϊκός-Λαμία  3-1, 
(1-1) .- ^ 
Τα  γκολ : 15΄ Ιωάννης Μπουζούκης ,[ 15' Γκοοοολ ! 1-0 ο Παναθηναϊκός, με τον Μελισσά να κάνει το λάθος, τον Χατζηγιομβάνη να "πατάει" τη μπάλα στον Μπουζούκη, ο οποίος εξαπολύει ένα μακρινό δυνατό σουτ, ανοίγοντας το σκορ καθώς η μπάλα έχει κοντράρει και στον Αναστασιάδη.] ., 36΄ 36' Γκοοοολ ! 1-1 η Λαμία, με τον Αντέτζο να παίρνει την κεφαλιά μετά από γέμισμα του Μπλάζιτς και να νικάει τον Διούδη, ισοφαρίζοντας σε 1-1., 70' Γκοοοολ! 2-1 ο Παναθηναϊκός, με τον Καμπετσή να βγάζει ωραία πάσα για τον Εμμανουηλίδη, ο οποίος με πολύ ωραίο πλασέ νικάει τον Μιελισσά και δίνει ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του. 87' Πέναλτι για τον Παναθηναϊκό, με τον Χατζηγιοβάνη να ανατρέπεται από τον Αντέτζο! [ 88' Γκοοοολ ! 3-1 ο Παναθηναϊκός, με τον Δημ.  Κουρμπέλη να ευστοχεί από την άσπρη βούλα, στέλνοντας τον Μελίσσα από την άλλη πλευρά, και να "κλειδώνει" τη νίκη για την ομάδα του! ] , 
Κάρτες , κίτρινες  :52' Κίτρινη κάρτα στονΜπλάζιτς, για φάουλ στον Μπουζούκη.,.56' Κίτρινη κάρτα στον Κολοβέτσιο, για φάουλ πάνω στον Έπσταϊν., 58' Κίτρινη κάρτα στονΒασιλαντωνόπουλο για μαρκάρισμα πάνω στον Χατζηγιοβάνη. , 72' Κίτρινη κάρτα στον Στάικο, για σκληρό φάουλ πάνω στον Δημούτσο. ,79' Κίτρινη κάρτα στον Αντέτζο, για φάουλ στον Χατζηγιοβάνη. , 
Διαιτητής  :Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Αλέξανδρος Τσαμούρης του Συνδέσμου Πειραιά.

Συγκεκριμένα, την 11αδα των «πράσινων» αποτελούν οι: Διούδης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Μαυρομμάτης, Στάικος, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης και Μουνιέ. 
Όσο για την 11άδα της Λαμίας; Αυτή αποτελείται από τους: Μελισσά, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Αναστασιάδη, Βασιλαντωνόπουλο, Μπλάζιτς, Δημούτσο, Βάντερσον, Καραγκούνη, Έπσταϊν και Μπαράλες.
Στον πάγκο του Παναθηναϊκού θα καθίσουν οι Κότσαρης, Γιόχανσον, Χατζηθεοδωρίδης,Εμμανουηλίδης, Τζανδάρης, Κάτσε και Καμπετσής.
~ Οικονόμου και Δώνης είναι εκτός αποστολής αλλά στα... επίσημα του ΟΑΚΑ όπως και ο Σπύρος Μαραγκός!
~* Διπλή αλλαγή στην ανάπαυλα για τον Παναθηναϊκό. Γιόχανσον και Καμπετσής μέσα, Κουλιμπαλί καιΠούγγουρας έξω. ,55' Αλλαγή για τη Λαμία. Μέσα Μπουλούλης, ο έξω ο Καραγκούνης. , 57' Ολοκληρώνει τις αλλαγές του ο Δώνης, με τον Εμμανουηλίδη να παίρνει τη θέση του Μουνιέ. , 73' Διπλή αλλαγή για τη Λαμία. Οσμάν και Τσούκαλος στις θέσεις των Δημούτσου και Βασιλαντωνόπουλου αντίστοιχα. - 3΄ λεπτά τα λεπτά των καθυστερήσεων .-  
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ  0-1 ,(0-1) .- ^ 
Τα γκολ : 33΄ πεν. Πέτρος Μάνταλος [32' - ΠΈΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! αμφισβητούμενο , Ο Μάνταλος μπήκε από αριστερά στην περιοχή, προσπάθησε ν' αποφύγει τον Κώτσιρα και αφότου εκείνος σήκωσε το χέρι για να τον εμποδίσει, έπεσε στο έδαφος., Ο ίδιος ο Μάνταλος αναλαμβάνει την εκτέλεση και νικώντας τον Παπαδόπουλο (που έπεσε σωστά στην αριστερή γωνία) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! ] --,Διαιτητής : Ιωάννης Παπαδόπουλος -
Κάρτες , κίτρινες : 23' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ  ,η βλέπει ο Εζεεκίλ Πόνσε, που ύψωσε επικίνδυνα το πόδι σε μια μονομαχία στον χώρο του κέντρου. , Εν τω μεταξύ ο Γιάννης  Κώτσιρας είδε και την κίτρινη κάρτα για τη φάση του πέναλτι. 45΄Πέτρος Μάνταλος Τη δέχεται ο Μάνταλος για ένα δυνατό μαρκάρισμα στον χώρο του κέντρου.  60' - Κίτρινη κάρτα για τον Αστέρα  ,Τριανταφυλλόπουλος  ,Τη βλέπει ο Τριανταφυλλόπουλος για ένα δυνατό τάκλιν στον Λιβάγια. , 85' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ ,Τη δέχεται ο Άλεφ, που εμπόδισε την εκτέλεση ενός φάουλ στο κέντρο. ,89' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ ,Τη δέχεται ο Οικονόμου για καθυστέρηση. .-
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μαρτίνες, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Τσιλιανίδης, Κυριακόπουλος, Μανιάς.-
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας, Μάνταλος, Λιβάγια, Πόνσε .-
Στον πάγκο για τους Αρκάδες οι: Αθανασιάδης, Ματρικάρντι, Βαλιέντε, Μπελόκ, Βλάχος, Γκράθια, Δουβίκας.-
Στον πάγκο για την "Ένωση" οι: Τσιντώτας, Λόπες, Τσόσιτς, Μοράν, Άλεφ, Κλωναρίδης, Γιακουμάκης.-
~** 46' - Αλλαγή για τον Αστέρα ,Στη θέση του Πασαλίδη μπαίνει ο Βαλιέντε. ,65' - Αλλαγή για την ΑΕΚ ,Ο Λόπες αντικαθιστά τον Πόνσε. , 65' - Αλλαγή για τον Αστέρα , Στη θέση του Τσιλιανίδη μπαίνει οΦερνάντες., 66' - Αλλαγή για την ΑΕΚ , Ο Μπακάκης αισθάνεται ενοχλήσεις και δίνει αναγκαστικά τη θέση του στον Τσόσιτς. 73' - Αλλαγή για τον Αστέρα , Στη θέση του Μαρτίνες μπαίνει ο Δουβίκας. ,83' - Αλλαγή για την ΑΕΚ , Ο Άλεφ μπαίνει στο γήπεδο αντί του Μάνταλου.-
~* 90': Τρία λεπτά θα είναι οι καθυστερήσεις.-

Ατρόμητος-Ξάνθη  0-0 ,(0-0) .- ^
Τα γκολ :
Διαιτητής :Διαιτητής του ματς ο Εμμανουήλ Σκούλας. -
Κάρτες , κίτρινες : 40' Κίτρινη κάρτα στον Γιαννούλη για ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Καντά. , 52' Κίτρινη κάρτα στον Ρισβάνη. ,54' Κίτρινη κάρτα του Σιλά για σκληρό φάουλ στον Μούγιακιτς. ,90' Κίτρινη κάρτα στον Φασίδη. ,.-
Η ενδεκάδα του Ατρόμητου (4-1-2-1-2): Μέγιερι - Σάκιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης - Μάντσον - Μπουσουλάτζιτς, Βασιλακάκης - Μπρούνο - Μανούσος, Κουλούρης .-
Η ενδεκάδα της Ξάνθης (4-2-3-1): Ζίβκοβιτς - Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Κασάδο, Σιλά - Καμαρά, Ντε Λούκας - Φασίδης, Καντά, Κίκε Μπουλά - Γέντρισεκ .-
Στον πάγκο για τον Ατρόμητο οι Θεοδωράκης, Καρασαλίδης, Νάτσος, Ούμπιντες, Κωτσόπουλος, Μούγιακιτς, Ενσικουλού.-
Στον πάγκο για την Ξάνθη οι Γκαραβέλης, Αλμέιδα, Μελιόπουλος, Κοβάσεβιτς, Μελισσόπουλος, Κάστρο, Σουλεϊμάν.-
~*  34' Τραυματίστηκε ο Κίκε, μίνι διακοπή στο ματς.., 38' Πρώτη αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Κοβάτσεβιτςπήρε τη θέση του τραυματία Κίκε. , 61' Δεύτερη αλλαγή για τον Ατρόμητο, με τον Ούμπιδες να παίρνει τη θέση του Μανούσου. , 73' Δεύτερη αλλαγή για την Ξάνθη, με τον Κάστρο να αντικαθιστά τον Καντά. , 75' Τρίτη αλλαγή για τον Ατρόμητο, με τον Ενσικουλού να παίρνει τη θέση του Μπουσουλάτζιτς , 85' Τρίτη αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Ντινίς Αλμέιδα παίρνει τη θέση του Γέντρισεκ. ,-
~* Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων. --
 ------------------------------
Κυριακή 02/09/2018 :

Αρης-ΑΕΛ  2-0 , (0-0) .- ^ 
Τα γκολ : 71΄ Γιουνές , [72' Γκοοοολ! 1-0 ο Άρης, με τον Γιουνές να στέλνει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα με το... στήθος, μετά τη σέντρα του Τζανακάκη από τα δεξιά και να λυτρώνει την ομάδα του.] , 75΄ Ντιγκινί, [75' Γκοοοολ! 2-0 ο Άρης, με τον Γκαρσία να σεντράρει από δεξιά, τον Ντιγκινί να σουτάρει, τη μπάλα να κοντράρει και τελικά να καταλήγει στα δίχτυα του Κρίστινσον.] , -
Διαιτητής :Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Γιώργος Τζοβάρας του Συνδέσμου Φθιώτιδας.-
Κάρτες , κίτρινες : 28' Κίτρινη κάρτα στον Φατιόν.,29' Κίτρινη κάρτα στον Δεληζήση. ,63' Κίτρινη κάρτα στον Γκόλια. ,73' Κίτρινη κάρτα στον Μιλοσάβλιεβιτς., 78' Κίτρινη κάρτα στον Γκοΐκοβιτς. , 86' Κίτρινη κάρτα στον Χούμπτσεφ., .-
Ο Άρης ξεκινάει το ματς με τους: Κουέστα, Τζανακάκη, Βαλεριάνο, Βέλεθ, Δεληζήση, Μπάσα, Ματίγια, Γκαρσία, Ντιγκινί, Γκάμα και Γιουνές.-
Όσο για την 11άδα της Λάρισας; Αυτή αποτελείται από τους: Κρίστινσον, Γρομητσάρη, Γκόλια, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Πίτι, Μιλοσάβλιεβιτς, Σαχίτι, Ντέλετιτς, Κούνιτς και Γκοϊκοβιτς.
Στον πάγκο για τον Άρη θα βρίσκονται οι: Αναγνωστόπουλος, Σόουζα, Κωνσταντινίδης, Ναζλίδης, Ιντζόγλου, Μενέντεζ και Κολάσο.-
Ενώ αναπληρωματικοί για τη Λάρισα είναι οι: Γκέκας, Τριποτσέρης, Μπάλλας, Μορσί, Καρανίκας, Λεοζίνιο και Νούνιτς.-
~* Αλλαγή για τη Λάρισα, στην ανάπαυλα, με τον Σαχίτι να δίνει τη θέση του στον Καρανίκα., 64' Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΛ. Μέσα ο Νούνιτς έξω ο Κούνιτς. ,77' Αλλαγή για τον Άρη. Μέσα ο Κολάσο, έξω ο Ντιγκινί. , 77' Κλείνει τις αλλαγές της ΑΕΛ. Μέσα ο Μορσί, έξω ο Ντέλετιτς., 81' Ο Ματίγια δίνει τη θέση του στον Μενέντεζ, για τον Άρη. , 85' Ο Ναζλίδης παίρνει τη θέση του Γκάμα με τον Άρη να κλείνει τις αλλαγές του.-
~* 90' Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων.-
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ  0-1 , (0-0) .- ^ 
Τα γκολ  68' Γκολ ο ΠΑΟΚ, 0-1! Ελ Καντουρί, [Ωραία κίνηση του Ελ Καντουρί από τ' αριστερά μέσα στην περιοχή και τελείωμα με το αριστερό με συρτό σουτ, στα δίχτυα του Μανοΐλοβιτς η μπάλα.] ,
Διαιτητής :Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου. Βοηθοί: Βασίλειος Καμπούρης, Αντώνιος Καρατζίκας Τέταρτος Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος .-
Κάρτες , κίτρινες : 18' Κίτρινη στον Χατσερίντι , 
Πανιώνιος (Ζοζέ Ανιγκό): Μανοΐλοβιτς, Ντομίνγκες, Μπανανά, Κούρντι, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Καμαρά, Κεϊτά, Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι .- 
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κατσερίντι, Κρέσπο, Μάτος, Βιεϊρινια, Σάκχοφ, Μαουρίτσιο, Ελ Καντουρί, Ουάρντα, Πέλκας, Πρίγιοβιτς .-
Στον πάγκο των κυανέρυθρων: Μαλέρμπ, Σταυρόπουλος, Μανθάτης, Άλι, Πίρις, Άλμπεκ, Σαραμαντάς .
Στον πάγκο των φιλοξενούμενων: Ρέι, Τόσκα, Μαλεζάς, Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Λημνιός και Ακπόμ .-
~*  65' Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Μανθάτης αντί Καμαρά στο ματς , 85' Τελευταία αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Κάνιας αντί του Πρίγιοβιτς , 85' Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Σιντί Αλί αντί Σπιριντόνοβιτς ,  .-
~* Μικρή διακοπή στο ματς από τον διαιτητή ,Κάτι λέει με τον τέταρτο. Προφανώς για να γίνουν συστάσεις στους οπαδούς του Πανιώνιου ,.Έγινε ρίψη φωτοβολίδας και αν γίνει κάποιο άλλο... παρατράγουδο θα διακοπεί οριστικά το παιχνίδι . , .-
~* Επτά λεπτά οι καθυστερήσεις .-


Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα   5-0 , (2-0) .- ^ 
Τα γκολ 33' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ! Εξαιρετική 25άρα μπαλιά του Καμαρά από τον άξονα, κάνει την κίνηση πολύ γρήγορα ο Ομάρ και με κεφαλιά προλαβαίνει την άστοχη έξοδο του Βελλίδη για το 1-0. , 40' ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! Στην προσπάθειά του ο Τζημόπουλος να διώξει, στέλνει την μπάλα στο απλωμένο χέρι του και δίνεται πέναλτι , 41' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! 2-0 Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΣΤΟΧΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΕΝΑΛΤΙ ,55' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΤΕΝΣΕ! 3-0! Ωραία συνεργασία του Γκερέρο με τον Φορτούνη, ο τελευταίος γύρισε την μπάλα στον Ποντένσε, που δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 3-0.,90' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! ΣΚΟΡΕΡ Ο ΓΚΕΡΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ 4-0! Ο Τσιμίκας ξεδίπλωσε την αντεπίθεση, έδωσε στον Γκερέρο που άρχισε την προσπάθειά του από το χώρο της μεσαίας γραμμής, ξεπέρασε και τον Τζημόπουλο και με πλασέ έκανε το 4-0. ,  92' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! ΣΚΟΡΕΡ Ο ΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 5-0! Σέντρα του Ομάρ, πλασέ με τη μία του Μεριά που ήταν ολομόναχος και το 5-0 είναι γεγονός .-
Διαιτητής :Διαιτητής: Φώτιος Φωτιάδης Α’ βοηθός: Χρήστος Ακρίβος Β’ βοηθός: Ιορδάνης Δημητριάδης 4ος: Άγγελος Ευαγγέλου .-
Κάρτες , κίτρινες :19' Κίτρινη κάρτα στον Ξύδα45'+1' Κίτρινη κάρτα στον Τσιμίκα ,67' Κίτρινη κάρτα στον Λίλα ,85' Κίτρινη κάρτα στον Τζημόπουλο , 
Ολυμπιακός: Γιαννιώτης - Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας - Μπουχαλάκης, Καμαρά - Φετφατζίδης, Φορτούνης, Ποντένσε - Γκερέρο.-
ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης - Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Κακούμπα - Κάστρο, Λίλα, Νικολιάς, Κούζικ - Ξύδας, Κρίζμαν .-
Πάγκος Ολυμπιακού: Χουτεσιώτης, Νάτχο, Χριστοδουλόπουλος, Γκιγέρμε, Μιράντα, Μάνος, Τοροσίδης. - Πάγκος ΠΑΣ Γιάννινα: Μιχαήλ, Μυστακίδης, Βιντάλ, Τσικάρσκι, Σκόνδρας, Γιάκος, Σιόντης .-
~*  34' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Εκτός ο Ξύδας, μέσα ο Μυστακίδης , 57' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Εκτός ο Βούκοβιτς, μέσα ο Μιράντα   ,71' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Εκτός ο Φορτούνης, μέσα ο Χριστοδουλόπουλος ,74' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Εκτός ο Μπουχαλάκης, μέσα ο Νάτχο , 74' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Εκτός ο Νικολιάς, μέσα ο Βιντάλ .,77' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Εκτός ο Λίλα, μέσα ο Σιόντης .-

-----------------------------
Δευτέρα 03/09/2018 :

Λεβαδειακός-Απόλλων Σμύρνης

Παναιτωλικός-ΟΦΗ

~**  1η αγωνιστικής  Αποτελέσματα Σ/Κ/Δ  24, 25, 26/08/2018:
ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης  1-0 .-^Σα
Παναιτωλικός - Ατρόμητος  1-2 .-^Σα
Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΛάρισσα  0-1 .- ^ Σα
ΑΕΚ -ΠΑΣ Γιάννινα  2-0 .- ^ Σα
Ξάνθη-Παναθηναϊκός  0-1 .-^ Κυ
Πανιώνιος- ΟΦΗ  2-2 .- ^ Κυ
Ολυμπιακός- Λεβαδειακός  1-0.-^  Κυ 
Λαμία-Άρης     0-3 .-  Δευ
~* Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Ξεκινάει με -6 βαθμούς .-

~**  2η αγωνιστική Σ/Κ/Δ  01, 02, 03/09/2018 :
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ  0-1  .-   ^ Κυ 
Ατρόμητος-Ξάνθη   0-0 .- ^  Σα 
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ   0-1  .-^  Σα 
Παναθηναϊκός-Λαμία  3-1.- ^  Σα 
Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα  5-0  .- Κυ
Αρης- ΑΕΛ   2-0 .- ^  Κυ 
Λεβαδειακός-Απόλλων Σμύρνης
Παναιτωλικός-ΟΦΗ

3η αγωνιστική
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ
Ξάνθη-Παναιτωλικός
ΑΕΚ-Πανιώνιος
Λαμία-Ατρόμητος
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης
ΑΕ Λάρισσα -Παναθηναϊκός 
Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΣ Γιάννινα
Αρης-Λεβαδειακός

4η αγωνιστική
Ξάνθη-ΟΦΗ
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
Παναιτωλικός-Λαμία
Πανιώνιος-Ολυμπιακός
Ατρόμητος-ΑΕΛ
Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός
ΠΑΣ Γιάννινα-Αρης


***  Δεύτερη η Παπαχρήστου στο Βερολίνο
Με τη δεύτερη θέση στο τριπλούν θα επιστρέψει από το μίτινγκ στίβου του Βερολίνου η Βούλα Παπαχρήστου. Î”εύτερη η Παπαχρήστου στο Βερολίνο
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης πριν μερικές μέρες στο αγώνισμα είχε καλύτερο άλμα στα 14.25 στο ISTAF της γερμανικής πρωτεύουσας με την πέμπτη της προσπάθεια. 
Η Παπαχρήστου ξεκίνησε με δύο άκυρα άλματα, είχε 13.91 στην τρίτη και 14.06 στην τέταρτη, ολοκληρώνοντας με 13.82 τον αγώνα της. 
Πρώτη ήταν η Τζαμαϊκανή Κίμπερλι Γουίλιαμς με 14.40. Τρίτη ήταν η Γερμανίδα Νιλ Έκαρντ με 14.04. - 

*** Το Χάλκινο μετάλιο η εθνική Ελλάδας  νεανίδων στο πόλο , νίκησε ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ  με 7-3 .-

~

 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ   
 2.-   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas.- ,
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
    Αναρτήθηκε από Vlasis Skoulikas  

~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2018  :  
~** ARFARA τα NΕΑ μας  Η Εφημερίδα μας ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2018 .ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για  όλους μας  ! :  http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/07/arfara-n.html .-
 ~* ARFARA  NEWS ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη  02 Αυγούστου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .- 
~*ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή  03  Αυγούστου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .
~* ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 04 Αυγούστου 2018 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-  
~* ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα  ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Κυριακή 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-  
~*ARFARA  NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 06 Αυγούστου 2018 . Εορτή ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-                      
 ~* ~ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης 
Τρίτη 07 Αυγούστου  2018* :  http://snsarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html  .-
~*ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 08 Αυγούστου 2018  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-news_7.html .-
~*ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ ,   Τετάρτη 08 Αυγούστου 2018 . :  http://snsarfara.blogspot.com/2018/08/08-2018.html .-
~*ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ   τα  ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 09  Αυγούστου  2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news_9.html .-
~* ARFARA NES  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 10  Αυγούστου  2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-nes.html  .- 
~*ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 11 Αυγούστου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/08/arfara-news-11-2018.html .-
~ **ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή 12 Αυγούστου 2018  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/08/arfara-news_12.html .-  
~**ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/08/arfara-news_12.html .-
~*ARFARA NEAS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .'  Τρίτη 14 Αυγούστου  2018 . : http://snsarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-neas.html   .- 
~* ARFARA NWES ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη  15  Αυγούστου  2018 : http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/08/areara-nwes-15-2018.html 
~*ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 16 Αυγούστου  2018  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~*ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα  ΝΕΑ μας   Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html 
~*ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Σάββατο 18 Αυγούστου 2018   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html   .-
~* ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~*  ARFARA  NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 20  Αυγούστου 2018 ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ :      http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html 
~* ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- Τρίτη 21 Αυγούστου 2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/08/a-rfara-news.html .-
~* ARFARA NEWS   Αρφαρά τα Νέα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 22  Αυγούστου  2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-news_22.html
~* ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018 : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html  
 ~*ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο  αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/08/arfara-news_23.html 
 ~*ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Σάββατο  25 Αυγούστου  2018  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/08/arfara-news_25.html .-  
~*ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή 26 Αυγούστου 2018  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/08/arfara-news_25.html .-
~*  ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Δευτέρα 27 Αυγούστου  2018  : http://snsarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news_27.html .-
~* ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη  28 Αυγούστου 2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news_27.html   . -
~*  ARFARA NEWS 2 Η Εφημερίδα μας ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 :  http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/08/arfara-news-2.html .- 
~*ARFARA NEW Η Εφημερίδα μας ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  29 Αυγούστου  2018  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/08/arfara-new-29-2018.html .-  
~*ARFARA NEWS  -2-  Η Εφημερίδα μας , Αρφαρά  τα Νέα μας . Στο αγιάζι της ενημέρωσης  , Τετάρτη 29  Αυγούστου 2018  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-news-2.html .-
~*ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας ΑΡΦΑΡΑ τα  ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη  30 Αυγούστου 2018 :     http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/08/arfara-news-30-2018.html  .-
~*ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 31  Αυγούστου 2018 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/08/arfara-news_30.html .- 

 ~*   *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018:                         
 ~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας . Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Σάββατο 01 Σεπτεμβρίου 2018 . ~ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-
~** ARFARA  NEWS  Η  Εφημερίδα μας Αρφαρά τα Νέα μας . Κυριακή  02 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-       
~** ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας : Κυριακή 02  Σεπτεμβρίου 2018 .....  από το Α ---έως και το Ω   ...  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/09/02-2018.html  .-
~**     
***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:    
 ~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,   http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -    Σταματης Σκουλικας 
 2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .-    http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.   http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας 
  Σύνολο  14.444   βίντεο   .- 
~* https://www.facebook.com/sylgkdsarf   = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών.    https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279   ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ    https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends  = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ . .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .- =
ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ    =      http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh   .-             
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako  .-              http://www.arfara1964athens.gr/    ARFARA ATHENS ..  www.arfara1964athens.gr   https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   
  ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .\
*** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- 
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ    

***   Πανήγυρις στη Σκήτη του Προφήτη Ηλία στο Αγιο Ορος (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα κατάνυξη τιμήθηκε ο Προφήτης Ηλίας στη φερώνυμη Σκήτη στο Αγιο Ορος, στην Βορειοανατολική πλευρά του Αγίου Όρους που έχει ως ιδρυτή τον Όσιο Παΐσιο Βελιτσόφσκυ.                                                                                                                         Η Σκήτη αποτελεί εξάρτημα της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος και μέχρι την μετατροπή της σε Σκήτη ήταν Κελλί. Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος, Γέροντας π.Γαβριήλ προεξήρχε των πανηγυρικών λατρευτικών ακολουθιών της λαμπρής Πανήγυρεως της Σκήτεως.                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου