arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 11 Απριλίου 2018 .
~

 
 
~



*** ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2018! Αλλιώς γεμίστε το ντεπόζιτο… (λέει ο Τσίπρας)
Μία είναι η διέξοδος για τον Αλέξη Τσίπρα. Εκλογές το Καλοκαίρι του 2018, διαφορετικά δε θα ψάχνει την ψήφο του, θα ψάχνει που να κρυφτεί από την οργή των Ελλήνων. Ας δούμε τα δεδομένα.
Εθνικά Θέματα:
Στο Σκοπιανό πιέζεται να το κλείσει μέσα στο καλοκαίρι με χρήση του όρου Μακεδονία. Ναι μεν όλα τα κόμματα το έχουν δεχτεί αυτό, αλλά όποιος υπογράψει θα συγκεντρώσει την οργή των Ελλήνων και φυσικά θα γραφτεί στην ιστορία ως ο ‘πωλών τη Μακεδονία’.
Στα ελληνοτουρκικά ούτε τους στρατιωτικούς μας έχει φέρει πίσω, ούτε μπορεί μιας και δεν δείχνει την απαιτούμενη πυγμή. Δεν ασκεί πίεση προς τον Ερντογάν, ούτε καν προσπαθεί να πιέσει τον Ερντογάν.
Όσον αφορά την ΑΟΖ… ας το αφήσουμε καλύτερα.
Οικονομία:
Σε 16 μέρες αρχίζουν οι πλειστηριασμοί για χρέη προς Εφορία κι ΕΦΚΑ.
Έξοδος καθαρή από Μνημόνιο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ήδη ο κος Τσακαλώτος άρχισε να ψελλίζει κάτι περί μετα-Μνημονίου (ό,τι κι αν είναι αυτό).
Η ανεργία στα ύψη, η φτώχεια το ίδιο, πράγματα γνωστά.
Κοινωνία:
H κατάσταση με το προσφυγικό δεν έχει βελτιωθεί, ούτε έχει γίνει διαχωρισμός μεταναστών, λαθρομεταναστών και προσφύγων. Τα νησιά εξακολουθούν να ‘πνίγονται’ κι από ότι φαίνεται ο Ερντογάν ανοίγει την ‘κάνουλα’.
Συμπέρασμα:
O κάλλιστος χρόνος εκλογών (για το συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ) είναι το αργότερο το καλοκαίρι του 2018, από Μάιο έως Αύγουστο το αργότερο.
Είναι ο μόνος τρόπος να διασωθεί πολιτικά.
Το θέμα βέβαια είναι, η Ελλάδα θα σωθεί;
Του αρχισυντάκτη

 *** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Επιχειρηματικός πόλεμος πίσω από τις μπουλντόζες της Ψαρρούς… (ονόματα-έγγραφα)«Κάντε έρωτα και όχι πόλεμο» πρότεινε ο Τζον Λένον με αφορμή την αιματοχυσία του Βιετνάμ και τον «αφανισμό» χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών. Ποιος θα περίμενε ότι η συγκεκριμένη προτροπή θα λάμβανε σάρκα και οστά στο πολύπαθο πριγκιπάτο της Μυκόνου και στη θρυλική Ψαρρού; Εκεί όπου στράφηκαν τα φώτα της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες όταν ένας κάτοικος του νησιού, ο Εμμανουήλ Αγγελετάκης, ο επονομαζόμενος «Μπουλντόζας», αποφάσισε να γκρεμίσει αυθαίρετα κτίσματα ιδιοκτησίας του τα οποία μίσθωνε! Πράξη ηρωισμού και αυτογνωσίας ή ένα βρώμικο παιχνίδι σκοτεινών επιχειρηματικών συμφερόντων, εκβιασμών και προσπάθεια άλωσης της θρυλικής παραλίας;
Η «ΜΠΑΜ» αποκαλύπτει σήμερα σκοτεινές πτυχές μιας ιστορίας η οποία βρίθει από όργιο παρανομίας με την ανοχή ή και τη συμμετοχή κρατικών λειτουργών, γνωστών πολεοδόμων αλλά και επιχειρηματικών κολοσσών οι οποίοι τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης από συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα και όχι μόνο. Γιατί είναι πολύ εύκολο να γκρεμίζεις μικρά κτίσματα και «λουκουματζίδικα». Είναι όμως προκλητικό να αφήνεις «στο απυρόβλητο» τεράστια εμπορικά συγκροτήματα, υπόγεια πάρκινγκ, αλλά και αυθαίρετες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις!
Αγγελετάκης VS Nammos: Aπό τον πόλεμο στον «έρωτα»
Καλοκαίρι 2017. Στις 20 Ιουνίου ο Εμμανουήλ Αγγελετάκης, με εξασέλιδη καταγγελία-φωτιά την οποία κοινοποιεί, μεταξύ άλλων, στις εισαγγελικές Αρχές, στο ΣΔΟΕ και στο Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας, καταγράφει αυθαιρεσίες-σοκ που συμβαίνουν δίπλα στο «σπίτι» του. Συγκεκριμένα, στο hot spot της Ψαρρούς, το διάσημο beach bar Nammos.
~ «Μήπως ισχύουν στη Μύκονο διαφορετικοί νόμοι από την υπόλοιπη Ελλάδα;» διερωτάται στην επιστολή του, καταγράφοντας σωρεία παρανομιών που έλαβαν χώρα κάτω από τη «μύτη» των Αρχών.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η εταιρεία ΜYCRE INVESTMENTS, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του Nammos, κατάφερε σε χρόνο dt, με οικοδομική άδεια επέκτασης βιολογικού βόθρου που υπογράφει ο πολιτικός μηχανικός Απόστολος Στεργιόπουλος, και «ανοικοδόμησε εφέτος τον χειμώνα υπόγεια γκαράζ αυτοκινήτων 1.500 τ.μ., ράμπες», ενώ ανακαίνισε διώροφα και τριώροφα καταστήματα 2.000 τ.μ.
* Επίσης, καταγγέλλει στις αρμόδιες Αρχές ότι σε οικόπεδο 600 τ.μ. που ανήκει στον Μικέ Μητροπία χτίστηκαν πέντε υπερπολυτελείς καμπάνες. Πρόκειται για τις διαβόητες βίλες του Nammos οι οποίες γλείφουν τη θάλασσα και ενοικιάζονται αντί του… ευτελούς ποσού των 2.500 ευρώ την ημέρα! Παράλληλα, αναφέρεται σε καφετέρια εντός καταστήματος ιδιοκτησίας του Κωνσταντίνου Αγγελετάκη, σε άλλη καφετέρια εντός καταστήματος ιδιοκτησίας Ειρήνης Κτενά και σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης εντός ιδιοκτησίας Ρουσουνέλου με εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης χωρίς την άδεια του Λιμενικού!
~  Μπλόκο από σεκιουριτάδες!
Ο Εμμανουήλ Αγγελετάκης καταγγέλλει παράλληλα ότι το γνωστό beach bar έχει καταλάβει όλη την παραλία τοποθετώντας τεράστια ξύλινα κρεβάτια. Μάλιστα, αναφέρει ότι το 2016 έριξαν μπάζα ακόμη και στο τελευταίο ελεύθερο κομμάτι της παραλίας, καθιστώντας το ουσιαστικά απροσπέλαστο για τους λουόμενους:
«Όταν κάνουν γάμους, βαφτίσια, συναυλίες, εκδηλώσεις, στήνουν τεράστιες ξύλινες εξέδρες στην παραλία και μέσα στη θάλασσα… Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών οι σεκιουριτάδες απαγορεύουν την πρόσβαση οιουδήποτε πολίτη όχι απλώς στην παραλία, αλλά και στην περιοχή γενικότερα… Το Nammos έχει face control δύο άτομα συνήθως τα οποία στα 3/4 της κατηφόρας, τα οποία σταματούν τα οχήματα και επιτρέπουν ή απαγορεύουν την περαιτέρω διέλευση στην περιοχή της Ψαρρούς με κριτήριο αν είναι επώνυμοι ή όχι πελάτες του Nammos. Αν κάποιος συνεχίσει την πορεία του, παρά την απαγόρευση εισόδου στην περιοχή, δύο με τέσσερα άτομα παρκαδόροι στη δημόσια πλατεία απέναντι από ξενοδοχείο συλλαμβάνουν τον παραβάτη και τον εξαναγκάζουν να φύγει από την περιοχή. Διαφορετικά, τον υποχρεώνουν να σταθμεύσει έναντι 10 ευρώ σε υπόγειο πάρκινγκ εντός ιδιοκτησίας MYCRE σήμερα 300 θέσεων, το οποίο ανοικοδομήθηκε αυθαίρετα με την άδεια επέκτασης βιολογικού βόθρου…».

Καταλήγοντας, ο «Μπουλντόζας» της Μυκόνου αναφέρεται και σε εργασιακό χάος που επικρατεί στο beach bar με ανασφάλιστους υπαλλήλους. Όπως σημειώνει, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2016 ορισμένοι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να πέσουν με τα ρούχα στη θάλασσα!
Η απάντηση του Mr Nammos
Oι σοβαρές καταγγελίες του Εμμ. Αγγελετάκη, που είναι απορίας άξιον εάν έχουν διερευνηθεί έως τώρα από τις Αρχές, προκάλεσαν την αντίδραση του Mr Nammos, Φραντζέσκου Ζαννή. Δέκα ημέρες αργότερα για «αντίποινα» καταθέτει μήνυση κατά του «Μπουλντόζα», η οποία βρίσκεται επίσης στη διάθεση της «ΜΠΑΜ».
~* Στο δικόγραφο, αφού πρώτα επισημαίνει τη συμβολή του Nammos στην αναβάθμιση της Ψαρρούς, κατηγορεί τον Αγγελετάκη για ανέγερση αυθαίρετων κτιρίων. «Κατά τη διάρκεια του χειμώνα που μας πέρασε προέβη σε εκτεταμένες εργασίες ανοικοδόμησης μπροστά στο κτίριο του ξενοδοχείου χτίζοντας όχι ένα αλλά οκτώ αυθαίρετα κτίσματα!!!» σημειώνει. Παράλληλα, ο Ζαννής εγκαλεί τον ιδιώτη και για ανέγερση ολόκληρου «ξενοδοχείου» στην περιοχή Καστελάκια, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιείται για τη στέγαση αλλοδαπών εργατών.
Και ξαφνικά συνεργάζονται!
Όσοι αναρωτιέστε τι απέγινε η σφοδρή διαμάχη μεταξύ Αγγελετάκη και Nammos, διαβάστε με προσοχή τη συνέχεια του ρεπορτάζ. Ως γνωστόν, πριν από λίγες ημέρες ο «Μπουλντόζας» αποφάσισε να γκρεμίσει τα κτίσματα της ιδιοκτησίας του. Προηγουμένως είχε φροντίσει να τα μισθώσει σε ένα γνωστό κατάστημα κοσμημάτων και ένα μαγαζί ρούχων λαμβάνοντας μάλιστα ένα υπέρογκο ποσό ως «αέρα». Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι για την αιφνίδια και πρωτοφανή για τα χρονικά απόφαση ενός ιδιοκτήτη να ενοικιάσει, να πάρει αέρα, να δημιουργήσει αφανή εταιρεία με μια μισθώτρια και στη συνέχεια γκρεμίσει την ιδιοκτησία του (!) δεν ενημέρωσε τους μισθωτές. Μάλιστα, η «ΜΠΑΜ» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι εις βάρος του έχει κατατεθεί και μήνυση με κακουργηματικές κατηγορίες για εμπορεύματα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας που «χάθηκαν» κατά τη διάρκεια της διάρρηξης πριν από την κατεδάφιση!
Τα συστημικά και χειραγωγούμενα μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν ως τον μοναδικό λόγο για τον οποίο κατέβηκαν οι μπουλντόζες στην Ψαρρού το υπέρογκο πρόστιμο που είχε επιβληθεί στον Αγγελετάκη από τον υπόδικο πρώην πολεοδόμο Μυκόνου Αντώνη Καστορίνη.
Αυτό που δεν γράφτηκε είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που βρίσκονται στη διάθεση της «ΜΠΑΜ», από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε αποδεικνύεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του προστίμου επιβλήθηκε στον Αγγελετάκη για αυθαιρεσίες στην ξενοδοχειακή μονάδα! Και τώρα το καλύτερο: Τα συγκεκριμένα αυθαίρετα δεν τα γκρέμισε.
~ Τι μπορεί να κρύβεται λοιπόν πίσω από την απόφασή του να κατεδαφίσει όχι το βουνό αλλά τα «λοφάκια» της αυθαιρεσίας; Η απάντηση δεν εκπλήσσει όλους εκείνους που γνωρίζουν τα μυστικά της Μυκόνου.
Στις 19 Μαρτίου ο Αγγελετάκης φροντίζει να υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με τους ορκισμένους εχθρούς του: Τους ιδιοκτήτες του Νammos, χωρίς μάλιστα να έχει αποβάλει τους προηγούμενους μισθωτές! Στις 23 Μαρτίου, τέσσερις ημέρες αργότερα, καταθέτει στο Ειρηνοδικείο Μυκόνου αγωγές εξώσεως κατά της μιας μισθώτριας εταιρείας. Η υπόθεση θα συζητηθεί στις 21 Ιουνίου. Προηγουμένως, σύμφωνα με μαρτυρίες από το περιβάλλον των μισθωτών, εκβίαζε και ζητούσε 140.000 ευρώ προκειμένου να μην προχωρήσει στην κατεδάφιση, διότι, όπως έλεγε, «τόσα του έδινε το Nammos για να τα κατεδαφίσει».
Στη συνέχεια διορίζει ως πληρεξούσιο δικηγόρο τον Τέλλο Αγαπηνό, γιο του δικηγόρου των… celebrities Νίκου Αγαπηνού, μισθώνει το (ήδη μισθωμένο) οικόπεδο ιδιοκτησίας του 1.054 τ.μ. στην Ψαρρού στην εταιρεία KNS INVESTMENT, η οποία ανήκει στον Ιμπραχημ Χισάμ. Ποιος είναι ο Χισάμ; Ένας εκ των δύο ιδιοκτητών του Nammos!
* Μάλιστα o Aγγελετάκης μισθώνει και τον υπαίθριο χώρο όπου βρίσκονταν τα μαγαζιά των ενοικιαστών που γκρέμισε. Και συγκρατήστε τη λεπτομέρεια: Στις 30 Μαρτίου κατεδαφίζει ως νέος «Μπουλντόζας» την ιδιοκτησία του, και από τις 31 Μαρτίου, δηλαδή την επόμενη ημέρα, ξεκινά η μίσθωση του ακινήτου στον εκ των ιδιοκτητών του Ναmmos! Tα συμπεράσματα δικά σας και ο νοών νοείτω… Το ρεπορτάζ συνεχίζεται…
του ΝΙΚΟΥ ΣΙΔΕΡΗ για το e-reportaz



***   “Στο στόχαστρο” το Καστελόριζο! Η άγνωστη παραβίαση στη Στρογγύλη και ο πόλεμος νεύρων– Πριν πετάξει το ελικόπτερο στη Ρω ένα πολεμικό “έδεσε” στη νήσο Στρογγύλη – Επί δύο ώρες πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού “πάρκαρε” σε ελληνικά ύδατα – Το Καστελόριζο και όλο το σύμπλεγμα της μεγίστης στοχοποιεί η Άγκυρα – Το ύπουλο σχέδιο για την πρόκληση “ατυχήματος” που θα ανάψει τη φωτιά – Διπλή απειλή από τον Αρχηγό του τουρκικού ΓΕΕΘΑ για Αιγαίο και Κύπρο
“Ξαφνικά” το σύμπλεγμα της Μεγίστης άρχισε να μπαίνει στο επίκεντρο των τουρκικών προκλήσεων. Το Καστελόριζο μπαίνει σφήνα στην ΑΟΖ της Τουρκίας και δίνει στην Ελλάδα “αέρα” ενώνοντας την ελληνική με την κυπριακή ΑΟΖ. Κάπως έτσι οι “ξαφνικές” κινήσεις των Τούρκων στην περιοχή φαίνεται ότι δεν είναι ούτε “ξαφνικές” ούτε “τυχαίες” και απλά ενταγμένες σε μια γενικότερη στρατηγική έντασης. Το πρωτοφανές για τα δεδομένα των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις περιστατικό στη Ρω φαίνεται ότι δεν είναι το μόνο.
Καστελόριζο Στρογγύλη πόλεμος
Πριν το ελικόπτερο πετάξει στην περιοχή, θέτοντας σε συναγερμό τη φρουρά σε όλο το σύμπλεγμα της Μεγίστης, φαίνεται ότι υπήρξε και ένα άλλο περιστατικό, το οποίο δείχνει ότι οι Τούρκοι έχουν μπει σε μια διαδικασία να “τσεκάρουν” τα αντανακλαστικά των ελληνικών δυνάμεων στην περιοχή.
~  Αν και είναι συχνές οι λεγόμενες “αβλαβείς” διελεύσεις σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής και πλοίων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή, τις τελευταίες ημέρες φαίνεται ότι κάποια “δεδομένα” άλλαξαν. Πρόκειται για ένα άγνωστο περιστατικό το οποίο έρχεται στο φως λόγω του περιστατικού στη Ρω. Το συμβάν έγινε πριν μερικές ημέρες και πάλι στο σύμπλεγμα της Μεγίστης, αυτή τη φορά στη νησίδα Στρογγύλη, η οποία βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο του συμπλέγματος.
~ Στο περιστατικό αυτό πρωταγωνίστησε ένα πολεμικό πλοίο των Τούρκων το οποίο έκανε την εμφάνισή του και δεν ακολούθησε τη… συνήθη πορεία. Δεν έκανε δηλαδή μια απλή διέλευση με ελαφρά παραβίαση των ελληνικών υδάτων. Το τουρκικό πολεμικό αυτή τη φορά μπήκε στα ελληνικά ύδατα και… έδεσε. Για την ακρίβεια παρέμεινε παραβιάζοντας τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας επί δύο ώρες.
Το περιστατικό αυτό, όπως αναφέρει η εφημερίδα εστία δεν ήρθε ποτέ στο φως της δημοσιότητας. Η πληροφορία γίνεται τώρα γνωστή, μετά το περιστατικό στη Ρω, όταν η φρουρά χρειάστηκε να ρίξει προειδοποιητικές βολές. Ανάλογο περιστατικό είχε να συμβεί απο το 1977, όταν η φρουρά του Φαρμακονησίου είχε χρησιμοποιήσει πυρά κατά τουρκικού υποβρυχίου το οποίο είχε παραβιάσει τα ελληνικά ύδατα.
Και μόνο το γεγονός ότι υπάρχει χρίση πυρών από την ελληνική πλευρά για πρώτη φορά μετά τη δεκαετία του ’70 δείχνει ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Το γεγονός δε ότι οι Τούρκοι άρχισαν να κάνουν αυτού του είδους τις κινήσεις στο σύμπλεγμα της Μεγίστηες δείχνει ότι και η Άγκυρα έχει επιλέξει νέα τακτική κάνοντας περίεργες ενέργειες στην περιοχή, όπου πρέπει να σημειωθεί μέχρι σήμερα δεν έχει αναφέρει το παραμικρό για αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.
~  Την ίδια ώρα ο γενικότερα “μετρημένος” αρχηγός του τουρκικού ΓΕΕΘΑ επισκεπτόμενος ναύσταθμο επέλεξε να πει πως “δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και στην Κύπρο”. Ο Χουλουσί Ακάρ μέσα σε μια πρόταση άνοιξε όλη τη βεντάλια των τουρκικών διεκδικήσεων από το Αιγαίο ως την Κύπρο σε μια περίοδο που οι δυνάμεις του άρχισαν “περίεργες κινήσεις στο σύμπλεγμα που συνδέει την ελληνική με την κυπριακή ΑΟΖ και αποτελεί τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για την Τουρκία.  newsit

*** «Οι Τούρκοι θα βυθίσουν ελληνικό πλοίο»!Σενάριο τρόμου στο Αιγαίο!Ο κίνδυνος προβοκάτσιας
– Το σενάριο βύθισης ελληνικού πλοίου από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό – Ο “κίνδυνος” για θερμό επεισόδιο από τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ – Το περίεργο δημοσίευμα μια μέρα μετά το περιστατικό με τα πυρά στη νήσο Ρω
Μόλις ένα 24ωρο από όταν έγινε γνωστή η είδηση για το περιστατικό στη νήσο Ρω, όταν ένα τουρκικό ελικόπτερο πέταξε νύχτα και χωρίς φώτα αναγκάζοντας την ελληνική φρουρά να ρίξει προειδοποιητικά πυρά, ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδα Γενί Σαφάκ φέρνει στο φως ένα εφιαλτικό σενάριο το οποίο περιγράφει τι θα συμβεί αν οι Τούρκοι βυθίσουν ελληνικό πλοίο στο Αιγαίο.
Όπως αναφέρει στον ΣΚΑΙ ο Μανώλης Κωστίδης πρόκειται για ένα άρθρο το οποίο αναφέρεται στην πιθανότητα ένα τουρκικό πλοίο να “χτυπήσει” και να βυθίσει ένα πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Σε αυτή την περίπτωση, λέει ο αρθρογράφος, όλες οι χώρες της Ευρώπης θα συμμαχήσουν εναντίον της Τουρκίας.
~  Ο αρθρογράφος Ιμπραήμ Καραγκιούλ αναφέρει χαρακτηριστικά: “Όταν ανεβαίνει η ένταση στο αιγαίο το να γίνει κάποιο ατύχημα, ας πούμε το τουρκικό ναυτικό να βυθίσει μια ελληνική πυραυλάκατο ή ένα ελληνικό πλοίο και ξαφνικά όλες οι χώρες της Ευρώπης και οι ΗΠΑ να δημιουργήσουν μια συμμαχία εναντίον της Τουρκίας είναι ένα πιθανό σενάριο και πρέπει να το προσέξουμε αυτό”.
~* Βλέπει... προβοκάτσια στο Αιγαίο η Γενί Σαφάκ : https://youtu.be/VNNthB9GuHk .-
~ Είναι ένα σενάριο, μια υπόθεση, η οποία ωστόσο έρχεται σε μια περίοδο όπου οι Τούρκοι κλιμακώνουν επικίνδυνα την ένταση και μοιάζουν να επιζητούν κάποιο θερμό επεισόδιο. Μάλιστα το σενάριο θυμίζει έντονα την επιθετική κίνηση με τον εμβολισμό του πλοίου του Λιμενικού στα Ίμια.
Ο Τούρκος αρθρογράφος μοιάζει να εκφράζει τον φόβο του για μια προβοκάτσια (ίσως από γκιουλενιστές) με στόχο να βρεθεί η Τουρκία σε δύσκολη θέση, ωστόσο παραμένει ένα επικίνδυνο σενάριο.
* Παράλληλα εύκολα μπορεί κανείς να υποπτευθεί ότι ίσως οι Τούρκοι έχουν σκέψεις και για ένα επεισόδιο το οποίο θα το αποδώσουν σε εχθρούς της Τουρκίας.

*** ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!F-16, ελικόπτερα και εμπρηστικές δηλώσεις
Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ: Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο σε Αιγαίο και Κύπρο – Παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου – Τι έγινε στη Ρω
Μετά τις πτήσεις τουρκικών ελικοπτέρων στη Ρω τη Μεγάλη Παρασκευή και τη Δευτέρα του Πάσχα, χθες δύο F-16, ένα ελικόπτερο και ένα κατασκοπευτικό πέταξαν πάνω από περιοχές του βορειοανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου. Συνολικά καταγράφηκαν πέντε παραβιάσεις και και έξι παραβάσεις του FIR Αθηνών. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί και τα δρομολόγια- θανάτου από Τούρκους δουλεμπόρους, που προωθούν πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά. Στην κυριολεξία η Τουρκία χρησιμοποιεί όλα τα «μέσα» που έχει στη διάθεσή της για να δοκιμάσει τις αντοχές και την ετοιμότητα της χώρας μας.
Το σκηνικό για την Τρίτη ολοκλήρωσε ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος επισκεπτόμενος τουρκικό ναύσταθμο δήλωσε ότι «η Τουρκία επιθυμεί να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας και κάνει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση». Έσπευσε, όμως, να προσθέσει πως «δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Γι᾽ αυτό το λόγο έχουμε πάρει με αποφασιστικότητα κάθε μέτρο και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε».
Είχε προηγηθεί ο «διάλογος» του Έλληνα υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε εμμέσως στο επεισόδιο με το ελικόπτερο στη Ρω, κάνοντας ένα retweet σε ανάρτηση στελέχους των ΑΝΕΛ που έγραψε «Την «Κυρα της Ρω» δεν την ενοχλει κανεις!».
~  «Αν έχει κρίση ο Καμμένος να μπει σε κλινική – Αν χρειαστεί μπορούμε να διώξουμε τους Ελληνες ξανά στη θάλασσα» είχε δηλώσει νωρίτερα ο επικεφαλής του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί. «Οι ανεύθυνοι πολιτικοί της Ελλάδας μας τρίζουν τα δόντια. Εμείς αν χρειαστεί, ξέρουμε να ξεριζώσουμε και να σπάσουμε αυτά τα δόντια» προσέθεσε.
Δεδομένου ότι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είχαν μιλήσει ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της γειτονικής χώρας, η Αθήνα αναμένει πλέον την επανεμφάνιση του Ερντογάν, ο οποίος προφανώς έκανε ένα διάλειμμα μετά την έντονη δραστηριότητα των προηγούμενων εβδομάδων.
Αναπάντητα ερωτήματα
Σε ό,τι αφορά στο επεισόδιο στη Ρω, σύμφωνα με την ελληνική εκδοχή, τουρκικό ελικόπτερο πέταξε κοντά στο νησί με σβηστά τα φώτα, χωρίς να παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο.
Παρολαυτά, δόθηκε εντολή για τη ρίψη προειδοποιητικών βολών. «Λειτουργήσαμε προειδοποιητικά-αποτρεπτικά και το περιστατικό έληξε» υποστηρίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου. «Δεν αξιολογούμε ως μείζον το συμβάν, διότι δεν είχαμε παράβαση» επισημαίνουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές και στέκονται ιδιαίτερα στον κίνδυνο ατυχήματος.
Το ερώτημα προκύπτει αβίαστα: Αφού δεν αξιολογείται ως σοβαρό το συμβάν στη Ρω, γιατί δόθηκε το πράσινο φως για τροχιοδεικτικές βολές, σε συνεννόηση με το υπουργείο Αμυνας;
Διαψεύδει η Τουρκία
Το τουρκικό πρωθυπουργικό γραφείο, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας «Hurriyet», διαψεύδει το περιστατικό με το ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής που έκανε χαμηλή πτήση στη Ρω περίπου στις 10:30 το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα.
Η τουρκική εφημερίδα μεταφέρει το ρεπορτάζ των Ελληνικών Μέσων Eνημέρωσης για το περιστατικό και όπως σημειώνει, σε επικοινωνία που είχε με το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, της διέψευσαν το ότι αυτό συνέβη.  Γιάννης Αντύπας για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

*** To μυστικό όπλο του Τραμπ κατά της Τουρκίας! Έτσι κάνει ΜΠΙΖΝΕΣ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ…
O ισλαμιστής «σουλτάνος» έχει μεγάλη εξάρτηση από αμερικανικά επιχειρηματικά συμφέροντα, ιδιαίτερα στον τομέα των ακινήτων –πεδίον δράσης του Αμερικανού προέδρου.
του Αθαν. Χ. Παπανδρεόπουλου
«Η τουρκική οικονομία είναι μία ωρολογιακή βόμβα και θα μπορούσε να γίνει η αφετηρία μίας νέας διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης. Υπό αυτή την έννοια, αποτελεί και “μυστικό” όπλο του Ντόναλντ Τραμπ κατά του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και κατά της Ευρώπης».
Αυτά μάς δήλωσε ο Γάλλος χρηματιστής και συγγραφέας Φιλίπ Γκαβ, που θεωρεί ότι στο G20 η τουρκική οικονομία είναι «γίγαντας με πήλινα πόδια». Προσθέτει δε ότι «ο ισλαμιστής πρόεδρος της χώρας, για να δείξει γενναιόδωρος και για να καλύψει τον αυταρχισμό του έναντι της κοινωνίας των πολιτών, ενισχύει την κατανάλωση στην τουρκική οικονομία, πάνω όμως σε σαθρές παραγωγικές βάσεις και ερήμην στοιχειωδών αρχών βιώσιμης οικονομικής στρατηγικής. Το αποτέλεσμα της τακτικής αυτής είναι η υπερχρέωση της χώρας, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό επίπεδο. Υπερχρέωση, ωστόσο, που σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από το δολλάριο –εξάρτηση που από μόνη της λέει πολλά».
Κατά τον ευρωπαϊστή Τούρκο συνάδελφο Ντόγκαν Τ., η εξάρτηση αυτή είναι και ένας από τους λόγους που ο Ταγίπ Ερντογάν έτεινε χείρα φιλίας στην Ρωσία και στο Ιράν, με την ελπίδα ότι, πέρα από το Κουρδικό, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει και σοβαρά οικονομικο-ενεργειακά προβλήματα. «Αυτά που λέω», τονίζει, «δεν τα κατεβάζω από το κεφάλι μου. Είναι σαφέστατες προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με το οποίο ο Ερντογάν δεν τα πάει καθόλου καλά».
Όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία, ο λόγος είναι απλός. Από τον περασμένο Φεβρουάριο το ΔΝΤ έχει προειδοποιήσει ότι η τουρκική οικονομία παρουσιάζει σημάδια υπερθέρμανσης, με αποτέλεσμα το έλλειμμα των εξωτερικών της συναλλαγών να είναι το υψηλότερο μεταξύ των χωρών του G20. Συνεπώς, είναι ηλίου φαεινότερον ότι η τουρκική οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την προθυμία ξένων επενδυτών να χρηματοδοτούν την χώρα και κυρίως τις εταιρείες της. Πολλές όμως από αυτές, κυρίως στον κατασκευαστικό κλάδο, είναι υπερχρεωμένες και ελάχιστη εμπιστοσύνη προσφέρουν σήμερα στους επενδυτές. Ιδιαιτέρως δε στα αμερικανικά επενδυτικά ταμεία που έχουν τοποθετήσει κεφάλαια σε αυτές.
Σύμφωνα με το Bloomberg, το χρέος των τουρκικών εταιρειών σε ξένο νόμισμα έχει διπλασιαστεί από το 2009 και μετά και πλέον ανέρχεται στο 40% του ΑΕΠ. Σε αυτό το διάστημα η τουρκική λίρα έχει χάσει περισσότερη από την μισή της αξία έναντι του ευρώ και του δολλαρίου, γεγονός που σημαίνει ότι έχει αυξηθεί το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους σε αυτά τα νομίσματα. Ας σημειωθεί επίσης ότι στα τέλη τού 2017 το χρέος σε ξένο νόμισμα που έχουν αναλάβει τουρκικές εταιρείες αυξήθηκε στο επίπεδο ρεκόρ των 325 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.
~  Το πόσο μεγάλη είναι η επιβάρυνση για τις τουρκικές εταιρείες φαίνεται από την περίπτωση της Yildiz Holding, που ανακοίνωσε δάνεια ονομαστικού ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολλαρίων, με πολλούς αναλυτές να υποστηρίζουν ότι, αν επιτευχθεί η συμφωνία, είναι πιθανό να ανοίξει ο δρόμος και για άλλες παρόμοιες. Ο Φίνιξ Κάλεν, αναλυτής αναδυομένων αγορών στην Societe Generale στο Λονδίνο, δήλωσε στο Bloomberg πως είναι πιθανόν «η κερδοφορία των τουρκικών εταιρειών να δεχθεί και άλλη πίεση, καθώς συνεχίζεται η υποτίμηση της τουρκικής λίρας». Ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός Μεχμέτ Σιμσέκ υποστηρίζει ότι η υποτίμηση της τουρκικής λίρας καθιστά ανταγωνιστικότερες τις εξαγωγές της. Αλλά αυτή δεν είναι ολόκληρη η αλήθεια. Μπορεί οι τουρκικές εξαγωγές να αυξήθηκαν με ρυθμό 9,3% το 2017, αλλά οι εισαγωγές αυξήθηκαν με ρυθμό 22,7%. Ως συνέπεια, το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας διαμορφώθηκε στο 5,2% το 2017 και προβλέπεται να αυξηθεί στο 5,3% το 2018, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.
Στην τελευταία του έκθεση (Φεβρουάριος) για την κατάσταση της τουρκικής οικονομίας, το ΔΝΤ προειδοποιεί πως το έλλειμμα αυτό καθιστά την Τουρκία ολοένα και πιο ευάλωτη, καθώς η αμερικανική Fed αυξάνει σταθερά τα επιτόκια δανεισμού ενώ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Σύμφωνα με το ΔΝΤ, στις απειλές που αντιμετωπίζει η τουρκική οικονομία περιλαμβάνονται οι μεγάλες ανάγκες εξωτερικής χρηματοδότησης, τα περιορισμένα συναλλαγματικά αποθέματα, η όλο και αυξανόμενη εξάρτηση από βραχυπρόθεσμες κεφαλαιακές ροές και η έκθεση των εταιρειών στο συναλλαγματικό ρίσκο.
Αυτό όμως που δεν λέει το ΔΝΤ είναι το μέγεθος της μικροοικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, στην οποία το 2017 οι πτωχεύσεις επιχειρήσεων αυξήθηκαν 120% σε σύγκριση με τις αντίστοιχες το 2016. Ακόμα, έτοιμη να σκάσει είναι και η χρηματιστηριακή φούσκα στην Τουρκία, ως αποτέλεσμα της φυγής κεφαλαίων και της ανόδου των επιτοκίων.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τον Ερντογάν ότι οι φιλίες με το Ιράν συνεπάγονται πρόστιμα πολλών δισεκατομμυρίων δολλαρίων για τις τράπεζές του, για μη σεβασμό των κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στο Ιράν για μη επιτρεπόμενες εμπορικές πράξεις. Ήδη, ένας Τούρκος τραπεζίτης κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο της Νέας Υόρκης και έπεται συνέχεια.
Ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τουρκία είναι η μη ανεξαρτησία –ή, τουλάχιστον, η περιορισμένη ανεξαρτησία– της Κεντρικής της Τράπεζας, η οποία δέχεται τακτικά βολές από τον Ερντογάν για να μειώσει τα επιτόκια δανεισμού. Στις αρχές Φεβρουαρίου είχε σημειωθεί ένα ακόμα τέτοιο επεισόδιο, όταν ο Ερντογάν είχε συναντήσει τον κεντρικό τραπεζίτη Μουράτ Τσετίνκαγια για να συζητήσουν «την μείωση των επιτοκίων δανεισμού και την ενθάρρυνση επενδύσεων», όπως είχε δηλώσει ο προεδρικός σύμβουλος Τσεμίλ Ερντέμ. Παρόλα αυτά, ο Τσετίνκαγια αύξησε τα επιτόκια κατά σχεδόν 5% το 2017, αναβάλλοντας σοβαρά προβλήματα της τουρκικής οικονομίας με τις αγορές.
Τα ερωτήματα που πλανώνται είναι, αφ’ ενός, πόσο καιρό ακόμα θα αντιστέκεται η Κεντρική Τράπεζα στον αυταρχισμό του νέου «σουλτάνου» και, αφ’ ετέρου, σε ποιον βαθμό θα αποδώσουν οι ακροβασίες του τελευταίου με Ρώσους και Ιρανούς. Ερωτήματα που είναι εξ ίσου πολύ σοβαρά για Ελλάδα και Κύπρο, καθ’ όσον ο Ταγίπ Ερντογάν θέλει ενεργειακούς πόρους –αλλά τού αρέσουν και κάποια νησάκια του Αιγαίου…

***   Η «βασίλισσα του τουρισμού» Καλαμάτα θέλει φακό… 
Έχουμε γράψει δεκάδες φορές για το σκοτάδι που κάθε βράδυ επικρατεί στο ναό των Αγίων Αποστόλων, αλλά την Κυριακή του Πάσχα είδαμε το απίστευτο. Ξαναγράφουμε, Κυριακή του Πάσχα, τότε δηλαδή που η Καλαμάτα ήταν γεμάτη κόσμο και λίγα μέτρα από τους Αγίους Αποστόλους διεξαγόταν ο σαϊτοπόλεμος. Έξω από την εκκλησία, λοιπόν, είδαμε μια οικογένεια με το φακό ενός κινητού να προσπαθεί να διαβάσει την πινακίδα που αναγράφει την ιστορία της εκκλησίας, καθώς και την επιγραφή πάνω από την είσοδο.
Αν αυτό δεν αποτελεί απόδειξη της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο σημείο, τότε ποια είναι;  Π.Μπ. 
   Υ.Γ.: Για κακή τύχη των υπευθύνων, που μπορεί να μας χαρακτήριζαν υπερβολικούς, υπάρχει και η φωτογραφία που αποτυπώνει τη στιγμή… Πόσο δύσκολο είναι, άραγε, ο ναός- σύμβολο για την Καλαμάτα, αλλά και όλη τη χώρα, να φωτίζεται; 

*** Το πρώτο πενθήμερο του Μαΐου τελειώνει το… σήριαλ των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο 
Υπογράφεται η σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ για την Κεντρική Διαχείριση Απορριμμάτων 
 Το πρώτο πενθήμερο του Μαΐου θα υπογραφεί η σύμβαση της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ΤΕΡΝΑ. Αυτό δήλωσε χθες από την Καλαμάτα ο κ. Τατούλης, τονίζοντας ότι προκύπτει από την κινητικότητα που υπάρχει μέχρι σήμερα και σχετίζεται με την τακτοποίηση των τελευταίων γραφειοκρατικών ζητημάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε την υπογραφή της σύμβασης και το συγκεκριμένο έργο ως προσωπική του νίκη, αλλά και ως νίκη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Το έργο έχει περάσει από «χίλια κύματα», αλλά αυτήν τη φορά οι υπογραφές αποτελούν βεβαιότητα, με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλο, να έχει σημειώσει ότι εντάσσεται στο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Πελοποννήσου.
Αντικείμενο της ΣΔΙΤ είναι η μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία των υποδομών της Ολοκληρωμένης  Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για χρονικό διάστημα 28 ετών.
Το έργο, δυναμικότητας 200.000 τόνων, περιλαμβάνει την κατασκευή τριών μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων, τριών Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), δύο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), με τον ανάδοχο να αναλαμβάνει τη λειτουργία και συντήρηση των παραπάνω εγκαταστάσεων και τη μεταφορά των απορριμμάτων από τους ΣΜΑ στους ΧΥΤΥ.
Για την αποπεράτωση των εγκαταστάσεων υπολογίζεται ότι απαιτούνται 24 μήνες, ενώ 10 μήνες ύστερα από την έναρξη κατασκευής ο ανάδοχος θα αναλάβει, σε πιλοτικό στάδιο, τη διαχείριση των πελοποννησιακών απορριμμάτων. Η χρηματοδότηση θα προέλθει από τη συμβολή του Δημοσίου (μέσω του ΕΣΠΑ 201 42020), τραπεζικό δανεισμό και ίδια κεφάλαια. Α.Π.

*** Μέγα λάθος το «χαράτσι» στα ξενοδοχεία λένε οι επιχειρηματίες του τουρισμού 
Δε λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών του Τουρισμού για το "χαράτσι” στη διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, το οποίο η κυβέρνηση έθεσε σε ισχύ από την αρχή της χρονιάς.
Κι ενώ ξεκινά η τουριστική περίοδος για την πλειοψηφία των δημοφιλών προορισμών και αναμένεται ο πρώτος όγκος ξένων επισκεπτών στα περιφερειακά αεροδρόμια, στελέχη του χώρου χαρακτηρίζουν "μέγα λάθος” την επιβολή του τέλους διαμονής για δύο βασικούς λόγους.
Όπως αναφέρουν στο Capital.gr και στη Βασιλική Κουρλιμπίνη φορείς της τουριστικής αγοράς, τα έσοδα για το Δημόσιο εκτιμάται ότι τελικά θα είναι χαμηλότερα από τα αναμενόμενα, κάνοντας λόγο για αύξηση της φοροαποφυγής.
Παράλληλα, θεωρούν δεδομένη τη δυσαρέσκεια των ξένων τουριστών (αλλά και των Ελλήνων, καθώς ο φόρος αφορά στους πελάτες των καταλυμάτων), ακόμη κι αν έχουν ενημερωθεί σχετικά για το φόρο μέσω των τουριστικών πρακτορείων. Κι αυτό, γιατί το επιπλέον έξοδο θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό τους (ειδικά εφόσον οι ημέρες διαμονής ξεπερνούν τις δέκα, όπως είναι τα περισσότερα πακέτα που κλείνονται την καλοκαιρινή περίοδο).
Προς το παρόν, σύμφωνα με ξενοδόχους, οι αφίξεις από το εξωτερικό αφορούσαν στο κομμάτι του business και συνεδριακού τουρισμού, όπου οι ημέρες παραμονής ήταν λίγες, αλλά και σε τουρίστες που επισκέπτονταν την Αθήνα για επίσης λίγες ημέρες (city break). Όπως εξηγούν, αυτές οι κατηγορίες τουριστών είναι εξοικειωμένοι με το τέλος διαμονής, το οποίο εξάλλου ισχύει και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις (όπως, για παράδειγμα, στην Ιταλία και στην Ισπανία).
Προσθέτουν, δε, πως οι αντιδράσεις θα αρχίσουν να γίνονται εντονότερες εφεξής και μακροπρόθεσμα προβλέπεται πως ο φόρος θα επηρεάσει και την τουριστική ζήτηση, αλλά και την ανταγωνιστικότητα του προϊόντος, έναντι άλλων μεσογειακών προορισμών.
Το τέλος υπολογίζεται στα ξενοδοχεία ως εξής: 1-2 αστέρων 0,50 ευρώ, 3 αστέρων 1,50 ευρώ, 4 αστέρων 3,00 ευρώ, 5 αστέρων 4,00 ευρώ και στα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα: 0,50 ευρώ, όπως σημειώνεται σε εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Ο φόρος εισπράττεται από τα παραπάνω τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια - διαμερίσματα) με την έκδοση "ειδικού στοιχείου - απόδειξης είσπραξης φόρου διαμονής" προς το διαμένοντα του δωματίου ή διαμερίσματος.
Εφόσον ο φόρος διαμονής δε συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του πακέτου που ο ταξιδιωτικός πράκτορας ή το ταξιδιωτικό γραφείο προσφέρει στους πελάτες του, τότε καταβάλλεται, από τους διαμένοντες, με την ολοκλήρωση των υπηρεσιών διαμονής και πριν από την αναχώρησή τους.
Επί του παρόντος, όπως σημειώνουν στελέχη της αγοράς, δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση από την κυβέρνηση ή ειδικότερα από το υπουργείο Τουρισμού για επανεξέταση του φόρου. Όπως προβλέπεται στον προϋπολογισμό, τα έσοδα από το τέλος διαμονής αναμένεται να ανέλθουν φέτος σε 74 εκατ. ευρώ.
 
*** Κατρούγκαλος για ΕΦΚΑ: Θα αναπροσαρμοστεί σε επίσημη απόφαση από το ΣτΕ 
«Δεν υπάρχει απόφαση του ΣτΕ μέχρι να δημοσιευθεί. Δεν ξηλώνεται κανένας νόμος», διεμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος σχολιάζοντας πληροφορίες που θέλουν την Ολομέλεια του ΣτΕ να έκρινε στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, με ψήφους 17 υπέρ και οκτώ κατά, παράνομη την ένταξη των ελευθέρων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ, καθώς και την εισφορά του 20%.
Ο πρώην υπουργός Εργασίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως «ο νόμος προέβλεπε εφαρμογή των ίδιων κανόνων σε όλους» και πρόσθεσε ότι «προφανώς και θα προσαρμοστεί αν υπάρξει απόφαση του ΣτΕ για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών».
Ωστόσο, τόνισε πως «κανείς δεν ξηλώνει ένα νόμο αν ο νόμος είναι σωστός. Δεν πρόκειται να παραβιαστεί η ισονομία κανόνων. Η ουσία του νόμου δεν πρόκειται να θιγεί».
  ΕΣΕΕ
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ: «Η ΕΣΕΕ οφείλει να περιμένει την επίσημη απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου που αναμένεται να εκδοθεί τον ερχόμενο μήνα, ώστε να διαβάσει προσεκτικά το σκεπτικό, που ενδέχεται να στοιχειοθετεί νέες ενστάσεις, ενώ μέχρι τότε συστήνει σε όλους τους εμπόρους να παραμείνουν συνεπείς στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις».
Όπως σχολιάζεται από την ΕΣΕΕ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Συμβούλιο της Επικρατείας με ψήφους 17-8 έκρινε παράνομη την ένταξη ελεύθερων επαγγελματιών και τη «φορολογική εισφορά» ανατρέποντας ολόκληρο το ασφαλιστικό σύστημα, αιφνιδιάζοντας την κυβέρνηση, αλλά και τους δανειστές. Η απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικές «ζωτικές» διατάξεις της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει σοβαρές αναταράξεις στο νέο Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, στη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ την Παρασκευή 30/3/18 οι σύμβουλοι με συντριπτική πλειοψηφία 17 υπέρ, 8 κατά, δικαίωσαν τους κλάδους των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων που προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο κρίνοντας αντισυνταγματική:
α) Την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) αλλά και των αγροτών στον ΕΦΚΑ. Αντίθετα, κρίθηκε σύννομη η ένταξη στον φορέα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα
β) Τον υπολογισμό της εισφοράς του ΕΦΚΑ με βάση το εισόδημα που δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες (26,95% επί του εισοδήματος).
Οι προσφυγές των επιστημονικών φορέων, των εμπόρων της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) άρχισε από πέρυσι το Φεβρουάριο και κορυφώθηκε τον Οκτώβριο, υπερασπιζόμενοι την άποψη περί αντισυνταγματικότητας του ΕΦΚΑ όσον αφορά στην ένταξη σε αυτόν των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και της αναλογικότητας του ύψους της εισφοράς.
Οι φορείς αλλά και ιδιώτες σε κάποιες περιπτώσεις, όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ, ζητούσαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρωθεί ως αντίθετα και αντισυνταγματικά στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), στο Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα του ΟΗΕ και στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο επίμαχος ασφαλιστικός νόμος 4387/2016, καθώς και οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις.
Η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι «το λεγόμενο "χαράτσι" που συνεχώς φουσκώνει με τις εισφορές υπέρ επικούρησης και εφάπαξ, καθώς και τις αναδρομικές κρατήσεις, το πρώτο πεντάμηνο του 2018 οδηγεί σε επιπλέον επιβαρύνσεις τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες, καταρρίπτοντας, την αρχή της αναλογικότητας, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι αποδημητικές ροές προς το εξωτερικό ικανών νέων ανθρώπων.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας, υποστηρίζει ότι στο τέλος θα επικρατήσουν ψυχραιμότερες απόψεις, αφού θα γίνουν άμεσα διορθώσεις σε όσες κατηγορίες έχουν επισημανθεί αδικίες και υπερβολές. Επίσης, υποστηρίζει ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ο Ενιαίος Φορέας έχουν επιτύχει τον στόχο τους με την αύξηση των εσόδων, τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης ως ποσοστού του ΑΕΠ και τη βελτίωση των παροχών».
Προβληματισμό, πάντως, δημιουργεί το γεγονός, κατά την ΕΣΕΕ, ότι μια τέτοια απόφαση μπορεί να προσθέσει άλλο ένα αγκάθι, και μάλιστα σημαντικό, στην πορεία για την ομαλή ολοκλήρωση του μνημονίου, καθώς το ξήλωμα μεταρρυθμίσεων για οποιονδήποτε λόγο προκαλεί πάντα προβλήματα.
Από την άλλη πλευρά, συνεχίζει η συνομοσπονδία, παράγοντες των Βρυξελλών θεωρούν ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει, όπως στο παρελθόν, τον ίδιο δρόμο ανάλογων περιπτώσεων, επινοώντας δηλαδή αλλαγές για να καλύψει νομικά τις αποφάσεις του ΣτΕ που έκριναν αντισυνταγματικές νόμους και διατάξεις. Οι δανειστές συνήθως καλούν την κυβέρνηση να λάβει υπόψη της την απόφαση του ΣτΕ, χωρίς όμως να αθετήσει τα συμφωνηθέντα. Στις περιπτώσεις περικοπής των συντάξεων και της μονομερούς προσφυγής στον ΟΜΕΔ που κρίθηκαν αντισυνταγματικές, οι θεσμοί που θέλουν να ισχύσουν τα συμφωνηθέντα κάλεσαν το αρμόδιο υπουργείο να παρουσιάσει μια έκθεση ανεξάρτητου φορέα, ο οποίος θα επανεξετάσει το θέμα λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του ΣτΕ.
Οι διασκέψεις του ανώτατου δικαστηρίου θα συνεχιστούν τον Απρίλιο, και αναμένεται να συζητηθούν και άλλες προσφυγές, όπως των συνταξιούχων που ζητούν να ακυρωθεί ο επανυπολογισμός των κύριων συντάξεων, η αναπροσαρμογή των επικουρικών συντάξεων και το ψαλίδι στο άθροισμα κύριων και επικουρικών άνω των 1.300 ευρώ. «Η δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ αναμένεται ότι θα ταρακουνήσει τα θεμέλια του ΕΦΚΑ, αφού ο φορέας έχει στηθεί με βάση ενιαίους κανόνες ασφάλισης και συνταξιοδότησης για όλους τους κλάδους των ασφαλισμένων. Αν λοιπόν ακυρωθεί η ένταξη μερίδας ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ, ουσιαστικά ξηλώνονται όλο το νομοθέτημα και η αρχιτεκτονική του συστήματος» καταλήγει η ΕΣΕΕ.

***  Διακριτική παρουσία Θανάση Νέζη το Πάσχα στη Μεσσηνία! 
Στη Μεσσηνία για Πάσχα με τη μητέρα του, στη Ρευματιά (Λούμι), βρέθηκε ο σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάσης Νέζης. με την οικογένειά του, ο οποίος επισκέφθηκε και την Καλαμάτα για βόλτα και καφέ! Χωρίς «κουστωδίες», παρατρεχάμενους και παράγοντες! Δίχως να επιδιώξει δημοσιότητα και προβολή σε ΜΜΕ, για... «πολιτικά» ή παραπολιτικά σχόλια! Μια, πραγματικά, διακριτική παρουσία του Θανάση Νέζη, ο οποίος είναι δίπλα στον πρόεδρο της Ν.Δ. από την πρώτη μέρα της ενεργούς ενασχόλησής του με την πολιτική και δη στο πολιτικό του γραφείο, από το 2004, όταν και εξελέγη βουλευτής Β’ Αθηνών, ενώ είναι ο άνθρωπος των «ειδικών αποστολών»!   Η.Γ. 

*** Τοποθέτηση για το δάνειο ύψους 3.000.000 ευρώ από το Δήμο Πύλου-Νέστορος 
Συνδημότες και συνδημότισσες,
με την παρούσα ανακοίνωση επιθυμούμε να διαφωτίσουμε πλήρως το θέμα που προσφάτως ανέκυψε αναφορικά με τη λήψη ενός τοκοχρεωλυτικού δανείου από το Δήμο Πύλου-Νέστορος συνολικού ποσού  3.000.000 ευρώ.
Ο κ. Πετρόπουλος με την ιδιότητά του ως αντιδήμαρχος Οικονομικών, αλλά και ως πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πύλου-Νέστορος, υπερέβη κάθε όριο κατόπιν πρόσφατης για το τρέχον θέμα ανακοίνωσής του σε τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που μόνο θλίψη και θυμό μπορεί να εγείρει.
Βεβαίως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το γεγονός ότι οποιαδήποτε λήψη δανείου επιτευχθεί, υπό την προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιηθεί για αναπτυξιακούς σκοπούς (π.χ. δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, προώθηση νέων επενδύσεων με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, βελτίωση της ρευστότητας και γενικότερα τόνωση της αγοράς), θα επιφέρει κάποιες θετικές επιπτώσεις και οφέλη στον Οργανισμό.
Από την άλλη πλευρά, για τη συγκεκριμένη περίπτωση εύλογο είναι το ερώτημα για το εάν το συγκεκριμένο δάνειο δύναται να εξυπηρετηθεί «ομαλά», με δεδομένο ότι ο Δήμος έχει ήδη κι άλλες δανειακές και ανεκπλήρωτες στην κατοχή του υποχρεώσεις.
Συνεπώς, εξετάζοντας το θέμα εξονυχιστικά και έχοντας πάντοτε ως γνώμονα το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, συμπεραίνουμε ότι χρήζει ιδιαίτερης προσοχής όχι τόσο η επίτευξη της λήψης του δανείου, αλλά κυρίως η εξέταση των συνθηκών κατά τις οποίες το δάνειο αυτό δύναται να ληφθεί, καθώς και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που αυτό θα επιφέρει εν τέλει…
Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι ουδέποτε ο δήμαρχος κ. Καφαντάρης Δημήτριος επιδίωξε μια ανοικτή συζήτηση με την Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί το μείζον αυτό θέμα, να παρατεθούν όλες οι απόψεις και να αποφασιστούν από κοινού σύμφωνα με την πλειοψηφία όλες οι μελλοντικές δράσεις.
Απεναντίας, ο κ. δήμαρχος, ενεργώντας για ακόμα μια φορά μονοπωλιακά, αποφάσισε και κίνησε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την άμεση λήψη του δανείου, όχι για να επιφέρει τη ζητούμενη ανάπτυξη, που θα ήταν το επιθυμητό, αλλά αντιθέτως, όπως είναι ευρέως κατανοητό, προκειμένου να εξασφαλίσει όλους τους απαιτούμενους πόρους ώστε αυτός και οι «εκλεκτοί» του να μπορέσουν να ασκήσουν τη μικροπολιτική τους με τα χρήματα των δημοτών, κυρίως εν όψει των δημοτικών εκλογών του έτους 2019.
Επιπλέον, ο κ. Πετρόπουλος έκανε αναφορά σε ένα δάνειο ύψους 3.000.000 ευρώ, το οποίο στηρίζουν σύσσωμοι οι πρόεδροι όλων των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Αξίζει να διευκρινιστεί ότι η ψηφοφορία διενεργήθηκε υπό συνθήκες πλήρους παραπληροφόρησης, αφού υποσχεθήκαν στους εκάστοτε προέδρους ότι θα γίνει ισομερής κατανομή των κονδυλίων σε όλες τις Κοινότητες, γεγονός το οποίο δεν ισχύει.
Αντιθέτως, όπως προκύπτει από το έγγραφο της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δάνειων με αρ. Πρωτ.:16-196-1 /22.12.2017, διαφαίνεται καθαρά ότι τα χρήματα από τη λήψη του δανείου προορίζονται αυστηρώς σε συγκεκριμένα έργα, τα οποία αφορούν κάποιες από τις μεγαλύτερες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, τα οποία επιπλέον δεν αποτελούν έργα Ζωτικής Σημασίας.
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι τα οικονομικά στοιχεία τα οποία έφεραν προς ενημέρωση στους υπολοίπους δημοτικούς συμβούλους, κατόπιν εορτής και εφόσον φυσικά είχε προηγηθεί η μονομερής λήψη της απόφασης από τους ιδίους, ήταν ελλιπή και στην πλειοψηφία τους συγκέντρωσαν αρνητικές ψήφους.
Τέλος, απευθυνόμενος προς τον αντιδήμαρχο επί των Οικονομικών και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πύλου-Νέστορος, Πετρόπουλο Παναγιώτη, θα ήθελα να τον ενημερώσω ότι η Διοίκηση σε έναν τόσο σημαντικό Οργανισμό, όπως o Δήμος στον οποίον προΐσταται, απαιτεί στρατηγική, όραμα και επίτευξη δράσεων με κύριο γνώμονα την ουσιαστική ανάπτυξη και τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.
Ας αντιτεθούμε όλοι ώστε να μην επιτρέψουμε το συγκεκριμένο δάνειο να αποτελέσει την κύρια πηγή της χρηματοδότησης της προεκλογικής δράσης του κ. Πετρόπουλου Παναγιώτη, του επικεφαλής κ. Καφαντάρη Δημητρίου και των υπολοίπων «εκλεκτών», καθώς αυτό είναι ο τελικός στόχος.
Απεναντίας, θα τους πρότεινα για την ικανοποίηση των προσωπικών τους φιλοδοξιών να θέσουν ως εγγύηση την προσωπική τους περιουσία, ώστε να μπορέσουν να πολιτευθούν και να επιτύχουν την εκλογή τους στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, αυτή τη φορά επί ίσοις όροις και με τρόπο έντιμο.  Με εκτίμηση,  Ηλίας Κανάκης
Επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας Δ. Πύλου-Νέστορος

*** Οι ληστές έφυγαν από τις τράπεζες και μπήκαν στα σπίτια – Η μετάλλαξη του εγκλήματος από το 2010 στο 2018
Μέχρι και το 2010 οι ληστείες σε βάρος τραπεζών είχαν όσο καθημερινό χαρακτήρα έχουν σήμερα οι ληστείες στα σπίτια. Έκτοτε και λόγω των μέτρων που ελήφθησαν, οι ληστείες στα σπίτια σχεδόν διπλασιάστηκαν αφού οι κακοποιοί βρήκαν διέξοδο στα σπίτια και στις γειτονιές. Τι ρόλο έπαιξαν τα capital controls και γιατί οι ληστές στράφηκαν σχεδόν εξ ολοκλήρου στα σπίτια και στα σουπερμάρκετ
Τις επιπτώσεις της μετάλλαξης της εγκληματικότητας στη χώρα μας βιώνουν σε μεγάλο βαθμό οι πολίτες και ειδικά την τελευταία δεκαετία και ακόμα πιο έντονα τα τελευταία 8 χρόνια, όπου το «σκληρό» έγκλημα συναντώντας αδιέξοδα, βρήκε διέξοδο στα σπίτια και τις γειτονιές των πολιτών…
Μέχρι το 2010 οι συχνές, οι εκατοντάδες ένοπλες ληστείες σε βάρος τραπεζών, ανάγκασαν τότε την πολιτεία να λάβει μέτρα, να εκπονήσει νέες στρατηγικές αστυνόμευσης έως και να ιδρύσει μία νέα μονάδα αστυνόμευσης, την γνωστή σε όλους μας πια (δίκυκλη αστυνόμευση-Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.). Πρόσθετα, ανάγκασε την πολιτεία να επιβάλει στις τράπεζες την λήψη μέτρων, όπως οι περίφημοι αλεξίσφαιροι κλωβοί εγκλωβισμού, που έχουν την δυνατότητα να κλειδώνουν και να μην επιτρέπουν την διαφυγή του δράστη.
Αρχικά, η αποστολή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πολύ πριν ομογενοποιηθεί με την υπόλοιπη Άμεση Δράση και χρησιμοποιηθεί προς όφελος του πολίτη και μόνον, όπως είναι τα τελευταία χρόνια, που αποτελεί πράγματι την αιχμή του δόρατος της άμεσης ανταπόκρισης, στην αρχή της προέκυψε ως έμπνευση για να μπει ένα τέλος στις ληστείες τραπεζών και να εντοπίζονται άμεσα οι ληστές.
Οι επιτυχίες της όντως ήταν τόσο μεγάλες όπως και τα μέτρα των ίδιων των τραπεζών που μετέτρεψαν τις ληστείες των τραπεζών σε ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο.
Όταν για παράδειγμα, το 2010 σημειώθηκαν περίπου 500 ληστείες τραπεζών στην Επικράτεια, με περίπου αντίστοιχες ληστείες σε σπίτια, το 2016 και το 2017 είχαμε μόλις 14 ληστείες τραπεζών όλο τον χρόνο σε ολόκληρη την Επικράτεια και ληστείες εντός οικιών είχαμε 817 το 2017 και 708 το 2018, σε σύνολο 4.724 ληστειών γενικά το 2016 και 4.271 ληστειών γενικά το 2018, με μία μικρή μείωση ανάμεσα στα δύο τελευταία έτη της τάξεως του 9,6% και μία παράλληλη μικρή αύξηση της τάξης του 0,8 %, στις κλοπές-διαρρήξεις. Αυτό δείχνει την τεράστια απόκλιση και στροφή στην εγκληματικότητα μέσα στα σπίτια στο πέρασμα των τελευταίων 8 ετών.
  Οι ανθρωποκτονίες
 Επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι οι ανθρωποκτονίες μέχρι πριν δέκα χρόνια στην πλειονότητά τους αφορούσαν προσωπικά κίνητρα, διαφορές, εγκλήματα πάθους, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών κλπ, ενώ τα τελευταία χρόνια στην πλειονότητα των περιπτώσεων έχουν αποκτήσει περίοπτη θέση τα οικονομικά κίνητρα και οι ληστείες, κάτι που επίσης δείχνει την μεταστροφή της εγκληματικότητας με ένα πολύ πιο σκληρό και αδίστακτο περίβλημα.
Ποιος δεν θυμάται άλλωστε στο πέρασμα των τελευταίων ετών τους «ληστές με το σίδερο» που βασάνιζαν τα θύματά τους μέσα στα σπίτια τους, ή πόσο συχνά ακούγεται τα τελευταία έτη μία ληστεία να κατέληξε σε φόνο του θύματος ακόμα και για το πιο ευτελές ποσό…
Πλέον απλά δυστυχώς συμβαίνει και η λύση προφανώς δεν βρίσκεται στην αυτοδικία. Η αυτοάμυνα από την άλλη είναι δικαίωμα αυτονόητο, αρκεί να μην προκαλέσει η ίδια τον θάνατο στο θύμα, καθώς σπάνια εισέρχονται ληστές σε σπίτια και δεν έχουν λάβει τα μέτρα τους, σπάνια δεν είναι οπλισμένοι και είναι δεδομένο ότι έχουν και τσιλιαδόρους.
  Οι συμβουλές της ΕΛΑΣ
 Οι συμβουλές που δίνει η Αστυνομία λοιπόν και αναφέρθηκε σε αυτές και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, δεν προέρχονται από ανθρώπους που δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε, αλλά αντιθέτως προέρχονται διεθνώς από ανθρώπους που βλέπουν με τα μάτια τους τις συνέπειες που μπορεί να έχει μία μη ψύχραιμη αντιμετώπιση μίας τόσο κρίσιμης κατάστασης.
Κανείς ληστής δεν θα ρισκάρει να γίνει αντιληπτός πολύ απλά για να μην συλληφθεί, εάν λοιπόν γίνει αντιληπτός πριν εισέλθει στο σπίτι πρέπει άμεσα να καλέσετε την Αστυνομία και να ανάψετε φώτα και να προκαλέσετε θόρυβο σε μία προσπάθεια να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους, αν όμως έχουν προλάβει να εισέλθουν στο σπίτι και έχουν το τακτικό πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού και είναι οπλισμένοι, πράγματι δεν μένει τίποτε άλλο από την συνεργασία του θύματος…
Το άλλο χρονικό ορόσημο που οδήγησε στην ραγδαία μετάλλαξη της εγκληματικότητας ήταν τα capital controls, όπου πολύ απλά οι ληστές στράφηκαν εξ ολοκλήρου στις πηγές ρευστότητας, δηλαδή σε σουπερμάρκετ και σπίτια όπου φυλάσσονταν οι οικονομίες μπορεί και μίας ολόκληρης ζωής. Πολλοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους γιατί απλά το εκμυστηρεύτηκαν αυτό σε ένα καφενείο…
Μοιραία πρέπει και στην Αστυνομία να υπάρξουν αλλαγές άμεσα στην στρατηγική αντιμετώπιση του προβλήματος όμοια με την προθυμία που υπήρξε από την πολιτεία παλαιότερα για τις τράπεζες και πρέπει άμεσα να επιστρέψει η αστυνόμευση σε μοντέλα πεζής περιπολίας τις νύχτες στις γειτονιές και συχνών εποχούμενων περιπολιών. Υπάρχει μία πρόθεση για το κέντρο της Αθήνας που λαμβάνει εφαρμογή με πρωτοβουλία της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. αλλά είναι πολύ περιορισμένη, ενώ στην πραγματικότητα αυτό πρέπει άμεσα να αφορά κάθε γειτονιά στους δήμους όλης της

***   Επέκταση της αστικής συγκοινωνίας σε Βέργα και Μ. Μαντίνεια 
Την επέκταση της αστικής περιοχής κατά μήκος της παραλιακής ζώνης της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας και την Τοπικής Κοινότητας Μικράς Μαντίνειας, προκειμένου να επεκταθεί η αστική επιβατική συγκοινωνία στις συγκεκριμένες περιοχές, εισηγείται το Τμήμα Συγκοινωνιών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας. Την οριστική απόφαση θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο, στην αυριανή συνεδρίαση, και ακολούθως θα πρέπει να λάβει αντίστοιχη απόφαση και το Π.Σ. Πελοποννήσου.
Υπενθυμίζουμε ότι το αίτημα, μαζί με την αναβάθμιση της Μικρής Μαντίνειας, έθεσαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Επαγγελματιών, σε συνάντηση που είχαν το προηγούμενο διάστημα με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα. Εκείνος τους ενημέρωσε για έργα αναβάθμισης που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν, ενώ για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας απάντησε ότι ο Δήμος δεν έχει αντίρρηση, ωστόσο πρόκειται για θέμα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου…
Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας επισημαίνεται ότι κατά τη συνάντηση του δημάρχου με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Επαγγελματιών «Ξένιος Ζευς» εκείνοι «ζήτησαν την αναβάθμιση της περιοχής και την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια.
Ο Π. Νίκας είπε τα εξής: α) έχουν ολοκληρωθεί δύο μελέτες και μέχρι το καλοκαίρι θα έχει υπάρξει ανακατασκευή πεζοδρομίων και του χώρου του ηρώου στη Μικρή Μαντίνεια και β) σχετικά με την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας, αρμόδια είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος δεν έχει καμία αντίρρηση για την επέκταση».
Επίσης, με πρωτοβουλία του Μανώλη Μάκαρη, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας των εκπροσώπων της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας και του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας με τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ, με σκοπό την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στη Βέργα. Η συνάντηση είχε θετικό αποτέλεσμα, καθώς αποφασίστηκε ομόφωνα η κατάθεση σχετικού αιτήματος προς το Δήμο Καλαμάτας.
«Μετά την επιτυχή επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η δημοτική μας παράταξη συνεχίζει τις πρωτοβουλίες με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου αξιόπιστης αστικής συγκοινωνίας, που θα καλύπτει όλες τις συνοικίες της πόλης» είχε αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο κ. Μάκαρης.  Α.Π.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Τρέλα στην Ευρώπη για το «χρυσό» γκολ του Μανωλά [Βίντεο] Εκστασιασμένοι οι δημοσιογράφοι σε όλη την Ευρώπη για το γκολ του Μανωλά που έστειλε «σπίτι» του τον Μέσι
~  «Μανωλάς, ο άγγελος του Ντι Φραντσέσκο που ολοκλήρωσε το θαύμα»». Είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές αναφορές του ιταλικού Τύπου, για την ιστορική πρόκριση της Ρόμα στα ημιτελικά του Champions League, που έφερε την υπογραφή του έλληνα κεντρικού αμυντικού. Οι ιταλοί δημοσιογράφοι αλλά και συνάδελφοί τους σε όλη την Ευρώπη «παραμιλάνε» μετά το «χρυσό» γκολ του έλληνα ποδοσφαιριστή γράφοντας ύμνους στις εφημερίδες και τις αθλητικές ιστοσελίδες.
«Ποιος ξέρει αν ο Κώστας Μανωλάς θα είχε ονειρευτεί να σκοράρει ένα τόσο δύσκολο γκολ όσο αυτό. Δεν είναι επιθετικός, αλλά μόνο στο Champions League αυτής της σεζόν, έχει ήδη σημειώσει δύο γκολ. Αφού κυριολεκτικά εκμηδένισε έναν σούπερ σταρ όπως ο Λιονέλ Μέσι, στη συνέχεια αποφάσισε να φορέσει φτερά και ένα φωτοστέφανο και να γίνει ένας άγγελος. Το τρέξιμο του μετά το γκολ θα παραμείνει ανεξίτηλο στην καρδιά των φίλων της Ρώμης. Μια κραυγή που θα ηχούσε όλη τη νύχτα σε κάθε γωνιά της Αιώνιας Πόλης. Αυτή η κραυγή, ένωσε χιλιάδες άλλες κραυγές των οπαδών της Ρόμα, κτυπώντας ιδανικά τις καμπάνες του Αγίου Πέτρου για την αφύπνιση των ονείρων της σε μια νύχτα του Champions League. Ο Μανωλάς, ένας αμυντικός ο οποίος, παρά τον ρόλο του, αποφάσισε, να αλλάξει το πρόσωπο της ιστορίας του ποδοσφαίρου της Ρώμης», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Ιταλοί.Ακούστε την αντίδραση ιταλού δημοσιογράφου στο γκολ του Μανωλά~ «Δεν με ενδιαφέρει να περάσω εγώ στην ιστορία, εκείνο που έχει σημασία είναι που η ομάδα βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League, αφού έχει νικήσει την καλύτερη ομάδα του κόσμου. Το πιστεύαμε, αισθανόμαστε ότι είχαμε τιμωρηθεί στο πρώτο παιχνίδι, αλλά είδαμε ότι η Ρόμα είναι εκεί. Εχουμε μία ισχυρή ομάδα και αξίζουμε όλο εκείνο που έχουμε πετύχει», είπε ο Κώστας Μανωλάς μετά το τέλος της αναμέτρησης.
«Προερχόμαστε από τρία άσχημα αποτελέσματα, είχαμε πάρα πολύ άγχος αλλά το πιστεύαμε. Δώσαμε τα πάντα και είδαμε ότι εάν έχουμε έτσι τους φιλάθλους μας κανείς δεν μπορεί να μας νικήσει», πρόσθεσε. «Χρειαζόμαστε τους φιλάθλους μας και εάν έρχονται πάντα στο γήπεδο θα γίνουμε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ιταλία. Αξίζαμε αυτό που συνέβη, συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, ελπίζουμε ότι θα είναι πάντα μαζί μας οι οπαδοί μας».Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρόμα δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ στην έδρα της την τρέχουσα σεζόν στο Champions League, ενώ στους ομίλους κέρδισε με 3-0 και την Τσέλσι.
GOL DO MANOLAS CONTRA BARCELONA | ROMA 3 X 0 BARCELONA : https://youtu.be/MfT14zgByqs  .-
~ ΡΟΜΑ  - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   3-0 .- ( Πρόκριση στα ημιτελικά η ΡΟΜΑ ) .-
~ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΜΑΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΥ   2-1 .- ( Πρόκριση Λίβερπουλ) .-

***  Οργή για Κωνσταντίνου στον Παναθηναϊκό Η ατάκα του προέδρου του Παναθηναϊκού, Βασίλη Κωνσταντίνου, που εξόργισε τους ποδοσφαιριστές~  Η υπόσχεση της διοίκησης του Παναθηναϊκού για καταβολή του 30% του Δεκεμβρίου δεν έχει καθησυχάσει τους παίκτες. Σε περίπτωση που εισπράξουν το ποσό την Τετάρτη δεν θα το αντιμετωπίσουν και ως κατόρθωμα.
* «Φτάσαμε Απρίλιο να εξοφληθούμε τον Οκτώβριο. Δεν γνωρίζουμε πότε θα εξοφληθούμε τον Δεκέμβριο. Δηλαδή τι θα γίνει με τις δόσεις Φεβρουαρίου και Μαΐου;», αναρωτιούνται ειδικά οι ξένοι, ενώ το πρώτο ερώτημα που έχουν απευθύνει στον Κωνσταντίνου είναι αν κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματά τους. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ όσες φορές ρωτήθηκε απάντησε ότι κανείς δεν έχασε χρήματα από τον Παναθηναϊκό. Ο ίδιος, όμως, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στους παίκτες και στην τελευταία του επίσκεψη στο Κορωπί, τους εκνεύρισε κιόλας.
«Αν δεν τηρήσετε πάλι τις υποσχέσεις σας να ξέρετε ότι θα κάνουμε αποχή και υπάρχει πιθανότητα να αποφασίσουμε να μην κατέβουμε και σε παιχνίδι, αφού θα είμαστε απροπόνητοι. Τι θα κάνετε θα παίξετε με την Κ20;», ρωτήθηκε και η απάντησή του τους εξόργισε. «Δεν είναι δική σας δουλειά αυτό. Δικαίωμα της διοίκησης τι θα κάνει με την ομάδα…». Δεν περίμεναν από κάποιον που έχει παίξει μπάλα και έχει γράψει ιστορία με τον Παναθηναϊκό, αντί να βρίσκεται δίπλα τους τώρα που είναι δύσκολη κατάσταση, να τον έχουν ουσιαστικά απέναντί τους…

~*** Δύο τελικοί σήμερα για Λαζαρίδη στην Πορτογαλία 
«Ζέσταμα» για το παγκόσμιο πρωτάθλημα
 Με μια μέρα παράταση λόγω της χθεσινής βροχής ολοκληρώνεται σήμερα στην πόλη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας το διεθνές τουρνουά προετοιμασίας στο τένις με αμαξίδιο. Ο Καλαματιανός Γιώργος Λαζαρίδης θα έχει συμμετοχή σήμερα σε δύο τελικούς. Θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο διπλό με συμπαίκτη τον Στέφανο Διαμαντή (προκρίθηκαν με μπάι και 2 νίκες στη  συνέχεια) και την πρωτιά στο τουρνουά δεύτερης ευκαιρίας στο μονό (ο Γιώργος αποκλείστηκε από το κεντρικό ταμπλό με ήττα στο ξεκινημα, αλλά με 3 νίκες κατόρθωσε να φτάσει στον τελικό του consolation).
Ωστόσο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στα προκριματικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που αρχίζουν σήμερα και θα ολοκληρωθούν στις 15/4 στην ίδια πόλη. Η Ελλάδα, με τον Μείνο Σταμάτη επίσης στη σύνθεσή της, θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της μια μέρα αργότερα (χθες το βράδυ ήταν προγραμματισμένη η κλήρωση για να μάθει τους αντιπάλους της).

***  Έτοιμος για το 4ο και πιο απαιτητικό stage του «Marathon Des Sables» ο Βασίλη Κουμανάκος
 Ο 33ος Μαραθώνιος της «ερήμου» συνεχίζεται στο Μαρόκο με τον δικό μας Μανιάτη δρομέα Βασίλη Κουμανάκο και τον Άγγλο Mark Todd να αγωνίζονται με απόλυτη επιτυχία μέχρι τώρα, κάτω από τον καυτό Μαροκινό ήλιο, διασχίζοντας μερικά από τα πιο συναρπαστικά τερέν της Μαροκινής ερήμου. Έχοντας ολοκληρώσει ήδη τα 3 από τα 6 ΕΤΑΠ με σύνολο χιλιομέτρων 100,9km και αντιμετωπίζοντας αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες, σήμερα καλούνται να «εκτελέσουν» το πιο δύσκολο κομμάτι του αγώνα που περιλαμβάνει 86,2 km. σε μια ημέρα! Η σωστή διαχείριση του ρυθμού τρεξίματος και η ισχυρή θέληση για τον τερματισμό είναι δυο από τα μυστικά που θα τους δώσουν το «εισιτήριο» για το επόμενο ΕΤΑΠ. Τους στέλνουμε τη θετική μας ενέργεια και τους ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!

***  Για την Α1  στο Ελληνικό μπάσκετ στην 22η αγωνιστική :
Τρίτη 10-04-2018 :
ΚΟΡΟΙΒΟΣ Αμαλιάδας - Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΣΑΣ  73-55 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 22-12 , 17-16 , 19-18 , 15-9 .- ^
ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  76-81 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 20-22 , 20-30 , 20-9 , 16-20 .- ^
΄Τετάρτη  11-04-2018 :
ΡΕΘΥΜΝΟ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  69-103 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 21-23 , 18-35 , 9-23 , 21-22 .- ^
ΑΕΚ Αθηνών - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  72-81 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 21-25 , 12-13 , 20-24 , 19-19 .- ^
ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης - ΚΥΜΗ  60-73 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 13-19 , 15-22 , 16-18 , 16-14 .-^
ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου -  ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πάτρας  70-89 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 21-28 , 11-19 , 19-22 , 19-20 .- ^
Γ.Σ. ΛΑΥΡΙΟΥ -  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς  68-84 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 13-22 , 17-21 , 13-24 , 25-17 .-

*** Για  την Α2 στο Ελληνικό μπάσκετ  για την 26η αγωνιστική :
Τετάρτη 11-04-2018 :
ΑΠΟΛΛΩΝ Πάτρας - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ  80-82 .-^
ΔΟΞΑ Λευκάδας - ΑΕ. ΛΑΡΙΣΣΑ  91-71 .-^
Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ  88-65 .- ^
ΨΥΧΙΚΟ - Γ.Σ. ΕΡΜΗΣ Αγιάς  73-75 .- ^
ΑΜΥΝΤΑΣ -  Α.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ   75-77 .- ^
ΕΘΝΙΚΟΣ Πειραιώς - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ  82 -55 .- ^
ΑΣΕ ΔΟΥΚΑΣ - ΜΑΡΟΥΣΙ  80-89 .- ^
ΧΟΛΑΡΓΟΣ -ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης  93-94 .- ^

*** Στο μπάσκετ Α1   Γυναικών  για την 20η  αγωνιστική :
01-04-2018 :
Α.Ο. ΔΑΦΝΗ Αγίου Δημητρίου -ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  68-57 .- ^
ΦΑΡΟΣ Κερατσινίου - ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ Καλλιθέας  60-55 .-^
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Βόλου  74-36 .-^
ΑΕΟ ΠΡΩΤΕΑΣ Βούλας - ΝΙΚΗ Λευκάδας  73-63 .- ^
ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ Σ.Φ. Συκεών - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  Αθηνών  59-47 .- ^
ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς 48-97 .- ^

***
~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2018 :
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 . ~ ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/03/news-01-2018.html .-  
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  25 Μαρτίου  2018
  :  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και Εορτασμός επανάστασης κατά Τούρκων  του 1821 ..!  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news_25.html .-  
 ~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζει της ενημέρωσης .
Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018
  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_26.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 27  Μαρτίου 2018
   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_27.html .-   ~

** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 28  Μαρτίου  2018
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_28.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 29  Μαρτίου  2017
  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/news.html .- 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 30  Μαρτίου  2018
   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/03/news_30.html .- 

~ **
 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2018 : 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  01  Απριλίου  2018 : ~ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε  ΟΛΟΥΣ μας  !  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-
 ~**  ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
~ Δευτέρα 26-02-2018 
με  23  Ιατρικά θέματα ,
 ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Τρίτη 06 Μαρτίου 2018
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_6.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ . Δευτέρα  02 Απριλίου 2018
  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Τρίτη  03  Απριλίου 2018
: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Τετάρτη 04 Απριλίου 2018
: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/04/news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. ΠΕΜΠΤΗ  05 Απριλίου 2018
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .- 
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Παρασκευή 06 Απριλίου 2018
:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/04/news.html .- 

~ ** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Σάββατο  07  Απριλίου 2018
:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html  .- 
~*Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή 08 Απριλίου 2018 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-  Κυριακή ΠΑΣΧΑ -Αγίας Ανάστασης του Κυρίου μας !  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ  ! ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ  ! 
 ~**STAMOS-DYNAMI , http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/.../6-2018.html = ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ περιοχής Αρφαρών - Μεσσηνίας και Πελοποννήσου 2018 s.n.s. stamos01 Arfara ...

~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 09 Απριλίου 2018  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html  .-  
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης.
Τρίτη 10 Απριλίου 2018
: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-

~ ** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 11 Απριλίου 2018
:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .- 
~ **


*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6339   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
Σύνολον                                  14.195   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-        https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebookhttps://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas           1947stamos011947                                          https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών.                                                                Stamos011947                 stamosarfara01  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/groups/460785290757729/?multi_permalinks=955567821279471%2C955462251290028%2C955460191290234%2C955141891322064%2C955141491322104&notif_id=1517939363820293&notif_t=group_activity  + = ΟΡΔΟΔΟΞΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ  ..
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
https://beneas13.blogspot.gr/2017/09/blog-post_29.html  .- ΜΠΕΝΕΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ     https://wikifarmer.com/el/  =  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
http://www.arfara1964athens.gr/   ARFARA ATHENS .. www.arfara1964athens.grhttps://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ     

~** Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ και  ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΑΡΦΑΡΑ 2018 Βίντεο
 ~*Ακολουθεία Νυμφίου Κυριακή Βαΐων 01/04/2018 Αρφαρά :
~*ΑΡΦΑΡΑ Κυριακή βράδυ Ι Ν  Αγίων Θεοδώρων Ακολουθεία Νυμφίου: https://youtu.be/bXFTW5EWk2s .-
~*Αγιοι Θεόδωροι Αρφαρών 01/04/2018 Εβδομάδα Παθών Κυρίου μας: https://youtu.be/cuOGAeCI4wA .-
~*Εβδομάδα 1η Παθών 1-04-2018  ψέλνει ο Παναγιώτης Κουτσομύτης: https://youtu.be/9wbn4i10WLA .-
~~*Εβδομάδα Παθών Αρφαρά 1/4/2018 Ψέλνει ο Παππά Μιχάλης:
~*Μ .Τετάρτη 04/04/2018 Ευχέλαιο στο Αρφαρά:
~*Αγιοι Θεόδωροι Αρφαρά Ευχέλαιο 04/04/2018 Μ. Τετάρτη:
~*Ανάσταση στο ΑΡΦΑΡΑ 08/04/2018:
~~ ~*ΑΡΦΑΡΑ 08/04/2018 Πάσχα  Ι Ν  Αγιοι Θεόδωροι:
~ ΠΑΣΧΑ στο Αρφαρά 08/04/2018:
Κυριακή Πάσχα  στο Αρφαρά  ψήνοντας 08/04/2018 :
~*Πάσχα 08/04/2018 Αρφαρά στην βεράντα:
~*ΠΑΣΧΑ 08/04/2018 ΑΡΦΑΡΑ στο σπίτι  παππού   :
~*Πάσχα 08/04/2018 χορεύει η Δεσποινούλα ψήνει Νίκος :
~*Πάσχα Αρφαρά 2018  ψήνοντας τρώγοντας χορεύοντας  08/04/2018: https://youtu.be/ASxS9sz6PlA .-
 ~ Πάσχα 08/04/2018 ψήνοντας στο σπίτι στο Αρφαρά:
~ Πάσχα Αρφαρά παιδιά κι΄ εγγόνια ψήνουν 08/04/2018:
 ~Πάσχα Νίκος  Βασίλης ψήνουν Αρφαρά 08/04/2018:
~Πάσχα ο μεγάλος γιος ψήστης Αρφαρά 08/04/2018:
  ~ Πάσχα στο Αρφαρά 2018 παιδια  εγγόνια ψήνουν  διασκεδάζου τρώνε: https://youtu.be/DYxeGJH4T_k .-
~*  Ι. Μ. Προφήτη Ηλία Αρφαρά Ανάσταση 09/04/2018:
~*Ανάσταση στην Άγιο Βασίλειο Αρφαρών Τρίτη 10/04/2018:  
~** ΒΛΑΣΗΣ ΣΟΥΖΑΝΑ Σταμάτης 2 τορπίλη γάμος ΔΕΣΠΟΥΝΑ  2017-18: : https://youtu.be/fOX8Xy2KQQk .-
~


















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου