arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008  ...

~Μην έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Η αυτοπεποίθηση είναι εμπόδιο στη Θεία Χάρη. Όταν αναθέτουμε τα πάντα στο Θεό, αυτός «υποχρεώνεται» να μας βοηθήσει.Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης



~12 Νοεμβρίου
Ιωάννου αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας, «του ελεήμονος» (†616-620) και Λέοντος πατριάρχου ΚΠόλεως. Μαρτύρων Αντωνίου, Γερμανού, και Νικηφόρου. Αρσακίου. Νεομαρτύρων Νικολάου (†1732) καί Σάβα του Νιγδελή (†1726), των εν Κωνσταντινουπόλει. Οσίων Νείλου ασκητού, του Σιναΐτου και Νείλου του μυροβλύτου (†ε΄αι.), του εκ Κυνουρίας. Μαρτίνου επισκόπου (1) Φραγγίας του θαυματουργού, Ιωάσαφ και Μαρτίνου επισκόπου Ταρακίνης. Προφήτου Αχιά.
(1)Ο όσιος Μαρτίνος έζησε τον τέταρτο αιώνα. Καταγόταν από τη Σαβωρία της Παννονίας. Από νεαρή ηλικία είχε αρχίσει την κατήχηση στο λόγο του Κυρίου. Στα 15 χρόνια του κατετάγη στο στρατό, όπου υπηρέτησε τους αυτοκράτορες Κωνσταντίνο και Ιουλιανό. Όταν βρέθηκε με το στράτευμα στην Αμιένη, συνάντησε έναν ζητιάνο ο οποίος του ζήτησε ελεημοσύνη. Ο άγιος έχοντας μόνο τη στολή του και τα όπλα του, έβγαλε τον μανδύα του και του τον έδωσε για να ζεσταθεί. Την επόμενη νύχτα εμφανίστηκε ο Κύριος στον ύπνο του και του είπε δείχνοντάς του τον μανδύα του «Μαρτίνε, αν και κατηχούμενος ακόμη, με ζέστανες δίνοντας στον επαίτη τον μανδύα σου». Όταν βαπτίστηκε ο Μαρτίνος πήγε στον άγιο Ιλάριο, επίσκοπο του Πουατιέ της Γαλλίας. Αφού απέκτησε την κατάλληλη παιδεία, έγινε κληρικός και στη συνέχεια επίσκοπος στην Τουρ. Διακρίθηκε για τον ενάρετο βίο του και τις σπουδαίες υπηρεσίες που πρόσφερε στο ποίμνιό του. Φρόντισε για την κατήχηση του ποίμνιου. Ήταν πολύ αγαπητός γι` αυτό και είχε ογδόντα μαθητές, τους οποίους χρησιμοποιούσε στα έργα του και στην διδασκαλία του. Αρρώστησε στο χωριό Κάνδην, όπου και παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο σε ηλικία 81 ετών.
~
*Ἦχος πλ. δ’.
*Ἐν τῇ ὑπομονῇ σου ἐκτήσω τὸν μισθόν σου Πάτερ, Ὅσιε, ταῖς προσευχαῖς ἀδιαλείπτως ἐγκαρτερήσας, τοὺς πτωχοὺς ἀγαπήσας, καὶ τούτοις ἐπαρκέσας· Ἀλλὰ πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, Ἰωάννη Ἐλεῆμον μακάριε, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
** Απολυτίκιο Άγ. Ιωάννου του Ελεήμονος - 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/Fh9T0dwHk7g /-
~

  *** Εκδήλωση στο  ΑΡΦΑΡΑ .
 
 
 
 
Σάββατο 11-11-2017 , και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων "Νιαρχαίϊκο Λιοτρίβι" του Δ.Δ. Αρφαρών Δήμου Καλαμάτας , έγινε ομιλία από τον Θεολόγο Ιεροκήρυκα Νικ. Ζαχατειάδη Ι.Μ. Πύργου Ηλείας , με θέμα Βιώματα από το Άγιο Όρος

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 ~***   ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΦΑΡΑ Σάββατο 11-11-2017Βίντεο ,
1~**ΑΡΦΑΡΑ 11/11/2017 ομιλία Θεολόγου Ν. Ζαχαριάδη βιώματα Αγ.  Όρος: https://youtu.be/-SxOkPHaMUA  .-
2~**Προσφώνηση  Λ. Ι. Παπανικολάου σε ομιλία Ν. Ζαχαριάδη Αρφαρά 11/11/2017: https://youtu.be/0nwB4NzhKOg   .-
3~**ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ  1 από ομιλία Ν. Ζαχαριάδη Αρφαρα 11/11/2017: https://youtu.be/G3a7icqFSS8 .-
4~**Περί προσευχής από Ν  Ζαχαριάδη 11/11/2017 ΑΡΦΑΡΑ: https://youtu.be/5avfXTZZssQ .-
 5~** Περί Νηστείας Ν. Ζαχαριάδης ΑΡΦΑΡΑ 11/11/2017: https://youtu.be/I3oWfYgGq4o .-
6~**Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης  ομιλία 4  Ν.Ζαχαριάδη 11/11/2017 Αρφαρά: https://youtu.be/WxH3RpOMr7w  .-
7~**Άγιον Όρος 2 Ν. Ζαχαριάδης ομιλία Αρφαρά 11/11/ 2017: https://youtu.be/FRiSV9bq2pc  .-
8~**ΑΡΦΑΡΑ 2 βιώματα Άγιο Παϊσιο Ν Ζαχαριάδης 11/11/2017:
9
10
11

***  Φωτογραφίες από εκδρομή-διαδρομή σε ΝΕΜΕΑ ,Παναγία Βράχου , δρόμος κρασιού στο κτήμα ..αρχαιολογικός χώρος Νεμέας , ΝΑΥΠΛΙΟ -ΠΑΛΑΜΗΔΙ ..Κυριακή 12-11-2017 ,...
Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Βράχου Νεμέας , βρίσκεται γατζωμένη στο μέσον σχεδόν ενός απόκρημνου και βραχώδους όρους, το Πολύφεγγο εντός του σπηλαίου υπάρχει το ναΰδριο και το καθολικό και σήμερα αποτελεί ιερό προσκύνημα πανελλήνιας ακτινοβολίας και σεβασμού.
Οι  προσκυνητές με το Δαβίλλα Τούρς έξω από ιστορικό εκκλησάκι στο προαύλιο -εξώστη


Τα θαύματά της είναι πάμπολλα και έχουμε πάρα πολλές μαρτυρίες θαυματουργικών επεμβάσεων της.Εκτός απο αυτά έχει και μία τεράστια ιστορία .Επί της κατοχής κλέφτες εισέβαλαν στην μονή και την λεηλάτισαν,λιγο πριν φύγουν απο το μοναστήρι ένας απο αυτούς πυροβόλησε την θαυματουργή εικόνα στο χέρι. Αμέσως αυτή άρχισε να βγάζει αίμα και να δακρύζει.Έτσι μέχρι και σήμερα έχει μία μεγάλη τρύπα στο χέρι της.
Ακόμα όταν χτιζόταν η μονή οι χτίστες δεν ήταν δεμένοι και ουσιαστικά πατούσαν πάνω στα βράχια . Μία μέρα ομως δύο απο αυτούς έτυχε και έπεσαν . Ο πρώτος καθώς έπεφτε φώναξε -ΜΑΜΑ ΜΟΥ! και δυστυχώς απεβίωσε . Αντίθετα ο δεύτερος φώναξε -ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ και σώθηκε εκ θάυματος.
ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΡΑΧΟΥ
 Αγίασμα  μέσα στο εκκλησάκι Παναγίας Βράχου Νεμέας
Με τον ιερομόναχο Παναγίας Βράχου  Νεμέας


τοιχογραφίες μέσα στο εκκλησάκι της Παναγίας Βράχου Νεμέας 12-11-2017


ΝΕΜΕΑ


12-11-2017 Παναγία Βράχου Νεμέας  Δέσποινα Σταμάτη  Σκούλικα και Γιώργος Φ. Δαβίλλας κατεβαίνοντας
Κατέβασμα από Παναγία Βράχου
Βοήθεια στο κατέβασμα 
Ο Γιωργάκης Δαβίλλας βοηθά στο κατέβασμα τη Δέσποινα Στ. Βλασίου-Σκούλικα
Ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια Παναγίας Βράχου Νεμέας
Αγίασμα Παναγίας Βράχου
ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΡΑΧΟΥ ΝΕΜΕΑΣ :
Ονομασία: Ιερά  Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου ή Παναγιά του Βράχου.
  Τοποθεσία: Νεμέα Κορινθίας.
  Περιγραφή: Η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου ή  Παναγία του Βράχου, βρίσκεται γαντζωμένη στο μέσο σχεδόν ενός απόκρημνου και βραχώδους όρους που υψώνεται επιβλητικά, το Πολύφεγγο. Εντός του σπηλαίου υπάρχει το ναΰδριο, καθολικό, της πάλαι τότε διαλαμψάσεως Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου, που ιδρύθηκε στις πρώτες δεκαετίες του 17ου αιώνα (1631). Φυσικά είχε αρχίσει να κτίζεται αρκετά χρόνια νωρίτερα, αρχές του 16ου αιώνα και το 1631 ανακηρύσσεται επίσημα Μονή με άδεια της Υψηλής Πύλης και σήμερα αποτελεί ιερό προσκύνημα πανελλήνιας ακτινοβολίας και σεβασμού. Η Παναγία του Βράχου είχε μεγάλη συμβολή στον αγώνα της απελευθέρωσης του γένους. Στα χρόνια εκείνα το ιερό τέμπλο της Μονής ήταν επίχρυσο, σημάδι του πλούτου που συσσώρευσε εκεί ο σεβασμός και η πίστη των ανθρώπων. Εντός του σπηλαίου υπάρχει και σώζεται έως σήμερα πηγή, αγίασμα, το οποίο και στα χρόνια της Τουρκοκρατίας τροφοδοτούσε και δρόσιζε τους πατέρες και τους αγωνιστές που έβρισκαν εκεί ασφάλεια σε περιόδους επιδρομών.
Η Ιερά Εικόνα φυλάσσεται σήμερα στο Μετόχι του Αγίου Αθανασίου για μεγαλύτερη προστασία. Έχει διαστάσεις 0,90 Χ 0,67 εκατ. και χαρακτηρίζεται ως Παναγία του Πάθους. Δεξιά και αριστερά της μορφής Της και στο επάνω μέρος έχει ζωγραφισμένους δυο Αγγέλους γονυπετείς, φέροντες και σύμβολα του Πάθους. Επιγράφεται ως «Η Αμόλυντος Παρθένος ». Τα θαύματά Της είναι πάμπολλα και έχουμε πάρα πολλές μαρτυρίες θαυματουργικών επεμβάσεων της Παναγίας.
Το 1936, επί ηγουμενίας Χριστόφορου Βλάχου, ιερόσυλες χείρες σύλησαν το εξ΄ αργύρου επικάλυμμα της Εικόνος και άρπαξαν όλα τα αφιερώματα και τα τιμαλφή, προσφορές των πιστών. Μάλιστα ένας εκ των ιερόσυλων, φεύγοντας πυροβόλησε την Εικόνα, η οποία μέχρι και σήμερα φέρει τον τραυματισμό αυτό στη δεξιά χείρα της Παναγίας μας.
Αξίζει επίσης να αναφερθεί το ασκηταριό του Πολυφέγγους που βρίσκεται σφηνωμένο μέσα στη σπηλιά της κορυφής του προβούνου, με τοιχογραφίες της Υπαπαντής του Κυρίου και του Αγίου Γεωργίου, του 11ου - 12ου αιώνα.
Η Ιερά Μονή εορτάζει την 15η Αυγούστου, εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
~* Ακολουθούν και σχετικά βίντεο  :
1~ Παναγία Βράχου 12/11/2017 ανεβαίνοντας τα 500 ~περίπου
  σκαλοπάτια: https://youtu.be/DnfWVRmZLcA  .- 
2 ~ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΧΟΥ ΝΕΜΕΑ 12/11/2017  ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ: https://youtu.be/LiQwcEF9Bf4   .-
3 ~ Ναύπλιο από το Παλαμήδι 12/11/2017:
 https://youtu.be/EAA1XXyqoNY ..-
 ~ NEMEA 12/11/2017  κτήμα ΠΑΛΥΒΟΥ:
https://youtu.be/PeYt6MLTibY .-
5 ~ΝΕΜΕΑ διαδρομή στην Παναγία Βράχου 12/11/2017:
https://youtu.be/IPjffazySL8  .-
6~ Παλαμήδι  Ναυπλίου διαδρομή ανεβαίνοντας 12/11/2017: https://youtu.be/5Xrk5Uay7QE  .-
7 ~ ΠΑΛΑΜΗΔΙ Ναύπλιο  ενημέρωση 12/11/2017:
https://youtu.be/e38qEieihLw  .-
8
*** ΥΜΝΟΙ Τραμπ για τον Πούτιν! Τα βρήκαν και ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ σε όλα...

~ Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έχει καλές σχέσεις με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.
"Φαίνεται ότι έχουμε μια μεγάλη συμπάθεια ο ένας για τον άλλον, έχουμε μια καλή σχέση, δεδομένου ότι γνωρίζουμε λίγο ο ένας τον άλλον. Νομίζω ότι αυτή είναι μια πολύ καλή σχέση», - ανέφερε ο Αμερικανός ηγέτης CNN.
Σύμφωνα με τον Trump, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους στη σύνοδο κορυφής του APEC στο Βιετνάμ, "πήγαν μαζί καλά με τον Πούτιν", και κατάφεραν να συντονίσουν την κοινή δήλωση "πολύ γρήγορα".
Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι ο Vladimir Putin και ο Donald Trump, σε σύντομη συνάντηση στη διάσκεψη κορυφής APEC, συμφώνησαν σε μια κοινή δήλωση σχετικά με τη Συρία. Συγκεκριμένα, επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να νικήσουν τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους (κι όχι μόνο).  Με πληροφορίες από RT

***  Όταν οι Αθηναίοι έδειχναν την... "ΑΓΑΠΗ" τους στον Γ. Καμίνη... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Ο Γιώργος Καμίνης σήμερα διεκδικεί την προεδρία της Κεντροαριστερής παρατάξεως, θέλοντας να αναλάβει το κόμμα του σημερινού ΠΑΣΟΚ.
Το ερώτημα είναι τι άποψη μπορεί να έχει ο Ελληνικός λαός. Δεδομένου ότι ο κος Καμίνης ήταν και είναι δήμαρχος των Αθηνών, το παρακάτω βίντεο δείχνει με γλαφυρό τρόπο την άποψη των δημοτών για τον νυν δήμαρχο.
Στις 12 Ιουλίου του 2013 έξω από τα γραφεία της Κεντρικής Ενώσεως Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς μερικές εκατοντάδες δημοτικών υπαλλήλων, που διαμαρτύρονται για την ένταξή τους στο καθεστώς κινητικότητας.
Ορισμένοι εξ αυτών, βλέποντας τον κο Καμίνη να εξέρχεται από τα γραφεία, θέλησαν να του δείξουν την “αγάπη” τους προς το πρόσωπό του.
~Δείτε:  Δέστε πως τρέχει o Καμίνης μακριά από τους Αστυνομικούς  , https://youtu.be/sNx_ahk3h28 .- {H επίθεση στον Καμίνη από ομάδα αγνώστων έξω από τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία συνεδρίαζε για το θέμα των κινητοποιήσεων, λόγω της ένταξης των δημοτικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας, δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Οι συνεργάτες του αναφέρουν ότι ο κ. Καμίνης οδεύει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.
Έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς μερικές εκατοντάδες δημοτικών υπαλλήλων, που διαμαρτύρονται για την ένταξή τους στο καθεστώς κινητικότητας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την ώρα που ο δήμαρχος Αθηναίων έφευγε από τα γραφεία της ΚΕΔΕ, καθώς η συνεδρίαση ολοκληρωνόταν, κάποιοι τον ακολούθησαν και του επιτέθηκαν φραστικά.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο κ. Καμίνης δέχθηκε και επίθεση με γροθιές, ενώ φθορές έχει υποστεί και το όχημά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ομιλία του Γ.Καμίνη στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΚΕΔΕ προκάλεσε ένταση.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Αθηναίων αργά το βράδυ της Κυριακής κατονομάζεται ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ κ. Θ. Μπαλασόπουλος ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης. Η ανακοίνωση:
«Η σωματική επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση
»Στοχοποιώντας ρητά τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος με ιδιαίτερη σαφήνεια έχει τοποθετηθεί σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, κ. Θ. Μπαλασόπουλος, επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση.
»Οι συνθήκες κατατρομοκράτησης που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπούκικες επιθέσεις, δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων στον ευαίσθητο αυτό χώρο, και απαιτείται η ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη τους».} .-

*** ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ DNA (γονιδιώματος) του ΣΙΤΑΡΙΟΥ...

~ Γράφει ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης
  Μεγάλη διεθνής επιστημονική κοινοπραξία κατάφερε, μετά από πολυετείς προσπάθειες, να αποκωδικοποιήσει σχεδόν όλο το γονιδίωμα του μαλακού σιταριού (The first near-complete assembly of the hexaploid bread wheat genome, Triticum aestivum, GigaScience, 23 Οκτωβρίου 2017).
Το γονιδίωμα του σιταριού είναι πενταπλάσιο του μεγέθους του γονιδιώματος του ανθρώπου. Τα αποτελέσματα της εργασίας αναμένεται να ανοίξουν τον δρόμο για καλύτερη διατροφή του παγκόσμιου πληθυσμού, χάρη στην πιθανή βελτίωση των σχετικών αγροτικών καλλιεργειών.
Το σιτάρι ή στάρι ή σίτος καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο. Είναι το δεύτερο παγκοσμίως σε συγκομιδή δημητριακό, μετά τον αραβόσιτο. Ο καρπός του αποτελεί βασική τροφή, που χρησιμοποιείται στην παρασκευή αλευριού (ψωμιού), ζωοτροφών και ως πρώτη ύλη στην παρασκευή αλκοολούχων ποτών και καυσίμων. Στην Ελλάδα καλλιεργούνται δύο είδη. Το ΤTriticum durum ή σκληρό σιτάρι που χρησιμοποιείται στη μακαρονοποιία και το Triticum aestivum ή μαλακό σιτάρι που χρησιμοποιείται για την παρασκευή ψωμιού.
Το εξαπλοειδές μαλακό σιτάρι (2n = 6X = 42 χρωμοσώματα) προέκυψε με αλλοπολυπλοειδή εξέλιξη ως προϊόν του συνδυασμού των γονιδιωμάτων τριών διπλοειδών ειδών. Τα δύο είδη από αυτά είναι το T. monococcum (γονιδίωμα AA) και T. searci (Aegilops speltoides, BB) από τα οποία σχηματίστηκε το τετραπλοειδές T. turgitum (AA BB). To τετραπλοειδές αυτό γονιδίωμα συνδυάστηκε με το γονιδίωμα (DD) του είδους Α. tauschii και προέκυψε το εξαπλοειδές T. aestivum (ΑΑ ΒΒ DD). Το σιτάρι (T. aestivum), γι’ αυτόν τον λόγο, έχει ένα από τα πιο περίπλοκα γονιδιώματα που είναι γνωστά στην επιστήμη.
Τρεις προηγούμενες προσπάθειες είχαν κατορθώσει να αποκωδικοποιήσουν μόνο μέρος του γονιδιώματος του σιταριού. Η τεράστια (1000 επιστήμονες) διεθνής ερευνητική ομάδα, για να προσδιορίσει την ακολουθία την βάσεων του γενετικού υλικού του μαλακού σιταριού χρησιμοποίησε δύο διαφορετικές τεχνολογίες αλληλούχισης (Illumina και Pacific Biosciences = PacBio). Διαπίστωσε, ότι το γονιδίωμα του σιταριού έχει περίπου 15,3 δισεκατομμύρια βάσεις (15.344.693.583 βάσεις), έχει 6 αντίγραφα από κάθε χρωμόσωμα και περιέχει πολλές επαναλαμβανόμενες περιοχές διάσπαρτες σε όλα τα χρωμοσώματα, οι οποίες δυσκόλεψαν τους επιστήμονες να τις αποκρυπτογραφήσουν.
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα αυτής της ερευνητικής προσπάθειας ήταν ο προσδιορισμός των γονιδιωμάτων των τριών προγονικών διπλοειδών φυτικών ειδών που οδήγησαν στη δημιουργία του γονιδιώματος του εξαπλοειδούς μαλακού σιταριού. Για να πετύχει τον στόχο της η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε το δημοσιευμένο γονιδίωμα του Aegilops tauschii (δηλαδή του διπλοειδούς προγόνου του γονιδιώματος D, που αποτελείται από 4,179,762,575 βάσεις), για να ταυτοποιήσει εκτός από το γονιδίωμα D, και τα γονιδιώματα Α (του T. monococcum) και Β (του Aegilops speltoides) που απαρτίζουν το γονιδίωμα εξαπλοειδούς μαλακού σιταριού, δηλαδή του T. aestivum.

***  Το ντόμινο εξαθλίωσης του Ελληνικού Λαού- Η κεντρική προεκλογική ομιλία της Φώφης "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο Δου Νου ΤΟΥ...

~ Το ντόμινο εξαθλίωσης του Ελληνικού Λαού - Η κεντρική προεκλογική ομιλία της Φώφης "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο Δου Νου ΤΟΥ...
 Γράφει ο Αθανάσιος Καρανάσιος
Πολιτικός Μηχανικός
Επιμελητής Πολυτεχνείου του Βερολίνου
 Ίσως να δείχνω καμιά φορά, ότι απέχω από την καθημερινή τραγωδία του Ελληνικού Λαού. Να δείχνω σαν να απουσιάζω εκτός τόπου και χρόνου. Το πράττω, για να μην σας μαυρίζω την ψυχή, γιατί πιθανολογώ, ότι τα γνωρίζετε. Υπάρχουν όμως στιγμές, που ο καθένας μας πρέπει να πει το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο ΟΧΙ. Για να με καταλάβει ο αναγνώστης, θα πω τις εμπειρίες μου, μόνο από εχθές:
Βρισκόμουνα λοιπόν από το πρωί σε κάποια περιοχή της Αττικής. Μεταξύ των λοιπών τρεξιμάτων (που είχε η απασχόλησή μου), βρέθηκα σ ένα σπίτι, γνωστών μου (παππούς κ. γιαγιά), "φτιαγμένοι" κατά τα άλλα με ακίνητα κλπ., έτσι τουλάχιστον έδειχναν σε μένα. Μου εξιστόρισαν, ότι ο γιος τους "έπεσε έξω" λόγω της κρίσης, με δύο καταστήματα που κατείχε και 16 υπαλλήλους που απασχολούσε -η οικογένειά του ζούσε καλά πριν. Αποτέλεσμα της χρεωκοπίας ήταν, να εγκαταλείψει την γυναίκα του και τις δύο κόρες του και να κυκλοφορεί τώρα άνεργος, άγνωστο που. Τα κορίτσια, 2α Λυκείου η μία και 1η Γυμνασίου η άλλη, πήραν τηλέφωνο -ενώ ήμουνα εκεί- και πληροφόρησαν τους παππού-γιαγιά, ότι τους έχουν κόψει εδώ και δύο εβδομάδες το φυσικό αέριο. Ούτε και να φάνε είχαν τα αναγκαία. Η μεγαλύτερη μάλιστα είπε, ότι είχε και "περίοδο" και έκλαιγε, επειδή, δεν είχε ζεστό νερό, να πλυθεί. Μου έδειξαν τις φωτογραφίες των κοριτσιών... δύο πανέμορφα πλάσματα! Μου είπαν επίσης, ότι λόγω χρεών, επίκειται και ο πλειστηριασμός του σπιτιού του γιου τους. Η οικογένεια θα βρεθεί στον δρόμο. Οπότε, άρχισαν μπροστά μου, να κλαίνε οι παππούς-γιαγιά. Συγκλονίστηκα... μια ελληνική οικογενειακή τραγωδία!
Το βράδυ, χωρίς να περάσω από το σπίτι μου (γιατί δεν προλάβαινα), πήγα στην ομιλία της (συνταξιούχας της Εθνικής Τράπεζας, τζάκι κι αυτή πλέον) Φώφης Γεννηματά στο Σπόρτινγκ, όπου είχα δώσει ραντεβού με κάτι φίλους, για να "κόψω κίνηση". Εκεί λοιπόν ήταν στις πρώτες θέσεις των "επισήμων", όλη η "σάρα και η μάρα" του ΠΑΣΟΚ, από τον Κακλαμάνη έως τον Γείτονα, από τον Κρεμαστινό έως τον Χρυσοχοΐδη (ξέρετε, αυτός ο τύπος, που ψήφιζε μνημόνια, χωρίς να τα έχει διαβάσει), από την πρώην υπουργίνα Χριστοφιλοπούλου έως κάποια "Αντζελίνα" (αγνώστων λοιπών στοιχείων από ό,τι είδα σε σημείωμα ρεζερβέ ως προκαθήμενη κι αυτή) κ. ά. (Απουσίαζαν για ευνόητους λόγους οι Τσοχατζόπουλος- Παπαντωνίου). Όλη η γκλαμουριά... Η δε Φώφη -φρεσκοβγαλμένη και φρεσκοβαμμένη από τα spa και τα κομμωτήρια κατά τα άλλα- στην κοσμάρα της. Σαν να έπεσε ουρανοκατέβατη, πολιτικά, κομματικά... παρθένα! Σαν να μην ανήκε ποτέ η ίδια στο ΠΑΣΟΚ. Ευαγγελίζονταν κι αυτή..."επενδύσεις (που δεν φέρνουν οι άλλοι) στην μπανανία του Ελλαδιστάν. Κι από κάτω, κάτι χαζοχαρούμενοι πληρωμένοι-ταϊσμένοι και κάτι βουτηρόπαιδα νεολαίοι μόλις στην 2η σειρά των "επισήμων" (προφανώς νεοσσοί των παραπάνω) να κραυγάζουν: "Εμπρός για τη κεντροαριστερά, μαζί με τη Γεννηματά"!... Οϊμέ!
Έτσι... κανένας κερατάς δεν μιλάει, τι περιλαμβάνει η επικείμενη (πάνω από εκατό προαπαιτούμενα "τρίτη (θα υπάρξουν κι άλλες) αξιολολόγηση" των κατακτητών, ενώ πετούν ως δόλωμα απόσπασης της προσοχής (κατά τα ειωθότα), τον περίπατο του Κουφοντίνα (καμμένο χαρτί άλλωστε), για νάχει ο κοσμάκης και οι τηλεπερσόνες να λένε... Λοιπόν η αξιολόγηση περιλαμβάνει -κατά την δική μου αξιολόγηση- την απεμπόληση-"ιδιωτικοποίηση" των τελευταίων υπολοιπόμενων (βαρβάτων)" δημοσίων επιχειρήσεων, ιδιοκτησίες όμως του Ελληνικού Λαού (ΔΕΗ, ΕΑΒ, ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ), μαζί -εκτός των πολλών άλλων- με το πλιάτσικο πάνω στα σπίτια των φουκαράδων...
Αυτή λοιπόν είναι η Ελλάδα του σήμερα.. κι όποιος αντέξει στο ντόμινο!... Ψηφίστε τους, δοξάστε τους λοιπόν και σήμερα ακόμα, που τα παιδιά και τα εγγόνια σας, θα έχουν -αν δεν έχουν ήδη- την κακοτυχία των κοριτσιών του παραπάνω κειμένου.
ΥΓ.: Η συνημμένη φωτό είναι από το επαληθευμένο πλέον πρωτοσέλιδο της Βραδυνής, την επόμενη μέρα των εκλογών του Οκτωβρίου 1981, που το ΠΑΣΟΚ είχε, με επικεφαλής τον "Δόκτωρ Ζιβάγκο", ως κεντρικά προεκλογικά συνθήματα: "Αλλαγή", "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο", "Αμερικάνοι-Φονιάδες των λαών", ""Έξω οι βάσεις του θανάτου", "Ο λαός στην εξουσία", "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" κι άλλα ακόμα. Τα "υλοποίσε" όλα μαζί με την υπόλοιπη κοινοβουλευτική συντεχνία - "αντιπολίτευση" ...'από την ανάποδη!

*** Ο Ερντογάν στην Αθήνα: Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;...

~ Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης,
 Ο Ρ. Τ. Ερντογάν θεωρεί πως έχει το ελεύθερο
να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του
όλες τις ευρωπαϊκές αξίες όταν καλείται να τις εφαρμόσει,
αλλά να απαιτεί φορτικά από όλους τους άλλους να τις εφαρμόσουν, όποτε τον βολεύουν!
 Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο αρχηγός μιας σύγχρονης φαμίλιας Κορλεόνε ο οποίος έχει επιβάλλει στην γειτονική Τουρκία μια απροκάλυπτη δικτατορία με κοινοβουλευτικό φερετζέ, θα καταφθάσει οσονούπω στην Αθήνα απαιτώντας, με την αναίδεια και την θρασύτητα που τον διακρίνει, διάφορα εξωφρενικά «για το καλό της ειρήνης και των ελληνοτουρκικών σχέσεων».
Η αιφνιδιαστική «πρόσκληση» Ερντογάν φαίνεται πως προέκυψε μετά από πολύωρες συζητήσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου στρατηγό Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακ Μάστερ τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο του 2017, με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο.
Η διαρκής επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας εξ αιτίας πολλών και σοβαρών θεμάτων (Αμερικανική υποστήριξη στους Κούρδους, Τουρκική υποστήριξη σε τζιχαντιστές,  προμήθεια S-400 από την Ρωσία, αναστολή έκδοσης βίζας από ΗΠΑ προς Τουρκία, σύλληψη του ταμία της «οικογένειας» μόλις πάτησε το πόδι του στις ΗΠΑ καθώς και του  Ριζά Ζαράμπ, «συνεργάτη» του υιού Ερντογάν κ.α.π.) κορυφώθηκε με τις αποκαλύψεις ότι ο Μάικλ Φλιν, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, εισέπραξε μισό εκατομμύριο δολάρια για την υποστήριξη των Τουρκικών «θέσεων» στις ΗΠΑ σε κρίσιμα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της «βίαιης απόσυρσης» του Φετουλάχ Γκιουλέν από την Αμερική!
Η εσπευσμένη μετάβαση του Νίκου Κοτζιά στην Άγκυρα στο τέλος Οκτωβρίου 2017, σχεδόν αμέσως μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ και η πρόσκληση Παυλόπουλου προς τον Ερντογάν, δεν φαίνονται άσχετα με την επικίνδυνη όξυνση των σχέσεων Αμερικής και Τουρκίας. Την αλήθεια δεν πρόκειται να την μάθουμε πριν περάσει πολύς χρόνος γιατί στην πολιτική «Πολλά λέγονται χωρίς να γίνονται και πολλά γίνονται χωρίς να λέγονται».
Επίσημα, στην ατζέντα θα βρίσκονται «διμερή και περιφερειακά θέματα»: Το Κυπριακό, οι Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, η καλύτερη δυνατή οργάνωση της επόμενης Συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος Τουρκίας (Θεσσαλονίκη, Φεβρουάριος 2018), η αύξηση των εμπορικών συναλλαγών κ.α.
Βέβαια, η συζήτηση θα είναι μεταξύ κουφών αφού η Τουρκία θα κατηγορεί την Ελλάδα πως έγινε καταφύγιο πραξικοπηματιών (είναι στραβοί, δεν βλέπουν πόσες χιλιάδες Τούρκοι σκόρπισαν σε Ευρωπαϊκές χώρες – τους φταίει η Ελλάδα, στην οποία θέλουν να στέλνουν μόνο λαθρομετανάστες από την Ασία και την Αφρική, αλλά δεν θέλουν να έρχονται μορφωμένοι και σκεπτόμενοι Τούρκοι που δεν αντέχουν την «Δημοκρατία» του Ερντογάν με την μόνιμη πλέον «κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Επικαλούνται το πραξικόπημα το οποίο, σύμφωνα με καταγγελίες του Φετουλάχ Γκιουλέν, ήταν σκηνοθετημένο από τον ίδιο τον Ερντογάν. Υπενθυμίζεται ότι ο μυστηριώδης αρχηγός της ΜΙΤ Φιντάν Χακάν, δέχτηκε για τα μάτια του κόσμου, δημόσια επίπληξη από τον «αρχηγό» γιατί (δήθεν) ήταν άφαντος την νύχτα του πραξικοπήματος!
Η Ελλάδα από την πλευρά της έχει το δικό της τροπάριο: «Στηρίζουμε με πάθος τη Δημοκρατία στην Τουρκία και ταχθήκαμε εξαρχής ενάντια στο πραξικόπημα του Ιουλίου». Όλοι βέβαια γνωρίζουν πλέον πως Δημοκρατία στην Τουρκία δεν υπάρχει και πως το πραξικόπημα ήταν «στημένο» προκειμένου να επιβληθεί η δικτατορία της «φαμίλιας».
Μέσα στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα παραδέχεται πως «Έχουμε διαφωνίες, αλλά αναπτύσσουμε μια θετική ατζέντα για να προχωρήσουμε στις μεταξύ μας σχέσεις» (Νίκος Κοτζιάς, 24 Οκτωβρίου 2017). Απόλυτα θεμιτό και ορθό. Όταν όμως έχεις απέναντι σου ένα τελείως αναξιόπιστο και αλαζόνα αρχηγό «φαμίλιας», πρέπει να είσαι εξαιρετικά προσεκτικός. Πρέπει να βάλεις ατζέντα που «χρονίζει» ολόκληρες δεκαετίες:
Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης παραμένει κλειστή από το 1971 χωρίς κανένα λόγο. Οι προηγούμενοι (Κεμαλιστές) έκαναν το «έγκλημα» με το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της σχολής και το συνεχίζουν πεισματικά οι ισλαμιστές.
Το ίδιο και σε άλλα κρίσιμα θέματα όπως η αναγνώριση της νομικής προσωπικότητας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η απόδοση των τεράστιας ηθικής και υλικής αξίας κοινοτικών περιουσιών του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, η «προσαρμογή» του αριθμού των μουσουλμάνων Ελλήνων της Θράκης στον αριθμό των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης σύμφωνα με το άρθρο περί «αμοιβαιότητας» της Συνθήκης της Λωζάνης, ο περιορισμός της απαράδεκτης δράσης της Τουρκικής ΜΙΤ στην Ελληνική Θράκη όπου Τούρκοι υπουργοί φωτογραφίζονται κάτω από την φωτογραφία μιας σημαίας της ανύπαρκτης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης».
Αλήθεια, σκέφτηκε κανείς να θέσει το ερώτημα στους διάφορους Μουεζίνογλου και Τσαούσογλου που περιφέρονται ανενόχλητοι στην Ελλάδα, τι θα έλεγαν αν ένας Έλληνας υπουργός οργάνωνε μια ομιλία στην Κωνσταντινούπολη μπροστά σε μια τεράστια σημαία της ανύπαρκτης «Ελληνικής Δημοκρατίας της Κωνσταντινούπολης»; Θα τους άρεσε μήπως; Ασφαλώς όχι! Τότε γιατί κάνουν ακριβώς το ίδιο μέσα στην Ελλάδα; Τόσο αλαζόνες και θρασείς είναι; Ή μήπως αισθάνονται ασφαλείς επειδή η Ελλάδα είναι ένα Ευρωπαϊκό κράτος που σέβεται κάθε ιδιαιτερότητα, ενώ η Τουρκία είναι ελεύθερη να κάνει τις πλέον απάνθρωπες διακρίσεις, χωρίς να ακούγεται ούτε μια φωνή διαμαρτυρίας;
Η ανατολίτικη πονηριά θεωρεί «τα τζαμιά στρατώνες, τους μιναρέδες ξιφολόγχες και τους πιστούς στρατιώτες». Θεωρεί ακόμα πως «η δημοκρατία είναι ένα τραίνο που ανεβαίνουμε για να μας οδηγήσει στον προορισμό μας. Μόλις φθάσουμε, απλά κατεβαίνουμε!»
Με τέτοια ακριβώς νοοτροπία θα φθάσει η αλεπού από την Άγκυρα στο παζάρι της Αθήνας. Θα θέσει ένα μακρύ κατάλογο των πλέον εξωφρενικών «απαιτήσεων» νομίζοντας πως μπορεί να επικαλείται ελεύθερα και απεριόριστα την δημοκρατία και τις ευρωπαϊκές αξίες από όλους τους άλλους – εκτός από τον εαυτό της!
Ο Ρ. Τ. Ερντογάν θεωρεί πως έχει το ελεύθερο να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του όλες τις ευρωπαϊκές αξίες όταν καλείται να τις εφαρμόσει, αλλά να απαιτεί φορτικά από όλους τους άλλους να τις εφαρμόσουν, όποτε τον βολεύουν!
Η αλεπού της Άγκυρας, αφού πλημμύρισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με ποταμούς Πακιστανών, Ινδών, Αφγανών και λαθρομεταναστών από κάθε γωνιά της Αφρικής, τώρα μας ζητάει φορτικά να δημιουργήσουμε «τζαμιά για τους στρατιώτες» της, την ίδια ώρα που ο ίδιος μετατρέπει συνεχώς, ψυχρά και μεθοδικά, ανεκτίμητης αξίας εκκλησίες του Βυζαντινού πολιτισμού σε τζαμιά!
Η αλεπού της Άγκυρας, αφού απαγορεύτηκε δια πυρός και σιδήρου η λειτουργία Ελληνικών σχολείων και η διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας στα νησιά Ίμβρος και Τένεδος, αφού διορίστηκαν Τούρκοι υποδιευθυντές στα σχολεία της Κωνσταντινούπολης περιορίζοντας την διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας στο ελάχιστο, αφού συρρικνώθηκε κατά 95% ο πολυπληθής Ελληνικός πληθυσμός που ζούσε ειρηνικά στην Τουρκία με συνεχή, απάνθρωπα «μέτρα», τώρα μας ζητάει φορτικά και τα ρέστα γιατί οι Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι το θρήσκευμα που ζουν στην Θράκη αυξήθηκαν μόνο κατά 85% και όχι περισσότερο! Μας ζητάει φορτικά να επιτρέψουμε την ελεύθερη λειτουργία νέων σχολείων προπαγάνδας της Τουρκίας μέσα στην Ελλάδα!
Η αλεπού της Άγκυρας αφού απαγορεύτηκαν δια πυρός και σιδήρου οι Ελληνικές επιγραφές σε ολόκληρη την Τουρκία, σήμερα ωρύεται στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια γιατί οι Ελληνικές αρχές δεν επιτρέπουν τον «αυτοπροσδιορισμό» των Ελλήνων μουσουλμάνων σαν «Τούρκων» και γιατί δεν επιτρέπονται οι επιγραφές στην Τουρκική γλώσσα! Από την μία πλευρά η Τουρκία επέβαλε στην Συνθήκη της Λωζάνης τον όρο οι Έλληνες μουσουλμάνοι που παρέμειναν στην Θράκη να ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (από τον φόβο των Κούρδων μέσα στην Τουρκία) και μόλις θεώρησε ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σήμερα την εξυπηρετούν, απαιτεί το ακριβώς αντίθετο!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι αναξιόπιστος, ασταθής, μεγαλομανής, απρόβλεπτος και αλαζόνας. «Αχίλλειος πτέρνα του» είναι η ανασφάλεια και ο τρόμος μήπως ανατραπεί από τον βαθύ διχασμό που σπέρνει διαρκώς μέσα στην Τουρκία και χάσει όχι μόνο την εξουσία, αλλά και το κεφάλι του. Με εκατοντάδες χιλιάδες φυλακισμένους ή απολυμένους και πολλά εκατομμύρια «αντιφρονούντων» η προσωπική του ασφάλεια κρέμεται από μια κλωστή.
Για τον λόγο ακριβώς αυτό, θορυβεί συνεχώς με επικίνδυνες μεγαλοστομίες, αλλά δεν μπορεί να κάνει κανένα πρακτικό βήμα που θα έθετε σε κίνδυνο την εξουσία της «οικογένειας». Όλες οι πολεμικές «περιπέτειες» προς ανατολάς, όλες οι διαδοχικές «αλλαγές κατεύθυνσης», με τεράστιο κόστος αίματος, έγιναν ή γίνονται μετά από «έγκριση» της Ρωσίας και της Αμερικής – κυριολεκτικά εκ του ασφαλούς.
Η επίσκεψη του στην Αθήνα δεν πρόκειται να λύσει κανένα απολύτως από τα προβλήματα που δημιουργεί μονομερώς η νέο-οθωμανική μεγαλομανία του, μια μεγαλομανία που συνεχίζει χωρίς παρεκκλίσεις στον δρόμο που χάραξαν πριν από αυτόν, οι Κεμαλιστές. Αντίθετα, η μεγαλομανία του μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση την Ελληνική πολιτική ηγεσία ή να προκαλέσει ένα «διπλωματικό ατύχημα» που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ας ευχηθούμε, αυτό τουλάχιστον, να αποφευχθεί…

*** Ψευδοδίλημμα: Η επιλογή Ψευδολόγων...

~ Ψευδοδίλημμα:  Η  επιλογή  Ψευδολόγων
Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
 Εκτιμώ πως η τελευταία συνέντευξη του Γερμανού τ. Υπουργού Οικονομικών σε Δ/ντή Ελληνικής Εφημερίδας διευκολύνει ακόμα και τους πλέον δύσπιστους ή ΚΟΜΜΑΤΟΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΥΣ να ξεκαθαρίσουν το  τι συνέβη τα τελευταία χρόνια.
Ακούγονται διαμετρικά αντίθετες απόψεις από εκείνες της Συγκυβέρνησης τόσο από δικούς μας -τ. συντρόφους  του ΣΥΡΙΖΑ -όσο και από τους ξένους αξιωματούχους.
Ποιούς να πιστέψουμε; (Εκείνους τους οποίους - συναισθηματικά ή κομματικά -θέλουμε να πιστέψουμε ή αυτούς που πρέπει;)
Νομίζω πως θα βοηθήσουν τα εξής:
-  Η ανάλυση των γεγονότων που συνέβησαν.
- Η έξωθεν καλή μαρτυρία /ή το βεβαρυμμένο παρελθόν ανειλικρίνειας των εμπλεκόμενων. Ημετέρων και ξένων.
Ως Έλληνας θα ήθελα να έχουν δίκιο,  να λένε αλήθεια οι δικοί μας και όχι οι ξένοι.
Όμως οι εξουσιαστές μας -εδώ και πολλές δεκαετίες - με έχουν πείσει ότι ψεύδονται καθ' έξιν ,ενσυνείδητα, ασύστολα, επαγγελματικά!.
Οι προηγούμενοι (με κυμαινόμενα/αναλογικά τα ποσοστά ψευδολογιών , υποσχέσεων, δημαγωγίας, λαϊκισμού)  έβαλαν τις .... "βάσεις" οικοδόμησης διάχυτου εμπαιγμού του λαού.
Οι νυν, για πρώτη και μάλιστα αριστερή φορά, ξεπέρασαν κάθε όριο , ίσως ..... "δικαιολογημένα" επειδή έπρεπε να πουν μαζεμένα όσα όλοι οι προκάτοχοι της εξουσίας έλεγαν σε βάθος και πλάτος χρόνου.
Αν συνεχίσουν ανερυθρίαστα να ψεύδονται τότε θα βιώσουν την "πρώτη και τελευταία τους φορά στη διακυβέρνηση του Τόπου".
Τηλεγραφικά θα σας πω την άποψή μου (βάσει των παρακάτω):
1. Ασφαλώς και ο Γερμανός Υπ/γος όπως και άλλοι Ευρωπαίοι και του ΔΝΤ αξιωματούχοι  χρησιμοποιούν ανακρίβειες και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα δικά τους λάθη, αστοχίες, παραλείψεις, αλυσιτελείς σχεδιασμούς και προγράμματα.
Συγκριτικά όμως με τους δικούς μας εμφανίζονται πλησιέστερα  προς  την αλήθεια.
Παραθέτω  ενδεικτικά  τα  των  ημετέρων:
• Την αναφορά στις δηλώσεις του τότε Αρχηγού - και νυν Πρωθυπουργού - στον Γερμανό περί των προθέσεών του (όταν θα γίνει Κυβερνήτης) να μείνει στην Ε.Ε  αλλά χωρίς Μνημόνια , δεσμεύσεις κ. α υποχρεώσεις. Πράγμα ανέφικτο.
• Την αλαζονική /περιφρονητική συμπεριφορά του τότε Έλληνα Υπ/γου Οικονομικών προς τους Εταίρους.
• Την απώλεια ενός 6μήνου και περίπου 100 δις ευρώ (επειδή παρά τις προειδοποιήσεις του Γερμανού οι δικοί μας επέμεναν στο κυνήγι μαγισσών).
• Τα όσα έγραψε στο βιβλίο ο δικός μας τ. Υπ/γος Οικονομικών.
• Την υπογραφή 3ου Μνημονίου και τη δέσμευση της χώρας για πολλές δεκαετίες.
• Την απεχθή φορολογία, την οποία οι δανειστές αρνούνται ότι εισηγήθηκαν ή μας επέβαλλαν.
• Την αντίθεση /αγανάκτηση τ. συντρόφων /συναγωνιστών , κάποιων και σημαντικών προσωπικοτήτων της "Αριστεράς".
• Το Δημοψήφισμα του 62% ΟΧΙ που ... ερμηνεύτηκε (εκ  παραδρομής ή ενσυνείδητα και προκλητικά;) ως ... ΝΑΙ (;).
• Τα σχισμένα άσχιστα Μνημόνια, οι ανέγγιχτες μέχρι σήμερα (απλώς ... μακελλεμένες) συντάξεις , τα 741 €  κατώτατη  αποδοχή κ.α.
Αν τα αθροίσουμε αυτά τα  ολίγα,  καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως μάλλον οι δικοί μας μας δουλεύουν (ψευδόμενοι πολύ περισσότερο από τους ξένους!).
ΥΓ Καλό θα μας κάνει να συνυπολογίσουμε και την μοναδική ευχέρεια των Κυβερνώντων τόσο ως  προς  την ... δ α ι μ ο ν ο π ο ί η σ η  όσο και την α π ο δ α ι μ ο ν ο π ο ί η σ η  των ξένων, όπως του Αμερικανού Προέδρου και του Γερμανού Προέδρου της Βουλής. (Χάριν φυσικά πάντοτε της ειλικρίνειας και της αντικειμενικότητας).

*** Δικαίωση του συμβασιούχου που είχε απολυθεί από την Υπηρεσία Καθαριότητας στο Δήμο Καλαμάτας 
Δικαιώθηκε  ο  συμβασιούχος στην καθαριότητα  του Δήμου Καλαμάτας  και  με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου  επιστρέφει στην εργασία του. Ο συμβασιούχος  απολύθηκε με απόφαση του Δημάρχου Καλαμάτας  Παναγιώτη Νίκα, ύστερα από αναφορά του διευθυντή καθαριότητας και πρώην στελέχους  της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ .
   Να υπενθυμίσουμε ότι ο συμβασιούχος ήταν επικεφαλής της επιτροπής αγώνα πού συντόνιζε τις κινητοποιήσεις  των συμβασιούχων στην καθαριότητα το καλοκαίρι, για σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας.
    Η απόφαση αυτή δικαιώνει τον αγώνα των ταξικών σωματείων του ΠΑΜΕ, πού, από την πρώτη στιγμή, αγκάλιασαν τον εργαζόμενο με ταξική αλληλεγγύη, σε αντίθεση με την πλειοψηφία του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ Μεσσηνίας,  η οποία  είναι  υπόλογη για την προκλητική της  σιωπή και συναίνεση στην απόλυση.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ        

*** Σε αργία από Δήμαρχος τίθεται ο Άρης Σταθόπουλος!  :
Μετά την παραπομπή του σε δίκη, ο Δήμαρχος Οιχαλίας και πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Άρης Σταθόπουλος, θα πρέπει και εκείνος να εγκαταλείψει προσωρινά το αξίωμά του...
Μετά την έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη 28 πρόσωπα για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων (κακουργηματικού χαρακτήρα) και σύσταση συμμορίας κατά περίπτωση, έγινε γνωστό πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εκτός των άλλων κωλυμάτων που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, έχει να αντιμετωπίσει και τη νομοθεσία που αφορά τους αιρετούς άρχοντες.
Συγκεκριμένα, τίθεται αυτοδικαίως σε αργία από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου Πειραιά, επειδή –βάσει νόμου- έχει παραπεμφθεί για κακούργημα και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.
Υπάρχει, όμως, ακόμη ένα πρόσωπο ανάμεσα στα 28, που έχει αιρετό αξίωμα:
Πρόκειται για τον Άρη Σταθόπουλο, που αντιμετωπίζει τις δύο παραπάνω κατηγορίες και παράλληλα του έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο (γι’ αυτό και παραιτήθηκε προ πολλού από το Δ.Σ. της ΕΠΟ και την προεδρία της ΕΠΣ Μεσσηνίας) και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Μάλιστα το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε την αίτηση άρσης περιoριστικών όρων που είχε υποβάλλει από τις 10 Ιουνίου 2016.
Ο Άρης Σταθόπουλος είναι από το 2014 Δήμαρχος Οιχαλίας, ένας Δήμος που συστάθηκε με το πρόγραμμα Καλλικράτης και έχει έδρα τον Μελιγαλά Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με το Νόμο, τίθεται αυτοδικαίως σε κατάσταση αργίας λόγω αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα, παράλληλα με την επιβολή περιοριστικών όρων. Την διαδικασία την κινεί ο Ελεγκτής Νομιμότητας που οφείλει να θέσει τον υπόδικο αιρετό σε αργία. Τυχόν άρνηση ή υπαίτια καθυστέρηση του Ελεγκτή Νομιμότητας να εκδώσει άμεσα τη σχετική διαπιστωτική πράξη, συνιστά παράβαση καθήκοντος… sdna.gr

***  Αντιδράσεις για… «χαράτσια» τελών και ΤΑΠ στο Δήμο Τριφυλίας 
Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στην Τριφυλία από τα… «χαράτσια» δημοτικών τελών και Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) που μαζικά αποστέλλονται σε ιδιοκτήτες ακινήτων στα ακίνητα των οποίων δεν υπάρχουν χρεώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Μάλιστα, τα χρηματικά ποσά που τους επιβάλλονται με τα «μπουγιουρντιά» της δημοτικής Αρχής Τριφυλίας θεωρούνται, από πολλούς ιδιοκτήτες, από άδικα έως και εξοντωτικά, αφού καλούνται να πληρώσουν ακόμα και πολύ περισσότερα από 1.000 μαζί με προσαυξήσεις, για παρελθόντα έτη, που υπάρχουν στους βεβαιωτικούς καταλόγους που συνέταξε ο δήμος Τριφυλίας με τις υπηρεσίες του. Σε όσους τα ακίνητα παραμένουν μη ηλεκτροδοτούμενα παρέχεται η δυνατότητα απαλλαγής προσκομίζοντας έγγραφα και βεβαίωση μηχανικού που να αποδεικνύουν ότι τα συγκεκριμένα ακίνητα είναι μη ηλεκτροδοτούμενα ή ημιτελή. Εάν τα ακίνητα είναι μη ηλεκτροδοτούμενα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση από τη ΔΕΗ που να αποδεικνύεται ότι τα ακίνητα είναι μη ηλεκτροδοτούμενο και υπεύθυνη δήλωση στην οποία να δηλώνεται ότι δε γίνεται καμία χρήση του ακινήτου και αυτό παραμένει κενό, όπως ορίζεται στην παράγραφο 1, άρθρ. 5 του ν.3345/2005. Για, δε, τα ημιτελή πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση του επιβλέποντος μηχανικού της οικοδομής ότι το ακίνητο δεν έχει αποπερατωθεί και είναι ημιτελές. Ωστόσο, όπως επεσήμαναν στο «Θ», αρκετοί ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν ήδη απευθυνθεί στο δήμο, κάνοντας παράπονα και διαμαρτυρίες για το γεγονός ότι καλούνται να πληρώσουν για παρελθόντα έτη χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση ή ειδοποίηση, συν τις προσαυξήσεις για τα παρελθόντα έτη, όπως επίσης και το γεγονός ότι με έκπληξη είδαν, όπως είπαν, να υπάρχει μεγαλύτερη χρέωση τελών και ΤΑΠ σε αποθήκες απ’ ό,τι σε κύριες κατοικίες. Η, δε, προθεσμία που τους δίδεται ώστε να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αποδείξεως ότι τα ακίνητά τους παραμένουν μη ηλεκτροδοτούμενα ή είναι ακόμα ημιτελή, είναι τριάντα μέρες από την παραλαβή του σχετικού εγγράφου της δημοτικής Αρχής Τριφυλίας. Ιδιοκτήτες έκαναν λόγο για «εξοντωτικά» χρηματικά ποσά που καλούνται να πληρώσουν, μαζί με τις προσαυξήσεις, παρόλο που δεν είχαν καμία προηγούμενη ενημέρωση από τη δημοτική Αρχή Τριφυλίας, τονίζοντας ότι με υπαιτιότητα της δημοτικής Αρχής Τριφυλίας δεν ενημερώθηκαν από πέρυσι ή και παρελθόντα έτη για αυτά τα «χαράτσια», που πολλοί αδυνατούν να πληρώσουν λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει. Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Ξεπέρασε κάθε προσδοκία… και στη Μεσσηνία η προσέλευση στις κάλπες για την Κεντροαριστερά (φωτογραφίες) 
 
 
 
 
  
 
 
 
Περίπου 2.500 έχουν ψηφίσει στη Μεσσηνία μέχρι στιγμής και 165 χιλ. σε πανελλαδικό επίπεδο
 Συνεχίζεται με αρκετά μεγάλη ροή, ακόμα και αυτή την ώρα, η προσέλευση των πολιτών που συμμετέχουν στις εκλογές για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Ήδη, σε πανελλαδικό επίπεδο, η ψηφοφορία έχει ξεπεράσει τις 165 χιλ. ψήφους και κατά πολύ τις προσδοκίες των στελεχών και των υποψηφίων των κομμάτων της Κεντροαριστεράς, που συμμετέχουν στη διαδικασία. Στην Καλαμάτα, σε επικοινωνία που είχαμε με το γραμματέα της Νομαρχιακής Οργάνωσης του νομού Μεσσηνίας Γιάννη Πάζιο, μας τόνισε ότι η προσέλευση στις κάλπες είναι ανάλογη με την «κίνηση» και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Επίσης, ο κ. Πάζιος σημείωσε ότι δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα, η εκλογική διαδικασία μέχρι και αυτή την ώρα διεξάγεται ομαλά και σύμφωνα μετέφερε μέχρι στιγμής έχουν προσέλθει στις κάλπες στη Μεσσηνία περίπου 2.500 ψηφοφόροι ενώ ακόμα και αυτή την ώρα η προσέλευση στα εκλογικά τμήματα παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένη. Όπως μας έκανε γνωστό, αν συνεχιστεί η κίνηση στα ίδια επίπεδα και την επόμενη ώρα υπάρχει περίπτωση να δοθεί μια ώρα παράταση και οι κάλπες να κλείσουν στις 9μ.μ. αντί για τις 8μ.μ. που είναι προγραμματισμένο. Ανάλογα με το πότε θα κλείσουν οι κάλπες, τα στελέχη της Κεντροαριστεράς, εικάζουν ότι 1 με 1,5 ώρα αργότερα θα έχουν μια πρώτη εικόνα για τα αποτελέσματα.
  *Περισσότερη ενημέρωση καθώς και τα αποτελέσματα αμέσως μετά το κλείσιμο της «κάλπης» .
  Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

*** Στην Καλαμάτα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου 
Στο Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου στην Καλαμάτα, αναμένεται να βρεθεί σε λίγη ώρα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος όπου αυτή την ώρα διαξάγεται ο εσπερινός εν όψει της αυριανής εορτής. Ο Μακαριώτατος κ.κ. Ιερώνυμος επισκέπτεται την Καλαμάτα για  να ευχηθεί τα δέοντα στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσόστομο.
Δείτε εδώ το αυριανό πρόγραμμα για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Μεσσηνίας

*** Με άστατο καιρό ξεκινά η εβδομάδα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 13/11/2017 προβλέπεται άστατος.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες πρωινές έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Μεγαλύτερη πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδας εντοπίζεται τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ και από τις πρώτες απογευματινές ώρες και μετά θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ.
Τις πρωινές ώρες στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν Ν-ΝΑ άνεμοι με ριπές που ενδέχεται να ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται το Ν-ΝΑ άνεμο.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μέτριες ποσότητες, με αποτέλεσμα να πέσει αρχικά και λασπόβροχο.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Παράταση μέχρι τις 9μ.μ. στις κάλπες για την Κεντροαριστερά στην Καλαμάτα 
Ύστερα από την πολύ μεγάλη προσέλευση, που σημειώθηκε στις κάλπες όλης της χώρας, για την ανάδειξη προέδρου στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, δόθηκε εντολή για παράταση στα τμήματα που παρουσιάζουν αυξημένη προσέλευση μέχρι και την τελευταία στιγμή. Όπως έγινε γνωστό πριν λίγα λεπτά ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, στη Μεσσηνία Γιάννης Πάζιος, οι κάλπες στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα κλείσουν στις 9μ.μ. 

*** Κεντροαριστερά: 3228 άτομα ψήφισαν στη Μεσσηνία- Με διαφορά πρώτη η Γεννηματά 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή του κόσμου που έφτασε στα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσει για τον αρχηγό του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.
Συνολικά σε όλη τη χώρα ψήφισαν 210.000 άτομα, ενώ στη Μεσσηνία ψήφισαν 3228 άτομα.
Όσον αφορά τις ψήφους η Φώφη Γεννηματά κατάφερε να ξεπεράσει κατά πολύ το δεύτερο Νίκο Ανδρουλάκη.
Ειδικότερα στα εκλογικά κέντρα εκτός Καλαμάτας ψήφισαν 1814 άτομα, με τα 949 από  αυτά, να επιλέγουν την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεύτερος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 488, 192 ψήφους έλαβε ο Γιώργος Καμίνης, 71 ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι υπόλοιποι σταυροί στους άλλους υποψηφίους.
Περίπου 2.500 έχουν ψηφίσει στη Μεσσηνία μέχρι στιγμής και 165 χιλ. σε πανελλαδικό επίπεδο
 Συνεχίζεται με αρκετά μεγάλη ροή, ακόμα και αυτή την ώρα, η προσέλευση των πολιτών που συμμετέχουν στις εκλογές για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Ήδη, σε πανελλαδικό επίπεδο, η ψηφοφορία έχει ξεπεράσει τις 165 χιλ. ψήφους και κατά πολύ τις προσδοκίες των στελεχών και των υποψηφίων των κομμάτων της Κεντροαριστεράς, που συμμετέχουν στη διαδικασία. Στην Καλαμάτα, σε επικοινωνία που είχαμε με το γραμματέα της Νομαρχιακής Οργάνωσης του νομού Μεσσηνίας Γιάννη Πάζιο, μας τόνισε ότι η προσέλευση στις κάλπες είναι ανάλογη με την «κίνηση» και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Επίσης, ο κ. Πάζιος σημείωσε ότι δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα, η εκλογική διαδικασία μέχρι και αυτή την ώρα διεξάγεται ομαλά και σύμφωνα μετέφερε μέχρι στιγμής έχουν προσέλθει στις κάλπες στη Μεσσηνία περίπου 2.500 ψηφοφόροι ενώ ακόμα και αυτή την ώρα η προσέλευση στα εκλογικά τμήματα παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένη. Όπως μας έκανε γνωστό, αν συνεχιστεί η κίνηση στα ίδια επίπεδα και την επόμενη ώρα υπάρχει περίπτωση να δοθεί μια ώρα παράταση και οι κάλπες να κλείσουν στις 9μ.μ. αντί για τις 8μ.μ. που είναι προγραμματισμένο. Ανάλογα με το πότε θα κλείσουν οι κάλπες, τα στελέχη της Κεντροαριστεράς, εικάζουν ότι 1 με 1,5 ώρα αργότερα θα έχουν μια πρώτη εικόνα για τα αποτελέσματα.
  *Περισσότερη ενημέρωση καθώς και τα αποτελέσματα αμέσως μετά το κλείσιμο της «κάλπης» .
  Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

*** Στα 120 ευρώ η κοκαΐνη, στα 30 η ηρωίνη και στα 10 ευρώ το χασίς 
Σήμερα απολογούνται οι 4 βασικοί κατηγορούμενοι, ελεύθεροι οι πρώτοι 4
  Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες το μεσημέρι μετά τις απολογίες τους οι 4 από τους 8 συλληφθέντες για την υπόθεση της ομάδας διακίνησης ναρκωτικών, που εξαρθρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Χθες απολογήθηκαν στον Ανακριτή και αφέθηκαν ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα, η 44χρονη οδηγός του ταξί, ο 50χρονος από το Χαρακοπιό, η 65χρονη πρώην γυναίκα του κατηγορούμενου ως αρχηγού και ο 49χρονος από την Καλαμάτα.
Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον Ανακριτή για να απολογηθούν οι άλλοι 4 και συγκεκριμένα, ο 55χρονος κατηγορούμενος ως αρχηγός, η 40χρονη σύζυγός του, ο 49χρονος από τη Θουρία και ο 47χρονος ιδιοκτήτης του ταξί.
  Και από το ίντερνετ
Όλοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε ομάδα και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε χρήστες της Μεσσηνίας, της Ηλείας, της Λακωνίας και της Αρκαδίας.
Ιδιαίτερο και αρχηγικό ρόλο αποδίδουν οι Αρχές στον 55χρονο, ο οποίος έχει αποφυλακισθεί με ειδικούς όρους, λόγω προβλημάτων υγείας. Του αποδίδεται η σύσταση, η διεύθυνση και η κατεύθυνση της οργάνωσης, αλλά και ότι είναι αυτός που ενέταξε σταδιακά σε αυτή τους υπολοίπους, ορίζοντάς τους ρόλους.
Η εξάρθρωση έγινε από την Αστυνομία, μετά την παρακολούθηση των τηλεφώνων των συλληφθέντων, καθώς κι άλλων ατόμων που εμπλέκονται, παρά το γεγονός ότι λάμβαναν μέτρα προστασίας τους, καθώς φαίνεται πως για να μπορούν να έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια χρησιμοποιούσαν ευρέως και την επικοινωνία μέσω εφαρμογών του ίντερνετ, όπως messenger, viber και  instragam.
  Οι τιμές
Σε ό,τι δε αφορά την πώληση των ναρκωτικών, οι τιμές που είχαν καθορισθεί δείχνουν ότι η οικονομική κρίση δεν τα έχει επηρεάσει. Έτσι, ένα γραμμάριο κοκαΐνης πωλoύνταν  από τα μέλη της ομάδας από 90-120 ευρώ, ένα γραμμάριο ηρωίνης από 25-30 ευρώ και ένα γραμμάριο ακατέργαστης κάνναβης από 5-10 ευρώ.
Σημειώνεται ότι η εξάρθρωση της ομάδας ξεκίνησε από το βράδυ της Τρίτης, όταν οι αστυνομικοί έστησαν μπλόκο στα διόδια της Βελιγοστής και σταμάτησαν το ταξί που ερχόταν Καλαμάτα. Το όχημα οδηγούσε η 44χρονη σύζυγος του ιδιοκτήτη του ταξί, ενώ συνοδηγός ήταν η 40χρονη σύζυγος του 55χρονου κατηγορούμενου ως αρχηγού και επιβάτης η 65χρονη πρώην σύζυγός του. Στις τσάντες της  65χρονης βρέθηκαν οι δύο ποσότητες κοκαΐνης 56,2 και 46 γραμμαρίων. Της Βίκυς Βετουλάκη

***  O κόσμος της Κεντροαριστεράς αποφασίζει για το μέλλον της, η ώρα της κάλπης και στη Μεσσηνία 
Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές που θα αναδείξουν τον επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, καθώς σήμερα, Κυριακή διεξάγεται η ψηφοφορία. Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιοι για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς είναι: Νίκος Ανδρουλάκης, Kωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης, Δημήτρης Τζιώτης.
Ολοκληρώνοντας τον προεκλογικό αγώνα τους, οι εννέα υποψήφιοι έστειλαν μήνυμα ενότητας και αυτόνομης πορείας του υπό ίδρυση κινήματος, με πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό, ενώ έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη αυξημένης συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία, θέτοντας ως όριο επιτυχίας τους 200.000 ψηφοφόρους. Για την καλύτερη διεξαγωγή της ψηφοφορίας θα λειτουργήσουν 1.000 εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα και 11 σε χώρες του εξωτερικού.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ λόγω διεξαγωγής του Μαραθώνιου, ειδικά στον Δήμο Αθηναίων και σε Δήμους όμορους της Μαραθώνιας διαδρομής, η ψηφοφορία θα λήξει στις 9 το βράδυ.
Σημειώνεται ότι για την εκλογή του επικεφαλής απαιτείται η συγκέντρωση του 50% + 1 των έγκυρων ψήφων, ειδάλλως η διαδικασία θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή ανάμεσα στους δύο πρώτους.
Μήνυμα προς τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετάσχουν στη ψηφοφορία της Κυριακής για την εκλογή του προέδρου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, απευθύνει ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος. «Η μεγάλη προσέλευση. Αν την πετύχουμε, όλα στη συνέχεια διευκολύνονται», δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Όπως επισημαίνει ο κ. Αλιβιζάτος άμεσος σκοπός του εγχειρήματος είναι η αποκατάσταση της ενότητας του χώρου. «Η ενότητα από μόνη της δεν φτάνει. Αν ο νέος επικεφαλής και ο νέος φορέας δεν αρθρώσουν καινοτόμο πολιτικό λόγο, με απήχηση στον κόσμο, η ενότητα θα αποδειχθεί παροδική», υπογραμμίζει . Εξηγεί ακόμη ότι ένας από τους κυριότερους λόγους που προκρίθηκε η συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη ηγεσίας είναι η κινητοποίηση του κόσμου, ενώ δεν κρύβει το βάρος που αισθάνεται για την επιτυχία της εκλογικής διαδικασίας .
Ο Νίκος Αλιβιζάτος δηλώνει ότι μετά την εκλογή αρχηγού η ευθύνη θα ανήκει σ' αυτόν να προχωρήσει με το δικό του στίγμα τις διαδικασίες για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα και ο ίδιος θα συμβάλλει ως απλό μέλος.
  Η ψηφοφορία
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με βάση τον εθνικό εκλογικό κατάλογο και σύμφωνα με τα ισχύοντα στις εθνικές εκλογές (διανομή ψηφοδελτίου, φάκελοι, παραβάν, κάλπη). Το ψηφοδέλτιο θα είναι ένα και θα περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των υποψηφίων. Οι ψηφοφόροι θα εκδηλώνουν την προτίμησή τους σημειώνοντας ένα σταυρό προτίμησης το πολύ.
Για να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, οι πολίτες θα καταβάλουν εισφορά 3 ευρώ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταβληθεί για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας.
Με ευθύνη της Εφορευτικής Επιτροπής, σε κάθε εκλογικό τμήμα θα τηρούνται δυο καταστάσεις: στην πρώτη θα καταχωρούνται τα στοιχεία όλων όσων θα ψηφίσουν και στη δεύτερη μόνον όσων από τους ψηφίζοντες δηλώσουν ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για την ίδρυση του νέου κόμματος.
Με ευθύνη της Επιτροπής, ο πρώτος κατάλογος θα καταστραφεί δυο μήνες μετά την ψηφοφορία, ενώ ο δεύτερος θα αποτελέσει τη βάση για να καταρτισθεί το Μητρώο Μελών του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα.
   Μεσσηνία 
Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέρα της πρωτιάς της Φώφης Γεννηματά στο Νομό, θα αποτελέσει έκπληξη πρώτου μεγέθους και σημάδι ανατροπής των προγνωστικών σε εθνικό επίπεδο. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στηρίζεται από έναν αρκετά έμπειρο, αν και παλαιοκομματικό, μηχανισμό και η κυριαρχία της στη Μεσσηνία είναι κάτι σαν δεδομένο. Από κει και πέρα, ισχυρή υποστήριξη διαθέτει και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ, αναμένεται με ενδιαφέρον τα ποσοστά που θα συγκεντρώσουν ο Γιώργος Καμίνης και ο Σταύρος Θεοδωράκης.
   Τα φαβορί για το ζευγάρι του δεύτερου γύρου
Ποιος θα καταφέρει να αναδειχθεί ο ηγέτης του νέου φορέα της προοδευτικής παράταξης; Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, με τις αναλύσεις και τα στοιχήματα για το ζευγάρι του δεύτερου γύρου να πέφτουν βροχή.
Οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν δείξει πως υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί στην κούρσα. Το όνομα αυτής, Φώφη Γεννηματά, με τις αποδόσεις της να θυμίζουν εντός έδρας αγώνα μεταξύ του πρωτοπόρου και του τελευταίου της βαθμολογίας.
Συγκεκριμένα, οι τελευταίες αποδόσεις στην Stoiximan δίνουν ποσοστό 1.30 στη Φώφη Γεννηματά, στη δεύτερη θέση τον Νίκο Ανδρουλάκη με απόδοση 5.00, 10.00 στον Γιώργο Καμίνη και 17.00 στον Σταύρο Θεοδωράκη. Ακολουθούν τα μεγάλα «αουτσάιντερ» που είναι οι Δημήτρης Τζιώτης (25.00), Γιάννης Ραγκούσης (35.00) και οι Γιάννης Μανιάτης, Κωνσταντίνος Γάτσιος και Απόστολος Πόντας με απόδοση 100.00.
Ανάλογες είναι οι αποδόσεις που δίνει και η εταιρεία betshop, που θεωρεί φαβορί την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δίνοντάς της απόδοση 1.28, με 4.90 στον Νίκο Ανδρουλάκη. Ακολουθούν οι Γιώργος Καμίνης με 10.00 και Σταύρος Θεοδωράκης με 20.00, Γιάννης Ραγκούσης και Γιάννης Μανιάτης με 35.00, ενώ η πιθανή επικράτηση άλλου υποψηφίου «πληρώνει» με απόδοση 51.00.
Μικρότερη διαφορά απόδοσης μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων, και πιθανότερων διεκδικητών στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την Κεντροαριστερά, δίνει η Novibet. Συγκεκριμένα, η υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά έχει απόδοση 1.68, αυτή του κ. Ανδρουλάκη έχει 3.10, ενώ η απόδοση για τον Γιώργο Καμίνη βρίσκεται στο 5.00. Ακολουθούν οι Γ. Μανιάτης με 10.00, Στ. Θεοδωράκης με 13.00 και Γιάννης Ραγκούσης με 19.00. Η εκλογή άλλου υποψηφίου «πληρώνει» με απόδοση 151.00.
Μετά τις εκλογές της Κυριακής, και την ανάδειξη των δύο υποψηφίων που θα πάνε στο δεύτερο γύρο, θα υπάρξουν νέες αποδόσεις.
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

***

*** Αθλητικά ενημέρωση :

*** ΕΛΛΑΔΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ    0-0  .- ^

*** Για την Α1 στο Ελληνικό μπάσκετ :Σάββατο 11-11-2017  :
ΛΑΥΡΙΟ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ   80-62 .-^
Τα  δεκάλεπτα : 11-18 , 29-8 , 20-16 , 20-20 .-
ΛΑΡΙΣΣΑ -ΤΡΙΚΑΛΑ 77-70  .- ^
 Τα  δεκάλεπτα : 22-22, 27-10 , 16-15 , 12-23  .- ^
ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ-ΚΥΜΗ   93-82 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 24-20 ,25-14 , 29-18 , 15-30 .- ^
ΑΕΚ-ΚΟΡΟΙΒΟΣ    86-60 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 26-19 ,25-16 , 14-16 , 21-9 .- ^
ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ   63-57 .- ^
Τα  δεκάλεπτα :  18-18 , 13-13 , 23-8 , 9-18 .- ^

*** Για την Α2 στο Ελληνικό μπάσκετ :
Σάββατο 11-11-2017 :
ΔΟΥΚΑΣ-ΨΥΧΙΚΟ  77-83.-^
ΑΡΣΑΚΙΟ Τριπόλεως-ΚΑΡΔΙΤΣΑ  64-58 .-^
ΛΕΥΚΑΔΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ Πειραιώς  69-61 .- ^
ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΑΜΥΝΤΑΣ  78-65 .-^
ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης-ΚΑΣΤΟΡΙΑ  78-68 .- ^
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ 80-51 .- ^

***Η Καλαμάτα 2-0 τη Ζάκυνθο και πλησίασε κορυφή της Γ' Εθνικής-πρώτη νίκη για Τσικλητήρα 
 
 
 
 
 
Την τρίτη νίκη στην έδρα της πέτυχε σήμερα η Καλαμάτα, κερδίζοντας με 2-0 την Ζάκυνθο, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Γ' Εθνικής, με το όφελος να είναι διπλό, αφού στην Αμαλιάδα ο τοπικός Αστέρας έχασε τους πρώτους του βαθμούς, παραχωρώντας ισοπαλία 2-2 στην Αχαϊκή.
Έτσι, η Μαύρη Θύελλα πλησίασε στους 4 βαθμούς από την κορυφή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ψυχολογία και εγγύτητα στον στόχο της πρωτιάς στον 5ο Όμιλο και την άνοδο. Οι "μελανόλευκοι" είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα που ξεκίνησε στις 2 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, ωστόσο χρειάστηκε να φτάσουμε στο 57' για να στείλει ο Ρονκάτο για πρώτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων για να σφραγίσει ο Αθανασόπουλος το 3ποντο με ένα δεύτερο γκολ. Το μεσσηνιακό συγκρότημα είχε πολλές αξιόλογες ευκαιρίες, ενώ απειλήθηλε ελάχιστα από το αδύναμο νησιώτικο συγκρότημα.
Τέλος, ο Τσικλητήρας πέτυχε σήμερα την πρώτη του νίκη για το πρωτάθλημα, επικρατώντας στο Λεωνίδιο με 0-2 σε βάρος της ουραγού τοπικής ομάδας.Οι Πυλιώτες καθάρισαν το ματς από το πρώτο δεκάλεπτο με σκόρερ τους Τσάτσο και Πήλιο.]
Γ' Εθνική-5ος Όμιλος
Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

 Αστέρας Βλαχιώτη - Παλληξουριακός 2-0
Καλαμάτα - Ζάκυνθος 2-0
Λεωνίδιο - Τσικλητήρας Πύλου 0-2
Αστέρας Αμαλιάδας - Αχαϊκή 2-2
Διαγόρας Βραχνέικων - Πανηλειακός 2-1
Βάρδα - Παναρκαδικός 1-0
Η βαθμολογία
1.Αστέρας Αμαλιάδας 16
2.Διαγόρας Βραχνέικων 12
3.Καλαμάτα 12
4.Αστέρας Βλαχιώτη 12
5.Παναρκαδικός 9
6.Πανηλειακός 8
7.Αχαϊκή 8
8.ΠΑΟ Βάρδας 7
9.Παλληξουριακός 6
10.Τσικλητήρας Πύλου 5
11.Ζάκυνθος 5
12. Λεωνίδιο 0
Η επόμενη αγωνιστική
Τσικλητήρας-Ζάκυνθος
Αχαϊκή-Λεωνίδιο
Παλληξουριακός-Καλαμάτα
Πανηλειακός-Αστέρας Αμαλιάδας
Παναρκαδικός-Αστέρας Βλαχιώτη
ΠΑΟ Βάρδας-Διαγόρας Βραχνέικων

***  Οι αγώνες ποδοσφαίρου του Σαββατοκύριακου στα γήπεδα της Μεσσηνίας 
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
  ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ  0-4 .- ^
  ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛ.   0-1 .- ^
  ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. – ΑΟ ΦΑΡΑΙ   1-1 .- ^

Σάββατο  11-11-2017 :
ΑΟ Ασπροχώματος – ΑΟ Κυπαρισσίας  0-4
Απόλλων Καλαμάτας – ΑΟ Φαραί   0-1
Μιλτιάδης – Ολυμπιακός Καλαμάτας  1-1
  Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – ΑΟ Σπερχογείας  -
Ομόνοια – Αναγέννηση Παραλίας  6-0 .- ^
Εθνικός Μελιγαλά – ΑΟ Διαβολιτσίου  1-1 .- ^
ΑΣ Ανδρούσας – Πανθουριακός  1-2 .- ^
Πάμισος Μεσσήνης – Εράνη Φιλιατρών  4-2 .- ^
  Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)
1. Απόλλων Καλ.        17-2     16
-. Πάμισος Μεσ.         16-4     16
3. Θουρία        14-3     15
4. ΑΟ Διαβολιτσίου    7-2       14
5. Ανδρούσα   9-6       13
6. Κυπαρισσία 13-8    10
-. Εράνη Φιλ.   12-9     10
8. Εθνικός Μελ.          8-5       9
9. Σπερχογεία  5-5       7
-. Τ. Άγρας      9-10     7
11. ΑΟ Φαραί 3-3       5
-. Ασπρόχωμα 7-11     5
13. Αναγέννηση Παρ. 5-19     4
14. Ομόνοια    4-13     1
-. Μιλτιάδης    7-19     1
-.Ολυμπιακός Καλ.     0-17     1

*** A1 KATHΓΟΡΙΑ   ματς της 7ης αγωνιστικής
  ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ – ΑΝΑΛΗΨΗ  1-1 .- ^
  ΑΕ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ  - ΠΕΤΑΛΙΔΙ  -
  ΧΩΡΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ Μ.  5-2 .- ^
 Σάββατο  11-11-2017 :
 ΑΟ Μεθώνης – Ολυμπιακός Ανάληψης  1-1
ΑΕ Γαργαλιάνων – Απόλλων Πεταλιδίου   -
Παπαφλέσσας Χώρας – Αστέρας Μικρομάνης  5-2
 Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 :
ΑΕ Αβίας – Ηρακλής Καλαμάτας  0-0 .- ^
Δωριέας Δωρίου – Χανδριναϊκός  1-1 .- ^
Ακρίτας Κορώνης – Αίαντας Καλαμάτας  2-1 .- ^
ΑΟ Φυτειάς – ΑΕ Μάνης  1-1 .- ^
  Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)
1. ΑΕ Μάνης   14-3     16
2. Δώριο          10-7     13
3. Αίαντας Καλ. 7-4    11
-. Πεταλίδι       6-3       11
5.  ΑΟ Φυτειάς 8-6     8
-. Ηρακλής Καλ. 9-7   8
-. ΑΕ Γαργαλιάνων 5-6           8
-. ΑΟ Μεθώνης 4-5    8
9. ΑΕ Αβίας 8-11        7
10. Ανάληψη 5-7         6
-. Χώρα 4-7     6
11. Χανδριναϊκός        9-11     5
-. Κορώνη 6-12           5
14. Αστέρας Μ. 5-11  1
  Β΄ ΤΟΠΙΚΗ  7η  αγωνιστική : 
Σάββατο 11-11-2017 :
Διαγόρας Κοπανακίου – Παπαφλέσσας Άμφειας  2-0 .- ^
Νέος Άρις – Πανευαϊκός   3-1 .- ^
ΑΟ Πατίστα – ΑΣ Φυτειάς  2-1 .- ^
Δαναός – Θύελλα Χαρακοπιού  2-3 .- ^
Πράσινα Πουλιά – Δόξα Καλαμάτας  0-3 .- ^
  Κυριακή  12 Νοεμβρίου 2017 :
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – Ηρακλής Κυπαρισσίας 1-3 .- ^
Κεραυνός Καλαμάτας – Αστέρας Βαλύρας  0-2 .- ^
ΠΑΟ Καλού Νερού – ΑΕΚ Καλαμάτας  2-0 .- ^
Αστέρας Αρφαρών – Μεσσηνιακός  4-0 .- ^
ΠΑΟ Καλλιθέας – Παναθηναϊκός Καλαμάτας  -
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας  -
  Δευτέρα 13 Νοεμβρίου  2017 :
Πανιώνιος – ΑΕ Λογγάς 
Ρεπό: Ατρόμητος Πλατέος
  Γ΄  ΤΟΠΙΚΗ  2η αγωνιστική :
 Σάββατο 11-11-2017 :
Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης – ΠΑΟΚ
 Κυριακή 12 Νοεμβρίου  2017 :
ΑΟ Λεΐκων- Θύελλα Μερόπης
Ερμής Καλαμάτας – Θύελλα Παραλίας
 Δευτέρα 13 Νοεμβρίου  2017 :
Εθνικός Καλαμάτας  - Ίκαρος Καλαμάτας

***

~ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 :~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29  Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση -επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/28-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το  2008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-nwes-30-2017.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:  Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post_30.html .-
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το ....2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-31-2017.html .- 
~*
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Νοεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το 2008  ... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥΣ  μας !  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-01-2017.html .-
~*Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο1
Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/1-01-2017-1-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-03-2017.html .-
  ~* 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-04-2017.html .-  
~*   H Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/11/h-arfara-news-05-2017.html .-
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Νοεμβρίου 2017 :Μια εβδομαδιαία Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/11/04-05-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  .... από  το  2008 : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-06-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ..... από το 2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-07-2017-2008.html .- 
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο 2
Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/2-08-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 09 Νοεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το  2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-09-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  ...το 2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-10-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ΄....  από το  2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-11-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008   :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-12-2017.html .-
~*


***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5904   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3767    video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3765  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.436    βίντεο   .-  

1.- https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias .-
2.-  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas
3.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
4.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5  .-
5.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 .-
~
~* ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  = https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-  
~*  http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-ΕΚΔΡΟΜΕΣ
~* https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ
 ~* https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  ,   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~*  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  .-
~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279 ,  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  .-
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου