arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  2008  ...
~

Όταν ο άνθρωπος εν γνώσει υποχωρή εις τον πειρασμόν, κατόπιν έρχεται καιρός όπου δεν ημπορεί πλέον να ακούση το υγιές και ωφέλιμον. καθότι εχάλασεν ήδη η ακοή της ψυχής του. Και γίνεται μετά ταύτα καταφρονητής, πορευόμενος εις απώλειαν.Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)



~ 19 Σεπτεμβρίου
Μαρτύρων Τροφίμου, Σαβατίου και Δορυμέδοντος (1) († 276).
(1)Όταν ο Τρόφιμος και ο Σαββάτιος βρέθηκαν στην Αντιόχεια, γίνονταν κάποιες εκδηλώσεις προς τιμήν του Απόλλωνα. Όταν είδαν τα όργια αποδοκίμασαν δημόσια τους ειδωλολάτρες πιστούς για την παραφροσύνη τους. Τότε ο ηγεμόνας Ηλιόδωρος διέταξε να τους μαστιγώσουν ανελέητα. Εκεί τον επισκέφτηκε ένας βουλευτής ο Δορυμέδων πού είδε το μαρτύριό τους και μεταστράφηκε στον Χριστιανισμό. Οι εξοργισμένοι ειδωλολάτρες έριξαν και τους τρεις στα θηρία. Όταν είδαν ότι τα θηρία δεν τους άγγιξαν τους αποκεφάλισαν.
~* Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.
~* Τὴν ἀκαθαίρετον, Τριάδος δύναμιν, ἀνθηφορήσαντες, Μάρτυρες ἔνδοξοι, ἐναπετέματε στερρῶς, τὴν ἄκανθαν τῆς ἀπάτης, Τρόφιμε μακάριε, Ἐκκλησίας ἐντρύφημα, Σαββάτιε πάνσοφε, Ἀθλητῶν ἐγκαλλώπισμα, καὶ δόξα εὐσεβῶν Δορυμέδον ὅθεν ὑμᾶς ἀνευφημοῦμεν.
Στις 19/09/2017 εορτάζουν:
Άγιοι Τρόφιμος, Σαββάτιος και Δορυμέδων
~
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος Κυζίκου

Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος....
  ***  Γιατί ο Χριστός δεν έτρωγε κρέας- Τι αναφέρει η Αγία Γραφή για τη σάρκα των ζώων
~ Σύμφωνα με πολλούς μελετητές τα ιερά κείμενα επιτάσσουν τη χορτοφαγία και απορρίπτουν την κρεοφαγία. Άλλωστε στα μοναστήρια και κυρίως στο Άγιο Όρος δεν τρώνε ποτέ κρέας, ακολουθώντας μια πιο ασκητική διατροφή, αλλά και τα κείμενα των αγίων γραφών.
Η κυρία Ελένη Οικονομοπούλου, μάζεψε από διάφορες πηγές, αναφορές στην Αγία Γραφή και σε κείμενα αγίων και παρουσιάζει και την ερμηνεία που δείχνει, ότι ο Ιησούς εμμέσως απέρριπτε την κρεοφαγία. Ωστόσο, η επίσημη εκκλησία δεν ακολουθεί κάποιον κανόνα στο συγκεκριμένο θέμα και οι πιστοί επιλέγουν ελεύθερα τη διατροφή τους, τηρώντας βέβαια τις ημέρες νηστείας.
~* Εγώ είμαι ο ποιμήν ο καλός. Ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού βάλλει υπέρ των προβάτων•» Ιησούς Χριστός Κ. Διαθήκη (σσ. Ο ποιμήν ο καλός δεν τα τρώει, άρα ο Χριστός δεν έτρωγε κρέας. Αυτό αποτυπώνεται κι από τη πανάρχαια παράδοση της ακραιοφαγίας του Αγίου Όρους) «Μην κάνεις στους άλλους αυτό, που δεν θέλεις να κάνουν σ΄ εσένα» Καινή Διαθήκη, Ιησούς Χριστός… «Συμπεριφερόμαστε όπως οι λύκοι, όπως οι τίγρεις… (όταν τρώμε κρέας) κι ακόμη χειρότερα, γιατί η φύση κανόνισε για τα ζώα να τρέφονται με αυτόν τον τρόπο, μα εμείς που με την χάρη Του, έχουμε την ικανότητα του λόγου και την αίσθηση της δικαιοσύνης, γίναμε χειρότεροι από άγρια θηρία». Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος «Οφείλουμε να δείξουμε στα ζώα μεγάλη καλοσύνη και ευγένεια για πολλούς λόγους. Αλλά πάνω απ’ όλα επειδή έχουμε την ίδια καταγωγή» Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος –Ο Νικηφόρος Θεοτόκης, ένας από τους νεότερους δασκάλους της Εκκλησίας αναφέρει χαρακτηριστικά: “Νηστεία ουκ εστίν η αποχή μόνον από τέσσερα ή δύο είδη τροφής. Ημείς όταν νηστεύομεν άνω κάτω φέρομεν γην και θάλασσαν. Την θάλασσαν ίνα εύρωμεν οστρακόδερμα, μαλάκια, κοχλίας, εχινούς και όσα άλλα εν αυτή ζωύφια εις την γεύσην δεκτά…, εξ αυτών δε δυσπεψίας, κακοχυμίας, αλμυρά φλέγματα και άλλα πολλά οχληρά πάθη ψυχής και σώματος. Νηστεία έστιν η παντελής αφαγία ή μονοφαγία χωρίς αρτύματα.” «Άνθρωποι που αποκλείουν οποιοδήποτε πλάσμα του Θεού από προστασία, συμπόνια και έλεος, θα συμπεριφερθούν με τον ίδιο τρόπο και στους συνανθρώπους τους
~* Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης, καθολικός Άγιος, 1181-1226 «Δεν υπήρχε στον παράδεισο οίνος· όχι ακόμη ζωοθυσίες· όχι ακόμη κρεοφαγίες. Μετά τον κατακλυσμό ο οίνος· μετά τον κατακλυσμό, «να τρώγετε από όλα, σαν χλωρά χορτάρια» (Γεν. 9, 3). Όταν απορρίφθηκε η τελείωση, τότε επιτράπηκε η απόλαυση…» Μ. Βασίλειος «Ποιος εζημίωσε το σπίτι του με τη νηστεία; Υπολόγισε σήμερα τα πράγματα του σπιτιού και υπολόγισε τα και μετά· δεν θα λείψει τίποτε με τη νηστεία από τα υπάρχοντα στο σπίτι. Κανένα ζώο δεν βγάζει κραυγές θανάτου, πουθενά αίμα, πουθενά απόφαση, που υπαγορεύεται κατά των ζώων από την άκαμπτη κοιλιά. Έχει σταματήσει το μαχαίρι των μαγείρων· το τραπέζι αρκείται στα πρόχειρα. …………» Μ. Βασίλειος «όχι ακόμη οινοποσίες, όχι ακόμη ζωοθυσίες· ούτε όσα θολώνουν τον ανθρώπινο νου. Με τη νηστεία επανερχόμαστε στον Παράδεισο……… »Και όμως στους ασθενείς όχι ποικιλία φαγητών, αλλά ασιτία και δίαιτα γνωρίζω ότι επιβάλλουν οι ιατροί……… Η πολυτέλεια και η ποικιλία των φαγητών εδημιούργησε τα διάφορα είδη των ασθενειών….» Μ. Βασίλειος « Ποίων τα σώματα έπεσαν στην έρημο; (Εβρ. 3, 17). Όχι αυτών που επιζητούσαν την κρεοφαγία; (Αριθμ.11, 33)……… »
Όχι κρέας, ούτε οίνος, ούτε όσα είναι στην φροντίδα των δούλων της κοιλιάς.» Μ. Βασίλειος Χωρία της Παλαιάς Διαθήκης: «Όποιος σκοτώσει μια αγελάδα, αμαρτάνει σα να έχει σκοτώσει έναν άνθρωπο» Ησαΐα (66.3) «Σου δίνω χόρτα και καρπούς για τροφή…………….» Γένεση (1:29)
«Να μην φας κρέας με τη ζωή μέσα του, με το αίμα του… , γιατί θα ζητήσω το αίμα της δικής σου ζωή». Γένεση ( 9.4) «(Λέει ο Κύριος): «Προσφέρατε σε θυσία τόσα πρόβατα και βοοειδή, μα δεν Μου δίνει ευχαρίστηση το αίμα των δαμαλιών, των προβάτων και των κατσικιών. Όταν εσείς σηκώνετε τα χέρια, Εγώ παίρνω τα μάτια από πάνω σας και όταν προσεύχεστε δεν σας ακούω, γιατί τα χέρια σας είναι γεμάτα αίματα»Ησαΐας (1.5)
«Ου φονεύσεις» Μια από τις Δέκα Εντολές «Πορευθέντες δε μάθετε τι εστίν έλεον θέλω και ου θυσία» (Κ.Δ. Ματθαίος κεφ 9,13. & 12,7) (Η πίστη μας προς τον Θεό πρέπει να εκδηλώνεται με πράξη αγάπης και όχι με θυσίες.)
«Δεν πρέπουν σε χριστιανούς θυσίες μετά τη Θυσία του Χριστού» Απ. Παύλος στην προς Εβραίους Επιστολή 10: 1-18
«Αγάπη θέλω και όχι θυσίες, γνώση του Θεού και όχι ολοκαυτώματα» (Π.Δ. Ωσηέ κεφ 6,6). Γεννεσις, Κεφ. 2 , » 16 ΠΡΟΣΕΤΑΞΕ ΔΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΛΕΓΩΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΣ ΔΕΝΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΤΡΩΓΕΙ» — Τ.Ε.= «Οι Πατέρες της Χριστιανικής Εκκλησίας τόσο οι Ρωμαιοκαθολικοί όσο και οι Ορθόδοξοι είχαν καθιερώσει περιόδους στη διάρκεια του έτους που απαγόρευαν την κρεοφαγία. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι αυστηρότερη και απαγορεύει όχι μόνο την κρεοφαγία, αλλά και κάθε ζωική τροφή επί 220 ημέρες το χρόνο.
Την αποχή από τη βρώση ζωικών τροφών τη θεωρούν σαν μέσον εξαγνισμού, γιατί τις θεωρούν μιαρές!» (Απόσπασμα από το δίτομο έργο «Μέγας Οδηγός Διατροφής και Θεραπείας», Τηλέμαχου Ευθυμιάδη Ιατρού. Τόμος 1 σ.σ. 313-319) «Μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις» &«Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις». Αγ. Γραφή –«Η Ορθόδοξη Εκκλησία προβλέπει συνολικά 215 ημέρες νηστείας εντός του έτους! Μεταξύ αυτών είναι: -οι 40 ημέρες νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής πριν το Πάσχα -Η νηστεία των Αγίων Αποστόλων (Από την Κυριακή των Αγίων Πάντων – την 29η Ιουνίου) -Η Νηστεία της Κοιμήσεως της Θ|εοτόκου (1-15 Αυγούστου) -Η νηστεία 29ης Αυγούστου (1 ημέρα) -Η νηστεία της 14ης Σεπτεμβρίου (1 ημέρα) -Η Τεσσαρακοστή (40 ημέρες) πρίν τα Χριστούγεννα -Η νηστεία της προτεραίας των Θεοφανείων (1 ημέρα) -Η νηστεία Τετάρτης και Παρασκευής Αυτό σημαίνει πως ακόμη και για τη σημερινή επίσημη θρησκεία είναι σημαντική η νηστεία για περισσότερες από τις μισές ημέρες του έτους ή η αποχή μας από ζωικά λευκώματα. Και αυτό μόνο του είναι αρκετό για την πρόληψη μεγάλης σειράς παθήσεων, όπως αναφέρει ο γιατρός Γ. Καράβης....  http://www.pronews.gr  .-
 

*** Λόγια του Ιησού Χριστού που εξαφάνισαν από παντού. Θέλετε να τα διαβάσετε ;
~ Ιστορικά είναι αποδεδειγμένο,
πως πολλά λόγια του Χριστού, δεν συμπεριελήφθησαν στα 4 ευαγγέλια που όρισαν ως επίσημα και «θεόπνευστα», συγκεκριμένοι εντεταλμένοι μεγαλοιερείς τον 4ο αιώνα μ.Χ. στη σύνοδο της Λαοδικείας.
 
Θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε παρακάτω μερικά λόγια του Χριστού που κάνουν μια πολύ σημαντική αποκάλυψη. Λόγια που κάποτε ήταν γνωστά στους πρώτους Χριστιανούς. Λόγια που δεν «έδεναν» με τη θρησκεία του Εβραιοχριστιανισμού που κατασκεύασε η Μαύρη Αδελφότητα τον 4ο αιώνα, και γιαυτό τα εξαφάνισαν από παντού. Έπειτα μας παρουσίασαν το Χριστό ως θρησκεία όπως ήθελαν εκείνοι, και απέκρυψαν την πεμπτουσία της διδασκαλίας Του, εξαφανίζοντας τα αρχαία χειρόγραφα που την περιείχαν. Ευτυχώς όμως δεν μπόρεσαν να τα κάψουν όλα.
Ακολουθεί το αρχαίο κείμενο :
~ Είπε ο Χριστός :
Ο Αβραάμ ήταν περίγελως, όπως και ο Ισαάκ και ο Ιακώβ, δεδομένου ότι είχαν αποκληθεί πατριάρχες με πλαστό τρόπο από τον άρχοντα του έβδομου βασιλείου, Γιαλνταμπαόθ,λες και είχε γίνει ισχυρότερος από μένα και από τους συγγενείς μου. Είμαστε αθώοι σε σχέση μ’ αυτούς, και δεν έχουμε αμαρτήσει.
 
(σ.σ : Όταν λέει ο Χριστός «συγγενείς μου», μιλά για πνευματικούς συγγενείς.)
~ (σ.σ : Ο Γιαλνταμπαόθ είναι ο Γιαχβέ Σαμαέλ Σατανάς, ο λεγόμενος Διάβολος. Τον ονομάζει «άρχοντα του «εβδόμου βασιλείου», διότι λίγο πιο πρίν, ο Χριστός είχε αποκαλύψει ότι το βασίλειο της ύλης που έχει δημιουργήσει ο Διάβολος, είναι χωρισμένο σε 7 επίπεδα, με το 7ο, να το έχει ο ίδιος ο Σαμαέλ Σατανάς)
Ο Δαβίδ ήταν περίγελως, δεδομένου ότι ο υιός του αποκλήθηκε Υιός του Ανθρώπου και του δόθηκε ισχύς από τον άρχοντα του εβδόμου βασιλείου, Γιαλνταμπαόθ,λες και είχε γίνει ισχυρότερος από μένα και από τους συγγενείς μου. Είμαστε αθώοι σε σχέση μ’ αυτόν, και δεν έχουμε αμαρτήσει.
 
Ο Σολομώντας ήταν περίγελως,δεδομένου ότι έγινε αλαζόνας μέσω του άρχοντα του εβδόμου βασιλείου, Γιαλνταμπαόθ και πίστεψε ότι ήταν χρισμένος, λες και είχε γίνει ισχυρότερος από εμένα και από τους συγγενείς μου. Είμαστε αθώοι σε σχέση μ’ αυτόν, και δεν έχουμε αμαρτήσει.
Οι δώδεκα προφήτες ήταν περίγελως, δεδομένου ότι εμφανίστηκαν ως απομίμηση των αληθινών προφητών. Προήλθαν από πλαστό τρόπο μέσω του άρχοντα του εβδόμου βασιλείου, Γιαλνταμπαόθ, λες και είχε γίνει ισχυρότερος από μένα και από τους συγγενείς μου. Είμαστε αθώοι σε σχέση μ΄αυτόν και δεν έχουμε αμαρτήσει.
Ο Μωυσής, που αποκλήθηκε πιστός υπηρέτης και φίλος, ήταν περίγελως. Η μαρτυρία σχετικά με τον εαυτό του ήταν εσφαλμένη, δεδομένου ότι ποτέ δεν με ήξερε. Δεν με ήξερε, ούτε αυτός ούτε και οι άλλοι πριν απ αυτόν, απ’ τον Αδάμ μέχρι τον Μωυσή, ούτε εμένα ούτε τους συγγενείς μου.
Είχαν οδηγίες απ’ τους αγγέλους του Γιαλνταμπαόθ, ( σ.σ : εδώ αναφέρεται στους εκπεσόντες αγγέλους του Σατανά) να επιβλέπουν διαιτητικούς νόμους (σ.σ αναφορά στα σιμιγδάλια που επιβάλει ο μωσαϊκός νόμος) και να υποβάλλουν σε πικρή δουλεία. Ποτέ δεν γνώρισαν την αλήθεια και ποτέ δεν πρόκειται να την γνωρίσουν, διότι οι ψυχές τους είναι σκλαβωμένες, και δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν και να γνωρίσουν έναν νου με ελευθερία, μέχρις ότου γνωρίσουν τον Υιό του Ανθρώπου.
 
(σ.σ : Όλο αυτό το πακέτο για τις μεγάλες προσωπικότητές της Παλιάς Διαθήκης 
αφιερώνεται σε εκείνους που επί 40 περίπου Χρόνια μαγείρευαν τα κείμενα που θα  ονόμαζαν ιερά και θα τα έβαζαν μέσα στην Αγία Γραφή. Αφιερώνεται επίσης σε όσους με δαιμονικό μένος επιμένουν στο ότι ο Γιαχβέ είναι ο Χριστός, ενώ είναι ο Σατανάς. Τόσο τα Ευαγγέλια, όσο και οι  πράξεις και οι Επιστολές των Αποστόλων, αλλά και η Αποκάλυψη, έχουν δεχθεί εμβόλιμους στίχους που εξυψώνουν τους Προπάτορες των Εβραίων που λάτρευαν τον Γιαλνταμπαόθ.
Τώρα καταλαβαίνετε γιατί για όλα τα άλλα κείμενα, βγάλανε αυτοκρατορικά φιρμάνια για να τα κάψουν, ώστε κανείς να μην μπορεί να αντικρούσει την εβραιολαγνεία των μεγαλοθεολόγων του Θεοδόσιου. Λέει το κείμενο για αυτούς: «Ποτέ δεν γνώρισαν την  αλήθεια και ποτέ δεν πρόκειται να την γνωρίσουν, διότι οι ψυχές τους είναι σκλαβωμένες και δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν και να γνωρίσουν έναν νου με ελευθερία, μέχρις ότου γνωρίσουν τον Υιό του Ανθρώπου.»)
Εξαιτίας του Πατέρα μου, εγώ ήμουν εκείνος, τον οποίο ο κόσμος δεν γνώριζε και για τον λόγο αυτό ο κόσμος εξεγέρθηκε εναντίον μου και εναντίον των συγγενών μου. Αλλά είμαστε αθώοι σε σχέση με αυτόν. Δεν έχουμε αμαρτήσει.
Ο άρχοντας (σ.σ : ο Γιαχβέ Σατανάς) ήταν περίγελως,διότι είπε «Εγώ είμαι Θεός, και δεν υπάρχει άλλος μεγαλύτερος από μένα. Εγώ και μόνον εγώ είμαι ο Πατέρας, ο Κύριος, και δεν υπάρχει κανένας άλλος εκτός από εμένα. Είμαι ένας ζηλόφθων θεός και παραδίδω τις αμαρτίες των πατέρων στα παιδιά τους επί τρεις και τέσσερις γενιές.», λες και είχε γίνει ισχυρότερος από μένα και από τους συγγενείς μου. Είμαστε αθώοι σε σχέση με αυτόν και δεν έχουμε αμαρτήσει.
(σ.σ : Ορίστε τα λόγια του ίδιου του Γιαχβέ. δεν τα έβγαλε απ το μυαλό Του ο Χριστός  :
Ησαΐας κεφ 45:5-7
Ησ. 45,5  ὅτι ἐγὼ Κύριος ὁ Θεός, καὶ οὐκ ἔστι πλὴν ἐμοῦ Θεός, ἐνίσχυσά σε καὶ οὐκ ᾔδεις με,
μτφ : Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός και δεν υπάρχει εκτός απο εμένα Θεός· εγώ σε περιέζωσα, αν και δεν με γνώρισες
Ησ. 45,6   ἵνα γνῶσι οἱ ἀπ᾿ ἀνατολῶν ἡλίου καὶ οἱ ἀπὸ δυσμῶν, ὅτι οὐκ ἔστι Θεὸς πλὴν ἐμοῦ· ἐγὼ Κύριος ὁ Θεός, καὶ οὐκ ἔστιν ἔτι·
μτφ :δια να γνωρίζουν (όλοι) που κατοικούν στην ανατολή και στη δύση, οτι δεν υπάρχει άλλος Θεός εκτός απο εμένα. Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός και δεν υπάρχει άλλος.
Ησ. 45,7  ἐγὼ ὁ κατασκευάσας φῶς καὶ ποιήσας σκότος, ὁ ποιῶν εἰρήνην καὶ κτίζων κακά· ἐγὼ Κύριος ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν πάντα ταῦτα.
μτφ : · Εγώ, που κατασκεύασα το φως και έφτιαξα το σκοτάδι. Εγώ που φέρνω ειρήνη και δημιουργώ δεινά,· εγώ ο Κυριος ο Θεός τα κάνω όλα αυτά.
 Εξοδος, κεφ 20 : 5-6
«Εγώ γαρ ειμί Κύριος ο Θεός σου, Θεός ζηλωτής, αποδιδούς αμαρτίας πατέρων επί τέκνα, έως τρίτης και τετάρτης γενεάς τοῖς μισοῦσί με. «
μτφ: Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σου, θεός ζηλόφθων, ο οποίος επιβάλλει τιμωρίες εις τα παιδιά δια τις αμαρτίες των γονέων των μέχρι τρίτης και τετάρτης γενεάς, εις όσους με μισούν.
Να θυμίσουμε όμως τι μας είπε ο Χριστός για τους εχθρούς μας :
Ματθ. 5,43 Ἠκούσατε ὅτι ἐῤῥέθη (Απο το Γιαχβέ στην εβραϊκη «παλαιά διαθήκη»), ἀγαπήσεις τὸν πλησίον σου καὶ μισήσεις τὸν ἐχθρόν σου.
Ματθ. 5,44 Ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν, ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν, εὐλογεῖτε τοὺς καταρωμένους ὑμᾶς, καλῶς ποιεῖτε τοῖς μισοῦσιν ὑμᾶς καὶ προσεύχεσθε ὑπὲρ τῶν ἐπηρεαζόντων ὑμᾶς καὶ διωκόντων ὑμᾶς.
Ο ίδιος ο Χριστός λοιπόν ξεκαθάρισε, οτι αυτός που έδινε τις οδηγίες αυτές στους Εβραίους, και που εκείνον λάτρευαν και τον είχαν για θεό, είναι ο άρχοντας της ύλης, ο Γιαλνταμπαόθ Σατανάς Σαμαέλ.
και συνεχίζει ο Χριστός :
Έτσι με την φιλία μας ξεπεράσαμε την διδασκαλία του (σ.σ: του Γιαχβέ), 
δεδομένου ότι είναι αλαζόνας και φαντασμένος και δεν συμφωνεί με τον Πατέρα μας. Ήταν περίγελως όσον αφορά την κρίση του και τις ψευδοπροφητείες του.
(σ.σ : Ο ίδιος ο Χριστός, λοιπόν, αποκάλυψε για την αποστασία του Σαμαέλ-Γιαχβέ από τον Πατέρα των Πάντων. Επίσης ξεκαθαρίζει πως αυτός (ο Σαμαέλ) είναι που κρίνει. Δεν κατα-κρίνει ο Χριστός, παρότι οι εβραιολάγνοι του φόρεσαν το προσωπείο αυστηρού δικαστή και κριτή, ο ίδιος μας είπε :
Κατα Ιωάννην κεφ 8:15 Εσείς κρίνετε κατά τη σάρκα, εγώ δε, δεν κρίνω κανένα.
Κατα Ιώαννην κεφ 12:47 Και αν κάποιος ακούσει τα λόγια μου και δεν τα φυλάξει, εγώ δεν τον κρίνω. Επειδή δεν ήρθα για να κρίνω τον κόσμο, αλλά για να σώσω τον κόσμο.
Πως γίνεται ακόμη να μην μπορούν κάποιοι να δουν την απλή μαθηματική λογική αλήθεια ; Αυτά που ο Χριστός λέει στη συνέχεια αφιερώνονται σε εκείνους που δεν θέλουν να δουν :
Ώ! εσείς που δεν μπορείτε να δείτε. Εξαιτίας της τύφλωσής σας δεν καταλαβαίνετε ότι Εκείνος (σ.σ: Ο Αγαθός Τριαδικός Δημιουργός των Πάντων) είναι κάποιος που δεν είναι γνωστός ; Ούτε και ποτέ οι άνθρωποι αυτό το κατάλαβαν ή το αντιλήφθηκαν. Δεν πρόκειται να ακούσουν κάποια ακριβή περιγραφή γι Αυτόν και ως εκ τούτου προχώρησαν στην άσκηση της άνομης δικαιοσύνης τους και εξύψωσαν την αχρειότητά τους, τα δολοφονικά τους χέρια εναντίον Του, σαν να χτυπούσαν στον αέρα. Αυτοί οι άμυαλοι και οι τυφλοί είναι πάντα άμυαλοι, πάντα σκλάβοι του νόμου και του επίγειου φόβου.
Εγώ είμαι ο Χριστός, ο Υιός του Ανθρώπου. Για εσάς έχω περιφρονηθεί,για να μπορέσετε εσείς  να αποβάλλετε αυτό που είναι μη μόνιμο.
Τέλος κειμένου του κώδικα VII.
Πόσο μεγάλη αλήθεια !!! Άμυαλοι, τυφλοί και πάντα σκλάβοι του νόμου, της τυπολατρίας και του επίγειου φόβου. Τότε, που ο Χριστός είπε τα λόγια αυτά, να θυμίσουμε πως δεν υπήρχε η λεγόμενη ορθοδοξία, ούτε υπήρχε οργανωμένη εβραιοχριστιανική εκκλησία που έφτιαξαν οι εντεταλμένοι άνθρωποι της μαύρης μασονίας φέροντες την προβιά του Χριστιανού ιερέα. Ούτε την παράδοση της εκκλησίας όρισε ο Χριστός, ούτε τα ιερά βιβλία της εκκλησίας, ούτε ήθελε και ζήτησε ποτέ οργανωμένη θρησκεία. Όλα αυτά τα όρισαν άνθρωποι.
Το κείμενο που διαβάσατε, βρέθηκε στο Νάγκ Χαμμάντι. Για όσους δεν γνωρίζουν περί των κειμένων που βρέθηκαν εκεί, να κάνουμε μια μικρή αναφορά. Μέσα σε όλο το χάος του 4ου αιώνα, όταν οι εβραιοχριστιανοί έκαιγαν και κατέστρεφαν τα πάντα για να αφανιστεί κάθε διαφορετική άποψη που δεν συμφωνούσε με το δόγμα του Εβραιοχριστιανισμού που είχαν κατασκευάσει, ένας συλλέκτης χειρογράφων ειδοποιήθηκε ότι ερχόταν και στην πόλη του οι σκοταδιστές για να κάψουν τα πάντα.
Χωρίς να χάσει χρόνο πήρε όσα χειρόγραφα μπόρεσε απ την συλλογή του, τα έβαλε μέσα σε ένα πιθάρι και τα έθαψε κάπου έξω απ την πόλη με το όνομα Ναγκ Χαμμάντι. Τα έθαψε για να σωθούν με την ελπίδα ότι κάποτε, κάποιος, θα τα βρει και να μάθει τι πραγματικά έγινε την εποχή εκείνη. Και αυτό πράγματι έγινε 1.600 χρόνια μετά, στα τέλη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου από δύο φτωχούς αγρότες που σκάβοντας «τυχαία», «έπεσαν» πάνω στο πιθάρι. Τα κείμενα βγήκαν στο φως και είναι γνωστά ως «Κείμενα του Νάγκ Χαμμάντι» ή «Βιβλιοθήκη Ναγκ Χαμμάντι». Δεν σημαίνει πως όλα όσα λένε τα διαφορετικού περιεχομένου κείμενα αυτά ισχύουν όλα, όμως όλα τα ερευνούμε έχοντας φωτεινή πυξίδα μας το Χριστό.
Αυτό το σύνολο κείμενων, το έβγαλε πρόσφατα ο Δημοσθένης Λιακόπουλος στα Ελληνικά, ενώ φυλάσσονται επίσημα στο Κοπτικό Μουσείο του Καϊρου στην Αίγυπτο. Ο Χριστός όπως ξέρουμε, δίδασκε 3 χρόνια, όμως η διδασκαλία Του που έχουμε σήμερα στα 4 κουτσουρεμένα και πλήρως εξεβραϊσμένα ευαγγέλια δεν περνά τις 3 ώρες σε διάρκεια. Πού πήγαν τα υπόλοιπα; Δεν καταγράφηκαν; Δεν θεωρήθηκαν σημαντικά ώστε να γραφτούν ή κάποιοι τα θεώρησαν επικίνδυνη γνώση και τα πέταξαν έξω άρον-άρον, κατά τη συρραφή των τεσσάρων ευαγγελίων στην σημερινή μορφή τους; Τα συμπεράσματα δικά σας.
ο Χριστός μας είπε, ερευνάτε τας γράφας και γνώσεσθε την αλήθεια, και η  αλήθεια ελευθερώσει υμας. http://www.kontasas.gr .-  

***  «Παλιά Καλαμάτα»: Τα πρώτα ελληνικά γράμματα… 
Για την ιστορία: Βασίλης Ι. Μανιάτης
 Η εκπαίδευση για όλη την ελεύθερη πλέον Ελλάδα και, κατά συνέπεια, για την Καλαμάτα χαράκτηκε από τον κυβερνήτη Καποδίστρια το 1830. Με πληθυσμό τότε περίπου 700 χιλιάδες και με 15.000 μαθητές, συνέστησε σχολεία, εκκλησιαστική σχολή, ορφανοτροφεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με την τότε υπάρχουσα εφαρμογή μετάδοσης των γραμμάτων.
Το σύστημα των πινάκων ήταν γνωστό και αποτελούσαν τον καλύτερο τρόπο διδασκαλίας γενικώς και, κυρίως, της Χριστιανικής, η οποία εθεωρείτο και το σπουδαιότερο μάθημα. Όποιος γνώριζε τότε το «Ψαλτήρι» και το «Εφτάηχο», ήταν ο πιο προηγμένος και προοδευμένος.
Εξέχουσα θέση κατείχαν η Ιερά Ιστορία και η Κατήχησις.
Το σύστημα αυτό κράτησε μέχρι την ίδρυση Διδασκαλείου, το οποίο άλλαξε την παλιά διδακτική μέθοδο.
Στην Καλαμάτα οι πρώτοι δάσκαλοι ήταν  αυτοχειροτόνητοι. Πρώτος δάσκαλος για την Καλαμάτα το 1788 ήταν ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν γιος ενός εκ των παλαιών εμπόρων της Καλαμάτας και ιδρυτής της Μονής των Καλογραιών. Αυτός εδίδαξε τα ελληνικά γράμματα για 50 χρόνια και υπήρξε ο ιδρυτής του πρώτου σχολείου θηλέων.
Έπειτα απ’ αυτόν ήρθε από τη Σμύρνη ένας Αδαμαντίου, ο οποίος ήταν και ιεροψάλτης. Το σχολείο το είχε στη συνοικία του φρουρίου.
Μετά ήρθε ο Αθαν. Πετρίδης και εν συνεχεία ένας Καλάκος, αυτοχειροτόνητος και νεωκόρος.
Ακολούθησαν επίσης οι εξής διδάσκαλοι διορισμένοι από την κυβέρνηση: Ιωάννης Παπαδόπουλος – Ξυπόλυτος – Μιχαλοπετράκος – Ραζέλος – Σεκάκος – Παν. Θεοφιλόπουλος κ.ά.
Οι πρώτοι απόφοιτοι Διδασκαλείου στην Καλαμάτα ήταν οι: Ι. Παπούλιας – Ε. Καλιέρος και Θ. Χριστόπουλος, ο οποίος έγινε ιερέας κατόπιν.
Το πρώτο Δημοτικό Σχολείο έγινε το 1877 επί δημαρχίας Εμμανουήλ Μπενάκη. Ιστορικά αναφέρεται ότι το οικόπεδο ήταν της οικογένειας Κορφιωτάκη. Αυτό αγοράστηκε από το Δήμο και χτίστηκε με δαπάνες του και, κυρίως, με τη γενναία οικονομική συμμετοχή του Μπενάκη. Γι’ αυτό ονομάστηκε προς τιμήν του «Ε΄ Δημοτικό Σχολείο Μπενάκειο». Είναι γνωστό, βέβαια, και σήμερα, ευρισκόμενο στη γωνία των οδών Αρτέμιδος και Λεΐκων.
Πρώτος σχολάρχης στην Καλαμάτα το 1844 ήταν ο Π. Σμυρνάκης. Ύστερα απ’ αυτόν ο Κωτσάκης και μετά ο Λίγγρης, πατέρας του μακαρίτου συμβολαιογράφου Άγγελου Λίγγρη, ο οποίος υπηρέτησε την Καλαμάτα από το 1860 και μετέπειτα, επί 35 συνεχή έτη, μέχρι το 1895.
Ύστερα από αυτόν ο Μυλωνόπουλος, ο Πετρόπουλος και άλλοι.
Το πρώτο Γυμνάσιο, κοντά στην εκκλησία της Υπαπαντής, έγινε το 1859 επί δημαρχίας Θεόδωρου Κυριακού. Αυτό λειτούργησε το 1860 με πρώτους γυμνασιάρχες τον Πετρίδη και τον Παπαναστασίου.
Όλα αυτά όσον αφορά στη δημόσια εκπαίδευση, παράλληλα με την ιδιωτική, γιατί από το έτος 1870 και μετέπειτα έγιναν πολλά ιδιωτικά σχολεία, αρρένων και θηλέων, μεταξύ των οποίων το ιδιωτικό Λύκειο του ιερέως Πουλάκου, το οποίο διατηρήθηκε για πολλά χρόνια.
Αυτό είχε αρχίσει με Δημοτικό Σχολείο και κατόπιν συμπληρώθηκε με δύο τάξεις  Γυμνασίου.
Το πρώτο σχολείο Θηλέων ίδρυσε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Ακολούθησαν οι αδελφές Λαζαροπούλου, στη συνέχεια οι αδελφές Ποτηροπούλου κα μετά οι αδελφές Καρώνη. Κατόπιν έγιναν και πολλά άλλα νεώτερα σχολεία.
   Περί του Γεράσιμου Παπαδόπουλου…
Ήταν γιος του Γιάννη Παπαδόπουλου από τη Ζάτουνα, εμπόρου της Καλαμάτας. Υπήρξε αναμφισβήτητα μια μεγάλη προσωπικότητα για την πόλη. Μορφή φωτισμένη και δυναμική, αψηφούσε και τη ζωή του ακόμη, προκειμένου να υποστηρίξει τα δίκαια των σκλάβων συνανθρώπων του, που έπνιγε η φοβέρα του Τούρκου δυνάστη.
Υπήρξε ο γενναίος και φλογερός πατριώτης που πίστευε ότι η αφύπνιση και η ελευθερία του σκλαβωμένου  ελληνικού γένους εξαρτώνται από την παιδεία των νέων ελληνικών βλασταριών.
Ιδρυτής  σχολείων, κήρυκας των ελληνικών γραμμάτων και της γλώσσας μας, ανιδιοτελής δάσκαλος, μετέτρεψε το σπίτι του σε σχολείο, γνώστης της κατεργασίας του μεταξωσκώλικα, ιδρυτής της Μονής Καλογραιών κ.ά.
Το πληθωρικό βιογραφικό του δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθεί σ’ ένα δημοσίευμα του τοπικού μας Τύπου.
Πληροφορώ τους φίλους αναγνώστες ότι περί αυτού έχουν εκδοθεί δύο υπέροχα βιβλία:
Α) Γεράσιμος Παπαδόπουλος – σελίδες 480
Β) Στο δρόμο της αυταπάρνησης – σελίδες 480, συγγραφέας Αλέκος Γ. Χρυσομάλλης, εκδόσεις Μονής Καλογραιών Καλαμάτας.

  ***Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ! Τι κρύβεται πίσω από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να απαγορεύσει στους Αγιορείτες μοναχούς την επαφή με τον κόσμο;
 ~ Η εκκλησία τελικά φαίνεται να μην θέλει ουδέποτε να περισώσει ότι έμεινε από τους αλλεπάλληλους διωγμούς της, στο πέρασμα των χρόνων και να ενισχύσει πνευματικά την ανθρώπινη ψυχή, που έχει ανάγκη από βιωματικές εμπειρίες και φωτισμένους ανθρώπους. ~
Επίσης φαίνεται για άλλη μια φορά να λειτουργεί κυκλοθυμικά, εγωιστικά, μα κυρίως καθόλου συμφεροντολογικά για το ποίμνιό της αλλά και για το φθαρμένο και πληγωμένο γόητρό της, που επιμελώς κρύβει χρόνια τώρα και κάνει ότι δεν το βλέπει.
Γράφουμε όλα αυτά διότι δημοσιεύτηκε προσφάτως εγκύκλιος- οδηγία από την Ιερά Σύνοδο της Ελλάδος, η οποία ουσιαστικά απαγορεύει την επίσκεψη ηγουμένων και γενικότερα μοναχών του Αγίου Όρους στις Μητροπόλεις και ενορίες της Ελλάδος. Τυπικά γράφουν ότι αυτό θα μπορεί να γίνεται με άδεια της Ιεράς Συνόδου ( ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτό το παραθυράκι μάλλον δύσκολα θα ανοίγει αλλά δεν είναι του παρόντος).
Του παρόντος μάλλον είναι το γιατί η Σύνοδος, σε μια εποχή οικονομικής και πρωτίστως πνευματικής κρίσης, αφήνει ξεκρέμαστο τον κόσμο που υποφέρει από την ανέχεια και την εγκατάλειψη και έχει περισσότερο από κάθε φορά ανάγκη από την πνευματική παρηγοριά που κακά τα ψέματα το Άγιο Όρος την προσφέρει πλουσιοπάροχα.
~ Αναλύοντας αυτήν την απόφαση σκέπτεται κάποιος που απλά διαβάζει την εγκύκλιο:Συνεδρίασε ολόκληρη Ιερά Σύνοδος και έβαλε θέμα την απαγόρευση της επίσκεψης των μοναχών του Αγίου Όρους, στους ναούς; Άρα αφαιρεί το δικαίωμα και την ευλογία, να ακούει ο πονεμένος λαός και διψασμένος, τον λόγο του Θεού, που προέρχεται από την βιωματική εμπειρία των μοναχών αυτών, την καθάρια επικοινωνία τους με τον Θεό, την επαφή τους με τα άγια κειμήλια που υπάρχουν στον τόπο της Παναγίας και τις μαρτυρίες τους, από την επαφή τους με αγίους ανθρώπους οι οποίοι σήμερα έχουν καταταχθεί στο αγιολόγιο της εκκλησίας;
Τακτοποίησαν όλα τα καυτά θέματα που αφορούν την εκκλησία και πήραν αποφάσεις για όλα όσα την χτυπούν και την αποψιλώνουν και μετά ασχολήθηκαν και με αυτό το θέμα;
Δηλαδή έλυσαν το θέμα των αλλαγών στα θρησκευτικά;
Έλυσαν το θέμα της απαγόρευσης της προσευχής στα σχολεία;
Τοποθετήθηκαν για την αφαίρεση του Σταυρού από την ελληνική σημαία σε ελληνικά προϊόντα;
Συνεδρίασαν για να είναι έτοιμοι να αποφασίσουν στο αίτημα που σύντομα θα προκύψει να πραγματοποιείται και μουσουλμανική προσευχή στα δημοτικά σχολεία;
Αντέδρασαν τόσο ουσιαστικά για τα τζαμιά στην Ελλάδα;
Αντέδρασαν για τον αντιρατσιστικό νόμο που τους φίμωσε και τους ίδιους και δεν τολμούν τώρα να μιλήσουν για αλήθειες της ορθοδοξίας, μην τυχόν και θεωρηθούν ρατσιστές;
Αντέδρασαν για μεγάλα κέντρα αιρέσεων στην Αθήνα, τα οποία σχεδόν εκβιαστικά αποστέλλουν τα μέλη τους να προσηλυτίσουν κόσμο;
Εκτός από το να έχουν πολύ καλές σχέσεις με την κυβέρνηση που προχωρά καθημερινά σε εξαφάνιση όλων των Χριστιανικών Ορθόδοξων στοιχείων δεν βλέπουμε να έχουν προχωρήσει σε κάποια άλλη «νίκη».
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν θέλουν τους αγιορείτες στα πόδια τους και θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν τους θέλουν για να μην φανεί η γύμνια κάποιων εξ αυτών.
Διότι δεν μιλούν στην καρδιά και στην ψυχή του κόσμου, των θλιμμένων, των απογοητευμένων και των χτυπημένων. Ούτε τους ακούν ούτε τους αφουγκράζονται, ούτε καν τους βλέπουν από το ύψωμα της έπαρσης στο οποίο στέκονται οι περισσότεροι από εκείνους. Η πράξη αυτή μόνο από άθεους θα περίμενε κανείς να έχει παρθεί και όχι από αρχιερείς που ενδιαφέρονται για την πνευματική προκοπή του φιλοχρίστου λαού.
Αντί να αγκαλιάσουν τους αγιορείτες, να τους παρακαλούν να έρχονται στις μητροπόλεις τους για να βοηθιέται ο κόσμος και να αναπαύεται, εκείνοι τους εχθρεύονται και τους καταδιώκουν.
Τι έχουν να χάσουν δηλαδή από τους Αγιορείτες; Την καρέκλα τους; Την μητρόπολή τους; Νομίζουμε τίποτα από αυτά.
Αυτό απορρέει ή από το σαράκι της ανθρώπινης ζήλειας ή από την εντολή που έχουν πάρει από ξένα κέντρα τα οποία και σε άλλες ορθόδοξες χώρες προσπαθούν να μειώσουν την παρουσία του μοναχισμού.
Είναι γνωστή η πορεία ορισμένων που δεν θέλουν τα μοναστήρια στα πόδια τους. Αν ήξερε ο κόσμος των διωγμό των μοναχών από Μητροπολίτες τώρα θα είχε χάσει την ανθρώπινη ισορροπία του.
Και σκέφτεται κανείς , εδώ έρχονται στο Άγιο Όρος, από όλα τα μέρη του κόσμου, για να συναντήσουν τέτοιους φωτισμένους ανθρώπους και εδώ η επίσημη εκκλησία τους διώχνει;
Ήρθαν λοιπόν ξανά οι εποχές του κρυφού σχολειού;
Έφτασε η ώρα να νιώσουμε κι εμείς όπως οι κρυπτοχριστιανοί; Να συναντούμε Αγιορείτες σε σπίτια και σε ιδιωτικούς χώρους διότι η εκκλησία κλείνει τις θύρες της στα μούτρα του διψασμένου λαού;
Αξιωθήκαμε για τόσα χτυπήματα σαν έθνος και θρησκεία στο πέρασμα των χρόνων. Δυστυχώς με την εκκλησία που έχουμε μάλλον θα αξιωθούμε και για αυτά και πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να φυλάξουμε μόνοι μας τη μια και μοναδική αλήθεια, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας.
Δυστυχώς το ξερό ανάγνωσμα των ανακοινώσεων των μητροπόλεων στο εκκλησίασμα της Κυριακής δεν βοηθάει.
Ο Θεός να μας συγχωρέσει…  ΠΗΓΗ: briefingnews.gr
 
***  Κωνσταντίνος Μίχος: «Ο χορός είναι διάλογος παρελθόντος και παρόντος»
 
Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, θα αναδειχθεί η/o νέα/oς καλλιτεχνική/ος διευθύντρια/ντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Σημειώνεται ότι οι συνολικές υποψηφιότητες για τη θέση είναι 6 και εκτός από τη Λίντα Καπετανέα την οποία έχουμε παρουσιάσει σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας, τα μέλη της κοινωφελούς επιχείρησης, θα εκτιμήσουν, μεταξύ άλλων, και την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Μίχου. Οι υπόλοιποι 4 υποψήφιοι ακόμη είναι άγνωστοι.
  Βιογραφικό - παρουσίαση
  "Εγώ δεν ξέρω από χορό". Αυτή η γνωστή φράση, την οποία ακούμε πάντα στην αρχή συζητήσεων για τον χορό, παρά την  πρόσφατη διάδοσή του στη χώρα μας και στην οποία συνέβαλε και το φεστιβάλ Καλαμάτας, είναι δικαιολογημένη, διότι ο χορός  πολύ συχνά λειτουργεί ως μια αυτοαναφορική τέχνη, η οποία επιβάλλεται αφ' υψηλού, με εισαγωγές, χωρίς να ενδιαφέρεται να συνδεθεί με την κοινωνία, την συγκεκριμένη κοινωνία στην οποία προσφέρεται.
Ο Κωνσταντίνος Μίχος (γεν. 1960 -  Γύθειο) χορογραφώντας στην Ελλάδα (φεστιβάλ Αθηνών, φεστιβάλ Καλαμάτας, Μέγαρο Αθηνών), αλλά και στο εξωτερικό (Μπιενάλε Μασσαλίας, Στοκχόλμη, Σόφια, Βουκουρέστι, Λεμεσός), διδάσκοντας σε πανεπιστήμια, οργανώνοντας φεστιβάλ, εκπαιδευτικά προγράμματα, συνέδρια-ημερίδες, δημοσιεύοντας σε περιοδικά, βιβλία, (στο πρόγραμμα του φεστιβάλ Καλαμάτας 2004),  έχει αποδείξει, μέσα από τη δουλειά του, ότι ό μόνιμος στόχος του είναι ένας χορός που ισορροπεί ανάμεσα στις διεθνείς και τις τοπικές παραδόσεις, δημιουργείται σε συνάρτηση με το χώρο και το χρόνο που συμβαίνει, μπορεί να παρέμβει, να γίνει εργαλείο σύνδεσης και διαλόγου της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Αυτός είναι ένας χορός που κανείς δεν θα μπορούσε να πει ότι «δεν ξέρει». Αυτός θα μπορούσε να είναι ο στόχος ενός φεστιβάλ Χορού στην Καλαμάτα.
Χαρακτηριστικό των παραστάσεών του είναι ότι συνήθως εκτυλίσσονται σε δημόσιους χώρους με ιστορική μνήμη (Προσφυγικές πολυκατοικίες Λεωφ. Αλεξάνδρας, Κρατητήρια Γερμανικών δυνάμεων κατοχής, νοσοκομείο Σωτηρία, Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος), συνοδεύονται από εκπαιδευτική, ιστορική και επιστημονική έρευνα με τα εργαλεία και τις μεθόδους της πολιτιστικής ανθρωπολογίας (π.χ. Νάντια Σερεμετάκη) και συμπλέκουν τους επαγγελματίες καλλιτέχνες με μέλη της τοπικής κοινωνίας ή επισφαλείς ομάδες, όπως άτομα με αναπηρία, ασθενείς, πρόσφυγες.
 Το απτό αποτέλεσμα αυτών των παρεμβάσεων είναι η δημιουργία κάθε φορά μιας κοινότητας με τους συμμετέχοντες και τους θεατές, η αλληλεπίδραση ανάμεσα στην τέχνη του χορού και την καθημερινότητα, ο αναστοχασµός στην ιστορία και την Ελληνική πολιτιστική ταυτότητα.
  Σπουδές
 Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Χορού (1985) συνέχισε σπουδές Αυτοσχεδιασμού και  Χορογραφίας στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο, με υποτροφίες των Ιδρυμάτων Ωνάση (1986) και Φουλμπράϊτ (1996).
 Από το 1990 έχει παρουσιάσει έργα του στην Ελλάδα (Φεστιβάλ Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής, Διεθνή Φεστιβάλ Καλαμάτας, Δημητρίων, Χανίων) και στην Ευρώπη ( 8η Μπιενάλε χωρών της Μεσογείου, Μασσαλία 1990, Γερμανία 1993, Σουηδία 1999, Εσθονία 2001, Βουλγαρία 2009, Ρουμάνια 2010, Ευρωπαϊκό φεστιβάλ Κύπρου 2012).
Με την ομάδα χορού "Λάθος Κίνηση" έχουν συνεργαστεί επιπλέον των Ελλήνων χορευτών, μουσικών και εικαστικών και σημαντικοί άνθρωποι του χορού από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, όπως η Sara Rudner, η Wendy Perron, οι Norbert Servos, Benno Voorham, Kurt Koegle, Ray Chung, Riccardo Morison κ.ά.
Έχει βραβευθεί  με τα Κρατικό Βραβείο Χορογραφίας 2000 και Α΄ Βραβείο του διαγωνισμού Νέων Χορογράφων 1994 του Δήμου Αθηναίων.
Το 1997 άρχισε να παρουσιάζει στην Ελλάδα τη δυνατότητα του χορού με άτομα με αναπηρία, οργανώνοντας σεμινάρια, διαλέξεις, παραστάσεις.
Έχει συμπαραγωγές με Ελληνικές ομάδες, όπως το Χοροθέατρο του Κ.Θ.Β.Ε ή διεθνείς, Somebody Else dance co. (Γερμανία) Lava productions (Σουηδία).
Έχει διδάξει Χορογραφία, αυτοσχεδιασμό, ιστορία χορού στην Κρατική σχολή χορού, στα πανεπιστήμια Πελοποννήσου και Αριστοτέλειο, σε σχολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει οργανώσει τα διεθνή συνέδρια χορού ECITE 1993 και  2004, ήταν υπεύθυνος για την επιλογή  των χορογράφων και των έργων στο φεστιβάλ Μουσικής και χορού Music in Motion 2017.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου σκέψης του είναι η πλέον πρόσφατη παραγωγή «Ιφιγένεια εν .........» για το Φεστιβάλ Αθηνών και το Δημοτικό θέατρο Πειραιά (Ιούνιος 2017), η οποία παρουσιάστηκε μέσα στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάµατος του λιμένος Πειραιώς, με τη συμμετοχή δεκάδων επαγγελματιών και ερασιτεχνών ηθοποιών-χορευτών, κατοίκων του Πειραιά, εργαζόμενων και συνταξιούχων της ζώνης.
Η επόμενη παραγωγή «Ψίχα», η οποία έχει ήδη εγκριθεί για επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού, έχει ως θέμα τις μνήμες της μητέρας του από την  Καλαμάτα κατά την περίοδο 1930 – 45 και θα δημιουργηθεί σε επαφή με κατοίκους της πόλης, πανεπιστημιακούς φορείς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
*** Που ξανάγινε αυτό! Ακυρώνουν γιορτή λόγω Μουσουλμάνων…   
~ Οι αρχές της Μαλαισίας ακύρωσαν το ετήσιο φεστιβάλ μπύρας που θα διεξαγόταν στη χώρα στις αρχές Οκτωβρίου, έπειτα από αίτημα των Ισλαμιστών. To Mαλαισιανό Ισλαμικό Κόμμα διαμαρτυρήθηκε ότι το φεστιβάλ θα μπορούσε να οδηγήσει σε μη-ισλαμικές πράξεις όπως το σεξ εκτός γάμου και η κατανάλωση μπύρας, καθώς υπάρχει σχετικός ισλαμικός νόμος που απαγορεύει τη κατανάλωση ποτών.
Οι Ισλαμιστές στη Μαλαισία έχουν διαμαρτυρηθεί και για άλλα γεγονότα, όπως συναυλίες ή οποιαδήποτε άλλη δημόσια δραστηριότητα που περιλαμβάνει, καθώς το θεωρούν «έθιμο» της Δύσης. 
 
***  Ιδού η…Τήνος, ιδού και το πήδημα – Μαθήματα προώθησης του γαστρονομικού τουρισμού
 
Μέχρι σήμερα είχαμε μάθει για ό,τι στραβό, κυρίως, συμβαίνει στην πόλη, να ρίχνουμε κι ένα ανάθεμα στη Δημοτική Αρχή. Βέβαια, αυτή "διαφεντεύει" το Δήμο, αυτή έχει και τη μεγαλύτερη ευθύνη. Υπάρχουν, όμως, και πρωτοβουλίες που μπορούν να αναπτύξουν διάφοροι σύλλογοι, με τη συνδρομή, αν τη ζητήσουν και της Δημοτικής Αρχής.
Παρακάτω επιχειρούμε να συγκρίνουμε τις δραστηριότητες του Συλλόγου Επαγγελματιών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας με αυτόν της Τήνου, στον τομέα της προώθησης της περιοχής μας ως γαστρονομικού προορισμού. Μετρώντας το αποτέλεσμα, βλέπουμε να υστερούμε, αν υπολογίσουμε το…θόρυβο που γίνεται πανελλαδικά για το γαστρονομικό συνέδριο Tinos Food Paths.
Οι επιχειρηματίες του νησιού διοργανώνουν κάθε χρόνο ένα πρόγραμμα διάρκειας μιας εβδομάδας αναβαθμίζοντας τις σχέσεις των επαγγελματιών μεταξύ τους αλλά και των επαγγελματιών και των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα.
Τα μέλη του Συλλόγου, νέοι επιχειρηματίες, οινοποιοί, αλλαντοποιοί, τυροκόμοι, εστιάτορες, ταβέρνες, έμπειροι και ερασιτέχνες σεφ και μάγειρες, νοικοκυρές και κάμποσοι εθελοντές, με κεντρική ιδέα ότι το φαγητό είναι ένας από τους βασικότερους και ομορφότερους τρόπους γνωριμίας ενός τόπου, δημιουργούν ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων το οποίο και παρακολούθησαν  πλήθος δημοσιογράφων και καλεσμένων.
Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες από τις εκδηλώσεις-σεμινάρια: Μαγειρικές εκδηλώσεις με προϊόντα της Τήνου. Σεμινάρια, γευσιγνωσίες ελαιόλαδου. Παρουσίαση της Τηνιακής παράδοσης σε σχέση με τις τάσεις και την αισθητική της ευρωπαϊκής γαστρονομίας. Παραδοσιακή γεωργία και κτηνοτροφία και σύγχρονα αγροκτηνοτροφικά μοντέλα. Το παιδί και η γαστρονομία.
Φέτος, μάλιστα, διοργάνωσαν και  το πρώτο “AEGEAN COCKTAILS & SPIRITS WORKSHOP”. Δεκαπέντε κορυφαίοι bartenders δοκίμασαν και έφτιαξαν cocktails με τοπικά αποστάγματα και προϊόντα, πειραματίστηκαν, συζήτησαν και συντάσσουν το μανιφέστο του “AEGEAN COCKTAILS & SPIRITS”.
Όλη η Τήνος ήταν για μια εβδομάδα στο πόδι. Άνθρωποι της γαστρονομίας και «λαϊκοί», μάγειροι, μαγαζάτορες, καλλιεργητές, κτηνοτρόφοι, ζαχαροπλάστες, νοικοκυρές και εθελοντές, πολλοί εθελοντές, συστρατεύτηκαν, συσχεδίασαν και στρώθηκαν στη δουλειά. Όλο το χρόνο δούλευαν. Και παρουσίασαν πριν από μερικές εβδομάδες το τρίτο Tinos Food Paths, τυπικά ένα φεστιβάλ τοπικών γεύσεων, ουσιαστικά ένα καλοσχεδιασμένο σαφάρι γαστρονομικών θησαυρών, των δικών τους θησαυρών, μια άσκηση μνήμης της αιγαιακής ζωής, μια νόστιμη περιπέτεια, μια συγκινητική γιορτή. Λεφτά δεν πήραν από κρατικούς φορείς, να εξηγούμαστε.
Για μία εβδομάδα έδειχναν το νησί τους στους επισκέπτες. Τους ανεβοκατέβασαν σε ραχούλες, λαγκάδια, σε απάτητες παραλίες. Άκουσαν για λίγο να χτυπά η καρδιά του νησιού. Άνοιξαν κατώγια για να δείξουν, στον παραδοσιακό χώρο φύλαξής του, το εκλεκτό αλλαντικό τους, τη λούζα. Άνοιξαν τα σπίτια τους και κέρασαν σπιτικές λεμονάδες, δίπλες με ντόπιο μέλι, αμυγδαλωτά και παστέλια στρωμένα σε λεμονόφυλλα. Καφέ ελληνικό και τσίπουρο. Άνοιξαν τα κελάρια τους για να γευτεί ο κόσμος τα τυριά τους. Άνοιξαν τα κρασιά τους.
Έστησαν τελετουργικά δείπνα με τοπικά εδέσματα. Ψωμί αλειμμένο με γλίνα, μοσχάρι βραστό με λαδόξιδο, αγκιναροκεφτέδες, αγκιναρόπιτες, μαραθόπιτες, ντολμαδάκια, χταπόδια, παστά και μαρινάτα ψάρια, ρεβίθια στο σταμνί με μαρούλια και μάραθα, αλμυρές πίτες, γλυκές τυρόπιτες, φρουτόπιτες. Οι αγκινάρες μαγειρεύονται ποικιλοτρόπως, πολλά τα εστιατόρια που τις κάνουν κονσέρβες, για να έχουν ολοχρονίς. Και το πιο σημαντικό, που μου είπαν αρκετοί από τη διοργάνωση: ήρθαν σε συνεννόηση οι ντόπιοι, βρήκαν κοινό τόπο, άκουσαν ο ένας τον άλλο.
 Έτσι λοιπόν, απλά και όμορφα, με αγάπη για τον τόπο και χωρίς καμία κρατική βοήθεια, μια μεγάλη ομάδα εθελοντών, ανθρώπων που ασχολούνται με την εστίαση, μια ομάδα κατ’ ουσίαν ανταγωνιστών που μόνιασαν αξιοθαύμαστα για έναν κοινό σκοπό, δημιούργησαν το Tinos Food Paths, καθιστώντας σαφή την γαστρονομική ταυτότητα του νησιού και ξεκάθαρο πως ο τόπος δικαιούται με το παραπάνω τον χαρακτηρισμό “Γαστρονομικός Προορισμός”. Ας παραδειγματιστούμε λοιπόν όλοι μας από άκρη σε άκρη της Ελλάδος και ας φωνάξουμε: “ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Η ΤΗΝΟΣ».  Του Αντώνη Πετρογιάννη
 
*** Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ για το ναυάγιο και τη ΡΥΠΑΝΣΗ… 
~ Γράφει η Χριστίνα ΣιδέρηΤόσες μέρες διαβάζω και ακούω τόσες σαχλαμάρες από ανίδεους, που δεν μου προκάλεσε καμία κατάπληξη η αντίδραση κάποιων στο να μου στείλουν μηνύματα οργής γιατί είπα ότι είμαι βέβαιη ότι πίσω από το τη βύθιση του πλοίου στη Σαλαμίνα κρύβονται συμφέροντα και προφανώς και κάποιο σχέδιο δολιοφθοράς.
Είπα λοιπόν να σας ενημερώσω για κάποια δεδομένα, μήπως και κατανοήσετε βασικά πράγματα, μια και ανήκω σε ναυτική οικογένεια και τα πλοία για εμάς δεν αποτελούν τοτέμ αλλά εργαλεία που πρέπει να σέβεσαι για να μπορείς να είσαι ασφαλής.
1. Τα πλοία δεν είναι αυτοκίνητα. Τι εννοώ με αυτό; Ότι δεν ασφαλίζονται όπως όλα τα μέσα μεταφοράς. Τα πλοία ασφαλίζονται ως H&M (Hull & Machiner) yδηλαδή ως το κουφάρι του πλοίου και ο μηχανικός και μηχανολογικός του εξοπλισμός και ως P&I (Protection & Indemnity), ασφάλεια η οποία περιλαμβάνει: τους κινδύνους τρίτων φορέων για ζημίες που προκλήθηκαν στο φορτίο κατά τη μεταφορά, κινδύνους πολέμου και κινδύνους περιβαλλοντικής ζημίας, όπως πετρελαιοκηλίδες και ρύπανση και φυσικά ότι αφορά στη ζωή του πληρώματος και των επιβατών.
Συμπέρασμα; Καλό θα ήταν να σταματήσει τη κλαούνα ο εφοπλιστής (my ass) που πήρε σβάρνα τα κανάλια ότι καταστράφηκε γιατί το πλοίο ήταν ανασφάλιστο δηλαδή δεν είχε κάλυψη για H&M και να μας πει τι παίρνει από το P&I, που αν δεν είχε δεν θα μπορούσε καν να φορτώσει το πλοίο με το πετρέλαιο. Επομένως όχι μόνο δεν καταστράφηκε αλλά σίγουρα έχει κερδίσει πάρα μα πάρα πολλά.
2. Τελικά πόσο πετρέλαιο είχε το ρημάδι; Γιατί αν είχε όσο αναφέρει στα επίσημα χαρτιά του δεν τον συνέφερε ο ναύλος. Γιατί ένας πλοιοκτήτης να πάρει ένα ναύλο που δεν τον συμφέρει όταν δεν έχει να κερδίσει τίποτα; Άρα γινόταν λαθρεμπόριο και αυτό το επιχείρημα στηρίζει και το γεγονός ότι το πλοίο δεν είχε αξιωματικούς επάνω και είχε και ελάχιστο πλήρωμα.
Συμπέρασμα; Γινόταν λαθρεμπόριο πετρελαίου και είτε το πλοίο έχει πάνω τη τριπλάσια ποσότητα, που το συγκεκριμένο θα μπορούσε από το τονάζ του είτε όταν έχει αντικατασταθεί ένα μέρος του φορτίου με έρμα (θαλασσινό νερό) είτε όταν συμβαίνουν και τα δύο παραπάνω. Τι απομένει; Να εξαφανιστούν τα αποδεικτικά στοιχεία. Πως; Βυθίζοντας το .... και φυσικά πάνω στο πλοίο δεν αφήνεις πλήρωμα ή αξιωματικούς που μπορούσαν να καταλάβουν τι γίνεται, αφήνεις μόνο αυτούς με τους οποίους έχεις συνεννοηθεί.
3. Τόσο εύκολα βυθίζεται ένα πλοίο; Φυσικά. Αν γεμίσεις τις δεξαμενές φορτίου, τα διπύθμενα του πλοίου και τις δεξαμενές έρματος, αυτόματα εξαντλείς τις μεταφορικές ικανότητες του πλοίου το οποίο δεν έχει καμία ευστάθεια. Αν βάλεις και λίγο το χεράκι σου και γεμίσεις με τις αντλίες νερό το μηχανοστάσιο, βυθίζεις το πλοίο άμεσα.
Συμπέρασμα; Βύθισαν το πλοίο και αυτό το αποδεικνύει και το ότι δεν εξέπεμψαν SOS και ειδοποίησαν όταν πλέον το πλοίο βυθιζόταν για αυτό άλλωστε και από το σήμα μέχρι την ολική  βύθιση μεσολαβούν μόνο 15 λεπτά. Δεν ήθελαν με κανένα τρόπο να το σώσουν. Ο τρόπος δε βύθισης του δείχνει το προφανές.... ΄διότι ένα πλοίο που έχει ρήγμα και παίρνει νερά, γέρνει μονόπατα και βυθίζεται, δεν πάει αύτανδρο και μάλιστα χωρίς κανένα ρήγμα.
4. Μπορούσε η βύθιση αυτού του πλοίου να συμφέρει και τον εφοπλιστή και τον πλοιοκτήτη και τη κυβέρνηση; Win win κατάσταση!!!!!
Συμπέρασμα; Φυσικά και θα μπορούσε. Τον εφοπλιστή γιατί θα τσέπωνε χοντρά λεφτά, τον πλοιοκτήτη γιατί θα αντικαθιστούσε ένα παλιό πλοίο και τη κυβέρνηση γιατί ΓΝΩΡΊΖΕ πολύ καλά βάσει τον μετεωρολογικών προβλέψεων ότι η κηλίδα θα κατευθυνόταν προς τα νότια προάστια της Αττικής. Γιατί να θέλει τέτοια καταστροφή; Μα φυσικά γιατί για 30+ χρόνια κανείς δεν θα μπορεί να κάνει με ασφάλεια μπάνιο στις παραλίες και ουσιαστικά θα κατέρρεε η επένδυση στο Ελληνικό και πλέον ο Λάτσης είναι ελεύθερος να αποδεσμευτεί μια και υπάρχει ισχυρισμός και έννομο συμφέρον για το ότι η επένδυση δεν πληρεί πλέον τις προϋποθέσεις, τις οποίες αμφότεροι έχουν υπογράψει. Άλλωστε η κυβέρνηση αυτό θέλει και μια και εχθές κατέπεσε και ο ισχυρισμός περί δασικής έκτασης στο Ελληνικό κάτι έπρεπε να βρουν για να σταματήσουν την επένδυση ή να τη δώσουν σε δικό τους όπως θέλουν να κάνουν με τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική.
5. Αλήθεια τώρα μια και μάθαμε τον εφοπλιστή, μήπως να μάθουμε και τον πλοιοκτήτη; Μήπως ο πλοιοκτήτης είναι αγαπημένο παιδί της κυβέρνησης, χρηματοδότης του ΣΥΡΙΖΑ και στενός φίλος του έτερου κυβερνητικού εταίρου κου Καμμένου;
Τι λέτε και εσείς κύριε Τσαβλίρη και κύριε Μελισσανίδη; Εσείς σίγουρα ξέρετε καλύτερα. Μπορούν να συμβαίνουν όλα αυτά που έγραψα πιο πάνω; Ή μήπως εγώ ζω σε ένα φανταστικό κόσμο, όπου τα πιο πάνω δεν συμβαίνουν ποτέ;
ΥΓ1.  Μετά τις πειρατείες στη Σομαλία και στη Νιγηρία, έχουμε και "πειρατείες" στο Σαρωνικό και το Αιγαίο. Να το προσέξετε κύριοι της κυβέρνησης αυτό γιατί εγείρει ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να απαντήσετε σε διεθνές δικαστήριο και δεν είσαστε ικανοί να το κάνετε.
ΥΓ2. Περιμένω να μάθω το P&I club που ήταν ασφαλισμένο το πλοίο για να σας πω αν θα τη γλυτώσουν ή αν θα τους γδάρουν ζωντανούς και θα κρεμάσουν τα τομάρια τους στο ήλιο.

zaharakis.blogspot.gr
YΓ: To voicenews.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις της αρθρογράφου, παραθέτει το δημοσίευμα στο πλαίσιο της αντικειμενικής ενημέρωσης. 
 
*** Συνεχίζεται και  σήμερα ο "μίνι" καύσωνας μέσα στο Σεπτέμβριο
 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τρίτη 19/9/2017 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις τις βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 20-60%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 7.1 (Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή).
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μέτριες ποσότητες, με αποτέλεσμα να επικρατεί κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/
 
***   O K. BΕΛΟΠΟΥΛΟΣ αποκαλύπτει! Αυτό είναι το σχέδιο για την παραλιακή...         
Μέγιστη η ρύπανση στον Σαρωνικό, μέγιστη η καταστροφή… μέγιστη και η ευκαιρία;
Όπως είχαμε γράψει αλλά και έχουμε αναφέρει στην εκπομπή «Κόντρα και ρήξη», φαίνεται πως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο «αξιοποίησης» της παραλιακής ζώνης από το Π. Φάληρο μέχρι το Σούνιο, από «ημέτερους».
Μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, τώρα έχουμε τη ρύπανση της θάλασσας, που καταστρέφει τη θάλασσα όχι όμως τη γη. Εξηγούμε.
Η ρύπανση θα οδηγήσει σε απαξίωση της γης στην προαναφερθείσα ζώνη, θα ρίξει δηλαδή τις τιμές, ώστε οι «επενδυτές» να τα πάρουν σε τιμή ευκαιρίας. Τα beach bars και τα υφιστάμενα μαγαζιά διασκέδασης θα πάψουν να είναι πόλος έλξης. Όταν όμως η τιμή θα πέσει και οι νέοι «επενδυτές» θα πάρουν τη γη, τότε (ως διά μαγείας) θα χτιστούν καζίνο και τεράστια ξενοδοχεία, με τα κέρδη φυσικά να είναι τεράστια.
Σκεφτείτε πως αναφερόμαστε στον «Φλοίσβο», στα «Αστέρια» Γλυφάδας, στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης και σε όλες τις παρθένες παραλίες μέχρι το Σούνιο. Η νέα Μονακό-Μύκονος θα είναι πραγματικότητα.
Ήδη όλοι γνωρίζουμε πως Άραβες αγοράζουν γη στην παραλιακή ζώνη της Αττικής, κάτι που οδήγησε σε αύξηση των τιμών. Η αύξηση αυτή όμως θα έφτανε σε ένα σημείο ασύμφορο για τους «επενδυτές». Μία καταστροφή όμως (όπως αυτή της ρύπανσης) επαναφέρει την αξία της γης σε επίπεδα… ευκαιρίας.
Κάποιοι θα σκεφτείτε πως όταν η θάλασσα είναι βρόμικη, ποιος θα κάνει μπάνιο. Οι «επενδυτές» όμως δεν επιθυμούν θάλασσα για μπάνιο. Επιθυμούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες για τους εκλεκτούς, με τις πισίνες, τα καζίνο, τα κλαμπ και ό,τι πάει πακέτο με αυτά.
Επειδή κάποιοι, επίσης, θα πείτε πως υπερβάλλουμε και ήταν ένα ατύχημα, θα αναφέρουμε απλά πως η ίδια η Πανελλήνια Ένωση Εμπορικού Ναυτικού εξέφρασε απορίες μέσω ανακοίνωσής της. Χαρακτηριστικό είναι το εξής απόσπασμα: «Το πλοίο απέπλευσε έμφορτο τις πρωινές ώρες της 10/9/2017 από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου (ΕΛΠΕ) μεταφέροντας 2.200 μετρικούς τόνους fueloil και 370 μετρικούς τόνους marinegasoil. Στο πλοίο φέρονται να επέβαιναν δύο μέλη του πληρώματος σε σύνολο 11…». Δύο μέλη πλήρωμα για ένα ολόκληρο καράβι!
Η δε αδυναμία (!) του ΥΕΝ να χειριστεί μία κατάσταση εντός του Σαρωνικού δείχνει είτε το μέγεθος της αμέλειας-ανικανότητας είτε πως τα συμφέροντα έχουν διεισδύσει στον κρατικό μηχανισμό.
Θέλουμε να πιστεύομε πως το πολιτικό σύστημα αλλά και οι αρμόδιες Αρχές θα επιβλέψουν την αποκατάσταση του περιβάλλοντος τάχιστα και δεν θα επιτρέψουν σε «κοράκια-επενδυτές» να αλώσουν τη χώρα μας.
 του Κυριάκου Βελόπουλου
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε στις 16/9
 
***  Σύσκεψη για τα… απόβλητα της οικοδομής στο Δήμο Καλαμάτας
 
Στην Ελλάδα μέχρι τώρα η εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων της οικοδομής έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα για τα μπάζα, που υπάγεται στον Ν. 2939/01, για την εναλλακτική διαχείριση συσκευασιών και άλλων προϊόντων, συζητείται από το 2003.
Τον Ιούλιο του 2004 ήταν έτοιμο για υπογραφή από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ. Τελικά υπογράφηκε τον Μάιο του 2007 με μεγάλη δημοσιότητα στον τύπο και τα ΜΜΕ, όμως στην ουσία ποτέ δεν τέθηκε σε ισχύ.
Το ΥΠΕΧΩΔΕ ολοκλήρωσε την αξιολόγηση συνολικά δέκα Συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης των αδρανών, στην Αττική, την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κέρκυρα και τη Ν. Πελοπόννησο. Όμως, η ανακύκλωση των μπάζων ακόμη δεν έχει ξεκινήσει.
Προχθές, στο δημαρχείο της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη που αφορούσε όσους παράγουν, διακινούν ή διαχειρίζονται απόβλητα εκσκαφών, κατασκευών ή κατεδαφίσεων. Αντικείμενό της ήταν η ανταλλαγή πληροφόρησης μεταξύ των εμπλεκομένων στη διαχείριση των παραπάνω αποβλήτων και των αρμοδίων Υπηρεσιών, ώστε να διευκολυνθεί η εφαρμογή της προβλεπόμενης νόμιμης διαδικασίας διαχείρισης των αποβλήτων.
Στη Μεσσηνία λειτουργεί αυτή τη στιγμή μία επιχείρηση διαχείρισης αδρανών αποβλήτων, στο Σταυροπήγιο Δυτικής Μάνης, ενώ την προσεχή εβδομάδα ξεκινά η λειτουργία μίας ακόμη, στο Μελιγαλά. Μέχρι τέλους του έτους, σύμφωνα με το σχεδιασμό του φορέα αυτών των εταιρειών, που ονομάζεται Ανακύκλωση Αδρανών Νότιας Ελλάδος (ΑΑΝΕΛ), οι εταιρείες του συγκεκριμένου αντικειμένου θα είναι 6 στη Μεσσηνία, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του συνόλου του Νομού.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, σε σύντομη παρέμβασή του, τόνισε ότι για τα ιδιωτικά έργα που κατασκευάζονται, υφίσταται υποχρέωση να προσκομίζουν οι αρμόδιοι βεβαίωση στην Πολεοδομία, περί διαχείρισης των αδρανών αποβλήτων από νόμιμη μονάδα επεξεργασίας.
 Σημείωσε δε, ότι πρέπει να πάψει το «δεχόμαστε μπάζα». Ανέφερε, ακόμη, ότι θα διερευνηθεί η δυνατότητα χρήσης του παραγομένου κατά τη διαχείριση των αποβλήτων αδρανούς υλικού σε δημοτικά έργα. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα, καθώς παρίστατο ο Γενικός Διευθυντής της ΑΑΝΕΛ Χάρης Μουρκάκος, ο οποίος έδωσε διευκρινίσεις και απάντησε σε ερωτήσεις. Α.Π.
 
*** Είναι ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Καταργούν τα ΦΥΛΑ! Τελειώνουν την ΕΛΛΑΔΑ…  
~  To είχαμε γράψει πριν λίγο καιρό και αρνούμαστε ακόμα και τώρα να το πιστέψουμε. Με ένα νομοσχέδιο, το ελληνικό κράτος καταργεί τα δύο φύλα, αφού κάποιος-α, μέσα σε λίγα λεπτά θα μπορεί αλλάξει το φύλο του χωρίς να απαιτείται χειρουργική επέμβαση.
Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου  και τον Εθνικό Μηχανισμό Εκπόνηση, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού και προβλέπεται ότι: «ως ταυτότητα φύλου νοείται ο εσωτερικός και προσωπικός τρόπος με τον οποίο το ίδιο το πρόσωπο βιώνει το φύλο του, ανεξάρτητα από το φύλο που καταχωρίστηκε κατά τη γέννησή του με βάση τα βιολογικά του χαρακτηριστικά, περιλαμβάνει δε την προσωπική αίσθηση του σώματος, καθώς και την κοινωνική και εξωτερική έκφραση του φύλου του φύλου, τα οποία αντιστοιχούν στην βούληση του προσώπου».
Με λίγα λόγια, οι αξίες που συγκροτούν μια κοινωνία, σιγά σιγά διαστρεβλώνονται…
 
***  Παίζουν με τη…φωτιά στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ
 
Ο συνομιλητής μας από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακουγόταν τρομαγμένος. Μας περιέγραφε την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα, όπου στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν σπίτια και οικογένειες.
Όσα λεπτά μας περιέγραφε την κατάσταση, σκεπτόμαστε ότι αν μαθαίναμε από τα παθήματά μας, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Αν πράγματι πορευόμασταν με την πίστη ότι η πρόληψη είναι το ισχυρότερο φάρμακο για όλα τα παθήματα και τις αρρώστιες, και πάλι το όφελος θα ήταν τεράστιο. Αλλά, δυστυχώς, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.
Ο χώρος είναι "περικυκλωμένος" από χόρτα που φτάνουν τα τρία μέτρα ύψος, ενώ στο χώρο του μηχανοστασίου υπάρχουν βαγόνια σε πλήρη εγκατάλειψη, πετρέλαια και λάδια. Μια τυχαία φωτιά, δηλαδή, μπορεί να μετατρέψει το τοπίο σε…σεληνιακό.
Οι κάτοικοι ενημέρωσαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αυτή τους έστειλε στον ΟΣΕ, και η "κολοκυθιά" συνεχίζεται, μαζί με τον καθημερινό κίνδυνο για την υγεία των πολιτών. (σ.σ. η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από το αρχείο της εφημερίδας μας). Α.Π.
 
*** Σφάχτηκαν στη Βουλή! Kόντρα Καμμένου - Γεωργιάδη... (ΒΙΝΤΕΟ)  
~ Άγρια κόντρα είχαν πριν από λίγο στη βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αντιπρόεδρος και βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.Αφορμή αποτέλεσε η ερώτηση του κ. Γεωργιάδη αναφορικά με το ύψος της αντικειμενικής αξίας των προς αξιοποίηση ακινήτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ωστόσο η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα, με αποτέλεσμα οι τόνοι να ανέβουν και να ειπωθούν βαριές εκφράσεις.
Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκαν μεταξύ άλλων τα δημοσιεύματα σχετικά με το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στο Λονδίνο.
~ Άγρια κόντρα Καμμένου - Γεωργιάδη στη βουλή : https://youtu.be/8an6OxqRSp4 .- enikos.gr
 
***  Παίρνει σύντομα ζωή το ξενοδοχείο "Αμέρικα"
 
Ένα από τα προβλήματα - τροχοπέδη στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στην Καλαμάτα είναι η έλλειψη κλινών. Σύμφωνα, όμως, με τις τελευταίες εξελίξεις προχωρά με εντονότερους ρυθμούς η επένδυση της ΤΕΡΑΝΙΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., η οποία είναι κύριος του έργου στο ξενοδοχείο "Αμέρικα", που βρίσκεται στην ανατολική παραλία της Καλαμάτας (Οδός Ναυαρίνου – Μαιζώνος και Σανταρόζα).
Για την επένδυση στην Καλαμάτα, ήδη η Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Καλαμάτας έχει χορηγήσει  άδεια δόμησης για το έργο ενίσχυσης, ανακατασκευής και προσθήκης υπογείου για την συνολική αποκατάσταση του διατηρητέου κτηρίου στην αρχική του μορφή, με χρήση ξενοδοχείου κλασικού τύπου δυναμικότητας 53 κλινών.
Υπενθυμίζουμε ότι η έκδοση υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό συμπληρωματικών όρων και περιορισμών δόμησης στο διατηρητέο κτήριο που είχε προτείνει το Τμήμα Διατηρητέων Κτηρίων της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικής της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας του ΥΠΕΚΑ, είχε προκαλέσει κάποιες δυσκολίες στην υλοποίηση της επένδυσης.
   Το κτήριο
 Πρόκειται για τριώροφο κτήριο με μνημειακό και επιβλητικό ύφος, λιτής μορφολογίας, με αναφορές σε εκλεκτικιστικά στοιχεία των αρχών του 20ού αιώνα, που χαρακτηρίστηκε διατηρητέο το 2013 και κατασκευάστηκε το 1930. Αποτελεί, δε, το μοναδικό πολυώροφο χαρακτηριστικό δείγμα της εποχής του Μεσοπολέμου με χρήση ξενοδοχείου.
Οι αλλεπάλληλες επεμβάσεις στο κτήριο και η κατάρρευση μεγάλου τμήματός του κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης το 2007, είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια αυθεντικού δομικού υλικού και αρχιτεκτονικών στοιχείων και έχουν αλλοιώσει τον αρχικό χαρακτήρα του.
Αρχικά το κτήριο κτίστηκε για κατοικία με καταστήματα στο ισόγειο. Όμως, πολύ σύντομα, άλλαξε χρήση σε ξενοδοχείο, όπως φαίνεται σε δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων του 1931. Λειτούργησε για πρώτη φορά στις 30/5/1931, και έφερε την επωνυμία «Μέγαρο Σαμαρτζή».
Με την αρχική αρχιτεκτονική μελέτη που υποβλήθηκε, προτείνονται: 1)  Η ενίσχυση και αποκατάσταση του υφιστάμενου τμήματος του διατηρητέου κτηρίου επί των οδών Ναυαρίνου, Μαιζώνος και Σανταρόζα.
2) Η ανακατασκευή τμήματος του διατηρητέου κτηρίου που κατέρρευσε κατά τη διάρκεια εργασιών πριν από την κήρυξή του ως διατηρητέου.
3) Η μορφολογική αποκατάσταση του κτηρίου και επαναφορά στην αρχική του μορφή με βάση φωτογραφική και αρχιτεκτονική τεκμηρίωση. 4) Η προσθήκη υπογείου ορόφου. 5) Κατασκευή απόληξης κλιμακοστασίου στο δώμα του κτηρίου. 6) Κατασκευή ξύλινης πέργκολας. 7) Φύτευση δώματος.
  Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
***  Η ΑΛΗΘΕΙΑ για τη Χ.Α! Αποκαλυπτικό βίντεο ΣΟΚ... 
~  Ένα αποκαλυπτικό βίντεο για τον πραγματικό ρόλο της νεο-ναζιστικής Χρυσής Αυγής έφερε στη δημοσιότητα η Εφημερίδα των Συντακτών.Στο βίντεο θα δείτε τους Χρυσαυγίτες να παραδέχονται σε ανύποπτο χρόνο το τι στόχους έχουν για όταν μπουν στη βουλή.
Ομολογούν ότι είναι φασίστες, ότι θέλουν να διαλύσουν τη βουλή, ακόμη κι ότι εκμεταλλεύονται την βουλευτική τους ιδιότητα για να μην υπάρχει αυτόφωρο σε περίπτωση επεισοδίων.
Επιπλέον, παραδέχονται ότι δεν έχουν σκοπό να σεβαστούν ούτε το σύνταγμα, ούτε το πολίτευμα, ούτε τίποτα ενώ γελάνε όταν παραδέχονται ότι χαιρετάνε ναζιστικά.
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο, και θα καταλάβετε τον πραγματικό τους πρόσωπο:
~* Αποκαλυπτικό βίντεο: Η κυνική ομολογία των ναζιστών : https://youtu.be/2QS9Eet8ibs .- {Δηλώσεις του Ν. Μιχαλολιάκου και των συνεργατών του, όπου ομολογούν πλήρως την ενοχή τους σε όσα τους καταλογίζονται στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που παρέπεμψε τη Χ.Α. να δικαστεί ως εγκληματική οργάνωση.} .-  
~ Σκηνή 1η: Τι θα κάνουμε στη ΒουλήΜιχαλολιάκος: Δεν μας καίγεται καρφί για το αν θα μπούμε στη Βουλή ή όχι. Δεν μας καίγεται καρφί, εμείς θα δώσουμε τον αγώνα να μπούμε στη Βουλή αλλά αυτοί εκεί έξω οι οποίοι ονομάζονται ελληνικός λαός είναι ένας όχλος, μια μάζα, που του 'χουν κάνει πλύση εγκεφάλου και δεν ξέρει τι του γίνεται.
Μιχαλολιάκος: Να τους χαστουκίσουμε, να τους χλευάσουμε, να τους υβρίσουμε! Αυτό δε θα μπορέσουν να το κρύψουν.
Μιχαλολιάκος: Θα μπούμε στη Βουλή για να τη διαλύσουμε αν θέλει ο Θεός. Αυτός είναι ο σκοπός μας δηλαδή και σας το λέω ευθέως.
Μιχαλολιάκος: Ακόμα και αν δεν πάρουμε 7% θα έχουμε πάρει 3% και ένα ψήφο. Θα έχουμε βουλευτές και οι δρόμοι θα είναι δικοί μας! και οι πλατείες! και το πεζοδρόμιο θα το κερδίσουμε και τότε θα δουν τι εστί Χρυσή Αυγή!
Μιχαλολιάκος: Ο λύκος την καθαρίζει τη φωλιά του! Κι αυτή η φωλιά θα μείνει καθαρή! Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν Ναι! Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν! Αλλά όχι με προδότες και διπρόσωπους!
 Σκηνή 2η: Τώρα που μπήκαμε στη Βουλή
Κασιδιάρης: Άσε το βουλευτής και τα βουλευτιλίκια γιατί αυτά τα πράγματα όπως ξέρεις εδώ και χρόνια δεν τα γουστάρουμε, δεν τα θέλουμε καθόλου. Εκμεταλλευόμαστε βεβαίως ορισμένα προνόμια αυτής της ιδιότητας, έχουμε πάρει και την οπλοφορία πλέον με άδεια, δεν έχει και αυτόφωρο άμα γίνει κάνα επεισόδιο και είμαστε λίγο πιο άνετοι στις κινήσεις μας.
 Σκηνή 3η: Και βέβαια είμαστε ναζί
Μιχαλολιάκος: Αν υπήρχαν σήμερα οι ναζί ίσως να ήμασταν και μαζί αλλά δεν υπάρχουνε ναζί, πώς θα το κάνουμε;
Μιχαλολιάκος: Ναι φασίστες είμαστε. Τι άλλο κακό χειρότερο θα σας συμβεί;
(άλλος φωνάζει: «εθνικοσοσιαλισμός!»)
Μιχαλολιάκος: Τι καταλάβατε με τους δημοκράτες;
Περικλής Μουλιανάκης (Πυρηνάρχης Περάματος): Είμαστε Έλληνες εθνικιστές, Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές και μη σας τρομάζουν αυτές οι λέξεις. Και μ' αυτήν την ιδεολογία πορευόμαστε.
Πολύβιος Ζησιμόπουλος (πρώην βουλευτής Χ.Α.): Ναι είμαστε φασίστες, ναι είμαστε ναζί, ναι είμαστε ό,τι θέλετε, αλλά δεν είμαστε κλέφτες. Είτε σας αρέσει είτε όχι.
Μιχαλολιάκος: Μία φράση, η οποία θα είναι και ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδος μας αυτής της εβδομάδος: «Μας πολεμάνε όλοι άρα πάμε καλά». Δεν θα τη βάλω σε εισαγωγικά, έτσι για να δουλέψει η φαντασία.
(άλλος φωνάζει: Ο Γκέμπελς το είχε πει αυτό!)
Ζαρούλια: χεχεχε, μαρτυριάρη!
 Σκηνή 4η: Δεν είμαστε κόμμα αλλά στρατός
Χρήστος Παππάς: Στη Χρυσή Αυγή υπάρχει ιεραρχία και αυτή η ιεραρχία είναι που ακολουθούμε και όχι η κοινοβουλευτική ιεραρχία.
Μιχαλολιάκος: Απέναντι σε όλους αυτούς είναι η Χρυσή Αυγή που θέλει να φτιάξει ένα κίνημα εθνικιστικό, ένα κόμμα με γερές δομές στρατιωτικές. Ναι δε μας φοβίζει ο όρος στρατιωτικές! Γιατί να μας φοβίζει δηλαδή;
Παναγιώταρος: Να είστε απόλυτα πειθαρχημένοι στις αποφάσεις της Κεντρικής Διοικήσεως γιατί αυτή η Κεντρική Διοίκηση είναι που μας έχει φέρει σε τόσο μεγάλες επιτυχίες κι ο Αρχηγός μας. Κάποιες αποφάσεις μπορεί να σας φαίνονται παράξενες. Να μην αναρωτιέστε, να μην απορείτε. Όλα έχουν το λόγο τους.
Κουκούτσης: Όσον αφορά τη φάλαγγα, η στρατιωτική δομή του κόμματός μας είναι αυτή. Και δε μιλάω για σας, σε όποιον αρέσει, σε όποιον δεν αρέσει. Είναι στρατιωτική η δομή του κόμματός μας.
Λαγός: Η Χρυσή Αυγή είναι ένας στρατός. Ορίζονται αρμοδιότητες, καθορίζουμε πράγματα και λειτουργούμε.
Κασιδιάρης: Κι επειδή οι συγκεντρώσεις και οι εκδηλώσεις μας δεν είναι συγκεντρώσεις πολιτικού κόμματος. Σε καμία περίπτωση δεν το βλέπουμε έτσι ή ότι εμείς είμαστε πολιτικοί. Πιο πολύ θυμίζουν οι συγκεντρώσεις αυτές κάτι από στρατιωτική μονάδα.
 Σκηνή 5η: Όχι στο Σύνταγμα και τη δημοκρατία
Μιχαλολιάκος: Αν πιστεύαμε στην καθολική ψηφοφορία και στο δίκαιο της καθολικής ψηφοφορίας, παρόλο που είμαστε αναγκασμένοι να συμμετάσχουμε, τότε δεν θα ήμασταν χρυσαυγίτες, θα ήμασταν κάτι άλλο.
Μιχαλολιάκος: Στην ορκωμοσία στο δημοτικό συμβούλιο που παλάμιζα το ευαγγέλιο ήταν ο Καμίνης που έλεγε τον λόγο κι έλεγε «ορκίζομαι στο Σύνταγμα και στους νόμους». Εγώ μούγκα! Δεν την είπα αυτή τη φράση. Γιατί δεν το πιστεύω αυτό το Σύνταγμα.
Μιχαλολιάκος: Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι μόνο η αρχή. Θα είναι μία μάχη που πιστεύω ότι θα την κερδίσουμε. Δεν είναι ο πόλεμος. Ο πόλεμος είναι η οριστική νίκη, δηλαδή ο πόλεμος είναι η κατάργηση αυτού του αμαρτωλού πολιτεύματος.
Μιχαλολιάκος: Εμείς πιστεύουμε στην πατρίδα και όχι στη δημοκρατία, για να είμαστε ειλικρινείς. Αν είναι να σωθεί η πατρίδα ας πάει στο διάολο κι η Δημοκρατία.
Μιχαλολιάκος: Άμα γίνουν τώρα εκλογές θα έχουμε Βουλή της Βαϊμάρης. Μετά τη Βαϊμάρη ξέρετε τι ακολούθησε. Ε λοιπόν για κάτι τέτοιο αγωνιζόμαστε κι εμείς στην Ελλάδα! Δεν το κρύβω και είμαι περήφανος γι' αυτό.
 Σκηνή 6η: Πολιτική μας είναι η βία
Μιχαλολιάκος: Πράγματι έτσι είναι, το έχουμε πει. Τα ακραία προβλήματα απαιτούν ακραίες λύσεις.
Κασιδιάρης: Έχουνε πέσει κατά καιρούς και κάποιες ψιλές, έχετε σηκώσει και το χέρι, ενίοτε το σηκώνετε και το χέρι, δεν έχουμε πρόβλημα να το πούμε.
Κασιδιάρης: Το ξέρουν ότι το σηκώνουμε το χέρι. Μην τους αφήσουμε όμως να το εκμεταλλευτούν. Πρώτο και κύριο μέλημά μας να διαφυλάξουμε τη νομική υπόσταση του κόμματος.
Μιχαλολιάκος: Είχε γίνει ένα επεισόδιο και κάποιοι δικοί μας είχαν κοπανήσει κάποιους Συριζαίους. Περνούσανε κάτι αλλοδαποί εκεί, ε, ως συνήθως, δεν περνούσαν περπατώντας όποτε περνούσαν κοντά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τι να κάνουμε, ή τρέχανε ή δεν προλαβαίνανε να τρέξουν.
 Σκηνή 7η: Τα τάγματα εφόδου είναι δικά μας
Κασιδιάρης: Όλα αυτά τα προβλήματα λύνονται σε μία ημέρα. Ή μάλλον για να το πούμε και σε καθαρεύουσα εν μία νυκτί. Διότι όλες οι καλές δουλειές νύχτα γίνονται και όχι μέρα.
Μίχος: Και κανένας Έλληνας να μην έχει άδεια δε μας ενδιαφέρει οι Έλληνες θα δουλέψουνε. Για τους αλλοδαπούς μιλάμε.
Γ. Ορφανάκος (πρώην πυρηνάρχης Σπάρτης): Η σημερινή δράση έδειξε ότι κουμάντο στην πόλη της Σπάρτης δεν κάνει ούτε ο γύφτος, ούτε ο Αλβανός, ούτε ο άπλυτος. Κουμάντο στη Σπάρτη και σε όλη την Ελλάδα κάνει ο χρυσαυγίτης!
Γ. Πατέλης (πυρηνάρχης Νίκαιας): Προεκλογική πορεία μηχανοκίνητη. Τρομοκρατία από δεκάδες μηχανές στον Αγ. Νικόλαο. Τότε που ξεσηκώσαμε όλον τον Αγ. Νικόλαο ήταν και ο περίφημος ο Πακιστανός που είχε βγει στα κανάλια κι έλεγε "ήρτε εντό το φίλο και είπε κλείσει μαγαζί". (γελάνε)
Μιχαλολιάκος: Εμείς είμαστε οι μαχητές που θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στο πεζοδρόμιο! Να ελευθερώσουμε τις πατρίδες μας από τον Εβραίο που έχει καθίσει στο σβέρκο ολόκληρου του κόσμου!
Μιχαλολιάκος: Αν φτάσει ο καιρός όπου οι λόγχες θα ακονίζονται στα πεζοδρόμια! Τότε θα δούνε ποιοι είναι οι χρυσαυγίτες!
 
***   ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ!15.000 ευρώ για τέσσερα λάστιχα...
 
~ Η προηγούμενη αντικατάσταση ελαστικών στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2015 έναντι 984 ευρώ Βαθιά το χέρι στην τσέπη συνεχίζει να βάζει και επί ΣΥΡΙΖΑ ο Ελληνας φορολογούμενος για τη συντήρηση του κυβερνητικού στόλου των θωρακισμένων λιμουζινών. Παρά τις βαρύγδουπες διακηρύξεις ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα εγκατέλειπε τις κοστοβόρες μετακινήσεις και θα προχωρούσε στην εκποίηση του μισού κρατικού στόλου αυτοκινήτων ο λογαριασμός έρχεται φουσκωμένος κάθε φορά που οι υπερπολυτελείς υπουργικές Mercedes και BMW περνούν την πόρτα του συνεργείου. Πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα η αλλαγή ελαστικών στη θωρακισμένη MERCEDES S600 της Υπηρεσίας Ασφαλείας Μελών Κυβέρνησης και Πολιτικών Προσώπων, που κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ 15.000 ευρώ! Όσο δηλαδή στοιχίζουν αυτή τη στιγμή 30 διαφορετικά αυτοκίνητα mini, μικρομεσαίας και μεσαίας κατηγορίας της αγοράς.
Ειδικότερα, στις 7 Σεπτεμβρίου 2017 υπογράφηκε η σύμβαση για την αγορά 4 ελαστικών για τη θηριώδη θωρακισμένη MERCEDES των 6.000 κ.ε με υπηρεσιακό αριθμό ΕΑ27103, που κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε διατεθεί για τις μετακινήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Η συγκεκριμένη προμήθεια πραγματοποιήθηκε με απευθείας ανάθεση εξαιτίας της «της άμεσης  προμήθειας ελαστικών επισώτρων θωρακισμένου οχήματος με ΕΑ27103, λόγω έκτακτης και κατεπείγουσας ανάγκης που συνίσταται στην αποτροπή ακινητοποίησης του μηχανοκίνητου στόλου, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες και επιτακτικές ανάγκες της Υπηρεσίας μας».
Το κόστος των 4 ελαστικών ειδικού τύπου με διαστάσεις 245/700/470-116Η ανήλθε σε 12.999,96 ευρώ ή αλλιώς 3.250 ευρώ το κάθε ελαστικό! Με απευθείας ανάθεση υπογράφηκε και η αμοιβή τοποθέτησης των ελαστικών στην κυβερνητική MERCEDES S 600, που είναι της τάξης των 1.998,88 ευρώ! Η προηγούμενη αντικατάσταση ελαστικών στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2015 έναντι 984 ευρώ ενώ είναι πολλών χιλιάδων ευρώ τα χρηματικά εντάλματα τα τελευταία χρόνια για τα service αυτής της λιμουζίνας.
Διαβάστε τη σύμβαση για την προμήθεια των ελαστικών
 Διαβάστε την απόφαση για τη σύναψη της σύμβασης
protothema
 
*** ΣΗΜΕΡΑ O K.BEΛΟΠΟΥΛΟΣ 'ΔΙΚΑΖΕΙ' το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ! Η ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΙ τον περιμένει... 
~  Το βράδυ της Δευτέρας 18/9/2017 ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, θα βρεθεί τα μεσάνυχτα (12 π.μ.) στην εκπομπή “Η Δίκη στον ΣΚΑΪ” με τον Κυριάκο Θωμαϊδη.
Μην χάσετε τις αποκαλύψεις του κυρίου Βελόπουλου για τα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο σε μια εκπομπή που ερευνά τα άδυτα της διαιτησίας και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα.
 ~
 *** Μαύρη επέτειος! Σοβαρά επεισόδια στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα... (ΕΙΚΟΝΕΣ)
~ Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, πραγματοποιήθηκε στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας.
Στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος συγκεντρώθηκε η οικογένειά του, μαζί με αντιρατσιστικά σωματεία. Από εκεί, ξεκίνησαν πορεία στους δρόμους της Δραπετσώνας και θα καταλήξουν στο Καστράκι, απέναντι από την πύλη Ε2 του πειραϊκού λιμανιού, όπου στις 20.00 ξεκίνησε συναυλία με τίτλο «Πώς ανέχεσαι να ζεις μαζί τους;», με ελεύθερη είσοδο.


Στην πορεία συμμετέχουν 500 περίπου άτομα. Στο τέλος της πορείας βρίσκονται ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την πορεία σημειώθηκαν επεισόδια. Έπεσαν χημικά και μολότοφ, ενώ έσπασε τζαμαρία κτιρίου δημόσιας υπηρεσίας.
Η ανακοίνωση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα αναφέρει ότι «σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος».


Υπενθυμίζουμε ότι, μετά από μόλις 4 χρόνια από τη δολοφονία του νεαρού Παύλου, ο καθ' ομολογίαν δράστης Γιώργος Ρουπακιάς βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφού έχει συμπληρωθεί το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.
«Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, οι γειτονιές του Παύλου, πόλεις προσφυγικές και με μεγάλη ιστορία αντιφασιστικών αγώνων και εργατικών διεκδικήσεων, οφείλουν και θα δώσουν πρώτες το σύνθημα ενάντια στην ατιμωρησία, τον νεοναζισμό και τον ρατσισμό. Τώρα έχουμε ακόμα περισσότερους λόγους να αγωνιζόμαστε και να αντιστεκόμαστε, γιατί τώρα πρέπει να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τους δολοφόνους και νοσταλγούς του ναζισμού» δήλωσε ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος.  star.gr
 
*** ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Οι ισλαμιστές θέλουν τη ΔΙΑΣΠΑΣΗ της Ελλάδας! Το ζητούν ΕΠΙΣΗΜΑ
~ Η Ισλαμική Διάσκεψη παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά τις μουσουλμανικές μειονότητες, σε μια προσπάθεια να τις ενισχύσει και να φέρει τα πάνω-κάτω, καθώς δρα υπό τη σκληρή ατζέντα της Τουρκίας. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν στη 44η Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού της Ισλαμικής Διάσκεψης, ανακοινώθηκαν πρόσφατα και αφορούν την «Τουρκική Μουσουλμανική Μειονότητα Δυτικής Θράκης» και τον «Μουσουλμανικό Πληθυσμό της Δωδεκάνησου», όπως αναγράφεται.
«Καλούμε την Ελλάδα να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την υποστήριξη των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών καθώς και την ταυτότητα της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας που εκπηγάζουν από διμερείς και διεθνείς συμφωνίες. (…)
Καλούμε την Ελλάδα να πάρει όλα τα αναγκαία βήματα για την εκλογή των Διοικητικών Συμβουλίων των Βακουφίων της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας με τρόπο που θα διασφαλίζει την αυτοδιοίκηση τους. (…)
Προτρέπουμε την Ελλάδα να επαναφέρει τα δικαιώματα ιθαγένειας σε δεκάδες χιλιάδες μέλη της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας που τους αφαιρέθηκε η ιθαγένεια με το καταργημένο τώρα Άρθρο 19 του Κώδικα Ιθαγένειας (3370/1955)».
Τα παραπάνω αναγράφονται στο σχετικό ψήφισμα και όπως καταλαβαίνουμε, οι Μουσουλμάνοι βρίσκουν το πάτημα που θέλουν ώστε να φέρουν μια αποσταθεροποίηση. 
 
***  Συγκέντρωση και πορεία για τον Π. Φύσσα στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)
 
 
 
Με τη συμπλήρωση 4 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας διοργάνωσε συγκέντρωση και πορεία σήμερα το απόγευμα στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
Στο κάλεσμά της η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας ανέφερε: «Σε μια περίοδο που η φασιστική ακροδεξιά ισχυροποιείται σε πολλές χώρες και απειλεί τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, ενώ οι ισχυροί του κόσμου ξαναγράφουν την ιστορία και αθωώνουν το ναζισμό, για να μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν ξανά σαν την πιο αδυσώπητη εφεδρεία στην επίθεση τους ενάντια στις κοινωνικές κατακτήσεις των λαών, είναι αναγκαία η εγρήγορση του καθενός μας για να μην ξαναζήσουμε τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας».
 
***
 
*** Αθλητική ενημέρωση :
 
***  ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9/2017
 ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος   1-1  (0-0) .- ^
 Τα  γκολ :Το σκορ άνοιξε στο 49ο λεπτό ο Μασούρας , ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης έγραψε το 1-1. -

  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγ.)
ΑΕΚ       10
Ολυμπιακός 8 
ΠΑΟΚ 8 
  Πανιώνιος  8
Λεβαδειακός
ΠΑΣ Γιάννινα  6
Ξάνθη 5 
Λαμία 4  
Ατρόμητος   4
Κέρκυρα 4
Παναθηναϊκός  3
Πλατανιάς  3
Παναιτωλικός 2 
Απόλλων Σμύρνης 2 
Αστέρας Τρίπολης 2 
Λάρισα 2
  * Ο Παναθηναϊκός έχει -2 βαθμούς.
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ
  *** Η ΕΠΩΜΕΝΗ ΑΓΩΝΗΣΤΙΚΗ :
*** 5η  αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ πρόγραμμα αγώνων :
Σάββατο 23/09/2017 :
ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΛΑΜΙΑ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Κυριακή 24/09/2017 :
ΠΑΟΚ -ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΣΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ-ΛΕΒΑΕΙΑΚΟΣ
ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΕΥΤΈΡΑ 25/09/2017:
ΞΑΝΘΗ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης

***   Για το Κύπελλο Ελλάδας   :  
Το πρόγραμμα
1ος όμιλος 
Ηρακλής-ΟΦΗ (Ματαιώθηκε)  0-3.- α.α. 
Πλατανιάς-Απόλλων Σμύρνης (20/9, 16:00) 
Επόμενη αγωνιστική
ΟΦΗ-Πλατανιάς
Απόλλων Σμύρνης-Ηρακλής

2ος όμιλος
Αιγινιακός-Απόλλων Πόντου (19/9, 16:00)  0-1 .-
Το γκολ : ο Μπρίτο στο 84΄.
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: (Κώστας Νικολαΐδης): Καραγκιόζης, Τοπαλίδης, Λιόλιος, Βλάχος (90΄ Σισέ), Γιαζιτζόγλου, Πολύζος, Ζούρκος (57΄ Αντωνιάδης), Παπαδόπουλος (73΄ Τσολακίδης), Γκατσολάρι, Σοφιάνης, Δωματάς.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ: (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καλογεράκης, Αμαραντίδης (55΄ Μιλοσάβλιεφ), Καλί, Σαμαράς, Γεωργιάδης, Συμελίδης, Ν' Λουντουλού, Καλογέρης (88΄ Καλαϊτζίδης), Βεργώνης, Χασομέρης, Κυβελίδης (69΄ Μπρίτο).

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός (20/9, 18:15) 
Επόμενη αγωνιστική
Απόλλων Πόντου-ΠΑΟΚ
Λεβαδειακός-Αιγινιακός

3ος όμιλος
ΑΕΚ-Λαμία (20/9, 20:30)
Καλλιθέα-Απόλλων Λάρισας (21/9, 18:15) 
Επόμενη αγωνιστική
Απόλλων Λάρισας-ΑΕΚ
Λαμία-Καλλιθέα

4ος όμιλος
Ατρόμητος-Κέρκυρα (20/9, 16:00)
Σπάρτη-Τρίκαλα (21/9, 16:00) 
Επόμενη αγωνιστική
Τρίκαλα-Ατρόμητος
Κέρκυρα-Σπάρτη

5ος όμιλος
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης (19/9, 20:30)  2-1 .-^
Τα γκολ :στο 71’  πεν. και στο 78’  ο Εμενίκε  ,  στο 84’ Τσουκαλά
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωάννης Νεοφυτιάδης (Κορίνθου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ταχτσίδης, Εμενίκε - Πασσαλίδης, Μουνάφο, Κυριακόπουλος, Γκοντό
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Προτό, Ελαμπντελαουί (46’ Μάρτινς), Κούτρης, Σισέ, Νικολάου, Ταχτσίδης, Ζντιέλαρ, Ανδρούτσος (74’ λ.τ. Μίλιτς), Πάρντο (60’ Μπεν), Φορτούνης, Εμενίκε.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ζουμά (79’ Ιγκλέσιας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (62’ Κουμαντέι), Στανισάβλιεβιτς (59’ Γκοντό), Δουβίκας.

Κισσαμικός-Νέος Αχαρναϊκός (21/9, 16:00) 
Επόμενη αγωνιστική
Αχαρναϊκός-Ολυμπιακός
Αστέρας Τρίπολης-Κισσαμικός

6ος όμιλος
Πανσερραϊκός-Εργοτέλης (19/9, 16:00)  2-0 .- ^
Τα  γκολ :οι Πόζογλου (38΄) και Γκούρτσας (48΄, πέναλτι).
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Περικλής Αμανατίδης): Ρίστιτς, Τσελεπίδης (66΄ λ. τρ. Σιάκκας), Βοσκόπουλος, Ιωαννίδης, Στέβιτς, Τσιμίκας, Τσαμούρης, Πόζογλου, Γκέκας (62΄ Παπουτσογιαννόπουλος), Ρούτσης (74΄ Τζιτζικαλάκης), Γκούρτσας.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Λαδάς, Λαμπάκης, Σταμόπουλος, Πάτας, Μπούζας (67΄ Μαζουλουξής), Βογιατζής, Μπάτζιος, Μπουρσέλης (81΄ Ροβίθης), Μπουτσάκης (86΄ Ιατρούδης), Σταματάκος, Κάιπερς

Ξάνθη-Παναιτωλικός (19/9, 18:15) 
  2-0 .- ^
---------------------------
Επόμενη αγωνιστική
Εργοτέλης-Ξάνθη
Παναιτωλικός-Πανσερραϊκός

7ος όμιλος
Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα (21/9, 16:00)
Παναιγιάλειος-Άρης (21/9, 20:30) 
Επόμενη αγωνιστική
Άρης-Πανιώνιος
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιγιάλειος

8ος όμιλος
Παναχαϊκή-Αναγέννηση Καρδίτσας (20/9, 18:15)
Παναθηναϊκός-ΑΕΛ (20/9, 20:30)
Επόμενη αγωνιστική
Αναγέννηση-Παναθηναϊκός
ΑΕΛ-Παναχαϊκή

***
 
~ ** ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017  :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  01 Σεπτεμβρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το   2008  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-01-2017.html .-ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ..!   
~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ... το  Α  και  το  ..Ω  στη ζωή μας ..
Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ με πολύ ΥΓΕΙΑ για όλους μας  !! 

~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Σάββατο  02 Σεπτεμβρίου 2017  :
~
Στο αγιάζι  της ενημέρωσης  ..από  το  2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-02-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από  το  2008  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-03-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :!   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-04-2017.html .-   
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 2 και 03  Σεπτεμβρίου  2017 :Αθλητική ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/2-03-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....  από το 2008 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-05-2017.html .- 
~* 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από  το   2008 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-06-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από  το  2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008* : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008  : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-10-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 09 και 10  Σεπτεμβρίου 2017: Αθλητική εφημερίδα με ενημέρωση για όλα όσα συνέβησαν τη βδομάδα που πέρασε  ..http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/09-10-2017.html .-
 ~* 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-11-2017.html .-  

~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/news-12-2017.html .- 
~* H Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...  από το   2008 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/09/news-13-2017.html .-

~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..... από το  ....2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-14-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  2008  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-15-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/news-16-2017.html .- 
~* 
   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-17-2017.html .-
~**
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΡΑΣΕΙΣ .. ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ .. :
Κυριακή 17  Σεπτεμβρίου  2017 
 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .-

~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 16  και 17  Σεπτεμβρίου  2017 : Μια αθλητική ενημέρωση ..για την βδομάδα που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/16-17-2017.html .-  
 ~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-18-2017.html .-
~*  ΑΘΩΣ-Αθωνική  Πολιτεία- Άγιον Όρος -Τι  Περιβόλι της Παναγιάς  μας :Δευτέρα 18  Σεπτεμβρίου 2017 : Όλα  όσα πρέπει να γνωρίζουμε ,προσκυνητές -επισκέπτες :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/09/18-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  2008  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-19-2017.html .-
~*
~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5804   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3706   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3706  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.216   βίντεο   .- 

 The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ
arfara1947news stamos
arfara1947news stamos  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   
            https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 

.,
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου