arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  15 Οκτωβρίου 2016 :
~
 
Το  καράβι της ζωής μας
 
Όταν υπάρχει Αγάπη και κατανόηση ...
 
    ~Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΑΣ ...


Σήμερα έμαθα κάτι απίστευτο που δεν γνώριζα :
Ο πρωθυπουργός μας Αλέξιος Τσίπρας , με τις τόσες αλήθειες που κάθε λεπτό εκστομίζει προς άπαντες ,(να τον χαιρόμαστε όλοι μας ) ,  γι΄ αυτό και κανείς δεν τον πιστεύει τα εξής : ;  ;  ; 
Ο εργολάβος πατέρας του ήταν αδελφός της ΣΥΖΎΓΟΥ του Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ , Δέσποινας ,στην επταετίας της Επανάστασης των Συνταγματαρχών (χούντας για τον Αλέξη μας ) , έπαιρνε πολλές εργολαβίες και Ολόκληρη τότε η οικογένεια του πατέρα Τσίπρα , ήταν ένθερμοι υποστηρικτές της  "χούντας" .- Ο Αλέξης μας βγήκε  από τα αριστερά αριστερότερος αλλά σήμερα άκρα δεξιότερος και Καραμανλικός , γι΄ αυτό και μας έβγαλε Πρόεδρο Δημοκρατίας και το Άξιο κατ΄ εμέ Προκόπη Παυλόπουλο .- Ερωτώ , είναι γεγονός όλα αυτά ή τα λένε οι κακές γλώσσες  ; 
~ Μερικά ψέματα ή ψεύτικες Αλήθειες του Αλέξη μας :
-  Με  60% το ΟΧΙ γίνεται μεγάλο ΝΑΙ  !
~ Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης , εφαρμόζει τα αντίθετα ..
~ Δεν διορίζει χωρίς αξιοκρατία κανένα δικό του άτομο ...διορίζει περίπου 27.000 κομματόσκυλα ..
~ Διαγράφει τα μνημόνια ...υπογράφοντας πιο βαρύτερο το 3ο μνημόνιο .
~ Χορεύει τσάμικο τους Ευρωπαίους , πριν προλάβει χορεύει ο ίδιος τον καρσιλαμά των Ευρωπαίων που διάλεξε ..
~ Εφαρμόζει το σύνταγμα με δικό του χουντικό τρόπο σε πολλά επίπεδα ...
~ Δεν θα κλείσουν οι τράπεζες ...φέρνοντας το κάπιταλ -κοντρόλ ..
~ Δεν θα μειώσει καμιά σύνταξη ...οι συντάξεις μειώνουνε στο40-60% .-
~Θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία ... άρχισε πληστηριασμούς  .-
~ Δεν θα αγγίξει κανείς δημόσια περιουσία ....ξεπουλώντας τα πάντα στους αχόρταγους Ευρωπαίους ..
κ.π.α.
~
Έξι στόματα ένα καρβέλι και ελιές το τραπέζι ...παλιότερα
 
Ο παπάς  και το παπαδοπαίδι .. στα παλιά με το όχημά τους
15 Οκτωβρίου
Λουκιανού (1), πρεσβυτέρου Αντιοχείας (†310). Οσίων Σαβίνου (2) επισκόπου Κύπρου (†760) και Βάρσου (3) επισκόπου Εδέσσης, του ομολογητού. Οσίου Ευθυμίου του νέου.
(1) Καταγόταν από τα Σαμόσατα της Συρίας. Ανετράφη σε χριστιανικό περιβάλλον. Όταν έφθασε σε ηλικία 12 ετών έμεινε ορφανός και τότε αποφάσισε να μοιράσει την περιουσία του στους φτωχούς και να αφοσιωθεί στις θεολογικές σπουδές. Η θεολογική του κατάρτιση και ο ενάρετος βίος του τον ανέδειξαν επίσκοπο Αντιοχείας. Όταν κάποτε πληροφορήθηκε ότι στη Νικομήδεια κάποιοι χριστιανοί βασανίζονταν για την πίστη τους και είχαν χάσει το θάρος τους, έσπευσε για να τους στηρίξει. Βρισκόμενος στη Νικομήδεια συνελήφθη από τον αυτοκράτορα Μαξιμιανό. Ο Λουκιανός παρά τις πιέσεις δεν πρόδωσε τη πίστη του και ο αυτοκράτορας διέταξε να τον φυλακίσουν και να μη του δίνουν τροφή και νερό. Ο Άγιος παρέδωσε το πνεύμα του εν Κυρίω μετά από λίγο καιρό.
(2) Ο Όσιος Σαβίνος διεκατέχετο από πολλές αρετές και γι` αυτό τον λόγο του είχε ζητηθεί επίμονα να δεχθεί τον επισκοπικό θρόνο. Ο Σαβίνος επιζητώντας τον μοναχικό βίο αρνιόταν το αξίωμα αυτό. Μετά από μεγάλη πίεση δέχθηκε το αξίωμα. Ως επίσκοπος μεγαλούργησε στο έργο της φιλανθρωπίας αλλά δεν άντεξε τη φθορά και τις πιέσεις από λαϊκούς και κληρικούς που συνεπαγόταν το αξίωμα. Γι` αυτό το λόγο παραιτήθηκε και γύρισε στην ερημική ζωή του κελιού του. Απεβίωσε ειρηνικά στην σκήτη του.
(3)Έζησε μετά τα μέσα του 4ου αι., όταν η αρειανική αίρεση τάραζε την Εκκλησία. Είχε ήδη διακριθεί ως επίσκοπος Εδέσης. Περνώντας από τη Φοινίκη, την Αίγυπτο και την Θηβαΐδα πλούτισε τις γνώσεις του, ενώ εξαπλώθηκε και η φήμη του. Δεν ήταν δυνατόν να μείνει αμέτοχος στη διαμάχη μεταξύ της Ορθοδοξίας και της αιρέσεως των Αρειανών. Υπερασπιζόταν με θέρμη την ορθόδοξη τριαδολογία. Ο αυτοκράτορας Ουάλης, υπερασπιστής των αιρετικών, τον εξόρισε στο νησί Άρανδον. Όμως οι πιστοί έσπευδαν εκεί για να τον ακούσουν. Γι` αυτό τον μετέφεραν στην Ολορόγγο της Αιγύπτου. Επειδή έμεινε πιστός στην ορθοδοξία, τον φυλάκισαν σε ένα φρούριο στην Αλγερία, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. ~
Στις 15/10/2016 εορτάζουν:
Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος της Εκκλησίας της Αντιοχείας, Όσιος Σαβίνος ο επίσκοπος, Όσιος Βάρσος, Άγιος Ευθύμιος ο Νέος
~   Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~ Θείω Πνεύματι, λελαμπρυσμένος, γνῶσιν ἔνθεον, ἐταμιεύσω, καὶ τῆς πίστεως τὸν λόγον ἐτράνωσας, ὅθεν Μαρτύρων ἀλείπτης γενόμενος, Λουκιανὲ ἐν ἀθλήσει ἠρίστευσας. Μάρτυς ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~* Απολυτίκιο Αγ. Λουκιανού - 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ , https://youtu.be/KZwYl8Omh0k  .-


~ Είδα γαρ και πολυειδώς εδοκίμασα ότι, αν η χάρις του Θεού δεν φωτίση τον άνθρωπον, τα λόγια όσα και αν ομιλήσης δεν βγάνεις ωφέλειαν. Προς στιγμήν τα ακούει και την άλλην στρέφει πάλιν αιχμάλωτος εις τα ίδια. Εάν όμως ευθύς με τον λόγον ενεργήση η χάρις, τότε γίνεται κατ' εκείνην την ώραν αλλοίωσις με την αγαθήν του ανθρώπου προαίρεσιν. Και αλλάσσει θαυμαστώς η ζωή του εκ της ώρας εκείνης. Όμως αυτό συμβαίνει εις όσους δεν εσκλήρυναν από μέσα τους ακοήν και συνείδησιν. Εις δε τους ακούοντας και εν παρακοή παραμένοντας εις τα κακά των θελήματα, εις αυτούς καν ημερονύκτια ομιλής καν την σοφίαν των Πατέρων εις τας ακοάς των κενώσης, καν θαύματα προ οφθαλμών των ποιήσης, καν το ρεύμα του Νείλου επάνω των γυρίσης, αυτή δεν λαμβάνουν μήτε ρανίδα ωφέλειαν. Μόνον θέλουν να έρχωνται, να ομιλούν, να περάση η ώρα των, χάριν της ακηδίας... Δια Θεόν τρέχω. ου μέλλει μοι δια τους ανθρώπους... Η πείρα δεν αγοράζεται. Είναι εκάστου απόκτημα, κατά τον κόπον του και το αίμα του που θα δώση μόνος του να την απόκτηση.
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
~
Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος

Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και....
 
Οσία Πελαγία

Οσία Πελαγία
 
Άγιοι Σέργιος και Βάκχος

Άγιοι Σέργιος και Βάκχος
 
Άγιος Μακάριος ο νέος οσιομάρτυρας από την Κίο της Βιθυνίας

Άγιος Μακάριος ο νέος οσιομάρτυρας από τ....
 
Άγιος Θωμάς ο Απόστολος

Άγιος Θωμάς ο Απόστολος
 
Άγιος Ιερόθεος Επίσκοπος Αθηνών

Άγιος Ιερόθεος Επίσκοπος Αθηνών
 
Άγιος Κυπριανός και η Αγία Ιουστίνη

Άγιος Κυπριανός και η Αγία Ιουστίνη
 
Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ

Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλα....
 
Άγιος Γρηγόριος ο Ιερομάρτυρας επίσκοπος της Μεγάλης Αρμενίας

Άγιος Γρηγόριος ο Ιερομάρτυρας επίσκοπος....
 
Όσιος Κυριακός ο Αναχωρητής

Όσιος Κυριακός ο Αναχωρητής
Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος της Εκκλησίας της Αντιοχείας  Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος της Εκκλησίας της Αντιοχείας  Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος  Οσία Παρασκευή η Νέα η «Επιβατηνή» Ανάμνηση θαύματος Οσιομάρτυρος Παρασκευής εν Xίω

 
***  Παιχνίδια… στις πλάτες των πλημμυροπαθών 
Στη χθεσινή οικονομική επιτροπή
 Σε αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής "μεταμορφώθηκε" χθες εκείνη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας. Αιτία και αφορμή η οικονομική αποκατάσταση των πλημμυροπαθών και η αργοπορία που για κάποιους δημοτικούς συμβούλους παρουσιάζεται στην όλη διαδικασία.
Η συζήτηση, η οποία στη συνέχεια πήρε έντονη μορφή, ξεκίνησε έπειτα από ερώτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αλλαγή", Θόδωρου Μπρεδήμα. 
Ο πρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης, από την πλευρά του, σχολίασε πως από το Δήμο Καλαμάτας κινήθηκαν στο συντομότερο δυνατό διάστημα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να υπάρξει γρήγορη κατανομή των κονδυλίων.
Σύμφωνα με όσα γνωρίζει, οι σχετικές αποφάσεις βρίσκονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο, όμως, καθυστερεί να δώσει το "πράσινο φως" για την εκταμίευσή τους από το Δήμο Καλαμάτας και στη συνέχεια την απόδοσή τους στους δικαιούχους τους.
Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταμάτης Μπεχράκης, σημείωσε ότι η όποια καθυστέρηση οφείλεται στη γραφειοκρατία και μόνο, αφού από την πλευρά των αρμόδιων υπουργείων υπάρχουν δεσμεύσεις, προφορικές και γραπτές, αναρτήσεις αποφάσεων με ΑΔΑ. Τόνισε, δε, ότι με την όλη πολιτική της η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να «παίξει ψηφοθηρικά παιχνίδια στις λάσπες». 
Ο κ. Μπεχράκης σημείωσε σε έντονο ύφος ότι, όταν ο Δήμος Καλαμάτας υποστηρίζει ότι τα χρήματα δεν έχουν μπει ακόμα, θα πρέπει να εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό.
Υπενθύμισε ότι στις πλημμύρες του 2013 οι πληγείσες περιοχές οριοθετήθηκαν ένα χρόνο μετά, τα χρήματα δεν έχουν δοθεί ακόμα, ενώ και η Δημοτική Αρχή δεν έδειξε κάποια… διεκδικητική καούρα. Παράλληλα, σημείωσε ότι τότε δεν υπήρχε το ΤΑΣ, μιας και είχε καταργηθεί από τη συγκυβέρνηση της εποχής. Πρόσθεσε, δε, ότι δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ποιος είναι ο υπεύθυνος για τα όσα τραγικά συνέβησαν στις 7 Σεπτεμβρίου 2016, ενώ παρατηρείται το φαινόμενο για χρόνια η Δημοτική Αρχή και η Περιφέρεια Πελοποννήσου να μη ζητούν χρήματα για αντιπλημμυρική προστασία και τώρα να στέλνουν μελέτες με έργα, συνολικού κόστους 55 εκατομμυρίων και πλέον ευρώ!
Τέλος, υπέδειξε ότι στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας γίνεται λόγος για αποκατάσταση και των μη ανασφάλιστων αυτοκινήτων, ένα αίτημα που όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, αφού έτσι καταστρατηγείται ο σκοπός των ασφαλιστικών εταιρειών.
Πάντως, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο περιθώριο της χθεσινής πολιτικής αντιπαράθεσης, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, με απόφαση η οποία φέρει ΑΔΑ: 6ΚΟΑ465Θ1Ω-ΗΟΕ, προχώρησε σε δέσμευση πίστωσης ύψους 572.078 ευρώ, "σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ειδικού φορέα 33-220 και κωδικού αριθμού εξόδου (ΚΑΕ) 2739 οικονομικού έτους 2016, για επιχορήγηση του Δήμου Καλαμάτας του Νομού Μεσσηνίας, για την αντιμετώπιση άμεσων βιοτικών αναγκών των δημοτών που επλήγησαν από την πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου 2016».  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Ακόμα ζωντανό το κύκλωμα των απατεώνων 
Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με το κύκλωμα των απατεώνων που παίρνουν τηλέφωνο κυρίως σε ηλικιωμένους, προσποιούμενοι ότι το παιδί τους έχει πάθει ατύχημα και ζητώντας χρήματα.
Όπως έχει διαπιστωθεί, κινείται κυρίως από Βούλγαρους και το μεγαλύτερο μέρος της δράσης τους, ακόμα και κάποια τηλέφωνα, γίνεται από τη Βουλγαρία. «Χτυπούν» σε όλη την Ελλάδα και, παρά τις συλλήψεις που έχουν γίνει από πέρυσι, το κύκλωμα παραμένει ακόμα ζωντανό.
Τις τελευταίες μέρες πάλι έχουν «φουντώσει» τα περιστατικά στη Μεσσηνία, με δεκάδες τηλεφωνήματα σε σπίτια.
Όσοι δέχονται τέτοια τηλεφωνήματα, πρέπει να επικοινωνούν άμεσα με την Αστυνομία, ώστε να τους δίνονται οι κατάλληλες οδηγίες.  Β.Β. 

*** Η αγορά περιμένει την παραγωγή ελαιολάδου για να δώσει τιμές 
Ενθαρρυντικά τα πρώτα σημάδια από τις δημοπρασίες των ημερών
 Περίπου στις 15 Νοεμβρίου αναμένεται τα ελαιοτριβεία της χώρας να ξεκινήσουν φέτος την κύρια παραγωγή ελαιολάδου. Η αγορά βρίσκεται σε αναμονή περιμένοντας να δει την ποσότητα παραγωγής για να διαμορφώσει τιμές.
Τον τόνο και στη φετινή ελαιοκομική περίοδο δίνει η Λακωνία και συγκεκριμένα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων, οι δημοπρασίες του οποίου κάθε χρόνο χαρακτηρίζονται ως «βαρόμετρο» από τους παραγωγούς αλλά και τους ανθρώπους της αγοράς.
Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Παναγιώτης Μπατσάκης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγ. Αποστόλων, «είχαμε μια πρώτη συμφωνία για το ελαιόλαδο που παράγαμε από 28/9 μέχρι 8/10 για να αγοραστεί με τιμή 4,40 ευρώ το κιλό. Επίσης έπειτα από διαπραγμάτευση αυτή την εβδομάδα κλείσαμε ένα ακόμη συμβόλαιο στα 4 ευρώ το κιλό για 112 τόνους (4 βυτία) μέχρι 0,5 οξύτητα».
«Ευελπιστούμε να κρατηθούν οι τιμές στα παραπάνω ικανοποιητικά επίπεδα και τον επόμενο μήνα που θα έχουμε τον κύριο όγκο παραγωγής», προσθέτει ο κ. Παναγιώτης Μπατσάκης.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Α.Σ. Κριτσάς κ. Κωνσταντίνος Χριστοφοράκης, αναφέρει στον ΑγροΤύπο ότι «ο συνεταιρισμός προχώρησε σε δύο δημοπρασίες για πωλήσεις ελαιόλαδου περσινής όμως παραγωγής. Η πρώτη που έγινε στις 31/8/16 για πώληση 131 τόνων έξτρα παρθένου οξύτητας 0,3-0,51, πέτυχε τιμή 3,25 ευρώ το κιλό. Η δεύτερη έγινε στις 21/9/2016, αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Στη συνέχεια πουλήσαμε με απευθείας ανάθεση, στις 3 Οκτωβρίου, στα 3,19 ευρώ το κιλό. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καθόλου περσινά αποθέματα και περιμένουμε τη νέα παραγωγή. Η αγορά περιμένει να δει πού θα κυμανθεί η ποσότητα της φετινής παραγωγής για να προχωρήσει σε ανακοίνωση τιμών».
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φετινή παραγωγή ελαιολάδου στην Ελλάδα αναμένεται να κυμανθεί στους 260.000 τόνους, σε ποσοστό 19% λιγότερους από την προηγούμενη σεζόν. Η μειωμένη παραγωγή δίνει ελπίδες για καλύτερες τιμές.
Ο επιστημονικός σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ, δρ. Νικ. Μιχελάκης, αναφέρει στον ΑγροΤύπο ότι «οι τιμές παρουσιάζονται σταθερές με κάποιες πτωτικές τάσεις, επειδή κάποιοι έμποροι με την έναρξη της νέας παραγωγής προσπαθούν να ρίξουν τις τιμές, ώστε κάποιοι που έχουν οικονομική ανάγκη να αναγκαστούν να πουλήσουν το ελαιόλαδο χαμηλά.
Φέτος αναμένεται να έχουμε μειωμένη παραγωγή στην Κρήτη και προβλήματα υπάρχουν στην Πελοπόννησο. Εκτιμώ ότι θα έχουμε φέτος μείωση της ελληνικής παραγωγής σε σχέση με πέρσι. Όσον αφορά στη διεθνή παραγωγή, έχουμε μια μείωση σε Ιταλία, Πορτογαλία, Τυνησία, Μαρόκο, που αναπληρώνεται από αύξηση στην Ισπανία. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τα περσινά αποθέματα στη χώρα μας. Το ΥπΑΑΤ δυστυχώς έχει σταματήσει να καταγράφει τα αποθέματα από τα ελαιοτριβεία, ώστε να δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα για τη διαμόρφωση των τιμών της νέας παραγωγής».
Πάντως, η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει τις χαμηλότερες τιμές παραγωγού σε σχέση με την Ιταλία, την Ισπανία και την Τυνησία. Συγκεκριμένα, για την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ο μέσος όρος τιμής παραγωγού κυμάνθηκε στην Ισπανία στα 3,18 ευρώ το κιλό (μειωμένες κατά 21% σε σχέση με την περσινή χρονιά), στην Ιταλία στα 3,92 ευρώ το κιλό (χαμηλότερες κατά 26% από πέρυσι) και στην Ελλάδα στα 2,95 ευρώ το κιλό (κατά 12% μειωμένες σε σχέση με πέρυσι). Στην Τυνησία οι τιμές βρέθηκαν την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου στα 3,23 ευρώ το κιλό (κατά 13% μειωμένες σε σχέση με την περσινή σεζόν).

*** Πανεπιστημιακή διάλεξη με τίτλο: «Το θέμα της πάλης στα ελληνικά δημοτικά τραγούδια» 
Ομιλία του αναπληρωτή πρύτανη του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, καθηγητή Γιώργου Ανδρειωμένου, με τίτλο «Το θέμα της πάλης στα ελληνικά δημοτικά τραγούδια: διαχρονική μελέτη ενός ενδεικτικού παραδείγματος», θα γίνει την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο πλαίσιο των πανεπιστημιακών διαλέξεων (σεμιναρίων) και εκδηλώσεων που διοργανώνει το Εργαστήριο  Διαχρονικής Μελέτης της Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας «Νίκος Καρούζος» του Τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στο τέλος του κύκλου των σεμιναρίων θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

*** Υποσχέσεις για έργα υποδομών στο Πολυκλαδικό 
Τα προβλήματα με το κτηριακό συγκρότημα του Πολυκλαδικού ταλαιπωρούν το Δήμο Καλαμάτας επί χρόνια. Η τελευταία ουσιαστική παρέμβαση έγινε τους προηγούμενους μήνες, όταν παραδόθηκε προς χρήση το κλειστό γυμναστήριο, το οποίο τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα διατίθεται από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας, με την ευθύνη του οποίου λειτουργεί, σε αθλητικούς συλλόγους και σωματεία για προπονήσεις ή αγώνες.
Η ανακατασκευή έγινε σε όλα τα επίπεδα: ηλεκτροφωτισμός, χώροι υγιεινής, αποδυτήρια, περίφραξη, υγρομόνωση και με δαπάνες του Δήμου Καλαμάτας, αφού το υπουργείο - παρά τις υποσχέσεις - δε διέθεσε καθόλου χρήματα.
Την περασμένη Τετάρτη ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας βρέθηκε στην Αθήνα και είχε συνάντηση με την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Κτηριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην ΟΣΚ), Ιωάννα Κοντούλη, σχετικά με τη χρηματοδότηση εκτεταμένων εργασιών συντήρησης και ανακατασκευών στο κτηριακό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού.
Η κα Κοντούλη διαβεβαίωσε το δήμαρχο ότι πρόκειται για θέμα προτεραιότητας για την Κτηριακές Υποδομές ΑΕ και τον πληροφόρησε ότι θα τον ενημερώσει μέχρι σήμερα σχετικά με το ποσόν που θα διατεθεί και το είδος των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο κ. Νίκας είχε επαφές με τον Αθανάσιο Σχίζα, διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ και το διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Κώστα Πετράκη, για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Α.Π.

*** Συνεχίζεται το "καλοκαίρι" στην Καλαμάτα - Η  σημερινή πρόγνωση του καιρού 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Σάββατο 15/10/2016 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις, από τις απογευματινές ώρες και μετά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες, με αυξητικές τάσεις από τις απογευματινές ώρες και μετά.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Γεμίσαμε λακκούβες (φωτογραφίες) 
 
Τεράστιες είναι ορισμένες λακκούβες σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως αυτές στις φωτογραφίες, στις οδούς Αθηνών και Φιλελλήνων.
Οι έντονες βροχοπτώσεις, τόσο στις αρχές Σεπτεμβρίου όσο και οι προχθεσινές, έχουν βοηθήσει, ώστε μικρές φθορές στο οδόστρωμα να μετατραπούν σε λακκούβες, που συνεχώς «τρώγονται» και μεγαλώνουν.
Β.Β. 

 ***  «Γεμίζει» το κτήριο του νέου Δημαρχείου 
Η μία μετά την άλλη οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, έπειτα από χρόνια λειτουργίας σε διάφορα νεοκλασικά κτήρια, έχουν πάρει το… δρόμο για το νέο Δημαρχείο. Η αίσθηση, πάντως, που δημιουργείται στους πολίτες είναι πρωτόγνωρη, καθώς επί χρόνια είχαν συνηθίσει να εξυπηρετούνται από συγκεκριμένες περιοχές, ενώ σύντομα θα πρέπει να αλλάξουν συνήθειες.
Την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη, λοιπόν, η Διεύθυνση Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Θεμάτων θα παραμείνει κλειστή, ώστε να γίνει ομαλά η μετάβαση στο νέο Δημαρχιακό Κατάστημα, στην οδό Αθηνών 99 και συγκεκριμένα στον τρίτο όροφο.
Η μετακόμιση, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, της Πολεοδομίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου θα αρχίσει πιθανότατα την άλλη Πέμπτη.
Όσον αφορά στη μετακόμιση της Τεχνικής Υπηρεσίας, δεν αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα, καθώς δεν υπάρχουν επείγουσες εκκρεμότητες σχετικά με την εξυπηρέτηση πολιτών, αναδόχων έργων κ.λπ. Αντίθετα, η Πολεοδομία θα αναγκαστεί να διακόψει για λίγες ημέρες την εξυπηρέτηση των πολιτών. Αμφότερες θα εγκατασταθούν στο δεύτερο όροφο του νέου Δημαρχείου.
Σε ό,τι αφορά το αρχείο της Πολεοδομίας, θα μείνει στο υπόγειο του Διοικητηρίου μέχρι να ανακατασκευαστεί η παλιά Καρδιολογική Κλινική, κάτι που θα χρειαστεί από έξι έως δέκα μήνες.
Τότε και η Διεύθυνση Πρόνοιας, που θα παραμένει στο Διοικητήριο, θα μεταφερθεί στο νέο Δημαρχείο.
Οι υπάλληλοι και το κοινό θα εξυπηρετούνται από μεγάλο πάρκινγκ, ενώ μέχρι το Πάσχα του 2017 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος από τα «Ουζάκια» μέσω του σιδηροδρομικού σταθμού μέχρι το νέο Δημαρχείο, ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση στην οδό Αθηνών.
Στο ιστορικό Δημαρχείο, στην οδό Αριστομένους 28, θα στεγάζονται στο ισόγειο το ΚΕΠ και η Δημοτική Αστυνομία, ενώ στον πρώτο όροφο θα βρίσκεται η αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, το γραφείο του δημάρχου, τα γραφεία των παρατάξεων και εντευκτήριο των δημοτικών συμβούλων.
Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Στην Περιφέρεια… κόλλησε η κατανομή ασθενοφόρων 
Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας για την Πελοπόννησο 
 Στις 29 Αυγούστου ο ανεξάρτητος βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας με αντικείμενο την κατανομή ασθενοφόρων οχημάτων στο Νομό Λακωνίας, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής ρωτούσε τον υπουργό, αφενός, πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατανομή των ασθενοφόρων στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και, αφετέρου, αν η κατανομή των δύο ασθενοφόρων στο νομό του θα αφορά στα Νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων.
Στην απάντησή του με ημερομηνία 6/10/2016 το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι η παραλαβή των ασθενοφόρων στους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν δυνατό να γίνει έως τις 12/10/2016. Η καθυστέρηση στη διαδικασία αυτή φαίνεται να οφείλεται στις καθυστερημένες ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ένταξη της πράξης προμήθειας των ασθενοφόρων στο ΠΕΠ ΕΣΠΑ 2014-2020.
Όπως αναφέρει η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Π. Πολάκη, «στις 22/12/2015 υπεγράφη η σύμβαση προμήθειας των δέκα ασθενοφόρων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η παράδοση των οχημάτων από την ανάδοχο εταιρεία, σύμφωνα με τη συμβατική υποχρέωση (έξι μήνες), θα ολοκληρωνόταν στις 22/6/2016.
Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είχαν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες και διαδικασίες για την ένταξη της πράξης στο ΠΕΠ ΕΣΠΑ 2014-2020 έως το τέλος Ιουνίου. Σύμφωνα με τους συμβατικούς όρους, ήταν αδύνατη η παράδοση των οχημάτων από την ανάδοχο πριν από την ένταξη της πράξης στο ΠΕΠ ΕΣΠΑ 2014-2020.
Στις 8/8/2016 εκδόθηκε απόφαση ένταξης της πράξης “Προμήθεια 10 ασθενοφόρων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”. Σύμφωνα με τους συμβατικούς όρους, η παραλαβή τους δύναται να γίνει έως τις 12/10/2016.
Με δεδομένο ότι πρέπει, πριν από την παραλαβή τους από το ΕΚΑΒ και τη διάθεσή τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, να γίνει μια σειρά από ενέργειες για διαχειριστικούς λόγους, θα πρέπει να εξαντλήσουμε το συμβατικό χρόνο παραλαβής».

*** Στόχος η εισαγγελέας Τσατάνη της βομβιστικής επίθεσης στα Εξάρχεια 
Το κείμενο της ανάληψης ευθύνης έχει ως εξής:
Αφιερώνουμε αυτήν την ενέργεια στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου. Στέλνουμε την Αλληλεγγύη μας στην αναρχική συντρόφισσα Αγγελική Σπυροπούλου, σε όλους τους αμετανόητους πολιτικούς κρατουμένους που βρίσκονται στα κελιά της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και στους ιταλούς συντρόφους Alfredo Cospito, Nicola Gai και τους αναρχικούς που διώκονται στην Ιταλία στα πλαίσια της επιχείρησης “scripta manent” εναντίον της F.A.I.
ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΜΕΣΙΣ
 ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ
 Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας δίπλα από το Α.Τ. Εξαρχείων.
Γνωρίζαμε ότι η Τσατάνη έχει αστυνομική συνοδεία και αποτελεί φυλασόμενο στόχο, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να πραγματοποιηθεί η επίθεσή μας. Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί...
Η επιλογή της συγκεκριμένης δικαστικού έγινε για δύο βασικούς λόγους.
Ο πρώτος λόγος είναι ότι η Γ. Τσατάνη αποτελεί μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος, που αναλαμβάνει να “εξαφανίζει” δικογραφίες που θίγουν τα συμφέροντα της επιχειρηματικής και πολιτικής μαφίας (με το αζημίωτο βέβαια). Είναι η δικαστική εμπροσθοφυλακή των αφεντικών της.
Αποκορύφωμα της βρώμικης σταδιοδρομίας της είναι η υπόθεση Βγενόπουλου, που η Τσατάνη την έβαλε στο αρχείο, βοηθώντας τον να απαλλαγεί από τη σίγουρη καταδίκη του. Ο χρηματισμός της απ' τον επιχειρηματία Βγενόπουλο φούσκωσε κι άλλο τον αόρατο παραδικαστικό της λογαριασμό . Είναι αυτές οι αφανείς ευγενικές χορηγίες επιχειρηματιών που χτίζουν τα πολυτελή εξοχικά των δικαστών ως αντάλλαγμα στη “δικαιοσύνη” τους.
Άλλο ένα δείγμα γραφής της εισαγγελέως Τσατάνη, που κρατείται επιμελώς κρυφό απ' τα media, είναι η υπόθεση Μεϊμαράκη. Η Τσατάνη ήταν αυτή που ανέλαβε τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά και τις μίζες του τότε υπουργού Εθνικής Αμύνης Βαγγέλη Μεϊμαράκη και φρόντισε να “ξεχάσει” να τη στείλει στη Βουλή, με σκοπό να τον καλύψει. Το αντάλλαγμα αυτής της συνδιαλλαγής ήταν η τοποθέτηση της κόρης και του άντρα της Τσατάνη ως υποψήφιους βουλευτές στη Ν.Δ. επί προεδρίας Μεϊμαράκη.
Η Τσατάνη είχε εμπλοκή και στην υπόθεση Βατοπεδίου επικυρώνοντας για άλλη μια φορά τη μαφιόζικη σύμπραξη Εκκλησίας-Δικαιοσύνης, όπως και σε πολλές ακόμα γνωστές υποθέσεις που τις “χειρουργούσε” με σκοπό την απόκρυψή τους και την προστασία των συμφερόντων της εξουσίας.
Ο δεύτερος λόγος που επιλέξαμε να χτυπήσουμε την εισαγγελέα Τσατάνη ήταν η συμμετοχή της στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων μας.
Η Τσατάνη ήταν αυτή που έκρινε ως απαράδεκτη μία από τις αιτήσεις αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συζύγου του μέλους της Σ.Π.Φ Γεράσιμου Τσάκαλου. Συνέβαλε έτσι και αυτή με τη σειρά της στην αντι-αντάρτικη δικαστική εκστρατεία και σε έναν απ' τους πιο ανήθικους εκβιασμούς εναντίον αναρχικών επαναστατών.
Η εκδικητική μανία των δικαστών απέναντι στις οικογένειες των συντρόφων μας είναι μία επιλογή που θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα όλοι οι δικαστικοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον εκβιασμό και οι οικείοι τους.
Έχουμε μνήμη και πάνω από όλα υπομονή, επιμονή και συνέπεια...
Αφιερώνουμε αυτήν την ενέργεια στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου.
Στέλνουμε την Αλληλεγγύη μας στην αναρχική συντρόφισσα Αγγελική Σπυροπούλου, σε όλους τους αμετανόητους πολιτικούς κρατουμένους που βρίσκονται στα κελιά της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και στους ιταλούς συντρόφους Alfredo Cospito, Nicola Gai και τους αναρχικούς που διώκονται στην Ιταλία στα πλαίσια της επιχείρησης “scripta manent” εναντίον της F.A.I..
Σύντομα θα ακολουθήσει ολόκληρη η προκύρηξη, καθώς και η πρότασή μας για το σχέδιο «Νέμεσις». Θα επανέλθουμε...
Πηγή: protothema.gr

***  Στενεύει ο κλοιός αλλά ο Πούτιν θα βγει ΝΙΚΗΤΗΣ! Μπαίνουν Ιταλοί στη Ρωσία...

~  Περικυκλώνουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά εκείνος θα καταφέρει να επικρατήσει παρά την επεκτατική δύναμη του ΝΑΤΟ. ΄
Όπως ανακοίνωσαν από κοινού Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ,Γενς Στόλτενμπεργκ και η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας, Ρομπέρτα Πινότι, μέσα στο 2017 θα σταλούν στα σύνορα της Λετονίας και της Ρωσίας Ιταλοί στρατιώτες, οι οποίοι, όπως διευκρινίζουν, θα έχουν "συμβολική παρουσία, η οποία θα αποτελέσει μέρος ενός εκ των τεσσάρων ταγμάτων της Συμμαχίας που αναπτύσσονται στις βαλτικές χώρες".
Σύμφωνα με  τον Στόλτενμπεργκ, "Ατλαντική Συμμαχία θέλει να δείξει ότι είναι παρούσα και ενωμένη», «διαθέτει μια ισχυρή άμυνα που εγγυάται την αποτροπή των συγκρούσεων» και επιθυμεί να κρατήσει ανοικτό τον διάλογο με το Κρεμλίνο, ενώ, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι, σημείωσε ότι η κίνηση αυτή  δεν έχει να κάνει με τις εντάσεις της παρούσας φάσης, οι οποίες συνδέονται την Συρία, και ούτε φυσικά σημαίνει διακοπή του διαλόγου με την Ρωσία. Δεν πρόκειται για πολιτική επίθεσης κατά της Ρωσίας, αλλά για άμυνα και ενίσχυση των συνόρων μας ως Συμμαχία".
Από τη μεριά της η Ρωσία δεν βλέπει τα πράγματα με το ίδιο σκεπτικό και όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, "η πολιτική του ΝΑΤΟ είναι καταστρεπτική. Η Ατλαντική Συμμαχία δημιουργεί νέες διαχωριστικές γραμμές στην Ευρώπη, αντί για ισχυρές και βαθιές σχέσεις καλής γειτονίας
Η κίνηση αυτή στοχεύει στο να απομακρύνει ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους, αντί να καταπολεμήσουμε όλοι μαζί τις κοινές προκλήσεις και απειλές".

***  ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ! Η Τουρκία φεύγει από το ΝΑΤΟ...

~  Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της Τουρκίας και της παραμονή της στο ΝΑΤΟ, καθώς η τελευταία-άκρως μη δημοκρατική- πολιτική που ασκεί ο Ερντογάν αντιβαίνει στη βασική αρχή που έχει η Συμμαχία, ότι τα κράτη μέλη της πρέπει να έχουν δημοκρατικές αξίες.
Μετά την προσπάθεια πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα τον περασμένο Ιούλιο, ο Ερντογάν έχει προχωρήσει σε χιλιάδες συλλήψεις και σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ πρόκειται για "την μεγαλύτερη εκκαθάριση Τούρκων πολιτών  στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας.
Οι πρόσφατες εξελίξεις, συν η επιμονή της Τουρκίας για την έκδοση του ιμάμη Γκιουλέν αλλά και η φιλική σχέση που έχει αναπτύξει με τη Ρωσία, την οδηγούν σταδιακά εκτός ΝΑΤΟ, όπως επισημαίνουν ειδικοί αναλυτές.
Μάλιστα, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είτε θα "αποχωρήσει" ο Ερντογάν από την εξουσία, είτε η Τουρκία από το ΝΑΤΟ: "Το ΝΑΤΟ υποτίθεται ότι είναι μια συμμαχία από ειρηνικές δημοκρατίες. Ωστόσο, τα στοιχεία συνεχίζουν να αποδεικνύουν ότι η Τουρκία δεν εκπληρώνει κανένα  πρότυπο . Μήπως η Αμερική πραγματικά θέλει  να διακινδυνεύσει  την ασφάλειά της;".
"Η Άγκυρα κινείται προς ένα αυταρχικό μονοκομματικό κράτος, και η παρουσία της  στο ΝΑΤΟ γίνεται όλο και πιο παράλογη υπόθεση σε αυτήν την χώρα", υπογραμμίζει άλλος αναλυτής σε θέματα άμυνας.

***  Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ για Καμμένο-Τσίπρα! Τα έδωσαν ΟΛΑ στις ΗΠΑ...

~ Άκρως αποκαλυπτικός ήταν ο  Γιώργος Τράγκας στη ραδιοφωνική του εκπομπή στον Real FM.
Ο κ. Τράγκας αναφέρθηκε στον ρόλο που έπαιξε ο Πάνος Καμμένος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και πως οι Ελληνική κυβέρνηση "παραδόθηκε" στις βουλές των ΗΠΑ.
Όπως αναφέρει ο κ. Τράγκας, όταν ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στις Βρυξέλλες, ζήτησε από τον κ. Καμμένο να πάει να τον βρει, όπως και έγινε. Τότε, συζητήθηκε ο ρόλος του Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίον θεωρούσαν "πράκτορα" των ΗΠΑ, ενώ ο κ. Καμμένος τονίζει στον πρωθυπουργό ότι η μοναδική λύση είναι να πάνε με τους Αμερικάνους. Αν γίνει αυτό, όπως είπε,  δεν υπάρχει πισωγύρισμα.
Με την προσταγή του πρωθυπουργού, ο κ. Καμμένος επικοινωνεί με τη Νούλαντ, την αρμόδια αμερικανίδα υφυπουργό επί ευρωπαϊκών θεμάτων και ειδική στα ελληνικά θέματα και μετά από ένα σύντομο διάλογο, ο πρόεδρος Ομπάμα συνομιλεί τηλεφωνικά με τον κ. Τσίπρα και του λέει να κάνει ό,τι του πει ο Ολάντ.
Πράγματι, ο Γάλλος πρόεδρος επικοινωνεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό και του ανακοινώνει ότι θα στείλει κλιμάκιο στις Βρυξέλλες που θα συντάξει τις ελληνικές προτάσεις για το Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής.
Ο κ. Τράγκας υπογραμμίζει ότι το κλιμάκιο έφτασε στις Βρυξέλλες και η επεξεργασία των Ελληνικών προτάσεων έγινε σε μια ταβέρνα, όπου και παρουσιάστηκαν αργότερα στον πρωθυπουργό και σε όσους βρίσκονταν εκεί, μαζί και ο κ.Παππάς.
"Ο κύβος έχει ριφθεί. Ανήκομεν εις τη Δύσιν και εις το Ευρώ. Ο Γιάνη με ένα 'ν' η κινούμενη γαζέλα στους διπλωματικούς χώρους φωνάζει: Εγώ δεν το πάω αυτό το πράγμα! Και ο Τσίπρας του λέει: εάν δεν το πας, απολύεσαι! Τότε ο Γιάνης με ένα 'ν', το παίρνει και το πάει …..όπως αποκαλύπτεται και στα wikileaks οι Αμερικανοί πιέζουν και τη Μέρκελ και το Σόιμπλε να κάνουν πίσω και να υπάρξει ένα σκληρότατο μνημόνιο λιτότητας με τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας οδηγείται στη 17ωρη συνεδρίαση έχοντας στην αριστερή του τσέπη του σακακιού μια εικονίτσα των ταξιαρχών που του δίνει ο Καμμένος πριν μπει στην αίθουσα και λέγοντάς του: πιστεύεις δεν πιστεύεις πάρε τη μαζί σου. Όταν επιστρέφουν στην Αθήνα φέρνοντας το μνημόνιο – το μεγάλο ναι – που ήρθε μετά το μεγάλο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, ο Αλέξης που φαίνεται ότι έχει ρέντα στο 21, στην πόκα χαρακίρι, στα μαμουθάκια και στον κούκο μονό και διπλό λέει του Καμμένου ότι τώρα πρέπει να πάμε σε εκλογές αλλά δεν σε βλέπω καλά στις μετρήσεις. Εάν θέλεις μπες στις λίστες επικρατείας μαζί με όσους θέλεις. Και ο Καμμένος του απαντάει: θα κατέβω μόνος μου και να θυμάσαι ότι εγώ δεν χάνω εκλογές και γκόμενα", τάδε έφη, Γιώργος Τράγκας.

***   ΕΚΤΑΚΤΟ! Τροπολογία Παππά! Σε πέντε μέρες"μαύρο"...

~ Τροπολογία κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σύμφωνα με την οποία μέσα σε πέντε ημέρες από την έκδοση του ΦΕΚ, όσα κανάλια δεν αδειοδοτήθηκαν, θα σταματήσουν να εκπέμπουν.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: "Μετά την πάροδο πέντε (5) εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης του υπουργού στον οποίον έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με την οποία χορηγούνται άδειες της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, επιβάλλονται οι κυρώσεις των άρθρων 76 και 77 του ν. 4070/2012 στις εξής περιπτώσεις:
(α) παροχής και με κάθε τρόπο διανομής περιεχομένου, ανεξαρτήτως στόχευσης, μέσω επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής σε ελεύθερη λήψη και εθνική ή περιφερειακή εμβέλεια από παρόχους μη αδειοδοτημένους κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου,
(β) διανομής, κωδικοποίησης, μετάδοσης και με οποιοδήποτε τρόπο διάθεσης στο κοινό από παρόχους δικτύου επίγειας τηλεοπτικής ευρυεκπομπής και σε οποιαδήποτε εμβέλεια ή γεωγραφική κάλυψη, προγραμμάτων, εκπομπών ή περιεχομένου των ανωτέρων υπό (α) αναφερομένων."
Μεταξύ άλλων σημειώνεται:
1. Επέκταση των διοικητικών και ποινικών κυρώσεων προς την DIGEA και τη διοίκηση του μη αδειοδοτούμενου καναλιού, εφόσον συνεχίζει να εκπέμπει. Συγκεκριμένα, ως προς το ποινικό σκέλος, προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως ένα έτος αντί έξι μηνών που προέβλεπε ο αρχικός νόμος Παππά, ενώ στα διοικητικά προβλέπονται πρόστιμα ύψους έως ένα εκατ. ευρώ και κατάσχεση μηχανημάτων.
2. Επιπροσθέτως για τον οικονομικό στραγγαλισμό των μη αδειοδοτούμενων καναλιών προστίθεται ρύθμιση που δεν αναγνωρίζει ως φορολογικά έξοδα τη διαφημιστική δαπάνη μιας επιχείρησης σε μη αδειοδοτούμενο κανάλι.
3. Δίνεται προθεσμία έξι μηνών, ώστε οι τηλεοπτικοί σταθμοί με άδεια να εκπέμπουν σε high definition.
4. Αντί του ΕΣΡ, που η κυβέρνηση εκτιμά ότι δεν πρόκειται να συγκροτηθεί, περνάει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης η αρμοδιότητα για την παροχή βεβαίωσης προς τους αδειοδοτούμενους τηλεοπτικούς σταθμούς, ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου για τον αριθμό των εργαζομένων, τις κτιριακές υποδομές κ.ά."

***  Δεν κάνει πίσω ο Φίλης! Σκληροί χαρακτηρισμοί για την Εκκλησία...

~ Σφοδρή επίθεση στην Εκκλησία εξαπέλυσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μιλώντας στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η Εκκλησία επιδιώκει να ασκήσει "έλεγχο φρονηματισμού".
Σε ό,τι αφορά το χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, τόνισε στην αρχή της ομιλίας του: "Δεν υπάρχουν πολλά πεδία διευκρινίσεων και χωρισμού, που δεν προϋποθέτουν συνταγματική αναθεώρηση. Ένα από αυτά είναι η διαχρονική επιδίωξη της εκκλησιαστικής διοίκησης να ασκεί έλεγχο φρονηματισμού των μαθητών και των εκπαιδευτικών".
Σε άλλο σημείο της "πύρινης" ομιλίας, ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στη κόντρα που ξέσπασε για το μάθημα των Θρησκευτικών και ελπίζει "να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι ότι η ιεραρχία θέλει να θέσει όρους. Οι επιλογές της κυβέρνησης δεν συνιστούν αντιπαλότητα εκ μέρους μας αλλά υπεράσπιση του κοσμικού χαρακτήρα του δημόσιου δημοκρατικού σχολείου. Από την κρίση δε θα βγούμε επιστρέφοντας στους αναχρονισμούς και στις ξεπερασμένες αξίες του παρελθόντος".

*** Αποκάλυψη Μητσοτάκη για εκλογές! Κάτι γνωρίζει...

~ Συνέντευξη έδωσε στο Bloomberg ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να κερδίσει στις εκλογές, επικαλούμενος τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρώτο: "Μπορούμε να κερδίσουμε τις εκλογές. Η Ελλάδα αξίζει και θα έχει μια πολύ καλύτερη Κυβέρνηση. Όσο πιο σύντομα διεξαχθούν εκλογές τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Δεν μπορώ να προβλέψω πότε θα γίνουν. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται υπό πίεση. Η αίσθηση που έχω είναι ότι δεν θα αργήσουν οι εκλογές. Όποτε και εάν γίνουν, εμείς θα είμαστε έτοιμοι. Θα σχηματίσουμε μια ικανή Κυβέρνηση".
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος λόγω ΣΥΡΙΖΑ και ότι η χώρα θα είχε ήδη οδηγηθεί εκτός μνημονίων: "Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποχρέωνε τη χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο του 2015, σήμερα θα ήμασταν εκτός Μνημονίων. Αντί αυτού, χάσαμε ήδη δύο χρόνια. Και είναι πιθανό να χάσουμε ένα ακόμη χρόνο. Είμαστε ακόμα σε πρόγραμμα διάσωσης. Το τρίτο Μνημόνιο ήταν αχρείαστο. Ήταν αποτέλεσμα μιας καταστροφικής διαπραγμάτευσης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015".

~** Φωτογραφίες από διήμερη εκδρομή Σ/Κ  15,16  Οκτωβρίου  2016  :
 
 
 

*** Video από  διήμερη εκδρομή Σ/Κ   15 , και 16 Οκτωβρίου στα Γιάννενα , Ζαγοροχώρια , Βίκος , Μονονδένδρι, Αγία Παρασκευή , Φαράγγι Βίκου Βοϊδομάτη π.  -  ΚΟΝΙΤΣΑ -οικία  οικ. Αγίου Παϊσίου -Ι.Μ. ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ -Μονότοξο  γεφύρι Αώου στην Κόνιτσα , ΚΑΛΠΑΚΙ  , Μουσείο  πολέμου 1940-41 , ΚΑΚΑΒΙΑ  Ελληνο-αλβανικά σύνορα - Ι.Μ.ΒΕΛΛΑΣ ......επιστροφή   .-
  Παναγία Μολυβδοσκέπαστη  Αώος Κόνιτσα  16/10/2016:
https://youtu.be/SLC-HJ7Dn-c .-
~*   Ι. Μ. Παναγίας Μολυβδοσκέπαστη Κόνιτσα Αώος 16/10/2016
~*   Μπουραζάνι Αώος Κόνιτσα  16/10/2016 :
 https://youtu.be/FH4XzUgTJXo .-
~*Θεία Λειτουργία Παναγία Μολυβδοσκέπαστη Κόνιτσα  16/10/2016: https://youtu.be/wRvg512sRKE , -
~*Ι . Μ.  ΒΕΛΛΑΣ  Καλπάκι   16/10/2016:
 https://youtu.be/CJgfh4qsYEc .-
~*Ι . Μ. ΒΕΛΛΑΣ αφήγηση Αθανασίας διαδρομή από Καλπάκι  16/10/2016: https://youtu.be/iv0soHkvaqU .-


*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο Σ/Κ 15,16,17 Οκτωβρίου:
7η  αγωνιστική  15,16/10/2016:
Δευτέρα ΛΑΡΙΣΣΑ-ΑΕΚ   -
ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  Αναβλήθηκε  
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   0-2
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ   4-0
ΠΑΟΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ   1-0
ΤΡΙΠΟΛΗ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ   2-0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ  1-0
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ   1-2


Επιπλέον 60 εκ. ευρώ στις ομάδες του Europa League από το 2018

***Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:
Τετάρτη 12 Οκτωβρίου  2016


Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 83-65 (Γιουλ 22 - Λοτζέσκι 14)

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου   2016

Γαλατασαράι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 84-109 (Γκιουλέρ 16 - Ντε Κολό 22)

Μιλάνο-Μακάμπι Τελ Αβίβ 99-97 (Χίκμαν 22 - Γκάουντλοκ 27)

Ερυθρός Αστέρας-Νταρουσάφακα 70-73 (Κούζμιτς 16 - Κλάιμπερν 19)

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου  2016

 Ούνικς Καζάν-Μπαρτσελόνα 63-69 (Λάνγκφορντ 14 - Ντόλμαν 23)

Φενέρμπαχτσε-Μπάμπεργκ (20:30)  67-66.- ^

Πρεμιέρα και για ΠΑΟ με τη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ
 Με τις ευλογίες του... Παππά ο ΠΑΟ «λύγισε» τη Ζαλγκίρις
Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις Λιθουανίας 84-76 , (37-30)  .- ^
Τα δεκάλεπτα : 20-15 , (37-30) , 51-52 , 84-76

Διαιτητές της αναμέτρησης είναι ο Ισπανός Ιερεθουέλο, ο Ιταλός Σαχίν και ο Ισραηλινός Μπάλακ
~* Σίνγκλτον, Γκιστ, Καλάθης, Φελντέιν και Χαραλαμπόπουλος οι πέντε του ΠΑΟ
~*Σεϊμπούτις, Ουλάνοβας, Καβαλιάουσκας, Πάνγκος και Γιανκούνας οι πέντε του Γιασικιβέτσιους

Μπασκόνια-Αναντολού Εφές (22:00)

 *** ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΣ Μεσσηνίας γι΄ αυτό το Σ/Κ  :
Α΄ Κατηγορία (4η αγωνιστικ
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ-Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ   0-4
  ΓΗΠ. ΕΠΣΜ  Σάββατο 15/10/ (15:30) ΑΛΕΞΕΑΣ Η., ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Σ., ΒΡΥΩΝΗΣ Β.  
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ  0-0
 ΓΗΠ. "ΚΤΕΛ " Σάββατο 15/10/ (15:30) ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ Μ., ΤΣΙΡΜΠΑΣ Ν., ΤΣΑΟΥΣΗ Σ.Α.Σ.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ-Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ  1-2
 ΓΗΠ. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ Σάββατο 15/10/ (15:30) ΝΙΚΑΣ Δ., ΤΣΟΥΚΑΛΗ Α., ΜΠΑΣΙΛΑΡΗΣ Ε.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ  1-1
 ΓΗΠ.ΜΕΛΙΓΑΛΑ Σάββατο 15/10/ (15:30) ΚΟΥΤΣΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ι., ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-Α.Ο. ΦΑΡΑΙ  2-1
 ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Κυριακή 16/10/ (15:30) ΠΛΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ., ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΓΚΟΥΜΑΣ Ν.      
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ-ΠΑΜΙΣΟΣ   1-2
 ΓΗΠ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ Κυριακή 16/10/ (15:30) ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΣΚΟΡΔΟΣ Η.          
 Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ  1-3
 ΓΗΠ. "ΒΑΣ. ΜΑΛΑΦΕΚΑΣ" Κυριακή 16/10/ (15:30) ΝΙΚΑΣ Δ., ΛΑΜΙΑΣ Σ., ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ Μ.  
ΕΡΑΝΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   1-3
ΓΗΠ. ΙΛΙΑΤΡΩΝ Κυριακή 16/10/ (15:30) ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Η., ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ε., ΤΣΟΥΚΑΛΗ Α.            
Α1 Κατηγορία (3η αγωνιστική)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ  0-0
ΓΗΠ.  ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ Σάββατο 15/10/ (15:30) ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΠΑΛΛΑΔΙΝΟΣ Σ., ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ-ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ  0-3
ΓΗΠ. ΜΓΣ Σάββατο 15/10/ (15:30) ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗΣ Ν., ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ., ΣΤΑΥΡΟΥ Δ.    
Α.Ο. ΔΩΡΙΕΑΣ-ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  2-0
 ΓΗΠ. ΔΩΡΙΟΥ  Σάββατο 15/10/ (15:30)  ΠΛΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ., ΒΟΣΝΑΚΗΣ Κ., ΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Δ.          
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ  5-2
 ΓΗΠ. "ΠΑΝ. ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ Σάββατο 15/10/ (18:30) ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Η., ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ Χ., ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ.        
Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ-ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ  3-0
 ΓΗΠ. "ΚΤΕΛ" Κυριακή 16/10/ (15:30) ΜΠΛΑΝΑΣ Γ., ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ Ι., ΤΣΑΟΥΣΗ Σ.
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ  5-0
 ΓΗΠ. "Π. ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ"  Κυριακή 16/10/ (15:30) ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗΣ Ν., ΤΣΙΡΜΠΑΣ Ν., ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ.
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ-ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ  3-0
 ΓΗΠ. ΑΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ Κυριακή 16/10/ (15:300 ΚΟΥΤΣΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ι., ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Σ., ΚΑΥΚΑΣ Α.      
Β΄ Κατηγορία - 1ος Όμιλος (2η αγωνιστική)
ΠΑΟ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟΥ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ  1-2
 ΓΗΠ.  ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Σάββατο 15/10/ (15:30) ΣΚΟΡΔΟΣ Η., ΚΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΚΟΜΠΙΛΙΡΗΣ Π.
Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ-Α.Ε. ΜΑΝΗΣ  0-3
 ΓΗΠ. ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ Σάββατο 15/10/ (15:30) ΓΚΟΥΜΑΣ Ν., ΚΑΥΚΑΣ Α., ΝΙΑΡΧΟΣ Γ.
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ-ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ  1-2
 ΓΗΠ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ Σάββατο 15/10/ (15:30) ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ε., ΤΑΓΑΡΗΣ Δ.
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ-ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  2-2
 ΓΗΠ. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ Κυριακή 16/10/ (11:00) ΠΑΛΛΑΔΙΝΟΣ Σ., ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ε., ΚΟΜΠΙΛΙΡΗΣ Π.        
ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ  Αναβλήθηκε  
 ΓΗΠ. "ΚΤΕΛ'  Κυριακή 16/10/ (12:30) ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ., ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ., ΝΙΑΡΧΟΣ Γ.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ  3-0
 ΓΗΠ. "ΠΑΝ.  ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ Κυριακή 16/10/ (15:30) ΣΑΚΚΑΣ Β., ΣΤΑΥΡΟΥ Δ., ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.
Β΄ Κατηγορία - 2ος Όμιλος (1η αγωνιστική)         
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ-ΑΠΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ 1-2
 ΓΗΠ. "ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ" ΜΠΟΥΚΑΣ  Σάββατο 15/10/ (15:30)
Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  2-1
 ΓΗΠ. ΣΟΥΛΗΝΑΡΙΟΥ Σάββατο 15/10/ (15:30)                  
ΑΣ ΦΥΤΕΙΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ-ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ  4-4
 ΓΗΠ. "ΠΑΝ.  ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ Σάββατο 15/10/ (15:30)                  
Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ-ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ   2-0
 ΓΗΠ. ΛΟΓΓΑΣ Κυριακή 16/10/ (15:30)                  
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ-ΑΟ ΦΥΤΕΙΑΣ  Αναβλήθηκε
 ΓΗΠ. "ΠΑΝ. ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ Κυριακή 16/10/ (18:30)                  
Γ΄ Κατηγορία (1η αγωνιστική)
ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ-ΑΟ ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Αναβλήθηκε
 ΓΗΠ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Σάββατο 15/10/ (15:30)                  
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΑΠΣ ΑΡΙΣ   Αναβλήθηκε
 ΓΗΠ. "ΚΤΕΛ" Κυριακή 16/10/ (10:00)                  
Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ-ΑΠΟΚ ΙΚΑΡΟΣ   Αναβλήθηκε
 "ΠΑΝ.  ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ Κυριακή 16/10/ (12:30)                  
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ-Α.Ο. ΛΑΙΪΚΩΝ  2-0
 ΓΗΠ. ΕΠΣΜ Κυριακή 16/10/ (15:30)                  
ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ
 ΓΗΠ. "ΚΤΕΛ" Δευτέρα 17/10/ (15:30)                  
Μικτών Ομάδων Νέων - 5ος Όμιλος (1η αγωνιστική)
ΜΙΚΤΗ ΗΛΕΙΑΣ ΝΕΩΝ-ΜΙΚΤΗ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ
 ΓΗΠ.  ΕΠΣ Ηλείας Τετάρτη  19/10/ (15:00)                  
ΜΙΚΤΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΝΕΩΝ-ΜΙΚΤΗ ΑΧΑΪΑΣ
 ΓΗΠ.  ΕΠΣ Αιτ/νίας "Θ. Πασσιόπουλος" Τετάρτη 19/10/ (15:00)
ΜΙΚΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΩΝ-ΜΙΚΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
 ΓΗΠ. ΕΠΣΜ Τετάρτη  19/10/ (15:00)                  
Μικτών Ομάδων Παίδων - 5ος Όμιλος (1η αγωνιστική)             
ΜΙΚΤΗ ΗΛΕΙΑΣ-ΜΙΚΤΗ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ/ΙΘΑΚΗΣ
 ΓΗΠ. ΕΠΣ Ηλείας Τετάρτη19/10/ (13:00)                  
ΜΙΚΤΗ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ-ΜΙΚΤΗ ΑΧΑΪΑΣ
 ΓΗΠ. ΕΠΣ Αιτ/νίας "Θ. Πασσιόπουλος" Τετάρτη 19/10/ (13:00)
ΜΙΚΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΜΙΚΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΗΠ. ΚΟΡΔΙΑ  Τετάρτη  19/10/ (13:00)    
~**  Επικεφαλής της διοίκησης εξομάλυνσης ο Κουτσοκούμνης, εκλογές μέχρι τις 31 Μαΐου ζητάει η FIFA!
Η FIFΑ έστειλε πριν λίγα λεπτά επιστολή στην ΕΠΟ, με την οποία κάνει γνωστό πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν μέχρι τις 31 Μαΐου, ενώ ορίζει επικεφαλής της προσωρινής διοίκησης τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη.
~
~ Στα γραφεία της ΕΠΟ βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η επιστολή της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, στην οποία αναφέρεται η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για διορισμό προσωρινής «διοίκησης εξομάλυνσης» στην Ομοσπονδία.
Ο επικεφαλής της προσωρινής διοίκησης θα είναι ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ενώ η FIFA μέσω της επιστολής της ζητάει να γίνουν αλλαγές στην ελληνική νομοθεσία και συγκεκριμένα στο εκλογικό σύστημα του νόμου Ορφανού, που όλα δείχνουν πως θα καταργηθεί.
Το σημαντικότερο γεγονός ωστόσο που αναφέρεται στην επιστολή είναι ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία ζητάει από την ΕΠΟ να διεξαχθούν οι εκλογές το αργότερο μέχρι τις 31 Μαΐου 2017!
Αναλυτικά, όσα γράφει η επιστολή της FIFA προς την ΕΠΟ:

 


~**   Ο κίνδυνος να γίνει της… Βοσνίας!
Το γεγονός ότι θα χρειαστούν 2-3 εβδομάδες μέχρι να οριστεί η επιτροπή εξομάλυνσης σημαίνει πως πάμε στα ντέρμπι Ολυμπιακού με ΠΑΟΚ, ΠΑΟ με «σύστημα» ΕΠΟ. Το ενδεχόμενο να συμβεί ό,τι και στη Βοσνία.
~
Μπορεί το διάστημα των 2-3 εβδομάδων που απαιτείται -σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κωστάκη Κουτσοκούμνη- για να οριστούν τα μέλη της διοίκησης εξομάλυνσης να φαντάζει μικρό, μόνο τέτοιο δεν είναι όμως…
Ο χρόνος αυτός είναι… υπεραρκετός, για να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς το «σύστημα» στην ΕΠΟ παραμένει ως έχει, με τον Μιχάλη Τζανόπουλο στη θέση του αναπληρωτή προέδρου και ενώ έχουμε μπροστά μας τα ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ (23/10) και Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού (6/11).
Τι σημαίνει αυτό; Τα αυτονόητα: Με το «σύστημα» στην ελληνική ομοσπονδία… αμετακίνητο, δεν θέλει και πολύ για να γίνει της… Βοσνίας, καθώς ακολουθούν παιχνίδια-φωτιά!
Από τη στιγμή, δε, που το κρίσιμο θέμα, όταν και όποτε επιλεγούν τα άτομα της διοίκησης εξομάλυνσης, είναι η διάρκεια που θα έχει, τότε η εν λόγω βαλκανική χώρα έρχεται στο μυαλό μας και για άλλον έναν λόγο. Διότι ΚΑΙ στη Βοσνία είχε οριστεί προσωρινή διοίκηση, που δεν έμεινε, ωστόσο, μερικούς μήνες «στα πράγματα», αλλά 1,5 χρόνο, μέχρι να εξομαλύνει την κατάσταση στη βοσνιακή ομοσπονδία!
Είναι δεδομένο ότι αυτό το σενάριο είναι απευκταίο για την αντιπολίτευση, που θέλει εδώ και τώρα να αλλάξει η σελίδα στην ΕΠΟ, θεωρώντας πως είναι «καβάλα στο άλογο». Για αυτό και θα πιέσει καταστάσεις, προκειμένου οι εκλογές να γίνουν άμεσα.


~** Κοντονής: «Θετική εξέλιξη η προσωρινή διοίκηση της FIFA»   

Στα δρώμενα της ΕΠΟ

~
Την ικανοποίησή του για την απόφαση της FIFA να ορίσει διοικούσα επιτροπή «εξομάλυνσης» στην ΕΠΟ με στόχο να εναρμονίσει το καταστατικό της, να βρει εκλογικό σύστημα και γενικά να προβεί σε αλλαγές θεσμών, εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AΠΕ-ΜΠΕ) και την αθλητική ιστοσελίδα του, «Πρακτορείο Sport».
Ο Σταύρος Κοντονής χαρακτήρισε «θετική» αυτή την εξέλιξη, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση από την πλευρά της θα βοηθήσει σε όποια κατεύθυνση της ζητηθεί με στόχο «την Άνοιξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, την οποία επιθυμούν όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι».
«Ο διορισμός προσωρινής διοίκησης από τη Διεθνή Ομοσπονδία, τη FIFA, είναι μία θετική εξέλιξη που θα συνδυαστεί με την τοποθέτηση άξιων ανθρώπων για να διαχειριστούν ένα πρόβλημα το οποίο ταλάνισε επί χρόνια τον ελληνικό αθλητισμό.
Θεωρώ ότι καθήκον τους, όλων αυτών των ανθρώπων που θα διοριστούν από τη FIFA σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για να επιτελέσουν ένα πολύ βαρύ έργο θα είναι εκκαθάριση θεσμική από όλες τις απόψεις των προβλημάτων, τα οποία έχουν προκύψει.
Πρώτα και κύρια πρέπει να έχουμε καταστατικές και κανονιστικές ρυθμίσεις, οι οποίες θα ανταποκρίνονται σε ένα πλαίσιο διαφάνειας και εκδημοκρατισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου και εάν ολοκληρωθεί επιτυχώς αυτή η προσπάθεια, τότε θα είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι όλοι, γιατί θα μπορέσουμε να δούμε την Άνοιξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, την οποία επιθυμούν όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι» τόνισε αρχικά ο υφυπουργός Αθλητισμού και πρόσθεσε:
«Θέλω να πω ότι από τον Μάιο του 2015 η ελληνική κυβέρνηση ζητούσε την άμεση εμπλοκή των διεθνών Ομοσπονδιών για τα ζητήματα διοίκησης και οργάνωσης του ποδοσφαίρου, δηλαδή για καθαρά εσωτερικά ζητήματα του ποδοσφαίρου. Πιστεύαμε ότι η παρέμβαση αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά.
Το ζήτησα και τον Αύγουστο του 2016 μετά τις αθλιότητες στις οποίες είχε προβεί η διοίκηση της ΕΠΟ με αφορμή τις μετακινήσεις και τα... υπόλοιπα στη συγκρότηση των Πειθαρχικών Οργάνων και τις μετακινήσεις των τακτικών δικαστών. Το ζήτησα εκ νέου πριν από μερικές ημέρες.
Νομίζω πως πλέον όλοι έχουν καταλάβει και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι για να προχωρήσει η Ομοσπονδία σε εκλογές αδιάβλητες, διαφανείς και το αποτέλεσμα των οποίων θα είναι αποδεκτό από όλους, θα πρέπει να γίνει αυτή η εκκαθάριση, η οποία όπως είπα θα έχει πολλές πτυχές.
Και θεσμική και συγκρότηση, με τρόπο αποδεκτό, -όχι ισορροπητικό αλλά αποδεκτό και δίκαιο- των κανονισμών. Πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Εμείς θα βοηθήσουμε σε όποια κατεύθυνση μας ζητηθεί».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 ~**  Εκκενώθηκαν τα στούντιο του Mega – Στην θέση του μπαίνει το κανάλι του Μαρινάκη!
Στα παλιά στούντιο του MEGA στην Παιανία βρέθηκε η ρεπόρτερ του Φτιάξε καφέ να στα πω και τα όσα μετέφερε στον αέρα της εκπομπής ήταν αποκαλυπτικά.
 
Στα παλιά στούντιο του MEGA στην Παιανία βρέθηκε η ρεπόρτερ του Φτιάξε καφέ να στα πω και τα όσα μετέφερε στον αέρα της εκπομπής ήταν αποκαλυπτικά. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του Epsilon τα στούντιο του MEGA εδώ και δέκα ημέρες έχουν εκκενωθεί και ήδη έχουν ξεκινήσει πυρετώδεις εργασίες για να στηθεί νέο τηλεοπτικό κανάλι. Οι εργασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε ενάμιση μήνα. Επίσης, έχουν ξεκινήσει και συνεντεύξεις για να βρεθούν τα άτομα που θα πλαισιώσουν το νέο κανάλι που ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη.                «Δύο είναι και τα επιστρατέστερα ονόματα για το κανάλι, σύμφωνα με τις πληροφορίες το ένα θα προκαλέσει μεγάλη έκπληξη, ενώ το άλλο όνομα είναι κάτι που δεν έχουμε ξανακούσει στα ελληνικά μίντια» ανέφερε η δημοσιογράφος, χωρίς να αποκαλύψει περαιτέρω στοιχεία για το όνομα του καναλιού.
Βίντεο:
Youweekly.gr: Εκκενώνονται τα studio του MEGA-Ετοιμάζεται το νέο κανάλι! : https://youtu.be/UD0LYcW25_Q .-

 ~ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ-ΑΝΟΒΕΡΟ   11-10  .-

~** Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-3, 3-1, 3-4
 ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Χρυσοσπάθης 4, Καπότσης 2, Τίγκας 2, Κοπελιάδης, Βίτσο, Σολανάκης
ΑΝΟΒΕΡΟ: Ράντοβιτς 5, Μπργκούλιαν 3, Μπουκόβσκι, Βίνκελχορστ .-
 

  ***  Στον ΠΑΟΚ η Βασιλική-Σταυρούλα Μπάκα! 
Η Καλαματιανή διεθνής κολυμβήτρια θα συνεχίσει τη καριέρα της για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 στον ΠΑΟΚ. Με την παρουσία της θα ενισχύσει σημαντικά την ομάδα του δικεφάλου της Θεσσαλονίκης  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Ανδρών-Γυναικών του καλοκαιριού.
Με την ευκαιρία, η οικογένεια της 18χρονης αθλήτριας που σπουδάζει με υποτροφία στο North Carolina State University, για τα 10 χρόνια της συνεργασίας με τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας ευχαριστεί:
Τον Πρόεδρο Δημήτρη Κακαλίκα και τα μέλη του Δ.Σ του σωματείου, τους προπονητές Στάθη Μπακολιά και Τάκη Λαγοπάτη.

***  Στις αναμετρήσεις της πρώτης αγωνιστικής για τους ομίλους του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:Εύκολα ο ΠΑΟΚ, επική ανατροπή η Παναχαϊκή, εύκολα Ηρακλής και Κηφισιά
Αναλυτικά:Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (Θεσσαλονίκη – ΠΑΟΚ Sports Arena) ===========================================Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 ΠΑΟΚ–Ορεστιάδα 3-0 (25-17, 25-16, 25-21)Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 20:30 Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Ορεστιάδα Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 17:00 ΠΑΟΚ–Εθνικός Αλεξανδρούπολης Β΄ ΟΜΙΛΟΣ (Χαλκίδα – Γυμναστήριο Κανήθου) =========================================Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016Ηρακλής Χαλκίδας–ΑΟΠ Κηφισιάς 0-3 (15-25, 16-25, 21-25)Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 18:00 Ολυμπιακός–ΑΟΠ Κηφισιάς Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 18:30 Ηρακλής Χαλκίδας–Ολυμπιακός Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ (Βραχάτι – Γυμναστήριο "Γ. Τριαντάφυλλος") ====================================================Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016Παμβοχαϊκός–Παναχαϊκή 2-3 (25-22, 25-17, 17-25, 13-25, 14-16)Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 19:00 Παμβοχαϊκός–Παναθηναϊκός Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 20:00 Παναθηναϊκός–Παναχαϊκή Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ (Σύρος – Γυμναστήριο "Δ. Βικέλας") ============================================Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016Κύζικος–Ηρακλής 0-3 (19-25, 17-25, 23-25)Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 19:30 Φοίνικας Σύρου–Κύζικος Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 16:30 Φοίνικας Σύρου–Ηρακλής



~* ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 : ~ Θέρος Τρύγος Πόλεμος Σάββατο  01 Οκτωβρίου  2016
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/01-2016.html  ,- 
~   Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-02-2016.html .-
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 01 και 02  Οκτωβρίου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/01-02-2016.html  .-

~ *Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Δευτέρα 03 Οκτωβρίου  2016  :
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-04-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 04  Οκτωβρίου  2016  :
  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-04-2016.html .- 
~ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη 04 Οκτωβρίου  2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/04-2016.html .-  
  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη  05 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-05-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARANEWS Πέμπτη 06 Οκτωβρίου  2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/10/arfaranews-06-2016.html .- 
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 07  Οκτωβρίου 2016  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-07-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-09-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 10  Οκτωβρίου  2016  : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-10-2016.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 08  και 09  Οκτωβρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/08-09-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016
  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-11-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016:  
   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-11-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-12-2016.html .- 

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-13-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Παρασκευή 14  Οκτωβρίου 2016 :
  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-14-2016.html  .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  15 Οκτωβρίου 2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-15-2016.html .-
  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5024  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3135 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3133  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.301   βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .- 
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   
Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-          
  Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI ,
 «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -     
  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,, 
  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -  
 ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- =
 Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .       
  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    , 
 ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ                                      
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
  
  ~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου