arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Ιουλίου 2016

   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Ιουλίου  2016 :
~

* Την  ευεργεσία  των  άλλων  να  την  διηγείσαι  και  στους  άλλους  ,  συ  δε  όταν  ευεργετείς  σιώπα  !
* Η  μετάνοια  είναι  σωτηρία ,  η δε  μωρία (ανοησία) θάνατος  της  μετανοιας .- {Μέγας  Βασίλειος } .
* Πολλές  φορές  η ταπεινοφροσύνη  σώζει  αυτόν  που  διέπραξε  πολλά  και  μεγάλα  αμαρτήματα .- { Μέγας  Βασίλειος } .-
* Πουθενά  δεν  βρίσκεται  η αγάπη  χωρίς  ταπείνωση  , ούτε  ταπείνωση  χωρίς  αγάπη .- { Άγιος  Νικόδημος  ο Αγιορείτης} .-
* Ο  τόπος  δεν βλάπτει  και  τόσο τον άνθρωπο , αλλά  ο τρόπος και  ο σκοπός .-


~** Η φιλανθρωπία δεν μπορεί να είναι υποκατάστατο για τη δικαιοσύνη που δεν απονεμήθηκε. Ιερός Αυγουστίνος, 354-430 μ.Χ.
~**  H  ελευθερία  χωρίς  μάθηση  είναι  πάντα  σε κίνδυνο .-
~** Η  μάθηση  χωρίς  ελευθερία  είναι πάντα  μάταιη .-  Τζών Φιτζέραλντ  Κέννετυ .-
*** Είχα ανάγκη να υπάρχεις . Να βρώ ν΄ακουμπίσω κάπου τη λύπη μου .Σε καιρούς όπου όλα, πρόσωπα , αισθήματα, ιδέες , ήταν ρευστά , χρειαζόμουν μια πέτρα στερεή ν΄ακουμπίσω το χαρτί μου . ....(ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ).-
~* Η σωστή κατανόηση του εαυτού σου , θα προσφέρει αρκετή χειραγωγία , για να εννοήσεις τον Θεό . Μ. Βασίλειος

~* Χωρίς το θέλημα του Κυρίου, μήτε ασθενούμεν μήτε αποθνήσκομεν... Λοιπόν ταπεινώσου και πάσαν την ελπίδα σου στήριζε εις Αυτόν.              Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)4 Ιουλίου
Ιερομαρτύρων Δονάτου επισκόπου Λιβύης, Θεοφίλου επισκόπου, Θεοδότου, Θεοδώρου επισκόπου Κυρήνης. Μαρτύρων Κυπρίλλης και Αρόας. Λουκίας και Απολλωνίου. Ανδρέου αρχιεπισκόπου Κρήτης (1) του Ιεροσολυμίτου, ποιητού του μεγάλου κανόνος και Μιχαήλ του Χωνιάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών (†1220). Οσίων Ασκληπιάδος και Μάρθας και Μενίγνου.
(1) Ο άγιος Ανδρέας, αρχιεπίσκοπος Κρήτης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Δαμασκό της Συρίας. Οι γονείς του ήταν πολύ ευσεβείς και τον μόρφωσαν πάρα πολύ. Συγκεκριμένα επιδόθηκε στην σπουδή της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και την μελέτη των άγιων γραφών. Στην συνέχεια έγινε μοναχός από τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόδωρο και υπηρέτησε κοντά του ως γραμματέας του. Ο πατριάρχης τον εκτιμούσε πάρα πολύ και τον θαύμαζε τόσο πολύ για τις γνώσεις του, ώστε τον έστειλε ως αντιπρόσωπό του στην ΣΤ` Οικουμενική Σύνοδο, που έγινε στην Κων/πολη το 680. Αφορμή για την σύγκληση της Οικουμενικής Συνόδου ήταν η κακοδοξία των αρχιεπισκόπων Κων/πόλεως Σεργίου και Ρώμης Ονωρίου, οι οποίοι υποστήριζαν ότι ο Χριστός έχει μόνο μία θέληση. Η Σύνοδος καταδίκασε τον μονοθελητισμό και όρισε ότι όπως στο πρόσωπο του Χριστού υπάρχουν δύο φύσεις, η θεία και η ανθρώπινη, έτσι υπάρχουν και δύο θελήσεις και ενέργειες, η θεία και η ανθρώπινη με την διαφορά ότι η ανθρώπινη, υποτάσσεται στην θεία. ~
Σήμερα 04/07/2016 εορτάζουν:
Άγιος Ανδρέας ο Ιεροσολυμίτης Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης Μητροπολίτης Αθηνών, Άγιος Θεόδωρος επίσκοπος Κυρήνης της Λυβύης
~  Ἦχος πλ. α’. Τόν συνάναρχον Λόγον.
~ Τοῦ Δαβίδ τήν κινύραν Πάτερ μιμούμενος, ἐν Ἐκκλησία Ὁσίων προσάδεις ἄσμα καινόν, ὡς σοφός ὑφηγητής τοῦ θείου Πνεύματος, σύ γάρ ἐβρόντησας ἡμῖν, τάς τῆς χάριτος ὠδάς, καί λόγον δικαιοσύνης, Ἀνδρέα Πατέρων κλέος, πρός σωτηρίαν τῶν ψυχῶν ἡμῶν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης - 4 ΙΟΥΛΙΟΥ : https://youtu.be/QE9XsBlu-cg .-


Άγιος Ανδρέας ο Ιεροσολυμίτης Αρχιεπίσκοπος Κρήτης  Οσία Μάρθα μητέρα του οσίου Συμεών, που ασκήτευσε στο όρος θαυμαστό  Άγιος Ανδρέας Ρουμπλιόβ ο Εικονογράφος  Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης Μητροπολίτης Αθηνών

***  Οι πεσόντες αεροπόροι στη Μάλτα Μεσσηνίας, Τσότρας και Ρονιώτης τιμήθηκαν 20 χρόνια μετά (φωτογραφίες)
 
 
 
 
 
 
 
Εκδηλώσεις τιμής πραγματοποιήθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, στο χωριό Μάλτα , στα πλαίσια συμπλήρωσης είκοσι ετών  από το αεροπορικό δυστύχημα, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους ο Υποσμηναγός Τσότρας Ελευθέριος και ο Ανθυποσμηναγός  Ρονιώτης Γεώργιος.
Το αεροσκάφος Τ- 2 Ε στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στην περιοχή στις 24 Ιουνίου 1996.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, από το Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.
Έπειτα τελέσθηκε  επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια σε κλίμα συγκίνησης έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των ως άνω πεσόντων από το Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο και τον Διοικητή της 120 Π.Ε.Α.  Σμήναρχο Κωνσταντίνο Χίνη.
Ακολούθως έγινε προσκλητήριο πεσόντων και εκφωνήθηκε ομιλία από εκπρόσωπο της 120 Π.Ε.Α. και κατάθεση στεφάνων, ενώ τιμές απέδωσαν Άγημα της Αεροπορίας και η Στρατιωτική Μουσική της  ΔΙΚΕ  Τρίπολης.
Παρέσθησαν  ο Αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ο Δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και συγγενείς των πεσόντων.
Τέλος, οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος συνδεόταν φιλικά με τον Ανθυποσμηναγό Ρονιώτη. Να σημειωθεί ότι το Μνημείο φιλοτεχνήθηκε δαπάνη της Ι. Μ. Μεσσηνίας.  Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός
 
*** Προχωρά η υλοποίηση του υποθαλάσσιου τηλεσκοπίου νετρίνων στην Πύλο
Προχωρά η υλοποίηση στο βυθό της Μεσογείου του μεγαλύτερου υποθαλάσσιου τηλεσκοπίου νετρίνων στον κόσμο, όπως ανακοίνωσε η διεθνής επιστημονική κοινοπραξία που έχει αναλάβει την ανάπτυξή του. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ξεχωριστά αλλά διασυνδεδεμένα μεταξύ τους τηλεσκόπια σε... συσκευασία ενός. 
Το τηλεσκόπιο, γνωστό εν συντομία ως KM3Net (Τηλεσκόπιο Νετρίνων Κυβικού Χιλιομέτρου) θα αναπτυχθεί σε βάθη 3 έως 4 χιλιομέτρων σε τρεις πολύ βαθιές περιοχές της Μεσογείου, στα ανοιχτά της Τουλόν (Νότια Γαλλία, κοντά στη Μασσαλία), της Νοτιοανατολικής Σικελίας (Ιταλία) και της Πύλου (Ελλάδα). 
Οι ερευνητές δημοσίευσαν προ ημερών τη σχετική «επιστολή προθέσεων», με το χρονοδιάγραμμα του όλου σχεδίου, στο περιοδικό Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής «Journal of Physics G: Nuclear and Particle Physics». Από ελληνικής πλευράς την πρωτοβουλία συνυπογράφουν περίπου 20 επιστήμονες από τον «Δημόκριτο», τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ανοικτό Πανεπιστήμιο, καθώς και το ΤΕΙ Πειραιά. Το KM3NeT θα είναι μια τεράστια διάταξη δικτυωμένων ανιχνευτών, με «ομοσπονδιακή» δομή, κεντρικό μάνατζμεντ (με έδρα το Αμστερνταμ) και με κοινή ανάλυση όλων των επιστημονικών δεδομένων. 
Το τηλεσκόπιο θα προσπαθήσει να ανιχνεύσει τα φευγαλέα υποατομικά σωματίδια νετρίνα, που έχουν αστροφυσική προέλευση (μαύρες τρύπες και άστρα που συγκρούονται, εκρήξεις σούπερ-νόβα και ακτίνων-γάμα, ενεργοί γαλαξιακοί πυρήνες-κβάζαρ κ.ά.). Στόχος είναι αφενός να δώσει σάρκα και οστά σε μια νέου τύπου «αστρονομία νετρίνων» που θα μελετήσει το σύμπαν με νέους τρόπους και αφετέρου να ρίξει φως στα ίδια τα νετρίνα, τα οποία αλληλεπιδρούν μόνο ασθενώς με την ύλη, γι’ αυτό είναι τόσο δύσκολο να γίνουν αντιληπτά. 
Ενα τέτοιο υποθαλάσσιο τηλεσκόπιο ενεργού όγκου τουλάχιστον ενός κυβικού χιλιομέτρου είχε προταθεί, αρχικά το 2004, να δημιουργηθεί σε μια μόνο τοποθεσία. Είχαν προηγηθεί μεμονωμένες παρεμφερείς προσπάθειες, αρχικά για το τηλεσκόπιο «Νέστωρ» στην Πύλο και στη συνέχεια για το NEMO στην Ιταλία και το ANTARES στη Γαλλία. Τελικά, στην πορεία έγινε αντιληπτό ότι έπρεπε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο τηλεσκόπιο, όχι μόνο για επιστημονικούς λόγους, αλλά επειδή έτσι ήταν δυνατό να διασφαλισθεί μεγαλύτερη χρηματοδότηση από την ΕΕ. 
Τώρα πλέον προωθείται συντονισμένα η δημιουργία ενός ενιαίου τηλεσκοπίου σε όλο το εύρος της Μεσογείου, εφόσον βρεθούν τα κατάλληλα κονδύλια, κάτι που ισχύει ιδίως για το ελληνικό σκέλος, που θα είναι και το τελευταίο που θα υλοποιηθεί. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το KM3net θα είναι λειτουργικό από το 2020 σε Γαλλία και Ιταλία, στο μέτρο που έως τότε έχουν γίνει οι αναγκαίες επενδύσεις. 
Εως τώρα το KM3NeT έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 31 εκατομμυρίων ευρώ για να αναπτύξει πιλοτικά και να δοκιμάσει τους πρώτους αισθητήρες του. Χρειάζονται όμως ακόμη περίπου 200 εκατ. ευρώ για να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ερευνητικής κοινοπραξίας Μάαρτεν ντε Γιονγκ του Πανεπιστημίου του Λέιντεν και του Εθνικού Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής του Αμστερνταμ. Το μισό από αυτό το ποσό, που θα προέλθει κυρίως από την ΕΕ, πρέπει να έχει εξασφαλισθεί έως το τέλος του 2016, ώστε να μην χαθεί ο στόχος αρχικής λειτουργίας του τηλεσκοπίου σε δύο σημεία το 2020. 
Ο ντε Γιονγκ δήλωσε, σύμφωνα με το «Physics World», ότι στόχος είναι, πέρα από τη Γαλλία (ένας ανιχνευτής σε απόσταση 40 χλμ. από την ακτή) και τη Σικελία (ένας ανιχνευτής σε απόσταση 100 χλμ. από το ακρωτήριο Πασέρο), το KM3Net να συμπεριλάβει και την Πύλο, κάτι που θα έδινε ώθηση στην ελληνική οικονομία, ενώ θα επιτρέψει στο τηλεσκόπιο να είναι πιο ευαίσθητο στις πηγές των νετρίνων από το κέντρο του γαλαξία μας. 
Η πρώτη φάση κατασκευής του KM3Net ξεκίνησε το 2015 στη Γαλλία και στην Ιταλία και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017 με την κατασκευή ενός μέρους του γαλλικού και του ιταλικού ανιχνευτή. Η ενδιάμεση δεύτερη φάση (KM3NeT 2.0), διάρκειας 3 ετών και κόστους 95 εκατ. ευρώ, θα ολοκληρωθεί το 2020 (εφόσον τα χρήματα αυτά έχουν εξασφαλισθεί εγκαίρως έως το 2017), οπότε θα έχουν κατασκευασθεί πλήρως οι ανιχνευτές στη Γαλλία και την Ιταλία. 
Μεσόγειος εναντίον Νοτίου Πόλου 
Σήμερα το πιο γνωστό τηλεσκόπιο νετρίνων είναι o αμερικανικός «Κύβος Πάγου» (IceCube) στο Νότιο Πόλο, το οποίο πρώτο το 2013 είχε ανιχνεύσει νετρίνα από το βαθύ διάστημα. Το KM3NeT, όταν ολοκληρωθεί, θα είναι πολύ πιο ευαίσθητο και ελπίζεται ότι θα κάνει σημαντικές ανακαλύψεις. 
Το KM3NeT θεωρείται τμήμα του Παγκοσμίου Δικτύου Νετρίνων (GNN), το οποίο περιλαμβάνει το IceCube και ένα ρωσικό ανιχνευτή, τον Gigaton Volume Detector (GVD), στη λίμνη Βαϊκάλη. 
Σε κάθε μία από τις τρεις επιλεγμένες τοποθεσίες του ΚΜ3NeT πρέπει να εγκατασταθούν τρεις βασικές υποδομές: οι υποθαλάσσιοι ανιχνευτές, το καλώδιο που θα τους συνδέει με την ακτή μεταφέροντας ρεύμα και δεδομένα προς επεξεργασία, καθώς κι ένας παράκτιος σταθμός που, μεταξύ άλλων, θα διαθέτει μονάδες υπολογιστών και θα διασφαλίζει την ευρυζωνική σύνδεση με τις κεντρικές εγκαταστάσεις του τηλεσκοπίου στη Λυόν, στην Μπολόνια και στο Αμστερνταμ. 
Κάθε ένας από τους τρεις ανιχνευτές (Τουλόν, Σικελία, Πύλος) προγραμματίζεται να διαθέτει 115 υποθαλάσσια κάθετα καλώδια στερεωμένα στο βυθό, ύψους περίπου 700 μέτρων. Κάθε καλώδιο θα διαθέτει 18 γυάλινες σφαίρες διαμέτρου 40 εκατοστών (μία ανά 40 μέτρα βάθους). Μέσα σε κάθε τέτοια σφαίρα θα υπάρχουν 31 φωτο-πολλαπλα- σιαστές. Οι αισθητήρες «πιάνουν» το χαρακτηριστικό ίχνος που αφήνουν τα νετρίνα στο πέρασμά τους. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι υποθαλάσσιοι ανιχνευτές δεν «βλέπουν» τα ίδια τα νετρίνα, αλλά τη γαλαζωπή ακτινοβολία Τσερένκοφ, που εκπέμπεται από τα παράγωγα σωματίδια των νετρίνων, καθώς αυτά επιβραδύνονται μέσα στο νερό. 
Τα βαθιά και καθαρά νερά της Πύλου και γενικότερα της Μεσογείου θεωρούνται ιδανικά γι’ αυτό το σκοπό. Επιπλέον, σε αυτά τα σκοτεινά βάθη -αντίθετα με τα οπτικά τηλεσκόπια- ένα τηλεσκόπιο νετρίνων μπορεί να λειτουργεί καθ’ όλο το 24ωρο όλες τις μέρες. 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από τη βασική σωματιδιακή και αστρονομική έρευνα, το KM3Net μπορεί να έχει και άλλες πιο άμεσες πρακτικές εφαρμογές, καθώς είναι δυνατό να αξιοποιηθεί από τους γεωφυσικούς για τη μελέτη των υποθαλασσίων ηφαιστείων, από τους θαλάσσιους βιολόγους για τη μελέτη της υποθαλάσσιας ζωής, ακόμη και τις μετακινήσεις των φαλαινών κ.ά. 
Και η Ελλάδα μπορεί να «δει» νετρίνα
Στη συνέχεια, το τηλεσκόπιο θα εισέλθει στην τρίτη και τελική φάση της επέκτασης της λειτουργίας του, η οποία θα απαιτήσει περαιτέρω δαπάνες περίπου 100 εκατ. ευρώ και -με βάση τον προγραμματισμό- θα συμπεριλάβει και την Ελλάδα. Σύμφωνα με τους έως τώρα σχεδιασμούς, η ανάπτυξη του ελληνικού τμήματος του τηλεσκοπίου θα μπορούσε να αρχίσει από το 2020 και το ολοκληρωμένο πλέον «τριπλό» τηλεσκόπιο να λειτουργήσει από το 2025 και για μια τουλάχιστον δεκαετία. 
Μία πιθανή τοποθεσία εγκατάστασής του είναι εκείνη του υποθαλάσσιου τηλεσκοπίου νετρίνων «Νέστωρ» (NESTOR), που είχε αρχίσει να κατασκευάζεται στο βυθό της θάλασσας, κοντά στο Φρέαρ των Οινουσσών, στα ανοιχτά της Πύλου, με πρωτοβουλία του καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Λεωνίδα Ρεσβάνη. Παράλληλα όμως, η επιστημονική κοινοπραξία, που περιλαμβάνει πάνω από 240 επιστήμονες από 52 πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα αρκετών χωρών, διερευνά και άλλες πιθανές τοποθεσίες στην ευρύτερη περιοχή του νοτιοδυτικού άκρου της Πελοποννήσου, σε βάθη 3 έως 4,5 χιλιομέτρων. Για να υλοποιηθεί το ελληνικό σκέλος του τηλεσκοπίου, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Μάρκου, διευθυντής ερευνών και συντονιστής της ομάδας Αστροφυσικής στο Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής του «Δημόκριτου», κατ’ αρχάς πρέπει να ποντισθεί -μετά από διεθνή διαγωνισμό- ένα νέο υποθαλάσσιο καλώδιο κόστους περίπου 5 εκατ. ευρώ, καθώς έχει καταστραφεί το παλαιότερο καλώδιο που συνέδεε το NESTOR με την ακτή. Εξετάζονται διάφορες επιλογές, με πιθανότερη την τοποθέτηση ενός καλωδίου μήκους 25 χλμ. και σε βάθος περίπου 4 χλμ. Η όλη διαδικασία μπορεί να έχει ολοκληρωθεί σε ένα έτος. Πρέπει επίσης να επεκταθούν και να εκσυγχρονισθούν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις στην ακτή και να διασφαλισθεί περαιτέρω χρηματοδότηση για την κατασκευή και την εγκατάσταση των ίδιων των υποθαλάσσιων ανιχνευτών. Το όλο κόστος για την Ελλάδα εκτιμάται σε περίπου 30 έως 40 εκατ. ευρώ και θα μπορούσε να προέλθει από ένα συνδυασμό ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων. 
Πέρυσι τον Οκτώβριο, το Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής του «Δημόκριτου» κατασκεύασε και πόντισε στην περιοχή έναν πειραματικό ανιχνευτή νετρίνων που -ελλείψει καλωδίου- λειτούργησε για περίπου ένα εξάμηνο με μπαταρίες και εντός του καλοκαιριού θα ανασυρθεί για να μελετηθούν τα στοιχεία του.

***  Σε κρίσιμη κατάσταση γυναίκα που έκανε μπάνιο στην παραλία της Καλαμάτας
Μια ηλικιωμένη έχασε τις αισθήσεις της σήμερα το απόγευμα καθώς έκανε μπάνιο στην παραλία της Καλαμάτας, στο ύψος της εκκλησίας της Ανάστασης.
Οι λουόμενοι αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και κάλεσα αμέσως ασθενοφόρο, αμέσως διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας με την κατάσταση της να είναι εξαιρετικά κρίσιμη. 

***  Ικανοποίηση στη Χώρα για το ιατρείο
Στη διοικητική και υγειονομική υπαγωγή του Κ.Υ. Γαργαλιάνων παραμένει το πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Χώρας. Οπως όμως γίνεται γνωστό από ανακοίνωση του Χρήστου Σβάρνα δημοτικού συμβούλου Χώρας “συνεχίζουμε τον αγώνα και διεκδικούμε: την πλήρη στελέχωση του πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Χώρας με το εκ του νόμου προβλεπόμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να λειτουργεί επαρκώς, επιτελώντας το πολύ σημαντικό υγειονομικό έργο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιοχή του. Τη διατήρηση και στελέχωση του δημοτικού ασθενοφόρου Χώρας, με το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Χώρας”.

***  Αυτοκτόνησε ο Κυριάκος Μαμιδάκης
Νεκρός βρέθηκε στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής στο σπίτι του στον Διόνυσο ο επιχειρηματίας Κυριάκος Μαμιδάκης, 84 ετών, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας πετρελαιοειδών Jetoil.
Η σορός εντοπίστηκε από συγγενικό του πρόσωπο ενώ ο Κυριάκος Μαμιδάκης έφερε ένα τραύμα από όπλο και στο πλάι του βρέθηκε η κυνηγετική καραμπίνα που κατείχε νόμιμα.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και την ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. ο θάνατος του οφείλεται σε αυτοκτονία.
Σημειώνεται ότι η Jetoil έχει καταθέσει αίτηση προστασίας από τους πιστωτές βάσει του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα. Η εταιρεία, αναφερόμενη στους λόγους που την οδήγησαν στην κατάθεση της αίτησης, σημειώνει την ανάγκη προστασίας από τους πιστωτές της προκειμένου να υλοποιήσει σχέδιο εξυγίανσης. Αποδίδει τα προβλήματα και τη συσσώρευση συνολικών υποχρεώσεων ύψους 314,5 εκατ. ευρώ προς πιστωτές στην ύφεση της ελληνικής οικονομίας αλλά και στην επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας διεθνώς, που επηρέασε τη ζήτηση στον κλάδο πετρελαιοειδών, καθώς και στη δυστοκία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές της κυρίως μέσω της παροχής εγγυήσεων για την πραγματοποίηση εισαγωγών.
Από τις συνολικές υποχρεώσεις της Jetοil ύψους 314,5 εκατ. ευρώ, τα 184 εκατ. είναι προς τις τράπεζες, 87 εκατ. προς προμηθευτές, 2,5 εκατ. ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο, 650.000 ευρώ προς ασφαλιστικά ταμεία, 920.000 ευρώ προς τους εργαζομένους, κ.ά.
Η Jetoil είχε ιδρυθεί στα τέλη του 1960 από τους αδερφούς Κυριάκο, Γιώργο και Νίκο Μαμιδάκη.
Πηγή: kathimerini.gr

***  Εκλεψε λάδι από την εκκλησία
Δύο φιάλες λάδι έκλεψε από τον ναό Γενεσίου της Θεοτόκου στο Καινούργιο Χωριό του Δήμου Πύλου - Νέστορος ένας 39χρονος. Η κλοπή έγινε την Παρασκευή και στη συνέχεια μετά από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου προέκυψε η ταυτότητα του δράστη. Σε βάρος του 39χρονου Ελληνα σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.


***  Ο Γιάννης Πάριος στην Αρχαία Μεσσήνη!
Για πρώτη φορά στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης
Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016  Ώρα 21:00μ.μ.
Parios Poster Messini web.jpg
Ο Γιάννης Πάριος είναι ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές της Ελλάδας, αλλά και από τους μεγαλύτερους συνθέτες, μια που σε όλα αυτά τα χρόνια έγραψε δίσκους, που είχαν τεράστια επιτυχία. Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τις λέξεις έρωτας, αγάπη, επιτυχία, ταλέντο. Το «φαινόμενο Πάριος», με τη συγκινητική απήχηση στον κόσμο, έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου και δείχνοντας μεγάλο σεβασμό και αφοσίωση σε αυτό που κάνει, έχει καταφέρει να είναι χαραγμένος στη συνείδηση όλων, τόσο ο ίδιος ως καλλιτέχνης, όσο και τα τραγούδια του. Έχει τραγουδήσει τον έρωτα, γράφει στίχους και μουσική και τα τραγούδια του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.
Ο Γιάννης Πάριος, ο τροβαδούρος του έρωτα, με 45 χρόνια ουσιαστικής πορείας, με το πάθος και την αυθεντικότητά του και που όλοι μια φορά στη ζωή τους πρέπει να βιώσουν την εμπειρία του να παραβρεθούν σε συναυλία  και να ακούσουν ζωντανά τον τραγουδιστή του έρωτα. Να δονηθούν από την εύθραυστη δυναμικότητα των συναισθημάτων που αναβλύζουν από κάθε τραγούδι του, μέσω της ιδιαίτερης φωνής του και φυσικά το σίγουρο είναι πως εκείνο το βράδυ, θα φύγουμε όλοι μετά το τέλος της συναυλίας και θα αισθανθούμε ερωτευμένοι. Άλλοι με το ταίρι τους, άλλοι με τη στιγμή, άλλοι με το «σήμερα», άλλοι με τη ζωή «που περνά και χάνεται». Ο έρωτας έτσι κι αλλιώς είναι παντού, απλά ο Γιάννης Πάριος μας δείχνει για ακόμη μια φορά τον τρόπο να τον αφουγκραστούμε και να αφεθούμε να μας τρυπήσουν τα βέλη του.
 Έρχεται στην Αρχαία Μεσσήνη για μία και μοναδική συναυλία που θα μείνει αξέχαστη!!!.
Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016  Ώρα 21:00μ.μ.  Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης

*** Αυτοκίνητο παρέσυρε παιδί στο πάρκο του Αλμυρού
 
Λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι αυτοκίνητο παρέσυρε και χτύπησε ένα αγόρι μπροστά στο πάρκου του Αλμυρού.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες της Αστυνομίας, ενώ ο νεαρός διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

*** Τροχαίο με τραυματισμό στην Κρήτης 
 
Ένα ηλικιωμένος τραυματίστηκε το βράδυ της Κυριακής όταν στην προσπάθεια του να διασχίσει την οδό Κρήτης, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.
Ο άτυχος ηλικιωμένος χτύπησε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου και τραυματίστηκε στο κεφάλι.
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον ηλικιωμένο στο νοσοκομείο Καλαμάτας.




***  Εντοπίστηκε φυτεία με 19 δενδρύλλια κάνναβης στην Καλαμάτα
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένα άτομο
 Κατασχέθηκαν συνολικά -19- δενδρύλλια κάνναβης 
   Εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, στην περιοχή της Βελανιδιάς του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, αποτελούμενη από      -19- δενδρύλλια κάνναβης.
  Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη, χθες (2.7.2016) το απόγευμα, 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
  Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και έρευνα, σε αγροτοδασική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, κατά την οποία, εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, αποτελούμενη από -19- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,5 έως 2 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Όπως προέκυψε, την ανωτέρω φυτεία καλλιεργούσε ο 45χρονος, ο οποίος και συνελήφθη, ενώ στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης.
Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 45χρονου βρέθηκαν κατασχέθηκαν τρεις (3) σπόροι κάνναβης, ενώ κατασχέθηκαν ένα (1) κινητό τηλέφωνο και ένα (1) φορτηγό όχημα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
  Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

*** Την Τρίτη 5 Ιουλίου ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων για το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Για τις 10 παραστάσεις και το Γκαλά Όπερας του Φεστιβάλ
 Έως την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 οι δηλώσεις συμμετοχής στα σεμινάρια και το εργαστήρι του Λίστα αναμονής για το Σεμινάριο της Μπάρμπαρα Κέιν
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ανανεώνει και πάλι το καλοκαιρινό του ραντεβού με τον κόσμο του σύγχρονου χορού. Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με νέα Καλλιτεχνική διευθύντρια την Κατερίνα Κασιούμη, διοργανώνεται από τις 15 έως τις 26 Ιουλίου 2016, και προσκαλεί το φιλότεχνο κοινό και τον κόσμο του χορού να παρακολουθήσουν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμά του και να συμμετάσχουν ενεργά στα 2 σεμινάρια και το εργαστήριό του όπως και στις 17 παράλληλες εκδηλώσεις του (οι 16 με ελεύθερη είσοδο).
Περισσότερες πληροφορίες: www.kalamatadancefestival.gr
ELS, LINKS, A. Foniadakis(c) Stefanos-.jpg
  Την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, ανοίγει η προπώληση των εισιτηρίων του για τις 10 παραστάσεις του Φεστιβάλ, όπως και το Γκαλά Όπερας (παράλληλες εκδηλώσεις).
  Τα εισιτήρια προπωλούνται
 ·       Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
10:00-13:00 & 18:30-21:00 καθημερινά
(εκτός Kυριακής & απογεύματος Σαββάτου)
·       Πληροφορίες για εισιτήρια & αγορά μέσω πιστωτικών καρτών (Visa & Mastercard)
T:  27210 83088  &  27210 98025   / Φ: 27210 98063
(τις παραπάνω ημέρες & ώρες)
·       Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά:  www.kalamatadancefestival.gr
Τιμές εισιτηρίων
- Παραστάσεις στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας-Κεντρική Αίθουσα
15€ & 12€ (φοιτητικό/μειωμένο)*
- Παραστάσεις στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας-Στούντιο
12€ (Γενική είσοδος)
- Ειδική τιμή για τους συμμετέχοντες στα Σεμινάρια του Φεστιβάλ: 10€
- Η είσοδος είναι ελεύθερη στις παράλληλες εκδηλώσεις εκτός από το Gala
  Όπερας στις 26.7.2016
- Η είσοδος είναι ελεύθερη και στην παράσταση Drops of Peace
 * H έκδοση μειωμένων εισιτηρίων καθώς και η είσοδος με αυτά στις παραστάσεις γίνεται με την επίδειξη της αντίστοιχης ειδικής κάρτας (Φοιτητική κάρτα / Κάρτα πολιτισμού / Κάρτα ανεργίας / Κάρτα Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων / Κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού / Κάρτα ΑΜΕΑ).
Lampiri©Stavros Petropoulos-b13.jpg
  Οι παραστάσεις συνοπτικά
Παρασκευή 15 & Σάββατο 16.7 | 22:00 | Links
Μπαλέτο Εθνικής Λυρικής Σκηνής | Αντώνης Φωνιαδάκης
Μέγαρο Χορού-Κεντρική Αίθουσα
 Σάββατο 16.7 | 19:00 | 10,000 Litres | Me on Top
ΝΕΟΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΙ Ευαγγελία Κολύρα, Άρτεμις Λαμπίρη
Συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
Μέγαρο Χορού-Στούντιο
 Κυριακή 17 & Δευτέρα 18.7 | 20:00 | Opus
Λέων και Λύκος | Χρήστος Παπαδόπουλος
Μέγαρο Χορού-Στούντιο
 Τρίτη 19 & Τετάρτη 20.7 | 20:00 | Στην άκρη του βατήρα
Αμάλγαμα | Μαρία Γοργία
Μέγαρο Χορού-Στούντιο
 Τρίτη 19.7 | 22:00 | Drops of Peace
Dk-Bel | Sophie Bulbulyan, Pelma | Λία Χαράκη                          
Quasi Stellar | Αποστολία Παπαδαμάκη
Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, Είσοδος Ελεύθερη
 Παρασκευή 22 & Σάββατο 23.7 | 20:00 | Beheld & Notturnino
Candoco Dance Company | Alexander Whitley & Thomas Hauert
Μέγαρο Χορού-Κεντρική Αίθουσα
 Κυριακή 24.7 | 22:00 | Europium 
RootlessRoot | Λίντα Καπετανέα και Jozef Fruček
Μέγαρο Χορού-Κεντρική Αίθουσα
 Παράλληλη εκδήλωση με εισιτήριο
Τρίτη 26.7 | 22:00 | Γκαλά όπερας
Δημήτρης Πλατανιάς, Γιάννης Χριστόπουλος,
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Μίλτος Λογιάδης
Μέγαρο Χορού-Κεντρική Αίθουσα
22o DFXK Seminar Pat Catterson, NOW Macy and M  Lucas Chilczuk.(1)b.jpg

  ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του Φεστιβάλ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ/ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
 Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας περιλαμβάνει δύο σεμινάρια διαφορετικών αισθητικών και τεχνικών που επανασυνδέουν το σήμερα του χορού με βασικές ιδέες και πρακτικές που πηγάζουν από ιστορικές στιγμές του σύγχρονου χορού: τις απαρχές του μοντέρνου χορού της Ισιδώρας Ντάνκαν και τον αμερικανικό μεταμοντέρνο χορό.
Επίσης περιλαμβάνει ένα Εργαστήρι, που επικεντρώνεται στη σύγχρονη τεχνική του χορού.
Δηλώσεις συμμετοχής για τα σεμινάρια γίνονται δεκτές έως και την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, και ενώ για το Σεμινάριο της Μπάρμπαρα Κέιν έχει ανοίξει λίστα αναμονής, υπάρχουν ακόμα κάποιες θέσεις για το ξεχωριστό Σεμινάριο της Πατ Κάτερσον που απευθύνεται σε σπουδαστές χορού και σε επαγγελματίες χορευτές.
Παράλληλα, η κορυφαία ομάδα σύγχρονου χορού Candoco Dance Company με άτομα με ή χωρίς αναπηρία προσφέρει ένα εργαστήρι δύο ωρών με αφορμή τα έργα Beheld  του Aλεξάντερ Γουίτλεϋ (Alexander Whitley) και  Notturnino του Τόμας Χάουερτ (Thomas Hauert), τα οποία παρουσιάζονται στο 22ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με ελεύθερη συμμετοχή που απευθύνεται σε όλους τους άνω των 18 ενδιαφερόμενους.
Πληροφορίες Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
 Σεμινάριο χορού με την Barbara Kane
Κόστος συμμετοχής: 70€. Προκαταβολή: 20€
Εγγραφές και πληροφορίες: Σάντρα Βούλγαρη: 6973 077 158 mail@kalamatadancefestival.gr
Δηλώσεις συμμετοχής έως: Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016
  Σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Pat CattersonΚόστος συμμετοχής: 120€ Προκαταβολή: 20€
Εγγραφές και πληροφορίες: Ιωάννα Αποστόλου: 6972 558 593 mail@kalamatadancefestival.gr
Δηλώσεις συμμετοχής έως: Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016
  Εργαστήρι σύγχρονου χορού με τους CandocoΕλεύθερη συμμετοχή. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Εγγραφές και πληροφορίες: Νατάσα Αρέθα: 6934 164 243
mail@kalamatadancefestival.gr
Δηλώσεις συμμετοχής έως: Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016
   /// Οι ώρες παρακολούθησης των σεμιναρίων και του εργαστηρίου δεν συμπίπτουν, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής και στα δύο.
/// Οι προκαταβολές δεν επιστρέφονται μετά τη λήξη της προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής.
/// Η εξόφληση του κόστους συμμετοχής πρέπει να γίνει με την έναρξη του σεμιναρίου.
/// Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του Φεστιβάλ με ειδική τιμή εισιτηρίου.
Amagalma, Gorgia 2_ ©Aggeliki Svoronou.jpg

Αναλυτικά τα Σεμινάρια και το εργαστήριο
 Η νεοϋορκέζα χορογράφος Πατ Κάττερσον (Pat Catterson) έρχεται για δεύτερη φορά στην Καλαμάτα, αυτή τη φορά για να διδάξει ένα σεμινάριο χορού βασισμένο στη  διαδικασία δημιουργίας που χρησιμοποιεί στα πρόσφατα έργα, μέρος των οποίων είναι το 108ο έργο της με τίτλο NOW. Πρόκειται για μια εγκατάσταση/παράσταση/δρώμενο, στο οποίο οκτώ νεοϋορκέζοι χορευτές  ερμήνευσαν τη χορογραφία μαζί με εννέα χορευτές άλλων χωρών σε ζωντανή σύνδεση μέσω Skype. Την παράσταση παρακολούθησαν θεατές στη Νέα Υόρκη μέσα από τρία διαφορετικά sites καθώς και θεατές σε άλλες 29 χώρες με τη βοήθεια του live streaming.
Η Πατ Κάττερσον ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον τρόπο που κάθε χορευτής αντιλαμβάνεται την κίνηση, πώς τη βιώνει σωματικά και τι σημαίνει γι’ αυτόν, ενώ στη συνέχεια δίνει μορφή στις ερμηνείες των συμμετεχόντων δημιουργώντας σόλο και ντουέτα. Με τη βοήθεια της Σάνιας Στριμπάκου –χορεύτριας με καταγωγή από την Καλαμάτα, που συμμετείχε στο έργο NOW–, θα διδάξει συγκεκριμένο αλλά και αυτοσχεδιαστικό υλικό που αποτελούσε μέρος του έργου.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές χορού και σε επαγγελματίες χορευτές (Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, 15-25.7.2016, 10:00-12:00)
και το αποτέλεσμά του θα παρουσιαστεί στο κοινό.
(Μέγαρο Χορού-Στούντιο, Δευτέρα 25.7.2016, 22:00)
  Επίσης, η Πατ Κάττερσον θα δώσει ανοιχτή διάλεξη, σε χώρο, ημέρα και ώρα που θα ανακοινωθούν αργότερα. 
  Η Μπάρμπαρα Κέιν (Barbara Kane), από τις πιο σημαντικές δασκάλες του ύφους της Ισιδώρας Ντάνκαν, διδάσκει την τεχνική που δημιούργησε η πρωτοπόρος του σύγχρονου χορού. Το σεμινάριο με τίτλο Οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι, η μουσική του Γκλουκ και ο χορός της Ισιδώρας Ντάνκαν παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά της χορευτικής κληρονομιάς της Ντάνκαν, δηλαδή την ιδιαίτερη αίσθηση και αισθητική που βασίζεται στη ροή της κίνησης της φύσης και στην ιστορία του παρελθόντος, κυρίως της αρχαίας Ελλάδας.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές σχολών χορού (παιδιά 7 ετών και άνω), σπουδαστές χορού, επαγγελματίες χορευτές και ερασιτέχνες, καθώς και άτομα χωρίς χορευτική εμπειρία, και γίνεται σε συνεργασία με τη γαλλίδα χορεύτρια και καθηγήτρια  Φρανσουάζ Ραζώ (Françoise Rageau).
 (15-25.7.2016, Ζουμπούλειο Μέγαρο, 10:00 -12:00)
Θα καταλήξει σε ανοιχτή παρουσίαση των συμμετεχόντων
(Κυριακή 24.7.2016, Μέγαρο Χορού-Στούντιο, 20:00)
  Ανοιχτό Εργαστήρι
 H κορυφαία ομάδα σύγχρονου χορού Candoco Dance Company (Can-do-Co[mpany], Καντούκο Ντανς Κόμπανυ) με άτομα με ή χωρίς αναπηρία προσφέρει ένα εργαστήρι δύο ωρών με αφορμή τα έργα Beheld  του Aλεξάντερ Γουίτλεϋ (Alexander Whitley) και  Notturnino του Τόμας Χάουερτ (Thomas Hauert), τα οποία παρουσιάζονται στο 22ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Οι χορευτές της ομάδας θα εισαγάγουν τους συμμετέχοντες στη σύγχρονη τεχνική του χορού μέσω δημιουργικών ασκήσεων.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε άτομα με ή χωρίς αναπηρία (18 χρονών και άνω). Δεν απαιτείται γνώση χορού, μόνο το ενδιαφέρον και η επιθυμία για κίνηση!
Συμμετοχή ελεύθερη, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
(Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, Πέμπτη 21.7.2016, 12:00-14:00)
*******
Συνδιοργανωτές σε παράλληλες εκδηλώσεις
Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας
Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας
CineDoc, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα
Drops of Peace b8_ PAVLOS VRYONIDES.jpg

Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας υποστηρίζουν μέχρι σήμερα:
  ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ
ΧΟΡΗΓΟΣ
Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση  
  Υποστηρικτές
British Council
Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας
Opel
Aegean Airlines 
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΡΤ
ΕΡΤ Περιφέρεια
Culturenow.gr
Ελculture.gr
Life.gr
TheToc
Monopoli.gr
Dancepress.gr
Dancetheater. gr
  Ο πλήρης κατάλογος χορηγών και  υποστηρικτών θα ανακοινωθεί με την έναρξη του Φεστιβάλ.
  Ø  Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Φεστιβάλ EFEE - Europe for Festivals, Festivals for Europe

***

*** Αθλητική  ενημέρωση  :

*** ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ  EURO  2016  στην Γαλλία 



** Κυριακή 03-07-2016 :

~ ΓΑΛΛΙΑ-ΙΣΛΑΝΔΙΑ  5-2 , (4-0) .-^
Τα  γκόλ : 12΄  Ζιρού , 20΄ Πογκμπά ,43΄  Παγέ ,  45΄ Γκριζμάν , 56΄ Σίγκθορσον  , 59΄ Ζιρού , 84΄ Μπιάρνασον .-
~* η Γαλλία έγινε η ΠΡΩΤΗ ομάδα που σε Euro πέτυχε τέσσερα στο πρώτο ημίχρονο!
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ολλανδός, Μπιορν Κάϊπερς, ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:
ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Εβρά, Σανιά, Μανγκαλά (Ουμτιτί), Κοσιελνί, Κομάν (Σισοκό), Ματουιντί, Πογκμπά, Παγέτ, Γκριεζμάν, Ζιρού.
ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Λαρς Λάγκερμπακ): Χάλντορσον, Σέβαρσον, Γ. Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον, Μπιάρνασον, Σίγκτορσον, Ρ. Σίγκουρντσον, Άρνασον, Μπόντβαρσον, Γκούναρσον, Σκούλασον.

~** Στον πρώτο  Ημιτελικό του  Euro  2016 στην Γαλλία Την 
(Τετάρτη  06-07-2016 )  : ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ- ΟΥΑΛΙΑ
2ος  Ημιτελικός  , ~** Την
 (Πέμπτη 07-07-2016 ) : ΓΑΛΛΙΑ -ΓΕΡΜΑΝΙΑ

*** Σαββάτο 02-07-2016 :

~  ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ   κ.α 1-1 , (0-0) .- ^
Παράταση : 1-1 .-^ Πέναλτι : 6-5 .- στα 18 εν συνόλω εκτελεσθέντα πέναλτι .- !!  
Τα  γκόλ  :  65΄ Οζίλ   , 77  πεν. Μπονούτσι .- 
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Χέβεντες, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέκτορ, Κεντίρα (15' Σβαϊνστάιγκερ), Κρόος, Κίμιχ, Μεσούτ Εζίλ, Τόμας Μίλερ, Μάριο Γκόμεθ.
ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Παρόλο, Στουράρο, Τζακερίνι, Φλορέντσι(Νταρμιάν), Ντε Σίλιο, Έντερ, Γκρατσιάνο Πελέ.
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Η  ΓΕΡΜΑΝΙΑ στα  ΗΝΙΤΕΛΙΚΑ στους 4σσερις ! Πρόκριση !  ...
Η  διαδικασία εκτέλεσης των πέναλτι  :
6-5 με Εκτορ η Γερμανία!!!!!!!!!!!
5-5 ο Νόιερ αποκρούει την εκτέλεση του Νταρμιάν
5-5 με Μπόατενγκ η Γερμανία
4-5 η Ιταλία με Ντε Σίλιο
4-4 με Κίμικ η Γερμανία
3-4 η Ιταλία με Παρόλο
3-3 η Γερμανία με Χούμελς
2-3 η Ιταλία με Τζακερίνι
2-2 ο Σβαϊνστάινγκερ στέλνει τη μπάλα άουτ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2-2 ο Νόιερ αποκρούει το πέναλτι του Μπονούτσι!!!!!!!
2-2 η Γερμανία με Ντράξλερ
1-2 χαμένο πέναλντι από τον Πελέ
1-2 ο Οζίλ στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι!!!!
1-2 η Ιταλία με Μπαρτσάλι
1-1 αποκρούει ο Μπουφόν το πέναλτι του Μίλερ!!!!
1-1 άουτ για την Ιταλία ο Ζάζα
1-1 η Γερμανία με Κρόος
0-1 η Ιταλία με Ινσίνιε
 Ωρα για πέναλτι. Μπουφόν εναντίον Νόιερ!!!!!
*** Παρασκευή 01-07-2016 :

ΟΥΑΛΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ  3-1 , (1-1) .-
ΠΡΟΚΡΙΣΗ στα Ημιτελικά στους  4σερις Η  ΟΥΑΛΙΑ ..!
Στα  Ημιτελικά Τετάρτη .,.. στης 06-07-2016 η ΟΥΑΛΙΑ  θα αντιμετωπίσει  την ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  ! '-
Τα  γκόλ  :  13 ΄ Ναϊνγκολάν    , 30΄ Γουίλιαμς , Ρόμπσον-Κανού (55΄) και Βόουκς (86΄) .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπεν Ντέιβις, Γκάντερ, Τσέστερ, Ράμσεϊ, Γκάντερ- Φελαϊνί, Αλντερβάιρελντ
 ΟΥΑΛΙΑ (Κρις Κόουλμαν): Χένεσεϊ, Νιλ Τέιλορ, Τσέστερ, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Μπεν Ντέιβις, Γκάντερ, Λέντλεϊ (78΄ Κινγκ), Τζο Άλεν, Ράμσεϊ (90΄ Κόλινς), Μπέιλ, Ρόμπσον-Κάνου (80΄ Βόουκς)
ΒΕΛΓΙΟ (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Μενιέ, Αλντερβάιρελντ, Ντιναγέρ, Ζορντάν Λουκάκου (75΄ Μέρτενς), Ναϊνγκολάν, Βιτσέλ, Ντε Μπράιν, Καράσκο (46΄ Φελαϊνί), Αζάρ, Ρομελού Λουκάκου (83΄ Μπατσουαγί).-


***  ΠΟΛΩΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  κ.α.  και παράταση  1-1 .- στα πέναλτι  3-5  .- ^
ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ !
Τα  γκόλ : 2΄  ο  Λεβαντόφσκι  και  33΄  ο Ρενάτο Σάντσες     .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γεντρέιτσικ, Γκλικ, Καπούστκα - Άντριεν Σίλβα
ΠΟΛΩΝΙΑ (Άνταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Πίστσεκ, Παζντάν, Γεντρέιτσικ, Μαζίνσκι (98΄ Γιοντλόβιτς), Μίλικ, Λεβαντόφσκι, Κριχόβιακ, Γκροσίτσκι (81΄ Καπούστκα), Γκλικ, Μπλαστσικόφσκι.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Ζοσέ Φόντε (80΄ Κουαρέσμα), Κ. Ρονάλντο, Ζοάο Μάριο, Γουίλιαμ Καρβάλιο (96΄ Ντανίλο), Ρενάτο Σάντσες, Νάνι, Ελισέου, Σέντρικ, Άντριεν Σίλβα (73΄ Μουτίνιο).

***   Εύκολη νίκη του ΠΑΟ στο φιλικό με την Σολφόλντε   Επικράτησε με 2-0


Εύκολα κέρδισε ο Παναθηναϊκός 2-0 την Σιλφόλντε στο δεύτερο φιλικό που πραγματοποίησε επί ολλανδικού εδάφους. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν μεγάλη και οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κι άλλα τέρματα αν ήταν πιο προσεκτικοί, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Αντρέα Στραματσόνι έδωσε την ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές του να... ξεμουδιάσουν.
Μόλις στο 10’ ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Ο Λέτο τροφοδότησε ωραία τον Βιγιαφάνες κι αυτός με πλασέ έκανε το 1-0. Στο 64’ ο Αμπέντ είχε δοκάρι για τους «πράσινους», ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 79’ ο Λέτο με πέναλτι, το οποίο είχε κερδίσει ο Μαρινάκης.
Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Ζέκα, Λέτο, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Μέστο, Μολέδο, Χουλτ, Ιβανόφ, Βλαχοδήμος
 Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Αμπέντ, Ευαγγέλου, Μαρινάκης, Στάικος, Χουχούμης, Xατζηγιοβάννης, Αγγελόπουλος, Μπουζούκης, Ξενόπουλος, Μαυρομμάτης, Μίνγκος

***  Ξύλο και διακοπή στον αγώνα πόλο των Νέων με την Κροατία   Σε τουρνουά στο Βελιγράδι
Επεισοδιακό ήταν το φινάλε του διεθνούς τουρνουά υδατοσφαίρισης νέων ανδρών στο Βελιγράδι, καθώς ο τελικός ανάμεσα στην εθνική Ελλάδας και την Κροατία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Το ματς διεκόπη στα μέσα της τελευταίας περιόδου, με το σκορ να είναι 11-9 σε βάρος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, μετά από χτύπημα που δέχθηκε ο Νίκος Γαρδίκας από αντίπαλο, που είχε ως συνέπεια να ακολουθήσει γενική σύρραξη.
Οι διαιτητές διέκοψαν την αναμέτρηση, καταχωρώντας ως τελικό το σκορ στο σημείο της διακοπής, όπερ σημαίνει ότι η ελληνική ομάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση.
Το ματς ήταν γενικά πολύ σκληρό, καθώς οι δύο ομάδες έχουν... προηγούμενα από τον προημιτελικό του περσινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της κατηγορίας, και μάλιστα η Κροατία χρεώθηκε με αποβολή χωρίς αντικατάσταση στην τρίτη περίοδο και έπαιξε για τέσσερα λεπτά με παίκτη λιγότερο.
Η ελληνική αποστολή εξέφρασε πολλά παράπονα για τη διαιτησία, θεωρώντας ότι σε μεγάλο βαθμό ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι των Κροατών.
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 2-2, 4-3, 3-4, 0-2 (διακοπή)
Για την ελληνική ομάδα σκόραραν οι Γιαννόπουλος 3, Λιαπάκης 2, Γαρδίκας, Παπαναστασίου, Καπετανάκης, Γκιουβέτσης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Τετάρτη η νέα διοίκηση του Εθνικού Μελιγαλά, που θέλει να γίνει ο νέος…. Αστέρας Αρφαρών!
Οι προσπάθειες των Νίκου Μακρινιώτη και Ηλία Μουρούσια απέδωσαν καρπούς και έτσι, μετά και την χθεσινή συγκέντρωση στον Μελιγαλά, όλα δείχνουν ότι την προσεχή Τετάρτη θα έχουμε νέα διοίκηση στον τοπικό Εθνικό.

Σε αυτήν θα μπουν νέα πρόσωπα, επιχειρηματίες από την περιοχή  και βέβαια αλλάζει πια η φιλοσοφία των… γυρολόγων και μισθοφόρων παικτών, θα λάβει χώρα σαφέστατη στροφή στους ντόπιους και γηγενής παίκτες  (στο πετυχημένο πρότυπο αν θέλετε του Αστέρα Αρφαρών), ενώ θα αναλάβει  την ομάδα και αναλόγου τύπου και φιλοσοφίας τεχνικός…


~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara  News στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Ιουλίου  2016   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 01  Ιουλίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .- 
 ~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Ιουλίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-02-2015.html .-                                  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Ιουλίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-03-2016.html   .-    
~***
   ~ *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html.  .-                                                                                                                                                                               
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-   
 ~ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/04-2016.html  .- 
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   08 Ιουνίου 2016  18ο  κεφάλαιο  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/08-2016-18.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  11  και 12  Ιουνίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/11-12-2016.html .-
~EURO  2016  στην  Γαλλία 10/06 -10/07/2016 και COPA AMERICA 2016...   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/06/euro-2016-1006-10072016.html  ~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  18  και 19 Ιουνίου  2016:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/18-19-2016.html .-
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΑ  μας  Τετάρτη  22  Ιουνίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/22-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23  Ιουνίου  2016  :   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-23-2016.html  .-
~ ΘΥΜΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ μέσα από παλιές φωτογραφίες Πέμπτη  23  Ιουνίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/23.html  .-
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  25   και  26  Ιουνίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/25-26-2016.html .-
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 26  Ιουνίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-26-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 27 Ιουνίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-27-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα  μας     ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  28 Ιουνίου   2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-28-2016.html  .-             
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 29  Ιουνίου  2016 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-29-2016.html .-
~ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ  της Ορθόδοξης  Εκκλησία μας  29 Ιουνίου  2016  7ο κεφάλαιο :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/29-2016-7.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  30 Ιουνίου  2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-30-2016.html .- 
~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/02-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Ιουλίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-04-2016.html .-
~

~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4809 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3005 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 817  βίντεο   .-

***
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    
  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου