arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 04 Οκτωβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  04  Οκτωβρίου  2015 :
~



~ 4 Οκτωβρίου
Αγίου Ιεροθέου του Αρεοπαγίτου (1), πρώτου επισκόπου Αθηνών. Ιερομάρτυρος Πέτρου. Μαρτύρων: Αδαύκτου και Καλλισθένης. Δομνίνης και των θυγατέρων αυτής Βερίνης και Προσδόκης (2). Οσίων Αμμούν του Αιγυπτίου και Θεοδώρου του Ταμασού και Ιωάννου του λαμπαδιστού, των εν Κύπρω.
(1)Ο Άγιος Ιερόθεος ήταν πλατωνικός φιλόσοφος και ένας από τα εννέα μέλη του Συμβουλίου της Γερουσίας του Αρείου Πάγου. Αφού δέχθηκε και διδάχθηκε την πίστη του Χριστού από τον Απόστολο Παύλο, χειροτονήθηκε πρώτος επίσκοπος Αθηνών. Μαθητής του υπήρξε ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, ο οποίος στα συγγράμματά του πλέκει εγκώμια για τον δάσκαλό του. Εκοιμήθη εν ειρήνη σε βαθιά γεράματα, μετά από πολύχρονη ποιμαντική και συγγραφική δραστηριότητα. Η τίμια κάρα του φυλάσσεται στο ομώνυμο μοναστήρι στα Μέγαρα Αττικής. Επίσης λείψανά του σώζονται στο Άγιον Όρος (Ι. Μ. Αγ. Παύλου) καθώς και στο παρεκκλήσιο του Αγ. Ανδρέα (Αρχιεπισκοπή Αθηνών).
(2) Για την Αγία μάρτυρα Δομνίνη και τις θυγατέρες αυτής Βερίκη και Προσδόκη εγκωμιαστικούς λόγους καθώς και τον βίο τους έχει συγγράψει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Η άξια Δομνίνα ήταν από την Αντιόχεια και ασπάστηκε την χριστιανική πίστη μαζί με τις δύο θυγατέρες της, την Βερνίκη και την Προσδόκη. Όταν ξεκίνησε ο διωγμός επί του Διοκλητιανού η μητέρα και οι δύο κόρες της αποφάσισαν νά παραμείνουν σταθερές εις την πίστη. Όμως ο σύζυγος της Δομνίνης ήταν ειδωλολάτρης και εκμεταλλευόμενος την σκληρότητα των διωγμών προσπαθούσε να τις πείσει να απαρνηθούν το Χριστό. Για το λόγο αυτό οι Αγίες αποφάσισαν να φύγουν. Κατέφυγαν στην Έδεσσα της βόρειας Μεσοποταμίας. Όμως ο ειδωλολάτρης σύζυγος έμαθε τον τόπο όπου κρύβονταν και πήγε μαζί με στρατιώτες να τις συλλάβουν. Στο δρόμο της επιστροφής έκαναν στάση γιατί έπεσε η νύκτα και οι μεν στρατιώτες κοιμήθηκαν ο δε πατέρας φύλαγε τη γυναίκα και τις κόρες του. Όμως σκεφτόμενος το γεγονός ότι οι στρατιώτες θα ατίμαζαν τις θυγατέρες του και την γυναίκα του, τους έθεσε τον όρο ότι για να τις αφήσει ελεύθερες θα έπρεπε να πέσουν στον ποταμό και να πνιγούν. Οι αγίες το δέχτηκαν και κάνοντας την προσευχή τους και ζητώντας συγχώρηση από τον Κύριο βάδισαν με βήμα σταθερό στον ποταμό και έθεσαν τέρμα στη ζωή τους
04/10 Απολυτίκιο Αγ. Ιεροθέου Α' Επισκόπου Αθηνών - 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/4t9nOmMfkNA?list=PL8B79C6FF1DA9FFD5 ,



***  ΒΙΝΤΕΟ :Από  Αγώνες Red Bull στην όμορφη Σαντορίνη Σάββατο  03 Οκτωβρίου  2015  :
~ Red Bull Medil House Τελικός , 5o παγκόσμιο στην Σαντορίνη  03/10/2015 Πρωταθλητής ο Έλληνας Δημ  Κυρσονίδης από Θεσσαλονίκη : https://youtu.be/XnuTF-EWoYg .-       
~ Red Bull Medil House    εξάδα προκριματικών 03/10/2015:   https://youtu.be/tz84JdtKfFs  .-

***  Υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ Καλαμάτας φέρεται να εισέπραττε, χωρίς να τα καταθέτει στην επιχείρηση

Μια σοβαρή περίπτωση κατάχρησης δημοσίου χρήματος από υπάλληλό της φαίνεται ότι απασχολεί τις τελευταίες εβδομάδες τη ΔΕΔΔΗΕ Καλαμάτας και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη εκτεταμένος έλεγχος, ενώ έχουν ενημερωθεί και οι κεντρικές υπηρεσίες της επιχείρησης στην Αθήνα. Η υπόθεση έχει αναστατώσει διοικητικά την υπηρεσία, ενώ όλα ξεκίνησαν όταν έφτασε στην Καλαμάτα κλιμάκιο από τα κεντρικά, για τακτικό έλεγχο. Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο «Θάρρος» που κυκλοφορεί - 

***   Στα τέσσερα η ΝΔ για την εκλογή προέδρου στην Τριφυλία         
    
Στη δίνη της εκλογής προέδρου ταλανίζεται η Νέα Δημοκρατία σε κεντρικό, πανελλαδικό αλλά και τοπικό επίπεδο. Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σήμερα βρίσκεται μπροστά σε μια επίπονη, ενδεχόμενα και επώδυνη διαδικασία, για την εκλογή προέδρου του κόμματος, χωρίς ακόμα να έχει γίνει καμία κουβέντα για τα αίτια της ήττας του Γενάρη.
Στην Τριφυλία, τα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ, όπως και οι ψηφοφόροι της, παρακολουθούν σαστισμένοι και με αμηχανία όσα συμβαίνουν και για τα οποία, επί έξι χρόνια, δεν είχαν λόγο. Ο λόγος τούς δίδεται τώρα, με την εκλογή προέδρου και όλοι περιμένουν να ακουστούν θέσεις και προτάσεις τόσο για την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος, όσο  και για την πολιτική του φυσιογνωμία και την ιδεολογική του ταυτότητα.
 ~ Ποιοι στηρίζουν ποιους
Η ΝΔ στην Τριφυλία (αλλά και σε ολόκληρη τη Μεσσηνία) είναι «χωρισμένη» στα τέσσερα. Στην περιοχή της Τριφυλίας ειδικά, υπάρχουν στελέχη, μέλη και ψηφοφόροι του κόμματος, που είναι μοιρασμένοι σε όλους τους υποψηφίους. Εκείνο, δε, που προκαλεί εντύπωση, είναι η πολυδιάσπαση των Σαμαρικών.
Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στηρίζουν με τις υπογραφές τους ο Αδαμάντιος (Μάκης) Γάκης από το Καλό Νερό, μέλος της Π.Ε. της ΝΔ, πολιτευτής στην περιφέρεια Αττικής και πρώην υποδιοικητής του ΟΑΕΕ, ενώ είναι γνωστό ότι από τη Μεσσηνία την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη υπογράφει και η Εύη Παπαγεωργίου.
Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπέγραψε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, καθώς και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με συγγενικούς δεσμούς με τη Μεσσηνία και την Τριφυλία, ενώ στο πολιτικό του γραφείο, από το 2004, είναι και ο Μεσσήνιος Θανάσης Νέζης.
Με τον Απόστολο Τζιτζικώστα είναι ο Μίλτος Χρυσομάλλης, ενώ την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη υπέγραψε ο Περικλής Μαντάς. Με τον Απόστολο Τζιτζικώστα είναι επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Ζαχαρίας Κανελλόπουλος και ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Φωτεινός, κυρίως λόγω του δεσμού του με τον κ. Χρυσομάλλη, ενώ η πρώην πρόεδρος της Τοπικής Κυπαρισσίας Μαρία Στρίγγα είναι με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Με τον κ. Μεϊμαράκη επίσης είναι και ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Τσίγγανος.
Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη φέρονται να είναι ένας ή δύο πρώην δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι και πολλά στελέχη και μέλη, πρώην και νυν, της ΟΝΝΕΔ.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, στηρίζει τον Άδωνι Γεωργιάδη, στον οποίο παρείχε και την υπογραφή του για την κατάθεση υποψηφιότητας, όπως ο ίδιος είπε, και τον οποίο, όλο το προηγούμενο διάστημα, επαινούσε για τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας όταν ο κ. Κατσίβελας ήταν διοικητής στην 6η ΥΠΕ. Εκτιμάται δε, πως τον Άδωνι Γεωργιάδη θα ψηφίσουν επίσης και κάποιοι από τους δημοτικούς συμβούλους. Οι περισσότεροι δε από αυτούς, όπως οι ίδιοι τουλάχιστον διαδίδουν, θα μοιραστούν μεταξύ των κ.κ. Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη.

*** Προειδοποίηση για δήθεν προϊόντα της Apple στην ελληνική αγορά 

  Η iSquare, επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι παρατηρήθηκε πρόσφατα να κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά προϊόντα της Apple που αναφέρονται ως ανακατασκευασμένα από την ίδια την Apple (refurbished by Apple) και τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα αυθεντικά προϊόντα της Apple. H iSquare εφιστά την προσοχή των καταναλωτών και επισημαίνει τον κίνδυνο εξαπάτησής τους, δεδομένου ότι τα προϊόντα αυτά, δεν είναι ανακατασκευασμένα από την Apple, δεν περιέχουν όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ για την λειτουργία τους (όπως φορτιστή, ακουστικά, καλώδιο σύνδεσης με υπολογιστή, χρήσιμες πληροφορίες, κτλ) και κυρίως δεν καλύπτονται από εγγύηση της Apple. Σε περίπτωση πιθανής βλάβης ο καταναλωτής δεν έχει την κάλυψη της Apple, μέσω των εξουσιοδοτημένων από αυτήν service providers (www.isquare.gr/service). Τα αυθεντικά προϊόντα της Apple: -Έχουν συγκεκριμένα εξαρτήματα υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας με συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχει προδιαγράψει η ίδια η Apple για τα προϊόντα της. -Φέρουν πάντοτε την εγγύηση της Apple. Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε δήθεν ανακατασκευασμένα από την Apple προϊόντα που δεν φέρουν την εγγύηση της Apple, αλλά ενδεχομένως κάποιου τρίτου, αποσκοπούν στην εξαπάτηση του καταναλωτή. protothema.gr - 

*** Η συνεργασία με την ΤΕΡΝΑ δε θα προχωρήσει – Το γάντι και πάλι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Νέα προθεσμία του σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων Ο… χορός της αντιπαράθεσης υπουργείου και Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έργο ΣΔΙΤ στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων καλά κρατεί. Πάντως, προχθές ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Βαγγέλης Καπετάνιος, ξεκαθάρισε με απόλυτο τρόπο ότι η συμφωνία με την ΤΕΡΝΑ δε πρόκειται να προχωρήσει. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάλιου στην «Καθημερινή», παράταση ενός μήνα θα δοθεί στις Περιφέρειες για να ολοκληρώσουν το σχεδιασμό τους για τα απορρίμματα. Ο γενικός γραμματέας που έχει οριστεί αρμόδιος για το συντονισμό όλων των εμπλεκομένων, Βαγγέλης Καπετάνιος, εκτιμά ότι τα περισσότερα περιφερειακά σχέδια βρίσκονται πλέον στην τελική ευθεία, ωστόσο αποκλείει το ενδεχόμενο να προχωρήσουν άλλες Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για τα απορρίμματα πλην της Δυτικής Μακεδονίας. «Ο εθνικός σχεδιασμός για τα απορρίμματα έπρεπε εδώ και αρκετά χρόνια να έχει αναθεωρηθεί», λέει σχετικά. «Πολλώ δε μάλλον που με την οικονομική κρίση μεταβλήθηκαν πολλά στον τρόπο ζωής των κοινωνιών, μειώθηκαν τα παραγόμενα απορρίμματα – υπολογίζουμε κατά 30% στις πόλεις και ακόμα περισσότερο στις επαρχιακές περιοχές. Δε μεταβλήθηκαν όμως μόνο οι ποσότητες, αλλά και η ποιοτική σύνθεση των απορριμμάτων. Τα έργα σχεδιάζονταν με παλαιά δεδομένα, παλαιές υψηλές εκτιμήσεις κόστους κ.λπ.». Όσον αφορά στην πορεία αναθεώρησης των 13 Περιφερειακών Σχεδίων (ΠΕΣΔΑ), σύμφωνα με το νέο εθνικό σχεδιασμό (ΕΣΔΑ), που έπρεπε να ολοκληρωθεί προχθές, τα συναρμόδια υπουργεία θα δώσουν παράταση ενός μήνα. «Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται τα ΠΕΣΔΑ της Αττικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας και Κρήτης, που έχουν υποβληθεί και έχουν ζητηθεί περιορισμένες αλλαγές», εξηγεί ο κ. Καπετάνιος. Τα λιγότερο προχωρημένα είναι εκείνα των Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας, που δεν είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία αναθεώρησης πριν από το νέο ΕΣΔΑ, οπότε πρέπει να καλύψουν μεγαλύτερη απόσταση. Ως προς τις ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, Ηπείρου, Σερρών και Ηλείας, που βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο, ο κ. Καπετάνιος εκφράζει την εκτίμηση ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν. «Πώς θα προχωρήσει η ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, όταν το έργο δεν ήταν σύμφωνο ούτε καν με το προηγούμενο ΠΕΣΔΑ, πόσω μάλλον το νέο; Οι άλλες τρεις περιοχές δεν έχουν αναθεωρήσει τα ΠΕΣΔΑ τους. Σε όσα έργα δεν είχε υπογραφεί σύμβαση, αυτά θα πρέπει να επανασχεδιαστούν. Η πολιτική είναι άλλη, μπορεί το έργο να χρειαστεί να είναι ακόμα και 50% μικρότερο. Στην Ηλεία, για παράδειγμα, προτάθηκε να είναι 40% μικρότερο. Θα το δεχθεί ο ανάδοχος; Κάποιες ΣΔΙΤ θα “πεθάνουν” από μόνες τους, είτε επειδή δεν μπορούν να σταθούν στο νέο σχεδιασμό είτε λόγω των αντιδράσεων των Δήμων». Όσον αφορά στις παράνομες χωματερές, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι ενεργές είναι 49 και οι προς αποκατάσταση 159. Από τις ενεργές, 20 βρίσκονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και 11 στο Νότιο Αιγαίο. Να σημειωθεί ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου οι προς αποκατάσταση χωματερές παραμένουν 60, περίπου όσες και πέρυσι. - 

***  Το ΤΕΙ Πελοποννήσου δείχνει το δρόμο

Το οικονομικό συνέδριο που διοργανώνει το ΤΕΙ Πελοποννήσου, με τις απαραίτητες εποικοδομητικές συνεργασίες με ΑΕΙ από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, αλλά και το ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, είναι μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη της εξωστρέφειας που προσπαθεί να «οικοδομήσει». Η αλήθεια είναι ότι παρευρισκόμενος χθες στην έναρξη των εργασιών του αισθάνθηκα πολύ όμορφα βλέποντας επιστήμονες και από τις πέντε ηπείρους να παρακολουθούν συνέδριο στην Καλαμάτα. Η προσπάθεια του αναπληρωτή καθηγητή Δημήτρη Πετρόπουλου έρχεται ως συνέχεια των πολλαπλών σημαντικών δράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου, με ελληνικές και διεθνείς πιστοποιήσεις, αλλά και της προσπάθειας του Τάσου Κότσιρα με τις υδροπονικές καλλιέργειες. Βέβαια, υπάρχουν κι άλλες προσπάθειες και μελέτες στον τομέα του σύκου και της ελιάς, αλλά ακόμα δεν έχουν αποκτήσει την εμβέλεια που θα έπρεπε. Σίγουρα στο κοντινό μέλλον θα γράφουμε και γι’ αυτές. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει τόσο το υπουργείο Παιδείας όσο κι αυτό της Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και της Ανάπτυξης, μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, να στηρίξουν τις λίγες αλλά σημαντικές προσπάθειες που γίνονται. Μπορεί η μετριοκρατία να κυριαρχεί στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν επιστήμονες και διοικητικό προσωπικό στο ΤΕΙ που δίνουν καθημερινό αγώνα για το ίδρυμα… Α.Π. -

***  Εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού της Καλαμάτας για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Διήμερη εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και τη μεγάλη αξία της κολονοσκόπησης για την πρόληψη της ασθένειας διοργανώνει στην Καλαμάτα η Εθνική Επιτροπή για την Πρόληψη του Καρκίνου Παχέος Εντέρου, το προσεχές Σαββατοκύριακο, 10 και 11 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ενημερώσου – Δράσε – Πρόλαβε τον Καρκίνο Παχέος Εντέρου – Η κολονοσκόπηση σου σώζει τη ζωή». Σε ειδικό περίπτερο, στην Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου (επί της οδού Αριστομένους), από τις 10.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου και της Κυριακής, θα διανέμεται έντυπο υλικό για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου και την αξία της κολονοσκόπησης, θα προβάλλεται σε μεγάλη οθόνη σχετικό ενημερωτικό βίντεο, ενώ οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε κατασκευή προσομοίωσης του παχέος εντέρου, στο εσωτερικό της οποίας απεικονίζονται οι βλάβες που σχετίζονται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, όπως εμφανίζονται στην κολονοσκόπηση. Τα εγκαίνια του περιπτέρου θα γίνουν το Σάββατο στις 10.00 το πρωί. Επιπλέον, την Κυριακή, 11/10, από τις 11.00 το πρωί έως τη 1.15 μετά το μεσημέρι, θα διεξαχθεί ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για συνηθισμένα γαστρεντερολογικά προβλήματα, καθώς και για το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου παχέος εντέρου, στο ξενοδοχείο Elite City Resort, όπου θα διεξάγεται το 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας. - 

***  Μια κατσίκα, ένα πρόβατο και πάπιες στην πλατεία της Καλαμάτας (φωτογραφίες)         
      
 
 
 
 
   
 
Ένα ξεχωριστό θέαμα αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στην πλατεία της Καλαμάτας.
Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας ζώων ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας διοργανώνει εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
-11.00 -13.00 & 17.00 – 19.00 Διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά & Face Painting
-11.00 – 15.00 Φάτνη με ζώα – Bazaar καφέ γλυκίσματα
-12.00 – 13.00 & 19.00 – 20.00 Μουσική Andreas
-13.00 – 15.00  Κινητικά Παιχνίδια για παιδιά
-Από 15.00  - 17.00 Κενό δραστηριοτήτων
-17.00 – 18.00 Χορευτικό πολιτιστικό σωματείο DANCE FLAME
-17.30 – 18.00  Επίδειξη σκύλου με κόλπα
-18.00 – 19.00  Περίπατος με σκυλιά
-19.00 – 20.00  Απονομή Penny Marathon
Παράλληλα, θα λειτουργεί γραφείο ενημέρωσης για τους πολίτες, ενώ θα δίδονται σχετικά έγγραφα

***  Kλείνουν οι πόρτες των εφοριών για τους πολίτες- Επεκτείνονται οι εφαρμογές του TAXIS         
       
Στόχος η «εξοικονόμηση» 6.000 υπαλλήλων  - Το ΥΠΟΙΚ θέλει όλες οι συναλλαγές να γίνονται ηλεκτρονικά - Τηλεφωνική γραμμή για προσωπικά ραντεβού με τον έφορο όταν απαιτείται φυσική παρουσία.
Στο «κλείσιμο» των εφοριών για τους πολίτες σχεδιάζει να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθειά του να εξοικονομήσει περίπου 6000 υπαλλήλους, οι οποίοι εν συνεχεία θα αξιοποιηθούν για να καλύψουν τα υπάρχοντα κενά στους ελεγκτικούς, διωκτικούς και εισπρακτικούς μηχανισμούς του δημοσίου.
Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους να ενισχύσει τον Τελωνειακό κλάδο, προχωρώντας σε προσλήψεις προσωπικού, αλλά και μετακινήσεις υπαλλήλων, μέσω μοριοδότησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ είναι αφενός να περιοριστεί περαιτέρω ο αριθμός των υφιστάμενων ΔΟΥ αφετέρου να καταργηθεί, στο μέτρο του δυνατού, η άμεση επαφή μεταξύ φορολογουμένων και εφοριακών υπαλλήλων.
Ήδη, προς αυτή την κατεύθυνση, μελετάται η επέκταση των ηλεκτρονικών εφαρμογών που προσφέρει η υπηρεσία TAXIS της ΓΓΔΕ, προκειμένου να καλύψει το σύνολο σχεδόν της γκάμας των οικονομικών συναλλαγών μεταξύ κράτους και πολίτη. Για εκείνες τις υποθέσεις που θα κριθεί απαραίτητη η φυσική παρουσία του πολίτη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή του, προβλέπεται να λειτουργήσει μία νέα τηλεφωνική υπηρεσία μέσω της οποίας ο φορολογούμενος θα μπορεί να κλείσει ραντεβού με τον υπάλληλο ή τον έφορο που χειρίζεται την υπόθεσή του, κερδίζοντας έτσι χρόνο και γλυτώνοντας την πολύωρη ταλαιπωρία στις ουρές.
Μέσω των συγκεκριμένων παρεμβάσεων το ΥΠΟΙΚ, δια του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, στοχεύει προς τέσσερις κατευθύνσεις: Πρώτον, να κόψει τον ομφάλιο λώρο της διαφθοράς που αναπτύσσεται μέσα από την  άμεση επαφή μεταξύ πολίτη και δημοσίου υπαλλήλου. Σκοπός του ΥΠΟΙΚ είναι οι οικονομικές συναλλαγές με το δημόσιο να μετατραπούν σε κάτι απρόσωπο, τις οποίες ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να διεκπεραιώσει από το σπίτι του χρησιμοποιώντας απλά τον προσωπικό του ηλεκτρονικό υπολογιστή. Δεύτερον, να σταματήσει οριστικά το φαινόμενο με τις ουρές και τις πολύωρες καθυστερήσεις που παρατηρείται σε αρκετές εφορίες της χώρας.
Τρίτον να «απελευθερωθεί» ένας σημαντικός αριθμός υπαλλήλων προκειμένου να καλυφθούν εκ των έσω τα σημαντικά κενά που υπάρχουν σε άλλες υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ. Τέταρτον, να γίνει εφικτή η περαιτέρω μείωση του αριθμού των ΔΟΥ, βοηθώντας έτσι το δημόσιο να εξοικονομήσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ από τη μείωση μιας σειράς λειτουργικών εξόδων όπως είναι τα ενοίκια, η γραφική ύλη, τα έξοδα μετακίνησης υπαλλήλων κτλ. Ενδεικτικά να σημειώσουμε πως μία από τις άμεσες ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών είναι η κατάργηση της επίδοσης εγγράφων από τους δικαστικούς επιμελητές και η προώθησή τους στους φορολογούμενους αποδέκτες τους μέσω e-mail. Σύμφωνα με κύκλους του Υποικ, μόνο από αυτή τη δράση το δημόσιο ταμείο πρόκειται να εξοικονομήσει περίπου 11,5 εκατ. ευρώ.
Ζητούνται… σκάνερ
Παράλληλα με τις παραπάνω αλλαγές το υπουργείο Οικονομικών, μέσω της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, εμφανίζεται να θέτει στο στόχαστρό του και το φαινόμενο της λαθρεμπορίας που υπάρχει σε μία ευρεία γκάμα προϊόντων, όπως είναι τα καύσιμα, ο καπνός, το αλκοόλ κτλ, προχωρώντας, έπειτα από καθυστερήσεις και κωλυσιεργία πολλών ετών, στην προμήθεια, αρχικά, 4 αυτοκινούμενων σκάνερ συνολικού κόστους 12 εκατ. ευρώ. Τα εν λόγω σκάνερ έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν με ευκρίνεια οτιδήποτε μπορεί να κρύβει το οποιοδήποτε όχημα ή κοντέινερ, ή που μπορεί να φέρει επάνω του ένας άνθρωπος.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο το δημόσιο αναμένεται να ανακτήσει ένα σημαντικό μέρος από τους μέχρι σήμερα διαφυγόντες δασμούς και φόρους που ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ, τα αυτοκινούμενα σκάνερ θα διασκορπιστούν και θα επιχειρούν σε διάφορες γωνιές της χώρας καταφέροντας ένα καίριο πλήγμα στη λαθρεμπορία, ενώ θα λειτουργούν ταυτόχρονα και ως φόβητρο για τυχόν διαφθορά από πλευράς των ελεγκτών-υπαλλήλων του υπουργείου. «Τα αυτοκινούμενα σκάνερ, σε κάποιες περιπτώσεις, θα τοποθετούνται σε μικρή απόσταση από συνεργεία υπαλλήλων του ΥΠΟΙΚ που πραγματοποιούν ελέγχους στους δρόμους. Εν αγνοία των τελευταίων, θα επανελέγχονται τα οχήματα που σταμάτησαν νωρίτερα, προκειμένου να τσεκαριστεί ότι όντως οι ελεγκτές έκαναν σωστά τη δουλειά τους και όχι τα στραβά μάτια, με το αζημίωτο» τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι.
Να σημειώσουμε πως η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων έχει ζητήσει την προμήθεια 14 τέτοιων μηχανημάτων, εκ των οποίων τα 10 θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν  στα τελωνεία των συνοριακών διαβάσεων της χώρας, ιδιαίτερα στα ανατολικά και βόρεια σύνορά της. Η συγκεκριμένη απαίτηση «κολλάει» συνεχώς εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, αφού στο σύνολό τους οι σχετικοί διαγωνισμοί έχουν κηρυχθεί… άγονοι.
Πρόκειται για μηχανήματα όπως περίπου αυτά που υπάρχουν στα αεροδρόμια και τα οποία λειτουργούν είτε με ακτίνες Xray, είτε με μαγνήτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων έχει ήδη εδώ και ένα χρόνο στείλει στη Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του ΥΠΟΙΚ τις τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται για την προμήθεια των σκάνερ, χωρίς ωστόσο μέχρι και σήμερα να έχει υλοποιηθεί η συγκεκριμένη απαίτηση.
Μάλιστα τα 4 από αυτά θα μπορούσε το δημόσιο να τα είχε παραλάβει πριν από ένα περίπου χρόνο, αφού η αγορά τους είχε δρομολογηθεί να γίνει μέσα από τα πρόστιμα που είχε επιβάλει το δημόσιο στην γερμανική εταιρεία Ζήμενς.
Ωστόσο η νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές τις 25ης Ιανουαρίου πάγωσε τη συγκεκριμένη διαδικασία αφού θεωρήθηκε πως τα σχετικά πρόστιμα που επρόκειτο να καταβάλει η Ζήμενς ήταν κατά πολύ μειωμένα σε σχέση με το συνολικό ποσό που όφειλε στο ελληνικό δημόσιο. Να επισημάνουμε πως οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται σήμερα στις βασικές πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας, γίνονται με σχεδόν πρωτόγονα μέσα, με αποτέλεσμα στις περισσότερες των περιπτώσεων να είναι αδύνατον να ελεγχθούν περισσότερα από ένα ή δύο οχήματα την ημέρα.
Αυτό συμβαίνει διότι οι τελωνειακοί υπάλληλοι θα πρέπει από μόνοι τους να αντιληφθούν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει σε κάποιο όχημα, είτε ψάχνοντας με τις ώρες για τυχόν κρύπτες στο εσωτερικό του είτε, όταν πρόκειται για οχήματα μεταφοράς καυσίμων, χτυπώντας- σε κάποιες περιπτώσεις- με το καλέμι τις δεξαμενές τους για να αναληφθούν, δια της… ακουστικής, μέχρι ποιου σημείου φθάνει το ύψος του υγρού!  protothema.gr
 
***  Είναι νόμιμο το παρκάρισμα και το πλύσιμο στις γραμμές του ΟΣΕ;

Καλό είναι να δοθούν κάποιες απαντήσεις από τους αρμοδίους, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, σχετικά με ένα θέμα που έφτασε στα αυτιά μας. Για τον κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ στην Καλαμάτα ο λόγος, μέρος του οποίου έχει νοικιαστεί σε ξενική εταιρεία, η οποία πραγματοποιεί τακτικά δρομολόγια με πούλμαν προς και από γειτονική χώρα. Η παραχώρηση αφορά, άραγε, και στις γραμμές των τρένων, όπου συχνά σταθμεύουν τα λεωφορεία; Είναι κατάλληλο μέρος γι’ αυτή τη χρήση ή μήπως υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί ζημιά στις ράγες, που όλοι ελπίζουμε κάποια στιγμή να ζωντανέψουν, φιλοξενώντας και πάλι δρομολόγια τρένων; Και πώς είναι δυνατόν να πλένονται εκεί τα οχήματα, από τη στιγμή που αυτό δεν επιτρεπόταν για τα τρένα, τα οποία όταν κυκλοφορούσαν, επισκευάζονταν, συντηρούνταν και καθαρίζονταν στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ. Α, και κάτι ακόμη… Γιατί ενώ κρίθηκε αναγκαία η κατασκευή μιας μεγάλης και δαπανηρής περίφραξης που περικλείει το σταθμό, οι είσοδοι παραμένουν ανοικτές νυχθημερόν; Χ.Ε.

***  Αγχολυτικό το πλύσιμο των πιάτων

Ένα μοναδικό αγχολυτικό είναι στο σπίτι μας και δεν το ξέρουμε. Οι επιστήμονες μας προτρέπουν να πλένουμε συχνά τα πιάτα, καθώς θα καταφέρουμε έτσι να διώξουμε μακριά το στρες της μέρας. Μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα έδειξε ότι όσοι πλένουν τα πιάτα προσεκτικά και προσέχοντας τις κινήσεις τους, έχουν λιγότερο στρες και νεύρα. Έτσι οι επιστήμονες ζήτησαν από 51 μαθητές να πλύνουν ο καθένας 18 πιάτα ως μέρος ενός πειράματος. Οι μισοί από αυτούς διάβασαν ένα κείμενο 230 λέξεων για την αισθητηριακή εμπειρία του πλυσίματος των πιάτων, ενώ οι υπόλοιποι – το δεύτερο γκρουπ – διάβασαν ένα κείμενο αντίστοιχου μεγέθους σχετικά με τεχνικές πλυσίματος πιάτων. Αυτό που βρέθηκε ήταν ότι ο εκνευρισμός μειώθηκε κατά 27% στους συμμετέχοντες του πρώτου γκρουπ, ενώ η έμπνευση αυξήθηκε κατά 25% στα μέλη του ίδιου γκρουπ. Αυτά αναφέρει είδηση που αντλήσαμε από το vita.gr και δεδομένου ότι πρόκειται για τα αποτελέσματα πανεπιστημιακής έρευνας, δεν μπορούμε να φέρουμε αντιρρήσεις. Εκτόνωση, πάντως, επέρχεται και με το σπάσιμο των πιάτων, αλλά μάλλον κοστίζει περισσότερο… Χ.Χ. - 

  ***

*** Αθλητική  ενημέρωση  :
inner
***   Ο Κ. Τσάνας στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)          
        
 
  
Ο Γιώργος Δέδες και η Κατερίνα Βίγκου παντρεύτηκαν χθες σε ένα πρωτότυπο γάμο που έγινε στην παραλία της Καλαμάτας. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν και ο Ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής μας ομάδας των ανδρών και παλιός ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας, Κώστας Τσάνας.
Να ευχηθούμε κι εμείς με τη σειρά μας βίον ανθόσπαρτον στους νεόνυμφους και φυσικά επιτυχίες στον έμπειρο τεχνικό και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα…



***     Για το 2x2 σήμερα με Ηρακλή Ψαχνών η Καλαμάτα          
     
Με στόχο τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια η Καλαμάτα υποδέχεται σήμερα στις 4 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού τον Ηρακλή Ψαχνών. Το 3ποντο είναι επιτακτική ανάγκη για την τοπική μας ομάδα, προκειμένου να διατηρηθεί σε θέση «οδηγού» στον 3ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής. Έχοντας περάσει ανώδυνα τους διοικητικούς κλυδωνισμούς που προηγήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με το ρόλο και τις προθέσεις των επιχειρηματιών από την Ηλεία Ντάβαρη και Παπαγεωργίου και με την καίρια «ντόπα» ηθικού που έδωσε η νίκη της πρεμιέρας επί της Μανωλάδας η Μαύρη Θύελλα καλείται σήμερα να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά. Οι Ευβοείς αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, ανακοινώνοντας την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα, είναι ανέτοιμοι αγωνιστικά και αδύναμοι ακόμη μετεγγραφικά. Το αποτέλεσμα είναι λοιπόν στα …πόδια των ποδοσφαιριστών του Κώστα Κλάδη που έδειξαν την περασμένη Κυριακή ότι έχουν αρκετές δυνατότητες. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι το 3ποντο είναι εξασφαλισμένο. Ίσα ίσα είναι ένας αγώνας που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και ανάγκη οι παίκτες να «καθαρίσουν» γρήγορα  το στόχο της νίκης με γρήγορο και ασφαλές σκορ, πριν οι φιλοξενούμενοι καλλιεργήσουν προσδοκίες ότι υπάρχει περίπτωση να πάρουν κάτι θετικό από την Καλαμάτα.
Σύμμαχος των παικτών σε αυτή την προσπάθεια θα είναι και αυτή τη φορά οι φίλαθλοι, που «ζεσταμένοι» από το …ηρωϊκό ξεκίνημα, αναμένεται να δώσουν ακόμα πιο μαζικό και έντονο «παρών».
Η προετοιμασία κύλησε καλά όλη την εβδομάδα και ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο σαββατιάτικο πρωϊνό χαλάρωμα. Ο μεγάλος άτυχος της πρεμιέρας Χαλκιαδάκης που υπέστη ρήξη κοιλικιακών και ο Βούλγαρος πιθετικός Κράστοβτσεφ που δεν είναι 100% έτοιμος είναι οι δύο απουσίες της τοπικής μας ομάδας. Αντίθετα, στις επιλογές του Κλάδη προστέθηκε ο Λένγκα που εξέτισε την ποινή του από περυσινό υπόλοιπο, ο μεσσηνιακής καταγωγής Βορίλας, ο οποίος ενσωματώθηκε τις τελευταίες μέρες στο ρόστερ, ενώ το χαμένο έδαφος καλύπτουν σιγά σιγά και οι Καλαγκάνης-Αγγελόπουλος που ήρθαν την περασμένη εβδομάδα στη Μαύρη Θύελλα , ο πρώτος για την 5η χρονιά του. Συνολικά 21 ποδοσφαιριστές επέλεξε στην αρχική αποστολή ο προπονητής της Καλαμάτας, από τους οποίους θα καταλήξει στην 18άδα της κυριακάτικης αναμέτρησης. Αυτοί είναι οι παρακάτω:
Θωμάς, Γκαρμοίρης, Νινιός, Μπινιχάκης, Βορίλας, Καραλής, Καλαγκάνης, Δούμουρας, Ίλιεφ, Λένγκα, Γαλανόπουλος, Τορεζάνι, Λίπι , Κωνσταντινίδης, Κερμενίδης, Αθανασόπουλος, Αγγελόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Διαμαντής, Γιακουμής, Κακκαλής.
Χ.Ε.
 
***Σάββατο 03/10/2015  Super League
Πανθρακικός - Λεβαδειακός  1-3 .- ^ 
 
***  Για την Football League  Β΄ Εθνική ποδόσφαιρο :
Σάββατο  03/10/2015 :  
ΛΑΜΙΑ -ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ  1-0 .- ^ 
  Ζάκυνθος - Ολυμπιακός Βόλου  1-0  .- ^
Α.Ε.Λάρισα -Πανελευσινιακός 3-1  .- ^

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ-3ος ΟΜΙΛΟΣ
Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Σήμερα, 4 μ.μ.
Παναρκαδικός-Λεβάντε  2-0 .- ^
Παμβουπρασιακός-Ερμιονίδα  2-2 .- ^
Κανάρης-Χαλκίδα  0-0 .- ^

Καλαμάτα-Ηρακλής Ψαχνών  3-0 .- ^
Τα γκολ :  14΄Κωνσταντινίδης ,80΄Αθανασόπουλος , 82΄Παναγιωτόπουλος .-
ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ: Θωμάς, Νινιός, Καλαγκάνης, Ιλιεφ, Δούμουρας, Γαλανόπουλος, Τορεζάνι, Λίπι, Αθανασόπουλος, Κερμενίδης, Κωνσταντινίδης.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Κουμής, Σπήλιος, Δούλος, Ντέντια, Χασαπίδης, Γκούρλας, Ντέντης, Σενάι, Μουτουσίδης, Καρκασίνας, Αβόν.
Διαιτητής είναι ο Γαβρίλης με βοηθούς τους Μπατζιόπουλος και Τσολακίδη, όλοι από την Αθήνα

Αιολικός-Σπάρτη    0-1 .- ^
Δόξα Ν. Μανωλάδας-Λουτράκι  2-2 .- ^
Βύζας Μεγάρων-Παναργειακός 3-2.- ^
 
 ***  Α΄   ΤΟΠΙΚΟ  :
Σήμερα Σάββατο 03/10/2015 , –ώρα  4.30 μ.μ.:
ΑΡΦΑΡΑ – Τ. ΑΓΡΑΣ  2-0 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΘΟΥΡΙΑ  2-2 .- ^
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ.  1-0 .- ^
ΕΘΝΙΚΟΣ Μ. – ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ  4-1  .- ^
Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015  – 4.30 μ.μ. :
  Απόλλων Καλαμάτας – Κυπαρισσία  0-3 .- ^
 Τσικλητήρας Πύλου – Ανδρούσα  -
Δώριο – ΑΟ Φαραί   2-1 .- ^
ΑΟ Διαβολιτσίου – Πάμισος Μεσσήνης   0-2 .- ^

*** Για την Α1  Τοπικό 
Σάββατο 03/10/2015
ΑΙΑΝΤΑΣ Κ. – ΠΕΤΑΛΙΔΙ  4-0 .- ^
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Π. – ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ  0-1 .- ^
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ Κ.  3-2  .- ^
Κυριακή 4 Οκτωβρίου – 4.30 μ.μ.
  ΑΟ Μεθώνης – Νέος Άρις   2-2 .- ^
Εράνη Φιλιατρών – ΑΕ Αβίας   6-0 .- ^
 Κεραυνός Καλαμάτας – Ακρίτας Κορώνης  0-3 .- ^
 ΑΟ Ασπροχώματος – Παπαφλέσσας Χώρας  3-1 .- ^

~**  Οι ποινές της Π.Ε. της ΕΠΣΜ
Ποινή δύο αγωνιστικών (και πρόστιμο 20 ευρώ) επέβαλλε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΜ στους ποδοσφαιριστές Βασίλη Γιάνναρη (Χανδριναϊκός) και Βασίλη Κουτσολία (Απόλλων Πεταλιδίου), που αποβλήθηκαν στα ματς Χανδριναϊκού – Αίαντα Καλαμάτας και Νέου Άρι – Απόλλωνα Πεταλιδίου για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας. Ακόμη, ποινή μιας αγωνιστικής (και πρόστιμο 10 ευρώ) επιβλήθηκε στον ποδοσφαιριστή της ΑΕ Αβίας Ηλία Γεωργίκο (είναι με δεύτερη κίτρινη κάρτα). -
 
*** Σούπερ  Λίγκα  , Κυριακή 04/10/2015 :
Η Βέροια «έκλεψε» τη νίκη, «Χ» για ΠΑΣ και Ηρακλή
Καλλονή- Βέροια   0-1 , (0-0) .-  ^
Το  γκόλ :  στο 93ο λεπτό ο Μπαργκάν μάρκαρε τον Μερεμπασβίλι εντός περιοχής, ο Κιοτζένης έδειξε την «άσπρη βούλα» και ο Αμπντούν, έδωσε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην «βασίλισσα του βορρά».
 Διαιτητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)
Κίτρινες : Καλτσάς, Ούκα, Μπαργκάν - Μαραγκός
 ΚΑΛΛΟΝΗ (Θεοδωρίδης): Χογκ, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Ούκα, Κρολ, Καλτσάς, Κεϊτά, Σαμπα (46` Κλαντμπρούσκι), Τσαμπούρης (72` Γιορέντε), Γεωργίου (61` Μπαργκάν), Μανούσος.
ΒΕΡΟΙΑ (Γεωργιάδης): Τζόναθαν Λόπεθ, Νάστος, Μαραγκός, Πουγγουρας, Γιαννούλης, Βεργώνης, Σιόντης (85` Κόλα), Νέτο (57` Μερεμπασβίλι), Μαγέφσκι, Aμπντούν, Ναζλίδης (69` Καϊκούτ).

Βίντεο  από τον αγώνα  :
~* Α Ε ΚΑΛΟΝΗΣ-ΒΕΡΟΙΑ 0-1 γκολ φάσεις     αγων   04/10/2015 : https://youtu.be/6ABMaBJk9jk .-

Η ΑΕΚ λυτρώθηκε από τον Κρισάντους και ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός  στις 20:30
ΑΕΚ-Ατρόμητος  1-0 (0-0) .- ^
Το  γκολ  : (82' Κρισάντους .-
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές, Γοδόι, Ουσέρο, Πίτου Γκαρσία, Ούμπιντες, Ναπολεόνι, Μαρσελίνιο.-
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Ντίντακ, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Βάργκας, Πλατέλλας, Αραβίδης
Η ΑΕΚ έχει (φαρ)Μάκη! Στον πάγκο για την "Ένωση" οι: Βούρας, Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος, Κορδέρο, Σιμόες, Μπουονανότε, Κρισάντους.
Αναπληρωματικοί για τους Περιστεριώτες οι: Μπάρκας, Χριστόφ, Μπρίτο, Λε Ταλέκ, Μπάλλας, Στόιτσεφ, Μπίτολο.
inner Βίντεο από τον αγώνα :
~*ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0  δηλώσεις γκολ 6η αγων  04/10/2015 : https://youtu.be/EKqQwPkJ7Mk .-      ~*ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-0 Το γκολ  6η αγων  04/10/2015 : https://youtu.be/71Ug0WbVwOg .-
 
Γενναίος σαν Ηρακλής! 
ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής  2-2  , (1-1).- ^
Τα  γκολ : Οι Ίλιτς (32΄) και Κοζορώνης (62΄) τα γκολ των γηπεδούχων, οι Βέλλιος (35΄) και Κυριακίδης (65΄) τα γκολ των φιλοξενούμενων.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου
 ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κοζορώνης, Μπέριος - Στάμου, Μπουκουβάλας
 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα (80' Καρανίκας), Μανιάς (84' Φερφελής), Μιχαήλ, Ακόστα (66' Λιλά), Τσουκαλάς, Ίλιτς, Κοζορώνης, Ναδάλες, Τσάβες, Μπέριος.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Στάμου, Ζιαμπάρης, Μακρής, Λάζαρ (87' Ιντζόγλου), Πασάς, Τσιλιανίδης (69' Χαντί), Βέλλιος (74' Λούκινας), Κυριακίδης.
inner
Βίντεο από τον αγώνα :
~*ΠΑΣΓιάνενα- Ηρακλής Α΄ημίχρον  1-1 γκολ  ισοφαρ   6η αγων  04/10/2015 : https://youtu.be/xBcN-xGJwgg .-                                                                                                              ~* ΠΑΣ Γιάννενα-Ηρακλής 2-2  δηλώσεις γκολ    αγων  04/10/2015 : https://youtu.be/0LAQv3io0jo .-

Επίδειξη δύναμης μέσα στην Τούμπα!
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός   0-2 , (0-2) .-
Τα  γκόλ  :Το σκορ διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο με γκολ των Ιντέγε στο 27΄ και Μιλιβόγεβιτς στο 36΄.
ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ 
ΠΑΟΚ (Ι. Τούντορ): Όλσεν, Κόστα, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ροντρίγκες, Κωνσταντινίδης (28’ Κιτσιου) (74’ Ζαϊρο), Τζιόλης, Κάτσε, Πέλκας (46’ Μπερμπάτοφ), Μακ, Αθανασιάδης.
Στον πάγκο: Γλύκος, Γκολάδα, Ντα Σίλβα, Μπερμπάτοφ, Σαμπό, Μαλέζας, Κίτσιου.
Ολυμπιακός (Μ. Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Σεμπά, Φορτούνης (64’ Καμπιάσο), Ντουρμάζ, Ιντέγε (68’ Φινμπόγκασον)
Στον πάγκο: Kαπίνο, Φινμπόγκασον, Ντομίνγκεζ, Αυλωνίτης, Σαλίνο, Ερνάνι, Καμπιάσο.       
inner Βίντεο από αγώνα :
~*ΠΑΟΚ- ΟΣΦΠ 0-2  Α΄ ημίχρ  τα  γκολ  6η αγων  04/10/2015: https://youtu.be/3fSr6t-DaBU .-
Δευτέρα  05/10/2015  :
Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς

***   ΓΙΑ  ΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ :
6η αγωνιστική (3-4-5/10/15)
Σάββατο  03/10/2015 :
Σα  , Παναιτωλικός-Πανιώνιος   1-5 .-
Βίντεο από αγώνα  :
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Α΄ Ημίχρ  0-4 φάσεις γκολ    αγων  03/10/2015 : https://youtu.be/jPYxcO_8FVY .-   
ΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-5    αγωνισ  03/10/2015  δηλώσεις γκολ : https://youtu.be/4gSPp_p1pdI .- 


Σα , Πανθρακικός- Λεβαδειακός   1-3 .-
Βίντεο από αγώνα δηλώσεις φάσεις γκολ  :
 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-3 6η  αγων, 03/10/2015 : https://youtu.be/IlO_8GgmH-w .-


Σα ,  Ξάνθη-Παναθηναϊκός  0-1 .-
Βίντεο  από τον αγώνα  :
ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  0-1 γκόλ δηλώσεις 6η  αγων,  03/10/2015 : https://youtu.be/2uaYE7Y60dA , .-
ΞΑΝΘΗ- ΠΑΟ Α΄ Ημίχρ  0-0    αγων  03/10/2015:
https://youtu.be/xJpypKn-mug .-

***  Στον τελικό του «Gomelsky Cup»   Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ  89-74 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 23-19, 43-39, 67-60, 89-74.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς (13 (3), Χαραλαμπόπουλος 8 (2), Γιάνκοβιτς 12 (3), Φώτσης 5 (1), Ραντούλιτσα 12 (9 ριμπ.), Φελντέιν 14 (2), Διαμαντίδης 8 (2 τρίπ., 7 ασ.), Καλάθης 7 (1), Παπαγιάννης, Κούζμιτς 10 (5 ριμπ.).
ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ (Πασούτιν): Λάνγκφορντ 12, Πονκρασόφ, Παραχούσκι 18 (8 ριμπ.), Κολόμ 13 (1 τρίπ., 9 ασ.), Λικοντέι 8 (1), Μπάνιτς 2, Γκουμπάνοφ 3 (1), Καϊμακόγλου 3, Ουίλιαμς, Μιλάκνις 15 (5/8 τρίπ.).
~ Στον τελικό του «Gomelsky Cup» που διεξάγεται στη Μόσχα προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός.
- Οι «πράσινοι» του Σάσα Τζόρτζεβιτς επικράτησαν 89-74 της Ούνικς Καζάν και την Κυριακή θα αντιμετωπίσουν το νικητή της αναμέτρησης ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λαμποράλ Κούτσα.
Ήττα του ΠΑΟ από την ΤΣΣΚΑ στον τελικό του «Gomelsky cup»
*** ΤΣΣΚΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   81-80 .-^ { Τελικός του «Gomelsky Cup»} στη Μόσχα :
Τα δεκάλεπτα: 15-25, 37-42, 58-56, 81-80 .-

~*  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :
~* ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  01 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-01-2015.html  .-
~*  ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  03  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-03-2015.html .
~ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  07 Σεπτεμβρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-07-2015.html .
~Διαδρομές -εκδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας  μας  4, 5  και  6  Σεπτεμβρίου  2015 : Δευτέρα  07-09-2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/4-5-6-2015.html ,.-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~ ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  08  Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-08-2015.html
~ ~ Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο  26  , 27  και  28  Σεπτεμβρίου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/26-27-28-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι στην ενημέρωση Τρίτη  29  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-29-2015.html .-
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  29  Σεπτεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/29-2015.html .-  
~Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  ο  αγιάζι στην ενημέρωση  Τετάρτη  30 Σεπτεμβρίου  2015 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-30-2015.html .-
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2015  :
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  01  Οκτωβρίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-01-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  02  Οκτωβρίου 2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-02-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  02  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/02-2015.html .-                    ~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  03  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-03-2015.html .-   
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  03  Οκτωβρίου  2015:   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/10/03-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  04  Οκτωβρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-04-2015.html .- 
~                                                                                                                                                                                                             
***  
 ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
 *** 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4564 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 529  / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.317   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   520 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  465. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 .                 
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου