arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ ARFARA NEWS Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 10-Σεπτεμβρίου 2015

  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 10-Σεπτεμβρίου  2015 :
~



  Ι Μ  Παναγίας Αμπελάκι Μεγαλόπολης 10/09/2015: https://youtu.be/o5HSLEZHvBE ,


Ι Μ  Παναγία Μπούρα Μεγαλόπολης στον Ι. Ν.  Αλεξίου 10/09/2015: https://youtu.be/k24HPZR3Br4 ,

Ι Μ  στο Αμπελάκι προσκύνημα Θ Λειτουργία  10/09/2015: https://youtu.be/n9fktUbZoxQ ,




Ι Μ  Παναγία Μπούρα στην Αρκαδία 10/09/2015: https://youtu.be/e-I1lw8Y-yg ,
~ 10 Σεπτεμβρίου
Αποστόλων (Ο΄) Απελλού, Λουκά και Κλήμεντος. Μαρτύρων Ιάς, Μηνοδώρας, Μητροδώρας, Νυμφοδώρας (1) (†305-311), Ευδοκίας και Βαρυψαβά. Οσίου Πέτρου επισκόπου Νικαίας. Αγίας Πουλχερίας της παρθένου.
(1)Οι Άγιες Μηνοδώρα, Μητροδώρα, και Νυμφοδώρα, ήταν αδελφές και από μικρή ηλικία αφοσιώθηκαν στον Κύριο. Οι αρετές τους τις έκαναν αγαπητές στους χριστιανούς. Πήγαν σε μία τοποθεσία όπου ανάβλυζαν τα θερμά νερά των Πυθιών, όπου και ασκήτεψαν στην εγκράτεια. Έλαβαν από το Θεό το χάρισμα να τελούν θαύματα. Θεράπευσαν πολλούς χριστιανούς και για τη δράση τους αυτή συνελήφθηκαν και οι τρεις. Δεν φοβήθηκαν όμως και με θάρρος ομολόγησαν την πίστη τους στο Θεό. Βασανίστηκαν φρικτά, και παρέδωσαν το πνεύμα τους στον Κύριο. Όταν μάλιστα ρίχτηκαν τα λείψανά τους στη φωτιά μία δυνατή βροχή την έσβησε.
10/09 Απολυτίκιο Αγ. Μηνοδώρας, Μητροδώρας και Νυμφοδώρας - 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/cKaepWF5Q-0?list=PL5BA4C9708F834A74 ,


***  Κεραυνοβολήθηκε η περιοχή της Κυπαρισσίας και «πλύθηκε» με 36 τόνους νερού ανά στρέμμα! (φωτογραφίες)         
    
 
 
 
Ένα μη αναμενόμενο καιρικό φαινόμενο σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Κυπαρισσία, η οποία, στην κυριολεξία, κεραυνοβολήθηκε και «πλύθηκε» με 36 τόνους νερού ανά στρέμμα! Οι κεραυνοί ξεπέρασαν τους 400 (σ.σ. τόσες αστραπές καταγράφηκαν μέσα σε δύο ώρες), ενώ μέσα σε μόλις 50 λεπτά έπεσαν 36 χιλιοστά νερού στην πόλη, στην οποία – τοπικά – σημειώθηκε και χαλαζόπτωση! Οι δρόμοι θύμιζαν ορμητικά ποτάμια και «καπάκια» του δικτύου αποχέτευσης στην αποβάθρα (οδός 25ης Μαρτίου) και στο λιμάνι «σηκώθηκαν» βγάζοντας λύματα στους δρόμους. 

***  Ανάσα για τους γονείς, χαρά για βρέφη, νήπια – 7.000 προσλήψεις σε βρεφονηπιακούς

Αποφάσισε την άρση αναστολής προσλήψεων σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς το ΣτΕ-Αυτές αφορούν πάνω από 7.000 συμβασιούχους Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κατ’ εξαίρεση διενέργεια προσλήψεων και ανανέωση συμβάσεων. Το αίτημα υποβλήθηκε από τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη, και αφορά στην πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, οι οποίοι αμείβονται από πιστώσεις προερχόμενες κατά κύριο λόγο από κοινοτικούς πόρους, με μικρή εθνική συμμετοχή. Η αναστολή της πρόσληψής τους θα είχε ως αποτέλεσμα και την αναστολή λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Το ΣτΕ έκανε δεκτή και την άρση της αναστολής πρόσληψης/ανανέωσης των συμβάσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης κοινοτικών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, τα οποία αποσκοπούν στην προστασία ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Πρόκειται για την πρόσληψη ή ανανέωση σύμβασης 7.017 υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Από αυτές τις θέσεις, οι 5.095 αφορούν Δήμους και οι 1.922 νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου των Δήμων. Η απόφαση αφορά, επίσης, την πρόσληψη ή ανανέωση σύμβασης 13 ατόμων σε Δήμους για την ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας. - 

***  Άρχισε η δίκη των τσιγγάνων που κατηγορούνται για διακίνηση ηρωίνης από την Αγία Τριάδα         
     
Αρνούνται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι τους μπερδεύουν 
Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη βρίσκονται από χθες οι έξι τσιγγάνοι, όλοι συγγενείς μεταξύ τους, που τον Ιούνιο του 2014 συνελήφθησαν για διακίνηση ηρωίνης από τον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας στην Καλαμάτα.
Η υπόθεση διακίνησης ηρωίνης από την περιοχή της Αγίας Τριάδας έχει πολλές πτυχές και την τελευταία διετία η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας έχει οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τρεις υποθέσεις, με δεκάδες συλλήψεις, καταφέρνοντας καίριο πλήγμα στο «λευκό θάνατο»
Είχαν προηγηθεί επανειλημμένα ρεπορτάζ του «Θάρρους», ύστερα από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής για τα όσα βίωναν καθημερινά μπροστά στα μάτια τους.
Χθες, στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας κάθισαν ένας 59χρονος, ένας 62χρονος και μια 61χρονη, αδέλφια μεταξύ τους, καθώς και ένας 25χρονος και ένας 33χρονος, αδέλφια και παιδιά του 62χρονου. Επίσης, ο γιος της 61χρονης.
Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση αστυνομικού, ενώ διεκόπη και θα συνεχισθεί σήμερα το πρωί.
Οι συγκεκριμένοι συνελήφθησαν τον Ιούνιο του 2014, όμως οι πέντε πρώτοι αρνούνται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενοι ότι πρόκειται για παρεξήγηση με συγγενείς τους που έχουν τα ίδια ονόματα και συνελήφθησαν ένα χρόνο μετά. Για τον τελευταίο κατηγορούμενο έχει ταυτοποιηθεί αποτύπωμά του σε συσκευασία ηρωίνης.
Οι συλλήψεις
Το θανατηφόρο κουβάρι της διακίνησης ηρωίνης από την Αγία Τριάδα άρχισε να ξετυλίγεται το Μάρτιο του 2014.
Τότε, σε χώρο στάθμευσης πολυκαταστήματος στην οδό Αθηνών, η Δίωξη συνέλαβε άλλο γιο του 62χρονου με 110,2 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ λίγο πιο πέρα, σε ρόλο «τσιλιαδόρου», συνέλαβαν έναν 45χρονο.
Οι πληροφορίες στην Αστυνομία είχαν αρχίσει να πληθαίνουν και διαπίστωναν ότι καθημερινά έφταναν στην περιοχή τοξικομανείς, αλλά και «βαποράκια» από διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας. Οι πληροφορίες, μάλιστα, ανέφεραν ότι «εκεί υπάρχει φτηνή και καλή ηρωίνη», ενώ τους έδιναν και ονόματα των πωλητών.
Έτσι δεν άργησαν τον Ιούνιο του 2014 να έρθουν οι επόμενες συλλήψεις, με τη Δίωξη να βρίσκει μία καλή «καβάτζα» με 850 γραμμάρια ηρωίνης, σε χωμάτινη πλαγιά, 10 μέτρα έξω από τον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας. Τότε συνελήθησαν οι έξι που δικάζονται από χθες.
Η επιχείρηση
Αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών που ξεκίνησε να καταθέτει χθες αναφέρθηκε στο ιστορικό, σημειώνοντας πως η παρουσία τους γινόταν εύκολα αντιληπτή στον καταυλισμό και οι αιφνιδιαστικές έφοδοι δεν έφερναν αποτέλεσμα. Έτσι, βρήκαν σημείο σε απόσταση 100-150 μέτρων από τον καταυλισμό και άρχισαν παρακολούθηση.
Εκεί, όπως σημείωσε, είδε τους πέντε πρώτους κατηγορούμενους, χωριστά, να επισκέπτονται διπλανό από τον καταυλισμό οικόπεδο, να κάνουν κάτι και να φεύγουν. Ήταν κατηγορηματικός ότι διέκρινε πρόσωπα και αναγνώρισε τους πέντε κατηγορούμενους, τους οποίους γνώριζε από ελέγχους που είχαν κάνει στον καταυλισμό.
Την επόμενη ημέρα, με μεγάλη αστυνομική δύναμη, πραγματοποίησαν έρευνα στον καταυλισμό, αλλά και στο οικόπεδο που είχαν δει τους κατηγορούμενους.
Εκεί, σε χωμάτινη πλαγιά, ανακάλυψαν δύο τομές καλυμμένες με πέτρες. Στη μια, βρήκαν μεταλλικό κουτί καφέ, το οποίο περιείχε τρεις ισοβαρείς συσκευασίες με ηρωίνη, η κάθε μία από τις οποίες ήταν βάρους 110 γραμμαρίων, 1 «φιξάκι» με 1,1 γραμμάριο ηρωίνης και 2 ψηφιακές ζυγαριές ακριβείας.
Στη δεύτερη τομή, οι αστυνομικοί βρήκαν ηρωίνη βάρους 540 γραμμαρίων, σε μορφή «πλάκας». Σε αυτό το πακέτο εντοπίσθηκε στη συνέχεια αποτύπωμα του έκτου κατηγορούμενου, του γιου της 61χρονης.
Ο μάρτυρας αστυνομικός δέχθηκε βροχή ερωτήσεων τόσο από την Έδρα όσο και από τον έναν εκ των δύο συνηγόρων υπεράσπισης των τεσσάρων πρώτων κατηγορουμένων, Γιώργο Ράλλη, για το σημείο που παρακολουθούσαν και το κατά πόσο μπορούσε να αναγνωρίσει πρόσωπα.
Η εξέταση του μάρτυρα διεκόπη το μεσημέρι, έπειτα από ένταση που δημιουργήθηκε και θα συνεχισθεί σήμερα το πρωί με την εξέταση και των υπόλοιπων μαρτύρων.
Να σημειωθεί ότι φέτος το Μάρτιο η Δίωξη συνέλαβε στον αυτοκινητόδρομο, στο ύψος των διοδίων, μια 39χρονη, που μετέφερε ένα κιλό ηρωίνης. Ένα μήνα αργότερα, τον Απρίλιο, η Αστυνομία σε πολύ μεγάλη επιχείρηση προχώρησε σε νέες συλλήψεις στον καταυλισμό.
Αυτή τη φορά εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις, που στην ουσία αποτελούνται από δύο οικογένειες τσιγγάνων. Τον Απρίλιο του 2015 συνελήφθησαν για κακουργηματικές πράξεις 14 τσιγγάνοι (8 άνδρες και 6 γυναίκες), από 22 έως 61 ετών, επτά Μεσσήνιοι και άλλοι δύο για πλημμεληματικές πράξεις, από 32 έως 52 ετών. Συνελήφθησαν, δηλαδή, 23 άτομα, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει 123.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Παρουσίαση υποψηφίων του “Ποταμιού” και ομιλία Λυκούδη στην Καλαμάτα 

Συγκέντρωση με ομιλητή τον τέως βουλευτή, Σπύρο Λυκούδη, διοργανώνει το Ποτάμι Μεσσηνίας το προσεχές Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου. Θα προηγηθεί στις 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Rex, παρουσίαση των υποψηφίων για το συνδυασμό με τον οποίο θα συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές στη Μεσσηνία. - 

***  Ξεκινά αύριο η μεγάλη παντριφυλιακή εμποροπανήγυρη στην Κυπαρισσία !         
      
Ξεκινά αύριο, σε πλήρη ανάπτυξη, η καθιερωμένη μεγάλη παντριφυλιακή εμποροπανήγυρη του «Σταυρού» στην Κυπαρισσία. Το πανηγύρι εκτείνεται στους δρόμους γύρω από την εκκλησία «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», η οποία και εορτάζει με λαμπρότητα τη Δευτέρα την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Θα διαρκέσει μία εβδομάδα περίπου και θα έχει μεγάλη ποικιλία εμπορευμάτων, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό από το μεγάλο ενδιαφέρον μικροπωλητών και άλλων επαγγελματιών.
Επίσης, θα λειτουργήσουν υπαίθρια σουβλατζίδικα, για γουρουνοπούλα, σουβλάκι, κρύα μπύρα, κρασί, ενώ για την ψυχαγωγία μικρών και μεγαλύτερων ήδη έχει στηθεί Λούνα – Παρκ με συγκρουόμενα και πολλά παιχνίδια!
Οι εργασίες για το στήσιμο των παραγκών γίνονται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ ιδιωτικό συνεργείο, κατόπιν απευθείας ανάθεσης του δημάρχου Τριφυλίας, θα προβεί σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ώστε να ηλεκτροδοτηθεί το πανηγύρι.
Το απόγευμα της Κυριακής πλήθος πιστών αναμένεται να παρακολουθήσει τον Αρχιερατικό Εσπερινό, ενώ το πρωί της Δευτέρας, μετά τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, θα γίνει λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους που εκτείνεται το πανηγύρι.
Εκτός από τις θρησκευτικές τελετές, χιλιάδες ντόπιοι και επισκέπτες αναμένεται πως θα κάνουν την βόλτα τους, μια «περατζάδα», στο πανηγύρι, όπου θα υπάρχουν κάθε είδους πραμάτειες σε άκρως ελκυστικές τιμές!
Το γεγονός, δε, ότι φέτος η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού πέφτει Δευτέρα, σε συνδυασμό με τις εκλογές που διεξάγονται την ακριβώς επόμενη Κυριακή, αναμένεται να «λειτουργήσει» θετικά για το πανηγύρι! 

*** 16 χρόνια κάθειρξης σε Μολδαβό ως συγκαλλιεργητής της χασισοφυτείας 992 δέντρων στη Βάλτα

Είχε εντοπισθεί το 2012 από ελικόπτερο της Αστυνομίας Ως συνυπεύθυνος της καλλιέργειας των 992 χασισόδεντρων που είχαν εντοπισθεί το Σεπτέμβριο του 2012 σε περιοχή της Βάλτας Γαργαλιάνων, καταδικάσθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας Μολδαβός, αποτύπωμα του οποίου είχε βρεθεί σε σακούλα με λίπασμα εντός της φυτείας. Ο Μολδαβός είχε διαφύγει στο εξωτερικό και είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, αλλά εντοπίσθηκε και συνελήφθη το Μάιο από τις ιταλικές Αρχές. Για τη χασισοφυτεία είχαν κατηγορηθεί και δύο άλλα άτομα από την περιοχή, που έχουν δικασθεί για άλλες μεγάλες υποθέσεις χασίς. Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο είχε «αφήσει εποχή», όταν το 2006 συνελήφθη να έχει μετατρέψει το ταβάνι σε εξωκλήσι στη Βάλτα Γαργαλιάνων σε αποξηραντήριο για 46 κιλά χασίς. Τα συγκεκριμένα δύο άτομα έχουν καταδικασθεί και για συμμετοχή σε συμμορία που διακινούσε ποσότητες χασίς στην περιοχή της Τριφυλίας. Παρά το γεγονός ότι ο Μολδαβός αρνήθηκε κάθε ανάμειξη, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 16 ετών.992 χασισόδεντρα Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών κατέθεσαν χθες πως είχαν πληροφορίες για μεγάλη χασισοφυτεία στη Βάλτα, αλλά δεν μπόρεσαν να την εντοπίσουν από εδάφους. Έτσι, κλήθηκε το ελικόπτερο της Αστυνομίας. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2012 εντόπισαν μεγάλη φυτεία αριστερά της Βάλτας και από το ελικόπτερο είδαν ένα άτομο, το οποίο όμως κατάφερε να διαφύγει, παρά τις επίγειες δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο. Η χασισιφυτεία αποτελούνταν από 992 δέντρα, ύψους 2-4 μέτρων, σε 22 επίπεδα. Οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι στο σημείο που είδαν από το ελικόπτερο το άτομο να διαφεύγει, βρήκαν ένα κομμάτι νάιλον, τμήμα από σακί λιπάσματος, στο οποίο εντοπίσθηκε αποτύπωμα που τότε δεν ταυτοποιήθηκε. Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών προχώρησε σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου στη συγκεκριμένη περιοχή και η έρευνα κατέληξε σε συγκεκριμένους αριθμούς. Κάποιους από αυτούς βρήκαν ότι τους κατείχε ο κατηγορούμενος Μολδαβός. Μάλιστα, κατέθεσαν ότι έχει καταγραφεί συνομιλία με τον Μολδαβό, στην οποία το ένα από τα δύο άτομα που είχαν κατηγορηθεί για τη φυτεία τού λέει να μην επιστρέψει στην Ελλάδα, διότι υπάρχει πρόβλημα «με το σακί και το χέρι», εννοώντας το αποτύπωμα, και ότι του στέλνει χρήματα. Επίσης, κατέθεσαν ότι τέσσερις ημέρες μετά την ανακάλυψη της χασισοφυτείας ο Μολδαβός έφυγε από τη χώρα από το λιμάνι της Πάτρας. Στη συνέχεια ταυτοποιήθηκε ότι το αποτύπωμα ανήκε στο συγκεκριμένο.Αρνήθηκε Στην απολογία του ο Μολδαβός αρνήθηκε τη συμμετοχή του, λέγοντας ότι έμενε χρόνια στους Γαργαλιάνους και εργάσθηκε σε κτήματα, αλλά και σε κατάστημα με γεωργικά φάρμακα, και όταν ξεφόρτωνε λιπάσματα δε φορούσε γάντια. Για τα λεφτά που του έστειλαν, είπε ότι του τα χρωστούσαν από δουλειές που είχε κάνει στα κτήματά τους. Για τη, δε, παρότρυνση να μην έρθει στην Ελλάδα, εξήγησε ότι παλαιότερα συγκατοικούσε με έναν ομοεθνή του, ο οποίος ήταν κλέφτης και επειδή τον είχαν πιάσει, του έλεγαν να μην έρθει για να μην τον μπλέξουν κι αυτόν. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν πιστευτοί από το δικαστήριο. Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της είπε πως τα στοιχεία δείχνουν πως ο Μολδαβός είναι ένας από τους τρεις καλλιεργητές της μεγάλης χασισοφυτείας και ζήτησε την καταδίκη του.της Βίκυς Βετουλάκη - 

*** Χαμός στη Βουλή: Πέταξαν έξω από το κτίριο τους συμβασιούχους

Αποφασισμένοι να προσέλθουν αύριο κανονικά στους χώρους εργασίας τους, δηλώνουν οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι του Καναλιού της Βουλής, παρά την εντολή που έχει δοθεί από τον γενικό γραμματέα του Κοινοβουλίου Γιώργο Θαλάσση να τους απαγορευθεί η είσοδος στα κτίρια της οδού Αμαλίας, όπου στεγάζονται τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού. Έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ της συντονίστριας του Καναλιού της Βουλής Κατερίνας Κατωτάκη και των συμβασιούχων δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού. Όπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής, οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι, προσερχόμενοι το πρωί στον χώρο εργασίας τους στο Κανάλι της Βουλής, διαπίστωσαν ότι είχαν αφαιρεθεί από τις πόρτες των γραφείων τους, οι ταμπέλες με τα ονόματα τους. Σημειώνεται ότι πριν το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής, η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής ομόφωνα είχε αποφασίσει να εξετάσει και να λύσει το πρόβλημα που εδώ και μήνες βρισκόταν σε εκκρεμότητα με τη μη ανανέωση των συμβάσεων των δημοσιογράφων, οι οποίοι ωστόσο συνέχιζαν να προσέρχονται και να εργάζονται μέχρι χθες στο Κανάλι. Όπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων, νωρίτερα η κ. Κατωτάκη είχε παράλληλα ζητήσει από μία παραγωγό του Καναλιού να τους αποκλείσει από την ηλεκτρονική πρόσβαση στο σύστημα ειδήσεων του ΚτΒ, κάτι όμως που τελικά δεν έγινε καθώς μόνο από την διαχειρίστρια του συστήματος μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Η ενέργειες αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των δημοσιογράφων που διαμαρτυρήθηκαν έντονα στην κ. Κατωτάκη, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, αντέτεινε ότι αφού έχουν λήξει οι συμβάσεις τους, δεν είναι πλέον εργαζόμενοι στο Κανάλι της Βουλής. Οι δημοσιογράφοι επικαλέστηκαν την ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Κανονισμού πριν διαλυθεί η Βουλή, τονίζοντας ότι προέβλεπε την παραμονή όλων των συμβασιούχων στις εργασίες τους μέχρι να αξιολογηθούν οι φάκελοι τους, και σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση είναι ένα ανοικτό θέμα που θα αντιμετωπιστεί από τη νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου. Η κ. Κατωτάκη τους δήλωσε ακόμα ότι έχει προφορική εντολή από τον γενικό γραμματέα της Βουλής Γιώργο Θαλάσση, από αύριο να μην επιτρέψει την είσοδο στα γραφεία του Καναλιού, σε κανέναν ανασφάλιστο εργαζόμενο. Προς στιγμή τα πνεύματα οξύνθηκαν, ενώ τόσο η κ. Κατωτάκη όσο και οι δημοσιογράφοι από την πλευρά τους, φώναξαν τον φρούραρχο της Βουλής, ο οποίος τους γνωστοποίησε ότι και ο ίδιος προσωπικά έχει πάρει την ίδια προφορική εντολή από τον γενικό γραμματέα της Βουλής. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι, που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, με το επιχείρημα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στη Βουλή. ζήτησαν να τους δοθούν εγγράφως όλες αυτές οι αποφάσεις και οι εντολές, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - 

***   Πρόβες για την «Τρελή του Σαγιώ» από το Συν1-Μιχάλης Τούμπουρος         
     
  Πρόβες για τη θεατρική περίοδο 2015-2016 έχει ξεκινήσει το θεατρικό σχήμα Συν1-Μιχάλης Τούμπουρος με το έργο του Ζαν Ζιροντού «Η τρελή του Σαγιώ».
Ο Ζιροντού θεωρείται από τους σπουδαιότερους Γάλλους δραματουργούς του Μεσοπολέμου. Το εν λόγω έργο του διακρίνεται για την κομψότητα του ύφους και την ποιητική φαντασία. Επίκαιρο, παρουσιάζει την άπληστη διάθεση και πρόθεση των ανθρώπων για πλουτισμό μέσω της εκμετάλλευσης του φυσικού περιβάλλοντος από τους κερδοσκόπους, κομπιναδόρους, μεσίτες και χρηματέμπορους, οι οποίοι ως αδηφάγα τρωκτικά αφήνουν στο πέρασμά τους την καταστροφή και την ερήμωση.
Η τρελή του Σαγιώ, η Ωρελί, γραφική παρουσία στους δρόμους του Παρισιού, οργανώνει σε ενιαίο μέτωπο όλους τους φτωχούς της συνοικίας της, τους ρακοσυλλέκτες, τους βοθροκαθαριστές, τις ανθοπώλες, τους πλανόδιους τραγουδιστές, τους σαλτιμπάγκους, τους λαντζιέρηδες και τους σερβιτόρους και με τη βοήθειά τους καταφέρνει να ρίξει στους υπονόμους του Παρισιού ολόκληρο το συρφετό των συμφεροντολόγων και να απαλλάξει μια για πάντα την ανθρωπότητα από την παρουσία τους.
Το έργο καταγγέλλει τη δολοφονία της ομορφιάς και της αλήθειας από ένα μηχανικό πολιτισμό που εξουδετερώνει ζωτικές πηγές της ανθρώπινης ζωής, όπως είναι το χιούμορ, η αγάπη, το συναίσθημα, η ποίηση της φύσης και η αυθόρμητη απλότητα.
Η «Τρελή του Σαγιώ» αναλαμβάνει στο όνομα της ποιητικής παραφροσύνης, την ευθύνη της «λογικής» λύσης για τη δολοφονία της ανθρώπινης ποίησης από τη μηχανική και τεχνοκρατική βαρβαρότητα.
Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί το Νοέμβριο στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης
Μουσική: Γεώργιος Κουρουπός
Βοηθοί σκηνοθέτη: Όλγα Θεοδώρου, Μιμίκα Τάσση
Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Γεωργία Γαρδελίνου, Ηλίας Γιαννόπουλος, Δήμητρα Διακουμέα, Κώστας Δούσης, Πάνος Ηλιόπουλος, Χαρά Καραμπάτου, Λευτέρης Καρμοίρης, Τάκης Κρόμπας, Δημήτρης Καούρης, Σέφη Κούβελα, Νίκος Κυριακουλάκος, Έφη Λεάκου, Αλεξάνδρα Λυμπεροπούλου, Χρύσα Μαργαριτίδη, Ρούλα Μέντη, Μαρία Μπαλάσκα, Μαρία Τσιφή, Έφη Μπετιχαβά, Λεωνίδας Παχτίτης, Μαγδαληνή Πλεμμένου, Λευτέρης Πουλέτης, Σοφία Μποτσέα, Ειρήνη Σκανδάλη, Ελένη Σταυροπούλου, Μιμίκα Τάσση, Ηλίας Τεντζογλίδης, Μαρία Τζιφή, Χρήστος Τσουμελέας, Γεωργία Τσώνη, Βαγγέλης Χαχής. 

***   Ενημέρωση για επιμόρφωση άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας         
      
Η ΕΤ.Α.Π. Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθμό 10520/213/16-03-2015 απόφαση «Επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας σε επιχειρήσεις Β’ και Γ’ κατηγορίας – Προγράμματα 2015» (ΦΕΚ 453/Β/24-03-2015), οι επιχειρήσεις που είχαν ενταχθεί στο ΕΡΓΑΝΗ πριν από την ημερομηνία έκδοσης της παραπάνω απόφασης υποχρεούνται να έχουν ολοκληρώσει την επιμόρφωση μέχρι 30 Οκτωβρίου 2015.
Για περισσότερες πληροφορίες, τηλ. 27210-24174.  
 
***  Δράση κοινωνικής αλληλεγγύης με διανομή ροδάκινων σε Τριφυλία και Δήμο Μεσσήνης         
     
Δράση κοινωνικής αλληλεγγύης με δωρεάν διανομή ροδάκινων θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Τριφυλίας αύριο Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, από τις 11.00 το πρωί έως τις  5.00 το απόγευμα.
Οι δε χώροι διάθεσης έχουν ως εξής: Στο Κοπανάκι στο Δημαρχείο. Στο Καλό Νερό στο ΚΕΠ. Στην Κυπαρισσία στο Εργατικό Κέντρο. Στα Φιλιατρά στον Αγροτικό Συνεταιρισμό. Στους Γαργαλιάνους στον Αγροτικό Συνεταιρισμό.
Όπως, δε, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση: «Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και της ΚΥΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 3320/89565 των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).
Ωφελούμενοι της διανομής είναι οι δικαιούχοι της κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους φωτοτυπία της κάρτας σίτισης και με την επίδειξη της κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης και της ταυτότητάς τους θα παραλαμβάνουν την ανάλογη ποσότητα ροδάκινων.
Παρακαλούμε για την άμεση προσέλευση των δικαιούχων, λόγω του ότι τα ροδάκινα αποτελούν ευπαθή προϊόντα».
  Δήμος Μεσσήνης
Αντίστοιχη διανομή θα γίνει και στο Δήμο Μεσσήνης, επίσης αύριο, από τις 10.00 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι. Για τους πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Μεσσήνης θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Μεσσήνης (οδός Παύλου Πτωχού), στο ισόγειο, Γραφείο Πρόνοιας.
Για τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες διανομή θα γίνει από τις 12.00 έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι ως εξής: Για τη Δ.Ε. Αιπείας στα γραφεία της στον Άγιο Ανδρέα. Για τη Δ.Ε. Αριστομένη στα γραφεία της στον Αριστομένη. Για τη Δ.Ε. Ανδρούσας στα γραφεία της στην Ανδρούσα. Για τη Δ.Ε. Βουφράδων στα γραφεία της στο Χατζή. Για τη Δ.Ε. Ιθώμης στα γραφεία της στη Βαλύρα. Για τη Δ.Ε. Πεταλιδίου στα γραφεία της στο Πεταλίδι. Για τη Δ.Ε. Τρικόρφου στα γραφεία της στο Τρίκορφο.

***   Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 11/9/2015 προβλέπεται σχεδόν αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες αραιές νεφώσεις τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες.Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-85%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β, με ένταση 2-3 μποφόρ. Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 7.3 (Υψηλός). Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr  και το http://kalamata.meteoclub.gr/   - 

***   Προ... εκλογικά 10 ημέρες πριν τις εκλογές

Ποιος πληρώνει; Ποσό 1.766.000 ευρώ, ως εκλογική χρηματοδότηση, κατανέμεται στα κόμματα που είχαν εκλέξει βουλευτές στις τελευταίες εθνικές εκλογές και 353.000 ευρώ στα κόμματα με συμμετοχή στην Ευρωβουλή. Κι αυτό είναι μόνο ένα μέρος απ’ όσα θα μας στοιχίσουν αυτές οι εκλογές. Όπως φαίνεται, κανένα κόμμα δε θα πετύχει την αυτοδυναμία, επομένως θα οδηγηθούν σε συνεργασίες. Αυτή η συνεργασία θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί χωρίς να πάμε σε εκλογές; Ξέρετε, σκέφθηκα, πόσες ιδέες θα είχα για μια επιχείρηση, αν δε χρειαζόταν να επωμισθώ το κόστος, αλλά κάποιοι άλλοι θα το πλήρωναν; Καλό θα είναι αυτή την ιερή λέξη «Δημοκρατία» να μην την ξεχειλώνουμε.Ο Αρκάς… O Αρκάς ξαναχτύπησε. Ποιον, άραγε, εννοεί;Έξοχη ιδέα… Προ ημερών, σε μια φιλική κουβέντα με τον Τάκη Αναστόπουλο, υποψήφιο βουλευτή Μεσσηνίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), σχολιάσαμε ότι αυτή η υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι αποτελεσματική, γιατί πραγματικά εργάζεται. Είναι αποτελεσματική, γιατί έχει πρόσωπα ικανά, που γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Μου θύμισε ότι στη Γερμανία, μετά τις εκλογές, τους πήρε τρεις μήνες για να καταλήξουν σε συνεργασίες. Αν κι εδώ στην Ελλάδα πάρει χρόνο για τις αποφάσεις συνεργασίας, ας συνεχίσει αυτή η υπηρεσιακή κυβέρνηση να εργάζεται με ζήλο, όπως μέχρι τώρα, κατέληξε. Έξοχη ιδέα…Πλούτισαν… Τα νησιά πλούτισαν από τους πρόσφυγες υποστήριξε, μεταξύ άλλων, η πρώην αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, σε τηλεοπτικές της δηλώσεις. Και δεν είναι η μόνη… «ιστορική» ατάκα της. Γι’ αυτό τα νησιά κήρυξαν τον πόλεμο το ένα στο άλλο για το ποιο θα τους πρωτομαζέψει; Γι’ αυτό διώχνουν τα πλοία που φθάνουν για να τους μεταφέρουν στον Πειραιά; Μάλλον κακοί επιχειρηματίες είναι αυτοί οι νησιώτες…Επιτέλους… Είναι γεγονός ότι ο κ. Δραγασάκης δεν είναι από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που καθημερινά πετούν «κορώνες» και όταν κάνει δηλώσεις, είναι σοβαρές. Μιλώντας στο ΒΗΜΑFM για τις μετεκλογικές συνεργασίες, σημείωσε: «…και η δική μου απάντηση είναι ότι χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση με μια ευρεία, ισχυρή κι όσο γίνεται πιο συμπαγή πλειοψηφία. Διότι έχουμε να υλοποιήσουμε μια συμφωνία, που ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθεί έχει πολύ μεγάλη σημασία». Επιτέλους, άκουσα και κάτι σωστό πέραν του… Καμμένος και ξερό ψωμί…Debate… Μεγάλη παραχώρηση των κομματικών επιτροπών που προετοίμαζαν το debate των αρχηγών να δεχθούν ο ένας αρχηγός να κάνει μια ερώτηση σε άλλον, δε δέχθηκαν όμως να παρεμβαίνουν, όπως γίνεται στην Αμερική. Φοβήθηκαν τη χάβρα ή δεν έχουν εμπιστοσύνη στους αρχηγούς τους;Χαλαρώστε… Κι αν κατόρθωσαν να τεντώσουν τα νεύρα σας, πέντε τρόποι για να χαλαρώσετε: 1. Περπάτημα (έστω και μια μικρή βόλτα) 2. Επικοινωνία με αγαπημένα σας πρόσωπα 3. Χαμογελάστε 4. Μεγάλες και βαθιές αναπνοές με κλειστά μάτια 5. Το άρωμα λεβάντας είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικό. Δυστυχώς, ως εδώ μπορώ να βοηθήσω… Α.Α. - 

***  Εκλογικά... 11 ημέρες πριν τις εκλογές

Κλίμα αισιοδοξίας @ Σε αντίθεση με το κλίμα που υπήρχε μέχρι πρότινος, χθες στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία διακρίναμε στη θέση της… μελαγχολίας την αισιοδοξία, την προσδοκία ότι οι πολίτες θα εμπιστευτούν το κόμμα τους, τη διάθεση να δώσουν τον αγώνα που απαιτείται ώστε το αποτέλεσμα στις 20 Σεπτεμβρίου να δώσει και πάλι μια κυβέρνηση με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευχάριστη έκπληξη @ Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» μπορεί να έχουν πάρει δημοσκοπικά τα… κάτω τους, αλλά χθες όλες οι εφημερίδες συμφωνούσαν ότι αποτέλεσε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη να τοποθετήσουν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μια νεαρή κοπέλα, με ρίζες από την Καλαμάτα, τη Χριστίνα Τρεμόντι. Πάντως, ανεξάρτητα το τι θα κάνουν σε δέκα περίπου ημέρες, το συγκεκριμένο πρόσωπο αξίζει να αγκαλιαστεί από την Πολιτεία και να συνδράμει την προσπάθειά της… Ντε και καλά… @ Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ντέρμπι, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. να κινούνται στα ίδια ποσοστά και τα μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, σε «αρμονία» με τις επίσημες δηλώσεις από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνουν καθημερινά το σενάριο μιας κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας. Στα χθεσινά πρωτοσέλιδα, μάλιστα, επανέρχονται και οι «Ευρωπαίοι αξιωματούχοι», οι οποίοι, σύμφωνα με «Τα Νέα», φέρονται να στέλνουν και «μήνυμα από Βρυξέλλες»: «Λύση για το χρέος μόνο με μεγάλο συνασπισμό». Αστικός… βόθρος @ Tο «αυτοφωράκιας» δεν ήταν γαλάζια μαγκιά, αλλά «νομική αργκό». Το «ψευτράκος» δεν ήταν ύβρις, αλλά το είπε «αστειευόμενος» - μια κουβέντα παραπάνω μπορεί να ήταν στην τελική, κι εάν ενοχλεί, «την παίρνει πίσω». Κι εάν τύχει και βγει και πρώτο κόμμα η Ν.Δ., ψωμί κι αλάτι, βρε αδερφέ, θα καλέσει και τον Τσίπρα – τον «ψευτράκο»– να κάνουν μαζί κυβέρνηση, γιατί μόνο εκείνος – ο «απατεωνίσκος» - «γνωρίζει συνολικά το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης». Και γιατί, πάνω απ’ όλα, ο Βαγγέλης δεν είναι δήθεν, αυτός είναι και σ’ όποιον αρέσει… Εν ολίγοις, ο Βαγγέλης (Μεϊμαράκης) παρέδωσε προχθές το βράδυ, στη συνέντευξή του στο Star, νέα μαθήματα πολιτικού savoir vivre και, μαζί, έθεσε το νέο πλαίσιο του γαλάζιου πολιτικού πολιτισμού. «Εγώ δεν είμαι δήθεν», είπε, «αυτός είμαι, αν θέλετε και σας κάνω, έχει καλώς, αν όχι, και πάλι φίλοι είμαστε». Και για του λόγου το αληθές, έσπευσε να προσθέσει ότι όταν είπε πως ο Τσίπρας ψάχνει «αυτοφωράκια», απλά χρησιμοποίησε… νομική αργκό και πως το «ψευτράκος» επίσης το είπε αστειευόμενος, «κι εάν ενοχλεί, το παίρνω πίσω». Παλαιότερα, σε εποχές Κενταύρων και Ρέηντζερς, η ίδια πρακτική μπορεί και να λεγόταν κουτσαβακισμός και ο γαλάζιος τσαμπουκάς δεν είχε προλάβει να τιμηθεί με… πτυχίο από το London School of Economics. Επίσης, επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό εξαπέλυσε για άλλη μία φορά ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στον Βήμα FM, χαρακτήρισε τον Τσίπρα «τσαχπινοκωλαράκια». Μνησικακία @ Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό να κατηγορείται μια κυβέρνηση, γιατί δε διόρθωσε μέσα σε επτά μήνες όσα κακά έχουν προκαλέσει Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ σε σαράντα χρόνια. Έχουν την άποψη οι κατήγοροι ότι θα μπορούσε μια μονοθεματική κυβέρνηση (ασχολήθηκε αναγκαστικά κυρίως με τις διαπραγματεύσεις), η οποία κινήθηκε μέσα σ’ ένα κατάφωρα εχθρικό περιβάλλον, με τους μνημονιακούς μηχανισμούς ανεξέλεγκτους και με πρόσωπα που έπαιρναν εντολές από το εξωτερικό σε θέσεις- κλειδιά στο κράτος, στους θεσμούς και στις τράπεζες, να θεραπεύσει τις πληγές-κακοφορμισμένες από καιρό-που έχουν προκαλέσει στο σώμα της κοινωνίας, της δημόσιας διοίκησης και του πολιτικού συστήματος οι εκπρόσωποι του φαυλεπίφαυλου συναινετικού δικομματισμού; Οι αριστοτέχνες της μνησικακίας δεν έχουν χωνέψει την ήττα τους στις εκλογές στις 25 Γενάρη του 2015. Αντί να προχωρήσουν σε μια ουσιαστική και αυτοκριτική ανάλυση για τα πεπραγμένα τους, υποδύονται για ακόμη μια φορά τους τιμητές και εμφανίζονται ως σωτήρες. Αυτό που θέλουν είναι να πάρουν τη ρεβάνς, να περιθωριοποιήσουν την Αριστερά και να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν, για να ολοκληρώσουν το θεάρεστο έργο τους. Θέλει κόπο και χρόνο… @ Η Αριστερά στην εξουσία έμαθε πώς η ουτοπική σκέψη μεταπίπτει σε ψέμα. Δε δέχτηκαν όλοι αυτό το δίδαγμα, όμως. Και το δυστύχημα είναι πως όσοι δεν το δέχτηκαν, αντί να εκφράσουν τη διαφωνία τους στο κόμμα, το εγκατέλειψαν και το ανάγκασαν να μπει στη διαδικασία του απολογισμού πολύ νωρίς. Μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να φέρει μια αλλαγή παραδείγματος στο πώς ασκείται η εξουσία στο νεοελληνικό κράτος. Αλλά αυτό απαιτεί να διαρκέσει αρκετά. Στο σύντομο αυτό διάστημα πρόλαβε, ωστόσο, να δώσει ένα μάθημα έντιμης αναγνώρισης της πραγματικότητας: Ποια άλλη κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι δεν πέτυχε το στόχο της; Τ’ αυτιά μας ανοιχτά… @Ας τους ακούσουμε τους Σύρους. Τους πρόσφυγες όλους. Έστω και την εκ τάφου φωνή τους, όπου κι αν πεθαίνουν – στη θάλασσα, στα φορτηγά της ασφυξίας, στα συρματοπλέγματα… «Για αυτό το αύριο που δε θα έρθει ποτέ…» @ Χωρίσαμε τη μέρα σε πτώματα στιγμών, σε σκοτωμένες ώρες που τις θάβουμε μέσα μας, μέσα στις σπηλιές του είναι μας, στις σπηλιές όπου γεννιέται η ελευθερία της επιθυμίας, και τις μπαζώνουμε με όλων των ειδών τα σκατά και τα σκουπίδια που μας πασάρουν σαν “αξίες”, σαν “ανάγκες”, σαν “ηθική”, σαν “πολιτισμό”. Κάναμε το σώμα μας ένα απέραντο νεκροταφείο δολοφονημένων επιθυμιών και προσδοκιών, αφήνουμε τα πιο σημαντικά τα πιο ουσιαστικά πράγματα, όπως να παίξουμε και να κουβεντιάσουμε με τα παιδιά και τα ζώα, με τα λουλούδια και τα δέντρα, να παίξουμε και να χαρούμε μεταξύ μας, να κάνουμε έρωτα, ν’ απολαύσουμε τη φύση, τις ομορφιές του ανθρώπινου χεριού και του πνεύματος, να κατέβουμε τρυφερά μέσα μας, να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και το διπλανό μας... Όλα, όλα, Σαλονικιέ, τ’ αφήνουμε γι’ αυτό το αύριο που δε θα έρθει ποτέ... (Χρόνης Μίσσιος, Χαμογέλα, Ρε, τι σου Ζητάνε) Α.Π. - 

***  2.780.000 τηλεθεατές παρακολούθησαν το ντιμπέιτ κατά μέσο όρο

15:31 4.996.000 το είδαν έστω και για ένα λεπτό Ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης σημείωσε το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Περίπου 2.788.000 τηλεθεατές παρακολούθησαν την τηλεμαχία των το βράδυ της Τρίτης. Ο αριθμός αυτός αφορά αθροιστικά σε όλα τα κανάλια που μετέδιδαν το ντιμπέιτ, δηλαδή ΕΤ1, ΕΤ3, Mega, ANT1, Alpha, Star, Sky, E και Μακεδονία ΤV. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 27,4% του συνολικού πληθυσμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της AGB-Nielsen ο αριθμός των τηλεθεατών που παρακολοήθησαν την τηλεμαχία έστω και για ένα λεπτό ανέρχεται σε 4.996.000, αριθμός που αντιστοιχεί στο 49,3% του συνολικού πληθυσμού. Όμως έντονο ήταν το ενδιαφέρον για την τηλεμαχία και στα κοινωνικά δίκτυα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΤ άνευ προηγουμένου είναι τα διαδραστικά δεδομένα του debate, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ αναφορών στο σύνολο της μπλογκόσφαιρας και ιδιαιτέρως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς περισσότερες από 125.000 αναφορές καταγράφηκαν από τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης ως τη 1:30 το πρωί, μετά την ολοκλήρωση του debate. Το 90% των αναφορών αφορούσε το επίσημο hashtag της ΕΡΤ, #ERTdebate2015. 106.000 χρήστες παρακολουθούσαν το twitter της ΕΡΤ (@ertsocial), ενώ περισσότεροι από 132.000 άνθρωποι χρησιμοποίησαν της σελίδα facebook της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια του debate, καθώς σε αμφότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκε πρωτογενές περιεχόμενο εικόνας και video. tovima.gr - 

***  Ο Μανώλης Γλέζος επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΛΑΕ         
     
Ο Μανώλης Γλέζος, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, Τετάρτη, το απόγευμα. Ακολουθούν ο σκιτσογράφος Στάθης και η δημοσιογράφος Αγλαία Κυρίτση. Στην τελευταία τιμητική θέση η πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Μαρία Νεγροπόντη-Δελιβάνη.
Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας:
1. ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ
2. ΣΤΑΘΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, Σκιτσογράφος –δημοσιογράφος
3. ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗ, δημοσιογράφος
4. ΕΛΕΝΗ ΠΟΡΤΑΛΙΟΥ, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ
5. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΩΡΑΚΗΣ, άνεργος, απόφοιτος Παντείου
6. ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΟΥΝΗΣ, αρχιτέκτων
7. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΤΑΣ, γιατρός
8. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΠΑΝΟΥΔΗ, χημικός
9. ΣΙΣΣΥ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών
10. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ, υπάλληλος Υποθηκοφυλακείου, συνδικαλιστής Εργατικού Κέντρου Αθήνας
11. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΚΑΡΩΝΑΣ, δικηγόρος
12. ΜΑΡΙΑ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ-ΔΕΛΙΒΑΝΗ, οικονομολόγος, καθηγήτρια και πρώην πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας    Newsroom ΔΟΛ

***    Τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την Ελλάδα         
      
Η Νέα Δημοκρατία έκανε γνωστά τα ψηφοδέλτιά της για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
1. ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
2. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3. ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΙΚΗ
4. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
5. ΧΗΝΟΦΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
6. ΚΑΡΙΠΟΓΛΟΥ ΑΝΤΥΠΑΣ
7. ΧΟΛΕΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
8. ΓΟΥΣΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
9. ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
10. ΜΑΝΟΥΣΑΚΑ – ΤΣΙΡΙΝΤΑΝΗ ΠΑΓΩΝΑ
11. ΠΕΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
12. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ)
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ :  Α΄ΑΘΗΝΩΝ
1.
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΌΛΓΑ
2.
ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
3.
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ)
4.
ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
5.
ΠΙΠΙΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
6.
ΠΛΕΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
7.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
8.
ΜΩΡΑΙΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
9.
ΑΞΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΦΟΙΒΟΣ
10.
ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΩΛΗΣ)
11.
ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
12.
ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
13.
ΚΟΛΛΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ)
14.
ΠΑΠΑΔΡΙΑΝΟΥ ΑΔΡΙΑΝΗ (ΝΟΥΛΗ)
15.ΙΑΤΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
16.
ΣΤΑΜΕΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
17.
ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ)
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ :  Β΄ΑΘΗΝΩΝ
1.
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
2.
ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3.
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
4.
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ
5.
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΚΩΣΤΗΣ)
6.
ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
7.
ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8.
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΆΝΝΑ
9.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ
10.
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΆΝΝΑ-ΜΙΣΕΛ
11.
ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
12.
ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ-ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
13.
ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
14.
ΡΑΠΤΗ ΖΩΗ
15.
ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
16.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ)
17.
ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΤΑΝΙΑ)
18.
ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
19.
ΠΑΛΛΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ)
20.
ΚΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
21.
ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ ΠΟΛΥΤΙΜΗ (ΠΟΛΥ)
22.
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ
23.
ΒΕΡΟΥΤΗΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ (ΆΓΗΣ)
24.
ΜΑΡΚΟΥΙΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΙΑΒΕΡΗΣ)
25.
ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΟΡΙΝΑ)
26.
ΓΕΛΑΔΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΑ
27.
ΨΥΧΟΥΛΑ-ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΒΑΡΑ
28.
ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΑΓΑΠΟΥΛΑ (ΑΓΑΠΗ)
29. ΚΑΦΕΤΖΗ-ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ                                 ΜΑΡΙΑΝΘΗ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ
30.
ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΝΕΛΛΗ)
31.
ΗΣΑΪΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
32.
ΚΑΡAΪΝΔΡΟΥ ΘΑΛΕΙΑ
33.
ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΣΩ)
34.
ΠΑΝΤΑΖΗ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ)
35.
ΧΙΟΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
36.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
37.
ΜΠΑΣΤΕΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑ (ΜΠΕΤΥ)
38.
ΡΗΝΑΚΗ-ΑΝΤΩΝΑΚΗ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΙΤΗ)
39.
ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (MΠΑΜΠΗΣ)
40.
ΒΛΑΧΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ (ΝΙΝΑ)
41.
ΒΡΥΝΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
42.
ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΙΩΑΝΝΑ
43.
ΚΟΥΔΟΥΝΗΣ ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ
44.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
45.
ΠΑΣΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
46.
ΣΑΛΤΙΕΛ ΑΛΦΡΕΝΤΟ
47.
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ)
48.
ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
1.
ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ
2.
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3.
ΜΠΟΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
4.
ΠΑΙΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
5.
ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6.
ΑΝΔΡΙΚΟΥΛΑ ΣΟΦΙΑ
7.
ΦΩΚΑ ΜΑΡΙΑ
8.
ΚΑΤΣΙΩΠΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
9.
ΛΙΤΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΑΡΓΟΛΙΔΑ
1.
ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2.
ΣΙΔΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
3.
ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
4.
ΔΗΜΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
5.
ΤΑΝΤΑΡΟΥ - ΚΡΙΓΓΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑ (ΣΟΝΙΑ)
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΑΡΚΑΔΙΑ
1.
ΒΛΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
2.
ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
3.
ΤΑΤΟΥΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ)
4.
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
5.
ΚΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΆΡΤΑ
1.
ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2.
ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3.
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
4.
ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΥΗ)
5.
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
1.
ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ)
2.
ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
3.
ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4.
ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
5.
ΚΑΝΤΕΡΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
6.
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
7.
ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
8.
ΔΕΔΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
9.
ΚΩΤΣΗΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
10.
ΚΑΡΔΑΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΩΓΩ)
11.
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΟΥΚΙΑ
12.
ΚΑΒΕΤΣΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ   (ΚΑΤΕΡΙΝΑ)
13.
ΚΟΠΑΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
14.
ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
15.
ΚΟΣΜΙΔΗ ΕΥΡΩΠΗ
16.
ΛΙΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
17.
ΡΑΠΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
18.
ΤΖΙΛΑΒΗ -ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΕΙΡΗΝΗ (ΡΕΝΑΤΑ)
19.
ΤΣΩΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΑΧΑΪΑ
1.
ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
2.
ΤΣΙΓΚΡΗΣ ΆΓΓΕΛΟΣ
3.
ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
4.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
5.
ΓΙΑΝΝΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑ (ΕΦΗ)
6.
ΚΟΝΙΔΑΡΗ-ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ   (ΈΛΕΝΑ)
7.
ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
8.
ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
9.
ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ
10.
ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΘΗΝΑ
11.
ΝΤΖΕΛΒΕ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΝΑ)
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΒΟΙΩΤΙΑ
1.
ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

2.
ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
3.
ΘΕΟΔΩΡΟΥ-ΜΑΓΟΥΛΑ ΛΟΥΚΙΑ
4.
ΜΑΧΑΙΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΚΙΚΗ)
5.
ΑΓΑΤΣΑ ΑΡΙΑΔΝΗ (ΆΡΙΑ)
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΓΡΕΒΕΝΑ
1.
ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ
2.
ΧΑΤΖΗΖΗΣΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
3.
ΚΑΡΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ                          
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΔΡΑΜΑ
1.
ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2.
ΜΠΛΟΥΧΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3.
ΚΟΝΤΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
4.
ΜΩΥΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
5.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
1.
ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ)

2.
ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ
3.
ΠΑΠΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
4.
ΙΑΤΡΙΔΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ)
5.
ΔΡΑΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
6.
ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ ΆΓΓΕΛΟΣ
7.
ΜΑΝΟΥΣΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ (ΝΙΝΕΤΤΑ)
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΈΒΡΟΣ
1.
ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
2.
ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
3.
ΔΕΡΜΕNΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
4.
ΡΟΥΦΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
5.
ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
6.
ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΕΥΒΟΙΑ
1.
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ)
2.
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3.
ΒΟΣΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4.
ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
5.
ΓΚΟΓΚΟΥ-ΛΙΑΛΙΑΡΗ ΙΩΑΝΝΑ  (ΤΖΟΒΑΝΝΑ)
6.
ΛΑΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΣΙΣΣΥ)
7.
ΡΕΤΣΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ (ΜΑΤΙΝΑ)
8.
ΛΥΣΙΓΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
1.
ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
2.
ΚΑΛΑNΤΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
3.
ΒΛΑΧΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΖΑΚΥΝΘΟΣ
1.
ΑΚΤΥΠΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
2.
ΔΑΜΟΥΛΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ – ΔΙΟΝΥΣΙΑ
3.
ΜΑΛΑΠΕΤΣΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ - ΝΤΕΝΗΣ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΗΛΕΙΑ
1.
ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
2.
ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ-ΘΕΟΔΩΡΑ
3.
ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
4.
ΒΛΑΓΚΟΥΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΘΟΔΩΡΟΣ)
5.
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ (ΧΑΡΗΣ)
6.
ΒΛΑΧΑΝΤΩΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑ
7.
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΡΙΝΙΩ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΗΜΑΘΙΑ
1.
ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
2.
ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
3.
ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
4.
ΜΠΑΤΣΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
5.
ΓΙΟΒΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
6.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΗΡΑΚΛΕΙΟ
1.
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ- ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
2.
ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
3.
ΠΑΣΠΑΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
4.
ΣΕΝΕΤΑΚΗΣ ΜΑΞΙΜΟΣ
5.
ΜΑΤΑΛΛΙΩΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6.
ΔΕΙΚΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
7.
ΓΡΗΓΟΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

8.
ΜΠΑΜΙΕΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
9.
ΛΥΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
10.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ ΡΕΑ
11.
ΚΤΙΣΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
1.
ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
2.
ΜΠΕΖΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
3.
ΚΑΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
4.
ΣΚΟΥΡΑ ΕΥΤΥΧΙΑ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
1. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
2. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3. ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
4. ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ
5. ΟΡΦΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΣΤΡΑΤΟΣ)
7. ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
8. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΆΝΝΑ
9. ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Γρηγορίου
10. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΝΟΓΛΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ
11. ΠΑΝΟΖΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
12. ΚΟΥΚΟΥΔΕΑ ΆΝΝΑ
13. ΠΡΟΚΟΠΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
14. ΚΙΛΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
15. ΜΑΚΡΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ- ΖΩΗ (ΤΖΕΛΙΝΑ)
16. ΣΑΠΙΚΑ ΡOΔΑΝΘΗ (ΣΥΝΘΙΑ)
17. ΦΙΛΟΥ ΆΝΤΖΕΛΑ (AΓΓΕΛΙΚΗ)
18. ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΝΙΚΟΣ)
19. ΖΕΡΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
20. ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
1. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
2. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
3. ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
4. ΒΕΖΥΡΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
5. ΚΑΓΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ
7. ΔΑΙΚΟΥΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
8. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΌΛΓΑ
9. ΛΥΡΟΥΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
10. ΝΙΚΟΛΗ ΆΝΝΑ συζ. Νικολάου
11. ΜΥΡΩΝΗ-ΚΟΥΛΑΛΗ ΒΕΝΕΤΙΑ
12 ΠΑΠΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ (ΦΑΝΗΣ)
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΙΩΑΝΝΙΝΑ
1.
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
2.
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
3.
ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
4.
ΤΥΡΟΥ-ΟΥΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΣΑ)
5.
ΛΑΖΑΝΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ (ΧΑΡΗΣ)
6.
ΝΤΑΛΑΜΑΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
7.
ΤΣΟΥΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΚΑΒΑΛΑ
1.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2.
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3.
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4.
ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
5.
ΤΣΑΤΑΛΜΠΑΣΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
6.
ΠΑΠΟΥΤΣΗ-ΜΗΤΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ   (ΒΑΣΩ)
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΚΑΡΔΙΤΣΑ
1.
ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
2.
ΣΚΟΝΔΡΑ ΑΣΗΜΙΝΑ
3.
ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
4.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
5.
ΨΑΧΟΥΛΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
6.
ΚΟΥΛΟΚΤΣΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΚΑΣΤΟΡΙΑ
1.
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
2.
ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ ΖΗΣΗΣ
3.
ΛΙΑΝΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                          
4.
ΓΟΥΛΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΚΕΡΚΥΡΑ
1.
ΓΚΙΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
2.
ΚΟΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3.
ΚΡΟΚΙΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
4.
ΔΑΒΒΕΤΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
5.
ΤΣΙΜΠΟΥΛΗ ΘΕΟΦΑΝΗ (ΦΑΝΗ)
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ
1.
ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
2.
ΣΑΒΒΑΟΓΛΟΥ ΣΑΒΒΑΣ
3.
ΛΥΚΟΥΔΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΚΙΛΚΙΣ
1.
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2.
ΠΑΣΣΑΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
3.
ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΣΟΥΛΗΣ)
4.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
5.
ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΚΟΖΑΝΗ
1.
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2.
ΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
3.
ΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
5.
ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6.
ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
7.
ΓΑΚΗ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΚΟΡΙΝΘΙΑ
1.
ΔΗΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
2.
ΤΑΓΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
3.
ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
4.
ΚΑΡΠΟΥΖΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
5.
ΜΠΑΓΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ (ΓΙΩΤΑ)
6.
ΠΕΤΡΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΚΥΚΛΑΔΕΣ
1.
ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2.
ΜΟΝΟΓΥΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
3.
ΒΑΚΟΝΔΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4.
ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ)
5.
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6.
ΜΠΑΪΜΠΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΛΑΚΩΝΙΑ
1.
ΔΑΒΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
2.
ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ ΦΕΒΡΩΝΙΑ
3.
ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΣ ΛΕΑΝΔΡΟΣ
4.
ΛΕΚΚΑ ΒΕΡΟΝΙΚΗ
5.
ΚΟΥΛΙΖΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΛΑΡΙΣΑ
1.
ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

2.
ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
3.
ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
4.
ΜΠΙΖΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ (ΣΤΕΛΛΑ)
5.
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΖΗΣΗΣ
6.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ
7.
ΑΞΙΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
8.
ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
9.
ΚΑΛΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑ
10.
ΠΟΛΥΖΟΥ ΕΛΕΝΗ
11.
ΝΤΑΤΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΛΑΣΙΘΙ
1.
ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

2.
ΚΟΥΝΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3.
ΒΛΑΣΣΗ ΕΛΕΝΗ
4.
ΜΑΥΡΙΚΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΛΕΣΒΟΣ
1.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
2.
ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

3.
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
4.
ΓΕΩΡΓΑ ΕΛΕΟΝΩΡΑ
5.
ΑΨΩΚΑΡΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΛΕΥΚΑΔΑ
1.
ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
2.
ΜΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
3.
ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΜΑΓΝΗΣΙΑ
1.
ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
2.
ΜΑΚΡΗ ΖΩΗ (ΖΕΤΤΑ)
3.
ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ)
4.
ΚΑΛΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
5.
ΜΙΤΖΙΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
6.
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΈΛΕΝΑ)
7.
ΧΡΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
8.
ΝΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΣΤΑΥΡΗΣ)
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΜΕΣΣΗΝΙΑ
1.
ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
2.
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3.
ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΜΙΛΤΟΣ)
4.
ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
5.
ΜΑΝΤΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
6.
ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ
7.
ΜΠΟΥΖΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΞΑΝΘΗ
1.
ΚΟΝΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
2.
ΑΚHΦΟΓΛΟΥ  ΜΠΗΡΟΛ
3.
ΑΝΔΡΕΟΥ-ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
4.
ΜΑΛΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
5.
ΧΑΤΖΗΓΚΕΝΕ ΙΡΦΑΝ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
1.
ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
2.
ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3.
ΔΟΥΝΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΝΟΝΗ)
4.
ΡΟΥΣΣΟΥ – MEΛΑ ΖΩΗ
5.
ΡΕΠΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
6.
ΣΑΡΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

7.
ΖΑΚΚΑ ΜΑΡΙΑ
8.
ΜΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
1.
ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2.
ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
3.
ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ ΓΑΡΟΥΦΑΗΛ (ΦΑΗΛΟΣ)
4.
ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ
5.
ΓΚΑΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
6.
ΧΟΥΡΣΑΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
7.
ΚΡΙΤΣΙΔΗΜΑ ΕΛΕΝΗ
8.
ΤΟΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
9.
ΜΑΛΤΕΖΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
10.
ΖΑΧΙΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΥΑ)
11.
ΣΑΜΑΡΑ ΑΣΗΜΩ (MINA)
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΠΕΛΛΑ
1.
ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2.
ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
3.
ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ (ΔΑΝΗΣ)
4.
ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ (ΓΕΣΗ)
5.
ΤΣΑΛΚΙΤΖΗ ΕΥΘΑΛΙΑ
6.
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ)
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΠΙΕΡΙΑ
1.
ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
2.
ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΆΝΝΑ
3.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4.
ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
5.
ΜΠΕΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6.
ΘΕΟΤΟΚΗΣ ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΠΡΕΒΕΖΑ
1.
ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
2.
ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3.
ΚΑΤΣΙΚΟΒΟΡΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
4.
ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΡΕΘΥΜΝΟ
1.
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2.
ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3.
ΚΑΛΛΙΟΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΛΗΣ)
4.
ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΡΟΔΟΠΗ
1.
ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ

2.
ΚΑΤΡΑΤΖΗ ΜΟΥΣΤΑΦΑ
3.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
4.
ΛΙΑΚΑΚΗ-ΜΑΝΙΤΣΑ ΜΑΡΙΑ
5.
ΑΧΜΕΤ ΑΜΕΤ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΣΑΜΟΣ
1.
ΣΤΕΦΑΝΑΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
2.
ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ)
3.
ΚΑΛΑΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ)
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΣΕΡΡΕΣ
1.
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
2.
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
3.
ΒΛΑΧΒΕΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
4.
ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
5.
ΤΣΙΑΠΑΡΑ ΕΥΔΟΚΙΑ (ΕΒΕΛΙΝΑ)
6.
ΒΑΔΙΚΟΛΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
7.
ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
8.
ΚΑΛΑΠΟΤΛΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΤΡΙΚΑΛΑ
1.
ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
2.
ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ
3.
ΛΙΟΥΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
4.
ΤΑΜΗΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
5.
ΛΑΣΠΑ ΔΕΣΠΩ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΦΘΙΩΤΙΔΑ
1.
ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
2.
ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3.
ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
4.
ΜΑΚΡΗ-ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΛΕΝΗ
5.
ΚΑΤΣΙΚΟΝΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6.
ΜΠΡΕΚΟΥΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
7.
ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΦΛΩΡΙΝΑ
1.
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
3.
ΒΟΣΔΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
4.
ΖΑΧΟΥ-ΜΙΣΚΑ ΙΩΑΝΝΑ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΦΩΚΙΔΑ
1.
ΜΑΝΔΡΕΚΑ ΑΣΠΑΣΙΑ
2.
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3.
ΧΑΛΙΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
1.
ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2.
ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
3.
ΒΑΛΙΑΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
4.
ΤΣΟΥΦΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
5.
ΣΟΦΙΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΧΑΝΙΑ
1.
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
2.
ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3.
ΒΙΡΒΙΔΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
4.
ΤΣΑΜΟΥΡΤΖΗ-ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΑ)
5.
ΣΤΑΣΣΙΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΕΛΒΙΡΑ (ΈΛΒΗ)
6.
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΧΙΟΣ
1.
ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ)
2.
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
3.
ΞΕΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
4.
ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ (ΠΕΝΝΥ)

*** Τραπέζωμα με «πλούσιο» μενού αλλά και «ένταση» για τον Σαμαρά στην Κυπαρισσία (φωτογραφίες)

 
 
Στην έδρα του Δήμου Τριφυλίας, την Κυπαρισσία, βρέθηκε από νωρίς προχθές το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο των διακοπών του στη Μεσσηνία! Όπως πληροφορηθήκαμε, ο κ. Σαμαράς αρχικά απόλαυσε το αφέψημά του στο «Εν Πλω», όπου είχε επαφές και συνομιλίες, χαλαρά, με πολιτικούς και προσωπικούς του φίλους, παλιούς και όψιμους, οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί από συνεργάτες του για την επίσκεψη. Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, επέλεξε να γευθεί ο πρώην πρωθυπουργός τα λαχταριστά εδέσματα της ψησταριάς «Ο Πλάτανος», στην Πάνω Πόλη Κυπαρισσίας. Στο τραπέζι, ο κ. Σαμαράς, εκτός από το δήμαρχο Τριφυλίας, με τον οποίο συνδέονται και με στενούς συγγενικούς δεσμούς, είχε (ύστερα από πρόσκληση του κ. Κατσίβελα καθώς και επιθυμία του ιδίου), συνεργάτες του δημάρχου, εκλεγμένους και αποτυχόντες υποψηφίους του συνδυασμού του, καθώς και λιγοστά τοπικά στελέχη της Ν.Δ., άλλα κατά μόνας και άλλα συν γυναιξί και τέκνοις! Στο τραπέζι, βέβαια, όπως μάθαμε, δεν ήταν μόνο Νεοδημοκράτες, αλλά είχε πολυκομματική σύνθεση, αφού παρακάθονταν άτομα κι από άλλους κομματικούς χώρους, ακόμη και αριστεροί ή αριστερίζοντες οι οποίοι οψίμως φέρονται (τάχα;) να έχουν λοξοδρομήσει προς τη Ν.Δ.! Η κουβέντα που είχε ο κ. Σαμαράς με το δήμαρχο, τους συνεργάτες του και τους λοιπούς ομοτράπεζους ήταν χαλαρή, ενώ ο ίδιος έδειχνε ιδιαίτερα ευδιάθετος και ανακουφισμένος που, πλέον, δεν έχει στις πλάτες του το βαρύ φορτίο διακυβέρνησης της χώρας! «Ο πρόεδρος ξανάνιωσε» μας είπε χαρακτηριστικά άνθρωπος που συνέφαγε μαζί του! Η βραδιά, ωστόσο, εκτός από τα εδέσματα, τα χωρατά και τη χαλαρότητα, είχε και ολίγη από «ένταση» για τον κ. Σαμαρά. Γύρω στα μεσάνυχτα, αίφνης, παρουσιάστηκαν στην παρέα κάποιοι παλιοί γνώριμοι, προσωπικοί και πολιτικοί φίλοι (τέως ή και νυν, διερευνάται) του κ. Σαμαρά, από τα πρώτα του βήματα στην πολιτική και μετέπειτα στην ΠΟΛ.ΑΝ., οι οποίοι είχαν «έντονη» συζήτηση μαζί του, με αιχμές και μπηχτές, ακόμη και για συνεργάτες του και ανθρώπους που κάθονταν εκείνη τη στιγμή πλάι του, χωρίς αυτό, βέβαια, να σημαίνει ότι η κουβέντα «εξετράπη». Η ένταση, πάντως, όσο περνούσε η ώρα κόπαζε και ο κ. Σαμαράς, στη συνέχεια, έδειχνε πως χάρηκε την επίσκεψή του στην πόλη, από την οποία αναχώρησε στις 2.00 περίπου τα ξημερώματα, με την υπόσχεση πως θα περάσει ξανά, μέρα, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου! - 

***

*** ~*  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :
~* ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  01 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-01-2015.html  .-
~*  ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  03  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-03-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  07 Σεπτεμβρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-07-2015.html .-
~Διαδρομές -εκδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας  μας  4, 5  και  6  Σεπτεμβρίου  2015 : Δευτέρα  07-09-2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/4-5-6-2015.html ,.- 
~ ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  08  Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-08-2015.html .- 
~Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS   Τρίτη  08 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/08-2015.html .- 
~ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS Αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-09-2015.html .-

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 10-Σεπτεμβρίου  2015 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-10-2015.html .-
~


****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4351 video.  -    Σταματης Σκουλικας ,                     
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2549 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2569   video. -                 
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9455   βίντεο   .-

***  ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4539 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 517  / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.283  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,  
                   
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   499 .-       

   ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  453. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  
   ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 . 
           
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου