arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Ιουνίου 2015

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα   08  Ιουνίου  2015 :

~

~~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  : 
1~  ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04 Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html.-
 2~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη   14  Μαϊου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html .-
3~** ~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  Παρασκευή  15  Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .- 
4~**   ~  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  ,  Παρασκευή  22  Μαϊου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/22.html .-
5~***  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .- 

6~ **  ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html .  -
7~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .-  
8~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ μας   Παρασκευή  29  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .- 

9~** ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ και  την Φραγκοσυκιά  Παρασκευή  30  Μαϊου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/30-2015.html .-
 10~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Κυριακή  07  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/07-2015.html .- 

 11~**   ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ   μας - Δευτέρα  08  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/08-2015.html .- 
~
    


~
***  ΒΟΜΒΑ Πούτιν για την Ελλάδα
poutinvlad
-  Δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε ο Βλάντιμιρ Πούτιν για την Ελλάδα και το μέλλον της. Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera τόνισε πως δεν μπορεί να διαβάσει τον... καφέ σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας αφού η Ρωσία αναπτύσσει σχέσεις με την Αθήνα ασχέτως της συμμετοχής της Ελλάδας σε στρατιωτικές ή πολιτικές ενώσεις.
"Έχουμε πολύ στενές ιστορικές σχέσεις και καλές εταιρικές σχέσεις με την Ελλάδα και γι' αυτό είναι στο χέρι των Ελλήνων να αποφασίσουν σε ποια ένωση και ζώνη θέλουν να συμμετέχουν", δήλωσε, απαντώνας σε ερώτηση αν η Ρωσία θα βοηθήσει τους Έλληνες σε περίπτωση που αποχωρήσουν από την ευρωζώνη.
"Όμως δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί στο μέλλον, άρα θα ήταν λάθος, ακόμα και επιβλαβές τόσο για την ελληνική όσο και για την ευρωπαϊκή οικονομία αν προσπαθήσουμε να διαβάσουμε τον καφέ –κατά την γνωστή ρήση".
"Δεν εξαρτάται από εμάς εδώ στη Ρωσία να αποφασίσουμε τι θα είναι πιο επωφελές και προτιμητέο για την Ελλάδα», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «είναι στο χέρι του Ελληνικού λαού να λάβει μια απόφαση σε διάλογο με τους κύριους ευρωπαίους εταίρους του".
Ο Ρώσος πρόεδρος άφησε να εννοηθεί πως η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει ορισμένες δυσκολίες που προκύπτουν από τους κοινούς ευρωπαϊκούς κανόνες. "Δεν μπορούν να υποτιμήσουν την δραχμή διότι δεν την έχουν, είναι αυστηρά συνδεδεμένοι με το ευρώ. Τα σύνορά τους είναι απόλυτα ανοικτά για τα ευρωπαϊκά αγαθά, κάτι που δίνει ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα στις εξαγωγικές οικονομίες".
~
*** ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ: Απορρίφθηκε μίνι μνημόνιο χωρίς το ΔΝΤ από το Παπανδρέου το 2009
papandreou
-  Μια πρόσφατα μεγάλη αποκάλυψη βγήκε στο προσκήνιο από το δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου σχετικά με τον Γιώργο Παπανδρέου. Εκείνος αναφέρει ότι η Ελλάδα δέχτηκε μια πολύ σημαντική πρόταση και ένα πολύ αναγκαίο χέρι βοηθείας που χρειαζόμασταν χωρίς την εμπλοκή του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου. Όμως αυτή η πρόταση όχι μόνο έφτασε εδώ αλλά δεν απαντήθηκε και ποτέ της.
Στο βιβλίο του με τίτλο «Τρόικα, ο δρόμος προς την καταστροφή» ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει πως στις 21 Νοεμβρίου 2009 έγινε μυστική συνάντηση στο Λουξεμβούργο, στην οποία συμμετείχαν πέντε άτομα: ο τότε επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο πρώην επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Χοακίν Αλμούνια, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.
Στη συνάντηση αυτή, που αποκαλύπτει στον Μ. Ιγνατίου αξιωματούχος του Eurogroup, παρέλαβαν σχέδιο μίνι μνημονίου που έχουν ετοιμάσει οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ζητούν να προωθηθεί στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Το έγγραφο πέντε σελίδων είχε ετοιμαστεί υπό άκρα μυστικότητα, δεν περιλάμβανε αποστολέα και παραλήπτη, έπειτα από μελέτη της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας. Επρόκειτο για τις εισηγήσεις ενός μίνι μνημονίου που παραδόθηκε στον Γ. Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ήταν ένα συμφωνημένο κείμενο από τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη με την έγκριση της Γαλλίας και της Γερμανίας, το οποίο προσέφερε λύσεις και απέκλειε εξωτερικούς παράγοντες, όπως το ΔΝΤ.
Ο αξιωματούχος που επικαλείται ο Μ. Ιγνατίου ανέφερε ότι τόσο ο κ. Προβόπουλος όσο και ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν θετικοί απέναντι στην πρόταση, ωστόσο είπαν ότι δεν αποφασίζουν εκείνοι και ότι θα μεταφέρουν την πρόταση στην Αθήνα και στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Όμως, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη περίμεναν επί 15 ημέρες και απάντηση δεν έλαβαν ποτέ.
«Μάλλον θα έλεγα πως μας απάντησε από το Ζάππειο, όπου μοίρασε λεφτά πήραμε απάντηση λίγες ημέρες μετά, από τις εξαγγελίες Παπανδρέου που μοίραζε λεφτά. Όταν το ψάξαμε με τους ανθρώπους μας στην Αθήνα, πληροφορηθήκαμε ότι ο πρωθυπουργός δεν επέτρεψε στον υπουργό του να μας απαντήσει. Αρχικά τον άφησε εκτεθειμένο, αλλά εμείς γνωρίζαμε την αλήθεια. Πιστεύουμε ότι εκείνη την ημέρα χάθηκε η παρτίδα» σχολίασε ο ίδιος αξιωματούχος.
Τη μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου επιβεβαίωσαν συνεργάτης του Γ. Προβόπουλου και ο Γ.Παπακωνσταντίνου. Ο τελευταίος βέβαια τόνισε ότι στη συνάντηση ζητήθηκε από την Ελλάδα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος του 2010, πράγμα που έπραξε η ελληνική κυβέρνηση.
Nα σημειωθεί ότι το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου αρνείται κατηγορηματικά ότι στη συνάντηση αυτή δόθηκε πρόταση με χρήματα από τους εταίρους.
~
*** ΒΟΜΒΑ: Όχι στο εκλογικό δικαίωμα στους μετανάστες
meta12
-  Μαζικά απέρριψαν οι πολίτες του Λουξεμβούργου στο δημοψήφισμα που διεξήχθη την Κυριακή για την επέκταση των εκλογικών δικαιωμάτων στους μετανάστες.
Οι μετανάστες στο Λουξεμβούργο αντιπροσωπεύουν το 46% του πληθυσμού.
Το «όχι» στην επέκταση των εκλογικών δικαιωμάτων για μετανάστες που διαμένουν περισσότερα από 10 χρόνια στην χώρα συγκέντρωσε ποσοστό 78,02% των ψήφων, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα.
"Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και έγινε απόλυτα κατανοητό. Δεν πρόκειται για επιτυχία των κυβερνητικών κομμάτων. Θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα" δήλωσε ο 42χρονος Μπέτελ.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην περίπτωση που οι πολίτες ενέκριναν την πρόταση της κυβέρνησης, η επέκταση των εκλογικών δικαιωμάτων θα αφορούσε 35.000 ξένους κυρίως από την Ευρώπη- αρχής γενομένης από τους Πορτογάλους που αντιπροσωπεύουν το 16,4% του πληθυσμού.. Ακολουθούν οι Γάλλοι υπήκοοι (7%), οι Ιταλοί (3,5%), οι Βέλγοι (3,3%) και οι Γερμανοί (2,3%). Οι ξένοι υπήκοοι εκτός της Ευρώπης αντιπροσωπεύουν το 7% του πληθυσμού.
~
***  Κρίσιμο τετ α τετ Σόιμπλε-Βαρουφάκη στις 10:30
soible varouf1
-  Στο Βερολίνο έχει μεταβεί ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, Γιάνης Βαρουφάκης όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις 10.30 το πρωί.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Σόιμπλε, δεν θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που θα γίνει το πρωί.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα επισκεφθεί τη γερμανική πρωτεύουσα προκειμένου να εκφωνήσει μία ομιλία και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
H συνάντηση, που σύμφωνα με κύκλους του ελληνικού ΥΠΟΙΚ θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί, θεωρείται ένα πρώτο βήμα για το ραντεβού κορυφής της Τετάρτης μεταξύ των Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ.
~
***  Την απομάκρυνση του Πανούση απαιτεί η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ
panoushs12
-  Το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, με ψήφισμά του ζητά την απομάκρυνση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, από την κυβέρνηση.
"Ο κ. Πανούσης επανειλημμένα έχει τοποθετηθεί υπέρ του κεκτημένου Δένδια, κάτι το οποίο για εμάς αποτελεί ένα μεγάλο πισωγύρισμα, τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για το προοδευτικό και δημοκρατικό κίνημα γενικότερα" αναφέρει χαρακτηριστικά το ψήφισμα.
"Oι επανειλημμένες δημόσιες παρεμβάσεις μας γύρω από αυτά τα ζητήματα τους τελευταίους μήνες, παρεμβάσεις που είχαν ως στόχο να υπογραμμίσουν την άποψή μας κι όχι να επιδιώξουν την εκπαραθύρωση του κου Πανούση, έγιναν δεκτές, από τη δική του πλευρά, ως ευθείες βολές εκ μέρους της “αριστεράς του τίποτα”. Θεωρούμε πως οι παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού, όπου με απαξιωτικό τρόπο καταφέρεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, είναι απαράδεκτες και κινούνται εκτός των αρχών και των αξιών της Αριστεράς", συνεχίζει το κείμενο, το οποίο χαρακτηρίζει «αποκορύφωμα» την πρόσφατη δήλωση του κ. Πανούση, όπου βάζει στο ίδιο πλαίσιο, «συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ» μαζί με το οργανωμένο έγκλημα, σε ότι αφορά την επιδίωξη απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση.
"Φαίνεται πως ο κ. Πανούσης δεν είναι διατεθειμένος πλέον να εξυπηρετήσει το πολιτικό σχέδιο που υπήρξε η βάση για την ανατροπή στις 25 Γενάρη κι ως εκ τούτου απαιτούμε την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση, ενώ διευκρινίζεται ότι το ψήφισμα «δεν αποτελεί μομφή προς την κυβερνητική πολιτική, αλλά αφορά αποκλειστικά την ασκούμενη πολιτική από πλευράς του κου Πανούση".
~
***  Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Τσακαλώτος- Θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Brussels Group
takalwtos sooc
-   Στην έδρα της Κομισιόν μεταβαίνουν σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης.
Πρόκειται για μία προσπάθεια προετοιμασίας της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.
Οι δύο πολιτικοί θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του Brussels Group.
~
*** Σκουρλέτης: Προηγούνται μισθοί και συντάξεις τον Ιούνιο - Θα δούμε τι θα γίνει με το ΔΝΤ
skourleths1
-   Ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης τόνισε χαρακτηριστικά: " Από τη στιγμή που οι δανειστές δεν έλαβαν καθόλου υπόψη τους τις ελληνικές θέσεις μπορούμε και εμείς να αναθεωρήσουμε μέρος των προτάσεών μας.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, χαρακτήρισε ως "καθοριστική" για την επίτευξη συμφωνίας τη συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ την ερχόμενη Τετάρτη προσθέτοντας ότι θέλει να πιστεύει ότι θα φτάσουμε τελικά σε συμφωνία.
"Ουσιαστικά βρισκόμαστε στην ημιτελική φάση των συζητήσεων»" τόνισε ο υπουργός.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία, πρέπει ερωτηθεί ο ελληνικός λαός. «Οι εκλογές είναι συνάρτηση από την επίτευξη ή όχι συμφωνίας» εξήγησε.
Τέλος, ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην πληρωθούν οι τέσσερις δόσεις του Ιουνίου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στα τέλη του μήνα , ο υπουργός Εργασίας , σημειώνοντας: «Τέλη Ιουνίου προηγείται η πληρωμή των μισθών και συντάξεων και θα δούμε τι θα γίνει με τις δόσεις στο ΔΝΤ».
~
***  Ξεκάθαρο μήνυμα Πούτιν προς ΝΑΤΟ: "Πλησιάσατε επικίνδυνα κοντά στα σύνορα της χώρας"
poytin
-  Πριν από δύο ημέρες, ο Βλάντιμιρ Πόυτιν έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα προς το ΝΑΤΟ δια του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πέσκωφ, τονίζοντας ότι θα αξιοποιήσει κάθε συνταγματικό δικαίωμα, συμπεριλαμβανομένης και της αίτησης χρήσης ένοπλης παρέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτή την κίνηση είναι το ΝΑΤΟ.
Σήμερα πήγε ένα βήμα παραπέρα απειλώντας το ΝΑΤΟ με λήψη στρατιωτικών μέτρων.
"Η Βορειοατλαντική Συμμαχία έχει διευρύνει την παρουσία της επικίνδυνα στα σύνορα της Ρωσίας", δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. «Εμείς δεν κινούμαστε , κινείται όμως το ΝΑΤΟ πιο κοντά στα σύνορά μας, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών υποδομών. Το μόνο που πράττουμε είναι απλά να δίνουμε απάντηση στις απειλές που ανακύπτουν στην κατεύθυνση μας". "Και το κάνουμε σε ένα πολύ περιορισμένο πεδίο εφαρμογής και κλίμακα, «αλλά στην συνέχεια θα παρέχουμε μια "εγγυημένη" ασφάλεια στην Ρωσία "!!, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, σε μία καθαρή ευθεία απειλή πολεμικής εμπλοκής προς την ηγεσία του ΝΑΤΟ.
Έγινε γνωστό, από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών ότι οι ΗΠΑ μετέφεραν στην Ευρώπη τρία στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52.
Τα βομβαρδιστικά B-52 αποστάλθηκαν στην Ευρώπη για τρεις μήνες για εκπαίδευση. Θα λάβουν μέρος σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην Βαλτική , η οποία πραγματοποιείται στο έδαφος των κρατών της Βαλτικής και της Πολωνίας, καθώς αυτά έχουν μετασταθμεύσει σε αεροδρόμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
~
***  Συγκλονιστικό: Όλες οι απώλειες του Β' Παγκοσμίου σε ένα βίντεο
casualties
-  Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν ο πιο θανατηφόρος πόλεμος στην ιστορία. Με 60 εκατομμύρια νεκρούς και απίστευτη βαρβαρότητα άφησε μια για πάντα στο στίγμα του στις ψυχές των ανθρώπων. Οι απώλειες του πολέμου περιγράφονται με λεπτομερή γραφήματα σ΄ ένα καταπληκτικό 18λεπτό ντοκιμαντέρ με γραφήματα και στατιστικά, που δημιούργησε o Neil Halloran.
Δείτε το:  World War II: Loss of Life Visualized (2015) ,  https://youtu.be/pcVzfOmt4Tg  .-

~
*** Τιμωρία για τις πρόωρες συντάξεις: Με μισθό 1.500 ευρώ σύνταξη 305 ευρώ
syntaxh1
-   Το ελληνικό σχέδιο των αλλαγών για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κρύβει ποινές που κατεβάζουν τις συντάξεις ακόμη και στα 305 ευρώ για όσους αποχωρούν πριν από τα 62.
Αυτό συνάγεται από το κείμενο των ελληνικών προτάσεων, το οποίο προβλέπει τιμωρία για όσους αποχωρούν πρόωρα.
Μάλιστα, πριν από το όριο εξόδου των 62 ετών θα «τιμωρούνται» με μεγάλη μείωση της σύνταξής τους, καταλήγοντας σε πολλές περιπτώσεις, να παίρνουν μισή σύνταξη!
Με το νέο σύστημα θα επιβάλλεται ένα επιπλέον «πέναλτι» 10 ποσοστιαίων μονάδων για την πρόωρη έξοδο το οποίο θα προστίθεται επάνω στις ποινές που ισχύουν σήμερα.
Στην πρόταση της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, αναφέρεται ότι τα
όρια ηλικίας εξόδου στη σύνταξη που είναι κάτω των 62 ετών θα αυξάνονται από την 1η/1/2016 ως το 2021 κατά 6 μήνες κάθε έτος και από το 2022 θα αυξάνονται κατά 12 μήνες κάθε χρόνο, έως ότου συμπληρωθεί η μετάβαση στο 62ο έτος.
Στο διάστημα αυτής της προσαρμογής θα επιβάλλεται ένα επιπλέον ποσοστό μείωσης στην πρόωρη έξοδο που θα ισοδυναμεί με 10 ποσοστιαίες μονάδες επάνω στο 6% που ισχύει σήμερα για κάθε έτος που ένας ασφαλισμένος θα αποχωρεί νωρίτερα από το 62ο έτος.
Η διατύπωση της πρότασης είναι ασαφής καθώς δεν διευκρινίζεται αν οι 10 ποσοστιαίες μονάδες της μείωσης θα προστίθενται στο 6% για κάθε χρόνο πρόωρης εξόδου, που θα σήμαινε ότι όποιος φεύγει 5 χρόνια νωρίτερα θα είχε μείωση 80% (16%*5=80%) ή αν οι 10 ποσοστιαίες μονάδες θα επιβάλλονται στην τελική ποινή που βγάζει το ισχύον καθεστώς στην πρόωρη έξοδο.
Ο τρόπος που θα εφαρμοστεί η ποινή, σύμφωνα με τον «Ε.Τ.» της Κυριακής, θα είναι ο εξής: Η μείωση 6% παραμένει όπως ήταν και το τελικό αποτέλεσμα θα επιβαρύνεται με 10 επιπλέον ποσοστιαίες μονάδες.
Αυτό σημαίνει ότι ένας ασφαλισμένος που αποχωρεί στα 57, δηλαδή 5 χρόνια νωρίτερα από το 62ο έτος, θα έχει ποινή 30% (6%*5=30%) και το ποσοστό αυτό θα αυξάνεται κατά 10 μονάδες, δηλαδή η τελική μείωση σύνταξης θα φτάνει στο 40%. Με τον ίδιο τρόπο ένας ασφαλισμένος που αποχωρεί 7 χρόνια πριν από το 62ο έτος, δηλαδή στα 55, θα έχει ποινή μείωσης της σύνταξης κατά 42% (6%*7=42%) και με τις 10 μονάδες της επιπλέον μείωσης η τελική σύνταξη θα είναι μειωμένη κατά 52%.
Στην ουσία όσοι σκέφτονται να φύγουν για σύνταξη πριν από τα 62 θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα έχουν μια επιπλέον μείωση της τάξης του 10%!
Η μείωση της σύνταξης και το «πέναλτι» κατά 10% δεν θα αφορούν όμως μόνο όσους έχουν τη δυνατότητα εξόδου με ηλικίες 53 ή 54 ετών και με 25 έτη ασφάλισης, αλλά και όσους έχουν ήδη 35 ή 37 έτη και θα αποχωρήσουν από το 2016, στα 58 ή στα 59. Στις περιπτώσεις αυτές δεν υπήρχε μέχρι σήμερα καμία περικοπή σύνταξης, επειδή το όριο ηλικίας για σύνταξη με «35ετία» ήταν στα 58 και στα 59, για τους μισθωτούς σε Δημόσιο, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ και τράπεζες, ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες η έξοδος με 35ετία είναι στα 60.
Από τη στιγμή λοιπόν που η κυβέρνηση οριοθετεί το όριο ηλικίας για σύνταξη από τα 62 και μετά, οι ασφαλισμένοι που μέχρι τώρα μπορούσαν να φύγουν χωρίς καμία περικοπή σύνταξης (58 με 35ετία) θα βρεθούν προ εκπλήξεων γιατί πλέον θα παίρνουν μειωμένη σύνταξη με ποινή που θα ξεκινά από 16% αν αποχωρήσουν στα 61 αντί 62 και θα κλιμακώνεται στο 34% αν αποχωρούν στα 58 από το 2016 και μετά!
Το πώς θα λειτουργεί η μείωση της σύνταξης αλλά και τι αδικίες παράγει φαίνεται από τα εξής δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:
• Ασφαλισμένη στο ΙΚΑ που θα βγει στη σύνταξη το 2016 σε ηλικία 54 ετών με μισθό 1.500 ευρώ και 26 έτη εργασίας δικαιούται 725 ευρώ. Επειδή όμως αποχωρεί 8 χρόνια πριν από τα 62, θα έχει ποινή μείωσης σύνταξης κατά 58% και το ποσό που θα πάρει στο χέρι είναι 304,5 ευρώ! Η μείωση δηλαδή θα είναι 6% για τα 8 χρόνια που αποχωρεί πριν τα 62 και με το σχέδιο της κυβέρνησης θα έχει πρόσθετη μείωση 10 επιπλέον μονάδων, δηλαδή 58%. Με μισθό δηλαδή 1.500 ευρώ θα καταλήξει να πάρει σύνταξη 304,5 ευρώ και μάλιστα η σύνταξη αυτή θα είναι μόνιμα καθηλωμένη σε αυτά τα επίπεδα.
• Ασφαλισμένη που θα αποχωρήσει το 2016 σε ηλικία 57 ετών με μισθό 1.800 ευρώ και 30 έτη εργασίας, ενώ δικαιούται 1.015 ευρώ σύνταξη, θα πάρει τελικά 609 ευρώ επειδή συνταξιοδοτείται 5 χρόνια πριν από τα 62, οπότε θα έχει ποινή μείωσης σύνταξης κατά 40%.
syntaxeis12
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
~
***  Λύση 5ετίας θα δοθεί στην Ελλάδα -Μέτρα και αναβολή πληρωμών
kagkelarios12
-  Ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν σε συνέντευξή που παραχώρησε, εξέφρασε μία διαφορετική στάση σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, συγκριτικά με τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.
Ο κ. Φάιμαν τάχθηκε υπέρ μακροπρόθεσμης λύσης για την Ελλάδα, προτείνοντας συμφωνία επί ενός πακέτου μέτρων για τα επόμενα πέντε χρόνια, διάστημα κατά το οποίο να υπάρξει αναβολή πληρωμών, υπό αυστηρούς όρους.
"Να βρεθεί επιτέλους μια μακροπρόθεσμη λύση" ζητά ο Βέρνερ Φάιμαν, τονίζοντας ότι ο ίδιος προσωπικά θα καταβάλει μέσα στο επόμενο διάστημα εντατικότερες προσπάθειες για να βρεθεί μαζί με τους Έλληνες μια μόνιμη λύση, όπως είχε επιτευχθεί κατά την τραπεζική κρίση με την «ομπρέλα προστασίας».
Η Ελλάδα με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να βγει από το ευρώ, υπογραμμίζει ο αυστριακός καγκελάριος, "όμως γι αυτό θα πρέπει οι Έλληνες να βοηθηθούν μακροπρόθεσμα και όχι όπως γίνεται αυτή τη στιγμή μόνον από εβδομάδα σε εβδομάδα", κάτι που "θυμίζει την κατάσταση ενός ο οποίος πνίγεται και βοηθείται μόνον για να ξεπεράσει το επόμενο κύμα, αλλά όχι για να βγει τελείως από το νερό".
Ο ίδιος πιστεύει ότι για μια τέτοια μόνιμη λύση απαιτείται ένα πακέτο μέτρων για τα επόμενα πέντε χρόνια και για αυτό το χρονικό διάστημα χρειάζεται ένα είδος αναβολής πληρωμών - κάτω από αυστηρούς κανόνες και όρους.
"Όχι πως οι Έλληνες θα πρέπει να μην πληρώσουν απολύτως τίποτε, αλλά θα πρέπει να τους δοθεί για αυτά τα πέντε χρόνια μια ευρεία αναβολή πληρωμών και κατόπιν θα πρέπει να καταστρωθεί μαζί τους ένα πακέτο που θα προβλέπει εξοικονομήσεις και μεταρρυθμίσεις, αλλά με κοινωνική διάσταση, που συγχρόνως θα καθιστά δυνατές επενδύσεις και ασφάλεια", συμπληρώνει στη συνέντευξή του ο Βέρνερ Φάιμαν.
~
***  Με μπλακ άουτ ξεκίνησαν οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο των Αθηνών
xrhmathsthria1
-  Oι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών ξεκίνησαν με καθυστέρηση λίγων λεπτών σήμερα εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος στη ροή των δεδομένων που εμπόδιζε τη μετάδοσή τους.
Αυτή τη στιγμή, όμως, η συνεδρίαση "τρέχει", με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται σε ποσοστό 0,18%, ευρισκόμενος στις 787,51 μονάδες.
Ελάχιστος, είναι μέχρις στιγμής ο τζίρος, εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλεί τάξεις των επενδυτών η... περιβόητη πλέον συμφωνία Ελλάδας - Θεσμών.
~
***  Την Τετάρτη κλειστά όλα τα φαρμακεία σε όλη την χώρα
farmakeia wide clsed
-  Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία σε όλη τη χώρα, την Τέταρτη 10/6 ως αντίδραση στην απελευθέρωση του δικτύου διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων.
-  Στις 13 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.
-  Η καταγγελία των φαρμακοποιών είναι για τη «συνέχιση του εμπαιγμού που βιώνουν εδώ και πέντε χρόνια» ενώ εκτιμούν ότι η απελευθέρωση του χώρου διανομής των ΜΗΣΥΦΑ δεν θα ωφελήσει τους ασφαλισμένους, αντιθέτως θα «αποβεί εις βάρος τους».
~
*** Σήμερα συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής
xa dikh1
-  Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα με ενστάσεις επί του κατηγορητηρίου των συνηγόρων υπεράσπισης.
Στην προηγούμενη συνεδρίαση συνήγοροι ζήτησαν από το δικαστήριο, που θα αποφανθεί σχετικά, να μην παραστούν ως πολιτική αγωγή οι συγγενείς των θυμάτων και τα θύματα για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.
Καμία αντίρρηση δεν θα προβάλλει η υπεράσπιση του Γιώργου Ρουπακιά που κατηγορείται για τη Παύλου Φύσσα, στην παράσταση πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα.
Ο συνήγορος είπε χαρακτηριστικά " Σεβόμαστε βαθιά την οικογένεια Φύσσα και την συμπονούμε", " Να συμπονέσεις τον εαυτό σου", απάντησε η μητέρα του θύματος.
Το δικαστήριο στην προηγούμενη συνεδρίαση απέρριψε τις αιτήσεις αντικατάστασης των περιοριστικών όρων των κατηγορουμένων Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, Αντώνη Γρέγου, Μιχάλη Αρβανίτη και Δημήτρη Κουκούτση κρίνοντας ότι αρμόδιο για να αποφασίσει σχετικά είναι το δικαστικό συμβούλιο.
Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει ακόμα περισσότερο από τις αρχικές προβλέψεις.
Η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, ανακοίνωσε πως μέχρι τις αρχές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν συνολικά 12 συνεδριάσεις
~
*** Στην εντατική νοσηλεύεται 16χρονος από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
anhliko1
-  Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση, 16χρονος . Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύεται ο ανήλικος ενώ οι γιατροί εκτιμούν η υγεία του νεαρού δεν διατρέχει κίνδυνο.
Η αστυνομία παρενέβη στην υπόθεση και σχηματίζει δικογραφία καθώς πρόκειται για ανήλικο.
Ο 16χρονος εκτιμάται κατανάλωσε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ σε γιορτή αποχαιρετισμού φίλου της παρέας του που φεύγει για φαντάρος και μεταφέρθηκε από φίλους του στο σπίτι του. Οι γονείς του ανησύχησαν, όταν χθες το πρωί δεν συνερχόταν και τον μετέφεραν, σε κωματώδη κατάσταση, στο ΠΑΓΝΗ.
~
***  Νεκρός Αμερικανός μισθοφόρος σε πεδίο βολής του Βουλγαρικού Στρατού! (ΒΙΝΤΕΟ)
pmc
-  Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, νεκρός έπεσε σε πεδίο ρίψεως χειροβομβίδων μισθοφόρος, κατά πάσα πιθανότητα αμερικανικής καταγωγής σε ένα περίεργο σύμφωνα με τους μάρτυρες ατύχημα το οποίο όμως αποδεικνύει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που δεν είναι άλλο από την ύπαρξη μισθοφόρων στην περιοχή.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, "το περιστατικό συνέβη γύρω στο μεσημέρι, όταν κατά την εκτόξευση των χειροβομβίδας , αυτή εξερράγη. Ένας Αμερικανός σκοτώθηκε, δύο άλλοι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά, τραυματίστηκαν, μαζί με δύο Βούλγαρους πολίτες", αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του βουλγαρικού Υπουργείου Εσωτερικών.
Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο στην πόλη της Φιλιππούπολης. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση του ενός από αυτούς έχει αξιολογηθεί ως εξαιρετικά σοβαρή.
Τα Βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο χώρος του πεδίου βολής , ήταν "νοικιασμένος" από μια ιδιωτική αμερικανική εταιρεία (μισθοφόροι - πιθανόν η Akademi πρώην Blackwater), η οποία διεξήγαγε άσκηση ρίψης χειροβομβίδων.
Αυτό το οποίο μένει να απαντηθεί είναι το ποια είναι η αποστολή των μισθοφόρων στην περιοχή.
Δείτε το βίντεο: Американцы подорвались на военном полигоне в Болгарии  , https://youtu.be/6jFSs_pIWyA  .-

~
***  Έκτακτο: Τουρκική στρατιωτική βοήθεια στα Τίρανα (ΦΩΤΟ)
tourkiaalvania
-  Η Τουρκία παρέδωσε Στρατιωτικά Οχήματα Τούρκικης Κατασκευής σε βοήθεια του Αλβανικού Στρατού στα Τίρανα. Με αυτόν τον τρόπο εδραιώνεται ακόμα περισσότερο η συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα ασφάλειας και στρατηγικής.  tourkiaalvania1

tourkiaalvania2
~
***  Η Μέρκελ και ο Ομπάμα απολαμβάνουν το πρωινό τους στην Βαυαρία (ΕΙΚΟΝΕΣ)
obamamerke1
-  Στο χωριό Κρουν της Βαυαρίας σε παραδοσιακή γιορτή παρευρέθην την Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.
Στις 11 το πρωί την Κυριακή στη Βαυαρία το «Frühschoppen» είναι παράδοση, εκείνη την ώρα όλοι οι κάτοικοι βγαίνουν έξω για να πιουν τη μπύρα τους και να φάνε τα λουκάνικά τους πριν γυρίσουν σπίτι τους για το μεσημεριανό τους γεύμα.
- Η Μέρκελ και ο Ομπάμα ακολούθησαν την παράδοση και απόλαυσαν μπύρες, λουκάνικα και τα αγαπημένα γερμανικά παραδοσιακά κουλούρια, τα περίφημα μπρέτσελ.
Όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος θα προτιμούσε να επισκεφθεί τη Βαυαρία κατά τη διάρκεια του Oktoberfest, ωστόσο, τόνισε ότι ποτέ δεν είναι ακατάλληλη η στιγμή για ένα... λουκάνικο και λίγη μπύρα.
obama2-  Εντύπωση έκαναν στον Μπαράκ Ομπάμα οι παραδοσιακές φορεσιές ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Οφείλω να ομολογήσω ότι ξέχασα το lederhosen μου (το δερμάτινο παντελόνι της παραδοσιακής φορεσιάς) αλλά θα πάω στα μαγαζιά να δω αν μπορώ να βρω ένα για μένα».
obama3
-  Πάνω από 2.000 νέοι και νέες του χωριού Κρουν υποδέχτηκαν τους επισήμους και στη συνέχεια έπαιξαν μουσική με τα παραδοσιακά όργανα alphorn.
Υστέρα από την ευχάριστη βόλτα στην εξοχή ο Αμερικανός πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος αναχώρησαν για το Schloss Elmau στις Αλπεις, ένα παλιό κάστρο που έχει αναπαλαιωθεί πλήρως και φιλοξενεί τη Σύνοδο των G7 για να συναντήσουν τους υπόλοιπους ηγέτες.
obama4

obama5

obama7

obama6

obama9

obama8

obama10

obama11

obama12

obama13

german14
~
*** Financial Times: Η Αθήνα δεν θα κερδίσει καλύτερους όρους
tsipras
-  Οι Financial Times αναφερόμενοι στην πρόταση που παρουσίασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ τόνισε ότι: «Η Ελλάδα πρέπει να δεχτεί την προσφορά. Οι δανειστές της χώρας έβαλαν στο τραπέζι αυτό που φαίνεται να είναι η τελική τους πρόταση. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να την αποδεχτεί».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «Η Αθήνα δεν θα κερδίσει καλύτερους όρους και η εναλλακτική της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ είναι χειρότερη για τον ελληνικό λαό».
Επισημαίνει πως: «Τα σημάδια δεν είναι ενθαρρυντικά. Οι προτάσεις των πιστωτών έκλεισαν σε μια συνάντηση που οργάνωσε η Άγκελα Μέρκελ».
Σύμφωνα με την εφημερίδα: «Παρά τα πυρά που εκτοξεύονται κατά του Βερολίνου, η Γερμανίδα καγκελάριος έχει μεγαλύτερη αγωνία από πολλούς αξιωματούχους για να κρατήσει την χώρα στο ευρώ. Κατανοεί πως οι γεωπολιτικές επιπτώσεις από την έξοδο της χώρας θα ήταν πολύ μεγαλύτερες από το αναπόφευκτο οικονομικό σοκ. Δεν είναι υπερβολή ότι η κ. Μέρκελ έχει πιέσει στα όρια του δυνατού το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Οι Financial Times γράφουν: «Η άμεση αντίδραση της Ελλάδας ήταν να διαμηνύσει ότι ο κ. Τσίπρας θα είναι αυτός που θα παρουσιάσει αυτό που οι αξιωματούχοι περιέγραψαν ως μια «τελική, καλύτερη προσφορά». Μια ερμηνεία μπορεί να είναι ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να αντιμετωπίσει τους σκληροπυρηνικούς αντιπάλους του ευρώ στο ίδιο του το κόμμα. Μια πιο σκληρή ερμηνεία είναι πως δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε στο παρά πέντε».
Επίσης οι Financial Times γράφουν ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πειστεί ότι η υπόλοιπη Ευρώπη και πάνω από όλα η Γερμανία, θέλει να «τιμωρήσει» την Ελλάδα και για αυτό: «Δεν υπάρχει εγγύηση ότι ακόμα και αν υπάρξει μια συμφωνία θα κρατήσει. Για όσο καιρό ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοι του νιώθουν πιο άνετα να κατηγορούν τους άλλους για τα προβλήματα της Ελλάδας, οι προοπτικές της χώρας παραμένουν δυσοίωνες. Οι επιπτώσεις ενός Grexit για την υπόλοιπη ευρωζώνη θα ήταν τουλάχιστον πολύ επικίνδυνες. Αλλά εδώ, δυστυχώς, οι εταίροι της Ελλάδας είναι εγκλωβισμένοι στην δική τους παράλυση».
~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μέρκελ, Ολάντ και ΕΚΤ εξετάζουν μια μείωση του ελληνικού χρέους;
meiwsh1
-  Άρθρο της Frankfurter Allgemeine υποστηρίζει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος θέλει να σώσει τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Μάλιστα, στο εν λόγω δημοσίευμα περιγράφεται η καλή σχέση μεταξύ των δύο ηγετών και οι προσπάθειες της Γερμανίας να βοηθήσει την Ελλάδα.
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα,
τους τελευταίους μήνες, Μέρκελ και Τσίπρας έχουν αναπτύξει μια εγκάρδια σχέση, παρά τις διαφωνίες για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα και παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν διαφαίνεται λύση στην ελληνική κρίση.
Υψηλόβαθμος Γερμανός πολιτικός σχολιάζει: "Η Μέρκελ βρίσκει τον Τσίπρα συμπαθητικό. Κατανοεί ότι έχει μπροστά του ένα απίστευτα δύσκολο έργο και ότι δεν έχει εμπειρία διακυβέρνησης. Θέλει να τον βοηθήσει".
Σύμφωνα πάντα με τη FAZ, η Μέρκελ, ο Ολάντ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζουν μια μείωση του ελληνικού χρέους, όχι μέσω ενός κουρέματος, αλλά μέσω της παράτασης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και μικρότερων επιτοκίων.
Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει επενδύσει μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο για να βοηθήσει τον Τσίπρα, υπογραμμίζει η γερμανική εφημερίδα, παρότι γνωρίζει καλά τις διαφωνίες του Σόιμπλε και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει για να πείσει το κόμμα της να συμφωνήσει σε μια παράταση του προγράμματος βοήθειας της Ελλάδας. Αλλά, όπως διερωτάται η FAZ, οι Χριστιανοδημοκράτες θα πουν πραγματικά όχι την επόμενη φορά που η καγκελάριος θα φέρει στη Μπούντεσταγκ το θέμα της αποδέσμευσης της τελευταίας δόσης του δεύτερου προγράμματος; Ή ακόμη και σε ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα; Μια διάσπαση στη Μπούντεσταγκ θα σήμαινε το τέλος της καγκελαρίας της Μέρκελ. Και αυτό μπορεί κανείς δύσκολα να το φανταστεί, καταλήγει η εφημερίδα.
~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για αεροσκάφος της Turkish Airlines - Φήμες για βόμβα
turkishairlines
-  Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έκανε αεροπλάνο της Turkish Airlines καθώς ένας εκ των επιβατών υποστήριξε ότι μεταφέρει εκρηκτικό μηχανισμό.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της εταιρείας Αλί Γκέντς, ακολούθησε επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας κατά την οποία ο άνδρας ακινητοποιήθηκε, ενώ δεν διευκρινίστηκε αν όντως το πρόσωπο αυτό είχε πράγματι στην κατοχή του έναν εκρηκτικό μηχανισμό.
~
*** Δημοσκόπηση: Πούτιν, Ισλάμ και Grexit οι μεγαλύτερες απειλές για τον πλανήτη
poutin1
-  Πρώτος στη λίστα με τις παγκόσμιες απειλές βρίσκεται ο Βλάντιμιρ Πούτιν, σύμφωνα με παγκόσμια δημοσκόπηση του περιοδικού Politico, η οποία είχε σαν ερώτημα "ποιες είναι οι μεγάλες απειλές για τον πλανήτη".
Όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα οι πιο ορατοί κίνδυνοι για την Ευρώπη μετά τον Πούτιν, είναι η οικονομική ύφεση, τα εξτρεμιστικά κόμματα, η κρίση μετανάστευσης, οι Ισλαμιστές τρομοκράτες, το Brexit, το Grexit και η διάλυση κρατών – πολιτειών.
politico
~
***
~
   ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :
~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  02  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-02-2015.html  .-
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  03  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-03-2015.html .-    
~  ARFARA  NEWS , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  04   Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-04-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  04  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html .-   
~ ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04 Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html .
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  05 Ιουνίου  2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-05-2015.html  .-
~ ARFARA   NEWS  , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Σάββατο  06  Ιουνίου   2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-06-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  07  Ιουνίου   2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-07-2015.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  06  και 07  Ιουνίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/06-07-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Κυριακή  07  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/07-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  08  Ιουνίου   2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-08-2015.html  .-

~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα   08  Ιουνίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/06/08-2015.html .-

~
 

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4207 video. -     Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2515    σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2512   video.- 
 https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- -
βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9234  βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4406 /  .-   
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 467 / -   
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.1547
 Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,  
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   456 .-       https://twitter.com/ 
~  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου