arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας  Πέμπτη  15  Ιανουαρίου  2015  :

 
 Αγιορείτης Γέροντας -Άγιος  Παϊσιος

***  Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (φωτογραφίες)
          
 
    
Ο παλμός, η έντονη παρουσία νεολαίας και τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των παρισταμένων ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της χθεσινής παρουσίασης του ψηφοδελτίου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών της Μεσσηνίας στο ξενοδοχείο «Ρεξ».
Σχεδόν με την έναρξη της εκδήλωσης νεολαίοι που βρίσκονταν στον προθάλαμο της αίθουσας φώναξαν το σύνθημα «Γιώργο γερά, να πέσει η Δεξιά» και εισήλθαν καταχειροκρούμενοι για να καταλάβουν τις θέσεις τους. Ως ένδειξη εκτίμησης, ο Π. Γκραίκης αποχώρησε από τα μπροστινά καθίσματα, παραχωρώντας τα στους νέους, ενέργεια που ακολούθησαν κι άλλοι.
  Αλήθειες ενάντια στη μεθοδευμένη παραποίηση
Ο νεολαίος Γ. Λίγγρης ανέφερε πως οι νεολαίοι είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα και κατέληξε λέγοντας πως «γινόμαστε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να γίνουμε».
Τον διαδέχθηκε ο Αντ. Τσώνης, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Αυτό που γίνεται σήμερα εδώ, είναι η απάντηση στις δημοσκοπήσεις και τις Κασσάνδρες» και συνέχισε τονίζοντας: «Βρισκόμαστε ενώπιόν σας για αλήθειες που απαντούν στη μεθοδευμένη παραποίηση».
Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε πως, όταν ανέλαβε την κυβέρνηση και τη διαχείριση της κρίσης ο Γ. Παπανδρέου το 2009, και η κυβέρνηση προσπαθούσε να αντισταθεί, δεν υπήρχαν αλληλέγγυοι εταίροι ή διάθεση συνεργασίας από τη «σεμνή και ταπεινή» κυβέρνηση Καραμανλή. Πέτυχε τη δημιουργία μηχανισμού στήριξης, καθώς αλλιώς η χώρα θα οδηγείτο σε χρεοκοπία, δεν υπολόγισε ούτε το πολιτικό ούτε και το προσωπικό κόστος, συγκρούστηκε με συντεχνίες και ασχολήθηκε με τη διόρθωση των στρεβλώσεων, ενώ πολεμήθηκε από όλο το πολιτικό φάσμα. «Ανετράπη», συνέχισε, «με ευθύνη του σημερινού παραμορφωμένου και παρηκμασμένου ΠΑΣΟΚ». Μίλησε για αποστασία εκ των έσω πριν από τη σύσκεψη στις Κάννες και πρόσθεσε ότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια ο κ. Σαμαράς με το συγκυβερνήτη του γονάτισαν την κοινωνία, αφαιμάζοντας τους πολίτες. «Έριχναν στον Γ. Παπανδρέου ανάθεμα κι έστησαν ένα ολόκληρο οικοδόμημα με το λεφτά υπάρχουν», σημείωσε, για να συμπληρώσει πως αποκόπηκε μια ολόκληρη πρόταση για το πώς μπορούν να εξευρεθούν τα χρήματα αυτά.
Αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της κυβέρνησης Παπανδρέου («Διαύγεια», ηλεκτρονική συνταγογράφηση, «άνοιγμα λογαριασμών φοροφυγάδων κ.λπ.), πρόσθεσε πως δε γνώριζε το πραγματικό έλλειμμα και πως όλες του οι ενέργειες είχαν υπολογιστεί με έλλειμμα 9%, που αποδείχθηκε ότι ήταν 15,6%, κάτι που ήξερε και έκρυβε, όπως είπε, η κυβέρνηση Καραμανλή.
Συνέχισε αποδεικνύοντας ότι δεν «ήταν στημένα» όλα όσα έγιναν, φέροντας ως παράδειγμα τις ενέργειες ηγετών άλλων χωρών (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Κύπρος). Όλοι, παρά τις προσπάθειές τους να αντισταθούν, εντάχθηκαν τελικά στα μνημόνια, και πρόσθεσε πως η ίδρυση του Κινήματος δεν είχε προσωπικά, αλλά πολιτικά και πατριωτικά  κίνητρα, για μια Ελλάδα χωρίς εξαρτήσεις.
«Δε μας λυγίζουν δυσκολίες και χτυπήματα, αλλά μόνο μας πεισμώνουν», είπε και κατέληξε υποστηρίζοντας ότι στις 25 Ιανουαρίου θα μπει στη Βουλή μια νέα πολιτική δύναμη, που θέλει να εγγυηθεί την πορεία της Ελλάδας, θα πει την αλήθεια απέναντι στον ανορθολογισμό, θα συγκρουστεί με την πελατειακή Ελλάδα και δε θα είναι πατερίτσα της Δεξιάς.
  Το ψηφοδέλτιο
Το συντονισμό της επιτροπής παρουσίασης είχε η Γιώτα Τσαούση- Σβερκούνου, ενώ τους υποψηφίους
Άρι Αλεξόπουλο,
Ι. Αργυράκη,
Δημ. Δρούτσα,
Μεν. Γερονικολό (ο οποίος απουσίαζε λόγω του θανάτου του πατέρα του), Ηλία Κανάκη,
Δημ. Καραΐσκο και
 Δήμητρα Μανέττα
παρουσίασε η Ελένη Φίλιου.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας 

*** «Ρακετοπόλεμος» κατοίκων και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου         
     
Μία από τις ευαισθησίες των Καλαματιανών, αλλά και το στοιχείο που μας κάνει υπερήφανους, είναι η παραλία μας, το μήκος της ακτογραμμής και η δυνατότητα που μας δίνεται να φτάνουμε σ’ αυτή μέσα σε λίγα λεπτά. Επόμενο είναι, όταν κάτι πάει να γίνει σε αυτή που θα περιορίσει τον ελεύθερο χώρο πρόσβασης, να «ξυπνάει» αντιδράσεις.
Έτσι, χθες το πρωί, όταν μηχανήματα του Δήμου ξεκίνησαν να κάνουν κάποιες παρεμβάσεις στην παραλία, στο ύψος των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου, για τη δημιουργία ενός κινητού γηπέδου ξυλορακέτας, άρχισαν και οι φωνές διαμαρτυρίας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρης Βγενής, μιλώντας στο «Θάρρος», χαρακτήρισε αδικαιολόγητες και υπερβολικές τις διαμαρτυρίες, από τη στιγμή που επί της ουσίας δεν καταπατείται κανένας ελεύθερος χώρος για τους λουόμενους.
Όπως μας είπε, «είχε κατατεθεί μια αίτηση από το Σύλλογο Ξυλορακέτας “Ο Τρίτων” για τη δημιουργία ενός γηπέδου στην παραλία, ώστε να μπορούν οργανωμένα, ένας σημαντικός αριθμός ατόμων, πάνω από 100 που είναι και τα μέλη του, να αθλείται.
Από την άλλη πλευρά, μπορεί η μελέτη ανάπλασης του χώρου της παραλίας να μην προχώρησε, αλλά προβλεπόταν σ’ αυτή τόσο ο συγκεκριμένος χώρος όσο και η δημιουργία ενός ακόμη για βόλεϊ στην άμμο.
Ως Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχουμε όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και δε θεωρούμε ότι επηρεάζουμε το μπάνιο των Καλαματιανών, βάζοντας τέσσερις πασσάλους και δίχτυα στο συγκεκριμένο χώρο. Το μόνο που θα χρειαστεί από τους πολίτες είναι το ερχόμενο καλοκαίρι να μετακινηθούν κάποια μέτρα.
Υπάρχει, βέβαια, και μια άλλη πλευρά που πρέπει να δούμε, την τουριστική. Ανάλογος χώρος υπάρχει και στην Κυπαρισσία, όπου, όταν διεξήχθη ένα πρωτάθλημα, συγκεντρώθηκαν χιλιάδες άτομα.
Εν κατακλείδι, θεωρώ υπερβολικές τις διαμαρτυρίες, όσο κι αν καταλαβαίνω ότι δε μας αρέσει να ξεβολευόμαστε».
Βέβαια, στη συζήτηση μεταξύ του κ. Βγενή και κάποιων διαμαρτυρόμενων, οι τελευταίοι δε φάνηκε να πείθονται και στην προσπάθειά τους να σταματήσουν το έργο, επικοινώνησαν και με το δήμαρχο Π. Νίκα. Μεταξύ των επιχειρημάτων που προέβαλαν ήταν ότι ο χώρος θα μπορούσε να κατασκευαστεί σε άλλο σημείο της παραλίας πιο ανοιχτό, που δε θα εμποδίζει ούτε τους λουόμενους, αλλά ούτε και όσους θέλουν να αθληθούν.   Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Ελεύθερος με περιοριστικούς ο 61χρονος που κατηγορείται για βιασμό

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους να μην προσεγγίσει την 59χρονη και να παρουσιάζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αφέθηκε χθες ο 61χρονος που έχει κατηγορηθεί για βιασμό. Ο 61χρονος απολογήθηκε χθες στην ανακρίτρια, αρνούμενος τις κατηγορίες του βιασμού, ισχυριζόμενος πως ότι έγινε ήταν κοινή συναινέσει. Υπενθυμίζεται ότι η 59χρονη την Κυριακή κατήγγειλε τον 61χρονο ότι με τη βία μπήκε στο σπίτι της και με απειλές τη βίασε. Μάλιστα, η γυναίκα κατέθεσε στην Αστυνομία ότι παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί άλλες δύο φορές, αλλά δεν το είχε καταγγείλει διότι φοβόταν.Β.Β. - 

***  Βγήκαν στους δρόμους οι υποστηρικτές του Γιώργου Τσώνη 
  
 
 

Λίγα λεπτά μετά τις 19:30 το βράδυ υποστηρικτές του νέου Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Τσώνη συγκεντρώθηκαν για να πανηγυρίσουν τη νίκη, μια νίκη που προήλθε μετά από 7 μήνες και μέσα από το Εκλογοδικείο. Στο σημείο έφθασε και ο σημερινός νικητής που πνίγηκε στις αγκαλιές των φίλων του. - 

*** Περιοδείες ΝΟ.Δ.Ε Μεσσηνίας         
      
Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 10:00 κλιμάκιο της ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας μαζί με τους υποψηφίους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα περιοδεύσει στην Κυπαρισσία.
 
*** Περιοδείες Γιάννη Αργυράκη

 Σήμερα το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου, Γιάννης Αργυράκης, θα επισκεφθεί υπηρεσίες στην πόλη της Καλαμάτας, ενώ το απόγευμα δημοτικά διαμερίσματα των πρώην Καποδιστριακών Δήμων Χιλιοχωρίων, Πύλου και Μεθώνης. - 

*** Επισκέψεις Διονύση Αλευρά

Με επισκέψεις στο δικαστήριο και άλλες υπηρεσίες της Καλαμάτας συνέχισε χθες το πρωί τις περιοδείες του ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, Διονύσης Αλευράς. Το απόγευμα βρέθηκε στην Κυπαρισσία, όπου επισκέφτηκε καταστήματα και συναντήθηκε με φίλους του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή. Σήμερα το πρωί θα μιλήσει σε συγκέντρωση φίλων του στην Καλαμάτα, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιήσει αντίστοιχη συγκέντρωση με πολίτες της περιοχής του πρώην Δήμου Άριος. 

*** Σήμερα στον ΣΚΑΪ η Νάντια Γιαννακοπούλου         
      
Σήμερα στις 11.00 το πρωί η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΔΗ.ΠΑΡ., Νάντια Γιαννακοπούλου, θα βρίσκεται στο πολιτικό πάνελ της εκπομπής «Τώρα», που παρουσιάζει η Άννα Μπουσδούκου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Στο μεταξύ, η κα Γιαννακοπούλου συνέχισε προχθές τις περιοδείες της σε Χώρα Τριφυλίας, Αμπελόφυτο, Πυργάκι, Γαργαλιάνους και Μάραθο, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους, να ακούσει τις απόψεις τους και να συζητήσει θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας και, κυρίως, τοπικού ενδιαφέροντος. Στις συναντήσεις της με τους κατοίκους, η υποψήφια βουλευτής τόνισε: «Ο τόπος μας σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται ενότητα και σταθερότητα. Πρέπει, λοιπόν, να κρατήσουμε το ΠΑΣΟΚ όρθιο, τη Δημοκρατική Παράταξη δυνατή και ενωμένη. Όλοι μαζί, με συνέπεια και ευθύνη, μπορούμε να τα καταφέρουμε». 

*** Έρευνα για την πολιτιστική ταυτότητα και ζωή της Καλαμάτας

 Έρευνα στο πλαίσιο της πολιτιστικής χαρτογράφησης της Καλαμάτας διεξάγει το Γραφείο Υποψηφιότητας «KALAMATA:21». Σκοπός είναι να εξετάσει τους παράγοντες που καθορίζουν την πολιτιστική ταυτότητα και ζωή της Καλαμάτας, αναζητώντας τις τάσεις του κοινού σχετικά με τις προσφερόμενες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που διεξάγονται στην πόλη, καθώς και τη συχνότητα επίσκεψης δημόσιων και ιδιωτικών πολιτιστικών, αλλά και αρχαιολογικών χώρων. Το Γραφείο Υποψηφιότητας «KALAMATA:21» καλεί τους κατοίκους της Καλαμάτας να συνεισφέρουν στην υποψηφιότητα της πόλης για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, παίρνοντας μέρος στην έρευνα και συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο, που είναι διαθέσιμο είτε ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο: http://goo.gl/forms/ZVPMfz5FDg, είτε σε έντυπη μορφή στο Γραφείο Υποψηφιότητας (Αριστομένους 33, Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, 3ος όροφος). Στην έρευνα επιδιώκεται να συμμετάσχουν 1.500 πολίτες από την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή. Η συλλογή στοιχείων έχει ήδη ξεκινήσει από τα μέσα Δεκεμβρίου και θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2015. - 

*** Λιτότητα τέλος για τη Δημοτική Αρχή          
     
Ύστερα από τέσσερα χρόνια που διήρκεσε η αναστολή, λόγω της κατάστασης που βρισκόταν η χώρα εξαιτίας της πολιτικής των μνημονίων, όπως ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή, φέτος θα παρατεθεί και πάλι το γεύμα κατά τον εορτασμό της Υπαπαντής, για περιορισμένο αριθμό ατόμων.
Στο γεύμα αυτό, ως γνωστόν, υπάρχει συνήθεια να ανακοινώνονται σοβαρά θέματα για την πόλη και την προοπτική της.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι για τη Δημοτική Αρχή τα δύσκολα πέρασαν και από τούδε και στο εξής πρέπει να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Μάλλον στο Δημαρχείο γνωρίζουν κάτι περισσότερο απ’ όσα εμείς οι κοινοί θνητοί...    Α.Π.  

*** Η Αγγ.Κοτταρίδη για τον Ανδρόνικο, τις Αιγές και την Αμφίπολη
«Ο μόνος που δεν είναι εκεί, είναι ο Αλέξανδρος»
Η Αγγ.Κοτταρίδη για τον Ανδρόνικο, τις Αιγές και την Αμφίπολη
Η διευθύντρια της Ζ' ΕΠΚΑ και επικεφαλής των ανασκαφών στις Αιγές, Αγγελική Κοτταρίδη  
Για τη στιγμή που αποφάσισε να γίνει αρχαιολόγος, για τα χρόνια που εργάστηκε πλάι στον κορυφαίο Μανώλη Ανδρόνικο και τη στιγμή που άνοιξε ο τάφος του Φιλίππου Β’, για το έργο που συντελείται στις Αιγές, για τον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά και για την Αμφίπολη, μίλησε η διευθύντρια της Ζ' ΕΠΚΑ Αγγελική Κοτταρίδη στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στον Ιανό.
«Για να είσαι καλός αρχαιολόγος πρέπει να αγαπάς τα αρχαία» δήλωσε η επικεφαλής των ανασκαφών στις Αιγές –και όχι στη «Βεργίνα» όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε και να γράφουμε.
Η δουλειά του αρχαιολόγου δεν είναι εύκολη και δεν υπόσχεται χρήματα, αλλά υπόσχεται πολλή χαρά, γιατί «έχεις την ευκαιρία να βρίσκεις πολλά πράγματα, είτε στο χώμα είτε από την έρευνα» είπε η κ. Κοτταρίδη και για να τεκμηριώσει την άποψή της ότι δεν πρόκειται για εύκολη δουλειά ανέφερε: «Ο αρχαιολόγος συνομιλεί με τους νεκρούς. Η αρχαιολογία μάς εξοικειώνει με τον θάνατο. Είσαι κάθε μέρα μαζί του».
«Κοινωνία χωρίς μνήμη είναι άνθρωποι με αμνησία. Πρέπει να διατηρήσουμε τη μνήμη, αυτή είναι η δουλειά του αρχαιολόγου» υπογράμμισε, αποκαλύπτοντας ότι αποφάσισε να γίνει αρχαιολόγος σε ηλικία 5 ετών και αφού επισκέφθηκε με την οικογένειά της τον Παρθενώνα.
Τα χρόνια δίπλα στον Ανδρόνικο Ήταν 7 Νοεμβρίου του 1977 όταν ο Μανώλης Ανδρόνικος ανοίγει τον τάφο του Φιλίππου Β’ και η Αγγελική Κοτταρίδη νεαρή αρχαιολόγος τότε ήταν εκεί. Αυτό που επικράτησε «ήταν τρελοκομείο» είπε, σημειώνοντας τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει ο δάσκαλός της.
«Είχε να διαχειριστεί έναν θησαυρό στο 'πουθενά', είχε να διαχειριστεί ευρήματα που έπρεπε να μεταφερθούν σε έναν ασφαλή χώρο και τα έκανε όλα πολύ σωστά» πρόσθεσε, ενώ όσο για τη διδαχή του Μανώλη Ανδρόνικου η κ. Κοτταρίδη ήταν σαφής: «Να νοιάζεσαι πάρα πολύ το αρχαίο, να είσαι πολύ προσηλωμένος σε αυτό. Να νοιάζεσαι να το φροντίσεις και να το συντηρήσεις».
Η διαφορά του Μανώλη Ανδρόνικου, κατά την κ. Κοτταρίδη, σε σχέση με άλλους αρχαιολόγους είναι ότι νοιάστηκε να κοινωνήσει τα αρχαία σε όλο τον κόσμο και όχι να τα δείξει μόνο στην επιστημονική κοινότητα.
«Τις ιδέες μας δεν τις κλέβουν οι συνάδελφοι. Είναι ωραίο να συνομιλείς» είπε η κ. Κοτταρίδη, η οποία όπως εξομολογήθηκε δεν θέλει να φύγει από τις Αιγές: «Είμαι εκεί από το 1977 συνεχώς και δεν θέλω να φύγω από εκεί. Όσα χρόνια υπηρεσιακά έχω να ζήσω θέλω να είμαι εκεί.
Το έργο στις Αιγές
 Η κ. Κοτταρίδη αναφέρθηκε και στο μεγάλο έργο που συντελείται τα τελευταία χρόνια στις Αιγές, με την κατασκευή του Πολυκεντρικού Μουσείου, το οποίο μόλις ολοκληρωθεί θα αποτελέσει ένα πρότυπο αρχαιολογικό πάρκο, το οποίο θα «συνομιλεί με τους επισκέπτες και θα αγκαλιάζει την περιοχή».
«Η αρχαιολογία, εκτός από επιστήμη της μνήμης, μπορεί να είναι δουλειά της πραγματικότητας» τόνισε, θέλοντας να σημειώσει τη συμβολή που έχει το έργο στην ανάπτυξη της περιοχής, καθώς δίνει θέσεις εργασίας, ενώ μετά την ολοκλήρωσή του θα δημιουργηθεί «ένας πόλος επισκεψιμότητας που κινητοποιεί την περιοχή».
Σύμφωνα με την κ. Κοτταρίδη, στο έργο του Πολυκεντρικού Μουσείου εντάσσονται η ανάδειξη του Ανακτόρου των Αιγών, το αρχαιολογικό πάρκο με το Νεκροταφείο των Τύμβων, αλλά και το Ψηφιακό Μουσείο για τον Μέγα Αλέξανδρο με χιλιάδες καταχωρήσεις,το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο στο τέλος του έτους.
Επίσης, σχεδιάζεται ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη μιας ανασκαφής.

Το Ανάκτορο  Η ανάδειξη του Ανακτόρου των Αιγών (350 π.Χ.-340 π.Χ.) ξεκίνησε το 2007, αλλά ουσιαστικά, όπως είπε η κ. Κοτταρίδη, αρχαιολογική κοινότητα αναμετριέται με το μνημείο από το 1865, με την ανασκαφή του Λεόν Εζέ.
«Το δύσκολο δεν είναι να σκάψεις, το δύσκολο είναι να συμμαζέψεις και να συντηρήσεις» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα τεράστιο μνημείο, σε έκταση 12, 5 στρεμμάτων, «καθοριστικό για να αντιληφθεί κάποιος τι είναι αρχιτεκτονική».
«Έχω ζήσει με το ανάκτορο την πιο συγκλονιστική στιγμή της ζωής μου» συνέχισε, περιγράφοντας πώς κατάφερε να «αναστήσει» την κάτοψη του μνημείου. Σύμφωνα με την κ. Κοτταρίδη, ο αρχιτέκτονας του μνημείου, ενδεχομένως ο Πύθεος, είχε στο μυαλό του όλη την πλατωνική φιλοσοφία, ενώ όλο το κτήριο οικοδομήθηκε με λόγο τη «χρυσή τομή».
«Ο αρχιτέκτονας του μνημείου κατασκεύασε ένα κτήριο που εμπνέεται όλο από τον Πλάτωνα και είναι η χειροπιαστή στο χώρο διατύπωση της πεφωτισμένης ηγεμονίας μέσα από ένα αρχιτεκτονικό μανιφέστο. Αυτό για εμένα είναι συγκλονιστικό» είπε η κ. Κοτταρίδη.

Η περίπτωση της Αμφίπολης
 Από τη συζήτηση δεν έλειψε η αναφορά στην ανασκαφή της Αμφίπολης. «Είναι ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον μνημείο» είπε, εκφράζοντας όμως ανοιχτά τη διαφωνία της για το πώς αντιμετωπίστηκε.
«Η περίπτωση της Αμφίπολης, κοινωνιολογικά, μας έδειξε κάποια όρια. Μας έδειξε τι παθαίνει κανείς όταν κάνει λήψη του ζητουμένου, της ευχής, της υπόθεσης και κάνει την υπόθεση δεδομένο. Η υπόθεση ότι εκεί είναι η οικογένεια του Μεγάλου Αλεξάνδρου μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακή για τον πολύ κόσμο, αλλά για να το πεις αυτό πρέπει να έχεις πολύ ισχυρά στοιχεία, όταν ξέρεις ότι είναι οπουδήποτε αλλού πλην εκεί. Όταν το κάνεις και δεν το στηρίζεις έχεις πρόβλημα...» είπε χαρακτηριστικά.
«Γνωρίζω πολλούς αρχαιολόγους, ξένους, όχι Έλληνες. Κανείς απ’ αυτούς δεν βγήκε να πει τίποτα. Μόνο κάποιοι τύποι όπως μια Ντόροθι Κινγκ κι ένας Άντριου Τσανγκ, που δεν υπάρχουν επιστημονικά, δεν έχουν γράψει τίποτα αυτοί οι άνθρωποι. Είναι παγκοσμίως άγνωστοι και ξαφνικά έγιναν από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης μεγάλοι αστέρες» συνέχισε.
Παράλληλα υποστήριξε ότι από την πρώτη στιγμή έπρεπε να αναφερθεί ότι ο τάφος ήταν πιθανότατα συλημένος, έκανε λόγο για «χρήση και κατάχρηση» των μέσων ενημέρωσης, ενώ διαφώνησε και με τη χρονολόγηση του μνημείου, λέγοντας ότι κατά την εκτίμησή της χρονολογείται 100 ώς 150 χρόνια αργότερα από τη χρονολόγηση που ανακοίνωσε η επικεφαλής της ανασκαφής Κατερίνα Περιστέρη.
~ Η κ. Κοτταρίδη διαφώνησε και με τον αρχιτέκτονα της ανασκαφής Μιχάλη Λεφαντζή: «Ο αρχιτέκτονας που δούλεψε στην ανασκαφή έκανε μια υπόθεση, μια ενδιαφέρουσα υπόθεση, ότι υπήρχε εκεί πάνω το λιοντάρι της Αμφίπολης. Αυτό είναι υπόθεση, δεν είναι δεδομένο. Όταν αρχίζεις να μετράς μεγέθη με το Λιοντάρι, έχεις πρόβλημα, γιατί δεν το έχεις αποδείξει, το έχεις απλώς υποθέσει» είπε.
Πάντως, η περίπτωση της Αμφίπολης είχε κατά την κ. Κοτταρίδη και ένα θετικό στοιχείο, καθώς έδειξε το ενδιαφέρον του κόσμου για την αρχαιολογία.
«Έχω πει και έχω γράψει ότι αν κάποιος δεν είναι εκεί, είναι ο Μέγας Αλέξανδρος γιατί γι’ αυτόν ξέρουμε πού είναι. Εγώ δεν θέλω να βρω νεκρό τον Αλέξανδρο, δεν με νοιάζει να βρω χαμένα κόκαλα, διαλυμένα, που δεν θα τα βρω γιατί ξέρουμε τι συνέβη με τον τάφο του Αλέξανδρου. Ό,τι έπαθε και η Υπατεία έπαθε και ο τάφος του Αλέξανδρου. Ο όχλος της Αλεξάνδρειας ρήμαξε το Σαραπείο, τη Βιβλιοθήκη και προφανώς και τον τάφο του Αλέξανδρου. Εγώ προτιμώ να αναζητώ τη ζωντανή του μνήμη, η οποία είναι ζωντανή» υπογράμμισε.
Άννα Ανδίρα   Newsroom ΔΟΛ

*** Κλειστό σήμερα το κεντρικό πάρκινγκ στο Νέδοντα 

Σήμερα και αύριο θα εκτελεστούν εργασίες διαγράμμισης από το Δήμο Καλαμάτας: α) στον κεντρικό και το βόρειο χώρο στάθμευσης του Δήμου, στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα και β) στις θέσεις στάθμευσης μοτοσυκλετών σε διάφορα σημεία της πόλης. Για την ολοκλήρωση των εργασιών θα απαιτηθεί η απαγόρευση στάθμευσης στο κεντρικό πάρκινγκ του Νέδοντα σήμερα το πρωί και στο βόρειο πάρκινγκ αύριο το πρωί. Στις θέσεις στάθμευσης μοτοσικλετών θα υπάρχει κατάλληλη ενημέρωση. Σε κάθε περίπτωση, οι χώροι θα αποδίδονται προς στάθμευση μετά την ολοκλήρωση των εργασιών. Παρακαλούνται οι οδηγοί να διευκολύνουν την όσο το δυνατόν γρηγορότερη υλοποίηση των παρεμβάσεων. Σε περίπτωση καιρικών φαινομένων που δε θα επιτρέπουν την εκτέλεση των εργασιών, αυτές θα μετατεθούν σε επόμενες ημέρες. Ακολουθεί άμεσα δεύτερη φάση διαγραμμίσεων σε διαβάσεις και δρόμους, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Οι παρεμβάσεις αυτές θα γίνουν με θερμοπλαστική βαφή, η οποία έχει το χαρακτηριστικό να μη σβήνεται. - 

***  Βίντεο δείχνει καρέ – καρέ τη σύλληψη των συνεργατών του Ξηρού στην Καλαμάτα          

     
Ένα βίντεο ντοκουμέντο από την σύλληψη των κατηγορούμενων ως συνεργατών του Χριστόδουλου Ξηρού στην Καλαμάτα έφερε στη δημοσιότητα το δελτίο ειδήσεων του STAR. Οι δύο κατηγορούμενοι, ένας αλλοδαπός και ένας απότακτος αστυνομικός, συνελήφθησαν έπειτα από ένταλμα του ανακριτή για σωρεία κακουργηματικών πράξεων που αφορούν στα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών και όπλων και της υπόθαλψης εγκληματία. Σήμερα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή. Διαβάστε το προφίλ των δραστών και δείτε το βίντεο από τη σύλληψη. 
Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνονται οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής να σταματούν σε κεντρικό δρόμο της Καλαμάτας στην οδό Κρήτης το αυτοκίνητο με τους άνδρες που συνελήφθησαν.
  Περίπου 5 αστυνομικοί βγαίνουν από διάφορα αυτοκίνητα κρατώντας στα χέρια τους όπλα και κυκλώνουν το αυτοκίνητο. Βγάζουν από το αυτοκίνητο τους δράστες και αφού τους βάλουν χειροπέδες τους οδηγούν σε άλλο αυτοκίνητο με το οποίο τελικά μεταφέρθηκαν στην Αθήνα.
Real.gr BINTEO STAR ΑΠΟ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΞΗΡΟΥ
*** Δήμος Μεσσήνης: Η μία ψήφος διαφορά ανατράπηκε με επτά υπέρ του Γ. Τσώνη
       
 
 
Με επτά (7) ψήφους διαφορά ανέδειξε χθες το μεσημέρι το Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας νέο δήμαρχο Μεσσήνης τον κ. Γεώργιο Τσώνη, τροποποιώντας τα καταμετρηθέντα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου που είχαν δώσει προβάδισμα στο μέχρι χθες δήμαρχο Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλο, κατά μία ψήφο.
Η ανατροπή έγινε δεκτή χθες το μεσημέρι με ξέφρενους πανηγυρισμούς, ακόμα και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, από την πλευρά του κ. Τσώνη και με σκεπτικισμό από την πλευρά του κ. Αναστασόπουλου.
  Ζητήθηκε Αστυνομία
Η διαδικασία στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρησης, ενώ όλοι οι ενδιαφερόμενοι ήταν συγκεντρωμένοι στην περιοχή του Δικαστικού Μεγάρου από το πρωί.
Η μικρή αίθουσα του Διοικητικού Πρωτοδικείου, στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, γέμισε ασφυκτικά στη 1.30 μετά το μεσημέρι, που ήταν και η ώρα έναρξης που είχε ανακοινωθεί για τη συνεδρίαση, ενώ πάρα πολύς κόσμος είχε γεμίσει και το χώρο έξω ακριβώς.
Μάλιστα, η πρόεδρος του Πρωτοδικείου, λόγω της παρουσίας του κόσμου, αναγκάστηκε να ζητήσει αστυνομική συνδρομή, η οποία και έφτασε στην αίθουσα και η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 2.30.
Η πρόεδρος κα Μαργαρίτη ανακοίνωσε το δια ταύτα της απόφασης, με την οποία ανέδειξε ότι τα έγκυρα ψηφοδέλτια του κ. Γιώργιου Τσώνη από τις επαναληπτικές εκλογές είναι 9.225 και τα αντίστοιχα έγκυρα του συνδυασμού του κ. Στάθη Αναστασόπουλου 9.218. Την ίδια στιγμή άρχισαν πανηγυρισμοί των παρευρισκομένων από την πλευρά του κ. Τσώνη, οι οποίοι συνεχίσθηκαν για αρκετή ώρα και έξω από την αίθουσα.
  Πρώτη δήλωση Γ. Τσώνη
Η πρόεδρος ανακοίνωσε τη νέα σύνθεση των εδρών στο Δήμο για κάθε συνδυασμό, ενώ γνωστοποίησε στους ενδιαφερομένους ότι η απόφαση θα καθαρογραφεί και θα δημοσιοποιηθεί σήμερα.
Σε αυτή θα αναλύεται όλο το σκεπτικό, αλλά και μία μία οι ενστάσεις και οι αντενστάσεις των δύο πλευρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το σκεπτικό και την τεκμηρίωση θα εξαρτηθεί και η νομική απόφαση από την πλευρά του κ. Αναστασόπουλου, για το αν θα ασκηθεί αναίρεση κατά της απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Κάτι που δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο, καθώς η πλευρά Αναστασόπουλου κρίνει – το λιγότερο - μη αναμενόμενη την απόφαση που άκουσε.
Πάντως, όπως και να έχει, η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου είναι άμεσα εκτελεστή και δεν επιδέχεται αναστολής, ακόμα κι αν κατατεθεί αναίρεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σύνηθες είναι οι υποθέσεις αυτές να συζητούνται στο ΣτΕ με μεγάλη καθυστέρηση, που μπορεί να ξεπεράσει και τα δύο χρόνια.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, σε δήλωσή του έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, ο κ. Τσώνης ανέφερε: «Ευχαριστώ την οικογένειά μου και όλο τον κόσμο που πίστεψε σε εμένα και σε ένα όραμα που ξεκίνησε εδώ και ένα χρόνο με την τρέλα να κάνουμε κάτι στο Δήμο μας. Έπειτα από 4,5 μήνες αγωνίας, σήμερα η δικαιοσύνη επιβεβαίωσε τη βούληση του λαού.
Θέλω να σας πω ότι νικητής δεν είμαι εγώ, είναι ο κόσμος. Είμαι δήμαρχος 100% όλων των δημοτών. Με ψήφισε το 100% Αυτό θέλω να το καταλάβει όλος ο κόσμος. Πήγαμε για να δουλέψουμε και να δώσουμε πράγματα στον τόπο μας. Ούτε προσωπικά οφέλη, ούτε αντιδικίες, ούτε μίση. Αυτή είναι η εικόνα που θα δώσουμε εμείς στο Δήμο από εδώ και στο εξής. Είμαστε όλοι ίδιοι, για τον ίδιο σκοπό». Επίσης, εξέφρασε «ένα μεγάλο ευχαριστώ» στη νομική του ομάδα.
Στο πλευρό του κ. Τσώνη για να τον συγχαρούν βρέθηκαν στα δικαστήρια, μεταξύ άλλων, οι πρώην δήμαρχοι Καλαμάτας Γιώργος Κουτσούλης και Χρήστος Μαλαπάνης, ενώ την προεκλογική του περιοδεία για λίγο, ώστε να βρεθεί εκεί, διέκοψε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος.

*** Ποιοί δικαιούνται να μην ψηφίσουν         
     
Μπορεί η ψήφος να είναι υποχρεωτική, ωστόσο υπάρχουν εκλογείς που δικαιούνται να μην ψηφίσουν στις 25 Ιανουαρίου. 
Ποιοί δικαιούνται να μην ψηφίσουν
Η εγκύκλιος αναφέρει ότι δικαιούνται να μην ψηφίσουν όσοι έχουν υπερβεί το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας τους, όσοι θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό και όσοι έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, αλλά δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν λόγω της μη συμπλήρωσης του αριθμού των 40 τουλάχιστον, ετεροδημοτών εκλογέων στην ίδια εκλογική περιφέρεια.
Επίσης, δικαιολογείται να μην ψηφίσουν υπάλληλοι του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, νοσηλευτικών ιδρυμάτων, οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφελείας κ.ά. λόγω σοβαρής υπηρεσιακής ανάγκης και όσοι δεν μπορούν να μεταβούν στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος για λόγους υγείας.   ΠΗΓΗ - News247

***  «Πρωταγωνιστεί» με 3 παραγωγές ο Χρ. Κωνσταντακόπουλος στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2015 

Ανακοινώθηκε μέρος του διαγωνιστικού προγράμματος της εφετινής Μπερλινάλε Ανάμεσα στις οκτώ νέες ταινίες που προστέθηκαν στη λίστα των διαγωνιζόμενων για τη Χρυσή Αρκτο του εφετινού φεστιβάλ Βερολίνου βρίσκουμε την τελευταία δημιουργία του Γερμανού Βέρνερ Χέρτσογκ «Η βασίλισσα της ερήμου» (Queen of the desert) με πρωταγωνίστρια τη Νικόλ Κίντμαν δίπλα στους Τζέιμς Φράνκο, Ρόμπερτ Πάτινσον και Ντέμιαν Λούις, το «Ημερολόγιο μιας καμαριέρας» του Μπενουά Ζακό με τη Λεά Σεντού σε ένα ρόλο που έπαιξε και η Ζαν Μορό στην ομότιτλη ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ παραγωγής 1964, αλλά και τον «Κύριο Χολμς» του Μπιλ Κόντον, όπου ο Ιαν Μακ Κέλεν υποδύεται ένα γερασμένο Σέρλοκ Χολμς, ο οποίος ενώ κάνει μια ανασκόπηση της ζωής του, αναλαμβάνει επίσης την επίλυση ενός μυστηρίου που ποτέ δεν έφερε εις πέρας. Η τελευταία ταινία είναι βασισμένη σε μυθιστόρημα του Μιτς Κάλιν και όχι του Αρθουρ Κόναν Ντόιλ. Πάντως, ελληνική παρουσία επί της ουσίας υπάρχει και με το παραπάνω. Και το όνομα αυτής, Χρήστος Κωνσταντακόπουλος. Ο παραγωγός της Faliro House έχει χρηματοδοτήσει το «Knight of cups», τελευταία ταινία του Αμερικανού γκουρού του κινηματογράφου, Τέρενς Μάλικ, με πρωταγωνιστές τον Κρίστιαν Μπέιλ και την Κέιτ Μπλάνσετ. Ο παραγωγός εμφανίζεται, επίσης, στην ταινία «Queen of the earth», που είναι στο πρόγραμμα Forum, αλλά και στη μικρού μήκους ταινία «Squirrel» του Τόμας Βένγκρις, όπου πρωταγωνιστεί η Έμμα Δοξιάδη. Η ολοκληρωμένη εικόνα του προγράμματος της εφετινής Μπερλινάλε θα δοθεί στη δημοσιότητα την ερχόμενη εβδομάδα με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών. Τότε θα ξέρουμε αν και σε ποιο πρόγραμμα συμμετέχει κάποια ελληνική ταινία, όπως είχε συμβεί πέρσι με το «Μικρό ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη στο διαγωνιστικό πρόγραμμα. Στη νέα οκτάδα των ταινιών του διαγωνιστικού θα βρούμε, επίσης, τη «Βικτόρια» του Σεμπάστιαν Σίπερ (Γερμανία), το «Ταξί» του κατατρεγμένου στη χώρα του Ιρανού σκηνοθέτη Τζαφάρ Παναχί, τη συμπαραγωγή Βιετνάμ/Γερμανίας/Ολλανδίας και Γαλλίας «Μεγάλος πατέρας, μικρός πατέρας και άλλες ιστορίες» του Βιετναμέζου Ντι Φαν Ντανγκ και την πολωνέζικη ταινία «Body» της Μαλγκορζάτα Σουμόφσκα. Θυμίζουμε ότι η εφετινή διοργάνωση θα ανοίξει με την τελευταία δημιουργία της Ισπανίδας Ιζαμπέλ Κοιξέτ «Κανείς δεν θέλει τη νύχτα», όπου πρωταγωνιστεί η Ζιλιέτ Μπινός, και ότι ανάμεσα στις ταινίες που είχαν ήδη ανακοινωθεί ότι θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό ανήκουν οι «45 χρόνια» του Άντριου Χέιγκ (Αγγλία), «Σταχτοπούτα» του Κένεθ Μπράνα (Αμερική) και «Ο Αϊζενστάιν στο Γκουαναχουάτο» του Πίτερ Γκρίναγουεϊ (Ολλανδία). - 

***  Συγκρότηση επιτροπής για τα αδέσποτα ζώα από το Δήμο Καλαμάτας 

 Με απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας, Π. Νίκα, συγκροτήθηκε τριμελής ειδική επιστημονική επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, η οποία αποτελείται από τους: 1. Κωταντούλα Μαρία, κτηνίατρο του Τμήματος Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας, ως μέλος της επιτροπής, με νόμιμο αναπληρωτή το Σαρδέλη Δημήτριο, κτηνίατρο του Α.Κ. Καλαμάτας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας 2. Αντωνόπουλο Κωνσταντίνο, κτηνίατρο, ως τακτικό μέλος της επιτροπής, με νόμιμο αναπληρωτή την Καντζιλιέρη Χριστίνα, κτηνίατρο 3. Τρύφωνα Διονύσιο, κτηνίατρο, ως τακτικό μέλος της επιτροπής, με αναπληρωματικό μέλος το Μακρή Χαράλαμπο, κτηνίατρο. Η προαναφερθείσα επιτροπή αποφασίζει για την επικινδυνότητα ενός ζώου συντροφιάς, στην περίπτωση που υπάρχει διαφωνία μεταξύ των μελών σχετικής πενταμελούς επιτροπής ή για την αναγκαιότητα ευθανασίας σε αδέσποτο ζώο συντροφιάς, σύμφωνα με τον ορισμό της περίπτωσης στ΄ του άρθρου 1 του Νόμου 4039/2012. - 

*** Άγιος  Ιωσήφ ο Βατοπεδινός  :
Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός - Τι μας περιμένει 
ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΊ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ... ΒΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΝΑ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ...ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΣΗΦ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ. Οι ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ πολεμούν την Ελλάδα και την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Υποτιμούν την Πατρίδα και την Εκκλησία, και αυτό είναι μέρος του σχεδίου για να εισάγουν την πανθρησκεία και να εξισώσουν όλες τις θρησκείες και τις αιρέσεις στο ίδιο επίπεδο για να δώσουν την εξουσία στον φρικτό αντίχριστο. Η Ελλάδα είναι πίσω λένε, τώρα πρέπει να προσκυνήσουμε τον Πάπα το Βατικανό, το Π.Σ.Ε, και προσφάτως προσκύνησαν ακόμη και το Ισλάμ, προσευχήθηκαν με τον ιμάμη στο όνομα του Αλλάχ για να σφαγούν οι άπιστοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Η προδοσία της πίστεως σε όλο το μεγαλείο. Οικουμενισμός, μισελληνισμός.
Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με τον αμαρτωλό
https://www.youtube.com/watch?v=JFqyAQsqwu4

***  Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό γιατρός του νοσοκομείου Καλαμάτας για το θάνατο βρέφους         
      
Καταδικάσθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια
Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε επιμελητής Α’  της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας το 2007, για το θάνατο ενός βρέφους 10 μηνών, εξαιτίας κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.
Ο γιατρός είχε καταδικασθεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή. Χθες στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων εκδικάσθηκε η έφεση. Το Δικαστήριο έκρινε και πάλι το γιατρό ένοχο. Του αναγνώρισε, όμως, το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου και του μείωσε την ποινή σε 18 μήνες φυλάκισης με αναστολή.
  Χτύπησε στο κεφάλι
Σύμφωνα με το ιστορικό, στις 18 Ιουνίου του 2007 η μητέρα μαζί με τη γιαγιά πήγαν το 10 μηνών μωρό στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Καλαμάτας, καθώς είχε πέσει από το κρεβάτι την ώρα που προσπαθούσαν να το αλλάξουν και είχε χτυπήσει στο κεφάλι.
Η μητέρα ενημέρωσε τους γιατρούς ότι το μωρό είχε κάνει εμετό, ενώ το ίδιο συνέβη και την ώρα που το εξέταζαν οι ειδικευόμενοι γιατροί στα Επείγοντα του νοσοκομείου.
Κλήθηκε ο επιμελητής της Χειρουργικής για να εκτιμήσει το περιστατικό, το κράτησε στη βραχεία νοσηλεία και μετά έκρινε ότι, αφού δεν είχε παρουσιάσει κάτι άλλο, μπορούσε να επιστρέψει στο σπίτι του. Συνέστησε στη μητέρα να παρακολουθήσει τη συμπεριφορά του και αν παρουσιάσει κάτι, να το ξαναπάει στο νοσοκομείο.
Η μητέρα πήρε το μωρό στο σπίτι, αλλά έπειτα από μια ώρα αυτό παρουσίασε συμπτώματα επιδείνωσης και συγκεκριμένα υπνηλία, όχι καλή αντίδραση στα εξωτερικά ερεθίσματα, ανορεξία και εμετό. Η μητέρα επικοινώνησε με τον ιδιώτη παιδίατρο που παρακολουθούσε το παιδί και πήγε στο ιατρείο του.
Αυτός το παρέπεμψε για αξονική τομογραφία, όπου διαπιστώθηκε κάκωση στο πλάγιο μέρους του κρανίου. Εισήχθη επειγόντως στο νοσοκομείο, διασωληνώθηκε, και το βράδυ διακομίσθηκε στην Τρίπολη, όπου έγινε χειρουργείο. Λόγω της κατάστασής του κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στην Αθήνα, στο Αγλαΐα Κυριακού, όπου έγινε νέα χειρουργική επέμβαση, όμως το μωρό νωρίς το πρωί της άλλης ημέρας κατέληξε.
  Χάθηκε χρόνος
Το Δικαστήριο έκρινε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τη ζωή του μωρού και πως από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η αντιμετώπισή του υπήρξε ανεπαρκής, ενώ άρχισε να χάνεται πολύτιμος χρόνος από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος γιατρός συνέστησε παραμονή για μια ώρα στη βραχεία νοσηλεία και όχι άμεσο ακτινολογικό έλεγχο και εισαγωγή για 24ωρη παρακολούθηση.
Κατά την απολογία του, ο γιατρός εξέφρασε για άλλη μια φορά τη μεγάλη του λύπη για ό,τι συνέβη, ενώ εξήγησε τα γεγονότα. Ιδιαίτερα σημείωσε ότι και τις δύο φορές που εξέτασε το μωρό αντιδρούσε κανονικά σε όλα τα ερεθίσματα και δεν το έστειλε για ακτινολογικό έλεγχο, καθώς είναι επιβαρυντική εξέταση για ένα μωρό. Τόνισε, τέλος, πως αν είχε διαπιστώσει το παραμικρό, δε θα έδιωχνε το μωρό και πως έπραξε ό,τι ακριβώς θα έκανε και για το δικό του παιδί. Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Σχέδιο δράσης για την απασχόληση στη νοτιοδυτική Μεσσηνία για 90 άτομα 

Το σχέδιο δράσης «Τοπικό σχέδιο δράσης για την προώθηση της απασχόλησης στη νοτιοδυτική Μεσσηνία» αποτελεί παρέμβαση για την προώθηση της απασχόλησης και θα υλοποιηθεί από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας «ΗΛΙΑΤΩΡ», που αποτελείται από δώδεκα φορείς και συγκεκριμένα τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Μεσσηνίας «Ο Νέστωρ» (συντονιστής), τους Δήμους Πύλου – Νέστορος, Τριφυλίας και Μεσσήνης, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, την «ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη - Δίκτυο Ευρωπαϊκών Πόλεων για Βιώσιμη Ανάπτυξη», τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας A.E. - ΤΕΜΕΣ ΑΕ., τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Οι Δρόμοι της Ελιάς», την Asset Τεχνολογική, τις Εκπαιδευτικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Διάσταση Α.Ε., το ΚΕΚ Αίας Ανώνυμη Εταιρεία Επαγγελματικής Κατάρτισης και το ΚΕΚ Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Στόχος-παραγόμενο αποτέλεσμα της παρέμβασης είναι η εργασιακή ένταξη των ανέργων με την προώθησή τους στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. Συγκεκριμένα, οι δράσεις που έχουν σχεδιαστεί αποσκοπούν στην προώθηση της απασχόλησης των άνεργων νέων και γυναικών με την τοποθέτησή τους σε θέσεις εργασίας και με την Ίδρυση Νέων Επιχειρήσεων και Κοινωνικών Επιχειρήσεων. Ωφελούμενοι είναι άνεργοι και άνεργες, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ. Έμφαση θα δοθεί στις γυναίκες και τους νέους κάτω των 25 ετών που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία, ενώ δυνητικοί ωφελούμενοι είναι οι νέοι επιστήμονες και οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ. Στο πλαίσιο της παρέμβασης και μέσω των δράσεων που θα υλοποιηθούν, το σχέδιο απευθύνεται σε συνολικά 90 ωφελούμενους ανέργους, που θα προωθηθούν στην απασχόληση ή σε προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης, ενώ η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 385.000 ευρώ. -

*** Το δεύτερο σπίτι στη Μεσσηνία ψάχνει η Αντιτρομοκρατική         
       
Που χρησιμοποιούσαν ο πρώην Εκαμίτης και ο «Χάρης» μετά τη σύλληψη Χρ. Ξηρού
Βίντεο καρέ καρέ η στιγμή της σύλληψης των δυο δραστών
Το χρονικό της σύλληψης και οι μαρτυρίες
 Της Βίκυς Βετουλάκη 
  Το δεύτερο σπίτι σε χωριό της Μεσσηνίας που χρησιμοποιούσαν περιστασιακά οι δύο φερόμενοι συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης με «χολιγουντιανό» σκηνικό στα φανάρια των οδών Κρήτης και Φιλελλήνων, αναζητά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Από τα ξημερώματα χθες κλιμάκιό της έκανε «φύλλο και φτερό» το πατρικό σπίτι (φωτό) του 54χρονου πρώην ΕΚΑΜίτη στον οικισμό Χοτάσια της Λακωνικής Μάνης, που τον τελευταίο καιρό επισκεπτόταν συχνά, ενώ μαζί του είχε πάντα και το δεύτερο συλληφθέντα, τον 37χρονο Αλβανό «Χάρη».
Το ποινικό παρελθόν του 54χρονου πρώην αστυνομικού παρουσιάζεται πλούσιο, ενώ στις 27 Ιουνίου του 2014 καταδικάσθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για απλή συνέργεια σε λαθρεμπορία τσιγάρων και συμμετοχή σε συμμορία, του επιβλήθηκε κάθειρξη 7 ετών και ορίσθηκε εγγύηση 5.000 ευρώ, περιοριστικοί όροι και αφέθηκε ελεύθερος. Είχε κατηγορηθεί μαζί με άλλα 30 άτομα για μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων στο Γύθειο, στην οποία ήταν κατηγορούμενοι και δύο υπαξιωματικοί του Λιμενικού, ο ένας μάλιστα υπεύθυνος Γραφείου Ασφαλείας, ένας ειδικός φρουρός, δύο πρώην αστυνομικοί και ένας συνταξιούχος αστυνομικός. Παλαιότερα έχει κατηγορηθεί για αρχαιοκαπηλία, αλλά και για όπλα.
Ιδιαίτερα οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν την πληροφορία που τους έδωσαν κάτοικοι της περιοχής ότι το καλοκαίρι ο 54χρονος είχε φιλοξενήσει στη Χοτάσια μία γυναίκα.
  Ήταν 4 στο αυτοκίνητο
Μέρες τώρα κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής είχε εντοπίσει και παρακολουθούσε τις κινήσεις του 54χρονου πρώην ΕΚΑΜιτη και του 37χρονου Αλβανού στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, οι οποίοι κυκλοφορούσαν πάντα μαζί και φρόντιζαν να μη μένουν σε ένα σημείο πάνω από δύο ημέρες. Ήξεραν ότι αμφότεροι είναι στενοί συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν εντοπισθεί ίχνη τους στη γιάφκα στην Ανάβυσσο.
Έχοντας μελετήσει όλες τους τις κινήσεις, οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής αποφάσισαν να επιχειρήσουν τη σύλληψή τους το απόγευμα της Τρίτης, την ώρα που θα βρίσκονταν στο αυτοκίνητο.
Το καρτέρι στήθηκε και η ευκαιρία δόθηκε λίγο μετά τις 4.00, όταν το μαύρο τζιπ στο οποίο επέβαιναν ο 54χρονος ως οδηγός, ο 37χρονος ως συνοδηγός και δύο άλλα άτομα, έφθασε στο φανάρι των οδών Φιλελλήνων και Κρήτης με κατεύθυνση προς το λιμάνι.
Πέντε αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής κύκλωσαν το ύποπτο όχημα και από την πίσω πλευρά, επί της οδού Φιλελλήνων, αλλά και από μπροστά, επί της Κρήτης, ώστε να μην μπορεί να διαφύγει.
Με γρήγορες κινήσεις κατέβασαν τον οδηγό και, αφού τον γονάτισαν, του φόρεσαν χειροπέδες. Την ίδια στιγμή συνέλαβαν και το συνοδηγό, ενώ έβγαλαν από το αυτοκίνητο και τα άλλα δύο άτομα, τα οποία όμως στη συνέχεια αποδείχτηκε πως  δεν είχαν σχέση και αφέθηκαν ελεύθερα. 
  «Βάλτε μέσα τα κινητά» 
Γρήγορα έβαλαν τους δύο συλληφθέντες στα αυτοκίνητα, ενώ άντρας της Αντιτρομοκρατικής πήρε το αυτοκίνητο των δύο αντρών.
Ο κόσμος που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο έμεινε άφωνος, ενώ κάποιοι ακούγοντας τις φωνές βγήκαν στα μπαλκόνια. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής φώναζαν σε όλους να μπουν στα σπίτια τους και να μη χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους, ενώ την ίδια στιγμή κατέβασαν στα πρόσωπά τους κουκούλες full face.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής και χθες το πρωί στον εισαγγελέα, από τον οποίο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή την Παρασκευή.
Ο 54χρονος το 2002 αποτάχθηκε από τα ΕΚΑΜ, όταν ενεπλάκη σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Είχε συλληφθεί στις 28 Ιουνίου 2002, γιατί στο αυτοκίνητό του στη Γλυφάδα είχε εντοπισθεί μια μαρμάρινη αναθηματική πλάκα με παράσταση στην Θεά Αρτέμιδα που ανήκει στους ρωμαϊκούς χρόνους και ένα μαρμάρινο κεφάλι ανδρός.
Μετά την απεμπλοκή του με τη Δικαιοσύνη, επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του, στη Χοτάσια Λακωνικής Μάνης (το πρώτο χωριό μετά τη Μεσσηνιακή Μάνη), και, νοικιάζοντας τις αλυκές από την εκκλησία, ξεκίνησε το εμπόριο φυσικού αλατιού.
Το 2013, όμως, συλλαμβάνεται για μεγάλη υπόθεση λαθραίων τσιγάρων στο Γύθειο και δικάζεται στην Καλαμάτα τον Ιούνιο, ενώ του επιβάλλεται ποινή με περιοριστικούς όρους και αφέθηκε ελεύθερος. Παράλληλα, το όνομά του έχει ακουστεί ως φιλικά προσκείμενο σε ισχυρή ομάδα Λακώνων που έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα.
  Στη Χοτάσια
Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής ερεύνησε το σπίτι του στη Χοτάσια, ενώ η ηλικιωμένη μητέρα του δήλωσε πλήρη άγνοια για τη δράση του γιου της. 
Ο ρόλος του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν η «μεταφορά και απόκρυψη οπλισμού και φυγάδευση προσώπων», και πως τέτοια ήταν η περίπτωση του Αλβανού. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν στο γεγονός ότι ο απότακτος αστυνομικός είχε επαφές με την Αλβανία και μπορούσε να έχει πρόσβαση σε προμήθεια οπλισμού, καθώς στα μέσα της 10ετίας του ’90 είχε υπηρετήσει στο ελληνικό προξενείο στο Αργυρόκαστρο. Γι’ αυτό πιστεύεται πως είναι ο άνθρωπος που κανόνισε την εισαγωγή των όπλων που βρέθηκαν στη γιάφκα της Αναβύσσου.
Σε ό,τι αφορά τον Αλβανό, οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για το διαβόητο Χάρη, το συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού, που εμφανίστηκε με αυτό το όνομα και νοίκιασε τη γιάφκα της Αναβύσσου.
Στην Αντιτρομοκρατική ο Αλβανός αρνήθηκε τα πάντα, λέγοντας πως ο 54χρονος τον πλήρωνε για να προσέχει την ηλικιωμένη μητέρα του και να τον βοηθάει στις αλυκές.  
Πάντως, από την Αστυνομία αναζητείται και δεύτερο σπίτι, σε χωριό της Μεσσηνίας, το οποίο οι δύο άντρες χρησιμοποιούσαν περιστασιακά μετά τη σύλληψη του Χρ. Ξηρού, προκειμένου να μη μένουν πάνω από δύο ημέρες στο ίδιο σημείο και να μην μπορούν να εντοπισθούν εύκολα.
Η σύλληψη των δύο ανδρών επιβεβαιώνει, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, τις στενές σχέσεις των Πυρήνων με ποινικούς κρατούμενους.

 ***  Τελειώνει το νέο Δημαρχείο Καλαμάτας          
     
Προετοιμασία για τη γεωθερμία 
 Η μακέτα που είχε τοποθετήσει κάποια χρόνια πριν η Δημοτική Αρχή με τίτλο «Προσεχώς νέο Δημαρχείο» δεν έμεινε τελικά... ακίνητη. Το έργο ξεκίνησε, παρά τις διαφωνίες για την αναγκαιότητά του, και σύντομα θα στεγάσει τις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας.
Έτσι, σε φάση ολοκλήρωσης, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, βρίσκονται οι εργασίες για τη μετασκευή του παλαιού Νοσοκομείου σε νέο Δημαρχείο, που προχωρούν απρόσκοπτα χάρη στη συνεχή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Αυτή την περίοδο, το καινούργιο στοιχείο είναι η προετοιμασία για την ανόρυξη των φρεάτων γεωθερμίας, στο χώρο νότια του κτηρίου. Από πλευράς διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου οι εργασίες βαίνουν προς ολοκλήρωση. Οι χρωματισμοί στις εξωτερικές επιφάνειες του κτηρίου έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ στο εσωτερικό βρίσκονται περίπου στο 80%.
Στο κτήριο έχουν τοποθετηθεί ανελκυστήρας, κουφώματα και υαλοστάσια εσωτερικά και εξωτερικά και έχουν οριστικοποιηθεί οι καλωδιώσεις, ο κλιματισμός, τα υδραυλικά και τα φωτιστικά. Απομένουν η εγκατάσταση των ηχείων και των οπτικών ινών του ΟΤΕ στο ταβάνι, γι’ αυτό και υπάρχουν εκεί ανοικτές οπές πρόσβασης.
Στο χώρο νότια του κτηρίου γίνεται διαμόρφωση του επιπέδου εκσκαφής για την ανόρυξη των φρεάτων γεωθερμίας. Η γεωθερμία, με λάστιχα στα οποία θα κυκλοφορεί νερό για την απαγωγή της θερμότητας, θα αξιοποιηθεί για το δροσισμό και τη θέρμανση του κτηρίου.
Για το σκοπό αυτό θα ανοιχθούν 50 πηγάδια. Πρόκειται για το μοναδικό έργο σε δημόσιο κτήριο στην Πελοπόννησο όπου θα αξιοποιηθεί η γεωθερμία, με σημαντικά οφέλη από πλευράς εξοικονόμησης πόρων

*** Δεύτερος κύκλος Θεατρικού Παιχνιδιού από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας          
     
Μετά το τέλος του α΄ τρίμηνου κύκλου διδασκαλίας θεατρικού παιχνιδιού στην Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας το περασμένο Σάββατο, ξεκινά στις 16 του μήνα ο δεύτερος κύκλος για παιδιά από 4 έως 12 χρόνων.
Ειδικότερα, θα λειτουργήσουν 4 τμήματα:
Δύο τμήματα για νήπια -προνήπια κάθε Παρασκευή απόγευμα, 5.15- 6.45 και 7.00- 8.30. Κάθε Σάββατο ένα τμήμα 10.00 - 12.00 το πρωί για παιδιά Α΄ και Β΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου και 12.00 – 2.00 το μεσημέρι για τις μεγάλες τάξεις του Δημοτικού.
Διδάσκουν έμπειροι δάσκαλοι θεατρικού παιχνιδιού, οι οποίοι αποδεικνύουν καθημερινά με τις γνώσεις, τις εμπειρίες, την οργάνωση και την αγάπη τους προς τα παιδιά τη σπουδαιότητα, την αναγκαιότητα του θεατρικού παιχνιδιού και την ωφέλεια που εισπράττουν τα παιδιά που συμμετέχουν.  

***  Πρόστιμα για αφισορύπανση και σε κόμματα από το Δήμο Καλαμάτας 

Πρόστιμα για αφισορύπανση επιβάλλονται και σε κόμματα, τα οποία ρυπαίνουν την πόλη με παράνομη αφισοκόλληση. Το Τμήμα Ελέγχων της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας προωθεί τις σχετικές διαδικασίες, όπως ανακοινώθηκε από τη Δημοτική Αρχή. Επίσης, συνεργείο εργολάβου του Δήμου Καλαμάτας διέρχεται από δρόμους της πόλης και σβήνει συνθήματα. - 

***    Με ευχές και «μπηχτές» η πίτα για τους υπαλλήλους στο Δήμο Τριφυλίας (φωτογραφίες)         
        
 
 
Γεμάτη ευχές, αλλά και «μπηχτές», πανταχόθεν, ήταν η χθεσινή μικρή γιορτή για την κοπή της πίτας των υπαλλήλων του Δήμου Τριφυλίας, έπειτα από πρωτοβουλία και πρόσκληση του δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα!
Υπάλληλοι, από όλες τις Δημοτικές Ενότητες, συμμετείχαν στην εκδήλωση που διεξήχθη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, με χαμόγελα αλλά και σκεπτικισμό για τη λειτουργία του Δήμου και την πορεία του στη χρονιά που μόλις ξεκίνησε. Αυτό που διεφάνη, πάντως, και – τουλάχιστον – βγήκε προς τα έξω, είναι ότι υπάρχει – και πρέπει να υπάρχει – ειλικρινής διάθεση συνεργασίας, συνεννόησης, κατανόησης, με σεβασμό, εμπιστοσύνη και ενότητα! «Ημέρα για όλους τους εργαζομένους στο Δήμο», χαρακτήρισε τη χθεσινή ο δήμαρχος, «τους οποίους θέλουμε να τιμήσουμε για τη μεγάλη προσφορά την οποία κάνουνε στις εξελίξεις των τοπικών θεμάτων».
Ο ίδιος ευχαρίστησε τους υπαλλήλους για τον τρόπο που δουλεύουν, που προσπαθούν και συμμετέχουν σε αυτό το οποίο προσπαθεί ο Δήμος Τριφυλίας να παράγει και να παρέχει προς τους πολίτες, ενώ συνεχίζοντας εξήρε τη δουλειά και την προσφορά τους, σε δύσκολες συνθήκες, όπως έχουν διαμορφωθεί.
Ακολούθως, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά, έκοψε το πρώτο κομμάτι της πίτας «για την Παναγιά, να μας φυλάει». Επίσης ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψήφιους βουλευτές Αντωνία Μπούζα και Σαράντο Κουκούμη, που ήταν παρόντες.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά στους υπαλλήλους και σε όλους, μοιράστηκε μαζί τους δύο σκέψεις: πρώτον, ότι όλοι που εργάζονται στο Δήμο πρέπει να νιώσουν ότι είναι μέλη μιας οικογένειας και ξεκινώντας το πρωί απ’ το σπίτι τους για να πάνε στη δουλειά, να πηγαίνουν με χαμόγελο και χαρά και φεύγοντας το μεσημέρι να αφήνουν τα προβλήματα του Δήμου πίσω και να μην τα μεταφέρουν στο σπίτι τους και, δεύτερον, ότι όλοι, και η χώρα, περνάνε δύσκολες ώρες για λόγους οικονομικούς και θα πρέπει όλοι, και οι αιρετοί και οι υπάλληλοι, να κάνουν το καλύτερο δυνατό, ώστε να απαλύνουν τον πόνο των συμπολιτών τους.
Ευχές έδωσε και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Σαράντος Κουκούμης, μιλώντας για αναγκαιότητα διεκδίκησης των πολιτών και αλλαγής.
Αίσθηση προκάλεσε η ευχή της διευθύντριας διοικητικού, Χριστίνας Στρατικοπούλου - η οποία έκοψε κομμάτι εκ μέρους των υπαλλήλων –, λέγοντας χαρακτηριστικά «καλή χρονιά και να έχουμε όλοι δουλειά!».
Κομμάτια από την πίτα έκοψαν αντιδήμαρχοι, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, καθώς και η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κυπαρισσίας, εκ μέρους και των άλλων προέδρων και τοπικών συμβούλων.
Το φλουρί έτυχε στην υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας και προϊσταμένη του ΚΕΠ Φιλιατρών, Έφη Γεωργίου, και αντιστοιχεί σε άδεια τριών ημερών! 
 
*** Συλλογή υπογραφών για τα δίδακτρα στις σχολές της «Φάρις»         
      
Πολίτες ζητούν τη μείωση τους
Το ύψος των διδάκτρων στις σχολές της «Φάρις» είναι ένα θέμα που βρίσκεται στην επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την κοινωνική κρίση που προκάλεσε η επιβολή των μνημονίων. Ο Σύλλογος Γονέων σε παρεμβάσεις του είχε σημειώσει την ανάγκη εξορθολογισμού τους, αλλά τόσο η Διοίκηση όσο και η Δημοτική Αρχή επιμένουν στην πολιτική τους.
Τις προηγούμενες ημέρες κατατέθηκε στο Δήμο Καλαμάτας κείμενο με υπογραφές δεκάδων πολιτών, με το οποίο ζητείται μείωση των διδάκτρων, ώστε η καλλιτεχνική παιδεία να μην είναι αγαθό μόνο για ορισμένα παιδιά. Μάλιστα, το κείμενο έχει αναρτηθεί και στην παγκόσμια ιστοσελίδα avaaz.org, όπου συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών.
Στο κείμενο στήριξης της προσπάθειας αναφέρονται τα εξής: «Ανεβαίνοντας ένας επισκέπτης τα σκαλιά δίπλα από την εκκλησία της Υπαπαντής για να φθάσει στο κάστρο, θα αντικρίσει ένα όμορφο νεοκλασικό κτήριο, μέσα από το οποίο ξεπηδούν ένα σωρό μελωδίες. Αν κοντοσταθεί και λίγο, θα δει αρκετά παιδιά να μπαινοβγαίνουν κρατώντας μουσικά όργανα, που κάποιες φορές τα ξεπερνούν στο μπόι. Ρωτώντας θα μάθει ότι εκεί στεγάζεται το Δημοτικό Ωδείο της πόλης.
Κατεβαίνοντας ο ίδιος επισκέπτης την Αριστομένους, αν στρίψει απέναντι από τα αγάλματα της πλατείας, θα συναντήσει ακόμα ένα όμορφο νεοκλασικό κτήριο. Αν μπει μέσα, θα δει πλήθος παιδιών να μαθαίνουν χορό. Ρωτώντας θα μάθει ότι εκεί στεγάζεται η Δημοτική Σχολή Χορού της πόλης.
Συνεχίζοντας τη βόλτα του στην παραλία ο ίδιος επισκέπτης, μετά το λιμάνι θα συναντήσει ένα ακόμα νεοκλασικό κτήριο, με ένα τεράστιο ζωγραφισμένο πανό να κοσμεί την πρόσοψή του. Αν μπει μέσα θα δει παιδιά κάθε ηλικίας να ζωγραφίζουν, να δημιουργούν με τον πηλό και με άλλα υλικά. Ρωτώντας θα μάθει ότι εκεί στεγάζεται το Δημοτικό Εικαστικό Εργαστήρι της πόλης.
Είναι σίγουρο ότι φεύγοντας από την πόλη μας αυτός ο επισκέπτης θα έχει σχηματίσει την άποψη ότι η πόλη μας θεωρεί την καλλιτεχνική παιδεία των παιδιών της μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Αν, μάλιστα, τύχει να μάθει ότι στην πόλη μας ιδρύθηκε το 1985 η πρώτη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης της χώρας, θα θεωρήσει τους δημότες της πολύ τυχερούς, αφού θα νομίσει ότι δίνεται σε όλους η δυνατότητα να συμμετάσχουν σε κάποια καλλιτεχνική δραστηριότητα.
Ίσως η γνώμη του αυτή να αλλάξει, αν μάθει και τα δίδακτρα που απαιτούνται για να παρακολουθήσει κάποιος τα μαθήματα που παραδίδονται από τις δημοτικές αυτές σχολές. Για την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου απαιτούνται το λιγότερο 25 ευρώ την ώρα. Για να παρακολουθήσει κάποιος μαθήματα αγγειοπλαστικής θα χρειαστεί περίπου 40 ευρώ το μήνα, ενώ για να συμμετέχει στα μαθήματα χορού θα πρέπει να δαπανήσει γύρω στα 60 ευρώ, ανάλογα το επίπεδο που βρίσκεται.
Βέβαια, οι ιθύνοντες προσαρμοζόμενοι στις επιταγές της εποχής θέσπισαν εκπτώσεις μέχρι 20% για ευπαθείς ομάδες (όπως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άνεργοι κ.α.), καθώς και για τη φοίτηση αδερφών σε κάποια από τις σχολές της “Φάρις”. Ωστόσο, δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό τους η ιδέα ότι μπορεί κάποιο παιδί να θέλει να μάθει μουσική, αλλά να ασχοληθεί ταυτόχρονα και τον χορό ή τα εικαστικά. Ή πολύ περισσότερο ότι, εκτός από τα παιδιά μια οικογένειας, μπορεί και κάποιος γονιός να θέλει να ασχοληθεί με τη μουσική ή τα εικαστικά.
Έτσι όλες αυτές οι περιπτώσεις δε δικαιούνται καμία έκπτωση επιβαρύνοντας υπέρογκα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, με αποτέλεσμα πολλές φορές να καλείται η κάθε οικογένεια να “ξεδιαλέξει” ποιο μέλος της θα συμμετέχει στα αντίστοιχα μαθήματα.
Θεωρούμε ότι η κατάσταση που επικρατεί απέχει αρκετά από το να χαρακτηρίζονται οι σχολές δημοτικές και η “Φάρις” κοινωφελής επιχείρηση. Χωρίς να λάβουμε μέρος στην αντιπαράθεση αν θα έπρεπε οι δημοτικές υπηρεσίες να παρέχονται δωρεάν στους δημότες (οι οποίοι επιβαρύνονται με δημοτικά τέλη), για τα κόστη λειτουργίας των δημοτικών σχολών και πώς αυτά προκύπτουν ή να συγκρίνουμε τα δίδακτρα των Δημοτικών Σχολών με άλλες ιδιωτικές εικαστικές σχολές και τι προσφέρει η κάθε μία από αυτές, θεωρούμε ξεκάθαρα ότι τα δίδακτρα των δημοτικών σχολών καλλιτεχνικής παιδείας είναι υπερβολικά.
Φυσικά, δεν τίθεται κανένα θέμα αμφισβήτησης του υψηλού επιπέδου σπουδών που προσφέρουν, ούτε των στελεχών τους, του πάθους τους και της διάθεσης για προσφορά που τα διακρίνει.
Ωστόσο και μόνο το επίθετο “δημοτικός” στους τίτλους των σχολών θα έπρεπε να μεταφράζεται σε υψηλού επιπέδου σπουδών (όπως και γίνεται), προσιτές όμως σε όλους.
Θέλουμε να μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά μας να διαλέξουν με τι θέλουν να ασχοληθούν, να πειραματιστούν με τη μουσική, το χορό και τα εικαστικά, όπως κάναμε και κάποιοι από εμάς στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της ΔΕΠΑΚ. Δε θέλουμε να κοιτάμε το πορτοφόλι μας κάθε φορά που το παιδί μας ζητάει να συμμετάσχει σε κάποια Δημοτική Σχολή.
Ίσως κάποιοι από εμάς να θέλουν να συνεχίσουν αυτό που σταμάτησαν ως παιδιά ή ακόμα και να πραγματοποιήσουν ένα παιδικό όνειρο.
Το επιχείρημα της γενικότερης οικονομικής κατάστασης δε μας συγκινεί. Ιδιαίτερα στη σημερινή οικονομική κατάσταση ο Δήμος θα έπρεπε να δώσει διέξοδο σε μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στην καλλιτεχνική παιδεία. Η ενασχόληση με οποιοδήποτε από τα αντικείμενα της μουσικής, του χορού ή των εικαστικών, πέρα από όλες τις άλλες θετικές επιδράσεις που είναι γνωστές στους περισσότερους, απεγκλωβίζει τους συμμετέχοντες από το πλέγμα απαισιοδοξίας που μας έχει περιβάλει και βοηθάει στην καλύτερη αντιμετώπιση της καθημερινότητας μικρών και μεγάλων.
Ζητάμε η καλλιτεχνική παιδεία που προσφέρεται από το Δήμο μας να είναι προσιτή σε όλους και όχι σε λίγους και εκλεκτούς.
-Εξορθολογισμός/μείωση των διδάκτρων σε όλες τις Δημοτικές Σχολές καλλιτεχνικής παιδείας
-Σημαντικές εκπτώσεις στα μέλη της ίδια οικογένειας και στα δίδακτρα των Δημοτικών Σχολών που αφορούν στο ίδιο άτομο
-Θέσπιση ικανοποιητικού αριθμού υποτροφιών αριστείας και για τις ευπαθείς ομάδες
-Καμία έκπτωση στο επίπεδο των σπουδών.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: http://www.avaaz.org/el/petition/Dimotiko_Symvoylio_Dimo Kalamatas_Kallitehniki_paideia_gia_oloys/?nyhQIib».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  «Λουκέτο» στα ΕΛΤΑ Γαργαλιάνων, μερική εξυπηρέτηση από Ταχυδρομικό Πρακτορείο         
     
Αντιδράσεις για τα τεράστια προβλήματα που προκαλούνται…
  Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Ως «απόλυτα μεθοδευμένο και προσχεδιασμένο» θεωρούν στους Γαργαλιάνους το «λουκέτο» που έρχεται στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στην πόλη, αφού η Διοίκηση δε μεριμνά για την αντικατάσταση του ενός και μοναδικού υπαλλήλου ο οποίος συνταξιοδοτείται.
Στους Γαργαλιάνους επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και οι κάτοικοι είναι οργισμένοι από το νέο «λουκέτο». Όπως επισημαίνουν και το αναφέραμε σε χθεσινό ρεπορτάζ, «η αποψίλωση των Γαργαλιάνων από δημόσιες υπηρεσίες δεν έχει σταματημό τα τελευταία χρόνια, με την ανοχή πολιτικών και τοπικών Αρχών. Κλείσανε το Παράρτημα του ΙΚΑ, κλείσανε την Εφορία, τώρα κλείνουν και τα ΕΛΤΑ. Από το Δήμο Τριφυλίας, τη Δημοτική Κοινότητα Γαργαλιάνων και όλους τους συμβούλους των Γαργαλιάνων, δε μιλάει κανένας για αυτά. Για να φωνάξουν και να αντιδράσουν, μήπως και μπει ένα τέλος στη συρρίκνωση των υπηρεσιών και την υπανάπτυξη των Γαργαλιάνων, πρέπει να γίνει, δηλαδή, σεισμός, λιμός ή καταποντισμός;».
Στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώναμε ότι «χωρίς υπάλληλο μένει το κατάστημα των ΕΛΤΑ Γαργαλιάνων και οι κάτοικοι είναι ανάστατοι, καθώς “βλέπουν” μεθοδεύσεις για “λουκέτο”, αφού στις 7 Μαρτίου ο ένας και μοναδικός υπάλληλος των ΕΛΤΑ Γαργαλιάνων συνταξιοδοτείται και, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει αντικαταστάτης του».
Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ που κάναμε, διαπιστώσαμε πως, εδώ και ένα χρόνο, η Διοίκηση των ΕΛΤΑ, αντί να λάβει αποφάσεις για ενίσχυση και ενδυνάμωση του καταστήματος των Γαργαλιάνων με προσωπικό και να προωθήσει αντίστοιχες διαδικασίες, έλαβε απόφαση και προώθησε διαδικασίες για σύσταση και λειτουργία «Ταχυδρομικού Πρακτορείου Γ2΄ Τάξης ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ, του Δήμου Τριφυλίας του Νομού Μεσσηνίας».
Σύμφωνα, δε, με επίσημα έγγραφα αποφάσεων, που είναι ανηρτημένα στη Δι@υγεια, ήδη έχει γίνει και η ανάθεση λειτουργίας του Ταχυδρομικού Πρακτορείου σε ιδιωτική επιχείρηση – κατάστημα των Γαργαλιάνων.
Επειδή ίσως επιχειρηθεί να «διασκεδαστούν» οι αρνητικές εντυπώσεις, να «χρυσωθεί το χάπι» και επικοινωνιακά να καμφθούν αντιδράσεις, σημειώνεται πως τα Ταχυδρομικά Πρακτορεία, που λειτουργούν ανά την ελληνική επικράτεια, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τα καταστήματα των ΕΛΤΑ, ούτε και να παραγάγουν το έργο τους!
  Ιστορικό αποφάσεων για Ταχυδρομικό Πρακτορείο Γ2’ τάξης Γαργαλιάνων
Με την υπ’ αριθμ. 1.4.3/88/104/28.01.2014 απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου των ΕΛΤΑ συστάθηκε Ταχυδρομικό Πρακτορείο Γ2΄ Τάξης Γαργαλιάνων, του Δήμου Τριφυλίας του Νομού Μεσσηνίας.
Στις 28.04.2014 εκδόθηκε «πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη λειτουργία Ταχυδρομικού Πρακτορείου Γ2΄ τάξης Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας».
Σε αυτή αναφερόταν: «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε. στο πλαίσιο της πελατοκεντρικής τους πολιτικής, επεκτείνοντας το δίκτυό τους με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού για την παροχή και πώληση υπηρεσιών και προϊόντων που να ικανοποιούν πλήρως τις ανάγκες των πελατών τους, συνεργάζονται με κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις του Ν. 4019/2011, ιδιώτες επιχειρηματίες, καταστηματάρχες, ελεύθερους επαγγελματίες, με σκοπό τη λειτουργία Ταχυδρομικού Πρακτορείου στα καταστήματά τους. Για την υλοποίηση του στόχου αυτού, ανακοινώνεται το ενδιαφέρον του ΕΛΤΑ για τη λειτουργία Περιφερειακού Ταχυδρομικού Πρακτορείου στους Γαργαλιάνους του ∆ήμου Τριφυλίας».
Ως «Έργο Ταχυδρομικού Πρακτορείου» αναφέρονταν τα εξής: «Διανομή όλων των ταχυδρομικών αντικειμένων, κατ’ οίκον, στην προαναφερόμενη έδρα λειτουργίας του Ταχ. Πρακτορείου και στους περιφερειακά εξυπηρετούμενους από αυτό οικισμούς. Επίσης, ο Ταχ. Πράκτορας στους περιφερειακά εξυπηρετούμενους οικισμούς, παραλαμβάνει όλα τα ταχυδρομικά αντικείμενα (απλή αλληλογραφία, επιταγές, δέματα, αντικείμενα ειδικής διαχείρισης, Πόρτα- Πόρτα, EMS, express, κ.λπ.), εκτελεί το έργο πληρωμής ταχυδρομικών επιταγών, εξόφλησης λογαριασμών ταχυπληρωμής (∆ΕΗ, ΟΤΕ, κινητής τηλεφωνίας κ.λπ.), πληρωμής συντάξεων & επιδομάτων και του παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών σε Πώληση Γραμματοσήμων, Φακέλων Προπληρωμένου Τέλους, Προϊόντων ΕΛΤΑ και τρίτων, Φιλοτελικών Προϊόντων». Καλούνταν, δε, οι ενδιαφερόμενοι επιτηδευματίες- επαγγελματίες που διατηρούν στις παραπάνω περιοχές καταστήματα καλής θέσης και προβολής, να υποβάλουν σχετική αίτηση.
Στις 7/ 5/2014 κατέθεσε αίτηση ο μοναδικός υποψήφιος Μασούρας Χρήστος του Γεωργίου για την ανάληψη της λειτουργίας του Ταχυδρομικού Πρακτορείου Γ2΄ τάξης Γαργαλιάνων.
Με το από 23.05.2014 Υ/Σ της ∆/νσης ∆ικτύου Λιανικής & Εξυπηρέτησης Πελατών εγκρίθηκε η ανάθεση του Ταχ. Πρακτορείου Γ2΄Τάξης Γαργαλιάνων στον κ. Μασούρα Χρήστο.
Με την υπ’ αριθμ. πρωτοκόλλου Ρ02/4487/104 Απόφαση του Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας, Τομέας Πωλήσεων και Δικτύου Λιανικής, Χρυσόστομου Βεργή, στις 05.06. 2014, με θέμα «Συμβάσεις Ταχυδρομικών Πρακτορείων» (Ανάθεση λειτουργίας Ταχ. Πρακτορείου Γ2΄ τάξης Γαργαλιάνων), η οποία αναρτήθηκε στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: ΒΙΥ0ΟΡΡ2-ΩΘ0, αποφασίστηκε η «ανάθεση της λειτουργίας για τρία (3) έτη, από 10.06.2014 μέχρι 09.06.2017 του Ταχυδρομικού Πρακτορείου Γ2΄ τάξης Γαργαλιάνων στον επιτηδευματία Μασούρα Χρήστο του Γεωργίου», είδος επιχείρησης «Λιανικό Εμπόριο Βιβλίων Μητρώων, Λογιστικών Βιβλίων, Κλασέρ, Εντύπων & Άλλων Ειδών Γραφικής Ύλης», με δυνατότητα παράτασης για δύο (2) ακόμα έτη, σύμφωνα με τον όρο 6.1 της σύμβασης, με μονομερές δικαίωμα του ΕΛΤΑ.
Σημειώνεται πως η διανομή στους Γαργαλιάνους, από τα προηγούμενα χρόνια, γινόταν από ιδιώτη και όχι από τα ΕΛΤΑ.
Τονίζεται, πάντως, πως από το Ταχυδρομικό Πρακτορείο που ήδη δουλεύει - παράλληλα με το κατάστημα των ΕΛΤΑ -  δεν μπορεί να γίνει η δουλειά που έκανε και κάνει το κατάστημα των ΕΛΤΑ.
Το κατάστημα των ΕΛΤΑ Γαργαλιάνων είναι ενταγμένο στο αυτοματοποιημένο σύστημα, το σύστημα ΕΡΜΗΣ, και εισπράττει ποσά από πολίτες για την πληρωμή της Εφορίας τους, του ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ), του ΙΚΑ, για Εργόσημα κ.ά. Επίσης, σε αυτό γίνονται συναλλαγές και εξυπηρετήσεις της Τράπεζας EUROBANK, που δε γίνονται από Ταχυδρομικά Πρακτορεία!
Το γεγονός αυτό είναι που προκαλεί αναστάτωση και αντιδράσεις, καθώς προκαλούνται τεράστια προβλήματα στις συναλλαγές των κατοίκων, οι οποίοι πλέον θα πρέπει να μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα εκτός Γαργαλιάνων, με κόστος και σε χρήμα και σε χρόνο!
Παρ’ όλο, δε, που θεωρούν σχεδόν σίγουρο το «λουκέτο», κρατάνε μία μικρή ελπίδα, μήπως και από τις αντιδράσεις και διαμαρτυρίες τους γίνουν πολιτικές παρεμβάσεις και η Διοίκηση των ΕΛΤΑ στείλει προσωπικό.

***  Κατάργηση δύο περιπτέρων και κατεδάφιση

 Συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας πραγματοποίησε κατάργηση περιπτέρων και κατεδάφιση των κουβουκλίων τους, σε εφαρμογή αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα περίπτερα που καταργήθηκαν και τα κουβούκλιά τους κατεδαφίσθηκαν, επειδή ήταν παλαιού τύπου και η απομάκρυνσή τους δεν κατέστη εφικτή, ήταν αυτό που βρισκόταν στη βορειοδυτική πλευρά της γέφυρας, η οποία συνδέει την οδό Αρτέμιδος με την πλατεία 23ης Μαρτίου (ήταν κλειστό), καθώς και εκείνο που βρισκόταν στο ΙΚΑ (ήταν κλειστό). Στη θέση του πρώτου περιπτέρου θα τοποθετηθεί γλυπτό σύμπλεγμα που θα δωρηθεί στο Δήμο και θα απεικονίζει την Ελλάδα να στεφανώνει έναν αγωνιστή του 1821. Επίκειται, επίσης, η κατάργηση περιπτέρων και η αφαίρεση κουβουκλίων άμεσα και σε άλλα σημεία, ιδίως όταν εμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών. - 

***

***  Αθλητική  εφημερίδα - ενημέρωση  :

***  ΤΕΤΑΡΤΗ 14/1Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός 0-3 α.α. Πανθρακικός-Κέρκυρα 1-0 (38΄πεν. Ίγκορ)Εργοτέλης-Πανιώνιος Αναβλήθηκε Ξάνθη-Βέροια 2-2 (36΄ Καπετάνος, 55΄ Γούτας - 34΄ Μπεν, 59΄ Καλτσάς)Παναιτωλικός-ΟΦΗ 3-1 (33΄,60΄ Κέβιν Γκαρσία, 50΄ Κούσας - 46΄αυτ. Κουτρομάνος)Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 1-0 (29΄ Πέτριτς)Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2 (13΄ Ρόλε, 24΄ Μπαράλες - 42΄,77΄ Κοροβέσης)Καλλονή-ΠΑΟΚ 1-2 (6΄ Καλτσάς - 50΄,58΄ Περέιρα)
ΠΕΜΠΤΗ 15/1

Πλατανιάς-Ατρόμητος    0-0 , (0-0) .- ^

 Τα  γκολ  :   -
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας) , Καλφόγλου , Καρσιότης .-
Κάρτες  :  Μπανανά , Δημούτσος , Νάστος , Δημήτρης ,
Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Αποστολόπουλος, Ιτούα, Μπανανά(Μαχαμάτ), Δημήτρης, Τετέ, Αγκιλέρα, Μπέριαν(Μενδρινός), Τσουράκης(Ζαραδούκας), Μιλούνοβιτς, Τόρες
Ατρόμητος (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κούρος, Φυτανίδης, Αγκουαζί, Γεωργίου(Καραμάνος), Κατσουράνης, Γκαρσία(Ναπολεόνι), Ουμπίντες, Κιβρακίδης, Δημούτσος(Μπάλας), Παπάζογλου
Στον πάγκο για τον Πλατανιά: Κοκκαλάς, Μαχαμάτ, Φιγκέιρα, Γιακουμάκης, Γουνδουλάκης, Μενδρινός, Ζαραδούκας
Στον πάγκο του Ατρομήτου: Μπάρκας, Νάστος, Λαζαρίδης, Μπρίτο, Καραμάνος, Ναπολεόνι, Μπάλλας
Βίντεο από αγώνα  :
~**ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-0 δηλώσεις φάσεις 15/1/2015 18η αγων : http://youtu.be/fv8yyANNjYc ,

~ Εργοτέλης -Πανιώνιος    ( εξ  αναβολής  λόγω  καιρού  )


Η βαθμολογία (18 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 42 2. ΠΑΟΚ 40 3. Παναθηναϊκός 36 4. Αστέρας Τρίπολης 32 5. Παναιτωλικός 31 6. Βέροια 27 7. Ξάνθη 26 . ΠΑΣ Γιάννινα 26 9. Ατρόμητος 25 -17αγ.10. Καλλονή 23 11. Πλατανιάς Χανίων 21 -17αγ. . Κέρκυρα 21 13. ΟΦΗ 20 14. Λεβαδειακός 18 15. Πανθρακικός 17 16. Πανιώνιος 15 -17αγ.17. Εργοτέλης 11 -17αγ.18. Νίκη Βόλου 7

https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias .-



 BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,         3999   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2301    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 312   video.- 
Σύνολον                                                     8608  βίντεο   .-


https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home    3062    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   342  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    776.–   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                               
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   296 .-                                             
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,447/414/27  , 19,1  χιλ./258/11 .-                 *** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .- 
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 358 ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ


  *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :

~  Επικαιρότητα και ενημέρωση  01  Ιανουαρίου  2015: http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/01-2015.html ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  01  Ιανουαρίου  2014 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/01-2014.html .-
~  Επικαιρότητα  ενημέρωση  Παρασκευή  02 Ιανουαρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/02-2015.html .- 
~ Επικαιρότητα  ενημέρωση Σάββατο  03  Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/03-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 03 και 04 Ιανουαρίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/03-04-2015.html ,
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  04  Ιανουαρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/04-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 05 Ιανουαρίου 2015   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/05-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τρίτη  6 Ιανουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/01/6-2015.html .-
~Επικαιρότητα Ενημέρωση Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/07-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πολιτικά Ειδησιογραφία  07 και 08/01/2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/07-08012015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 09  Ιανουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/09-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση Πολιτική  (οι)   Παρασκευή  09/01/2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/09012015.html  ,-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση   Σάββατο  10  Ιανουαρίου  2015   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/10-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή   11  Ιανουαρίου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/11-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 10 και 11 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/10-11-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης 12 Ιανουαρίου 2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/12-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/01/12-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  13  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/13-2015.html .-
~  Η Εφημερίδα μας Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 {ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΕΙΟΡΙΤΗΣ } :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/01/13-2015.html .-  
~  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/14-2015.html .-
Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/15-2015.html .-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου