arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Άρωμα ενημέρωσης Πέμπτη 06 Νοεμβρίου 2014

Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  06 Νοεμβρίου  2014  : 

 ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΑΠΟΥΛΙΑ Ν. ΙΤΑΛΙΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΥ ΠΑΛΕΡΜΟ  ΣΙΚΕΛΙΑΣ

***  ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!!!ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!
Κινδυνεύει η Ελλάδα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία θα την πλήξουν το επόμενο 24ωρο.
Πιο αναλυτικά, από το μεσημέρι της σημερινής ημέρας, υπερκακοκαιρία θα πλήξει όλο το Ιόνιο πέλαγος, ενώ το απόγευμα ακραία καιρικά φαινόμενα θα σημειωθούν στη Πελοπόννησο αλλά και πάλι σε όλο το Ιόνιο πέλαγος και τη δυτική Στερεά Ελλάδα.
Ωστόσο, τεράστια προσοχή θα πρέπει να δείξουμε όλοι μας από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και το πρωί του Σαββάτου, καθώς η υπερκακοκαιρία θα εξαπλωθεί ακαριαία σε όλη την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα σε όλη τη κεντρική και βόρεια χώρα.
Θα κινδυνέψουν από πιθανές πλημμύρες, κεραυνούς και χαλάζι μαζί με έντονες βροχοπτώσεις, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος και όλο το Ιόνιο πέλαγος.
Καλό θα ήταν να μην πραγματοποιήσετε άσκοπες μετακινήσεις από το απόγευμα της Παρασκευής ως και το πρωί του Σαββάτου, διότι μπορεί να κινδυνέψει η σωματική σας ακεραιότητα από τα σφοδρά φαινόμενα.
Ισχυρές καταιγίδες θα χτυπήσουν τόσο την Αθήνα αλλά και τη Θεσσαλονίκη !!   www.
greek-weather.org  .-

***  Ο «Μάγος του ΟΖ» την Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο 

Το «Μάγο του ΟΖ» του Φ.Λ. Μπάουμ θα παρουσιάσει η Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου στην Καλαμάτα. Η Ντόροθυ και η παρέα της θα ταξιδέψουν σε 120 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μαγικό θέαμα. Παραστάσεις θα δοθούν στις 12.00 το μεσημέρι και στις 5.30 το απόγευμα και ισχύουν εισιτήρια του ΟΓΑ. Προπώληση γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο. Τη θεατρική διασκευή αλλά και τις σκηνοθετικές οδηγίες έχει αναλάβει ο Χάρης Ρώμας, η μουσική είναι του Γιάννη Ζουγανέλη, με 14 εντυπωσιακές χορογραφίες του Φώτη Μεταξόπουλου και 25 εκπληκτικά κοστούμια της Σήλιας Δεμίρη. Τα σκηνικά κατασκεύασε ο Αντώνης Βάλης. Ο Θαυμαστός Μάγος του ΟΖ είναι από τις πιο γνωστές παιδικές ιστορίες στον κόσμο, ένα μοντέρνο παραμύθι το οποίο έχει μεταφραστεί σε πάνω από 40 γλώσσες. Μία ομάδα ετερόκλητων ταξιδευτών, με επικεφαλής τη μικρή Ντόροθυ, τον Αχυρένιο, τον Ντενεκεδένιο και το Λιοντάρι, αναζητά την αυτογνωσία και την πνευματική λύτρωση. Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί από το θέατρο και την τηλεόραση: Στέλλα Μπονάτσου, Κατερίνα Αναστασίου, Μύριαμ Χρονοπούλου, Μανώλης Κονταξάκης, Γιάννης Πισκιτζής, Γιάννης Τσούκας, Δανάη Νεονάκη, και ο Νίκος Βαλής. Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 6944,283935 - 6973,056635 - 

***  Είχε επί τρεις μήνες τη χειροβομβίδα στο μπαλκόνι της ως διακοσμητικό!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι πυροτεχνουργοί του στρατού που έφτασαν στην περιοχή του Ζευγολατιού από την Κόρινθο για την εξουδετέρωση χειροβομβίδας. Έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι μια απόλυτα λειτουργική χειροβομβίδα βρισκόταν επί τρεις μήνες στο μπαλκόνι μιας γυναίκας ως διακοσμητικό και στη συνέχεια σε αυλή γείτονά της ως… ενθύμιο! Η γυναίκα βρήκε τη χειροβομβίδα πριν από περίπου τρεις μήνες κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών σε χωράφι της. Όπως είπε η ίδια, την πέρασε για βαρίδι, τη μάζεψε και τη μετέφερε στο μπαλκόνι του σπιτιού της, όπου και παρέμεινε. Πριν από λίγο καιρό γείτονας της ζήτησε το δήθεν βαρίδι, να το πάρει στην αυλή του ως ενθύμιο του Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς αυτός αναγνώρισε, φαίνεται, πως δεν πρόκειται για βαρίδι. Για καλή τους τύχη, δεν εξερράγη, ενώ τρίτο άτομο την είδε, αναγνώρισε τον κίνδυνο που διέτρεχαν όλοι και ειδοποίησε τις Αρχές. Έτσι, έφθασαν πυροτεχνουργοί από την Κόρινθο και με τη συνδρομή Πυροσβεστικής και Μονάδας του Νοσοκομείου μεταφέρθηκε στο παλιό λατομείο στου Κατσαρού, όπου έγινε ελεγχόμενη έκρηξη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, άγιο είχαν οι κάτοικοι στο Ζευγολατιό, καθώς η χειροβομβίδα θα μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή, ακόμα και με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.Β.Β. - 

***    ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 6.000 θέσεις εργασίας          
           
Υπογράφηκε η απόφαση από τον Υπουργό Εργασίας για το νέο πρόγραμμα επιδοτούμενων προσλήψεων σε επιχειρήσεις με στόχο να ωφεληθούν έως 6.000 άνεργοι ηλικίας 25 – 66 ετών, που θα υλοποιήσει άμεσα ο ΟΑΕΔ. Όπως είχε αναφέρει το dikaiologitika.gr πριν λίγες μέρες η εισήγηση για το νέο πρόγραμμα εγκρίθηκε αφού η ανταπόκριση για το αντίστοιχο πρόγραμμα που αφορούσε 5.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, ήταν μεγάλη.
Η διοίκηση του ΟΑΕΔ διαπίστωσε τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε το πρόγραμμα και προχωράει στην επέκτασή του. Η επιχορήγηση που θα δίνεται στις επιχειρήσεις ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα, για τον κάθε ωφελούμενο – εργαζόμενο, με δεδομένο ότι θα παρέχονται υπηρεσίες πλήρους απασχόλησης για χρονικό διάστημα έως 25 ημέρες ασφάλισης το μήνα. Αυτό σημαίνει ότι οι αποδοχές ανέρχονται στα 450 ευρώ το μήνα, ενώ η συνολική διάρκεια του προγράμματος θα είναι έως 12 μήνες. Δικαιούχοι του προγράμματος αναμένεται να είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής στο Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ2), στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η έδρα της επιχείρησης, μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού (www.oaed.gr).
Η ημερομηνία που θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων θα καθοριστεί από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης είναι η έκδοση κωδικού πρόσβασης (κλειδαρίθμου) στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ, τον οποίο οι επιχειρήσεις παραλαμβάνουν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).
Ωφελούμενοι θα είναι οι άνεργοι που καλύπτουν τις εξής προϋποθέσεις:
* Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ 2 και μέχρι την πρόσληψή τους.
* Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
* Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
* Είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 26ο έτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.   dikaiologitika.gr

***  Τι συνιστούν οι ειδικοί για τους ελαιοπαραγωγούς 

Καλή εμπορική περίοδος, προσοχή στην ποιότηταΟλοκληρώνεται το μάζεμα της μαυροελιάς, ξεκινά η κορωνέικη στην Τριφυλία Με μηδενικά αποθέματα και ικανοποιητικές αρχικές τιμές (3,44 ευρώ το κιλό στην πρώτη δημοπρασία των Αγίων Αποστόλων) ξεκίνησε η φετινή εμπορική περίοδος για το ελαιόλαδο. Η μειωμένη ισπανική παραγωγή και η στασιμότητα της ιταλικής δείχνουν ότι αναμένεται φέτος μια καλή χρονιά για την ελληνική παραγωγή. Βασικό ζητούμενο είναι η παραγωγή καλής ποιότητας ελαιολάδου στη χώρα μας, ώστε να εκμεταλλευτούμε την αυξημένη ζήτηση και να κερδίσει το προϊόν αυξημένη προστιθέμενη αξία. Όπως αναφέρουν οι γεωπόνοι και ελαιοτριβείς στον ΑγροΤύπο, οι παραγωγοί θα πρέπει να προχωρούν στην ελαιοσυλλογή στο κατάλληλο στάδιο ωριμότητας του καρπού, οπότε και σχηματίζονται οι χημικές ενώσεις που είναι υπεύθυνες για τη φρουτώδη ιδιότητα του ελαιολάδου, το προστατεύουν από το τάγγισμα και συμβάλλουν στην αντοχή του στο χρόνο. Η συγκομιδή να γίνεται με τρόπο ώστε να περιορίζονται στο ελάχιστο οι τραυματισμοί του καρπού της ελιάς. Μεγάλο ρόλο παίζει και η μεταφορά του καρπού που δε θα πρέπει να γίνεται με νάυλον σάκους αλλά με υφασμάτινους. Η επεξεργασία του ελαιοκάρπου στο ελαιοτριβείο θα πρέπει να γίνεται το συντομότερο δυνατό. Ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, επισήμανε στον ΑγροΤύπο ότι «η συγκομιδή στην περιοχή της Τριφυλίας για την ποικιλία της μαυροελιάς έχει φτάσει στο 55–60%. Έχει ξεκινήσει σε κάποιες περιοχές η συγκομιδή της κορωνέικης. Οι οξύτητες μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι πολύ χαμηλές (2–3 γραμμές) και φαίνεται ότι υπάρχει μια δυναμική στην παγκόσμια ζήτηση. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να γίνει γρήγορη έκθλιψη (ακόμη και αυθημερόν) και σωστή διαχείριση του ελαιοκάρπου, ώστε να καταφέρουμε να παράγουμε υψηλής ποιότητας προϊόν. Στην περιοχή της Τριφυλίας οι παραγωγοί χρησιμοποιούν τα τελευταία χρόνια γιούτινους (υφασμάτινους) σάκους. Θα πρέπει και οι υπόλοιποι παραγωγοί να μάθουν να χρησιμοποιούν αυτούς τους σάκους και όχι τους νάυλον που καταστρέφουν τον καρπό. Μάλιστα, το ιδανικό θα ήταν η μεταφορά του καρπού στα ελαιοτριβεία να γινόταν με κλούβες». Από την πλευρά του, ο κ. Μαρίνος Βλαχάκης, από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου, επισημαίνει στον ΑγροΤύπο ότι «η συγκομιδή θα πρέπει να ξεκινήσει μετά τις ημερομηνίες που θα ορίσουν οι κατά τόπους ΔΑΟΚ, ώστε να έχουν περάσει οι αναγκαίες ημέρες από την τελευταία δακοκτονία (ανάλογα με το σκεύασμα που χρησιμοποιήθηκε). Ο ελαιόκαρπος θα πρέπει να είναι υγιής και να βρίσκεται στο κατάλληλο στάδιο ωριμότητας (μελανώδες χρώμα). Καρποί υπερώριμοι υποβαθμίζουν την ποιότητα του ελαιολάδου. Ο καρπός που συλλέγεται με δίχτυα (χονδρολιές), δε θα πρέπει να παραμένει στα δίχτυα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι σημαντικό ο καρπός να ελαιοποιείται όσο το δυνατόν συντομότερα από τη συλλογή του (επιθυμητή η αυθημερόν άλεση). Κατά τη συγκομιδή να αποφεύγονται οι τραυματισμοί του ελαιόκαρπου. Τα μέσα συλλογής και μεταφοράς (δίχτυα, σακιά, τελάρα) θα πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά. Η μεταφορά του ελαιοκάρπου και η αποθήκευσή του πριν από την ελαιοποίηση θα πρέπει να γίνεται σε χώρο δροσερό και καλά αεριζόμενο. Να χρησιμοποιούνται σάκοι υφασμάτινοι (όχι νάυλον) και να τοποθετούνται όρθιοι. Η μεταφορά με διάτρητα πλαστικά τελάρα είναι προτιμότερη σε σχέση με τους σάκους (λιγότεροι τραυματισμοί). Το ελαιοτριβείο θα πρέπει να τηρεί τις διαδικασίες σχετικά με την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων και να μην ανεβαίνει η θερμοκρασία της μάλαξης και ελαιοζύμης και να τηρείται ο χρόνος μάλαξης για την Κορωνέικη 30 λεπτά. Επίσης, η αποθήκευση του ελαιολάδου θα πρέπει να γίνεται σε καθαρό χώρο και να μην εκτίθεται στον ήλιο». Ο πρόεδρος των ελαιοτριβέων Μεσσηνίας, Ι. Ηλιάδης, δήλωσε στον ΑγροΤύπο τα εξής: «Οι νάυλον σάκοι δεν είναι κατάλληλοι για τη μεταφορά του ελαιοκάρπου. Δυστυχώς, πολλοί παραγωγοί μεταφέρουν τον καρπό με νάυλον σακιά, επειδή έχουν φτηνό κόστος. Ακόμη δεν έχει περάσει στην αντίληψη του παραγωγού ότι αυτό θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της ποιότητας του ελαιολάδου. Kαι για μια ημέρα αποθήκευση εκεί έχει ως αποτέλεσμα η αύξηση της θερμοκρασίας να δημιουργεί πρόβλημα. Σε κάποιες περιοχές της Μεσσηνίας έχουμε καταφέρει να πείσουμε τους παραγωγούς και μεταφέρουν τις ελιές με γιούτινα σακιά. Όσον αφορά στα ελαιοτριβεία, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει οι αναγκαίες επενδύσεις στον εξοπλισμό, ώστε να μην υποβαθμίζεται η ποιότητα του ελαιολάδου. Οι εύκαμπτοι πλαστικοί σωλήνες, οι πλαστικοί περιέκτες ελαιολάδου, αλλά και όλα τα πλαστικά υλικά και εξαρτήματα, που χρησιμοποιούνται τόσο στο ελαιοτριβείο όσο και κατά τη διακίνηση του ελαιολάδου, πρέπει να είναι πιστοποιημένα. Όλα αυτά τα εξαρτήματα πρέπει να είναι κατάλληλα για την παραγωγή τροφίμων. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι ελαιοτριβείς είναι να κάνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα την επεξεργασία του ελαιοκάρπου και κατά προτίμηση εντός 24ώρου από τη συλλογή. Επίσης προσπαθούμε να πείσουμε τους παραγωγούς να μην καθυστερούν τη συγκομιδή και τη μεταφορά ελαιοκάρπου στο ελαιοτριβείο. Υπάρχει η παλιά αντίληψη ότι θα πρέπει οι ελιές να μείνουν στο δέντρο ή στα σακιά για να βγάλουν περισσότερο ελαιόλαδο, κάτι που δεν ισχύει. Επίσης, να προσέχουν να μην έρχονται σε επαφή με τον ελαιόκαρπο ή τους σάκους κάποια γεωργικά μηχανήματα (αλυσοπρίονο κ.ά.), γιατί είναι δυνατόν να γίνει επιμόλυνση του ελαιολάδου». ΠΗΓΗ: Σταύρος Παϊσιάδης, info@agrotypos.gr

***  Αναδιοργάνωση της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας

Σχεδιασμός σειράς παρεμβάσεων Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε προχθές με θέμα την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Για το θέμα αυτό, ο δήμαρχος Π. Νίκας έδωσε τις παρακάτω κατευθύνσεις: Ελεγχόμενη στάθμευση θα εφαρμόζεται κάθε Τετάρτη και Σάββατο, όταν λειτουργεί η λαϊκή αγορά, από 7.00 έως 12.00. Ενίσχυση της καθαριότητας με πρόσληψη συνεργείου για το σύνολο του χώρου της Αγοράς από 1/1/2015. Κατασκευή χώρων υγιεινής. Επίσης, διαμόρφωση εσωτερικού διαδρόμου κυκλοφορίας πελατών, εντός του κτηρίου της Αγοράς, σκέπασμα μέρους της υπαίθριας αγοράς (βόρεια), ει δυνατόν μέχρι τα Χριστούγεννα, τοποθέτηση ψηφιακών πινάκων και οθονών πληροφόρησης πελατών της Αγοράς, ιδιαίτερα για τις τιμές, συνεχής προβολή της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας από τα ΜΜΕ και των πλεονεκτημάτων της, συνεργασία με την Αστυνομία για συνεχή παρουσία οργάνων της κατά το διάστημα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς (Τετάρτη και Σάββατο), πολιτική είσπραξης των οφειλομένων και κατάργηση της δωρεάν διάθεσης χώρου σε ενοικιαστές της Αγοράς για αποθήκες, αναθεώρηση της πολιτικής συγκέντρωσης υπολειμμάτων κρέατος και ψαριών. Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Βιομηχανικά Σφαγεία Αγορά Καλαμάτας ΑΕ ΟΤΑ. Μεταξύ άλλων, η ημερήσια διάταξη περιλάμβανε συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων: Έγκριση μελέτης (όροι και τεχνικές προδιαγραφές) και προκήρυξη πρόχειρου διαγωνισμού με συγκέντρωση προσφορών για την υλοποίηση των εργασιών «Εργασία συντήρησης τριών (3) χώρων WC του κεντρικού τμήματος της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας και διαμόρφωση WC ΑΜΕΑ». Έγκριση μελέτης (όροι και τεχνικές προδιαγραφές) και προκήρυξη πρόχειρου διαγωνισμού με συγκέντρωση προσφορών για την υλοποίηση των εργασιών «Εργασία συντήρησης και διαμόρφωσης με σκίαστρα του βορείου χώρου στάθμευσης της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας». - 

***  Επικίνδυνες τροφές για παιδιά σε κυλικείο στην Καλαμάτα 

-Ερωτήματα για τους ελέγχους που πρέπει να γίνονται
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Αν ζούσαμε σε έναν ευνομούμενο Δήμο, θα έπρεπε, μεταξύ άλλων, όλοι οι φορείς που εμπλέκονται με την καθημερινή διατροφή των χιλιάδων μαθητών της Καλαμάτας να κάνουν τη δουλειά τους με διάρκεια και συνέπεια. Ο Δήμος, ο Σύλλογος Γονέων, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ο συνδικαλιστικός φορέας των εκπαιδευτικών, η Διεύθυνση Υγείας θα έπρεπε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να «σαρώνουν» τα κυλικεία των σχολείων, ώστε να ελέγχουν αν αυτό που τρώνε τα παιδιά είναι στο πλαίσιο του νόμου ή αν ο χώρος που πωλεί τα διάφορα είδη πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Μιλάμε, δηλαδή, για το εξ ορισμού ανέφικτο, αφού οι έννοιες «πολιτική βούληση» και «συνέπεια με διάρκεια» είναι ασύμβατες και ασύμπτωτες. Δεν κατορθώσαμε να τις συνταιριάξουμε σε κανένα πεδίο, ούτε σε αυτά που καμωνόμαστε ότι μας καίνε, όπως είναι η πρόνοια για το τι τρώνε καθημερινά τα παιδιά μας. Κι όμως, όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να ισχύουν με βάση μια αρχή απαρέγκλιτη: Ό,τι προσφέρεται ως έδεσμα στους μαθητές, να πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, δεν μπορούμε να τσουβαλιάσουμε όλους τους ενοικιαστές των κυλικείων, αφού φανταζόμαστε ότι υπάρχουν και αρκετοί που κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει. Τα παραπάνω εισαγωγικά καταγράφονται με βάση την αποστολή, τις προηγούμενες ημέρες, έκθεσης υγειονομικής επιθεώρησης από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για την κατάσταση που βρήκαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι, έπειτα από καταγγελία. Αν, δηλαδή, ένας γονέας δεν ενδιαφερόταν πραγματικά για διάφορα συμβάντα που κατέγραφε στο συγκεκριμένο κυλικείο, αν δεν είχε το κουράγιο και τη δύναμη να αντιμετωπίσει το γραφειοκρατικό μηχανισμό και τη λογική της υπαλληλικής αδιαφορίας, δε θα μαθαίναμε σήμερα τίποτα από τα παρακάτω. Αναφέρεται, λοιπόν, στο σχετικό ενημερωτικό κείμενο προς τον εισαγγελέα, από τον οποίο ζητά με τη σειρά του να προβεί στις δικές του ενέργειες: «Κατά την υγειονομική επιθεώρηση στην προαναφερόμενη επιχείρηση “μαζικής εστίασης παρασκευής και προσφοράς πρόχειρου γεύματος - σχολικό κυλικείο”, διαπιστώσαμε τα κάτωθι: Δεν τηρούνται αρχεία τεκμηρίωσης διαδικασιών όπως: Αρχείο προσωπικού, αρχείο νερού, αρχείο καθαρισμού απολύμανσης, αρχείο απεντόμωσης - μυοκτονίας, αρχείο θερμοκρασιών, αρχείο πρώτων υλών και προμηθευτών. Επίσης, ο επαγγελματίας διέθετε τα κάτωθι τρόφιμα που δεν επιτρέπεται να πωλούνται σε σχολικά κυλικεία όπως: σφολιατοειδή με σοκολάτα, κρουασάν, λαλάγγι, κουλούρι με γέμιση σοκολάτας, λουκουμάδες με ζάχαρη, μπουγάτσα, ντόνατς, τσίχλες, σοκοφρέτες, αναψυκτικά με ζάχαρη και συντηρητικά, ανθρακούχα αναψυκτικά ποτά. Τα ανωτέρω αποτελούν παράβαση του άρθρου 9 της Υγειονομικής Διάταξης, όπως τροποποιήθηκε το 2013. Στόχος της διάταξης είναι η λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των χρόνιων διατροφο-εξαρτώμενων νοσημάτων. Επίσης, το κυλικείο δεν εκπληρούσε τους υγειονομικούς όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών και άλλες διατάξεις. Επειδή για την παράβαση αυτή ευθύνεται ο...., ιδιοκτήτης του ανωτέρω κυλικείου, προτείνουμε να του ασκηθεί ποινική δίωξη». Ακολουθούν οι υπογραφές των εποπτών υγείας. Σίγουρα δεκάδες σχολικά κυλικεία εδώ και πέντε χρόνια απλώς επιβιώνουν. Κανένας δεν ξέρει τι ξημερώνει σ’ αυτούς που τα λειτουργούν. Χωρίς αστεία, τα περισσότερα χρωστούν ΟΑΕΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, φόρους, χαράτσια. Σε καμία περίπτωση, όμως, δε θα πρέπει να γίνεται έκπτωση στην ποιότητα και την υγεία των μαθητών. - 

***  Η δική μας Κάλλας ταξιδεύει για γυρίσματα στο Μιλάνο (φωτογραφίες)          
      
Ο βραβευμένος ελληνοσουηδός σκηνοθέτης Χαράλαμπος Τσόκας και το επιτελείο του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ "Η δική μας Κάλλας" την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου έως Τρίτη 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουν γυρίσματα στο Μιλάνο και τη Βερόνα, στα μέρη όπου έζησε η Μαρία Κάλλας με τον σύζυγό της Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι. Στην συνέχεια θα μεταβούν για γυρίσματα στην Καλαμάτα μέχρι και την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου.
Το ντοκιμαντέρ "Η δική μας Κάλλας" έχει απασχολήσει ιδιαίτερα και τον τύπο εκτός Μεσσηνίας. Αναφορές κι αφιερώματα έχουν γίνει στις εφημερίδες "Έθνος", "Πρώτο Θέμα", "Ποντίκι", κ.α αλλά κι από τους τηλεοπτικούς σταθμούς,"Ε ", "ΝΕΡΙΤ" και προσφάτως από τον "Alpha". Στόχος του ντοκιμαντέρ είναι να ταυτίσει την Μεσσηνία με την Μαρία Κάλλας. Ένα γεγονός που θα αποφέρει μελλοντικώς πλήθος επισκεπτών στη Μεσσηνία και την Καλαμάτα.
Χορηγοί του ντοκιμαντέρ είναι η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, το Επαγγελματικό, Βιοτεχνικό και Εμπορικό Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Αποφοίτων ΜΣΚ Μαρία Κάλλας και οι επιχειρήσεις: "στο Κύμα" , ΙΝ.DEV.ΙΝ, Οπτικά Σινάπη, Μεταξωτά Υφαντά Γκόνου.
Ειδικές ευχαριστίες στους: Θανάση Ψαρούλη, οικ. Γεώργιου Ηλιόπουλου, Σοφία Μπομπόνη,  Παύλο Παύλου, Παναγιώτη Μίντζια, Παναγιώτη Μπαζίγο, Αντώνη Κυριακόπουλο, Φώτη Κουτρουμπή, Ανδρέα Ζαγάκο, Μαρία Τούμπουρου, Άντζελα Σπηλιώτη, Αγγελική Σάμπαλη, Αγγελική Μήτρου, Σωτήρη Θεοδωρόπουλο, Mάριο Κατσαρό κ.α
Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη:
Ο Χαράλαμπος Τσόκας, καθηγητής της Ακαδημίας του Κινηματογράφου Στοκχόλμης και στέλεχος της Σουηδικής Τηλεόρασης, έχει γυρίσει τουλάχιστον χίλιες ταινίες στη Σουηδία και την Ελλάδα. Τα δύο τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία του “Διαζώματος” και του προέδρου του Κου Στ. Μπένου, παρουσίασε ντοκιμαντέρ για τη ζωή του καθηγητή - αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη, για το έργο και τις ανασκαφές στην Αρχαία Μεσσήνη. Ενώ φέτος ολοκλήρωσε την ταινία μεγάλου μήκους για τη ζωή του καθηγητή – αρχαιολόγου Β. Λαμπρινουδάκη για το έργο και τις ανασκαφές στην Επίδαυρό.

***  Έντονη η κριτική κατά της κυβέρνησης για τις πολιτικές που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια         
           
Από την Καλαμάτα χθες ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕΕ
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
 Σφοδρή κριτική κατά της πολιτικής που ακολούθησαν οι τελευταίες κυβερνήσεις και ζημίωσε τον κλάδο των επαγγελματοβιοτεχνών, άσκησε χθες το μεσημέρι από την Καλαμάτα, όπου και βρέθηκε στο πλαίσιο περιοδείας του, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ελλάδας, Γ. Καββαθάς.
Ο κ. Καββαθάς επρόκειτο να μιλήσει χθες το απόγευμα σε εκδήλωση του κλάδου, προκειμένου να ενημερώσει τους συναδέλφους του για τα σοβαρά θέματα που αφορούν στους επαγγελματοβιοτέχνες, ενώ ξεκίνησε τον κύκλο των συναντήσεών του με τον πρόεδρο και τη Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Ο κ. Μανιάτης τον καλωσόρισε και του έδωσε το λόγο. Ευθύς αμέσως ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ εξέφρασε την αντίθεσή του στην κατάργηση υποχρεωτικότητας της εγγραφής στα Επιμελητήρια. Ανέφερε πως απαιτούνται συνεργασίες μεταξύ όλων των φορέων, γιατί αλλιώς το πρόβλημα δε θα λυθεί, ενώ σημείωσε ότι «η πολιτική της τελευταίας πενταετίας είναι πολιτική που οξύνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης».
Υπερφορολόγηση και ΟΑΕΕ
Μίλησε για την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων, που, σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, έχει φθάσει στο 49,5%, για τα εξωπραγματικά πρόστιμα που επιβάλλονται στους επιχειρηματίες, ενώ, όσον αφορά στο ασφαλιστικό, υπογράμμισε το μεγάλο πρόβλημα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός Απασχόλησης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Εξέφρασε την άποψη ότι η επιχειρούμενη ρύθμιση καταβολής οφειλών δε θα είναι αποτελεσματική, αφού μεγάλος αριθμός επαγγελματιών – οφειλετών αδυνατεί οικονομικά να ρυθμίσει τις εκκρεμότητές του, σημειώνοντας πως από τους 600.000 ασφαλισμένους, οι 360.000 δεν μπορούν, λόγω οικονομικής αδυναμίας, να είναι συνεπείς, με αποτέλεσμα το «άνοιγμα» να ξεπερνά τα 5,5 δισ. ευρώ.
Χαρακτήρισε ως μοναδική λύση την πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ, που θα δώσει την ευκαιρία στον ΟΑΕΕ να εισπράξει 540 εκατ. ευρώ, αφού έτσι θα ενεργοποιηθούν περίπου 200.000 ασφαλισμένοι. Επίσης, ότι σήμερα σε έναν εργαζόμενο αντιστοιχεί ένας συνταξιούχος και πρόσθεσε πως θα πρέπει να αυξηθεί η αναλογία για να είναι βιώσιμος ο Οργανισμός.
Στέρεψε το ρευστό
στην αγορά
«Καυτό θέμα» είναι κι αυτό της χρηματοδότησης, χωρίς την οποία ο κ. Καββαθάς ανέφερε πως δεν μπορεί να υπάρξει αναπτυξιακή προσπάθεια και οι επιχειρήσεις 4 χρόνια τώρα επιχειρούν χωρίς την κάλυψη του τραπεζικού συστήματος. «Το σύνολο του λαού επιβαρύνθηκε με περισσότερα από 220 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως η Συνομοσπονδία είναι υπέρ της στήριξης του πυλώνα των τραπεζών, αλλά με τις τελευταίες να διαθέτουν το 15% των χρημάτων που εισπράττουν στην αγορά. «Δυστυχώς, το τραπεζικό σύστημα μετατράπηκε σε καταθετικό από πιστωτικό και δε δίνει χρήματα, αλλά μόνο εισπράττει», είπε χαρακτηριστικά.
Τα «κόκκινα» δάνεια
και ο Νικ. Δένδιας
Αναφέρθηκε και στα «κόκκινα δάνεια», αποκαλύπτοντας ότι αυτή ήταν και η αιτία αποπομπής του κ. Δένδια από το υπουργείο Ανάπτυξης, λόγω προβλήματος στη συνεργασία του με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. «Έκανε μια μεγάλη προσπάθεια που όμως δεν τελεσφόρησε», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι για μία ακόμη φορά δίνεται το «πάνω χέρι» στις τράπεζες, καθώς αυτές θα καθορίζουν τα κριτήρια ένταξης των επιχειρήσεων για τις ρυθμίσεις χρεών.
Ανέφερε πως είναι θετικό το κούρεμα έως 50% των οφειλών και πρόσθεσε ότι είναι μετέωρο βήμα, που δε θα αποδώσει στην πράξη ό,τι προσμένει η αγορά. Μεταξύ άλλων, σχολίασε πως «η πρόταση Δένδια κάπου σκάλωσε».
Ζήτησε δε από την κυβέρνηση να δώσει έμφαση στο 85% των επιχειρήσεων που απασχολούν σήμερα 1,4 εκατ. άτομα, όταν προ κρίσης απασχολούσαν 2,2 εκατομμύρια και όχι στο 15% των επιχειρήσεων που απασχολούν 250.000-500.000 άτομα.
Σε άλλο σημείο, ανέφερε πως «η κρίση από δημοσιονομική που ήταν, έγινε κρίση του τραπεζικού συστήματος και σήμερα ανθρωπιστική, καθώς μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού βρίσκεται στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Πρέπει να έχουμε καλύτερη τύχη, δεν αρμόζει στην Ελλάδα τέτοια τύχη».
Κινητοποίηση, ΕΝΦΙΑ και άλλα
Εν συνεχεία, ανακοίνωσε τη διοργάνωση πανελλαδικής κινητοποίησης στις 27 Νοεμβρίου και σχολιάζοντας τον ΕΝΦΙΑ, ισχυρίστηκε πως «τα ακίνητα αλλάζουν χέρια, κάτι που είναι τραγικό για την κατάσταση της οικονομίας της χώρας».
Σε άλλο σημείο, με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ανέφερε πως δε θα βοηθήσει σε κάτι, παρά μόνο στα σούπερ μάρκετ, επικαλούμενος τη σχετική μελέτη του ΟΟΣΑ. «Έπεσαν τα προσωπεία. Όσοι είχαν πρόσβαση στο Μαξίμου, μπαίνουν από την πλαϊνή και όχι την κύρια πόρτα. Είναι αυτοί που ζήτησαν την κατάργηση της υποχρεωτικότητας (εγγραφής στο Επιμελητήριο), τον κατώτατο μισθό στα 586 ευρώ και που κατάφεραν να κάνουν τα προβλήματα των επιχειρήσεών τους προβλήματα της ελληνικής οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω διευκρινίσεις. 

***  Τα τελικά αποτελέσματα για τους καθηγητές στις σημερινές εκλογές

Ανακοινώθηκαν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών. Ακολουθούν τα αποτελέσματα ΕΚΛ2014 ΑΠΥΣΔΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΛ2014 ΑΠΥΣΔΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΙ ΕΚΛ2014 ΚΥΣΔΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟΕΚΛ2014 ΚΥΣΔΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΙ ΕΚΛ2014 ΠΥΣΔΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΙ ΕΚΛ2014 ΠΥΣΔΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ -

***  Ένας ακόμα τραυματισμός στη νησίδα της 23ης Μαρτίου (φωτογραφίες)          
   
   
   Παρέμβαση εξήγγειλε η Δημοτική Αρχή μετά τα τραγικά συμβάντα
Σήμερα στο τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ «Τζόκερ» κληρώνεται ένα πολύ μεγάλο ποσό, αν βρεθεί φυσικά κάποιος τυχερός. Οι μοναδικοί, όμως, οι οποίοι δε θα αγωνιούν για τους τυχερούς αριθμούς είναι οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας. Σε αυτούς έτυχε ήδη, αφού χθες και προχθές δύο άτομα, από έργα που έχουν γίνει ή δεν έχουν γίνει στην οδό 23ης Μαρτίου, τραυματίστηκαν. Ευτυχώς, βέβαια, για τους πολίτες πλήρωσαν πολύ ελαφρά το... τίμημα των όσων τραγικών βίωσαν.
Και δεν είναι μόνο τα παραπάνω παραδείγματα που καταδεικνύουν την αμέλεια στη συντήρηση των υποδομών της πόλης. Πριν από ένα μήνα περίπου πολίτης έπεσε σε λακκούβα στην οδό Ακρίτα και έσπασε το χέρι του.
Πάντως, για όσους και όσες δε γνωρίζουν, σύμφωνα με το νόμο, οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για τη συντήρηση του οδοστρώματος των δημοτικών οδών, για την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων. Σε περίπτωση δε ζημίας ή ατυχήματος που επήλθε συνεπεία παραλείψεως των αρμόδιων οργάνων του Δήμου να συμμορφωθούν με την παραπάνω υποχρέωση, ο Δήμος ευθύνεται για αποζημίωση του ζημιωθέντος.
Χθες σημειώθηκε ένας ακόμα σοβαρός τραυματισμός, λίγο μετά τις 11.00 το πρωί, στη νησίδα της 23ης Μαρτίου. Ηλικιωμένος άνδρας που προσπάθησε να περάσει το δρόμο έπεσε και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι. Οι διερχόμενοι αλλά και οι επαγγελματίες από τα γύρω μαγαζιά έτρεξαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και ο συμπολίτης μας διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Το περιστατικό έρχεται να συμπληρώσει το προχθεσινό με τον τραυματισμό ηλικιωμένης γυναίκας, που ακριβώς στο ίδιο σημείο έπεσε και χτύπησε (δείτε εδώ ).
Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής είναι εξοργισμένοι με την κατάσταση, γιατί έχουν επισημάνει την «εγκληματική» νησίδα στο Δήμο ουκ ολίγες φορές, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κάτι. Όπως έλεγαν σχετικά στο «Θάρρος», στην περιοχή έχουν συμβεί περισσότερα από δέκα ατυχήματα.
Να σημειώσουμε ότι σχετικά δημοσιεύματα είχε κάνει η εφημερίδα μας πριν από ένα χρόνο, πάλι για το ίδιο σημείο, χωρίς όμως έμπρακτη αντίδραση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.
Πάντως, μετά τα δύο συνεχόμενα συμβάντα, χθες και προχθές, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Δήμο Καλαμάτας, ο δήμαρχος Παν. Νίκας έδωσε εντολή για σύνταξη μελέτης ανάπλασης στην πλατεία 23ης Μαρτίου (οδός Σταδίου) και στο βόρειο ρεύμα, ώστε να αντιμετωπισθούν προβλήματα κυκλοφορίας, στάθμευσης, καθώς και εκείνα που δημιουργούνται από τα ριζώματα των δέντρων με την ανύψωση της πλακόστρωσης.
Η οδηγία είναι κατάργηση όλων των θέσεων στάθμευσης και κάθε δυνατότητας για στάθμευση, όπως και διάθεση 3 έως 3,5 μέτρων για τη διέλευση των οχημάτων.   Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών κάθε Κυριακή

Μετά την πρώτη πετυχημένη εφαρμογή της κυριακάτικης αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας, αυτή θα λειτουργεί πλέον κάθε Κυριακή. Από την προσεχή Κυριακή 9 Νοεμβρίου, λοιπόν, και σε εφαρμογή απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κτηματικής Καλαμάτας Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Διοκλής Α.Ε., την οποία επικύρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, ο ασφαλής και φιλόξενος χώρος του ΒΙΟΠΑ περιμένει τους ενδιαφερόμενους για να εκθέσουν προς πώληση το όχημά τους, είτε δίτροχο είτε τετράτροχο. Το ωράριο λειτουργίας αυτής της αγοράς θα είναι 10.00 έως 15.00. - 

***    Κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία φθάνει στη χώρα μας         
           
Βαρομετρικό χαμηλό που ήδη έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές στην Ιταλία πλησιάζει τη χώρα μας. H Παρασκευή το απόγευμα έως βράδυ είναι πολύ ύποπτη για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.     Κώστας Μενούνος 

***   Συμπληρωματικές απολογίες έδωσαν οι δύο 18χρονοι δράστες για τη διπλή δολοφονία         
           
Με τις συμπληρωματικές απολογίες των δύο 18χρονων δραστών ολοκληρώθηκε χθες το στάδιο της ανάκρισης που περιλάμβανε την αναπαράσταση του διπλού εγκλήματος στη Μάνη, με θύματα τον 26χρονο Κώστα Σγούρο και τον 25χρονο Γιάννη Κομμάτη.
Μετά τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, την περασμένη Παρασκευή, στην περιοχή των Αλτομυρών και του Κάμπου, έγινε η αναπαράσταση της διπλής δολοφονίας. Οι δύο 18χρονοι δράστες κλήθηκαν να περιγράψουν, αλλά και να δείξουν με κάθε λεπτομέρεια αυτή τη φορά, πώς οδήγησαν τα θύματά τους έξω από το χωριό Αλτομυρά, πώς τα σκότωσαν, πώς τα φόρτωσαν σε αγροτικό αυτοκίνητο, πώς άφησαν το μηχανάκι των δύο θυμάτων σε άλλο σημείο και πώς πήγαν να πετάξουν τα άψυχα κορμιά τους στο γεφύρι του Οροβά, στο δρόμο Κάμπου – Γαϊτσές.
Μετά και την ολοκλήρωση της αναπαράστασης στον τόπο του εγκλήματος, ο 18χρονος από την Καλαμάτα την Τρίτη και ο 18χρονος από τον Κάμπο χθες, κλήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας και έδωσαν συμπληρωματικές απολογίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την όλη διαδικασία δεν έχει προκύψει κάποιο σημαντικό νεότερο στοιχείο, εκτός του ότι η υπόθεση έχει διανθισθεί με λεπτομέρειες και διευκρινίσεις.  Β.Β. 

***

*** Άρωμα  Αθλητικής  Ενημέρωση  :

***   O Σωτήρης Νίνης επιστρέφει... σπίτι του, στον Παναθηναϊκό    ,   Πολύ κοντά σε συμφωνία
O Σωτήρης Νίνης επιστρέφει... σπίτι του, στον Παναθηναϊκό
Η επιστροφή του Σωτήρη Νίνη στον Παναθηναϊκό πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ο διεθνής μέσος έχει συμφωνήσει σε όλα με τους «πράσινους» και ετοιμάζεται να επιστρέψει ύστερα από το καλοκαίρι του 2012 (όταν αποχώρησε για τη Πάρμα και στη συνέχεια πήγε στον ΠΑΟΚ) στην ομάδα που αναδείχθηκε.
Ο Νίνης δεν είχε ομάδα και στο «τριφύλλι» θεώρησαν την περιπτωσή του ιδανική προσθήκη καθώς πρόκειται για παίκτη που έχει μεγαλώσει στον Παναθηναϊκό, ενώ οι οικονομικές του απαιτήσεις δεν ήταν υπεροβολικές.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συμβόλαιο του 24χρονου θα είναι 2,5 ετών και αναμένεται να υπογραφεί εντός των ημερών.
Στη συνέχεια θα αρχίσει προπονήσεις στο «Γεώργιος Καλαφάτης» για να αγγίξει τα επιθυμητά στάνταρ ετοιμότητας τον Ιανουάριο του 2015, όταν και θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

***  Το πρόγραμμα  στο  Europa League  και οι βαθμολογίες, έχουν ως εξής:
Στη «μάχη» του Europa League Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αστέρας

--1ος όμιλος--
Απόλλων Λεμεσού-Γκλάντμπαχ    0-2 .- ^{(55΄ Ραφαέλ, 90+5΄ Χέρμαν) }.-
Ζυρίχη-Βιγιαρεάλ  3-2 .- ^ {(21΄ Ετουντί, 26΄ Τζιμσίτι, 29΄ Τσικαουϊ - 20΄ Πίνα, 24΄ Μορένο)}.-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Βιγιαρεάλ 4 2 1 0 9-2 7
Γκλάντμπαχ  4 1 2 0 7-2 8
Ζυρίχη  4 0 1 2 4-8  4
Απόλλων Λεμεσού  4 1 0 2 3-11 3
--2ος όμιλος--
Ελσίνκι-Τορίνο  2-1 .-^ { (60΄ Μπαά, 81΄ Μόρεν - 90΄ Κουαλιαρέλα)}.-
Κοπεγχάγη-Μπριζ  0-4 .-^{(7΄,30΄,36΄ Ρεφαέλοφ, 60΄ Φόρμερ)}.-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Τορίνο 4 2 1 0 3-0 7
Μπριζ  4 1 2 0 4-1 8
Κοπεγχάγη  4 1 1 1 2-2 4
Ελσίνκι  4 0 0 3 0-6  3

--3ος όμιλος--
Αστέρας Τρίπολης-Τότεναμ  1-2   , (0-2).- ^ {(90΄ Μπαράλες - 36΄πεν. Τάουνσεντ, 42΄ Κέιν)}.-
Τα γκολ : 36΄ Πεν. Τάουσεν , 42΄Τάουνσεν , 90 ΄πεν. Μποράλες , .- 
Διαιτητές :  Ο Χαβιέρ Εστράντα από την Ισπανία είναι ο διαιτητής του αγώνα
 Κάρτες: Σανκαρέ ,
Αστέρας Τρίπολης: Κοσίσκι, Λούι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Τσοκάνης, Μουνάφο, Ουσέρο, Μάσα, Ρόλε, Πάρα (Μποράλες)
Τότεναμ:  Βόρμ, Ντάιερ, Φάτζιο, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Σταμπουλί, Ντεμπελέ, Τόουνσεν, Λαμέλα, Έρικσεν, Κέιν
Μπεσίκτας-Παρτιζάν  2-1 .-^ {(57΄πεν., 62΄ Ντεμπά Μπα - 78΄ Μάρκοβιτς)}.-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Μπεσίκτας 4 1 2 0 6-2  8
Τότεναμ 4 1 2 0 6-2  8
Αστέρας Τρίπολης 4 1 1 1 4-6 4
Παρτιζάν 4 0 1 2 0-6 1

--4ος όμιλος--
Ντ.Ζάγκρεμπ-Σάλτσμπουργκ    1-5 .- ^ {(60΄ Ενρίκες - 40΄,64΄,85΄ Σοριάνο, 59΄ Καμπλ, 72΄ Μπρούνο)}.-
Άστρα-Σέλτικ  1-1 .- ^ { (79΄ Γουϊλιαμ - 32΄ Γιόχανσεν)}.-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Σάλτσμπουργκ  4 2 1 0 8-5  10
Σέλτικ 4 2 1 0 5-3 8
Ντιναμό Ζάγκρεμπ  1 0 2 7-6 3
Αστρα  4  0 0 3 3-9  1

--5ος όμιλος--
Παναθηναϊκός-Αϊντχόφεν  2-3 , (2-1).- ^{(11΄ Ατζαγκούν, 43΄ Πέτριτς - 27΄ Ντεπάι, 65΄ Ντε Γιονγκ, 78΄ Βαϊνάλντουμ)}.-
Τα   γκολ : 11΄Ατζαγκούν , 27΄Ντεπάσϊ , 43΄Πέτριτς , 65΄ Ντε Γιόνκ , 78΄Βαϊνάλντουμ ,
Διαιτητές :
Κάρτες: Γκουαρδάδο , Λαγός, Ζέκα , Πράνιτς ,Μπέργκ ,  
Οι  συνθέσεις  :
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Στιλ -Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Σίλντενφελντ, Νάνο - Λαγός(Δώνης), Ζέκα, Πράνιτς - Καρέλης, Ατζαγκούν(Μπούι ), Πέτριτς(Μπέργκ).
ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Κοκού): Ζουτ - Αρίας, Ρέκικ, Ισιμάτ-Μιρίν, Βίλεμς(Χέντριξ) - Γουαρδάδο, Βεϊνάλντουμ, Μάχερ, Νάρσινχ( Γιοσεβγιούν), Ντεπάι - Ντε Γιόνγκ.   

Βίντεο -γκολ από αγώνα :
 ~***   ΠΑΟ- Αϊντχόφεν  ημίχρ 2-1  γκολ ισοφαρ  6/11/2014 :http://youtu.be/pgCGz_GPOkA ,             
 ~***ΠΑΟ- Αϊντχόφεν  ημίχρ 2-1  γκολ ισοφαρ  6/11/2014 : http://youtu.be/iFv1ulwnfS8 , ~***ΠΑΟ- ΑΪΝΤΧΟΦΡΝ  ημιχρ  2-1  2ο γκολ  6-11-2014 : http://youtu.be/-zy2GtOKmOc , ~** ΠΑΟ- Αϊντχόφεν  2-3  γκολ ισοφαρ  6/11/2014 : http://youtu.be/DqYOGEvkgq4   ~*** ΠΑΟ-Αϊντχόφεν 2-3  το 3ο  γκολ  6/11/2014 : http://youtu.be/uugBYy-zGxI ,
Ντιναμό Μόσχας-Εστορίλ   1-0 , (0-0) .- ^ {(77΄ Κουράνι)}.-
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Ντιναμό Μόσχας  4 3 0 0 5-2  11
Αϊντχόφεν 4 1 1 1 2-2  7
Εστορίλ  4 1 0 2 3-3 3
Παναθηναϊκός  4 0 1 2 2-5 1

--6ος όμιλος--
Καραμπάχ-Ντνίπρο  1-2 .- ^ { (36΄ Τζορτζ - 15΄,73΄ Κάλινιτς)}.-
Σεντ Ετιέν-Ίντερ  1-1 .-^ {(50΄ Σαλ - 33΄ Ντοντό)}.-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Ιντερ 4 2 1 0 3-0  8
Καραμπάχ  4 1 1 1 1-2 4
Σεντ Ετιέν 4 0 3 0 0-0  4
Ντνίπρο 4 0 1 2 0-2  4

--7ος όμιλος--
Σεβίλη-Σταντάρ Λιέγης  3-1 .- ^
Φέγενορντ-Ριέκα  2-0 .- ^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Σεβίλη  4 1 2 0 4-2
Φέγενορντ  4 1 0 2 3-6 6
Σταντάρ Λιέγης 4 1 1 1 3-2 4
Ριέκα  4 1 1 1 5-5 4


--8ος όμιλος--

Βόλφσμπουργκ-Κράσνονταρ  5-1.-^
Έβερτον-Λιλ   3-0 .-^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Έβερτον 4 1 2 0 5-2 8
Βόλφσμπουργκ 4  1 1 1 6-7 7
Λιλ  4  0 3 0 2-2 3
Κράσνονταρ  4  0 2 1 4-6 2

--9ος όμιλος--
Νάπολι-Γιούνγκ Μπόις   3-0 .- ^
Σπάρτα Πράγας-Σ. Μπρατισλάβας  4-0 .- ^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Νάπολι  4 2 0 1 5-3  9
Σπάρτα Πράγας  4 2 0 1 7-4  9
Γιούνγκ Μπόις 4 2 0 1 8-3 6
Σλόβαν Μπρατισλάβας  4 0 0 3 0-10 0

--10ος όμιλος--
Ντινάμο Κιέβου-Ααλμποργκ  2-0 .-^
Ρίο Άβε-Στεάουα  2-2 .-^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Ντινάμο Κιέβου 4 2 0 1 6-4 9
Άαλμποργκ  4 2 0 1 4-6
 Στεάουα 4 2 0 1 9-4 7
Ρίο Άβε  4 0 0 3 1-6 1

--11ος όμιλος--
Φιορεντίνα-ΠΑΟΚ  1-1 , (0-0) .- ^
Τα  γκολ : 81΄Μάρτενς , 88΄Πασκουάλ ,
Διαιτητές :Διαιτητής είναι ο Βέλγος Σεμπαστιέν Ντελφενιέρ
Κάρτες: Κίτσου ,
 Η ενδεκάδα της Φιορεντίνα:  Ταταρουσάνου, Ροντρίγκες, Μπασάντα, Πασκουάλ, Τόμοβιτς(Μπαμπακάρ), Βάργκας(Βαλέρο), Πιζάρο, Κουαδράδο, Κούρτιτς, Λατσάρι(Μαρίν), Γκόμες. 
Ο   πάγκος της ομάδας του Βιτσέντζο Μοντέλα: Νέτο, Αλόνσο, Μαντσίνι, Μπάντελι, Βαλέρο, Μαρίν, Μπαμπακάρ 
Η  ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κατσικάς, Βίτορ, Σπυρόπουλος(Τζαβέλας), Τζιόλης, Γκολάσα, Τζανδάρης, Κίτσιου, Περέιρα(Μαντούρο), Σαλπιγγίδης(Μάρτενς), Αθανασιάδης. 
Ο  πάγκος της ομάδας του Άγγελου Αναστασιάδη: Ιτάνζ, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Ποζατζίδης, Μαντούρο, Μάρτενς, Κουλούρης.

Γκινγκάμπ-Ντιναμό Μινσκ 2-0 .-^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Φιορεντίνα  4 3 0 0 7-0  10
Γκινγκάμπ  4 1 1 1 2-3  7
ΠΑΟΚ 4 1 0 2 6-4  4
Ντιναμό Μινσκ  4 0 1 2 1-9 1

--12ος όμιλος--

Λέγκια Βαρσοβίας-Μέταλιστ   2-1 .- ^
Λόκερεν-Τράμπζονσπορ  1-1 .-^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Λέγκια Βαρσοβίας  4 3 0 0 3-0  12
Τραμπζονσπόρ  4 2 0 1 4-2  7
Λόκερεν 4 1 0 2 1-3  4
Μέταλιστ 4 0 0 3 1-4 0

***  Αγώνας στη μνήμη του 5χρονου Βασίλη, στην «Ελπίδα» θα δοθούν τα έσοδα 

Η μεγάλη οικογένεια του Τέλου Άγρα συγκλονισμένη από τον τραγικό και άδικο χαμό ενός πεντάχρονου αγοριού, τέκνο ενός συμπατριώτη μας και ένθερμου υποστηρικτή του συλλόγου μας, εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια και την βαθιά θλίψη του ΔΣ του συλλόγου μας στην οικογένεια του ομογενούς κ. Αδάμ Καυκή για την απώλεια του αγαπητού γιου του Βασίλη, που είχε χτυπηθεί από την επάρατη νόσο και του ευχόμαστε καλή δύναμη στο τραγικό αυτό περιστατικό.Το Δ.Σ. του Τέλου Άγρα με αφορμή αυτό το συγκλονιστικό γεγονός και με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον φίλαθλο κόσμο -και όχι μόνο- διοργανώνει φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου με αντίπαλο την μεγάλη ομάδα του νομού μας "Π.Σ. Η Καλαμάτα" την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου στις 15.00 στο γήπεδο των Γαργαλιάνων. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε την διοίκηση της Καλαματιανής ομάδας για την αποδοχή της πρόσκλησης και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στους στόχους που έχουν θέσει για τη φετινή ποδοσφαιρική χρονιά.Τα έσοδα του αγώνα θα δοθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».Εκ του ΔΣ του Τέλου Άγρα - 

*** Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του «Coca Cola Cup» στην Καλαμάτα         
           
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας (αθλητικό τμήμα) του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε χθες την εξής ανακοίνωση:
«Με αφορμή τη διοργάνωση στη Καλαμάτα του Τουρνουά Coca-Colla cup, που έγινε την 1η και 2α  Νοεμβρίου 2014, έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:
Α. Οι διοργανωτές του Coca-Colla cup, με το δήθεν μήνυμα «είναι χαρά η συμμετοχή του παιδιού στο παιχνίδι», παρότρυναν τα συμμετέχοντα παιδιά που αποκλείονταν από το τουρνουά, να αλλάξουν 2 μέλη από την ομάδα τους, να αλλάξουν όνομα της ομάδας και στη συνέχεια να ξαναδιαγωνιστούν. Με την παραπάνω μεθόδευση, ωθούσαν τα παιδιά σε δύο πράξεις: 1η Μαθαίνουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα προκειμένου να κερδίσουν και 2η με τον αποκλεισμό των 2 παιδιών-παικτών, διαταράσσουν το ομαδικό πνεύμα, που είναι ο σκοπός του αθλήματος, αποτρέπουν τη συλλογικότητα και διαμορφώνουν ένα ιδιότυπο ρατσισμό.
Β. Αυτά τα παρασιτικά Τουρνουά, πρέπει να μπουν κάτω από την ομπρέλα των συντεταγμένων οργάνων του Κράτους και των ομοσπονδιών προκειμένου να σταματήσουν αυτού του είδους τα εκφυλιστικά φαινόμενα, τα οποία δηλητηριάζουν τα παιδιά και τα μαθαίνουν να χρησιμοποιούν αθέμιτους τρόπους με σκοπό το κέρδος.
Γ. Η Coca-Colla, με το να χρηματοδοτεί τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν εξιλεώνεται στα μάτια του Ελληνικού Λαού, για το κλείσιμο του εργοστασίου παραγωγής και εμφιάλωσης στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας στο δρόμο 300 οικογένειες και τα παιδιά τους».
 
*** Στο Ευρωμπάσκετ-ευρωλίγκα Πέμπτη 06/11/2014 :
Βαλένθια -Ολυμπιακός  68-71 .- ^

Νίζνι Ρωσίας - Εφές Πίλσεν  66-76 .-^ {Τα δεκάλεπτα: 15-21, 24-42, 45-65, 66-76}.-
Νίζνι (Μπαγκάτσκις): Μπαμπούριν 5, Βικτόροφ, Παρακχούσκι 5, Ίβλεφ 2, Αντόνοφ 16, Κβοστόφ 5, Ποπόφ, Ρότσεστι 19, Σαβέλιεφ, Κριβοσέεφ, Τόμπκινς 14, Γκολόβιν
 Αναντολού Εφές (Ίβκοβιτς): Μπαλμπάι, ΜακΓκραθ 2, Οσμάν 9, Περπέρογλου 7, Σάριτς 18, Ντρέιπερ 8, Λάσμε 5, Κορκμάζ 9, Τζάνινγκ 2, Κιλίτσλι, Κοζούτ 2, Μπιέλιτσα 14
Ζαλγκίρις Κάουνας - Ούνικς Καζάν 77-71.-^ {Τα δεκάλεπτα: 17-17, 40-37, 62-55, 77-71}.-
Ζαλγκίρις (Κράπικας): Λεκαβίτσιους 6, Βένε 3, Γκουντάιτις, Καρινιάουσκας 2, Σονγκάιλα 4, Λιπκεβίτσιους 4, Γιανκούνας 6, Γιαβτόκας 4, Μιλάκνις 14, Άντερσον 25, Ουλάνοβας 7
Ούνικς (Πεδουλάκης): Γουάιτ 7, Λάνγκφορντ 24, Ζήσης 2, Μπίκοφ 1, Πανίν 9, Σανικίτζε 3, Γκουμπάνοφ, Σοκόλοφ 2, Καϊμακόγλου 11, Αντίποφ, Φίσερ 5, Τζέρελς 7

Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ -Μπαρτσελόνα   70-80.-^ {Τα δεκάλεπτα: 21-19, 41-41, 60-64, 78-80}.-
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Ομπράντοβιτς): Γκάουντλοκ 16, Χίκμαν 9, Μπιέλιτσα Ν. 14, Ερντέν 2, Μπογκντάντοβιτς Μπόγκ. 4, Σαβάς, Ζόριτς 18, Βέσελι 4, Σιπαχί, Πρέλντζιτς 11
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 12, Χουέρτας 9, Αμπρίνες 6, Ναβάρο 11, Σατοράνσκι 4, Πλάις 5, Τόμας 1, Όλεσον 16, Λάμπε 4, Νάχμπαρ, Τόμιτς 12

Τούροφ - Μπάγερν Μονάχου 89-78 .-^ {Τα δεκάλεπτα: 17-22, 42-39, 70-59, 89-78}.-
Τούροφ (Ραΐκοβιτς): Κόλινς 7, Κούλιγκ 22, Κιλίνσκι 2, Γιάραμαζ 14, Ντίλεβιτς 6, Μολντοβάνου 4, Νίκολιτς 5, Τέιλορ 15, Ράιτ 10, Ζιγκεράνοωιτς 4
Μπάγερν Μονάχου (Πέσιτς): Σάφαρτζικ 3, Στάιγκερ 5, Μπένζινγκ 12, Ντζέντοβιτς 16, Στίματς 2, Σαβάνοβιτς 12, Γκαβέλ 8, Ιντμπίχι 6, Γιάγκλα 3, Μπράιαντ 11
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Τσεντεβίτα 73-83 .-^{Τα δεκάλεπτα: 22-26, 40-44, 57-68, 73-83.}.-
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Γκούντες): Πάργκο 24, Χέινς 2, Σμιθ 14, Ραντλ 8, Τάιους 3, Πνίνι 7, Κοέν, Λάντεσμπεργκ 5, Σχορτσανίτης 10, Μάριτς
 Τσεντεβίτα (Ρέπεσα): Μάζαλιν 2, Ζούμπτσιτς 8, Ράμλιακ, Πίλεπιτς 14, Μπάμπιτς 5, Άντε Ντέλας, Ζγκάνεκ, Μπίλαν 10, Μάριο Ντέλας 10, Γκόρντιτς 16, Ούκιτς 17,Αράποβιτς 1

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5-7/10/2014)

1ος ΌΜΙΛΟΣ
Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Σάσαρι (Ιταλία) 115-94

Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου
Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 66-76
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία) 77-71

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Ρεάλ Μαδρίτης 4-0 8
Ζαλγκίρις Κάουνας 3-1 7
Αναντολού Εφές 3-1 7
Ούνιξ Καζάν 1-3 5
Νίζνι Νόβγκοροντ 1-3 5
Σάσαρι 0-4 4

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Τσεντεβίτα (Κροατία) 73-83

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μάλαγα (Ισπανία)
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Λιμόζ (Γαλλία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-0 6
Μάλαγα 3-0 6
Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-2 6
Τσεντεβίτα 1-3 5
Λιμόζ 1-2 4
Άλμπα Βερολίνου 0-3 3

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου

Τούροβ Ζγκόρζελετς (Πολωνία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 89-78
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 78-80

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 21:45

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Μπαρτσελόνα 4-0 8
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 2-2 6
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-1 5
Τούροβ Ζγκόρζελετς 1-3 5
Μπάγερν Μονάχου 1-3 5
Αρμάνι Μιλάνο 1-2 4

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 20:00
Βαλένθια (Ισπανία)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)-Νεπτούνας (Λιθουανία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0 6
Ερυθρός Αστέρας 2-1 5
Λαμποράλ Κούτσα 2-1 5
Γαλατασαράι 1-2 4
Νεπτούνας 1-2 4
Βαλένθια 0-3 3
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ       
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,         3743    video.-                       
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2205     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2195    video.- 
Σύνολον                                                        8143    βίντεο   .-


 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2624    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   289   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,


 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    692.–
~* https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   246 .-
~** http://www.twitter.com/stamos01/ 260/194/8 ,


~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης   Παρασκευή  31  Οκτωβρίου  2014    :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/10/31-2014.html ,.-  
Επιλογές  όμορφων θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Παρασκευή 31 Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/31-2014.html .-
~
https://www.facebook.com/grhawkgr , = Γιώργος Ανεστόπουλος .-


~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014 :
~** Άρωμα  ενημέρωσης στην εφημερίδα  μας  Σάββατο  01  Νοεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  :
Σάββατο  01 Νοεμβρίου  2014
  : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html , .- 
~ Αθλητικό Σάββατο -Κύριακο 01 και 02 Νοεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/01-02-2014.html ,.- 
~ Άρωμα ενημέρωσης η Εφημερίδα μας Κυριακή 02 Νοεμβρίου 2014  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/02-2014.html .- 
~  Άρωμα  ενημέρωσης ,  η Εφημερίδα  μας  , Δευτέρα  03 Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/03-2014.html ,.-  
~   Επιλογές  Θεμάτων  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  05 Νοεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-  
~ Επιλογές Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος   Τετάρτη   05  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.- 
 ~  Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  06 Νοεμβρίου  2014 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html  ,.
~** https://www.facebook.com/ingossip.gr .- = Ιστοσελίδα  ειδήσεων .-~** https://www.facebook.com/PanathinaikosAthens13 =Θύρα 13 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  .-
~ https://www.facebook.com/ioanna.georgakopoulou, =Ιωάννα Γεωργακοπούλου .-
~  https://www.facebook.com/groups/132470503547095/   , = ΚΑΛΑΜΑΤΑ ..Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ  ΚΑΡΔΙΑΣ  ΜΟΥ .-
~ https://www.facebook.com/alexios.sarantopoulos  =Αλέξιος Σαραντίπουλος .-  ~ https://www.facebook.com/efth.theodoropoulos?fref=tl_fr_box&pnref=lhc.friends =Αρχιμανδρίτης Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος
~* ΤΖΙΒΑΕΡΙ - με τη φωνή της Κυριακής ( Κυριακή Δερέμπεη ) :  http://youtu.be/_EdTp8yLMOk  ,
 
~  Μια συγκλονιστική, μαγική και συγκινητική ερμηνεία από ένα μικρό κορίτσι. Η 15άχρονη Κυριακή Δερέμπεη, έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο κοινό στο πλευρό του Μανώλη Μητσιά σε ηλικία 13 χρόνων... Ένα μικρό παιδί, ένα «παιδί - θαύμα» όπως την χαρακτήρισαν, κατέπληξε με την ωριμότητα και γλυκύτητα της φωνής της και συνεχίζει τη μουσική του πορεία στο πλευρό των καταξιωμένων καλλιτεχνών της παραδοσιακής μουσικής με σεμνότητα και ταπεινοφροσύνη. Έχει συνεργαστεί με το Μανώλη Μητσιά, την Ελένη Βιτάλη, τον Ορχάν Οσμαν κ.α. καλλιτέχνες. Επίσης μαθαίνει μπουζούκι, πιάνο και ούτι, σπουδάζει βυζαντινή μουσική ενώ μελετά το κλασσικό και παραδοσιακό τραγούδι. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ανήκει στη 5η γενιά προσφύγων, από Πόντο από την πλευρά της μητέρας της και Ανατολική Θράκη και Κωνσταντινούπολη από την πλευρά του πατέρα της. Κατάγεται από οικογένεια μουσικών της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και ιεροψαλτών. Ο παππούς της, υπήρξε καθηγητής βυζαντινής μουσικής (Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης) και δεξιός ψάλτης στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, από τον οποίο επηρεάστηκε και από πολύ μικρή πήρε τις βάσεις στην εκκλησιαστική βυζαντινή μουσική. Επηρεάστηκε πολύ από τον Χρόνη Αηδονίδη, τον οποίο θεωρεί δάσκαλο και οδηγό στη μουσική της πορεία. Όνειρό της, να βάλει κι αυτή ένα λιθαράκι στο χώρο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Πιστεύει πως η ενασχόλησή της με τη βυζαντινή μουσική, είναι ένας τρόπος επικοινωνίας με το Θεό, πως όλα τα χαρίσματα πηγάζουν από το Θεό. Αυτός τα προσφέρει στον άνθρωπο και Αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να τα πάρει από τον άνθρωπο που τα κατέχει. Πάντα έχει ως κέντρο και ως βάση το λόγο, τη διδασκαλία και το θέλημα του Θεού, στη μουσική της πορεία και γενικότερα στη ζωή της.

***

1 σχόλιο:

  1. ~ Άς έχουμε σοβαρά στο νού μας , ότι η κακοπάθεια του σώματος είναι δυνάμωμα της ψυχής για εκείνους που δείχνουν υπομονή .- { Όσιος Μάξιμος ο Ομολογητής } .-
    ~ Ο θυμός διαφέρει από την οργή . Θυμός μεν είναι η οργή σε κατάσταση εκρηκτική , ενώ η οργή είναι η διάθεση να προκαλέσεις λύπη σε εκείνον που σε λύπησε .- { Μέγας Αθανάσιος } .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή