arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσεις

Στο αγιάζι της ενημέρωσεις  :
Με  ειδήσεις Μεσσηνιακά και  Άλλα ,
Τετάρτη  31  Οκτωβρίου  2012 .


Η Νέα  Υόρκη  στο καταστροφικό έλεος του Κυκλώνα - τυφώνα  "Σάντι"
~** Ν.Υόρκη 30/10/2012 O τυφώνας /O κυκλώνας οι καταστροφές :

 ~** Τυφώνας Σάντι στις Η.Π.Α. 2012 :

~   http://youtu.be/1VlBvTWDIp8  ,~** Τυφωνας ΣΑΝΤΥ στην Ν.Υ. ΗΠΑ 30-10 :

http://youtu.be/iFMsru3ames  ,

Το  ποντικάκι του Η/Υ  πάντα κοντά στην ενημέρωση !:
*** Ο Χρήστος Θηβαίος απόψε στις "Σπονδές" :

Ο Χρήστος Θηβαίος απόψε στις "Σπονδές"
* Ο Χρήστος Θηβαίος θα τραγουδήσει στην Καλαμάτα απόψε στις 9.30 το βράδυ, με την "Mr Highway Band" στις Σπονδές στην οδό Υπαπαντής.


*** Καίει τους παραγωγούς η θέρμανση με πυρηνόξυλο
Καίει τους παραγωγούς η θέρμανση με πυρηνόξυλο
*  ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 80% Η ΤΙΜΗ
"Καίει" τους παραγωγούς θερμοκηπίων το πυρηνόξυλο, καθώς η τιμή του εκτοξεύτηκε από τα 50 ευρώ τον τόνο που ήταν πέρυσι, στα 90 ευρώ τον τόνο φέτος. Μαζί με τις υπόλοιπες επιβαρύνσεις φθάνει τα 125 ευρώ ο τόνος και το κόστος θέρμανσης για την καλλιέργεια διαμορφώνεται στα 3.000 ευρώ το στρέμμα! Με δεδομένα αυτά η πρώιμη καλλιέργεια που έχει μεγάλες απαιτήσεις θέρμανσης αφού πρέπει να αντιμετωπιστεί ο βαρύς χειμώνας, είναι πολύ πιθανόν να εγκαταλειφθεί. Με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους καλλιεργητές και να συγκεντρώνεται η παραγωγή σε ένα διάστημα που βγαίνουν στην αγορά προϊόντα θερμοκηπίου από όλη την Ελλάδα.
 Τα στοιχεία αυτά παρουσίασαν χθες σε επαφές που είχαν στην Καλαμάτα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Ηλίας Μπαντουβάς και ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Τσεκούρας. Οι εκπρόσωποι των παραγωγών συναντήθηκαν διαδοχικά με τον αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά και αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας αποτελούμενη από τον πρόεδρο Δημ. Μανιάτη και τον πρόεδρο του ΕΤΑΠ Γ. Γκούμα. Στις συναντήσεις παρουσίασαν την κατάσταση και ζήτησαν να υπάρξουν παρεμβάσεις έτσι ώστε να εκλογικευτούν οι τιμές, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί αυτή την αύξηση, πέρα από την κερδοσκοπία.

*** Χρυσή Αυγή και Αμβρόσιος κατά μητροπολίτη Μεσσηνίας

Χρυσή Αυγή και Αμβρόσιος κατά μητροπολίτη Μεσσηνίας
* Στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής και του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου μπήκε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος μετά τις δηλώσεις του με τις οποίες ρωτούσε "Πότε οι αρχαιολάτρες και οι δωδεκαθεϊστές έγιναν ομολογητές και προασπιστές της πίστης του Χριστού; Πώς είναι δυνατόν να συνδυάζουν τη βία με τον Σταυρό;". Συγκεκριμένα χθες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης σήκωσε το γάντι και κατηγόρησε ως ουνίτη και… οικουμενιστή τον μητροπολίτη Μεσσηνίας. Η "Ε" ζήτησε από την Μητρόπολη Μεσσηνίας να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Κουκούτση και το Γραφείο Τύπου απάντησε απαξιωτικά: "Ουδέν σχόλιο, αφού τίποτα από όσα γράφονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα". Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν το μητροπολίτη Μεσσηνίας έχουν καταγγείλει ως… οικουμενιστή και μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων που δεν βλέπουν με καλό μάτι τις σχέσεις του Χρυσόστομου με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Βατικανό. Με καλό μάτι όμως δεν βλέπει το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Με ανακοίνωσή του ο Αμβρόσιος νουθετεί τους χρυσαυγίτες και στρέφεται κατά του Χρυσόστομου.

*** Απαλλοτρίωση για σύνδεση του περιφερειακού με την Αθηνών

Απαλλοτρίωση για σύνδεση του περιφερειακού με την Αθηνών
* Τη συμπληρωματική αναγκαστική απαλλοτρίωση που αφορά κυρίως τη σύνδεση του αυτοκινητόδρομου με την οδό Αθηνών, στον κόμβο Καρέλια, κήρυξε με απόφασή του ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης. Πρόκειται για τα 450 μέτρα του δρόμου που έχουν ενταχθεί στο σχέδιο πόλης, αλλά εκκρεμεί εδώ και χρόνια η πράξη εφαρμογής.
 Η απόφαση αυτή δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι εργασίες στο συγκεκριμένο σημείο, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος - χρονοδιάγραμμα και να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος μέχρι τον κόμβο Καρέλια και τη σύνδεση με την Αθηνών, Αύγουστο - Σεπτέμβριο του 2013.
 Με την απόφαση αυτή θα καλυφθούν και άλλες μικρές επιπλέον απαλλοτριώσεις του αυτοκινητόδρομου, που αφορούν παράδρομους και άλλα σημεία μικρής έκτασης, που κρίθηκαν αναγκαία εκ των υστέρων για την καλύτερη εκτέλεση του έργου και την εξυπηρέτηση των παροδίων ιδιοκτητών - αγροτών.

*** Τα παιδιά θα 'ρθουνε στις οχτώ... για 3 μέρες στην Καλαμάτα

Τα παιδιά θα 'ρθουνε στις οχτώ... για 3 μέρες στην Καλαμάτα
* ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΡΗΓΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
 Το νέο έργο του συγγραφικού διδύμου των Δημήτρη Αποστόλου – Αλέξανδρου Ρήγα «Τα παιδιά θα 'ρθουνε στις οχτώ...», ένα κωμικό θρίλερ και μία κωμωδία σχέσεων και καταστάσεων θα ανέβει στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από την Κυριακή ως την Τρίτη.
 Η υπόθεση έχει ως εξής: "Σκοτάδι. Κάποιοι μπήκαν στο σπίτι. Τα παιδιά είναι μέσα. Ομηρία. Ληστεία. Καταγγελία. Κωμωδία. Τα παιδιά... ήταν ήρεμα στο σαλόνι τους στον παράδεισο... περιμένοντας κάποια «καλά» παιδιά... όταν τελικά... ήρθαν κάτι άλλα, κακά παιδιά... Ενα ζευγάρι παντρεμένο, πρώην ερωτευμένο, βρίσκεται φυλακισμένο και εγκλωβισμένο στο υπόγειο play room του ίδιου τους του σπιτιού, από 2 ληστές, που την ίδια στιγμή τους αδειάζουν τον επάνω όροφο του σπιτιού τους... Παράλληλα, οι ίδιοι, «αδειάζουν» τις ψυχές τους... αλληλοκατηγορούνται, αλληλοαπειλούνται, θυμούνται, φοβούνται, απελπίζονται, ελπίζουν, χαμογελούν... μέσα από τις αγωνιώδεις προσπάθειες μιας ολόκληρης νύχτας να βρουν τρόπους διάσωσης και διαφυγής... Ενα αντρόγυνο... η μικρογραφία της ίδιας μας της ζωής... πάνω οι κλέφτες... κάτω εμείς... Τα παιδιά... τα λένε όλα... ο ένας για τον άλλον... και όλοι για κανέναν... Κάποιοι θα πεθάνουν, κάποιοι δεν ξέρουν τι να κάνουν, κάποιοι - δεν – ξέρουν τι χάνουν, κάποιοι προσπαθούν απλά να το κάνουν... Γιατί έτσι είναι η ζωή... έχει χιούμορ και μία «άρρωστη» οπτική της δικαιοσύνης... όταν κάποιοι μας ληστεύουν... μας ξυπνάνε... και τότε είναι που σηκωνόμαστε από τα κρεβάτια μας... και μπορούμε όρθιοι, πια, ν' αγωνιστούμε... Τα παιδιά... τα φέρνουν οι Αλέξανδρος Ρήγας, Δημήτρης Αποστόλου. Ενα ανθρώπινο ψυχογράφημα ιδωμένο μέσα από την ιδιαίτερα κωμική ματιά των συγγραφέων του. Ενα κωμικό θρίλερ για τη ζωή μας, μια κωμωδία σχέσεων και καταστάσεων με έντονα τα στοιχεία της σάτιρας και αρκετές δραματουργικές δόσεις από stand up comedy"...
 Συντελεστές: κείμενο: Αλέξανδρος Ρήγας – Δημήτρης Αποστόλου,
σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας, παίζουν: Βασιλική Ανδρίτσου – Αλέξανδρος Ρήγας, σκηνικά: Λία Ασβεστά, φωτισμοί: Γιώργος Φωτόπουλος, φωτογραφίες: Θωμάς Χρυσοχοίδης, κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου, βοηθός σκηνοθέτη: Υακίνθη Παπαδοπούλου, παραγωγή: Δημήτρης Μαροσούλης.
 Το πρόγραμμα των παραστάσεων θα έχει ως εξής: Κυριακή στις 9 το βράδυ, Δευτέρα 6 και 9, Τρίτη στις 9.

*** Αρνα – Δάσος Βασιλικής με τον ΕΟΣ Καλαμάτας

Αρνα – Δάσος Βασιλικής  με τον ΕΟΣ Καλαμάτας
* Σάββατο μεσημέρι και στο σύλλογο μαζευόμαστε παρέα 20 (περίπου) ανθρώπων, κάποιοι παλιοί γνώριμοι και κάποιοι νέοι φίλοι, που ωστόσο μοιράζονται την ίδια – σχεδόν διακριτή στα πρόσωπα! – διάθεση για 2 όμορφες μέρες στον μαγικό Ταΰγετο…Και το βανάκι (εμπειρία που αξίζει ειδικό αφιέρωμα!) με τα Ι.Χ. ξεκινούν…
 Ακολουθούμε τη διαδρομή για Σπάρτη (διαδρομή που ποτέ δε σε αφήνει αδιάφορο), και συνεχίζουμε για Ξηροκάμπι και Άρνα… Τελευταία χιλιόμετρα πριν το χωριό, κι ο βαρύς καιρός ξεσπά σε δυνατή βροχή…Με την άφιξή μας, όμως στο χωριό, ο ουρανός της Άρνας, φιλόξενος σαν τους κατοίκους της, αρχίζει σιγά σιγά να ανοίγει..! Τι καλός οιωνός!
 Μες στο φθινοπωρινό σκηνικό, η Άρνα, ντυμένη στα γιορτινά της, υποδέχεται τους πολλούς επισκέπτες της, ψήνοντας και προσφέροντας κάστανα και κερνώντας μας τσίπουρο. Στο κεντρικό δρομάκι άντρες και γυναίκες προωθούν στους πολύχρωμους πάγκους τους τα καλούδια του τόπου: κάστανα, γλυκά του κουταλιού, σύκα, τηγανόψωμα…Και για τους πιο θαρραλέους, παραδοσιακή μουσική υπόκρουση για μερικές χορευτικές γυροβολιές!
 Και στο κέντρο όλων, ο πανέμορφος θεόρατος πλάτανος της πλατείας και η μοναδική θέα – μπαλκόνι στη λακωνική γη, προσκαλούν με τον δικό τους τρόπο τον επισκέπτη να επιστρέψει ξανά σε αυτόν τον τόπο.
 Η ώρα έχει περάσει, όμως, και αναζητούμε καταφύγιο στο φιλόξενο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, λίγα χιλιόμετρα ορεινότερα. Οι τολμηρότεροι στήνουν σκηνές στον περίβολο, κι οι υπόλοιποι στρώνουμε τους υπνόσακους μέσα στο ναό, με κινήσεις που εκφράζουν - μια σχεδόν συνεννοημένη - ευγνωμοσύνη στο απρόσμενο καταφύγιο. Τα καντήλια σβήνουν και μένει ο δυνατός αέρας να συντροφεύει τον ύπνο των πιο κουρασμένων - και να εξάπτει τη φαντασία των πιο ανήσυχων...
 Σηκωνόμαστε με την ανατολή, και αντικρίζουμε τη θέα των καταπράσινων γειτονικών κορυφογραμμών, μέχρι την κορυφή του Ταΰγετου. Από το σημείο που είμαστε παίρνουμε το διεθνές μονοπάτι Ε4, με στόχο να διασχίσουμε το δάσος της Βασιλικής και να περάσουμε από το Λακωνικό στο Μεσσηνιακό Ταΰγετο.
 Γεμάτοι ενέργεια, λοιπόν, είκοσι άνθρωποι και ένας σκύλος πεζοπορούμε μέσα σε ένα δάσος, που η φυσική του ομορφιά ξεπερνάει ακόμα και την μεγαλοπρέπεια του ονόματός του! Ψηλά και πυκνά έλατα, αλλά και φυλλοβόλα δέντρα, δημιουργούν σε πολλά σημεία πράσινους φυσικούς θόλους, στολισμένους με βρύα, λειχήνες και πολλών (μα πολλών) λογιών μανιτάρια! Ένα φόντο παραμυθένιο, τροφή του νου και της ψυχής, και στο κέντρο άνθρωποι που ζουν το παραμύθι που είναι πέρα μα πέρα αληθινό…
 Μετά από περίπου τρεις ώρες πορείας, ήρεμοι, χαρούμενοι, γεμάτοι φως και όλες τις αποχρώσεις του πράσινου -ε, και μάλλον λίγο κουρασμένοι, φτάνουμε στον Αγιαννάκη. Αφήνουμε πίσω τη θέα στη Λακωνική γη και βγαίνοντας από το μονοπάτι, κατηφορίζουμε για τα αυτοκίνητα, με προορισμό το Καρυοβούνι, Εκεί, χαλαρώνοντας κάτω από τον πανέμορφό του πλάτανο, άλλη μια εκδρομή τελειώνει γεννώντας στην καρδιά την προσμονή της επόμενης…
 Παρέα του Ορειβατικού, σε ευχαριστούμε που φέρνεις κοντά βουνά κι ανθρώπους, ανθρώπους και ανθρώπους.
 Υ.Γ. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την γραμματέα του Συλλόγου Άρνας, Κατερίνα, για τη θερμή φιλοξενία που πρόσφερε σε δύο μέλη του συλλόγου μας που έφτασαν καθυστερημένα στο χωριό και χρειάστηκε να διανυκτερεύσουν εκεί. Ειρήνη Μανιού
 Γιώργος Κολόζης

*** Παρέμβαση-Πρόταση Δαβάκη σε Χατζηδάκη για το αεροδρόμιο της Σπάρτης
Παρέμβαση-Πρόταση Δαβάκη σε Χατζηδάκη για το αεροδρόμιο της Σπάρτης
* Επιστολή με την οποία προτείνει λύση για το αεροδρόμιο της Σπάρτης απέστειλε στις 29/10/2012 στον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Κωστή Χατζηδάκη, ο Βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.

 Το κείμενο της Επιστολής έχει ως εξής:
 Αγαπητέ μου Υπουργέ,
 Σύμφωνα με την νέα εθνική στρατηγική για τα αεροδρόμια της Χώρας από τα 37 περιφερειακά, πρόκειται να διατεθεί η χρήση 13 έως 22 αεροδρομίων που στη παρούσα φάση είναι ενεργά και έχουν αεροπορική κίνηση έως 75 χιλ. επιβατών ετησίως. Τα υπόλοιπα αεροδρόμια που δεν θα συμπεριληφθούν στον διεθνή διαγωνισμό παραχώρησης, θα είναι αυτά με το μικρότερο επενδυτικό ενδιαφέρον.
 Για αυτά, όπως έχει ανακοινωθεί, θα συσταθεί μια ανώνυμη εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων (ΑΕΔΑ), ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου. Σε περίπτωση που επιβιώσουν αυτά τα αεροδρόμια που θα ανήκουν στην ΑΕΔΑ, παρέχεται η δυνατότητα ανάθεσης της διοίκησής τους, μέσω σχετικής σύμβασης, σε ιδιώτη.
 Όπως υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Γιάννης Εμίρης, τα αεροδρόμια έχουν χωριστεί σε τέσσερις κατηγορίες.
 Στην πρώτη ανήκουν αυτό της Ρόδου, της Θεσσαλονίκης, της Κω, της Κέρκυρας, των Χανίων που έχουν κίνηση άνω του ενός εκατ. επιβατών κατ’ έτος και έχουν ανάγκη για υποδομές ύψους 104 εκατ.ευρώ.
 Στην δεύτερη ανήκουν τα αεροδρόμια της Ζακύνθου, της Σαντορίνης, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σάμου, της Κεφαλονιάς, του Άκτιου και της Καβάλας, που έχουν επιβατική κίνηση μεταξύ 250.000 και 1 εκατ. επιβατών κατ’ έτος και συνολικά εκτιμάται ότι θα έχουν 3,9 εκατ. ταξιδιώτες το 2013. Οι ανάγκες τους σε επενδύσεις φτάνουν τα 95 εκατ. ευρώ.
 Στην τρίτη κατηγορία είναι τα αεροδρόμια στα οποία μετακινούνται από 75.000 έως 250.000 επιβάτες κάθε χρόνο (Σκιάθος, Λήμνος, Αλεξανδρούπολη, Ν. Αγχίαλος, Χίος, Ιωάννινα, Κάρπαθος, Καλαμάτα, Άραξος, Λήμνος), που το 2013 εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιηθούν από 1,3 εκατ. επιβάτες, ενώ υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν 26 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις.
 Στην τέταρτη κατηγορία είναι τα πολύ μικρά αεροδρόμια, με επιβατική κίνηση κάτω των 75.000 ατόμων κατ’ έτος που θα χρησιμοποιηθούν το 2013 από 0,3 εκατ. επιβάτες και θα χρειαστούν 14,2 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις (Σητεία, Κύθηρα, Καστελόριζο, Ικαρία, Νάξος, Κάσος, Πάρος, Κάλυμνος, Σκύρος, Λέρος, Αστυπάλαια, Καστοριά, Μήλος, Σύρος, Κοζάνη).
 Ο διαχωρισμός σε δύο ή τρεις ομάδες θα γίνει όπως πληροφορούμεθα κυρίως με βάση γεωγραφικούς όρους. Για τα μικρά αεροδρόμια, που δεν θα παραχωρηθούν άμεσα, θα συσταθεί ανώνυμη εταιρία διαχείρισης αερολιμένων (ΑΕΔΑ), η διαχείριση της οποίας θα επιχειρηθεί να δοθεί σε ιδιώτη.
 Κύριε Υπουργέ,
 Το αεροδρόμιο της Σπάρτης έχει τις δυνατότητες να αξιοποιηθεί άμεσα και με επενδύσεις χαμηλού κόστους εάν απλά υιοθετηθεί η πρόταση του πρώην Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ.Ευριπίδη Στυλιανίδη για την αναβάθμιση υφιστάμενων εγκαταστάσεων των αεροδρομίων της Κομοτηνής, του Μάλεμε της Κρήτης, της Σπάρτης και των Μαριτσών Ρόδου σε αεροδρόμια Γενικής Αεροπορίας - Αεραθλητικών Κέντρων.
 Ο στόχος μιας τέτοιας προσπάθειας είναι η ανάπτυξη της Γενικής Αεροπορίας και του Αεραθλητισμού σε όλη τη χώρα. Και αυτό υλοποιείται με την κατασκευή έργων συγκριτικά χαμηλού κόστους στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 Με τον τρόπο αυτό θα αναβαθμιστεί η ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας τουριστικά και εμπορικά και θα δοθούν πλέον νέες ευκαιρίες ανάπτυξης.
 Η ανάπτυξη της Γενικής Αεροπορίας και του Αεραθλητισμού συνεισφέρει σωρευτικά τα πιο κάτω πλεονεκτήματα στην περιοχή:
 Δημιουργία επέκταση και αναβάθμιση επιχειρήσεων υποστήριξης του συνόλου της δραστηριότητας της Γενικής αεροπορίας και των αεραθλητικών κέντρων όπως σχολές-κέντρα εκπαίδευσης χειριστών, τεχνικών και λοιπών ειδικοτήτων αεροσκαφών, ιδιωτικές υπηρεσίες συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης του πτητικού έργου, εταιρείες ανεφοδιασμού καυσίμων, ανταλλακτικών, τροφοδοσία, διαμονή, ‘’catering’’ συντήρηση, επέκταση, αναβάθμιση και υποστήριξη της αναγκαίας υποδομής για την εύρυθμη λειτουργία του συνόλου των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου κ.λ.π
 Αύξηση της τουριστικής και εμπορικής κίνησης ως άμεση συνέπεια της λειτουργίας του αεροδρομίου για την εξυπηρέτηση του συνόλου των πιο πάνω δραστηριοτήτων με δυνατότητα αυξητικής τάσης με την αύξηση της αεροπορικής κίνησης.
 Δυνατότητα αφίξεων τουριστών με αεροπορικά μέσα απευθείας αναβαθμίζοντας την ποιότητα και οικονομική δυνατότητα του τουριστικού και εμπορικού κεφαλαίου της περιοχής.
 Δυνατότητα υλοποίησης εκδηλώσεων κάθε μορφής όπως ‘’air shows’’ με ακροβατικά σμήνη από όλο τον κόσμο, αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, αγώνες αερομοντελισμού και λοιπών αεραθλητικών εκδηλώσεων, δημιουργία αεροπορικού μουσείου με επισκέψεις σχολείων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και λοιπών φίλων της αεροπορικής ιδέας.
 Δημιουργία πολυχώρου εκδηλώσεων γενικότερα.
 Δυνατότητα επιστροφής του κλιμακίου αεροπυρόσβεσης, αλλά και κλιμακίου αεροψεκασμών.
 Αύξηση ικανότητας και ταχύτητας υλοποίησης επιχειρήσεων αεροδιακομιδών ασθενών και τραυματιών λόγω της λειτουργίας του αεροδρομίου.
 Λειτουργία ως εναλλακτικού αεροδρομίου μεγαλύτερων αεροδρομίων της Πελοποννήσου συνεισφέροντας σημαντικά στον τομέα της ασφάλειας των πτήσεων αλλά και της αποσυμφόρησης των γειτονικών αεροδρομίων.
 Λειτουργία ως συμπληρωματικής υποδομής για εθνικούς σκοπούς χωρίς την ανάγκη δημόσιας χρηματοδότησης αξιοποιώντας την υφιστάμενη υποδομή αεροδρομίου.
 Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι ένα τέτοιο εγχείρημα δεν θα αφήσει ασυγκίνητους τους εν δυνάμει μελλοντικούς επενδυτές στους οποίους προσδοκά το ΤΑΙΠΕΔ.
 Για το λόγο αυτό, απαιτείται:
 Επανασχεδιασμός του Εθνικού Συστήματος Αεροδρομίων στις σημερινές απαιτήσεις - προκλήσεις.
 Ο διαχωρισμός σε δύο ή τρεις ομάδες αεροδρομίων να γίνει κυρίως με γνώμονα την ανταποδοτικότητα της επένδυσης και της ορθολογιστικότερης αξιοποίησης του συνολικού συστήματος μεταφορών της χώρας μας.
 Ενδελεχής εξέταση της πρότασης για την ανάπτυξη της Γενικής Αεροπορίας και του Αεραθλητισμού σε όλη τη χώρα με αξιοποίηση των υφισταμένων υποδομών των περιφερειακών αεροδρομίων στα πλαίσια του νέου εθνικού συστήματος αεροδρομίων, κλασσικό παράδειγμα του οποίου είναι η Σπάρτη.
 Επίσης, κρίνεται απαραίτητη η ένταξη των συγκεκριμένων αεροδρομίων Γενικής Αεροπορίας και Αεραθλητισμού, όπως της Σπάρτης, στις ομάδες αεροδρομίων προς άμεση παραχώρηση καθόσον συνιστούν ελκυστικές επενδύσεις. Και τούτο γιατί η αξιοποίηση και αναβάθμιση των ανωτέρω αεροδρομίων θα παράσχει σημαντικές υποδομές, χωρίς δημόσια χρηματοδότηση και για άλλους ευνόητους εθνικούς σκοπούς.
 Κύριε Υπουργέ,
 Περιμένω με ενδιαφέρον την απάντησή σας και σας εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει.
 Από το Γραφείο Τύπου του Θ. Δαβάκη

*** Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού στον ΕΛΓΑ
Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού στον ΕΛΓΑ
* Ερώτηση κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Κοδέλας Δημήτρης, Ζαχαριάς Κωνσταντίνος και Θανάσης Πετράκος, με θέμα την ανάγκη άμεσης έγκρισης προσλήψεων προσωπικού στον ΕΛΓΑ. Οι σφοδρές χαλαζοπτώσεις, όπως η τελευταία της 29ης Οκτωβρίου, καθιστούν επιτακτική την έγκριση των προσλήψεων γεωτεχνικών υπαλλήλων προκειμένου να πραγματοποιηθούν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών.

 Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
 “Κύριε υπουργέ,
 σημαντικό τμήμα των καλλιεργειών των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από χαλαζοπτώσεις, με τελευταία αυτή που έγινε στις 29-10-2012 και έπληξε κυρίως τους νομούς Αργολίδας και Αρκαδίας. Ως συνέπεια αυτών των ακραίων καιρικών φαινομένων, υπολογίζεται ότι θα υπάρχει η ανάγκη εκτιμήσεων για χιλιάδες αιτήσεις παραγωγών.
 Ωστόσο, το περιφερειακό κατάστημα του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη δεν έχει επάρκεια προσωπικού, ώστε να μπορέσει άμεσα, έγκαιρα, ορθά και δίκαια να πραγματοποιηθούν οι εκτιμήσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με μεγάλες καθυστερήσεις και οι όποιες αποζημιώσεις.
 Σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε από το βουλευτή Αργολίδας Δ. Κοδέλα στο ΥΠ.Α.Α.Τ. και αφορούσε την υποστελέχωση του ΕΛΓΑ λάβαμε την εξής απάντηση:
 “Αναφορικά με την έγκριση πρόσληψης εποχικού προσωπικού, σημειώνεται ότι, κατόπιν της αρ. 457/45875/11-04-2012 (ΦΕΚ 1297/΄Β) Κ.Υ.Α. για τον προσδιορισμό των εποχικών αναγκών του ΕΛΓΑ και τον καθορισμό αριθμού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αυτών, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 9 του Ν. 3812/2009, το σχετικό αίτημα έγκρισης πρόσληψης στον ΕΛ.Γ.Α. Συνολικά 150 γεωτεχνικών υπαλλήλων (132 ΠΕ Γεωπόνων και 18 ΠΕ Κτηνιάτρων), χρονικής διάρκειας έως 3 μήνες έκαστος, διαβιβάστηκε από το ΥΠΑΑΤ, στις 11-07-2012, στα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, και μετά τη θετική εισήγηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στις 10-08-2012, αναμένεται η έκδοση απόφασης έγκρισης πρόσληψης της Π.Υ.Σ. 33/2006, όπως ισχύει.”
 Σύμφωνα μάλιστα με ενημέρωση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης η απόφαση υπογράφηκε από τον υπουργό κ. Μανιτάκη και πλέον εκκρεμεί η υπογραφή του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα.
 Κατόπιν τούτου, και
 επειδή οι παραγωγοί υποχρεώνονται να προπληρώνουν, καταβάλλοντας σημαντικά ποσά, την ασφαλιστική κάλυψη που παρέχει ο ΕΛΓΑ,  επειδή η ανάγκη δίκαιων και άμεσων αποζημιώσεων, έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα, δεδομένης της δεινής οικονομικής κατάστασης πολλών αγροτικών οικογενειών,  επειδή ο χρόνος είναι εξαιρετικά πιεστικός, αφού έχει ξεκινήσει ήδη η συγκομιδή ελιών, πρώιμων εσπεριδοειδών και μήλων, επειδή ο αγροτικός τομέας είναι από τους ελάχιστους παραγωγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας και είναι ζήτημα εθνικής σημασίας η συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας των παραγωγών
 Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
 Γιατί έχει καθυστερήσει η έκδοση απόφασης έγκρισης πρόσληψης της Π.Υ.Σ.;
 Προτίθεται το υπουργείο, κατανοώντας τον κατεπείγοντα χαρακτήρα των εν λόγω προσλήψεων εποχικού προσωπικού, να επιταχύνει τη διαδικασία, ώστε άμεσα να καλυφθούν οι σημαντικές ελλείψεις προσωπικού του ΕΛΓΑ;”
 Το Γραφείο Τύπου

*** Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου σήμερα στην Καλαμάτα  :
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου σήμερα στην Καλαμάτα
* Στην Καλαμάτα θα βρίσκονται σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο "Elektra" στο Λιμάνι, ο αντιπρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητής Κώστας Γουλιάμος και η διευθύντρια εισδοχής του πανεπιστημίου Μαρίνα Αλεξάνδρου. Τα δύο στελέχη βρίσκονται στην Ελλάδα για την παρουσίαση και την ενημέρωση των μαθητών και των γονιών τους. Την επόμενη μέρα, θα βρεθούν στην Τρίπολη στις 6.30 στο ξενοδοχείο "Μαίναλον".

 Κορυφαία επιλογή για χιλιάδες νέους από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ευρώπη αποτελεί το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των Ελλήνων σπουδαστών που επιλέγουν την Κύπρο για τις πανεπιστημιακές τους σπουδές.
 Σταθμός στην πορεία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η έγκριση του από το ΔΟΑΤΑΠ ως ισότιμο και ομοταγές προς τα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το πρώτο μη κρατικό πανεπιστήμιο στη Κύπρο που εγκρίθηκε από το ΔΟΑΤΑΠ. Ολοι οι τίτλοι σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου είναι ισότιμοι και αντίστοιχοι προς τους τίτλους των Ελληνικών ΑΕΙ, αφού τα προγράμματα καλύπτουν τις προϋποθέσεις των αντίστοιχων προγραμμάτων των Ελληνικών Πανεπιστήμιων.
 Ενημέρωση για τη λειτουργία, τα προγράμματα, τις σπουδές και την οργάνωση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει η ιστοσελίδα www.euc.ac.cy αλλά και η επικοινωνία στο admit@euc.ac.cyΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο 00357-22-713000.

*** Δημήτρης Διαμάντης: Ρόδα που γυρίζει η ζωή και έπεται συνέχεια!

Δημήτρης Διαμάντης: Ρόδα που γυρίζει η ζωή και έπεται συνέχεια!
* Το πρώτο του τραγούδι παρουσίασε πριν από λίγο καιρό ο νικητής του "Open mic Messinia" Δημήτρης Διαμάντης, με τον αισιόδοξο τίτλο - και θέμα - "Ρόδα που γυρίζει η ζωή". Αυτό και πολλά άλλα θα ερμηνεύσει ζωντανά στο μεγάλο πάρτι που θα γίνει τη Δευτέρα το βράδυ στο "Centro", μαζί με άλλα παιδιά από το διαγωνισμό!
- Πώς προέκυψε το πρώτο σου τραγούδι;
"Ηθελα πολύ να κινηθώ σε ποπ - ροκ ύφος τραγουδιού, κάτι που θα αγγίξει τον κόσμο προσφέροντας του αισιοδοξία και χαμόγελο, κι έτσι προέκυψε το «Ρόδα που γυρίζει»! Τα τραγούδια σήμερα μιλούν σχεδόν αποκλειστικά για πόνο, καψούρες, και χαμένες αγάπες, οπότε επιλέξαμε το συγκριμένο τραγούδι, που πατάει γερά σε αυτήν την σοφή λαϊκή ρήση, ώστε να εμπνεύσει την φημισμένη αισιοδοξία του Ελληνα και θετική σκέψη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Η μουσική και οι στίχοι γράφτηκαν από τον Risk, στην ηλεκτρική κιθάρα είναι ο καταξιωμένος στον χώρο του Χρήστος Ταμπουρατζής, ενώ η ηχογράφηση έγινε στο Feedback Studio από τον Γιώργο Κλείδωνα σε ένα φιλικό περιβάλλον, όπως ακριβώς ταιριάζει και στο τραγούδι. Ο Νίκος Κουρής, τον οποίο ευχαριστώ προσωπικά, ανέλαβε αποκλειστικά την παραγωγή και επιμέλεια του τραγουδιού και έβαλε όλο το μεράκι του και αμέτρητες ώρες πειραματισμού στην ενορχήστρωση για να βγει το αποτέλεσμα στο οποίο στοχεύαμε!".
- Υπάρχουν και άλλα στα σκαριά, ώστε να προκύψει και κάποιο cd;
"Ναι, είμαστε ήδη στην διαδικασία ηχογραφήσεων και πειραματισμών και με στοιχεία από άλλα μουσικά είδη, ώστε να παρουσιάσουμε ένα συνολικό αποτέλεσμα με ποικιλία τραγουδιών, προσπαθώντας να αγγίξουμε φίλους και από άλλα είδη μουσικής".
- Πώς πάει μέχρι στιγμής το τραγούδι στο Διαδίκτυο, από πλευράς download και επισκέψεων στη σχετική σελίδα;
"Αν σκεφτεί κανείς ότι το «Ρόδα που γυρίζει» έχει αναρτηθεί μόνο 3 εβδομάδες στο YouΤube και ακόμα λιγότερες στο Reverbnation (μεγάλη μουσική κοινότητα), τότε μπορώ να πω, πως πάει πολύ καλά ! Στην Καλαμάτα όλο και περισσότεροι άνθρωποι που έχουν ακούσει το κομμάτι στον Cityfm 103,8 και Ράδιο Κανάλι 20 88,6 αλλά και στο Διαδίκτυο, έρχονται και μου λένε πόσο τους άρεσε το κομμάτι και τους «ανέβασε» ψυχολογικά. Αν βέβαια κρίνω και από σχόλια που μας στέλνουν, το τραγούδι έχει ταξιδέψει εκτός Καλαμάτας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Τρίπολη, Αθήνα, Ιωάννινα, Kρήτη, Θεσσαλονίκη κ.α.) και αποκτά φίλους από όλες τις πόλεις, οι οποίοι το στηρίζουν και το προωθούν αρκετά. Σύντομα μάλιστα θα κυκλοφορήσει και μια acoustic διασκευή του τραγουδιού, για πιο «χαλαρές» καταστάσεις!".
- Το χειμώνα θα παρουσιάσεις τη φωνή και τα τραγούδια σου κάπου ζωντανά;
"Αυτόν τον καιρό είναι πολλά στα σκαριά... Ομως με μεγάλη μου χαρά μπορώ να πω, ότι είμαστε έτοιμοι για το "Greek 'Ν Roll"! Πρόκειται για ένα διαφορετικό μουσικό event, το οποίο θα ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις... Η αρχή γίνεται εδώ στην Καλαμάτα στις 5 Νοεμβρίου στο "Centro", ένα live μουσικό event, στο οποίο εμφανίζομαι παρέα με τον Λεωνίδα Παχτίτη, την Κίρκη Νταμίκη, την Σοφία Μονέζη και guest dj, σε ένα μουσικό ταξίδι από τα 80’ς μέχρι σήμερα, με πολλές ανατροπές και εκπλήξεις τις οποίες δεν θα αποκαλύψω και θα πρέπει να έρθετε και να δείτε μόνοι σας!".
 Συνέντευξη   στη Γιούλα Σαρδέλη

*** Ο  νέος έρωτας  -σχέση (κεραυνοβόλος ) της Έλανας Παπαρίζου , είναι  ο πολιτικός μηχανικός Ανδρέας  Καψάλης !!!
*** AΘΛΗΤΙΚΑ :
Για την Ευρωλίγκα στο μπάσκετ  αύριο και μεθαύριο :

4η Αγωνιστική


01/11/2012 Ζαλγκίρις Αρμάνι Μιλάνο -

Πέμπτη ,01/11/2012 Φενέρμπαχτσε Ούλκερ Παναθηναϊκός -

01/11/2012 Μακάμπι Πρόκομ -

01/11/2012 Ουνικάχα Μάλαγα Αλμπα Βερολίνου -

01/11/2012 Ρεάλ Μαδρίτης Καντού -

01/11/2012 Κάχα Λαμποράλ Αναντολού Εφές -

01/11/2012 Μπαρτσελόνα Παρτιζάν -

02/11/2012 Κίμκι Ολίμπια -

02/11/2012 Μπεσίκτας ΤΣΣΚΑ Μόσχας -

Παρασκευή , 02/11/2012 Ολυμπιακός Τσεντέβιτα Ζάγκρεμπ -

02/11/2012 Μπάμπεργκ Λιέτουβος Ρίτας -

02/11/2012 Σιένα Ελάν Σαλόν -

** Για  τα  πρωταθλήματα  της ΕΠΣ Μεσσηνίας Τετάρτη 30/10/2012 :
Για την Γ΄ τοπική κατηγορία
1ος  όμιλος  3η  αγωνιστική
ΠΑΟ Καλού Νερού -  Θύελλα Παραλίας  4-0 .- ^
2ος  όμιλος  3η  αγωνιστική
ΑΠΟ Καλαμάτας Ίκαρος - Α.Ε. Αιθαίας  1-3 .- ^

***  Στο  Πόλο  για τα προκριματικά  του  World League :1ος αγώνας
ΕΛΛΑΔΑ -  ΤΟΥΡΚΙΑ  22-2  .- ^

*** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ :!

~** ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_24.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΑ της Τετάρτης 24 Οκτωβρίου 2012 .-


~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_24.html  Στο αγιάζι της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα , Τετάρτρη 24 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_25.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012 , MΕΣΣΗΝΙΑΚΑ καί Άλλα

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/10/blog-post_26.html  , Σο αγιάζι της ενημέρωσης , Ειδήσεις και ...... άλλα , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και πολλά Άλλα ...στην ενημέρωση , Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 .-

~** ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post_26.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην εφημερίδα μας , Μεσσηνιακά και Άλλα στην εφημερίδα μας ,Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 20-12 .-

~** ~*** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/10/blog-post_27.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 27 και 28 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/10/27-10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης του Σαββάτου 27 /10 /2012 .-

 ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_28.html  , Αληθινές Παρουσιάσεις από την ίδια τη Ζωή μας , Παρουσιάσεις ΚΥΡΙΑΚΗ 28 Οκτωβρίου 2012 .-

~** ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/10/29102012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 29/10/2012 .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/10/blog-post_30.html  , Ενημέρώσεις Ειδήσεις , Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post_31.html  , Τυφώνας ΣΑΝΤΙ στις Η.Π.Α. ..Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσεις   , Με  ειδήσεις Μεσσηνιακά και  Άλλα ,  Τετάρτη  31  Οκτωβρίου  2012  .-

~***** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :

~ http://www.youtube.com/stamos01  , =2073 video.-
~ http://www.youtube.com/stamatios01  , =396video.-
~ http://www.youtube.com/vlasiskal  , = 390 video.-~** ΤΥΦΩΝΑΣ ΣΑΝΤΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. 30-10-12 :


http://youtu.be/e2IwoYmozzA ,~** Τυφώνας ΣΑΝΤΙ στην Αμερική 2012 :

http://youtu.be/qKxu9rkhWG4 ,~** NEW YORK SANTI 2012 :

http://youtu.be/h6UbBfxZT-0 ,~** TIFONAS SANTI USA 2012 :

http://youtu.be/m9z4DeDIGLY ,~** ΤΥΦΩΝΑΣ ΣΑΝΤΙ 2012 U.S,A. :

http://youtu.be/u1Aq8Mh0f6I ,~** Τυφώνας Σάντι στις Η.Π.Α. 2012 :

http://youtu.be/1VlBvTWDIp8 ,~** Φαινόμενα τυφωνών κυκλώνων 2012 :

http://youtu.be/-gGI1SUIRKY ,~**
~** ΣΙΝΑ Αγία Αικατερίνης , φλεγόμενη βάτος 2012 :


http://youtu.be/6GgPKhGAXag ,~** Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρεια 2012 και Αγ. Αικατερίνη :

http://youtu.be/Ajn_5esb55g ,~** Ι,Ν, Μονής Αγίας Αικατερίνης στο Σινά 2012 :

http://youtu.be/5E8jQQQBwX4 ,~** Ι.Μ. Αγ. Αικατερίνης Σινά 2012 :

http://youtu.be/OuorYe9eU_M ,


**  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου