arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Αυγούστου 2012

Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης   Τρίτη  07  Αυγούστου   2012 Μεσσηνιακά  και  Άλλα :
Το ποντικάκι  μας ενημερώνει !  :

*** Καταγγέλει ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας
Image

* Σε αποσύνθεση η Α' Παθολογική του Νοσοκομείο Καλαμάτας




Το θέμα της αποδυνάμωσης της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας συζήτησε διεξοδικά το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας σε συνεδρίασή του στις 24 Ιουλίου μετά το πέρας της οποίας εγκρίθηκε ομόφωνα το παρακάτω κείμενο:

«Είναι γνωστή σε όλους, πολύ δε περισσότερο σε όσους κατέχουν θεσμικές θέσεις στα όργανα διοίκησης του Νοσοκομείου, η πτωχή στελέχωση των Παθολογικών Κλινικών του Νοσοκομείου της πόλης μας.

Αντί να ζητηθεί η στελέχωσή τους με ιατρικό προσωπικό για την αξιοπρεπή και ασφαλή λειτουργία τους, εκτιμήθηκε ότι πρέπει να λειτουργήσει η Α΄ Παθολογική με δύο ιατρούς μόνο, (καθόσον η τρίτη ιατρός τελεί σε αναρρωτική άδεια) και χορηγήθηκε άδεια άνευ αποδοχών για ένα χρόνο στον τέταρτο ιατρό της κλινικής. Να σημειωθεί ότι η άδεια δόθηκε χωρίς ενημέρωση και χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Διευθύντριας της κλινικής, στην οποία ανακοινώθηκε όταν είχε ήδη χορηγηθεί.

Όπως η ίδια μας ανέφερε, παρά τις προσπάθειές της να ενημερωθεί για την αποδυνάμωση της κλινικής της, κανένα θεσμικό όργανο του Νοσοκομείου και κανένας φορέας δεν το έπραξε, ούτε έλαβε καμία απάντηση στις προσφυγές της στα αρμόδια όργανα.

Ο Ι.Σ.Μ. συμπαρίσταται στην Διευθύντρια της Α΄ Παθολογικής τόσο στον αγώνα για να ανταπεξέλθει στα αυξημένα καθήκοντά της και στην διεκδίκησή της για μια κλινική στελεχωμένη με αξιόμαχο προσωπικό, όσο και στην απαίτησή της να διαλευκανθεί η υπόθεση της χορήγησης αδείας σε ιατρό της κλινικής της, χωρίς την σύμφωνη γνώμη της.

Αδυνατούμε να αντιληφθούμε την στάση του εισηγητή του θέματος στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου, ο οποίος όφειλε να γνωρίζει και πράγματι γνώριζε την κατάσταση της Α΄ Παθολογικής κλινικής.

Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη προκαλεί η στάση του Διοικητή του Νοσοκομείου, του οποίου μοναδικό καθήκον θα έπρεπε να είναι η αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας από τις κλινικές και τα τμήματα του Νοσοκομείου. Ο θεσμικός ρόλος του απαιτεί διαφάνεια και απόλυτο σεβασμό στις διαδικασίες που επιβάλλονται από νόμους και εγκυκλίους.

Ο Ι.Σ.Μ. θεωρεί αυτονόητο καθήκον του τον αγώνα για ενδυνάμωση του Νοσοκομείου μας με ιατρικό και άλλο προσωπικό και καταγγέλλει την οποιαδήποτε έξω από διαφανείς διαδικασίες επιχείρηση αποδυνάμωσης των κλινικών του Νοσοκομείου. Συνιστά στους ιατρούς-μέλη του που στελεχώνουν τα θεσμικά όργανα του Νοσοκομείου να λειτουργούν με κύριο κριτήριο την ενδυνάμωση του Νοσοκομειακού ιδρύματος που υπηρετούν.»   *** Σίσα ή "κόκα των φτωχών"  Image
*Νέο φτηνό ναρκωτικό, κάνει θραύση στις «πιάτσες»

* Ένα νέο ναρκωτικό, που αποκαλείται από τους χρήστες «η κόκα των φτωχών», παρασκευάζεται εύκολα και πωλείται σε πολύ χαμηλή τιμή, φαίνεται ότι κάνει θραύση στις «πιάτσες» της Αθήνας.
* Προκαλεί, μάλιστα, σοβαρές παρενέργειες στους χρήστες, αλλά και μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ακόμα και στον γενικό πληθυσμό.
* Πρόκειται για το «σίσα», έναν τύπο κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, που παρασκευάζεται με την ανάμειξη διεγερτικών ουσιών με πολύ τοξικές ουσίες, όπως αιθανόλη, αιθυλική αλκοόλη, ακόμα και υγρά από μπαταρίες αυτοκινήτων ή χλωρίνη! Το «σίσα» πωλείται στην τιμή των 2-3 ευρώ για κάθε δόση, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι χρήστες να στρέφονται σε αυτό, εν μέσω οικονομικής κρίσης.
 * Επειδή η Μεσσηνία είναι από τους νομούς της χώρας που βρίσκεται στο «κόκκινο», εξ ου και η ύπαρξη εδώ παραρτήματος του ΚΕΘΕΑ αλλά και του ΟΚΑΝΑ που κάνει εγκαίνια πρέπει να σημάνει συναγερμό στις διωκτικές αρχές , γιατί θα κατηφορίσει τάχιστα προς τα εδώ.
* Η λέξη «Shisha» προέρχεται από την περσική λέξη «shishe» που σημαίνει γυαλί και είναι ο κοινός όρος για τον ναργιλέ στις αραβικές χώρες. Δεν είναι γνωστά πολλά στοιχεία για τη συγκεκριμένη ουσία και η μυθολογία γύρω από αυτήν είναι άφθονη στις «πιάτσες» της Αθήνας. Όπως φανερώνει η ονομασία του, το ναρκωτικό σίσα μάλλον προέρχεται από τις αραβικές χώρες. Όπως φημολογείται, στην Ελλάδα κατασκευάζεται και διακινείται από συγκεκριμένες εθνοτικές ομάδες (οι γνώμες είναι αντιφατικές και κάνουν λόγο κυρίως για Ρώσους, Αφρικανούς ή Κούρδους), ενώ παρασκευάζεται σε ειδικά εργαστήρια. Τα παραπάνω πάντως δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την αστυνομία.
* Το σίσα κυκλοφορεί από τις αρχές του 2011 στους ανοικτούς χώρους συνάθροισης των χρηστών στο κέντρο της Αθήνας (από ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής η χρήση του δεν έχει εξαπλωθεί σε άλλες ελληνικές πόλεις), από όπου ξεκίνησε και το ευρωπαϊκό του ταξίδι. «Έχουν εντοπιστεί 141 νέες ουσίες στην Ευρώπη. Συνήθως ξεκινούν από την Ολλανδία, τη Δανία ή την Αγγλία και έρχονται στην Ελλάδα αργότερα. Το σίσα είναι η πρώτη ουσία που "επέλεξε" την Ελλάδα για να πρωτοεμφανιστεί στον ευρωπαϊκό χώρο», εξηγεί στο ΑΜΠΕ η επιστημονική υπεύθυνη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης & Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία (ΕΚΤΕΠΝ), Μανίνα Τερζίδου.
* Η ίδια χαρακτηρίζει το σίσα ως πολύ επικίνδυνη ουσία. «Το γεγονός ότι είναι μια νέα σε ευρωπαϊκό επίπεδο ουσία που εμφανίζεται πρώτα στην Ελλάδα, ότι είναι πολύ τοξική γιατί αναμειγνύεται με υγρά μπαταρίας, ότι προσλαμβάνεται με ενδοφλέβια χρήση και ότι οι χρήστες την προμηθεύονται ευρέως λόγω της οικονομικής κρίσης, όλα αυτά την κάνουν μια πολύ επικίνδυνη ουσία», προσθέτει.
* Σύμφωνα με την ανάλυση του Γενικού Χημείου του Κράτους, σε έξι δείγματα κατασχεθείσας ουσίας στην περιοχή των Εξαρχείων, αποδείχθηκε πως πρόκειται για μεθαμφεταμίνη σε κρυσταλλική μορφή. Πρόκειται δηλαδή για μια συνθετική ουσία, που είναι εύκολο να παρασκευαστεί σε τοπικά εργαστήρια, απαλλαγμένη από το κόστος παραγωγής των φυσικών ουσιών και τις δυσκολίες εισαγωγής ή εξαγωγής της.
* Ωστόσο, υπάρχει δυσκολία ανίχνευσης των ουσιών, που περιλαμβάνει. «Δυστυχώς είναι μια δύσκολη περίοδος για το Γενικό Χημείο του Κράτους και τις τοξικολογικές υπηρεσίες. Εν μέσω δημοσιονομικών περικοπών, το μειωμένο προσωπικό, ο μειωμένος προϋπολογισμός και ο περιορισμένος εξοπλισμός δεν επιτρέπουν να γίνονται οι αναλύσεις που χρειάζονται για την ανίχνευση των ουσιών», επισημαίνει η κ. Τερζίδου.
* Το ΕΚΤΕΠΝ παρακολουθεί την ουσία από το δεύτερο εξάμηνο του 2011 συγκεντρώνοντας στοιχεία για αυτή την ουσία. Στοιχεία για το σίσα έδωσαν 56 ερωτώμενοι που προσέγγισαν τα θεραπευτικά προγράμματα και τις υπηρεσίες άμεσης πρόσβασης. Από αυτούς οι 38 είπαν ότι χρησιμοποίησαν σίσα τουλάχιστον μία φορά. Όπως ανέφεραν, οι τρόποι χρήσης είναι το κάπνισμα (47 άτομα) και η ενδοφλέβια ένεση (9). Οι 49 από τους 56 επισήμαναν ότι πρόκειται για πολύ ή πάρα πολύ διαδεδομένη ουσία στους ανοιχτούς χώρους συνάθροισης των χρηστών της Αθήνας. Οι κυριότερες παρενέργειες που έχει είναι η αϋπνία (16 άτομα), οι παραισθήσεις (7) και η επιθετικότητα (7).
* Έρευνα πραγματοποίησε και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) σε 148 χρήστες σε πιάτσες της Αθήνας, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2011. Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτώμενων (ποσοστό 95,3%) απάντησε ότι γνωρίζουν για το σίσα, ενώ το 65,5% το έχουν δοκιμάσει. Από αυτούς το 68% έχει καπνίσει σίσα, ενώ το 15,5% έχει κάνει ενδοφλέβια χρήση. Επίσης, το 68,5% δήλωσε ότι κάνει περιστασιακή χρήση.
* Όπως είπαν, το σίσα έχει διεγερτική δράση, προκαλεί απώλεια βάρους, αϋπνία, επιθετικότητα, νευρικότητα και διάθεση για σεξουαλική δραστηριότητα. Επίσης έχουν καταγραφεί θάνατοι που ενδέχεται να συνδέονται με το σίσα.
* «Δεν μπορείς να κοιμηθείς, να φας, διαστέλλονται τα μάτια, έχεις λογοδιάρροια». «Διαλύει το μυαλό, βρίζεις, ξεφεύγεις, έχεις μανία να χτυπήσεις και να κλέψεις». «Είναι φθηνό, είναι επικίνδυνο, ακούγεται ότι “φεύγει” το μυαλό». «Κόβει την όρεξη, αυτοκτόνησαν πέντε άτομα, δημιουργεί ψευδαισθήσεις». Αυτές είναι μερικές μόνο από τις περιγραφές χρηστών για την ουσία και τις παρενέργειες που προκαλεί.
* Επίσης, το 82,3% θεωρεί ότι είναι πολύ εύκολο να βρει και να αγοράσει σίσα, καθώς και ότι είναι πολύ φτηνό (περίπου 2-3 ευρώ η δόση).
* Τους ερευνητές απασχολεί η ενδεχόμενη σύνδεση του σίσα με την πρόσφατη αύξηση της μόλυνσης των χρηστών από τον ιό HIV. Εάν επιβεβαιωθεί η σύνδεση αυτή, τότε το σίσα λειτουργεί ως βραδυφλεγής βόμβα για το γενικό πληθυσμό. «Τα κρούσματα AIDS έχουν οκταπλασιαστεί στους χρήστες και υπάρχει η υπόνοια ότι η διεγερτική δράση του σίσα διαμορφώνει μια τάση σεξουαλικής δραστηριότητας χωρίς καμία προφύλαξη, ενώ και η ενέσιμη χρήση του γίνεται χωρίς προφυλάξεις», τονίζει ο υπεύθυνος του Τμήματος Έρευνας του ΚΕΘΕΑ, Γεράσιμος Παπαναστασάτος.
~* Εμφάνιση και άλλων φτηνών ουσιών
* Εκτός από το σίσα, στις «πιάτσες» της Αθήνας έχει κάνει την εμφάνισή του ακόμα μία φτηνή ουσία, το τάι, που ωστόσο δεν έχει ταυτοποιηθεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους. «Πρόκειται πιθανώς για μια παραλλαγή της ταϋλανδέζικης ηρωίνης, με χαμηλή περιεκτικότητα δραστικής ουσίας, ωστόσο δεν είμαστε σίγουροι τι είναι», εξηγεί ο κ. Παπαναστασάτος.
* Το τάι φαίνεται ότι πωλείται στην τιμή των 5-7 ευρώ η δόση, ενώ η χρήση του γίνεται ενδοφλέβια. Επίσης, τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν στην Ελλάδα και άλλες παραλλαγές ηρωίνης χαμηλής καθαρότητας/περιεκτικότητας (10%-15% και κάτω από 5%, για μεγάλες και μικρές ποσότητες, αντίστοιχα), ενώ έχει παρατηρηθεί και αύξηση της συχνότητας και της ποσότητας χρήσης του οπίου και μειγμάτων οπίου με κατεργασμένη κάνναβη. «Ακόμα και η τιμή της ηρωίνης και των υπόλοιπων ουσιών έχει μειωθεί πολύ. Είναι γεγονός ότι η πιάτσα ακολουθεί τους νόμους της αγοράς πολύ πιο ευέλικτα από ό,τι η νόμιμη αγορά», επισημαίνει ο κ. Παπαναστασάτος.
* Ο ίδιος προσθέτει ότι καθώς η οικονομική κρίση περιορίζει δραστικά την οικονομική δυνατότητα αγοράς της απαιτούμενης δόσης, είναι εύκολη η στροφή σε νέες φτηνές και ανασφαλείς πρακτικές και ουσίες, ενώ χαλαρώνει και το αίσθημα της επιβίωσης. «Η οικονομική αποδυνάμωση των χρηστών τούς κάνει να χρησιμοποιούν οτιδήποτε με οποιονδήποτε τρόπο», λέει.
* Συναγερμό έχει προκαλέσει, εξάλλου, το γεγονός ότι οι μέχρι σήμερα πρακτικές παρέμβασης των θεραπευτικών προγραμμάτων φαίνεται ότι δεν λειτουργούν στην περίπτωση των νέων φτηνών ναρκωτικών, καθώς υπάρχει στροφή των χρηστών σε ευκαιριακές ουσίες. Ο Δημήτρης Υφαντής, από το Τμήμα Έρευνας στις Εξαρτήσεις της Μονάδας Απεξάρτησης «18 Άνω», εξηγεί ότι η οικονομική κρίση φέρνει πολυφαρμακία. «Οι χρήστες χρησιμοποιούν όποια ουσία βρουν, αρκεί να είναι φτηνή. Παλιότερα υπήρχε μια κύρια ουσία χρήσης, για παράδειγμα η ηρωίνη. Αυτό πλέον δεν ισχύει».
* Αυτό, όπως συμπληρώνει, δημιουργεί δυσκολίες στην αντιμετώπιση και τη θεραπεία της εξάρτησης. «Μια ουσία και οι ιδιότητές της συσχετίζονται με τον ψυχισμό του ατόμου. Για παράδειγμα, η κατασταλτική ουσία χρησιμοποιείται από άτομα που έχουν ανάγκη να ηρεμήσουν. Επίσης, κάθε ουσία έχει ένα τελετουργικό, κάποιον κύκλο ανθρώπων, σταθερές γενικά. Με την πολυφαρμακία τα πράγματα έχουν αλλάξει».
* Όπως λέει, «πλέον στα θεραπευτικά προγράμματα δεν εστιάζουμε στην ουσία αυτή κάθε αυτή, αλλά στο κομμάτι της ίδιας της εξάρτησης».
* Ο Γ. Παπαναστασάτος προσθέτει ότι η ανεξέλεγκτη χρήση ουσιών έχει ως αποτέλεσμα να μη λειτουργούν οι πρακτικές παρέμβασης, όταν γίνονται με όρους του παρελθόντος. «Πρέπει να ενισχυθεί η παρουσία της δουλειάς στο δρόμο, να γίνουν περισσότεροι οι street workers. Στόχος είναι να φροντίζουν κατ’ αρχήν να καλλιεργήσουν την εμπιστοσύνη στον πληθυσμό των χρηστών, να τον εκπαιδεύσουν, να τον φροντίσουν, να τον ταΐσουν, να τον προμηθεύσουν με υγιεινό εξοπλισμό συριγγών και προφυλακτικών και να τους δείξουν τα αποτελέσματα που μπορεί να έχουν ουσίες, όπως το σίσα».
~* Μαρία Κουζινοπούλου  , ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. *

*** Σε ψησταριά στον Άρι
Image

* Ληστεία ταχυδρομικού διανομέα που μοίραζε συντάξεις

 * Χωρίς συντάξεις θα μείνουν οι συνταξιούχοι στον Άρι, μετά τη θρασύτατη ληστεία που σημειώθηκε χθες στις 9.00 το πρωί. Δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοποδήλατο, σταμάτησαν έξω από μια ψησταριά, μέσα στην οποία βρισκόταν ταχυδρομικός διανομέας για τη διανομή συντάξεων.
* Ο ένας από αυτούς, που φορούσε κράνος και κρατούσε στα χέρια του όπλο, μπήκε στο κατάστημα, πυροβόλησε δύο φορές στο ταβάνι και απαίτησε με την απειλή του όπλου τον 48χρονο ταχυδρόμο, να του παραδώσει το ποσό που είχε μαζί του για την πληρωμή των συντάξεων.
 ~ Ο ταχυδρόμος, δεν είχε άλλη επιλογή από το να του παραδώσει περί τις 6.150 ευρώ.
* Ο δράστης βγήκε με τα χρήματα στα χέρια από το κατάστημα και πυροβόλησε μία ακόμη φορά στον αέρα ως προειδοποίηση για να μην τον ακολουθήσουν. Ανέβηκε στο όχημα του συνεργού του και τράπηκαν σε φυγή. Ενημερώθηκε η Αστυνομία, στελέχη της οποίας ξεκίνησαν τις έρευνες εντοπισμού και σύλληψης των δραστών.  Χ.Χ. Πηγή : Εφημερίδα Θάρρος" Καλαμάτας  2012 .-

*** Καθαρές οι παραλίες της Καλαμάτας
Image
* ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ

 ~ Δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το Δήμο Καλαμάτας ο μικροβιολογικός έλεγχος των νερών κολύμβησης στις παραλίες περιοχών της πόλης, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ), αλλά και το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Από τα αποτελέσματα αποδείχτηκε ότι η θάλασσά μας είναι απολύτως κατάλληλη για κολύμβηση.
~ Όπως διευκρινίστηκε, οι δειγματοληψίες από την πλευρά της δημοτικής επιχείρησης, πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα, δείγματα λαμβάνονται απ’ όλες τις παραλίες και μέσα σε διάστημα ελάχιστων ημερών ανακοινώνονται τα αποτελέσματα.
~ Πάντως, από τον πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΕΥΑΚ εκείνο που πρέπει να σχολιαστεί είναι οι υψηλές τιμές (εντός όμως των επιθυμητών ορίων) που υπάρχουν σε ορισμένες περιοχές σε εντερόκοκους.
 ~ Στις τιμές, που δόθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος, τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα. Η δειγματοληψία των νερών κολύμβησης έγινε στις εξής περιοχές: εκκλησία Ανάσταση, Μικρή Μαντίνεια, Ανάληψη, Δυτική Καλαμάτα- Αεροπορία, Δυτική Καλαμάτα- παραλία, ξενοδοχείο Elite, ξενοδοχείο Filoxenia, ξενοδοχείο Messinian Bay.
~ Με τις ανακοινώσεις των δύο εργαστηρίων, ικανοποιημένος, όπως ήταν φυσικό, παρουσιάστηκε σε χθεσινές του δηλώσεις, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας. Όπως σημείωσε, «οι παραλίες μας είναι πεντακάθαρες. Υπάρχουν δύο πρόσφατες αναλύσεις, η πρώτη από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και η δεύτερη από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ), που το αποδεικνύουν με τον πλέον αδιάσειστο τρόπο.
~ Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε όλο το παραλιακό μέτωπο του δήμου μας. Οι αναλύσεις με τα αποτελέσματα στέλνονται στα ξενοδοχεία της πόλης, στο γραφείο Τουρισμού, και, αναρτώνται στην ιστοσελίδα του δήμου. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων είναι αναμφισβήτητα και δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία στους χρήστες της παραλίας του δήμου Καλαμάτας».  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Δήμοι
* Image

* Mετά τους μισθούς τέλος και σε κοινωνικές δομές


* Τον κίνδυνο, μετά την αδυναμία καταβολής μισθών, οι δήμοι να μην είναι σε θέση να λειτουργήσουν τις στοιχειώδεις κοινωνικές δομές (παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, σχολεία, ΚΗΦΗ, πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», κοινωνικά παντοπωλεία, Κέντρα Αλληλεγγύης φτωχών και άστεγων, παροχή συσσιτίων, ρούχων, φαρμάκων κ.λπ.) πρόκειται να αναδείξει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το αμέσως επόμενο διάστημα η ΚΕΔΕ. Η απόφαση να επικεντρωθεί σε αυτό το σημείο, αλλά και να επισπευστεί η ενημερωτική καμπάνια της Κεντρικής Ένωσης Δήμων που είχε ήδη αποφασιστεί ελήφθη μετά και τη δραματική μείωση των ΚΑΠ των επόμενων μηνών που μέχρι το τέλος του χρόνου -σύμφωνα και με τα όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος Κώστας Ασκούνης στην κοινή συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕΔΕ και ΠΕΔαρχών- θα φτάσει τα... 70 εκατ. ευρώ.
* Δηλαδή, οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι θα είναι μειωμένοι σχεδόν κατά το ήμισυ (ή και πλέον) σε σχέση με τα περίπου: 133 εκατ. ευρώ ΚΑΠ Μαρτίου, 150 εκατ. ευρώ ΚΑΠ Απριλίου, 133 εκατ. ευρώ ΚΑΠ Μαΐου, 135 εκατ. ευρώ ΚΑΠ Ιουνίου, 168 εκατ. ευρώ ΚΑΠ Ιουλίου, και φυσικά έναντι της... αναμενόμενης «έκρηξης» λουκέτων-ΚΑΠ Αυγούστου, ύψους 96 εκατ. ευρώ. Το «χορό» των συσκέψεων αρχίζει σήμερα η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η ΚΕΔΕ πραγματοποιεί έκτακτο συνέδριο στις 30 Αυγούστου στην Αθήνα, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.
~ Το πρώτο χτύπημα στους παιδικούς
* Το πρώτο πλήγμα στην κατάρρευση των κοινωνικών δομών δέχθηκαν ήδη οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθώς σύμφωνα και με τον πίνακα της ΕΕΤΑΑ για την ένταξη παιδιών στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», 53.000 παιδιά δε θα γίνουν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς (επί συνόλου 96.151 αιτήσεων μητέρων). Για το σύνολο των παιδιών, οι δομές «χρειάζονται» 250 εκατ. ευρώ, αλλά στη διάθεση των φορέων υπάρχουν μόνον τα μισά, ήτοι τα 125 εκατ. ευρώ.
* Η ΚΕΔΕ ήδη ζητεί το σύνολο των χρημάτων, προκειμένου να μην υπάρξει κοινωνική έκρηξη από τον επόμενο μήνα, με δεδομένο πως η αύξηση στις αιτήσεις παρατηρήθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει χτυπήσει την «τσέπη» της ελληνικής οικογένειας, αλλά -σύμφωνα με τις πληροφορίες- το υπουργείο Εσωτερικών τηρεί σιγή ιχθύος, παρά το ότι το ζήτημα έθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης την περασμένη Παρασκευή στον υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη.

*** Σύκα  :
Image
* Πεσμένες οι τιμές που ανακοίνωσε χθες η ΣΥΚΙΚΗ

 * Σταθερές στις πρώτες ποιότητες Α και Β1, αλλά πεσμένες στη Β2 και Γ, είναι οι τιμές αγοράς ξηρού σύκου που ανακοίνωσε για φέτος η ΣΥΚΙΚΗ. Όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης, οι τιμές θα κυμανθούν από 0,85 έως και 1,58 ευρώ το κιλό. Συγκεκριμένα:
Ποιότητα Α: 1,58 ευρώ το κιλό (όσο και πέρυσι)
Ποιότητα Β1: 1,38 ευρώ το κιλό (όσο και πέρυσι)
Ποιότητα Β2: 1 ευρώ το κιλό (πέρυσι ήταν 1,10)
Ποιότητα Γ1: 0,85 ευρώ το κιλό (πέρυσι ήταν 1,01).
 * «Η εκτίμηση και η έρευνα που κάναμε, η κρίση που υπάρχει στην αγορά γενικότερα - γιατί και η Ευρώπη έχει πρόβλημα, η κρίση είναι διεθνής - η ανταγωνιστικότητα απέναντι στους Τούρκους που είναι σκληρός ανταγωνιστής μας, αλλά και το γεγονός ότι πέρυσι και πρόπερσι είχαμε αρκετά προβλήματα, μας οδήγησαν στην απόφαση ότι έπρεπε να μειωθεί η τιμή» σημείωσε χθες στο «Θ» ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ Παναγιώτης Παπαγεωργίου.
* «Αναγκαστικά πρέπει να μειώσουμε την τιμή για να μπορέσουμε να σταθούμε» συμπλήρωσε ο κ. Παπαγεωργίου, ενώ παρατήρησε ότι φέτος αναμένεται να υπάρξει αύξηση στα σύκα των ποιοτήτων Β2 και Γ, λόγω του καύσωνα διαρκείας. «Κατά την περσινή χρονιά, φτάσαμε περίπου τους 3.000 τόνους. Από αυτούς οι 1.700 ήταν Α και Β ποιότητας, ενώ οι 1.300 ήταν Β2 και Γ. Φέτος, η εκτίμησή μας είναι ότι θα είναι περισσότερα τα σύκα της Β2 και της Γ ποιότητας, διότι έχουμε πάθει ζημιές από καύσωνα, ιδίως αν συνεχίσει αύριο και μεθαύριο».
* Κάποιοι παραγωγοί έχουν αρχίσει τη συγκομιδή. Τα απεντομωτήρια της ΣΥΚΙΚΗΣ θα δέχονται σύκα μετά τις 20 Αυγούστου, ενώ, όπως σημειώνει ο πρόεδρός της, η πληρωμή των συκοπαραγωγών θα γίνεται σταδιακά, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, λίγο μετά την παράδοση της κάθε παρτίδας.
Της Μαρίας Νίκα
 *** Κορινθιακή σταφίδα
Image

* Στην κορύφωσή της βρίσκεται η συγκομιδή στην Κορώνη

* Εξαιρετική χαρακτηρίζει τη φετινή χρονιά από άποψη ποιότητας για την κορινθιακή σταφίδα στην Κορώνη ο Θεμιστοκλής Αποστολίδης, πρόεδρος μέχρι πρόσφατα του πρώην Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορώνης, που αυτή την εποχή βρίσκεται σε διεργασίες για το ποια θα είναι η πορεία του σε σχέση με τις αλλαγές που προβλέπει ο νέος συνεταιριστικός νόμος. «Η σταφίδα μας είναι προϊόν αρίστης ποιότητας. Εκτός από ορισμένα σημεία, όπου έχει δημιουργηθεί πρόβλημα εξαιτίας του καύσωνα - εδώ και ένα μήνα έχουμε συνέχεια από 37 βαθμούς και πάνω - στη συντριπτική της πλειοψηφία φέτος αγγίζει την τελειότητα. Τα 2/3 της σταφίδας στην Κορώνη είναι άριστη. Γενικά η ποιότητα στις σταφίδες νέας φύτευσης είναι εξαιρετική και στην Κορώνη το 90% είναι νέες φυτεύσεις. Έχουν αρχίσει να βάζουν σταφίδα και νέοι άνθρωποι. Δυστυχώς, μας έκαναν και εγκαταλείψαμε το εθνικό μας προϊόν» λέει ο κ. Αποστολίδης.
* «Έχουμε ξεκινήσει συγκομιδή από τις 28 με 29 Ιουλίου, αλλά αύριο είναι ο γενικός τρύγος, που λέμε. Θα βγουν να μαζέψουν ακόμη και εκείνοι που είχαν μείνει τελευταίοι. Για την Κορώνη, βρισκόμαστε στη μέση της συγκομιδής, η γιορτή του Σωτήρος είναι οριακή για μας».
* Η παραγωγή φέτος θα είναι αυξημένη και σε ποσότητα σε σχέση με πέρυσι, ενώ για την τιμή, που η ΣΚΟΣ ανακοίνωσε (μέσω του προέδρου της Γεράσιμου Καλλιμώρου σε εκδήλωση της ΕΑΣ την Παρασκευή στη Μεσσήνη) ότι θα κάνει προσπάθεια να είναι μεγαλύτερη από πέρυσι, ο κ. Αποστολίδης παρατηρεί: «Ακόμη και αν ανέβει η τιμή παραγωγού στο προϊόν, η ουσία είναι τι μένει τελικά στον αγρότη, με τα φάρμακα, τα λιπάσματα, κ.λπ. Το κόστος καλλιέργειας έχει ανέβει κατά πολύ».  Μ.Ν.

*** Νοσοκομείο Καλαμάτας
Image

* Εγκαίνια Τομογράφων και ΟΚΑΝΑ από Α. Λυκουρέντζο

~ Τον καινούργιο ιατροτεχνολικό εξοπλισμό, τον αξονικό και το μαγνητικό τομογράφο, αλλά και τη νέα μονάδα του ΟΚΑΝΑ θα εγκαινιάσει την Παρασκευή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.
* Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του ιδρύματος, ενώ σύμφωνα με την πρόσκληση της διοίκησης του Νοσοκομείου την ίδια μέρα θα ξεκινήσει και επισήμως η λειτουργία της θεραπευτικής μονάδας χορήγησης υποκατάστατων του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών, που έχει φτιαχτεί σε οικόπεδο το οποίο παραχώρησε το Νοσοκομείο Καλαμάτας κοντά στο κτήριό του.
* «Ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει στον τομέα αυτό η επιστήμη της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας» είναι, σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, ο μαγνητικός και ο αξονικός τομογράφος, που έχουν εγκατασταθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα, συνολικού προϋπολογισμού 1.450.000 ευρώ, «συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείο Καλαμάτας».

*** Πριν 94 χρόνια

- Ο στρατιώτης του Μηχανικού Π. Στεφανάκης την 10 π.μ. της χθες αποπειραθείς να ανέλθη εις την εκ Θουρίας διερχομένην αμαξοστοιχείαν, παρεσύρθη υπό των τροχών, οίτινες του απέκοψαν τους δύο πόδας από των γονάτων. Η κατάστασίς του είναι απελπιστική.
 -ΥΠΟ του Νομαρχούντος Σκαρπέτη ενεκρίθη αστυνομική διάταξις απαγορεύουσα την πώλησιν των ιχθύων εκτός των Δημοτικών Ιχθυοπωλείων ως και η κατά μεγάλας ποσότητας πώλησις εις Ξενοδόχους ή άλλα άτομα.
 -ΚΑΤΑ την χθεσινήν δικάσιμον του Στρατοδικείου κατεδικάσθησαν οι Ν. Καράμπελας επί αδίκω επιθέσει και παρανόμω οπλοφορία εις 4 μηνών φυλάκισιν, Ευστρ. Κ. Μανδηλάρης επί τραυματισμώ εξ αμελείας και παραβάσει στρ. διαταγής εις 8 μηνών φυλάκισιν μετ’ αναστολής και ο Περ. Σακελλαρόπουλος Πρωτοδίκης, επί δυσφημήσει κατά του καθεστώτος εις 6 μηνών τοιαύτην μετ’ αναστολής.
 -ΑΠΟΨΕ η ακατάλληλος δια κυρίας ξεκαρδιστική κωμωδία «Ο παράδεισος του Μωάμεθ». Αύριον τελευταία παράστασις του θιάσου αναχωρούντος δια Πύργον.

**** Έρκος Οδόντων

~ Γίνε Πιστόριους
 Του Δημήτρη Γιατράκου
 * Μπορεί ο Μάικλ Φέλπς να συγκέντρωσε στο Λονδίνο 22 συνολικό μετάλλια , τα περισσότερα από οιονδήποτε αθλητή πασών των αθλημάτων στις τέσσερις Ολυμπιάδες που έχει συμμετάσχει αλλά πρόκειται για έναν φυσιολογικό άνθρωπο με χαρισματικό ταλέντο και πανίσχυρη προσωπικότητα που έχει ρίξει βέβαια και απίστευτη δουλειά αλλά είχε και τη δέουσα αγωνιστική και εξωαγωνιστική υποστήριξη, χωρίς την οποία θα ήταν ένας πολύ καλός κολυμβητής ολυμπιακού επιπέδου ουχί όμως «εξωλέμβιος ».
* Τα ίδια ισχύουν και για τον υπερηχητικό Γιουσέιν Μπόλτ, που στην κούρσα των 100 μέτρων άφησε και πάλι άφωνο όλο τον πλανήτη κάνοντας μια χαψιά τους καταπληκτικούς αντιπάλους του. Τεράστιος αθλητής που θα μείνει, όπως και ο Φέλπς στο Πάνθεον των κορυφαίων αθλητών από καταβολής Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά…εκείνος που προσωπικά με συγκλόνισε, όπως και όλη την υφήλιο, αν και δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό των 400 μέτρων ήταν ο Νοτιοαφρικανός Όσκαρ Πιστόριους.
* Ο άνθρωπος με τα τεχνητά, από ανθρακόνημα, κάτω μέλη που κουμπώνουν στα ακρωτηριασμένα άκρα του ήταν το πρόσωπο των Ολυμπιακών του Λονδίνου γράφοντας αθλητική ιστορία με χρυσά ανεξίτηλα γράμματα. Ο Όσκαρ Πιστόριους γεννήθηκε χωρίς περόνη στα δύο του πόδια και ήταν μόλις 11 μηνών, όταν οι γιατροί είπαν ότι δύσκολα θα μπορούσε να περπατήσει και οι γονείς του έδωσαν την έγκρισή τους για να ακρωτηριαστούν από τα γόνατα και κάτω.
* Αυτό , ωστόσο, όχι μόνο δεν τον εμπόδισε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό αλλά ξεδιπλώνοντας όλο το ψυχικό του μεγαλείο έτρεξε αρχικά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και εφέτος σε κανονική Ολυμπιάδα.
* Το κατόρθωμα του Πιστόριους πρέπει να αποτελέσει φάρο για όλη την ανθρωπότητα. Όσον αφορά, δε, εμάς τους Έλληνες που είμαστε στην πρέσα τούτο τον καιρό πρέπει να καταλάβουμε πως με τη δύναμη του θέλω και της ψυχής μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θα πέσουμε, θα γδαρθούμε , θα ματώσουμε αλλά θα σηκωθούμε. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο όσοι κωλώνουμε στις μικρές ή μεγάλες δυσκολίες της ζωής ας ανατρέξουμε στο παράδειγμά του για να πάρουμε κουράγιο και δύναμη.


~**ΚΟΥΙΝΣΙ ΚΑΙ ΜΕΣΟΣ ΕΚΠΛΗΞΗ:
~ υπόθεση του Κουίνσι οδεύει προς την θετική κατάληξη και τα επόμενα 24ωρα ο παίχτης θα υπογράψει συμβόλαιο...
Όπου θα έχει διάρκεια τριών ετών με αμοιβές περίπου τις 550.000 χιλιάδες ευρώ το χρόνο και κάποια μπόνους συμμέτοχης και στόχων στη νέα σεζόν.
Έγινε το σωστό από τη διοίκηση στην περίπτωση του Γκανέζου άσου, η ομάδα με την παρουσία του θα ενισχυθεί σημαντικά σε συνδυασμό και με τις μεταγραφές που ήδη έχουν γίνει.
Σας είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο (κλικ εδώ ), πως η υπόθεση του Κουίνσι δεν επηρεάζει την απόκτηση επιτελικού μέσου, μια θέση που ο Φερειρα θέλει να καλύψει άμεσα εν' όψη και των δυο αγώνων για τα πλει-οφ του Τσαμπιονς Λιγκ. Ο Πορτογάλος θα επιλέξει μέσα από την δοκιμασμένη γι' αυτόν αγορά, της Ισπανίας-Πορτογαλίας χωρίς να αποκλείεται και κάποιος από πρωτάθλημα Λατινικής Αμερικής, καθώς και αυτή την αγορά τη γνωρίζει εξίσου πολύ καλά.
Ήδη έχουν τσεκαριστεί κάποιοι στόχοι και γίνονται συζητήσεις για το καλύτερο αποτέλεσμα, ο Φερειρα θέλει έναν παίχτη με εμπειρία σε αυτή τη θέση και με δημιουργικές ικανότητες, πολύ καλοί ποδοσφαιριστές δεν έχουν ομάδα και ας είμαστε στον Αύγουστο και αυτό θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί η ΠΑΕ παράλληλα και με το δέλεαρ του Τσαμπιονς Λιγκ, οι άνθρωποι της διοίκησης θα ψάξουν ότι καλύτερο-οικονομικό και να είναι παίχτης εγνωσμένης αξίας τονώνοντας και την διάθεση των οπαδών, ωστόσο σημαντικό ρόλο θα πλέξει και το αποτέλεσμα της κλήρωσης για τα πλει-οφ, η δυναμικότητα του αντιπάλου.
Editorial: (greenarea team)


*** ANΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 :
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/27-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012.-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/06/28062012.html   , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 28/06/2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/06/28-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα
 ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/29-2012_28.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/06/t-29062012_29.html  , TΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 29/06/2012 .-
~** http://vlasiosrfara.blogspot.gr/2012/06/30-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Ιουνίου 2012
~**  ANARTHSEIS - ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 :
~ ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/01-2012_01.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html  , Δευτέρα μιά άλλη μέρα στην ενημέρωση 02 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/03-2012.html  , Μεσσηνιακά καί Άλλα Τρίτη 03 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/4-2012.html  . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Ιοπυλίου 2012 .-
 ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html  , Καθημερινή ενημέρωση Πέμπτη 05 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 05 Ιουλίου 2012 .-
 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/06-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 06 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/07-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 07 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/8-2012.html  , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 8 Ιουλίου 2012
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09 Ιουλίου 2012 ‘-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html  , Στο διάβα της Δευτέρας 09 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιουλίου 2012
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html   Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τετάρτη 11Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/12-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 12 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/13-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/14-15-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 14 , 15 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/16-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/17-2012.html  , Μένουμε Ελλάδα και Βλέπουμε Ελλάδα Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 .-
~ ** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/18.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/18-2012.html  , Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/menoyme-19-2012.html  , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 .-
 ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/20-2012.html  , Μας γράφουν και σας τα γράφουμε Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/07/21-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/07/21-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/07/22-2012.html  , Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 στ αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/07/22-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης ευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-24-2012-2012.htm  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Tίτη 24 Ιουλίου 2012 .
 ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/07/25-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/07/26-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 .-
****   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/07/27-2012.html  ,
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/07/27-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 ,.-

ANARTHSEIS AYGOYSTOY 2012 :
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/4-5-2012.html  , Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου 2012 πάλι μαζί στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/05-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Κυριακή 05 Αυγούστου 2012.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 .-

Anthem Panathinaikos FC :
http://youtu.be/PL4_YmEkLwA  ,


~**ΑΝ ΨΑΞΕΤΕ ΣΤΑ ΣΤΗΘΕΙΑ ΜΟΥ - ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ :
http://youtu.be/bj2KLJY3DBY  ,

~**ΤΑ ΣΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ :
http://youtu.be/JwuLnPXXaFE  ,

~** Άντζυ Σαμίου – Ασπιρίνη :
http://youtu.be/--yMuPfKD_k  ,

~**ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΡΠΙΝΙΑΔΗΣ Δεν Ξαναπαιζω Ζαρια 1959 μουσικηΚωστας Φραγκουλης Απο τα Μεγαλα Λαικα
: http://youtu.be/k0kKLyKHkvc  ,

~** Βαγγέλης Περπινιάδης Δεν έχω παλάτια και λεφτά:
 http://youtu.be/Eyr7kwKQ0sY  ,

~**




~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , = 236 video.-
~**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου