arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Μεσσηνιακά και Άλλα Παρακευή 8 Ιουνίου 2012

Μεσσηνιακά  και  Άλλα Παρακευή 8 Ιουνίου  2012 :
Το  ποντικάκι  μαζί μας ! :
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΟ ΦΙΜΟΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕXEI ΔΙΚΙΟ:ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ 45% ΚΑΝΕΛΛΗ 25% .-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ  Παρασκευή 8/6/2012 : ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΠΟΛΩΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ   1-1   (1-0).- ^
Τα  γκόλ : 17΄ Λεβαντόφσκι , 51΄ Δημ.  Σαλπιγκίδης , στο 69΄ πεν. του Γ. Καραγκούνη αποκρούει ο Τίτον .-^
~ Κίτρινες: Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Καραγκούνης
~ Κόκκινες: Παπασταθόπουλος (δεύτερη κίτρινη 44')
, Σέζνι (απευθείας κόκκινη 69' )
~ Πολωνία (Φράντισεκ Σμούντα): Σέζνι, Πίστσεκ, Μπένις, Περκίς, Βασιλέφσκι, Μουράφσκι, Πολάνσκι, Ρίμπους, Ομπράνιακ, Μπλατζικόφσκι, Λεβαντόφσκι

~ Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος):Κ. Χαλκιάς, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος (α.α 35' Κυριάκος Παπαδόπουλος), Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, Μανιάτης, Σωβτήρης Νίνης,(46' Δημ. Σαλπιγγίδης),Σαμαράς,ΦάνηςΓκέκας (68' Κώστας Φορτούνης)
~
Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καμπάγιο (Ισπανία) .-
KAI     ΡΩΣΙΑ  -  ΤΣΕΧΙΑ     4-1  , (2-0) .- Γκολ: 16' 79΄ Ντζαγκόεφ, 24' Σιρόκοφ,  51΄ Πιλάρ , 81΄ Παβλιουτσέκο  ,
Κίτρινες:
 Κόκκινες:
 Ρωσία (Ντικ Αντβοκατ): Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόφ, Μπερεζούτσκι, Σιρόκοφ, Ντενίσοφ, Ζιριάνοφ, Ντζαγκόεφ, Αρσάβιν, Κερζάκοφ
 Τσεχία (Μίχαλ Μπίλεκ): Τσεχ, Σελασιέ, Κάντλετς, Χούμπνικ, Σίβοκ, Ρέζεκ, Ροζίτσκι, Πλασίλ, Πιλάρ, Γίρασεκ, Μπάρος

~** Καρατζαφέρης :Θέτω τους νομικούς στην διάθεση του νέου που προστάτεψε την Μητέρα του ! :

 
~ Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ ο Γιώργος Καρατζαφέρης Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ πήρε μια σωστή και καθαρή θέση υπέρ του Έλληνα νεαρού φοιτητή που πυροβόλησε και σκότωσε τον εισβολέα του σπιτιού του που έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό της μάνας του !
Θέτω το κόμμα και τους νομικούς του στην διάθεση της οικογένειας του νέου δήλωσε στο δελτίο του ΑΝΤ1 ...


Επίσης επισήμανε ότι απο σήμερα θα το σκέφτονται 2 φορές οι τυχόν εισβολείς αν είναι να μπουν σε σπίτι στην Παιανία !
Έριξε ευθύνες στους πρώην Υπουργούς ΠΡΟΠΟ ότι διέλυσαν την αστυνομία με ερασιτεχνικές μεθόδους και επανέφερε το θέμα της οπλοφορίας των Ελλήνων για προφυλακτούν απο τα αλλοδαπά κακοποιά στοιχεία που Οργώνουν την Πατρίδα μας
~** ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ Ο 24ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΕΙΣΒΟΛΕΑ.... :
~ Ελεύθερος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκε ο 24χρονος που τα ξημερώματα της Πέμπτης πυροβόλησε και σκότωσε έναν ληστή σε γειτονιά της Παιανίας.
~ Μετά την απολογία του στην 4η ειδική ανακρίτρια, αποφασίστηκε να του επιβληθεί ο περιοριστικός όρος να παρουσιάζεται κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
~
Nωρίτερα, του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εν βρασμώ.
~ Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, θεωρήθηκε επιεικής η κατηγορία, καθώς ελήφθησαν υπ' όψιν οι ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες τελέστηκε η πράξη. Οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Ο ίδιος ο νεαρός, ενώπιον του εισαγγελέα, δήλωσε σοκαρισμένος για ό,τι έγινε και υποστήριξε ότι ήταν η «κακιά στιγμή».
~ Ο δικηγόρος του τόνισε ότι είναι μετανιωμένος. «Αυτός είναι το πραγματικό θύμα, καθώς και η οικογένειά του, η οποία αναστατώθηκε».
* Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή, όλα έγιναν όταν ο νεαρός παραπάτησε σε ένα ανάχωμα που υπήρχε στον δρόμο, έχασε την ισορροπία του και εκπυρσοκρότησε η καραμπίνα που κρατούσε. Επίσης, αναγνώρισε τους δράστες που είχαν μπει στο σπίτι του από το σωματότυπό τους, παρότι φορούσαν κουκούλα.
~ Τέλος, υποστήριξε ότι αρχικά άκουσε έναν πυροβολισμό από τον γείτονά του και νόμισε ότι τα πυρά προέρχονταν από τους δράστες.
http://www.stoxos.gr/2012/06/24_3115.html ,
ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ;;;;
~** Κι όμως πρόκειται για προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού από αυτές που προκαλούν έκπληξη και θαυμασμό.
~ Προφανώς και ο Κοσμάς ο Αιτωλός δεν εννοούσε στην προφητεία 47 τον Ηλία Κασιδιάρη αλλά κάποιον που έχει πρόβλημα τριχόπτωσης. Ωστόσο ο χαλασμός που έγινε στο στούντιο του Ant1 έφερε στο μυαλό πολλών την προφητεία του Αγίου!
~ Προφητείες Κοσμά Αιτωλού:
44. «Θα έρθει καιρός που θα διευθύνουν τον κόσμο τα άλαλα και τα μπάλαλα».
46. «Η αιτία του γενικού πολέμου θά 'ρθει από τη Δαλματία. Πρώτα θα διαμελισθεί η Αυστρία και ύστερα η Τουρκία».
47. «Ο χαλασμός θα γίνει από ένα κασιδιάρη»
~** “Καλύτερα εκτός ευρώ η Ελλάδα” :

~ Για μη αναστρέψιμη κατάσταση κάνει λόγο ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Μάρτιν Φέλντσταϊν, τονίζοντας πως η ελληνική κρίση έχει προχωρήσει και θα ήταν καλύτερο για την χώρα να βγει από την ευρωζώνη

Σύμφωνα με την “Ημερησία” ο καθηγητής δηλώνει υπέρ της εξόδου της Ελλάδας απ' το ευρώ, υποστηρίζοντας ότι πλέον η κατάσταση “δεν μπορεί να επιδιωρθωθεί”.
“Η έξοδος της Ελλάδας θα είναι οδυνηρή βραχυπρόθεσμα, αλλά θα είναι καλύτερα για την Ελλάδα, και για την Ευρώπη, μακροπρόθεσμα”, τονίζοντας παράλληλα ότι το πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι ο τρόπος με τον οποίο οικοδομήθηκε σε πρώτη φάση.
“Το πραγματικό ερώτημα είναι τι κάνουν με κάθε μεμονωμένη χώρα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναγνωρίσουμε είναι ότι οι χώρες (της Ευρωζώνης) διαφέρουν πολύ... επομένως δεν υπάρχει μία ενιαία λύση για όλες”, δηλώνει.
~**Στο 6,5% η ύφεση στην Ελλάδα :

~ Ακόμη και την πρόβλεψη μείωση στο 6,2% ξεπέρασε η ύφεση που τρέχει πλέον με 6,% στο πρώτο τρίμηνο του χρόνου σε σχέση με το 2011.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τα αποτελέσματα της κρίσης φαίνονται και από τη μείωση της καταναλωτικής δαπάνης του Έλληνα κατά 7,5% σε σχέση με πέρυσι οπότε η χώρα ήδη είχε μπει σε βαθιά ύφεση, αλλά και από τη μείωση στις εισαγωγές αγαθών κατά 18%.
~** Γερμανικό δηλητήριο για Τσίπρα: «Εκείνος χαμογελά και η Ελλάδα διαλύεται» :
~ Ο Αλέξης Τσίπρας μπαίνει ξανά στο στόχαστρο των γερμανικών ΜΜΕ. Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, που τον κατηγορεί πως χαμογελά ενώ η χώρα καταρρέει!
«Φλας και μπλακάουτ» είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας που σημειώνει ότι «την ώρα που ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χαμογελά στις κάμερες, όντας βέβαιος για τη νίκη του, η Ελλάδα διαλύεται».
Η εφημερίδα αναφέρεται καταρχήν στη συνάντηση του Α. Τσίπρα με τους πρέσβεις του G20 σημειώνοντας: «Όπου κι αν εμφανιστεί ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει το χαμόγελο της νίκης, λες και έχει κερδίσει ήδη τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Και οι διπλωμάτες που υπηρετούν στην Αθήνα πήραν τώρα μια γεύση της αυτοπεποίθησης του 37χρονου, ο οποίος υποστηρίζει ότι μπορεί να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, ακόμη κι αν καταργήσει τους όρους των πιστωτών. (…)
Στην εξωτερική πολιτική ο Τσίπρας δεν επιδεικνύει την ίδια επαναστατική διάθεση, όπως είπαν συμμετέχοντες μετά την 90λεπτη συνάντηση. (…) Η Ελλάδα έχει όμως πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από εκείνα στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής. Γιατί την ώρα που ο ανερχόμενος Τσίπρας – το κόμμα του οποίου μάχεται για πρώτη φορά για την πρώτη θέση- χαμογελά σε κάθε κάμερα, η χώρα καταρρέει (…)».
Η εφημερίδα αναφέρεται στη συνέχεια στους χιλιάδες απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τον κίνδυνο «να κλείσουν σύντομα φώτα και κλιματιστικά στην Ελλάδα», στα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων προς τη φαρμακοβιομηχανία και τους φαρμακοποιούς και τα σοβαρότατα προβλήματα που προκλήθηκαν για τους ασθενείς.
«Είναι μια πρόγευση», γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη υψηλόβαθμο αξιωματούχο στην Αθήνα, «για όσα ενδέχεται να απειλήσουν τη χώρα αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου σε περίπτωση που ΕΕ και ΔΝΤ αρνηθούν την καταβολή της επόμενης δόσης. (…) Την ίδια ώρα τόσο οι συντηρητικοί όσο και το ΠΑΣΟΚ αρχίζουν και αποστασιοποιούνται από τις συμφωνίες με την ΕΕ και το ΔΝΤ τις οποίες υπέγραψαν».
Το δημοσίευμα αναφέρεται και στις προεκλογικές υποσχέσεις των κομμάτων αλλά και στις διαφωνίες που προέκυψαν αναφορικά με την τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα. «Το μόνο στο οποίο είχαν συμφωνήσει προηγουμένως οι αντιμαχόμενες πλευρές, είναι να μην καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τη Χρυσή Αυγή. Μετά το χθεσινό περιστατικό, αυτό ισχύει μάλλον για όλα τα κόμματα».
Στην επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στις πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ αναφέρεται σύντομο σχόλιο της Welt. «Όποιος θεωρούσε την ελληνική πολιτική ούτως ή άλλως χαοτική μπορεί να αισθάνεται επιβεβαιωμένος. (…) Η πραγματική αποστολή του Κασιδιάρη, ως εκπροσώπου του κόμματός του, είναι να φροντίσει για ένα καλό ίματζ των ακροδεξιών».
«Σαμαράς, Τσίπρας, Βενιζέλος – οι πρωταγωνιστές των ελληνικών κομμάτων» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην Hamburger Abendblatt που σημειώνει: «Μόνος του κανείς δεν είναι αρκετά δυνατός για να αντιμετωπίσει την κρίση στην Ελλάδα, αλλά να συνεργαστούν είτε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν».
Η εφημερίδα παρουσιάζει στη συνέχεια σύντομα πορτρέτα των τριών πολιτικών δίνοντας στον καθένα έναν χαρακτηρισμό. «Ο άνθρωπος που εμμένει στις απόψεις του» γράφει για τον Αντώνη Σαμαρά. «Από ηγετικό στέλεχος του μαθητικού κινήματος, πρωθυπουργός;» διερωτάται για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ για τον Ευάγγελο Βενιζέλο επισημαίνει: «ένας άνθρωπος της πράξης παλεύει για την πολιτική επιβίωση».
Η ίδια εφημερίδα αναφέρεται στις τελευταίες εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ΣΕΤΕ για την πορεία του ελληνικού τουρισμού την τρέχουσα χρονιά υπό τον τίτλο: «Οι Γερμανοί τουρίστες αποφεύγουν τα ταξίδια προς την Ελλάδα».
«Δηλητήριο για τον κλάδο συνιστά κυρίως η πολιτική αβεβαιότητα. Πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, οι οποίες ενδέχεται, όπως υποστηρίζουν πολλοί, να κρίνουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, οι τουρίστες είναι συγκρατημένοι με τις κρατήσεις τους. Αυτό ισχύει κυρίως για τους τουρίστες από τη Γερμανία, που είναι οι σημαντικότεροι πελάτες για την Ελλάδα. Την περασμένη χρονιά ήταν 2,2 εκατομμύρια Γερμανοί πελάτες. Πολλοί από αυτούς δεν θα έρθουν ξανά αυτή τη χρονιά, προτιμώντας να λιαστούν σε Ισπανία και Τουρκία».
~*** Την κατέβασε από το λεωφορείο και την έστειλε στον... βιαστή της :
~ Είναι η απίστευτη ιστορίας μιας 22χρονης φοιτήτριας. Δε μπορούσε να πληρώσει το εισιτήριο του λεωφορείου και ο οδηγός την άφησε στην ερημιά. Εκεί όπου τη βρήκε ο βιαστής της...
Δεν τις έβγαιναν τα λεφτά να πληρώσει το εισιτήριο του λεωφορείου για να επιστρέψει σπίτι της. Κανείς δεν της έδωσε τις 20 πένες που της έλειπαν για να συμπληρώσει το ποσό των πέντε λιρών που κόστιζε το εισιτήριο. Ο οδηγός δε δέχτηκε να του δώσει όσα χρήματα είχε και την κατέβασε από το λεωφορείο. Και τότε, άρχισε ο εφιάλτης της.
Όλα έγιναν ένα κρύο βράδυ του περασμένου Δεκέμβρη. Με τη θερμοκρασία κάτω από τους 5 βαθμούς, ο οδηγός ενός λεωφορείου στο Νότιγχαμ εξάντλησε όλη την αυστηρότητά του σε μια 22χρονη φοιτήτρια της Νομικής, που είχε βγει να διασκεδάσει με τους φίλους τους και ήθελε να γυρίσει σπίτι.
Δεν είχε όμως ακριβώς το ποσό για να αγοράσει εισιτήριο. Της έλειπαν 20 πένες. Ο οδηγός αρνήθηκε να την περιμένει να πάει στο ΑΤΜ, αρνήθηκε και να της δώσει το εισιτήριο αντί 4,80 λιρών και όχι πέντε. Και την κατέβασε από το λεωφορείο παρά το ότι επί οκτώ ολόκληρα λεπτά, σύμφωνα με βίντεο από κάμερα ασφαλείας, τον ικέτευε να την αφήσει να μείνει μέσα στο λεωφορείο.
Κανείς από όσους βρίσκονταν στο λεωφορείο δεν της έδωσε τα ελάχιστα χρήματα που της απέμεναν. Το βίντεο δείχνει εκείνη να ψάχνει στις τσέπες της μήπως και βρει λεφτά και δεκάδες άτομα να περνούν δίπλα της αδιάφορα. Που να ήξεραν τι θα ακολουθούσε...
Έπρεπε να γυρίσει σπίτι με τα πόδια, μια απόσταση 14 μιλίων όπως γράφει η Daily Mail. Ήταν 3 τα ξημερώματα όταν άρχισε να περπατάει. Για κακή της τύχη, στο δρόμο συνάντησε τον 19χρονο Τζόζεφ Μόραν. Ήταν μεθυσμένος και είχε καπνίσει χασίς. Ήταν επίσης οργισμένος γιατί δε μπορούσε να βγει τη φίλη του στο τηλέφωνο.
Είχε περάσει μισή ώρα από τη στιγμή που η κοπέλα ξεκίνησε από τη στάση του λεωφορείου να επιστρέψει με τα πόδια σπίτι. Ο δρόμος της έφερε μπροστά στον Μόραν. Κι εκείνος, της επιτέθηκε. Την έπιασε από το λαιμό, την έσυρε στο έδαφος. Τη βίασε και τη χτύπησε τόσο άσχημα, που ούτε η ίδια της η μητέρα δε μπόρεσε να την αναγνωρίσει.
Ο Μόραν συνελήφθη και οδηγήθηκε στο δικαστήριο. Κρίθηκε ένοχος για βιασμό και τραυματισμό από πρόθεση.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 19χρονος έχει μπλεξίματα με την αστυνομία. Λίγους μήνες πριν βιάσει την 22χρονη φοιτήτρια, είχε αποφυλακιστεί (μετά από οκτώ μήνες) από αναμορφωτήριο, όπου μπήκε για κλοπές και άλλα αδικήματα.
~**   Στο Ασπρόχωμα





** * Ομιλία Ν. Χουντή στην Καλαμάτα
ImageΕξουδετερώθηκαν δύο νάρκες σε χωράφι
* Σε ελεγχόμενη έκρηξη δύο ναρκών, που βρέθηκαν σε χωράφι και η θέση τους είχε καταγραφεί σε διαθήκη του διαθέτη – ιδιοκτήτη, προχώρησαν χθες το απόγευμα πυροτεχνουργοί.
Οι δύο νάρκες εξουδετερώθηκαν, αφού είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περίοικοι επαγγελματίες είχαν ενημερωθεί για την ύπαρξη των ναρκών από την Αστυνομία, η οποία τους πληροφόρησε πως θα πρέπει να απομακρυνθούν από τα καταστήματά τους.
Το σημείο που εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν οι νάρκες βρίσκεται στον κόμβο Ζαφείρη.-     
ImageΔύναμη ελπίδας για το λαό ο ΣΥΡΙΖΑ
* Με την ομιλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, Ν. Χουντή, χθες βράδυ στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, συνεχίστηκε η δραστηριότητα του κόμματος στη Μεσσηνία εν όψει των κρίσιμων εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Στην ομιλία του ο Ν. Χουντής υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να ακυρώσει το Μνημόνιο και να επαναδιαπραγματευτεί τους δυσμενείς όρους της δανειακής σύμβασης, να υψώσει ασπίδα προστασίας για εκείνους που πλήττονται από την κρίση και να εφαρμόσει μέτρα άμεσης απόδοσης και αναδιανομής του εισοδήματος και του πλούτου, που θα αυξήσουν τα δημόσια έσοδα. Παράλληλα, επιτέθηκε στους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας ότι φεύγουν, αφού λεηλάτησαν τη χώρα.
*
Για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, είπε ότι αποτελούν «δημοψήφισμα για το Μνημόνιο», ενώ για το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. ισχυρίστηκε ότι αποτελούν «ένα κλειστό σύστημα εξουσίας, που οργάνωσε το σάπιο, εξαρτημένο, διεφθαρμένο και ανυπόληπτο πολιτικό κατεστημένο του μεταπολιτευτικού δικομματισμού».
Όπως τόνισε, «οι βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου και Παπαδήμου, εάν συνεχιστούν και μετά τις εκλογές στις 17 Ιουνίου, θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση την οικονομία για τα επόμενα δέκα χρόνια, το λαό και τη νεολαία στα τάρταρα της ανεργίας και τη χώρα μας σε οικονομική κοινωνική ερήμωση και σε ανθρωπιστική κρίση, αναγκάζοντας όλο και περισσότερους νέους και νέες να ξενιτευτούν.
Είναι όσο ποτέ αναγκαίο ο λαός με την ψήφο του να μη δώσει την ευκαιρία στις δυνάμεις του μνημονίου να συγκυβερνήσουν και πάλι και να αυξήσουν με την εφαρμογή των μνημονίων ακόμα περισσότερο την ανεργία και τη φτώχεια. Ταυτόχρονα, να δώσει ψήφο θετικής διεξόδου στο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, ώστε να μπορέσει να σχηματιστεί αριστερή κυβέρνηση, που θα ακυρώσει τα μνημόνια της καταστροφής και θα προωθήσει σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης, με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της πλήρους, σταθερής ασφαλισμένης, ποιοτικής και αξιοπρεπώς αμειβόμενης εργασίας». Α.Π.

*** Β. Κικίλιας






Image«Μόνο με μια υπεύθυνη πολιτική η χώρα θα βγει από το αδιέξοδο»
* Εκδήλωση με τον Νίκο Λυγερό, μαθηματικό -συγγραφέα, στρατηγικό σύμβουλο της Κύπρου, με θέμα την οριοθέτηση της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), πρόκειται να οργανώσει η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ. αύριο στις 12.00 το μεσημέρι στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου στην Καλαμάτα.
Μαζί του θα είναι και ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στην Α’ Αθηνών, Β. Κικίλιας.
Με τον κ. Κικίλια είχαμε την ευκαιρία για μια σύντομη συζήτηση – συνέντευξη, τόσο για το επίκαιρο θέμα της αυριανής εκδήλωσης όσο και για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και το διακύβευμά τους.
-Το πέρασμα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Βουλή μπορεί να ήταν πετυχημένο, αλλά η θητεία σας, ως βουλευτής, σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου, δε διήρκεσε παρά μερικά 24ωρα. Γιατί πιστεύετε ότι, τελικά, δε βρέθηκε κοινή γλώσσα μεταξύ των κομμάτων, ώστε η χώρα να μην μπει στην περιπέτεια μιας δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης;
* Κατ’ αρχάς να τονίσω πως δεν εγκαταλείπω την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την έννοια πως αυτή η καθημερινή τοπική παρέμβαση στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας, για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα και μικρά προβλήματα, δε θα σταματήσει. Το ναυάγιο των διερευνητικών ήταν προδιαγεγραμμένο, από τη στιγμή που ο Τσίπρας αρνιόταν να δώσει οποιαδήποτε στήριξη – ή, έστω, ψήφο ανοχής – στο σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ από την άλλη ο Σαμαράς δεχόταν να στηρίξει κυβέρνηση ακόμα και χωρίς τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας.
Ξέρετε, σε πολλά πράγματα η θεωρία απέχει από την πράξη. Όταν έρχεται η ώρα της ευθύνης και της ευθύνης διαχείρισης μιας χώρας, τότε πέφτουν οι μάσκες και φαίνεται το αληθινό πρόσωπο. Με άλλα λόγια, έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέγονται, που λέει και λαός.
Ο Α. Σαμαράς κατέβαλε και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η χώρα να έχει κυβέρνηση σε αυτή τη συγκυρία που τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως δύσκολα. Αυτός που θα αναλάβει την ηγεσία της χώρας πρέπει να έχει πρόγραμμα για να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ, να τη βάλει στο δρόμο της ανάπτυξης. Τέτοιο ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα έχει παρουσιάσει μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς.
-Ποια είναι η γνώμη σας για το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου. Πού οφείλεται η σημαντική πτώση του ποσοστού της Νέας Δημοκρατίας;
* Ο κόσμος στις εκλογές ήταν οργισμένος και αποφάσισε να τιμωρήσει συλλήβδην το πολιτικό σύστημα. Ψήφισε με το θυμικό. Είναι ένας κόσμος που βλέπει καθημερινά τον εαυτό του να είναι στο κέντρο του κάδρου των θυσιών. Πρέπει σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, το τοπίο να γίνει ξεκάθαρο. Σε αυτό έχει και ευθύνη η Ν.Δ., που δεν έκανε ξεκάθαρα τα μέτρα και το πρόγραμμά της στην κοινωνία. Μέτρα που θα ανακουφίσουν τους ανθρώπους από τα βάρη του Μνημονίου. Και είναι μέτρα αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.
Οφείλουμε να πούμε πως και τα ανθελληνικά δημοσιεύματα του εξωτερικού όξυναν αυτήν την οργή και μόνο καλό δεν έκαναν. Τα αποτελέσματα είναι ορατά και αποτυπώθηκαν χθες, οπότε το στούντιο μεγάλου καναλιού μετατράπηκε σε ρινγκ. Γι’ αυτό η χώρα θέλει δημοκρατική διακυβέρνηση και σταθερότητα, για να οδηγηθούμε στην κοινωνική ευημερία και την ανάπτυξη.
-Οι προσδοκίες σας για την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου ποιες είναι; Θα καταφέρει, τελικά, το κόμμα σας να πείσει την πλειοψηφία των πολιτών για την ορθότητα των απόψεών της;
* Ο κόσμος περιμένει πολλά από τη Ν.Δ. Περιμένει ανανέωση που θα του δώσει αισιοδοξία, περιμένει να τον ξαναβρεί στους δρόμους και τις πλατείες, που θα του δώσει κουράγιο και δύναμη. Η πρόταξη της έννοιας της «επαναδιαπραγμάτευσης» δεν είναι παρά συνέχεια όσων λέει πρώτος εδώ και καιρό ο Αντώνης Σαμαράς, απλά τώρα είναι επιτακτική η ανάγκη. Η κοινωνία έχει πλέον αντιληφθεί ποιες είναι αυτές οι συγκεκριμένες, ρεαλιστικές προτάσεις δημόσιας πολιτικής που θα την ανακουφίσουν από τα βάρη του Μνημονίου. Η χώρα δεν έχει σωθεί, τα προβλήματα είναι μπροστά μας, ο κίνδυνος μιας γενικευμένης χρεοκοπίας είναι ορατός. Αυτή τη στιγμή είναι αναγκαία μόνο μια υπεύθυνη πολιτική, που όχι μόνο θα αποφύγει αυτό που δεν πρέπει να συμβεί, αλλά θα επιδιώξει να συμβεί και αυτό που πρέπει. Για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
-Αν και δεν είστε γνώστης των προβλημάτων της Μεσσηνίας, αφού τη γνωρίζετε μόνο ως επισκέπτης, ποια θα πρέπει, γενικότερα, να είναι η πολιτική μιας περιφερειακής ενότητας, όπως η δική μας, για να πετύχει το στόχο της ανάπτυξης;
* Η Περιφέρεια μπορεί να αποτελέσει τον άξονα και τον πυλώνα για την ανάπτυξη μιας χώρας. Πρώτον, μέσα από την αύξηση της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ. Η Μεσσηνία έχει καταφέρει σε σημαντικό βαθμό να γίνει αυτό που λέμε brand name, έχει όμως πολλή δουλειά ακόμα. Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης.
Επίσης, χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση των τοπικών προϊόντων. Τέλος, όπως δείχνουν και τα τελευταία στοιχεία της έρευνας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι νέοι επιστρέφουν στην ύπαιθρο.
Η Μεσσηνία μπορεί αυτό να το εκμεταλλευτεί: Γεωργική Ανάπτυξη, Νεανική Επιχειρηματικότητα, δημογραφική τόνωση. Όλα αυτά μπορούν, υπό συγκεκριμένες πολιτικές παρεμβάσεις, να δώσουν οξυγόνο στην οικονομία της περιοχής.
-Το Σάββατο θα βρεθείτε στην Καλαμάτα, μαζί με τον Ν. Λυγερό, σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας για την ελληνική ΑΟΖ. Ποια θεωρείτε ότι πρέπει να είναι η στρατηγική της χώρας μας στο συγκεκριμένο θέμα;
* Με τον Νίκο Λυγερό έχουμε περπατήσει αρκετά «χιλιόμετρα» για την ΑΟΖ. Είχα την τιμή να επιμεληθώ το βιβλίο στο οποίο είναι βασικός αρθρογράφος, μαζί με τον Σ. Κασσίνη και τον Θ. Καρυώτη, με τίτλο: «Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη: Από την Στρατηγική Κίνηση στην Οικονομική Λύση».
Σχετικά με το ερώτημά σας, πρέπει να υπογραμμίσω πως η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα που κάποιοι χρεοκόπησαν, αλλά που έχει όλα τα φόντα να αλλάξει. «Πλούτος μιας χώρας είναι πρώτα από όλα η γη, η θάλασσα, ο αέρας, ο ήλιος της. Η Ελλάδα, αν και είναι μια χώρα ευλογημένη σε όλα αυτά, δεν έχει ούτε στο ελάχιστο αξιοποιήσει τον πλούτο της.
Για παράδειγμα, η θάλασσα. Το έχω ξαναπεί: O μεγάλος Έλληνας ιστορικός Θουκυδίδης έχει τονίσει πως «η θάλασσα είναι το μεγαλύτερο στρατηγικό πλεονέκτημα για μια χώρα». Είναι φανερό πως το στρατηγικό αυτό πλεονέκτημα παραμένει στα χαρτιά.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το Ζάππειο ανέφερε τρεις φορές την αναγκαιότητα ανακήρυξης και χάραξης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, επιβεβαιώνοντας και τη δική μου επιμονή απέναντι σε όλους αυτούς που το θεωρούσαν «μόδα που θα περάσει» ή δήλωναν πως δεν υπάρχουν αποθέματα.
Η ΑΟΖ είναι βασικός άξονας για την υλοποίηση ενός εθνικού οικονομικού σχεδίου εξόδου από τη κρίση, που θα έχει ως γνώμονα την ανάπτυξη. Ανάπτυξη που θα φέρει θέσεις εργασίας. Η χώρα έχει ανάγκη από δουλειές. Ουσιαστικές. Και όχι απλώς «σε δουλειά να βρισκόμαστε».
~
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
*** Τελευταία στροφή για το Μέγαρο Χορού
Image
* Η δήλωση το προηγούμενο διάστημα του δημάρχου Παν. Νίκα, ότι κάποιες από τις παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα δοθούν στο Μέγαρο Χορού, προκάλεσε έκπληξη και απορία. Άλλωστε, δεν είχε περάσει και πολύς καιρός από την τελευταία επίσκεψη στο εργοτάξιο, με κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας, όταν και οι περισσότεροι διαπίστωσαν ότι ναι μεν έχει προχωρήσει το έργο, αλλά δεν υπάρχει ο χρόνος να ολοκληρωθεί σε ημερομηνία που να επιτρέπει τη διεξαγωγή διεθνών παραστάσεων.
Κι αυτό προέκυπτε, όχι μόνο επειδή τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά στενά, αλλά, κυρίως, γιατί δεν υπάρχει το εξειδικευμένο προσωπικό που θα μπορέσει να λειτουργήσει χωρίς απρόοπτα τα υπερσύγχρονα συστήματα του Μεγάρου για την παρουσίαση των παραστάσεων.
* Από την άλλη πλευρά, η αλήθεια είναι ότι από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας γίνεται το τελευταίο διάστημα αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες στο Μέγαρο Χορού, να παραληφθεί το έργο και, εάν είναι δυνατό, να δοθούν σε αυτό παραστάσεις του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας τον Ιούλιο.
Αυτές τις ημέρες γίνονται οι τελευταίες εργασίες στο κτήριο από τον ανάδοχο. Βάφεται το δάπεδο της σκηνής και εγκαθίσταται ένα υπερσύγχρονο σύστημα πυρασφάλειας της σκηνής και του εξοπλισμού της.
Μένει να δούμε αν η προσπάθεια θα αποδώσει καρπούς, κάτι που, φυσικά, όλοι θέλουμε, πρώτα και κύρια για να παραδοθεί στην υπηρεσία των δημοτών και της πόλης ένα κτήριο με ιδιαίτερη σημασία για την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική της ανάπτυξη.
Επίσης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της «Φάρις» και των υπουργείων Πολιτισμού και Ανάπτυξης, για την ένταξη του Φεστιβάλ στο ΕΣΠΑ. Ειδικότερα, η διοργάνωση θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ με 500.000 ευρώ φέτος και άλλα τόσα του χρόνου. - 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
*** Συνάντηση Καφαντάρη για αντιδιαβρωτική Μεθώνης
Image
Με τη γενική γραμματέα Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Νικολέττα Βαλάκου, την προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Αγγελική Σίμωσι, τον προϊστάμενο του Τμήματος Τεκμηρίωσης, Δημοσίευσης και Αρχείου της ΕΕΑ Ηλία Σπονδύλη και την κα Μαριλένα Φράγκου, η οποία έχει εκπονήσει τη μελέτη αντιδιαβρωτικής προστασίας της Μεθώνης, συναντήθηκε χθες στην Αθήνα ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης.
Στην προαναφερθείσα συνάντηση έγινε παρουσίαση της προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου αντιδιαβρωτικής προστασίας της παραλιακής ζώνης Μεθώνης.
Μετά από πολύωρη συζήτηση ανάμεσα στους παρευρισκομένους για τη ΜΠΕ, έγιναν οι σχετικές παρατηρήσεις από τους προϊσταμένους της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις από την κα Φράγκου, ενώ ο δήμαρχος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει οριστική λύση. Μάλιστα, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας της Μεθώνης και επιπροσθέτως θα παράσχει την απαιτούμενη προστασία στην αποφυγή διάβρωσης της παράκτιας ζώνης. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι ένα χρόνιο αίτημα της περιοχής σιγά σιγά παίρνει το δρόμο της υλοποίησης.
Τέλος, η κα Μενδώνη εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη θετική έκβαση της συνάντησης, ύστερα και από τις επιμέρους διευκρινίσεις τις οποίες ζήτησε και έλαβε από την κα Φράγκου.
Άλλωστε, σήμερα Παρασκευή 8 Ιουνίου η συγκεκριμένη μελέτη κατατίθεται στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και συγκεκριμένα στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, προκειμένου την Τρίτη 12 Ιουνίου να τεθεί προς έγκριση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

***"Χάθηκε η τουριστική σεζόν, από χρόνου και βλέπουμε"
Image
* «Μαύρο και άραχνο» παρουσίασε χθες το μεσημέρι ο τουριστικός πράκτορας, Δημήτρης Μανιάτης, το τουριστικό τοπίο στη Μεσσηνία για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν, τονίζοντας ότι η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη και το μόνο που μπορεί να έχει νόημα, είναι ο σχεδιασμός και η οργάνωση για του χρόνου.
Τις απόψεις του ο κ. Μανιάτης κατέθεσε χθες το μεσημέρι σε ευρεία σύσκεψη στο Διοικητήριο για τα ζητήματα τουρισμού, υπό τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων του κλάδου.
~ Από του χρόνου
Ο κ. Μανιάτης μίλησε για αποκαρδιωτικά στοιχεία για τη φετινή σεζόν, λέγοντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Οι εκλογές, όπως είπε, επέτειναν το πρόβλημα, με τις κρατήσεις να έχουν μείνει ένα μήνα πίσω.
«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε για την επόμενη χρονιά. Φέτος δεν μπορούμε να διορθώσουμε τίποτα. Δεν υπάρχει καν ενδιαφέρον από τους τουριστικούς πράκτορες», σημείωσε.
Κατά τον κ. Μανιάτη, πρέπει να γίνει στο εξωτερικό αντιδιαφήμιση για την Ελλάδα, διότι τα δημοσιεύματα είναι όλα αρνητικά. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η Αγγλία συνιστά στους πολίτες της να δηλώνουν σε ποιο ελληνικό κατάλυμα θα μείνουν, καθώς και να επισκέπτονται την Ελλάδα με μετρητά, διότι ανά πάσα στιγμή το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μπορεί να καταρρεύσει.
Για τα δεδομένα της Μεσσηνίας, είπε ότι ακόμα και το Costa Navarino έχει χαμηλότερη κίνηση, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ζητήματα που συνδέονται με τον τουριστικό κλάδο και πρέπει να επιλυθούν. Για το αεροδρόμιο, είπε πως πρέπει να εξετασθεί η αύξηση των θέσεων στάθμευσης αεροσκαφών, καθώς και η μείωση των τελών επιβίβασης και αποβίβασης, που είναι υψηλότερα και από νησιών. Ακριβά επίσης είπε ότι είναι τα καύσιμα για τα αεροσκάφη. Επιπρόσθετα, μίλησε για πτήσεις low cost, για την αξιοποίηση του λιμανιού και για σοβαρά ζητήματα που υπάρχουν στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας.
~ «Χάσαμε 30 χρόνια»
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης μίλησε για δυσκολίες στο συγκεκριμένο κλάδο και για δυσοίωνες προβλέψεις για την τουριστική περίοδο. Χαρακτήρισε κρίσιμη την τουριστική περίοδο που ξεκίνησε, για την οποία προέβλεψε δυσμενή αποτελέσματα. Συμφώνησε δε πως οι διπλές εκλογές μείωσαν ακόμα περισσότερο τη διάρκεια της σεζόν, ενώ η οικονομική κρίση φαίνεται έντονα πλέον στην εσωτερική μας αγορά.
Αναφέρθηκε και στην εποχική τουριστική εργασία πολλών ανθρώπων, η οποία έχει μειωθεί για φέτος, και κατέληξε υποστηρίζοντας πως οι δυνατότητες είναι για φέτος πολύ περιορισμένες.
«Βλέπουμε χώρες που ήταν 30 χρόνια πίσω από εμάς και τώρα είναι 30 χρόνια μπροστά. Αυτά τα χρόνια εμείς τα χάσαμε», τόνισε ο κ. Τατούλης, ενώ αναφέρθηκε στο μαθητικό τουρισμό που πρέπει να διεκδικηθεί και συνδύασε το έργο του εθνικού σταδίου με τον προπονητικό τουρισμό.
~
Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Βραβεία Οικόπολις
ImageΒραβεύθηκε ο Καλαματιανός πολιτικός μηχανικός Παν. Παπαντωνίου
* Στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση φιλοξενήθηκε φέτος η τελετή απονομής των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 την Τρίτη 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος.
Τα βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, ένας θεσμός που καθιερώθηκε από τον εθελοντικό οργανισμό ECOCITY, απονέμονται για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, επιβραβεύοντας ενέργειες και έργα που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του προηγουμένου έτους και είχαν ως προσανατολισμό την προστασία του Περιβάλλοντος. Περιλαμβάνουν πέντε τομείς βραβείων, οι οποίοι είναι: Βραβεία Επιστήμης, Βραβεία Κρατικών Οργανισμών και Υπηρεσιών, Βραβεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Βραβεία Μέσων Ενημέρωσης και Βραβεία Επιχειρήσεων.
Ένας από τους βραβευθέντες στην κατηγορία Βραβεία Επιστήμης ήταν ο Καλαματιανός πολιτικός μηχανικός Παναγιώτης Παπαντωνίου, ο οποίος κέρδισε το βραβείο καλύτερης Διπλωματικής Εργασίας στην Ενέργεια για τη μεταπτυχιακή του εργασία «Διερεύνηση δυνατότητας εγκατάστασης συστήματος αιολικής ενέργειας και λειτουργίας Υδροηλεκτρικού Σταθμού στην περιοχή της Μεθώνης».
Η συγκεκριμένη εργασία είχε δημοσιευθεί στο παγκόσμιο συνέδριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας HYDRO-2011 Practical Solutions for a sustainable future, τον Οκτώβριο του 2011 στην Πράγα, καθώς και στον τοπικό ημερήσιο Τύπο, ενώ παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι η εφαρμογή της μελέτης αναφέρεται στην περιοχή της Μεθώνης.
Αντικείμενο της εργασίας αποτέλεσε η διερεύνηση συνεργασίας μιας ανεμογεννήτριας για την εξυπηρέτηση ενός υδροηλεκτρικού σταθμού, ένα σύστημα το οποίο συνδυάζει την αιολική ενέργεια με την υδροηλεκτρική. Βασίζεται εξ ολοκλήρου στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συγκεκριμένα στον άνεμο κα το νερό. Το προτεινόμενο υβριδικό σύστημα αποτελεί μια εφικτή και οικονομικά προσοδοφόρα λύση για την περιοχή της Μεθώνης, αλλά και για το μεγαλύτερο μέρος της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Ελλάδας, όπου το αιολικό δυναμικό παραμένει τελείως αναξιοποίητο. Η υλοποίησή του θα αποφέρει περιβαλλοντικά και οικονομικά κέρδη για την τοπική οικονομία της Μεθώνης και το παράδειγμα της εφαρμογής μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, μετά από αντίστοιχες έρευνες και σχετικές τεχνικές μελέτες.

*** Διαμαρτύρονται κάτοικοι στο Ακρογιάλι
ImageΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΝΤΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ «ΑΓΚΑΛΗ»

* Τις αντιδράσεις κατοίκων του Ακρογιαλίου έχει προκαλέσει η πιθανότητα εγκατάστασης καντίνας στην παραλία «Αγκάλη», σε ένα σημείο εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο, επειδή εκεί ο δρόμος είναι στενός και υπάρχει μια αρκετά δύσκολη καμπύλη, χωρίς φωτισμό και πεζοδρόμια.
Σύμφωνα με όσα μας πληροφόρησαν κάτοικοι της περιοχής, το θέμα προέκυψε τελευταία, όταν είδαν έκπληκτοι το χειριστή ενός χωματουργικού μηχανήματος να προσπαθεί να διαμορφώσει τη συγκεκριμένη παραλία, που είναι μία από τις λιγοστές ελεύθερες του Δήμου Δυτικής Μάνης (δεν έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες, ξαπλώστρες κ.λπ.).
* Οι κάτοικοι προσέφυγαν στο Λιμεναρχείο και πληροφορήθηκαν, όπως μας είπαν, ότι υπήρχε άδεια για τη συγκεκριμένη παραλία και, κατά συνέπεια, οι εργασίες γίνονταν νόμιμα.
~ Οι κάτοικοι
Λίγο αργότερα-πρόσθεσαν- άρχισε και η διαμόρφωση του χώρου με την τοποθέτηση στύλων, ύψους 4 μέτρων περίπου, βιδωμένων σε τσιμέντα. Ενέργεια που, όπως σημείωσαν, δε συνάδει με την προστασία αλλά και με το σεβασμό του περιβάλλοντος, και ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο για την επιχειρούμενη παρέμβαση. Οι κάτοικοι πληροφορήθηκαν πως έχουν ασκηθεί οι νόμιμες ενέργειες από το Λιμεναρχείο και πως θα υπάρχει ενημέρωση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, προκειμένου, αν επιχειρηθεί ανάλογη ενέργεια, να γίνει σύλληψη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Εύλογα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γ. Γκούζο, ο οποίος ήταν θετικός στο διάλογο για περαιτέρω διερεύνηση του θέματος.
Επακόλουθο ήταν, όταν το θέμα άρχισε να γιγαντώνεται, να ξεκινήσουν επαφές με το δήμαρχο Δημ. Γιαννημάρα και η άσκηση πιέσεων.
Για τη δε εγκατάσταση της καντίνας, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δυτικής Μάνης εξέδωσε στις 23 Απριλίου προέγκρισης ίδρυσης.
Κι επειδή οι κάτοικοι είναι ανάστατοι, προτίθενται να ξεκινήσουν τη διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών διαμαρτυρίας στο εγχείρημα.
Στην περιοχή βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και ο δήμαρχος Δημ. Γιαννημάρας, στον οποίο οι κάτοικοι εξέθεσαν τις απόψεις και τις διαφωνίες τους. «Ο κ. Γιαννημάρας», συνέχισαν, «φάνηκε να καταλαβαίνει το πρόβλημα και μας πληροφόρησε ότι προτίθεται να ανακαλέσει την προέγκριση και να εξαντλήσει τον έλεγχο, ώστε να είναι όλα νόμιμα, στην περίπτωση που υποβληθεί νέο αίτημα».
~ Οι αιρετοί
Μιλώντας στο «Θ» ο αντιδήμαρχος Γ. Γκούζος παρατήρησε ότι δεν υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση χρήσης, κάτι που θα έπρεπε να είχε καθοριστεί από πέρσι. Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως με εξαίρεση τη στρώση του χαλικιού, οι υπόλοιπες παρεμβάσεις δεν είχαν άδεια. Σημείωσε πως η νομοθεσία απαγορεύει την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών σε καντίνα και, κατά συνέπεια, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στη συγκεκριμένη παραλία.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δημ. Γιαννημάρας ανέφερε ότι το θέμα δεν είχε εξεταστεί ενδελεχώς, όταν τέθηκε προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή, καθώς δεν υπήρχε αναφορά πως αφορούσε σε αιγιαλό. Σημείωσε ακόμη ότι θα έπρεπε να έχει γίνει καθορισμός της συγκεκριμένης θέσης από το Δημοτικό Συμβούλιο έως πέρσι το Σεπτέμβριο, κάτι που δεν έγινε, και τόνισε κατηγορηματικά πως «στη θάλασσα του Ακρογιαλίου δε θα τοποθετηθεί καντίνα». Πρόσθεσε δε πως στην προσεχή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα ανακληθεί η προέγκριση που έχει δοθεί, ενώ για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε και ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Το συγκεκριμένο αντικείμενο αποτέλεσε εξάλλου χθες και πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του κ. Γιαννημάρα και του εκπροσώπου του Επιμελητηρίου Νικ. Μπελόγιαννη, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε στην Καλαμάτα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης.
~ Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

***Π. Παπαγεωργίου
ImageΈκρηξη κατά ΕΑΣ Λακωνίας και Μεσσηνίας για ΣΥΚΙΚΗ
* Απάντηση στον πρόεδρο της ΕΑΣ Λακωνίας, Νίκο Προκοβάκη, ο οποίος έχει στραφεί κατά της ΣΥΚΙΚΗΣ, επειδή η γενική της συνέλευση αποφάσισε να μετατραπεί σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό, έδωσε χθες με συνέντευξη Τύπου
ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ, Παναγιώτης Παπαγεωργίου.
Υπονοούμενα άφησε και για την ΕΑΣ Μεσσηνίας, ενώ σχολίασε με νόημα πως οι δύο Ενώσεις, που είναι μέτοχοι στη ΣΥΚΙΚΗ, αν μοιράζονταν την περιουσία της, μπορεί να έλυναν πολλά προβλήματά τους.
* Ο κ. Παπαγεωργίου παρατήρησε ότι, εκτός από τα όσα λέει ο κ. Προκοβάκης, πολλά «κυκλοφορούν» και υπογείως. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ήρθαν και μου είπαν: Η ΕΑΣ θα σας πάρει τα αποστειρωτήρια. Άμα πάρει η Ένωση τα αποστειρωτήρια, επειδή είναι μέτοχος στη ΣΥΚΙΚΗ, τότε και το εργοστάσιο της Ένωσης να το πάρει ο παραγωγός του χωριού μου ή του χωριού σας που είναι μέλος στην ΕΑΣ» σχολίασε ο κ. Παπαγεωργίου.
Όταν δε ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, εάν υπάρχει σχέδιο από τις ΕΑΣ να πέσουν πάνω στη ΣΥΚΙΚΗ για να πάρουν την περιουσία της, απάντησε: «Υπάρχει και αυτό».
Και πρόσθεσε: «Ο κ. Προκοβάκης λέει ότι η ΕΑΣ είναι ιδιοκτήτης της περιουσίας της ΣΥΚΙΚΗΣ. Στην ΕΑΣ Μεσσηνίας άκουσα ότι έγινε πρόταση προχθές στο συμβούλιο να συζητήσουν τα περί ΣΥΚΙΚΗΣ. Άμα θέλουν να συζητήσουν τα περί ΣΥΚΙΚΗΣ, τους προκαλώ και τους προλαβαίνω».
Ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: «Να δούμε πού βρίσκονται οι συνεταιριστικές οργανώσεις αυτές που διοικούν οι ίδιοι, και πού η ΣΥΚΙΚΗ. Είναι μία από τις καλύτερες συνεταιριστικές οργανώσεις στην Ελλάδα και δε ρισκάρουμε το μέλλον της. Η ΣΥΚΙΚΗ δεν είναι ούτε της μιας ΕΑΣ ούτε της άλλης. Ανήκει στους παραγωγούς και εκεί θα πάει».
Όσον αφορά στην απόφαση της γενικής συνέλευσης: «Εμείς στη ΣΥΚΙΚΗ εκτελέσαμε το Νόμο 4015, που είναι ξεκάθαρος ότι όσοι συνεταιρισμοί δεν προσαρμοστούν σε αυτόν πάνε σε εκκαθάριση. Η Γ.Σ. και το Δ.Σ. δε ρίσκαραν το μέλλον της οργάνωσης για συμφέροντα κάποιων συνεταιριστών, που λένε ότι είναι συνεταιριστές και κατηγορούν εμάς ότι μιλάμε για μικρομάγαζα. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λακωνίας πρώτα πρώτα δε σέβεται τη γενική συνέλευση, που είναι το ανώτατο όργανο των συνεταιριστικών οργανώσεων. Και τι προτείνει; Ανώνυμο Εταιρεία. Τότε θα είναι μικρομάγαζο και όχι των παραγωγών. Ο κ. Προκοβάκης ήθελε Ανώνυμη Εταιρεία, όπου είχε βλέψεις να είναι μέτοχοι οι ΕΑΣ Λακωνίας και Μεσσηνίας».
Ο κ. Παπαγεωργίου σημείωσε ότι με την πρόταση του κ. Προκοβάκη για Ανώνυμη Εταιρεία, «κλείνει η πόρτα για τους παραγωγούς και το λόγο έχουν οι Ενώσεις που θα είναι μέτοχοι. Αυτό ήθελε να κάνει».
Ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ κάλεσε τους παραγωγούς να συστρατευθούν, λέγοντας: «Πρέπει να συστρατευθούν, γιατί οι παραγωγοί το έχουν νιώσει ότι η ΣΥΚΙΚΗ είναι πάντα δίπλα τους. Δε θα κρίνω τι κάνει η ΕΑΣ. Αλλά, άμα θέλει, να μπούμε και σε αυτό. Πόσο έχει προσφέρει ο ένας στον παραγωγό και πόσο ο άλλος. Η ΣΥΚΙΚΗ έχει σταθεί στα πόδια της χωρίς καμία χρηματοδότηση. Και όταν πηγαίναμε εμείς στην τράπεζα να πάρουμε δάνειο, είχαμε ισολογισμό ψηφισμένο».
Απαντώντας σε πρόσφατες δηλώσεις στο «Θ» του διοικητικού συμβούλου της ΕΑΣ Μεσσηνίας, Νίκου Κοτταρίδη, σχετικά με τη μερίδα της ΣΥΚΙΚΗΣ (300 ευρώ τώρα συν 200 τα επόμενα δύο έτη), ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε: «Η ΕΑΣ στην οποία ανήκει ο κ. Κοτταρίδης, γιατί δεν ανοίγει τις πόρτες να γραφτούν όλοι δωρεάν, παρά ζητάει μερίδα 300 ευρώ; Και τι έχει προσφέρει η Ένωση στον παραγωγό και τι η ΣΥΚΙΚΗ».
Ενώ κατέληξε: «Σε αυτές τις κρίσιμες εποχές, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και όχι ο ένας να προσπαθεί να γκρεμίσει τον άλλον».
Της Μαρίας Νίκα
***Πριν 94 χρόνια
- ΟΙ υπερβολικοί καύσωνες των ημερών αυτών, οίτινες είναι το προανάκρουσμα πραγματικού θέρους, έχομεν την γνώμην ότι θα επροκάλεσαν ιδιαζόντως την προσοχήν του Δημάρχου της πόλεως Μαυρομιχάλη καθώς και του δημοτικού Σώματος ολοκλήρου, δια την λήψιν μέτρων αυστηράς καθαριότητος χάριν αυτής ταύτης της δημοσίου υγείας.
- ΔΙΟΤΙ κατά κόρον πλέον εξετάσαμεν υπό των στηλών αυτών το ζήτημα τούτο, του οποίου και η επαναληπτική έρευνα όχι μόνον καθίσταται ενοχλητική, αλλά και θεωρείται κατά την αντίληψιν ημών επιβεβλημένη ως αφορώσα την προστασίαν της δημοσίου υγείας.
- ΑΠΟ της παρελθούσης Κυριακής απωλέσθη πορτοφόλιον από της επάνω πλατείας μέχρι της κάτω τοιαύτης περιέχον ολίγα χρήματα και τα επισκεπτήρια του απολέσαντος. Παρακαλείται ο ευρών να μας φέρη τούτο εις τα γραφεία μας αφού κρατήση τα χρήματα.
- Ο Αλέκος Νικολόπουλος Μεγαλέμπορος και η Δις Σταυρούλα Γ. Λυμπεροπούλου εκ Μεσσήνης, θυγάτηρ του αειμνήστου ιατρού Γ. Λυμπεροπούλου και εξαδέλφη του τέως Βουλευτού Μεσσήνης Ν. Νικητοπούλου, έδωκαν αμοιβαίαν υπόσχεσιν γάμου.

***Άρθρο
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ
Ευρώ ή δραχμή;
Με το φόβο να χαρακτηριστώ «επαίτης» ή, όπως γράφτηκε, «αργόσχολος συνταξιούχος» που ασχολείται με τα οικονομικά (ποιος δίνει την άδεια γι’ αυτό άραγε;), με τη σιγουριά όμως ότι, επιτέλους, πρέπει να σοβαρευτούμε.
Όπως κάνανε και με τον κ. Γ. Παπανδρέου πέρυσι, έτσι και τώρα, οι δανειστές μας, μέσω της κας Μέρκελ, μας προειδοποιούν ξεκάθαρα ότι τέρμα τα κουτοπόνηρα «ναι στο ευρώ – όχι στο μνημόνιο». Να το ξέρουμε, δηλαδή, για να μη λέμε μετά το τραγούδι των Κατσιμιχαίων: «συγγνώμη, δεν κατάλαβα ότι το εννοούσες».
Το πραγματικό δίλημμα, λοιπόν, είναι. Θέλετε το ευρώ σαν πακέτο ή όχι; Ήδη, άλλωστε, όπως είχαν κάνει και τις δυο φορές που ο Βενιζέλος είχε σκληρύνει τη στάση του, αυτοί απλώς έφυγαν, λέγοντας: όταν συμφωνήσετε θα γυρίσουμε.
Λένε κάποιοι: Έχουμε κι εμείς πυρηνικά, δεν μπορούν να μας διώξουν, θα τους στοιχίσει ακριβά. Κοντά στο ένα τρισ. – όντως δεν είναι λίγα. Όμως: Αν μας αφήσουν να συνεχίσουμε αλά παλαιά και να φουσκώνουμε όλο και περισσότερο το χρέος μας, δε θα τους στοιχίσει ακόμη περισσότερο στο μέλλον; Χώρια ότι υπάρχουν και σενάρια όπου θα αναγκαστούμε να δεχτούμε να μας ανανεώνουν μόνο το εξωτερικό μας χρέος και να αναγκαστούμε να προσαρμόσουμε τις πληρωμές μας στο εσωτερικό - αυτό κι αν είναι εφιαλτικό σενάριο. Και γι’ αυτούς που λένε «εγώ τα έχασα όλα, δεν πάει πιο κάτω», αρκεί να ακούσουν την Πολωνέζα κυρία να εξιστορεί τα της Πολωνίας – δεν ήταν αν είχες λεφτά ή όχι, τα σουπερμάρκετ είχαν μόνο αλάτι και ξύδι.
Κάτι ακόμη. Σχεδόν όλοι σήμερα μας «παραμυθιάζουν» ότι θα διαπραγματευθούν και θα τα αλλάξουν όλα κ.λπ. Έλεος, ελάχιστα είναι τα περιθώρια για οποιαδήποτε αλλαγή. Μην κοροϊδεύετε τον κόσμο.
Μπάμπης Κάρβελης
~ Υ.Γ. Όσο ο κ. Σαμαράς είχε απέναντί του τον κ. Βενιζέλο, που κατόρθωσε να κρατήσει την χώρα όρθια – έστω και λαβωμένη-, δεν ήθελε να ακούσει για τηλεμαχία των δυο τους. Όταν εκτιμούσε ότι θα του ήταν πολύ πιο βολικό να έχει απέναντί του τον κ. Τσίπρα, τον προκαλούσε – μέχρι που κι δυο τους κατάλαβαν ότι δε θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τις υποσχέσεις τους, οπότε μας άρχισαν στο δούλεμα για το ποιος φταίει που δε γίνεται τηλεμαχία.

***Με κόκκινη μελάνη
Μαύρο/άσπρο   ,  Του Αντώνη Πετρόγιαννη
*
Επειδή ήταν – και είναι - τρομερά δύσκολο να διαφημιστούν επιτυχώς στους πολίτες μιας απελπισμένης κοινωνίας τα επερχόμενα καλά της επ’ αόριστον ύφεσης, της ανεργίας και της πτώχευσης εκατομμυρίων νοικοκυραίων της χώρας, επειδή οι «μνημονιακοί», λεγόμενοι, πολιτικοί στερούνται ιδεών που θα ήταν δυνατό να δώσουν στον κόσμο εθνική προοπτική, πνοή, αιτία υπομονής, επειδή αδυνατούν να περιγράψουν ένα μεγάλο εθνικό στόχο, έχουν τρομάξει και εκφέρουν λόγο πολιτικά ασυνάρτητο.
Εξ ου και τα ψελλίσματα περί «επαναδιαπραγμάτευσης» και οι ικεσίες τους προς τους Ευρωπαίους για «πρώτες βοήθειες» και ολίγη πολιτική κατανόηση.
Προσεύχονται, λοιπόν, τώρα στον κ. Ολάντ και στους κοινωνικά «ευαίσθητους» της Ευρωζώνης οι ζαλισμένοι «ναι αλλά και ολίγον όχι» «μνημονιακοί» πολιτικοί, οι υπεύθυνοι της εθνικής καταστροφής. Αντί να αναζητήσουν τρόπους καταγραφής και αντιμετώπισης των δραματικών προβλημάτων της χώρας με την ανάπτυξη δημιουργικής πολιτικής, αντί να σχεδιάσουν τρόπους για την ταχύτερη δυνατή έξοδο από την κρίση για εθνική αναδιοργάνωση, για διοικητική μεταρρύθμιση, για νέα παραγωγικά υποδείγματα, οι «μνημονιακοί» περιόρισαν εξαρχής το ζήτημα της εθνικής κρίσης μίζερα σ’ ένα πεδίο στενά οικονομικό, με μια «λογιστική» αντίληψη των πραγμάτων, που απεχθάνεται η ταλαιπωρημένη κοινωνική πλειοψηφία.
Η κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει ήταν εδώ και καιρό πολύ άσχημη. Τώρα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με την οργάνωση μιας προπαγάνδας: Αυτή που θέλει το χωρισμό των Ελλήνων σε ορθοφρονούντες πατριώτες «μνημονιακούς» από τη μια, και σε αντιφρονούντες «αντιμνημονιακούς», αποτελούμενους από εθνικά ανεύθυνους «ακραίους» δεξιούς και αριστερούς, από την άλλη. Ενδιαμέσως δε χωράει τίποτε. Πολιτική ανάλυση μηδέν, επεξεργασία στοιχείων της νέας πραγματικότητας μηδέν. Παιδαριώδες ερώτημα, με τρία λόγια μόνο, για να μπορούν να το καταλάβουν εύκολα και οι ίδιοι: «Ευρώ ή δραχμή;». Μαύρο- άσπρο;
Όμως, πάλι τώρα, στα πεδία μιας εκλογικής μάχης, γίνεται φανερό το πόσο ανήμπορες να κατανοήσουν το μέγεθος της καταστροφής είναι, όχι μόνο οι ηγεσίες του δικομματισμού, αλλά και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, που ζητούν την ψήφο μιας ρημαγμένης κοινωνίας.
Ένα πλαδαρό γαλαζοπράσινο θηρίο, απ’ τη μια, και νεότερης ηλικίας δυνάμεις με ερασιτεχνισμούς και πρόχειρες «θέσεις», απ’ την άλλη, μας απελπίζουν και μας πείθουν ότι και μετά τις εκλογές, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, η κατάσταση στην Ελλάδα θα παραμείνει δραματική.
Σκοτεινός ο ορίζοντας. Κανένας από τους ασήμαντους πολιτικούς ρήτορες των μεν και των δε δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι επάνω σε μια τσακισμένη κοινωνία φτωχών και ανέργων, επάνω σ’ ένα διαλυμένο κράτος, καμία εθνική «ανασύνταξη», καμιά «ανάπτυξη» δεν είναι δυνατή.

***Έρκος οδόντων
Όπως ο Δράκουλας το σταυρό  , Του Δημήτρη Γιατράκου
*
Πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος τόνιζε στο Reuters πως «η “Χρυσή Αυγή” είναι ένα φαινόμενο ακραίο, θεωρώ ότι είναι δείγμα εκφασισμού και είμαστε ριζικά αντίθετοι. Θεωρούμε ότι είναι προσβολή προς την ιστορία μας και προς το Κοινοβούλιό μας».
Απ’ αυτή εδώ τη στήλη, την 1η Μαΐου, έγραφα πως «οι αφορισμοί του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δείχνουν την αδυναμία και το αδιέξοδο ενός φοβικού πολιτικού συστήματος, το οποίο εξέθρεψε την Ακροδεξιά, δίνοντάς της χώρο και δύναμη. Επίσης, θεωρώ πως μπαίνοντας η “Χρυσή Αυγή” στο Κοινοβούλιο θα “νομιμοποιηθεί” και θα αποδυναμωθεί. Τώρα, όντας εξωκοινοβουλευτική, πολλά τραγούδια λέει, αλλά μέσα από την αντιπαράθεση θα απογυμνωθεί».
Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, τόσο ο κ. Κασιδιάρης όσο και η παράταξή του απέδειξαν στην πράξη πως, δυστυχώς, είχα δίκιο. Δεν αντέχουν την αντιπαράθεση ή ακόμη και τις προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν μέσα από το διάλογο.
Έτσι, ο εκπρόσωπος Τύπου της «Χρυσής Αυγής» έφτασε στο σημείο να ξυλοκοπήσει χθες δημοσίως την υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, αφού προηγουμένως είχε φροντίσει να «δροσίσει» την υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, εκσφενδονίζοντας εναντίον της το περιεχόμενο ενός ποτηριού με νερό.
Η «Χρυσή Αυγή» αποδεικνύει περίτρανα πως, όσο και αν διακηρύττει πως είναι ένας δημοκρατικός πολιτικός σχηματισμός, φοβάται τη Δημοκρατία όπως ο διάβολος το λιβάνι και ο Δράκουλας το σταυρό. Πρέπει, λοιπόν, οι τηλεοπτικοί σταθμοί να μην αποκλείσουν, όπως λέγεται ότι θα κάνουν, τους υποψήφιους βουλευτές της από τα πάνελ, αλλά να συνεχίσουν να τους καλούν, ώστε να εκτίθενται ολοένα και περισσότερο στη συνείδηση του ελληνικού λαού.
Το ίδιο πρέπει να επιδιώξουν και τα κόμματα, τα οποία δε θα στέλνουν εκπροσώπους τους στις προεκλογικές τηλεμαχίες, αν σε αυτές συμμετέχουν υποψήφιοι του κόμματος του κ. Μιχαλολιάκου.
Μέγα σφάλμα σε περίπτωση που πάρουν τέτοια απόφαση, γιατί οι ψηφοφόροι που επέλεξαν να ψηφίσουν τη «Χρυσή Αυγή» στις προηγούμενες εκλογές, προκειμένου να τιμωρήσουν το πολιτικό σύστημα που έφθασε τη χώρα στον πάτο, πρέπει να κατανοήσουν πως έπεσαν θύματα μιας φασιστικής νοοτροπίας, με την οποία στην πραγματικότητα ουδεμία σχέση έχουν, ώστε στις εκλογές που έρχονται να διορθώσουν το λάθος τους.

***  Όμορφα  τραγούδια  για όλους  μας :-     
1.- http://youtu.be/GTs1I3J-nLQ , =ΕΡΩΤΑΣ ΚΛΕΦΤΗΣ- ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΞΑΣ
2. - http://youtu.be/Znuc5wq23CI , = Mixalis Xatzigiannis - To soma pou zitas .-
3.- http://youtu.be/NoojcR3oWIk , =  Μιχάλης Χατζηγιάννης - Άγγιγμα ψυχής .-
4.- http://youtu.be/Rw6MXHpqr_4 = ΧΙΛΙΕΣ ΣΙΩΠΕΣ-ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ .-
5. - http://youtu.be/qmgfDTMt9jw = Na' soun thalassa - Natasa Theodwridou – Sarbel .
6.- http://youtu.be/iToozfJFv8k = ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝΕ-ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ .-
7. - http://youtu.be/ShprtENESII = Vasilis Karras - Spasta 2012 (Original Cd Rip) HQ.
8.- http://youtu.be/FF72KpdX93I = ΔΗΜ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ ΕΜΕΝΑ ΔΕ Μ'ΑΓΑΠΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ
9.- http://youtu.be/1Obftrb-Q0w = Μαρία Ιακώβου - Πάντα Κρατάει Λίγο Official Music Video 2012 HD .-
10.  http://youtu.be/h-B5ZarDqSY ,, = Yiannis Ploutarxos KATEVA LIGO NA SE DO .-
11.- http://youtu.be/NuOYtsGYwkk , = ΖΩ ΓΙΑ ΝΑ Σ ΑΓΑΠΩ -ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ.
12.- http://youtu.be/GMsD1sVWB74 , = Poia Eisai Esy Nikos Kourkoulis (teleios hxos 2010
13.- http://youtu.be/8XrkREyv8_8 , = Άννα Βίσση Συγχαρητήρια
14.- http://youtu.be/Xqje4b3ADMk , = Γιάννα Τερζή - Που και που./-
15.- http://youtu.be/QYyRMGs__s8  = Ουρανέ ..... Άντζελα Δημητρίου.-
16.- http://youtu.be/S3kt--UogeI , = Nikos Oikonomopoulos - Psakse me .-
17.- http://youtu.be/tp-OXnfaFGI , = ΣΤΕΛΙΟΣ Καζαντζίδης - Στο τραπέζι που τα πίνω
18.- http://youtu.be/l68YYI_r8dk , = ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ'ΠΕ ΔΕΝ Σ'ΑΓΑΠΩ - ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ
19.- http://youtu.be/vIi4A6WHlzs , = Σ.Γονίδης ~ Αν κάτι αξίζει .-
20.- http://youtu.be/56tZK6WVtEs , = Νίκος Μερτζάνος Στάσου Λίγο Στίχοι

~**  ANΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 :
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/01-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιουνίου 2012 .-
~*** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/02-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/23-4-2012.html ,           Στο αγιάζι της ενημέρωσης του τριημέρου 2,3 και 4 Ιουνίου  ,  , Κυριακή και Δευτέρα 2012.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html , Άγιο Όρος - Αθωνική πολιτεία -Περιβόλι Παναγιάς Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html , Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 του Αγίου πνεύματος Ενημέρωση και αρθρογραφία .-
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/05-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/05062012.html , Διάλογοι εκλογικοί και ... 05/06/2012.-
~** http://stamos-ynami.blogspot.gr/2012/06/6-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/06/07-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Ιουνίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/08-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 08 Ιουνίου 2012 . –
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/06/8-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα Παρακευή 8 Ιουνίου 2012.-

**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου