arfara messinias stamos1

Ο ήλιος φωτίζει τα σώματα τα , η δε σοφία τις ψυχές .Ο κόσμος είναι ένα ανάκτορο της σοφίας του Υψίστου . Ο Θεός άναψε κάθε μία ψυχή με το δικό του πυρ . Έτσι λάμπουν όλοι οι άνθρωποι με τη σοφία του σε αυτό το θέατρο , όπως ο Θεός τους έπλασε .-Μερικούς τους έκανε μεγάλα φώτα , σε άλλους μικρά.-(Κάρλος Λιναίος )

 Αρφαρά

Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο• η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Ωραία μέρα για σήμερα με ενημέρωση και άλλα

Ωραία  μέρα  για σήμερα με ενημέρωση και άλλα  : Τρίτη 13  Δεκεμβρίου  2011 .-
* ΚΑΛΕΣ  ΓΙΟΡΤΕΣ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ... ΜΕ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΜΑΣ !


~** Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός στην Κορινθία για κατοχή μεγάλου αριθμού αρχαίων αντικειμένων.
*  Επιπλέον βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Συνελήφθη, σήμερα (10-12-2011) το πρωί, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 51χρονος ημεδαπός, γιατί είχε στο σπίτι του και σε αγρόκτημα, μεγάλο αριθμό αρχαίων αντικειμένων. Επιπλέον βρέθηκε και ποσότητα κάνναβης 16,5 γραμμαρίων. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση [...]


~** Ενημέρωση Ρέππα για τις αλλαγές στο δημόσιο
~ Για τις αλλαγές που έχουν μεοσολαβήσει στο δημόσιο τομέα από την προηγούμενη συνάντησή τους στις 29 Αυγούστου έως σήμερα, ενημέρωσε την τρόικα ο Δημήτρης Ρέππας, παρουσία των Υφυπουργών Ντίνου Ρόβλια και Παντελή Τζωρτζάκη. * Τις μεγάλες αλλαγές που έχουν μεσολαβήσει από την προηγούμενη συνάντησή τους στις 29 Αυγούστου έως σήμερα, τόνισε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, παρουσία των Υφυπουργών Ντίνου Ρόβλια και Παντελή Τζωρτζάκη, στους εκπροσώπους του Μηχανισμού Στήριξης Matthias Mors, Mark Flanagan και Bob Traa, για τις οποίες και τους ενημέρωσε το βράδυ της Δευτέρας στο γραφείο του.
 * Ειδικότερα, τους ενημέρωσε για την εφαρμογή του νέου βαθμολογίου στο Δημόσιο, την αξιολόγηση και την κινητικότητα των υπαλλήλων, το νέο πειθαρχικό που βρίσκεται στο στάδιο της συλλογής υπογραφών των συναρμόδιων Υπουργών προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την καλή νομοθέτηση το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στο Κοινοβούλιο, την τομή της κατάργησης των κενών οργανικών θέσεων και τη μείωση κατά 30% των οργανικών μονάδων στο Δημόσιο, καθώς και τη συνεργασία με την task force βάσει της έκθεσης του ΟΟΣΑ και της Λευκής Βίβλου για τη Δημόσια Διοίκηση.
 ~ Αναφέρθηκε στους τομείς συνεργασίας που είναι κατά σειρά:
 1.- Δομή και όργανα
2.- Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού
3.- Παρακολούθηση προϋπολογισμού
4.- Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση
5.- Καλή νομοθέτηση
6.- Καταπολέμηση γραφειοκρατίας
7.- Αντιμετώπιση διαφθοράς.
 * Πάνω σε αυτά στηρίζεται η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, που αναμένεται να παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο τον Ιανουάριο, με σχέδιο νόμου για το επιτελικό Κράτος. Ο Υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Μηχανισμού Στήριξης ότι προσχέδιο του νομοσχεδίου θα τους αποσταλεί μέχρι τα Χριστούγεννα.
 * Όσον αφορά στην εργασιακή εφεδρεία, ο κ. Ρέππας γνωστοποίησε τα στοιχεία που υπάρχουν στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων που δημιούργησε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου κάθε φορέας καταχωρεί τα στοιχεία του, η οποία και βρίσκεται σε εξέλιξη.
 * Έγινε αναφορά στο αντικειμενικό οριζόντιο κριτήριο της εφεδρείας και τις συνέπειες που προκαλούνται από την εφαρμογή του και επιβεβαιώθηκε ότι προτιμότερη είναι η εφαρμογή διαδικασιών αξιολόγησης προσώπων και δομών, η οποία ωστόσο δεν ήταν δυνατή σε τόσο σύντομο χρόνο, αλλά προβλέπεται στην πορεία προς το επιτελικό Κράτος.
 * Όπως τόνισε ο κ. Ρέππας το μέτρο της εφεδρείας υπήρξε το πιο δραστικό της διετίας, δίνοντας το ισχυρότερο ποιοτικό μήνυμα των διαρθρωτικών αλλαγών. Υπήρξε συμφωνία ότι τα επείγοντα μέτρα πρέπει να είναι απολύτως αντικειμενικά, αλλά ο σωστός τρόπος εφαρμογής είναι ο συνδυασμός αξιολόγησης με κατάργηση υπηρεσιακών μονάδων.
 * Πάντως, επαναβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές ότι κεντρικός στόχος είναι η μείωση του αριθμού των απασχολουμένων στο Κράτος μέχρι το 2015 κατά 150 χιλιάδες, τουλάχιστον. Ο σχετικός προγραμματισμός αποχωρήσεων – προσλήψεων αναμένεται σε μελέτη που θα παραδοθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο.
 * Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο διορισμός οικονομικών υπευθύνων σε όλα τα Υπουργεία, η επιλογή 13 τομέων προτεραιότητας ως αντικείμενο μέτρησης για τη μείωση των διοικητικών βαρών, η μηνιαία δημοσίευση στοιχείων κίνησης προσωπικού, η καθιέρωση ενιαίου λογισμικού διαχείρισης ανθρώπινων πόρων για την επικαιροποίηση και επεξεργασία απογραφής προσωπικού σε πραγματικό χρόνο, καθώς και η ενσωμάτωση της Οδηγίας 123 για τις διαδικασίες παροχής υπηρεσιών.
 ~ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΙΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΕΙΡΕΙΣ !!

~** "Ξηλώνεται" γρήγορα η συμφωνία Μέρκελ – Σαρκοζί
* Η νέα διακυβερνητική συμφωνία της περασμένης εβδομάδας δεν "περπατάει" στις αγορές κεφαλαίων, αλλά και στο εσωτερικό της Ε.Ε.
 * Το ευρώ έχει αρχίσει να διολισθαίνει επικίνδυνα σε ελάχιστα 24ωρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας έναντι του δολαρίου και των άλλων νομισμάτων, ενώ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Capital.gr) ενισχύεται η εκτίμηση ότι η "νομική" βάση της νέας συμφωνίας δεν είναι επαρκώς ισχυρή για να εφαρμοσθεί αποτελεσματικά στο εσωτερικό της Ε.Ε. στην λογική των αυτόματων κυρώσεων που προβλέπει...
 * Η εικόνα αυτά επιδεινώνεται και από τις προβλέψεις των οίκων αξιολόγησης, οι οποίοι προειδοποιούν ολοένα και περισσότερο για συνολική υποβάθμιση των χωρών της ευρωζώνης με το ανώτατο rating (ΑΑΑ).
 * Στην περίπτωση αυτή η υποβάθμιση θα χτυπήσει την "καρδιά" του ευρωπαϊκού μηχανισμού ανάσχεσης της κρίσης, δηλαδή το EFSF και το ESM, οργανισμοί των οποίων η αξιολόγηση εξαρτάται με απόλυτο τρόπο από το αν θα διατηρήσει π.χ. η Γαλλία τα τρία «Α» της αξιολόγησής της στο άμεσο μέλλον.
 * Ένα τέτοιο ενδεχόμενο βέβαια θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα "κόστους" για την χρηματοδότηση του πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, με ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα καθώς το πακέτο που την αφορά μέχρι τον Μάρτιο θα αγγίξει τα 90 δισ. ευρώ!
 * Στο πλαίσιο αυτό η ΕΚΤ - όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες - εμφανίζεται και πάλι ως η μόνη λύση που μπορεί προς το παρόν τουλάχιστον να εκτονώσει εν μέρει τις πιέσεις που επανεμφανίζονται στα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα. Καθοριστική για τις αποφάσεις της ΕΚΤ θα είναι η τρέχουσα εβδομάδα, στην οποία Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία θα πρέπει να δοκιμάσουν στις αγορές την δυνατότητά τους την αναχρηματοδοτήσουν το χρέος τους με νέες ομολογιακές εκδόσεις.
 * Ήδη στην ΕΚΤ, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, οι εκτιμήσεις δεν είναι αισιόδοξες και για τον λόγο αυτό αναμένεται να επανέλθουν οι παρεμβάσεις αγοράς κρατικών ομολόγων παρά τις δηλώσεις του κ. Ντράγκι την περασμένη Πέμπτη για τις προθέσεις περιορισμού τους...
~ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ .. ΠΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΝ ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ !!
~** Άνθρωπος της χρονιάς ο Ερντογάν
~ Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε τον τίτλο του ανθρώπου της χρονιάς σε ψηφοφορία που έγινε στο ίντερνετ, από το περιοδικό «Time». Με 122.928 θετικές ψήφους ο Ερντογάν άφησε πίσω του τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι. * Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε τον τίτλο του ανθρώπου της χρονιάς σε ψηφοφορία που έγινε στο ίντερνετ, από το περιοδικό «Time».
 * Με 122.928 θετικές ψήφους ο Ερντογάν άφησε πίσω του τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι που συγκέντρωσε 74.412 ψήφους.
 * Στην τρίτη θέση είναι το 99%, το σύνολο των πολιτών που υφίσταται τα αποτελέσματα της υπερσυσσώρευσης του πλούτου από το 1% των ανθρώπων, όπως υποστηρίζει το κίνημα Occupy Wall Street.
 * Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έρχεται λίγες μέρες πριν οι συντάκτες του περιοδικού δημοσιοποιήσουν τη δική τους επιλογή, που θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα.
 * Ωστόσο, ενώ στη δημοσκόπηση του περιοδικού ο Ερντογάν πέρασε μπροστά σε ψήφους, στο ερώτημα «ποιο είναι το πρόσωπο που επηρέασε περισσότερο τον κόσμο το 2011;» ο Ερντογάν πήρε και τις περισσότερες αρνητικές ψήφους.
 * Περισσότεροι από 180.000 έχουν αρνητική εικόνα για τις πολιτικές που ακολουθεί ο τούρκος πρωθυπουργός κυρίως σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΑΣ ΕΝΤΟΡΓΑΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ  !!
 
~** «Φανταστικός ο Κατσουράνης»
~ Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έπλεξε το εγκώμιο του Κώστα Κατσουράνη στους συνεργάτες του μετά την εμφάνιση του στην αναμέτρηση της Νέας Σμύρνη χαρακτηρίζοντας τον Ελληνα αμυντικό μέσο ως φανταστικό. * Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν βρέθηκε στην Πλατεία λόγω πνευμονίας αλλά παρακολούθησε το ματς από την τηλεόραση, όντας ικανοποιημένος από το διπλό. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έλεγε στο περιβάλλον του, τα καλύτερα λόγια για τον Κατσούρ: Είναι μεγάλος παίκτης και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο ήταν φανταστικός. Δεν είναι μόνο το γκολ, αλλά ο τρόπος που παίζει. Είναι πανέξυπνος και είναι σπουδαίο να τον έχουμε στην ομάδα !
 ΣΑΝ ΗΛΙΟΣ ΜΕΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΦΩΤΑΕΙ  ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΟ ΤΙΦΥΛΙ ΜΑΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ !!
~** Επίσκεψη από Τζίγγερ, Λέτο και Βιτόλο
~ Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε δεκάδες επισκέψεις στο Υγεία όπου νοσηλεύεται, ωστόσο τον χαροποίησε ιδιαίτερα η παρουσία του Τζίγγερ, αλλά και των παικτών του Λέτο και Βιτόλο με τους οποίους συζήτησε για αρκετή ώρα. * Ο Πορτογάλος τεχνικός του Τριφυλλιού βρίσκεται σε σουίτα του νοσοκομείου Υγεία, στον 17ο όροφο. Ο 65χρονος αισθάνεται καλύτερα και αρκετοί ήταν εκείνοι που τον επισκέφτηκαν για του ευχηθούν περαστικά .
 * Η επίσκεψη που τον ευχαρίστησε περισσότερο όμως φέρεται να είναι εκείνη του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Μία επίσκεψη που σίγουρα του προκάλεσε έκπληξη, ωστόσο όπως προείπαμε ευχάριστη.
 * Από εκεί και πέρα, ο Φερέιρα είχε την χαρά να δει μετά από μερικές ημέρες και δύο από τους παίκτες του, τους Σεμπάστιαν Λέτο και Βίκτορ Βιτόλο. Οι δύο άσοι του Παναθηναϊκού του έκαναν παρέα για αρκετή ώρα και συζήτησαν για το ματς με τον Πανιώνιο.
 * Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα το πρωί, εκτός απροόπτου, και σύντομα θα βρίσκεται και πάλι στην Παιανία για να προπονήσει την ομάδα του.
ΚΙ΄ ΑΝ  Ο ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΘΑ ΡΘΕΙ .. ΤΙ ΜΕΛΕΙ  ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ;  ?

~** ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ  :
** Οι παρενέργειες της… εξυπνάδας


*  Καταναλώνουμε μεγάλο μέρος της ενέργειας μας στην προσπάθεια να ενισχύσουμε τη μνήμη μας, την εξυπνάδα μας αλλά και την προσοχή μας, ενώ υπάρχουν ακόμη και φάρμακα που συντελούν σε αυτόν το σκοπό.
 * Ωστόσο, τελικά ίσως η υπερβολική εξυπνάδα να μην είναι κι ό, τι καλύτερο. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται επιστήμονες που κάνουν λόγο για ένα ανώτατο όριο στο επίπεδο ευφυΐας των ανθρώπων, το οποίο λειτουργεί ως «ασπίδα προστασίας».
 * Επιστήμονες του πανεπιστημίου Warwick στην Βρετανία και συνάδελφοι τους από τον πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία μελέτησαν την εξέλιξη του ανθρώπου προσπαθώντας να βρουν απαντήσεις στο γιατί τα επίπεδα της ευφυΐας του είναι αυτά που γνωρίζουμε και δεν είμαστε ακόμη πιο έξυπνοι.
 * Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η υπερβολική ευφυΐα προκαλεί σοβαρές παρενέργειες - τόσο οργανικές όσο και στην προσωπικότητα του ανθρώπου. Για αυτό τον λόγο αναπτύχθηκε ένας φυσικός μηχανισμός που να εμποδίζει τη μεγάλη αύξηση της νοημοσύνης. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι το πολύ υψηλό IQ είναι πιθανό να συνδέεται με ασθένειες του νευρικού συστήματος.
 * Υποστηρίζουν μάλιστα ότι διάφορες ουσίες όπως η καφεΐνη αλλά και φάρμακα που χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση της μνήμης ή της νοημοσύνης διαθέτουν αποτελεσματικότητα αλλά έχουν περιορισμένη χρονική δράση και βοηθούν μόνο όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως αυτό της συγκέντρωσης.
 * Όπως λένε, το μυστικό στην όλη ιστορία είναι «η ανταλλαγή», δηλαδή ότι το επίπεδο νοημοσύνης λειτουργεί στην βάση του «κάτι δίνεις κάτι χάνεις». Με απλά λόγια, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αν αυξηθεί πολύ η μνήμη, ή η ευφυΐα γενικότερα, θα φθίνει κάποια άλλη λειτουργία με αποτέλεσμα ο άνθρωπος τελικά να μην είναι χαρισματικός αλλά προβληματικός.
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΜΕ  !!
~** Διατροφή κατά της μελαγχολίας

* * Αν και οι περισσότεροι από εµάς αγνοούν πως η κατανάλωση ορισµένων τροφών µπορεί να αλλάξει τη χηµεία του εγκεφάλου και πως ό,τι τρώµε επιδρά στον ψυχισµό µας, πολυάριθµες έρευνες αναφέρουν ότι συγκεκριµένες θρεπτικές ουσίες, που ανιχνεύονται στα τρόφιµα, επηρεάζουν την ποσότητα 5-6 νευροδιαβιβαστών, που παράγονται από τον εγκέφαλο. µπορούν κατά συνέπεια να ρυθµίσουν τα επίπεδα της διάθεσης και του στρες.
 ~ Έτσι, κάποιες τροφές µπορούν να ρίξουν τη διάθεσή µας, ενώ άλλες να την ανεβάσουν.
 * Η διατροφή επηρεάζει συνήθως τους νευροδιαβιβαστές σεροτονίνη, ντοπαµίνη και νοραδρεναλίνη.Οι αλλαγές της συγκέντρωσης της σεροτονίνης στον εγκέφαλο σχετίζονται µε αλλαγές της συµπεριφοράς, της συναισθηµατικής κατάστασης και της ψυχικής διάθεσης. Η ντοπαµίνη συνδέεται µε την κινητοποίηση και την εγρήγορση, ενώ η νοραδρεναλίνη έχει σχέση µε την διάθεση, την ενέργεια και την απόδοση.
 * Η επίδραση των τροφών στην ποσότητα αυτών των νευροδιαβιβαστών και στον οργανισµό, γίνεται αισθητή περίπου 1,5 -2 ώρες µετά την κατανάλωσή τους. Ποιες είναι όµως οι τροφές της… χαράς;
 ~ Σοκολάτα
* Η σοκολάτα περιέχει περισσότερες από 300 χηµικές ουσίες, κάποιες από τις οποίες έχουν δράση παρόµοια µε αυτή των κανναβοειδών. Επιδρούν σε νευροϋποδοχείς του εγκεφάλου που εκκρίνουν την ντοπαµίνη, η οποία φέρνει ευφορία. Επίσης, στη σοκολάτα περιέχεται η ανανδαµίδη, ένα λιπίδιο που µπορεί να διαφοροποιήσει τη διάθεσή µας, αλλά και τρυπτοφάνη, που µεταβολίζεται στη σεροτονίνη.
 * Σύµφωνα µε έρευνα Ολλανδών επιστηµόνων, οι άνδρες που έτρωγαν µικρή ποσότητα σοκολάτας καθηµερινά είχαν χαµηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και χαµηλότερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων, αλλά και καλύτερη διάθεση.
 ~ Τσάι
* Ολοένα και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια αναφέρεται ότι το τσάι δεν βελτιώνει µόνο την πνευµατική κατάσταση, αλλά και τη διάθεση. Αυτό οφείλεται κυρίως σε δυο φυσικές ουσίες που περιέχει το τσάι: την καφεΐνη και την θειανίνη, η οποία βοηθά την λειτουργία του εγκεφάλου, χωρίς να προκαλεί την νευρικότητα που δηµιουργεί η καφεΐνη.
 ~ Αλκοόλ
* Είναι αποδεδειγµένο επιστηµονικά ότι η µέτρια κατανάλωση αλκοόλ, βοηθά στη χαλάρωση. Μεγάλες ποσότητες όµως, µπορούν να µειώσουν την διάθεση του ατόµου, εντείνοντας το στρες και να προκαλέσουν διαταραγµένο ύπνο. Ανάλογα µε την ποσότητα αλκοόλ που θα καταναλώσετε, µπορεί να περάσετε απότοµα από την αίσθηση χαλάρωσης στην υπερένταση και στη δυσκολία συγκέντρωσης.
 ~ τρόφιµα ολικής αλέσεως
* Οι µη επεξεργασµένες τροφές, όπως τα τρόφιµα ολικής αλέσεως, τα φασόλια, οι σπόροι και τα αυγά, έχουν την ιδιότητα να διατηρούν σε φυσιολογικά επίπεδα τη χηµεία του εγκεφάλου.
 ~ Καρύδια
* Τα καρύδια θεωρούνται εδώ και καιρό ως µία «τροφή του εγκεφάλου». Πλέον όµως, γνωρίζουµε πως είναι και µια άριστη πηγή ωµέγα-3 απαραίτητων λιπαρών οξέων, που «φροντίζει» τα κύτταρα του εγκεφάλου και τη διάθεση, γιατί βοηθά τους νευροδιαβιβαστές να λειτουργούν σωστά.
 ~ Ψάρια
* Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν µικρότερο κίνδυνο να εµφανίσουν συµπτώµατα κατάθλιψης, όταν καταναλώνουν µεγάλες ποσότητες ψαριών, ιδιαίτερα λιπαρών ψαριών, όπως ο σολοµός, καθώς είναι πλούσια σε ωµέγα-3 λιπαρά οξέα. Τα ωµέγα-3 λιπαρά, που περιέχονται στα ψάρια, φαίνεται να επηρεάζουν θετικά τη διάθεση, ενώ έχουν συσχετιστεί µε µειωµένο κίνδυνο κατάθλιψης µετά τον τοκετό. Καλές πηγές ωµέγα-3 λιπαρών είναι η ρέγκα, η πέστροφα, ο σολοµός, οι σαρδέλες και ο τόνος.
 ~ Φακές
* Αποτελούν άριστη πηγή φυλλικού οξέος, που είναι απαραίτητο για τη διάθεση και την καλή λειτουργία των νεύρων. Mελέτη του Χάρβαρντ έδειξε ότι το 38% των γυναικών που πάσχουν από κατάθλιψη, έχουν έλλειψη φυλλικού οξέος. Αν και οι ερευνητές δεν έχουν ακόµη καταλάβει πλήρως τη σύνδεση, η συγκεκριµένη ουσία φαίνεται να επηρεάζει το µεταβολισµό της σεροτονίνης, της ντοπαµίνης και της νοραδρεναλίνης. Kαλές πηγές φυλλικού οξέος αποτελούν τα εµπλουτισµένα δηµητριακά πρωινού, τα σκουροπράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι και το µπρόκολο, το συκώτι και τα φασόλια.
ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ  ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΚΟ ΜΑΣ  !!

~** ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ   ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ !!
 
*** ~** ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011 :
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/11/31-10-1-2-2011.html  , Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011 , Τριήμερο Δευτέρας Τρίτη Τετάρτη 31 /10 και 1 , 2 Νοεμβρίου 2011 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/11/3-2011.html  , Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011 , Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 στην ενημέρωση .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2011/11/4-2011.html  , Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011,Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011 στο καθημερινό αγιάζι της ενημέρωσης.-
** http://snsarfara.blogspot.com/2011/11/5-6-2011.html  , Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011 , Σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοεμβρίου 2011 στο αγιάζι της Ενημέρωσης .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/11/blog-post.html  , Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011 , ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Αγιος Πέτρος Κυνουρίας .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/11/arfara-kalamatas-messinias.html  , Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011 , ARFARA KALAMATAS - MESSINIAS σε εικόνες και Βίντεο .-
~ ** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/11/blog-post_08.html  .Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011 , ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/11/19-20-2011_20.html  , Σαββατοκύριακο 19 και 20 Νοεμβρίου 2011 για όλους μας .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/11/21-11-2011.html  , Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011, Όλα μαζεμένα ...όλα λυμένα ... όλα μπερδεμένα 21-11-2011 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/11/22-2011.html  , Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011 . Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/11/23-2011.html  , Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011 , ΦΘΙΝΩΠΟΡΟ Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης.-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/11/23-11-2011.html  , Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011 , ΟΛΑ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ …ΟΛΛΑ ΜΑΖΟΜΕΝΑ
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/11/24-2011.html  , ΦΘΙΝΌΠΩΡΟ Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/11/25-2011.html  , Κάθε ημέρα κοντά σας στο αγιάζι της καθημερινότητας Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/11/25-2011.html  ., Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/11/26-27-2011.html  , Aυττό το Σαββατο - Κύριακο στην ενημέρωση 26 και 27 Νοεμβρίου 2011 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/11/28-2011.html  , Στο ξεκίνημα της βδομάδας , Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/11/blog-post.html  , Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011 , Στο αγιάζι της καθημερινότητας .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/11/30-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/12/blog-post.html  , Διαλεγμένες Φωτογραφίσεις ..Φωτογραφίες που αρέσουν , Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 .-
~
**~-- ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011:
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/12/blog-post.html  , Διαλεγμένες Φωτογραφίσεις ..Φωτογραφίες που αρέσουν , Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/12/1-2011.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011.- .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/12/2-3-2011.html  , Aυττό το Σαββατο - Κύριακο στην ενημέρωση 3 και 4 Δεκεμβρίου 2011 , Παρασκευή 2/12/2011.-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/12/5-2011.html  , Πρίν από τα Χριστούγεννα Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/12/5122011_05.html  , Λόγια Αγάπης Χαράς και Ανθρωπιάς για όλους μας 5/12/2011 Δευτέρα .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/12/5122011_5419.html  , Έρχοντε γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς Δευτέρα , 5/12/2011 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2011/12/6-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/12/7-12-2011.html  , Βλέπουμε και Μένουμε Ελλάδα 7-12-2011 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/12/7-2011.html  , Κάθε ημέρα κοντά σας στο αγιάζι της καθημερινότητας Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/12/8-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/12/9-2011.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/12/10-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/12/10-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/12/11-2011.html  , Φωτογραφίες και Ανέκδοτα -Σήμερα είναι Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 σας ενημερώνουνε .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/12/12-2011.html  . όλα όμορφα και ωραία με πολλά Νέα , Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/12/blog-post_12.html  , Φωτογραφίες και Βίντεο :Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου .-
 ** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/01/h-nellh-says-24012011.html  , Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011 , ΤHΕ NELLH SAY΄S Η ΝΕΛΛΗ ΜΑΣ ΛΕΕΙ 24/01/2011.-

**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου